Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.24. 08:00 Fabius

Hángérien Boyle'r

Címkék: megasztár tv2 szíj melinda

Szíj Melinda jelenség lett. A hátrányos külsejű kereskedelmi ügyintéző megvalósítja álmát, az otthoni fürdőszoba tenorok és konyhapult szopránok meg beleképzelik magukat a helyébe jól.
Snitt.

Ha ilyen egyszerű volna ez a történet, akkor nem született volna ez a poszt sem. Mert Szíj Melinda kereskedelmi ügyintézővel, anyával, Megasztár versenyzővel semmi gondom nincs. Ellenben a jelenséggel amit kreál belőle a tévékettő nagyon is van. Szíj Melinda ugyanis nem a Megasztár nevű műsorban legendásodik, hanem a Celebipari Szakmunkásképző: Hogyan csinálnak belőlünk csótányt? -fakultációján szerez diplomát éppen.

A ki nem mondott törekvés - ómájfaszom, megtaláltuk a magyar SzúznBojlt! - egyértelmű és világos. Nem is értem, hogy miért a kettesek egyik prominense lájkolta a héten esti műsorban Melindát? Miért nem Boyle kisasszony jött egyenesen a tévékettőhöz, vagy küldött legalább egy hómvideót, hogy ez a szenvedés még neki is sok volna, és Melinda a legnagyobb kedvence?
Mert szenvedés az van bőven. Ellenkező és támogató gyerekek, elküldött és majdnem de mégsem visszafogadott pasi. Csöndben kérdem, kutya az nincs a családban amit be lehetne vetni? Mégis úgy lenne teljes a szenvedésbiznisz, ha a jövőhéten bemutatnák a gazdi éneklése alatt szívfacsaróan szűkölő ebet. 4-500 emelt díjas sms-t garantáltan hozna abban a pillanatban. Ezek mellett a képbe került a mentorság is, bár a Megának elvileg nem profilja. Az internet furcsaságain forgatókönyv szerint kiakadó Szíj Melindát Liptai Claudia vette szárnyai alá, felolvasta neki a Nagy Kommentelő Határozót, és felvértezte tudásának minden morzsájával. A tudás megnyugtató birtokában Szíj ezúttal sem ment haza.

Minek is ment volna? Mikor egyébként szemmel láthatóan jól érzi magát, csak a magánéletét firtató idióta kérdésektől jön zavarba. Mert szegényke nem tudja, hogy mit hazudjon a csatorna kedvéért az aktuális pillanatban. Zavaros neki is, hogy miért kell első és egyetlen lehetőségként aposztrofálni a szereplését, mikor ő (is) harmadszor próbálkozik? Nem tiszta az sem, hogy a sok harcot megélt szívszerelem miért mond olyanokat, hogy együtt olvasták el a szerződést, együtt beszélték meg a napi teendőket, és döntöttek Melinda indulásáról? Mikor neki elő kell adni a cirkuszt, a szakítást, talán és mégsem békülést, a lelki társas ideológia minden fordulatával.

Mi lesz a következő? Messze még a karácsony, Szíj Melindának bérlete van a döntőbe, hova fogja fokozni a feszültséget a tévékettő? Belengetik, hogy a Playboy szilveszteri különszámában Melinda ledobja a textilt, csatlakozva ezzel a műsorvezető Liptai, és az előző széria két üdvöskéje által megteremtett hagyományokhoz?

Olyan csótánycsapda ez, amiből nincs menekvés. Hisz az egyetlen megmentésre alkalmas fantázia vitéz a szomszéd csatorna lakója. Berényi András egy huszáros vágással oldaná meg a feladatot: elvenné Melindát feleségül, nevére venné az összes csemetét, egy köríves rúgással leterítené a pénzcsinálókat akik ezt a helyzetet gondosan, ám meglehetősen balfasz módon kitalálták, és a Rózsa presszóban megnyugodva elszámolnának a végtelenig. Kétszer.

A kedves néző pedig foglalkozhatna azzal, hogy Szíj Melinda péntek esti produkciója önmagában elég élményt nyújtott-e ahhoz, hogy a helyébe képzelje magát, és dobjon-e rá egy szavazatot.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr262394424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reméltem, hogy a mai poszt a tegnapi ünnepről fog szólni...
@kisa:

Ha a videókat nézve, nyilatkozatokat olvasva csak egy kiadós anyázás jut eszembe, akkor azt a posztot - pont az ünnepre tekintettel - nem kell megírni.
Azzal együtt, hogy tökéletesen elfogadom a véleményedet, azt hiszem, a fő probléma az egész jelenségben az, hogy etikai problémaként kezeled (én is, természetesen) azt, ami ronda és előre kifundált tervek szerinti pénzhajsza "mindössze".

Nyilván áldozat ez a szerencsétlen nő is, az összevissza hablatynak,a fantáziátlan tucat-forgatókönyvet firkálók gusztustalan "na még ide valami ütőset" agymenésének köszönhetően.

Ő is, meg az összes többi, akik a néhány hétnyi celeb-lét reményében vállalják a megalázó tortúrát, mert senki nem tudatosította bennük, hogy még nagy tehetségekre sem lenne piac ebben az országban.

És ha netán tudja is némelyikük, reménykedik azért, hogy talán neki mégis összejön. Más lehetőségük nagyjából nincs is.

A Melindának azért nem nézem el, hogy pont egy Máté P. számot mimikázott el, gondolom, bedumálták neki, hogy erőlködik egy kicsit vékony hangon, és potyognak a könnyek...

Hát meg amúgy is, ... ez egy program, több óra (ha végig tudja nézni valaki), nem a szerencsétlen reménykedőkről szól, inkább a felhajtás, a magamutogató zsűri, meg az ezek szerint erkölcsi támasztékként funkcionáló LC., mint ügyeletes díva a lényeg.

OK, ez egy kereskedelmi tévé, azzal vezettet bármit, akivel akar...na de azért, ha már erkölcsi boncolgatás, hát pont ő, aki a pár hónap alatt megélt személyes emberi veszteségeit úgy gondolta sikeresen túlélni, hogy ezen - másokat ugye soha nem ért - tragédiáit tévéből tévébe haknizva osztotta meg a publikummal....

Ezzel együtt, a műsorra - meg a másikra is - van kereslet, miért is ne lenne, mi a jóistent nézzen a nép, nyilván igény van rá, ízlés dolgában különben sem lehet mércét - értékes, értéktelen stb. felállítani, mire fel, ki hivatott rá..

A faktoros fellépők szerintem jobbak egyébként, kérdés persze, mennyiben a tehetségesebbjét hagyják majd bent. Tegnap este rászántam az időt a szavazás előtti összefoglalóra, van egy néhány jó hangú közöttük.
Ott a zsűri a nagyobb gáz, de ez is ízlés dolga.

Abban azért biztos vagyok, hogy túl sűrű a tehetségkutatónak álcázott csinnadratta a felvevőpiachoz képest...

Kíváncsi lennék Pete Gorilla véleményére, aki a múltkor a kezdeti hepcia után egész érdekes - szakmai alapú - hozzászólásokat tett.
@Fabius: Az ünnepi poszt mellőzését is akceptálom. Mi a tüdőt lehetett volna tényleg írni valamiről, ami ugyanúgy megoszt, mint minden, ami volt az elmúlt 20 évben.

Az igazi 56 - akkor sem objektív, mert nem is lehet - megítélése még generációk kérdése, azt hiszem. Amíg bármely politikai alakulat, vagy azok utóda, tagadója, ellenzője, kisajátítója abból a 13 napból még tőkét kovácsolhat, vagy akár annak az ellenkezőjéből is, addig normális ünnep 56 nem lehet.

Kisa posztot tett fel ennek kapcsán, oda tettem én is egy rövidke - igen szomorú kommentet.
@sületlenke:

Erről van szó. Ezért gondoltam, hogy ma vitatkozzunk inkább Szíj Melindáról :-)
@Fabius: Jogos. Igazad van.
Szíj Melindához nem tudok mit hozzászólni, egyrészt, mivel nincs megasztárom (se x-faktorom), másrészt sületlenke elmondta, amit én is mondanék. Melindáról is és az ünnepről is.
Médiacsótányok! Semmi több: ellepni a háztartásokat kiirthatatlanul nyomulni és zabálni és nem törődni azzal, hogy undorodnak a nézők... amíg van mit felélni - a csótányok maradnak. Hacsak nem kiirtjuk őket valami módon, mi magunk (TVnézők), mert Szalai őnagysága is a csótányokkal van, és nem velünk.
Szíj Melinda amúgy az egyik kedvencem a kicsi lány a másik és hál'istennek úgy látom mindkettő tesz nagyívben (és amúgy illedelmesen)a csótányképző "okatatóira". Egyiket sem rontják már el, ha eddig kibírták és maradtak azok, akik voltak. (remélem - a többiért meg nem kár)
@sületlenke: Nem is igazán poszt. Csak annyit hivatkoznak rá, de szerintem kevesen ismerik...
@kisa: "sex-faktor" nélkül azé' nem teljesen kerek az élet, főleg amíg az ember fiatal ;-D
Mire visszakeveredek családi elfoglaltságomból, örömmel látom, hogy úriparaszt jóvoltából elértünk legalább egy olyan témához, amihez szintén mindenki ért (vagy legalábbis gondolja) :-)

A poszthoz is benézhettek volna egy páran még, véleménye sokaknak van, legfeljebb letagadja, hogy nézi..Zsigeri összeugrásokat azért mégsem generálna, mint a politika.

Ordit sem látni, még a TG kaszinóba sem ült be, és nem számolt be a zuglói közgyűlési élményeiről - kivéve, hogy tájékoztatott a csodás Flórácska koráról, pedig isten látja lelkemet, engem az újdonsült közfunkcionáriusunk, bizonyos KB kora érdekelt volna, na de ugye Ordi reflexből arra válaszol, ami őt foglalkoztatja...

Őt ismervén, esküt tennék rá, hogy ott ácsorgott a zuglói ünnepi rendezvényen is, és oda sem a Papcsák retorikai képességeinek ellenőrzése hajtotta szerintem,(gondolom, ő forradalmazott), inkább a fideszes frakcióleányzó ottléte (ott volt ugye, Ordikám?).
Majd benéz azért ide is, és válasz helyett lerendez néhány tucat szmájlival, ahogy szokta, mert a megás-faktoros ügyekhez nemigen kíván leereszkedni..
@sületlenke: Ha jól emlékszem, említette Tg-nél, hogy ott volt, és kellemesen csalódott a papcsákban. Vagy az más valaki volt, máshol?
@úriparaszt: Erre most inkább nem tudok mit mondani. Se fiatal, ...
@kisa: na, sejthettem volna, hogy Ordi a TG rájárásban mondja el a Zuglót taglaló véleményét... Vagy nem is rá emlékszel, el nem tudom képzelni egy ilyen, messze átlag fölött értelmes sráctól, hogy lépre bír menni egy sunyi P-nak...

Vagy a józan ítélőképességét vette el a szem-kocsányoztatás (az illető leányzó 3. lett az Index által a választás apropójából tartott szépségversenyen, tényleg mutatós, én is láttam a piacon kampány-lejtésen).

Ami a te, Úriparaszt felé tett, kicsit szomorkás megjegyzésedet illeti: nem sértődsz meg, ha azt mondom, (látván a blogodat, meg a kommentjeidet, egyáltalán, a megnyilvánulásaidat): nem a k á r k i vagy. /Ha számít bárhol, bármit is az én véleményem/.
Bocs.
@sületlenke: Megpróbálom megkeresni.
Köszönöm. Jól esik. :-)
Jah, és ez kimaradt a tegnapi ünneplésben, pedig le a kalappal előtte. Szerintem fontosabb, mint az x-faktor vagy szíj melinda.
sportgeza.hu/
Remélem, nem haragszik meg érte. Azt hiszem, az ottani téma jobban érdekli, mint melinda boyle.

Ordnassac 2010.10.24. 01:03:20
Hmmm... Ünnepi szűzbeszédként szerintem egész jó. :-) Lehet, hogy már kérdezték, de hányan voltak kint, ha nem vagyok indiszkrét?

Ma kint voltam egyébként a zuglói megemlékezésen és azt kell, hogy mondjam, kellemesen csalódtam Papcsák Ferencben. Féltem, hogy elkezd párhuzamot vonni 1956 és a "fülkeforradalom" között. Nem tette. Egy tisztességes beszédet mondott, persze bizonyos, jobboldaliak számára fontos dologgal (amivel semmi baj nincs), de nem aktuálpolitizált.

Ordi, ugye, nincs harag? Elvégre nyilvános...
@sületlenke: Bevallom kajánul trollkodtam, mivel a téma teljesen hidegen hagy :)
Jó ideje nem nézek tehetségkutató műsorokat, max a youtube-on mazsolázok hátha valaki/valami megtetszik, de ott is kizárólag az előadás érdekel. A körítés ('szakmai' zsüri, felkészítés, forgatókönyves élőadás, tervezett drámák és társai) szerintem szánalmas, az emeltdíjas sms business pedig olyan szintre viszi, ami engem már nem érdekel. Gratulálok annak a tehetségnek aki ezek mellett, avagy ezek ellenére valóban nekilódul és még 5-10 év múlva is pöröghet az élvonalban.
@kisa: a kor az bizony relatív ;-) és ugye a reményhal nagy túlélő ;-D
@úriparaszt: A lepényhal meg pláne, vö. Günther Grass: A hal.

De sajnos a saját bőrömön tapasztalom, hogy hiába relatív, ha mégse az. Ez egy ördögi kör, amúgy. :-(
Majd megírom a blogomban.
@kisa: Na, mit melengetek itt a keblemen hónapok óta... Szerencséje van, benéztem a kaszinóba, nem látom a nyakkendőcskét, csak a szokásos kemény mag nyüstöli egymást, de akkor is..

És én még azzal kecsegtettem, hogy esetleg, netalántán, ha megfelelően idomíthatónak bizonyul, bepapírozódhat hozzám finom úri famíliámba, már ha gondolatmenetének és életének tervszerű irányítását várja (miért is ne várná) egy potenciális anyósjelölttől... Ordikám, nem tudom, hogy tudsz visszakerülni a pikszisembe..
@kisa:

Mire gondolsz pontosan? Berki aranyérmére?
@kisa: Nem olvastam, majd pótolom. Ha ő az akire gondolok, akkor talán -h a neve (Günter), de lehet rosszul emlékszem.
@úriparaszt: biztos voltam benne, hogy téged tényleg nem érdekelnek az ilyen művi fogjunknagyot "versenyek". Rólad el is hiszem egyébként.

Őszintén szólva engem is inkább az emberi, meg erkölcsi oldala (mint mindennek az én hülye értékrendem szerint). Téged meg egy filozofikus szemlélődőnek gondollak, olyan rousseau-i elvonultsággal és erős filantropikus hajlammal. (bocs a személyeskedésért)
@Fabius: Igen, arra.
@úriparaszt: Eh, valóban felesleges az a "h". Elbénáztam. Persze, a bádogdobos. Bár nem az a kedvencem. Megéri, de csak ha nyugi van az ember körül. Nem olyan lájtos kikapcsolódós... :-)
@kisa: Berki Igen! :) - én láttam a fiút lovazni élőben is, és mondhatom, hogy csoda amit tud! Ez a gyakorlata pedig hát... nagyon kemény, és mégis olyan könnyedén csinálja, mintha a világ legtermészetesebb dolgát tenné...
Mi meg valóban nagy hülyék vagyunk! Állandóan a mocsokról mondunk véleményt, pedig mindennél jobban vágynánk a sikerre, a kielégülésre, a kellemesre, a felemelőre... és amikor van olyan, azt mi is olyan természetesnek vesszük, mintha a világ legkönnyebb dolga lenne... gondolom azért, mert tényleg az volna az ideális... olyankor a trollok sem támadnak :). Járjunk torna versenyekre! szerintem :)
@sületlenke: ismét tévedés. :-P Papcsák nem vont párhuzamot 1956 és 2010 között. Egy kulturált beszéd volt, ahol a forradalom zuglói vonatkozásairól beszélt (Sztálin-szobor ledöntése, történések a Bosnyákon). Láthatóan igyekszik integrálódni a kerületbe, a siker persze kétséges.

A koszorúzás pedig a Szivárvány utca-Thököly út sarkán lévő emlékműnél volt. Még az SZDSZ(!) is koszorúzott... Ott volt Janicsák is, aki nem öltözött ki túlságosan. (Papcsákon egyébként nem volt nyakkendő.)

Kovács Balázs életkora pedig 38 év.
@sületlenke: mondtam én, hogy "éljen Papcsák!"? ;-)

Kulturált beszéd volt, ezt meg kell hagyni, tartottam tőle, hogy fülkeforradalmazni fog, de nem tette. Ez nekem pozitív csalódás. Semmi több. Ettől még nem fogok esedezve belépni a Fideszbe és tartok bizonyos dolgoktól ettől függetlenül.

Azonban arra sem vagyok hajlandó, hogy dafke szarnak mondjak valamit, mert X vagy Y mondta. Nem ilyennek vagyok kalibrálva.

Jut eszembe: Kovács Balázs nem volt ott az ünnepségen. Aztán lehet, hogy a XVI. kerületin volt.
@Ordnassac: szerintem egy ilyen kaliberű alakot még a legnagyobb toleranciával sem lehet egyetlen apró - az őt jellemzőtől kivételesen nem eltérő - megnyilvánulás alapján megítélni. Nem mondom, hogy hallelujáztad, dehát te tényleg objektív, független, vagy minek nevezzem megfigyelő vagy, oltári tudással, meg sok egyébbel, ami nem jellemző nemhogy a korosztályodra, de lényegesen többet megélt ősbölényekre sem.

Magyarán: P hátterével, idekerülésével, múltjával, erkölcsi-etikai jellemzőivel szemben nem érdemel még említést sem, hogy a semmiközehozzá kerület ünnepségén ő éppen kivételesen nem vette át az ezek szerint volt Bibó társ főcsörtető kegyeletsértő 56-os párhuzamát.
süti beállítások módosítása