Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.19. 08:00 Fabius

A Király faktor

Címkék: média rtl klub x faktor király l norbi

Amíg a két vetélkedő egy időben zajlott nem néztem X faktort. Illetve de, videón az elsőt, amin a hallatlan spontaneitással előadott hálelújás magánszámmal jó időre le is írta magát előttem a formátum. Aztán Friderikusz hadjárata után elérkezettnek láttam az időt egy felmérésre, csökkent-e valamit a gondosan kiszámolt manírosság? Akkor agylobot csak a mentoroktól kaptam, a többit csak nem értettem: mit keres egy énekversenyen a szurikáta arcberendezését, alkatát és mozgását másoló, nulla hanggal bíró srác?
Ráadásul akkora rajongótáborral, ami rendszeresen megmentette minden párbajtól. Elkezdtem visszanézni Király L. Norbi anyagait, és kezdtem megérteni a rajongókat: az nem állítható, hogy Norbinak legalább valamennyi hangja volna, de a színpadi jelenléte elvitathatatlan. Abból élt amije van, vagyis gátlástalan ötletekből, humorból, és a tagadhatatlan karizmából. Ahogy hullottak ki mellőle a versenytársak, úgy lett egyre erősebb a jelenléte. Egymaga vitte el a show-t, mintha ő mentorálná a négy asztali bohócot lelkesedés tantárgyból, és nem fordítva.

Minden héten dobott valami újat: kiderült, hogy önmaga legtehetségesebb koreográfusa, hogy játszik zongorán, hogy a kreativitása és a gegjei a Gesztiével vetekszenek. Az előadásával, önmaga kifigurázásával, a tehetségével abszolút befutó lehetett volna, ha nem hiányzik egyetlen aprónak látszó, mégsem elhanyagolható dolog: a hang. Ami a külhoni licencben úgy látszik nem alapvető követelmény, de azért nem hátrány. Bár a magamfajta kukacos, könnyen kritizáló is letette a haját maga mellé a Helló Kitty poénon és elégedetten csettintett: ez igen! - azért érezni lehetett, közel a vég.

Mert egy hangokra építő tehetségkutatóban törvényszerűen eljön a Szíj Melinda pillanat, amikor a csatorna úgy érzi: a döntőbe azért mégsem kéne...

Tegnap az RTL is úgy gondolta, amit muszáj, azt muszáj. Érdekes a párhuzam Norbi és Melinda kiesése között. Az elmúlt héten Nagy Feró - hol a hangod?? - kirohanása adta meg a jelet éppen úgy, ahogy Friderikusz kritikája tette ezt két héttel ezelőtt a konkurenciánál. Őcsótánysága roppant hitelesen úgy tett, mintha nem nézte és hozsannázta volna végig az elmúlt heteket, hónapokat a nézőkkel együtt. Ha ezt a beválogatás alkalmával kérdezi, akkor azt mondom igaza van, de ez az álságos szemforgatás meglehetősen röhejesre sikerült.

Most azt kellene elhinnünk, hogy a két rendszeresen párbajozó vetélytársnak egyszerre több szavazója akadt, mint a mindig csont nélkül továbbjutó Norbinak. Értem én, hogy nincs hangja, és egy énekverseny döntője mégiscsak valahogy a danolásról szól, de akkor mire vannak a mentorok? Akik a hangtalanság tényén változtatni nem tudtak, mégis tovább engedték a szűrőkön, és éltették a srácot hétről hétre. Ha pedig belátjuk, hogy Norbi nélkül a nézők nem karmolták volna rojtosra a fotelkarfát, hanem unalmukban nyálhabocskát fújva hortyogtak volna jóízűen, akkor föltehetjük a kérdést az RTLnek is: mennyire volt ízléses Norbi kiejtése?

Tegnap céloztam rá, hogy a mai elnyújtott rétes alatt az egyetlen éles fegyver a hangtalan Király L. Norbi lehet, amivel legalább tökönszúrhatja magát a kedves tévénéző.
Mára azonban a királyság faktor is kiesett, és az a két jóképű középszerű vív majd "ádáz" küzdelmet egymással a fődíjért, akiknek már az oviban is ásítás volt a jele.  Azért a fődíjért, amit egyik bennfentes kommentelőnk már odaadott Takács Nikolasnak, csak várjuk ki felkiáltással.

Kíváncsian várom, beteljesíti-e magát a jóslat.

114 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr542525146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tűz van babám 2010.12.19. 11:55:59

Szerintem Norbi hatalmas Király, és ő az, akiben igazán benne van az X-faktor. Aki ösztönből annyira király, mint mások tudatosan sem. Sose feledjük, ez nem énekverseny, annál sokkal több!    Vessetek a mókusok elé, de nekem ez a máso...

Trackback: Tehetségek: kiszavazva! 2010.12.19. 10:19:26

Ahogy a valódi előadók nem juthatnak igazi lehetőséghez a tehetség-kutatókon, úgy tűnnek el sportolóink is a munkás hétköznapokban... Különböző okokból persze....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@wOw: Inkább mész Király L. bulira? Miért? Mert lehet rajta nevetni? Akkor miért nem mész el a Dumaszínházba? Kvára nagyot fogsz csalódni, mikor 2-3 év múlva elmész a Norbika haknijára és nem lesz mögötte a modern hangtechnika, amivel normalizálni tudják a hangját és füledet fogva rohansz ki a teremből a hamis hörgés miatt. Szerinted egy hét alatt megtanult énekelni? :D LOL Bekajáltad a mentorokat. :D Az RTL-nél profi hangmérnökök vannak.
A blogger pedig nézze vissza az X-faktorokat, legalábbis azokat a részüket, ahol a mentorok Norbikát értékelik. Keresztesen kívül már az összes haza küldte volna 5-6 résszel ezelőtt és ezt minden adásban el is mondták.
Ez a srác vitte a hátán az egész xfaktort,de a megasztárhoz nagyon hasonlóan az nyer aki eladható a bulvársajtónak.
Lehetőleg külhoni magyar( kimondom,román vagy szlovák ) lássa a világ mekkora nagy esélyegyenlőség van nálunk.
Mindkét műsor bundagyanús,de az igazat sosem tudjuk meg.
@Starin: Azért a rendszeres élő koncertezés más tészta, mint egy este elénekelni 3 számot fél órás szünettel közben! Nem vagyok biztos benne, hogy Norbi torka bírná azt a terhelést amit a heti 2-4 koncert jelent. Ugyanis 2 órát jól végigénekelni nem könnyű!
Én soha nem is értettem ezt, hogy hogy lehet, hogy fél-3/4 évig a bikicsunájos mém volt a téma, most meg ez a csávó eljutott az elődöntőig pedig ő sem nagyobb valami, mint a bikicsunájos jelenség??????? Addig ciki volt hülyét csinálni magából az embernek-ezért röhögtek rajta meg nyomták a diszkóban, most meg ez lett piedesztálra emelve, hogy mekkora nagy jelenléte van meg egyénisége a színpadon... ugyanmár...

Ez kb. olyan volt, mintha szalacsi sándor után matisznagypapát beraknák a fókuszba riporternek...
@savrola: "Az RTL-nél profi hangmérnökök vannak." Bizony ez így igaz! Profi cuccon, profi hangmérnök csodákra képes (pl. autotune) - de majd amikor eljön a nyári falunapos haknik ideje, akkor lesz ám meglepetés :) Az ottani hangosító stábok jellemzően jók, de nem fognak túl sokat variálni a hangtalansággal. Kifelé is az szól ami bemegy a mikrofonba és passz.
A cikk teljes mértékben fedi a valóságot! Jól látod nagyon a dolgokat!
Én a tegnapiból csak annyit láttam, hogy Norbi együtt énekelt a Bikini énekesével egy régi Bikini számot. Eközben arra gondoltam, hogy ennek a két hang nélküli énekesnek milyen jó áll ez a szám.
Ahhoz, hogy valaki befutott és felkapott énekes, zenész legyen, nem kell, hogy jó hangja is legyen. Ha csak visszagondolok az EDDA, Bikini, R-GO, Első Emelet és a többi zenekarra vagy Charlie, Zorán és társaira, ezek túl se jutottak volna a válogatáson, annyira nincs fantasztikus hangjuk. Az igazán jó énekeseket nem kreálják tévéműsorban, hanem maguktól válnak ismertté és a nekik fekvő zenét játsszák, éneklik. Az elmúlt évek mega és egyéb sztárjait sose hallgatom és nem is ismerem igazán, mert sz.rok. Egyedül talán Magdiból lehetett volna valaki, mert ő írt magának zenét és szöveget, de biztos elnyomják, mert jönnek a friss sztárok. A többit leginkább a Fásy mulatóban látom, ha arra kapcsolok. Az is egy énekesi karrier.
@savrola:

Én voltam olyan Beatrice koncerten, ahol 15 villanykörte volt a látvány, meg nem az RTL hangosított mivel nem is létezett még, de ezek a karaokés szarok a közelébe sem jöhetnek még profi hangosítókkal sem. Az, hogy Norbi hogyan oldja meg a dolgát, esetleg együtt haknizik majd a vokálos srácokkal például, az meg az ő dolga legyen már. Bevallom, a bulis dolog kamu volt, mert nem járok bulikra sem régóta, igaz, hogy CD-t sem veszek egyáltalán semmilyet.
Nos , lehet , hogy a két döntős tud (valamennyire ) énekelni , ...de egyiküknek sem ÉREZNI a jelenlétét a színpadon , sőt amikor az igencsak jó hangú és csinos Veca kiesett , a Vastag gyerek első számában nem csak hogy HAMIS volt, DE egyetlen hangot sem talált el a dalában ! A Vastag Csaba egy műmájer, helyesen mondta Geszti , egy műanyag giccs , egyéniség nélkül , ha Norbi előad valamit , érezni hogy történik valami !
@wOw: Mit old meg Norbi? Ahogy kifut az RTL-es szerződése senkinek nem fog kelleni. Megunják és el fog tűnni, mint Flipper Öcsi!
Kiesett az egyetlen ember, akiben volt valami eredetiség.
Ennél jobban csak a Veca kiesését sajnáltam.
ez az egész arról szól, hogy a műsor elejétől a műsor utolsó adásáig sok néző legyen, nem Királyról vagy Szíjrőlm akik aztán a többi kellékkel együtt mehetnek és boldogulhatnak egyedül. Ők csak statisztálnak a tvtársaságok több hónapos néző-megtartó műsorához, ami tök mindegy, hogy valóságshow, vagy tehetségkutató, a lényeg, hogy a már meglévő díszletet nulla költséggel időről időre elővehetik és pénzt sajtolhatnak ki, ha ehhez még asszisztál is 1-2 szerencsétlen proli, az csak jó lehet :\
@biczotibi: Annak a "román" vagy "szlovák"nak százszor nehezebb megtartani magyarságát más népek elnyomása alatt, te meg milyen jogon beszélsz így róla? Látszik, hogy fogalmad sincs mi az a nemzet.
Esélyegyenlőség... mert a magyar ember kisebbség Magyarországon?
A nagy Király L. Norbert meg se táncolni, se énekelni nem tud. Aki röhögni akar az nézze a Showder Klubot.
@ZsoXa: Értem én hogy nehéz,de leszarom.
Trianon már rég volt,nemkéne már ezzel foglalkozni.
Mindenki saját maga sorsának kovácsa,tegye jobbá az életét.
Norbi legalább szórakoztat
@savrola:

Mégis, mi a lófasz vagy te, valami látnok? Ki nem tűnik el manapság? Az a Király Viktor vagy ki a pöcsöm az mennyivel jobb, vagy Takács Nikolasz mennyivel lesz az, ha megnyeri? Nagy Ferónak se volt hangja soha, nem azon múlik a dolog. Louis Armstrongnak is repedt fazék hangja volt, mégis szerették.
én a nagyKirály Norbi miatt néztem azt a minimálisat, amit eddig láttam. a reklámok, előzetesek és elkapott részletek alapján senki más produkciója nem vett rá arra, hogy belenézzek komolyan egy műsorba. pedig volt szerencsém ( ? ) látni TN első szereplését a Leonard Cohen nótával. Ugyebár ezt tartják Tőle eddig a legnagyobb performansznak.

bennem az alábbi konklúziók fogalmazódnak meg:

1.Mindenkinek - KN kivételével - jó hangja van, de egy énekversenyben ez mondjuk nem akkora kunszt. az emberek egy jó részének egyébként is szép hangja van. a MSZ és XF műsorok résztvevői -nekem legalábbis- azt a szintet mutatják, akikből amúgy is széles a választék. klubokban, helyi szerveződésekben éneklő emberek, akik megél(het)nek a bulikból, ahol feldolgozásokat játszanak, de kiürül a parkett, ha megkockáztatnak egy saját szerzeményt előadni. cd-jük sosem lesz, legalábbis nem jogos, hogy legyen. TN hangja mondjuk egyedi, de szubjektíve nekem nagyon unalmas és amúgy is távol áll tőlem ez az érintsd meg a könnyem világ.

2. tán' kéne definiálni a műsor, a verseny célját. énekverseny? akkor KN húzzon a kimittudba! ha tehetségkutató? akkor húzzon az összes többi oda! nekem ráadásul úgy tűnt, a készítők sem igazán tudják eldönteni, mi is van leírva a szabályzatban. de sőt! 2-3 adással ezelőtt, észrevehetően kezdték erőltetni adásban a "tehetségkutató" jelzőt..épp, mikor élénkültek KN hangja körül a kritikák. (mondom, az első részeket nem láttam, lehet, hogy előtte is így volt).

3. még mindig a műsor célja: oké, nem vagyok naív, tudom, sejtem miért éri meg a tévéknek efféle műsorokat futtatni. és azt is értem, hogy miért hazudják azt a zsűritagok (meg mentor) hétről hétre, hogy vilááááágszenzációóóóóó a hangod. de miért nem cél végre tényleg kitermelni egyetlen énekest / táncost / művészt, aki tényleg nemzetközi szinten labdába rúghat? nem 10-15 hazai szinten is középszerű énekest, akiket rá lehet tűzni a tévé zászlajára és 1 évig haknizni velük a spár parkolójában. csak egyet. egyet, aki szépen beszél nyelve(ke)t. bazz, 2011-ben ez nem művészet. egyet, akinek van a hangjában valami, amire lehet építeni. nem kell, hogy kész, érett, képzett hangja legyen, csak legyen benne valami, amiből ki lehet hozni valami igazán jót. és nyilván az is megoldható, hogy a végső győztesnek nemzetközi piacra készülő zenéiből egyszer kimaradjon a Rakoncai Xy.

áááá, tudnám sorolni napokig. de kétlem az érdeklődést a 7-8 oldalas dolgozatommal kapcsolatban :) ritkán ülök le hozzászólni, de ezek nagyon bentragadtak az utóbbi pár hétben.
@ZsoXa: Ez most egy magyarságverseny????
Na ne már. Vagy legyen két kategória. Az egyik a határon túliaknak. A másik meg az igazi verseny a tök mindegy, hogy honnan jöttél csak tudj énekelni kategóriában.
Édes istenem!! Ennyi szánalmas,keserű,rosszindulatú,kommentet sajnos sokszor olvasni.
Mi a f@szt vártok??!
Ez Show műsor! Mi a szarnak kerestek mindenben valami félelmetes értelmet? Szórakozásra van és arra tökéletesen megfelel.
Lehet úgy nézni a műsort, hogy meg van mindenkinek a véleménye, de miért kell állandóan mindenkit fikázni? Az pedig a legszemetebb és legbunkóbb dolog, ha valakinek a külsejét becsmérelik. A külsőt meg lehet változtatni de a belső gonoszságot primitívséget nem. Igen, Norbi gyengébb mint a két döntős, de lehet utánna csinálni...
Nincs tökéletes hangja, de van egy dolog amiért sok szavazatot kapott és a kommentelők sokaságából hiányzik: ember.
Megint a sok igazság mellett egy fontos dologban nincs igazad:

Norbi a múltkori műsorban valóban kurvára nem adott ki hangot magából, csak hörgött meg ordibált.

Érdekes, de ha akkor esik ki, nincs probléma, mert abban a műsorban - szemben az előtte lévő tüzes produkcióval - valóban csapnivaló volt.

Tegnap szerintem a hangja egészen korrekt volt, nekem szinte már tetszett, és meggyőzött: tud énekelni, és talán a lemezeit is el tudja majd adni kis technikai rásegítéssel.

A párhuzam megvan, és valóban feltűnő, h a végső döntő előtt estek ki, viszont van egy lényeges különbség:

a Megasztárban gusztustalanul dolgozott rá a zsűri, h Melindát ejtsék ki, de most ez nem volt érezhető. Az X-f. zsűrije korrektebb volt, nem voltak a nézők rávezetve arra, h ki kell ejteniük Norbit. Korrekt volt, a nézők ejtették őket, de ebben a múltkori gyengesége is belejátszott, meggyőződésem.
Ahogy Hajós András mondaná: "Van egy elméletem." Tolvai Renáta győzelme kapcsán előjöttek azok a hangok, amelyek kritizálják azt, hogy "import" sztárokat gyárt a magyar TV. Roma, vajdasági, erdélyi, pontosabban partiumi versenyzők viszik a prímet a tehetségkutatókon. Úgy gondolom, hogy amióta és amíg külföldön is lehet szavazni, addig ez így is marad. A roma közösség sokkal összetartóbb, mint a magyar, ha tehát egy roma származású versenyzőt kell továbbjuttatni, akkor egységesen mögé állnak. Ami pedig a határon túli magyar versenyzőket illeti, ők, véleményem szerint, nem csak a hazájuk magyarjainak a támogtását élvezik, hanem a többi határon túli magyarét is. A határon túli magyarokat is összetartja határontúliság. És mi van akkor, ha egy határon túli és egy roma jut a döntőbe? 50-50%, lásd Megasztár 5. Kiváncsian várom, hogy a mai eredmény erősíteni vagy gyengíteni fogja ezt az elméletet.
@biczotibi:
"Lehetőleg külhoni magyar( kimondom,román vagy szlovák ) lássa a világ mekkora nagy esélyegyenlőség van nálunk."
gratula! ennyi sötétséget 1 mondatba belesűríteni, nem gyenge teljesítmény. :D
@Anselmo: a Janicsák , csak egy nagy seggű..orrhangú autóriasztó hang volt....és csak " takony" dalokra" jó... azért jutott idáig ,mert Geszti Malek és Janicsák egy hitközségben van, mint a a kampós orrú Király Viktor---ezek mind egymást nyomják előre:)

Szar egy műsor---csak a pénzbeszedés a telefonokból! ---a Legjobbakat kiejtik az élőadás előtt( Geszti) nehogy látható kopnkurencia legyen a " csókosoknak" metélteknek, és határon túliaknak:)
@Liquid_Night: A rend kedvéért: Még nem nyerte meg. Vagyis lehet hogy megnyerte de a TV-ben még nem adták le.
Takács Nikolas

Túl sokat rezgeti a hangját, nem nyílik ki eléggé emberileg, a mozgása egysíkú, de persze kiemelkedően tiszta minden hangja.

Vastag Csaba

Kellemes hangszín, jó megjelenés, érdekes személyiség (szorongás és gátlástalanság egyszerre), érzelmes, de néha modoros, színészkedő, és ráadásul vmikor hamis is.
@malacz69 rettegéselemző:
jól mondod malac! :)
szerintem jobb elemzést írnál , mint varangyos'... ez az írás is olyan, mint a tipikus varánus módszerek : összemosás, általánosítás, kisebb/nagyobb hazudgálással fűszerezve+ bugyuta képek.
idex.cimlap.....szuper.
Újra kéne forgatni ezt a műsort az elejétöl.Ennyire mellé fogni, ezzel a három döntőssel.Azt hittem valamit értenek a Gesztiék ehhez.Tök mindegy ki nyer, 1 cd-t ,vagy koncertet meghallgatni ezektől a srácoktol, nem tudok elképzelni.
Kökénynek ismert egy 9 évvel ezelőtti felvétele, ami a Fásy mulatóban készült, és azon már pont olyan jó, mint manapság, tehát nem sokat fejlődött, nincs benne az, ami Tolvaiban, aki kifejezetten sokszor volt hamis, vagy bántóan rosszul intonált, de a döntőre egészen kiválóan összeszedte magát, és ha extrapolálom a fejlődési ívét, hát érdemes volt őt kihozni győztesnek.

1-2 év, és pont annyira magyar-magyar lesz, mint Rúzsa, nincs baj azzal, h nem magyar állampolgárként nyert.
Bárki bármit mond, Norbi legalább egyéniség... Bár énektudása valóban nem éri el a két másikét, de mégis sajnálom hogy kiesett.
A cikk fantasztikus, minden szavával egyetértek, köszönöm szépen !!!
Most azt kellene elhinnünk, hogy a két rendszeresen párbajozó vetélytársnak egyszerre több szavazója akadt, mint a mindig csont nélkül továbbjutó Norbinak.
Ebben a mondatban minden benne van!!!!
Nagyképű hülyeségeket írt a poszt szerzője elemzés helyett, mivel láthatólag nem ismeri a műsort, de hát éppen írni kell róla.
Én csak Norbi miatt néztem az x-faktort. Mert ő tudott show-t csinálni akkor is ha gyenge volt a hangja.

A többiből 12 egy tucat... Nyálas énekesekből dunát lehet rekeszteni. A multkor is amikor a Vastag Tomi kiesett szarrá röhögtünk magunkat a haverokkal a Csabán. Úgy sirt mint egy gyerek... Már mindenki mosolygott még az öccse is, de ő még akkor is sirt... Remélem nem ő nyeri.
@old_field: köszönöm szépen:)
véleményem ettől még változatlan,és ha mindenki ilyen sötét lesz mint én talán jutunk valamire:D
Részemről téma lezárva mert nem itt a helye.
Nade bár nemnagyon járok bulikba,mert dolgozom hogy megéljek,a Norbi bulira elmegyek ha lesz.
Ámen
hogy lehet Nikolast középszerűnek nevezni? ez teljesen felháborít. az összes magyarországi tehetségkutatót összevetve magasan neki van a legjobb hangja.
Jó poszt, egyetértek.

Bár szerintem nincs olyan nagy jelentősége, ki nyeri a műsort. Az első 5-6-ból bárki lehet - magyaros szinten - "sztár", ha jól menedzselik, nem hülye, hajt keményen, és egy kis szerencséje is van. A zeneipar változása Norbinak kedvez, már nyugaton is leszálló ágban van a CD, mi magyarok meg csak lelopjuk a netről és kész, szóval az élő koncertben van már csak pénz. Ha annyira megtanul Norbi énekelni, hogy ne menjen el a hangja egy show-koncert végére, akkor nyerő lehet. Az hogy végre megszabadult Kersztes ildikótol valszeg önmagában megduplázza a teljesítményét.

Akik nem értik a Norbi-jelenséget, de szeretnék megérteni, azoknak ajánlom ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=Rw4vtHMAdxo
ha ezután sem érti, akkor reménytelen :)
végre egy élő ember sok egyforma tucat műemberke után.

a mai döntőt már nem nézem, nekem 8, hogy a műmájer bájgúnár, vagy a tenyésztett macsó vadkan nyeri-e. különben is a bájgúnár nyer, mert a csatorna érdekeinek ő a megfelelőbb.
Max respect a posztnak.

Kérem, hogy tessék megnézni ezt a linket:

www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20101218-xfaktor-donto-szombat.html

A dolog egyetlenegy szempontból érdekes:
Tessék megnézni a dátumot és az időt:

X- Faktor: Kiesett a showman!
2010. 12. 18., 19:28 Vojnits Blanka

Azaz Tizenkilenc óra huszonnyolc perc!

Ha már Norbival kib@sztak, akkor nyerjen a Csaba, de asszem felesleges kinlódnia, mert eldöntött, hogy Mikulás nyeri.
én néztem a válogatókból ezt-azt - láttam egy Szirota Dzsenifer nevű tinicsajt, aki be se került a 16-ba, a Gesztinek valszeg nem volt az esete... pedig kenterben veri a Nicolast... ja, a Vecát is, pedig ő tetszett nekem nagyon...
@mostteljesenmindegy:

"az összes magyarországi tehetségkutatót összevetve magasan neki van a legjobb hangja."

Lószart! Még Tabáni is veri, nem is kicsivel.
@grgrgr: igen, emlékszem én is , volt 2 kiscsaj -kevésbé dekoratív külsővel, mint a döntősök- akiknek viszont hihetetlen hangjuk volt...
@grgrgr:

sőt, volt ott egy másik csajszi is, aki nemcsak jó hangú, de szép is volt. 100-szor inkább őt kellett volna, mint a négus 19 éves feleségét csecsemőstül
@nyubocs:

X- Faktor: Kiesett a showman!
2010. 12. 18., 19:28 Vojnits Blanka

Ahahaa! Úgyis kimagyarázza...
Ja, a Dorka esküvő előtti neve Fekete Dorottya, a nagybátyja Fekete Jenő ismert blues zenész, neki meg a Megasztárban a Szij Melindával volt rémes közös produkciójuk, de az öreg Jenőt kicsinálták, Melinda maradt... Showbusiness magyar módra...
Kételkedőnek:

www.youtube.com/watch?v=rCIJ8k1lSEQ&feature=related

www.youtube.com/watch?v=tD92z5CHRsM&feature=related

Ekkora show-t melyik másik előadó tud csinálni a döntősek közül? De továbbmegyek, szerintem ilyen látványos showt nem hogy a döntősek, de úgy egyáltalán a magyar zenei élmezőny sem tudna produkálni egy-két kivételtől eltekintve.
Az eredeti angol X-faktorban minden évben beépített elem ez a típus. Idén ott volt a Katie és a Wagner nevű versenyző, a tavalyiban a Jedward ikrek, ugyanez a kategória. És ezek mindig a döntő előtti utolsó egy-két hétben esnek ki.
@porthosz:

Az a Prométeusz történet nekem is a kedvencem:
extremdolgok.blog.hu/2010/12/06/tuz_van_babam_12

Hogy lehet egyszerre ennyi mindenre koncentrálni, az hihetetlen! Ennek az embernek összeáll egy év alatt egy hatalmas showműsora, azzal el lesz egy ideig, és az adósságait is rendezi.
@ZéBé:

Lehet, h ebben más logika van, a nézői:

először kiesnek a csapatok és a kóklerek,

aztán néhány jó, aki nem elég egyéniség,

aztán a különlegesek a döntő előtt,

végül van egy döntő, két rabszolgának való, tehetséges ám semmiképpen sem extravagáns előadóval.
Én a Norbinél lehalkítottam a TV-t. Nézni jó volt tényleg aranyos, szimpatikus, de hallgatni azért nem.

És ez gond. Ez kevés egy karrierhez. És nem, nem fog megtanulni énekelni ahhoz azért némileg születni kell.

És nem az a gond hogy rekedtesen énekel, úgy is lehet zseniálisan (Joe Cocker, Rod Stewart, Tom Waits) hanem az hogy bizony nagyon hamis.

Norbi egy műsor sztárja, ez sem kevés remélem minél többet tud profitálni belőle. Viszont intelligens srác és az jó
A x döntője két rakás lócitrom vergődése a nyáltengerben...
@pitemeister: Igazad van, az eredeti X-factor célja deklaráltan nem a legjobb hangú énekes megtalálása, hanem olyan előadók megtalálása, akikben megvan az az ismeretlen valami, mitől sztárok lesznek, mások meg - akikben ez nincs meg - nem.
Ki vagyok éhezve az újdonságra, erre még most is Robit toljátok, noha rég elhagyta az épületet. Pedig ha Felföldi vihetné az Operát, lehetne akár Bánk Bán. Mekkora szívás, hogy úgy öt-hat-hét évvel lemaradtak. 2005-ben Kuncze és Demszky felállva válthatott volna nyelves puszit a kultúraélvezettől egy Felföldi bemutatja Király L. Robi mint Bánk Bán (új betétdalok Lovasi Andrástól! Melinda Áprily "Underground" Díva) produkción. Az ember mikből ki nem marad a kultúra átpolitizáltsága miatt.
@malacz69 rettegéselemző: hát nem tudom, akiket írtam, azokat mindig a zsűri mentegeti meg a kieséstől:
Jedwardékra Cowell ezerszer elmondta, hogy milyen szarok, hogy nincs hangjuk, hogy hamisak, hogy ha netán ők nyerik a versenyt, akkor ő emigrál Amerikába. Sokáig azért tartották bent őket a nézők, hogy bosszantsák Cowellt. Aztán amikor kiestek volna, mégis megmentette őket az egyik legjobb hangú kislány ellenében.
Katiet háromszor mentették meg, mert hogy úgymond "jó tévét csinál", ami valószínűleg azt jelentette, hogy sokan szavaztak ellene, így nőtt a bevétel.
Wagnert meg azért tartották bent a nézők, hogy bosszantsák Cowellt.
Keresztest hagyjátok. Ő már bizonyított, az Ulan Bator-i dalverseny második helyezettje volt...
TN fog nyerni, mivel többszörösen is kisebbségi / hátrányos helyzetű. Önhibáján kívül külföldre szakadt magyar, és 500 méterről süt (aki nem veszi észre, az vagy vak, vagy tinipitscha, vagy elhanyagolt háziasszony). Lehet érte támadni, attól még a valóságon nem változtat a sértődöttek támadása.
Hang alapján a döntőbe se jutott Dávidot vagy Dzsenifert kellett volna a végén összeereszteni, két énekelni tudót simán kihagytak, míg nem egy irtózatosan hamisan éneklőt (most a botfülűektől is megkapom)tovább engedtek. Ebből kiindulva meg a Norbi jogosan jutott eddig. Most maradt egy homár meg egy nyál, ádáz csata lesz ebből:D:D:D Persze csak az szerint, aki még hisz a mesékben.
Én azt a verziót hallottam, hogy a kalapos szlovák köcsög faterja megvette a buzeránsnézésű fiának az első helyet
Ki ez a Vojnits Blanka aki előre tudja az eredményt?
Mi van RTL TV2 az uj kormány előirta határon kivülinek kell nyernie?
Takács Nikolas (már ez röhejes, ahogy a takácsságát a nikolasságával kompenzálták) nemhogy nem jóképű, de tenyérbemászó, gusztustalan feje van, ráadásul szerintem meleg (ez nem engem zavar, csak a tinilány rajongóinak mondom)
Egy a lényeg, a Norbiból még lehet valaki,a többi meg el fog tűnni a süllyesztőben ha jobban énekelnek ha nem (max búcsúkra járnak majd énekelgetni). És akárki akármit mondd a D. Nagy számot tökéletesen hozta. De nézzétek meg újra: www.rtlklub.hu/xfaktor/video/111241
Szegény D. Nagy nem kellett volna mellé, már nem a régi. Ha ezt az éneklést fejleszti ki tökélyre, akkor nem lesz itt semmi probléma.
Azt se értem, hogy miért jönnek egy csomóan azzal, hogy nem vennék meg a lemezét. A stúdióban úgy megcsinálják azt a lemezt, hogy rá se fogtok ismerni. Egyébként a többiek lemezét majd megveszitek? :D:D:D
@HAL 9000:

Tényleg, mi lehetett D. Naggyal?
Nagyon öreges, nagyon szétcsúszott volt. Olyan, mint aki túlizgulja ezt a fellépést, mintha most kezdene. De tényleg: a hang elöregszik?
Már Demjén se a régi, azt hiszem.... ki tudja.
Facbook-on írja vki

"Barátnőm anyukája a X faktorban dolgozik. három nappal ezelőtt voltak nálunk és elmesélték hogy már kiválasztották a nyertest. És tegnap este mikor Norbi kiesett (anniyra kivoltam) hoyg felhívtak és megmondták hogy Norbi kapta a legtöbb szavazatot a három ember közül!"/Brigi/
@malacz69 rettegéselemző:

Nekem a barátom apukája az RTL-nél dolgozik és azt mondta, hogy az RTL soha nem csinál semmi olyat amit nem szabad, mindig a nézők érdekeit tartják szem előtt! /Béluska/
@wOw:

Azért az a "mindig a nézők érdekeit tartják szem előtt" kitétel rendkívül hitelessé teszi Béluskát:o))))
@nyubocs: Jajaaaa pont ez az oldal hozta órákkal a vége előtt pénteken, hogy a Renáta nyerte a Megasztárt.
100 alatti iq-val elvezheto is
Nincs itt nagy wasistdas...
Egyik sem tud énekelni. Norbi esetében a botfülűek is észreveszik, hogy valami baj van. Csabikának folyamatosan hihetetlen egyszerű, egy hangszínű számokat próbálnak adogatni (Calling szám refrénig egyszerű, ott már kínlódás volt amit művelt), ezeket is rendre rosszul énekli.
Kalapos bohóc pedig be-bevállal néha valamit, de nulla a produkció, hallgathatatlan hanggal, csettintgetni viszont tud, hiphiphurrá. A hangmérnökök munkájával az én hangom is felvenné a versenyt ezeknek a bohócokéval. Menjen el élősóra akinek hat anyja van.
Amúgy nem új keletű jelenség ez, külföldön is rengeteg énekes van, akik trendiség miatt eladhatók, de live show esetén már-már paródia szintet ütnek meg.
Nem lehetne akár utólag központozással is élni?
Amúgy nagyon jó a cikk, csak iszonyúan zavaró, hogy nem mindig működik a szerző billentyűzetén a vessző-gomb.
@rdi: Nem csak vesszőnek áll híján...
1 dolgot azért sokan elfelejtenek a szavazósdiról: a 2 műmájer ( a Nikolas, mondjuk klasszisokkal jobb ), ha a bocibocitarkát énekli a só alatt, akkor is továbbjutnak a sok kiscsaj miatt.
Nagyon rákattantál ezekre a "tehetségkutatókra".
@porthosz: édesek ezek a rajongók...de komolyan. Én nem néztem a műsort, gőzöm nincs róla, ki a Király Norbi. Most megnéztem a bekopizott jútjúbot.. de komolyan: EZ váltotta ki ezt a felfokozott lekesedést? Miszerint "... úgy egyáltalán a magyar zenei élmezőny sem tudna produkálni egy-két kivételtől eltekintve." (mármint ilyen sót ugyebár) Hűha.
Norbi rendkívül tehetségesen károg:), nem csodálom, hogy sok embernek tetszik, a mozgása meg kész paródia. Óriási karrier előtt áll:))!
Szerintem még Mongóliába is eljuthat!
@fehéregér:

"Én nem néztem a műsort, gőzöm nincs róla, ki a Király Norbi. Most megnéztem a bekopizott jútjúbot.. de komolyan: EZ váltotta ki ezt a felfokozott lekesedést?"

Igen.

De akkor csak neked csak a tisztánlátás végett:

-Ha a cél az hogy megtaláljuk a legjobb hanggal rendelkező versenyzőt, akkor egyértelmüen a Janicsák Vecának kellet volna nyernie.

-Ha a hang nem annyira nem számít, akkor pedig a Norbinak, pont az eredetiség és a show miatt.

Ehelyett most ott van a döntőben két "12 egy tucat" énekes, akikben semmi egyediség vagy különösebb tehetség nincs. Ezt úgy értsd hogy bármelyik falu énekkarában találhatóak ilyen képességü énekesek.
@porthosz: Rendben...igazad van, ha nem néztem, nem kellett volna "beleszólnom"....csak kíváncsi voltam, és a jútjúbos felvétel nekem nem igazolta a lekesedést....de biztosan más, ha az ember folyamatában követ valakit.
A "csak nekem"-et külön köszönöm :-))
a két rossz közül vajon melyik fog ma nyerni?
a Tsaba sem piskóta, de ez a Nikolász forma igen idegesítő!
Nikolas a hang, Norbi volt a showman, Csaba mindkettő. Azaz, az X! Ezt tegnap Norbi mondta ki az After X műsorban. Tökéletesen egyetértek vele!
Hát én egy 50 feletti háziasszony vagyok, és Norbinak drukkoltam, de nagyon. Azért ne feledjük, hogy a mi korosztályunk a woodstocki fesztiválról csak álmodva ment ki a hívó szóra a hegyoldalba, és időnként mi is szeretnénk kirúgni a ház oldalát, csak nekünk már nem illik. Akkor legalább hadd nézzük. Sajnálom, hogy Norbi kiesett, de intelligens fiú és szerintem életében már többször megtanulta, hogyan kell felállni és folytatni. Ha lesz CD-je megveszem, addig is a youtube-on élvezem az előadásait. És még egy megjegyzés: ha Maleknak a múlt heti adásban többek között az volt a baja Norbival, hogy túl vásári az előadása, akkor VCS esetében ugyan miért nem rosszallotta VV Gombi bemutatkozó filmjét is megszégyenítő "padlótáncát"?
@szucsneszilvi: Csaba legkomolyabb showja a bánatos kamerába nézés. Ennyi ---
Engem hihetetlenül meglepett, hogy most tiszta, szép hangja volt hörgés nélkül..egy párszor oda is néztem: Ez tuti Norbi???

Én bírtam. A rockos számokat baromira jól csinálta

és az ásításos jel nagyon ütött:) igazad van!!!
Emlékeztek Király Viktorra? Na ő is egy 0 lett
A hamis nem hamis témához: sokan mondták egyik vagy másik énekesre, hogy hamis volt. Alapvetően arról van szó, hogy a zenei alap amire énekelnek az nem az eredeti alap! Az énekesek hangjához át van hangszerelve és néha nem is ugyanabban a hangnemben van mint az eredeti. Ha valaki az eredetihez viszonyítja az éneket akkor valóban hamisnak tűnhet - de az adott alaphoz nem az. Ilyen egyszerű ez. Na persze volt olyan is amikor valóban hamis volt az egész.
Charlie, Hobo, Cohen rekedtes hangja: persze nem kell hogy egy énekesnek kristálytiszta pacsirta hangja legyen, de a rekedt hang mögött mindig van valami plussz amivel egységet alkotva már teljesen jó az összhatás. Charlie a hetvenes évek óta elismert énekes (pl. Generál - Könnyű álmot hozzon az éj), utána sok év külföldi vendéglátózás, utána itthon a legjobb zenészekkel dolgozik. Kő profi!
Hobonál és Cohennél pedig olyan mélységű saját! szövegek vannak előadva rekedtes hangon amik szintén kerek egészet alkotnak.
Ha már Hobo szóbakerült: életében nem adott ki egy NEM hamis hangot! Még a lemezein is hamis volt, mégis szerettük/szeretjük!

Egyébként maximálisan igaza van a blog írójának!
Hát ez nagyon KIRÁLY. Itt akkora szakértők vannak, hogy a hamisságot két külön számban meglelendő hangnem-nemegyezőségben találják meg. Őrület.
Nem-e lehetne-e a zösszes magyar zenészt elküldeni nyaralni?
ez a norbi gyerek elég jó (zenei) rendező lehetne. szerintem ezt sorozatban bizonyította. a metál hörgéssel kombinált rockot hallgatni borzalmas.
"Mert egy hangokra építő tehetségkutatóban", mikor idáig jutottam az olvasásban, röhögtem el magam az író naivságán és hagytam abba az olvasást. Ezek SHOW műsorok, ahol a nézettség az egyetlen fontos paraméter. Kit érdekel a hang, tehetség, kivel lehet jobban eladni a műsort, csak annyi számít. Aki jó zenét és jó hangokat akar hallani, az ne egy agybutító show műsorban keresse.
@exonka:
csakhogy az ő beszédhangjuk is rekedtes. ez a gyerek az unalmas énekhangjához a hörgést próbálja hozzátenni azért, hogy felfigyeljenek rá. nyilván végtelen tehetséges csak nem az éneklésben, hanem a rendezésben.
@zugyege: Én csak azt mondtam, lehet hogy sokan azért érzik hamisnak, pedig nem az!
Jó,hogy elolvastam! Magam részéről meg azt hiszem,hogy a mentora volt az aki a legjobban kibabrált Norbival.
Egyébként,ha a tehetségkutató arról szól, hogy a végén 2 db 12 egytucat ember méri össze roppant tudását,akkor nem baj,ha kiesett.
Legalább nem mondhatjuk rá, hogy sematikus ez is,csakúgy,mint a másik kettő.
@zugyege:

Még szerencse, hogy te itt vagy nekünk és mint a legnagyobb szakértő szakérted a szakértőket is!
Mind Melindának, mind Norbinak hatalmas útálóközönsége volt, elég beleolvasni pár fórumba. Érdekes, hogy mégsem voltak cikkek arról, hogy a két kertévé csalással tartja bent ezt a két bénát...
Szerintem enyhe túlzással kb pont fordított sorrendbe potyoghattak volna az énekesek - a csaptokon kívül a legélvezhetőbbek estek ki az elején.

A Takács Nikolas teljesen unalmas, monoton, egyhangú, de tuti ő nyeri a versenyt
norbit hörgőmetálbandába!!!
@biczotibi: hát van akit szórakoztat, van akit szánalomra késztet. Neked szánalmas egy -külhoni- magyar, nekünk más szánalmas. Mindenki a saját értékrendjével.
A homárok nyomják a szlovákiai roma srácot, a csajok meg a (nem tudom, de gyanús, hogy ő is homár) tsabát.
@fagzal: a tied volt az apropo, hogy belépjek. Tény, hogy sok ellendrukkere volt/van az említetteknek, csak nem értem miért: Melinda hangja igazán jó, más kérdés , hogy kórós önbizalom hiányban szenved és személyisége sem vág éppen egybe azzal, amit a szervezők elvárnak és azt hiszem szükséges is egy ilyenféle műsor (nem véletlenül nem írok tehetségkutatót, vagy énekversenyt) nyertesétől.Vele eladható CD készülhetne, sikeres koncertet adhatna, de nem hajlandó vezetni magát. Ezért ejtették ki, megjegyzem elég gusztustalanul. Norbiról: itten többen leírták, egyéniség, annyi hangja van, ami kell. Tekintettel showmanségre. Csak emlékeztetni szeretnék, néhány kommentelő tán meg se született,amikor egy hangtechnikus közkinccsé tette José Iglesias fiának koncertjéről azt a felvételt, amit koncert közben és közelében készített. Hát rettenetes óbégatás volt, de a hangtechnikusok a hangfalakra már kellően javított változatot engedtek ki. Mindenesetre nem lett sztár a fiúból. Neki erre nincs szüksége saját - nem kifejezetten ének - tehetsége miatt.
2. Nem értem ezt az ellentmondást nem tűrő "kinyilatkozatom az IGAZSÁGOT" mentalitást sem. Anélkül csapkodják itten számosan billentyűzetet, hogy fogalmuk sincs a részletekről, márpedig az ördög, mint tudjuk a részletekben rejlik.
3. exonka egyik hozzászólást ajánlom több nem éppen abszolút hallású kommnentelő figyemébe: a hamisság látszata (hangzata?) a transzponálástól származik, némelyikben nekem sem azonnal sikerült felsmerni az eredet számot.
3. bitzotibi: egyszer már helyre próbáltak tenni, de nem sikerült. Attól hogy Trianon régen volt, attól a második világháborút lezáró párizsi béke 26 évvel kevésbé, egyébként ettól függetlenül minden következménével még volt és van, nem is értem mit akartál mondani. Valami hiányzik belőled, de ezet kommentekkel nem lehet helyrehozni.
4. Végül a döntősökről Takács Nikolas (meglehet, nem tudom, azért Nikolas, hogy ne Mikulás legyen, ezt biczotbi biztosan nem érti)hangja kivételes - ezen az sem változatatna, ha "más" volna - egyénisége kevésbé, az állandó, ha kell, ha nem hangrezegtetés miatt kissé modorosnak, mindig egyformának tűnik. Vastag Csabának is van elég jó hangja, de nem kivételes egyéniség.
5. Uff, én írtam, bocs a hosszúságért!
@picula: Igazából én szerettem Melindát az elején, mert különleges "fiatalos" hangja van, mintha egy Disney rajzfilm betétdalának énekese lenne. Mindamellett a ritmusérzéke és a zenéhez való viszonya... hát, kb. nulla. RENGETEG embernek van jó hangja, hallása - de ez nem elég ahhoz, hogy valaki sztár legyen. Ráadásul Melinda rengetegszer volt hamis, és annyira nem hallotta a zenét, ami szólt körülötte, hogy az katasztrófa... ez egyszerűen KARAOKE volt, amit ő csinált. Szóval önmagában egy szép hang messze nem elég.

Aztán a másik, a Norbi. Sokan jönnek azzal, hogy hány előadónak nincs hangja, és emiatt a Norbi sem lóg ki a sorból. Igen ám, csak ezek az emberek (lásd a fentebb említett HOBO) _alkotók_ voltak, vagyis _zeneszerzők_ és _dalszövegírók_. Szóval az sem elég, ha valaki tud "műsort" csinálni.

All in all, ahhoz, hogy valaki megasztár meg x-faktor legyen, ahhoz ennél sokkal több kell. Rúzsa Magdi, Adam Lambert, satöbbi. Ez itt ilyen vidéki művelődési központ tehetségkutatója feeling. Oké, ezek az emberek pályakezdők, de akkor is elvárható lenne mondjuk egy kiemelkedő hang + közepes előadói készség, vagy kiemelkedő előadás és + jó hang. Melinda, Norbi ezt nem teljesítette.
BTW, Nikolast sem bírom. Annyira mesterkélt a hangja... muszáj neki MINDEN ilyen vibarto-val énekelni? KÖTELEZŐ? Itt volt tegnap ez a Jennifer Holliday / Jennifer Hudson szám, még azt is képes volt, jáááj, majdnem felvágtam az ereimet... na, hát ha már tehetségkutató, azt így kellett volna:
www.youtube.com/watch?v=XcEo5H97CLM
Hát, én nem tudom. Nekem erről a szerencsétlen formájú Norbi gyerekről nem az jön le, hogy mekkora showt nyom, inkább csak szánalmas. Ha jó hangja lenne, akkor még megvenném, de így csak egy gyenge hangú, nagyfejű pálcikaember.
@RAMBO: De azért jól csinálta mégis, nem?:-) Imádunk Csabi, nagy-nagy GRATULA!
süti beállítások módosítása