Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.16. 16:22 Fabius

Kiflitse Gabóca a nyugdíjak őre

Címkék: fidesz orbán viktor selmeczi gabriella nyugdíj

Nyugdíjvédelmi megbízottat nevezett ki Orbán Viktor a befizetések államosításának ellentételezéseként. A frissen kinevezett megbízott feladata kideríteni, mekkora kár érte a magánpénztári tagokat eddig, és szintén az ő feladata felügyelni, hogy eztán ne érhessen kár senkit.

Csudálatos gesztus. Selmeczi Gabriella tényleg a legalkalmasabb erre a bizalmi állásra. Hiszen rá egy kiflit se bízna épeszű, normális ember, nem még a nyugdíjak körüli sertepertélést.
Pláne, ha emlékszünk  milyen sikerrel lobbizott anno a Gripen ügyben. A Fidesz Ostoba Tagozatának vezetőjének előtérbe tolásával bizonyította Orbán, nem csak érti a viccet, hanem műveli is.
Nem is értem miért nem a pénzügyi zseni Simicska Lajos, Káel Csaba, Varga Tamás triumvirátus került kinevezésre? Alkothattak volna felügyelőbizottságot Boldog Vég-Ezüst Alkony néven, és őrködhetnének ők a nyugdíjak felett.

Ettől röhejesebb csak ez volna.
 

35 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr462376092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy Vátesz György improvizál 2010.10.18. 14:37:08

Eddig se volt éppen ránctalan a homlokom, amikor a kolléga a parádésabbnál parádésabb bejelentéseket tette, de most komolyan kezdek aggódni. Nyolcévnyi ellenzékiség után azt gondoltam, hogy részletekbemenő tervek vannak a Kedves Vezető asztalán a gazda...

Trackback: Matolcsy: szop vagy szopat? 2010.10.18. 14:36:25

Minekutána Varga Mihály szertekokszolta ennenmagát a "csontvázjelentés" apropóján, a Kedves Vezető szertekukkolt a kormányportán, vajon ki lehet az ügyeletes szopógép... - Bátrabban, komám! Gyere csak, Matolcsykám! - ugyan a me...

Trackback: Kiflis Gabi bitang szerencséje 2010.10.17. 11:54:28

Selmeczi Gabriella (FIDESZ) már többször bizonyította, hogy képes jó helyen és  jó időben lenni. Amolyan szerencsés vagy inkább életművész típus, akit az Isten is politikusnak teremtett.   ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így már értem, miért fizet a Tecsó is büntető adót! :)

Hibázott a biztonsági szolgálat. És kész...:)
@Véleményterrorista: Aki nem hagyja a képviselőt szabadon legelni az népellenség, nem tudtad? :-)
@Fabius:
Akkor én is népellenség vagyok? :(
@Véleményterrorista: Majdnem... :)

Azt kell érteni:
- miért NEM CSAK a Tecsó fizet büntető adót?!

(- hogy ne mondhassa, hogy AZÉRT volt!;)
@Fabius: Meggyes képviselő olyan szabadon legel, hogy legel-őször is (amíg lehet) megtartja a RÉGI (10 évig általa használt!) pm-i irodáját a BUKTA után is...
Csak a titulust cserélné ki az ajtaján "pm"-ről "ogyk"-ra. Nóóóóórmális???
(meg akik hagyják neki fent és lent?!:()
@Véleményterrorista: Mindannyian azok vagyunk a tiltakozásunkkal :-)

@úriparaszt: pont azt, amiről délután beszéltünk :-))
@1.szolo - 2014;):

Meggyes kényszeres verbális önfelszopását hülyék, ha eltűrik. Ha én lennék az esztergomi polgármester, Meggyes már rég a picsába kint keresné a helyét az antik bútoraival, ruháival, könyveivel együtt.
@kisa:

Igen, ez Papcsák műve szerintem is. A vizsgálódás elindult, ezt tudjuk.
Vessetek meg, de ha alkalmazottat veszek föl az önéletrajzokat én is kézírással kérem. Nem azért mert grafologizáltatom valami okossal, hanem mert a fogalmazás, helyesírás, az írás összképe egy laikus számára is sokat elárul.

Egyébként a zuglói pm hivatal ügyfélszolgálatai azon kevesek közé tartoznak, amiket kedvelni lehet az ügyintézés rugalmasságáért. Pl az okmányiroda reggeltől estig nyitva van.
Egyetértek, én is szívesebben adnám be kézírással - próbálkoztam is vele, ha nem kifejezetten géppel kérik. És ha olyan szituban lennék, én is kézzel kérném. De itt már ki tudja mióta ott dolgozókról van szó.
Az okmányirodák terén szerintem volt fejlődés az elmúlt években, legalábbis nálunk is megszűnt hetekkel előtti sorszámkérés. Tavasszal 20 perc alatt végeztem a teljes okmánypótlással.
A posztban szereplő hírről az jut eszembe, hogy itt nekiesek Fabiusnak, elmondom mindennek, aljasul mocskolom véleménye miatt és utána nagy pofával előadást tartok a szólásszabadság értékeiről, amit természetesen a blogtársadalom is képvisel...

Elgondolkodtam, milyen megbízotti szerepet oszthat ki még a nagy rendező?
Azért kell egy nem kis adag cinizmus és pofátlanság, hogy ezt a p.csát kinevezzék egy olyan posztra, amit a saját lopásuk elfedésének érdekében hoznak adhoc létre. A coci elvtársak nyeretlen kétévesek voltak ezekhez képest, ha lopásról van szó. Viktornál nagyobb és cinikusabb komcsi kurva régen volt...
ezek már nem viccelnek szerintem - halál komolyan a nemzet halálára játszanak!
Azon nem csodálkozom ugyan, hogy politikus társaik (ellenfeleik) mindezt hallgatólagosan tudomásul is veszik.... no de mi? Gyerekek, ez már nyílt támadások sorozata a magyar emberek ellen... menjünk már legalább csendes tüntetni, mert még azt mondják, hogy mi hatalmaztuk fel ezekre... és teljes mértékben egyet is értünk minden egyes intézkedésükkel. Ébresztő jóemberek! Sztrájkol egész Európa - kivéve mi... normális?
Hát nem!
@térfél:
ne légy eltévedve!
ez a birka nép mindent elfogad mosolyogva.
legfeljebb visszamutogat, de lenyeli. igen, azt is!
A komcsik a hibásak az egészért :-P
Meg az ájemeef, meg az eu, meg a szlovákok akiknél még én is idősb vagyok, nomeg ugye a románok akik senkik. Egyébként a hazának van ám belső ellensége még a szocikomcsikon kívül, a magánnyugdíjpénztárak és a multik. De Viktor letöri a szarvukat! Nomeg ti is igazi nemzetvész vagytok, hisz biztos komcsik vagytok, mert kritizáljátok az egyetlen magyar politikust aki még sohasem hazudott!

:-) Olyan jó volt ezt leírni, végigröhögtem.
@térfél:

A pénztárak már gyűjtik az aláírást a népszavazáshoz. Ha összejön szavazunk mi legyen.

@Tűzfal:

A birka nép egyet ért meg, azt, amit a szociális népszavazáson is kérdeztek tőle: akarsz fizetni? Ha lesz szavazás most is ez lesz a kérdés.
@Valahol Máshol:
:-) Olyan jó volt ezt leírni, végigröhögtem.

Én nem :)
De ha ügyesen fogalmazzák meg a kérdéseket, akkorát lehet buktatni, mint a ház... Valahol láttam tegnap nagyon jól, abban a bizonyos "fideszes" stílusban megírt kérdéseket. Állat volt... :)
@Fabius: Feltéve, ha addig nem születik egy törvénymódosítás (vagy alkotmánymódosítás), hogy költségvetési kérdésekben ne lehessen népszavazást kiírni ezentúl.

Merugye valaki nyilatkozta, hogy a népszavazás felesleges, a politikusok, a választott képviselők azért vannak a Parlamentben, hogy döntsenek. Ez nem a nép dolga. Azthiszem fideszes volt az illető.
@Valahol Máshol: abban EDDIG SE lehetett...
Ezt "értelmezték" (félre) az okosok úgy hogy az "a költségvetés" alatt csak az ezévi értendő (a jövő évi már nem "a", hanem "egy másik" - anyukájuk!)
Ezért szavaztunk ARRÓL, hogy "január 1-től ne legyen", a töketlen szoci kormány meg rohant visszavonni AZONNAL - ahelyett, hogy év végéig MÉG beszedte volna! Ezt a gesztusukat SENKI nem értékelte, viszont gyengeséget mutattak...
@Valahol Máshol: @1.szolo - 2014;):

A magánnyugdíj nem költségvetési tétel. Még. A törvény végszavazásáig minden vita nélkül lehetne beadni a népszavazási kérelmet az aláírásokkal.

Egy gond van: ilyen gyorsan csak a szocik tudják összeszedni a 200 ezer aláírást, ahogy a jelölőcetliket tudták. Már, ha akarják.
De azzá akarják tenni", tehát a magánnyugdíj (kívülről:) "érinteni akarja" a költségvetést.
Márpedig "költségvetést érintő" kérdésben nincs népszavazás. Akár "kivét", akár "betét"
Logikus, nem?
De legalábbis kimagyarázható:(
Kedves Gabriella! Engem 14 havi járulékkiesés ér kár gyanánt.

A Nemzeti Együttműkösdést Megtestesítő Személy előző regnálása alatt 4 éven keresztül a bérem 3%-a ért kár gyanánt. Mindehhez a várható nyugdíjbavonulásom, azaz még huszonévnyi kamat.
@Fabius: Ezt olyan gyorsan végigverik, hogy senkinek nem lesz esélye népszavazást kezdeményezni.
Utána pedig már költségvetési tétel. Igaz a viztidíj is adott kiskaput, remélem lesz aki alaposan végigrágja és megtalálja milyen módon (mire hivatkozva) lehet népszavazni róla.
Törvénymódosítás vastagon esélyes, olyasmi ami megalapozza először az egyirányú áramlást (magánnyugdíjból->állami átlépés) majd a MNY beolvasztását a feneketlen közös kalapba.

Amúgy meg nem értelek, Matolcsy is megmondta, hogy sokkal biztonságosabb, ha ők vigyáznak rá, neked ez nem elég? ;->
Ráadásul a Cica Aki Sosem Torkos is vigyázni és felügyelni fogja a pénz sorsát, ez már tényleg tuti biztos!
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=140012&is=1 Tessék eldönteni, hol, melyik oldalon vannak a "szakértők"...
15 évvel ezelőtt egy amerikai rokonom azt mondta
hogy ha lesz Magyarországon magánnyugdíjpénztár, próbáljak bekerülni és dolgozzak ott, mert akik ott dolgoznak / az egész világon/ mindenki meggazdagodik. Milyen jó, hogy nem hagytam el a szakmámat!
Abba nem tudom, hogy belegondoltál-e, ugyan miféle károkat "deríthet fel" Selmeczi nagyasszony, ha a pénztár évente volt köteles kiküldeni az egyenlegértesítőt minden tagjának? Szerintem a tagnál többet az őt ért kárról senki nem tud...

A kérdések népszavazásra bocsátásáról meg, ha jól tudom, az OVB, illetve az Alkotmánybíróság dönt. Na és ezekben a testületekben milyen többség van?
@Dr. No:

Selmeczi fel fogja deríteni amit minden pénztártag tud: mennyit buktak a pénztárak a válság miatt gyengülő árfolyamokon. Saját példa az OTP 33%-os buktája.

Na, ezt fogja Selmeczi lobogtatni, hogy ajvééé, meg gyíííhááá, a szemétaljasok ezt mégis hogy merték???!

A népszavazásról azt gondolom, hogy 200 ezer aláírásra nem fognak merni nemet mondani. Ekkora tömeg már rosszul mutat a CNBC-n, amint éppen a Kossuth téren demonstrál. Inkább hiszem, hogy stiklizés és alkotmányátalakítás helyett kitalálnak valami olyat, mint a költségtérítéses buli volt.

De hol vagyunk még ettől...?
@Fabius: "Saját példa az OTP 33%-os buktája."

Akor, ha jól értem, ezt nem Selmeczi Gabriellától tudtad meg. Éppen erről írtam az előbb.
@Dr. No: Szerintem tőle tudja, mert ugyanabban a pékségben veszik minden reggel a kiflit. :)
Rühellem az olyan embereket, akik az áruházban zabálják, morzsálják azt a péksüteményt, amit ki se fizettek. A következő lépés mi lesz? Megveszi a húst és frissen ki is süti a grillsütőn, mondván, hogy mindjárt megveszi úgyis?
@DArchAngel: Nem, nem... Tévedés. meg is eszi ott, szaftosan, GAZDASÁGOS kenyeret tunkolva hozzá, majd közli, hogy nem is ízlett, tudjátok mit, megizélhetitek, nem gondoljátok, hogy ezért még fizetek is!!! A FASZÉN meg amúgyis túl aromás volt... Mondaná Gabika, mosolya (húúúhhh) mögül.
Normális ember vesz valamit a büfében (ott van BELÜL az alvégen!:) VAGY olyan valamit eszik meg, aminek a megőrzött csomagolását le tudja olvastatni a pénztárnál (pl. túrórudi... nyam!;)
süti beállítások módosítása