Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.11.26. 12:15 Fabius

Levelezzünk képviselőinkkel

Címkék: fidesz nyugdíj levelezés zsákfalu

A zsákfalu blog szerint

érdemes volna megszólítani körzeti országgyűlési képviselőinket személyesen az új nyugdíjtörvény miatt. Ehhez feltételeznünk kell, hogy képviselőink rendelkeznek lelkiismerettel, ami az utóbbi idők törvényhozási gyakorlatát látva minimum kétséges. De mit lehet tudni? Lehet, hogy csak a választók üzenetére várnak, és valóban minket akarnak képviselni. Ezért szólítsuk meg őket, hogy kiderüljön: képviselőt vagy szavazógépet választottunk a következő négy évre. A megszólításban segít a megfogalmazott sablonlevél:

……………. Országgyűlési Képviselő részére……………. Országgyűlési Képviselő részére
Országház
 Budapest
Kossuth tér 1-3.
1357

Tisztelt Képviselő Úr!
"Én, ………….., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven,
lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

Ismerős Önnek ez a részlet? Igen, Ön ezt az esküt tette 2010. május 14-én. Ön a mi, a választói szavazatával jutott be az Országgyűlésbe, hogy ott választói akaratához híven és lelkiismeretesen járjon el.

Kérem, gondolkozzon el egy pillanatra a magánnyugdíjpénztári törvénytervezet kapcsán: ez az Ön választóinak az akarat? Ez a törvény összhangban van a lelkiismeretével? Ön szerint ez a törvény valóban a Magyar Köztársaság népének boldogulását segíti elő?
Amennyiben bármelyik kérdésre NEM a válasza, úgy kérem, ne degradálja magát a Fidesz szavazógépévé – annál is inkább, mivel képviselői esküjében nem szerepel se a párt- se a frakcióhűség - hanem lelkiismerete és választói akarata szerint NE szavazza meg azt a törvényt, amelyik 3 millió magánnyugdíj-pénztár tagot foszt meg az öngondoskodás lehetőségétől.

Budapest, 2010. november 26

Tisztelettel
XY
választópolgár

Egyéni képviselőd adatait a parlament.hu információs rendszerében egyszerűen megtalálod.

19 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr532474511

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy rekvirálás margójára 2010.11.27. 08:12:59

A magánnyugdíj-pénztárakban megtakarított összegek költségvetésbe visszaemelése mellett akadnak indokok. A költségvetés egyik legnagyobb visszahúzó tényezője a jelentős, a GDP arányában 80% fölötti adósság. Ennek és kamatainak törlesztése k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a probléma, hogy az LMP nyilatkozatát az MNYP-ről csak én és még kb. 10 ember olvasta. Ha azt tervezik, hogy politikai párttá válnak, akkor most van itt az alkalom. Először is keresniük kellene egy karizmatikus pártelnököt. Lehet 25 éves is.
@legeslegujabbkor:

Igaz, mondják ők amit kell...

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/9080/az-lmp-nem-enged-a-zsarolasnak-garantaljuk-a-nyugdijakat-a-magannyugdijpenztarakban-maradoknak/

...csak nem elég hangosan.

Drága Uraim! Ez itt a politikai tőkekovácsolás ideje. De kovácsolásról akkor beszélünk, ha hallom a kalapácsot csengeni az üllőn.
Inkább fogadóórára kéne bemenni, és megkérdezni, hogy pontosan miért is jó az nekem ha lemondhatok x millió megtakarításról az állam javára. Kizártnak tartom, hogy mind a 2/3-nyi szavazódroid tudná betéve a maszlagválaszt.

Erre a levélre legfeljebb jön egy központilag megfogalmazott válaszsablon, vszleg a droid úrhoz el se jut.
@ClearWater: Azért egy-másfél miillió állampolgár levele jócskán benyomná maga alá a tiszteletlen urakat. De én a fogadóórán megjelenést is támogatom. Gyönyörű látvány volna a kigyózó sorok előtt beszarva habogó sok riadt droid:-)
@néma bárány: Valószínűleg egyből szoftverhibásak lennének, Végtelen ciklusba kerülnének és csak azt mondogatnák hogy Gyurcsány a felelős. Vagy esetleg Bajnai, szoftver verziótól függően. De egy hard reset rendberakná őket :)
@ClearWater: őket rendbe rakni csak a format:c képes :-) De egy ideig jó móka lehet a lev.rendszereket beállítani automata újraküldésre, napi ismétléssel. Ha megunják és szűrni kezdik, akkor lehet kiabálni: a forradalmi kormány nem áll szóba a forradalmárokkal.
Kiváló ötlet! (nem csak nekem jutott eszembe :))
És ha épeszű emberek volnánk többségben, már régen ezt csinálnánk, minden egyes felvetés alkalmával, amire nem adott a választó felhatatalmazást a parlamenti patkányoknak. Az esztergomi kivetítő is kiváló ötlet, javasolnám minden téren álló önkori elé felszerelni és jó előre beharangoztatni a napi rendi pontokat, hogy felkészült polgárok azonnal tudjanak észrevételezni (fütty, taps)minden képviselői megnyilatkozást... majd, ha rendben mennek a dolgaink és megnyugtatóan irányítanak, jó döntéseket tesznek az asztalra - akkor esetleg megunja nézősereg és onnantól nem lesz szükség arra, hogy felügyeljük a gazembereket, az ingyenélő megélhetési politikusainkat. Levélszemét helyett nyugodtan álljanak át a nyomdák az aktuális törvénykezési ötletek boncolgatására, előtanulmányok és hatásvizsgálatok füzetecskéinek nyomtatására, na és a tiltakozás kifejezésére alkalmas űrlapokat is előre kinyomhatnák, hogy a hivatalok aulájában módot kerítsek arra, hogy belépottyantsam egy ládikába lesújtó véleményemet a tervezetekről... nem utólag, amikor már Habis úr megkötötte a milliárdos szerződéseket Egerben olyan Agórák építésére, és a város feltúrására, amit a városi többség kimondottan utál. Gyerünk, gyerünk! Tessék csak ötletelni, és mozogni és szólni és mondani és beadni és felmondani a szar képviselő jó édes anyukájának a térgyekalácsát! A fenébe is! Kik ezek, hogy milliárdokról döntögetve az állampolgárok életével játszadozzanak, mint a parkban a macskák az egérrel... Álljon meg a menet!
Ja csak az a baj hogy a frakció szabályzat pénzbüntetéssel dijazza a félreszavazást!!

Igaz ezt még a maszop találta fel de a fidesz egyből átvette a jó ötletet.

Ez amúgy a parlamentáris demokrácia megcsúfolása, emiatt is lehetne tüntetni de a birka nép az csak tűr, nyel és csókolja a csizmát amivel beletaposnak.
Egyébként meg tökmindegy, én valahogy nem tudo megilyedni attól, hogy 20-30 év mólva, mire én nyugdíjba mehetek kapok-e állami nyugdíjat. Egy hete még azt hittem ilyen kérdés nincs is, mi minden tud még történni 30 év alatt...

Ha meg mégis meg merik ezek csinálni, a következő választást - borítékolni lehet - úgyis az nyeri meg, aki megigéri hogy mindenki visszakapja a megtakarítását. Azon megy majd a licit, hogy inflációm jegybanki alapkamat, piaci kamat követő legyen-e a kártérítés. Ha lesz egyáltalán következő választás, de ha nem, akkor meg aztán végképp mindegy.

Úgyhogy szerintem nem beszarni, zsarolóknak és terroristáknak elvből nem engedni, magánpénztárban maradni. Én ezt teszem.
Hát, az én drága jó képviselőmnek van egy honlapja (Pánczél Károly, Pest megy 13. választókerület)
nem túl aktuális, gyakorlatilag a választások óta megállt ott az élet. Az utolsó esemény a honlap szerint, ahol megfordult, az 2010. április 9. Azóta nem volt lakossági fóruma.

De az "aktuális" link alatt is az utolsó esemény 2009. május 28. (csütörtök) - Ráckeve
Helyszín: Művelődési Központ
Időpont: 18.00 óra
Vendég: Rogán Antal

Persze elérhetőségnek nem ő van megadva, gondolom ideírhatom, hiszen ez az oldalon is szerepel:
E-mail cím: bajzath.endre@fidesz.hu
Telefon: +3620-476-11-17 (Bajzáth Endre - politikai munkatárs)
Na, délután elküldtem ennek a bajzáthnak, de még nincs válasz.
„(10) A 23. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott esetben a magán-nyugdíjpénztári tagnak a
magánnyugdíjrendszerben fennálló tagsági jogviszonya fenntartásának szándékáról – ha e törvény
eltérően nem rendelkezik – személyazonosságának ellenőrzése céljából személyesen, a
Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szervnél (a továbbiakban:
nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv) kell nyilatkoznia.

Jó lenne, ha párezren megrohamoznák a T. Hivatalt, mondjuk a két ünnep között. :-)
@kisa:
"Jó lenne, ha párezren megrohamoznák a T. Hivatalt, mondjuk a két ünnep között. :-) "

Inkább pár százezren
Zsákfalu és Fabius ötletét jónak tartom. De. Mivel mai fiatal politikus garnitúránkat legkedvesebb miniszterelnököm (kontra) szelektálta, jó részük keveri az e-mail-t az sms-sel. Nem gyakorta méleznek. Csak a rendszergazdával tolnánk ki.

Ami viszont működhet. Sima postai levelezőlap. Vác városa és a közlekedésért, az autóutakért felelős főhivatalunk viszonylatában működött. Posta ki nem dobhatta, hivatalnak át kellett vennie, természetesen mindet iktatni kellett, a hivatal fuldoklott. A papír nagy úr még mindig.

Tény, ez neked pénzbe kerül. Meg is kell írni, postára kell vinni.
Én elküldtem a levelet a drága jó képviselő urunknak. Remélem, sokan így tesznek, mert valahogy el kellene már kezdeni ébresztőt fújni! Ezek komolyan gondolják, hogy tavaszra felfordítanak mindent (= maximálisan bebetonozzák magukat és mi kushadhatunk csöndben, ha nem tetszik), addig kell lépni, amíg még lehet!
levelet kell írni az adott képviselőnek.

fogadóórán személyesen rá kell kérdezni, megszavazná-e ezt a javaslatot.

felszólítani, hogy ne szavazza meg.

sztrájkolni kell.

és tüntetni.

nem majd, most, azonnal.
Ez lenne a szakszervezetek feladata.
@ClearWater: Mármint a visszalépőknek visszaadni? Miből, honnan, milyen alapon, ha egyszer visszalépett? Ezt nem gondolhatod komolyan. Ha pedig meg merné ígérni egy párt, és ezzel nyerne, és beváltaná az ígéretét, akkor harangoztak ennek az országnak végleg, mert akkor a féktelen demagógia tényleg mindent felülír.
Ha arra gondolsz, hogy megígérik, hogy a maradók visszakapják az állami nyugdíjjogosultságukat, az más az megvalósítható. Még pénzbe sem nagyon kerül, legalábbis azonnal, hisz nyilván nem sok a nyugdíjba menetelhez közeli ember lenne ilyen.
Amúgy meg blogos és faszbúkos szájtépés semmit sem ér, aki komolyan gondolja menjen kukákat gyújtani, autókat borogatni, minimum. Persze az a pár száz ember, aki teleüvölti az index címlapos blogokat az kevés lesz :D
süti beállítások módosítása