Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.30. 17:47 Fabius

Jöttünk, láttunk, visszamennénk

Címkék: fidesz eu orbán viktor médiatörvény schmitt pál

Valójában nem volt kérdés amit föltettem tegnap. Tudtam én is, ti is, de az ember hajlamos reménykedni abban, hogy országának vezetője legalább a világ háborgását megérti, és ha másért nem, a saját méltósága utolsó morzsáinak megőrzéséért kitér a tarkója felé tartó péklapát elől.

De a mi kormányunk nem ilyen. Ők önérzetesek és tévedhetetlenek. Hiába mantrázza L.Simon kadét, hogy nemisnemisnemis indokolta meg senki, valójában mi a baj, hiába szajkózza Trubadúr Péter, hogy majmegbeszéljük, hiába világosodott meg az utolsó pillanatban a lakájmédia billentyűverője, Dévényi István is. Nem számít a pontokba szedett hibalista, sem a közvélemény általános elítélő megnyilvánulása, amire már aligha lehet ráfogni, hogy de, azt akarjátok, hogy gumiszabályokkal élve szenesre szívassunk benneteket akár egy angol nyelvű dal lejátszásáért.

Már nem véleményes, hanem biztos: ti ezt akarjátok. Pont ezt. A médiatartalmak totális ellenőrzését sugárzott, nyomtatott és online médiában. Én magyar kormányt ennyire beszarva a nép hangjától még nem láttam. Inkább vállaljátok be a Puszta Putyinozást, a diktátorozást, a diplomáciai malőröket, ahogy a német külügyminiszter diktálja tollba Martonyinak, hogyan is nézne ki egy Európa kompatibilis médiatörvény. Ám a figyelmeztetés mit sem ér, ti a szarrá fikázott médiatörvénnyel ünneplitek az EU soros elnökségének kezdetét. Magyarország és Zsákfos menni ejrópa, mi?
De semmi baj srácok. Mi végig vegetáljuk ezt a három évecskét, végignézzük ahogy a jobboldal magára keni a humortalan beszariság és prüdéria pátoszos mázát, amíg a középkori módszerektől megundorodó választópolgár 2014-ben hazavágja a szórakozását, véleményét, szólásszabadságát korlátozó bagázst egy újabb fülkeforradalommal. Bizony ám, addigra mindennél erősebb lesz az ígértétek, megláttuk, és visszamennénk abba az időbe, hogy a középkorinál felvilágosultabb nézetek vannak divatban.

Nektek azt javaslom cseréljétek le a ferihegyi, delegációkat köszöntő posztert még időben, mondjuk erre:
Legyen világos első pillantásra, hová is kerültek.
 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr182548742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az palesz, adj a népnek! Nem kell itt finomkodni wazze, a 4/3-ad, az 4/3! Igazad van, ennél nagyobb presztízsveszteséged már nem lehet, bár te még bírod magad is tovább alázni... A Nagy Vezér hátsója meg elbírja a te nyelvedet is. Oda se neki, a nemlétező tekintélyednek tökmindegy. A hülye külföld, meg tehet egy szívességet, a VEZÉR a fontos. Szervilis egy kis pöcs volt, az is maradt. MA MÉG leírható?? :)
beszaras az elso kep, nagyon talalo :D

a filmben a ket foszereplo szinten nem szenvedett az onbizalom hianyatol csak ugye a valosag valtozott meg korulottuk

jocskan :D
Délután a nesönel dzsiogrefikon volt egy doku a németek bekerítéséről Sztálingrádnál. A meg nem értett osztrák festő ekkor ezt mondta: nem hátrálhatunk meg, mert mi nem mutathatjuk a gyengeség jelét.

A film után 4-kor átkapcsoltam a HÍR párttévére, hallom: Dobzse Pali aláírta...
Biztos volt, hogy aláírja... Igazad van, eddig hülyének néztek bennünket, mostmár bohócnak is. A kettő kicsit sok együtt...
Imádok idejárni :) - itt még nem csalódtam, szétröhögöm az agyam még e pesszimista hangulatban is.
Amúgy betegre izgultam magam... volt egy halovány érzésem, hogy ma végre... csoda fog történni... de nem!
Azután meg azon szoktam mostanában morfondírozni, hogy vajh miért nem találok kormányoldalról blogokat - mondjuk hasonló kaliber 2/3-ányit legalább? De nem tudom a választ magamtól... mert elvileg volna rá lehetőség... de ha nincs? hát nincs! De miért nincs...?
Amúgy pedig rajtunk múlnak ám a dolgok! Amíg hagyjuk, hogy bohócnak nézzenek bennünket, addig felhatalmazva is érzik magukat (most már törvényileg is) - biztos vagyok benne, hogy ránk várnak... mikor megyünk el hozzájuk óbégatni (ezek nem értik az értelmes szót ugyanis - már nem).
@térfél:

Az igazán vicces az, hogy vannak kormányoldali blogok. Jó, nem kétharmadnyi arányban. De érdemes megnézni miket írnak:

mandiner.blog.hu/2010/12/30/nmhh_warning_it_s_on

mandiner.blog.hu/2010/12/30/a_radiobol_meg_omlik_a_genny_18

Aztán vannak kormányoldali médiumok, publicisták, oda is vessünk egy pillantást:

hetivalasz.hu/jegyzet/tilos-34454/

Szóval a helyzet az, hogy a kormánypárt és a jobboldal értelmiségi részének ugyanúgy nem tetszik ami most folyik, mint nekünk.

A kérdés az, mihez kezdenek majd, ha a saját híveik előtt is eljutnak az abszolút vállalhatatlanságig?
mér mi lesz 2014-ben???
@a-kis-herceg:

A nagy visszacsinálás éve, ahogy minden jobboldali ciklus után szokott.
@Fabius: azt gondoltam hogy minden tény és egyéb vektor nélkül azt gondolod hogy választás lesz... ha lesz is miért gondolod, hogy a fides1 és fides2 és fides3 pártokon kívül indul más is? ha igen akkor miért gondolod, hogy nem nyírják ki a nulladik fordulóban? nem láttad esztergomban? menynire félti a fides 6almát?

de igaz

a remény hal meg utoljára...

ámen
@Fabius: Köszi - de én olyan igazi fideszes és igazi blogra gondoltam... a mandiner az más kategória már nekem. Saját és önálló gondolatokat kívántam volna, amiben láthatok valamit... valamit... :). Nincs ezekben semmi! és tényleg nincs :)- semmi jóra valóság, semmi alázat, semmi közérdek, semmi felemelő... semmi szakértői nagyság, de még csak mélyen szántó gondolat sem, ... és főként HUMORNAK híre hamva nincs, egy kis önirónia? némi belátási képesség...? vagy csak kíváncsiság..... érdeklődés valami iránt... :)lehet, hogy robotok mind.
Szerintem ebbe fognak belebukni, mert itt több pénz folyik el, mint a BKV mutyinál:

Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet
vilagnezet.blog.hu/2010/12/30/egyhazallami_partmutyi_osszeeskuves_elmelet

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban):

A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lopás mutyi receptje:

- Alapít valaki egy ateista egyházat és egy ateista pártot a kormánnyal, a kormánypárttal összeforrtan és szövetségben.

- Tartani kell egy népszámlálást, ahol a kérdezőbiztosok felteszik a kérdést, hogy Ön hisz-e Zeuszban? Ki kell adni, hogy aki nem hisz választ adja, az nem hisz Istenben, tehát ateista besorolást kap.

- Kiderül, hogy az Ország 95%-nem hisz Zeuszban, tehát ateista.

- Ez alapján az ateista egyháznak több kesze-kusza címen évi több százmilliárd támogatást lehet átutalni közpénzekből, cserébe a kormány támogatásáért. Amit már ellenőrizni sem nagyon lehet, hogy nem-e pártkasszákba megy.

Tökéletes bűntény.
Egyértelmű volt, hogy aláírja.
Azt nehéz józan paraszti ésszel megmagyarázni, hogy miért gondolkodott ezen ennyit O. Viktor. És azon, hogy ezt miért kellett a titok jótékonynak nem nevezhető homályában tartani.

Az egyértelműség mellett is többen reménykedtek benne, hogy O. Viktor olvasgatott klasszikusokat is. Esetleg Szun- Ce néhány gondolatával is tisztában van.
(Ezért száz harcot vívni és százszor győzni nem a legjobb a jók között. Nem is harcolni, mégis alávetni az ellenséges sereget: ez a legjobb a jók között)

Többen remélték, „Dobzse Pál”-lal nem íratja alá.

1. A látszat kipipálva, ő nem hátrál meg.
2. Komoly értekezések jelentek volna meg, melyekben értékelték volna S. Pál karakánságát.
3. A sok hülye állampolgár pedig örülhetett volna, hogy látjátok, mennyire jutottunk a tiltakozással?
4. Eu elnökség alatt, mnyp határidő lejártakor, az új botrányok és elterelő hadműveletek közepette simán megszavazták volna újra.
@Tűzfal: nem gondolkodott senki... a komcsiballibbek:) reméynkedtek és néhány jobbos kérte a fakast legyen vegetáriánus.

orbánék tényleg anynira ostobák, hogy azt hiszik 6 nap alatt "lekommunikálták", most a 7diken már pihennek.

ha egy magán céget a nemköztőlrabolt pénzből vezetne viki és simicska akkor azt mondanám, hülyének lenni alanyi jog...
A m1 és m2 szilveszteri műsorának alcíme: Európa mi vagyunk.
Nahkérem, ha innen nézzük, ezt vesszük alapul, akkor mindjárt nem olyan érthetetlen az egész... Voltak itt műsortervek, melyeken én is jókat derültem. Fenti alcím után nem lennék meglepve, ha tényleg azokhoz hasonló műsorszerkezet valósulna meg. Fura, de akkor már nem lennék kicsit sem derűs....
A kérdés már csak az, hogy a fidesz komolyan elhiszi-e, hogy a következő 3 évben egész Európát meg tudja győzni, miszerint ők tévednek, ők látják rosszul a dolgokat, nem az az európaiság, amit ők annak hisznek-mondanak-csinálnak, hanem az, amit a fidesz hisz-mond-csinál?? Ugye, idehaza sikerült várakozásukon felül "átprogramozni" a gondolkozást, ennek eredménye a 2/3. Aminek birtokában gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. Ez a falat tehát "elfogyasztódott" (kérdés, hogy megemészteni is sikerül-e? Főleg azoknak, akiknek a torkán azóta is ennek nevében /"ti akartátok-akarjátok!"/ tuszkolnak le mindent-bármit....), jöjjék hát az újabb kihívás: mindezt még egyszer, nagyobban, Európával. Elvégre kihívások és célok nélkül mit sem ér az élet.... Plusz az erekben keringő adrenalin "tüze", lendülete továbbviszi őket: nem lehet ám a harci hévből (fülkeforradalom levezénylése után) egyszerre csak leállni, megpihenni.... Nosza, irány Európa meghódítása...
Mondom, kérdés, hogy komolyan elhiszik-e, hogy ez sikerülhet. Mert ha igen, akkor ez még csak a nagyon lightos kezdet.... A választásokkor (és előtte) valóban sokan elhitték: a többségi (fidesz)kormány jó, mert nyugodtan kormányozhat, de a 2/3-os az igazi: akkor nem kell az ellenzékkel bajlódni, a leglényegesebb pontokon is simán tudnak változtatni, természetesen jó irányban (mármint hogy az elképzelés szerint az emberek, a nagy többség számára jó irányban), hiszen a gaz komcsikkal-libsikkel ellentétben a fideszes fiúk nemes és tisztalelkű emberkék, akik csak hadd kapjanak szabad kezet a szükséges és klassz változtatások végrehajtására. Nos, a szabad kezet megkapták, éltek-élnek is vele. És sokak lelkesedése lelohadt.... Fideszék viszont egyre lelkesebbek: ezt is lehet, abba is belenyúlunk, emezt is megpiszkáljuk, stb. Lényegtelen, hogy határon innen vagy túl, közember vagy számításba veendő politikus/miegymás mit mond. Elvégre a nép akaratából cselekszenek... Hiszik vagy sem, mindenesetre szajkózzák....
süti beállítások módosítása