Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.02.14. 08:00 Fabius

Postára magyar, hí a haza!

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmány kérdőív

Újabb állomásához érkezett a kormányzati direkt marketing. Az Orbán kormány nagy igyekezettel szpemmelte tele a nyugdíjasok postaládáit, most pedig kebelére ölelné Magyarország mindösszes választópolgárának alkotmányozós véleményét. Persze közben azt gondolja, hogy Szűzmariska fossa őket homlokon narancsmaggal, miért nem elégszenek meg ezek a pernahajderek a szekértolók legfaramucibb ötleteit is tartalmazó ötletbörzével?

Akár örülhetnék is a kormány alkotmányozással kapcsolatos újító szándékának. Megkérdezik a véleményem levélkében, amiben 12 kérdésre adott válaszommal úgy is érezhetném, hogy közvetlenül beleszólhatok az alkotmányozás folyamatába. Örvendenék is, mint kisnyugdíjas a rántott csirkefarhátnak, de ahogy ez a rendes étel, úgy amaz meg az érdemi beleszólás illúziója. Ugyanis a kormány éppen csak a legfontosabb közélettel, alapvető alkotmányos jogokkal kapcsolatos nézeteinkre nem kíváncsi. Ezen kívül minden másra igen: ( kattra nagyobb lesz) Sokaknak az újdonság erejével fog hatni a felismerés, hogy az állampolgárnak a jogaival szemben kötelességei is vannak, deklarálva látni legkevésbé szeretné azokat. Az átlag választónak - sajnos - fogalma nincs mi az az államháztartási hiány, meg nem is érdekli mekkora ez, amíg narancsot, krumplit osztanak az aktivisták kampány idején, mert addig nagy baj nincs. Nekik a nemzeti vagyon az Államkincstárban van, azt meg úgyis őrzik. A jövő nemzedékéért való kiállásról van fogalma, ahogy a család, munka, otthon szentháromság is a kipipálandók közé tartozik. Magyar embernek biztos választ adó kérdést egyfélét lehet föltenni: olyat, amiben szerepel az adó szó. Eddig olvassa a kérdést, és máris nyomja a választ: adó az ne legyen. Semmilyenseneéstélleg. Aláhúzva kétszer, és minimum négy felkiáltójel.

A büntetőjogi kurzuson még elgondolkodik: legyen tényleges életfogytig? Viszont az utolsó kérdés ebben a formában nem fog leesni, kicsinyt Gyurcsányozni kéne hozzá a biztonság kedvéért. Javaslat: Az új alaptörvény szankcionálja-e, ha Gyurcsány Ferenc nem jelenik meg az őt vizslató parlamenti bizottságok előtt? Erre garantáltan harapni fognak, ha világosan meg van fogalmazva a cél, ki van vetítve az ellenségkép. Viszont a ködösítést nem értik, az ziher.

Szóval, ha már Orbán Viktor megint postást játszik, akkor most az egyszer foglalkozhatna a lényeggel is. Kérdezgesse az embereket olyan témákról, amik valóban elsődleges fontosságot kellene élvezzenek egy nemzet új alkotmányával kapcsolatban.
Valahogy így:

1: legyen-e egyáltalán új alkotmánya Magyarországnak?

2: legyen-e szent újra a magántulajdon, mert biza a manyup pénzek lenyúlásával sáros bakanccsal trappoltunk ezen az alapjogon végig.

3: legyen-e szent és piszkálhatatlan a véleményszabadság, akár a kocsmapulton könyökölve szájtépés közben, akár az internet adta megszólalási lehetőségekben?

4: legyen-e mindennél fontosabb a jogbiztonság, egyszer és mindenkorra vegyük tudomásul, hogy visszaható törvénykezés nincs?

5: kaphassanak-e állampolgárságukhoz választójogot a határon túliak?

6: kaphassanak-e plusz választójogot a kiskorúak szülei?

7: honnan deklaráljuk az élethez való jogot? A fogantatástól, vagy a születéstől?

Egy bátor és tökös kormány nem félne megkérdezni ezeket sem a polgáraitól, a család-munka-otthon szentháromság mellett, amik kétséget kizáróan legalább ilyen fontosak. Ezekre a kérdésekre bárki el tudja dönteni mit válaszoljon, bal és jobboldali szavazó egyaránt.

De Magyarországnak ilyen kormánya nincs.

Nekünk ez a lényeg helyett látszatra adó jutott, aminek szándékából úgy lóg ki a lóláb, mint Staubinger néni kanapéjából az epedarugó. Ez a nemzeti konzultáció szimulátor egy dologra jó, hogy legyen mit mutogatni az európai kirakatunkon bekukucskáló okvetetleneknek. Mert kurvára nem akarnak ám úgy járni, mint a "minden elemében európai" médiatörvénnyel, amit már szövegeznek át serényen a sorvezető szerint.

Ami egy frissen elfogadott, ellenzék által várhatóan negligált alkotmány esetében mindennél kínosabb lenne. Orbán izzíthatná a magyarázkodós forródrótot azonnal, összeomlana a magában magáról dédelgetett kép, és az arcmásával ékesített Jelentős, Alkotmányozó Államférfi poszterját dobhatná szemétre a saját kezével.

56 komment · 9 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr52659444

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Még, még, még... 2011.02.14. 18:22:09

 Olvastam valahol, hogy a Fidesz foglalkozik azzal a gondolattal, hogy az alkotmányba emelje a gyerekek utáni plusz szavazati jogot.  Az az eszembe sem merne jutni, hogy valami hátsó szándékot gyanítsak a szavazati jogok ilyetén módosítá...

Trackback: Alkeszok 2011.02.14. 17:11:46

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogásza...

Trackback: Kétségbe vonható a Fidesz-KDMP alkotmányozási joga? 2011.02.14. 12:26:44

Nagy bajban van a bal és liberális értelmiség, mert az elmúlt 20 év legkártékonyabb 8 éve után az ellenség alkotmányozni fog. Tenni ellene nem nagyon lehet, alternatívája meg szokás szerint nincs az ellenzéknek. Az alternatíva felmutatásához gondolkodn...

Trackback: 12 érdemi kérdés és egy új fejezet 2011.02.14. 11:20:05

Miközben magyarázattal együtt közzétesszük alkotmánytervezetünknek III. A jogrendszer fejezetét...III. A jogrendszer - PDF-ben és kommentálható posztban ...meg kell állapítsuk, hogy az alkotmány-előkészítés (a tervezett elfogadási időpont előtt ké...

Trackback: III. FEJEZET - A JOGRENDSZER 2011.02.14. 11:09:42

42. §(1) Általánosan kötelező magatartási szabályt csak jogszabály állapíthat meg.A rendelkezés a hatályos alkotmányi szövegnek a redundáns részeket elhagyó megfogalmazása.(2) A jogszabályokat a Magyar Közlönyben ki kell hirdetni.Az információs tá...

Trackback: Apámnak megjött 2011.02.14. 10:39:17

Schmitt Pál Fidesz-garanciát ígért a választások előtt a nyugdíjak megvédésére, amennyiben a párt hatalomra jutna. Apámnak is megjött a nyugdíjasokat a pénzecskéjük elveszítésével rémisztgető aktuális propagandaanyag, én pedig a Fidesz szórólapját olva...

Trackback: Szingliadó 2011.02.14. 10:37:14

Meg kellene adóztatni a gyermektelen fiatalokat? A Gazdasági Rádiónak adott nyilatkozatában Boross Péter a nyár közepén arról beszélt, hogy különadóval sújtaná a nemző- és szülőképes korú, ám gyermektelen lakosságot.A 81 éves Boross Péter ex-miniszter...

Trackback: Levélszemét időseknek 2011.02.14. 10:35:28

Hallgatunk Önökre - ezzel a szlogennel kapták meg szeptember közepén a nyugdíjasok Orbán Viktor üzenetét, ami a Nemzeti Konzultáció jegyében íródott. Orbán Viktor nyugdíjasoknak írt levele pontosan olyan, mint az összes hasonló, egy kaptafára készült D...

Trackback: A nép hangja? Nesztek! 2011.02.14. 10:27:22

Népszavazás nem lesz az új alkotmányról, de a nemzeti konzultációs testület megkérdezi az embereket, hogy az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e, korlátozza-e az állam eladósodását, vegyen-e védelem alá ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A valódi kérdések valóban csak a posztban szerepelnek.
A kérdőív csak a szokásos mellébeszélés.
Valahogy úgy, mint az emlékezetes jegyzőkönyvvel. Nem azt perelték, hogy gazember-e a vezér, hanem, hogy hivatalosan jegyzőkönyvbe vehették-e.
Nem, nem vehették.
A hatos kérdés teljességgel értelmezhetetlen....
A végén összeszámolják a szavazatokat és úgy döntenek?(hihi)Olcsóbb lenne összekötni a Való Világgal, egyből telefonon lehetne választani:
Akarja-e Ön hogy Gigi és Jerzy dugjon már végre és az új alaptörvény védje-e a Kárpát medence természeti sokféleségét?
Kevesebb, mint fel ev, es az ojropai uniot abszolute nem fogja erdekelni, hogy mi folyik Magyarorszagon...
Tudomásom szerint létezik tényleges életfogytiglan. Igaz, hogy kissé meg van bolondítva, ugyanis, ha a bíró életfogytiglani szabadságvesztés büntetést rendel el, és azt szeretné, hogy tényleg soha ne szabaduljon, akkor az ítéletkor ki kell mondania, hogy életfogytiglani szabadságvesztésre ítéli, és onnan nem bocsátható szabadon. Ha ezt az utóbbi mondatot nem mondja ki, akkor az életfogytiglan "csak" 40 év. De mindkét esetben bizonyos időszakonként felül kell vizsgálni.
Legalábbis, amikor én tanultam a büntetőjogot és a büntető eljárásjogot, még így volt...
Ez az egész
annyira
kibaszottul
megalázó
Ez a kérdőív jogi kötelezettséggel nem jár, Népszavazáshoz nem elég tökösek.

Pedig a sok levelezésre költött pénzből simán összehozhatnának egyet.
Egyszerűen gyávák egy valódi népszavazáshoz, ennyi. Ha úgy tetszik félnek a néptől.

Ez az egész levelezősdi csak ürügynek kell, hogy "mi megkérdeztük a népet". Amúgy ki fogja elolvasni a válaszokat? Közjegyző összesíti majd a válaszokat? vagy azt hazudnak bele a képünkbe majd a nép akaratáról, ami épp nekik jó?

Szánalmas.
Ha ezek a kérdések lesznek akkor szerintem nagy a baj.

A legnagyobb mindjárt az, hogy olyan dolgokat akarnak az alkotmányba belerakni ami nem oda tartozik.
Mert mi is tartozna bele (szerintem legalábbis)?

Alapjogok, mint pl. élethez, tulajdonhoz való jog, mindenki egyenlő, szabad vallásgyakorlás (nem pedig 1-et kiemelni) vagy nem gyakorlás, szabad választás (kissé tágabb értelemben nemcsak a voksolásra).

A kötelességekbe pedig az adófizetést, a másik ember tiszteletét, a választásokon való megjelenést, a törvények betartását. Ugyanakkor a "rossz" törvények kiszűrésében való részvételt.
Stb., stb., most nem én fogok alkotmányozni. ;)

A lényeg, hogy dilettáns, önjelölt prókátorok akarnak itt most alkotmányozni. Ez pedig nem elfogadható. De az az alkotmány sem lesz az amit most itt pár hét alatt összecsapnak...
Valamelyik fideszközeli rokon direktmarketing céget alapított vazze?
Ezek kilenc hónap alatt százmilliókat költöttek erre a baromságra.
Valaki ebből megint batomi jól jár...
A család, a munka és egészség védelme a mostani alkotmányban is benne van.
Jó poszt, beteg fidesz...
A kérdések álságosak, akár a nyugdíjasok kérdôíve, és valószínüleg csak arra szolgálnak, hogy névvel, címmel megtudják, ki a hû alattvaló.
Ha valóban tudni akarnák a választók véleményét:
1. hallgatnának az ellenzékre, a sajtóban elhangzottakra, az EU véleményekre, de nem teszik.
2. népszavazást kezdeményeznének, és név nélkül lehetne szavazni, és nem ôk bírálnák el, (ki tudja hogyan) a válaszokat.
egyszerű a történet: ezzel akarják legitimálni a zemberek körében az alkotmányukat... népszavazás helyett
Ezt az undorító kamut. Ez tényleg bejön???
A 12 kérdés (olvasgassátok csak alkotmányozgatók, de legfőképp gondolkodjatok el rajta, ha még tudtok olyat):

1. Ez most komoly? Nemcsak jogok hanem kötelezettségek is vannak. Milyen ember lehet aki ezt a kérdést kitalálta?

2. Igen! Foglaljuk bele az alkotmányba a kolbászkerítést. Barmok!

3. Mi ez az ötlethalmaz?
A család nem alapjog. Jobban mondva mindenki szabadon dönthet akar-e családot vagy nem. Ugyanúgy a munka és az otthon is mindenki szuverén joga eldönteni akar-e olyat.
A rend meg elég tág fogalom. Mire gondolhattak? Biztonság? Magántulajdon? Hm.
Az egészség, mint érték meg mijafranc? Az egészséges környezethez való jogra gondoltak? A környezet védelmére?

4. Baromság! Demokráciában 1 NAGYKORÚ ember 1 szavazat.

5. Nem alkotmányba való. Ugyanis az adózásra vonatkozó törvényeknek kell rögzítenie. Mellesleg megsúgom kedves politikussokk vannak országok, ahol az élelmiszerekre 10% ÁFA van, a többire pedig MAXIMUM 20%.

6. Üres, töltelék szöveg. Oszt ha nem vállal jól megbüntetjük az alaptörvényt? Már a kérdés is pongyola.

7. Hát ez sem az alkotmányba való SZERINTEM. Egyéni szoc problem ki érzi magát összetartozva kivel.

8. ???? Természetvédelmi törvénybe kéne inkább rakni.

9. Büntetőjog.

10. Büntető és társasági törvény.

11. Büntetőjog.

12. Alkotmányról van szó vazze! Hülye barom!
@sárkányfő: az egész levelezősdi csak arra kell, hogy valami baráti nyomdát anyagilag támogathassanak.
az új alkotmányt viktor vastörvénynek fogja tartani kormányon is vagy csak ellenzékből ?

mert ha az utóbbi akkor tök mindegy
Nos, az alapvető probléma az, hogy sajnos a fideszben (főleg) max. érettségizett vagy valamelyik büfészakos foxi-maxin nevelkedett, 0-ról felkapaszkodott emberkék akarják itt megmondani nekünk a tutit.
Középszerű vagy bőven az alatti emberek szakértenek (legfőképp égetik magukat a TV-ben), amiből jó semmiképpen sem sülhet ki. Sajnos ez folyamatosan látszik a ténykedésükön. Mint ez a 12 pontos marhaság.
Sajnos ilyen embereket termelt ki magának orbán viktor. Ugyanis akinek van némi sütnivalója az nem vállal közösséget a fidesszel.
Ezt én sajnos így látom és el vagyok keseredve, mert így pár évtized és ebek harmincadjára jut ez az ország.
Viki megmondta, hogy marja az orszag vastorvenyet a rozsda, most veszunk egy nagy levegot, elo a levelekkel, es varjuk az otleteket. Ime:
1. Rozsdaoldo.
2. Raskettazas
3. Drotkefe
4. Passzivalas
5. Miniumos alapmazolas
6. Alapozas 2 rtg.-ben
7. Fedomazolas zomancfestekkel

Persze, ha rozsdamentes lenne, az volna jo, dehat ez vas, nem acel, az meg rozsal am, ezert kell kezelni.

Nem kidobni, es venni helyette jo draga rozsdamntes Acelt...micsoda balfaszok, edes jo Istenem....
Ez így bazi drága lesz. Meg lehet kérdezni persze 12 kérdést, meg még ezer másikat is mellé amik szintén fontosak (nem alkotmány, de azért mégiscsak).

Akkor Kovács 729 Ödömér meg 9,5millió másik honfitársa fogja eldönteni tényleg, hogy mi legyen. A világon sehol nincsen ez így. Mert drága, ráadásul senki nem születik közgazdásznak (akik mégis a legtöbben tovább tanulnak :) ) azaz nem biztos, hogy összességében látja, hogy egy reform jó-e vagy rossz az országnak a szociális juttatások,életszínvonal,GDP, meg még 600 másik tényező figyelembevételével.

Igazából ezért választunk 4 évente képviselőket, hogy ők képviseljék az érdekeinket, vagy ha nem értenek hozzá, hát nevezzenek ki bizottságokat (akik sokszor külsős cégek tapasztalatait használják).

El kellene fogadni, hogy azok a marhák izé: jogaink képviselői elég nagyok ahhoz, hogy döntsenek. Mert ugye mindenki felelősségteljes döntést hozott és örül, hogy a többség által választott népünk vezére alkot.

Amúgy olyan, hogy mindenkinek jó legyen és egyszerre az csak a szexben van. Valaki mindig morogni fog valamiért.
Felháborító. Hogy van képe ezekre a kérdésekre választ várni?? Mért nem ezeket kérdezi: Akarja e hogy vissza adjuk az általunk ellopott magánynyugdíjakat..
Akarja e, hogy felállítsunk egy független , politikától mentes felügyelő bizottságot, aki a kormányzásunk alatt vizsgálni fogja, az önök által befizettet adóból, mire és mennyit költünk?
Akarja e, hogy szabad vélemény nyilvánítás legyen?
Akarja e, hogy csökkentsük, az áfát és az üzemanyag árát?
Akarja e, hogy rokonainkat foglalkoztassuk zsíros állásokban...
stb..stb..
És kb. 2 és fél millióan megszavazták a FIDESZ-t.
Van valaki, aki komolyan elhiszi, hogy bárki is elolvassa - és figyelembe veszi! - a válaszokat? És akkor még szó sem volt arról, amit többen is írtak, hogy épp a lényeges kérdések maradtak ki.

Az első fél évben még bíztam Orbán kormányában, de mostanra ez a bizalom már teljesen elpárolgott. Most már csak szégyellem magam, hogy Magyarországnak csak ilyen politikusai vannak (beleértve minden pártot, nem csak a Fideszt).
@kovi1970: hát igen, így leszünk német gyarmat.
@kovi1970: "mert így pár évtized és ebek harmincadjára jut ez az ország"

Sajnos hamarabb.
Senki nem mondta egy szóval sem, hogy a véleményeket figyelembe is veszik!! Az van/volt/lesz amit a Viktátor akar.
Azért én egy picit bizakodok (bár lehet, hogy csak kárörvendek), mert ez az eszement törvény-gyalázzás bizony kétélű fegyver. Hiába a sok Lex Gyevibíró, attól még ezek alapján lesznek a kókler jogalkotók felelősségre vonva.
Szerencsétlen tartalmú levél, ennyire ostobának gondolják a választókat?
Lényegében parasztvakítás az EU-felé történő népszavazás-demo bemutató.
Ennyire sötétnek azért nem gondoltam a fideszt, nagy bajban lehetnek ha ilyen moslékkal hozakodnak elő.
@elwood: most komolyan, szerinted ért ő mások csesztetésén kívűl bármihez is? Jogász?? Ez??? A számítógépet se tudja bekapcsolni. 8 éve rángatja a görcs ha nem az van amit kitalál.

Ez valami Funkcionális impotencia :-D
@Pikk: az eu képviselői pontosan tudja kik mit miért csinálnak és mi az a rosszindulatú csalás amit ezek folyamatosan művelnek. Ez kb. olyan mint a hatéves gyerek, aki azt hiszi, hogy ha azt hazudja, hogy megette a tökfőzeléket, akkor az óvónéni nem fogja észrevenni, hogy az aszal alá öntötte.
Nem is tudom ki az a bomlott elméjű aki így szokott gondolkodni (vagy magából kiindulni)
Halálosan tökmindegy kit kérdeznek meg és miről, ha a válaszokat Rákay Philip számolja és Szijjártó ellenőrzi, hitelesíti, hogy tényleg mindent jól számolt.
Akármi a kérdés, az eredmény az lesz, hogy a nemzeti összefogás jegyében 96% azt válaszolta, hogy éljen a kormány és minden úgy lesz jó, ahogy azt Orbán úr javasolja.
Az eredeti válaszlapokat persze adatvédelmileg meg kellett semmisíteni, de a hiteles összesítés bárki számára nyilvános és megtekinthető.
A kérdések úgy vannak feltéve, hogy nyilván támogathatóak.
Most ne támogassuk a határon túliakkal az összetartozást? De igen. De szavazati jogot ne kapjanak.
Tipikus Fidesz mellébeszélés.
De vannak benne egyszerű baromságok:

Bizottság előtti megjelenés az alaptörvényben?? Állatok.
Alkotmányjogból államvizsgáztam. Semmi baj nincs a mostani alaptörvénnyel.
20 éve remekül funkcionált, és az én nevembe ne nyilatkozzon OV a magyar szellemről!
Szerintem az én szellemem tanyát vert benne!
Nem tudok azonosulni az erőltetett keresztényiséggel.
A tantervbe is bele akarják venni a házasságra való nevelést.
A fiatalok hányni fognak ettől.
A FIATAL DEMOKRATÁK SZÖVETSÉGÉBŐL már nem igaz a fiatal, a demokrata.
A szövetség pedig már nem a fiatal demokraták, hanem a keresztény konzervatív, és a nemzeti szélsőjobb között van, ergo az egész
FIDESZ= hazugság!!
Ez az egész játék arra megy ki, hogy a demokrácia szó papíron szerepeljen. Már rég nincs itt jogállam és demokrácia sem. Észre kéne venni végre. Mindannyiunknak.
Nagyon jó a cikk.
Ebből(is) visszamenőleg következik, hogy a kormányzati kérdőív egy kapitális baromság.Ilyenfajta hülyeségeket még kérdezhetnének tucat-szám;a 12 nyilván az 1848-as szabadságharc örömére lett pont annyi, amennyi.
Azt azért szeretném, ha valaki értelmezné az "Engedje-e az új alkotmány a gyereknevelés költségeinek megadóztatását?" pontot.
@IgazMagyar: Inkább, mint kivárjam amíg ezek a dilettánsok szétcseszik az országot.
Mindent ledegradálnak, ami eddig számomra érték volt. Kokárda, Himnusz, Alkotmány, Magántulajdon, Demokrácia.
Komolyan kérdezem - nincs ezek között már egyetlen normális sem ? Nincs sajtó figyelőjük, hogy egy kicsit foglalkoznának a "nép" hangulatával - esetleg figyelembe vennék. Orbán annyira csökönyös, hogy amit a fejébe vesz, azt tűzön - vizen keresztül viszi. Pedig tudomásunk szerint tanult ember:)
Mert pl. ez a gyerekek utáni plusz szavazat is egy akkora ökörség, hogy szerintem ezen röhög a világ. Vagy azt kérdezem én most miért nem kapok plusz szavazati jogot, mert már felneveltem a gyerekeimet ? Nem kellene esetleg valami pszihológust most már rendszeresíteni a parlamentbe, aki meg is mondaná a frankót, mert ilyeneket épeszű ember nem talál ki.
@sárkányfő: egyetértek. Azt sem tartom kizártnak, hogy már készülnek a fideszes fanok központilag megfogalmazott "válaszai", már gondolkodniuk sem kell vagy szabad.
Úgy gondolom - bár nem tudom, hogy ez az alkotmányba való-e vagy sem -, hogy egy új alkotmányban szabályozni kellene a politikusok, képviselők jogait és kötelességeit, illetve magát a választási rendszert.
1. Szerintem ma az ország fejlődésének legnagyobb kerékkötője maga az ország mindenkori vezetése. Nem motiváltak az újításban és a felelős vezetésben. Gyűjtik a pozíciókat, vagyont, hatalmat, ugyanakkor érinthetetlenek, nincs következménye a tetteiknek. Ezeket kellene gyökeresen megváltoztatni. Úgy kellene viszonyulni hozzájuk, mint egy nagy cég vezetőihez. Ha elqrták, rúgják ki őket, és SOHA az életben ne tölthessenek be felelős állami posztot!!! (El tudnánk képzelni, hogy ha egy cégvezetőt kirúgnak a részvényesek, mert rosszul végezte a dolgát, akkor azt valaha is újra alkalmaznák?) Ehhez persze jó ötletek kellenének, jobbak, mint amilyet én itt kitaláltam.

2. Ma Magyarországon nincs demokrácia. A képviselők a pártok bábjai, akik pártakaratot képviselnek. Olyan irányba kellene terelni ezt a rendszert, ami garantálja az igazi demokratikus működést. (Pl. meg kellene oldani a képviselők megfelelő, pártoktól független finanszírozását. Vagy ilyesmi, de ezt hozzáértő emberek biztos ki tudnák dolgozni.)
@Pikk: Igen ennyire. Mivel a a választók tavasszal megszavaztak nekik 2/3-ot, ezzel bizonyítva, hogy a többségük idióta.
Ezek seggek a trambulinról hugyoznak a medencébe, és arra sincsenek tekintettel, hogy mindezt reflektorfényben és teljesen kitöltött (nemzetközi) nézőtér előtt.
@lukszkaivoker:
Természetesen az általad említetthez hasonlóan lényeges kérdést még érintőlegesen sem tesznek fel, nem hülyék ők (annyira), maguk alatt vágni a fát!
Mennyi valóban érdemi probléma szabályozását lehetne megoldani, de a céljuk csupán a hatalom megtartása, nem az ország felvirágoztatása!
Folytatják az 1948 óta permanens politikai hagyományt. Ki hitte, hogy más lesz?...
Kurvagyáva kormányunk van nekünk, az az igazság.
Beszartak a kétharmadtól. Örülnek a lehetőségnek, pitiáner ügyekben kihasználják, megy a basáskodás rendesen, de normális reformokra nem futja, a felelősségtől rettegnek.

Piszmogás, meg balhé, meg ellenségkeresés, mintha még mindig ellenzékben lennének.
Gyökér egy banda.
Ez is.
függetlenül a hazug levéltől, a förtelem kormánya hallott már ilyesmiről?

hu.spam.wikia.com/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_spamt%C3%B6rv%C3%A9ny

és

hu.spam.wikia.com/wiki/2008._%C3%A9vi_XLVIII._tv.

vagy ők, mint általában, újra a törvények felett állnak?
Bassza meg, tegnap bementem a legolcsóbb üzletbe (én csak ott tudok vásárolni) és döbbentem konstatáltam, hogy a hét eleje óta 220-ról 300-ra ment fel a cukor kilójának az ára. Leszarom az alkotmányt, lassan aza alapkajákra sem telik, rohadjon meg az összes, aki miatt ez így van, még akkor is, ha ez demagógia. Ja, és nekem ebben a helyzetben ne küldözgessenek százmilliókért levelet. Még ezt a szar internetet is mindjárt lekapcsolják, csak tudnám, minől fizetek három napon belül.
@zsebatya: Minek neked cukor, minek neked internet? Örülj, hogy a január óta megemelt adóddal, a megemelt inflációs céllal, a multikra kivetett - és a vásárlókrá nyilván áthárított - különadókkal is támogathatod a kormányt. Örülj, hogy Lázár Jánost pár kilométer erejéig te is utaztathattad, érezd kitüntetésnek.
Tisztelt Mindenki!

Belső kommunikációs problémák miatt a kiküldendő levél végéről egy mondat lemaradt:
"A válaszok feldolgozása már jelentősen előrehaladt, a feldolgozottság 99%-os, a még beérkező válaszokat érdemben figyelembe venni már nem áll módunkban."

Tisztelettel:
anonymand
én két lehetöséget látok.
Vagy tényleg azt gondolják, hogy ez a 12 kérdéskör lefedi az eljövendú új alkotmány sarkalatos pontjait,

vagy úgy gondolják, hogy az ezeknél fontosabb kérdésekben már kialakult a nemzeti konszenzus és ök tudják is mi az.

Bár szerintem a legvalószínübb az, hogy hogy már megint hülyének nézik a jóembert és úgy gondolják nem veszi ezt senki se észre.
@Khayness: Szerinted fizettek ezért a postának?
:D:D:D
@spinat:
Tisztelt spinat!

Igazad van! Legvalószínűbb!
Az AB jogköréről sehol egy árva szót nem ejtenek és ez nem véletlen.
Csorbítva fog belekerülni a tákolmányba, ha egyáltalán megmaradnak egy esetleges magánnyugdíj-pénztári vétó után.

Tisztelettel:
anonymand
Nagyon várom már ezt a levelet, magammal viszem majd abba a bizonyos helyiségbe, végigtörlöm vele és visszaküldöm!
ouppsz, ez még ugye belefér a szabad véleménynyilvánítás körébe?
- jelen esetben igen!
Tiszteletem mindenkinek!
Sok jó és alapos meglátást látok a hozzászólásokban!
Elöször elolvastam a blog bejegyzést, kiírtam magamnak a kérdéseket, és megpróbáltam válaszolni rájuk.
Ezután kicsit beleolvastam a kommentekbe, és úgy látom egészen jól látják egyesek a kérdésekre a helyes válaszokat.
Kovi1970 válaszait olvasva úgy láttam, helyes meglátások.

Én ilyesmi válaszokat adtam meg a kérdésekre:
------------------------------------------
1. Az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e?

Nem kell egyiket sem újra meghatározni, Európai Unióban vagyunk, használjuk az Eu alkotmányát és kötelezetsségeket . Nincs szükségem új koholt alkotmányra.

2 Korlátozza-e az új alkotmány az állam eladósodását?

Nem kell korlátozni az alkotmányba. Elég a btk-ban meghatározni és rendelkezést hozni. Viszont szankciónálja és büntesse azt a kormányt,amelyik ezentúl az államot eladósítja.(nem kell visszamenőleges hatályúnak lennie) Kezdjünk tiszta lappal.

3. Vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket az új alaptörvény,mint a család , a munka , az otthon, a rend és az egészség?

Az Eu-s normákban benne van mit és hogyan kell védeni.
Ha már EU-ban vagyunk,használjuk az EU-s törvényeket.

4.Járjon e szavazati jog a kiskorú gyermekek után?

Nem. Ez a videó elmondja, helyettem is miért nem..
forrás:
www.youtube.com/user/egyenlitotv#p/u/44/xBNgo7MegRk

5. Engedje-e az új alkotmány a gyermeknevelés költségeinek megadóztatását vagy sem?
Igen, az alkotmányba lehetne olyan, hogy a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adózni (áfát fizetni) !
De ez akkor terjedjen ki arra is, hogy nem kell a gyereknek olyan tanszereket venni ami után adózni (áfa) kell,
illetve a ruházat vásárlás után se kelljen adózni,az etetése után se kelljen adózni,és orvosi ellátást,gyógyszerek után se kelljen járulékot fizetni a gyerek után.
Ezek mind a gyermeknevelés költségeibe bele tartoznak. Lehet , hogy több gyerek születne?
Legalább a gyerek után ne kelljen adózni. A bérből így is adózunk,amit megvásárolunk,illetve a szolgáltatások amiket igénybe veszünk,azokon is ott van 25% adó. Így valójában a fizetés 50%-a az adóba megy. 24% a nyugdíjba. 25%-ból élünk (?) .

6. Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?
új alaptörvény rendelkezés az alkotmányon kivül vagy alkotmányban egyik alaptörvény?

Szintén az Eu-s normákat kell figyelembe venni és azt létrehozni az új alkotmányba.

7. Az új alkotmány fejezze-e ki a határontúl élő magyarsággal való nemzeti összetartozás értékét?

Nem az új alkotmányban való kifejtés kell,a határontűl élők nemzeti összetartozásáról.
Ha szeretnének magyarok lenni, költözzenek Magyarországra, dolgozzanak, éljenek itt.
Lassan már az összes európai állam az e.unióba tartozik, Szabad a költözés.

8. Az új alaptörvény védje-e a Kárpát-medene természeti sokféleségét?
Nem kell ilyen marhaság miatt új alkotmány.
Btk-ban való védelem megfelelő, ha nem akkor a Btk rendelkezéseiben kell módosítani. S egyben az ilyen spam jellegű leveleket meg kell szüntetni Magyarországon, minnél kevesebb papírt használjunk,így minnél több fa és erdő maradhat meg a világon.Évek óta virágzik a világon az elektronikus ügyintézés.

9. Az új alkotmány védje-e a fokozottan a nemzeti vagyont?
9-es kérdésre a válaszom ugyanaz,mint a 2-es kérdésre a válaszom. szankciónálja és büntesse azt a kormányt,amelyik ezentúl a nemzeti vagyont elherdálja. Azaz, btk-ban elég lesz védeni.
Kevesebb fát írtsunk ki a kormány és a politikai hülyeségek miatt..

10. Az új alaptörvény szerint kizárólag átlátható gazdasági hátterű társaságok számára legyen-e nyitva az állami forrásokhoz való hozzájutás?

Ez hülyeség. Aki nem akarja a gazdaságát átláthatóvá tenni,mondjuk az üzleti titok miatt,nem kaphat állami támogatást? Ha így nyereséges lesz és több munkalehetőséget ad az Isten adta magyarnépnek, akkor miért ne kaphatna egy kevés támogatást? Stabilan és kedvezően maradhasson a magyar gazdaságban.
Mit fog jelenteni az új alkotmányra váróknak,az hogy átlátható, a társaság lesz átvilágítva vagy azok is akik ott dolgoznak?

11. A bíróságok számára legyen-e mód a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására?

Nem. Btk-ban kell meghatározni ennek módját és lehetőségét.

12. Az új alaptörvény szankciónálja-e a parlamenti bizottságok előtt való meg nem jelenést?

Nem. Egyértelműen, Amennyiben a parlamenti bizottsági tagokat a fidesz-kdnp teszi ki,ha valaki nem akar egy koncepciós vádak miatt tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kapni, nem fog megjelenni egy elfogult bizottság előtt.
ebben a blogban én is közzé tettem e kérdés csokort:
maragyok.blogspot.com/2011/02/kerdesek-nyugdijasokhoza-nephez-az-uj.html

Remélem nem lesz új alkotmány,ha lesz inkább reménykedjünk az Eu-s normákat teszik bele.
Szóval, most a gyerekek után is járjon szavazati jog?! Járjon! De az anyák kapják! Apa csak és kizárólag akkor, ha egyedül neveli gyerekeit. Kíváncsi leszek ilyen népszavazási kezdeményezésekre, mint: Legyen-e sorkatonai szolgálat valaha az életben? Ez, úgy is bejön "ott" egyeseknek. De a választ borítékolnám. Stb.
Szerintem, értelmesebb kérdéseket találnék. Kapjanak-e választójogot az esetleg idetévedő fejlettebb civilizációk tagjai? Csak értenek már valamihez, ha itt vannak?!
Részt vegyünk-e a költségvetésünk 0.5%-ának erejéig, az amerikai kisbolygó kutatásban és osztályozásban, valamint az ellenük való védekezés kidolgozásában (kikísérletezésében)? Na ez a lényeg!
Húsz éven belül kiváltsuk-e teljesen a szénhidrogéneket? Támogassuk-e az atomenergia fejlesztését, ha nem bizonyul elégségesnek a megújuló energiaforrások igénybevétele?
Stb.
Sztem az emberek többsége a kérdést sem érti majd.

Kidobott pénz az egész.
@kiraaaaa: költségvetés bírja , hol van itt államadósság csökkentés?:)
süti beállítások módosítása