Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.17. 08:00 Fabius

A bennem lévő x-faktor

Címkék: rtl klub megasztár nagy feró zsűri x faktor

Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő videókat nézzem meg az ertéel szuperprodukciójából, hanem odaüljek elé. Igen, a nyájas olvasó kitalálta, nem tartozom abba a csoportba, akik kizárólag az Olasz sáska (Calliptamus italicus) párzási énekének közvetítését nézik a Diszkó Veri csatornán. Közönséges médiafogyasztó vagyok, ráadásul a 18-49 célcsoport tagja, akit mindenféle vizuális, vásárlásra ösztönző hatásokkal igyekeznek bombázni az ebben érdekeltek. Nekünk szól, hogy a kékvérű nők könnyen hüvelygombásodnak, hogy a menstruáció a hónap legörömtelibb napja, és hogy a szárnyas betét azért jó, mert kifér a budiajtó résén. Egyedüli rejtvényt már csak a csavart bordás tampon okoz, mert eddig úgy tudtam, a nők hüvelyében se metrikus menet, se fegyvercsőhöz hasonlatos huzagolás nincs.

Szóval érintve éreztem magam a Nagy Szétültetés Ügyben, gondoltam itt az alkalom, hogy elejétől a végéig megnézzek végre egy X-Faktort. Az aprólékosan kidolgozott és bejáratott formátumnak le kellett volna nyűgöznie, vártam, hogy engem is csodálatra késztet, mint teszi ezt hétről hétre cirka másfél millió emberrel. Amit kaptam az nem az ájulat volt, hanem agyvérzéssel kombinált akut agyi hypoxia. Mondjuk utóbbit lehet ordítás közben szereztem be, mert műsor közben kiesett a számon néhány lesből támadó mijafasz?!

A műsorban fellépő faktorkák teljesítményét megítélni nem fogom, az ítélet úgyis szubjektív. Volt aki tetszett nekem is, és volt aki nem. Viszont a zsűrin elkapart az agyam, mint csendőr kakas a meleg taknyon. Mikor Nagy Feró harmadszor ismételte el, hogy bazmeg, ezt a szart amivel te itt nyomulsz kurvára utálom, mert egy fos, de, hogy te édescsillagom mennyire zseniálisan istenkirálycsászár voltál ebben a szarban, az elmondhatatlan! Keresem a hibákat hidd el, de kurvára otthon hagytam az okulárét, meg különben is Malek parfingja csípi a szemem és úgysem látnék a produktumban semmi kivetnivalót -akkor azért föltettem a kérdést: mi ez itt wazz? Tehetségkutató, vagy csótánycsapda? Mert a Nemzet Csótánya erősen beleragadni látszik a lájkolós középszerbe, a többiek meg bólogató nejlonkutya módjára utánozzák.

Geszti egyszerűen csak unalmas, Keresztes Ildikó viszont olyan természetes és élő, mint egy kriptaajtóra szögelt selyemvirág koszorú. Malek Miklós legalább odavágott a mentorságnak úgy istenesen és őszintén: "tőlem ne várjátok, hogy a saját csapatom ellen szavazzak! " -mondta a párbaj után- csak diplomatikusan nem tette hozzá, hogy akkor sem, ha a klapec szemmel láthatóan nem ébredt föl aznap reggel, és fejben otthon alszik éditündi nyálhabocskát fújva a műsor alatt. Így kell ezt, hiszen így válik teljesen értelmetlenné az egész: nem azt zavarjuk el aki gyenge és rossz, hanem a "másét". Ez volna az amerikai profizmus, tényleg van helye "mi kutyánk kölyke" mentalitásnak egy tehetségkutatóban?

A műsor végére felfedeztem magamban a saját, eddig nem ismert x-faktoromat, ami joggal predesztinálna az adásban szereplésre: én lennék a moderátor, aki hibátlan -még jó, x-faktoros, höhö- ütemérzékkel teremtené nyakon a zsűrit, mikor éppen hazavágni igyekszik a nélkülük élvezhetőnek mondható műsort.

187 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr342377081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ferófaktor 2010.10.17. 16:24:08

Nem vagyok egy nagy tévénézős típus, de esténként azért csak-csak megy otthon a fénydoboz, így kénytelen-kelletlen néha rápillantok. Mióta elindultak ezek a tehetségkutató showműsorok minden egyéb műsorban (Fókusz, Aktív) az ott szereplőkkel és a zsűri...

Trackback: A Mikszáth tér hazatér 2010.10.17. 10:47:05

A közhiedelemmel ellentétben a rómaiak nem hintették be sóval Karthágó helyét. A közhiedelemmel ellentétben nem kell behinteni sóval az emtévének nevezett valami helyét. Gondolom a Zegzugos történetek című várossorozatukat nézve. Tíz percig. Hogy aztán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius:
Nem, ugyanis én nem trágárul fikáztam valamit, amiről fogalmam sincs, hanem a tőlet tellhető legrészletesebb fogalmazással próbáltam elmagyarázni, hogy a te fikátó posztoddal ellentétben mi az igazság az ilyen műsorokkal kapcsolatban, és mi a rossz az ilyen fikaposztokban. És én ezt azért tudom jobban, mert - amíg te csak 1 ilyen műsort láttál, - én kb 2000 ilyen fikaposztot olvastam már. nem tudom, érted e.
@Fabius:
"Dühösnek látszom?"
Igen. Amit szmájlival próbálsz álcázni, de nem sikerül.

"Ellenkezőleg, remekül szórakozom, hogy van még ember, aki "magasztos küldetést" lát egy kereskedelmi tévé tevékenységében. :-)"
Mielőtt butaságokat írsz, ajánlom, hogy azért olvasgasd a korábbi válaszokat, amik neked szólnak.
@Pete Gorilla:

Ahha. Szóval a trágárság csak a magasztos küldetést teljesítő kereskedelmi televíziózásban elfogadott és hétköznapi dolog, egy magánember személyes blogján elfogadhatatlan. Értem. Nagy Feró minden további nélkül elküldheti akár a komplett stábot a kurva anyjába ahogy tette azt a főzős műsorban, de én a blogom közönsége előtt szépelegjek, mert a véleményemet kizárólag PC módon lehet előadni. Mentornak kellett volna mennem bloggerkedés helyett.
@Fabius:
Te még mindíg nem érted ezt a "magasztos küldetés" dolgot. Ez nem a kereskedelmi TVt minősíti fel, hanem téged le, mert veled kapcsolatban írtam. Mégegyszer elmondom. Én azt írtam, hogy a te trágár és közhelyes fikaposztodhoz képest a kereskedelmi TV magasztos küldetést teljesít. Tehát csak akkor látszik magasztos küldetésnek, ha a te blogod színvonalával állítjuk párba. Nem tudom, érthető e.

" Mentornak kellett volna mennem bloggerkedés helyett."
Vigyázz, mert ott azért vannak elvárások, és át kell látni a dolgokat. Nem biztos, hogy menne.
@Pete Gorilla:

Ne ugorjuk át ezt a trágárság dolgot ilyen egyszerűen, ha már ez a fő hivatkozási alap: szóval az általad megvédeni kívánt Nagy Ferónak privilégiuma van a trágárkodást illetően? Vagy, ha neki lehet főműsoridőben, akkor nekem is írásban a saját blogomon?

Mellesleg elég sekélyes és közhelyes érvek helyett az értelmi képességeit kétségbe vonni mindenkinek, aki a kedvenceidet bánccsa' a zinterneten. Nem tudom érthető-e?
Hihetetlen hogy milyen szinten tudnak emberek összeugrani, és vitázni azon, hogy kinek mi tetszik :)
Amikor pedig lehetne szídni - és szerintem pártatlanul, teljes joggal - a produkció technikai kivitelezését...

Hogy tudniillik én utoljára ilyen minőségű hangosítást 11 évesen, a Gerecsetetői gyermektábor zsákbanfutóversenye eredményhirdetésén hallottam.
Ez senkinek sem tűnt fel?
@Barbwire:

"Hogy tudniillik én utoljára ilyen minőségű hangosítást 11 évesen, a Gerecsetetői gyermektábor zsákbanfutóversenye eredményhirdetésén hallottam.
Ez senkinek sem tűnt fel?"
Ez sajnos igaz. Nekem feltűnt, írtam is, hogy nagyon rossz volt.

@Fabius:
"Mellesleg elég sekélyes és közhelyes érvek helyett"
Mindenre érveltem.

"aki a kedvenceidet bánccsa' a zinterneten."
Mikor mondtam, hogy a kedvenceim? Attól, hogy védek valakit, vagy valamit, akire nem megalapozottan mondanak rosszat, az közel sem jelenti azt, hogy a kedvencem. Egyszerűen nem igaz, amit róla mondanak, akár a kedvencem, akár nem. Te hülyeségeket mondtál róluk. A bíróságon sem kedvence az ügyvédnek a vádlott, csak szól, ha olyat mondanak róla, ami nem igaz, vagy nem úgy igaz. (Nem tudom, érthető-e?)
Jól van, ne ugorjuk át a trágárság dolgot.
"ha már ez a fő hivatkozási alap" nem ez a fő hivatkozási alap, ez csak az egyik hivatkozási alap.
"szóval az általad megvédeni kívánt Nagy Ferónak privilégiuma van a trágárkodást illetően? "
Igen, ugyanis a zsűri karaktereinek a kiválasztásakor nyilván szempont volt az, hogy vigyenek olda egy olyat, aki közdtudottan nem szalonképes teljesen, és így fog mondani ezt azt, ami nevetésre, felhördülésre, a visszajátszásokon kisípolásra ad okot. Ez és része a shownak. Te azt csinálsz a saját blogodon, amit akarsz, én meg elmondom róla a véleményemet. Miért gondolod, hogy én meg kívánom védeni a Nagy Ferót? Hol mondtam ilyet? De azért ne felejtsük el, hogy egyelőre még te nézed őt a TVben és nem ő téged. majd ha fordítva is lesz, akkor össze lehet benneteket hasonlítani. (kétlem, hogy lesz fordítva)
szerintem a magyar emberek elvárásaiba nem fér bele, az, ha jól belemondják a nyominger MIMI és Gergő pofájába, hogy Szarok vagytok,felkészületlenek, és kedvetlenek.És hogy takarodjatok.
Ráadásul direkt "szerethető" figurák maradtak benn szarul jönne ki, ha most nekiesnék gyalázni őket.
A liszensz nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy a mentalitás is ugyanaz.
@Pete Gorilla:

"Miért gondolod, hogy én meg kívánom védeni a Nagy Ferót"

Azért gondolom, mert ez a poszt az ő és a mentortársai kritikájáról szól. Ugyanis, ha figyelmesen olvastál akkor számodra is kiderülhetett, a poszt nem az X-Faktor mint formátum kritikája, hanem annak zsűriéjé.

Mellesleg feltűnhetett volna az is, hogy a trágárság szinte kizárólag a Nagy Feró tevékenységéről szóló részre korlátozódik, illusztrálandó a tőle megszokott színvonalat. Ha az szempont, hogy ő legyen a szalonképtelen, akkor miért lenne visszás, ha valaki illusztrálja a szalonképtelenségét.

Most vonjam kétségbe én is, hogy nem sikerült megértened és feldolgoznod a leírtakat?
@Barbwire:

A hangosítás minőségét felróhatjuk az első élő adás izgalmának :)

Ami számomra lényegesebb, az hogy a zsűrivel nem az a gond, hogy játszik, hogy nem természetes, erőltetett stb., hanem az, hogy nem jól játszik.
Unalomig ismételt, hogy ez egy franchise és hogy a legapróbb részletig egy forgatókönyv szabályozza a műsormenetet.
Egy valamit viszont nem tudnak előírni a zsűrinek, a habitusukat, a kulturális identitásukat. A magyar kultúra nem annyira megengedő, nem annyira nyílt.
Egy angolszász környezetben nevelkedett valaki, és legfőképpen egy amerikai sokkal teátrálisabban nyilvánul meg bármiben, sokkal jobban tud játszani, mert ezt látta, ebben nőtt fel. Ezért van az, hogy az angol,vagy akár az amerikai változatokban könnyedebben adják elő a szerepet.
Szar ez a műsor, de mit lehet tenni, ha ez kell a népnek?
@Fabius:

"Most vonjam kétségbe én is, hogy nem sikerült megértened és feldolgoznod a leírtakat?"

Na szóval a lényeg az az, hogy ezt a posztot már nem mented meg, ugyani,s aki idekeveredik, és netán beleolvas a kommentekbe, az rájön, hogy közel sincs igazad, és amit kritizálsz az sokkal összetettebb annál, mint, ahogy te itt beállítod. Itt a vége fuss el véle, megyek a dolgomra.
@Pete Gorilla: The show must go on.
Szóval:
1. Jelentkezik 5000 ember egy ilyen show-ra. Ebből kiválogatják a 100 legbénábbat meg a 100 legjobbat. A bénákat lehet alázni, lehet rajtuk röhögni. A jókért lehet szurkolni, sms-t küldeni.
2. Kiválogatják a zsűrit, legyen benne nagyszájú, egy nő, egy trágár meg egy visszafogott.
3. Ügyelnek arra, hogy ne a legtehetségesebb nyerjen, mert az ártana a további karrierjének.
4. Az éneket és a hangzást manipulálják.

Ezeket az infókat tőled vettem le. Tehát lehet nyálcsorgatva nézni és küldeni az sms-eket egy megrendezett, minden pillanatában mű "tehetségkutató" műsorra.
Ami viszonylag olcsón létrehozható, nem kell nagy színészi teljesítmény, elég néhány "celeb".
Hát, mit mondjak, nem csináltál kedvet te se a műsorhoz. Pedig azt gondoltam, ha már Fabius ennyire fikázza, megnézem. Még akkor is, ha nem érdekelnek se az önjelölt tehetségek, se a celebzsűri.
@papo77:

jaja, amikor a villákban ölelkeztek a továbbjutókkal az annyira idegen volt:) nálunk nem szokás:) szegény Ferón látszott, hogy zavarban van:)
A posztoló egy rendkívül fontos kérdést elemez sőt feszeget.Éppen ezért nagyon örülök,hogy ennyien hozzászóltak a témához, így addig is sokan ismét felesleges dolgokkal múlatták az időt, velem együtt.
Hiányolnám még a "sunáznám", "első" és "biztos ratyi" kezdetű hozzászólásokat, ezekkel együtt lenne teljes az internet-élmény.
És nehogy valaki félre értsen:amíg ti itt a neten fontoskodtok fontos kérdésekben, addig sem vagytok részesei a való életnek, ami ezáltal egy fokkal jobbá válik. Tehát én valóban örülök mindennek.
Tessék X Factort nézni, az ám színvonal.
@Haszontalan:
Ugye viccnek szántad, mert pénz nemcsak mögötte van!
@papo77:

Valószínűleg ezért tűnik a legkevésbé feszélyezettnek Malek Miki, mert ő velük (amerikaiak, zenészek, sztárocskák ) is élt, él kint és sokat átvett tőlük. Ferót nem tudom hova tenni, Szekeres Ildikó túlkompenzál, Gesztinek meg nagyon nem való ez a szerep. Őt teljesen gúzsba köti ez a dolog, mindig valami kínos mosoly van az ábrázatán, kivéve amikor unatkozik. Ő egy szabadabb struktúrában jobban mozog.
@kisa:

1. Jelentkezik 5000 ember egy ilyen show-ra. Ebből kiválogatják a 100 legbénábbat meg a 100 legjobbat. A bénákat lehet alázni, lehet rajtuk röhögni. A jókért lehet szurkolni, sms-t küldeni.
2. Kiválogatják a zsűrit, legyen benne nagyszájú, egy nő, egy trágár meg egy visszafogott.
3. Ügyelnek arra, hogy ne a legtehetségesebb nyerjen, mert az ártana a további karrierjének.
4. Az éneket és a hangzást manipulálják.

Az utolsó kivételével sajnos ez a helyzet. A rossz hangzás nem az ének manipulálása miatt volt, hanem egyszerűen rossz hangtechnika miatt. Nem is akarok én hozzá kedvet csinálni. Sokmillió ember szórakozik rajta, boldog és szomrú pillanatokat él át, jó és rossz énekeseknek lehet drukkolni vagy fújolni, lehet szeretni vagy fújolni a zsűritagokat, és ezzel pár órára jól szórakozik az átlag ember, de a nem átlag is. Az, hogy pontosan mi van egy ilyen műsor hátterében, az ezen semmit nem változtat. Ez a célja, azt el is éri.
@Escobar888:
Ne felejtsd el, hogy te is nép vagy.
@papo77:
"Szekeres Ildikó"

Ő melyik műsorban van?
@Cuppanj a végére!:

Jó ember miről beszélsz, nagyrészt már Fellegi és Stumpf tulajdona, ja az utolsó már tovább örökítette.
@Pete Gorilla:

Hát ebben biztos nem :)

Akarom mondani Adrienn ...
Talán az is probléma, hogy egy 10 milliós országban nehéz annyi szupersztár énekest felfedezni, mint a jóval népesebb USA-ban,vagy UK-ban,germánoknál stb. mi mégis már elég sokat "találtunk"
A leg felháborítóbbnakén azt tartom, hogy minden ilyen műsorra jut egy a magyart csak törve toló idióta, aki ha tényleg önszántából érkezett, hogy üstökösként ragyogjon celebjeink és sztárjaink között, akkor inkább a bezárt OPNI-ban a volna a helye.
A zsűrik pedig tényleg nem ítélnek, csak nyalnak. Nem vagyok egy kis Mozart, de mind pénteken mind szombaton volt olyan érzésem, hogy ennyire hangosan én is tudok üvölteni, ez volna az X- meg Mega faktor?!
Jah, és nem nézek tévét, pedig kell
@Pete Gorilla:

Nekem nem igazam van, hanem véleményem. Amit nem mentegetni fogok, hanem megvitatni. Se azonosulni se egyetérteni nem kell vele.
@Pete Gorilla:

Keresztes Ildikó

csak sikerül leírnom
Aki ilyen szarokra pazarolja minden hétvégéjét, az nem is érdemel jobbat.
@papo77:
szekeres adrien nagyon jól énekel.
keresztes ildikó az x-faktorban meg egy igazi rettenet.
a malek legalább ért valamit hozzá.
@samba pa ti:

Próbáltam itt okoskodni, aztán még egy nevet se tudok leírni helyesen.

Mindenesetre valóban Malek tűnik eddig a legnormálisabbnak.
Ezt a mocskot főleg a női nézőknek és a nyuggereknek találták ki, akárcsak az összes idióta, unalmas szappanoperát, sorozatokat. Az eddig rendben is van, de mi a rákért adják főműsoridőben így az asszony miatt sokszor kénytelen vagyok én is nézni. Adják ezeket délelőtt vagy kora délután, este meg adjanak helyette filmeket.
jó az X-faktor. Király L Norbi meg 6almas! akinek nem tetszik az nézzen Isaurát, ne itt hisztizzen minden másnap...
@Kivlov: Te nekem nagyon gyanús vagy... Egyébként én holnap fogom megnézni. Nagyon kiváncsi leszek, mert a kritikai érzékem jobb a posztolónál.
Majdnem értelmes volt ez a cikk, már csak gondolkozni kellett volna a megírásakor. Meg talán nem ennyire beanyagozni. A lényeg átjött, kb. egy mondat, a többi szarhabosítás.
Van aki a gigasztart szereti, van aki a gipszfucktort, van aki egyiket sem. En max. az elozetesuket latom, ha nem megyek ki a szobabol reklamblokk alatt. Nekem tok egyforma mindketto. Egyikben is emberek kornyikalnak zsuri elott, a masikban is. A nagyobb kereskedelmi radiok reggeli musorai kozt sem tudok kulonbseget tenni, mindenhol ugyanaz van, 3 ember vihog a sajat hulyesegein. Sot, meg a Baratok kozt meg a Joban rosszban is teljesen egykutya nekem. Nem ertek en ehhez a magasfoku kulturahoz.
Egy másik fórumozó véleménye:
Megasztár vs X-faktor

A pénteki Mega agyonverte az X első élő adását. Úgy vártam, mit tesz majd az RTL, valami monumentálisat, hatalmasat, szebbet, jobbat, nagyobbat stb... Hát egy nagy nulla, amit kaptam. Komolyan, nem is értem.

A X stúdióképe borzalmas, unalmas, semmilyen. Olyan, mintha a kilencvenes évek elején lennénk és a díszlet pár Videoton Color Star tévé lenne, a robbanós. Ráadásul úgy nyílik a színpad ajtaja mint Megáéknál.. Hát... A Mega nagy, van tér, sok fény, színek - igazi koncerthangulat. Az X egy sötét luk pár világító "tévével". Én értem, hogy a márkafüggőek szerint ez a "húdecsudi", de maradjunk a tényeknél. Az X Faktor jellegét tekintve egy kamara-előadás, a Mega meg ehhez képest egy monumentális szuperkoncert.
Díszlet: X 2/10, Mega 9/10.

A fellépők (versenyzők) tekintetében a zsűri tevékenysége a lényeg, pontosabban, hogy kit, kiket válogattak be (és tartanak benn). Hogy ki áll ki, mit énekel, mennyire hamis - az a zsűri felelőssége/érdeme. A Mega zsűrije hiteles, az X-é olyan, mint valami politikai kommandó, Keresztes, Geszti - hagyjuk is. Feró jól elkúrja magát meg az image-ét, és oda szarik, ahonnan eszik. Bocs, lakmározik. Eszenyi iszonyú tahó volt pénteken, amikor beszólt a Fivéreknek. Megalázta őket, de ami még rosszabb, kb. azt mondta nekik "nem szeretlek benneteket". Hát ez nagyon primitív volt. Az X-ből a kismalek egyedül aki hasznosnak tűnik, a Megából meg kb. mindenki, de csak akkor, amikor Encike kap előző este kukikát a nunikába - amikor nem, hát tessék. Szerelmet vall mindenkinek, meg tahóskodik. Lehet, hogy ivott? Az X zsűrije alul teljesített - rosszul választotta ki az élő adás szereplőit. Jókat küldtek el, a középszerűek maradtak. A Mega versenyzői érdekesek, egyediek, különlegesek. Színes az egész.
Fellépők/Zsűri X 4/10, Mega 8/10

A hangulat.. Hát... Most mondjam azt, hogy az X-ben kb semmilyen? sötét minden, a népek ülnek, nincs dühöngő... A Megában ezzel szemben koncert hangulat van, sikítozás, vannak RAJONGÓK, azok a srácok tényleg sztárok. Az X-ből a szőke Wolf lány az, akivel körbe lehet mászkálni a világban, méltó az X faktor nemzetközi szinvonalához, remélem Ő fog győzni, megérdemelten. Minden adottsága megvan hozzá és tehetséges is! Aki kiesik az X-ből, annak vége. Mintha nem is lett volna semmi sehol. A szomszédság/barátok riszpektjén kívül nem sok hozadéka lesz ennek az egésznek. Mármint egy hét múlva senki nem emléxik rájuk. Se nevükre, se arcukra.

A top 3 esetleg celeb lehet, de csak rtl-es viszonylatban, szóval ami a műsorban szereplők jövőjét illeti: X faktor - temető, goodbye; a Megások viszont már most mind rengeteg fellépésre, közös bulira számíthatnak, ők tényleg sztárok az emberek szemében. Így is van jól, szárok legjobbika a MEGAsztár. Az X faktorosok sajnos senkik. És most már konkurencia adása sincs szemben a Megával, a Bariközt ugye nem nevezhető annak - az 8 millió embert az országban KONKRÉTAN nem érdekel.
Hangulat X 1/10 Mega 8/10

A hangosítás... Megasztár.. Letöltve meghallgatva derül csak ki, hogy nem is hamis ami a tévében annak tűnik. Ez azért gáz. Very big problem, mert ez egy zenei program. Szóval inkább a fülnek, mintsem a szemnek. Az X faktor hangosítása, keverése BRUTÁL, mind a bejátszóké, mind az adásé..
Adáshang X 9/10 Mega 3/10

A kép tekintetében a tv2 nagyon alázza az RTL-t.. A nagy filmstúdiónak köszönhetően sok, jól bemozogható tér van, vannak effektek a képen, stb.. Gondolkodnak, ötletelnek - és ez jó! A Megának van 360 fokban nézhető panoráma kamerája, lehet a neten operatőrösdit játszani.. :) Meg a Backstage eseményekre is van plusz 2 kamera.. Viszont egyik sem adja HD-ban, nem baj, majd talán a XXI. században...
Kép X 4/10 Mega 9/10

Összességében véve az RTL örülhet, hogy a Mega áttette magát péntekre, mert még pár adás, és széjjeltépte volna a Mega az X-et.. Az meg nemzetközi szinten igen komoly bukta.. A tartalommal és egyéb okosságokkal a Mega megnyerte ezt az évet, dobhatnak rá még pár lapáttal, de kb. az X-faktorból semmit nem lehet kihozni, a Megából meg kb. bármit.

Szóval, szeretném HD-ben a zenei műsorokat nézni/hallgatni. S akkor kitérhetünk arra, hogy ki hamis vagy ki nem.
Szóval nem a versenyzők hangja jobb,hanem a max-faktor kis semmi stúdióját könnyebb kihangosítani,mint a megasztár világszínvonalú koncert élményű stúdióját!!!!
Én még egyiket sem néztem eddig. A Mega@tmeg nem is fogom az számomra nézhetetlen, a zsűri és a két szörnyűséges műsorvezető miatt. Szombaton véletlenül átkapcsoltam az X-fatorra és ottragadtam. Mégis hogyan kerülhetnének elő tehetséges emberek a nagy tömegből ha nem lennének ilyen műsorok. Persze előkerülnek olyan kis előadócskák is akik gyorsan eltünnek a süllyesztőbe, de külföldön sincs másképpen. Lehet, hogy innen lesz végre egy nemzetközi sztárunk. Aki meg csak azért írkál ide, hogy mindenki lehúzzon az nézze a sáskák nemi életét valami exluzív csatornán. Még mielőtt mindenki "rámugrana", legöbbször olvasok tv. nézés helyett, sőt abszolut hallásom van, (aki érti ezt a fogalmat)de ami jó az jó.
@Dnalorid:

Ez egy hülyeség. Amit a TVben hallassz annak semmi köze a stúdióhoz és annak méretéhez vagy akusztikájához. Az adásba kerülű hang egy teljesen más hangrendszeren keresztül megy, mint amit a helyszínen lévő embereknek kevernek. Még a zsűri is mást hall a kis fülmonitorokon.

Az X faktor hangosítása egyébként katasztrófa volt, a TV adásban halk volt az ének, holott az számít. Ott hallatszott, hogy az énekes sem hallja magát rendesen. Aki ezt a fenti kommentet írta, az nem ért a hangosításhoz. A Megasztrár sokkal jobban szólt a TVben.
Aki hamis volt az hamis volt, és akire a zsűri azt mondta, az bizony az volt, mind a két műsorban. Olyan nincs, hogy valami hamisnak hallatszik, és közben nem az . Olyan van, hogy nem hallatszik annak, de az. Fordítva nincs.
Egyébként nem tisztességes összehasonlítani, mert itt ez volt az első élő adás. Most egész héten a hibákról értekeznek, és ki fogják őket javítani.
Az az igazság,hogy mindenki tudja hogy a Megasztárban születnek a sztárok,míg az rtl-es produkciókból a könnyen felejthető süllyesztőbe való kis emlékek...Meg lehet nézni hol tart most Utasi Árpi meg Tabáni meg hol a TV2 sztárjai Tóth Gabi,Rúzsa Magdi aki Eurovision képviselte hazánkat és még sorolhatnám...
De hogy friss példát hozzak a friss kiesők közül már most is mindenki az Adam's Comedyről beszél nem éppen mimigergőről vagy kiről...:D
@Dnalorid:

Szerintem a nézettségi adatok nem fognak igazolni, sem a "másik" fórumozót:)

Ízlésekről nem akarnék vitázni, mert ami az egyiknek koncerthangulat a másiknak betanított tinik előre gyártott táblákkal történő irritáló visítása.

Ami az egyiknek sok fény, tér, színek az a másiknak stílustalan nagyzoló giccs, mint egy romalagzi.

Ami az egyiknek sivár borzalom a másiknak stílusos letisztult.

Ezzel csak azt akarnám mondani, hogy mindenki másra vevő.
Szerintem és ez az én véleményem, a megasztár olyan arcokat futtat ami nekem nem szimpatikus, sem a trampli HTB, sem a 12 éves totál manipulatív cukkermukker kislány.
Ahogy nem szimpatikus a cukkermukker fogszabis elkényeztetett GYP-s kislány sem az Xben.
Meg a totál hiteltelen zsűri sem.

Viszont az összképet tekintve a különbség megint csak szerintem szembetűnő. A mega olyan mintha Fásy Ádámnak adtak volna sok sok pénzt.
Ő meg a képességei szerint élt volna a lehetőséggel
Az X meg olyan mintha jéghideg profik percről percre megcsináltak volna az embereket, és a műsort.

A profizmus lenyomja az amatőrséget.
Van igazság abban amit mondasz az a faktorra,a megasztáros jelzőiddel nem értek egyet,de mégegyszer gondold át mire volt jó a te általad profizmusnak nevezett műség és koppintás a csillag ellikben,mire vitte utasi meg tabáni,segítek semmire...
És mire vitték a Megasztárosok? Nagyon-nagyon sokra!!! Persze ott is sokan tűntek el a süllyesztőben,de nem a nyertesek vagy a nagyon tehetségesek...
"A profizmus lenyomja az amatőrséget."

Muhahahahahaha

Egyszer nekem azt mondta valaki magáról, hogy "engem az amatőrizmustól a profizmus különböztet meg"

Ez kicsit olyan mondás.
Ez a kijelentés amúgy tényleg vicces volt..:D
Majd amikor decemberben véget ér mindkét show akkor ugrik a majom a vízbe,hogy ki mire viszi...Szerintem nem kell hozzá nagy tehetség hogy majd pár hétig próbálja forrón tartani az rtl a műfaktor győztesét,de úgyis süllyesztő lesz,mint eddig minden showjuk nyerteséből...
Az is érdekes,hogy eddig RTL-nél hányszor szerepeltek megások,Fábrynál például már jópár megás járt,a másik csatorna által felépített sztárokból él az rtl...
Szóval nem kell tényleg jósnak lenni,hogy megint a Megasztár győzteséből lesz vki...
@Dnalorid:
a megasztárban születtek, mert eddig csak ott volt énekverseny!
mimigergő + minek hasonlítgatni Adams-hez, mikor mimiék a 12.ek voltak itt, Adamék meg a 10.ek ott. A mesgazsr mostani 12.-je hol van? nevét hányan tudnák 10ből???

amúgy tóthék, rúzsa, caramel tényleg jó, mint ahogy tabáni is. király v. viszont már egy megcsinált, kevésbé tehetséges, mestertamás kreálmány. na innentől vesztett nálam a megaszar sok pontot...
Gondom van. Van két hasonló műsor, a zsűrikben - szerintem - megkérdőjelezhetetlen szakértő figurák. Egyéniségek, akik már letettek egyet- smást az asztalra. Hacsak a közönség szubjektív giccsérzéke nem szól bele, a legtehetségesebbek fognak győzni. A gondom ott van, hogy ezek a versenyek kitermelnek egy tehetséges társaságot, akik nem sokat fognak tudni mit kezdeni a tehetségükkel. A programok álomgyárat működtetnek, felelősség nélkül. Remélem, hogy nem lesz igazam. Szurkolok mindenkinek.
@Kandabula:

A piac majd eldönti kire és mire van igénye, ahogy eddig. Akikben a vitathatatlan tehetség mellett szorgalom is volt, azok profitáltak az eddigi műsorokból. Lásd Tóth lányok, Gáspár Laci, Caramel, Rúzsa Magdi, Tabáni stb.

A többieknek volt egy élményük és néhány gondtalan hónapjuk a műsorok utáni haknik és bulvárkalandok által kitermelt bevételből.
@Dnalorid:

Az összes tehetségkutató összes nyertese eltűnt a balfenéken, egyik sincs sehol.

" tóthék, rúzsa, caramel tényleg jó, mint ahogy tabáni is. király v. "
Dehát nincsenek sehol. Egy két évig voltak, volt, aki addig sem, és elvesztek a homályban. Ruzsa sincs sehol. Néha egy egy pletykalapban lehet olvasni róla valamit a fordrásznál. Oláh ibolya is teljes süllyesztő, de az összes ilyen. Nem csak itthon, külföldön is. Eddig egyetlen American Idol győztesből sem lett senki. Jennifer Hudson lett valaki, de az is a színészetben, és ő is kiesett idő előtt. Én vagy 4 évad American idolt végignéztem odakint, és senkiből nem lett semmi.
nem hiszem hogy ezt valami sztarversenynek kellenee felfogni.Az hogy kibol mi lesz a musor utan, nem a musort minositi hanem a csatorna sztargondozasat.
A musort magat a nezettseg minositi.es a bevetel amit termel, erre mondtam.hogy a profizmus lenyomja az amatorizmust, tobben fogjak nezni, dragabb idoben, es tobbet is fog termelni.
Azért ne emlegessük Tabánit egy lapon Tóth lányokkal vagy Rúzsa Magdival...Tabáni kb 3-4 hétig volt pörgetve amíg az rtl próbálta melegen tartani,de aztán ők is belátták,hogy sz*rból nem lehet várat építeni...
@Pete Gorilla:

és kik azok, akik vikágsztárok lettek az x-faktorból Cheryl Cole-on kívül: mondjuk Leona Lewis, Paul Potts, stb.

@ Fabius: amit írsz, (végig)olvashatatlan, de tedd már meg, hogyha a nemzet mittoménkije már úgyis intézkedett, akkor rászánsz egy pénteket, meg egy szombatot és végignézed mindkettőt, majd erőt veszel magadon és a nyílt fikázás helyett mondjuk ÖSSZEHASONLÍTOD a őket...

plíz, légy egy kicsit elegánsabb, fikázni mindenki tud ebben az országban...
Paul Potts nem X faktoros volt (Britain's got talent) - az opera más műfaj, azok olyan ki mit tud féle műsorok), és Cheryl Cole sem, csak ahogy olvasom, zsűri volt. Leona Lewis valóban az volt, de nem az X Factor miatt lett híres igazán, hanem mert Simon Cowel azzá tette. (Pottsot is egyébként)
Ez a post kicsit túlreagálta az estét :)
@Pete Gorilla:
szia Gorilla, elolvastam az összes kommented itt, és köszönöm az infókat, okosabb lettem.

Az én véleményem, hogy - nem tudom az eredeti műsor milyen, de - ez a műsor nekem nagyon mesterkélt, és 1 énekes kivételével egyszerűen nincsenek szerethető figurák, legalábbis számomra. 2-3embernek csakugyan jó hangja van, de nem biztos, hogy alkalmasok sztárnak, és 1meber meg gyenge hangú, de zseniális sómen.

a megasztár ilyen szempontból jobb, ott valahogy emberszerűbbek a versenyzők, itt minden sokkal művibb, gépiesebb, hidegebb. persze ez szubjekítv. ami viszont nagyon pocsék, az a zsűri. kisszerű szar gyenge poénok, beszólások, erőltetett jópofi, és hasonlók. szörnyű. ebben van a legnagyobb különbség a két műsor között, a meg zsűrije erősíti a műsort, az x-é meg gyengíti.

hogy baj-e hogy malek a saját emberére szavazott: dehogy baj. ennek semmi jelentősége. nem csak azért, mert az egész műsor egy színhát, és egy jó beszólás, ami megdobja a műsort fontosabb (lenne, ha lenne), mint hogy épp kimegy tovább, pláne ebben a fázisban. a másik, hogy aki most nem esett ki, kiesik 1 vagy 2 hét múlva. neki biztos sokat számít hogy meddig van bent, de valójában a műsor szempontjából semmi jelentősége. ez a műsor nem az énekesekről szól, ők csak csereszabatos alkatrészek a sóban.
@Pete Gorilla:
"Ruzsa sincs sehol"

Valóban. Haknisztárocska lett mind. De hogy a rúzsát is hagyták elkallódni... ez bűn. ilyen hangú énekes 50 éven egy ha van. a nemzet pacsirtája lehetett volna, igazi nagy sztár, nem csak tucatceleb.

ez nekem azt bizonyítja, hogy milyen bénák a producerek. refelxből elkezdték nála is alkalmazni a tucatsztárok módszerét, harmatgyengén. mondta is egyzser a geszti, hogy a magyar popiparban nincsenek profi menedzserek. azért nincsenek, mert aki okos, már rég elhúzott az ingatlanba vagy ilyen helyre, mert ott sokall nagyobb pénzek vannak. a kis magyar pop-pocsolyában meg maradta a selejt.
Malekról nem tudom eldönteni, hogy helyes vagy nem, talán a fogai miatt....
Me-me-me-megasztár :D

Balázs vérszegény volt, műsor pedig színvonaltalan. Nem faktorkák voltak gyengék hanem a rendezés:
1. néma csendek
2. fogalom nélküli zene bejátszások
3. hátsó kivetítő jó 1mp-s késésben volt
4. színvilág ga-ga-gagyi volt
5. Balázs nem Sthol (Sebestyén rádióba elmegy de itt ezzel a fura haspókos zakóval, mint egy idióta hóember)
@pamut:

Nézd ezek a műsorok angol vagy amerikai infrastruktúrára lettek kitalálva. Ahogy haladunk keletre, kevesebb rá a pénz, kevesebb a néző, nyilván töredéke az sms, olcsóbb is az sms, drágább a stúdiótechnika, nincs olyan mennyiségű és szakmailag jó felkészítő ember, nincs akkora kreatív csapat aki kitalálja a zsűri poénjait, nincsenek gyakorlott zsűritagok, mindenből nagyon kevés a választék, és ebből próbálják a legjobbat kihozni, és ha ezeket a hátrányokat mind összevetjük pld az angol eredetivel, akkor azért nem olyan siralmas az eredmény. Én igazán nem akarok abban állástfoglalni, hogy a két műsor közül melyik a jobb, mert nem tudom. Picit más a lényege a kettőnek, mert az egyik egy tehetségkutató, a másik meg félig valóságshow, emberi kapcsolatokkal a versenyzők és a mentorok között. Míg az egyikben a nagy rákospalotai filmstúdió (pénteken voltam épp a felvételen, mert kaptam rá repijegyet), a hatalmas díszlet a csillogés villogás a fő eszköz, addig a másiknál az emocionális tartalom, a mentorok versengése. A mezőny gyenge, de nem azért, mert idehaza tehetségtelenek az emberek, hanem azért, mert az egészséges önbecsüléssel megáldot tehetségeknek kicsit ciki egy ilyen műsorba jelentkezni, és aki ide jelentkezik, az - tisztelet a kivételnek - már eleve gáz. Angliában, ahol többszöröse a felhozatal, nyilván sokkal nagyobb tehetségek maradnak a végén fenn a szitán. Én azt látom, hogy mind a két tévécsatorna próbálja jól csinálni, és ha az ember leveszi az entellektüel szemüveget, akkor lehet rajta jól szórakozni.

Ruzsa Magdi... hát nem tudom. Valóban zseniális hangja van, de nekem 9 év külföld után nagyon szembetűnő volt az, és a gyerekeim is megfigyelték, akik ugye kinti popzenéhez szoktak, hogy a magyar énekesnőknek nagyon mély a hangja, és általában az ilyen tehetségkutatókon akkor lesz menő valaki, ha dögösen, tökösen énekel, akár fiú akár lány. Kicsit rekedten, kicsit keményen. Érthetetlen. (Most is azonnal mosolyog a zsűri, ha valaki rekeszt és dögöt visz bele, holott sehol nincs az megírva, hogy attól jó egy énekes.) És az a félelmem, hogy ez a 90-es évek derekán elindult divat igazából a széles tömegeknek nem tetszik, és felkapnak egy ilyen énekest, de az a dög, amit a versenyen beleadott az nem elég árucikk egy életen át. Nagyon nagyon kevés az olyan ember, aki képes évekig eljárni valakinek a koncertjeire, mert az jól énekel. Az embereknek többre van szüksége, másra van szükségük. Szerintem teljesen természetes folyamat, hogy Ruzsa Magdi eltűnt. Amit tudott, azt mindenki látta, elég volt, szép volt, tényleg ügyes volt, de vége. Ez nem az az ország, ahol ugyan azt a bluesrockos énekhangot fel lehet használni mainstram zenéhez az idők végezetéig. Szerintem a producerek is rájöttek erre. Az a másik, hogy Rusza nagyon elszállt, 400 ezer alatt nem vállalt már élő bulit, és a szervezők úgy voltak vele, hogy ok, most kifizetem, és majd 10 év múlva megint hívom. És lassan elfogytam a helyek. Vége a dalnak.

A magyar popzene meg úgy rossz ahogy van. nem véletlen, hogy az emberek jórésze inkább külföldi zenéket hallgat. Hosszabb kinttartózkodás után nagyon erősen észre lehet venni, hogy mennyire egy kaptafa a magyar popzene, és mindíg divatok hajtják. Most a népies dolgok a menők, akárcsak a pálinka. 15-20 éve a whisky ment, pár éve a jager ment, mindenki azt ivott, aztán kitalálták, hogy most legyünk nemzetiek, most mindenki pálinkát iszik, a körtepálinka drágább már, mint a Hennessy konyak, aztán majd ennek is végelesz. Ez van a zenével is. Megy - de nem azért, mert van létjogosultsága - hanem mert valahogy, hirtelen divat lett, és divat lett szeretni. Aztán már nem az, és az előadó eltűnik. Sajnos ez van idehaza.
@pamut:

Nézd ezek a műsorok angol vagy amerikai infrastruktúrára lettek kitalálva. Ahogy haladunk keletre, kevesebb rá a pénz, kevesebb a néző, nyilván töredéke az sms, olcsóbb is az sms, drágább a stúdiótechnika, nincs olyan mennyiségű és szakmailag jó felkészítő ember, nincs akkora kreatív csapat aki kitalálja a zsűri poénjait, nincsenek gyakorlott zsűritagok, mindenből nagyon kevés a választék, és ebből próbálják a legjobbat kihozni, és ha ezeket a hátrányokat mind összevetjük pld az angol eredetivel, akkor azért nem olyan siralmas az eredmény. Én igazán nem akarok abban állástfoglalni, hogy a két műsor közül melyik a jobb, mert nem tudom. Picit más a lényege a kettőnek, mert az egyik egy tehetségkutató, a másik meg félig valóságshow, emberi kapcsolatokkal a versenyzők és a mentorok között. Míg az egyikben a nagy rákospalotai filmstúdió (pénteken voltam épp a felvételen, mert kaptam rá repijegyet), a hatalmas díszlet a csillogés villogás a fő eszköz, addig a másiknál az emocionális tartalom, a mentorok versengése. A mezőny gyenge, de nem azért, mert idehaza tehetségtelenek az emberek, hanem azért, mert az egészséges önbecsüléssel megáldot tehetségeknek kicsit ciki egy ilyen műsorba jelentkezni, és aki ide jelentkezik, az - tisztelet a kivételnek - már eleve gáz. Angliában, ahol többszöröse a felhozatal, nyilván sokkal nagyobb tehetségek maradnak a végén fenn a szitán. Én azt látom, hogy mind a két tévécsatorna próbálja jól csinálni, és ha az ember leveszi az entellektüel szemüveget, akkor lehet rajta jól szórakozni.

Ruzsa Magdi... hát nem tudom. Valóban zseniális hangja van, de nekem 9 év külföld után nagyon szembetűnő volt az, és a gyerekeim is megfigyelték, akik ugye kinti popzenéhez szoktak, hogy a magyar énekesnőknek nagyon mély a hangja, és általában az ilyen tehetségkutatókon akkor lesz menő valaki, ha dögösen, tökösen énekel, akár fiú akár lány. Kicsit rekedten, kicsit keményen. Érthetetlen. (Most is azonnal mosolyog a zsűri, ha valaki rekeszt és dögöt visz bele, holott sehol nincs az megírva, hogy attól jó egy énekes.) És az a félelmem, hogy ez a 90-es évek derekán elindult divat igazából a széles tömegeknek nem tetszik, és felkapnak egy ilyen énekest, de az a dög, amit a versenyen beleadott az nem elég árucikk egy életen át. Nagyon nagyon kevés az olyan ember, aki képes évekig eljárni valakinek a koncertjeire, mert az jól énekel. Az embereknek többre van szüksége, másra van szükségük. Szerintem teljesen természetes folyamat, hogy Ruzsa Magdi eltűnt. Amit tudott, azt mindenki látta, elég volt, szép volt, tényleg ügyes volt, de vége. Ez nem az az ország, ahol ugyan azt a bluesrockos énekhangot fel lehet használni mainstram zenéhez az idők végezetéig. Szerintem a producerek is rájöttek erre. Az a másik, hogy Rusza nagyon elszállt, 400 ezer alatt nem vállalt már élő bulit, és a szervezők úgy voltak vele, hogy ok, most kifizetem, és majd 10 év múlva megint hívom. És lassan elfogytam a helyek. Vége a dalnak.

A magyar popzene meg úgy rossz ahogy van. nem véletlen, hogy az emberek jórésze inkább külföldi zenéket hallgat. Hosszabb kinttartózkodás után nagyon erősen észre lehet venni, hogy mennyire egy kaptafa a magyar popzene, és mindíg divatok hajtják. Most a népies dolgok a menők, akárcsak a pálinka. 15-20 éve a whisky ment, pár éve a jager ment, mindenki azt ivott, aztán kitalálták, hogy most legyünk nemzetiek, most mindenki pálinkát iszik, a körtepálinka drágább már, mint a Hennessy konyak, aztán majd ennek is végelesz. Ez van a zenével is. Megy - de nem azért, mert van létjogosultsága - hanem mert valahogy, hirtelen divat lett, és divat lett szeretni. Aztán már nem az, és az előadó eltűnik. Sajnos ez van idehaza.
Jó kis vita tetszik.

A Rúzsa Magdi valóban zseniális énekes de az önmagában kevés dalokat is kell írnia valakinek és ha saját magának nem tud akkor másra van szorulva és ezzel van az igazán nagy baj, nincsenek jó dalok jó számok, énekes még csak volna.

Az X-Faktor szerintem is sokkal nézhetőbb-profibb, maipuláltabb is talán lehet de egy fokkal kevésbé szörnyű mint a Mega. Jobban szerkesztett talán.

Egyébként szociológiailag is érdekesek ezek a műsorok, túlmutatnak saját magukon szerintem. Jó volna egy mélyebb elemzést olvasni amelyik a kettőt hasonlítja össze.
na csak bement kétszer. A blogmotor mondjon le.
@Pete Gorilla:
huh, azt nem hittem volna, hogy még azokat a kis gyenge poénokat is külön kreatív csapat hozza össze, amit a zsűritagok kierőlködnek magukból :) és ezért fizetést kapn valami kreatív? :)) de tényleg hihetetlen, mert kijön az egyéniségük is, csótány a leggyengébb, mintha egy kocsmában lenne, de ott van mögött szorosan keresztes, a geszti viszont egy kreatív, vagy csak volt valaha, mindenestre szerintem ez a pályafutása mélypontja, rossz ránézni. gyenge poénok, mesterkélt hang, pocsék. a malek meg mintha érezné, hogy ha nincs jó poén, akkor ne erőlködjünk épp elég a normális beszéd.
no mindegy, ezekre kár a szót vesztegetni, akár maguktól, akár segítséggel hozzák össze ezt a bántóan művi rossz színjátékot.

Ez érdekes, hogy "egészséges önbecsüléssel megáldot tehetségeknek kicsit ciki egy ilyen műsorba jelentkezni," igen, én is ismerek egy csajt, énekes színésznő egy színházban, fiatal, mellékszerepei vannak, de gyönyörű, és a hangja... hűűű... egyszer nekem is énekelt egy dalt csak úgy technika nélkül, hát simán nyerne egy ilyen műsort. mondta is nekem, hogy ha akarna, lehetne sztár, de esze ágában sincs, minek. teljesen megértem, én csak egzisztenciális kényszerből vállanám ezt a pályát, ha végképp nem lenne semmi más lehetőségem (persze se szép, se jó hangú nem vagyok, szóval csak elméletben :)), egyszerűen nagyon nem tetszik az, amilyen szituációkba és szerepelvárásokba kényszeríti a sztárjainkat a magyar média és popipar.

és az is igaz, hogy ez az ország egyszerűen kicsi egy nagy karrierhez.

megjegyzem én nézem mindekttőt, igaz a műsor felét áttekerem, a zsűrit hallgatni se bírom az x-ben, és a gyengébb énekeseket is, de ami jó azt akár 2x is meghallgatom.

dögös-mély-rockos hang: ez talált. én pont ezt szeretem :) pedig amúgy általában igen ritka, hogy a többséggel egyezzen az ízlésem, de ez most tényleg talált. itt nem is az számít, ki énekel, és igazán a minsőség sem annyira fontos, egyszerűen szeretem a dögös rockos számokat, ennyi. rekesszen csak, az a jó :) oké, néha még az én laikus fülemnek is feltűnik hogy nem "szerves része" az éneknek egy-egy rekesztés, hanem direkt belenyomja az énekes, az már nem jó, de ha sikerül természetessé tenni, akkor jöhet, zabálom.

Ami a magyar popzenét illeti valóban gyenge, nem is hallgatom, viszont a 80-as évekből induló, és a mai napig eleven alter bandák vonulata szerintem igazi gyöngyszemeket tudnak kitermelni, bár ez nyilván rétegzene.
@rockjano_: igen, ez fontos. nincsenek jó saját számai. már rég ki kellett volna jönnie egy átütő albumnak, legalább egy nagyon jó slágerrel, ami beépül a köztudatba és 30 év múlva is dúdolunk. egyszerűen nincs egy igazi jó híres "rúzsa-dal".
pedig pressert talán rá lehetne venni, hogy írjon, vagy valakit...
@pamut: A gond az hogy szerintem már a Presszer sem tud igazán jó dalokat írni, hiába nem egy mai gyerek már.

De a véleménye még mindig releváns.
@pamut:

Mi van akkor, ha egy "80-as évekből induló, és a mai napig eleven" és Rúzsa Magdi találkozik?

A kérdés költői, mert a válasz ismert, ha nem is annyira közismert:

www.youtube.com/watch?v=FbAxIdF-Pv8
@Pete Gorilla:

Csatlakozom pamuthoz, nekem is a mélyebb hangú, tökösen dögösen éneklő csajok jönnek be. Talán ezért megyek a falnak az amerikanizált, hajlítgatós, kasztrált férfi fejhangoktól, amit most épp Kállay-Saunders képvisel a Megában.

Lehet Amerikában ez a trend, vernyognak is így elegen, de itthon ez aligha lesz eladható termék. Legalábbis szerintem.
@version: "amikor meg csak a tehetseg szamitott:
http://www.youtube.com/watch?v=4nm_2tH9xvs"

Tény, hogy tehetséges volt. Éltek is a tehetségével. :)
Az meg mellékes, hogy közepesen gyenge playback az összes produkció? Végülis a felhajtás a fontos, meg, hogy lehet egymást osztani...
BEN2 tömören megfogalmazta amit én már egy hete mindenütt elmondok, beírok :

Ben2:Az elején csak a hülyék miatt néztem, aztán ért néhány kellemes meglepetés, jé itt igazi tehetségek is vannak. Aztán Geszti gyorsan kirakta a három legtehetségesebbet, egyértelművé téve, hogy itt nem tehetségkutatás, hanem celebgyártás folyik. Innentől szarok az x faktorra.

( mert magam is zsűriztem a TV mMegaSzar elődje műsorában a KIFUTÓBN---tudom hogy úgy megy.
GESZTI - nek ki volt adva, hogy a legjobb 3 lányt dobja ki és ne kerüljenek élő adásba--helyet kell csinálni a Janicsák Verának. EZT MEGTETTE.

Szempontok a produkció részéről a következő:
1. Ki mennyivel "járul hozzá". Janicsák biztos tanulva a Csillag születik-ből, ahol a J.Vera nem jutott tovább, most "betette a megfelelő "összeget, mint a MegaSzarban utoljára a Király Viktor papa..--de ezt tudják is az egész országban)
2. döntően befolyásolja a győzelmet, vagy előbbre jutás,( mert egymást nyomják előre pozicióba, meg ha tehetségtelenebb is mint más)..tehát egy olyan Tv csatornánál, ahol a legnagyobb a "Zsinagógás"-munkatárs--(és nem is hiszem, hogy nem "Salommal" köszönnek egymásnak reggelente....:)-ott az is számít.
( ez nem antiszemitizmus,!!!!- csak tájékoztatás azoknak akik nem ismerik ezt a "mentalitást" ezeknél az embereknél....mert sajnos így van , főleg azokon a helyeken ahol nem kell sokat dolgozni vagy csak önmutogatni kell, és hatalmas pénzeket lehet kaszálni.(Pl. a régi rendszerben az IFJÚ Kommunista " főszerkesztője"-aki a BKV botrány időszakában felügyelő Bizottság elnöke volt,..és a Szerencsejáték RT. Igazgatója)...
Na ez Geszti, Janicsák, Kolosi (RTL) összefüggésben magyarázatként mondom.
Egyébként tök felesleges a szavazás..és telefonálás, az csak lóvé gyűjtés maguknak a produkció---mert NEM VESZIK FIGYELEMBE)
Minden előre megvan forgatókönyv szerint-nézettséget, és telefonos pénz gyűjtése érdekében)
Aki ezt nem tudja, az csak DOBJA KI BÁTRAN A PÉNZÉT TELEFONÁLÁSRA)
@bierkamp:
Aki a Megasztárt megaszarnak írja, az kapásból ledobott 30 pontot az ÍQjából, tovább nem is olvasom. Hasonlatos ahhoz a rettenetesen buta szélsőjobbos gondolkodáshoz, aki Maszopot, szadeszt, heti gennyest meg retekklubot mond.
Személy szerint én egyetértek a zsűrivel.
1-2 selejtező kivételével láttam az összes részt.
6 éves zenei képzettségem van (bizonyítvánnyal) és még a zsűri előtt elmondtam minden kifogást, amit ők is. (és ne gondolja senki, hogy olyan egyszerű ennyi ember előtt élően hiba nélkül gyönyörűséget produkálni!!!!)

Az a kérdésem lenne, hogy a cikkíró mennyire képzett zenész, lépett-e már fel élőben, emberek előtt? 1 xfaktor megnézése után mennyire tud objektív lenni a műsor megítélése?

Én láttam a megasztárból is egy csomó részt. nagyon amatőr a tv2 műsora az rtl klubéhoz képest.

És mielőtt kikiálltanátok átlagos tv nézőnek, NINCS normális antennája a tv-mnek!!! Nincs rá szükségem csak a forma 1-et és a focit néztem ezért egy pici szobaantenna hozza a szemcsés képet, ami nézésre épp elég. És van egy csomó celeb, akiről gőzöm sincs hogy mit csinált, mert amúgy nem nézek tv-t.
@Pete Gorilla: nah jah, mert metéltfarkú vagy...érthető:))))
a MegaSzar most egy " bazi nagy Roma MegaSzar-"
--fél Ámerikai Fekával kiegészítva. Hajlítgatnak, minta Ők lennének a legjobb New Orleans-i sarkon 10 klasszissal jobban ének lő négerek.
Na ezért nincs manapság igazi SLÁGER a magyar piacon ( mind ezt csinálja)-és ez szar--azt mondják ez az " árenbi":)) haha
@Fabius:
Mieéőtt még belemegyünk abba, hogy tökösen, dögösen éneklő csajok magyarok, míg a kasztrált vernyákolás amerikai, csendben megjegyzem, hogy az összes könnyűzenei énekstílus, ami Magyarországon megy, kivétel nélkül amerikai, (a rekedt tököset is beleértve), és még Ruzsa Magdi is amerikai mintára gyakorolta az éneklést. Most divat a soul zene, ezért nyavajognak annyit, mert most az az érzelmek kifejezésének állítólagos eszköze. Szóval Ruzsa ugyan olyan amerikanizált, mint Kállay-Saunders, úgyhogy ezt nem érdemes firtatni. Inkább arról kell beszélni, hogy a rekedt, dögösen tökös hang vajon kell e a népnek, mert szerintem egyáltalán nem. Van egy szők réteg, általában fiatal értelmiség, akinek megjön ez a hang (Horváth Charlie óta lett divat), de igazából az ország nagyrészét nem érdekli, sőt sokakat kifejezetten irritál. Én nem tudok olyan énekesnőt mondani a magyar popzene történetéből, aki hoszú időn át népszerű tudott lenni ilyen hanggal. Rövid ideig se nagyon. Ez egy sznob irányzat, ami egyszer kétszer jó, de hosszú távon nem lehet ráeröltetni a széles közönségre, mert a magyar embereknek egyszerűen nem jön be. Ezért nincs rá példa. Ugyanis az átlag ember szerint - teljesen érthető módon - egy énekesnő legyen feminin, ne pedig tökös. Aki nő, az énekeljen nő módjára. Így gondolkodik a társadalom jórésze, és aki megasztár akar lenni, annak ezt figyelembe kell venni. Ruzsa egész egyszerűen azért vérzett el, mert sem a hangja, sem a dalai nem illeszkednek a magyar popzenei kultúrához. Az emberek megunják a rekedtséget, kétszer megállapítják, hogy milyen jó, harmadszorra már elkapcsolnak. Az nem baj, ha valaki néha tud ilyet is, de aki ilyen hangra építi a karrierjét, az nagyot fog koppanni. Amerikában is vannak tökös hangú csajok, mint pld Pink, de ott is tudják a producerek, hogy bizony nőnek kell maradnia a sikerhez, és egy tökös dal után csinálnak neki egy nőieset, vagy romantikusat. Így működik a közönség. Presser írhatott volna neki bármilyen dalt, ha marad a rekedt hang és ez a tökös, fiús csaj image, megbukik. Oláh Ibolya is a fiús image áldozata lett, mert egy nő leyen nő, legalábbis hosszútávon. (Most amiket elmondok, ez a nagyközönség szempontjai, és ez kell a megasztársághoz, ahhoz, hogy valaki országos sztár legyen, és a tömegeket és a közönséget nem lehet hibáztatni, mint ahogy a népet sem.) Ez egy kész helyzet, és ez van. Én nem szeretem a magyar popzenét, nem ilyet hallgatok, játszok, de ha az lenne a dolgom, hogy itt fussak be vagy futtassak be valakit, akkor bizony ehhez alkalmazkodnék, és nem próbálnék egy újabb rekedt, tökös csajt ráerőltetni a népre. Férfiban ugyanez van. A fiatal énekes férfiak dalait általában fiatal lányok szeretik, és a Kállay-Saunders féle túlérzelmes hajlítgatástól elolvadnak. Azt tudják szeretni a tinik, és még az kicsit idősebbek is. Aki rekeszt az rétegzene lesz nagyon hamar. Roy és Ádám is az lett. (Bár ott kicsit más a háttér, ők nem karrierzenészek). Szóval a Kállay-Saunders féle énekstílusnak van igazán esélye, mert azzal lehet a szerelmes dalokat énekelni, és az kell a közönségnek.

@pamut:
Hát nem tudom, hogy mennyire írják meg a poénjaikat, nyilván sok benne a spontán szöveg, de az esetleges egymásnak ugrásokat, vagy sok előregyártott szöveget kitalálják nekik. Persze improvizálnak, sokadnak bele a saját egyéniségükből is. Igazán senki nem tudja, mennyi a megírt, mennyi a spontán, de az biztos, hogy van csapat, aki ezen dolgozik, hiszen ezt ellenőrizni kell, a megfelelő mennyiségű poénnak ott kell lenni, mert senki nem garantálja, hogy magától adódnak majd ilyen helyzetek. Fábrynál külön csapat írja már a vicceket (de ez nem magyar sajátosság. Lettermannál, Jay Leno, Conan O'briannél ugyanez megy). Nem lehet elvárni, hogy valaki évtizedeket keresztül minden héten telelegyen jó poénokkal.
@bierkamp:
Persze hogy az vagyok, mert fitymaszűkületem volt kisgyermek koromban. De nyugodj meg, a jobbik megbukott, ennél már csak népszerűtlenebb lesz, széthullott, akik előző nap együtt zsidóztak a kocsmában ma már egymást hazaárulózzák, a parazitás jobbikos filmben Vona irodájában kb 2 könyv van a nagy üres könyvespolcon (lehet, olvasni sem tud), úgyhogy a teljes lekvárosbukta már csak rövid idő kérdése. Ezellen a tehetségkutatók ürügyén idevisítozott zsidózással sem tehetsz semmit. Szerintem inkább nézd a műsorokat és szavazzál, vagy indulj rajta 44-es bakadalokkal.
Én azt gondolom, hogy ebből a témából nem kell politikiai ügyet csinálni, habzó szájjal mutogatva a zsidó maffiára. Most jön október 23, majd ott elmész, kisípolod magad, és lehiggadsz.
@Pete Gorilla: na azt azért én is tudom, hogy a showmanek dumáját külön stáb írja a világon mindenhol, ez közismert, még keresnek is rendszeresen a stábba kreatívokat nyilvános hirdetésekben. csak az lepett meg hogy az X-es kritikán aluli minőséget is írják - de ezek szerint ez nem biztos.
az hogy összekapnak, meg a többi, az nyilván a kötelező színház része, olyan gyengén csinálják, hogy lerí róluk, hogy nem őszinte. na de tényleg kár rájuk a szó.

bierfúval ne foglalkozz, nem éri meg.

a rekedt hanghoz meg annyit, hogy horváth charliet sose bírtam, sőt. szóval nagyon nem mindegy milyen minőségű emberből jön és milyen szám. karrierszempontok nem érdekelnek, és sajnálom ha se itt se máshol nem lehet rendes karriert befutni pusztán ezzel a stílussal, mindenesetre nekem bejön. azért azt úgy tudom, és ebben elég biztos is vagyok, hogy amerika rétegzenészek hazája, ugyanis elég nagy és gazdag ahhoz, hogy a mainstreamtől eltérő zenészek is megéljenek benne, egyszerűen a rétegpiacok is elég nagyok ahhoz hogy eltartsák zenészeiket. itthon persze még a fősodor is kicsi.
@dajan: ebben van igazság. nekem már a hócipőm tele van a nem tudom hanyadik Caramel meg Gáspár Laci utánzattal.
@pamut:

"hogy horváth charliet sose bírtam,"
Én sem bírtam, csak ő vezette be ezt a rekedt hang trendet. Azelőtt elogadhatatlan volt idehaza. Mikor behozta a képbe a Cserhátit, akkor női vonalon is bejött. Akkor kezdett mindenki rekeszteni.

Most biztos sokan felhördülnek, de el kell felejteni, hogy a most felsorolt énekesnők milyen imaget vettek fel, vagy mit adtak rájuk, és milyen néprétegek szerették vagy szeretik, de én zenészként bátran állítom, hogy a magyar poptörténet három legnagyobb énekesnőke a Cserháti, a Dolly és a Szandi. (Mondom, mély levegő, elfelejteni a külsőt és a dalokat, és csak az énekesnői képességeket figyelni egy kicsit). Ez a három nő az, aki egyszerűen, ha akar, akkor sem tud hamis hangot kiénekelni, és a dögös, tökös, kemény rekedt hangtól kezdve a legérzelmesebb feminin hangig mindent tudtan (Dolly nyilván nem, mert öreg, de fiatalon tudott, Cserháti meghalt), és bárkit lemostak. Szandival, Dollyval dolgoztam, és olyan énekeseket én még nem láttam. Ruzsa is kismiska azokhoz képest, csakhát üzleti érdekből felvettek egy imaget, ami megpecsételte a megítélésüket, viszont hallatlan volt a népszerűségük, sokáig, mert minden fajtát tudtak. Én dolgoztam a Hotel Menton musicalben a szandival, nem mint zenész, hanem mint látványtervező, és mikor együtt énekelt a musicalszínészekkel és megszólalt, a színészek hangjából semmit nem lehetett hallani, lemosta őket, vissza kellett venni a hangerőből. A szulák Andrea is hasonló képességekkel rendelkezik egyébként mint énekes.
@Pete Gorilla: te lüke "Salom"! -nem bántásnak szántam a megszólítást.
Nem olvastad végig amit írtam---szakember vagyok, 14 év zeni tanulmánnyal 20 év külföldi Német Pop zenekari szerepléssel, itthon több lemezen hangszereléssel---sőt TV2 ős ilyen műsor zsűrizéssel.
TUDOM )és mindenkinek elmondom, rontom az üzletet), HOGY NEM ÉRDEMES TELEFONÁLI , SZAVAZNI)-MERT AZ KIDOBOTT PÉNZ ÉS NEM VESZIK FIGYELEMBE.

egy párral fentebb lévő fejtegetéseddel egyetértek 100 százalékig ezt be kell vallanom, ami a hazai ordítós (Ruzsás és társai), "árenbis"( fonetics:) Ámerikai stílust, és sznobizmust illeti.

Viszont rossz helyen jobbikozol, mert én ha lehet inkább a Demokráciát féltő és Demokrácia megtartásáért, és a Deiktaúra megdöntésért (nem Maszopos( drukker vagyok.)
Viszont a zsidókról való mentalitás beli problémát fenn tartom és ezt tapasztalatból írtam..és ezt sajnos sokan tudják észreveszik...ezért megy a zsidózás, mert nem tudják elviselni a nem zsidó emberek, hogy elébük kerül a " jó helyekre és pénzes pozicióba , főleg a médiában és az önmutogatós állásokban,... egy akár tehetségtelenebb" de Salom ember...,mert egymást nyomják előre...na ez a jelenség amit írtam (Janicsák, Geszti, Kolosi ügyben)hát ez van és ezt ki kell mondani.Erről tájékoztattam csak azokat akik nincsenek tisztában a dolgokkal, hogy hogy mennek és érthetetlenül állnak olyan dolog előtt mint pl. Geszti tevékenysége az élő műsor előtt ( a 3 igazi konkurencia kiszórása..Janicsák Vera miatt)
@flippant: az a gond, hogy mivel vagyunk kb 10 millióan, és ráadásul nem vagyunk egyformák, lehetetlen olyan műsorokat csinálni és leadni, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezért jó a változatosság, meg hogy annyi tv adó van, mint a nyű. Van választási lehetőség. De azért legyalázni embereket, mert nem azt szereti, amit te, szerintem nem túl szimpatikus. Ki mondja, hogy az a kultúra, meg az a jó, amit te preferálsz? Te? Vagy még pár ezren? Több millió embert lenézni, mert nem egyezik az ízlése a tiéddel?
@Dnalorid: ebben egyetértek, de sajnos ez az V. széria vérgyenge. Elvétve volt olyan versenyző, aki nem szörnyen hamis :-( Az első három szériában ezek az elődöntőbe se jutottak volna be. Nekem a Mega V.-tel az a bajom, hogy a léc lejjebb került. És ez óriási hiba
@bierkamp: dehát még akkor is felesleges sms-ezni ha a műsor nem előre lezsírozott. :))
@Fabius: jaaaaj, egyszerűen én sem bírom hallgatni ezt a stílusú éneklést :-( túlcifrázás, férfiatlan vértyogás. Jaaaj :-( Pedig kár azért a srácért, alapból egyébként jó hangja van.
@bierkamp: na, ezt én is nehezményeztem. Az a kis pufók lány, meg a Szirota lány! Ők nagyon keményen nyomták. Nem rosszak akik bent maradtak, de kapásból két énekest dobtam volna ki a fenti kettő helyett :-( Igazából nem értettem, hogy miért nem voltak jók a Gesztinek.
@bierkamp:

"Nem olvastad végig amit írtam---szakember vagyok, 14 év zeni tanulmánnyal 20 év külföldi Német Pop zenekari szerepléssel, itthon több lemezen hangszereléssel---sőt TV2 ős ilyen műsor zsűrizéssel."

Most kezdjük el egymást űberelni? Én annyira útálom a szakmai tekintélyelvűséget. Én sem ma kezdtem, nem keveset zenéltem, nem keveset dolgoztam filmben, médiában, zenében, de nem hozom elő, mert ez nem számít, hanem csak az, hogy mit mond az ember, és hogy az valós e, vagy sem.

Én elhiszem, hogy nem vagy jobbikos, de aki műsort, pártot, akármit gúnynévvel kezel egy vitában, az erőteljesen kurucos stílus, és onnantól nem nagyon tudom komolyan venni, és nagyon a jobbikosokkal folytatott politikai vitákra emlékeztet. Ha nem vagy az, akkor jó. De nem egy tehetségkutatókról szóló vitában kell lázadni a világméretű zsidó és szabadkőműves összeesküvés ellen.
Nyilván van susmus a háttérben, de azért én nem írnék konkrétumokat arról, hogy ki kit kent meg kinek az érdekében, mert ez - mégha egyértelműnek is látszik - feltételezés marad. Ezidő szerint ilyen a világ, ezellen semmit nem tudsz csinálni. Majd egy más történelmi korban tlán máshogy lesz.
@Pete Gorilla: Ó, Istenkém. Az intelligenciának nem fokmérője az IQ. Főleg nem az ÍQ.

Az X-Faktor meg egyszerűen borzalmas és nézhetetlen. A Megasztár is. Nemcsak a tehetségtelen szereplők, hanem a zsűri miatt is.
@Pete Gorilla:

Szerintem a hajlítgatós vernyákolással egyetlen érzelmet lehet kifejezni: a szenvedést. Mintha valaki állna az előadó mögött a heréjét elszorítva, a szerencsétlen meg küzd az életéért. :-)

Én azért megvédem a rekesztést egy kicsit. Ha a sikert eladott lemezben és teltházas nagykoncertben mérjük, akkor Charlie-t soha nem fogja megszorítani egy Király Viktor.

A nők esetében van igazad. Sokan próbálkoznak a rekesztéssel, és sokan feleslegesen. De ettől függetlenül van létjogosultsága, hisz csak az itteni hozzászólásokból látszik, igény az volna igazi tökös-dögös női előadóra. Ha ettől sznob leszek, vállalom. Adtam már pénzt Szabó Eszter lemezért, de soha nem vennék meg mondjuk egy Nyári lányok cd-t.

Ízlés dolga.
@Roa:
Az IQ az szó szerint az intelligencia fokmérője (annak a rövidítése ugyanis.) Az Í az nyilván elírás. Olcsó dolog egy fórumon elírásba belekötni. Akkor szoktak, mikor a mondanivalón nem tudnak fogást találni.

"Az X-Faktor meg egyszerűen borzalmas és nézhetetlen."
Akkor miért nézik milliók?
@Fabius:

"Ha a sikert eladott lemezben és teltházas nagykoncertben mérjük, akkor Charlie-t soha nem fogja megszorítani egy Király Viktor."

Igen, de Charlie máskor, és más pályán játszott. Divat volt szeretni, most már nincs sehol, és sír, hogy a sok feketén bezsebelt millió után kicsi a nyugdíja.

"nők esetében van igazad. Sokan próbálkoznak a rekesztéssel, és sokan feleslegesen. De ettől függetlenül van létjogosultsága, hisz csak az itteni hozzászólásokból látszik, igény az volna igazi tökös-dögös női előadóra."

Igen, ez így van, csak sohasem lesz mainstream, mindíg rétegzene marad. És ha egy rekedtből szárt csinálnak rövid időre, akkor sajnos a réteg felé vezető út az levele van, és azt végig kell élnie. Ezért tűnnek el sorra.
@Bejjja: hát--írtam, hogy miért nem voltak jók a Gesztinek...(SALOM):)
@Pete Gorilla: sajnos pedig ebben a tehetség kutatókban jön elő erőteljesen ez a tendencia, amit én SALOM-nak becézek. Mint írtam..megtapasztaltam már 1999 ben is amikor zsűriztem, és a megaszarban is amikor a koncepció más iránya volt előre elhatározva.
( Nagy vidéki " magyar" jány ..aki ugyan jól énekel, de azóta is gusztustalan a színpadon. Tóth Vere, Aztán jött a cigányok " seggnyalása..pártunk, kormányunk kinyilatkoztatása, hogy a cigók is nyerhetnek nálunk...és nyomjuk előre őket ( Caramell, Gáspár, Oláh Ibike,...azóta megy nagy büdös ámerikai -roma hajlítgatás az énekben),....na meg a határon túli seggnyalás is bejött Rusnya Magdi személyében....s végül az Ámerikában 9 kiló aranyat kölcsönkérő apuka " befizetése" és összeköttetése a fiának Király Viktornak a győztessé kihozatalához---na ezeket kell szisztematikusan végig gondolni .
Ami a szakmai dolgot illeti. Ének tanár és több évtizedes előadóművész pont ebben a szakmában, és gyakorlat,..nem egyenlő a "művészkék" között látványtervező, vagy díszletező, vagy akármilyen forgolódásaal, nyüzsgéssel..bocsi., de ezt meg kellett említenem , mások nem félrevezetése érdekében.
Amit én csinálok az konkrét erre vonatkozó szakma, és tanítványaim akik között ezeknél az " üzleti" műsorban szereplőknél 7 en sokkal jobbak, de lebeszéltem róla őket a jelentkezésről , elmondva, hogy hogyan működik, sőt az utóéletet és szerződéses kihasználást és elhasználást is felvázoltam, amit itt még el sem mondtam:)))
@Pete Gorilla:

Mit nevezünk fősodornak? Rádiós top40 játszási listát annak nevezzük? Ha igen, akkor a top40-ben három magyar női előadó van:

Oláh Ibolya
Tóth Vera
Tóth Gabi

ebbők kettő kifejezetten rekeszt.

www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=radios_top_40
@Fabius:
Igen, de ezekben a dalokban nem nagyon van rekesztés, főleg a Tóth testvérekében. Normális, az átlagnál picit mélyebb hangon énekelnek, de rekesztés szinte egyáltalán nincs. Pont ezt mondtam, hogy a rekedtes énekeseket sztárolják, de mikor piacról van szó, akkor már nem a rekesztés játszik. Oláh Ibolya sem rekeszt, legalábbis közel sem úgy, mint ahogy nyert anno. Meghát az, hogy a rádiók mit játszanak az nem a népszerűséget tökrözi, hanem inkább a reklámot. A zenei újságírók is már általában rendelésre írnak, nem a véleményüket. Ezt nyilván tudod. Ezt igazából a fellépéseik mennyiségéből, kaliberéből és nézőszámból lehet lemérni, arról meg nem nagyon van adat. Eladási lista meg már gyakorlatilag nem létezik.
@bierkamp:

"( Nagy vidéki " magyar" jány ..aki ugyan jól énekel, de azóta is gusztustalan a színpadon. Tóth Vere, Aztán jött a cigányok " seggnyalása..pártunk, kormányunk kinyilatkoztatása, hogy a cigók is nyerhetnek nálunk...és nyomjuk előre őket ( Caramell, Gáspár, Oláh Ibike,...azóta megy nagy büdös ámerikai -roma hajlítgatás az énekben),....na meg a határon túli seggnyalás is bejött Rusnya Magdi személyében....s végül az Ámerikában 9 kiló aranyat kölcsönkérő apuka " befizetése" és összeköttetése a fiának Király Viktornak a győztessé kihozatalához---na ezeket kell szisztematikusan végig gondolni ."
Ez pontosan így van. Az amerikai roma hajlítgatástól én is okádni tudnék.

"Ének tanár és több évtizedes előadóművész pont ebben a szakmában, és gyakorlat,..nem egyenlő a "művészkék" között látványtervező, vagy díszletező, vagy akármilyen forgolódásaal, nyüzsgéssel..bocsi., de ezt meg kellett említenem , mások nem félrevezetése érdekében."
Ezzel rám célzol? Én 25 éve zenélek, gitáros-énekes vagyok egy viszonylag rétegműfajban, a fél világot bejártam vele és nem vendéglátni, a mai napig ezt csinálom (annyira útálom ezt előhozni, de belekényszerítesz), csak reklámos a szakmám, és grafikus látványtervező a végzettségem, és a médiában dolgozom sokat, ezért aztán a zene mellett egyéb aspektusokban is találkozom ezekkel az emberekkel.

"Amit én csinálok az konkrét erre vonatkozó szakma"
Nyilván innen ered a szakmai sértettséged, ami átjön. Azért jó az, ha az embernek a zene mellett van egy másik foglalkozása is, mert akkor ilyen élethelyzetekben vissza lehet oda húzódni, és örömöt lehet benne lelni.
@Pete Gorilla:
1. Ha szerinted a logika az intelligenciával szinonim fogalom az elnevezéstől függetlenül, akkor grat.

2. A Győzikét is több millióan nézték, sőt a Barátok köztet is nézik ennyien. Valószínűleg nagy az átfedés a nézőik között, hadd ne minősítsem őket...
@Roa:
Én nem nagyon említettem logikát, vagy igen?

Te ezt mondtad: "Az intelligenciának nem fokmérője az IQ"
Az IQ intelligencia hányadost jelent, azaz az intelligencia mértékegysége, azaz fokmérője. A logikáról majd egy másik beszélgetésben diskurálunk.

"2. A Győzikét is több millióan nézték, sőt a Barátok köztet is nézik ennyien. Valószínűleg nagy az átfedés a nézőik között, hadd ne minősítsem őket..."
Igen, nézték, én is néztem. De nem mindegy, hogy az ember, miért nézi. Imádatból, vagy szórakozik rajta. Én a budapest TVt is néztem, mert jól szórakoztam rajta.
Szerintem ezt lassan le kéne zárni
"kriptaajtóra szögelt selyemvirág koszorú"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása