Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.10.01. 08:00 Fabius

Kubatov, a hős

Címkék: fidesz választási csalás jogosulatlan adatkezelés kubatov lista

Idén nem múlhat el választás Kubatov beszéd nélkül. A Fidesz listaügyi szakértőjét nagyjából mostanában oldozták ki a spanyolcsizmából a székház pincéjében, ám máris itt van a listabeszéd 2.0, igazi gyöngyszemekkel.

Ha Fideszes önkormányzati képviselő jelölt lennék elgondolkodnék azon, mennyire vesznek emberszámba a párt prominensei? Kubatov megszólalásai alapján semennyire. "Az ember nem túl okos, nem túl szép, ennyit tud" -mondja, és egyben minősíti is a jelöltjét. Műanyagból hajt hamutartót, technika tanár, eh, nem olyan csúcsértelmiségi, mint mi vagyunk. De legalább nem szalmaegeret fabrikál, így az önkormányzatba pont megfelel.

Persze ismerjük ezt az ügybuzgó típust, amit a Fideszben Zombory Miklós képvisel. Első ránézésre Magdi anyus és Lópici Gáspár szerelemgyerekének látszik, és általában másodikra is. Ő az utca hírmondója, a véleményformáló, lépcsőházi fordulókban politikai nézeteivel traktáló hittérítő, akinek mindenhez köze van. Ő jegyzi mikor cseréltél autót, mikor látott böhöm kartondobozban "lapostévét" felcipelni az emeletre, milyen sűrűn jár hozzád a postás ajánlott küldeménnyel, de még a hírlap előfizetésedet is követi, nehogy valami fertő kerüljön be a házba. Ő az, aki először mozdul ha szórólapozni kell, ő gyűjti a kopicé ígéretet előre másfél évvel, amit aztán személyesen visz leadni, szigorúan ellenőrizve az adatok pontosságát és hitelességét.

A választás napja pedig a mennybemenetel maga. Fontossága tudatában telepi betmennek öltözik, beizzítja az utoljára négy éve használt betmobilt, és készenléti állományba helyezi magát. Délelőtt még joviális félhülyének látszik, amint a szavazóit terelgeti -aki nem ír egyszerre, nem kap rétest estére- rigmuskával, majd délutánra felszínre tör belőle a látens statisztikus. A kiterjedt rokonság által jelentett adatokat összeveti a választói névjegyzékkel, bevetődik a betmobilba, minden címen farolva fékez, majd sürgeti a lustálkodókat:
Nem ám elhiszed, hogy állampolgári jogod akár magasról tenni az egészre! A lustaságodon és nemtörődömségeden múlik az okmányiroda forradalom! Hogy lesz így 3145 tagú a Népnemzeti Nagyzenekar, akik Orbán Viktor és Kövér László akarata szerint egy húron pendülnek?

Kubatov Gábor egy hős. Egy igazi listahérosz, akinek irányítása és útmutatása alapján könnyebb az élet. Ő az, ki dacol ezer veszéllyel, a csalás és jogosulatlan adatkezelés vádjával, a listából valószínűsíthető előnyös és hátrányos megkülönböztetés bélyegével. Hisz egy a tábor, egy a zászló, avagy mindenki egyért, egy önmagáért.  A Fidesz választási csalásokból oktatást tartott a választókerületi elnököknek és delegáltaknak - mondják- pedig csak meghallgatták újra a Kubatov Best of cédét. A szárszói beszéd minden apró fortélyt, minden csalafintaságot tartalmaz, amit felhasználni lehet és érdemes. Mi pedig mehetünk, és szavazhatunk rájuk.

Már, ha úgy érezzük, hogy annak van legalább annyi értelme, mint egy műanyagból hajtogatott hamutartónak.

53 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr752336193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kubatov, a hős 2010.10.01. 19:27:19

Idén nem múlhat el választás Kubatov beszéd nélkül. A Fidesz listaügyi szakértőjét nagyjából mostanában oldozták ki a spanyolcsizmából a székház pincéjében, ám máris itt van a listabeszéd 2.0, igazi gyöngyszemekkel. Varánusz blog

Trackback: Tarlós: "Nincs adatbázis, kérdezzék Kubatov Gábort!" 2010.10.01. 12:19:28

A politikai különös pikantériája, hogy épp Tarlós István nyitotta meg a Fidesz népszavazási aláírásgyűjtését. Tarlós akkor elmondta, a Fidesznek nincs szüksége adatbázisra, egyébként meg az adatkezeléssel kapcsolatban bővebb felvilágosítást Kubatov Gáb...

Trackback: Nem túl okos, nem túl szép, de mindenhova van kulcsa 2010.10.01. 12:18:49

Márt megint a Kubatov mindenit… Mindig kibeszél valami titkot. Most éppen Zombory Miklós ferencvárosi képviselő-jelöltről vélekedett úgy: nem túl okos, nem túl szép de mindenhova van kulcsa. Vélhetően Zomboryval nem ez a legnagyobb baj, hanem a ...

Trackback: A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában 2010.10.01. 11:46:30

A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában augusztus-szeptemberben, a hírversenyt viszont Tarlós István nyerte. Az LMP jelentősen az előzetes elvárások alatt teljesített. A Brandmonitor az elmúlt két hónap (2010.07.31-2010.09.30...

Trackback: Minden házhoz van kulcsunk! 2010.10.01. 08:07:12

 Megírtuk annak idején, hogy a fehérgyarmati Fideszesek demokráciát próbálnak játszani, és szórólapjukra ráírták: házhoz megyünk! Röhögte mindenki, akinek feje még egyenesen áll és mer gondolkodni. Hozzászólók kifejtették véleményüket: 4 évük v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A sok MSZP-t (is) gyűlölő vakegér ilyenkor csendben van, vagy mentegeti ezt a szemét maffiapártot, ennyire buta ennek az országnak a lakossága, hogy újra egy ostoba egypártrendszer kell?
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha egy ilyen beszéd mondjuk a szocialista párt, vagy a szdsz háza tájáról szivárogna ki (ismét), már megint lángokban állna Budapest.

De ha a Fidesz csomagolja be a szart, azt felzabálják a népek, jókedvűen, vidáman.

Röhej, nem?
Talán mert ezeket a módszereket (legalábbis a szavazók mozgósítását és az adatbázisépítést) az MSZP kezdte el alkalmazni 2002-ben, a Fidesz csak átvette, és tovább ment még egy kicsivel (amennyiben már az ellenfél híveiről is listát készítettek).
@.ılı.ılı.: az a gond, hogy nincs alternatíva. Szavazzanak a népek megint a korrupt szocikra, hogy legyen egyensúly?

Mindenki tudja, hogy a fidesz éppen úgy fog lopni, mint az előző banda, csak az elején a látszat kedvéért visszafogják magukat, illetve jobban odafigyelnek majd, hogy nehezebb legyen lebuktatni őket.

Reménykedni csak abban lehet, hogy miután most a választással véget ér a kötelező néphülyítés, talán kicsit jobban fogják csinálni a dolgokat, mint az elmúlt 8 év vezetői.

Bár az eszetlen Kósa és Szíjjártó nyilatkozatok sajnos nem azt valószínűsítik, hogy sokkal kompetensebbek lennének.
@agyvihar: Pontosan. Ez után a 8 év után a szocikhoz képest bárki hiteles. Ennél szarabbul Rákosi óta nem vezették ezt az országot. És ez a lényeg. Amúgy meg tényleg elég hülyének kell lenni ahhoz hogy valaki elhiggye hogy nem épít minden párt adatbázist, kivéve talán az LMP-t akik még ehhez is hülyék.
"Mindenki tudja, hogy a fidesz éppen úgy fog lopni"
ahány ház annyi szokás.
nálatok ez a norma, ne általánosíts.
@midnight coder:
Elég elszomorító ha valaki azért hülye, mert nem követ el törvénytelenséget. Szerintem meg az a hülye, akinek a törvénytelenség természetes velejárója a politikának.

Lehet más, ez a lényeg.
a Fidesznek 30 év kormányzás is kevés lenne ahhoz, hogy annyi szemetet hordjon össze mint a maszop és a szadesz 8 év alatt.
csak hát vannak ilyen "tisztességben" megőszült komcsik, mint a kedves blogger, akinek semmi más nem számít, csak lássa az éppen aktuális szeretett vezért az emelvényen és meglegyen a támogatás mindenre.
@holnaPinap: ki az a "nálatok", te szegény? A magam részéről örülök, hogy buktak a korrupt szocik, és a fidesz jött helyettük.

Az pedig, hogy te még hiszel a mesékben, és komolyan azt gondolod, hogy a fidesz alatt nem lesz közpénzlopás, megmosolyogtató.
"Az ajánlószelvény gyűjtési feltételeinek drasztikus szigorításával máris megnehezítették a kis pártok és függetlenek indulását. A médiatörvénnyel rontották a szabad sajtó helyzetét. Szóval bizonyos feltételek már adottak, az ígért centrális előtérhez és a 20 éves "polgári" kormányzáshoz. 2011-ben új alkotmányt kapunk. "
Nem láthatatlanul építkeznek, hanem előttünk, és esélyt sem hagynak az intellektusnak.
@dfcwolf: Nem érted. Nem a jószándék hiányzik belőlük az adatbázisépítéshez, hanem a képesség.
"Első ránézésre Magdi anyus és Lópici Gáspár szerelemgyerekének látszik"

Te egy állat vagy :)))
@.ılı.ılı.: Mikor volt itt szabad sajtó ?
A királyi tévébe a szocik szokás szerint beültették az összes komcsi ex-celebet a fridivel ez élen, a többé-kevésbé független Kossuth pár éve az Anettka TV költségvetésével megy, ami szépen látszik a műsoron is, ezen túl meg vannak a párttévék (Hírtv, ATV) illetve a szoci szimpatizáns kereskedelmi TV-k.
@csi szi: Szerinted ez legitimálja a dolgot?

Ha most a fidesz rabolja le a bkv-t, akkor ez lesz rá a válasz: a szocik is loptak?

Mi akkor a különbség a fidesz és az mszp között? A te véleményed alapján semmi, de ha a fidesz csinálja azt, amit a szocik, az rendben van.
@midnight coder: Úgy gondolom, hogy maga a tény, hogy VAN hírtévé, lánchíd-rádió, MN, Helyitéma, Hetiválasz, bizonyítja a sajtószabadságot.
És: Melyik pártmak van tulajdonrésze egy rövid ideje az RTL-ben? Melyik párttévé emberi kerültek/kerülnek nyár óta folyamatosan a köztévéhez? Melyik pártnak volt országos kampányfolyóirata 2000 körül? Akkor ez így hogy?
@csi szi: NEM. Nálam 98-ban voltak utoljára fidesz aktivisták KC-t gyűjteni. Nem adtam. Azóta nem jöttek. (elég macerás helyen lakom, ahol egyenként kell végigkopogtatni a házakat egy-két cetliért) Véletlen lenne, hogy soha többet nem kerestek?
@midnight coder: Pl. az rtlklub? A fellegi érdekeltség?

Rád férne egy kis memóriafrissítés, mert csak simán kijelented, a szocik beültettek aa királyi tv-be, stb.

Emlékeztetnélek rá, hogy mindez az mdf kormány idején kezdődött, akkor vált teljesen nézhetetlenné az mtv, után a szocik, majd a fidesz, majd megint a szocik és most újra a fidesz szarja le a közszolgálatiságot.

Nem ártna 1 ciklusnál többre is emlékezni!
beeee-beeee beeee-beeee

a magyaroknak ennyire tellett 20 év demokrácia alatt.
ennyi a logikánk: a másik is lop, akkor mi miért ne lophatnánk? sőt, mi lopjunk jobban, mert így legalább jut majd a 'mieinknek'.
Kb ez a logika motiválja a rafinált vállakozót aki hazaviszi a játszótéri padot a hobbi telekre, hiszen ha ő nem viszi el, akkor ellopta volna más. De szar itt élni...

beeee-beeeee
@Kangörény_: a mi oligarchánk jó oligarcha.
Eurázsia mindig is Óceániával állt harcban.
Névadóm.
Azért örülök, hogy a korrupt szocik megoldották, hogy végre le lehessen menni Pécsről Pestre autópályán.
Kíváncsi vagyok a 'fijúk' mit tudnak összehozni ennyi idő alatt... (nincsenek illúzióim)
Kedves Gábor, jegyezd fel, nem veletek vagyok!
Ez mind szép és jó, hogy ezen így elszórakoznak, de aki azt hiszi, hogy őt csak úgy megtalálja a számára oly szimpatikus pártja, legyen az MSZP vagy Jobbik vagy LMP, és nem vezetik őt be egy nyilvántartásba, akkor hirtelen belőle lesz átvert. Na ők a legnagyobb naivak, akik most jókat mosolyognak a cinikus humor mögül.
"hogy végre le lehessen menni Pécsről Pestre autópályán"

hogy fel lehessen menni :)
@makvirag75: Az a helyzet, hogy az a hivatalban lévő önkormányzati képvasaló, aki nem ismer 60-80 lakót a körzetében, aki biztos odaadja a cetlit, az abszolút alkalmatlan. Ehhez viszont nem muszáj nyilvántartást vezetni azokról, akik nem adják oda.
@kubatov_kommunista: Üröm az örömben hogy 3x-os áron. És hogy ennek a 8 évnek az árát az unokáid is fizetni fogják.
@Kangörény_: Hogyan is hosszabbodott meg anno a kertévék műsorszórási szerződése ?

Amúgy a közszolgálatiakkal kapcsolatban igazad van - attól eltekintve hogy már az MDF előtt is nézhetetlen volt, csak akkor nem volt más.
Nincs is ezzel semmi gond, csak az, hogy kissé fals a komcsiknak az a sírása hogy oda a szabad sajtó amikor eddig sem igazán volt ilyen - és ez akkor amikor hatalmon voltak valahogy nem annyira zavarta őket.
@kubatov_kommunista: Ugyan már! Mindenki tudja, hogy pest szélén van a "civilzáció vége" tábla is :-)
álljunk már meg egy szóra! abban mi a törvényellenes ha én átmegyek a szomszédomhoz agitálni vagy felajánlom hogy elviszem szavazni? semmi. akkor meg mit ugattok?
@midnight coder:
1) azt nem mondom, hogy a szocik tisztakezű banda, de józan paraszti ésszel:
2) autópálya -> boldog-boldogtalan abból akar hasznot húzni (most az álompógárra is gondolok) - azokat a területeket meg is kellett venni, időre át kellett adni. Mindennek ára van
3) Azért hozni is szokik az autópálya nem csak vinni
4) Infrastruktúrára áldozni kell és az pénzbe kerül és minden egyre többe fog kerülni (máshol is nem csak nálunk)

csak a demagógiát nem bírom, de aki hinni akar benne, lelke rajta

"Mindenki tudja, hogy pest szélén van a "civilzáció vége" tábla is :-)"
Én is azt mondom csak a másik irányból közelítek :) De ez csak vicc. csak kell hogy szokják a népek.
@Vitéz Kőbányai Világos:
Akkor az időközin miért kellett választási csaláshoz folyamodni az MSZP-nek?
Ebből a Kubatovból lassan Al Capone lesz. Ő az ország gondja, a demokrácia gyilkosa, a nagy manipulátor, valóságos Machiavelli. Csoda, hogy Őszödön nem fedezték fel Gyurcsány mikrofonjában rejtőzködve, vagy Lendvai néni szoknyája alatt. No de meg kell élnie a bloggernek is... Aki ugyancsak "nem túl szép, nem túl okos, ennyit tud", de az nagyon tudja.
@Várúr:

Kell láttamoznom a mai teljesítményedet, vagy nélkülem is kifizetnek a pártirodán? :-)
@Fabius: Zsebbe fizetnek teljesítményértékelés alapján, ez eddig olyan 2/3.
@Várúr:
Ha tartjuk eme eszmefuttatást, akkor sok Machiavelli van az országban.
Vazz, ha egy komcsi csal-lop, akkor idővel dutyiban találja magát. Ha egy fideszes, akkor még kis se hallgatja az ügyészség.

Kubatov jelenleg a Magyar Köztársaság Parlamentjének képviselője. És meg se szólal. Ez így normális? Esetleg nem kéne magyarázkodnia? Válaszolni a sajtó kérdéseire? Vagy lehet valaki 4 éven át úgy képviselő, hogy nem áll szóba a nyilvánossággal? És hol vannak a híd- meg mtv-foglalók ilyenkor?
Eh, már leszarom én is... vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek, ez egy ilyen ország.
@Fabius:
Költői kérdésedre a válasz: életemben nem jártam pártirodán. Neked azonban, felvetésed alapján gazdag mszp, netán szdsz baksis-tapasztalataid lehetnek.
@Várúr: Párt szócső vagy, és amikor kiderül, másokat vádolsz meg ugyanezzel. Gratulálok! Egyébként nem gyanús, hogy ez már Zusinak se jött be???
Úgy amúgy hogy hogy be se mész az irodára? Átutalással fizetnek?
@Várúr:

A kérdés nagyon is gyakorlatias volt, és csöppet sem költői. :-) Szívemre venném, ha a címlapi mundérvédők esetleg miattam nem kapnák meg a teljes fizetést.

A véleményed errefelé nem mérvadó, de a munkavégzés minden formáját támogatom :-)
@midnight coder:

"Ennél szarabbul Rákosi óta nem vezették ezt az országot. És ez a lényeg."

Akkor, hogy vezették Izlandot, Görögországot, vagy Írországot? (A GDP 32%-a lehet az ír államháztartási hiány. Portfolio.hu)

@Várúr:

Neked a Bostoni Fojtogató is rendben lenne, ha a Fidesz indítaná...
Annyiszor veted fel, hogy melyik bloggert, kommentelőt fizetik meg, hogy az már több mint gyanús.
Jé, most veszem észre, hogy a nickem rövidítése: GYF!

Gyanús, gyanús...
@Fabius: Szerintem itt a neten is vannak ilyen Zombory-féle buzgómócsingok, az összes blogon ott védik a hadállásokat - és hogy hogy nem, mindig melóidőben. :-)
midnight coder 2010.10.01. 10:55:10 @kubatov_kommunista: Ugyan már! Mindenki tudja, hogy pest szélén van a "civilzáció vége" tábla is :-)

Igen én is láttam, mikor egyszer véletlenül lementem a fővárosba. Az út jobb oldalát kell figyelni mikor behajtunk a városba. Ott van .
@vega2: Ez már nagyon erőltetett, ugye érzed?
ilyen a hazug, simlis, forradalmi, nemzeti, handabanda kormányunk
@Vitéz Kőbányai Világos: Szerintem is erőltetett. Éppen azért írtam rá egy erőltetett választ.
@kamu schmitt díjat a gonosz törpének karácsonyra!!:
Alig jön le az elfogultságod, így aztán végképp hiteles vagy...
@Fabius: Ezek szerint megint tiszteletét tette várúr, és ismét lemaradtam róla. Én is szívesen leigazolnám neki a címlapos beröfögést, szeretem én is, ha ilyen elvont gondolkodású (gondolkodástól elvont) mundérosok megkapják a Szentkirályiból, ami jár nekik.
...hmmm, gondolnád, hogy a kuruc.info-sok olvasnak, sőt bátran merítenek is a varánuszból? ;-D
kuruc.info/r/6/67102/
@csi szi: sokkal hamarabb mint 2002, én tudom mert tag voltam, már szégyellem...
süti beállítások módosítása