Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.27. 16:23 Fabius

A pártmédia diszkrét bája

Címkék: heti válasz orbán viktor sukoró borókai gábor

Keltik a zavart a tudjukkik. Franc a pofájukba! Januári elavult ügyeket előszedni augusztusban több, mint gusztustalan. A fülkeforradalmi idők még nem is léteztek, nem esküdött fel senki a NENYI-re. Vagyis a kétharmados vágyott vízió előtti idők nem is voltak. Ha mégis, jelentéktelenségük okán nem számítanak jottányit sem az új időszámításban.

A pártmédiumok túlkapásai nagyszerű forrásai a humornak. Ha másért nem azért mindenképpen, mert az ember kínjában is röhög, mikor a médiamunkás szétlebbenti a betyárkörték seregét, hisz az ánuszmeleg közelsége otthonos biztonságot nyújt számára. A vastag bőr ugyan bélgáz ellen nem véd, de ez napjainkban kalkulált veszteségnek számít.
 

Borókai Gábor és a Heti Válasz szerint a Népszava Orbán-Sukoró ügye egy túlfújt lufi, amiről beszélni is kár. Ennek indoklásaként tények helyett bedobja a ballib médiától megszokott: ááááhhh, ugye nem gondoljátok, hogy ennyire hülyék vagyunk? -formulát, ami a gréczysedés első, nem aprócska jele:

"Pedig a találkozó nyomtalan utóélete világosan jelzi, hogy amit Orbán mondhatott Laudernek, abban nem lehetett köszönet. Mutyi meg végképp nem. Ha lett volna, a megbeszélésről bizonyosan nem a szocialista Népszavából értesülünk, sokkal inkább a sukorói beruházás újraindításáról szóló hírekből..."
Ez az ugye nem hiszitek ti sem, ugye, ugye nem? - siránkozás megint tényközlés helyett annyira erőtlen, mint a tüdőbeteg szúnyogok párzási éneke. Mellesleg a téma újabb feszegetése olyan, mint a hónaljkutya szaga: savanyú és kellemetlen. Viszont, ha nem lengeted a kezed, kevésbé szédülnek tőle a körülötted állók. Ha már a tisztálkodást kerülendő csakis sziszegős szappannal mosakodsz, legalább hülye ne legyél.

Az Orbán-Lauder ügyben megszólalt már mindenki, csak maguk az érintettek nem. Borókai hiába kenegeti a párthangjában, attól még sokunkat érdekel: miért nem? Nem vagyok kíváncsi a választási bulvár "Nyomozz együtt Papcsák Ferivel és Budai Gyuszival" műsorokra, viszont a teljes igazságra nagyon. Gyurcsányostól, Bajnaistól, Orbánostól.

Az kevés, ha Borókai Gábor esküszik föl a nenyire: a magyarok istenére esküszünk, esküszünk, hogy hülyék továbbra is leszünk!
 

49 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr822252433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaly nyáron is volt Orbán-Lauder találkozó 2010.08.28. 19:53:36

Azután találkozott tavaly nyáron Ronald Lauder és Orbán Viktor a Gundel étteremben, hogy Bajnai Gordon belső vizsgálatot indított a sukorói telekcsere ügyében. A Népszava úgy tudja, idén augusztus végére is terveztek egy megbeszélést, ám Orbán halasztást…

Trackback: Még pártlapnak is rossz? 2010.08.27. 18:39:50

A Magyar Hírlaptól már kevesen várnak komoly újságírói normákat. Nemrég azonban bizonyították, hogy még pártlapnak se igazán jók. A választás után lehoztak egy cikket, hogy "Az LMP Obamáék kedvence", mert az amerikai nagykövet az LMP-nél tett...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engem az zavar, hogy ezeket a Borókai-féle pártembereket ennyire nem érdekli, hogy elveszítik minden normális arcukat, amit egy nem-párt-seggnyaló ember méltányolni tudna. Ennyire megfizetik ezeket a pártok, hogy ez is megéri nekik?
Gömbös Gyula újra díszpolgára Orosházának.
A fideszes döntésről csuklás nélkül számol be az önkormányzat által finanszírozott - egykor szépemlékű - online újság, az OrosCafe.
nagyarpi.blog.hu/2010/08/27/gombos_gyula_es_a_fidesz
Gratulálok!
A pártmédiák megtanulhatnák már, hogy csak akkor veszi őket komolyan az ember, ha a másik oldal ügyeiről rántják le a leplet. Ha a saját oldalukat mosdatják, az legfeljebb csak a híveket érdekli, hogy megnyugtathassák valamivel a lelkiismeretüket.
Pártmédia? Pártosított közszolgálat?
A (közel) jövő az alternatív nyilvánosságé.
AltNyil:
altnyil.nolblog.hu/
A hatalom ismét megteremti a szamizdatot.
Beszólt Kövérnek egy felvidéki főiskolás - 17:07
Miért nem lehetett megvárni azt a két hetet? - fordult a házelnökhöz egy felvidéki főiskolás egy szentendrei fórumon, majd hozzátette: "önök minél jobban nyomulnak itt, nekünk annál rosszabb ott" - vonta felelősségre egy felvidéki főiskolás Kövér Lászlót.

Szentendrén a XXII. Nyári Főiskolás Tábor fórumán többen úgymond felelősségre vonták Kövér Lászlót azért, mert az Orbán-kormány két héttel a szlovák választások előtt fogadtatta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt, szerintük rossz irányba befolyásolva a választások kimenetelét, a korábbinál is rosszabb helyzetbe hozva a szlovákiai magyarságot.

Miért nem lehetett megvárni azt a két hetet? - fordult a házelnökhöz egy felvidéki főiskolás, majd hozzátette: "önök minél jobban nyomulnak itt, nekünk annál rosszabb ott" - mondta egy a felvidéki főiskolás Kövér Lászlónak.

Kövér László konfliktuskerülőnek, defenzívnek nevezte a kérdésfeltevést, ennek ellenére részletesen válaszolt. Az országgyűlés elnöke úgy fogalmazott "gyáva népnek nincs hazája". Sem Ficónak, sem Slotának nincs köze hozzá, hogy a magyar kormány, a magyar parlament hogyan rendezi az egyébként a világ összes magyarajkú emberét érintő állampolgársági kérdést - jelentette ki az Országgyűlés elnöke.

Hozzáfűzte: ha a felvidéki magyar elit a nemrég nálunk megszavazott törvényre fogja a rossz választási szereplést, akkor önfelmentő módon viselkedik. Ami pedig a "nyomulást" illeti - utalt vissza a kérdésfeltevő szóhasználatára Kövér- , valójában "nem nekünk kellett volna nyomulnunk, hanem a felvidéki magyarok vezetőinek", mert aki kerüli a konfliktust, az tulajdonképpen a kinti magyarság felszámolódásának gyorsítását segíti elő. Egyébként pedig semmiféle okot nem láttunk arra, hogy várjunk két hetet az említett törvény meghozatalával - nyomatékosította a házelnök.

Az egyik fiatalnak arra a felvetésére, hogy Orbán Viktor a kettős állampolgárságról szóló jogszabály siettetésével megbolygatta a magyar-szlovák viszonyt, melynek negatív következményeit a kint élők a bőrükön érzik, Kövér László kifejtette: az elmúlt évtizedekben hatalmon lévő magyar kormányok próbálták már így is, úgy is rendezni szlovák kollégáikkal a viszonyt, s legfeljebb annyit értek el, "hogy a magyarokat ne háromszor, csak egyszer verjék meg valamelyik köztéren", csak mert anyanyelvüket használták.

"Ön szerint mit kellene tennünk?" - kérdezett vissza az Országgyűlés elnöke, mire azt a választ kapta: "nem én vagyok a politikus".
A Heti Válaszon számonkérni az objektivitást ugyanolyan, mintha a 168 órától kérnénk számon. Minden pártlap szánalmas.
Tulajdonképpen miért érdekes, hogy mi volt az Orbán-Lauder találkozón? De ha már ennyire kiváncsiak vagytok, és a fidesz tök világos válaszával nem vagytok megelégedve, akkor miért nem kérdezitek meg a haverotokat, a Laudert?

A Borókai értelmezése meg tökéletes volt. Eltekintve persze attól, hogy az egybiteseknek magas lesz.
@Erich von Däniken: Valahogy számomra is a snájdig Borókai éles logikával levezetett gürüzése pont annyira hiteles, mint az ATV-n Avar Janóék heti prézsmitája (bár őszinte legyek, nem vagyok képben, hogy kluboznak-e még hétfőnként, ott már csak az Aignerék- féle időjásjelentést tartom objektívnek, mióta a "köztévé" a Napkeltével együtt annak egyetlen értékes szereplőjét, P. Luciát is kiebrudalta).
@totálandi: Már régen megtette. Most már ellehetleníteni próbálják. Az első kisérletek már meg is voltak. Bloggerigazolvány. A következő valami regisztrációs díj lesz, a legnagyobb demokráciaexportőrnél már lebegtetik. Az indok persze a gazdaság fehérítése lesz, mert ugye a bloggerek eltitkolt reklámbevételei romba döntik a gazdaságot.
Az újságírók nagyon jól tudják mit írhatnak, mondhatnak, kérdezhetnek, ha meg akarják tartani az állásukat. Ha esetleg mégis maguk ellen fordulnának, akkor a szerkesztők lapigazgatók, tudják mi a dolguk. A kormányszóvivőkre, pártszóvivőkre ez hatványozottan igaz. Logikus, hogy a kényes témákban terelnek, vagy nem mondanak igazat. Az állásukat nem akarják elveszíteni, a saját munkáltatójuk helyzetét, sem akarják gyengíteni. Azt csinálják amit a elvárnak tőlük a megbízóik.
@ Fabius: várod, hogy Orbán megszólaljon. Meg is fog, közkívánatra értékeli négyharmadának első száz napját.

A kaszinó ügyben történő megszólalására még várhatunk egy keveset, Sukoró felejtve, a Velencei tavon békésen nőhet a nád.
A hullámok elhaltával kerül majd csak elő a kaszinó szó eme nyilvánosság-kerülő, szemérmes Magasztos szájból, mikor is egy másik helyszínen Szíjjártó meghatottságtól szipogó elő-tamtamja után átvágja a szalagot.

Nem ott, valahol máshol. Tervek a széfben, terület tulajdonjogilag alaposan lepapírozva, jogszabályok kreatívan alkalmazva - vagy átírva...
Nehogy már olyan balekok legyenek, mint a lebukás nélküli lopáshoz is hülye szocik..

És az új góré, akivel a munkahelyteremtést szolgáló és egy magára talált büszke nemzet összefogását példázó...stb, stb.. létesítményt átadja, az nyilván nem Lauder lesz, hanem réges-rég valami századik stróman, akihez nyomot a függetlenség, tisztaság és etika két miniszterelnöki etalonja Pintér et. titkosszolgálati módszereivel kiegészülve sem talál majd.

Na akkor fog Orbán megszólalni.
@sületlenke: nem közkívánatra szólal meg, ha jól hallottam, hanem a Bölcsek kövét tartók gyülekezete előtt.
@kiraaaaa: Ja, a közkívánatra humor akart lenni, persze, ugyanazok felkérésének tesz majd nagy húzódozás után eleget, akik ellenzési elnyomatása alatt is minden áldott évben igényt tartottak az erre ebben az országban egyedül hivatott nemzetmentő évértékeléseire.
@sületlenke: "ellenzési elnyomatás", persze, ellenzéki, de a freudi elütéssel is jó (még a lényeget is fedi)
@sületlenke: de hát felhatalmazása van a néptől, hogy mentese a nemzetet, nem?
@sületlenke:

Viktor hallgatása egyértelműen a választásoknak szól, ahogy a bölcsek előtti beszéde is ezt a célt szolgálja. Engem viszont ez nem érdekel. Két dolog fontos most:

1: a teljes igazság Sukoró ügyben,

2: tudni akarom mennyire következetes Papcsák Ferenc kivizsgálóbiztos, aki a polgármesterünk akar lenni. Ha itt is azt játssza amit Sukorónál, vagyis mindenki felelőssége számít, csak a mi kutyánké nem, annak nem fogok örülni.
@Fabius: Mért gondolod,hogy nem a kettős mércével mér Papcsák? Volt már valaha attól hír, hogy valaki abba a kézbe harap bele, amely eteti?
@kiraaaaa: Hát hogy mire kapott felhatalmazást, az jó kérdés, mivel terveit a választások előtt hősiesen titkolta, mint pornócsillag a szüzességére vonatkozó választ.
A rá szavazók jó része "csak" lopás és-népnyúzásmentes kormányzást várt tőle, ezt is inkább csak a napi mantra miatt.
Elvakult hívei, akik ugye nem egybitesek, na ők várták az agymosodát is nemzeti szinten. Én ugyan csak félbites vagyok, de erre nem tartok igényt.
@kiraaaaa:

Hadd kérdezzek vissza: miből gondolja Papcsák, hogy elfogadjuk hiteles jelöltnek hallgatás esetén? :-)
@Fabius: hát,ha fasza gyerek, akkor utánajár az ügyeknek. Ha nem teszi, akkor helyi szinten hamarabb a körmére lehet nézni.
De én ezt hiányolom a magyar sajtóból, újságírókból, hogy ha valakit kineveznek, reflektorfénybe kerül, akkor mért nem járnak utána a szakmai hozzáértésének? Annak, hogy eddig mit tett le az asztalra, mért nem szedik szét azt, ha kilóg a lóláb? (Nem, nem tudok neveket említeni, és csak elméleti a kérdésem.)

@sületlenke: mi az,hogy félbites? Kisit vagy rajongó? vagy kiábrándult rajongó?
@Fabius: Megsúgom, P. nemcsak polgármesterünk akar lenni, az is lesz. De azt azért nem mondod komolyan, hogy akár a lelked legeldugodtabb csücskében is azt gondolod, hogy ő majd objektív vizsgálatot folytat?
@kiraaaaa: itt feljebb titulált egybitesnek egy beugró troll mindenkit, aki szerint nem tökjó a Borókai-féle Orbán-mosdatás.
Amúgy üdv. a Varánuszon, nem tudom, mióta olvasgatsz itt, és nem mintha rohadtul mérvadó személy lennék itt a törzstagok között, de elég egyértelműen momondhatom, hogy a többségünk önállóan is gondolkodni képes,
sehova be nem ájult épeszű.
(A nagy részük fiú és gondolom, nézik a meccset). Olvasgass esetleg a jobboldali sávon, az Ezeken rugóztunk feliratnál, tanulságos és élvezetes, mindenkinek ajánlom, aki nem csak beugrik fröcsögni egy jót.
@kiraaaaa:

Annyiban vitázok, hogy de, szétszedik. Ahogy Papcsákot, Gubcsit, Pali bátyánkat, Pozsgayt, Domokos Lászlót, Stumpfot is szétszedték az újságírók is meg mi bloggerek is.

Csak nem mentünk vele semmire, mert vastag a bőr az arcokon.

@sületlenke:

Szerintem nem ennyire lefutott ez. Papcsák esélyei jók. De gyorsan hiteltelenné válhat, ha az Orbán-Sukoró ügy nem lesz tisztázva. Nem véletlenül kenegeti a pártmédia az ügyet. Nem csak Viktornak kínos.

Másrészt Pelyva népszerű a nyugdíjasoknál, Várnai egész jót futott az OGY második körében, Janicsák támogatói pedig az utolsó is nyerték Weineknek.

Szóval korai még lefutottnak nyilvánítani :-)
@sületlenke: személy szerint nem Papcsáktól tartok, inkább a jövendő alpolgármestereitől...
@sületlenke: @kiraaaaa: nem tőlem kérdezted, hanem Fabiustól, de biztos ő is meccset néz (bármilyen nagy fej is, ő is csak fiú hehehe), szóval hiába deregetik ki bárki alkalmatlanságát a médiában, egyáltalán nem számít semmit.
A saját nyali-újságíróik elhallgatják, az országos média nem ad róla hírt, a nép meg nem a blogoszférából tájékozódik tömegesen. Igy aztán nem történik semmi, és tele alkalmatlanokkal az ország, döntési pozícióban, közpénzen.
Na én mentem , jó éjt Nektek.
@sületlenke:

A meccs nem az én műfajom :-) Válasz ment már itt fent.
@Fabius: ez igaz, de a hatékonyság nem ér semmit. Sajnos. És lassan visszatérünk a de. témához, az etikához.
@kiraaaaa:

Ahogy sületlenke is mondta, hiába derült itt ki bármi. A kétharmaddal valóban olyan személyi döntéseket hoznak, amilyet akarnak, hisz fel vannak hatalmazva - mondják. Az etikát hírből sem ismerik, ez a szó hiányzik a politikusok szókészletéből.

Így nem azon múlik ez, hogy az újságírók oknyomoznak, a bloggerek pofáznak-e, vagy sem. Ami rajtunk múlik, hogy a Papcsák féle kiszolgálók lesznek polgármesterek is, vagy sem. Abba mindenki beleszólhat egy szavazattal.
@Fabius: holnap jössz a Bosnyákra? :-)
@Ordnassac: Ha fel bírok kelni, tíz körül kislattyogok :-) Tervezem erősen. Sületlenke sok szépet és jót mesélt róla :-))
@Fabius: ha megy, akkor én már fél 10-re kinézek és a végén megebédelek a Mixr-ben. A cipóban főtt/sült hagymaleves felkeltette az érdeklődésem. :-)
@Fabius: naivitásom legteteje: politkai etikai kurzus indítása?
@kiraaaaa: csak egy gyakorlati jellegű közbevetés: ki tartaná?
@Ordnassac: ahogy a régi mondás tartja: aki nem tudja, tanítja!

Nem tudom, kiírnék pályázatot!
De a viccet félre téve, csak lehet találni néhány etikus embert kicsiny hazánkban?Ti jobban tudjátok ezt.
@Ordnassac: terézvárosiak inkább, meglenne a fél tanári kar:P

Fabius: kontrázhatsz!
@Ordnassac: Ok, akkor összefutunk :-)

@kiraaaaa: Etikus embert lehetne, olyat is, akire rábíznám a kurzust. Olyat nem lehet, akire minden fél rábólintana, és komolyan venné. Mert ami az egyiknek jó, azt leköpi és pfújozza a másik a puszta fölvetésért.

Nézd csak azt ami tegnap történt: kódex ügy, szoci felvetés, erőlködés. Az egyetlen LMP hajlandó lenne, ha.... Ha nem kéne ezzel szembesülniük, miközben etikáról tárgyalnak:

index.hu/belfold/2010/valasztas/nem_irja_ala_az_etikai_kodexet_az_lmp/
@kiraaaaa:

Én a zuglói közgyűlésre bíznám az etika tanítást :-)) Újabb állatfajokkal gyarapodnánk, mint a mocsári pitbull :-D
@Fabius: óh, meglepődtem volna, ha nem melegítik fel a Faith-ügyet Kispesten...
@Ordnassac:

Na, mondjuk egy TóCsa Cuslág oktató páros is ütős lenne :-))

Nem a Faith ügy melengetése a gond önmagában. Hanem az, hogy legalább addig a két napig nem teszek ilyet basszameg, amíg ezekkel a hülyékkel tárgyalok arról az etikáról, amit én javasoltam. Minek ide kódex, ha nem bírunk ki két egész napot etikusan?
@Fabius: jogos. Azt hiszem nem csak az LMP-ben vannak zűrök a belső kommunikációval...
@Ordnassac: Az MSZP-nek nincs gond a belső kommunikációjával. Ők ennyire veszik komolyan saját magukat, és a maguk által javasolt etikát.
@Fabius: de van, ha működne, a hátsó szándék nem derül ki.
@Fabius: "tudni akarom mennyire következetes Papcsák Ferenc kivizsgálóbiztos, aki a polgármesterünk akar lenni."

Örülünk is neki, hogy megörökölted a megyétől őt...
@Fabius: ,Ne idegesít már fel: "Papcsák esélyei jók. De gyorsan hiteltelenné válhat"

Nálad még van hitele?
@Véleményterrorista:

A kijelentés nem rólam szólt, hanem a zemberekről, akik nincsenek képben feltétlenül mindennel.
@sületlenke:

Nézd meg ezt:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=340149

aztán ezt:

mandiner.hu/cikk/20100828_tavaly_nyaron_is_volt_orban_lauder_talalkozo#comment183653

ha kész, akkor nézz rá a Heti Válaszra, hogy ez a téma egyáltalán létezik-e? :-))

Na erre mondtam délelőtt, hogy kedvelem a mandinert. Lehet jobboldali médiát csinálni jól is. :-)
@Fabius:
Ha időm lesz, átküldöm a Sz-Sz-B megyei szerepléséről született írások linkjeit is...:)
süti beállítások módosítása