Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.19. 08:00 Fabius

Szabotázs

Címkék: gazdaság fidesz költségvetés matolcsy györgy

Hajaj, alig indult el az év, máris tótágast áll Nemzeti Géniuszunkkal a világ. A nyugdíj einstand alig zárult le "sikeresen", Kedves Vezetőnk még a hőstett mámorában úszva illegeti magát kedvenc pózában a tükör előtt, és máris baj van a kassza körül. Sőt, ami ennél is rosszabb, egyes pernahajderek támadást intéztek a Nemzeti Együttküszködés Rendszere ellen.
Szőr került a takonypüré tetejére feltétnek, amit most decensen eltartott kisujjával ki kell halásznia belőle valakinek. Nem nehéz kitalálni, hogy Szent Jobbunkat éri a megtiszteltetés, hogy feltűrt ingujjal kotorni induljon, mielőtt nagyobb baj nem lesz belőle. Stabilitási alap! -az kell ide máris potom 250 milliárdért, az majd megold minden problémát - nyekegte Gyurka, keveset gondolva bele a ténybe: ha a költségvetésben ekkora lyuk tátong már most, akkor vajon a narobotok milyen számok ismeretében szavaztak az idei költségvetési törvényről decemberben? Vagy ahogy az szokás, számmisztikával és gondolkodni valóval nem terhelték külön a narobotokat, kiképzésük az igen gomb rendeltetésszerű használatára korlátozódott.
Szegény Gyurka azt hitte megpihenhet egy kicsit, esetleg otthon megvitathatja a felelős döntések hozójával, milyen reformötletekkel álljon elő másnap, amikor egyszer csak megtörtént. Váratlanul jött, mint Kokónak a Chacon állas, zúgott is a bilingbalang a fülében, szeme előtt repkedtek a csillagok . Minisztériumának honlapján megjelent a közlemény, újabb hiba van a tavalyi kréta körül, 57,7 milliárd forint hibázik, és picsábamár, nem lehet Bajnaiékra sem fogni.

Gyuri a hisztiroham közepén sem habozott ordítva kijelenteni: ő bizony ártatlan akár a szopós bárány, átbaszás tényállása forog fenn! Őt megvezették, kicselezték, megtévesztették a szocia  kommun   Fideszes önkormányzatok!

Ugye, hogy csak pisloghatunk, mint Vona Gábor a durcásan rezgő Kövér bajuszra: létezik ilyen, hogy a párthűséget megszegve Fideszes önkormányzatok kozmetikázott, megtévesztésre alkalmas beszámolókat küldenek Kedves Vezetőnk szentséges jobbkezének? Mit képzelnek ezek? Megvezetéssel szabotálják a Nemzeti Együttküszködés Rendszerét? Hol van a korrektség, hol a lojalitás, amivel országunk nagyjainak tartoznak mindig, minden körülmények között? Ja, és hol vannak az egyénieskedés helyett egységesen az Államkicstárnál vezetett önkormányzati bankszámlák? Sehol, de majd innentől leszek! Megszűnik a nyakra főre hitelfelvétel, nem fognak itt se a költségvetésre, se a NENYire izomból gőzölgő barna mackót tolni!

Lassan kezdem érteni, hogy miért csúszik a beharangozott reformcsomag bejelentése. Ekkora hozzáértés, ennyi repedés toldozás mellett az olyan, mintha magos Déva várát építené a tizenkét kőmíves: amíg egy asszony bele nem kerül, leomlik és halasztódik az is napról napra. Ezért javaslom Gyuri, vidd haza a cuccot és add oda a családi felelős döntések hozójának, hátha ő hamarabb boldogul vele. És, ha már úgyis tanácsot kérsz ne feledd megkérdezni azt sem:

- Miért téged tartanak az Unió második leghülyébb pénzügyminiszterének?

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr512671919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Heuréka! Megtaláltam! 2011.02.19. 09:35:55

   Ne essen senki pánikba, nem követem Arkhimédész példáját, és nem futok végig a város főutcáján meztelenül kiabálva, hogy heuréka (megtaláltam)!    Minden elismerésem Arkhimédészé, de azt hiszem, amit ő talált meg az kis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy látom,most már végképp elkerülhetetlen egy újabb felcsúti beszélgetés!Amit az önkorik művelnek,az már nyílt LÁZADÁS!Ekkora rést még a tetves szocikáltalhiszterizáltlibsibolsivilágsajtóajtó sem ütött a pajzson. Amúgy a "második"hely,már megtisztelő lenne.
Őszinte leszek. Nem látom mi lesz a vége.
A reformcsomag azért késik, mert nincs. Halvány lila fogalmuk sincs,hogy mit kéne tenniük.
Hát ez kicsit veszélyes játék.
@kaqkkfioka:

Dehogynem látod! :)

Csak nem mered végiggondolni!

Az önkormányzatok bedőlnek.
Tudatos lenullázás után.

A közmunkaprogram "átalakítása" után elégedetlenségi hullám, amiről nem lehet megmondani, nem fordul-e a helyi önkormányzatok ellen.

Egyházi intézményeknek való intézményfenntartások átadása, vagy választhatod, hogy bezárod pl az iskoládat. Természetesen költségvetési többlettámogatással megsegítve az egyházak!
Gondolj bele, minek minősíted?
Önkori nem tudja fenntartani intézményét az egyház annyival több normatívát kap, hogy ő ugyanazt az intézményt fényes körülmények között.

Az önkormányzatok önhikije átalakult.

Sok hasonló véletlen után megállapítani, hogy az önkormányzatok bebizonyították, hogy alkalmatlanok feladatuk betöltésére.

Még nagyobb pofával bejelenteni, hogy az önkormányzati rendszer átalakítását MI CSINÁLTUK MEG, akkor, amikor először eltapostunk minden önkormányzatot!

A szükséges önkormányzati rendszer átalakítását tehát nem un konszenzus alapján, inkább izomból, ahogy már megszokhattuk végzik el.

(azért történnek érdekes dolgok:

- önkormányzat megnyitja a kincstárnál a számláját. A haveri bank meg várja a kölcsön törlesztés. Várhatja. Innentől nincs hozzáférése az önkormányzatnak utalt összegekhez.

- az OTP talán piacvezető az önkormányzatok számlavezetése terén. Ha bevezetik a kötelező kincstári számlát, akkor add el az OTP részvényedet, fog némi árfolyam korrekciót okozni!

- sok az eszkimó, kevés a fóka: az önkormányzatok többsége Fideszes.
Mikor haladunk előre az időben, nem tudnak minden éhes szájat betömni! :)

Ez csak az, ami hirtelen eszembe jutott!
@Kijelölt Felelős: Talán az is baj, hogy mindig romokból építkezünk. A választásokat követően "tiszta lap". Söprünk mindent, majd én megmondom a tutit alapon. Vagy ez naív elképzelés?
Mindannyian naivak vagyunk.

Elmondhatjuk mi százszor is, hogy mi az európai, mi a tisztességes és mi az emberi.

De a tisztességből önmagában nem tudsz földbirtokot, és anyagi javakat beszerezni!

Hol a kurva életben láttál már olyat, hogy magas rangú kormánymegbízott lehet egy adó -illeték- csaló!
Ha te nem fizeted ki az adótartozásod, hamar kellemetlen helyzetben találhatod magad!

Ezért van szükség a Varánusra és társaira, hogy soha ne lehessen egyik tróger politikusunk sem biztonságban, ha mástól nem is, a nyilvánosságtól féljen!
Na, ezért nem kell utat engedni az indulatoknak!
Megint pöcre indultam.

Eszembe jutott, ha valaki megeszik egy kiflit MA a Tescoban, nagyon meglepődhet a következményeken!

Hangsúlyozom: ma.

Nem miniszterelnöki megbízott lesz! Az biztos!
Tisztelt Fabius!

Te szerinted dicsőség másodiknak lenni?
Ugye nem!
Könyörgöm, legalább az esélyt adjuk meg, hogy első lehessen!

Tisztelettel:
anonymand
Na persze, mivel legalább három éve tudjuk, hogy Viktor akkor is nyerni fog, ha rajtakapják, amint gyerekeket eszik, a fijjug elkezdték egy kicsit lazábbra venni a költségvetést, "majdaviktormegoldja"...

Ez a 16%-os adókulcs meg nem csak inkorrekt és végtelenül cinikus, de akkora lyukat üt a költségvetésben, amiben pár év alatt eltűnik az ország, és ezen a manyupok lerablása sem segít.

Ha anno Gy. F. "elkúrta" (10,5% hiány, tényleg nem sokon múlt, kösz, Feri), akkor most új kifejezést kell keresnünk arra, amit a Fidesz-kormány művel, érzékeltetve a mennyiségi és minőségi különbséget.
Matolcsy rémálmai kurva sokba lesznek nekünk. Ezeknek a gazdaságról halvány lila fingjuk nincs. A sajtát önálló költségvetésük az utóbb évek legszarabb mérlegű januárját hozta, meg ezt a millió repedést amin keresztül kikandikál a kormányzati ánusz a pofánkba.
Fideszes Polgármesterünk többek között azzal kampánypét, hogy ha ő marad, akkor sokkal jobban tudjuk majd az állami forrásokat hasznosítani (Értsd: akkor lesz kánaán, mivel ő haverja Vikinek, Janinak, Lacinak, sőt hétvégente együtt szokott ebédelni Pistivel).

Megnyerte. Hozzáteszem függetlenként még érne is a paéi vaéamit, mert a pártfegyelem nélkül nem lenne rossz polgármester.

A közalkalmazottak decemberi plusz juttatása a felére esett, mert nincs pénz.
A járda a tavaly nyári esőzések miatt 4 helyen beszakadt, még mindig nincs feltöltve, mert nincs pénz.
Van egy csapadékrács az egyik utcában keresztbe, sokan kerülő úton járunk annyira szar. Megcsinálva nem lesz, mert nincs pénz.

Még jó, hogy nem a komcsik nyertek, akkor már a vaskerítéseket is beolvasztották volna.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: és azért nyert, mert a haverja bárkinek, akkor megérdemlitek.

Kistelepüléseken mért nem az nyeret, aki szakmailag jó, tudom, tudom naivitás ilyet gondolni.
Nem akarom védeni ezt a bagázst, mert magának kereste, de azt be kell látni, hogy nincsenek könnyű helyzetben (ezt is maguknak köszönhetik).Ezt a pár sort vezérünk Euro-s nyilatkozata után írtam, de részben ide vág.
Ami ránk vár az nevezhető természetesen reformnak, de leánykori neve a megszorítás, nem kicsit.
butuska.blog.hu/2011/02/09/hat_nem_lesz_euro
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ezt a rejtvényt csak félig tudom megoldani. A "kampánypét" gondolom, kampányolt, a "vaéamit" bizonyára valamit, de hogy mi lehet a "paéi" halvány lila segédfogalmam sincs. Segíts ki :)
@kerek perec: Pedig jó úton jársz. Alkalmazd továbbra is az é=>l szabályt!
Én, vagyis dehogy én, a Zuglói Önkormányzat megtalálta a megoldást az adósságkezelésre.

Az úgy volt, hogy Papcsák Ferkó bocsássa meg nekem, de zöldségpucolással szentségtelenítettem meg a Zuglói Lapoknak nevezett nyomtatott bárakarmit.

Hát ki díszlik mindjárt a tetején a sárgarépa alatt, hát ő, az óvodás gigerlivel megáldott zuglói rárepülő, gondterhelt, ám egyszersmind az elkötelezett tenniakarást mutató, megfontolt ábrázattal.

Örömmel olvastam a hírt, hogy meglepetésszerű, külsős műszaki ellenőrzéssel sikerült megtakarítani 10 milliót a bölcsödeberuházásokon.
A gaz vagyonkezelő előző vezetésének műszaki ellenőre puszira igazolt le nem szerződésszerű teljesítéseket, amit az új - mit ad Isten, Fecó által hozott vezig áldásos tevékenysége azonnali hatállyal és külsőssel leplezett le.

Igaz ugyan, hogy a Weinek-éra alatti vezig újonnan kreált igazgatói pozisönben maradt, de a feltárás megtörtént, spórolás előállt.

Na mondom, mégis, milyen kőccség áll szemben eme örvendetes közpénzmegfogással, ki, mi, mennyiért, miegyéb.

Mivel erre a két oldalon taglalt cikk nem igazán tért ki, mondom benézek a kerület l darab LMP-s képviselőjének blogjára, hátha ír valamit.

Ezt ugyan nem taglalja, de legalább megtudhattam, hogy a közpénz kajtatás felkent bajnoka, jó polgink gondos gazda módjára be is fektette a spórolmány majdnem háromszorosát volt fideszes képviselők néminemű- nyilván a működés szempontjából elengedhetetlen - tevékenységének finanszírozására, évi 28 milkáért, ilyen, olyan, meg amolyan jogcímen. Na mondom megint, ez igen!

Igy köll a zuglói közpénzt fialtatni, nem ám szarért, esetleg húgyért kincstári számlán kamatoztatni, netán a 7 milliárdnyi adósságba becsöpögtetni. Ahhoz ez amúgyis smafu, meg oszt' talált hathatósabb megoldást az adósságkezelésre.

Ezt ugyan a piacon hallottam, egy enyhén illuminált illető ecsetelte a kofasoron, úgyhogy inkább cefreszagú rémhírnek, vagy Hírcsárdás poénnak gondoltam.

A megoldás ugyanis a Felettünk Levő áldásának kérése.

Fel kell szenteltetni a hivatalt.

Röhögésre vágyakozván, kigugliztam a hírt.
Nem, az info nem hírcsárdás. Maga a sukorói nádas megrettent védelmezője nyilatkozta Bolgárnak a Galamuson.
Nálunk római katolikus liturgia szerint folyt az aktus, de - mint felkent polgink kinyilatkoztatta - az nem számít, egy az Isten.

Én is így gondolom. Mostanában azonban nem kívánok további önkormányzati spórolásról zöldségpucoló csetresről értesülni. Végülis, mi a francnak kell nekem fehérrépa... Sárgát azt meg kaptunk, kilenctizedet.

varnailaszlo.blog.hu/

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=52342&catid=69&Itemid=106&limitstart=1
@kiraaaaa:
Az volt az érdekes, hogy az ellenjelölt semmi perc alatt összeszedett 400 kopogtatót, míg a regnálónak első nap nem volt meg a harminc. Ezek után nyert 700-200-ra.
@sületlenke:
Nálunk a helyi hírszóróból tudhassuk, hogy szintén volt szentelés.

Pátyodon a Helyi Vidékfejlesztési Irodát csinálták. Meg.

Szép látvány volt, ahogy 2 db vezető állt a nagytiszteletű mellett...
@sületlenke:

Bocs az olcsó poénért:
Ha a papok hisznek Istenben, miért van a templomokon villámhárító?
@kiraaaaa:

Tisztelt kiraaaaa!

A félreértések elkerülése végett: Matolcsy Györgyről, a Magyar Köztársaság Nemzetgazdasági miniszteréről.

Hajrá Gyuri! Leszel te még első!

Tisztelettel:
anonymand
@anonymand: értem,róla. Első de hol? a pokolba vezető úton?:9
őt mikor ébresztik fel, hogy költségvetési főmuftiként MINDENT meg kell számolni egyesével?
nem bemondásra megy a buli?
De remek!
Megint a bankokat piszkáljuk minden vonalon!
Ó de remek!
Eddig két sé félszer annyit fizettem törlesztőt, most majd fizetek négyszer annyit!
Hogy a rohadás győjjőn rátok dárga felkent-választott-kőgazdag politikustetveink!

(A település két közép iskolája közül az egyik Budapest város önkormáynzatának kezelésében van. 35 km-re vagyunk Budapesttől. A tanárok egy része három hónapja nem kapott fizetést. Juttatási csomagot két éve nem láttak. A fenntartók úm. takarítók, karbantartók, stb fél éve nem láttak fizetést! Fűteni nem fűtenek hétfőnként és péntekenként. Ebből mi lesz...........)
Nem vagyok Fidesz szavazó , de szurkolok a kormánynak, hogy sikerüljenek a tervei .Elég volt a posztkommunistákból !
Jobboldaliként azt kívánom a nemzetnek , legalább negyedszázados konzervatív vezetése legyen !
Talán így , helyére kerül a történelem...
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Felőlem ők is mehetnek .
De inkább azokra gondoltam,akik úgy is viselkednek , mind a mai napig.
Szióka !
@tutticuki:
"Jobboldaliként azt kívánom a nemzetnek , legalább negyedszázados konzervatív vezetése legyen !
Talán így , helyére kerül a történelem..."

Jobboldali meg konzervatív? Te melyik kormányról beszélsz?

Én kérek helyette elnézést. Értem én viccet, de azért mindennek van határa. :D
@VendégTroll:
Szeretem áttörni a határokat :-)
A segítséget köszönöm, ( már mint az elnézést -kérést )-a helyzeten ez mit sem változtat ! :-)
süti beállítások módosítása