Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.08.10. 11:56 Fabius

Mosolyalbum

Címkék: mszp fidesz gyurcsány ferenc orbán viktor hiúság mosolyalbum déri miklós

Mit ér az emberi nagyság, a dicsőség, az emelkedett vagy éppen vicces pillanat, ha nem látja senki?
Semmit. Zérót.
A bohóc közönség nélkül nem ember, a politikus rajongók nélkül nem tényező.

Így ne csodálkozzunk kikerekedett szemekkel, ha "nagyjaink" udvaroncai között szerepel fotográfus is a bérlistán. Déri Miklós a szerencse fia. Vagy olyan fényképész, akit megbecsülnek a kormányok, és díjaznak is ennek megfelelően, közpénzből. Hiszen az mégsem lehet, hogy a mindenkori főfővezér dicsőséges pillanatait a nyaloncok seregéből örökítse meg valaki önszorgalomból egy kompakt géppel, ami elfér az Armani zakó belső zsebében.

Művész kell ide, aki a győztes hadvezért fotózza emberközelire, akinek munkáját meg lehet jelentetni nyomban a választások után akciós áron. Kell valaki, aki minőséget képvisel, mert a házi mosolyalbum jelentős szereppel bír. Lehet otthon mutogatni a csemetéknek: nézd, apu milyen nagyszerűen fest Putyin bácsi mellett! Lehet vetíteni a félájulatban fetrengő szimpatizánsoknak: látjátok azt a résnyire szűkült pupillát, és a két redőt a homlokon? Na ettől fosta le a zoknit a Zájemef! Szaladtak is nyújorkig, vissza se néztek!

"Az egyetlen gyógymód a hiúságra a nevetés, és az egyetlen fogyatékosság ami nevetséges, az a hiúság" - mondja Henri Berson, én pedig egyetértek vele. Az egyetlen szeplő a történeten, hogy mindegyikük hiúságát mi finanszírozzuk. Orbán számára kifizettük Káel Csabának a Nagy Házi Filmarchívumért 460 milliót, mellé - mint most kiderült - fizettük Déri munkásságát napi 50 ezer+ tej-vaj díjjal együtt. Meglepődnék, ha a Gyurcsány album nem került volna legalább ennyibe. Így fölmerül a kérdés: Akarjuk mi a ti nagyszerűségeteket szemlélni ennyiért?

Vagy - esetleg - a saját zsebetek terhére, a saját pöcsötökkel illene verni a hiúság csalánját.

44 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr492212033

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT GYURCSÁNY FERENC 2010.08.10. 21:01:13

   Hosszú, súlyos, türelemmel viselt betegség után elhunyt Gyurcsány Ferenc (†49) politikus, egykori miniszterelnök, nagyvállalkozó, politikai publicista, táncművész, nyelvújító, Jászay Mari díjas, érdemes blogger. - A közt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elbasztad az életedet apukám. Színes hangos autók meg fekete gumit korcsolyázva kergető pasik helyett politikusokat kellett volna fotózni neked is, napi ötvenezerért.
@néma bárány: nem vagyok benne biztos, hogy fabius nagyon bánja az elmaradt napi ötvenezret ;-)
@úriparaszt: Szerintem se bánja :-) Mi viszont bánhatjuk, hogy nem ő volt az udvari nyalonc. Képzeld el azokat a vidám napi híreket amik arról szólnak, hogy küldte el a picsába FeriViktort napról napra irl :-D
Akkó má csak egy mozi hiányzik, ahun a zorbán filmeket vetítik, a zelőtérbe meg a Gyurcsányró készült fényképeket lehetne nézni.Kész beszrás
@apc:
Az ötlet jó, én is szivesen látnám egy (zárt) helyen ezt a két, egymás negatív mítoszából élő frusztrált zombit, de az semmiképpen nem lehet gumiból. És bármennyire himbál is a nyomor, nincs az a pénz, amiért szétválasztanám őket. (A haza mindenek előtt).
Fabius szerintem sem vállalna udvari nyali státuszt egyiknél sem. Mi meg legalább olvashatjuk.
phö! gyomor kell ide, nem fotóművész... na és nagyon vastag bőr hozzá. (és nem akarom szemlélni egyiket sem, sehol, de a farkincánkról valóban leszokhatnának végre az nagy csalánosban!)
Orbán nem dolgozott az életében egy percet se
Fotóról szóló poszt fotó nélkül.

Emmeg mi a tosz, hö?
@Orbán húzzon végre a fenébe, nagyon várjuk már:Húzzon ? Kit szeretnél ? Bolsevik imádó vagy ? Nem dolgozik ? ROBOTOL, hogy ezt a sok trágyát eltakarítsa ami az elmúlt 8 évben összegyűlt... és VÁRat még Ő sem tud ebből egyhamar....
napi ötvenezer, költségtérítéssel, nem kirívóan sok, egy kísérőtolmács öt évvel ezelőtt napi hatvan alatt (8 óra) nem mozdult meg, az esküvői fotósok napidíját ugye ne is említsük. Az is igaz viszont, hogy ezért a pénzért az ember profi munkát várhat el, nem random elkattintott szirszarokat. És persze csak azokra a napokra, amikor ténylegesen jelen van a fotós.
Ha a most megjelent album képei azonosak az Orbán Viktor Facebookján időről-időre megjelenő képekkel, akkor mindenképpen megéri ennyiért, mert nagyon jól eltalált fotók.
Azért nagyon remélem hogy a következő generációnak az Orbánról szóló film/könyv nem lesz kötelező. Mert ha igen, csomagolok.
@Rékuc: nem az árral van a gond, hanem a kasszával, amiből fizetik :-)
@úriparaszt: mégis ki fizetné?
Obamának még saját flickr galériája is van, gondolom nem ő maga üldögél esténként és pakolja fel a képeket :) egy kormányfőnek igenis legyen állandó 'udvari' fotósa, jól megfizetve, persze ne évi százmillióért.
@Rékuc: Az esküvőre én hívom a fotóst és a saját zsebemből fizetem. Orbán és Gyurcsány is tegye ezt. Szerintem nagyságuk és remek pillanataik megörökítése nem közérdek.
Néha egészen kiváló fotók készülnek.
Egyik-másik már-már művészi:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/06/01/Fot%C3%B3k_Orb%C3%A1n_Facebook_profilj%C3%A1b%C3%B3l/

De azért napi 50ezer, az sok. Ráadásul a digitális technika korában a háttérmunka is egyszerűbb.
@Rékuc: Ja, azt a flickr galériát másolták le egy az egyben beállításokban Orbánék :-D Volt is valahol egy összehasonlító cikk erről az indexen vagy az origón. Eredetiség mi?
@Orbán húzzon végre a fenébe, nagyon várjuk már:

"Orbán nem dolgozott az életében egy percet se"

Tehát a politikusok nem dolgoznak.
Hülye.

Vagy esetleg Nestro10 mintájára így, ilyen kontraprodukciósan gyűjtesz te is szavazókat a Fidesznek. Ha igen, akkor a módszer kiváló.
@Heveseger: orbán pl. igazi bolsevik, tessék utánaolvasni a történelemkönyvekben, utána minősíteni!

Az, hogy robotlna, enyhén szólva tiszta röhej, ilyesmit cvsak az elvakult rajongók képesek leírni - szánalmas.

Egyébként az ő megoldása minden szarra, amit a szocik csináltak, az azonnali, radikális adócsökkentés volt. Egészen addig, amíg csak pofázni kellett.

Most pedig még mindig csak várjuk, hogyan, mivel és mennyi idő alatt takarítja el a szart. De tettek helyett csak az arcoskodás megy. Megint.
@úriparaszt: Amilyen átlátható és korrupciós pénzektől mentes mifelénk a pártfinanszírozás (eltusolt Gripen-ügy, szőnyeg alá söpört olajszőkítés, kamu kampányköltségvetések) a párt pánze is a közpénz ellopásából származik; tehát ígyisúgyis mi fizetnénk.
1: 50 000 Ft-os napidíj fotózásra egyáltalán nem sok. Ez adózás után kb. 3-4000 Ft-os órabér.
Egy sima programozó ennek többszörösét keresi, de pl. az ügyvédek 50-80 000 Ft-os óradíjáról ne is beszéljünk! Amit sokszor szintén az állam fizet.

2: S posztíró fáradjon fel az MTI képtárába és nézzen kicsit körül! Majd rájön, hogy egy állam életének dokumentálása az alapfeladatok közé tartozik. Bárkik is a "nagyjaink" éppen. Ez minden állam életében így van, és az is, hogy ezt az adózók fizetik.
@bestpixel: Ilyen alapon mit hangoskodnak jelenlegi nagyjaink a lejárt mandátumúak megtalált képein? Mellesleg éppen elegen vannak olyanok mindenféle médiumoknál, akik a dokumentálásért kapják a fizetésüket. Köztévé, Duna, MTI. Végezzék a dolgukat, a házifotóst meg fizessék zsebből.
@Rékuc: van egy olyan gyanum, hogy amerikaban ezt a partkasszabol kell csinalni, amit meg a part tamogatoi toltenek fel
@bestpixel: amit meg KELL vagy ERDEMES orokiteni, annal ott van a media

nem egy, hanem az osszes

nem eleg? miert kell meg kistaffirozni valakinek a rokonat?

amugy nem ez a vastagbor a temaban, hanem az ezusthajos szazmilliok
@néma bárány: @gramercy:
Nem a média feladata az állam eseményeinek megörökítése, rögzítése, hanem magáé az államé, hiszen annak kell gondoskodni a tevékenysége dokumentálásáról. És itt szó sincs "megéri/nem éri meg" eseményekről. Egy bíróságon is az összes szót rögzítik, nem csak azt, ami tetszik a bírónak.

A különböző médiumok – legyen az állami, vagy magáncég – feladata pedig a "nép" szórakoztatása.

A két dolgot nem kell keverni, gyakorlatilag semmi közük egymáshoz.
@gramercy: a kampány alatt ez teljesen jogos, azonban a nép által megválasztott kormányfőnek szerintem nem gáz, hogy van egy hivatalos fotós, akit adópénzből fizetnek, csakúgy, mint a sofőrt, a testőrt és még ki tudja, hány léhűtőt a stábban. Persze ha teljes munkaidőről van szó, akkor nem napi 50.000-ért, hanem mondjuk havi 500.000.
@néma bárány: vannak hasonlóságok, de ez a téma sajátosságából is eredhet, kézfogások, autó, repülő, ezek természetes mozzanatok bármelyik államférfi életében, némelyik képpárban nagyon erőltetettnek éreztem az összehasonlítást...
@bestpixel: Javaslom tanulmányozd a jelenlegi és az új médiatörvényt. Ez meghatározza a közmédiumok feladatát, ami a nem korlátozódik a szórakoztatásra, sőt. Kiemelt feladatuk a tájékoztatás és dokumentálás, vagyis az állami feladatok ellátása. Költünk is rájuk eleget. Na ebbe férjen bele a saját mosolyalbum elkészítése is.
@Rékuc: Én inkább kínosnak érzem. Úgy főleg, hogy előtte egy az egyben lemásolták az Obama kampányt is internetes megjelenés módjától személyes adománykérésig. Ha én vagyok a fotós kínosan ügyeltem volna rá, hogy a saját ötleteim tükröződjenek a képeken. Egy kampány alatt egymillió más beállítás lett volna.
@néma bárány: szerintem vannak olyan standard, protokoll beállítások és pillanatok, amelyeket szinte kötelező lekapni. Ilyen a toll, amivel aláírnak, a repülős, az autós, a kézfogós, a gyerekekkel vidámkodós...
mindazonáltal az Obamás képek döbbenetesen jobbak/szebbek (az asztal alatt fekvős HDR kép azért Orbánnál megdöbbentett, hobbifotóstól talán elmegy, node egy protokoll képen?!?!?!?!), minőségileg is, nem értem miért, szerintem nem készülhettek túl eltérő felszereléssel.
@Rékuc: Szerintem a kreativitás nem eretnek gondolat. A gyerekes-kutyás jófejkedés lehet protokoll, de én szerepelni se akarnék sablonizált egyenterméken. Nem vennék részt a ki fogja szebben a tollat versenyben, helyette elvárnám, hogy a fotósom kitaláljon olyat, ami nincs minden második hasonló albumban. A minőséghez nem tudok hozzászólni, ahhoz nem értek. De mivel a csúcstechnika itthon is megáll max 3 millában, aligha az lehetett az akadály.
Hol vannak Képek? Valami illusztráció a művészektől a mű tárgyairól?
@néma bárány: ez igazán olyan pillanat a , amit feltétlenül meg kellett örökíteni? Nohiszen!
De ki a másik pasi?
@kiraaaaa: Minden "másik ember" kellék, aki mellett hangsúlyosan fontosnak lehet látszani :-)
@néma bárány: Akkor mindig visz magával 'Még egy embert'?:)
És ha én is viszek magammal, akkor fontos ember leszek?
@kiraaaaa: Ha mindjárt kettőt viszel máris fontosabb vagy, mint ő :-D
@néma bárány: 'De mivel a csúcstechnika itthon is megáll max 3 millában, aligha az lehetett az akadály'
pontosan, ezért is állok döbbenten a minőségkülönbség előtt :) fenntartva, hogy a magyar albumban is vannak remek meglátások, perspektívák.
Az emberek 90%-a pedig esküvő és egyéb rendezvényfotónál ragaszkodik a bevált megoldásokhoz, beállításokhoz. Lehet az elnökök is így vannak vele, nem térnek le a járt útról :)
@bestpixel: nagyon vicces vagy

tehat Viktorka 0-24 fotozasa kozpenzbol helyes, de a kormanyulesekrol ne keszuljon audio felvetel ugye?

dokumentacio, persze

MEGALOL
amugy ha kozpenzbol, dokumentacios celbol (LOL) keszulnek a kepek, akkor minden egyes kepet szeretnem latni egy interaktiv weboldalon, MOST

hol vannak?
@sületlenke:
No- no!
A (zárt) hellyel ne viccelődj! :))
@Artaban:
Kedves A.!
Blogod iránti minden tiszteletem ellenére is azt kell mondjam, nem viccelődtem. Sőt!
Nagyon komolyan gondolom, és nem jópofizásból. Bővebb kifejtés nem ennek a blognak és jelen kommentemnek a tárgya (most). Majd megírom esetleg Hozzád.
Ma se lesz új poszt? Bojkottáljuk az írást mikor Orbán épp garatig levette Sukorót?
@néma bárány:
Én is hiányolok már valami normális értelmeset, annyi gagyi van itt minden szinten, hogy legalább néha lássunk valami foghatót, ha már egyébként tök' tehetetlenek vagyunk.
Türelem-nyugalom :-) Holnap reggel lesz új poszt, addig rajtam van a szopóálarc. Sokadolog, evvan.
süti beállítások módosítása