Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.24. 08:00 Fabius

Egy szabadságpárti keresztény ember

Címkék: kdnp pálffy istván médiaalkotmány

Milyen egy szabadságpárti keresztény ember?
Olyan, aki korlátozná az online véleménykifejtést szabadságát. Hogy fér össze ez a kettő? Erről kérdezzétek a Magyar Narancs címadóit, és Pálffy Istvánt.

Pálffy István hungarikumügyi főattasé ismét hallatott magáról. Gondoltam már egy ideje, milyen bántó az a mellőzöttség, amivel hazai tévéipar fenegyerekét figyelmen kívül hagyják mindenféle média és kommunikációs kérdésben. Rogánok, Cser-Palkók, Szalaik írnak médiaalkotmányt anélkül, hogy szólnának az igazi nagyágyúnak: - Te Pityu! Ha letetted azt a mézes-mangalica ízű folyékony hungarikumot a kezedből, jöhetnél alkotmányt írni! Ám ezek a latrok megfeledkeztek a fiókfrakció második emberéről. Skandallum. Nem maradt más szegénynek, mint csöndes egyetértésben bólogatni a kormányzópárt zsenijeinek.

Eddig.

Mielőtt teljesen úrrá lett volna rajta az emósokra jellemző befordulás, úgy érezte itt a pillanat. Nem azért ül ő a nagybüdösben a listás helyével, hogy szavát se vegyék! Még a végén cserélheti le a méltán kiérdemelt Nyúlnyaló nevet Spongya Pistire.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kipecázta gondolatait, és nekilátott új indítványt írni a médiaszabályozás finomításáról. Majd ő megmutatja ezeknek a megriadt puhányoknak hogy kell ezt!

"Tarthatatlan, hogy amíg egy televízióban, hivatalos sajtótermékben megjelenő rágalmazás,
becsületsértés könnyen bíróság elé kerül, addig a többnyire álnéven történő online véleménykifejezéssel szemben a jog eszköztelen. Félő, hogy a virtuális "nem hivatalos" tartalmak kezelhetetlenné válnak, ha nem rendezik mihamarabb ezt a "területet" is. "

Mindezt persze a legteljesebb szabadságpártiság jegyében, ugye Pista? Nos, nem tudom hol szunyókáltál akkor, mikor az alkotmány 61.§-a volt napirenden, ami az új értelmezés szerint is így szól:

"(1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához,"

Úgy érzem elvesztetted a fonalat akkor, vagy csak valahogy a hungarikumok ködébe vész. Hidd el megértjük a hirtelen felindulásból elkövetett verbális önfelszopást, de engedd meg nekünk, hogy ezt ünnepélyesen gecinagy égésnek nyilvánítsuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó lesz, ha te, és a hozzád hasonló szabadságpártiak egyszer és mindenkorra tudomásul veszik:
se a népet, se annak hangját leváltani nem tudjátok kétharmaddal sem. Nyalogassatok nyulat, építsetek magatoknak saját mátrixot, ahol skandálhattok egymásnak magasztos jelszavakat:

 

 

 

 

 

 

 

De minket hagyjatok békén. Nem hittem, hogy leírom ezt egyszer, de hozzátok képest Gyurcsány egy igazi tökösgyerek. Amit kapott az utóbbi 4-8 évben a nemhivatalos virtuális tartalmaktól, azt bizonnyal nem keretezte be emlékbe, és tette ki a falra. De ezt a rinyálást még ő sem produkálta soha. És ahogy emlékszem, ti sem hangoztattátok akkor, hogy ójaj, már megint miket írtak ezek a szemetek véleménynyilvánítás címén szegény Ferikéről, vagy a Jobbikról.
Sőt, hivatkoztatok ránk a párthonlapokon orrba szájba, hogy ni! - itt a nép hangja, akárki láthassa', kormányváltás kell ide iziben, akkora felhatalmazással, hogy a fal adja a másikat.

Ezzel a vernyákolással nem kétharmados, határozott kormányzati erőnek látszotok, hanem zokniját lefosott óvodások riadtan szipogó csoportjának. Mer'milesz, ha egyszer a blogszféra is ellenünk fordul, ha már a mandiner is kritizál, attejósten! Segíts rajtunk Édes Viktor! Pártkatonát, regisztrációt, hónaljszagú erőlködést minden blogra!

Ezek után van még az arcodon olyan püffedt, szikkadtra szoláriumozott bőrfelület amire ráfér, hogy szabadságpártinak nevezd magad?

162 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr962172260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A háló szabadsága 2010.07.24. 10:50:13

Az internetes orgánumok, közlések jogi egyenrangúsítása a nyomtatott sajtóval pont olyan igazságos ám lehetetlen feladat, mint az orvosi paraszolvencia bevonása az adózás hatókörébe. Írás és felelősség Miért mondom, hogy igazságos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Alkoholista Blogger: "Ba ne gőzölj, Nándikám!

Te aggodsz a KDNP "diktatúrája" miatt, amit egy demokráciában, szabadon az emberek juttattak a parlamentbe"

Ööööö, mikor is történt ez? Mert magában a KDNP kb. 0,2 - 1 %-ot kapna a közvéleménykutatások szerint. Hogy miért azok szerint? Mert másképp nem merik megméretni magukat.
@P.mester: azért annyi esze mégiscsak van a népnek, hogy azokat juttatták hatalomra, akik nem úgy vélekednek róla, mint te.
@néma bárány:

Dolgom volt, késve értem, erre lelövöd a poént:
"Szerintem benned magát Pálffyt tisztelhetjük. "

:)))
Fabius:
lapoztam volna ma, de meglepett a hozzászólások száma.
visszatértek a tegnap hiányoltak, néhányan, de azért a mai nap hőse Alkoholista Blogger volt a szememben.

Bizony, Téged is überelt, sokat röhögtem rajta.

Ha nem lenne félelmetes, akkor sokszorosítani kellene.

Ha ő tényleg a célszemély, akkor még finom is voltál vele szemben!
A KDNP meg néha a Fidesz kapcsolata az internettel engem nagyon szórakoztat. Emlékeztek még Semjén (?) véresen komolyan vett javaslatára, miszerint meg kéne adóztatni az internetes pornót?

hvg.hu/itthon/20080422_internetado_kulturalis_jarulek

Kurva jó, hogy olyan emberek nyökögnek hülyeségeket a netről, akik valószínűleg az e-maileiket is kinyomtatva kérik a titkárnőjüktől és diktálják rá a választ.
Megnézném, ahogy a grúz, orosz, amcsi szervereken tárolt blogot megpróbálják helyreigazítani, nagyon hamar megnövekedne az igény proxykra, TOR-ra, meg hasonló finomságokra.
Még a szerzői jogvédők sem tudnak mit kezdeni a nettel, pedig ők kicsit nagyobb lobbierővel, meg több nemzetközi kapcsolattal rendelkeznek, mint a saját hülyéink, megnézném, ahogy pont a KDNP-nek sikerülne beszabályozni a bloggereket.
@Húsleves:

Állításod nem tudom, hogyan bizonyítja, hogy a népnek van esze.
pálfi pistike a büdös redvás tróger hazaáruló anyádat hogy téged a világra szart te kommunista szardarab
@P.mester: akkor nyilvánvalóan nem is akarod tudni
Olcsón kikerülöd a választ, de engem tényleg érdekelne.
@P.mester: nyilván a nép esze elvont dolog, mivel a nép nem ember, hanem emberek összessége. Innentől kezdve nehezen tudom elképzelni, hogy nem azért kérdezel triviális dolgot, hogy valamilyen félremagyarázással beleköthess. De tételezzük fel, hogy nem így van.
1. lehet a FIDESZ-t demagógnak, hataloméhesnek, stb. nevezni, de nem arról szólt a választás, hogy a világosság és a sötétség erői között választunk, hanem inkább a legkevésbé rossz (hazai viszonyok között).
2. Gyurcsány maga mondta, hogy hazudoztak. Amikor kitudódott, mégtöbb hazugsággal tetézte, hogy mentse ami menthető
3. A költségvetési adatokat is meghamisították
4. IMF kölcsönt vettek fel, a mostani kormány terhére (akkor már eléggé nyilvánvaló volt, hogy nem maradnak hatalmon, max. az lehetett kérdéses, mennyire veszítenek.
5. Akkor azt is mondtáék, hogy az IMF kerethez nem fognak hozzányúlni, csak biztosítéknak kell.
6. Mégis hozzányúltak (az országmentő Bajnai is), rendesen költekeztek belőle, a mostani kormány terhére. Pontosabban a mostani kormány idején fizetjük vissza MI.
7. Tele vannak a bíróságok az MSZP-s és SZDSZ-es korrupciókkal.
8. A hivatásos rettegők most állandóan az árfolyammal ijjesztgetnek, pedig Bajnai idején volt az alcsonyabban is (ez következik az "éves" mélypont jelzőből).
És még lehetne sorolni.
Ezekből a hazugságokból lett elege az embereknek. Hozzáteszem: SZERINTEM, nehogy valaki azzal vádoljon, hogy a nép nevében beszélek.
Nem tudom én mit hozz a holnap,
Az új kutyák mind frissen csaholnak.
Nem tudok én mást vonyítani.
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett az "i"!

Ugatni még szabad?
Minek törvényt hozni? Az LMP már elkezdte, aki nem tetszik neki az nem kommentálhat. Például a Kettős mérce bloghoz...
@P.mester: A "nép baromarcúsága" már a Bibliában is benne van, lásd a Krisztus és Barabbás-sztorit.
@sapiens: Ja, kétszer itt is az mszp-t választották...
@hunyuan: Na végre van valaki aki az értelmi szintjéhez méltóan kommentál...
@belekotty: Igen, és átmentettük a vörös urakat, először vágni kellett volna a gyógyuláshoz.
Na, örülök a válasznak.
1. Nem értek egyet, a "múlt" és a "jövő" közti választásként állították be, és az MSZP természetesen a sötétség erője, csak vissza kell lapozni nyilatkozataikat.
2. Gyurcsány maga mondta, hogy hazudtak. Ebből ugye nem következik, hogy más meg igazat beszélt?
3. A meghamisítás itt azt jelenti, hogy költségvetésen kívüliként számolták el. Most júniusban épp ezt tervezte a Fidesz, hogy a hiány kisebbnek tűnjön (lásd. pl. MÁV-hiány, nem tartozna bele az állami hiányba)
4-6. Ezekhez nem értek.
7. Tele vannak a bíróságok MSZP_SZDSZ ügyekkel. Úgy is kell nekik. De ugye ez megint nem jelenti azt, hogy más párt meg makulátlan gyermek: Emlékeztető: Kaja Ibrahim, Simicska, szerverügy, UDZRT. Ezeket éppen azért nem lehet kivizsgálni, mert (legalábbis erősen úgy látszik) az ügyészség (lsd korábban is Polt nem-pártpolitikust) kokettál, nem engedi kivizsgálni. Vajon azért, mert valóban nem történt semmi, vagy esetleg...
8. Én mondjuk nem vagyok "hivatásos" rettegő, de ha lenne hitelem, beszarnék, nem mindegy milyen árfolyamon fizetem a hitelt. Akkor éppen a Fidesz ugatott az árfolyam miatt, most ezek szerint megengedőbbnek kell lenni, pusztán azon alapon, hogy "ők is".

Az általak leírtak mind azt mutatják, mi ELLEN szavaztak, de azt nem, hogy mi van HELYETTE.
@Samuzia: Most meg 53%-uk a Fideszt. Naugye.
@sapiens: a bibliában valóban benne van amit írtál, de komment nélkül, tényszerűen (ha ezt nevezitek baromarcúságnak). Karinthy egy kicsit már mélyebb értelemben írta le: az emberek külön-külön mást mondtak, mint a tömeg). Csehov pedig (aki olyan szinten ismerte az emberi viselkedést, motivációt, hogy pszichológiakönyvek is gyakran hivatkoznak rá) konkrétan leírja, hogy a megbántott, rossz sorsú emberek sokkal igazságtalanabbak, mint az ostobák. Így tehát a népnek tulajdonított rossz tulajdonságok sokkal inkább a vezetőik felelősségének (vagy inkább felelőtlenségének) tudhatók be.
@Pong: Ritkán szólok hozzá, többnyire csak átfutom a hozzászólásokat.

@hunyuan: na erről beszélek...
@P.mester: "Az általak leírtak mind azt mutatják, mi ELLEN szavaztak, de azt nem, hogy mi van HELYETTE."
Ez így van. Ettől még nem buták, hogy elutasították a jelenleg egyértelműen rosszabbakat. Kire szavaznának? MSZP-re? Ingyen BKV-ra?
@P.mester: a többire azért nem válaszolok, mert vég nélküli ideológiai vita lenne. Nyilván mindkét oldalon van igazság.
@Húsleves:

Na ez a problémám. Én nem tudom, hogy "egyértelműen rosszabbak". Nekem mondjuk, egyik jelenlegi parlamenti párt sem tetszik, de azért az elmúlt években (és végső soron erről szól eredetileg a poszt, csak kissé kanyart vettünk) lehetett ütni a maszopot. Most ezt a jogot igyekeznek megnyirbálni, és betonozzák magukat. És ebben, a demokratikus értékek tiszteletében, a Fidesz az egyértelműen rosszabb.
@P.mester: csak az a baj, hogy nagyon sokaknak sokkal kézzelfoghatóbb problémáik vannak ma a "demokratikus értékeknél". Elég ha rajzolsz egy szükségleti piramist, és saccra odaírsz az egyes szintekre egy számot, hogy szerinted hányan élnek ott, a 10 millióból. Nem baj ha tévedsz a számokkal. Az pedig a közgazdaságtan könyvekben is benne van, hogy a magasabb szintek igénye csak az alacsonyabbak kielégítettsége esetén jelenik meg.
Majd ha megtudják, hogy a 16 %-os adókulcs mennyire kedvez nekik, majd ha megtudják, hogy a "gazdasági szabadságharc" következtében a hiteleik mennyivel emelkednek, és ha majd megtudják, hogy a népszavazósdit Vikorka kormányon már nem annyira kedveli, majd ha megtudják, hogyan próbálja választási törvénnyel leválthatatlanná tenni saját hatalmát a Fidesz, akkor fognak a fejükhöz kapni.
@Alkoholista Blogger: Mégis mi a fenéről beszélsz? Mi a f.szt rakott le ez a Pálffy gyerek az asztalra a médiába? Azt, hogy pofátlan pénzért olvasta be a híreket a tv2-őn? Azt, hogy éles beszélgetésbe két értelmes mondata sem volt? Azt, hogy pofátlan módon ittasan is vezethetett műsort? Azt, hogy 2002-ben, az MSZP-s hatalomváltás után csillagászati gázsiért átment a királyi (értsd: akkori komcsi) tévéhez hírolvasónak? Most meg KDNP-s? Ez lenne az a kib.szott nagy teljesítménye? Nem szeretek durva szavakat személyes beszélgetésbe használni, de nagyon jó lenne, ha kivennéd végre a seggedből a fejedet, és beizzítanád a hosszútávú memóriádat is, hogy valójába ki is ez a f.sz.
@Samuzia:

Sok blogot olvasok, néhányban kommentelni is szoktam. Nekem tetszik a szabadság, és a vélemény nyilvánításának lehetősége. Ezért az alap felállás az, hogy a saját posztjaim is szabadon kommentelhetőek. Az a véleményem, hogy ha én állást foglalok valami mellett/ellen, ha véleményt mondok, akkor a reagálás lehetőségét meg kell adni korlátlanul az ide kattintóknak.
Tisztában kell lenni azzal, hogy aki közéleti témákról ír, az nem képes mindenkinek tetsző véleményt megfogalmazni. Olyan téma nincs, amiről kiszámíthatóan megegyező vélemények születnek.
Az IMF hitel olyan mint egy vállalkozásnak a Széchenyi hitel - amolyan tartalék. Nem felélni kell, hanem bitonsági tartalékként kezelni. Ha nincs saját pénzből tartaléka vagy hitele, akkor egy rossz beszerzés, vagy egy kicsit csúszó kintlevőség megállítja a munkát, és csődbe megy a cég, akármilyen jó munkát végez.
Mi most ezt a tartalékot tettük félre, hogy ne kelljen megszorító intézkedéseket bevezetni az önkormányzati választások előtt. Az ország és a nép érdeke vezetőink szerint az, hogy ők győzzenek a közelgő választáson. Ezt holmi devizahitelek, és gazdasági megfontolások miatt kockáztatni botorság lenne - persze van aki ezt másképp gondolja.
Egy jól (!!!) felhasznált hitelből be lehet indítani egy vállalkozást, vagy egy országot - ezt Bajnai meg is tette. Hülyeség lenne elvitatni tőle, amikor Orbán is elismerte, Obama is elismerte, és még sokan elismerték eredményeit.
Vajon szóltak ennek az alkotóereje csúcsán álló nagyszerű embernek, hogy böfögje be a nép akaratát a véleményszabadság megfékezésére, vagy saját maga érezte úgy, hogy eljött az idő javaslatot tenni valamire, amit a gazdája feltehetően örömmel fogad?
@P.mester: ezeket azért várjuk meg, mert egyelőre csak feltételezés. Ezeknek a dolgoknak a lehetséges következményeiről teljesen mást mond a két oldal.
- 16%-os adókulcs: ez kivételesen pont az, ami tetszik az IMF-nek
- "gazdasági szabadságharc": értelmes ember nem megy fejjel a falnak, de nem lehet mindent lenyelni
- az IMF lakossági megszorításokat követelt, ami egyértelműen negatív lenne a lakosságnak. Közvetetten így is érintheti, de talán nem annyira
- a választási törvényeken is lehetne vitatkozni, mivel a jelenlegi jórészt annak a "kompromisszumnak" az eredménye (még '89-ből), amely szükséges volt ahhoz, hogy az elvtársak lemondjanak az egypártrendszerről és meg merjék adni a választás jogát
Épphogy nem feltételezés, a viktatúra elkezdődött. No lám, csak nem jós lesz Debreceni JÓSkából?
Te jóég! És mi még a Dévényi Tibi bácsitól is dobtunk egy hátast. Minden pártba kell egy p*cs?
Teljesen mindegy kinek van igaza de aki 2010ben meg mindig azt hiszi hogy az internetet lehet cenzurazni...nos az agyilag rokkant.
@Alkoholista Blogger: Teleki, Gömbös, Bethlen, Horthy, Prohászka, Szálasi, Prónay, Kisbarnaki - hogy csak néhányat soroljak, akiket a jobb- vagy szélsőjobb dicső elődeinek tekint.

És hát amilyenek az elődök, olyanok az utódok - minden pártban, minden oldalon.
jóláll a pálffynak az emo haj! igazából lehetne ez az egyenfrizura minden katólikus gimnáziumban:D
A Fidesz részéről nyilvánvaló, hogy az internetet is cenzúrázni akarják. A TV-k már be vannak szarva, látható a híradásokból. Az internettel nem fognak bírni és ez lesz a vesztük is.
Egyébként ezt már többen is megpróbálták. De leginkább a vér-népnemzeti-ős-nagymagyar jobboldalon éreznek nagyobb késztetést, hogy eltűnjön a szent hatalmat kritikusan szemlélő orgánum az internet.
Vesztett játszma.
@Fabius:
"@Alkoholista Blogger:
Vedd észre mennyire kiröhögteted magad. A gyilkos diktatúra emberei vajon melyik párt színeiben írnak alkotmányt, töltenek be államfői tisztséget. Pozsgayval, Schmittel, Gubcsival a hátatok mögött ilyet leírni maga a legteljesebb paradoxon"

Varangyos...Vedd észre mennyire kiröhögteted magad. :)
Ezt az átlátszó bolsi/libsi dumát, csak a primitív követőid veszik be és ők csápolnak Neked,
a Tiédhez hasonló stílusban.
Neked Pozsgay a diktatúra embere, aki pl. elsőként nevezte 56-ot népfelkelésnek,
persze a fő "bűne" inkább az, hogy a népies vonalat követte, építette az mszmp-n belül.
Ez persze a magyar komcsik liberális elvtársaik között végzetes bűn.
Meg a mindig is sporton belül mozgó Schmitt*... megtaláltad a diktatúra emblematikus figuráit, gratula! :)
/*persze ettől még alkalmatlan k.elnöknek!/
Na meg a 3. ez a Pálffy :) :
"Tarthatatlan, hogy amíg egy televízióban, hivatalos sajtótermékben megjelenő rágalmazás, becsületsértés könnyen bíróság elé kerül, addig a többnyire álnéven történő online véleménykifejezéssel szemben a jog eszköztelen. Félő, hogy a virtuális "nem hivatalos" tartalmak kezelhetetlenné válnak, ha nem rendezik mihamarabb ezt a "területet" is. "
Ez tényleg hülye... De nem azért, mert zavarja ez a sok szenny, primitív mocskolódás, ami blogjaitokból ömlik a szabadság nevében,
hanem azért ment mellé a pista gyerek, mert azt gondolja, hogy ennek, amit Te és elvbarátaid elkövettek napról napra,
ennek bármi súlya volna vagy egyenértékű lehetne a fentebb említett megjelenési formulákkal /tv, hivatalos sajtótermék,stb./ .
De, szerencsére nem így van.
Arctalan, súlytalan, noname senkik vagytok, akik a net mögé bújva osztjátok az észt, erkölcsöt, a szabadságot',
mint valami kilúgozott szdsz-maradvány.
Te szerencsétlen lélek... úgy tűnik a gyűlölet gyakran babrál ki veled
és elveszi a tisztánlátás esélyét . :(
Gyakran azt sem veszed észre, hogy még a hülye politikus szintjének is alá tudsz menni.
Ezzel persze még jót is teszel vele, szerintem szereztél pár szavazót Pálffynak,
ismét csak gratulálni tudok.:)
Mentél volna inkább strandolni, úgysem fogod fel...
Kabbe Pálffy, és igyál tovább, lehetőleg jó sokat, hogy beszélni se tudj!!
@Alkoholista Blogger: Sikeres ember szerintem nem 20 fokba, zuhogó esőbe megy strandra... SZVSZ. Bár pár pálinka után tök mindegy...
Amúgy meg szerintem legyen korlátozva a netes média, naponta lehetne elküldeni Páfy elvtársnak a törvény kijátszása során keletkezett bejegyzéseket, hozzászólásokat...
A KDNP mióta párt?
tulajdonképpen, ha lenne ilyen pálfiság, az azért lenne jó, mert akkor anélkül vonulhatnék illegalitásba, hogy kiröhögne a szomszéd...
Valamint az általam művelt egyelőre elismeretlen, ámde sajátos színvonalú költészet is kontextust váltana, s eséllyel pályázhatnék párszáz év múlva a Villon babérjaira.

Szóval, hajrá!
@Húsleves:

Az IMF-nek az nem tetszik, hogy mi lesz 16%-adókulcs miatt kieső bevételek ellentételezése. A bankadó bevétele kérdéses. A bankok nagyon okosak, gondolkoznak hogyan játszák ki.

Az IMF szeretne végre valódi strukturális változtatást. Pl. az egészségügyben, vagy a nyugdíjak ügyében. Mert a folyamatok tarthatatlanok. Gyurcsányék megpróbáltak volna valamit tenni, Orbánék megvétózták. Orbántól azt várja el a nyugat, hogy megtegye a szükséges lépéseket, úgy ahogy a nyugati államokban is van. Csakhogy ez egyet jelent a többség szent érdekének a sérelmével, a népszerűség vesztéssel. A nyugdíj korhatárt emelni kell, mint az összes nyugati államban megtörtént, vagy megtörténik a közeljövőben. Ennek szándéka Orbánéknak nagyon sokba kerülne, ezért húz-halaszt mindent hátha egyszer csak tömegével lemondanak az ál-rokkantnyugdíjasok a nekik nem járó juttatásról, vár, hogy az orvosok lemondanak a 100 milliárdos nagyságrendű fekete, adózatlan bevételükről stb. Mindegy csak ne csökkenjen a népszerűség!

Ez eddigi intézkedések arról szóltak, hogy mitől bólogat a nép. A bankok megadóztatása? A közszolgák megszivatása? A parlament csökkentése? Lesz itt még minden, de egyszer csak elfogynak a populista lehetőségek és marad a költségvetés trágyadombja.

Ami kitűnik a sorból, hogy nem érdekli őket a gyenge forint. Polgárok százezrei fizetnek ezrekkel többet, mint egy hónapja, mert Orbánék játszadoznak a forinttal, az ország nehezen felépített bizalmi tőkéjével.

Ugyanis kivárnak. Ha emiatt nem csökken a népszerűségük, akkor hurrá, lehet folytatni! Ha bepöccen a megszivatott tömeg, akkor baj van. Egyébként a gyenge forint jól jön az exportra termelő vállalatoknak. Csakhogy a szent polgárok tömege, viszont keményen fizet. Ez lenne a polgárok kormánya?

A Fidesz korábban szorgalmazta az államfő közvetlen megválasztását, sőt meg is ígérték. Erre nemzeti konzultáció leszarva, betettek egy keményvonalasan opportunista, 1848-ig (akkor a Habsburgok oldalán) visszamenőleg vezető tisztségeket betöltő bólogató jancsit. Sólyom kellemetlen lett volna. Előbb utóbb rendszeresen keményen kritizálná a Fideszt.

Egy hónapja vannak hatalmon és megjósolni sem lehet mi lesz egy év múlva. Komoly reform nélkül az EÜ és a nyugdíjrendszer termeli a deficitet, bénítja az országot. Nem tudni mi lesz az önkormányzatok, állami vállalatok hiányával! Csak elbocsájtások és a néppel megfizettetett bevétel növeléssel javítható a helyzetük. Az adóbevételek csökkenése és a beígért kiadások netán egy kis világ válság és 2006-ban találjuk magunkat, úgy hogy a bankoktól már nem lesz 200 milliárd. Visszavonni az adócsökkentést, adót emelni a Fidesz halálával végződik majd.

Az költségvetés deficitjét és a maga előtt görgetett hiányt csak megszorítással, adókkal lehet ellentételezni. Nincs más, mint a nép, amin be lehet hajtani. Ha viszonylag kis kört érint, mint eddig a releváns adót befizető fizető 1 millió polgár, az zsákutca, ha nagyobb tömeget, mint az inaktívak millióit, akkor az kemény népszerűség vesztés. És csak ez a fontos...ugye kedves Viktor?
@old_field:

Pozsgay és Szűrös keményen részt vett az MSZMP KB döntéseiben. Igaz, hogy a két említett elvtárs... bocsánat úriemberről viszont a nagyvezír egy teátrális mozdulattal levette a kommunista átkot, így ők már népnemzeti oldal tiszta tagjai.
Nehéz ezt megmagyarázni, neked mégis sikerül. És még mi vagyunk az elfogultak.

Schmitt elvtárs keményen bólogatott az egész magyar sportot 4 évre megbénító olimpiai bojkott szavazásakor. Illetve gyáva módon, vezető tisztségviselőként nem jelent meg a szavazáson. Hogy is tehette volna, hiszen utána nem szolgálhatta volna a Németh-kormányt sem.

Hányok!
@tcom:
sajnálom, ha nem értetted, amit Pozsgayról írtam, tartok tőle, hogy nem is akartad, mert van 1 fixa ideád erről, ahol Pozsgay= pufajkás Horn=D207... szerintem meg nem egyenlő.
ennyi.
___
ami a hányást illeti : tedd azt...:)
szabadság van.
@old_field:

Értem én, hogy mit akarsz mondani. Meg is lehet érteni. Sugallhatod, hogy ők belülről bomlasztották a rendszert, a gonoszok között jók voltak. Ha egy pillanatra gondolunk Pozsgayra, akkor még érthető, de az az ember (is) és Schmitt is évtizedekig végigjárta a ranglétrát, kiszolgálta a rendszert. Márpedig abban az időben csak a feltétlen hívek juthattak a hatalomhoz. Ezért nem illik róluk dicshimnuszt zengeni.
@a rekettyés: "Teljesen mindegy kinek van igaza de aki 2010ben meg mindig azt hiszi hogy az internetet lehet cenzurazni...nos az agyilag rokkant."

Esetleg, majd ha csatlakozunk a jüan-övezethez. Ehhez viszont előbb az átlagbért le kell nyomni tizenhétezer forintra.
@old_field:
Nézd, lehet ezt árnyaltan is nézni, akkor vegyük elő Horn és Németh szerepét a vasfüggöny lebontásában, meg Schmittet is kezelhetjük egy semmi kis miniszterhelyettesi fogaskeréknek, aki nem tett semmi rosszat. Az ne legyen, hogy aki átment a jobboldalra az jó exkommer, aki belülről bomlasztotta a rendszert, a többiek meg mocskoskommunisták, akik mindig a magyarok ellen törtek. Csak a következetesség az elvárás.
Egyébként a "nemzeti" komcsik közül is volt aki Közép-Európában (Balkánon) hatalomra jutott, vegyük például Milosevicset...
@tcom:
- A bankadó nem kérdéses, az IMF-nek azért nem tetszik, mert pont azokat képviseli.
- "Az IMF szeretne végre valódi strukturális változtatást. Pl. az egészségügyben, vagy a nyugdíjak ügyében." Gyurcsánytól nem kérték ezeket? Pont 3 évre kapta meg a hitelét vesztett bohós Gyurcsány (aki nézett akkoriban BBC és CNN híreket, emlékszik, hogyan mutatták be) a hiteleket, és pont, a következő kormánynak kell visszafizetni! Mégsem tőle követelőztek, hanem most akarnak. Ennyit az IMF-ről.
- "Gyurcsányék megpróbáltak volna valamit tenni, Orbánék megvétózták". Orbánéknak nem volt vétójoga. Az pedig, amit a népszavazással megakadályoztak, nem strukturális változásokról, hanem Kóka automatáiról szólt. Az egészségügyről válságkezelés címén csak még többet akartak kiszivattyúzni.
- "Orbántól azt várja el a nyugat, hogy megtegye a szükséges lépéseket". A nyugati államokban védik az értékeiket. Ami nem tetszik nekik, hogy mostantól nálunk is így lesz.
- "A nyugdíj korhatárt emelni kell, mint az összes nyugati államban megtörtént, vagy megtörténik a közeljövőben. Ennek szándéka Orbánéknak nagyon sokba kerülne, ezért húz-halaszt mindent hátha egyszer csak tömegével lemondanak az ál-rokkantnyugdíjasok a nekik nem járó juttatásról, vár, hogy az orvosok lemondanak a 100 milliárdos nagyságrendű fekete, adózatlan bevételükről stb." Ki mondta, hogy ezeket nem fogják megtenni? Nem lehet mindent egyszerre.
- "nem érdekli őket a gyenge forint". Szerintem érdekli, de nem mindenáron. Tárgyaltak volna az IMF-fel, de az IMF a pénzéért uralkodni szeretne. Örülök, hogy EZT MÁR nem engedjük meg.
- "Polgárok százezrei fizetnek ezrekkel többet, mint egy hónapja, mert Orbánék játszadoznak a forinttal" Bajnai idején mélyebben is volt a forint. Ezt jelenti az ÉVES mélypont jelző.
- "Ugyanis kivárnak". Ti viszont nem vártok ki, még alig kezdtek el kormányozni, már olyanokat kértek számon, amit Kurcsányék 8 év alatt vagy nem tettek, vagy pont rosszul tettek.
- "Egy hónapja vannak hatalmon és megjósolni sem lehet mi lesz egy év múlva". Jövőidő, feltételes mód, ennyit a tárgyilagosságról. A szoclibekről már tudjuk, mit tettek 8 év alatt.
- "Az költségvetés deficitjét és a maga előtt görgetett hiányt csak megszorítással, adókkal lehet ellentételezni. Nincs más, mint a nép, amin be lehet hajtani." Vagyis azt kéred számon az új kormányon, hogy az előzőek elkúrását nem a kisemberekkel fizetteti meg. És még te adod elő, hogy "Polgárok százezrei fizetnek ezrekkel többet, mint egy hónapja, mert Orbánék játszadoznak a forinttal, az ország nehezen felépített bizalmi tőkéjével" sajnálkozó szöveget. Gratula.
@tcom:
azzal , ha különbséget teszek 1 népies, népfrontos politikus meg a pufajkás ill. D207 kaliber között, még nem zengtem dicshimnuszt.
De ha be kell/lehet vonni, a baloldali elemeket, értékeket pl. 1 új alkotmányba, akkor inkább az előbbi kategóriát vonnám be a munkába, mint az utóbbit...
Ami pedig a legszomorúbb a baloldal szempontjából, hogy nép-nemzeti vonal továbbra is "ki van szorítva" az mszpből :
pl. Szily K. egyedül a mszop-frakcióban a kettős á.p. szavazásakor.
/Schmittről már megjegyeztem párszor,
hogy sokkal alkalmasabb embert is találhattak volna erre a posztra.../
@old_field: Szily a félkarú rabló...

Csak ez mellé csókolgatja a pápa gyűrűjét, meg néha magyarkodik.
Oszt ennyi.
Ő attól nem jobb szoci, hogy elfelejtett átlépni a fideszbe...
@bryan: Németh az inkább "elismerésre méltó" kategória, mint szegény Horn.
DE a kiindulás az volt, h Varangyos/Varánus a véres diktatúra embereinek nevezte Pozsgayt+Schmittet...
__
Ami a nemzeti komcsikat illeti, mindenhol hatalmon voltak, csak nálunk nem.
az előzőben ezzel kapcsolatban is írtam :
Ami pedig a legszomorúbb a jelen baloldal szempontjából, hogy nép-nemzeti vonal továbbra is "ki van szorítva" az mszpből :
pl. Szily K. egyedül a maszop-frakcióban a kettős á.p. szavazásakor.
@kolbászoszsömle:
Attól még nem is lesz jobb/rosszabb valaki, hogy belép 1 pártba... :)
hanem az adja az értékét, hogy mit tesz ott, ahol van.
De Szily tettét nem becsülném alá 1 olyan ellenszél közepette ami maszopnál van.
@Húsleves:
"Orbánéknak nem volt vétójoga. "
Ez speciel igaz. Nem Orbánék vétóztak, hanem a szocik öregjei, meg a csak a választást szem előtt tartó politikusok. Amikor ezzel az "ellenzék megakadályozta a reformokat" halandzsával jön valaki, az teljesen félrevezető. Orbánéknak annyi szerepe volt ebben, hogy vele lehetett fenyegetni azokat is, akik reformpártiak voltak. Ha hozzányúlsz a TB-hez, a nyugdíjhoz elviszi az Orbán a következő négy évet. Aztán így is az lett, csak előtte töketlenkedtek és nem tudták megtenni amit kellett volna.
"A nyugati államokban védik az értékeiket. Ami nem tetszik nekik, hogy mostantól nálunk is így lesz."
Az, hogy nem prezentálunk egy normális pénzügyi tervet a hitelezőinknek, nem mutatjuk be, miből akarunk eljutni a 2,8-as hiányig, az nem az ország érdeke. Teljesen hülyének látszani azon befektetők előtt, akik finanszírozzák a nagyrabecsült hiányunkat szintén nem az ország érdeke.
"Vagyis azt kéred számon az új kormányon, hogy az előzőek elkúrását nem a kisemberekkel fizetteti meg."
Pedig azzal fogja, mert a kisemberek nyújtóztak túl a takarójukon, a nyugdíjasok, a devizahitelesek, a diákok, a tömegközlekedést használók, a gázár-támogatást igénybevevők, szóval mi (a politikusaink meg a bankáraink hathatós segítségével, de senki nem tartott fegyvert a fejünkhöz, hogy még vegyünk fel hitelt, meg támogassuk azt a pártot, ami a legtöbbet ígéri). Persze, a bankokat is lehet pumpolni, a biztosítótársaságokat is, de előbb-utóbb az is rajtunk fog lecsapódni, legfeljebb közvetve. A terhek elosztásán lehet vitatkozni legfeljebb, azon, hogy melyik az a szegmens, ami legkevésbé érzi meg az elvonásokat, vagy melyik az az elvonás, ami legkevésbé látszik meg a gazdasági növekedésen. De a nagy elosztórendszerek és közigazgatási struktúrák átalakítása nem megúszható középtávon sem, szóval szerintem leginkább azzal kéne kezdeni.
@old_field:
Ja, tényleg Meciarrol meg is feledkeztem, és még mennyi "szépemlékű" nemzeti balos volt!
Tudom, nehezen elfogadható, de így végiggondolva, azt hiszem, a nemzeti kommerekkel még a technokrata vonalnál is rosszabbul jártunk volna. Bár talán lett volna egy olyan kellemesebb jobboldalunk, mint amilyen Szlovákiában van. Mindegy, nekünk a Fidesz, meg az MSZP jutott.
@old_field:
Te elhiszed, hogy ez nem egy koerográfia része volt, amivel elő akarták készíteni azt, hogy Szily legyen a gőztársaság elnöke?

Bakker!
Ez nagyon lolkabolka...

Akor te azt is elhiszed, hogy Orbán becsületes, Schmitt meg nemzeti!
@bryan: "Az, hogy nem prezentálunk egy normális pénzügyi tervet a hitelezőinknek, nem mutatjuk be, miből akarunk eljutni a 2,8-as hiányig, az nem az ország érdeke. Teljesen hülyének látszani azon befektetők előtt, akik finanszírozzák a nagyrabecsült hiányunkat szintén nem az ország érdeke."
Szó nincsen itt befektetőkről. A szerződésben, amit az IMF is vállalt, csak az szerepelt, hogy tartjuk az előírt hiánycélt. Ezzel szemben a kormány elkezdett velük tárgyalni, tájékoztatta őket a konkrét tervekről. Ezek a konkrét tervek nem tetszettek az IMF-nek, mert ők a bankok érdekeit képviselik. Nem tetszett nekik a terv, tehát VAN TERV. Jellemző, hoyg az IMF a tárgyalások után azonnal leült a nemzetközi bankokkal konzultálni. Gondolom elmondták nekik, hogy "szar van fiúk, nem jött be, amit Kurcsánnyal lezsíroztunk".
"a kisemberek nyújtóztak túl a takarójukon"
Ez egy olyan mondat, amely nem veszi figyelembe, hogy létezik az emberek csoportjainak megjósolható, logikus viselkedése, amivel a szociológia foglalkozik. A kisemberek teljesen logikusan viselkednek, igyekeznek élni a lehetőségeikkel. Sosem ők a hibásak, hanem akik a szabályokat hozzák, illetve azok, akiknek az érdekeit képviselik.
@Samuzia: Ezt honnan veszed? Vagy úgy gondolod, mindenkinek jogában áll ahol jólesik neki, mocskolódni? Ha valaki elmegy egy blogra kommentálni, ott ő vendég és a vendégnek nem illik a padlóra köpni. Vagy ne csodálkozzon, ha kitessékelik.

Sokan keverik a szólásszabadság fogalmát azzal, hogy nekik joguk van bárhol bármit mondani. Tévedés. Jogod van saját sajtóterméket készíteni és ott azt mondhatsz, ami jólesik vagy közterületen ugyanezt megtenni. Illetve még ezt sem egészen, mert erre is vonatkoznak törvények, amiket be kell tartani.
@Húsleves:
"A szerződésben, amit az IMF is vállalt, csak az szerepelt, hogy tartjuk az előírt hiánycélt."
Elárulok egy titkot. Az IMF hitele egyfajta garancia is arra, hogy tudjuk tartani a célokat, tehát nem maga az összeg megléte a legfontosabb (az utóbbi időben abból ha jól tudom nem is hívtunk le egy centet sem), hanem az, hogy ezzel azt üzeni az egyik legtőkeerősebb szervezet a világon, hogy velünk van, mert megbízható adósok vagyunk, cserébe azt kéri,hogy bizonyítsuk ezt tervekkel, nem azzal, hogy Matolcsy kerekre nyitott szemmel azt mondja, meglesz az a hiány, hát tudnék én hazudni? Hanem grafikonokat, számokat, meg terveket vár, emellett a kiadási oldal egyensúlyba hozását*, mert jelenleg semmit nem tudnak arról, mi lesz a MÁV-val, BKV-val, meg a többi pénznyelővel, amik jelenlegi formájukban fenntarthatatlanok. A magyarországi újraelosztás semennyire nem hatékony, ha nem nyúlnak hozzá, esély sincs a 2,8%-as hiányra, még bankadóval sem, a fűnyírható dolgokat Bajnai már nagyrészt lenyírta. A kiadáscsökkentésről pedig a tárgyaláson úgy tűnik nem mondtak semmit,vagy legalábbis semmi értékelhetőt, pedig, ha bemész egy önkormányzatra, megnézel egy MÁV középvezetői, önkormányzati bértáblát, vagy hierarchiát, azért még te is látod, hogy lenne honnan faragni.
Matolcsy egyébként a befektetőknek semmi, kb. azt se tudják kicsoda. Az IMF-ről viszont tudják, tehát, ha Matolcsy Á-t mond, az IMF B-ét, akkor a piac is B-ét hall.

"Sosem ők a hibásak, hanem akik a szabályokat hozzák, illetve azok, akiknek az érdekeit képviselik. "
Lószart. Bocs, de ez faszság. Vagy azt mondjuk, hogy felelős polgárok élnek nálunk, akik tudják meddig mehetnek el, ha mégsem akkor pedig meg kell értetni velük, vagy kezdjünk el megint ötéves terveket fogalmazni, mert az emberek döntése nem megfelelők, csak a Felelős Vezető tudja mi a jó. Vagy felelősek vagyunk a tetteinkért, vagy pedig hagyjuk ezt az egész demokratikus hülyeséget és nevezzük ki Viktort nemzetvezetőnek teljhatalommal.
Ez teljesen hülyének nézős kádári látásmód.

*Idézet az IMF közleményéből
"Difficult decisions will be needed not only on the revenue side--where the high financial sector levy, which is likely to adversely affect lending and growth, is planned to be temporary--but also on the spending side. In addition, the large loss-making state-owned enterprises need to be restructured to reduce their burden on the budget. In this context of fiscal adjustment, it is important that the vulnerable continue to be protected from the impact of the weak economy, although any further support should be provided in a targeted and transparent manner."
Forrás:
www.imf.org/external/np/sec/pr/2010/pr10295.htm
@old_field:

Pozsgay elvtárs 86-os mondása szerint ha választania kéne népe és pártja között, akkor a népét választaná.

89-ben volt erre alkalma, ő a népe helyett jogutódként megalapította az MSZP-t, sőt, köztársasági elnökjelöltje volt.

Ami nem fért rá Németh Miklós vagy Berecz János arcára, az simán ráfért a Pozsgayéra.
Persze ezzel ne foglalkozz, elég azt elhinni amit a párthiradó indokoltnak tart.
"Elárulok egy titkot. Az IMF hitele egyfajta garancia is arra, hogy tudjuk tartani a célokat, tehát nem maga az összeg megléte a legfontosabb (az utóbbi időben abból ha jól tudom nem is hívtunk le egy centet sem), hanem az, hogy ezzel azt üzeni az egyik legtőkeerősebb szervezet a világon, hogy velünk van, mert megbízható adósok vagyunk, cserébe azt kéri,hogy bizonyítsuk ezt tervekkel"
Most már ketten tudjuk, így nem titok. De ez semmit sem változtat azon, hogy nem kérte a terveket. Most kéri, de nincs rá jogalapja, mert nincs benne a szerződésben. Amit belinkeltél, az nem szerződés, hanem az a szöveg, amivel magyarázzák a bizonyítványukat. És ráadásul aktualitását is elvesztette, hiszen a kormány kinyilvánította, hogy nem kívánja az áldásos közreműködésüket a továbbiakban igénybe venni.
"Lószart. Bocs, de ez faszság."
Lehet hogy ez nálad érv.
"Vagy felelősek vagyunk a tetteinkért, vagy pedig hagyjuk ezt az egész demokratikus hülyeséget és nevezzük ki Viktort nemzetvezetőnek teljhatalommal."
Ha valaki csak végletekben tud gondolkozni, annak lehet hogy ez jön le. Én továbbra is azt gondolom, hogy az egyes (kis)emberek elsősorban a saját sorsukért felelősek, és nehéz elvárni tőlük, hogy a társadalom számára hasznos dolgokat a maguk érdekei elé helyezzék. Műveléssel, neveléssel lehet ezen kicsit változtatni, de ez is a vezetők felelőssége. Sokkal eredményesebb, ha olyan szabályokat hoznak, hogy az egyes emberek érdekei a társadalom érdekét is szolgálják. Ilyen szabályozás például, ha a környezetkárosító termékek adója magasabb, mint a nem szennyezőké.
@bryan:
Őszinte ámulattal olvaslak, hogy milyen kitartóan érvelsz gazdaságpolitikai témában, mikor annyira egyértelmű, hogy erre nem igazán kíváncsi már a szinte egyedül maradt vita-partnered sem. (a fő fröcsögési hullám azért már lement az elején, a végére már csak a vitaképesebbje, vagy magukat annak gondolók maradtak.)
Annak azért örülök, hogy a szánnivaló bibircsókos Mikszáth-figurától némi anyázáson-komcsizáson, szokásos posztíró-fikázáson át lényegi gazdasági kérdésekig is eljutott a komment-áradat.
Hogy elfogadják a véleményedet, abban persze ne reménykedj.
Tények nem számítanak ebben a szép új világban. (Komcsi-libsi etc. leszel azonnal).
De ma még legalább leírhattad.
Na, szerintem nagyjából ilyesmiért íródott a poszt.
@Fabius:
Ha nem az elvakult hited irányítana és lenne némi fogalmad a történelmi helyzetről, akkor tudnád, hogy 89-ban az MDF szinte teljesen lefedte a nép/nemzeti oldalt(ami maradt, arra ott volt a kisgazda párt).
De Pozsgay volt, aki ott volt a lakiteleki sátorban, már anno 88 környékén... ha érdekelnek a tények is.
Gondolom nem véletlenül bíztak benne ilyen szinten Lezsákék !
Az mszp megalakításánál még volt elméleti esélye 1 esetleg szakadásnak a radikálisabb változást akaró nép/nemzetiek és a balosabb vonal között. Ez nem következett be.
Ettől Ő még közelebb állt az MDFhez, mint a maszophoz.

Ezek tények.

Erre jössz Te az iq blogoddal és ontod a tutit a népre, a szokásos stílusodban :
"hirtelen felindulásból elkövetett verbális önfelszopás.... gecinagy égés"
Szerintem ez 1 primitív hátrányos helyzetű tinitől is bunkó szöveg...de 20 felett nem ciki még így előadnod magad ?

Úgy tűnik, hogy nem.
Ehhez is csak gratulálni tudok, csakúgy mint egyik hozzád hasonló szellemes kommentelődhőz , már csak ezért érdemes a blogolást folytatnod, kell a szellemi táplálék a népednek'...
"Pong 2010.07.24. 13:19:56
@ rizsik / @ Alkesz B
Azért, mert az interneten kell, sőt szabad csúnyán beszélni, mert szórakoztató, és kellemes. Mellesleg 1.83cmes, 93kg, kékszemű jóképű fiatalember vagyok, van pénz is, pina is. S akkor menny is a kurvanyádba strandolni a balcsira hekket enni faszomra!...:))))"
@old_field:

Az a tény sokkal jobban érdekel, hogy 1950-ben lépett az MDP-be, 56-ban az MSZMP-be, aminek minden létező szervezetét megjárta agit-proptól államminiszterségi. A küszöbön álló rendszerváltáskor sem kiszállt a pártból, hanem jogutódot alapított, államfőjelölt lett.

Lehet ezt úgy magyarázni, hogy 42 évig a pártállamban ő volt Jézus a rejtegetett szentképen. Csak felesleges. Annak pláne, aki felnőtt fejjel élte meg a rendszerváltást.

Szerintem pártállam kádereit polírozni sokkal kínosabb, mint trágár kifejezéseket használni. De ahogy érzed.
@Húsleves:
Az megvan, hogy hat(!) éve túlzottdeficit eljárás alatt állunk az EU-ban?
Olvastad az IMF szerződést?
www.euroastra.info/node/19678
@old_field:

"Szerintem ez 1 primitív hátrányos helyzetű tinitől is bunkó szöveg...de 20 felett nem ciki még így előadnod magad ?"

Nem, te rasszista fasz, mégis mi bajod van a hátrányos helyzetűekkel? Már megmondták megint a tutit előttem, ezért ha leszopsz, átlinkellek a modorosblogra, ott hisztizhecc, hogy a bácsi csúnyát szót mondott, te kóristafiú!
@Húsleves: Egyébként az EU nyilván rá akarja tolni a rossz zsaru szerepet az IMF-re, de ha nem megy, Merkelék is igen kemények lehetnek, szerintem nem akarnak még egy göröghöz hasonló mentőcsomagot összedobni. Megengedhetik maguknak, mert jelenleg ismét rosszfiúk vagyunk, pedig Bajnait még nagyon sztárolták, ebből lehetett volna ügyesebb taktikával profitálni. Ezt buktuk.
"Én továbbra is azt gondolom, hogy az egyes (kis)emberek elsősorban a saját sorsukért felelősek,"
Bizony, de azért viszont felelősek, ne akarjunk mindenkit megvédeni a hülyeségétől (nem, a bankokkal se akarjuk ezt tenni, ha nem éri meg).
"Sokkal eredményesebb, ha olyan szabályokat hoznak, hogy az egyes emberek érdekei a társadalom érdekét is szolgálják"
Vagy legalább töröljük el az olyan szabályokat, amikkel a következő generáció jövőjét éljük fel. (Svájci indexálás, gázártámogatás, stb.)
@Fabius: Aha, ez a szelektív memória, amit folyamatosan számon kérsz a politikusokon, hiteles...
Szerintem Pozsgay több 1 pártállami kádertől és nem políroztam, csak tényeket írtam.
Ami pedig a gondolataink kifejezési módját illeti :
"a stílus maga az ember"

Volt pár olyan írásod, amiből egész értelmes viták alakultak és lehetett érvelni valami mellett vagy épp ellen.
De ha valaki nem tud/akar kilépni az index-liberális szintről azon nem lehet értelmesen vitázni : picsa, f@sz, (ön)szopás...stb.
De el kell ismerjem, erre is van igény,pl. ez a fentebb már általam bemásolt intelligens követőd* stílusa. :)
részemről ennyi volt... :)
további kellemes szórakozást !

*
"Pong 2010.07.24. 13:19:56
@ rizsik / @ Alkesz B
Azért, mert az interneten kell, sőt szabad csúnyán beszélni, mert szórakoztató, és kellemes. Mellesleg 1.83cmes, 93kg, kékszemű jóképű fiatalember vagyok, van pénz is, pina is. S akkor menny is a kurvanyádba strandolni a balcsira hekket enni faszomra!...:))))"
@Pong:
Le style, c'est l'homme. :)
@ old_field

Para bailar la bamba...
@bryan: "Az megvan, hogy hat(!) éve túlzottdeficit eljárás alatt állunk az EU-ban?
Olvastad az IMF szerződést?"
Ez sem a szerződés, hanem nyilatkozat. Az, hogy kinyilatkoztatják, hogy milyen állapotok vannak és mi a cél, nem szerződés. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy beírtad, hogy hat éve túlzott deficit eljárás alatt állunk. Ennyit a korábbi kormányokról.
@old_field: Pozsgai, meg a többi volt elvtárs mind a hatalomhoz bármilyen seggnyalás árán ragaszkodó képmutató. Most ez a nyerő segg, ezt kell nyalni. A családunk régi barátja volt a gépkocsivezetője. Gyerekként éltem meg azt. Mercivel furikázták az elvtársat anno, pártfunkci volt... "Kommunista kutyából nem lesz szalonna..." Nagyon szelektív egyesek emlékezete, néha pedig úgy tűnik, egyesek pedig már elkezdték átírni a történelmet is. Tudom, undorító, de ennyi volt elvtárs nyal most másik segget! Ez a szégyen, meg az, hogy az ilyen Pálffy félék ugathatnak! Bár mit várunk egy olyan gazdától, aki a Liberális Internacionálé alelnöke volt??? Ugye-ugye, a történelmi tények marha makacs dolgok, mégha sokan el is szeretnék ezt felejteni...
@bryan: "szerintem nem akarnak még egy göröghöz hasonló mentőcsomagot összedobni"
Igen, ez a lényeg. Mi viszont nem akarjuk, hogy a görögök miatt rajtunk gyakorolják a fene nagy szigort. Mindenesetre a kezdeti meglepetés után, hogy nem jött be a keménykedés, törni látszik az egység.
www.vg.hu/velemeny/elemzes/der-standard-az-eu-es-az-imf-magatartasa-igazan-nagy-disznosag-322771
Ha egyébként egy ilyen jellegű szabályozást bevezetnének, akkor sikeresen csatlakozhatunk Észak-Koreához. Az első ilyen lépéseket megtették a "fijjúk" a nagy nemzeti direktívának nevezett fossal! Na az lenne aurópa és Viki szégyene még...
a sok informatikai analfaBelatol kerdezem:

ti szerencsetlen idiotak! es akkor majd mit csinaltok, ha egy huszarvagassal mindenki a .info domain ala megy?

akkor majd csinaltok Magyar Nemzeti Intranetet es csak azt lehet a nemHu domain alol elerni amit a PART CENZOR engedelyez?

nem vagytok ti fiatalok, az latszik rajtatok

de hogy demokratak se, az kurv@isten
@gramercy: Na ez meg a másik része. Továbbá az ip-t elrejteni sem olyan bonyolult - oszt akkor??? De hát ennek a korlátolt, pártfeladatként kapott kommentelő rétegnek ezt magyarázhatod, ezt nem írták oda nekik, csak azt, hogy anyázni, anyázni, anyázni... Érdekes, hogy amíg a balfaszokat ekézte a blogtársadalom, addig tapsikálás és "igen, igen huzzanak, megmondani" volt a részükről. Amikor már őket netán kritizálni merészeli valaki, akkor egyből korlátozni, és a kis primitív pártkatona Szalai Annamariskát a nyakukba, hisz ő "egy megbízható elvtárs"... Emberek, visszalépünk a coci cenzori világba ebben a tempóban.
Nekem a Hofi dalrészlet tetszett:))-nem tudom ki írta be:)
Biztos vagyok benne, hogy valami csövek rendszerét(series of tubes)-nak képzelik el, az 1.0-sok kedvéért:

en.wikipedia.org/wiki/Series_of_tubes

Egyébként meg teljesen Streisand effekt ez a próbálkozás, minél jobban izzadnak, annál hangosabb a röhögés s a féktelen kacagás/káröröm.
Szalai Annamária főcenzort tudomásom szerint most meszelte a bíróság a rádiófrekvenciák miatt, a fityisz ilyenkor már ugatna, hony "monnyonle!", persze ez a maxima rá nem vonatkozik, mert mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Egyébként meg jó sok cenzúra-korszak volt kis történelmünkben, a jakobinusok után, 49 után, coci korszakban, s a magyar Zember megtanulta, hogy lehet kódolt nyelven ellenállni, melyekre nehéz lesz valami nemzetvesztő billogot egy az egyben ráakasztani. A Misi mókus is egyik olvasatban mese, másfelől viszont Tersánszky a rendszer ellen írta. S akkor majd jöhetnek az olyan abszurditások, mint az 50-es években, amikor betiltották a Micimackót.
@P.mester:

A rádiófrekvenciák még az egyenlőség-testvériség-nagykoalíció alapján lettek elrisztelve. Naná, hogy nem mond a Maszop semmit.

A gond az, hogy a Jobbik és az LMP sem.

A cenzúrának lejárt a szavatossága. Ma már nem uralkodhat egy hatalom sem mondjuk az internet fölött. Tíz perc ráfordítással át lehet menteni bármilyen tartalmat olyan szolgáltatóhoz, amire nincs befolyása a kormánynak. A kuruc példája megmutatta, mekkora sikert lehet elérni egy honlap üldözésével. Semekkorát.

@Pong: Ez egy tökéletes példa :-D
Ebben igazad van, egyet ide - egyet oda alapon szépen kölcsönösen elosztogatták egymást között, de kétségünk ne legyen, mostantól nem közös az irányítás. Persze, hogy a maszpop jól megfontolt érdekből nem mond semmit, de én nem erre, hanem arra utaltam, milyen "rugalmasan" működnek az elvek.

Az LMP meg nagy csalódás, ebben is, másban is. "Nagyon szépen kérik" meg "fontolják meg". Na ne már. Tessék az asztalt verni.
@P.mester:
Az LMP annak csalódás, aki olyasmit várt tőle, mint amit az SZDSZ adott. Verhetnék az asztalt, meg üvölthetnének, csak azzal saját mozgásterüket szűkítenék le. Most még tudnak kompromisszumokat kötni, de ha elmennek a falig, onnan már csak az üvöltözés marad, én meg nem az üvöltözésre szavaztam. Egy-két év múlva lehet, hogy így is üvöltözniük kell, de a reklamálásnak sincs úgy értelme, hogy először üvöltesz, utána próbálsz higgadtan tárgyalni a sorrend nagyon fontos. :)
@bryan:

Végül is igazad van, lehet naivan Chamberlaint játszani...
@P.mester:
Az a baj, hogy túl sokszor kiáltottak farkast az utóbbi időben, most már elő kell jönnie a farkasnak, hogy az emberek elhiggyék, hogy ez tényleg az.
Chamberlainnek voltak eszközei, azokat nem használta, az LMP-nek milyen eszköze van jelenleg, a tárgyalásokon kívül?
Másrészt nincs kivel összefognia. Talán a Jobbikkal kéne? Ne vicceljünk. Az MSZP-vel? Az MSZP jelenleg politikai értelemben leprás. Amíg nem változik valamit a helyzet, addig nem kéne eljátszani az utolsó lehetőségeket.
Nem lesz késő farkast kiáltani?
@P.mester:
Amíg van szabad információáramlás (internet) és tagjai vagyunk az EU-nak, addig szerintem nem.
Én azért nem vagyok ilyen derűlátó. Az ügyészség (úgy tűnik) elfoglalva, alkotmánybíróság szintén, alkotmányt lehet módosítgatni, vagy személyre szabni (vö. Lex Borkai). Ezek elegendő eszközök arra, hogy szépen be lehessen fogatni a szád. Aztán utána már olyan mindegy, hogy mit mondasz. Az igazságszolgáltatás függetlenségét éppen most ássák alá. Kaczinsky az EU-n belül csinálta.
@P.mester:
Az ügyészség eddig is jobbra húzott, elég feltűnően (Lásd: Zuschlag ügy elsőfokú ítélete és még számtalan példa) az alkotmánybíróság, ha meg tudják változtatni az alkotmányt és nincs is skrupulusuk ezügyben, nem bír akkora jelentőséggel. Amíg van netem, addig nem tudják befogatni a számat, mivel a netfelhasználók száma nő, az onnan tájákozódók száma is emelkedik, ezért a sajtószabadságot nem látom akkora veszélyben.
"Kaczinsky az EU-n belül csinálta."
Aztán mégis leváltották igen hamar.
Nézd, egy példa: eléggé valószínűleg tűnik, hogy a Malina Hedvig-ügy nagyrészt koncepciós per. Az EU erre sem tudott mit lépni, s lám Ficót is egy ciklus után "hamar" leváltották, de addig sikerült rajta maradandó sebeket ejteni. Ez azért nem mindegy.
Azt én sem gondolom, hogy a netet sikerül megregulázniuk (bár odapakolni neki azért lehet), viszont a net önmagában kevés.
@bryan:

Én is az LMP-re szavaztam, és bizony a hiányérzet is megvan. Vannak pozitívumok, mint az önállóságuk megőrzése, a paktum javaslatok kezelése, de...
Több határozottságot és naprakészséget várok el tőlük. Legyen ember aki figyeli a hétvégéi történéseket, időben reagál, esetleg átalakítja a másnapi interpellációk menetrendjét.

Akkor nem fordul elő, hogy a mindannyiunkat érintő IMF baki helyett a Gripen ügyben szólalnak meg. Ami fontos, de abban a pillanatban kurvára nem érdekelt senkit.

Szóval van még mit tanulni, hová fejlődni, és meghallani a választók észrevételeit.
az EU-tol varni a megvaltast e tekintetben eleg nagy naivitas, hogy nehany peldaval illusztraljam: Berlusconi vs. szemelyre szabott torvenyek, sajto; Blair vs. iraki haboru

az EU jo otlet es tenyleg szar lenne kilepni belole, de el kene felejteni ezt a rozsaszin kodot ami a szelsojobbtol balra mindenkit bedereng az EU kapcsan
@Fabius: mit kene tennie az LMP-nek? a kotelezot elmondjak, szavazoik a leginformaltabbak kozott, a kozeptol jobbra levo szavazok meg maszturbalnak amikor a szabadsag barminemu korlatozasarol van szo
@gramercy:

Itt feljebb leírtam, én mit változtatnék elsősorban, ha nekik lennék. Ekkora frakcióval csodát tenni nem lehet, de a helyzetbe belepunnyadni sem muszáj.

Schiffer üzente a választóknak egy interjúban:

"gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben"

Én ezzel az észrevétellel megtettem.
Igen, talán Berlusconi még jobb példa az EU tehetetlenségére.

Ami az LMP-t illeti, lehet kommunikációval is nevetségessé tenni a nagyvezírt. A maga nemében zseniális húzás volt a maszop törvényjavaslata a NER-re, függetlenül az ötletgazda személyétől. Na pl. ilyet nem láttam az LMP-nél. És ezek nem változtatnak a dolgon, de nem hasznontalanok. Ugyanezt csinálta Tót Endre vagy Komár és Melamid a képeivel a cucjalizmusban.
@gramercy:
Én nem megváltást várok tőle, de bizonyos értelemben leszűkíti a mozgásteret a diktatórikus hajlamú vezetők előtt annyira, hogy ne betonozhassák be a hatalmukat és ne léphessenek túl bizonyos határokat. Ilyen határ a sajtószabadság korlátozása, a választási törvény révén kialakított egyeduralom.
Olaszország és Nagy-Britannia más súlycsoport mint mi. Szlovákiában szerinted megálltak volna itt, egy nyelvtörvény esetén ha nincs az EU?
@Fabius: Nekem inkább gazdasági ügyekben van hiányérzetem, ott nem tudok sokszor egyetérteni az LMP állásfoglalásaival. De ezt előre láttam. Sajnos nem volt olyan párt, amivel gazdasági ügyekben is egyetértettem volna emellett ne bizonyította volna be hiteltelenségét rengeteg alkalommal. Szerintem az ellenzéki szerepkörre az LMP volt a legalkalmasabb a kínálatból. Ha a kormányra kerülésükről lett volna szó, legfeljebb befogott orral szavazok rájuk.
@P.mester:
"A maga nemében zseniális húzás volt a maszop törvényjavaslata a NER-re, függetlenül az ötletgazda személyétől."
Az szerintem is jó volt, de ehhez vén rókák kellettek, akik tudták meddig mehetnek el. Szerintem ha kicsit beleszoknak a helyzetbe, az LMP-nél is lesznek ilyenek. A vastaps nem volt rossz azért.
@bryan:

Érdekes, éppen a vastapsot akartam előhozni. ha én képviselő lennék (bár isten óvja tőlem a parlamentet), egy ilyen NER-típusú agymenésnél biztosan felállnék, ütemesen verném a tapsot, közben skandálva: Vik-tor, Vik-tor! Erre még a széphangú Harrach sem tehetne semmit, nem tiltja a házszabály. Hogy ez nevetségessé tenni a parlamentet? Miért, most nem az? Az ún. képviselők csak szavazógombok, akik meghajolnak a fősámán akarata előtt. Ugyanez a látszatparlamentarizmus volt 40 évig. Ha pedig, abszurd esetben, a Fidesz házszabályrendelet-módosítással betiltaná a vastapsot, hogy így mossa le magáról a lemoshatatlant, annál jobb, máris megvan a siker.
@néma bárány: Vezérünk mondá: szűnjön meg a kánikula.
És lám a kánikula megszünt.
Akartok még valamit?
@P.mester: A választások előtt is írtam már,-lehet , hogy nem ebben a blogban- hogy mivé vált a Fidesz.
Pontosan azzal a szituációval lehet jellemezni amikor Don Corleonét magas vatikáni kitüntetéssel "jutalamazzák",a ceremóniára a volt feleség is hivatalos.
Don Corleone tortával kínálja az asszonyt aki nem kér belőle és kifejti a véleményét arról, hogy most "Te magad lettél a szörnyeteg".
Nos hát ezt hozta a 2/3-ad.
Biztos vagyok azonban abban, hogy egyszer mindenkinek mindenért fizetni kell.
A Corleone család történetét meg ismerjük...
süti beállítások módosítása