Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/kulfold/2024/03/28/lettorszag-repulogep-utazas-politikai-botrany-krisjanis-karins-kulugym... (2024.03.29. 07:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.17. 08:00 Fabius

A lájkolás első áldozatai

Címkék: mszp zugló janicsák istván önkormányzati választás szanyi tibor lájkolás várnai lászló

"Gyere, gyere szeress, úgy kívánlak!
A karodat tárd ki, a szíved nem kell nekem!
Ötletem van, adjunk a lájkolásnak,
Szerezhetnél sok szavazót nekem!"

Szanyi kapitány új fegyvert adott az aktivisták kezébe tegnap. A lájkoló, tiszta vörös kéz igazi nehéztüzérségként fog bevonulni Minden Kampányfogások Nagykönyvébe. Képzeljük el, - és igyekezzünk megállni röhögés nélkül - ahogy a cédulagyűjtő aktivisták becsöngetnek hozzánk hónuk alatt egy csőre töltött hungarocell táblával, ránk fogják, majd édes mosollyal közlik: cédulát, vagy lelájkollak!

Tibor azonban nem érte be ennyivel. Az Angyalföldi Hérosz fejében már összeállt a hivatalból lájkolással üldözendők listája is. Nálunk Zuglóban a Zizi Labor egykori frontembere, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete színeiben induló Janicsák István lett a kéretlen lájkolás célpontja. Miatta visszaléptetnék az indulástól az egykori tanácselnök Pelyva Györgyöt, és Szili Katalin mozgalmártársát, Láng Mártát is.
 

Pelyva György hanyagolása igazi vezéráldozatnak számít. Az MSZP alapító tagja, 90-től önkormányzati képviselője, alpolgármestere, 13 évig a zuglói MSZP elnöke, a Zuglói Polgárőrség tiszteletbeli elnöke. Ráadásul helyi lakos. Vagyis nem egy névtelen senki esik áldozatul a lájkoló fegyverek első sorozatának, hanem a párt egyik helyi prominense. A lépés mégis érthető ha megnézzük milyen eredményeket tudott felmutatni a komplett képviselő testület az utóbbi időben.
 

Ugyanis semmilyet. Idén tavasszal például egyedül Zugló nem volt képes arra, amire a főváros összes többi kerülete igen: összehozni egy épkézláb költségvetést akerületnek. Két hétig, három fordulón keresztül marakodtak egymással, és az egyetlen amit az asztalra tettek egy új állatfajta, amit egymásban véltek felfedezni a szemben álló felek: a mocsári pitbull.


Közben veszélybe sodorták a kerület összes közintézményének működését, óvodáktól iskolákon keresztül egészségügyi létesítményekig. Ez a remeklés nem maradt visszhangtalan, a jelenlegi közgyűlés népszerűsége bezuhant a mocsár fenekére, és szabad szemmel már nem is látható.
 

Ilyen környezetben lehet esélye egy helyi lakos, civil, ismert, művészként és managerként is sikeres embernek, mint Janicsák István. Az esélyeket tovább csökkenti, hogy ezeknek a paramétereknek az LMP színeiben induló Várnai László is megfelel. Várnai is a Civil Zugló Egyesület vezetőjeként lett LMP tag, nevéhez csak pozitív dolgok köthetők a kerületben.

Ráadásnak a Fidesz itt indítja Papcsák Ferencet, aki ugyan az utóbbi időkben elszámoltatás helyett elszámolgatást játszik. Jah, magában számolja vissza a másodperceket, amíg a közvélemény az Orbán-Sukoró-Lauder ügyön lovagol.

Így talán érthető Szanyi visszaléptetési lelkesedése. Itt talált magának valakit, akinek be lehet(ne) telepedni az ölébe, és onnan kiabálni megszokásból kifelé: mi összefogtunk, civilt lájkolunk akkor is, ha nem akarja! Hisz fontos a béke-barátság, no és a Fidesz diszlájkolása bármi áron!

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr802227091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szanyi egy egész országot szórakoztat: "Lájkolod az MSZP-t?" 2010.08.17. 10:12:15

Köszönjük meg Szanyi Tibor kinevezését a kampányigazgatói posztra, látszik, hogy mennyire értenek a politikához és a kampányhoz a vörös törpepártban. (Ezek szerint ők sem nézték végig az Elnök embereit) Ezek komolyan azt gondolták, mert Szanyi nyert eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Könyörgöm valaki gyártson nekem "diszlájk" vagy egyetenesen "héjt" logót, hogy illően fogadhassam a tisztelt MSZP-s aktivistákat. Vagy csak kiragasztanám az ajtómra, hogy ne is raboljam az idejüket. :)
Kiváncsi vagyok, hogyan magyarázzák el a szavazóbázisuk 90% kitevő kisnyugdíjasoknak, mi az a "lájk"; a "diszlájkról" már nem is beszéljünk...
@Lefetyke: mi sem egyszerűbb, csak megfelelő szögben (=lefelé mutató) kell tartani az MSZP-s kampány- csodafegyvert ...:-)))

@yafet: nem kell azoknak mindent érteniük, csápolnak vezényszóra, amikor kell

Amúgy ettől a "vörös kéz"-től (Szanyi elszólása) egyetlen apró lépésecske a "véres kéz"...khm. Szanyi kapitány, hát ennyire nem figyelünk? :-)
@yafet: remélem öreganyád nem tudja, hogy hülyének nézel minden nyugdíjast :P nem buták ők, csak öregebbek.
Szanyi kapitány mindent megpróbál, és ez becsülendő. Meglehet, XIII. lesz az egyetlen körzet, amelyikben lesz szocialista önkormányzati képviselő.
@egerészölyv: Azért a "mindent megpróbál" jelen esetben nem pozitív tulajdonság.
@morden2: hát igen... De amikor a Római Köztársaság idejében egy vesztett római csata után az ellenség a halottszemlén megállapította, hogy a római katonák még dárdával átszúrt derékkal is harapták az ellenséget, tisztelettel adóztak...
@dupi: Mondjuk az én öreganyám hülyének nézi az összes nyugdíjast is, aki még az MSZP-re, vagy annak emberére akar szavazni.
@egerészölyv: „Milyen lelkivilág kell ahhoz, hogy valaki fölkerekedjen vasárnap, és azt mondja, hogy hát egy pár órás sorban állás kell, de én most ezeknek belerondítok az életébe.” ez volt Szanyi kapitány véleménye a választókról ( azokról, akik lakóhelyüktól távol, a sorsolás(!)következtében Angyalföldön szavaztak).
Bár én magam másutt voksoltam, ezt az arrogáns mondatot választóként. és a választójog védelmében kikérem magamnak!
(A többi meg kész röhej:-))
@burleszk: előttem egyetlen pillanatig nem kérdés, hogy Szanyi kapitány mondatai külön-külön és együtt is tarthatatlanok. Súlyosan rombolnák az MSzP tekintélyét, ha lenne olyan. De éppen mivel elfogyott az a tekintély, ügyes ötlet ekkora balfékségekkel kísérletezni. Neki pl. be is jött.
@egerészölyv: Mint ahogyan ez is Szanyi kapitány egyik "becsülendő" próbálkozása volt májusvban - emlékszünk a hangfelvételre: „Mindenkit, akit csak ismerünk, nemcsak szavazásra kell buzdítanunk (…), hanem azt kell mondani mindenkinek, hogy szóljon a testvérének, a rokonának, a barátainak, hogy még Budapesten belül is, hogyha teheti, kérje át magát a XIII. kerületbe, feltéve, hogy MSZP-szavazóról beszélünk. Annyit kell mondani, hogy aki teheti, ne Zuglóban, ne Ferencvárosban, ne Karcagon, ne Zalaegerszegen, hanem a XIII. kerületben szavazzon, főleg ha megbízható ismerősről van szó."
@dupi: Hol állítottam én, hogy hülyék, vagy hülyénak nézem őket???

Ha öreganyád, vagy öregapád beszél neked az 50-60 évvel ezelőtti dolgokról és nem érted, akkor Te hülye vagy?

Ettől még nem valószínű, de feltételezésedből kiiundulva: igen.
@egerészölyv: Szerencsésebb demokráciákban egy ilyen mondat után az illető még aznap elnézést kér a megsértett választóktól, és visszalép a jelöltségtől...függetlenként is , akár! Hizsen ő is csak a szavazók kegyéből sületlenkedhet a Parlamentben, vagy az önkormányzatban.
@burleszk: most gyarapítottad eggyel Szanyi hülyeséglistáját... Vizet mérzs a tengerbe...
@burleszk: a "szerencsésebb" szó utáni rész tündérmese... :(
@egerészölyv: Leginkább a "mindent megpróbál"-hoz illesztettem néhány jellemző példát.
Akkor írd le még egyszer, kérlek, hogy mindez "becsülendő"...:-)
@burleszk: igenis becsülendő a hageni harci kedv a józan ésszel reménytelennek tűnő pillanatokban. Van benne valami felemelő.
@egerészölyv: Nem annyira tündérmese...pontosabban ha Magyarországon az "oldalak" nem védenék olyan ostobán a saját akol lakóit, egy ilyen esetben nyilvánosan ( sajtóban, közbeszédben), egyhangúlag küldték el volna Szanyi kapitányt a megfelelő helyre.
Ingyen Szanyiszopást kívánok minden kedves MSZP szavazónak!
@egerészölyv: A harci kedv...? no az igen! :-)
Ám az agyatlan, vagy épp tisztességtelen eszközöket valahogy nem tudom "lájkolni"...:-(
@burleszk: a Fidesz szerintem cselezik. Nem repül rá Szanyi állatságaira, hagyja, hogy beérjenek. Aztán sújt le.
@burleszk: minden részletében és egészében is taszító. NEM VITATTAM.

A vitézséget azonban méltányolom.
Munkásököl vasököl, odalájkol 'hova köll!
:rofl:
Hát igen, veszélyben a kotorék az üst alján, úgyhogy a Tiszta Balódal' Rettenthetetlen Utósó Bástyája kapkod fűhöz-fához, szalad..na nem a vargához, csak ide, a fészbúkhoz, egy kis ötletér', van már rutin a lopásban elég nagy. Én is szaladok egy gyorstalpaló angolra, vagy kiguglizom, mi az, hogy childish.
@yafet: telitalálat. De ha el is magyarázzák, akkor mi van? NO para - az MSZP szavazók lasan kihalnak...
@kovi1970:
Ezen jót nevettem. :D
Szanyi úgy látszik, még a hatvanas-hetvenes években él. Nem akarja észrevenni, mennyire megváltozott a világ körülötte... (Amúgy én is nyugdíjas vagyok, de nem érzem magam öregnek. Igyekszem haladni a korral... :))
@burleszk: ..... szánalmas, hogy ez az ember még politizál.
A pártjára pedig szégyen, hogy megteszi kampányfőnöknek.
Ezért nem lehet gátat szabni a gerinctelenségnek.
Kishazánkban semminek nincs következménye, sőt...
@soroslo: Azért ez még mindig nem akkora gáz, mint amikor a hűtlen kezelésért korábban már jogerősen elítélt Várhegyi Attilát választotta meg a Fidesz kampányigazgatónak 2005-ben...

És milyen érdekes, hogy Várhegyi cégének mostanában milyen jól fut az üzlet...
www.hirszerzo.hu/cikk.a_varhegyi-hadmuvelet_a_fidesz_pecsen_teszteli_a_leendo_kormany_politikajat.126291.html
www.hirszerzo.hu/cikk.az_elitelt_fidesz_partigazgato_ujabb_videki_kalandjai_-_varhegyi_attila_es_a_sult_gesztenye.136066.html

Ebben viszont igazad van: "Kishazánkban semminek nincs következménye, sőt..."
süti beállítások módosítása