Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Visszatérve Kocsisra, kijelentési igazolják, hogy sok az eszkimó, kevés a fóka, és Orbánnak bezony... (2024.04.16. 19:49) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.05.07. 13:35 Fabius

A zabszem esete Pintér seggével

Címkék: fidesz tüntetés pintér sándor

Tegnap ismét tüntettek a rendvédelmisek a parlament környékén. Előkerültek a 16-án megismert ötletbörzék, performanszok, transzparensek gazdagon, és még egy magát éjszakára felajánló nénike is akadt. A belváros köztéri csobogóvá átalakítása ezúttal - nagyon helyesen - elmaradt.

Napközben még durcás majális hangulata volt a dolognak, vonultak gyalog és kocsival, füstöltek és rigmusokat skandáltak, csak a köztévé Felvonulók kérték stábja hiányzott. Gondolom most nem szívesen közvetítették volna a felmerült kívánságokat, ahol vezető szerep jut a kormány tökére nőjön köröm, és mindig viszkessen óhajnak. A tüntetés a hangossága és a látványelemként használt ködgyertyák ellenére békés mederben maradt egészen addig a pillanatig, amíg a rendvédelmiek nem szembesültek a valósággal: tehetnek bármit, a kormány tesz rájuk, jó magasról. A tárgyalásnak is csak a karikatúrájával találkoztak, hisz Kedves Vezetőnk éppen a németeknél igyekszik jó benyomást kelteni a kifestő szépre színezésével, nélküle a többiek nem rendelkeznek semmilyen felhatalmazással.

Ezen a ponton a tüntetők türelme láthatóan elfogyott, és az adj király katonát szabályai szerint igyekeztek eljárni. Megunták a szarakodást és átlépték a határt, amit a Kossuth téren rendezett fotókiállítás jelentett ebben az esetben. A hódítók elfoglalták a tér közepét, és bevették a parlament lépcsőjét is. A helyszínről bejelentkező Hír Tv tudósítójának akut befosás rohamot okoztak ezzel, és gondolom futótűzként terjed a hír kormánykörökben is, hogy a tűzoltók már a spájzban vannak. Valamit tenni kell, ennek a fele sem tréfa, - gondolták - és talán magát Kedves Vezetőnket is riasztották a pánik vonalon. Mert, ha elszabadulnak az indulatok, és az adj király eljut a - ha nem adsz, szakítunk - fázisig akkor ki védi meg őket? Az a rendőrség, aminek a szakszervezetei és a civilben lévő tagjai a kivezényelt egyenruhások jogaiért és fizetéséért küzdenek?

Ebben a pillanatban szerintem a zabszemek is menekülőre fogták a kormányzati ánuszok közeléből. Embert kellett találni, aki kimerészkedik a türelmet vesztettek közé, és úgy kell semmit mondania, hogy politikailag és egészségileg is túlélje valahogy. Pintér Sándor lett a bárány az áldozati oltáron, - elvégre ő a belügyminiszter - aki hiába igyekezett határozott és bátor benyomást kelteni, mégis egy zavarában egyik lábáról a másikra ácsingózó tinédzsert idézett az igazgatói iroda előtt. Termetével sem tudott kimagasodni a tömegből, - hisz állva, rogyasztás nélkül tudja nyalni egy átlagos magasságú tűzoltó mellbimbóját - az önmagáért vagy a posztjáért kijáró tiszteletet meg a rendvédelmiek hagyták el valahol napközben.

Ennek ellenére megtette amit tudott. A nettó kilencvenezret kereső tömeggel szemben állva, vezénylő kezén akkora pecsétgyűrűvel, mint egy alufelni magyarázta, hogy bár a jelenlévők egyhavi illetményéből nem jön ki egy ilyen gyűrű, ő legalább nem ígér nekik semmit.

De hétfőn majd legalább beszélnek róla - mondta - ami a haladás felé tett kétségbeesett tipegési kísérletnek számít.

Ideje is lenne már ennek. Mert azzal én sem értek egyet, hogy valaki negyven évesen nyugdíjas legyen, de azzal sem, hogy hatvan feletti emberek mentsenek ki bárhonnan. Azzal meg végképp nem, hogy a rendünk védelmére szerződött emberek nettó kilencvenezerért kockáztassák az életüket napról napra, megbecsülés nélkül, évek óta kifizetetlen túlórapénzek ígéretével.
 

149 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr222884836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyenruhás bűnözés fegyverekkel 2011.05.07. 20:42:11

A mai napon hatályba lépő egyenruhás bűnözés törvénnyel  megnyílt rá a lehetőség, hogy a történelemben terrorért és tömeggyilkosságokért felelős ideológiának az újraélesztőit, ünneplőit kordában lehessen tartani. Ezen emberek ne tudjanak a társada...

Trackback: Alkotmánybíróság: élt 22 évet 2011.05.07. 18:20:55

  Mondhatják, hogy ne temessem előre, hisz még látszólag él. Látszólag valóban él, de nem adok már neki sokat. A legújabb döntésével, mely szerint másodszor is alkotmányellenesnek találta a nagy összegű végkielégítések 98 százalékos különadójáról ...

Trackback: Nyugdíjas-felajánlás, feltételekkel 2011.05.07. 15:54:26

Hetvenhét éves nyugdíjas édesanyám ma reggel, a Budapest–Leányfalu Volánbusz viszonylat szolgáltatásait az állam kegyelméből egyelőre térítésmentesen élvező utasként, valahol Budakalász magasságában, a következő ötlettel hívott föl. Mobiltelefono...

Trackback: A tűzoltók várják Pintér hétfői ajánlatát 2011.05.07. 15:35:40

Már 2009-ben megítélte a bíróság a ki nem fizetett túlóra pénzeket....

Trackback: A tűzoltók várják Pintér hétfői ajánlatát 2011.05.07. 15:35:39

Már 2009-ben megítélte a bíróság a ki nem fizetett túlóra pénzeket....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A cikkíró elmerült a demagógiába. Ráadásul ebben az írásban egyetlen valódi gondolat sincs, csak a káröröm sugárzik belőle: végre szívatják a törpe ragyás-képű minisztert.

1. miért is kellene az orbánnak hazarepülnie? hogy győzködje a két év múlva nyugdíjba vonuló 40 éves katonákat, rendőröket, tűzoltókat?
(és mi van az 50 éves ápolónővel, építőipari melóssal, traktorossal akik ugye nem kapnak korengedményt)
2. Akinek kevés a "nettó 90 ezer", az miért akar mégis elmenni nyugdíjba 45 évesen? érti ezt valaki? talán mert a nyugdíj mellett tovább akar dolgozni feketén (ez a jellemző) vagy - mint sok esetben, marad ahol volt, csak nyugdíjasként folytatja a munkahelyén.

ha ez a kormány meg meri nyirbálni a korengedmény jelenlegi rendszerét, akkor van remény arra, hogy más fontos és nehéz lépéseket is megtesz abba az irányba, hogy ebben az országban ne csak állami alkalmazottak, nyugdíjasok és munkanélküliek éljenek.
Egyébként a kormány által hozott szabály csak annyit követel a rendőrtől, hogy dolgozzon. Addig, amíg a többi halandó. Az már egy külön ügy, később meghozandó, és nyilván meg is születő törvény, rendelet, rendőrségi utasítás dolga, hogy a rendőrök krosodó generációja pontosan hol, hogyan, mit is dolgozzon. Mert ahogy már nem is egymagamban írtam, sok munka van még, amit rendőrnek kell elvégeznie, ugyanakkor nem jelent rá sem veszélyt, sem olyan fáradságot, amit egy kőműves, rakodó, tetőfedő, vagy éppen futószalag mellett gályázó melós elvisel, egy csak egészségesek közül kiválasztott középkorú rendőr meg nem.

A tűzoltókra is sok "aprómunka" jut. Nem kell a tűzbe mennie annak, aki már nem bírja. De a szakértelmét vagy az ügyességét a társadalom elvárásának megfelelően kamatoztathatja.

A mentősök említését nem értem, mert egy 60 éves ápoló ugyanúgy kimehet egy balesethez vagy egy elájult nénihez, mint a huszonévesek. De ők itt nem is erősködtek, ha jól tudom.
@Androsz: Naja, a mentősök nem a nyugdíj miatt sírnak, hanem a pénz miatt - és tényleg nincsenek túlfizetve!
@val: Azért azt se felejtsd el, hogy a símaszkos "forradalmárok" törtek, zúztak, autókat gyújtottak fel, betörtek a TV székházba, de csak azért, hogy mindent elvigyenek ami mozdítható. Azonkívűl a rendőrökre molotov koktélt, felszedett utcaköveket dobáltak. Nehogy azt hidd, hogy ezt bármelyik országban békésen tűrte volna a rendőrség. Amnéziád van ?
@pszeudo: ..."A cikkíró elmerült a demagógiába. Ráadásul ebben az írásban egyetlen valódi gondolat sincs, csak a káröröm sugárzik belőle: végre szívatják a törpe ragyás-képű minisztert..."

Ennek én is örülök. Minél jobban megszívatják a ragyamanót, annál jobb.
Az ugyanis, hogy egy maffiózót tettek a belügy élére, az felháborító. (mint annak idején a Simicska az APEH élén)

A többi megállapításoddal teljesen egyet értek.
Bár többen felhívták a figyelmet arra, hogy 25 év szolgálati viszony után lehet a nyugdíj 50%-ért nyugdíjba menni, de a magyar kommentelők tömege olyan hülye, hogy még ezt sem tudja megjegyezni, és csak hajtogatja, hogy 38 évesen, 40 évesen ne lehessen nyugdíjba menni... Hihetetlen!

Én azt mondom, hogy az a MINIMUM, hogy 25 év szolgálati idő után az öregségi nyugdíj 50%-ért EL LEHET menni nyugdíjba (nem fog, mert nem él meg, de meghagynám a kiskaput), mert ugye égett hullákat (akár gyermeki testeket) pakolni 25 éven át nem nagy öröm (egyéb a testre és lélekre ható terhet nem is részletezve: füstben, tűzben, életveszélyben, feszültségben, mikor még van lehetőség, talán, menteni valakit, vérben ázó, üvöltő sérülteket összetört kocsiból kivágni stb.).

Ehhez jön a MÉLTATLAN, a MEGALÁZÓ jövedelem, amit adnak. Hogy a 24/48-ban a 48 ami a pihenésről szólna (testnek, léleknek) akkor is dolgozni kell, mert különben éhen döglik a család.

Nem, nem vagyok tűzoltó, de van rendőr és tűzoltó rokonom, barátom, ezért rálátok valamennyire (csak elképzelni tudom, átélni szerencsére nem kellett ilyet, keveset beszélnek róla, nekik sem öröm felidézni az ilyen napokat).

Minimum 5x, de inkább 10x ekkora jövedelem járna (ami nem is irreális: kanadában a kezdő kb 7x, a senior tűzoltó 14x ennyit keres). Persze, nem vagyunk Kanada... de azért a 90-120 nettó az nagyon gáz...
@arphetamin:
Így van, maximálisan elítélem a teljes politikai elitet, név szerint A-tól Z-ig az összeset. Gyakorlatilag nincs az országban olyan politikus, illetve politikai irányba mozduló csoportosulás, amelyiknek bármi érdeke fűződne ahhoz, hogy az országnak jobb legyen. Lobbisták és hatalomért meg pénzért 2 kézzel remegő, magukat elitnek gondoló balfaszok gyülekezete található jelenleg az országházban. Hatalmas szégyen az országra nézve, hatalmas szégyen az országházra nézve, és legfőképpen hatalmas szégyen ránk nézve, hogy ezek a semmihez nem értő, munkát soha az életben nem végző, semmirekellő léhűtők, még mindig orrba-szájba költhetik a pénzünket és mellette az elkövetkező évtizedekre tönkretették mind az ország megújulását, mind az ország külföldi megítélését.
Évtizedekig fog tartani, mire ebből az irányból bármiféle pozitív változás legyen.
Csak remélni tudom, hogy lesz még értelmes ember olyan 2030-2040 környékén (ha addigra lesz még egyáltalán Magyarország), akiknek fontos lesz az ország külföldi megítélése.
A jelenlegieknek ez, szemmel láthatólag semmilyen formában nem fontos.
@Zigomer Trubahin: Nem vagy hajlandó észrevenni a lényeges különbséget. 2006-ban a tankkal egy halandó hülye indult meg, akinek annyi esze van, amennyi, a hülyeség állampolgári jog. (Sajnos.) Hozzátehető, hogy a rendőrök nyilvánvalóan jogtipró és törvényszegő fellépése ellen törvénytelen eszközt bevetni már nem akkora bűn, 56-ot is így értékeljük manapság, mint ismeretes. Ettől függetlenül a tankos hülyét a törvény elővette.

A rendőr viszont nemcsak mindenkinél jobban ismeri a törvényt, hanem ESKÜT tett az állam előtt arra, hogy azt védi. Érted? Ő nem egy mezei állampolgár, hanem ő jár el ellened, ha szerinte te a törvényt megsérted! Méghozzá úgy jár el ellened, hogy lényegében bármit megtehet, a törvények támogatják ebben. Utólag panaszt tehetsz. No, ilyen ember ne sértsen még szabályt se. Ne álljon meg a külső sávban, amíg bevásárol, ne menjen 90-nel a városban, ha nem villog a villogója, és ne produkálja a csoportosan (egyenruhában?) elkövetett garázdaság büntetőjogi tényálladékát, ő, akinek ezt leszerelnie kellene. Ja, ha neki más az érdeke, ha nem a jog által alig védett állampolgár ellen kell keménykednie, akkor már lehet randalírozni? Menjenek a picsába, én kirúgatnám az összeset. Ezekre fogod bízni a biztonságodat, esküszegőkre? Nincs elég zsebre bírságoló, járőrben másfelé néző, a cigányok ellen fellépni nem merő, a rabláshoz kimenni sajnos nem tudó, tetű, lusta rendőrünk? Isten és minden más mennyei hatalom kegye, hogy még nem minden rendőr ilyen romlott.

AMikor más ember a Parlament előtt balhézik, akkor ők akadályozzák meg azt. Elvárom, hogy a szabályt magukra nézve is szabálynak vegyék.
@Androsz:
"Aki ezt elmondta, és ezek után a Parlament előtt balhézik, az megszegte az esküjét, és katonai bíróság előtt feleljen érte."

vs.

"a fidesz felkészült a kormányzásra."

A fidesznek nem jár bünti, mert törvényen felül állnak?
@Androsz:

"Ha az állam elveszi a korkedvezméntes nygdíjat, és ez nem tetszik, a rendőr kiléphet, és vállalhat állást ott, ahová egyébként a nyugdíja mellett megy, lásd az előző hozzászólásomban."

Ez sajnos nem így van rosszul tudod. A rendőr nem léphet ki, úgy mint az átlag ember, hogy csak úgy beadod a felmondásodat. Ez egy külön történet had ne bonyoloójuk bele a hat hónapos visszatarthatóság intézményébe.

"A dolog utólag lesz forradalom vagy zavargás, lázadás, puccs, effélék. Méghozzá egyik évben ez, a másik évben az. A történelem már csak ilyen."

Ha a történelem ilyen hogy utólag minősít akkor megkérlek Te se minősítsd előre a rendvédelmisek tüntetését se balhézásnak se semminek, majd a történelem utólag, ok?

"Hát már hogy ne lenne az?"

Félreértettél én a hatályban lévő alkotmányról beszéltem és nem arról ami majd hatályba lép jövőre. Ugyanis ha a hatályban lévő alkotmány nem törvényes jogilag akkor ez az országgyűlés sem az, de ez sem tartozik a blog témájához.

"Ettől még lehet határozott véleményem arról, hogy mit várok el a rendőrtől. Mert ha a rend őrzését nem, akkor gőzöm nincs, hogy mi a bánatra lehet még számítani, ha engem gazemberek fenyegetnek."

Teljesen egyet értek veled lehet véleményed bármiről. Viszont mindenképpen méltányolható lenne ha fordítanál némi időt arra hogy utána nézz miért is nem intézkedik a rendőr, miért is nincs közbiztonság, miért nő a bűnözés. Ha objektiven tájékozódsz rájössz, hogy a rendszerváltás óta vonják el a pénzt a fegyveres szervektől, a törvények 20 éve folyamatosan liberalizálódnak, lehetetlen, végletekig bonyolított bürokrácia nehezíti a munkát. A rendőrség tevékenysége mára leszűkült az autósoktól történő pénzbehajtásra, a nyomozók, vizsgálók túl vannak terhelve ügyekkel, rossz a végrehajtó állomány és vezetői állomány aránya és még sorolhatnám a bajok okokat, de te mint kívülálló ezekre nem mind látsz rá.

Sajnálatos dolog hogy a rendőr esküjére és az esküben foglaltak nem teljesítésére akarod ráfogni a politikusok által, szisztematikusan (dilettáns módon vagy tudatosan?) végrehajtott fegyveres szervek ellehetelenítését.

"A törvény azért tiltja, hogy mi harcoljunk, mert azt a rendőrökre bízta. A rendőrök teljesítsék, vagy menjenek a füstös picsába."

A rendőrök ezt a feladatot maradéktalanul végre fogják hajtani amint a korrupt és dilettáns politika erre lehetőséget ad, vagy elmegy a politikusok ezen igen vastag rétege is a füstös picsába és átadja a helyét olyanoknak akik végre tennének is hazáért.
@ColT: Sajnos nincsenek túlfizetve. Hidd el, hogy én is sajnálom. Igaz, azt is sajnálom, amikor valaki azért nem dolgozik rendesen, mert kevesli érte a fizetést. Tudjuk, mert évente tízszer elmondják a kormányok is, hogy nincs elég mentőautó, ápoló, orvos, és nem tudják, honnan kerítsenek. Azt is tudjuk, legalábbis aki a fülét nyitva tartja, az tudhatja régóta, hogy a kormányaink az utólsó garasig elköltötté az összes pénzünket, és még kurva nagy adósságokat is a nyakunkba varázsoltak. Az, hogy ezért el kellene vágni a torkukat, más kérdés, de az kőkemény tény, hogy pénz, az nincs. Senkinek, nekem sincs, talán neked sincs, mindannyian szívunk. Azok miatt is, akik demokratikusan nem akadályozták meg a szemet bántó lopást, pazarlást. De a helyzeten ez már nem változtat, mindenkinek kevés pénz jut. Most elhivatottságból kell dolgozni, és megélni annyiból, amennyi van. Meg lehet élni. Sokan mutatják be nálunk is, de sok szegény országban is, hogy meg lehet élni. Nem öröm, de megoldható. Ha az elhivatottság hiányzik, az baj. Ha a kórházi ápolónő az ügyeleti szobában beszélget, közben pedig maga alá szarik egy-két magatehetetlen öreg a kórtermekben, az nem honorálható. Ha az orvos rendelés alatt telefonálgat, majd még hangosan le is bassza az emiatt elégedetlenkedő betegeket, az sem honorálható. Nem hiszem, hogy a több fizetés ezeket az embereket jobbá tenné.

De tény, hogy sokan kapnak kevés fizetést, ahhoz mérve, hogy a saját képességük szerint mennyit dolgoznak. Ugyanakkor mások, akik szintén csak a saját képességük szerint üzleteket kötnek, hivatalnokoskodnak, szervezkednek, annak a többszörösét kapják, érdemtelenül. Ez majdhogynem az egész világban így van, ez az emberiség betegsége, ezen nem fogunk tudni változtatni. De ezt én nagyon sok embernél jobban fájlalom. Viszont pénz, az nincs, ezt látni kellene végre mindenkinek.
@Androsz:
Az az ember, aki csak a véletlenül írt többes számba tud belekötni, csak egy elvakult fideszes lehet... A most tüntető rendőrök meg nem egyenruhában tüntettek, nem sértettek szabályt (legalábbis nem jobban, mint amikor hőn szeretett vezéred, akinek a seggéből alig látsz ki, nekiállt kordont bontani. Nagyon remélem, ennél sokkal durvább fellépésre is sor kerül ez ellen a jogtipró banda ellen (nem, nem a rendőrökre gondolok), és hamarosan eltakarítják őket a szemétdombra!
@Androsz:
Tudod mennyire elegem van az agymosott, idióta droid fajtádból?
Tudod mennyire elegem van abból, hogy ti, orbán seggnyalói, folyamatosan csak és kizárólag kettős mércével tudtok eljárni és a felelősséget mint olyat, még hallomásból sem ismeritek?
Tudod mennyire elegem van abból, hogy az idióta fajtád azt sem ismeri fel, amikor hülyének nézik, kiröhögik a háta mögött és a szájukba szarnak?
Mocskos takonygerincű agymosott fideszdroid vagy te is, takarodj vissza orbán seggébe.
@Androsz:
Majd, ha a politikusaink is elhivatottságból dolgoznak és nem zsíros milliókért, akkor várd el a szerencsétlen ápolónőktől és a többiektől, hogy "elhivatottságból" törölje ki a szaros segged, ha odakerülsz...
tudom biztos demagóg vagyok, vagy hülye, de az ott egy kordon volt, amit átléptek? miért van az ott egyáltalán? és ha OV bonthatott kordont, akkor most miért nem lehet átlépni ezen? valóban szeretném tudni a választ.
@Bergeroth: "»a fidesz felkészült a kormányzásra.« A fidesznek nem jár bünti, mert törvényen felül állnak? "

Ezt nem tőlem idézted, hanem valaki mástól. De, a Fidesznek, egészen pontosan a törvényalkotó és kormányzati hivatalban rosszul dolgozó alkalmazottaknak is járna a bünti. Ne félj, én sem ezt szerettem volna látni, amikor őket választottam, és ráadásul nagyjából tudtam is előre, hogy mire számítsunk, csak ők voltak a legkisebb rossz. Ha tudnék tenni bármit is az állítólagos demokráciában, amely a nép uralkodását jelentette volna szó szerint, akkor tennék.

@Nyugdíjasvagyok: A 20 éve folyamatosan liberalizálódó büntetőjog nekem is rengeteg keserűséget okoz. A mostani parlamenttől azt reméltem, hogy elkezdi visszatolni a dolgokat az elvárt állapotokig. Eddig nem tették, és ezért haragszom rájuk. De még mindig nincs, nagy szomorúságomra, akire azt mondhatnám, hogy ezek helyett jobban járnánk vele.

"a nyomozók, vizsgálók túl vannak terhelve ügyekkel"

Kívülálló vagyok, valóban, és biztos, hogy egy csomó dolgot nem ismerek. Ismertessenek meg vele. De ha a vizsgálók túl vannak terhelve, akkor ők is hőn óhajtják talán, hogy jusson melléjük legalább kisegítőnek olyan rendőr, akit járőrbe, bevetésre már nem igazán jó elküldeni.

"rossz a végrehajtó állomány és vezetői állomány aránya"

No igen. És a rendőrök most azért tüntetnek, hogy ez így is maradjon. Mert a végrehajtó állomány fele nyugdíjba vonul akkor, amikor még nagyon is tudnának hasznos, de kevésbé megterhelő munkát végezni.

"elmegy a politikusok ezen igen vastag rétege is a füstös picsába és átadja a helyét olyanoknak akik végre tennének is hazáért."

Ahogy látod, erre én is nagyon vágyom. Csak éppen reménytelenül. Abból kell gazdálkodnunk, ami van. És most ez van. De ha mindenki engedményeket, több pénzt, javulást követel, akkor kitől vonják el azt a pénzt ehhez? Mert mindenkinek kevés van. Ha pedig mindenki tüntetni fog több pénzért, akkor eljutunk a nagy semmihez, mert pénzt tüntetéssel nem lehet csinálni.
@Androsz: Az egész gondolatmeneted arra a feltevésre épül, hogy a tüntető rendőrök valamilyen törvénytelenséget követtek el. A helyzet viszont az, hogy nem követtek el semmit. A kiabálás egy tüntetésen még nem garázdaság, bármennyire szeretnéd is annak láttatni. A kormány elleni tüntetés még nem "romlottság" és bűn, a rendőrnek munkaidőn kívül ugyanúgy joga van tüntetni, mint mindenkinek, bármennyire kellemetlen is ez neked. Igaz, volt itt kormány már, ahol embereket vittek be azért, mert feltartottak egy táblát egy tüntetésen - és ahogy nézem, erre most is van igény, szóval már aligha kell sokat várni rá, legyél türelemmel.

Más: ha esetleg azzal lenne bajod, hogy betették a lábukat a nagy ravaszul a mostani kormány által is lezárt Kossuth térre: ez a lezárás ugyanúgy pofátlan és törvénytelen, mint a korábbi volt, csak persze trükkösebb. Ha jól emlékszem, maguk a fideszes emberek bontottak kordont ugyanitt nem is olyan rég pont azért, hogy az emberek odaférhessenek a parlementhez. Szóval törvénytelenséget kiáltani most az ő részükről vagy a tiédről azért, mert odamentek az épülethez: a szánalom csúcsa.

Ami meg az alkotmányra tett esküt illeti, nekem sem tetszik, ha valaki megszegi, a rendőrök nem is szegték meg, mert tüntetniük szabad. Mindenesetre egy olyan országban, ahol maga a miniszterelnök azt mondja, hogy az alkotmányon "semmi tisztelnivaló nincsen", ott még azon sem lehetne meglepődni, ha a rendőrök leszarnák az esküjüket. Orbán ugyanúgy, mint doppelgängerje, Gyurcsány tette korábban, minden második szavával és tettével káoszt teremt, és rombolja a magyar állam és jogrendszer tekintélyét. Kár, hogy Gyurcsány példájából nem értette meg, hogy what goes around, comes around...
@kirsten: "Azért azt se felejtsd el, hogy a símaszkos "forradalmárok" törtek, zúztak, autókat gyújtottak fel, betörtek a TV székházba, de csak azért, hogy mindent elvigyenek ami mozdítható. Azonkívűl a rendőrökre molotov koktélt, felszedett utcaköveket dobáltak. Nehogy azt hidd, hogy ezt bármelyik országban békésen tűrte volna a rendőrség. Amnéziád van ? "

Símaszkos forradalmárok? Törtek zúztak, autókat gyújtottak fel? Mondd csak, mind a 3 kukagyújtogatót elkapta a rendőrség? Most, hogy mondod kezd visszatérni az emlékezetem: mintha tegnap is lángolt volna egy kuka a rendőrök tüntetésén.

Nehogy azt hidd, hogy nyugaton nem lőtték volna halomra a valódi rendőrök a símaszkos, azonosító nélküli, papot verő, viperás terroristákat (rossz nyelvek szerint álrendőröket). A német Polizei nem szarakodott volna: azonnal fejlövés.
orbán egy olyan ember, aki soha a büdös életben nem vállalta még fel a döntései következményeit. Ha a valóság nem úgy nézett ki ahogy ő elképzelte, akkor hozott egy szabályt/törvényt, hogy csakis az ő elképzelése lehessen az igazi és az egyetlen és megdönthetetlen igazság.

orbán egy olyan ember, aki soha nem vesz részt a vitákban, mindig a bábjait tolja maga elé, így nem érheti semmilyen támadás egyik oldalról sem. A dicséreteket persze szívesen veszi, de a kritikát képtelen elfogadni, egyszerűen nem érti meg, nem fogja fel, hogy ő is hibázhat (hajjaj). Mert szerinte, csak és kizárólag neki lehet igaza, csak és kizárólag ő az aki mindenre tudja a választ, és mindenki aki nem azon a véleményen van mint ő, az népellenség, hazaáruló.

orbán egy olyan ember, akinek soha a büdös életben nem voltak elvei, csak céljai vannak, és mindig az aktuális célokhoz igazította és igazítja a pártállását. Ezáltal elérve azt, hogy amit mond és tesz, az teljesen hiteltelenné válik.

orbán egy olyan ember, akit csak és kizárólag 2 dolog érdekel. Az egyik a hatalom, a másik pedig a pénz. Neki semmi más nem számít.

orbán egy olyan ember, aki ha kell akkor a legmocskosabb és legaljasabb praktikákat veti be, hogy elérje a céljait. De mivel ezekért a felelős döntéseiért sem vállalja magát soha, mert fél a kritikáktól, ezért itt is mindig a bábjain csattan az ostor. Így az ő keze "tiszta marad".

orbán egy olyan ember, aki egy alternatív valóságban él és létezik. Ez az alternatív valóság pedig köszönő viszonyban sincs a realitással.

orbán egy olyan ember, aki már annyira kényszeresen és betegesen hazudik, hogy már saját magának sem tűnik fel és teljes mértékben elhiszi azt amit mond. Orbitális hazugságok hagyják el a száját, és mindezt természetesen szemrebbenés nélkül teszi.
Számára a hazugság az maga az igazság.
Mert az ő szemében a bűn nem bűn ha mindenki bűnös, és a hazugság nem hazugság amikor mindenki hazudik.

orbán egy olyan ember, aki tudatosan osztotta meg az országot a kitűzött kokárdával és az "aki nincs velünk, az ellenünk van" kijelentésével. Ez 2000 környékén történt, gyakorlatilag innen számolhatjuk azt a kettéosztottságot, ami jelen pillanatban is jellemzi az országot és gyökeresen megváltoztatta az emberek egymás iránt érzett gondolatait és tetteit.

orbán egy olyan ember, aki soha a büdös életben nem végzett még semmilyen felelős döntést az ország érdekeiért, ezért remélhetőleg minél hamarabb eléri őt is a bukás szele, a fidesszel, annak holdudvarával, a teljes klientúrájával és a haveri körével együtt.
Miután ez megtörténik, és orbán a fidesszel együtt örökre eltűnik a politikai süllyesztőben, akkor jön el végre a nap, amikor Magyarország állampolgárai végre fellélegezhetnek, mert az utolsó bolsevik párt is, teljes egészében el fog tűnni a magyar politikai életből.

Ez lesz az a nap, tisztelt honfitársaim, amikor végre megtörténik a MO.-i rendszerváltás és végre elkezdhetjük felépíteni a demokráciát.
@Rigor_mortis: @Bergeroth: Buta emberek mostanság divatba jött szokása, hogy ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ők, azok Orbán seggnyalói. A szocik gondolkodtak így, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk vannak, ezért meg sem hallgatták, hátha éppen valami jót, vagy legalább fontolóra vehetőt akar az, aki mást akar. Ki vagyunk segítve veletek. Orbánt pedig egyáltalán nem bálványozom, sokat változott, megpuhult, határozatlan, karakter nélküli lett, aki nem tudja, hogy mit is akarjon.

"Majd, ha a politikusaink is elhivatottságból dolgoznak és nem zsíros milliókért, akkor várd el a szerencsétlen ápolónőktől és a többiektől, hogy »elhivatottságból« törölje ki a szaros segged, ha odakerülsz."

Elvárom, bizony. Mert az, hogy a politikusok rohadtak, nem ad felmentést a munka alól másnak. Ha valaki esetleg nem értené, most nem azért kell dolgozni, hogy megfizessenek, nem is azért, mert megéri, nem azért, mert mások azt követelik meg, hanem azért, mert ha nem dolgozol, évek múltán még sokkal nagyobb tartozása lesz mindannyiunknak, eladják még a házat is a fejed fölül, és esélyed sem lesz már arra, hogy pénzt keress. Alig pár ember érti, hogy dolgozni saját magunkért kellene, a saját érdekünkben, a saját közeli jövőnk megmentéséért. És, csak úgy mellékesen, a többiekért is, de ezt kár is említenem. Amikor majd te megöregszel, abból fogsz ennivalót vásárolni, amit addig sikerült felhalmozni a kasszában ma. Persze, nyugdíjasan majd ti is panaszkodtok a szegénység miatt, de aki most nem teszi meg azt, amit csak megtehet, az nyugdíjas korban már ne pofázzon. Az élet sajnos nagyon egyszerű elveken működik, és a pénz nem ehető.
@Zigomer Trubahin: Itt sokan nem tartják be a szabályokat, és nehogy azt hidde, hogy én bármelyik országvezető politikusnak a híve lennék. Bár lehetnek közöttük kivételek, csak róluk sajnos nem hallhatunk. De nekem nem a szabály az, ami a korlátot igazán jelentené, részben azért sem, mert ahogy az korábban is elhangzott, a szabályok az elmúlt húsz évben a szégyellni valóig liberalizálódtak. Nekem a törvény betartatóitól a nehézségek elfogadása és az erkölcsi követelmények teljesítése hiányzik. A Kossuth téren is és az utcákon, örsökön is. A rendőr különleges személy. Különleges hatalommal felettem. Ezért különleges erkölcsi szilárdságot és tisztességet várok tőle. Tudom, fölöslegesen. De amit a szabályok megengednek a halandó számára, vagyis hogy tüntessen, azt egy összetartó, hatalomgyakorló, a rend őrzésére esküt tett közösség tagjaitól erkölcsileg tartom kifogásolhatónak. Úgy, mint ahogy csak erkölcsileg kifogásolhatja mindegyikünk, amikor a rendőr az izzókészleteddel basztat – az enyémet egyébként rendben tartom, mert célszerű is –, miközben százzal elhúz mellettünk egy BMW, és még csak oda sem néz, mert minek. Szabályos, csak éppen nem tetszik. És az sem szabályellenes, csak éppen nem tetszik nekünk, amikor nem mer odamenni a cigányhoz, hogy akár élete kockáztatásával elvigye, mert alaposan gyanúsítható többrendbelivel, csak azért, mert más cigányok fenyegetőznek. Ő a törvény, viselkedjen úgy, és küzdjön érte. Én ezt várom, erkölcsileg, nem balhézást. Ő ugyanis más, mint mi, minimum formailag.
@Androsz:
Sajnos úgy nem lehet dolgozni, ha a megígért 1 millió új munkahely helyett folyamatos kirúgások vannak.
Ha pedig a pénzed egyre kevesebb, viszont a számláid és a befizetésre váró dolgaid egyre magasabbak, akkor mégis mit vársz? Mosolyt és virágesőt?
Tudod, létezik egy határ, amikor muszáj megállni és azt mondani, hogy eddig és nem tovább.
A fidesz jelen állás szerint eddig többszörösen átlépte már ezt a határt.
Legutóbb pl. több ezer milliárd forintot loptak el és tüntettek el, államosítás címszóval (kik is csináltak ilyet utoljára? 10 pontos kérdés!)
Ez alsó hangon szólva is minimum hazaárulásnak minősül. A hazaárulóknak pedig életfogytiglan jár, ha szerencséjük van.

"Amikor majd te megöregszel, abból fogsz ennivalót vásárolni, amit addig sikerült felhalmozni a kasszában ma."

Komolyan annyira naiv vagy, hogy elhiszed orbán hazudozását, miszerint majd ő garantálja a nyugdíjak kifizetését 20-30-40 év múlva?
Ha orbánnak szerencséje van, akkor egy magáncellát fog kapni, ahol majd élete végéig gondolkozhat, hogy mikor és hogyan kúrta el.
Ismerek olyan 47 éves nőt, aki rendőrségi állományban adminisztrátorként dolgozott és nyugdíjazták. Ezzel nem értek egyet.
De azzal, hogy bányászok, tűzoltók és olyan rendőrök akik nem trafipax-állvány és íróasztal mögött töltötték munkaidejük nagy részét, azok igenis a rendes nyugdíjazás előtt is elmehessenek nyugdíjba, azzal igen.
@val: Nekem az sem szokott tetszeni, amikor egy csomó rendőr nézi, ahogy "futballszurkolók" egy csordája tör-zúz, majd a rend védelme abból áll, hogy odébb terelik őket, hogy ott is törjenek-zúzzanak egy kicsit. Majd azt mondják nekünk, hogy "kiszorították" őket. Ez nem kiszorítósdi, bassza meg, ez bűncselekmény megakadályozása, ahol szépen össze kell fogdosni azt, aki a rendőr felé köveket dobál, és a videófelvétel alapján elzavarni őket egy hétre követ törni. Az erejük szemlátomást úgyis megvan hozzájuk. Az nekem nem a rend védelme, hogy végigkísérnek egy csomó rühest az Üllői úton, végül a százfős csürhéből előállítanak ötöt, akiket aztán talán még haza is visznek. Nem tudom elhinni, hogy a szabályok csak ennyit engedélyeznek. Ha mégis, akkor a rendőr tüntessen azért, hogy a gzemberek ellen erőteljesebben léphessen fel végre, mert ő a rendet akár élete kockáztatásával is védeni szeretné, hűséggel. Valahogy ilyen tüntetésre mintha még nem került volna sor.
@Androsz: "dolgozni saját magunkért kellene, a saját érdekünkben, a saját közeli jövőnk megmentéséért". Aki ezt kétségbe vonja az vagy hülye, vagy politikus.
Csak egy kis fura kettős mérce van... Amíg pártunk és kormányunk anyagi téren ezerrel nyomul egyesek rovására és ezen még pl. prominensei (Lázár elvtárs), politikusai élcelődnek is addig nem tudom miről is beszélsz! Majd ha a zemberek is megszavazhatják a saját fizetésüket, adózásukat és költségeiket, akkor... Addig nagyon demagóg és átlátszó!
Arról a kis apróságról pedig, hogy ezek az emberek teljes jogbizonytalanságot idéznek elő és szemérmetlenül visszaélnek a nekik megszavazott bizalommal, most talán nem is mondanék semmit. Hisz a napi cselekedeteikkel rendszeresen cáfolják meg az utóbbi 9 évben kimondott szavaikat és cselekszik annak pont az ellenkezőjét.
@Androsz: most dolgozom ( még) , ha megérem nyugdíjba is megyek. Az már más kérdés, hogy kapok-e.. Ezért takarékoskodtam, gyűjtöttem a manyupba... És most mi lesz? a nyugdíjamnak lőttek... Sikerült elrekvirálni..és még csak ne is pofázhassak??? na, ez az, amit még megtehetek.. és meg is teszem. !!!
@Bergeroth: "mégis mit vársz? Mosolyt és virágesőt?"

Nem, ezt senki normális ember nem várná. Nekem csak azt árulja el végre valaki, hogy hol van az a pénz, aminek a szétosztását követeli minden melós, amiből majd _érdemlegesen_ javulni tudnak az életkörülményei. A pár száz politikustól elszedett pénz jól eshetne a léleknek, de igazából kutyaszart nem ér ebben a helyzetben. Az is jól esne a léleknek, ha rács mögött látnánk azokat, akik két marékkal szórják más pénzét marhaságokra, értelmetlen vagy elhalasztható beruházásra, tanácsadóra, extrajáradékokra. De ezeket utólag megbüntetni sajnos már ugyancsak késő bánat, a pénz már soha nem kerül többé elő.

Szóval csak annyit kérdezek mindenkitől, hogy honnan kívánja elővenni azt a pénzt, amiért tüntet. Ha olyantól, akinek szintén oka van vagy lenne tüntetni, az nem ér, hiszen az csak hiénastratégia.
@Androsz:
"Buta emberek mostanság divatba jött szokása, hogy ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ők, azok Orbán seggnyalói."

Tévedsz. Ha valaki nem úgy gondolkodik mint én, és ráadásul meg akarja magyarázni, hogy ez azért van mert nincs más lehetőség (mindig van másik lehetőség!), nos én azokat hívom végtelenül buta embernek.

"A szocik gondolkodtak így, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk vannak, ezért meg sem hallgatták, hátha éppen valami jót, vagy legalább fontolóra vehetőt akar az, aki mást akar."

Újabb tárgyi tévedés. orbán volt az, aki 2000 környékén kitűzte a kokárdát és kijelentette, hogy "aki nincs velünk az ellenünk van".
Minden más ami ez után jött, az ennek az ok-okozat összefüggése.
orbán előtt utoljára rákosi mondott ilyet. Sajnos nem csak ebben az egy dologban hasonlítanak egymásra.
Ezek a rendvédelmisek....legkevésbé a rendcsináláshoz értenek.....(lásd cigánybűnözés, stb)...miután évekig csak a lábukat lógatták ....szeretnének nyugdijba menni.
@Androsz: Én nem értelek... Hisz Petyuska egyfolytában kifizetéseket, béremeléseket és további nagyarányú adókönnyítéseket,... sok plusz pénzt emlegetett. Neki és pártjának az ellenzéki környezetben is képben kellett lennie a valós pénzügyi helyzetről, hisz Varga Úr volt a költségvetési bizottság elnöke 6, v. 8 évig! Fidesz belső kör...
Most kormányzó pozícióban mintha semmit sem látnánk ebből! Vagy én tévedek? Vagy akkor hazudtak, vagy most?
@tsunami: Amit a kötelező manyupba tettél, azt, amennyire én tudom, ősszel visszakapod. Nem az igazi, de nem is veszett el teljesen.

Egyébként pedig én azt írtam, hogy ha majd nyugdíjasan olyanok pofáznak, akik most nem dolgoznak keményen pusztán a saját jövőjük érdekében, az lesz az öngól.

@Boli: Ha állandóan számonkérjük a politikusokon a lelkiismeretes munkát, az talán, de csak talán érhet valamit, de sokára lesz eredménye. Addig viszont dolgozni kell, annyiért, amennyi jut. Hogy az elégedetlenség egy demokratikus rendszerben milyen hatással tud lenni az uralkodó réteg tevékenységére, azt már megtanulhattuk egy nagyformátumú, példaadó politikustól, Ferenctől, aki a demokráciát annyival méltatta, hogy "majd hazamennek". És akkor rengeteg ember követelte azt, hogy az elégedetlenkedők menjenek haza, mert ők így most félnek, és "csak nyugalom legyen". Forradalmat akkor kellett volna csinálni, nem évekkel lemaradva. Akkor még több haszna lehetett volna, ma már szerintem aligha lenne értelme. Az jelentkezzen a barrikád élére, aki megmondja, hogy mi lenne a teendő e pillanatban. De nem ám csak úgy a levegőbe beszélve, vágyálmokat kihirdetve, hanem konkrét tervet előídni arról, hogy ebben a valódi államháztartási helyzetben mi lenne a tennivaló. Én nem tudok ilyen ötlettel előállni, de még csak nem is hallottam olyanról, aki igen. A szocik sem tudtak még egyetlen lépésnyi ötletet előadni, csak örül a kis lelkük annak, hogy a lavórban sikerült vihart kelteniük. Addig látnak ki a fejükből.
"Szegény" tűzoltók 24/48-ban dolgoznak. Egy nap munka(ha van meló, de inkább ügyelet)...2 nap pihenő....persze hogy tele vannak energiával, és van idejük vonulgatni, füstgyertyázni.
@Bergeroth: A helyzet az, amit ezzel az "aki nincs velünk az ellenünk van" szöveggel a kolléga levezetett, az egyik legszebb példája a marketingben terelésnek nevezett csodának. Az általad elkövetett, kimondott, általad is világos, hogy fals dolgot húzd rá az ellenfeledre és mondogasd sokszor, mert van sok gyengébb képességű egyed, akinek ha sokszor mondod, elhiszi, hisz a tények nem számítanak, ők hinni akarnak. Az emlékezetük meg... :)
@Androsz:
"Szóval csak annyit kérdezek mindenkitől, hogy honnan kívánja elővenni azt a pénzt, amiért tüntet. Ha olyantól, akinek szintén oka van vagy lenne tüntetni, az nem ér, hiszen az csak hiénastratégia."

"A belügyminiszter bevallásában egy Wartburg is szerepel, melyet még 1995-ben örökölt. Ezen kívül több száz millió forintja van értékpapírokban, és körülbelül 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezik. Cégei eladásából származó követelése 340 millió forint 2010-ben, 2013-ig további 1,5 milliárd forint. A nyilatkozat szerint a belügyminiszter nem tulajdonosa gazdasági társaságnak, köztartozása nincs, az ingatlanok vásárlására felvett kölcsön összege 260 millió forint. Pintér Sándor miniszteri fizetése 1,15 millió forint, ezen felül havi 130.840 forint nyugdíjat is kap."

És ez csak egy kishal, a többi takonygerincű között.
@Androsz: Nyilván. Én nem mondom, hogy nem érdemelnének több pénzt, kapjanak csak rendes fizetést. Viszont, ahogy mondod a rendőrség nem sokat tett le az asztalra. Az valóban nem állapot, hogy a fatolvajt megfogó polgárőr ellen eljárást indítanak, a tolvaj pedig szabadon távozhat. Az sem állapot, hogy a sárga cigányladát nem merik megállítani. Sorolhatnám, de minek?
@Androsz: Hol van az a pénz? Ha azt a pár száz politikust megnyúznánk,hamar elmondanák hol a zsé! Talán ideje volna kipróbálni! Azért ne legyünk túl érzelgősek! Ezt a szart nem a melósok okozták,és a lóvét sem ők vitték el!Lehet ugatni nuggerekről,rokikról,segílyesekről,ők csak az okozat. Az ok, az értelmiség - khm - hazaárulása! Ilyen egyszerű a világ Magyarországon.
@Androsz:
Még az előző kommentemhez:

"Pintér Sándor vagyonnyilatkozata szerint több budapesti és vidéki lakóingatlan tulajdonosa. A belügyminiszternek több lakóingatlana van a II. kerületben, többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, és szintén tulajdonosa egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlannak is, de van egy 155 négyzetméteres lakása a VII. kerületben is. Ezeken kívül Csömörön van egy zárt kertes ingatlana, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, de van nyaralója Szigetmonostoron is."

...
@Bergeroth: A bíztatásom az "ötletelésre" neked is éppúgy szól. Elégedetlenkedni mindenki tud, ahhoz nem kell lelemény.

@Boli: A politikusok hazudnak. Mindig ígérgetnek, akkor is, amikor már ég a tető. Egy nagy kár. Épp ezért próbálok sok éve legalább egy kicsit belelátni a kártyáikba, mert a hírek között elpottyantott megjegyzésekből néha elég jól össze lehet rakni a mozaik egy részét. Én tudom, hogy hazudnak, és tudtam akkor is, amikor őket választottam. Valakinek ott kell lennie a kormányban, a parlamentben, és a legkisebb rosszat kerestem. Most úgy gondolom még, hogy meg is találtam. De jól érezni magamat ettől én sem fogom.

Nyugdíjra én már régóta nem alapozom a jövőmet. Régóta tudható már, hogy a nyugdíj fogalma is veszélyben van, nem pár éve, hanem vagy tizenöt éve. Egyre több az öreg, egyre kevesebb ember dolgozik, egyre kevesebb az ország összbevétele, értelemszerűen egyre nehezebb a nyugdíjak fenntartása. És ezen semmiféle politikus nem változtathat. Csak azzal, ha sikerül az ország bevételeit növelni. De úgy ez semmiképp sem sikerülhet, ha a dolgozó rosszul dolgozik, mert kevesli a fizetést. Sajnos ez nagyon egyszerű közgazdasági axióma. Olyat kell előállítanunk, bármi legyen is az, amiért az eddigieknél több pénzt hajlandó fizetni a külföld. Más megoldás nincs, pont. A kérdés összesen annyi, hogy mi lehet az. Most jött a fogászat-ötlet, egynek jó. De ha a fogász nem fog keményen melózni annak ellenére, hogy nem kap (szerinte) elég pénzt, akkor nem lesz belőle bevétel, és egyszerűen szólva baszhatjuk az egészet. Ennyi. Akinek van alternatív javaslata, az mondja be a tévében, nagy lelkesedéssel várjuk.
@Androsz: "Meg lehet élni. Sokan mutatják be nálunk is, de sok szegény országban is, hogy meg lehet élni."

Annyiból nem. Kell mellé ügyeskedni rendesen.

Amúgy ha valaki a saját képességei szerint dolgozik töbet, vagy kevesebbet, azzal semmi baj. Felvették managernek, mert jó? OK, akkor ő jogosan manager, főleg, ha jól végzi a munkáját. Ezzel semmi baj, ha hajlandó a munkahelye megfizetni.
A baj azzal van, amikor idiótákat, töketleneket, alkalmatlanokat alkalmaznak nagy pénzért, illetve közszférában lopnak. És sajnos ez a gyakoribb.

Most ez olyan, hogy a 4-es metrós Klados 8 millát kapott HAVONTA. Sokan lenyelték volna, ha azt látjuk, hogy flottul megy minden, mert akkor nyilván jól teszi a dolgát. De hát nem ment - hol érdemelt ezért a teljesítményért 8 millát?
@Androsz: Ha nem kérjük számon a politikusokon a lelkiismeretes munkát és ígéreteiket, akkor az soha, de soha nem fog semmit érni és soha nem lesz eredménye sem. Nem forradalom és "szabadságharc" kell, hanem tisztességes és stiklik nélküli munka. Manapság is ez elég lehetetlennek tűnik, nem csak a cocik alatt... :(
@Androsz:
Végtelenül naiv kérdés azt feltenni, hogy hol van a pénz.
Takonygerincű politikusaink telkeiben, ingatlanjaiban, szántóföldjeiben, bányáiban, szőlőhegyeiben, házaiban, értékpapírjaiban és még sorolhatnám.

Kossuth Lajos képes volt lemondani a vagyonáról, hogy javait az ország felemelkedésére fordítsa. És nagyjából ő volt az elmúlt 117 év egyetlen olyan embere, aki tenni is akart valamit ezért a szerencsétlen országért.
@Androsz: Egy gyors tipp, bár nekem nem ez a munkám, a politikusokkal ellentétben. A médiahatóság éves működése mintegy 30 milliárd forintba kerül. A munkájuk 99%-a tökéletesen felesleges és értelmetlen, aminek pedig van értelme, azt egy tízfős gárda cirka százmillió forintért nagyszerűen el tudná látni. Ebből máris lehetne a rendőrségre költeni, de pl. a havi több millió forintot keresőknek adott adócsökkentésből is lehetett volna. Az átnevezősdik hosszú távon szintén milliárdokba kerülnek: ha abból a pénzből csak 500 új rendőr kerülne 500 faluba, már sokkal többet tettek volna az országért, mint így.

Más: úgy látom, neked fixa ideád, hogy tüntetni erkölcstelen dolog, valami bűn, amit a közembereknek még csak-csak el lehet nézni, de rendőröknek már semmiképpen. Hadd tudassam veled, hogy egyszerűen tévedsz. A tüntetésben semmi erkölcstelen vagy bűnös dolog nincsen. Ennyi.
@Androsz: Az is alapigazság miszerint a "rabszolga munkája,szükségképpen hanyag".Az is igaz miszerint, a melós szart fog gyártani, ha azt gyártatnak vele.A szoc.sem a melósokon dőlt meg.Netán meg lehet kérdezni, miért gyártunk bilifület és veszünk pl. mozdonyt?
@Bergeroth: Stimmel, ez nekem éppúgy csípi a szememet, mint másnak. Hidd el, hogy én is előrefurakodnék a sorban, amikor ezeket egy új rendszer fejbelöveti. De egy pillanatra tegyük félre azt, hogy ezt milyen jól esne látni, és számoljunk. Ha ezektől elvesszük mindazt, amijük van, akkor valószínűleg összejönne egy város éves költségvetése. Épülne néhány óvoda, iskola, nyugdíjasház, hajléktalanhodály, út, és ez nagyszerű dolog lenne, csak azt nem értem, hogy mi lesz azután. Egy-két évre elhalasztanánk a véget, de az valóban megnyugtatólag hat a haldoklóra, ha tudja, hogy nem idén, hanem jövőre hal meg? De akkor tutira? Mert rám nem igazán, biztos én vagyok különc. Vagyis ha ezeket szétzavarjuk, akkor sem mentjük meg a jövőnket, csak lesz egy kis pénzünk, amit elmulathatunk, mert megmondom őszintén, nem érzem valószínűnek, hogy az elszedett pénzből óvoda stb. épülne. Inkább mindenki megemelné a saját fizetését, és máris jobb a világ. Magyarul széthordanánk az elzsákmányolt vagyont, és felennénk. Idáig csak egy kisiskolás látja a jövőt.

De én megértem az embereket, mint ahogy megértem azt is, aki a tengerbe esve csapkod, pedig annyit ér csak, hogy nem most hal meg, hanem negyed óra múlva. Viszont a rendőr, sokadszor mondom, különleges személy. Neki kellene az utolsó védvonalnak lennie az anarchia és a hatalom között. Ugyanis ha a védvonal eltűnne, nem új rend jönne ám, hanem anarchia, gondoljátok csak végig. Mindenki berohanna a raktárba, felmarkolna, amennyit tudna, és a jövőről való gondoskodás ennyivel be is fejeződött. Ha nem lenne hatalom, akkor kis hatalmak szerveződnének villámgyorsan, a "vállalkozók" saját hadsereggel fosztogatnának, a cigányok kirajzanának a saját fegyverrel őrzött territóriumaikból, a melós pedig menteni próbálná a puszta életét. Hát talán nem érdemes különösebben küzdenünk.

Én bármire megesküszöm hittel, hogy kerüljön hatalomra nálunk bárki a világon, az eszkimó halásztól a busman pásztori, nem szólva a sikeres vállakozókról és állami vagy magángengszterekről, igen rövid idő alatt ott teremnének mellette a legmegbízható munkatársai, és együtt szépen és gyorsan megalakítanák a saját védelmüket. "Törvényesen." Az ember már csak ilyen állat. És ha a fordulat nem lenne ennyire drámai, akkor csak új tanácsadók, új szakértők, új beruházási partnerek kerülnének kedvező helyzetbe, és mi pont ugyanúgy szívnánk tovább, mint rendesen. Hát ez van. Aki szerint a mesém fatális tévedés, azzal szívesen álmodozunk egy kicsit.

Aki azért állt rendőrnek, hogy jól keressen, az hülye. Aki azért, mert akkor majd megkeresi a magáét mindenfelé, az gazember. Aki azért, mert akkor élete derekától nyugdíjat kap, az egy tetű. Aki pedig elhivatottságból, az tüntethet, elégedetlenkedhet, hiszen neki aztán igazán járna a fizetés, de elvárható tőle, hogy ne balhézzon. Mert az bennünket, gyámoltalanokat és kiszolgáltatottakat is aggaszthat. Hiszen ő a rend elhivatott oltalmazója, mellesleg pedig az államhatalomé is, bár ez persze nem ennyire egyszerű dolog.
@Bergeroth: azért a sok béremelést a közszférában, meg a nyugdíjemeléseket, 13. havit stb. azt nem a politikusaink hordták haza. attól amit ők lenyúltak, nem emelkedett volna a hiány ekkorára. és valamiért a válságra úgy tekintenek a fidesz szimpatizánsok, mintha nálunk nem lett volna. valamiért ez a hiány szerintük csak a politikusok zsebében vándorolt. na ezért is lehet hülyének nézni őket. mert épeszű ember ezt nem gondolhatja komolyan. (ezzel nem a politikusokat védem, sőt. utálom aki ezt tette, de gondolkodni azért szabad )
@kormányzó: "a melós szart fog gyártani, ha azt gyártatnak vele."

Ez nagyon igaz. És ezért lenne égetően szükségünk arra, hogy valaki végre kitalálja, hogy mit kell gyartanunk, hogy esélyünk legyen. És ez nem történt meg mindezidáig. Azt hozzá kell tennünk, hogy a dolgokat némiképp megnehezíti, hogy a kormány, persze a saját bebetonozásán és jólétének megformálásán kívül, kissé el lett foglalva azzal is, hogy az elégedetlenkedők nem fogyó sorát folyamatosan leszerelje. Ígéretekkel, olykor még pénzzel is. Hát ez így nem lesz jó.

Orbán régebben szerintem jó vezető lehetett volna, miután megérett a gondolkodása, és jobb vezető lehetett volna az előző ciklusukban is, ha a kisgazdák nem cseszték volna el a terveket a baromságaikkal. Most igazán jó vezetőnek kellene lennie, és előállnia nyíltan, higgadtan, sokszor sok helyen, hogy érthetően elmagyarázza mindenkinek, hogy most egyszerűen nincs miből teljesíteni a követeléseket. Éppenséggel egy médiahatóság költsége (valóban ekkora lenne?) hasznosabb dolgokra is fordítható lenne, de itt már régen nem a meglevő – katasztrofális adósságokból fedezett – pénz elosztása a lényeg, hanem a következő forintok előállítása. Ha Orbán jó vezető lenne, megértetné mindenkivel, akibe szorult egy kevés ész, hogy melós, melózz, nincs semmi más lehetőség, és melózz azért, mert kell, nem azért, mert jól jársz vele. Ha ehhez valami kényszert, rablómesét, ideológiát kell felhasználnia, mint a háború után a cafatokra dúlt ország újjáépítésekor tették azt eredményesen (!!), akkor adja elő a rablómesét, de ehhez jó vezetőnek kellene lennie. Mellesleg a munkakedv fenntartásához az is bölcs dolog lenne tőle, hogy kiadja a parancsot minden felsőbbrendűnek, hogy emberek, aki itt luxusholmikat szervíroz magának állami pénzből – saját magát is beleértve –, annak én úgy szétrúgom a seggét, hogy olyat még senki nem látott. Ha gazdagodni akar, menjen máshová dolgozni. Az emberek ezt látva máris lelkesebbek lennének, ahogy lelkesebbek voltak Kádár idején is, mert ő akkor nem élt luxusban, nem ám, és mindig híres volt arról, hogy az irodája egyéni problémákat, panaszokat is elintéz olykor, csak kérni kell. És az emberek bíztak. Persze ehhez Orbánnak nemcsak jó vezetőnek kellene lennie, hanem elhivatott és eltökélt vezetőnek is, márpedig az az Orbán már eltűnt.
csak beleolvastam a kommentekbe, és látom valaki képes a tegnapi demonstrációt 2006-hoz hasonlítani... tipikusan az elgurult gyógyszer esete... ha már hasonlítgatunk, akkor Orbán kordonbontásához hasonlítsuk, Orbán is, mint képviselő, felesküdött a magyar törvényekre, az alkotmányra, a jog betartására és betartatására, na nem mintha politikai vezérként bármiféle eskü nélkül is ne lenne elemi morális kötelessége pozíciójához méltóan, példamutatóan viselkedni. Mondjuk a példamutatás így is megvolt, csak talán nem a jó irányba.
Amíg Orbán a miniszterelnök bárki szétszerelhet bármilyen kordont és beléphet elzárt közterületre, ha emiatt elítélik, akkor nincs ebben az országban törvény előtti egyenlőség. Mondjuk tényleg nincs... Már az új alkotmány is megszüntette...
@Bergeroth: De nagyon egyetértek! És egyébként ezt pofázom mióta.
@sárkányfő: Ha még jobban beleolvasol, olyat is látni fogsz, hogy ahogy a fegyveres testületek esetleges randalírozása a hatalom ellen, úgy egy vezető ellenzéki politikus által szervezett demonstratív szabálysértés is minősülhet utólag forradalomnak éppúgy, mint a rend elleni garázda zavargásnak. És ha a rendőrség rendzavarása – ez nem az, törvény szerint, tudom – jogos érdekvédelem lehet, akkor egy kordonbontás is lehet az elégedetlen többség követelésének merész képviselete. Pusztán ízlés vagy politikai szimpátia alapján válogatni köztük nem helyes eljárás. Rám is vonatkozik. De persze az objektivitás csak egy elméleti fogalom, ez tudott tény.
@Androsz: Ha elfogadjuk tényként hogy a gengszterváltás idején az értelmiség elárulta a hazáját,akkor szerintem felesleges egyik vagy másik hazaárulóban olyasmit látni / keresni,ami nincs és nem is volt.A melóst,már nem lehet "nagy szavakkal" ösztönözni./ pláne így kapitalizmus idején! / Inkább azt kérdezném,hol vannak a "nyertesek"? Hol van a VÁLLALKOZÓ ? A vállalkozó,aki nem bilifül gyártásra vállalkozik!Mitől lehetséges hogy nálunk semmi nem rentábilis,pláne ha mindenhol a világon AZ? Az USA energia termelésében a szén,még mindig jelentős /amennyire tudom /,ott netán magától jön fel? A jármű gyártás csak nálunk nem "éri meg".Másnak igen! Miért?Ezek a nagy kérdések!
Pintér, Bakondi korkedvezménnyel, pofátlan korán, pofátlan végkielégítéssel mentek nyugdíjba. Van bőr a pofájukon egrecírozni a tűzoltókat. Hiteltelen csűrhe ez az Orbán bagázs.
@Androsz: Te aztán nagyon okos vagy,látszik a nyelved is elég közel van a fideszesek valagához!Te miért nem jelentkeztél rendőrnek?Feltételezem tudtál a korkedvezményről...ja hogy gyáva internethuszár vagy?És mi ez a demagóg duma az esküről?Ha jól tudom,mikor felesküdtek aláírtak egy szerződést,amit most a fityeszes haverjaid egyoldalúan felrúgtak,bár szerinted ettől még a másik oldalnak kutya kötelessége tartania magát a szerződésben foglaltakhoz!Az is jó duma,ha nem tetszik lépjen ki az,aki ledolgozott egy helyen 25 évet.Mit gondolsz ki fog ezek után rendőrnek állni havi nettó 90.000-ért?Kár pazarolni rád a betűket,úgysem érti meg az akinek narancsköd lebeg a szeme előtt...de nyugodt lehetsz,mert ezek az általad lenézett emberek ettől függetlenül megvédenek!
@Androsz: az objektivitás valóban elméleti fogalom szubjektív dolgok esetében, de speciel egy forradalom meghatározása nem az.

még a leglátványosabb kordonbontás sem forradalom, de még csak a forradalom 1%-a sem. az ugyanis minimum az aktuális hatalom megdöntésére irányul, és ha a valaki kordont bont, majd hazamegy vacsorázni és aludni, az nem akar forradalmat. egy kordonbontást forradalomnak nevezni inkább parodisztikusnak, gúnyosnak hat.

az "elégedetlen többség követelésének merész képviselete" már nagyságrendekkel kisebb, mint a forradalom, ez már így elsőre nem hat szarkazmusnak.
nos, merésznek biztos nem volt merész, mert Orbánnak ebben az országban egy kis kordonbontástól egész biztos nem kell tartania, mint ahogy nem is lett számára semmilyen következménye.

egyébként meg egyetértek: tök mindegy hogyan ítéljük meg Orbán cselekedetét, ha neki lehet önbíráskodnia, akkor másnak is. De a sorrendről ne feledkezzünk már meg, meg arról sem, melyik képvisel nagyobb társadalmi példaértékkel.

(Szubjektív véleményem szerint Orbán nagyon rosszul tette a kordonbontást, és tisztán látszott, hogy elsősorban pszichés oka volt, bármit akarnak belemagyarázni (nem bírt már magával), de ez már másik történet, és egyébként is az elmúlt egy év példák sokaságát mutatta mennyire veszi komolyan a jogállamot Orbán)
@Vágási Feri_1: A fajtádról már korábban szóltunk.

@kormányzó: A szenet azért ne hibáztasd, mert nem nálunk van, hanem máshol. De az is igaz, persze, hogy a szénbányáinkat amikor nem feltétlenül ésszerűen bezárták – és ilyen folyamatokért a szovjet rendszert valóban hibáztatni lehet –, akkor ránk rótták azt a terhet, hogy amikor majd kell, akkor fektessük bele azt a költséget is, amit az újbóli megnyitása megkíván.

Az, hogy mi hol kinek éri meg, sajnos nem egy országon belül elintézhető probléma. És az MSZP-SZDSZ kormányok egyik fő bűne az, számomra kétségbevonhatatlanul és jóvátehetetlenül, hogy kis haszonért is feláldozták a magyar előállítást, ipar, mezőgazdaságot, enegriatermelést, ahol csak lehetett, szem elől veszítve (ugyan már! inkább egyszerűen leszarva), hogy a mi országunknak még rossz áron is szüksége van rájuk. Mert most itt állunk leszerelt gépekkel, eladott és széthordott üzemekkel, elgazosodott és/vagy ealadott termőföldekkel, erdőkkel, aztán leshetünk, hogy miből csináljunk pánzt.

A globalizáció azt jelenti a gyakorlatban, hogy a kereskedő a hasznát még akkor is megtalálja nálunk, ha a világ túlsó csücskéből hozatja ide az egyébként itt is megtermő gyümölcsöt. Mi pedig megfizetjük neki ezt az árat, hiszen mi csak egy kis almát szeretnénk enni, és hova máshová mehetnénk érte, mint a boltba. A nagyon szegény országokból régen a nyersanyagokat hordták el a gyarmatosítók, ma pedig a készterméket. Ezért aztán aki nem éri be annyival, mint egy indiai munkás, például mert körülötte mindenhol jóval drágább az élet, mint az indiai munkás körül, szintúgy egyébként pedig az agyát eredményesen mossák át a mindenhonnan özönlő reklámok, arra kényszerítve a sok egyszerű lelket, hogy még többet gürcöljön és még többet költsön számára valójában nélkülözhető, bár nélkülözhetetlenként bemutatott holmikért, az nem lesz versenyre képes a szegény országokban előállított szeméttel. A történelem során már számos nagy birodalom tűnt el úgyszólván a föld színéről, a mai birodalmak sem képzhetnek kivételt. Ránk is les már a penész, és most valami nagy furménnyal, vagy inkább nagy lelkesedéssel kellene előle menekülnünk. De a lelkesedés ma teljesen hiányzik, és ez a legnagyobb bajunk. Ha 10%-kal megemelik a fizetéseteket, jobban fogtok dolgozni? És ha 20-szal?
A genyó narancskomcsik, miután megszervezték a 2006-os hiriget, békés tüntetőkről beszéltek. Most meg be vannak szarva a tényleg békés tüntetőktől.
Nyugi eftásak! Nem biztos, hogy ennyivel megússzátok. Sok az üres lámpavas!
@sárkányfő: A törvényfelettiség és a kétféle gondolkodás példái mindig nagyon rosszul esnek az embernek, ez egyébként a rendőrök láttán is gyakran előfordul, mindenki vegye csak elő a saját emlékeit. És sokat ártanak annak a lelkesedésnek, amire nagyon szükségünk lenne. De túlságosan szűkre szabjuk a látókörünket, amíg csak Orbánra, de akár a teljes hatalmi csoportra koncentrálunk. Tudjuk, a kormány mindig gyenge és rossz döntéseket hoz, a politikusok korruptak, a parlamentet zsinóron rángatják. Világos. Ki legyen helyettük? De olyan, aki jobban csinálná a dolgokat? Azt, aki rémisztő kölcsönöket vesz fel, hogy aztán fizetéseket és nyugdíjakat emeljen, kéretik nem ide sorolni, látjuk már, hogy végül mi lesz belőle. Szóval, ha ezek rosszak, és el innen velük, akkor ki jöjjön?
@vitézlajszló: "Most meg be vannak szarva a tényleg békés tüntetőktől."

Nem világos a dolog. Hol látsz te itt a tüntetéstől beszart embereket? Újsághír, hogy a rendvédelmisek tüntettek. Én itt, néhányadmagammal azt mondtam, hogy ez az ő esetükben nem szép dolog. És tanakodunk erről-arról a dolog kapcsán. Lehet, hogy a zsidók beszartak, ők ezt szívesen teszik bármilyen helyzetben, ismerjük, de egyébként ki a fene izgatja magát az egész miatt?
Van egy rossz hírem sajnos az én fajtám(fityesz intézkedéseitől egyre kevesebből élők) kezd többségben lenni és a magadfajtákat előbb-utóbb elkergeti!
@Androsz: Sok szép kérdést tettél fel, de ha nem bánod, így szombat este most nem kezdek neki politizálni/világmegváltani. Valaki számomra nem tetsző módon írt a tűzoltókról (talán pont te? vagy más? már nem kezdem el keresni) egyik kommentben, azt akartam lereagálni. Amíg Orbán a miniszterelnök, egyszerűen abszurdnak tartom a leghalványabban roszzaló kijelentést is a tegnapi esetre. Tudom, hogy hazám a végletes és abszurd szinten extrém kettős mérce hazája, de azért néha próbálkozom a magam kis eccerű módján tiltakozni ez ellen.
@Androsz: Ha neked ebből is a zsidók jönnek képbe, akkor egy szánalmas, buta ember vagy. A továbbiakban csak röhögni fogok a dumádon, de nem reagálok, nem lesz mire.
@vitézlajszló: "Egy nyugdíjas tűzoltó gyújtotta meg a házi készítésű [Dávid-csillagos] zászlót a rendvédelmi dolgozók tüntetésén." Index, korábban főhír, most a második blokk második híre. A dolog egyébként engem nem érdekel, de a zsidókérdés láthatólag felmerül minden probléma környékén valamiért, és nem csak azért, mert én szóba hozom. Kellemes röhögést.
@Androsz: "Buta emberek mostanság divatba jött szokása, hogy ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ők, azok Orbán seggnyalói. A szocik gondolkodtak így, hogy aki nincs velünk, azok ellenünk vannak, ezért meg sem hallgatták, hátha éppen valami jót, vagy legalább fontolóra vehetőt akar az, aki mást akar."
El szoktam olvasni az összes hozzászólást, mielőtt hozzászólok egy témához. Amit te írtál, az szemenszedett hazugság. Pont a fordítottja igaz. Egyrészt nem mostanában, hanem rég óta a fidesz fanok libsiznek, de főleg komcsiznak mindenkire, aki nem ért velük egyet vagy a fideszt/orbánt támadja. A fidesz droidok azok, akik nem hogy megpróbálnák megérteni, de el se olvassák, meg sem hallgatják a "nem közülük" valók véleményét. Ez rengeteg hozzászólásból kiderül. Legfőbb érvük a gyűlölködés. Ezek nagy általánosságban értendőek, nem kiragadott példára. Mindezt úgy állítom, hogy egyik oldalhoz sem tartozom, pontosabban a "végre legyen már normális kormányzás és élhető hely legyen ez az ország" klubhoz tartozok. Ezt pillanatnyilag egyik párt sem képviseli, főleg nem a fidesz.
@A szerelő: Az biztos, hogy már legalább ketten vagyunk!
"A bűn nem bűn, ha mindenki bűnös, a hiba nem hiba, ha mindenki hibás, a rossz nem rossz, ha minden alternatíva rossz."

Ha ez a magyar politika, akkor nekem ezek a férgek, a mai politikai elit egy nulla - szándékosan nem nevezem magyarnak őket, mert nem is tartom annak őket! Az ország kártevői, nevetséges bohócbőrben...
Az a baj, hogy a rendőr parancsot teljesít! Amíg a felljebbvalója nem meri vagy nem akarja parancsba adni neki, hogy a tömeget szétverheted, mindegy hogyan csak oszlasd - addig nem teheti. Várhatja a parancsot, hogy meddig kell elviselni az ütlegeket, utcakövet, szidalmakat. Ha parancsot kap, akkor nekimegy a tömegnek és oszlat, minden eszközzel amit a törvény megenged. Sokszor a parancsnokok nem merik felvállalni a parancsot, holott mindenki tudja mit kellene tennie. Amíg hatalom nem lesz a kezükben és a parancsnokaikéban, addig tehetetlenek.
@Bergeroth: Ebből az összegből fizeti a 260 millió kölcsönt vissza? Nem tudom mennyi a havi törlesztője, gondolom nem 100 évre vette fel, de min. 2-3 M ft/hó lehet.
@Androsz: Nagyon sok mindenre van pénz, csak ez nem a munkásoknak jár. Van pénz utca, tér, repülőtér átnevezésekre stb.
@A szerelő: Már legalább hárman, hiszen az is nyíltan olvasható, hogy én sem vagyok elégedett a mostani vezetőkkel, cseppet sem.

Maradjunk annyiban, hogy sokan komcsiznak elég oktalanul. Ez ellen néha fel is szólaltam már, mert címkének még elfogadható, de a kommunizmust idekeverni balgaság. Viszont nem csak a fideszesek komcsiznak, sőt, érzésem szerint ők nem is a legtöbbet. De akkor legyen egy–egy: buta emberek sokszor látott szokása, hogy az "ellenség" szavát meg sem hallgatják, és ellenség az, aki nem áll mellette. Ezt egyébként Szíjjártóban nagyon rühelltem még 2010 előtt is, bár ő talán csak a többiek véleményét hangoztatta, amikor a szocik bármit mondtak, a Fidesz belekötött. Dühített, főleg mert Bajnai mondott egy-két értelmes mondatot, és még a parlament is hajlandónak látszott pár döntést az ellenzék kívánságai szerint hangolni, ha nem egyszerűen nemet mondtak volna rá. Egyik párt szarabb, mint a másik, tulajdonképpen ez a tanulság. Fafejű emberek, ami törvényhozóban sosem volt ritkaság, de most aztán úgy kell nekünk, mint púp a hátunkra. (Nem a közepére, az egy másik szólás.)
@DIldiko: "Ha parancsot kap, akkor nekimegy a tömegnek és oszlat, minden eszközzel amit a törvény megenged."

És azzal is, amit nem enged meg, ennek az emléke hosszú ideig fájó pontunk lesz, és jó ideig elcseszte a rendőrség megbecsülésére tett kísérleteinket.

De ha a sétálók ellen csordástul szabad volt megindulniuk, akkor a drukkerhorda ellen miért nem szabad? Sem 2006 előtt, sem azután?

Egyébként pedig ha a parancsnok nem meri a szükséges parancsot kiadni, akkor tessék azért panaszkodni. Hangosan. Mert nem csak akkor lehet névtelennek maradni az állomány tömegében, ha földön fekvő embert rugdosnak, hanem feltehetőleg akkor is, amikor levelet írnak a belügyminiszternek, a miniszterelnöknek, az ATV-nek, akárkinek, hogy tudassák velünk, akadályozzák őket a rend fenntartásában. Ne félj, annak igazán lenne társadalmi visszhangja, és mindenki szeretni kezdené a rendőröket hirtelen, ami mostanában egyáltalán nem általános.
@vadirum: Pontosan ezt szeretnék elérni, hogy legyenek megkülönböztetve a szolgálatok, pontosan lehessen tudni, hogy kinek és miért, milyen feltételekkel jár a korengedményes nyugdíj. Most azok voltak az utcán, akiknek jár, nem az irodisták, akiktől szerintem is el kell venni a lehetőséget.
@Androsz: Úgy olvastam, pont a blog.hu-n, hogy a fideszes vezetők kérték, hogy mindenki arra vonuljon haza a megemlékezésről, amerre az oszlatás volt. Ja, hogy ezt talán nem kellett volna, és nekik is vállalni kellett volna a felelősséget! Ennek se volt társadalmi visszhangja, csak a perben - Révész Máriusz!
Én pl. visszaállítanám a TSZ-eket, ha már egyszer mindig is mezőgazdasági ország voltunk, a gazdákat pedig kötelező jelleggel szakszervezetekbe olvasztanám. Ugyanis amíg az egyik gazda alávág a másiknak és ameddig mindegyik így gondolkozik, addig csak széthúzás lesz és nem egyetértés.
Minden, ami anno privatizálva lett, azt vissza kell venni magyar kézbe. Ami nálam nem azt jelenti, hogy el kell zavarni a külföldieket, hanem mondjuk bőven elég lenne, hogyha a magyar tulajdon 51% lenne.
Ahogy Kossuth Lajos is megmondta anno (igen megint tőle idézek, mert nagyon vágta a témát az öreg):
"Ipar nélkül a nemzet félkarú óriás".
Máshová írtam, de idecsempészem:
Abszurdisztánban ne fordulj rendőrhöz! Még letartóztat.
@DIldiko:
Fogalmam sincs miből fizeti és őszintén megmondom, nem is érdekel. Ami viszont rohadtul zavar, az az, hogy ilyen háttérrel ami neki van, milyen jogon mer pofázni arról, hogy a nyugdíj 60 év felett kezdődhessen csak el?
Ha jól tudom ő maga 48 évesen ment nyugdíjba, tehát ebből kifolyólag nagyon kussolnia kellene a nyugdíj kérdésben.

A teljesség kedvéért, még ez is hozzátartozik pintér vagyonához:

"Pintér Sándor vagyonnyilatkozata szerint több budapesti és vidéki lakóingatlan tulajdonosa. A belügyminiszternek több lakóingatlana van a II. kerületben, többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, és szintén tulajdonosa egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlannak is, de van egy 155 négyzetméteres lakása a VII. kerületben is. Ezeken kívül Csömörön van egy zárt kertes ingatlana, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, de van nyaralója Szigetmonostoron is."

Biztos, hogy rendes adófizető állampolgár és igazi jómunkásember ez a pintér. Tuttti....
A jelenlegi kormány és a faszkalap belügyér megalázta, lenullázta a rendőrségünket.
Minket már senki nem véd semmitől, viszont a traffipaxok üldözöttei vagyunk.
A rohadék, szemforgató banda már törvényben tiltja azt, hogy a tisztességes ember megvédhesse magát.
Ez tisztán feudalizmus!
@DIldiko: Nem biztos, hogy a legstabilabb hírforrásra alapoztad az ismereteidet. Erről a kérésről akkoriban sokan mondtak sokfélét. Egyet biztosan nem: hogy a kérés szerint menjenek arra, amerre oszlatás van. Mellesleg az Astoriától a Kiskörút egyáltalán nem valami félreeső hely, szép délután volt, az emberek egy ünnepről jövet zászlóval sétáltak egyet a szomszéd utcában, nos, ez nekem nem látszik annak, hogy direkte keresték az összecsapás lehetőségét az "oszlató" rendőri erőkkel.

Egyébként, tudod, és ezt nem én mondom el először, amikor egy jólöltözött házaspár a nemzet zászlajával, és állítólag a rendőrök is ide értendők, sőt ennek a csücskét fogva tettek esküt, mondjuk így, az állam védelmére, szóval amikor egy ilyen házaspár jön felém, és én egy tucatmagammal oszlató rendőr vagyok, akkor ijedtemben nem rájuk vágok a szakszerűen alkalmazott gumibottal, hanem azt mondom nekik, hogy tessék innen gyorsan elmenni, erre, ni, mert itt balhé készül. És gyorsan magam mögé terelem őket, merészen azt kockáztatva, hogy hátulról esetleg legéppuskáz bennünket hirtelen a rendbontó, lázadó fajtája.

Nem érdemes magyarázni, ott a rendőrök, pontosabban az útonálló-különítmény, mert ezek csak úgy félig tartoznak a rendőrségbe, annyi megindokolhatatlan szakmai vétséget követtek el, és olyan dühítő módon fedezte őket a kormány, hogy egy pillanatig nem lehetett kérdéses, miért is és hogyan is történt ez a dolog. Nem bizonyított, hogy az egész balhé megrendezett provokáció volt, de voltak, akik ilyesmit emlegettek, telefonhívásokat, utasításokat, és sajnos nem látszik a dolog elképzelhetetlennek.

De ha nem megrendezett dolog volt, akkor sem süllyedhet odáig egy rendőr, hogy ötödmagával rúgja a földön fekvő egy szál embert, persze jogos önvédelemből alkalmazva szakszerű kényszerítő intézkedést. Ezek a tetvek annyit ártottak a rendőrség nevének, hogy maguknak a rendőröknek kellene kivetniük őket maguk közül, az ilyenekre utasítást adó parancsnokokkal együtt, ha tényleg tisztességes, hithű emberek. Teljesen nyilvánvaló, hogy kockázatot vállalnának, de mi ez az életük kockáztatásához, amire az esküt letették, nemde? Szégyellni való dolog ez az egész testületnek.
@Androsz: Így van! Ezzel az erővel maajdnem mindenvonalon tüntethetnek pl eü i dolgozók hogy sok a munka kevés a pénz meg anyuggerek hogy nem jönnek ki a nyugdíjból dehát ez sem megoldás ha nincs annyi pénz hogy mindenhol ideális fizetéseket adjanak mit tegyen a kormány az EU is nyaggatja ott a sok adósság nekik is egyszerűbb lenne mindenkit jól megfizetni de miből??Meg kit akarnak a Pintér helyett? Mondjanak egy nevet kíváncsi lennék ki felelne meg asokelégedetlennek
@fitball: Ez még jó ideig kínos kérdés lesz. Olyat biztosan tudnak mondani sokan, aki nekik szimpatikusabb, de olyat, aki komolyan végiggondolva a dolgot tényleg jobban ígérkezne, okosabbnak, bölcsebbnek, nem utolsósorban tisztességesebbnek, már igen nehéz találni. Próbálkozni éppen lehetne, de kérdés, hogy megéri-e a mostanra nagy nehezen összeállt rendszer megbolygatása a bizonytalan és halvány javulást. Most már igazán itt lenne az ideje, hogy az ellenzék ne megszokásból ellenkezzen, hanem mutasson rá a rosszra, ha olyat lát, és fogadja el ellenkezés nélkül azt, aminél jobbat ő sem tud mondani. A kormánynak pedig végre oda kellene figyelnie minden hasznosnak tűnő ötletre, mert már itt van a végrehajtó a kapu előtt, egy utolsó ötletre még lehet idő. Sajnos a kormány (ez alatt az Országgyűlés kormánypárti képviselőjét is érteni szoktuk) nem a kormányzással látszik elfoglalva lenni, pedig mi csak tőlük remélhetünk valamit. És akkor, most? Mi a szart csinálhatunk? Hát, bármit is, azt jó összevissza csináljuk, mert irányítás nyemám. Csőd. Megyünk rabszolgának Romániába.
@Androsz: Amennyiben megéri többet,jobban dolgozni,naná hogy jobban hajtok!Tudod,valahol mélyen a melós is csak ember.Nem akar kacsalábon forgót,csupán tisztességes színvonalat.Ahogy másoknál látja. / Nem ez volt a "rendszerváltás" lényege?? / Úgy gondolom,ha az orvos jogosan követel magának tisztességes jövedelmet,akkor én is.A felelősség boncolgatását hagyjuk,30 éve hű társam.Nem a szenet hibáztatom,csak továbbra sem értem,nekik miért éri meg,ha nekünk nem? / Az amerikai bányász ingyen dolgozik? /Ahogy miért éri meg Dél-Amerikából idehozni pl.a húst,ny.eu-ból a buszt,Kínából a zoknit?Azt azért senki ne mondja hogy a svéd melós,indiai bérért szereli a Volvót, a hosszú távú kombinált szállítás meg filléres tömegsport.Tehát,hol is vannak a Nagyon magyar vállalkozók? Kimerült a tudásuk a "bejelentelek min.bérre a többit okosba" formula megalkotásában?Ennyi? Arról sem szabad megfeledkezni a gengszterváltást,az értelmiség követte el.Antall ugyan úgy benne volt mint Horn vagy Orbán!Az egész "elit" felelősségéről kell beszélni,nem csak egy részéről! Persze egyszerűbb a melóson elverni a port.Újra. De ez csak parasztvakítás!Te is tudod,meg én is.
@DIldiko:
Nyílvánvalóan azért voltak az utcán, mert a jövőben nem járna........
Tehát nem úgy néz ki, hogy szelektálna a kormány.
@Androsz:
Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata talán mond Neked valamit.
Ma már általánosan elfogadott jogelveket tartalmaz, ezek közé tartozik a joggal való visszaélés, illetve a visszamenőleges jogalkotás tilalma is, akárhány harmados hatalom birtoklójára vonatkoztatva.
„Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.” st.....b
Minden polgár természetes és elévülhetetlen joga „a szabadság, a tulajdon, a biztonság és az elnyomással szemben való ellenállás”. A nyilatkozat megállapítja, hogy a jogokra való igény abból a tényből származik, hogy „Az egyes ember természetes jogainak gyakorlása más korlátokba nem ütközhetik, mint azokba, amelyek a társadalom többi tagjai számára ugyanezen jogok élvezetét biztosítják”.
Tájékozódj, hogy legyen saját véleményed,nem kell rám hallgatnod.
@Zigomer Trubahin: Orbán ugyanúgy, mint doppelgängerje, Gyurcsány tette korábban, minden második szavával és tettével káoszt teremt, és rombolja a magyar állam és jogrendszer tekintélyét. Kár, hogy Gyurcsány példájából nem értette meg, hogy what goes around, comes around..._Egyetértek!
@Bergeroth: Örülök .hogy valaki összefoglalva jellemezte valódi énjét a nagy vezérnek, de egy dolgot kihagytál. Orbán egy olyan ember aki ha hatalomhoz fér rögtön bosszút is áll az őt ért valós vagy vélt sérelmek miatt.
Ha nem lenne annyira közönséges és subkultúrált a cikk szövege, még gondolkozna is rajta az ember.De a jó pofizásnak szánt szöveg szánalmas.
Ennél ez az ügy sokkal komolyabb.
Persze a kommentek nagy része dettó.
@kormányzó: Ne bolygassuk, amit a puszta saját jövőnk jól felfogott érdekében végzendő kemény munkáról mondtam, maradjunk akkor a "megéri" munkánál. Újra felteszem a kérdést: ha 10%-kal felemelik a fizetésedet, akkor jobban fogsz dolgozni? Biztosan jobban? Vagy úgy érzed, hogy még mindig kevesebbet keresel, mint Pintér, Orbán vagy a szomszéd műkereskedő, és szarsz a dolog közepébe? És ha 20%-kal? Mennyi kellene, ha pénz kell hozzá, hogy jobban dolgozz te, bárki más? Szerintem ehhez most nem lenne elég semennyi sem, mert aki dolgozni akar, és szeret is, az dolgozik, aki pedig nem, az ma már nem csak elégedetlen, hanem még felmentést is talál abban, hogy hiszen kevés a fizetés.

És a visszatérő kérdés, amit többen is feltettünk: miből emeljék meg MINDENKI fizetését? Mert mindenki keveset keres, egy szűk réteggel most fölösleges foglalkoznunk, és mindenki elégedetlen, mindenki hőbörög. Csak a takarítóknak, ácsoknak, programozóknak, gyümölcsmosóknak, titkárnőknek nincs szakszervezete, és a munkájuk nem annyira láthatóan nélkülözhetetlen, hogy fenyegetni tudnák a beszüntetésével az országot. De mindenkinek járna több fizetés. Miből? Aki okos, az mondja meg ezt is. Vagy csak nekem többet, a többi nem érdekel?

@jenőke: Köszönöm a segítséget, határozott véleményem eddig is volt, és az általad előadottak nyomán sem változik. JOGA van a rendőrnek a Parlament előtt balhézni. Ma joga már mindenkinek annyi mindenhez van, hogy már ki sem látunk a jogokból, a kötelességek már nem is látszanak tőlük. A BECSÜLET, és a rend védelmére az önfeláldozásig menő eskü az, ami ez esetben a tüntetést kissé furcsává teszi. Ráadásul olyan kiváltságért tüntetnek, amitől az emberek nagy többsége meg van fosztva, és közmegegyezés szerint indokoltan van megfosztva, mert ha mindenki a fél életét mások pénzéből akarja eltölteni, akkor simán éhenhalunk. Tüntessenek azért, hogy az embert próbáló szolgálati évek után joguk legyen veszélytelenebb, de hasznos munka végzésére való beosztást kérniük. Önként. Akkor azt mondom, hogy teljesen igazatok van, fiúk, ez tényleg jár nektek, ti is rendes, dolgozó emberek vagytok, nem akarjátok kihúzni magatokat a beláthatatlan nehézségeket okozó gazdasági helyzetünk javításra teendő erőfeszítésekből. És igazatok van, fiúk, hogy nem elmenni akartok, hanem átvenni az aprómunkát az erős, fiatal kollégáktól, akik így elmehetnek a keményebb dolgokat intézni. Ezt a kívánságot nem a JOG diktálja, hanem a TISZTESSÉG. Ezen meg te gondolkozz.
@Androsz: Hadd kérdezzek vissza.Mekkora az az összeg amiért a mindenkori kormány,a párttagok,a képviselők,az értelmiség,a vállalkozók úgy gondolják megéri a "saját jövőnk jól felfogott érdekében keményen dolgozni"?Talán mégis foglalkozni kellene végre azzal a bizonyos szűk réteggel,mert a mostani szart és a zelmút 20 évet,nekik köszönhetjük! / Azt csak csendesen, egymás közt említem,ha megengedhetném magamnak,ingyen is tolnám a vasat mert a munkám a hobbim, az életformám.Remélem a górém nem olvas. /Már jeleztem,a melós nem kacsalábon forgót akar!Elég ha kifizetheti a számláit,lakni tud,enni tud,gyereket nevelni,Úram bocsáss meg,olykor nyaralni.Borzasztó elvárások,így a XXI. században!Most is azt tudom mondani,ne a melóstól várjunk "önkritikát"!A labda nálatok pattog.
Androsz vajon hogyan ítéli meg, a mostani események fényében a fidesz frakció akcióját, a kordonbontást?
@Androsz: EZT ÍRTAD:
''''Ha a törvények alkotói törvényt alkotnak, akkor ezt hogy nevezheti bárki törvénytelennek? Azért, mert nem tetszik? Akkor mondd azt, hogy neked nem tetszik, de kéretik a "törvénytelen", "illegitim", "felhatalmazás nélküli" szavak ostoba emlegetését mellőzni.''''
ERRE ÍRTAM, AMIT ÍRTAM, NEM FÉLREÉRTHETŐEN.

Félreértetted, vagy mellébeszélsz.

A rendőrök, tűzoltók, mentősök, stb. munkajogi megítélése a jogalkotó felelőssége - vagyis az, hogy eldönti a kormányzó hatalom, hogy azt a munkavégzést mennyire és hogyan honorálja. Ezért ebbe nem is akartam beleszólni, ámbár van véleményem.
Valószínűsítem, hogy nem vagy rendőr, vagy tűzoltó.
Köszönöm, hogy válaszoltál.
@Androsz: Ők vállalták az ez elleni harcot, méghozzá "ha kell, életem kockáztatásával is, hűségesen".

Ez így is van, de azért vállalták, mert ezért a mondatért cserében garantáltak nekik valamit!

Te is azért dolgozol ott ahol(már ha dolgozol) mert azért a munkáért azt a bért kapod amit szerződésben garantált a munkáltatód. Mit szólnál ha most 10 évre visszamenőleg visszakérné a kereseted felét, mert most másként gondolja?
@val:
" Most, hogy mondod kezd visszatérni az emlékezetem: mintha tegnap is lángolt volna egy kuka a rendőrök tüntetésén."

Igen lángolt, csak annyi a különbség, hogy azokat oda hozatták a szervezők, hogy legyen mibe beledobni a fákjákat a felvonulás után. És állt mellette szolgálatos rendőr és tűzoltó is! És a végén a kerületi tűzoltók teljesen eloltották, ANYAGI KÁR NEM KELETKEZETT!!!!!
@Helmeron: "Mit szólnál ha most 10 évre visszamenőleg visszakérné a kereseted felét, mert most másként gondolja?"

Nem találom jó példának. A rendőrtől nem kérnek vissza fizetést. Azt akarják, hogy dolgozzon tovább. Egy átlagos rendőr vajon mivel tervezte eltölteni az életét 45-50 éves kora után? Sétálgat a faluban, és visszaköszönget azoknak, akik tisztelegnek a kora előtt? Ha valaki azért ment rendőrnek, mert a kormány hajdan azt ígérte, hogy jóval korábban mehet nyugdíjba, mint bárki más, az nekem olyan, mint ha valaki azért menne tanárnak, mert szereti a jó hosszú szünidőket.

Emberek, egyszerű a helyzet: dolgozni kell. Ahogy már mondtam, már nem pénzért, hanem mert kell. Magadért, meg a gyereked, az unokád jövőjéért. Már ha azt szeretnéd, hogy ne éhbérért dolgozzon majd valami fröccsöntő üzemben napi 12 órát, mint a kínai gyerekek. Ehhez viszont kellene egy működő ország, és ehhez a rendőrtől most csak azt várja az ország, hogy 50 évesen érjen rá ülni az őrszobán, felvenni a bejelentéseket, érjen rá kiállni lengetni, amíg a helyszínen a nyomokat rögzítik, érjen rá kijárni a faluba ellenőrizni a dolgokat, eljárni a csendzavarási panaszok ügyében, rákopogni az öregekre, hogy élnek-e még és effélék. Ezt az erőfeszítést elvárhatjuk tőlük. Ha ez nem tetszik, akkor csak lusták, és menjenek a francba.
@Androsz: "Ahogy már mondtam,már nem pénzért,hanem mert kell",Öregem! Két eset lehetséges:1. tagkönyves agitátor vagy, 2.Orvoshoz kellene menned!
@kormányzó: Igen... Az a problémánk, hogy ez a válasz. Te biztos a gyerekedet is akkor húznád ki a folyóból, ha rendesen megfizetnek érte. Ezért kellene most egy jó vezető, aki néhány üres fejbe el tudná ültetni azt a bizarr gondolatot, hogy néha nem csak fizetésért kell dolgozni. Hogy van, amikor ezt az elvet már nem engedhetjük meg magunknak. Amikor a kertedet rendbe teszed a házad előtt, keményen végigdolgozva egy hétvégét, vagy kifested a lakásodat, vagy megjavítod a kocsidat – bár neked valószínűleg olyan kocsid van, amit nem is lehet márkaszervizen kívül máshol még felnyitni sem –, akkor is dolgozol, és nem fizetésért. Másért. Érdeked akkor is fűződik hozzá, és még nem is kell a másokért való dolgozás kommunista elképzelését az erre teljesen alkalmatlan emberekkel megértetni próbálni.

Az a helyzet, hogy érdeked most is fűződne hozzá, hogy dolgozz akkor is, ha a fizetésből nem tudsz nyáron elutazni Korfura, és nem tudsz új tévét venni, ha a régi elromlik, hanem csak megjavíttatni tudod valamennyire. És le kell mondanod néhány nem létfontosságú kényelmi apróságról. Mert egy picit messzebb tekintve látod, hogy ha jobban mennének itt a dolgok, akkor ebben is meg fogod találni a saját hasznodat.

Neked és az emberek nagyon nagy többségének úgy működik az agya, hogy ha belement a szálka a kezedbe, akkor nem húzod ki, mert az fáj. És nem látod, hogy ha most kihúznád, akkor nem gyulladna be, hanem lassan elmúlna a fájdalom. Sajnos ha ezt csak egy-egy ember érti meg, a többiek nélkül nem tudja a szekerünket megmozdítani. Ha egy-egy ember csinál valamit, ami nem kötelező, akkor a többiek hülyének nézik, és nem segítenek benne. Ezért hiányzik most nagyon egy őszinte, a szálka kihúzásának fájdalmát mellébeszélés nélkül, érthetően és meggyőzően elmagyarázó vezető, aki utána tudná, hogy mi a teendő, merre kell a meggyőzött embereket irányítani. Én ma nem tudom, kiből válhatna ilyen ember, pedig nagyon kellene. Ha tagkönyves agitátor vagyok szerinted, akkor megmondhatnád azt is, hogy kiknek a tagkönyve lapul a zsebemben, mert én nem ismerek olyan szervezetet, akiktől ez itt elmondottakat hallottam volna, pedig örülnék, ha kerülne ilyen.
@Androsz: Öregem!Teljesen el vagyol tévedve! Nekem felesleges a MUNKÁRÓL magyaráznod,hidd el eleget tudok róla.Hiszed vagy sem az "átkos" sem azért dőlt,mert Korfun pihengettem.Akármilyen furcsa, a "társadalmi szolidaritás" sem okozott lelki győtrelmeket.A gengszterváltás idején csak ámultam hogyan lopjátok szét a zországot,de azt mondtátok ez így demokratikus. Fizettem a Bokros-csomagot,mert híába vártam hogy a "nyertesek" a zsebükbe nyúljanak.Aztán teltek a zévek és láss csodát,megint kezek turkálnak a lyukas zsebemben, sunyi vigyorú pofák ugatnak az arcomba,a jogaimat baltával aprítják és úgy látom újfent az eladásom van műsoron!Erre Te azt mondod,dolgozzak akkor is ha senki nem fizett érte?Ugyan miért? Hogy még többet lophassatok? Mennyi lenne elég nektek ? Mekkora az az összeg amire azt mondjátok,eddig és nem tovább? Barátom! LÓFASZT!!A kölkömet már áttoltam a határon,Ti pedig akkor kérjetek szolidaritást,ha én is elvárhatom tőletek!Addig maradok a régi komcsi véleménynél,a zértelmiség akkor jó,ha tornádó tombol a talpa alatt!
hvg.hu/itthon/20110509_kulsos_szerzodesek_nefmi_bm#utm_source=20110509_lehmann_gyurcsany_mentelmi_joga&utm_medium=_ScarabFlyer_ALSO_VIEWED&utm_campaign=hvg.hu

"azt a bizarr gondolatot, hogy néha nem csak fizetésért kell dolgozni. Hogy van, amikor ezt az elvet már nem engedhetjük meg magunknak." Tényleg... De komolyan!!! Viszont vannak elvtársak, akik megengedhetik maguknak... :o(
@kormányzó: "csak ámultam hogyan lopjátok szét a zországot..."

Mi? Mi loptuk? Te hülye vagy, ember. Te rá tudtál ismerni az én eszmefuttatásomban bármilyen pártra vagy hasonlóra? Épp arra kérleltelek legutóbb, hogy ha te tudod, hogy én kinél vagyok tagkönyvezett, akkor áruld már el nekem is, mert szeretnék beszélni azokkal, akiktől szerinted az én mondandóm származik.

Az országot előlem nem kevésbé lopták el, mint előled. Én éppolyan tehetetlen balek voltam az egész ügyben, mint az emberek nagy része. Nem ez különböztet meg egymástól bennünket. Az esetleg igen, hogy 2006-ban nem akartam volna hatalmon látni azokat, akik addigra már mindent elloptak. Biztosan te is ott hörögtél a tévé előtt, hogy a téren randalírozókat miért is nem löveti le Gyurcsány elvtárs, hiszen veszélyben van a közbiztonság.

Te már áttoltad a gyerekedet a határon. Remek, gratulálok, egy emberrel kevesebb fog téged eltartani, amikor nyugdíjba mész. Kiérdemelted azt a nyugdíjat bravúrosan.
@Androsz: Öregem! Lehet hogy hüje vagyok,de annyira biztosan nem amennyire szeretnétek!Igen,áttoltam a kölköm a határom hogy az Ő életét ne tehessétek tönkre,az Ő nyugdíját ne lophassátok el!Kiérdemeltem-é a nyugdíjamat? Melyikre gondolsz? Arra amit elloptatok vagy arra amit kérdőjelbe tettetek?Hol hörögtem amíg Ti a téren, piromániást játszottatok?Az országúton toltam a vasat vazze!Zárásképp, most is azt tudom mondani Neked és tolvaj fajtársaidnak,LÓFASZT A PICSÁTOKBA!
süti beállítások módosítása