Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Miért nincs kütelező hatósági vizsgálat? 1. Nem érnek rá ezzel foglalkozni, sok a jelölt, le kel... (2024.05.04. 16:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.09.07. 08:00 Fabius

A 101. napon

Címkék: fidesz orbán viktor értékelés 100 nap kötcsei beszéd

Kormányaink kultikusan ragaszkodnak a 100 napos ciklusokhoz. Ilyenkor néznek a visszapillantóba önként, ilyenkor mérik fel a tükörből eléjük táruló felborogatott kukák, elütött gyalogosok látványát. Összerántják a holdudvart, akik fejvesztve sietnek a zártkörű tárgyalás meghitt meleget sugárzó légkörébe. Hisz nem sűrűn adózhatnak a testközelségnek, nem gyakran szól csak nekik a főnök kispajtásai körében. Kivételezettek ők a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.

A lelkesedésért megkapják ami jár. Őszintének és szókimondónak hangzó beszédet, kis borúlátást hangulati elemként a jövőbeni összefogás inspirálására. Felvázolt veszélyeket, kimondott ezermilliárdos megszorítást és kikacsintást, hogy azért a jövőévi költségvetéstől féknyomot faroltunk a alsógatyóba régen. Kapnak feladatokat pontokba szedve irányelvként, célkitűzéseket és lelkesítő hangzatos nagy szavakat. Igaz, a showelemként beígért lecsóparti elmaradt, de a jövőbeni kárpótlásul körvonalazódni látszó éremgyűjtemény képét üres gyomorral is csodálatos dédelgetni.

Másnap reggel jó érzéssel ébrednek. Fel sem tűnik nekik, hogy a 101. napon pont ott tartunk, ahol a századikon, a kilencvenediken vagy szigetes hasonlattal éve a mínusz egyediken. Országunk gazdaságai programja még mindig ötlet szinten téblábol valahol a fellegek között. A Két Álmodó pedig égre emelt merengő tekintettel keresi rendületlenül.
Mi többiek meg mintha valami rossz vicc áldozatai lennénk. Mintha egy elmebeteg dramaturg mesékből összeollózott részletekkel igyekezne elterelni a figyelmünket. A közigazgatás átalakítása és a posztosztás időszakában 101 kiskutyát néztünk, a jelöltek hűségesen édibédik, és a szinte követelmény foltos múltat hordják magukon mundérként. A gesztusokkal teli belpolitika a Magyar népmeséket idézte, ahol a bölcs király mindenkinek kiosztotta ami jár, ilyen hoztam is meg nem is módra. Mikor hangosabbak voltak az elégedetlenek, akkor a Varázsceruzát favorizálták. Mintha valóban életszerű lenne az aszfaltra rajzolni bármit a Kossuth téren, és az valóra válik ingyen.

Ez volna a gazdasági forradalom? Innen nézve úgy tűnik, Malacka tanítja úszni OrbiMackót, aki egyre kétségbeesettebben kapaszkodik a sokszor stoppolt, egyre több helyen szelelő úszógumijába:
Mondjátok: lesz itt még olyan is, mikor előre nézünk, és elindulunk valahová? Mert a múlt vizslatása rövid és hosszútávon is csak hármasra megy, ha Papcsák és Budai kizárólag a politikai felelősséget vizsgálja a büntetőjogi helyett. Jó lett volna arra ébredni a százegyedik napon, hogy erős a forint, az aktuális heti benzináremelés elmarad, a CHF árfolyama csökken, a devizahitelesek szusszanhatnak egyet. Ha a médiatörvény ezredik módosításához nem állna kupacban még hetvenöt módosító javaslat, és végre igazat merne mondani valaki például a blogregisztrációról. Ha nem állítanátok egyik nap körmötök szakadtáig valamit, másnap meg ennek az ellenkezőjét.

Jó lett volna optimistának lenni a 101. napon. De ennek az illúzióját nem értük el veletek sem.
Igaz mit várhatunk egy olyan kormány fejétől, aki szerint "az emberek nem várhatják el, hogy az ölükbe hullik minden, hanem ezért nekik is tenniük kell."
Innen üzenem a Kedves Vezetőnek, hogy én az elmúlt húsz évet bizony termelő-adózó állampolgárként töltöttem. Finanszíroztam az Antall kormány dilettáns privatizációját, Horn és Bokros szeretetcsomagját, az I. Orbán kormány Ezüsthajózását és országimázs építését a Kedves Vezető házi filmarchívumával együtt, Megyó betartott választási ígéreteit, és Fletó őszödi beszédének következményeit is. És bizony kurvára unom, hogy úgy legyünk beállítva, mint akiknek az ölébe hullik minden!

Mert ha már hullásról beszélünk látok én itt egy csoportot, akinek a szocik hülyesége miatt az ölébe hullott egy lehetőség. Ami szemmel láthatóan, lassan de biztosan kinyomja belőlük a szuszt.

50 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr692276765

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kétharmados Fidesz-győzelem mumusa 2010.09.07. 13:36:04

Az aktív újságírástól nemrég visszavonult Horkay Hörcher Ferenc írt a fenti címmel egy jegyzetet a Heti Válaszba még márciusban, a választások előtt, válaszul az aggódó hangokra. Most, hogy már túl vagyunk az orbáni kétharmad első 100 napján, szerintem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az embereknek tenni kell? Szerintem meg a politikusoknak kellene már végre tenni! Áldozatot és felelősséget vállalni. Valós intézkedéseket hozni. Nem beszélni a levegőbe úgy, hogy a CHF ijedtében az egekbe szárnyaljon.

Amúgy a lecsós döntést értem. Gondold el, hogy egy zárt térben, mindenkit beetetsz lecsóval. Na az lenne a nemzeti együttműködés. :) Zöld energia szabadulna fel... :)
100 nap alatt nem lehet egy elbarmolt országot rendbe tenni! Türelmetlenek vagyunk, igen. Sokunknak már nincs ideje várni és várni... Csak egy kis megértés kellene, és nem mindig a másik elleni b......s.
@őszecske:
Talán a száz napa alatt is lehetett volna olyan dolgokkal foglalkozni ami fontos...
Húsz éve várunk. Racionalizált és legalább valamilyen irányba mutató gazdaságpolitikát csak Bajnaiéktól láttam, sajnos az meg azért volt, mert csúsztunk lefelé a kanális mélyére.

Ha ez igaz akkor már nem csodálkozom:

"Több helyről származó információink szerint az Orbán Viktor kormányfő által június 8-án, kedden, a Parlamentben ismertetett 29 pontos programot [22] öt ember rakta össze: Orbán, Matolcsy György, Varga Mihály, Lázár János frakcióvezető és Habony Árpád, a miniszterelnök politikai tanácsadója."

- Orbán gazdaságilag egy álomvilágban él, hát igen az összelopott milliárdjaival elhiszem, hogy fingja sincs a valódi világról a nyaloncok gyűrűjében.
- Matolcsyt még a szakmabeliek is alkalmatlannak tartják miniszternek, mert van egy ideológiája és egyszerűen képtelen változtatni, alkalmazkodni, nem elég rugalmas.
- Varga Mihály talán az a személy akitől várhatnánk iránymutatást, de a hatalomért ő is lecserélte az eszét a nyelvére, amelyet Viitya ülepéhez tapaszthat. Ettől függetlenül várom matolcsy lecserélését Vargára.
- Lázár János vicsorgó kutyaként remekül fröcsög a parlamentben, valószinűleg a költségtéraítés százmilliós nagyságrendű felvételénél megáll a gazdasági tudástára.
- Habony Árpád???? Ez meg ki a kurvaanyja? Valami idióta sith lovag aki a sötétből osztja az észt és kavarja a szart? Gondolom a seggnyalók közül ott ül a tróntól jobbra a zsámolyon.

Node már kevesebb mint egy hónap és lehet az emberek arcába tolni az Orbán-csomagot a 2011-es költségvetés hozományaként, mert nehogymá' az ölükbe hulljon a jólét...
Csak kibújik a szög a zsákból. A Nagy Októberi Önkormányzati Forradalom után jöhet a feketeleves, az ezermilliárdos megszorítás. Lesz még itt Legújabb IMF Szerződés A Forradalom Nevében, Modern Forradalmi Alkotmány, aztán az Orbán szerint is elolvadó kétharmad maradékával kihúzzák a ciklus végéig.

Fasza.

Ezek is csak a túlélésre játszanak már most.
@dfcwolf:

A Nemzeti Bélműködés Rendszerében a kiválasztottak kizárólag citrusfélék illatát árasztják magukból farpofaszonátázás közben is :-)

@őszecske: 8 év készen állás, 100 nap kormányzás után még nem sikerült megtenni az első érdemi lépést a gazdaság gatyábarázására.
Legyünk türelmesek és megértőek? Szerinted meddig még? Nem kötekszem, tényleg érdekel meddig lehet még eladni a megértés-türelem szöveget az embereknek?
@néma bárány: "Nagy Októberi Önkormányzati Forradalom"

HEH
Azért kíváncsi leszek erre az értékelésre. OV most milyen retorikai finomságokat fog elénk tárni? Esetleg már keményebb konkrétumok is szóba fognak kerülni?

Kis off már megint Fabiusnak és a zuglói különítménynek:

Czeglédi lesz a fővárosi Jobbik-lista 2. helyezettje. Tényleg, arról van valami infó, hogy Czeglédi fellebbezett-e a nyilvántartásba vétel elutasítása tárgyában? (PM-jelölti)
@Ordnassac:

Ordikám, ez már maga volt az értékelés:

www.origo.hu/itthon/20100906-kotcsei-piknik-2010-fidesz-orban-viktor-es-miniszterei-beszede.html

Czeglédi régi motoros, a listás helye nem meglepetés. Fellebbezésről én nem tudok semmit.
@Fabius: Az origós cikket olvastam, mindenképp figyelemreméltó. Amúgy a TG blogon is erről megy a vita. Kibővítve előző mondandómat: a második kérdésem erre akart utalás lenni, csak szokásomhoz híven bénán sikerült. :-)

Miután a Jobbiknál tilos a több poszt egyszerre (sőt, két listás hely törvényileg sem lehet), így Czeglédi ezek szerint megy a Fővárosi Közgyűlésbe? Lehet, hogy érdemes lesz utánanézni zuglói szempontból Markó Istvánnak, ő a 2. helyezett a helyi kompenzációs listán és így befuthat.
@Ordnassac:

Fővárosi lista egyelőre csak kettő van (MSZP-Fidesz) a Jobbiknak még nincs. Czeglédi így hivatalosan csak nálunk listás. Legalábbis a választás.hu szerint.
@Fabius: délután négy óra a leadási határidő. A Jobbik-lista első hat helyét a párt budapesti honlapján már nyilvánosságra hozták.
@Fabius: jut eszembe: Czeglédi Staudt kampányfőnöke és a párt budapesti elnöke, szóval ez is indokolja előkelő helyét.
Nem vót letsó? akkó má nem is érdekül az egész.
Má erre se jó palibá? emmá a vég
@őszecske: Ők száz napot sem kértek, Pintér is csak két hetet.Ha a nagy arcukból visszavennének, talán a maradék 1/3 sem köpködne,de a FIDESZ nem felejt és nem tanul.
Na, a Jobbik és az LMP is leadta a listáját.
224 ft a svájci frank
@őszecske: sztem ez nem baszogatás, hanem kritika, ha ennyit készültek a kormányváltásra, azért valami tervnek kéne lennie, nem?

Én nem tudom, de tuti megint bevetik a kollektív emlékezetvesztés dumáját:"Hogy ők ezt nem mondták", "Hogy csak kiforgatták a szavaikat", hogy a "józanabbak nem így gondolkodnak" lásd Rózsika dumája a pedagógus béremelésről.A tököm kivan velük.
Micimackó és Malacka nevében tiltakozom.
A kollektív emlékezetvesztéstől leesik a lila köd. Ha hazudnak, nagyítanak, másítanak még csak csak, de hogy az emlékezetünk is nekünk legyen szar...
@dfcwolf: Foglalkoztak! "Majdnem" szabadon lehet pálinkát főzni! Köztársasági elnökünk fontosnak talált enyhe önhittségében egy NYALI PALI NAGYVALAGRENDET elnevezni magáról... Mi kell még? Baromira elégedettlen vagy! Vegyél vissza, mert vagy az ÁSZ, vagy az APEH meglátogathat, ha ilyen türelmetlen vagy! Elvakult Fidesz hívők ezerszer elmondták, majd 8 év múlva ugassatok, ha semmi nem változik. Ja, hogy ennél is szarabb lesz??? Pech... :(
@apc: 224... Neked! Viki és sleppjének 0,004 scájci frank 1 Ft. Sikeres üzletembernek nevezik itt - máshol bennfentes kereskedés címén bűnözőnek. Sikeres kormányzás? Kalandorok ne kíméljenek jeligére! Bekaphatják az összes lipicai mén szaporító szervét!
@Boli: Ha már nyolc év: ma vettem ki a postaládából a miskolci fidesz újságját. A fiúk nem viccelnek, 2002-es választási ígéreteket kérnek számon a szoci vezetésen. Az nem lényeg, hogy előtte ők voltak hatalmon 8 évig, és szar se épült itt alattuk. Ráadásul olyan is van a bűnlajstromban, ami azóta kész van régen.
@néma bárány: Nálam nemcsak a Fityisz, de a coci és a többi ilyen "pártújság" is a kukában végzi. A hirdetési újsággal egyszintű hulladékok - nesze neked környezetvédelem, meg zöldek!
@néma bárány: ma meg leves, mi?

@Boli: nekem szimpi volt a régi (nagyonrégi) rendszer, hogy az kampányolt, korteskedett, akinek fussa:))-tudom, tudom, nem demokratikus, de hogy erre pénzt áldoznak, piha:)
@Boli: Végül nálam is. De azért érdekel melyik társaság mivel esdekel a kegyeinkért. Szeretem tudni mit lehet számonkérni rajtuk megválasztásuk esetén. Meg szórakoztat a nyalizás is bevallom :-)
@kiraaaaa: Ma nincs leves. Tojásos nokedli van Ordi kedvéért :-)
@kiraaaaa: Ezeknek is "fussa" már rendesen... 224? 288? K.rva nagyot kaszáltak! Ebből már sokmindenre "fussa"!
@néma bárány: de volt fekete leves:)

@Boli: hát lehet, de akit valóban érint annak lassan semmire nem futja.
@kiraaaaa: Szerinted hol érdekli Pártunk és Kormányunk okos, agyontanult rétegét mindez? Nagyívben le.... Ha valaki nem tudná, mi a jelszavuk: Carpe diem!
@kiraaaaa: Hoppá! Tényleg :-) Hülye vendéglátós szleng. Nekem már föl sem tűnik ha kajával példálózok :-)
@Boli: mivel optimista vagyok,csak van valaki a közelükben ,aki esetleg szól?

Mért nem vonulnak a népek O.V. elé, hogy "Monyon le!"?

Mért nem a parlamentben beszélt?
És egyáltalán ha nyomtatott verzióban valaki elolvasná, elemezné, szemantikailag, pragmatikailag, grammatikailag szöveget, elmondaná, hogy mi a büdös francról szólt? Az ott jelenlevők mijafaszomat értettek meg?

És egyébként ma mérges vagyok a pénztelenségre a szakmámban, és kb. 4 nap után a lesajnáló megjegyzéseket kapja az ember: Hogy ennyi pénzért csak a hülye lenne tanár!Köszönjük, Rózsa, tudatosítani kellett a népben, hogy mennyire kevés a pénz, s a megbecsülés alapja a több fizetés. Fasza! A diák/szülő, ezt szűrte le!
@néma bárány: áá, csak ilyenkor már éhes vagyok:))
És miközben az álmok álmodói Kötcsén révülnek, Mesterházy Michael Jacksonnak öltözik, Kiss Péter a Bikicsunájt danolja, Tökölön indul MSZP színekben Terry Black, a Jobbik District 9-t akar építeni Miskolcon, az LMP meg mintha nem is lenne.

Mi ez, valami hülye vicc?
@kiraaaaa: Éjfélig van konyhánk, gyere egyél valamit :-)) Ja, OV kínosat csak a sajátjai előtt beszél. Parlament, utcai hakni az a nagy beszédék helyszíne.
@gyilkos fűegér:

Az LMP, épp egy fülkeforradalmat készít elő. :)
"Mi többiek meg mintha valami rossz vicc áldozatai lennénk. Mintha egy elmebeteg dramaturg mesékből összeollózott részletekkel igyekezne elterelni a figyelmünket" - nem mintha! Ez van: elmebeteg dramaturg, sok-sok szereplő, gigaszínház és mind a figyelmet tereli el - pontosan! Jó viccként előadva a rosszat... no de, mióta gyúrtak már erre!? Tényleg van 2/3-juk a háttérben, ha nem is egyezik a szavazófülkésekkel... de ba.... meg! Sokan vannak... - ám semmit nem érnek :)(illetve - jaj nekünk! :()
Én pl. most nyugdíjas akarok lenni, levelet akarok írni O.V-nek:)
@kiraaaaa: szüleim akkor kapni fognak...
@kiraaaaa:

Úgy érzem sokan akarnak most nyugdíjasok lenni...:-)Kíváncsi vagyok Orbán levelére, meg a válaszokból levont konzekvenciákra.
@Fabius: újabb zuglói off:

index.hu/belfold/2010/09/08/orban_optimista_garaba_pesszimista/

Amennyiben érdekel titeket, összefoglalót tudok majd adni róla. Szüleim kapnak. ;-) (Sajnos nincs szkennerem.)
@Ordnassac: Garabát olvastam :-) Anyósék is kapnak, szkenner is van, válasz is lesz ;-)
@Fabius: http://www.zuglo.hu/files/DownloadFile?topic=editor\files.nsf&did=59E4140D9C911937C1257798002F2122&filename=zuglo_2010_14.pdf

Címlap, Pelyva-hirdetés. Nyilvános vitára hívta ki a polgármesterjelölteket a Cserepesházban most péntekre 17 óra. Erről ennyit...
@Ordnassac:

Nyugtával a napot. Meglátjuk mennyien lesznek. Éppen ráérek, viszek neki pár kérdést, hadd örüljön.
@Fabius: ráérni én is éppen ráérek. Érdemes lenne utána érdeklődni, hogy a többi pm-jelölt megy-e?
@Ordnassac: Meglepne, ha menne. De ha van rá időd és késztetésed, érdeklődj :-)
@Fabius: halk megjegyzésként hozzáfűzöm: az új ZL 7-én jelent meg, azaz kedden. Így 2-3 nap reakció- és felkészülési időt kapott a többi jelölt. Ez elég árulkodó...
@Ordnassac: Ha a véleményem érdekel, a többi jelöltnek esze ágában sincs vitázni Pelyvával :-)

Így nagyjából mindegy a felkészülési idő. Másrészt meg aki nyer, az egy hónap múlva polgármester lesz. Mondjon csak kapásból válaszokat...
süti beállítások módosítása