Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.26. 08:00 Fabius

Az etikai kódex borítójára

Címkék: mszp etikai kódex szanyi tibor

Kedden zengte be az Angyalföldi Hérosz a hírt: ők biza 13 pontos választási etikai kódexet hoztak létre, úgyhogy a marakodó turhagyurmázók lesznek szíves elfáradni hozzájuk aláírni. Most.Na jó, csütörtökön, azaz ma is jó lesz, addig lehet nyomni róla két napi Szanyit, ami jól mutat minden hírportálon. Tibi kapitány addig magára tudja csatolni a szopóálarcot, és pislogás nélkül hazudhat a kamerába mikoranapaföldelholdalegyesül víziókat. Indexvideó rulez, szép volt fiúk!

Nekem egyetlen kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Tibikém! A tizenhárom pontból hányadik a NE LOPJ? Vagy ezt a két szót a szocialista vezérkar nemhogy egymás után, de egy mondatban sem szerepelteti? Mert szép dolog ez a "garantálná a választás tisztaságát, szabályosságát, biztosítaná a részt vevő pártok, szervezetek, jelöltek etikus magatartását, egyben kizárná a tisztességtelen, ok nélkül személyeskedő és becsületsértő módszerek alkalmazását." De a lopással, azzal mi lesz?

Képzeld, azért jó dolog bloggernek lenni, mert ha egy hozzád hasonló trubadúr megénekli a napi aktuálist, akkor nem kell az emlékek között kutatni. Elég belelapozni az archívumba és megnézni, miket is írtam rólatok az OGY alatt. Képzeld el azt is, hogy a mai poszthoz nem kell friss gondolatok után kutatnom. Ugyanis a világon semmi nem változott azóta, hogy tavasszal a választók nekifutásból rúgtak herén titeket. Akkor sem voltatok szégyenlősek, a második forduló előtt az utolsó karakterig elloptatok mindent a riválissá növő LMP-től. Bezöldültél és logótlanodtál te is minden plakáton, emlékszel ugye?Ha nem emlékeznél már segítek, az közvetlenül azután volt, hogy Lendvai anyu sírva térdelőset nyomott a reménybeli szövetségesnek minden csatornán. Utána persze fölvettétek a rátok jellemző lezser arroganciát, és közöltétek: a lehet a más és a politika csak szavak, amiket mindenki úgy rak egymás után, ahogy csak akar. Ezért azokat Molnár Gyula választási plakátján szerepeltetni nem lopás, hanem költő szabadság. Még ma is röhögök az akkor készített választási plakátjaitokon. Ha az aktuális szórólapotokat nézem semmit nem vesztettek az aktualitásukból.Elég ennyi, vagy vakarjuk meg a szórólapok ügyét is? Igen, azokét, amiken Tóth Csaba gyalázkodik a választási etika nevében.Vagy az Ismeretlen Szerző művét, amin az aranytollú az LMP protest szavazóit küldte el a picsába.
Esetleg beszélgessünk a suttogó propagandáról, amit az egyenlítő blognak álcázott szocietas brigádtagok nyomtak minden blogon, ahol az LMP egyáltalán említésre került?

Ezek után nektek választási etikáról beszélni és kódexet írni annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak. Kapartok egyhelyben, mint járókeretes anyóka a jeges járólapon, miközben a balettintézet szólótáncosainak álmodjátok magatokat. Ezért készítettem nektek egy stílusos borítótervet mára, ha mégis lesz olyan ökör valaki, hogy egyáltalán szóba áll a kódexetekkel.
Nektek adom mert kurvajófej vagyok, legalább a kódex borítót ne kelljen lopni sehonnan.

44 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr792248370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tízparancsolattal példálózik Lendvai 2010.08.30. 14:23:01

Lendvai Ildikó szerint jó kezdeményezés a szocialisták által javasolt etikai kódex, annak ellenére is, hogy a párt kampánya során többször készített ellenfeleiket lejárató szóróanyagokat. A volt pártelnök szerint a tízparancsolatot is megszegik a kereszté…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozom az előttem szólóhoz: 10 pont! :-) A molnárgyuszis képre még külön is.

Hmmm... vajon mikor lesz egy viccdal – Louis Armstrong után szabadon –, hogy "Hello Szanyi!"

Nem tudom, hogy láttátok-e a mostani Zuglói Lapok címoldalán a bal felső sarokban a Jobbik reklámját: Tiszta kézzel, tiszta szívvel. Mindezt zöld betűkkel. ;-)
A borító nálam is tizes :-D Bakker így összefoglalva látni a szocik tavaszi állatságait megdöbbentő, hogy mennyire nem riadtak ezek vissza semmitől.
Sajnos gyűjtés van és nagyon kevés időm marad kedvenc blogom olvasására...

Itt Miskolcon zöld-fehér Káli szórólapja. Nincs rajta maszop logo... Nincs rajta MSZP felirat. Annyi van rajta miskolci szocialisták. Meg, hogy zöld baloldal...

Amikor ezt szóvátettük, nem jelentette meg semmi, mert állítólag fizetett politikai hírdetés....
@dfcwolf:

Halad a gyűjtés? Már ha nem titok.

Tervezek egy plakát-szórólapos posztot a választások előtt. Ha ezt a Kális lapot szkenneled és elküldöd, megköszönöm :-)
@Fabius: a linkelt HV-cikket és a hozzá tartozó kommenteket láttad? Sajnos kiélhettem magam ott...
@Ordnassac: Épp most jutottam az olvasásig. Egyrészt van benne pár nagy igazság Janicsák hátterét nézve. Másrészt már vártam, hogy a pártmédia mikor kezdi támogatni Papcsákot :-)
@Fabius: Hírek: Szücs István leadta a céduláit, MSZDP-s színekben indul a 8-as evk-ban, illetve egy munkáspárti hölgynek is megtette ugyanezt a 9. evk-ban. :-)
@Ordnassac: Munkás-paraszt nagykoalíció a cédulázásban? Beszép is ez :-))
Egyébként, ha színesedik a választható paletta, az nincs ellenemre.
@Ordnassac: na, ez de félreérthető volt...

Szóval: "illetve egy munkáspárti hölgy is megtette ugyanezt a 9. evk-ban". Semmi köze Szücshöz. :-)
@Fabius: lásd előző kommentemet. Másképp akartam fogalmazni és elfelejtettem átjavítani...
@Ordnassac: Pedig Kapolyi még februárban mondta: a baloldal erősödni fog. Azt hittem, már ott tartunk :-))
@Fabius: meglássuk, hogy Láng Márta és csapata, valamint a Munkáspárt képesek lesznek-e elindulni.
@Ordnassac: Láng Márta szerintem indulni tud majd, a Thürmeristák a sötét lovak a csapatban.
@Fabius:
Nem titok. Nekem megolt 17.én. Vannak még nehézkes terepek de a többség simán hozta. Sokkal jobbak a tapasztalatok, mint tavasszal.

Eljuttatom a szórólapot, amint tudom.
@dfcwolf:

No, akkor most érezd magad/magatokat vállon veregetve :-)
Mitől jobbak a tapasztalatok? Másképp gyűjtöttetek, vagy nagyobb a hajlandóság?
Nagyon jó ez a borítóterv:)
Azért ezt durva, hogy semmilyen határ/korlát nincs politikuséknál.
Tényleg nem lehet másképpen csinálni? (gondolom megint nagyon naiv vagyok)
@kiraaaaa: Én azért ismerek erkölcsi korlátokkal és józan ésszel is bíró helyi MSZP-s politikusokat, nem is egyet. De amíg a felsővezetésnek semmi sem drága, és szerintük minden eszköz megengedett, addig ezek az emberek nagyon nehezen élnek meg a személyes hitelességükből. Gyakorlatilag renegátnak számítanak ahelyett, hogy mutogatnák őket ezek a marhák: ni, ilyen arcaink is vannak, igyekszünk valóban megújulni.
@Fabius: és igeeeen, újra egy zuglói off:

Most már biztos, Füzyné és a ZUPE nem indul. Megjött a válasz tőle.
@Ordnassac:

Ez várható volt, amekkora csend van körülöttük.
@Fabius: de mire a tényleg máshogy gondolkodok beérnek a célba, addigra elkurvulnak, nem?
Valahogy a vezetés tisztasága hiányzik, nemcsak a politikusokból, hanem az emberekből is, nem?
Szerintem nagyon ritka az, akire nem lehet követ dobálni, hogy ő nem tér le az etikus útról.
MA már nem tanítanak sehol etikát, alapból hiányzik ez az érték.
@kiraaaaa: Én inkább mondanám, hogy ezek az emberek sosem érnek célba, mert nem kurvulnak el. Ha nem vagy elég törtető és hajlékony, az legelőször a saját párttársaid szemében lesz alapvető hiba.
Pedig egy hitelét ilyen szinten elvesztett pártnak az egyetlen túlélési esélye volna, ha ezeket az arcokat ekézés helyett támogatná, gőzerővel.
Az etika tanítás valóban hiányzik. Ahogy a példamutatás is.
@Fabius: De ez azt feltételezi akkor, hogy aki célba ér, az elkurvul.
Példamutatás: nálunk, aki hittel, odaadással végzi a munkáját, lelkiismeretesen, aki valóban példát adhat, az a pancser, lúzer.
@kiraaaaa: @Fabius: na, akkor átmegyek advocatus diaboli-ba, létezik egységes etika, amit tanítani lehetne?

Biztos, hogy ez az iskola és nem a család dolga?
@kiraaaaa: Most van olyan politikai környezet a választásokhoz, hogy reális célbajutási esélye van ezeknek a "lúzereknek". Ami nekik siker, az a pártnak kudarc, mert ezeket a renegátokat kell indítani ahhoz, hogy egyáltalán esélyekről beszélhessünk.
@Ordnassac: nem hinném, hogy ezt is az iskolára kéne tolni, de valami alapot adhatna.
Az etikát, ha jól tudom, máshogy értelmezik filozófia és jogtudományi értelemben. De ez sem relatív kategória, mint a jó-rossz meghatározások.
@Ordnassac: A ne lopj! - például egyik pontja a tízparancsolatnak. Család, egyház és iskola is tanítja, a látható sikerrel.
@Fabius: akkor a család, egyház, iskola tanítási módszere nem jó.
@Fabius: ahhoz nem kell külön etikaoktatás, hogy ezt megtanulják az emberek, ahhoz rendes nevelés kell. Ezen az iskola csak vajmi keveset tud segíteni.
@kiraaaaa: @Ordnassac:

Elvileg azért járunk iskolába, hogy az ismeretanyag mellett az emberi viselkedés és a közösségbe illeszkedés alapvető normáit is elsajátítsuk. A jó iskola/tanár nem csak tanít, hanem nevel is, hisz többet vagyunk ott a fogékony éveinkben, mint otthon.

Ettől függetlenül a család erkölcs, etika, moralitás szempontjából is fontos. Ha ott leteszik az alapokat, akkor könnyebb dolga van a pedagógusoknak. Ám ha ezt tekintjük alaptézisnek, akkor a politikai elitnek se családja, se elvégzett iskolája nincs :-)

Viszont, ha azt mondom a kiinduló gondolathoz térve, hogy a Maszop most olyan embert kénytelen indítani jelöltként, aki rendelkezik a fent említettekkel, sőt, azt tanítja is iskolában a saját példáját mutatva, akkor az nekünk választóknak siker, a pártnak meg kudarc.
@Fabius: ezzel egyet s tudnék érteni. De pont az alapoknál vannak a hiányosságok: iskolában nem vagy csak igen kevés jó példát kaphat a nebuló.

A tényleg jó jelölteknek, meg kívánok szikszlaszilárd hitet, célt, hogy ne kurvuljanak el, mert az még nagyobb csalódást okoz.
@Fabius:
Kösz!

A leglényegesebb, hogy ismernek minket. Tudják mi az az elempé. Van aki kifejezetten minket vár. (ilyen tavasszal nem volt) Nem zsidóznak, nem szdsz-eznek. Többnyire adják. Az emberek kérdezgettek, hogy mit akarunk másképp. Nyitottabbak lettke kicsit és érdeklődőbbek.

Az is igaz, hogy vannak gyenge területek városon belül... Nyomjuk az utolsó percig, mást nem tehetünk.
@dfcwolf:

Magyarul az LMP-be fektetett munka kezd látszani a visszajelzésekben. Ez jó. A társadalom kezd kimozdulni az OGY előtti nagymértékű duális erőtérből. Egyszer - talán - még azt is megérjük, nem valaki ellen, hanem mellett fog a többség szavazni :-) Nekem tetszik, ha sokszínű a politika, és mindenki számára kínál választható, vállalható opciót.
@kiraaaaa: Én ugyanezt tudom kívánni az okfejtéseinket olvasó uraknak azzal a személyes megjegyzéssel, hogy kurvára utálnék emberismeretből megbukni :-)
Ha valaki kicsit körülnéz Budapest környékén, akkor ott is tud
<a href=" http://tukorhegy.blog.hu/api/trackback/id/2251065">igen érdekes dolgokat</a> találni!
@Fabius:
Azért sokan továbbra is csak két pártban gondolkodnak. A kedvencem az volt, hogy egy 20 éves körüli srác azt mondta, hogy nem adja nekem, mert mi még nem bizonyítottunk... Én rákérdeztem, hogy a többiek mit bizonyítottak eddig??? Becsapta az ajtót, aztán 2 nap múlva a postaládámba dobta a cetliket.

Sok FIDESZ-es ideadta nekem inkább, amin meglepődtem. Fontos volt nekik, hogy ismernek és közöttük élek. Ez jó.

Vol olyan aki azt mondta, hogy a 2/3 nem elég. Több kell, mert a jóból soha nem elég... :) ezen csak mosolyogtam.

A kedvencem az volt, amikor azt mondta egy fideszes aktivista, hogy a 2/3 arra jó, hogy négy év múlva ne legyen LMP.

Ha lesz időm a blogomra, összegyűjtöm a legjobbakat...
@dfcwolf: Ha lesz időm a blogomra, összegyűjtöm a legjobbakat...

légy szíves a blogod címét ismertetni!
@Fabius:
Nem akartam itt magam reklámozni. Köszönöm!
Meg is írtam a szösszenetet, volt egy kis időm.
@dfcwolf:

Tanulságos írás :-) Én mondjuk a papírgyűjtéses szóláson röhögök egy negyedórája :-))

Az viszont tény, hogy ebben az időszakban egyikőtökkel sem cserélnék, pártállástól függetlenül. Néztem ma a Bosnyákon az emberek reakcióit. Sokan egyenesen sértésnek vették, ha egy általuk nem preferált párt aktivistája egyáltalán megszólította. Mintha a homlokukra volna írva a hovatartozás. Ilyen szempontból mindegy volt, LMP-s, Fideszes vagy Jobbikos volt az aktivista.
süti beállítások módosítása