Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.04.29. 06:03 Fabius

Sajtószabadság újraértelmezve

Címkék: mszp gyurcsány ferenc sajtószabadság médiatörvény vásárhelyi mária

Kifordult sarkaiból a világ, mi meg csak pislogunk, mint hal a szatyorban: a sajtószabadság egykori védelmezői egymás után kollaborálnak a szabadságharcból, ezzel párhuzamosan a Médiatanács az élet jeleit mutatja.

Először Vásárhelyi Mária érezte szükségét, hogy haladéktalanul bohócot csináljon magából. Egy 2006-os riportban még azt mondta, "Számomra ajándék, hogy ma már nyilvánosan megírhatom, amit gondolok. Ennél több nem kell." Aztán most kiderült, hogy de, bizony kell, mert az egy dolog, mikor ő írja le nyilvánosan amit gondol, de más ezt azért ne merészelje. Így tényleg sokkal jobb, mert nem egy gyorsan felejthető dominás kiszólás fog a nevéhez fűződni, hanem a tény, hogy ő lett a free press! - itten kérem cenzúra van/lesz de mindenképpen mozgalom első egymillió forintos bébije.
Tegnap Gyurcsány Ferenc is adott egy saller a mozgalomnak a nagy buzgalomban. A Balatonfüredre összetrombitált sajtó képviselői egyet - nem tévedés - kérdezhettek fejenként, mert a végén kiderült volna, mire ez a hacacáré Fletó körül már megint. Az egy mulatságos jelenet lehetett, amint a másik helyszínen rendezett fórum bejáratánál közölték a firkászokkal: köszönjük a részvételt, ez a fórum nem nyilvános, elégedjetek meg az egy kérdésetekkel és húzzatok a picsába.
Annyi biztos, hogy a hitelesség látszata úgy kerül benneteket, mint Pintér Sanyát a határozott fellépés. Gondolom ezek után az jön, hogy elhatárolódtok magatoktól, és mély kussban lesztek itt sajtószabadságról és médiatörvényről. Néhány hete még ti zokogtátok tele a médiát, hogy tejóisten, most aztán jön a sötétség és az irányított hírek kora, Szalai Annusmaris Aczél elvtárs női reinkarnációja, és aki innentől leírja, hogy büdöslófaszt, azt kalodába zárják és megbotozzák déli tizenkét órakor az MTI székház előtti járdán.

Ehhez képest a ti nevetekhez fűződik az idei első sajtóper, és ti vagytok azok is, akik kizárjátok a médiát egy olyan eseményről, amire:

1: meghívtátok őket,
2: amit széles közérdeklődés kísér.

Ehhez képest a Médiatanács rácöccögött a közmédiumokra, és megintette az Estét. Nem mondom, hogy huszáros a tett, de őszintén szólva én nem számítottam tőlük hasonlóra sem. Bolond világ ez. A forradalmár átértelmezi a jelszavakat, az elnyomó diktátor lepisszegi a saját katonáit, a mozgalomból meg üresfejű, tartalom nélküli csorba nipp válik a hazai közélet giccspiacán.

57 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr302863586

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Föld alá a hajléktalanokkal? 2011.04.29. 16:15:15

Tarlós Döbrögi István, Budapest Székesfőváros méltóságos főpolgármestere és kreatív csapata újfent bizonyította, hogy városjobbító ténykedésének homlokterében kizárólag a legfontosabb dolgok állanak. A frissiben beiktatott várospolitikus első intézkedé...

Trackback: Veri a politikus a feleségét? 2011.04.29. 13:29:31

Pénz számolva, asszony verve jó, tartja a régi dakota közmondás....

Trackback: Veri a politikus a feleségét? 2011.04.29. 13:29:31

Pénz számolva, asszony verve jó, tartja a régi dakota közmondás....

Trackback: Veri a politikus a feleségét? 2011.04.29. 13:29:30

Pénz számolva, asszony verve jó, tartja a régi dakota közmondás....

Trackback: "Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van" 2011.04.29. 11:28:07

Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra vál...

Trackback: MILLA 2011.04.29. 11:17:59

A Kormány 600+110+32 milliót fizet kommunikációs tanácsadó cégeknek, hogy szerethető viselkedésre tanítsák őket. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoportnak nem kellene senkinek sem fizetni, csak legalább az ilyen akciókat, mint az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi a csuda köze van annak, ha valami nem sajtónyilvános a sajtószabadsághoz? Ilyen mindig is volt, lesz is, itt is, Amerikában is. Miért kéne annak, aki a sajtószabadság barátja, mindenképp minden nyilatkozatát on the record a sajtó előtt tennie???

Bocs, de ezt összekeverni a bíróság (nem VM, ő persze, hogy perel) valóban sajtószabadság-szűkítő döntésével: trehány újságírás.
Én valahogy a Fecó-féle utó-demokratáskodó sajttájos vergődést az egymondatos kérdezés lehetőségével nem minősíteném semminek sem, nincs jelentősége.

Az meg, hogy az azt követő fórum nem publikus, az szívük joga, ha meg ezt elfelejtették közölni előre, szintén őket minősíti.

A médiatanácsos kamu-dádát a seggszolg tévé felé meg annak gondolom, ami: az EU-elnökségig tartó na-ugye-mi-mégis- függetlenek-vagyunk demonstrálásig.
Egyébként is nevetséges egy több, mint háromnegyed éve megesett egyenlőtlenségről hozott semmit nem érő figyelmeztetés, miközben minden azóta is ugyanúgy zajlik a véleménynyilvánítás terén, lásd Várnai megszólalási lehetőségét az ánuszosoknál, szemben a Papcsáknak adott lehetőségekkel, hogy ne menjünk messzire, meg a Várnai-féle, nagy nehezen kikényszerített megszólalás aposztrofálását az MTV-n.

Ez az egész porhintés a sajtószabadságot reklamálóknak, ha van még ilyen egyáltalán ebben a nem győzzük a fejünket kapkodni, - vagy már azt sem - ledögönyözésben.

A Vásárhelyi ügy szerintem is nevetségessé tette Mariskát, lazán figyelmen kívül kellett volna hagyni a két - magát valamilyen okból újságírónak gondoló - fenegyereknek azért már koroska firkászt.

Az ugyanis nem publicisztika, ha jópofának gondolt, sokat érő kattintásokat hozó benyögéseinket a sajtószabadság jegyében a célszemély emberi - női? - mivoltára utaló, szexuális töltetű köpetekkel tesszük fűszeresebbé.
Élcelődjenek az illető közéleti, politikai tettein, közlésein, akár múltbéli színeváltozásain is, de s e m m i k é p p e n nem az emberi lényét, mivoltát érintő módon, mert az pusztán aljas tahóság.

Mint ahogy az volt a Szalait ábrázoló, a neten nagy népszerűséget szerzett fotósopos' alkotás is a méretes pénisszel az arcán, primitív hatásvadászat.

Szily-Bede sem lett több a dominázástól, bármekkora nagy tehetségű alkotónak gondolják magukat.
Az Index persze jól járt, lazán kipengetik a milliót, a két jópofa a műbalhéval még több kattintást hoz nekik, az ügyeletes pofkóknak biztos a helyük, és majd még inkább hajtanak a dicső nimbuszért gondolom.

Ezt meg mindenképpen Vásárhelyi elkefélt perének köszönhetik, az is nyilvánvaló.

Az inkriminált riportban azért van egy nehány dolog, ami csaknem 100 százalékra bejött, ha így utólag elolvassuk, a Debreczeni bérrettegőé mindenképp, bár a két Karinthy epigon - fordulj a sírodban, ma még lehet - próbálta a dolgot abszurd humornak álcázott, menőnek kikiáltott stílusában ugyanúgy elröhejesíteni. A baj, hogy ezek ketten a perrel muníciót kaptak, jobb lett volna elhallgatni őket.

index.hu/belfold/2009/10/31/hany_halalos_aldozata_lesz_a_fidesz-lagereknek/
A tények kedvéért, idézzük az inkriminált részt:

"Mária olvasókönyve
A Debreczenit követő Vásárhelyi Máriát Váradi Júlia azzal konferálja fel, hogy "ismét egy sokkoló előadás következik", ami bennünk egy pillanatra felcsillantja a világ első liberális zombipornójának a lehetőségét, erről azonban sajnos szó sincs. Vásárhelyi mostani produkciója még az összegyűlt nyugdíjasok igényeit sem elégítette ki. Vásárhelyi ugyanis szemben a konferencia másik két előadójával előadni sem tud.

Így ő húsz percben papírról olvasott fel valamit, ami vagy egy volt az ÉS-ben már megjelent cikkei közül, vagy kísértetiesen hasonlított ezekre. Ráadásul Vásárhelyi csak ülve tud olvasni, így a közönségnek azon kilencven százaléka, amelynek nem volt szerencséje az első sorban ülni, csak a nyakát nyújtogathatta.

Mint a dominához befizető férfiak
Talán nem szégyen bevallani, de mindketten alapvetően Vásárhelyi miatt döntöttünk úgy, hogy péntek délutánunkat erre a rendezvényre áldozuk. Egészen pontosan azért, mert bíztosak voltunk benne, hogy mond valamit az Indexről is. Mint a dominához befizető férfiak, azért szenvedtünk, hogy Vásárhelyi egy utolsó, jól irányzott ostorcsapással megrántsa a ravaszt elektromos árammal már eleve felajzott hímvesszőnkön.

"A magyar internetes portálok közül a kétségtelenül legprofibb, legjobb infrstruktúrával rendelkező Index jobboldalisága rendkívül rafinált." Lucskosan, elaléltan pillantottunk egymásra. Megszorítottuk egymás kezét. Megkaptuk, amire vágytunk. Rafináltak vagyunk. Mi is megadjuk hát, amire Vásárhelyi vágyik. Következő célunk a Magyar Nemzet és a HírTv szintjének elérése, ők ugyanis már "rafináltan kirekesztők". Földet rengető orgazmus lehetne.

Haverokat, rokonokat
Vásárhelyi felolvasása 98 százalékát a Fidesz médiapolitikájának gyalázására fordította, a maradék kettőben a Napkeltét szidta, valamint az MSZP-t, amelynek "fogalma sincs a modern média működéséről", és nem szakembereket küld a mindenféle médiafelügyeleti szervekbe, mint az SZDSZ, hanem haverokat, rokonokat és üzletfeleket. A Fidesz és holdudvarának szidalmazása sok újat nem hoz, viszont annyira monoton az előadás, hogy képtelen lázba hozni a közönséget. Posztkoitális depressziónkban itt gondolunk arra először, hogy ezzel az emberanyaggal egy Szanyi Tibor már szétverette volna a közeli Jégbüfé előtt ugyanekkor gyülekező, Budaházy Edda által szervezett "Nők a politikai terror ellen" című utcai demonstráció résztvevőit. "

Borzasztó, tényleg..:D
Elképzelem , amint a tárgyaláson a kósertés
és a pataki bíró elsírták magukat egymás vállán és közösen rájöttek, 1 millió talán enyhítené fentiek miatt genetikusan kialakult fájdalmukat..:)
Orbántól mikor lehet kérdezni, akár egyet is?
Én értem:
Magyarország az idióták országa. A normális emberek már régen kivándoroltak.
Azért én ezt egy kicsit túlreagálásnak érzem. Már nem a Vásárhelyis részt, az sajnos ül, hanem a Fletósat. Gyurcsány nem a szívem csücske, de azért én azt még nem érzem a sajtószabadság halálának, ha egy rendezvényen megpróbálják az időkeretet kordában tartani. Így legalább mindenki kérdezhetett, aki akart. Az talán jobb lett volna, ha egyes nem szeretett sajtóorgánumok képviselőinek nem adnak szót, a baráti újságírók meg többször is (alá)kérdezhetnek?
@genyamagyar: Nézd majd vasárnap este a Frizbit, a Hajdú Péter kérdezget helyetted is :-)
Bejön, hogy nem azt hozza a Médiatörvény, amire számítottatok.
Khm. A belinkelt HVG-cikknek nem ártott volna legalább az első mondatára picit jobban odafigyelni...

"A per tárgya egy 2009 októberében megjelent írás"

Kiemelném a lényeget: kétezerkilenc októberében. Oké, hogy manapság már előfordulnak visszamenőleges hatályú jogszabályok, de a médiatörvény speciel nem az, és a bírósági tempót ismerve aligha az elmúlt hónapokban adta be VM a keresetet, hanem valószínűleg kb. azonnal, tehát nemhogy a médiatörvény, de egyenest a választások előtt jócskán. Szóval ez a sztori, függetlenül attól, hogy mekkora ostobaság, cseppet sem támasztja alá a végkövetkeztetésedet.
@Fedor: Ja nem úgy gondoltam! Ahogy Gyurcsányt is. Odacsödült újságírók egyenként...
@a katona fehérben: Bár nem szeretem a varnusz stílusát, most meg kell védenem őket. Ők két különálló eseményről írnak, Vásárhelyi kapcsán pl. semmi olyanról, hogy ez már a hatályos Médiatörvény alapján született. Csak annyit, hogy ezzel korábbi mondataival ellentmond.
A testület rápirított (a szerző számára érthetetlenül) a TV2-re, ez egy másik ügy.
Gyurcsány egy harmadik.
@MACISAJT: Annyira szeretném magam rosszul érezni hasonlóan durva sértések miatt, ha utána 1 millával enyhítenék a fájdalmamat.

A HVG-s cikkből:
"A bírósági ítélet szerint Vásárhelyi Máriát és a családját annyira megviselte a cikk, hogy a szociológust saját bevallása szerint >>már-már a további közéleti szerepvállalás feladásáról való elgondolkodásra késztette<<".

Hát, ez aztán nagy csapás lett volna az egész nemzet számára. De most komolyan. Ha a másodfok akár egy fillér kártérítést is megítél Vásárhelyinek, akkor tökön szúrom magam.

Amúgy a Varánuszosoknak is van fölösleges 1 millája? Mert a képet elnézve számíthatnak rá, hogy rövidesen nekik is bíróságra kell járniuk...
@Link Elek: Ezek szerint magadat is besoroltad.
Már ha itthon vagy.

Bakker.
Képzavarod van, kedves Varánusz.
@a katona fehérben:

Khm. Az idézett és belinkelt Vásárhelyi riport időpontjára sem ártott volna picit jobban odafigyelni, az ugyanis 2006-os. Ő már akkor úgy gondolta, a legnagyobb öröm, hogy szabadon leírhat bármit, amit akar.

Az egy dolog, hogy én a hülyegyerekes riposzttal elintéztem volna a dolgot, ha neki vagyok. Az meg egy másik, hogy a per már az új világos médiatörvény megszületése utánra esett. Én a sajtószabadságért aggódás közepén bizony elálltam volna a pertől.
Az is lehet most kezd összedőlni mindaz amit eddig a világról hittél...

Ha a képért beperel VM, akármennyire is ellenszevesek vagytok számomra, támogatni foglak benneteket :)
@Fedor:

Időkeretet betartani marha egyszerűen lehet: Gyurcsány kijelenti, drága barátaim, most van fél hét, nyolcig állok rendelkezésükre. Ennyi.

Nem nyilvános fórumot tartani is lehet. De a helyszínen kitalálni, hogy oppardon, a meghívón szerepel, de bocsesz, inkább mégse nyilvános, az szerintem elég vicces.
@Fabius: Utóbbi tényleg hülyén jön ki, de még arra is rá lehet fogni, hogy szervezési hiba (az szerintem rosszabb lenne, ha megválogatnák, hogy melyik újságírót engednék be, és melyiket nem, ahogy a FIDESZ-nél szokás). Az előbbiben viszont tartom az álláspontom. Ennyi erővel azt is a sajtószabadság korlátozásának lehetne beállítani, amit te mondasz: hát hogy jön ahhoz Gyurcsány, hogy megszabja, meddig lehet őt kérdezni?
Basszus...be ne szopjátok már a Médiatanácsnak az Estét való megfeddését.
Ahogyan már többen jelezték, ebbe az írásban féligazságok és félcsúsztatások vannak, de attól függetlenül tanulságos, csak nem szabad túl komolyan venni. Hiányzik egy paródia, görbe tükör, vagy valami hasonló besorolás és akkor ok.
Varánusz nem a szívem csücske, de ezúttal felsorol három különböző, azaz négy különböző tényt. Harag nélkül, ironikusan. Nem lep meg, hogy a védhetetlen Mária néni mellett egyesek az ugyancsak védhetetlen Furcsányt védik. Él-jen a maaaa-gyar szabaccság, éééljen a ha-zaaa! (Egymilla a sajtószabaccságért egyenként mennyen haza).
Ha a médiákok annyira kiváncsiak a Gyurcsány előadására és
a kérdezz-felelekhez is ragaszkodnának
a sajtószabadság nevében,

akkor legyen egyenesadás.

Nehogy kimaradjanak a válaszok, ugye.
Vagy a mondat eleje.
Esetleg a vége.
Vagy nehogy egy másik kérdésre legyen egy másik válasz.
A hamisitó is vezethet kormánymédiát, ugye.

Ja, és ne csak Gyurcsány kérdezzük élőben.

Legyen akkor a példásan sajtószabad Orbánnak is
kérdés-felelet.
Ki vagyunk már éhezve a karizmájára.

Mondjuk, dekázgatás, vagy kolbászsütés helyett.

Na, az sajtószabadság lenne.
Vásárhelyi Máriát majdnem kihagytam.

Én nem látok semmi hibát abban, hogy perelt.
A sajtó szabad, a perelés is szabad.
Volt.
Akkor.
Természetesen, ma már nem kell perelnie, mert a sajtómunkások és célkeresztbe kerültek vitáit

eldönti - Szalai Annamária, a fidesz médiapolitikusa.

Teje van, ideje van...
Úgyhogy csak a mai paradicsomi állapotokból kiindulva fura, hogy akkor perelni akart valaki valamiért.

És hogy pont egy sajtószabadságért küzdő...

A sajtószabadságban a riportalanynak is vannak jogai,
nem csak a sajtónak.
@simonmondja.:
Sinmon mondja... hogy örökké Orbán a gondja.
Ha Vásárhelyiről, Furcsányról van szó, akkor pláne. Jó, hogy a poszt nem Obamával, vagy Kadhafival foglalkozik. Simonnak arról is Orbán jut eszébe. Mint Mórickának a matektanárnőről a saját fasza.
Tök vicces írás :) erős csúsztatásokkal ;)
No, nédda...! Azt hittem, hogy Varánusznak újra csak az "orbánozásban" merül ki a mondanivalója, erre(!) volt mersze, bátorsága, akarata, a másik oldalnak is odaszúrni(bökni)...!
@sületlenke: Na nehogy már megszabjuk, ki min élcelődjön!
@simonmondja.:

"a sajtómunkások és célkeresztbe kerültek vitáit

eldönti - Szalai Annamária, a fidesz médiapolitikusa."

Idézz már lécci a médiatörvényből, ami ezt az állításodat alátámasztja.

Ami az "Orbántól is lehessen kérdezni" demagógiát illeti:

Nem Orbán rohangált az EP-hez meg blogolta tele a világot, hogy vége a magyar sajtószabadságnak, hanem Fletó. Ha ezek után ő zárja ki az általa meghívott sajtót a fórumáról, azzal kb. a levegőbe köpött és aláált, erről szól a cikk, csak az nem érti, akinek nem áll érdekében megérteni.
@Dr. No: elfogadom, hogy te máshogy látod.

Én azonban bármely közéleti szereplő emberi mivoltának megcsúfolását továbbra sem nevezném élcelődésnek, pusztán tahó primitívségnek, legyen szó Vásárhelyiről vagy Szalairól. A tevékenységük, közéleti viselkedésük lehet irónia tárgya, a személyük semmiképp. Nevezzük személyiségi jognak, ha úgy tetszik.

Szememben az indexes titánok simán öntelt bunkók. Meg azok is, akik anno a Szalait alázó micsodát alkották, ők még plusz aljasok is.

És nem gondolom, hogy ezzel megszabnám az ún. élcelődés irányát, csak nem tartom sem etikusnak, sem nagyon humorosnak, azzal együtt, hogy elismerem a te jogodat arra, hogy ezt másként lásd. Igy jó a világ, nem?
@ben2: Kis türelmedet kérem.

Először megpróbálom bizonyítékkal alátámasztani, hogy teje van.
A fészbúkon nem lehet kérdést feltenni az említett Úraknak? (Ha lehet, akkor talán még én is felcsatlakoznék rája, mert volna pár kérdésem mindkettőjükhöz.)
Először megpróbálom bizonyítékkal alátámasztani, én is. Nézzétek meg, utána kérdés mi is a sajtószabadság, esetleg vágatlanul:

player.vimeo.com/video/23012013
Hát igen így múlik el a világ dicsősége. A klónok egyik fele akit nemrég rúgtak ki a húsos fazék mellől, sem más mint narancsos társa.

Vajon milyen lett volna a 2/3-os Gyurcsány alkotmány? Vajon mit tenne másképp a 2/3-os MSZP? Vajon kevésbé lennének fülke forradalmárok, vajon szabadabb sajtót akarnánk. Sajnos Gyurcsány Viktor egyenlő Orbán Ferenccel.

Azaz egyenletbe felírva a fentieket

Gy.V. + O.F. = 0 = MSZP + FIDESZ
@sületlenke: Az, hogy Szily és Bede bunkó-e vagy sem, annak eldöntése a közönségre tartozik. Szilynek szerintem pl. politikai témákkal egyáltalán nem kéne foglalkoznia, olyan hülye hozzájuk, mint a segg, ráadásul nyilvánvalóan nem is érdeklik. Érdekesebb számára Lenygel László kötött kardigánja annál, mint amit mond. Ámde a főnöke előírta neki, hogy foglalkozzon ilyesmikkel vagy mit tudom én, miért erőlteti; viszont elég komoly méretű, hasonló gondolkozású réteget képvisel szerintem.

Ettől viszont teljesen független az a kérdés, hogy Vásárhelyi Mária e per után bármilyen mértékig is hitelesnek tekinthető-e média- és különösen sajtószabadság-ügyekben. Szerintem nem, függetlenül attól, hogy amit az Indexről mondott, akár igaz is legyen.
@sületlenke:
Más dolog valamit tahóságnak, primitívségnek és érzéketlenségnek tartani, és megint más ezért bíróságra menni és milliós vigaszdíjat követelni az "elkövetőktől". Pláne a sajtószabadság legnagyobb szószólójától.

A cikk stílusa amúgy tényleg elég alpári, de ha ez valóban olyan nagyon megviselte Vásárhelyi Máriát, akkor inkább pszichológushoz kellett volna fordulnia, nem pedig bírósághoz.

A cikkbéli dominázásnak egyébként semmi köze Vásárhelyi személyéhez, csupán egy gusztustalan, hangulatfokozó(nak szánt) stíluselem volt a szerzők részéről. Szerintem valójában nem is ezen sértődött meg Mária néni, hanem azon, hogy unalmasnak nevezték az előadását. Gondolom, így próbál bosszút állni Szilyéken.
ahogy előttem is megfogalmazták, ezt kurvára nem értem.
hogy a picsába kerül a fletós történet a sajtószabadság asztalára????
@Dr. No: természetesen én is külön kezelem a Vásárhelyi-féle perre menést attól, hogy szerintem Szilyék túllépték azt a határt, amit egy közéleti személyiségnek el kell tűrnie úgymond.

Vásárhelyi szerintem is nevetségessé vált a perrel, hiteltelenné tette saját korábbi nézeteit.

Ugyanakkor semmilyen módon nem tartom továbbra sem elfogadhatónak a személye - nem a tevékenysége(!) elleni bármely ütősnek szánt szexuális benyögést.

Perelnie nem kellett volna, ezzel csak lovat meg lóvét adott a fejükbe-szállt-a-kétes-dicsőség ifjaknak.

Én is két dologról beszélek, és a dolog erkölcsi-jóízlésbeli része számomra továbbra sem publicisztikai kategória, akkor sem, ha ez széles olvasótábort eredményez a tinglitangliknak.

Mindennek kell legyen morális határa szerintem, még akkor is, ha a lóvét az ellenkezője hozza.
Ha meg stíluselemnek szánták a szexuális utalást, még rohasztóbb az ügy, azt még zseniknek sem nagyon nézem el mások rovására, nem ilyen bot(ÚP)csinálta nyögve (?) és üptre péniszezőknek.

Ezek szerint erről nem tudjuk egymást meggyőzni, bár én nem is akarom, hogy őszinte legyek.
Ezt máshogy gondoljuk, de megtárgyaltuk és nem hülyéztük le egymást, ez is valami.

És szándékom ellenére máris többet beszéltünk a fiúkákról, mint amit érnek. Céljuk kipipálva :-D
@szeszkópé:
Első fokon a bíró egy funkcionális analfabéta, Szily-Bede ügyvédje meg egy pancser. Ugyanis Szily-Bede sehol sem állították, hogy szerintük VM egy domina, hanem csak azt, hogy ők valamiért ahhoz hasonlóan érezték MAGUKAT, mintha ...
Jól néznénk ki, ha mindenkinek 1 milliót kellene fizetnem, akitől hányingerem van.
Viszont Varánus ellen már megállna a vád, mert itt tényleg VM van dominának ábrázolva.
Szerintem ez a cikked egymilla lesz. Már ha VM még nagyobb bohócot akar magából csinálni.
De az hogy Fletonál csak egyet lehet kérdezni az hogy jön ide?
Szerintem a sajtószabadságot nem szabad a gusztustalankodás szabadságával összetéveszteni.
Világos, hogy a posztoló bele akar kötni valamibe, csak az nem világos milyen alapon. Számomra csak saját hülyesége derül ki.

A sajtószabadság soha sem jelentette azt, hogy a sajtómunkás más szabadságjogokat szabadon megsérthet. Igazát esetleg polgári perben is meg kell védenie igazolva állításáról, hogy az nem hazugság. A vélemény sérthet emberi méltóságot, aminek megint per lehet a vége. Az ilyen ügyeket elintézik egymás közt a polgárok, ez nem sérti a sajtószabadság elvét.

A méditanács üdvözlése is félresikerült a köztévé megdorgálása kapcsán. A médiatanáccsal az a fő probléma, hogy nincs biztosítva a mindenki adójából fizetett médiumok pártatlan felügyelete. Az egypárti felügyelet akkor avatkozik be, amikor jónak látja és úgy dönt ahogy akar. A közmédiumokon kívüli tartalmakkal meg nem kellene foglalkoznia, lásd előbbi fejtegetés.

Gyurcsányék, mint a cikkből kiderül, pártfórumot tartottak, amin természetesen minden párttag résztvehetett. Tisztelt posztolónak csak elő kellett volna kapnia a páttagkönyvét és már ott is lehetett volna. Amiért még vállalkozott az útra, arról meg nem derült ki semmi. Mi volt az az egy kérdés amit feltett, ha érdeklődhetek?
"Lekapcsolták a tüntetést szervező iskola weboldalát"
Ez már az új rend?
@Ringlósztár: Fabius után szabadon:
Szólás és vélemény nyilvánítás újraértelmezve.
Média-törvény, meg ilyen-törvény, meg amolyan-törvény. Már annyi törvény van hogy na !
Minek az sok ? Nem lenne elég a "TIZPARNCSOLAT" vagy esetleg húsz ? Vagy csupán "Embernek maradni minden körülmények között" ???

További szép napot !
Kedves elvtársak, elvtársnők, drága cigányok!
Kérdés: kell-e Magyarországon demokrácia?
Lehet, hogy nem kell. Akkor viszont a diktátorok legyenek már észnél!
@nu pagagyí:

A sajtószabadságért szájalóktól következetességet várni nyilvánvalóan hülyeség. Dominázni pfújrossz, de hülyegyerekezni kapásból egyértelműen etikus. Csak azt nem értem, Vásárhelyi akkor miért vetette le a cikket a HVG-ről? Tán' mert nem akart visszatolni két millát, ha Szily és Bede elpityeredik, hogyaszongya: tekintetes népbíróság, a hülyegyerek kitétel miatt mi most a közírástól visszavonulást fontolgatjuk.

Többen említették, Vásárhelyi perelhet engem is, ha akar. Az miért nem fordult meg senki fejében, hogy a képen alárendelt szenvedőként ábrázolt Szilynek lesz halaszthatatlan perelhetnéke? Az valahogy evidens volt mindenkinek, hogy ő nem fog, pedig.

A posztban idézett cikkből kiderült, Gyurcsányék a pártfórumra is meghívták a médiát:

"A program leírásában nem szerepelt, hogy nem nyilvános."

Ergo: utólag kitalálni, hogy oppardon, mégse, szerintem röhejes.
@Fabius: "Az miért nem fordult meg senki fejében, hogy a képen alárendelt szenvedőként ábrázolt Szilynek lesz halaszthatatlan perelhetnéke?"

Igen, ez érdekes és jogos felvetés.

Viszont lehet, hogy ezzel adtál egy jó ötletet Szilynek!:)
@Fabius:
Sem Gyurcsány, sem Vásárhelyi nem érdekel.
Sem szabadon, sem pornóváltozatban.
Sem hitelesen, sem hiteltelenül.

De nem értem, hogy Neked miért fáj.

Lejáratták magukat a sajtószabadságozók,
akkor jöjjön a Médiahivatal.

Ez már fideszlogika, csórikám.

...Ha lejáratták magukat a demokráciaféltők,
jöjjön a diktatúra...

Vagy kaptál egy visszautasíthatatlan ajánlatot ?
@simonmondja.:

Azt nem egészen értem, a sajtószabadságozók kritikája miatt miből következik egyenes arányosan, hogy akkor jöjjön a Médiahivatal?

Szerintem két dolog van:

1: ha sírunk a sajtószabadságért, akkor ne mi legyünk az elsők, akik kettészarják az első alkalommal.

2: az utóbbi hónapokban a Médiatanácstól egyebet se hallottunk, mint oké a pártállás, de ők azért igyekeznek függetlenek lenni, meg a puding próbája az evés, bla bla. Ezt nem hitte el nekik senki, én se. Most tettek egy tipegésnyit ennek bizonyítására. A jelentőségét felértékelni nem kell, de lebecsülni se.
@szeszkópé:

Azon is meglepődnék, ha Vásárhelyi perelni akarna. De azon nagyon, ha Szily tenné ugyanezt :-)
@Fabius: Bocs, nekem így jött le a posztod.
Mintha bizonygatnád, hogy a Médiahivatal milyen überfasza.

"Néhány hete még ti zokogtátok tele a médiát, hogy tejóisten, most aztán jön a sötétség és az irányított hírek kora, Szalai Annusmaris Aczél elvtárs női reinkarnációja, és aki innentől leírja, hogy büdöslófaszt, azt kalodába zárják és megbotozzák déli tizenkét órakor az MTI székház előtti járdán."

"Ehhez képest a Médiatanács rácöccögött a közmédiumokra, és megintette az Estét."

Meg kell mondanom, hogy pont annyira nem nézek Estét, amennyire Vásárhelyit, vagy Gyurcsányt,
de ez a poszt nagyon propagandaszagú.

A sajtószabadsághoz nem tudom, pontosan mi kell, mert én ezen az ugaron éltem mindig.

De tuti, hogy nem árt neki egy megsértett nő pere.
Vagy úgy látod, hogy az indexes cikket kitörölték a netről ?

Viszont nehezen látom szabadságnak a központi médiahivatalt.

Nekem ez ilyen egyszerű.
Amit központilag ellenőriz egy pártbizottság, az nem szabadság.
@simonmondja.:

Nem bizonygatok én semmit. Csak azt gondolom, ha valakinek van bátorsága elküldeni a Médiahatóságot a picsába mondjuk az Ice-T ügy kapcsán, akkor legyen bátorsága észrevenni azt is, ha a kiegyensúlyozottság irányába mozdulnak.

Az, hogy ez a történés éppen egybe esett a Vásárhelyi üggyel és Gyurcsányék balfaszkodásával, csak adott egy sajátos kontrasztot a dolognak.

"A sajtószabadsághoz nem tudom, pontosan mi kell"

Az mindenképpen kell, hogy az érte harcolók ne hazudtolják meg tetteikkel a hangoztatott jelszavakat :-)
@Fabius:
A sajtószabadság nem jelszó.
Az egy állapot.
@Heveseger: Vásárhelyi mai NOL-beli cikkére gondolsz a két héttel ezelőtti kommentjeim kapcsán?
Olvastad az egész cikket, vagy csak ezt itt:

Vásárhelyi Mária vitában az Index-szel: "Méltóság és szabadság
Számomra és minden demokrata számára Szalai Annamária és Morvai Krisztina emberi méltósága éppen olyan fontos, mint a sajátunk, és miközben közéleti tevékenységük minden kritikát megérdemel, mindez nem érintheti privát szférájukat, emberi méltóságukat."

nol.hu/velemeny/20110513-meltosag_es_szabadsag

Épp most készültem bevallani, hogy a nickem Vásárhelyit takarja, de erősen gondolkodtat Morvai meg Szalai felvállalása is, melyikkel járnék jobban vajon mostanában?
@Fabius: tehat amikor bajnai sajtopert nyert az mno ellen, akkor a sajtoszabadsagot korlatozta?

vm-nek nem a kozeleti tevekenyseget biraltak, hanem kvazi lekurvaztak az adott cikkben.

szeretem az indexet, tetszik a vitriolos stilusuk, de ennek is vannak hatarai.

lekurvazni egy not nem vicces. csak ha kurva volt, mint a keleti lany. o egeszen biztosan nem nyerne sajtopert emiatt...
süti beállítások módosítása