Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.12.15. 08:00 Fabius

Sajtó, szabadság?

Címkék: fidesz sajtószabadság médiatörvény

A Freedom House amerikai szabadságjogi szervezet közleményben szólt be Orbán Viktornak a médiatörvényért. De nem oda Buda, Kedves Vezetőnk szellemes riposzttal vágott vissza a szólás és sajtószabadságért aggódóknak: nyugszikfekszik, ő maga személyesen olvasott utána a törvénytervezetnek, és mindenben egészen európainak találta.

Gondolom itt arra gondolt, hogy helyileg - még - Európához tartozunk, és elsősorban ezért lett európai a törvénytervezet. Mert bár hivatkozott arra is, hogy a médiaszabályozás bibliájában nincs olyan pont, ami ne szerepelne valamelyik tagország törvényei között, azért az túlzás nélkül kijelenthető, elég egyedi felfogású médiatörvényt akarnak ránk erőltetni.

Kezdetnek itt vannak mindjárt a központilag gyártott közszolgálati hírműsorok. Tudtátok, hogy nem csak összevonták ezeket, hanem már közös logójuk is van? Íme:Mindez természetesen a csakis a mi érdekünkben történik akkor is, ha annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak. Az MTI elnökének szavait ( lojalitás, bazmeg, lojalitás nélkül nem megy) gyöngybetűkkel felvéstük a kéménybe emlékeztetőül, és kapcsolhatunk máris tovább a kereskedelmi tévék híradóira.

Illetve kapcsolhatnánk, ha azok is éppen nem a tájékoztatás egészen furcsa értelmezésű kalodájába lennének szorítva. A műsoridő 20%-a tartalmazhat rossz híreket, egyébként a hurráoptimizmust kell sugározni a maradék időben. Novák Emőke és harcostársa, Pörzse Sándor szerint "a bűnügyi tematikájú hírek túlsúlya a társadalomra kifejezetten depresszív, félelemkeltő és negatív hatással bír". Nos, nem tudom kinél hogy, de az én környezetemben Novák Előd képes fele inkább bír depresszív hatással, mint egy félórás híradó. Félelemkeltő és negatív hatást ez idő szerint meg leginkább a Jobbik léte, és Pörzse Vitéz agresszív természete kelt a társadalom nem Jobbikos szavazó felére. Ami napi állás szerint mindenképpen még a többség. De mi törvényi szinten alkalmazkodunk eme kisebbség akaratához, és a kereskedelmi médiumok híradói 4 perc közélet után kiszolgálják a mosolypercekre áhítozó szélsőjobboldali tévénézőket.Ha valaki tud még olyan európai országot, ahol hasonló módon vannak szabályozva hírműsorok, az kérem ossza meg ezt az információt a közzel. Különben kénytelenek leszünk azt a tévképzetet a magunkévá tenni, hogy Az Ember Aki Sosem Hazudott, most esetleg, kivételesen mégis.

Személy szerint én arra is kíváncsi vagyok, melyik európai országban van még kizárólag kormánypárti szavazórobotokból felálló médiatestület, amelyik a bíróság helyett hivatott eldönteni, ki sértett szabályt, és ki nem. Melyik országban van még egy kézben minden döntés és hatalom olyan mértékben, hogy a napokban megjelent hírek szerint az ország alkotmányába foglalt rendeletalkotási joggal is rendelkezni fog? Melyik országban büntethetik a sajtót akár publicisztikáért, véleményszabadságért hasraütés alapján?

Végül, de nem utolsó sorban melyik ország kormánya van még ennyire beszarva a saját választói véleményétől?

Mert a blogszféra baszogatása nem más, mint a berosálás elismerése. Lassan népi hagyománnyá válik hivatkozni az elmúlt nyolc évre. Tegyük hozzá: van is miért. De ha már hivatkozunk, akkor vegyük észre azt is, hogy az elmúlt években a jelenlegi kormány is élt a véleményalkotás ilyen módjával. Mit szóltatok volna, ha a Gyurcsány kormány bármilyen indokot kreálva egyszerűen lekapcsoltatja a szolgáltatóval a jobbklikket és a mandinert? Mert csak, vagy mert a Gyurcsány takaroggyozás meghaladta az általuk mért egészségügyi határértéket. Lendvai Ildikó lehetett volna az általános szólásellenőr, ti meg járulhattatok volna a kasszához Szijjártó Péter minden levegővételénél.

Gondolkodtatok már azon, hogy mit fogtok ünnepelni március 15-én, ha ebben a formában szavazzátok meg a médiatörvényt? Nem baj, ha eszetekbe jutnak akkor Petőfi szavai:

"S ez a faj dicsekszik őse érdemével,
Híres hajdanával úgy hetvenkedik...
Hát majd a jövendő fog-e dicsekedni
Mivelünk? vajon nem fogja emlegetni
Orcapirulással e kor gyermekit?"
 

98 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr822516777

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szív küldi 2010.12.16. 16:52:22

Annamarinak küldeném a következő számot, és üzenem neki, hogy sok skiert kívánok az új megbizatásához!

Trackback: Etnikai bűnözés 2010.12.15. 16:05:35

Az egyik parlamenti párt egyik képviselője esmég fölvetette – egy gyermekmolesztálási ügy ürügyén – a cigánybűnözés problémakörét. Lehet, hogy az eddigiekből is kitalálható, melyik párt kiválósága tette ezt... Ez az ő ceterum censeójuk &nda...

Trackback: Az utolsó médiaháború II. 2010.12.15. 11:05:39

Ráhúzható-e a Fidemokratikus Centralizmus a magánmédiára? Ha áttekintjük a Fidesz holdudvarába tartozó sajtót és annak híveit, megállapíthatjuk, hogy annak egyetlen elemi alkotórésze: a saját nézőpontját tekinti egyedül legitimnek. Ebből táplálkoz...

Trackback: Az utolsó médiaháború 2010.12.15. 11:04:49

Emlékeztek erre a logóra? Abból az időből származik, amikor a mostani kormánypárt még az ellenzéki padsorokból védte a demokráciát a hatalomtól. Ez volt a demokrata körök, a demokráciavonal, a civil szerveződések, a népszavazások és konzultációk k...

Trackback: A gordiuszi csomó átvágva 2010.12.15. 09:36:05

 Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer azt fogom mondani, hogy a kormány maradéktalanul betartotta azt, amit ígért. Pedig most ezt történt, még akkor is, ha egy kis Jobbikos segítség kellett hozzá.   Pintér Sándor belügyminiszter májusban...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így megy ez. Tiszta 1984, Orwell csontjai összeverődnek a kriptában örömükben. 20% rossz hír? Gondolom, nincs messze az, hogy kötelező lesz 30% vidám, emberközeli, barátságos spot a Kedves Vezetőről, családjáról, lehetőleg ingujjas képekkel. Egy kis szakértő gyárlátogatás (majdnem hozzátettem, hogy ellenőrizze a terv teljesülését), kis laza felcsúti bőrrugdosás, cheerleadernek öltözött családtagokkal.

Az sincs messze, hogy a Rákosi-nyilatkozatból aktualizált politikai hurrányilatkozat kötelező kifüggesztésének mintájára otthon muszáj legyen a Kedves Vezető képét felrakni a falra. Csak meg ne szólaljon, hogy aztán a Hatalomnak nem tetsző blogbejegyzés írása közben ránk törje az ajtót a magánhadserege... dilemma lehet, hogy a TEK barna inget horjon karszalaggal, vagy földig érő bőrkabátot...
Az elmúltnyócévmindenbűne miatt tartunk itt, ne feledd. Azért teheti meg ezt ez a fasz, mert errekapott sosemlátottfelhatalmazást. Az emberek dühösek voltak, és a harag rossz tanácsadó. Minden értelmes embernek tudnia kellett volna ugyanis, hogy ez a fasz ezt fogja tenni, és azért annyi hülye magyarországon nincs, hogy meglegyen a kétharmad. Azaz a sok mandiner, jobbklikk stb. által (nem szándékosan, de) megtévesztett szavazatok nélkül nem ment volna a sosemlátott.

Ez van, akármekkora szopás. Csak remélni tudom, hogy beindul tényleg a cenzúra, és aztán nemsoká valami rendes kis forradalom-féle. Más kiút ebből a fosból nincs. Mondjuk én kivándorlok, de az sem megoldás, mindenki nem mehet el...
Én olyan híradót szeretnék nézni, ahol nem az a téma: mára virradóra ki mit lopott, ki kit hülyézett/marházott le a parlamentben.

Lehet nagy kérés.
@Humperdickk

Persze, sokfelől hallottam, hogy "itt már csak egy jó kis diktatúra segít". Megkapták, most megy a szájhúzgálás. Így jártak, jártunk.

Nemsokára eljutunk oda, hogy a blogbejegyzéseket símaszkos srácok a felüljárókról fogják röplapon szórni...
@Humperdickk:

"de az sem megoldás, mindenki nem mehet el... "

Elvileg semmi akadálya sincs ennek a forgatókönyvnek.

A narancsos eftársak pártfeladata a "polgári", a "nemzeti" és a "keresztény" eszme koptatása, magyar népesség minimum megfelezése (ukáz forrása: Moszkva). Ebbe 3 milka emigráns is belefér.

Szal ha úgy érzed, menned kell, az nem véletlen :-(
@gnme: Ilyen híradó is van, csak azt szappanoperának hívják, nézzél barátokköztöket pl.!
Ha lehet, az igényeidhez válassz műsort, ne a műsorokat igazíttasd az igényeidhez! Vagy a valóságot is kívánságaidhoz tudod igazíttatni?
Ha OV nem megy Észak-Koreához, Észak-Korea jön el OV-hez. :P
Érdekes lenne a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata mellé kifüggeszteni a 12 pontot (ami még 1848-ban íródott!)
Előbb-utóbb..Nem éltem a rákosi éra alatt, de anyukám elmondása alapján, inkább előbb, mint utóbb, fogok..:-( Eljött az az idő, amikor újra azt kell mondanom, hogy kalandvágyból maradtam itthon.Sosem jártam tüntetésre, de lehet, rendszeres programommá fog válni. Viszek magammal szappant is, mert a víz amúgy ingyen lesz:-)
Hogy is szokták mondani? A demokráciához kevés itt az értelmes ember, a diktatúrához sok - marad a megszokott káosz. De ha a TEK közbeszerzésben akar venni restaurált Pobjedákat, csak feketéket, lefüggönyözve, akkor kezdhetünk komolyan aggódni.
Most nem Petőfi, hanem Arany adja az irányt.

KOZMOPOLITA KÖLTÉSZET
 

Nem szégyellem, nem is bánom,
   Hogy, ha írnom kelle már,
Magyaros lett írományom
   S hazám földén túl se jár;
Hogy nem "két világ" csodája -
   Lettem csak népemböl egy:
Övé (ha van) lantom bája,
   Övé rajtam minden jegy. 

Ám terjessze a hatalmos
   Nyelvét, honját, istenit!
Zúgó ár az, mindent elmos,
   Rombol és termékenyit:
De kis fajban, amely ép e
   Rombolásnak útban áll:
Költő az legyen, mi népe, -
   Mert kivágyni: kész halál. 

Vagy kevés itt a dicsőség,
   S a nemzettel sírba lejt?
Kis-szerű az oly elsőség,
   Amit a szomszéd se sejt?
Nincs erőnkhöz méltó verseny?
   Dalra itthon tárgy elég?
Nem férünk a kontinensen
   Albion is kéne még?... 

Légy, ha birsz, te "világ-költő!"
   Rázd fel a rest nyugatot:
Nekem áldott az a bölcső,
   Mely magyarrá ringatott;
Onnan kezdve, ezer szállal
   Köt hazámhoz tartalék:
Puszta elvont ideállal
   Inkább nem is dallanék. 

S hol vevéd gyász tévedésed.
   Hogy faját s a nemzeti
Bélyeget, mit az rávésett,
   A nagy költő megveti?
Hisz forgattam, a javából,
   Én is egypárt valaha;
Mind tükör volt: egymagából
   Tűnt nekem föl nép, s haza. 

És ne gondold, hogy kihalnak
   Sujtott népek hirtelen,
Amig össze-zeng a dalnok
   S a nemzeti érzelem.
Tán veszélyt, vagy annak látszót
   Vélsz a honra tűnni fel:
Hát van lelked, a szent zászlót
   Épen akkor hagyni el!? 

Oh, ha méltóbb s új kobozzal
   A megifjodott hazát
Zönghetném még Homérosszal;
   Ne csak mindig panaszát!
De legyek, ha veszni sorsa,
   Húnyó nép közt Osszián,
Inkább, hogysem dalok korcsa
   Közönyös harmóniám! 
Belénessy annyira nem hangoztatta az elmúlt 4 évben, hogy "lojálisnak kell lenni a kormányhoz". Ja, hogy csak magát jobboldalnak álcázó kommunista kormányhoz kell lojálisnak lennie? Már itt megdől a vezénylő tábornok úr állítása, miszerint a média autonómabb és szabadabb lesz. Röhögnöm kell. Régi recept: mond az ellenkezőjét annak, amit valójában teszel. Így volt Rákosi Viktor korszakában is. Béke = Háború. Szabadság = Diktatúra. Dolgozó nép = MDP Nemzet = Fidesz.
Azért én a abba 20%-os limitbe nem kötnék bele. A híradó szeződésben vállalt közszolgálat, de ennek a kertévék nem felelnek meg, pedig törvényi kötelezettségük lenne. Nem szokásom tévéből tájékozódni, de pl. mikor robbant a nyugdíj-einstand, kivételesen megnéztem a Tényeket, hogy ott mi jön át belőle. Nos, az első 20-25 perc elment balesetekkel meg piti bűnügyekkel, és aztán jöt egy pár perces politikai blokk, amelyben jó ha pár mondatot szántak arra a hírre, amely csupán milliók jövőjét befolyásolja. Ez tényleg nem jó így.

Az én értelmezésemben ez csupán arról szól, hogy tessék fajsúlyosabb eseményekről, jobban kibontva hírt adni. Nincs előírva, hogy mi legyen az a téma, ami nem bűnügy. Lehet bel- vagy külpolitika, lehet kultúra, stb. Nincs előírva, hogy kiről kell szólnia. Ettől a változástól még lehet akár ellenzéki hangvételű is.

Az már más kérdés, hogy kb. ez az egy részletkérdés az, amit elfogadhatónak tartok az egész médiabolygatásból.
@gnme: Nem nagy kérés, nézz közszolgálati adót. Egyelőre nincs benne az alkotmányban (de még lehet), hogy kereskedelmi tv-t kell nézzél. Én sem szeretem, hogy 17 percig leszúrta, felgyújtotta, meghalt, felrobbant megy, de az ő dolguk, ha nem tetszik, nem nézed. Ja, hogy a nagyon paraszt ettől depresszió lesz, hát ha egyszer nagyon paraszt!
@Fedor: Barátom a limit a következőt jelenti. egy 25 perces híradónál 5 perc lehet bűnügy, de kérdem én mi a bűnügy?
Gyurcsány sukorói pere bűnügy lesz? Budai Gyula emlegeti a feljeltést, az bűnügy lesz? Mindeféle csávók interentre tesznek fel titkos dokumentumokat, az bűnügy? Pedofil a polgármeter az bűnügy? Ltarolonak iszappal 3 falut és pereskednek, az bűnügy? Árvíz van és emberek halnak meg, az bűnügy? Elkapják Mladics tábornokot, az bűnügy? Tömeges ételmérgezés egy óvodában, az bűnügy? Tömegkarambol az M7-esen, bedugul Bp, az bűnügy? Novák Elődöt pofán nyomják, az bűnügy? A csőcselék felgyújtja az MTV-t, az bűnügy?
Várom válaszod, mert ha ez mnd nem az, akkor semmi gond, de ki mondja meg?
A leszúrta anyósát az világos, de a többi?
Jaj a romagyilkosságokat majd kifelejtettem, az sem bűnügy?
Elgondolkodtam : Mi lenne , ha(természetesen hipotetikusan) még Bajnai kormányozna és az elmúlt fél év törvényeit, rendeleteit hozta volna meg : a Fidesz a Jobbikkal karöltve tüntetne, kordont bontana , utcakővel érvelne , mint ezt már sokkal kisebb ügyben ( 300 ft- os vizitdíj ) megtették.... Akkor viszont nem értem, (vagy nagyon is értem !)......most miért nincs az utcán senki .......?
És pont a Jobbik mer félelemkeltésről egyáltalán beszélni......???
@Világszám: Igen, értem a dilemádat. Természetesen pontosabb definicíó nem ártana, talán a 20%-on is lehetne bővíteni, de a szándékot akkor sem tudom elítélni. Aztán persze előfordulhat, hogy a gyakorlatban kivitelezhetetlen lesz a dolog.
@kíváncsivagyok: eljöhet még az az idő is, mikor újra felbontják az utcaköveket.. és a helyreállítást is megfizettetik velünk..újra és újra. Csak egy lépés, hogy a sztrájktörvény megváltoztatása után a gyülekezés szabadságát is láncra verik... majd golyóval a lábunkon kátyúzzuk az utakat..egy füst alatt.. Tiszta haszon.
@kíváncsivagyok: "nem értem, (vagy nagyon is értem !)......most miért nincs az utcán senki .......?"

Vannak (néha: vagyunk), csak kevesen. Hogy nincs gyújtogatás, meg kődobálás, azt mondjuk én inkább erénynek tartom, de a létszámra még tényleg nem ártana gyúrni egy kicsit. Meg esetleg nem ártan egy hiteles és erősnek tűnő alternatíva is a FIDESZ-szel szemben, akire lehet azt mondani, majd akkor ők... Mert a a szocikkal szemben olyan erős a közutálat, hogy őket ilyen gyorsan nem fogadják vissza, az LMP teljesítménye se tűnik túl meggyőzőnek sajnos, a Jobbiktól az isten mentsen, más meg sajnos nincs.
sajnos ha már egy hír nem úgy kezdődik,h egy várost romba döntött az ár, akkor be sem kerül...Lehet,h nem csak a katasztrófa a hír!!!!
Vannak törvények , amik , még ha nem is rosszak ( nem a médiatörvényre utalok , csak úgy általában !) értéktelenné , hamissá és ezért degradálttá válnak , csak attól , hogy ki terjeszti elő . ez a törvény is ilyen , avagy mit szólnál hozzá , ha a "balesetmentes közlekedésért " emlékérmet........Stohl buci adná át........?
nézettség kell a híradóknak, is és ezt eddig csak a horror hírekkel érték el! Ha már nem történt aznap semmi, akkor kerestek a világ végén valamit.8 előtt több vért, mészárlás lehet látni a TV-ben, mint 11-kor egy 18-as karikás játékfilmben...
@Fedor: Eljön az idő , amikor a nézetkülönbségeket félre kell tenni....nem minden Fideszes rossz - és nem minden Szoci lop .A Jobbikkal csak a Fidesz kokettál....és ez a valódi veszély , a kártyapartiban a Jobbik a talon . A Szakszervezetek mozgolódnak a Civil szervezeteket agyonhallgatja a sajtó .....elég , ha "csak" azok mennek utcára tüntetni , akik egyszerűen tiltakoznak a kormány ámokfutása ellen.....
@kíváncsivagyok: Nekem ne mond, én már voltam páron. Csk az okokat kerestem, hogy miért voltunk kevesen.
@espadazo - Játékbolt:: "És honnan lesz meg az a 20% jó hír????"

Te itt valamit félreértettél. A javaslat arról szól, hogy maximum 20% legyen, ami csak baleset vagy szimpla bűnügy. Nincs előírás arra, hogy mi legyen a többi ezen felül.
A pofátlanság teteje amit ezek a törpeforradalmárok csinálnak.

Pécsett már nagyon áll a bál, pattanásig feszítették a húrt a közalkalmazottakkal is!

Nyugdíj: állásával játszik az a köztisztviselő, aki marad?

További eszközökkel igyekszik nyomást gyakorolni a kormány azokra, akik azt fontolgatják, hogy maradnának a második nyugdíjpillérben. A kitartók számára előírt nyilatkozatokat a pénztárak fiókjaiban nem lehet megtenni, az pedig a többek közt a közszférában dolgozóknak okozhat fejfájást, hogy az állami rendszerre nemet mondó döntésükről értesíteniük kell munkahelyüket.

Meddig tűrjük ezt polgárok?
@Fedor: Szerintem azért , mert az a fajta értékrend , hozzáállás, mentalitás amit a mostani ellenzék képvisel zsigerből elutasítja a radikalitást , egyszerűen ....nem tartozik az elfogadott nézetkinyilvánításai közé ! A tüntetés, kockakőpolitizálás , rombolás , kirakatbetörés , autófelgyújtás mindig is a szélsőséges nézetű emberek eszköze volt...és most is az ! Tehát , most fordult a kocka , a szélsőségesek törvényei ellen olyanok elégedetlenek , akiknek nem eszköze a szélsőséges véleménynyílvánítás....mint nekem se .
Majd úgy mondják be a híreket, hogy ma nem történt baleset az M7-esen, ahol nem ütközött egymásnak 2 autó és nem haltak meg hárman. Nem volt 2 további sérült akiket kórházba szálítottak. :P
Van még egy olyan európai ország, ami ennyi tv-t és rádiót tart el közpénzen?
El fog szakadni a cérna....csak egy kis "katalizátor" kell hozzá , bármi, ami kicsordítja azt a bizonyos poharat....
@kíváncsivagyok: Ennyi szarság még nem volt elég mint ami az elmúlt 8 hónapban történt?
@kíváncsivagyok: "Szerintem azért , mert az a fajta értékrend , hozzáállás, mentalitás amit a mostani ellenzék képvisel zsigerből elutasítja a radikalitást"

Nagyon helyesen. De mi köze ennek a létszámhoz?
@Fedor:

Talán annyi köze van, hogy az elmúlt időszak történései után a tüntetés maga a radikalitás sokak szemében. El kell telni némi időnek, hogy kiderüljön: tüntetni nem csak kockakővel és gyújtogatással lehet.

A hitelesnek tűnő alternatíva dolgában egyetértünk. A szociknak nagyon sokat kell dolgozni ezen, az LMP meg mostanában varrás mentén reped.
@Fedor: ez nem azért van, mert a bűnügy fontosabb. Akkor majd kétfejű csirke lesz, meg külföldi kisszínes. Azért van így, mert az ertéelkulub nézőit KURVÁRA NEM ÉRDEKLI a nyugdíjügy, az alkotmánybíróság cseszegetése, a visszamenőleges törvénykezés stb. Ezek ilyen bonyolult dolgok, gondolkodni köll hozzá. A kétfejű csirkén nem.

Jelenleg két dolog között választhatsz, ha tévét nézel: néphülyítést pénzért vagy néphülyítést közszolgálatilag (merthogy lojálisnak köll lenni, ugye). Ez január elsejétől annyiban módosul, hogy az ertéel MÉG VÉLETLEN SEM fog a kormány számára negatív kritikát megfogalmazni, mert az pénzébe kerülhet. Akkor már inkább vagy a csirke, vagy a seggnyalás. Nekik aztán tényleg mindegy: a nézettségen nem javít párszázalék internetbuzi, mint mi. Hiszen az nem is néz tévét...
@espadazo - Játékbolt:: az még nem előírás, de ha így haladunk, lehet, hogy ez jön. Majd lesz olyan, hogy a Kedves Vezető tiszteletreméltó felesége uzsonnát csomagol a gyerekeknek. Vagy hogy a Kedves Vezető elégedetten nézte meg a ládagyár sztahanovista élmunkásait, akik erőn felül jegyeztek békekölcsönt. A felcsúti futballpályát körberakták új Hankook gumiabroncsokkal.
@Fabius: a fő baj az, hogy nincs, aki tömeget vigyen az utcára. A gyurcsány mögé csak a legelvetemültebb szocik állnak be, és ő az egyetlen komolyan vehető vezér a "bal"oldalon. Az elempé nincs, a jobbik meg nem vállalható - leszámítva azt az 6-7%-ot, aki teljes választókorú lakosságban rájuk szavazott. És különben is: a jobbik nem fog tüntetni a nyugdíjpénztárakért vagy a diktatúra ellen. A lelkük mélyén ugyanis ők is azt szeretnének...
@Fabius: "Talán annyi köze van, hogy az elmúlt időszak történései után a tüntetés maga a radikalitás sokak szemében."

Ebben van valami.

@Humperdickk: "Ezek ilyen bonyolult dolgok, gondolkodni köll hozzá. A kétfejű csirkén nem."

Bocs, de ez a Fókusznál meg az Aktívnál lehet szempont, de a híradóknál, amely a kertévéknél törvényileg előírt köszszolgálati kötelesség, nem.

"az ertéel MÉG VÉLETLEN SEM fog a kormány számára negatív kritikát megfogalmazni, mert az pénzébe kerülhet"

De ez meg más tészta, ennek nincs köze ehhez a 20%-os limithet. Ezt a részét (gyakorlatilag a törvény összes többi részét) védi a radai rossebb, sőt... :-)
@Fedor:
"Te itt valamit félreértettél. A javaslat arról szól, hogy maximum 20% legyen, ami csak baleset vagy szimpla bűnügy. Nincs előírás arra, hogy mi legyen a többi ezen felül. "

Nincs, de
1. az érdemi politika nem valószínű, egyrészt, mert az nem nagyon kell a népnek, és kritikus se nagyon lesz a kormány felé, hiszen ez az egyetlen szabály is mutatja, hogy a kormány marhára figyeli a kertévék híradóit, és akármibe beleköthet. (*)
2. vagyis akkor az lesz, ami nem politika és nem bűnügy. tippelhetsz, hogy mik ezek.

(*) Példa: gyurcsány megvádolása: mehet akármennyi ideig, ez nem bűnügy. De pl. egy fideszes vád alá helyezése az már szimpla bűnügy - hoppsz, az illető híradó ezzel túllépett a 20%-os kvótán, büntetést neki...
@Világszám: nagyon szépen köszönöm, hogy leparasztoztál. Igazán jól esett.

Ismerjük valahonnét egymást? Valamit tudnom kéne rólad?
@Fedor: Igen, valóban felületes voltam :-( De így akkor még inkább felmerül bennem a kérdés, hogy mik lesznek a nem rossz/nem negatív/nem depresszionáló/nem rémisztő/stb. hírek?
Moziban is lesz majd megint filmhíradó, ahol megtudhatjuk, hogy a traktorosok hogy teljesítenek?
@Törökátok: Az élet folyásán mondjuk nem változtatna ez sem :-)
Csak úgy nyugisabban lophatna, meg bűnözhetne, akinek éppen az a bevételi forrása.
@espadazo - Játékbolt:: Nem. A mozibeli filmhíradóból a polgári kormány eredményeit fogod megtudni, nem a traktorosokét.
a csuti majom és hordája bebiztosította magát 20 évre minimum.Jövő héten szavaznak arról,hogy fagyjon be a Duna, és karácsonykor meg is választják királlyá.Szerintetek miért volt a pápánál?Áldását kérte a királyságára,amit megkapott...
Meneküljünk,ki merre lát, lassan ujra értelmet nyer nyugaton a politikai menekült-státusz....
Eddig voltak nézhető műsorok a Duna tv-n, mostantól nem lesznek. Az értéket majd megszabja az m1, melynek átlagosan évente van egy, saját maga által összehozott értékes műsora, meg még kettő-három amit más megrendeléséből, annak produceri gyámsága alatt készítenek.

Január elsején lehet keresztet állítani, a következő felirattal:
In memoriam Magyar Sajtószabadság
Gyengélkedve, betegesen élt 21 évet
1990-2010
@Fortisszima Fingusz: Mondjuk Magayarország már így is a csodával határos, de ha még sikerülne meglépni, hogy Kommunista Királyság legyünk, hát.... :D:D:D
@Fedor: A létszám maga az , amit mondok , már a részvétel is ellenkezik mentalitás(omm)al ! Nem vagyok valami tüntetős fajta és sokan nem vagyunk tüntetős fajták....
@Fabius: Igen , nekem is az a véleményem, hogy a tüntetést ledegradálták az elmúlt években és ezért a mérsékelt ellenzéknek , (de a kiábrándult jobboldal-szimpatizánsoknak is ) nem alternatíva.....egyenlőre . Viszont lesz a közeljövőben egy pont , ahol elszakad a cérna . Azért lesz hatásos, mert spontán tüntetni csak nagy problémák esetén "szoktak" . Ezért van ez a nagy "hatalomcentralizáció" a Fidesz részéről és ezért adnak koncot a Jobbiknak a törvénykezésben !
@Humperdickk: Elég lesz , ha valamely ellenzéki erő talál egy hiteles embert....Én látok esélyt rá !
@gnme: A nagy paraszt nem már, mint az a hülye néző, aki bár depressziós lesz az ilyen hírektől tovább nézi. Nem tudhatom, hogy te ilyen vagy.., bár...
@Világszám: Én pl. nem is nézek híradót tv-ben. Amiről akarok tájékozódni, azt a neten megtalálom, gyorsabban, pontosabban és kevesebb hazugsággal.

Az ad-block plus meg a reklámokat is kiszűri hozzá :P
@Peter T. Sinclare: én is itt tájékozódom, sőt szinte ez a munkám. Mátészalkán Mari néni azonban egyelőre ker.tv-t néz. A választások idején a Fidesznek jól jött, hogy alig volt politika a két ker.tv-ben, most már azért terhes, hiszen a parazst nézőben kialakulhat az az érzés, hogy ezeknél nincs is rend vagy mi a szösz. Ezért álltak a Jobbik mellé ebben az ügyben. A Jobbik meg simán diktatórikus párt bokrétás hülyeséggel nyakon öntve.
@kíváncsivagyok: Ki volna az?
Sólyom? A komcsik nem állnak mögé. A jobbosoknak pedig túl elvi, nem hajlandó nagyot hazudni. AMúgy meg elméleti embernek tűnik,a miniszterelnökséghez pedig gátlástalan álnokság kell, lásd Fletó és E,ner Aki Még Sosem Hazudott. Csak politikai teher nélkül lehet jól kormányozni, lásd Bajnai, bár a saját árnyékát ő sem tudta átlépni...
@Fabius: hitelesség:a szoci tolvajok becsszóra majd megjavulnak, mi? Olyan rablást vittek véghez, hogy ha ezt közember merte volna megtenni, sok száz év börtön járt volna - fejenként!

Már megint megy a bújtatott csúsztatás: emlékszel, márc. 15-én mekkora tömeg gyűlt össze? A szemkilövetős napon is az egész Rákóczi út megtelt tüntetőkkel, volt utcakődobálás? Nem. Amire gondolsz, az egy kicsit odébb volt, és ahhoz már más, kisebb csoportok köthetők.

A börtönlakók nézzenek bűnügyi híreket! Mi érdekes van egy újabb heroinkereskedő letartóztatásában?!
@Világszám: a marinéni meg józsibácsi a retekklubbot nézi és a csigakettőt. Azok meg mindig is a baloldal mellé sorakoztak fel.

Azért van köztévé, mert anélkül nem állam az állam. Egyébként ki nézi? ott nem megy gyáőzikesjó, vagy Tarhások közt meg Lóban-f0sban.
"médiaszabályozás bibliájában nincs olyan pont, ami ne szerepelne valamelyik tagország törvényei között" - a blog írójának ez nem elég, mert "elég egyedi felfogású médiatörvényt akarnak ránk erőltetni".

Ez utóbbi kifejtése "hiányzik" a leírásban. Indoklás nem ártana, így csak puffogtatás.

"Kezdetnek itt vannak mindjárt a központilag gyártott közszolgálati hírműsorok" - miért jó az, ha 4-en négyféleképp négyszeres adópénzért írják le, hogy elütöttek egy gyalogost? Hogy megérkezett egy külföldi politikus. Hogy az adó miképp változik jövőre. Akinek nem elég, nézheti a tv2, az RTL, az ATV, a Hírtv, az EchoTV híradóit is. Szerintem irgalmatlan pazarlás a jelenlegi állapot.

"Mindez természetesen a csakis a mi érdekünkben történik akkor is, ha annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak." - akinek a fenti híradódömping nem elég, nyúljon a saját zsebébe és finanszírozza a saját vagyonából a 8., 9., 10., stb híradót - ne az enyémből akarja egyéni kielégülését finanszírozni.

"lojalitás, bazmeg, lojalitás nélkül nem megy" - a lojalitás tudtommal nem feltétlenül szitokszó, ha az ember nem a nyelvével kívánja döntőrészt művelni. Azt pedig, hogy az adópénzből, a zsebemből finanszírozzák a kormánykritikát, ezzel rátenni még egy lapáttal az egyébként számtalan helyen - helyesen - megtalálható ellenvélemények megjelenítésére, egyúttal az én pénzemből értékteleníteni az én pénzemből kialakított kormányzati intézkedéseket, hát ritka nagy ... haszontalanságnak tartom.

" a tájékoztatás egészen furcsa értelmezésű kalodájába lennének szorítva. A műsoridő 20%-a tartalmazhat rossz híreket" - Gizi nénit elütötte a villamos, megöltek egy embert, mondjuk szerelemféltésből, összeütközött két autó a xx főúton, sikkasztott egy banki alkalmazott, kiraboltak egy bankot: ezekből sokkal több van, mint amennyit a híradók leadnak. Nekem tök felesleges minden nap ezekkel szembesülni, országos tévék közvetítsenek olyan jelenségekről, amelyek országos jelentőséggel bírnak. A bűnügyi statisztika például az. De hogy egy embert elütött az autó - ennek, a gyakorisága miatt is, sajnos, semmilyen országos jelentősége nincs.

Az RTL Klub-nak igazat adok abban, hogy a jogszabályban leírt fogalmak nincsenek a gyakorlat szintjén, mérhető módon - még - definiálva. Abban már nem, hogy ebből nem egyeztetést kezdeményeztek, hanem ehelyett azonnal félreértelmezték a jogszabályt, és 50 évenként egyszer előforduló, világpolitikai jelentőségű eseményt (szeptember 11.) ledegradáltak bűncselekmény kategóriába. Ez tudatos hisztériakeltés és félrevezetés.

"A műsoridő 20%-a tartalmazhat rossz híreket, egyébként a hurráoptimizmust kell sugározni a maradék időben" - itt az író egyszerűen hazudik.

A nagy horderejű döntéseket annyi időben sem jelenítik meg manapság, mint a hétköznapi bűncselekményeket. Számos, a változásokhoz, azok megértéséhez szükséges információt elhallgatnak - helyette egy automatából szórják a semmit.

Alaposabb ismereteket kellene felhaslmozni a hírszerkesztőségeknél, akik meg is tudják érteni a kormányzati intézkedések mozgatórugóit. Ezeket nem lehet 2 mondattal megértetni és elfogadtatni - azokkal, akik egyébként értenék a magyarázatokat.

A részigazság hírdetése gyakran félrevezető, nem véletlen, hogy bíróság előtt a Teljes igazság-ot kell elmondani egyes országok jogi rendszerében.

A országos médiák bulvárhíradói ezt nem veszik figyelembe.

"a kereskedelmi médiumok híradói 4 perc közélet után kiszolgálják a mosolypercekre áhítozó szélsőjobboldali tévénézőket" - ilyen következtetést a mostani törvényből aligha lehet levezetni, az író kísérlete egyszerűen szánalomra méltó.

"Ha valaki tud még olyan európai országot, ahol hasonló módon vannak szabályozva hírműsorok, az kérem ossza meg ezt az információt a közzel." - nem érdekel különösképpen a szabályozás, ami a lényeg, az a produktum, ami a nézőhöz eljut.

Így megfordítom a kérdést, és jelentkezzen az, aki európai országos híradókban annyi, a fentebb leírt típusú bűncselekményről kap tájékoztatást, mint a magyar országos kereskedelmi médiákban.
És ha van is ilyen eset, mennyire jellemző ez?

Borítékolom, hogy semennyire.

"melyik európai országban van még kizárólag kormánypárti szavazórobotokból felálló médiatestület, amelyik a bíróság helyett hivatott eldönteni, ki sértett szabályt, és ki nem." - a kormányzati többség jelenleg 2/3-ad feletti lakossági támogatással bír, nekem ez fontosabb. Szerintem számtalan olyan ország létezik, amelyben a lakosság 2/3-ának szavazatait maga mögött tudó politikai pártok képviselői határozzák meg a média felügyeletét.

És hogy minden szabálysértéshez más országokban a bíróság ítélete szükségeltetne? Aligha. Gazdasági jogi és nem állampolgári szabálysértéseknél pedig kizárt.

" napokban megjelent hírek szerint az ország alkotmányába foglalt rendeletalkotási joggal is rendelkezni fog" - nem igaz, a blog megjelenése előtt cáfolták a felmerülő hírt. Ez tehát hazugság.

"Végül, de nem utolsó sorban melyik ország kormánya van még ennyire beszarva a saját választói véleményétől" - arról a 2/3-adról beszél a szerző, amivel a választásokon bizalmat kapott a kormány? Mert a korábbi időkben annyit jártunk népszavazni kormánykezdeményezésből... Ismételt hazugság.

"Mit szóltatok volna, ha a Gyurcsány kormány bármilyen indokot kreálva egyszerűen lekapcsoltatja a szolgáltatóval a jobbklikket és a mandinert?" - ilyen nem történt, a szerző a kérdésben olyan cselekményt kezel tényként, vizionál, amelyre utaló szándékot nem lehet felfedezni az elfogadott szabályok között.

"Gondolkodtatok már azon, hogy mit fogtok ünnepelni március 15-én, ha ebben a formában szavazzátok meg a médiatörvényt?" - Ki? Én?

"S ez a faj dicsekszik őse érdemével,
Híres hajdanával úgy hetvenkedik...
Hát majd a jövendő fog-e dicsekedni
Mivelünk? vajon nem fogja emlegetni
Orcapirulással e kor gyermekit?"
- nekem pedig ez jut eszembe az elmúlt 8-20-50 évről:

"...
Az érdem itt koldusnak született
És hitvány Semmiségre pompa vár
És árulás sújt minden szent hitet

És Becsületet rút gyanú aláz
És szűz Erényt a gaz tiporni kész
És Tökéletest korcs utód gyaláz
És Érc-erőt ront béna vezetés

És Észre láncot doktor Balga vet
És Hatalom előtt néma a Szó
És Egyszerű kap Együgyű nevet
És Rossz-kapitány rabja lett a Jó.
..."
@kíváncsivagyok: LMP? Még annyian sem támogatják, mint a régi szdsz-t. JeSz? Az leírta magát. MSzP és hitelesség = Fidesz és hatalomundor. Jobbik? Az ország 4/5-ének egyetlen jobbikos sem lehet hiteles.
@ZX: Kínának sikerült valami hasonló. Ők kommunista kapitalizmust csináltak, ami valójában nemzetiszocializmus, csak horogkereszt helyett ragaszkodtak a vörös csillaghoz.
@mortadella: Az egy közszolgálati tv-ben sok igazság van. Élő Gáborban kevesebb. A lojalitás nálunk seggnyalást jelent. A sajtónak a szerepe a világon a kétkedés, az események fonákjánka bemuattása, felvillantása, esetleg a másképpen gondolkodás lehetőségének megadása. Legyen az állami vagy kereskdelemi. Ha nem azt csinálja, akkor szimpla propaganda vagy rétegkiszolgálás. Lásd Demokrata, 168 óra. Ha van rá kereslet, akkor éljenek meg. Belénessy abban téved, hogy a közmédia a vesztes párotoké is. Az ő nézeteiket, pl. törekvéseit is tükröznie kell. Ezt most az MTV Híradója és az ESte nem teszi. Lásd Élő Gábor.
Bár szerintem a normális újságíró mindegyik párttal kritikus...
@Fedor: akkor megvan a szűk nevező! Várható ertéelhíradó főcímei: ma miért volt jó magyarnak lenni? Mi okosat mondott megint szíjgyártópetya? Miért butuskák ezek a külföldi gazdasági elemzők? A matolcsigyuri és a kósalajos duettje: mi, magyarok, különös anyagból vagyunk gyúrva... Végül: zorbán család reggelije!

Satöbbi. Nem lesz bűnügy (csak 20% erejéig hagyó, hunvald, felkészül: gyurcsány) és nem lesznek kellemetlen hírek sem. Értsd meg, mi tehát a bajom: az ertéelben eddig is csak azért volt híradó, mert elő volt nekik írva, hogy legyen. Ezentúl az is elő lesz írva, mi legyen a híradóban: vagy közvetve (bűnügy nem nagyon), vagy közvetlenül (na, ki találja ki gyorsabban szalannamari álmát?). Az elsőnek szerinted nyilván most örülni kellene. Megbocsáss, nem megbántani akarlak, de a faszomse örül. Ne ugassanak bele, mit akar a nép. Az szavazta őket erre a kurva kétharmadra. A kicseszett ikszfaktort többen nézik alkalmanként, mint amennyi rájuk szavazott.

Bocs, a végére felkúrtam az agyam... :)
@kíváncsivagyok: egy van, a bajnai, az meg szarik az egészbe. Nem csodálom, helyébe én is szarnék.
@Peter T. Sinclare: Látom panelelkben gondolkodsz. Csigatv vagy 8 éve nincs. AMúgy csak egy apró példa, hogy itt nem átgondolt szabályozásról van szó, hanem virtigli hülyeségről. Hogy is szól a szabály. Reggel 7 és fél 9 között..., stb. Szegények. Reggel a ker.tv-k ebben az idősávban 3 perces hírösszefoglalókat adnak. Ja, hogy a tv2 fél háttől ad rendes híradót? Ja, hogy úgy hozok jogszabályt, hogy erről fogalmam sincs? Ja, hogy nem értek a dologhoz? Ja, hogy képviselő vagyok..., nagy ember, nagy barom:))))
@Humperdickk:

A fideszkomcsikat különös műanyagból fröccsöntötték...
@Humperdickk:

Ja, Bajnainak valami kárpótlás járt volna azért a bagázsért...
@Peter T. Sinclare: Örülnél,mi? Mert akkor a magadfélék mondhatnák,hogy tényleg a tiétek lett az ország, akik másképpen gondolkodnak, azok elmenekültek.
De tudod mit, ha megadod a szibériai címedet,akkor oda nagyon szívesen küldök neked képeslapot....fideszbérenc,te....
Megint van egy olyan érzésem, hogy az alapötlet jó, de valami elbaszott szar módon kommunikálják meg valósítják meg. A szándék szerintem rendben van. Nem azzal van baj, hogy rossz hírek hangzanak el és nagy mennyiségben, hanem a tálaláson. Az ingerküszöb már olyan magas, hogy fel sem figyelsz a hírekre, ha nem valami extrém dolog hangzik el. És erre minden média rájátszik, szinte már függő sok ember a "szenzáció"-tól. Ezzel tényleg érdemes lenne valamit kezdeni, na de nem így... kíváncsi leszek, mi sül ki belőle.
Addig meg gondolatébresztőnek egy kis zene a Tool-tól. Szokás szerint elgondolkoztató (és most témába vágó) szöveggel:
www.youtube.com/watch?v=yQRS1Ryh9HU
@Terézágyú: "gyurcsány megvádolása: mehet akármennyi ideig, ez nem bűnügy. De pl. egy fideszes vád alá helyezése az már szimpla bűnügy"

Erre írtam, hogy pontosabb definíciókra lesz szükség. Ha az megvan, akkor nem lehet azt mondani, hogy egyik politikus ügye bűnügy, a másiké meg nem.

@Humperdickk: továbbra is csak azt tudom mondani: a szándékot akkor is értékelem, ha a kivitelezés valószynűleg lehetlen, és a túlakpásokat, visszaéléseket én is szóvá fogom tenni.
@Fedor:
"Erre írtam, hogy pontosabb definíciókra lesz szükség. Ha az megvan, akkor nem lehet azt mondani, hogy egyik politikus ügye bűnügy, a másiké meg nem."

Ja, ha nem lehet, akkor jó :))))))))))))))
@Terézágyú: Lehet, hogy naív vagyok, de ha pontosan le van írva, hogy mit szabad, mit nem, akkor az nem csak a támadáshoz lehet alap, hanem a védekezéshez is.

De annyiban fölöleges a vita köztünk, hogy a médiaszabályozás lényegét és egészét tekintve valószínűleg totálisan egyetértünk, ez ahoz képest egy részletkérdés, amit én kicsi pozitívumnak érzek a sok rossz között, te meg ebből is csak azt nézed, hogy milyen rosszra lehet fordítani (olyan ez, mint a kés, használhatod kenyérszelésre is, meg ölésre is). Nem kizárva azt, hogy a te verziód fog bejönni, abban azért egyetértünk, hogy jobb lenne, ha nekem lenne igazam? :-)
@mortadella:

Ez a "te pénzeden finanszírozzák" szólam az én pénzem is, ahogy magam is tagja vagyok a köznek. Így joggal várok a KÖZ tévétől némi pártatlanságot. Ami azt jelenti, hogy mondjuk politikai vitaműsorban nem Fideszes képviselő kérdezget Fideszes képviselőt:

comment.blog.hu/2010/12/14/vita_kozteves_modra_fideszes_kerdezget_fideszest

A lojalitás szitokszó akkor, ha egyet jelent a manduláig benyalással. A kormányváltás óta elterjedt élő gábori trendet hadd ne tartsam egészségesnek.

index.hu/kultur/media/2010/10/15/a_fidesz_szocsove_lett_az_este/

index.hu/kultur/media/2010/12/10/ketharmados_fidesz-uralom_az_mtv-ben/

Az ilyen történések után borítékolom, hogy a centralizált hírszerkesztés milyen irányt fog venni. Ha tévednék, ami nagyjából kizárt az ismert tények alapján, akkor majd elnézést kérek. Tőled, és állampártunktól is.

De ha már én pénzem meg te pénzed: a ker.tv-k nem a mi pénzünk. Ergo: a saját pénzükön hadd gyártsanak amilyen műsort akarnak. Te meg eldöntöd ahogy eddig, akarod nézni a zebrán elgázolt Gizi nénit, vagy nézel helyette Echo tv-t, ATV-t vagy ami tetszik.
@Fedor:
"Lehet, hogy naív vagyok, de ha pontosan le van írva, hogy mit szabad, mit nem, akkor az nem csak a támadáshoz lehet alap, hanem a védekezéshez is. "

Éppen ezért nem írják le pontosan :)

"De annyiban fölösleges a vita köztünk"

Nincs vita köztünk, Kvasztics doktor :)

"Nem kizárva azt, hogy a te verziód fog bejönni, abban azért egyetértünk, hogy jobb lenne, ha nekem lenne igazam? :-) "

Na igen... hacsak át nem vesszük a korábbi ellenzéki fityesz-álláspontot, hogyaszongya "minél rosszabb, annál jobb".
@Fedor: nem lesznek "túlkapások, visszaélések". Ez a poén. A törvény (mindkettő) szándékosan úgy van megfogalmazva, hogy LEHESSEN büntetni, tökszabályosan. Azt, hogy mi bűnügy, mi nem, nem taglalja. Mint ahogy a szalaiannamari-féle fos is beszél "közerkölcsről", "kiegyensúlyozott tájékoztatásról", de nem mondja meg, mi az. Szal' bármikor megbüntethet bárkit úgy, hogy nem tudja vitatni az okát, még bíróság előtt sem!

De ez csak a cenzúra miatt baj. ELEVE ne szóljon bele a magánmédia működésébe. Mittom, szerintem tökgáz a rózsaszín májlityipóni, vagy a barbi úgy enblokk, sőt, káros a gyerek fejlődésére, de ugye te sem szívesen élnél egy olyan országban, ahol ezeket betiltják?

Az a baj, hogy az ertéel nem teljesen független magáncég a frekvenciabaszakodás miatt. De hiába küzd a zorbán, a BBC nem fog a kedvéért nem lenni. Vagy a FOX, a CNN, hadd ne soroljam. A kúltévé pölömeg nem is magyar. Még eme forradalom hevében sem lehet eltörölni a világot.
@Terézágyú: "hacsak át nem vesszük a korábbi ellenzéki fityesz-álláspontot, hogyaszongya "minél rosszabb, annál jobb"."

Az nem az én stílusom.

@Humperdickk: "ELEVE ne szóljon bele a magánmédia működésébe. Mittom, szerintem tökgáz a rózsaszín májlityipóni, vagy a barbi úgy enblokk, sőt, káros a gyerek fejlődésére, de ugye te sem szívesen élnél egy olyan országban, ahol ezeket betiltják?"

Az, hogy valamilyen tartalmat a terjedelmében, megjelenésében korlátoznak, még nem feltétlenül cenzúra. A korhatárkarika is korlátoz, mégse neveznéd gondolom te se cenzúrának. Híradókat eszébe se jutna adni a nagy kertévéknek, ha nem lenne törvényileg kötelező nekik köszszolgáltai tartalmat is szolgáltatni. Az, amit most ezen a címen csinálnak, az a közszolgálatiság kicsúfolása, így elvi alapon nem érzem gondnak, ha ez szabályozásra kerül (lásd újfent a korhatárkarikák példáját).

A HOGYAN az már egy másik kérdés. Természetesen osztom aggodalmaidat a gyakorlati kivitelezést illetően, tekintve, hogy kik és milyen törványi környezetben nyújtották be a tervezetet. De az ELVET akkor is jónak gondolom, nem tudok mást mondani.
@Fedor: nem jó a példád a karikákkal. Lehet pornó, horror, még politika is a tévében (tényleg, az mé nem karikás?!), csak meg van szabva, hogy mikor lehet, és akkor is jelezni kell, hogy ez bizonyos korhatár alatt nem ajánlott. De lehet. Ezzel a gyermekeket védik, nagyon helyesen. Akkor lenne igazad, ha ezen törvány szerint ki kellene karikázni, hogy mittomén: "BH" (bűnügyi hír), amikor agyonvágta, felnégyelte, kirabolta hírek vannak. Nem ez történik. Rögtön tiltanak, mint a hülyeszülő a hülyegyerekét. Engem meg ne kezeljen a kormány hülyegyerekként, mert több, mint egyharmadom rászavazott. (Szavazott a búbánat!)
@Humperdickk: Nem tiltanak, hanem korlátoznak, ami nem ugyanaz. A korhatárkarika is korlátoz azzal, hogy 18-as karikával nem mehet műsor délután.
Ehem, halkan kérdezném, hogy aki nem használja sem információszerzésre sem szórakozásra a közpénzből finanszírozott médiát, az visszakérheti az ezzel arányos kiadások ráeső részét?
Eskü alatt, ügyvéd és/vagy közjegyző előtt is hajlandó vagyok nyilatkozni ;-)
A mai nap szép kis "szinese": Goj motorosok alapító atya, Koltay Gergely lett a Petőfi Rádió főszerkesztője. Vajh' nem áll fenn némi-nemű összeférhetetlenség, tekintettel arra, hogy KG a nagybátyja annak a Koltay Andrásnak, akiben ennek a sokat szídott sajtótörvénynek a szerzőjét, valamint a nagy hatalmú médiatanácsnak egyik tagját tisztelhetjük?
@Fedor: Ha holnap az mondják a saját pénzeden fenntartott kábeltévé előfizetéseden max 20% arányban nézhetsz hírműsorokat, a fennmaradó időben a turul párzási táncát és költési szokásait figyelheted, mert különben depressziós leszel, az rendben van? Mert az elv ugyanez. Nem tilt, csak korlátoz a saját érdekedben. Meg óvodás hülyeként kezel, aki nem képes eldönteni mit nézzen, mi jó neki.
@Fedor: értem. Akkor a marihuána sincs tiltva magyarországon, csak "végletekig van korlátozva a használata"? Tehát ha jövőre korlátozva lesz a 20% 20 ezrelékre, ami kábé két szó (1.2 másodperc), az még mindig rendben lesz, hiszen csak korlátozás? Vagy ha a vagyonod 99%-át be kell szolgátatnod, akkor az 1%-ban nem lopás! Soroljam?

Az elv a lényeg, nem a piszkos anyagiak.
@néma bárány: Már bocs, de ez egy nagyon erőltetett és hamis párhuzam volt.

@Humperdickk: Dettó.
@Fedor: már bocs, de ez egy nagyon infantilis és buta érv volt.
@néma bárány: megalakítottam az Erőltetetten és Hamisan Érvelő Kommentelők Szövetségét, ha érdekel. :)
@Humperdickk: Nem butább, mint a te kicsavart példád. Olyannal nem tudok vitatkozni, aki kiforgatja a szavaimat.

És különösen szomorúsággal tölt el, hogy egyébként egy oldalon vagyunk, de eközben úgy támadsz, mint diktatúrapárti fideszdroid lennék, miközben csak egy fokkal árnyaltabban járom körbe a problémát.
@Fedor: nem érdekel, milyen oldalon állsz vagy hogy én milyenen állok. Szarok az oldalakra, kábé 20 éve automóm személyiségnek tartom magam.

Ellenben: én hoztam érvként egy példát, amire azt bírtad írni, hogy szar, de azt már nem, hogy miért szar. Ha neked ez érvelési technika, tovább kell szomorítsalak: tényleg nem vagyunk egy oldalon.
@Humperdickk: érdekel, csak nem Fedorral szemben :-D Értem én amit mond, hogy változhatna a ker.híradók tartalma, csak ezt nem a kormány és a Jobbik dolga elérni.
@Fedor: Mámé? A magántulajonú kertévék műsorához pont annyi köze van a kormányzatnak, mint a te magántulajdonban lévő előfizetésedhez. Ha egyiket szabályozhatja, a másikat is.
@Humperdickk: Időt próbáltzam spórolni, de ha ragaszkodsz hozzá...

"Akkor a marihuána sincs tiltva magyarországon, csak "végletekig van korlátozva a használata"?"

Nem, a marihuána tiltva van tudtommal, és még csak nem is biztos, hogy jó ez így. De hogy jön ez ide?

"Tehát ha jövőre korlátozva lesz a 20% 20 ezrelékre, ami kábé két szó (1.2 másodperc), az még mindig rendben lesz, hiszen csak korlátozás?"

A mérték természetesen nem mindegy. Az adózást is elfogadod bizonyos mértékig, és rablásnak tartod, ha mondjuk 98%, pláne, ha visszamenőleges, mint mostanában...

Te itt elvekről beszélsz, és én is: elvi alapon mondom azt, hogy ha közszolgálati tartalom van törvényileg előírva, akkor az legyen is az, és lehessen meghatározni, hogy mi számít annak. A kivitelezés egy másik dolog: Ha nem megfelően csinálják, azt szóvá teszem én is, mint ahogy eddig is tettem, a kormányzat színétől függetlenül. De kapásból végletekben gondolkodni, mindent csak fekete-fehérben látni továbbra se fogok.

Előre szólok, hogy most ki fogom kapcsolni a gépet, és lehet, hogy csak holnap tudok válaszolni, ha továbbra se tudod elfogadni azt, hogy én máshonnan közelítem meg a kérdést, és hogy szétbontom a dolgot egy elvi és egy gyakorlati részre.
@néma bárány: "Értem én amit mond, hogy változhatna a ker.híradók tartalma, csak ezt nem a kormány és a Jobbik dolga elérni."

Bocs, de a törvények betartatása dolga a kormánynak, és ez független a színezetétől. Azt persze lehet, sőt, kell is kritizálni, ha ezt rosszul, rossz eszközökkel teszi.

"A magántulajonú kertévék műsorához pont annyi köze van a kormányzatnak, mint a te magántulajdonban lévő előfizetésedhez. "

Van köze, hisz már eddig is szabályozva volt törvényileg, hogy mi mehet adásba, minek kell adásba mennie, és mi tilos. Ez ehhez képest csak módosítás. Hogy jó irányba -e, vagy sem, az a részletektől és a kivitelezéstől függ. ez speciel lehet jó is, én csak ezt vetettem fel.

De most már tényleg mennem kell.
@Fedor: A jelenlegi általános érvényű szabályozás úgy szól, hogy az országos lefedettségű adóknak híradót kell sugároznia. (ez elől ugrott meg a Viasat.) De ezek tartalmára nézve semmilyen szabályozás nincs. A közszolgálat ellátása nem is feladata egyiknek sem, azokra 3 csatornát tartunk fenn közpénzen, közösen. A kiegyensúlyozott közszolgálatiságot várni akár tartalom szabályozással ezektől kell.
Mikor fogja valaki megkérdezni, számon kérni ettől a disznó bandától is:
Mikor adják vissza a magyar emberek önbecsülését? Munka kell, ahhoz megfelelő munkabér és reális kötelezettségek. A környező országok rajtunk röhögnek. Hatszor annyit fizetünk be,mint ők, és hatszor szarabbul élünk.
"Támogatni" szeretném ezt a tolvaj bandát is az ülepüknél szögesbakanccsal.
@Fedor: A marihuána úgy jön ide, hogy példa arra, amikor valamit szélsőséges mértékben korlátoznak: teljesen. A magánhíradók témaválasztásába beleugatás jelenleg 20%-os, ami pont 20%-ra van a nullától. Azaz csak egy szám.

"közszolgálati tartalom van törvényileg előírva": Azt elő lehet írni, hogy a frekvenciáért köteles tájékoztatni az embereket az ertéelhíradó. Ez is necces mondjuk, de elfogadom. De az, hogy MIRŐL köteles tájékoztatni, már nem kóser. Akkor sem, ha csak ilyen százalékos tologatással (lásd fent) teszi: ez az az elv, amiből nem engedhetünk. Mert demokraták vagyunk. És a demokráciát a fidesz messzemenőleg kihasználta akkor, amikor kétharmadot szerzett. Ha tehát a sosemlátottfelhatalmazás érvényes rájuk, akkor törődjenek bele, hogy azok szavaztak rájuk, akik az ertéelhíeadóban a darabolós gyilkosra gerjednek. Ez van: az ertéel csak tükör. Ha nem az lenne, már rég éhenhalt volna.
@néma bárány: "A közszolgálat ellátása nem is feladata egyiknek sem, azokra 3 csatornát tartunk fenn közpénzen, közösen."

De, vannak közszolágálati feladataik, pl. a kötelező Híradó. És az általam említett tartalmi szabályozás nem csak a közszolgálati tartalomra vonatkozik, hanem pl. ide tartozik a már többször említett korhatárkarika is.

@Humperdickk: Értem az érvelésed és elfogadom, gyakorlati szempontból. Az enyém ebben a kérdésben egy kicsit elitista, elvi álláspont, ez igaz.

Bár azzal továbbra is vitatkoznék, hogy itt nem a MIRŐL a kérdés, hanem a MENNYIT, és ez lehet szabályozás kérdése, de abban igazad van, hogy ez elég kényes kérdés, és ez nem az a kormányzat, amelyekiktől azt várja az ember, hogy nem él vissza az ilyesmivel.
Ha Észak-Koreában bevált, itt is jó lesz.
süti beállítások módosítása