Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.03.27. 05:30 Fabius

Demszky, a leértékelt kisnyugdíjas

Címkék: budapest nyugdíj demszky gábor

Demszky Gábor kevesli a nyugdíját, mondják a lapok. Csakhogy ahányan vannak annyi félét. Az indexnek nyilatkozó Demszky szerint 200 ezer lenne a nyugdíj amit kapna, és a kiesett évei miatt pereskedne a hiányzó néhány tízezer forintért. A Borsban megjelentek szerint viszont állítólag azért kapna kevesebbet, mert az utolsó két aktív évében nem keresett többet bruttó 900 ezernél. Mennyi lehet vajon ténylegesen az a pénz, amiért az egykori főpolgármesternek nem kell elszontyolodott teszkós akcióvadásszá válva reményvesztetten, reklámújsággal a hóna alatt botorkálni a sorok között, akciós farhátra éhesen?

Nekem ez a két kiló nagyon kevés. Ennyi nyugdíjat az az ismerősöm kap, aki 25 év szolgálati viszonnyal a háta mögött most ment nyugdíjba rendőréktől. Kettejük fizetése nyilván köszönő viszonyban sem volt egymással, Demszky az elmúlt 20 évben kiemelkedően keresett, és ennek megfelelően fizetett járulékot. De, hogy még messzebbre vaklásszunk bele a nyugdíjködbe, idézzünk fel egy táblázatot a nyugdíj államosítási időkből:Ebből kiderül, hogy a félmillió feletti nyugdíj nem túl gyakori, de nem is lehetetlen elérni. Mondjuk 20 évig főpolgármester is csak Demszky volt egyedül. Nem közjogi méltóság havi másfélmilliós tiszteletdíjjal élete végéig, de azért nem egy kétszázezres közrendőr. Az egyenlet bizonytalan és változó tényezője az elmúlt húsz évben mikor milyen mértékű nyugdíjplafon, vagyis a maximum járulék amit a kereset után kellett fizetni. De úgy gondolom a 200 ezer akkor is kevés, ezért kitöltöttem egy nyugdíjkalkulátort Demszky adataival érdekesség képpen. Figyelembe vettem a kiesett nyolc évét, nem jelöltem meg magán és önkéntes pénztárat, ex has írtam neki kezdő fizetésnek havi 2000 forintot, és az utolsó évében tudott 900.000.-/hó-t. Nézegessétek, ezt dobta a gép:
Ha leszámítjuk ebből az ex has adatokból eredő pontatlanságot, az eredmény akkor is meglepő. Több nagyságrend a különbség, és az összeg láttán joggal merülhet föl a kérdés: ez vajon mire nem elég? Nem lesz belőle saját metró az adriai nyaraló kocsifelhajtóján?
Vagy csak teszkós háztartási alkalmazottra futja belőle?
Persze lehet, hogy ez a kalkulátorosdi úgy hülyeség ahogy van, és feleslegesen küzdök Demszky nyugdíjának megemésztésével, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel. Piszkálás helyett sajnálni kéne, szomorkásan szipogni az utókor és a rendszer hálátlanságán, mert nem honorálja megfelelően a közjó érdekében eltöltött két évtizedet, és a város alatt átívelő vakondtúrást.

Szerintetek hol van az igazság? Ti elképzelhetőnek tartjátok, hogy Az Ember, Aki A Nokiás Dobozokból Nem Látott Semmit a nyugdíjával is így rá tudjon faragni? Vagy füllent nekünk. Megint.

125 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr462774650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demszky pár tízezerért perli a nyugdíjbiztosítót 2011.03.27. 18:31:29

 Megfellebbezi a nyugdíjbiztosító döntését nyugdíjának mértékéről Demszky Gábor. A volt főpolgármester lapunknak elmondta: nem tudja beszopni, hogy a csöcspénisz nyugdíjbiztosító nem szarta bele a nyugdíjalapjába azt a faszfej 8 évet 1981 é...

Trackback: Fellegibeszerzés váltja a közbeszerzést 2011.03.27. 16:54:35

  A Kormány 46/2011. (III. 25.) Korm. rendelete a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről 1.     § (1) A Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek, az azok vagyonkez...

Trackback: Amiből a legjobb kimaradni: Líbia 2011.03.27. 16:45:07

Éppen egy hete kezdődött a "furcsa háború" Líbiával szemben. Ez a hadjárat nem is háború és nem is Líbia ellen indult, de nem egyszerűen egy ENSZ-határozat betartatása, és nem is egy diktatúra megdöntésére irányuló fegyveres beavatkozás. Mind...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Boli:

A szamizdat-szerkesztésből származó jövedelme után (már ha volt ilyen jövedelme) fizetett járulékot? Mert ha nem, akkor nem is értem a rinyálását.
Nem ezen kéne kiakadni. Teljesen más tészta, hogy Demszky korábban mennyit nyúlt, vagy nem nyúlt le, és mennyi adót fizetett. Nyilván nem azért perel, mert kell neki az a havi tízezer, hanem az elvek miatt, és ezt nagyon is megértem.
Engem eléggé meglep, hogy manapság még közveszélyes munkakerülésre hivatkoznak egyáltalán. Ez után az időszak után nyilván nem jár neki túl sok nyugdíj, hiszen nem dolgozott, de biztosítási jogviszonya kellett legyen. Az pedig tagadhatatlan, hogy az ellenzékisége miatt nem kapott munkát. Egy közveszélyes munkakerülőt ugyanis bármikor be lehetett vinni, nem kellett egyéb indok. Azt vegyétek észre, hogy egy olyan emberrel szarakodnak (nem Demszky az egyetlen), akinek papírja van arról, hogy tényleg anti-kommunista volt 89 előtt is, amikor ez még nem volt divatban. A mostani "jobboldalon" azért elég sokan vannak, akik ezt nem mondhatják el magukról.
A nyugdíj világnézeti kérdés ?

Ha azt vesszük, hogy a jobbosok mivel mennek nyugdíjba, akkor Boross Péternek csak az emlékbizottsági szereplése másfél milla.
Azon kívül van a többi.
Sólyom meg budai hegyi villát kapott örökös elnöki fizetéssel, és kocsival.
A Pintér rendőrminiszternek már 20 éve megy a nyugdíj a többi fizetése mellett,
a volt miniszterek teljes miniszteri fizetéssel mennek nyugdíjba, ha jól tudom.
Hódmezővásárhely és a lógnifogszos fidesznyik városa sofőrös luxusjárgányt fizet a tapló polgármestereknek,
pedig szamárkordé lenne a helyes fizetség ilyen porfészekben.
De Tarlós is nyugdíjas a fizetése mellett, ha jól tudom.
Biztos kisnyugdíjas.
A "nagyságrend" kifejezés ugye tudod, hogy mit jelent? Az, hogy a firkászok a "többszörös" helyett használják, az minősítse őket... 888999Ft esetén három nagyságrendnyi eltérés 888Ft-ot jelent...
Egyetértek DS3-al, mert itt azt a lényeg, hogy ellentétben a KISZ titkárként, párttitkárként, MSZP KB-ban, Olimpiai Bizottság-ban és egyéb helyeken az országért az akkori rendszerért dolgozókkal, az ellenzékben, a rendszerváltásért hajtó Demszky papírforma szerint azt az időt ellógta.
Kérdem én, tényleg volt itt rendszerváltás, ha ez a papírforma azt diktálja, hogy az igazolt ellenállók, élősködő munkakerülőknek számítanak arra az időre még ma is?!
@Számhúzó kutya: Ahogy a tanár szüleim, a politikusaink, szakfőtanácsosként nyugdíjazott köztisztviselő ismerősöm, és sorolhatnám kik nem raktak még POZITÍVat a TB kasszába.
gyűjtsetek neki,becsületes oldaliak
két névre bolydultak fel a nickerek, mint a legyek ma, ez Gyurcsány és Demszky.Tele van zemberekkel a kibertér, mellettük senkinek sem lehet véleménye.
Először is, sem Orban sem Tarlós még nem alkottak semmit, amire akár szerények lehetnének.Budapesten se pénz, se koncepció.
Eu elnökség? Már most Lengyelországban gyülekeznek a nagyok, lehet, hogy oda sem hivják meg a magyar népet, de reméljük lesz, aki kiáll értünk. Médiatörvény, alkotmányosdi, álamfősdi,nyugdij államositás,
Pedig még egy év sem telt el.Ez a sikerstory.
A főpolgármester Demszky nem szerzett bányát és tokaji szőlőket, nem lett politikusként milliárdos. Ha sérlemez valamit, arra fel kell figyelni, valószinüleg igaza van.
@Bankrator: Nem az összeggel van baja neki sem, megmondta. A baja annyi, hogy a Magyar Köztársaság nem ismeri el azokat az éveit amikor a létrejöttéért küzdött a Magyar Népköztársasággal szemben. Ellentétben a volt KISZ, MSZP és egyéb funkcionáriusok munkaidejével.
...és még én lennék némely kommentelő szerint baloldali. Én, aki egy, a kommunistákkal küzdő ember éveinek elismerését szorgalmazza.
...és még én lennék némely kommentelő szerint baloldali. Én, aki egy, a kommunistákkal küzdő ember éveinek elismerését szorgalmazza.
Aki ennyi milláért nyaralót tud venni horvát tengerparton maj annyiért felépíteni az ne sírjon!Épp eleget lopott az adófizetők pénzéből!
A nyolc éb közveszélyesmunkakerülését meg nehogymá politikai üldöztetésnek számítsa be!
büdös volt számára amunka.Mert akkor még volt munkahely doszta!
ha szabad érdeklődnöm, miért mehet el a Demszky 59 évesen nyugdijba??? az apám meg miért nem mehet el????
igazán kipróbálhatná a 29500-as segilykét is Mr.Demszky... mindjárt rosszabbak lennének a nyugdijkilátásai...
@bájgúnár: No, nem egészen... Nem kérdéses, ha most más, coci-szadeszos kurzus lenne, akkor beszámítanák neki simán (bár bájos lenne, amint az akkoriak megindokolnák, miért is és mit számítanának be, hisz azért Demszkyt akkoriban elég rendesen megverték a '89 előtti "jogállam" képviselői, gumibottal). Azért akkortájt Demszky, ellentétben a jelenlegi uralkodó elit jó pár tagjával, max. vagont mehetett volna el rakodni, bár nem biztos, hogy azt is engedték volna neki. De akkor tessék kimondani törvényileg, hogy az akkori illegális ellenzék kap valamit vagy nem. Ha nem, akkor így járt! Egyébként meg elhitelteleníti így a múltját is! Legalább az akkor Demszky ne váljék hiteltelenné, ha már a 2000 után Demszky elég kérdőjelessé vált...
@bájgúnár:
Az Orbán a nyolc év munkakerülésért és rendszerellenes szervezkedésért még fizetést is kapott.
Pedig nem is volt üldözve.
@watsonzoli: Mert "politikus vót az Istenadta"! Mondjuk ez szerintem egy napnyi kedvezményt nem szabadna, hogy jelentsen a nyugdíjnál, de ez az én kis genyó, rosszindulatú és teljesen felháborító véleményem! :)
@preston: Mivel az igazság minden elemét mi sem ismerhetjük, lehet, hogy igazad is van. De addig csak a hozott cuccosból tudunk "dolgozni" :)
@Boli:
a Rákosi rendszerben volt hogy mint kulák ivadék nemvettek fel egyetemte,főiskolára.Demnszkinek eztmár nemkellett megélni.Engem is elvertek a rendőrök igaz nem politikai okból hanem mert csupán hosszú volt a hajam és ezért vitába szálltam velük.Most akkor énis ellenálló voltam és politikai űldözött?Demszki egy politikai megélhetési!Mivel 8 évet nem dolgozott nincs joga ezekért az évekért kárpótlást kérni.200 000ft szép nyugdij az összelopott pénzek mellé!
Azt sem tudod, mi az a nagyságrend... 200ezer és 855ezer az éppen ugyanaz a nagyságrend, nincs közöttük több nagyságrend különbség. Mindig rossz voltál matematikából, ugyi?
Szóval Demszkynek kb. 90-től szabadott volna "visszemenőleges ellenállónak" lennie, akkor most könnyebb lenne! Ja kérem Demszky úr, tetszett volna korrumpálódni amíg volt rá lehetőség, azt jó napot!
@bájgúnár: Az érveléseddel egyet is értenék, de a politika és a rendszerváltozás idején volt jó pár olyan kárpótlás, ami legalább ennyi embernél kiverte a biztosítékot. Egyébként is, ennyi zsé azért nem olyan rossz pénz, ennyi idősen. Nem értem, minek háborog, ha nem nyivákolt volna, a kutya sem foglalkozott volna vele. Kellett neki ez a füles? Egyébként fenntartom, hogy majd minden egyes politikusunk utolsó megélhetési ...va és lószart sem lenne képes önállóan, a versenyszférában megteremteni, abból tisztességesen megélni és ott teljesíteni. Ezzel a munkamorállal és szemlélettel, ami ezeknek van?
Nem kell Demszkyt szeretni. Viszont azt gondolom, fontos dolog, amire az ügy rávilágít. Magyarországon 1949 és 1989 közt olyan rendszer működött, amely nem tűrte a másként gondolkodást, a nem állami tulajdonú gazdálkodást, időszakról időszak más és más eszközökkel nyomta el a másként gondolkodó állampolgárait.
A rendszerváltás után a korszak legsötétebb éveiben börtönbe került, megölt vagy "csak" vagyon elkobzott emberek erkölcsi és részben anyagi jóvátétele megtörtént. Ez így helyes.
Viszont él egy olyan generáció ma Magyarországon, akik nem estek a kárpótlási törvények körébe. Ez a 80-as 90-es évek ellenzéki mozgalmának tagjai. Közülük sokan átmeneti megtorlásban, elhallgatásban volt része, viszont bizony voltak olyan áldozatai a rendszernek, akik hosszú éveken keresztül nem tudtak munkát vállalni legálisan. Lehet azt mondani, volt munka doszt, de ezeket az embereket nem foglalkoztatták sehol. Emiatt nem keletkezhetett biztosítási jogviszonyuk, nem is fizettek be természetesen semmit a nyugdíjbiztosításba.
De ezt ezek az emberek egyrészt nem jószántukból tették, hanem mert nem volt lehetőségük erre, másrészt pedig pl. a szamizdat terjesztésért nem járt fizetés. Csak büntetés. Ezek az emberek valóban a kommunista rendszer tevőleges ellenfelei voltak, tényleg az egzisztenciájukat kockáztatták, hogy egy olyan társadalom jöhessen létre nálunk is, ahol tudatlan bunkók bármit pofázhatnak.
Lehet nem szeretni Demszkyt, lehet azt gondolni 20 év polgármesterségéről, hogy az kudarc volt (bár azért ezt tételesen gondolom nehéz lenne felsorolni az indulatokon kívül). Viszont Demszky és a generációjából sokan most nyugdíjasok lesznek és éppen amiatt, mert tettek azért, hogy szabad társadalomban élhessünk most még egyszer szívni fognak. Ez szerintem hálátlan dolog a társadalom részéről. Még az olyan kis pöcsök részéről is, akik csak hallottak a Kádár rendszerről és a rendszerváltásról és most itt pofáznak.
Nem hiszem, hogy anyagilag Demszky rászorulna arra a pár tízezer forintra. Itt az elvek a fontosak.
Nem hiszem, hogy a mostani politikai kurzus számára divatos és népszerű döntés lenne a foggal körömmel elhallgatandó demokratikus ellenzék tagjainak támogatása. De ők történelmünk részei. Pozitív hősök. Akár tetszik akár nem. A történelem majd igazságot fog szolgáltatni nekik. A nyugdíjbiztosító aligha.
Én ezt nem értem. Dolgozott azokban az években, vagy nem. Ha nem ,akkor nem jár neki arra az időszakra a nyugdíj. Legközelebb azt fogja kérni, hogy a szamizdatos évekre kapja meg a fizetését is, mert nem tudott elhelyezkedni? Kérjen kárpótlást, de ne nyugdíjat, Aki most munkanélküli és már nem kapja a segélyt, annak sem számítanak bele a nyugdíjhoz szükséges időszakba a munkanélküli évek. És ilyen szempontból mindegy, hogy azért nem dolgozott valaki mert nem engedték, vagy azért, mert nincs lehetősége dolgozni.
@NA YA!: ;) Ő, dehogy, ő volt a kivétel! Biztos is!
ne felejtsétek, hogy demszky nem bibsi, így nem várják tárt karokkal izraelben. hiába volt a pártjában sok...
kötél kéne ennek a féregnek is, nem nyugdíj...
@Hathajó:

aha, értem
akkor most még azt magyarázd el légy oly szíves, hogy a biszku béla miért kap zsíros nyugdíjat ??
kíváncsian várom válaszod
Miért nem megy a fasszopó kurva anyjába ez a közpénztolvaj hiéna?Adja el a csúszópénzből épített horvátországi kulipintyót,annak az árából,ha szűkösen is el lesz addig,amíg jogerősen el nem ítélik,utána már a fegyház gondoskodik erről a tetűről.
Post-tolo: Pontosan ott szurtad el a kalkulartort, hogy nem jelolted be a kiesett eveket! Keress egy jobb kalkulatort, ez csak az olyan alapesetre valo, arra amikor valaki munkaba lepese ota folyamatosan dolgozik.
egyébként az is érdekelne még, hogy kőszeg ferenc is volt-e kmk ?
kap-e nyugdíjat ?
és hogy elégedett-e vele ?
Tanulságos, ahogy egyes lúzerek (Lézer János szerint tehát senkik) szimpla irigységből (ha nekem vagy apámnak-anyámnak nincs, másnak se legyen) és rosszindulatból vitatják Demszky igényét. Olyan emberek, akik még valószínűleg soha nem kockáztatták az egzisztenciájukat és jövőjüket semmilyen elv érdekében. Szánalmas.
Demszkyt lehet sokféleképpen megítélni a Budapest élén töltött 20 éve alapján, de értelmes ember nem vitathatja a gengszterváltás előtti érdemeit. Ha rossz a törvény, meg kell változtatni.
@bájgúnár: Egyébként még egy dologra azért tessék emlékezni. '88-ban amikor Demszkyt megagyalták a rendőrök, Kövér elvtárs elkezdett dolgozni az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében, mint frissen végzett jogász. Viktorunk meg valamelyik minisztérium társintézetében. A dolgok azért nem olyan fekete-fehérek... Gáborunk valamikor 2000 körül vált szerintem vállalhatatlanná és olyan szinten korruptá, hogy már nagyon sokba került a pártjával együtt. Nehéz lenne itt igazságot tenni, atomot nekik!
@Boli:
nincs ellenvéleményem!
@dtk74: "Nem az összeggel van baja neki sem, megmondta. A baja annyi, hogy a Magyar Köztársaság nem ismeri el azokat az éveit amikor a létrejöttéért küzdött a Magyar Népköztársasággal szemben."

Ebben csak az a cumi, hogy a valódi nyugdíja 820.000 Ft körül lesz. A Fidesz ugrani fog a feldobott csontra. Gábor most jó alaposan megrázta a pofonfát. A Budai megmondta, hogy nem vizsgálhat minden eltünt milliárdot, úgyhogy nem néz körül Esztergomban. Ellenben ez a párszázezer érdekelni fogja. Főleg, hogy a rendőröktől most vonták el a korai nyugdíj lehetőségét.
@Boli:
Rendszerváltás itt akkor történik ha a Fidesz is az MSZP,MDF,SZDSZ sorsára jut.A Fideszben ott űlnek a régi MSZMP-MSZP káderek,besúgok 3/3sok.Nagy Imre komcsi az1956-os példakép és Szili -Pozsgai MSZMP-MSZP. káderek írják nekünk az alkotmányt!Röhej!Ébresztőőőőőőőő!
@bájgúnár: kezdem unni ezt a sok vádaskodó tetvet. Mondd, te magyarul sem tudó, acsargó vadparaszt! Ha tudod, hogy Demszky lopott, akkor miért nem jelented fel? Megvan rá a lehetőséged. Ha meg nincs rá bizonyítékod, akkor miért rágalmazol valakit, akit pusztán azért gyűlölsz, mert nem szereti a náci fajtádat?
Egyébként a röhej az egészben, hogy utolsó két(három?) évében már a pokolba kívántam Demszkyt a hülyeségeivel, de megint egyre szimpatikusabb, ahogy ez a sok adócsaló, korrupt gané próbálja mocskolni...
@zenebono:

Sokan voltak, akik akkoriban nem kaptak jól fizető állami munkát a nézeteik miatt, azok rendszerint elmentek kétkezi munkásnak. Demszky is megtehette volna, de már akkor is büdös volt neki a munka.

@Hathajó:

"Nem hiszem, hogy anyagilag Demszky rászorulna arra a pár tízezer forintra. Itt az elvek a fontosak."

A kis pénz is pénz, ő úgy vallja. A Demszky-féléknél az elvek a pénztárcánál kezdődnek és a pénztárcánál is érnek véget.
Utálom a komcsikat, mégjobban utálom a liberálisokat, rüheltem Demszkyt is, örülök, hogy eltakarodott, de ha tényleg csak 200 rongy a nyugdíja, az szégyen.
Egy biztos, oszlopos tagja volt a Demikratikus Ellenzéknek a 80-as években.
@Álamfő álomás következik:
Te kis liberális pöcs!Márhogy a szintedre ereszkedve folytassuk a beszélgetést!Ez itt egy blog melyhez véleményeket lehet írni.Namármost én vagyok annyira demokrata hogy senkit nemsorolok be egy párt mögé sem a véleménye miatt.Te kis bunkó még eztsem érted a demokráciából!Ha nembírod el a mások véleményét huzz innen a csába vagy használd az eszedet már ha van érvelésekre vitákra!Náci a jó édesanyád.Azt legalább ismered mert az apádat biztosan nem!
@Goompah: "A kis pénz is pénz, ő úgy vallja. A Demszky-féléknél..."
A polgármestersége alapján minimum 10 évet gondolnék neki. Ettől függetlenül igaza van. Kiváncsi lennék, hogy megélted-e a 80-as éveket? Hogy benne voltál-e a rendszerben, amikor az még nem a végnapjait élte? Hogy tudod-e, mit jelentett kilógni a sorból? Mit jelentett rendszerellenesnek lenni? Kérlek magyarázd el, hogy miért jár az MSZMP-s brigádnak a nyugdíj és az ellenzékinek akit a rendszer üldözött, miért nem?
@Álamfő álomás következik · hanemisxylofonozik.blog.hu/ 2011.03.27. 19:41:53:

Demszkyt úgy hívták, hogy Mr. 5%! lol
Ő ugyanolyan szent ember, mint Kocsis a BKV élén! Mindenki lop, csal körülötte, csak ő nem, és nem is tud semmiről! lol
@bájgúnár: jellemző... még gerince sincs. Egyébként bocs, de anyádat nem ismertem, elhiszem, hogy nagy kurva volt az öreglány, gondolom a trippert is attól a kisnyilastól szedte össze, akivel téged összehozott.
@BPBP: kibaszott egyszerű a dolog: ha van bizonyítékod, irány a rendőrség és jelentsd fel!
@preston: demszky nem szerzett bányát - ebben igazad van

de valahogy csak lett egy saját horvát szigete, nem?
tudod, ahova FKF-es autók vittek ezt-azt...
(na, nem pénzt-paripát-fegyvert, csak szakikat, akik gondolom számláért a fővárosnak dolgoztak)

japp, hogy mit tett értünk demszky? a metrója 600 mrd fölé nőtt és csak azért nem lett több (800 v. 1000), mert az unió gátat szabott az szdsz álmainak

ha tarlós le tudja zárni a metrót (=véget ér, ott ahol most van, járnak benne a szerelvények és semmi több), akkor már értékesebb ember, mint demszky

főleg, mert a cehhet mi álljuk majd, nem demszky e.t.
"mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel"

Nagyapámnak összvissza egy foga volt a végén, és meg tudta oldani. Oldja meg a demszky is.
@lüke: nekem annak idején (nagyon régen)Zugligetben a szomszédom volt. Mivel én azt vallom, hogy valakiről vagy jót, vagy semmit, maradok az utolsónál.
Kedves agyatlanok, akik a gyűlölettől nem látjátok a lényeget:

Ha demszky havi 900 ezret keresve csak 200 ezer nyugdíjat kap, ti a 200 ezres átlagkereset alapján mennyi nyugdíjat fogtok kapni???
@Boli: a fides szavazók mind eltűntek. jöhet a póló:

elől: " a fides re szavaztam"
hátán: "bocs"
@Kangörény_ 2011.03.27. 20:01:22
Lol! Semmit, ugyanis 5-10 év múlva összedől az egész nyugdíjrendszer, úgy, ahogy van!
@jozicsenko: szigete? Így megnőtt a nyaralója? Megjegyzem, ha nem szórom a pénzt, ahogy tettem, akkor mezei banki IT-sként is össze tudtam volna spórolni annyit, hogy nyaralóm legyen ugyanott. Szóval, ha csak ennyit tudott összeszedni főpolgármesterként, akkor biztosan nem lopott...
hmmm, elég szín_____as ez a blog
itt mindig ez megyen ?

csak kérdem :)
@lyken:

"Kérlek magyarázd el, hogy miért jár az MSZMP-s brigádnak a nyugdíj és az ellenzékinek akit a rendszer üldözött, miért nem?"

Nekik sem kellene adni. De attól, hogy ők elintézték maguknak, még nem jár Demszkynek is.

Az érvelésed kicsit fura. Ha valaki lop, abból nem az következik, hogy másnak is joga van lopni, hanem az, hogy a lopott holmit vissza kell venni és a tolvajt meg kell büntetni.
@9mmPara: "A hivatalos vadlistán Gyurcsánnyal egy sorban áll a neve,"

A koncepcioson, ugye? Ez most dicseret volt, vagy valami durvat akartal mondani?
@jozicsenko: "a metrója 600 mrd fölé nőtt"

ez a szam honnan van? a folyo aras erteket mondod, vagy a tervezesit? a masodik szakasz is benne van, vagy csak az elso? eredetileg mennyi volt? AFA-val, vagy anelkul?
@Kivlov: fereg, fereg... haverok legalabb rohognek, amikor ilyen bunko seggfej vagy? mert masra nem igazan jo.
simonmondja. · off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.27. 18:
Te betegesen elvakult vagy! Állandóan jobboldalizol. Miért, talán Medgyesi, Horn, Kovács, Kuncze stb. Éhenhalnak? Ők milyen nyugdíjat kapnak? Az igazság az, hogy mindenki a nyugdíjtörvény szerinti nyugdíjat kapja, akár jobbos, akár balos.
Kiegészítő jövedelem dolgában pedig ne feledkezz meg se Gyurcsányról, se Kókáról, de Oszkónak is szép nagy villája van...
@drflash99: a vizilovak nevében kikérem ezt az alpári sértegetést....
:)
@NYJetsTD: ennek a tolvajliberósnak aztán van bőr a képén
szét lopta és lopatta a mi pénzünket számolatlanul hordta boldog boldog és én ennél nagyobb arcot még nem .....
eddig lelkem mélyén még sajnáltam is sok tojásért de eztán ................
egy hatalmas arcú börtönbe való pofa
demszky faszt volt szamizdados ... behazudta 2 cikkre hogy ebből élt. 2 cikktől még nem lesz valaki ujságíró/publicista... ez egy komcsi maoista geci.
@lyken: Nem lesz annyi a nyugdíja! A 200 ezer a valós szám! A nyugdíjkalkulátor úgy hülyeség, ahogy van! Egyetlen adatot, az úgynevezett "helyettesítési rátát" veszi csak figyelembe, aminek semmi köze nincs a nyugdíj-megállapításhoz, hanem csak egy utólag kiszámított országos átlag. Ez az átlag úgy jön ki, hogy az alacsony jövedelműeknél magasabb, a magas jövedelműeknél alacsonyabb. Az éves jövedelemből az ún. "járulékplafon" fölötti rész egyáltalán nem képez nyugdíjalapot ( most ez éves 7,7 millió, napi 21000 Ft). A "gazdagabb kb. 10%" nyugdíja még a "regresszió" miatt is kevesebb. (Erre példa: 2008-ban a 227.000.- forint feletti keresetek már csak
korlátozottan számíthatók be a nyugdíjhoz, a 227.001.- és 258.000.- forint
közötti átlagkereset 90 %-a, majd több sávot követően a 324.000.- forint feletti
átlagkeresetnek már csak 60 %-a vehető figyelembe a nyugdíjhoz.) Tehát a nyugdíjalap nem az, mint amit sokan gondolnak, és amit a kalkulátorba is beírt a posztoló! Ezt a számított nyugdíjalapot szorozzák meg a aztán a szolgálati időtől függő "helyettesítési rátával" ami pl. 20 év szolgálati idő után 33%, 40 év után 66%. Ez a számítási mód azt mutatja, hogy a magyar TB (állami?)nyugdíjrendszer erősen szociálisan érzékeny, és "szolidáris". Az alacsony jövedelműeket kedvezőbb, a magas jövedelműeket kedvezőtlenebb helyzetbe hozza.
Mi veri ki akkor a biztosítékot?
Folyt. köv.
@is:
mit érdekel az téged?
szádat evésre...
@Goompah: "...hogy ők elintézték maguknak, még nem jár Demszkynek is.

Az érvelésed kicsit fura. Ha valaki lop, abból nem az következik, hogy másnak is joga van lopni, hanem az, hogy a lopott holmit vissza kell venni és a tolvajt meg kell büntetni."

1. Nem intézték el maguknak, a rendszerváltás utáni törvénykezés szerint jár nekik.
2. Nem az én érvelésem fura, hanem a tiéd, hiszen Demszky 20 éves polgármestersége alatti feltételezett(és szerintem is valószínű) lopásokkal indoklod azt, hogy egy kommunista politikai rendszer által elkövetett visszaélés jogosságát megindokold. Érted ugye? Az amivel alátámasztod az érvelésedet, semmilyen viszonyban nincs magával az esettel, gyakorlatilag igazolod a kommunista rezsim alantas eljárását.
Demszky tolvaj? Valószínűleg igen. Sitten lenne a helye Hagyómiki mellett? Hát persze. Érdemel kiigazítást azért amiért a rendszert bomlasztotta? Egyértelműen igen.

Megjegyzem nem válaszoltál semmit a kérdésemre, hogy átélted-e a rendszert, ebből arra következtetek, hogy nem. Nekem volt szerencsém bejelenteni a párttitkár osztályfőnöknek, hogy nem leszek kisdobos, meg úttörő. Elárulom, hogy nem volt egy leányálom a sokéves szopatás ami járt érte. Akármennyire elítélem is Demszky utolsó 20 évét, nem lehet tőle elvitatni a 80-as évekbeli demokrácia felé irányuló és rendszerbomlasztó tevékenységét. És azért amit ő csinált akkoriban az Orbánnal meg a többiekkel, nem járt pártállami dicséret.
@Kangörény_: nézd meg amit írtam!
@BPBP: az ilyen szöveggel azok malmára hajtod a vizet, akik az egészet megpróbálták lenyelni ( és egy részét "eltőzsdézni" ). Rendszeresen olvashatsz ilyen címeket, negyedévente konferenciákat szerveznek olyanok, akik abból csinálnak üzletet, hogy ebben a rendszerben ne bízz! Néha messzebb is mennek, de őket ezért fizetik! Ha te is abba a körbe tartozol, akkor bocs, nem szóltam! :-)
hát, már tudjuk, mindenki annyit ér, amennyije van...:)
Dolgoztam 120 ezerért 20 évet, most kapok 200 ezret remélem legalább 40 évig, innentől nyasgem mindenkinek.
Esetleg elmegyek biztonságiőrnek és akkor keresek össz. 400 000.-t mert béemes geci vagyok.
Nincs,bajom Demszkyvel,de miért is volt az a sok szamizdat terjesztés?Mi értelme volt,hogy létrejöjjön ez a mostani politikai disznóól?sok országos,vármegyei,járási,régiós.önkkormis elvtárska méregdrága autókkal,fizetésekkel,költségtérítésekkel a semmiért.../átkosbanbástyaelvtársvolgájáb aszálltdelegalábbélnihagytákanagy többséget,ha szerényebben is./következő...
ellopták a magánnyugdíjpénzeket,nemsokára valószínűleg összeomlik ez az ingatag tákolmány ami most a kifizetéseket ilyen szinten biztosítja/hála kormányainknak../nyugdíjválság lesz...meg kellene mondani az embereknek őszintén,hogyez van...a magasnyugdíjakat egy ilyen helyzetben csökkenteni kéne az alacsonyak rovására,még ha rosszul esik is...akinek magas keresete volt tudott félrerakni addig is,amíg keresett.Most Ő is csak egy kategória, mint GYESes,diák,rokkant/ vagy olyanok akik minimálbérből élnek és még a valamikori nyugdíjukat is veszélybe sodorták/,akiknek sokkal nagyobb problémái vannak mint Demszky úréknak...ha már így van..szívjunkegyütt.hu
@Elszármazott 2011.03.27. 20:37:23:
Te most a nyugdíjrendszerre vonatkozó megállapításomra írtad ezt? Mert, ha igen, akkor megkérdezném, hogy Te most viccelsz? Csak józan paraszti ésszel gondolj bele, hogy öregszik a magyar népesség is, egyre rosszabb lesz az eltartó-eltartott arány! Mit gondolsz miért erőltetik az öngondoskodás vonalat?! Csak elég farizeus módon teszik azt is, ugyanis deklarálják, hogy paraszt öngondoskodj magadról, de az állami teher ugyanaz marad a béreden (munkáltatói és munkavállalói is)! lol
Ezt a videót ajánlom a figyelmedbe, és mindenkinek, akinek még reménye van az állami nyugdíjrendszerben:
és ne az ideológiát nézzétek benne, mert az egy baromság, csak a puszta számokat!:
www.youtube.com/watch?v=gzM3NK6dq4s
@Elszármazott: ez a kalkulátor tényleg egy baromság a saját adataimmal számolva 8x annyi nyugdíjat számolt mint amennyi ténylegessen van
lehet,hogy a Demszkyn kivül még sokan pofára fog esni ha ezzel számolnak
@is: Igen, azon. Fideszre nem jellemző, hogy a törvények vagy a logika mentén működne. Ha valami nem tetszik nekik akkor megváltoztatják, átírják, eltörlik, stb. Mindenesetre az, hogy Demszky-t még nem kezdték el szapulni, arra utal, hogy nem találtak rajta fogást és el fog sétálni.

@Elszármazott: Köszi, sajnos nem vagyok jártas magyarországi bér és nyugdíjkérdésekben. Egyrészt a jövedelmemet külföldön keresem meg, másrészt állami nyugdíjat nem tervezek igénybevenni.
A szolidáris rendszerekkel tele a tököm, de ezzel nyilván azért van problémám, mert relatíve nemrég még tagja voltam annak a 200.000 embernek, akiknek a pénzéből elsősorban fenn volt tartva a Magyarország nevű bürokrácia.
Banyek? 200-at kap?

SOK!

Minimum annyit kéne fizetnie havonta, az is kevés lenne az elmúlt 20 évének kompenzálására...
Szóval mi is veri ki a biztosítékot?
1.:A nyugdíjrendszerben egyformán kedvezményezett az aki valóban minimálbéren robotol évtizedeket, azzal, aki minimálbéren jelenti be magát, családtagját stb. miközben adó és járulékmentesen összegereblyéz magának egy kis öregségi megélhetésre valót.
2.:Egyformán elvesz a "magas jövedelműektől", azoktól is akik "csak" illetményükből, fizetésükből éltek, az utolsó fillérig adóztak, járulékot fizettek, és azoktól is, akik ilyen pozícióból loptak is hozzá keményen. (Itt is ki nem mondva feszül, hogy biztos lopott mint a többi, ha meg mégsem, akkor miért volt ilyen élhetetlen hülye...)
3.:A "szolgálati" nyugdíjak. A nyugdíjrendszer csak 5 év korkedvezményt ismert el, de ágazati - szolgálati - néha alacsony szintű jogszabályokkal addig csűrték-csavarták, amíg különböző "szorzókkal" tényleg el lehet menni 36 évesen nyugdíjba, és a nyugdíj a korábbi fizetés 100% (!!!)-a. És ellenőrzés nélkül, maguk állapítják meg a fegyveres szervek, mert hiszen "hadititok"! Kifizetni viszont a közösből fizetjük! (Néhány éve még nem csak a fegyveresek voltak ilyenek, hanem a MÁV nyugdíjak is... aztán ezt megszüntették, beolvasztották. Talán az az Adrássy úti palota is kellett valakinek... :-) )
@Elszármazott: Teljesen mindegy, valaki valamikor kénytelen lesz bejelenteni, hogy mostantól kezdve drága nép. aki nyugdíjba megy az kevesebbet fog kapni. Hogy miért csak az újonnan nyugdíjba menők? Mert ők havonta csak 13ezren vannak. Nem fog semelyik politikus pofánverni egyszerre 3-4 millió nyugdíjast. Ráadásul így szép lassan eljutnak odáig, hogy egyesek nyugdíj nélkül mennek el.
Sokkal tisztességesebb lenne bejelenteni gerincesen, hogy nincs nyugdíj. Aztán megszüntetni a terheket, hogy tudjon mindenki gondoskodni magáról jó előre.
Szerintem kamu a Demszky 200e Ft-os nyugdijja,anyám januárban ment nyugdijba és 111.000-et kapott a 140.000e netto fizetése után,egyszerű alkalmazottként.
A nyugdij a fizetés max.90%-a lehet,úgyhogy a 7-800e lehet a reális,még ha nem is számolták el az "illegalitásban" töltött éveit,mivel kedvezményt kapott a főpolgármestersége miatt.
A nyugdííjszámításnál a degresszió elve érvényesül jelenleg, azaz minél magasabb összeg után fizetett járulékot, annál kisebb hányadát veszik figyelembe. Ezt súlyozzák még a munkában töltött évekkel (munkaviszony időtartamával)

Demszky és csapata és az értékalapúak, és a másként értékesek szartak a az átlagos munkavállalókra, a munkanélküliekre még inkább. Arra volt csak eszük, hogy saját magukat kedvezőbb helyzetbe hozzák annál, amiben az alattvalóik vannak.

Visszanyalt a fagyi. szar az élet. elhiszem.

Amúgy volt melója, dolgozott(dolgoztatott) is nagy állami vörös vöröscsillagos vállalatoknak, csak akkoriban is divat volt nem fizetni az államnak. ezzel is gyengítették a renccert. bezony. a fagyi már csak ilyen.
B-on + egy talicska majom, ha lesz gusztusa hozzá! Cseréljünk! Én adom az én nyugdíjamat, te a tiédet. Mindjárt nem lesz gondom a számlák kifizetésével! Ó, hogy az a magasságos...!!!! De vastag a bőr a képeden!
@simonmondja.: Született hülye vagyok, hogy azt képzeltem, dolgozni akar.
Át kell képeznem magam.
Életem felénél tartok, de lopni még mindig nem tanultam meg. De gyakran van hányingerem.
@lyken: ...aztán 3 millió abbahagyja a "fogyasztást", először a közműszámlái kifizetését, aztán a többit. Ezt nem bírja ki a "primer" gazdaság sem. Aki meg szerencsés és még dolgozik, az arra ébred, hogy először a szüleit kell eltartani (ezt most egyébként beleírják az alkotmányba!) aztán csak a gyereket, már ha egyáltalán vállal!
Az úgynevezett "megszorítások", költségvetés-csökkentések hátulütője volt eddig is: csökkentették a költségvetés beruházásait, a közszolgálat létszámát, a juttatásokat, aztán csodálkoztak, hogy jé, csökken a GDP, megroppan a gazdaság...Egyébként nem látványos "visszafogásra" ott az infláció, mint eszköz.
Az "öngondoskodással" is baj van, ha válság van: a bank csődbe megy, vagy hiperinfláció van, a tőzsde leértékelődik, a kiadásra vett ingatlanok kiadhatatlanná válnak a foglalkoztatás csökkenése miatt, a tartalékként felhalmozottak eladhatatlanná, vagy csak veszteséggel eladhatóvá válnak...
Nem véletlenül alakultak ki "a kapitalizmus bizonyos fejlettségi szintjén" a szociális biztosítási/társadalombiztosítási/állami nyugdíjrendszerek!
A börtönben lenne a helye ! Budakeszin több háza is van,minden feleségének hagyott....Neki kéne fizetnie azért ,amiért lepusztította a várost....
@Elszármazott 2011.03.27. 21:38:30:
"Aki meg szerencsés és még dolgozik, az arra ébred, hogy először a szüleit kell eltartani (ezt most egyébként beleírják az alkotmányba!)..."

Javasolom, hogy azt is írják bele, hogy fasza, "eltartó képes" jövedelmek is lesznek! lol
@lutria: leírtam már, javaslom írd be a keresőbe: "degresszió, nyugdíj" és olvass utána! (Ezt persze a poszt írója is megtehette volna, de akkor miről beszélgetnénk? )Igen, 140 ezerből 100 körül lesz, és másfél millióból sem lesz több 250000-nél! Anyukának jó egészséget, nincs véletlenül egy kis házastársi pótlék, özvegyi nyugdíj a nyugdíjában?
@BPBP: Rátapintottál a lényegre! Az úgynevezett "fejlett világ" néhány évtizede "megversenyezteti" az élőmunkája árát olyan országokkal, ahol sz@rnak arra, hogy megéli-e a munkavállaló az öregkort, se egészségügyi ellátás, de ha meghal 45-50 évesen, akkor nyugdíj sem kell! És ebben a versenyben - mily meglepő - a fejlett világ veszít! (Néhány multinacionális nagytőkése meg nagyot kaszál!) A termelés áttevődött a világ másik felébe, a szolgáltatások jó része értelmetlenné vált, a foglalkoztatás visszaesett, ahol nem , ott a költségvetésből foglalkoztatnak és nem csak tanárt, politikust, mint itt valaki írta, hanem autópálya kivitelezőt, pályázatíró céget, Új Magyarország programban szállodát, fürdőt építőt, informatikai céget, ha "kakaóbiztos" számítógépekkel üzletel...
Szívesen kifizetem Demszky elvtárs nyugdíját. Előtte viszont vissza kellene fizetnie néhány ezer milliárd forintot a a költségvetésbe. Amit ellopott, és annak kamatos kamatait.
@Számhúzó kutya: Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy a szerencsételn Varánuszunk vagy klimpírozni nem tud, vagy kalkulátort kiválasztani. Kattins a képre, és látszik, hogy az 1. és a 11 sorban (mindkettőben a munkakezdés idejében a bruttó éves fizetést kérdezik, az egyikben 24.000 Ft, a másikben 10.800.000 Ft szerepel.
Tiszta égés egy bloggernek...:)
Én mondjuk Demszkinek börtönkosztot adnék, nem állami nyugdijat.
..ha jobban belegondolok, ez még be is jöhet! ;o)
@Goompah: "A szamizdat-szerkesztésből származó jövedelme után (már ha volt ilyen jövedelme) fizetett járulékot? Mert ha nem, akkor nem is értem a rinyálását. "

Egen, és ezen a sajátságos terepen foghat kezet Demszky és Nagy Feró, aki szintén a nyugdíj mértékéért rítt.

Hogy fiatalon nem volt szempont, hogy a forradalom nemes, de rosszul fizet, az derék, de furcsa, hogy idősödve emlegetik fel ezen tulajdonságát. De tudom én, az öreg fejbőr könnyebben korpásodik.
Fabius!!!!!Qrva jó kalkulátort találtál! Én Demszkyvel egy korú vagyok, de nekem jelenleg csak 300.000 a bruttóm! 2000 volt a kezdőfizetésem 1972-ben és a kalkulátor kiszámolt 628.191 Ft nyugdíjat és sehol a megjegyzés, hogy évente... remélem is!!!!! Reális ugye???? A helyedben korrigálnék ezen poszton!!!
@lyken:

"Nem az én érvelésem fura, hanem a tiéd, hiszen Demszky 20 éves polgármestersége alatti feltételezett(és szerintem is valószínű) lopásokkal indoklod azt, hogy egy kommunista politikai rendszer által elkövetett visszaélés jogosságát megindokold."

Hol írtam, hogy Demszky bármit is lopott? Hol indokoltam bármit is azzal, hogy ő lopott? (Amúgy szerintem is egy korrupt gazember, de az büntetőjogi ügy, semmi köze a nyugdíjmegállapításhoz, ezért ezzel nem érvelhettem.) Az általam írt példa azt jelenti, hogy egy igazságtalanság vagy törvénytelenség (régi komcsi káderek magas nyugdíja) nem legitimál egy másik igazságtalanságot vagy törvénytelenséget (Demszky részére kivételezést). Így már érted?

"Nekem volt szerencsém bejelenteni a párttitkár osztályfőnöknek, hogy nem leszek kisdobos, meg úttörő. Elárulom, hogy nem volt egy leányálom a sokéves szopatás ami járt érte."

Én a KISZ-tagságot utasítottam vissza többször is, soha nem is voltam KISZ-tag. Semmi hátrányom nem származott belőle sem középiskolában, sem egyetemen.
@lyken: "Nekem volt szerencsém bejelenteni a párttitkár osztályfőnöknek, hogy nem leszek kisdobos, meg úttörő."

Hihetetlenül felvilágosodott, politikailag művelt, öntudatos és elkötelezett antikommunista lehettél, hogy már kisdobos korodban nem kívántál a kommunisták ifjúsági szervezetének tagja lenni. Annyira, hogy nem is hiszem el. :)
@lyken: Partizán nem voltál véletlenül? :D
@Elszármazott:

A degresszióval kapcsolatban egy dolgot hagytál ki, a legutóbbi szabályváltoztatást. Ezt:

"Egy évvel ezelőtt a degressziós tábla még négy sávból állt, ami mostanra háromra csökkent, miközben a sávhatárok is egységesen emelkedtek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy azon szűk kör számára, akik ilyen magas jövedelmet értek el, azoknak ez a lépés nyugdíjemelésként hat. Fontos hozzátenni, hogy az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóság 2007-es adatai szerint az összes eset mindössze 10,2 százalékában kellett a degressziós táblát felhasználni a nyugdíjak megállapításakor. Vagyis a változtatással az újonnan nyugdíjba kerülőknek csak a leggazdagabb tizede számíthat magasabb nyugdíjra a jövőben."

No, most tippeljünk közösen: a főpolgármesteri fizetés vajon beleesett a leggazdagabb tizedbe?
@jozicsenko: nem volt szigete, ezt te is tudod, de hazudsz. olyan háza van. mint sok ezer magyarnak.és horvat ügyben visszafizette, hogy autót vett igénybe, bárcsak minden hasonló szintű vezetőnek csak ennyit lehetne felróni. ha egyebet tudsz, ird meg Budainak, csak erre vár.
@Goompah: "Hihetetlenül felvilágosodott, politikailag művelt, öntudatos és elkötelezett antikommunista lehettél, hogy már kisdobos korodban nem kívántál a kommunisták ifjúsági szervezetének tagja lenni. "

Kapaszkodj meg: úttörőként már úttörő sem akartam lenni, egyszerűen mert bugyutának tartottam a vörösnyakkendős katonásdit, a legtöbb giccses dalával együtt. Szabó Magda az antitrianonista honleányosdival volt ugyanígy, szóval már legalább ketten voltunk így a XX. századi Mo.-on így.
@l.x.: Ilyenről én is hallottam, de azok az esetek nem politikai elkötelezettségen alapultak. Ahogy a te fentebb leírt indokod sem politikai természetű volt. Pl. nálunk általános iskolában az osztály egyetlen cigány tanulója nem akart úttörő lenni. Aztán persze rábeszélték...

Azonban lyken szövegéből az derül ki, hogy ő már a kisdobosságot is politikai öntudatból utasította el. Na ez az, amit nem hiszek el, bárhogy bizonygatja.
@is: Az, hogy a levadászandók között előkelő helyen van, nyilván politikai koncepció, függetlenül attól, hogy valójában elkövetett-e bármi Btk-ba ütközőt.
@Álamfő álomás következik:
Az ilyen kis megromlottspermából gyártott génhibás egyedekből születnek a hozzád hasonlóak.piti kis genyláda vagy aki ha meglátna összeszarná magát félelmében-Kis liberális kecseg vagy akik alattomosan megrágnak és tönkretesznek mindent ami az emberi társadalomban érték!Üdvözlöm anyádatés üzenem jól sz..ott!Ha kicsit fejlődne talán többet is kérhetne érte.Azért 10 ft ócsó.Örűlt is a huszasnak!
Szép napot fiam!
@Goompah: "Hol írtam, hogy Demszky bármit is lopott?"
Mások lopásával indokoltad. Előszőr Demszky és a kommcsik, aztán az ideológiai oldal kis kihagyással:

"De attól, hogy ők elintézték maguknak, még nem jár Demszkynek is.

Az érvelésed kicsit fura. Ha valaki lop, abból nem az következik, hogy másnak is joga van lopni, hanem az, hogy a lopott holmit vissza kell venni és a tolvajt meg kell büntetni. "

Lopás csak Demszky polgármestersége esetében merülhet fel, mivel a korábbiak esetében munkaviszony és az elszámolt szolgálati idő a téma.

"Hihetetlenül felvilágosodott, politikailag művelt, öntudatos és elkötelezett antikommunista lehettél..."
Nem voltam. Alapos családi okaim voltak rá.

"Partizán nem voltál véletlenül?"
Nem, nem voltam.

Te viszont még mindig nem válaszoltad meg a lényegi kérdést. Az tiszta sor, hogy nem élted meg a kort, semmit nem tudsz róla, de azért nagy ívben tolod róla a_rendkívül_autentikus_és_megalapozott véleményedet. Tiszta sor, hogy amikor a tényleges kérdésre nem tudsz válaszolni akkor terelsz más témára és levezetésnek bedobsz egy személyeskedő poént.(Vagy kettőt.)
Kérlek áruld el azért, hogy szerinted miért nem jár a 8 év elismerése valakinek akit üldözött a kommunista rendszer, de dolgozott. És ne gyere azzal, hogy azok akik kommunisták voltak azoknak sem jár, mert akkor meg is oldottad a nyugdíjkérdést. Ugyanis hivatalosan mindenki az volt. Közösen építettük a grandiózus szocializmust a gyári munkástól kezdve a párttitkárig. Akkor most senkinek nem jár?

"Azonban lyken szövegéből az derül ki, hogy ő már a kisdobosságot is politikai öntudatból utasította el."
Nem, nem látszik benne semmilyen politikai öntudatosság, csak te akarod belelátni, mert ez támasztja alá az érveidet. Különösebben nem érdekel, hogy mit hiszel el és mit nem. Amit látok: kerülsz egy választ egy adott kérdésre, közben pedig terelsz más -az eredeti kérdést messze elkerülő- egyéb kérdésekre. Sajnos nem jön be, még mindig érdekel a válaszod. Meg az is, hogy miért kerülöd.(Bár nyilván sejtem.)
@Goompah: Azt hogy mit vall Demszky nem tudhatod. Ahogy én sem. Én egy elvről írtam, és egy történelmi helyzetről, amit úgy látszik nem értesz. Nem kell megértened, de attól még a kérdés létezik.
@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: aha, értem
akkor most még azt magyarázd el légy oly szíves, hogy a biszku béla miért kap zsíros nyugdíjat ??
kíváncsian várom válaszod
Ha igazán értenéd nem tennéd fel ezt a kérdést, ez egy.

Demszkyt összemosni Biszkuval kb akkora tévedés, mint Haynau-t Deákkal. Kettőjük közt a kapcsolatot csak a barikád képez. Csakhogy ők a barikád két oldalán küzdöttek. Ez egy.
Magyarországon 89-ben rendszerváltás volt és nem forradalom. Ennek pedig volt egy kompromisszuma, mely szerint a komcsik nem lövetnek a tömegbe (megtehették volna), az új urak meg nem akasztgatják fel őket (ezt nem is tehették volna meg). Ez alapján a komcsi rendszer egyetlen urát vagy kiszolgálóját sem lehetett az elmúlt rendszerben való szerepéért megbüntetni. Ezzel sajnos az is jár, hogy az akkori komcsik választhatók, és az előző rendszerben megszerzett jogok - így a nyugdíjuk is- jár nekik. Ez kettő.
Tetszett volna forradalmat csinálni. De azt akkor senki nem akart, és ez így volt talán a legjobb.
Mostmár érted? Félek nem fogod.
süti beállítások módosítása