Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.07.21. 08:00 Fabius

Nemzeti Önérzet Adót!

Címkék: kormány orbán viktor imf bankadó nemzeti önérzet adó

Hazaért az IMF küldöttség. A híreket amiket vittek magukkal nem így fogadták:
 

 

 

 

 

 

Sőt. Az osztatlan lelkesedés helyett újabb kemény kritikával illették nemzeti összefogásunk Vezérét. A The Washington Post kemény hangvételben bírálta a Orbánt. De az európai lapokkal ellentétben nem a gazdaságpolitikát, illetve annak hiányát vetették a szemére, hanem minden mást. Ami nem alaptalan, csak nem feltétlenül aktuális.

Felütésnek megjegyzi a szerző, Orbán a Bush kormány idején volt már persona non grata az államokban, a szélsőjobbal ápolt kapcsolata miatt. Felrótták a kettős állampolgársági törvényt, ami két uniós, és egy csatlakozni kívánó ország érintése miatt szerintük felesleges. Megjegyezték, hogy ezek szerint még mindig nem fogadtuk el a Trianoni békét.

Aztán tisztességgel leszedték róla a keresztvizet a médiatörvényért. Nem csoda, a valóban szabad országokban nem divat a szólásszabadság és a sajtó centralizálása, nem is tetszik ez senkinek. Beégette a biztosítékot az amerikai agyakban, hogy a Médiatanácsba Orbán nevezné meg az elnököt, és a parlament, vagyis a kétharmados Fidesz a tagokat. Kritizálták, hogy tartalmi ellenőrzés alá vonnák a blogokat a kötelező regisztrációval, és a magán nyomtatott kiadványokat. Megjegyzik azt is megfigyelőkre hivatkozva, hogy a törvény megszavazásának elhalasztását csak azért eszközölték, hogy Sólyom László helyett a miniszterelnök "nacionalista szövetségese" hirdethesse azt ki.

Összességében nem túl hízelgő képet festettek Orbánról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összegezve arra jut a szerző, hogy Orbánnak ( és a parlamentnek) szokatlan mértékű ez a győzelem. Használhatná például arra, hogy felélessze a "krónikusan elmaradott" gazdaságot. Mert ha csak arra törekszik, hogy gyengítse a demokratikus intézményeket, akkor biztosítja, hogy lesz egy pária az európai fővárosok között.

Jó az nekünk, ha világszerte hasonló kép alakul ki rólunk bármi kapcsán? Vessünk véget a hisztinek, az ájemefezésnek, a bankadózásnak. Nálunk, és a témával foglalkozó blogoknál (itt, itt, itt  ) is elég sokan képviselik azt az álláspontot, hogy zavarjuk el az IMF-et a picsába a népnyúzó bankokkal együtt. Oké, zavarjuk. De a hiteleket fizetni kell, az országot meg finanszírozni, így kell egy pénzügyi megoldás az álomgyár felépítésére. De van lehetőség:

A kormány vezesse be a Nemzeti Önérzet Adót.

Vigyük le ezzel a hiányt a nullára, és akkor nem beszél bele senki semmilyen ügyünkbe. A választópolgár az adóbevallásában nyilatkozik, egyetért ezzel és fizet, vagy szarik a nemzeti önérzetre, ha pénzbe kerül, és nem fizet. Önkéntes alapon ez nem megszorítás, hanem szolidaritás az országgal, és a kormánnyal. Legalább világosan kiderülne, mennyire valós támogatás áll a hangzatos szólamok mögött. Én, bár nem értek egyet a kormány gazdaságpolitikájával, hajlandó vagyok megfizetni a rám eső részt.

Akkor is, ha meggyőződésem szerint nem lesz hosszú a befizetést vállalók listája.

33 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr122165172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segélyezés, listázás: mi a valódi probléma? 2010.07.21. 15:47:04

A segélyekkel visszaélők, a társadalmat és a valódi rászorulókat megkárosítók ellen fellépni teljesen igazságos. (Fotó: Tésik Attila/delmagyar.hu) Hódmezővásárhely önkormányzata közzétett egy 150 nevet tartalmazó listát azokról, akik nem csak hogy él...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, lehet, hogy én is befizetném.

Csak attól tartok kevesen lennénk. És kinyúlná le a pénzünket? :S
Ha már a zemberek kormánya úgyis az'50-es évek hangulatát hozza vissza,vezessék be a nenyi (béke2)kölcsönt.FIDESZ szimpatizánsok előnyben.
És ha pénzt hamisítana a kormány és azzal fizetné vissza a hitelt? :DDD
@MostHozzászóljak?: Észak-Koreától óccsón lehet jó minőségű hamis dollárt venni, nagy tételben még kedvezményt is adnának, mellé pár jó tanácsot, hisz mindkét népnek hőnszeretett és tisztelt vezére van, rokon népek vagyunk.
@MostHozzászóljak?: A bankok is ezt csinálják. A semmiből csinálnak pénzt.

Most legalább a saját "pánzükkel" fizetjük vissza. :P

Amúgy van egy több ezer éves recept: el kell foglalni országokat és kirabolni őket.
Pl: Török birodalom, Napóleon, Habsburgok, Tatárok, USA, Szovjetúnio, Náci Németország, vagy ahogy az európaiak kirabolták Amerikát Afrikát és Ázsiát
@apc: ők legalább kijutattotak a vébére :(
Az a Post cikk elég komoly. Lekommunistázzák Viktort benne alaposan. A Heti válasz is rugdalózott is rajta, hogy jaj a hazug amcsik miket ki nem találnak. Lassan minden hitelességünket elveszítjük a világ szemében.
@MostHozzászóljak?: Te! Nekünk néhány papírtankon és Gripen rajzon kívül nincs hadsegünk :-)) Mivel rohanjuk le az ellent? Gyalog? :-))
@MostHozzászóljak?: Jó ötlet! Halálra kézbesítjük őket, aztán kiraboljuk :-D
@MostHozzászóljak?: Bölcs Vezérünk szerint Nekünk is ott lett volna a helyünk(az Övé ott volt)de a kisantat átkos szorítása elnyomta nemzetünket.Szlovénia, Szerbia, Szlovákia mind kutyaütő, de a jövő elkezdődött. Videotonba, Győrbe és a Debrecenbe tolják a pénzt ezerrel.
A Fidesz politikája ősidők óta két pillérre épül. Az egyik a nálunk szokásos lózungok, hazugságok, álomkép festése, a szimbolikus faszságok, sajnos a magyar választópolgárok erre röppennek, aki reális és valós igéreteket fogalmaz annak esélye sincs az álomképekkel szemben. Hozzáteszem ebben nem csak a Fidesz utazik, az összes párt hazugságokkal béleli meg magának a parlamenti székeket. A másik pillér az ellenségkép. Gyurcsányból évekig megélt a Fidesz, most, hogy nagy a baj, gyorsan hoztak még két ellenséget (IMF, EU), természetesen a választópolgárok jelentős része ezt is zabálja. Ennyi kell a magyarnak, szines üveggolyók meg ellenség akit gyűlölni lehet. A Fidesztől mindkettőt megkapta a nép, elsöprő győzelmet is aratott. Persze kellett hozzá a Maszop majd évtizedes rémes kormányzása, de ennyiből még csak nem jönne össze a kétharmad, hisz volt a szavazólapon még plusz két párt, de ők még a szocikat sem tudták lenyomni. Most az önkori választásokig nem csinálni semmit, kellenek a már beigért posztok a nyaloncoknak, majd utána kivillanthatja az igazi arcát OV. Olvastam pár fórumon, hogy mit nyavalygunk, az exportnak milyen jó a gyenge forint, ez jó a gazdaságnak. Jah persze, és aki nem exportból él az dögöljön meg. Végülis Demjánnak, Csányinak, meg a többi Orbán-oligarchának jó legyen, az adófizető le van sz*rva. Jó lenne már túljutni az önkori választásokon, jöjjön el végre Orbánia és lássuk az igazi kormányzást, nem a szarral való gurigázást.
A tolvaj, addig érvényesűl amíg titokban művelheti a dolgot, ha egyszer rajtakapták akkor vagy megváltozik, vagy megvetve tengődik.
@Valahol Máshol: amúgy mennyire lenne hülyeség, ha az önkori + a parlamenti választások egyszerre lennének?

Egy szavazás, kevesebb pénzbe kerül

Vagy van valami alkotmányos vagy logikai hiba amit én nem látok?
@MostHozzászóljak?:

Én úgy emlékszem, OGY és helyhatósági választás nem lehet egyszerre a totalitáriátus elkerülése miatt. Persze, ha az ország választó kétszer megcsinálják ugyanazt a hülyeséget, azt lehet.
@MostHozzászóljak?: Ez nehéz kérdés. Abban mindenképpen van logika, hogy tavasz + ősz kombóban sok értelme nincs, a Gyurcsány-féle elszólást leszámítva gondolom aki hozta a tavaszt az többnyire ősszel sem szerepelt le, bár ennek nem néztem utána. Szóval ráció volna benne, de szinte biztosan van benne valami buktató amit most nem látok :)

olyan felvetést hallottam már, hogy ne azonos évben legyen mindkettő, hanem kvázi kétévente, kövessék egymást. Ezzel meg az volna a baj, hzogy egyik párt sem merne a vűlasztási győzelem után drasztikusan odapakolni a dolgoknak, mert ha megsértődik a nép akkor kéát év múlva bosszút áll az önkori választásokon, utána meg azért nem lehetne keménykedni, mert jönnek az újabb parlamenti választás és hát ki ne szeretne ismét hatalomra kerülni? Szóval nehéz ügy, kíváncsi vagyok a Fidesz mihez kezd az egész választási rendszerrel, mert most arra látom a legkevesebb esélyt, hogy érintetlenül hagyja. De ez csak egy tipp, bármi lehet.
Az egész arra volt jó, hogy megtudtuk.

A Post, hülye.
A FT, hülye.
Az IMF, hülye.
Az EU, hülye.

Csak mi vagyunk normálisak. Vagyis a Fidesz.
Na mégegyszer

Az egész arra volt jó, hogy megtudjuk.

A Post, hülye.
A FT, hülye.
Az IMF, hülye.
Az EU, hülye.

Csak mi vagyunk normálisak. Vagyis csak a Fidesz.
@Valahol Máshol: @Fabius: köszönöm a válaszokat, sajnos jogból nem vagyok képzett, csak mint ötletre kérdeztem rá

Mert ugye most az van, hogy fél évig nincs kormányzás, mert kampány van.

Ha két évente lenne, akkor meg azért nem lenne

Bár félő, hogy így is úgy tekintik, hogy 4 évig kampány van

A demokráciában az nyer, akire a legtöbben szavaznak. Arra szavaznak a legtöbben, akiről a legtöbb jót hiszik el, hogy csinálni fogja vagy a legkevesebb rosszat várják tőle.

Ha nincsenek erredmények, akkor az ígéretekre hagyatkozhatunk. Illetve, ha nem ismerjük az eredményeket, akkor is.

Nem tudom, furcsa ez az egész, már a görögöknél se működött 2500 évvel ezelőtt :S
@MostHozzászóljak?:

Mi magyarok mindig valami ellen szavazunk. 90-ben a régi rendszer ellen, 94-ben a Antall kormány beváltatlan kánaán ígérete ellen, 98-ban a szocik Bokros csomagja és olajügyletei ellen, 02-ben Orbán és társai ezüsthajózása és Kaya Ibrahimozása ellen. 2006 volt az egyetlen választás, mikor a többség elhitte, jó, ha folytatják amit addig. Erre rá is basztunk kőkeményen, az eredmény pedig most látszik.

Eddig trend volt az is, hogy aki az OGY-t nyerte, többnyire az önkorit elbukta. Októberre mindig kiderült már, hogy a csoda ezúttal is elmarad, a választó pedig így adott hangot csalódottságának. Ezt akarja most elkerülni a Fidesz, ez nyilvánvaló. Mi most novemberben fogunk pofára érkezni.
@Fabius: Az Orbán kormány karácsonyi ajándéka a megszórító csomag lesz?
@MostHozzászóljak?:

Az Orbán kormány karácsonyi ajándéka a 2011-es költségvetés lesz. Aminek garantálni kell a hiány 2,8%-ra csökkentését. Most a bankadóval is necces még a 3,8% is. Szerinted ki fogja fizetni a hiányzó 1%-ot?

Kitalálod, vagy segítsek? :-)
@MostHozzászóljak?: "Nem tudom, furcsa ez az egész, már a görögöknél se működött 2500 évvel ezelőtt :S"

Ezen jót nevettem, találó. :)

A baj szerintem nem ebben keresendő, hisz milyen lehetőségeink vannak? A másik a diktatúra, szóval abból ÉN nem kérnék, nem kétlem, hogy vannak olyanok akik egy Orbánia létrejöttének örülnének (Makovecz-interjú...), én kihagynám.

A baj az, hogy a magyar ráállt az állam csecsén való éldegélésre. Most persze nem kizárólag a cigányokat akarom bántani, de nézd meg az árvízkárosultak helyzetét; akinek nem volt semmiféle biztosítása annak már felmérték a kárát és kapja az első összegeket, akinek volt az még üldögélhet a romokon, mert még semmit sem kapott. Egyszerűen vannak olyan esetek amikor értelmetlen a biztosítás meg a felelős gazdálkodás a pénzeddel, mert elég megvárni, hogy egyre hangosabbak legyetek, jön Állambácsi és megsegít. Aki takarékoskodik, nem dőzsöli el a pénzét és nem hitelről hitelre él az meg csak les mint hal a szatyorban. Így is lehet?

Szóval a baj nem a demokráciában, hanem az alacsony pénzügyi, öngondoskodó és még mittudoménmilyen kultúránkban keresendő. Nincs annyi adófizető Magyarországon, hogy eltartson mindenkit, megsegítsen minden rászorultat, plusz még ugye az alapfeladatok (rendőrség,eü,oktatás, stb) is flottul el legyenek látva. Legalábbis ez szigorúan szubjektív, az én véleményem.
Visszatérve a posztra:

Timeo perceptores, et dona ferentes
Félek az adószedőktől, még ha ajándékot is hoznak
"...Ezért – mint azt a lisszaboni szerződés lehetővé teszi – fontolóra veszi a kilépést az Európai Unióból, ha Brüsszel semekkora mozgásteret sem biztosít a magyar szavazók elsöprő többsége által támogatott nemzeti kormánynak. " (Lovas István, MNO)

Gyerekek kilépjünk az EU-ból, vagy sem? Igazi, immáron európai méretű forradalom vagy sem? A Vezér mögött állunk vagy rabok maradunk? Válasszatok!
@Valahol Máshol:

Lovas ébren is álmodik, nem kell vele foglalkozni. Nem lépünk ki sehonnan, sőt, azt hangoztatja a kormány lépten nyomon, hogy csak az IMF tárgyalások egyik fejezete zárult le. De ősszel tuti-tuti megegyezés jön.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/csutortoktol_erosebb_forintot_var_a_kormany/
@Fabius: Természetesen én is jó sok malíciával írtam korábbi soraimat, de megdöbbent a dolog. Idáig süllyedni?

Amennyiben az emlékezetem nem csal, már tegnap volt némi emelkedés forintügyileg.

Forinterősödés... Múúúkooogggggggy!
@Valahol Máshol:

Pont az ilyen embereknek kéne bevezetni a NÖA-t. Képtelen baromság szájalása helyett valóban kivehetné a részt az ország előreviteléből.

Arra őszintén kíváncsi leszek, hogy reagálja le az IMF és az Unió, ha holnap megszavazzák a bankadót. Lesz múkodóó forint, hajaj.
Ahogy a példa mutatja, csak szükség lesz még valami bevételre a bankadón kívül is:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/iden_150_milliard_forintot_sem_hoz_a_konyhara_a_bankado/

Jöhet a NÖA. Nem tudom, sírjak, vagy röhögjek?
tamogatom!

idei hiany 870 milliard, azaz fejenkent 87.000 forint

minden adofizeto sajat maga + a haztartasban elo inaktivak utan 87k/koponya NÖA-t fizessen
@Fabius: A bankadóval én amúgy egyetértenék, mármint a céljával, hogy az a fajta pofátlanság amivel a bankok működnek itt, nos az vérlázító. Ugyanakkor a bankadó jelenleg semmi más, mint egy lyukacska betömése, aminek egy részét persze majd áthárítják a Zemberekre. Van aki már ki is hirdette (CIB), van aki még titkolja. Egy olyan törvénynek jobban örültem volna, ami eltörli az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét, a lehetséges kamatokat, kamatmarzsokat, satöbbi szabályozza, milyen mértékű kölcsönöket adhat egy bank, mert némelyik már az uzsorát idézi, szóval egy kemény szabályozó törvénynek jobban örülnék, de valahogy ezt nem sietik létrehozni politikusék.... vajh mi lehet az oka?

Persze a magyar is felelőtlen, hogy lazán beleugrik a hitelbe, nem akarom kizárólag a pénzintézetekre kenni a kialakult helyzetet.
Szóval én befizetném.

De egy bankártól vagy politikustól ne várjátok el, hogy erkölcsös vagy önérzetes legyen.
@gramercy: Hah, és mi lesz a nagycsaládosokkal? Mikor PONT most indul a családi adózás! Képzeld má' mennyit kéne szegény orbánnak perkálnia!
Én amúgy benne lennék, majd összekalapoznám a pízt.
süti beállítások módosítása