Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.29. 08:00 Fabius

A cenz-ura

Címkék: fidesz cenzúra médiatörvény szalai annamária médiatanács

A Fidesz nem adja fel a harcot. Ők a Nemzeti Együttműködést továbbra is kuss-hallgass-ne ugass módra képzelik a legújabb, médiatörvényhez benyújtott javaslat alapján. A letámadás érint mindenkit, kereskedelmi televízióktól print és online médiumokon keresztül - közvetett módon- a blogokig.

Csendben tűrj, és vakon bízzál! -ezt a szlogent közvetíti a kormány a Médiatanácson keresztül állampolgárai felé. Helyeselni és lelkesedni természetesen korlátlanul szabad lesz ezután is, de az mégse járja, hogy a zinternet lassan elolvad a manyup lóvék lenyúlása elleni tiltakozástól. Apám nem volt keleti bölcs, mégis azt mondta: fiam, ami nem látszik, az nincs. Legalábbis ha sokszor elmondjuk és eltakarjuk, akkor, ha mást nem magunkat sikeresen átverjük vele.

Most Cser Palkónak, Rogán Tonyónak és Menczer Erzsébetnek hála visszamegyünk a sötét középkorba. Mielőtt a nyájas olvasó fejéhez kap, hogy - Magyarországon ilyen nincs, és nem is lesz - közlöm, hogy az állítás nem barokkos szijjártói túlzás. Sötét lesz bizony: a tévéket elsötétíthetik, az online médiumokat, blogszolgáltatókat, hazai videómegosztókat lekapcsolhatják. Mellé mindenki kifejezheti forintra váltott szánom-bánomját: legnagyobb tévék és rádiók 200, kisebbek 50, napilapok és online médiumok 25, hetilapok 10, ezek kiadóvezetői, főszerkesztői névre szólóan 2 milliós büntetéssel számolhatnak.

Azt, hogy mi minősül jogsértésnek a Médiatanács dönti el. Nem bajlódnak jogszabályokkal és egyéb maradi, csökevényes butáskodással, de miért is tennék?

Ráadásul ismét a besúgók országa leszünk. A Médiatanács szerint minden derék honpolgár panasszal élhet, nem csak azok akiknek a jogait esetleg megsértették. Példának okáért a derék párt trollok nem csak kommentben anyázhatnak, hanem elmehetnek egészen Szalai Annamáriáig, hogy csókolom néni kérem, igen, már megint, pedig meg tetszett mondani világosan, hogy genyózni nem ér. Igaz, ilyen próbálkozást az Alkotmánybíróság már 2007-ben úgy vágott falhoz, hogy csak úgy csattant, de hol van már az alkotmányos antik világ?

Mikor tanuljátok meg, hogy a véleményalkotás és a szólásszabadság szent? Megint ide kell utazni ámerikából valami fejesnek, mint legutóbb, hogy felhívja a figyelmeteket a demokrácia és Észak Korea között meglévő, általában szabad szemmel is jól látható különbségre? Ok, hogy a Kádárizmust építitek vissza az államosítással, a totaliátus erőltetésével, de pont nektek kéne legjobban emlékezni a szamizdat korszak lángolására. Ezt hozzuk vissza megint?

Vagy Szalai Annamáriából akartok utazó nagykövetet csinálni, aki Iveta Radicovától Ikeba Ngobu királyig fog esdekelni a dehonesztáló, magyar nyelvű tartalmak letiltásáért?

74 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr402480281

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A cenz-ura 2010.11.29. 17:21:24

A Fidesz nem adja fel a harcot. Ők a Nemzeti Együttműködést továbbra is kuss-hallgass-ne ugass módra képzelik a legújabb, médiatörvényhez benyújtott javaslat alapján.

Trackback: Az idióta kvartett 2010.11.29. 13:30:03

Nem értek egyet azzal, amit mond, de az életemmel adnám, hogy elmondhassa." Evelyn Beatrice Hall Nem, nem, nem olvasok ilyen magasröptű olvasmányokat, ellenben a Liberatórium blogot, Lord_Valdez nagyszerű blogját igen, és onnan loptam ezt az idéze...

Trackback: Féktelenűl 2010! 2010.11.29. 11:26:19

Parlamenti nyugdíj-futamszáguldó meseAtyafiak, egyszer volt, ma kezdődik a kormányzati döngölő futam, amely során minden idők leggyorsabb taposócirkuszát tekinthetjük meg. Amint azt már írtam egyszer egy mesében, robog az úthenger, a kormányzati. Úgy m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az jutott eszembe, hogy mindig az fingott aki kerdez
mindig az a buzi aki a legdurvabb homofob szoveget nyomatja

na, lehet azert kellett cenzor-ildikozni es csontvazazni mert ...

a tobbit talalja ki mindenki
@gramercy: hülyeség. Amit fideszék építeni kezdtek, az alulmúlja a legsötétebb, rákosista korszakot is...
Jajistenem. És ha átviszem a blogomat valami külföldire, mi lesz, letiltják az elérhetőségét? Az egész facebooknak, blogspotnak, twitternek? Vagy hogy lesz ez?

Buta ez a szalaiannamari, vagy csak jópénzért tesz úgy? Esetleg mindkettő?
Majd nyomatja mindenki amcsi szerverről, mint kurucék. Vagy el kell árasztani a Médiatanácsot bejelentésekkel (napi több száz/ezer), ami lehetetlenné teszi a munkájukat.
Amíg nem lőnek, mindent meg lehet oldani.
@Advanced Flight: nehogy azt hidd. Majd megnézik, melyik belőle a magyarhirlapponthu, és azt teszik a végire. Kezdik a "zsindex"-szel (ahogy ők selypítik).
@wmiki: Belőled meg simán kinézni, hogy állandó mószeroló leszel Annamarisnál. Már bocs...
@Humperdickk: Kínában, sőt az arab világ nagy részében is megoldják.
@borovi: ugyan már, én is tudom, ahogy te, hogy a fidesz náci párt, orbánnak meg patája van

mind2etten indexet olvasunk, nem?
értelmiségiek vagyunk
megmondta a vezír, hogy keleti szelek fújnak.
mindenki ehhez tartsa magát vagy megüti a bokáját.

főleg a posztoló :DD
Annyira igalmas lesz az élete a nagy külföldi blogszolgáltatóknak. Jókat fognak röhögni Annamarin, hogy "na, majd biztos kiadjuk ennek a 965 bloggernek az adatait, pont neked, ahhoz előbb kellene felkelned, hülye liba", főleg a szólás- és sajtószabadságra igen kényes Egyesült Államokban.
Lesz dolga Annusmariskának elég. Képzeljétek hány levelet fog kapni pl nesrot és számtalan alteregója miatt :-D Amúgy meg szopjanak lovat. Rogán törvényhozási szorgalma úgy fog visszaütni, hogy öröm lesz nézni. Antika Aczél elvtárs után népellenség lesz a minden szabadságot korlátozó egyéni indítványaival. Nem hittem, hogy a szocik elzavarása után választást ennyire fogok várni még az életben.
Lesz dolga Annusmariskának elég. Képzeljétek hány levelet fog kapni pl nesrot és számtalan alteregója miatt :-D Amúgy meg szopjanak lovat. Rogán törvényhozási szorgalma úgy fog visszaütni, hogy öröm lesz nézni. Antika Aczél elvtárs után népellenség lesz a minden szabadságot korlátozó egyéni indítványaival. Nem hittem, hogy a szocik elzavarása után választást ennyire fogok várni még az életben.
Én nem is értem, hogy a magyar közösség, miként fogadhatta be ezt a Rogán gyereket. Ennek az arca olyan mély alkoholizmust mutat, hogy szinte orvosi csoda. Rogánnak, ha van mája még, az nem jó!
@SzaboZsee: Én azt is megnézném, mit reagálna egy magyar megkeresésre a szlovák vagy a román külügy, ha Annamari menne hozzájuk: azonnal kaccsojaki, mert csunyaságokat írkálnak ezek a pernahajderek.
@mittu_domain: tudom. De gondolom Neked sem új, hogy még ezekben az országokban is vannak bloggerek, akik állandó életveszélyben tudósítanak a fejleményekről. És gondolod, az eu hagyni fogja, hogy szalaiannamari korlátozza pl. blogspotot? Vagy kilépünk onann is? Nem lepne meg...
lol, idiota aki azt hiszi kontrolalhatja az internetes velemenyeket.
epp most kerult ki 250000db titkos/bizalmas amerikai kormanyzati irat.
az internetre barmi felkerulhet, es ha felkerult es erdekes orokre ott marad.

a fidesz nyugodtan hozahat onion stilusban barmilyen jogszabalyt. az internetes kozosseget krvara nem fogja meghatni. sem szabalyozni, se befolyasolni.

ugyhogy een azt ajanlom az fidesz propaganda reszlegenek, hogy csinaljon amit akar. minel "eroszakosabb", annal tobbet art a fidesznek.
es ez az amit a ZEmberek valojaban akarnak.

szeretik latni, hogy a diktatorok magukat jaratjak le.
@Humperdickk: Tudod, te, hogy ki is ez a Szalai Annamária?

alai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke

Szalai Annamária 1961-ben született Zalaegerszegen. Diplomáit 1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK népművelés szakán, majd 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazda, pénzügyi szak vállalkozási szakirányon szerezte.

1982-1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolában tanított, 1984-85 között a Zalai Hírlapnál újságíró, 1985-97-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, majd jogutódjánál filmforgalmazó, filmiroda-vezető. 1997-2002-ig a zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem igazgatója.

1998-tól országgyűlési képviselő. 2002-től a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén óraadó, 2003-tól adjunktus.

Az Országgyűlés 2004-ben és 2008. március 31-én az Országos Rádió és Televízió Testület tagjává választotta.

2010 augusztusától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. Az Országgyűlés 2010. október 11-ével Médiatanács elnökévé választotta.

Ő egy egyszerű ember, de megköveteli a neki járó megszólítást.

Eredményei, hát kérdőjelezhetőek! Zalaegerszeget felfutatta, de az eredményeket nem látni.

Ő mint moziforgalmazó, bevételezte a kópiákat és a gépésznek adta át papíron, majd az levetítete. Óriási!
Jaaaj, hát megoldják, ne aggódjatok ezen!
Koreai mintára a azolgáltatóknál fogja letiltatni ezeknek az oldalaknak (plusz fészbukk, tvitter :) az elérhetőségét!
Az átlagnyúzer ezt nem tudja kikerülni!
@igényes: Nem az a baj, hogy mája nincs vagy rossz, hanem az hogy a gerince is hiányzik.
Ez ugyanolyan tüneti kezelés, mint az, ha a manyup pénzeket nem struktúrális átalakításra, hanem a lukak tömködésére használja fel (meg MOL visszavásárlásra). Százmilliókra büntetheti azt aki nem a pártpropaganda hazudozását nyomja, biztos lesznek droidok akik bólogatnak, "mer a tévé aszonta hogy"... viszont ez akkoris csak tüneti kezelés. Rövid távú sikere van, hisz a blogtársadalmat leszámítva sokan vakon bíznak abban amit a nyomtatott sajtó vagy a párttévé elmond, viszont a döntő szót hosszabb távon a pénztárcájuk mondja ki. Amennyiben maradnak az elszaladt benzinárak, a válságadó miatt az emelkedett élelmiszerárak, a közüzemi szolgáltatások sem olcsóbbak, a devizahitelesek (ószegények) árfolyamparáit ne is említsük, nem csökken a munkanélküliség, nos akkor majd a droidok kivételével mindenki magasról tesz rá, hogy mit kell kötelezően szajkózni a médiának. A pénztárca, a magyar gazdaság állapota dönt. A manyupos lopás garantálja a rövidtávú sikert, a 16%-os SZJA szintén megtömi néhány család pénztárcáját havi 30-40-50+++ ezer forinttal, de középtávon, 2014-re majd meglátjuk mi történik, amikor elfogy az einstandolással szerzett lóvé, de a nagy gazdasági csoda meg a struktúraváltás elmaradt. A droidok kivételével a párthűséget gyorsan feloldja majd az életminőség. Mindegy melyik oldalról beszélünk.
@Humperdickk: Kapsz egy csinos bírságot, és csókolom. Majd Te magad megszünteted. ;)
@wmiki:
Mi van, okoska, önéletrajzi blogot indítottál?
Csak a címéből gondolom.
@ügyfélszolgálatos: Én úgy tudtam van gerince, de gumiból? Várom a látogatását Moszkvában. Remélem tudja, hogy Moszkva lakossága 6,5 millió.
@Ianas: ki kapja a bírságot? A mesztepicsabaszalamarcsipontoblogspontpontcom? Kkiküldik a google-nak? Szerinted Larry Page melyik kezével törli ki a fenekét vele?
Most halottam a híreket, hogy a rendőrség a Terror elhárítóknak köszönik, a közreműködést, hogy elfogták a harmadik kispesti bankrablót. Ez egy csoda, egy új terrorista lett elfogva, vajon bankrablók elfogása a feladatuk, vagy terrorista cselekmények elhárítása, holvan Papp ezredes, akit terroristák elraboltak, mi ez a hallgatás. Szerintem a rendőrség kikötötte a harmadik bankarablót, mint Kádár idejében a szarvast, és feltállalták a sikertelenül járt terror elhárító bagázsnak.
@igényes:

Majd Stólbuci elkapja a maffiózókat mint a Tűzvonalban! :D
@Link Elek: Sajnos ez nem ilyen nyilvánvaló. A WikiLeaks is lehet, hogy a mostani akciójával többet ártott az információs szabadságnak, mint a KGB a Szovjetúnióban. Valami azt súgja, ha az amcsik csinálnak valami Nagy Globális Internet Rendőrséget Ami Mindenre Figyel, Magyarország fogja először önként és dalolva fennhatósága alá helyezni magát.
@Humperdickk: Komoly hatású blogokat nem lehet teljesen anonim módon üzemeltetni. Előbb-utóbb kiderül, ki áll mögötte. Na majd ő kapja a bírságot.
ez az annamari még az előzetes elképzeléseknél is jóval sötétebb.

szalainéni! olyanról teccet hallani,h tumblr meg blogspot? több ötletet nem adok. olyan helyen teccik próbálni építeni tovább a kommunizmust, ahol nem lehet.

azért azt lássuk be,h böszméék egy kategóriával komolyabb játékosok és a kuruccal még nekik is meggyűlt a bajuk..
@Ianas: Én nagyon várom amikor Orbán visszatér Oroszországból, az egy óriási sikernek lesz beállítva.

1. Az oroszok Putyinnal az élükön könyörögtek Orbánnak, Orbán értékelte bocsánatkérésüket.
2. Orbán 3000 milliárdért vásárolt Oroszországban, de nagyon elönyösen, mert az oroszok 2000 milliárdot követeltek, Orbán ravaszul felalkudta.
3. Orbánnak rendeltek egy taxit a Kreml elé, mert így takarékosabb volt Orbánnak. Orbán mondta sporóljunk már egy picikét.
Ennek csak ugy van ertelme ha bevezetik a Nagy Kinai Tuzfalat.
Meg fogjak probalni? Biztosan. Sikerulni fog? Nem, de legalabb izgalmas lesz ellenzeki blogokat olvasni es tudni, hogy teljesen hulyet csinaltak magukbol a fiuk.
Ez most OFF lesz, de vajon igaz-e:

Úgy tűnik a Fidesz nem akar eurót.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/29/egy_uj_inflacios_celt_is_ateroszakolnak/

Kinek jó? A külföldre exportáló cégeknek, mert ők az euróban kapott fizetségükért mégtöbb gyenge forintot kapnak. Gondolom Demjánnak, Csányinak és a többi fidesz-oligarchának van exportra termelő cége. A kormányfő és a miniszterek érdekeltségeire meg nem is próbálok gondolni.
@Ianas: ezt mire alapozod? És mi a "komoly hatású"? Mindegy, ha a wikileaks-szelnem bír a szíájéj, majd szalaannamari fog a google-val...
A fidesz régen nem akar eurót, de demokráciát és szólásszabadságot csak újabban. Egyébként pont belefér a koncepcióba: keletre nyitunk, küggyük nekik a szalámit, mint az átkosban. Ki fogunk lépni az euból is, én nem adok erre két évet sem.

Majd mondjátok, hogy én mondtam. akkor még lehet, jól fog jönni. :))
A médiahatóság feljelentésekkel való elárasztását felejtsétek el, csak a regisztrált párthű feljelentők feljelentéseivel fognak foglalkozni.
Pár éve volt egy kórház(?) adatbázis melyet itthon betiltottak, két nap múlva megjelent .tk domain-el, és hüledeztek, hogy miként lehet ez. Ez lesz most is, utána majd megpróbálnak valamilyen kormányzati szűrést, mint Kínában.
Az USA folyamatosan szeretné nemzetközi szinten szabályozni az internetes szólásszabadságot a terrorizmus elleni harc nevében, az EU meg folyamatosan keresztbetesz, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.
@Humperdickk: Neked jóljönni csak a büntetés fog, meg a Terrorelhárító Központ kommandósai amikor elvisznek mert megsértetted az Alkotmányt, mely szerint véleményt nyilvánosságrahozni csak a kormány előzetes felhatalmazásával szabad. :)
@Valahol Máshol: ahhoz, hogy a terrorelhárítók engem elvigyenek, fel kell törniük a google szerverét és ott megnézni a naplófájlokat - már ha vannak ilyenek... Ezt meg eléggé kétlem: nem rég volt fenn a Nemzeti Nyomozó Hivatal működéséről egy érdekes video az indán:

www.indavideo.hu/video/Egy_vesztegetes_tortenete

Akinek nincs kedve végignézni: lehallgatás bekapcsolt mobiltelefonnal, vesztegetési pénz, amin hatalmas betűkkel az áll, hogy "MINTA". Amatőr bagázs.
@Atomot az indexre!: ott még azért nem tartunk. Most még nyugodtan mondhatod hogy Orbán szopjon le. Ezt, Rákosival nem merte megtenni senki.
A hazai netet egyszerű megfogni. Szépen gyűjtik hol milyen nick járatja a száját. Dátum, idő. Kell csinálni egy statisztikát hogy melyik IP címeken és mögötte a fizikai azonosítókon milyen ügyfelek vannak bent. Egy kis korreláció analízis és már meg is van akit akarunk. No meg a forgalomba is be lehet kukkantani.
@belekotty: Majd addigra valaki összerak egy 1.0 user által is installálható csomagot, ami egy külföldi proxyszerveren keresztül viszi blog forgalmát.
@Uzi: (pl. putty ssh titkosított tunnel a proxyszerverig)
@Uzi: Ez nem üti ki a korreláció analízist. Az itthoni fellógást tudod userhez kötni.
A problémás oldal röfieinek és ennek összenézéséből ki lehet találni milyen hazai felhasználó van a nick mögött.
Akkor már csak a forgalmát kell logonlni egyszer amikor odaír, mindegy hogy mit.
@Uzi: Egy adott nick röfijei x. alkalommal fent vannak egy külföldi oldalon. Mindenki kiesik, aki azon időpontok közül csak egyben nem forgalmazott a neten. Ezen adatok alapján figyelheted a forgalmát és ha egy üzenetét is elkaptad oda, akkor megvan a manus.
@belekotty: Szerintem már majdnem mindenki 24/7 fent van a neten, akinek valami normálisabb routerje van. Ott meg akármilyen konfidencia szintet is választasz, az always online címek benne lesznek.
Az SSH tunnelnek épp ez a lényege, csak azt látják a proxy fele megy egy csomag (azt nem látják, hogy melyik oldal lesz a végcél és hogy mi van a csomagban) A céloldalon meg a proxy címe lesz a posztoló IP.
@Uzi: ami kimaradt: a csomag/post korrelációt meg elfedet folyamatos forgalmazással
ügyes húzás fidesz!

szerintem ezzel majd sikerül további pár milliárd forint adóbevételt kiűzni az országból és tovább rombolni a magyar imidzst, mindezt azért, hogy az a párszázezer ember - aki úgyis rájuk szavazna - úgy érezze fejlődés van.

ezeknek az embereknek - biztos fidesz szavazók - már megvannak a tv csatornáik, napi- és hetilapjaik; tök felesleges a többire rákényszeríteni az állami propagandát...

a többség meg - remélem - az eredmények, fizetések, munkalehetőségek függvényében értékeli majd a kormány munkáját és ami engem illet az eddigi osztályzatom 1-es...

az ország érdekében remélem, hogy minél gyorsabban befejezik ezt a politikai ámokfutást és belekezdenek a reformokba (amelyekről én még egy szót sem hallottam)...

ha valaki tud valamit, kérem írja meg, mert tényleg kiváncsi vagyok...

addig is a legjobbat remélem és készülök a legrosszabbra...

kot
@belekotty:
sajnos igazad lehet IP beazonosítás ügyben...

az'szem lassan be is kussolok... kinek van szüksége manapság apeh-vpop, kormányzati, önkormányzati ellenőrzésekre (mé akkor is ha nincs vaj a füled mögött, ők találhatnak...)

az az igazság, hogy kezdek becsokizni...

ha eddig következmények nélküli ország voltunk, most már jogbiztonság nélküli ország lettünk...

nekem 88-ban viktor a példaképem volt... képzelhetitek a csalódottságomat mára...

UI: fidesz szavazó vagyok, mindenben a fideszt támogatom és a kopogtatócédulámat csak azért nem adtam le, mert valahogy elkavarodott itthon...
@Kotkodus:

Matolcsy elvtárs éppen az imént nevezte a manyup pénzek ellopását a "reformok reformjának". Ha szerintük a reform ezt jelenti, akkor én maradnék a régi, reformálatlan keretek között, bármekkora szükség is volna változásra sok területen.
@Fabius: fasza...

szóval ez a reform: szabadon választhatok, hogy a nyugdíjam (egy részét) egy 1850-es évek óta létező - csúnya profitorientált pénzintézet, vagy a 6 hónapja "forradalomban született" csodás állam szavatolja...

de ha rosszul döntenék, a nevem listára kerül és bukom a befizetéseim 70%-át (amit a csodás államnak adhatok pl debreceni stadionépítésre)...

olyan jó érzés, hogy segítenek dönteni...
@Kotkodus:

Reform még az is, hogy az erről alkotott véleményedet a médiatörvény hatályba lépése után jogod lesz magadban tartani.

Minden országot érintő dologról majd az MTI-nél gyártott egyen hírműsorokból tájékozódsz, a kételkedés lehetőségének fenntartása nélkül.

Én már döntöttem: nem adom a pénzem, és nem fogom be a szám.
index.hu/belfold/2010/11/29/allami_tamogatas_es_adomentesseg_lovagoknak/

holnap alapitom a Jezus Krisztus Fel Tamadunk Lovagrendet

nem hiaba, elore kell gondolkodni, elvegre a genjeink rabszolgai vagyunk
talan az unokam mar adomentes lesz
Ebben az egészben a legszebb és legundorítóbb (amit narancsdroid elvtársaknak nagyon ajánlok a figyelmébe), hogy egyáltalán 2010-ben, egy európai országban ilyen szóba kerül! Mert ha Lendvai cenzor olyan volt (30 évvel ezelőtt!), amilyen és ennek a különböző blogokon sokan jogosan hangot is adtak, akkor tessék már elárulni, miért lesz elviselhető és szép ez manapság, ettől a narancskomcsi bandától? 1989-től kezdve, egy elmebeteg sem volt egész eddig, az Orbán Viktornak nevezett elmebetegen kívül, akiben ez felmerült volna és hasonlót csak megpróbált volna... Tessék már elárulni nekem, melyik idiótának hiányzik az a régi, szép szocialista világ? Gondolom olyan majomnak, aki vagy akkor még nem is élt, vagy annak a rendszernek volt a haszonélvezője - magyarul ELVTÁRS. Mert épeszű ember nem sírja vissza azokat (no meg ezeket) a szocikat sem! De a narancskomcsi elvtársakat végkép a ló bizonyos alkatrészének a végére kívánhatom, a cenzúrával és a gondolatrendőrségükkel együtt. Nem akarok ismét olyan világban élni, mint '89 előtt volt, még ha a sok birka nem is tudja és nem is fogja fel, hogy az készül. Ez legyen az ő bajuk, akinek annyira vonzó, települjön át Fehéroroszországba, vagy Kínába. Nekem az osztrák, német vagy svájci modell és életszemlélet jobban megfelel, mint a "keleti" kommunista elvtársaké! Ha ez pedig valakinek nem tetszik, annak lehet innen elhúzni!!!
@bgp: jól fogalmaztál! _Most még_! Félelmetes, hogy pár hónap alatt hová züllött ez az egyébként teljesen elvtelen, politikai szélkakaskodásból élő, narancsos csürhe. :-(
@Humperdickk: Legfeljebb intuicióra alapozom. Úgy gondolom, hogy semmi olyan irat nem került ki a Wikileaksre, ami az USA-ra tényleg káros hatással lesz, mivel minden csoda három napig tart. Vagyis simán lehet, hogy ez egy informatikai szeptember 11-e, és az egyedüli haszonélvezői épp azok a körök, akiknek az információs szabadság nem éppen áll érdekében.
@gramercy: Azért ez valóban komoly. Kell a majd háromezermilliárd mert ilyen meg olyan nagy a luk meg a hiány, de azért kiosztunk egy kevés adómentességet. Kíváncsi vagyok a droidok ezt mivel magyaráznák, hisz a bajban nem a kivételezett nemfizetők körét kéne bővíteni.

A kérdés persze csak költői. Szánalom, vicc, tragikomédia.
@Valahol Máshol: lol, egy masik forumon egy droid mar magyarazza is

azzal, hogy afat tovabbra is kell fizetniuk :D kozben azt is visszaigenyelhetik az egyhazak

jo, modnjuk ha elmennek mauritiusra a lovebol akkor talan ott fizetnek nemi afat, meg talan nalunk jovedeki adot :D
ez a fajta inkrementalitas amit a nyugdijnal is jatszottak meg most a mediaval is (az elozo forduloban meg ugye sokkal puhabb volt a tervezet) biztosan meg van tervezve

father niemoller, beka a forrovizben stb.
@Uzi: Elrejtheted az IP, de az időt nem.
Nem tetszik nekik pl az emeszpés nevű nikc aki orbánt kurvaanyázza, valamelyik külföldi blogon, proxin keresztül.
emeszpés nevű nick megszólalt ott mondjuk tíz idő pontban.
Nekik pedig megvan hogy melyik minden felküldött csomag időpontja. Ezeket az IP szolgáltatók simán tárolhatják.
Nagyon kevés ember marad aki mind a tíz időpontban felküldött csomagot forgalmazott. Annak a pár embernek a forgalmát le kell tárolni. Amint egyezés van valamelyik forgalomban és a keresett nick dumái között, már meg is van a manus.
Ennyi.
@belekotty:

Érdekes a fejtegetésetek, találgassatok csak, hátha hasznos lesz.

De megjegyzem, a kormány a médiatörvényen keresztül átnyúl a fejünk fölött. Nem akarnak ők bloggerekkel, kommentelőkkel szakarodni egyesével, a blogszolgáltatót teszik felelőssé mindenért.

Vagyis akár én posztban, akár te kommentben írsz olyat, ami nem tetszik, akkor a bloghu-t szólítja fel a tartalom eltávolítására. Ha erre esetleg nem hajlandóak, akkor lekapcsolja őket alvóra.

Ergo: a bloghu - el nem ítélhető módon - törölni fog mindent ami a működését veszélyezteti. Nekünk két választásunk van:

- tudomásul vesszük, hogy így működik a rendszer, mint Kádár idején
- lépünk, és a kurucinfóhoz hasonlóan keresünk más helyet a szabad véleményünknek.
@Fabius: Igazad van! Az lesz mint a TV-k esetén, nem a nyilatkozót, hanem az adót kell perelni.
Ebből az lesz hogy külföldre húznak az ilyen szájtok üzemeltetői a címmel. Akkor már csak az egyenkénti levadászás marad nekik.
@Fabius: Igazad van! Az lesz mint a TV-k esetén, nem a nyilatkozót, hanem az adót kell perelni.
Ebből az lesz hogy külföldre húznak az ilyen szájtok üzemeltetői a címmel. Akkor már csak az egyenkénti levadászás marad nekik.
@belekotty: Az internet forgalmát ne becsüljük le, rengeteg gép non-stop forgalmaz (enyém pl. online backup miatt, de rengetegen fájlcserélnek, streamelnek egész nap zenét)
Minden tcp/ip csomag ip-jét és időpontját logolni meg ahhoz vezetne, hogy a magyar internet teljes forgalmának kb. 1/100-ad részét le kellene menteni. Állandó forgalmat generálni meg nem annyira bonyolult akárkinek, azzal elfedhető az a kevés blogforgalom könnyedén.
Azonkívül a blogszervernek nem feltétlenül kell Mo-on kell lennie, az időt nem kell feltétlen megjelenítenie. A nickeket is lehet cserélgetni.
A proxyszerver is késleltethet kedvére.
Vagy vpn-en keresztül elért külföldi remote desktopról is lehet postolhal.
A paranoidoknak meg ott a műholdas internetelérés, már azok is elérhető árban vannak.
Meg aki külföldön él, nyugodtan postolhat - a lényeg nem lehet elnyomni a negatív véleményeket az interneten.
100%-os biztonság nincs, de technikailag annyira költségessé és időigényessé tehető a felderítés, hogy más módszerekkel egyszerűbb felderíteni a "renitenseket".
Fabius!

Talán van egyéb választásunk is: tiltakozni, tiltakozni, tiltakozni. Most rögtön! Miért nem vagyunk még az utcán, tömegével, minden nap? Miért nem mutattunk erőt és elszántságot? Miért csak a belenyugvás és az elmenükülés? Hetek óta úgy érzem, megfulladok itt és nem értem, másoknak miért elég, hogy szűk körben dohognak? Egy blogot (sokat is) egy gombnyomással el lehet hallgattatni, sok tízezer embert az utcán, nem. Én ott voltam minden eddigi tüntetésen (na jó, az Arénában nem, az maradjon meg a hardcorenak), de az utcaiakon igen. És sajnos, már látásból ismerek mindenkit. Arra mikor fogunk rádöbbenni, hogy egyéni felelősség is van a világon, és nem elég megtalálni a hibást, hanem tenni kell ellene. Mindenkinek, egyénileg. Mert akkor együtt már sokan vagyunk!
sirva rohogunk: hirszerzo.hu/belfold/20101129_fizetesek_2011_mediahatosag_Szalai

»Több mint kétmilliárddal költhet többet fizetésekre a Szalai Annamária vezette új médiahatóság, ha a parlament változatlanul elfogadja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság múlt héten beterjesztett költségvetését. Bár a hírközlési és médiahatóságok összevonásának fő célja a takarékosodás volt, jövőre mégis többet fordítanak bérekre. A szerv kommunikációs igazgatósága a megváltozott törvényekkel, a többletfeladatokkal és a létszámbővüléssel magyarázza a bérkeret bővülését.«
@Uzi: Ja nem kell befosni, teljesen lekorlátozni a netet még a Kínaiaknak sem sikerült. Talán egyedül Észak Koreának, de ott kb 1 emberre 5-6 titkosrendőr juthat.
@gramercy: Sajnos, kezd elmúlni a humorérzékem. De a legszomorúbb, hogy jobbos ismerőseimet semmi, de semmi nem ébreszti fel csipkerózsika álmukból. Amúgy okosnak látszó értelmiségiek. Valaki mondja már meg, hogyan lehetséges ez?
@Gerbó: Megfogalmaztad. Okosnak látszó. Ennyi.
@Uzi: Igazad van, ezekbe a verziókba nem gondoltam bele.
@Uzi: Egyszerűen idő nélküli, illetve késleltetéssel megjelenító blogokat kell csinálni és máris kideríthetetlen
Félek nemsoká szükségünk lesz ezekre a technikákra.
ez booooooooooorzasztóóóóóóóóóó!!!
eszt nem bírom elhinni!!!!!!!!!
de talán a sajtómunkások mégis tehetnek valamit nem?!?!
@depresszor: Üres címlap... (Az csak az én hibám, hogy a felmutatott középső ujjat beleképzelem, de remélem a kisköcsög politikusok szintén látják benne!)
süti beállítások módosítása