Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.06. 08:00 Fabius

Hazudtunk, bocsesz!

Címkék: gazdaság fidesz elkúrás hazudtunk

Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.
De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is foglalta tapasztalatait gyöngybetűkkel, masnival is átkötötte, és úgy tette le a főnök asztalára. Ő maga innentől mossa kezeit, kéri, hogy ka'ccsoljuk ki.

Azért ez nem ilyen egyszerű srácok. Egy kvázi hazudtunk reggel, éjjel és este beismerést ne akarjatok megúszni ennyivel. Mert az államcsődről hazudtatok kétszer egymás után, aminek akövetkezményei itthon és a világban százmilliárdokban mérhetőek. Ha számba vesszük az összes lehetőséget...

1: tényleg ennyire hülyék vagytok, őszintén, hátsó szándék nélkül,
2: a látszat fenntartásáért nincs semmi ami drága volna, és nem fizettetnétek ki velünk,
3: shortoltatok saját zsebre,

...egyik sem hízelgő rátok nézve. Így statuálhattok példát rögtön az elszámoltatásra magatokon.
Kezdetnek megteszi, ha máris nyilvánossá teszitek a Varga féle bizottsági jelentést. Különben még azt hisszük nem is létezik/nincs benne semmi, és újabb hazugsággal vádolunk meg benneteket. A Bajnai kormány dokumentumai nyilvánosak, úgy fair, ha szarpofozás és szájtépő habogás helyett egymás mellé teszitek a kettőt, és Varga Mihály előttünk is kibontja az igazság részleteit tételesen. Azt hiszem az okozott károk után alapvető erkölcsi minimum ezt megtenni.

Segítek, Bajnai dokumentumai a pénzügyminisztérium honlapján találhatóak, csak, hogy ne vesződjetek sokat a keresgéléssel. Ide pont jó lesz feltölteni a tiéteket is részletes magyarázattal a nem stimmelő tételekről. Ha igazatok van, mea culpa. Ha nincs, akkor jöhet a hamu szórás és a beismerés újabb végeláthatatlan kamuzások nélkül.

Ezt nem tudjátok megúszni, és a szaros piskótát aranygaluskának eladni. Nem segít rajta a rendkívüli kormányülés sem a sok "külsős vendéggel". Mert erről most ebben a pillanatban a választók kétharmadának egyetlen kép ugrik be, ez:

 

 

 

 

 

 

 

Csak szólok, hogy a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét. Meglehetősen szomorú, hogy Elkúrós Feri lett a párhuzam tárgya nem gondoljátok?

Érdekelne az is, mikor jön el a perc, mikor elkezditek a mit érdemel az a bűnös? - társasjátékot játszani párton belül. Kósa és Szijjártó áldásos tevékenységének hatásait már nem kell tovább részletezni. Ilyenkor jobb helyeken az a szokás, hogy a baklövők megkapják kiérdemelt obsitlevelüket, batyut kötnek a hátukra, harcokban cserzett arcukat a lenyugvó napba fordítják, és ellovagolnak a halál fasza irányába, zsokénak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Van még itt valami. Egy apró, de egyáltalán nem lényegtelen kérdés:

- Nincs ennek az országnak miniszterelnöke, nemzetgazdasági minisztere, aki kiálljon az emberek elé tisztázni a tisztázhatatlant? Nemzeti együttműködés, mi?

570 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr102059717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tessenek nekiveselkedni! 2010.06.06. 20:28:20

2010. június 7., hétfő. Végre munkába áll az új kormány. Félreértés ne essék, nem de jure, hanem de facto. Közjogi értelemben természetesen már egy bő hete hivatalban vannak, de felelős kormányként talán végre abbahagyják a kampányt és elkezdenek ...

Trackback: A tényfeltáró bizottság jelentése 2010.06.06. 18:24:53

A Varga Mihály által vezetett tényfeltáró bizottság ma letette részjelentését Orbán Viktor asztalára. A jelentés szerint a Bajnai-kormány meghamisította a költségvetést, a kiadások magasabbak, a bevételek pedig alacsonyabbak a tervezettnél - konkrét sz...

Trackback: Most? Mindenkinek? Mindent... 2010.06.06. 13:21:27

lehet?Oké! 2/3. De nem azért, hogy ezt tegyék?Orbán Viktor elment Európába. Egy napra. A beosztottjainak elfelejtette kiadni az ukázt, hogy gombokhoz nem nyúlni, állatokat megetetni. Amíg távol járt, addig Kósa Lajos olyat talált mondani, amitől kitört...

Trackback: A FIDESZ két világcsúcsa 2010.06.06. 11:22:21

 Kedves Barátom! Elkészült a Szabad Magyarok Híradójának 2010. június 5-i száma (http://szksz.com). Címe:   A FIDESZ két világcsúcsa   A FIDESz rövid két hónap alatt két világcsúcsot állított fel. Az egyik: a kétharmados parlamenti tö...

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.06. 10:23:52

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Trackback: Forgatókönyvek 2010.06.06. 09:46:06

Az alábbiakban a csontfeltáró... Akarom mondani, a tényfeltáró bizottság sajtótájékoztajának két lehetséges, ámbátor feltétlenül fiktív forgatókönyvét vázolnám.1. forgatókönyv:Ezúton kérünk elnézést a magyarországi devizahiteles választóinktól, am...

Trackback: Az euró is esett Szíjjártó miatt? 2010.06.06. 09:26:54

Szíjjártó Péter Kósa Lajos nagysikerű, Görögországot emlegető nyilatkozata után azt nyilatkozta, hogy "badarság" azt gondolni, hogy politikusi nyilatkozatok befolyásolnák a tőzsdét és az árfolyamokat. Nos másnap nehezen megállapítható okból ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs valahol egy friss népszerűségi index?
A haverjaitokból indultok ki (Gyurcsány, Kóka), mert ők shortoltak volna (meg is tettész szerintem). Ez nem az a kormány.
Hülye libsik, kapálóztok, mi? De ne aggódjatok, nem fogtok visszatérni a hatalomba, akármennyire szeretnétek.

Mostis taxisblokádot szeretnétek. Először szétkrjuk az országot, aztán meg tiltakozunk, hogy milyen rossz a helyzet. Ti főztétek a szart, most egyetek is belőle.
hat igen. most nem vagyok buszke rajuk. meg jo, hogy a felhatalmazast nem a berunkre adtuk. ezt egyszer mar(konkretan 2006 tavaszan o.v. es jaray mar eljatszotta)
@bunko_jobbos: de szanalmas vagy te frocsogo kocsog.
Ezek az "elszólások" hogy férnek össze a képviselői esküvel?

"minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."

Különösen a 2-es 3-as esetben?
Az emeszpé tehet mindenről, és különben kétharmadunk van, fogjátok be a pofátok. Tömören ez lesz a válasz.
@anyadamedve: valóban, ez a műsor a fidesz-szavazóknak szólt elsősorban, hogy előttük fent lehessen tartani a tévedhetetlenség látszatát

Kérdés, hogy aki örült az előző kormány bukásának, és ezért a mostani kormányt támogatta, és van annyira intelligens, hogy most átlásson a szitán, az hogyan fogadja ezeket a játszadozásokat.

Egy korrekt beismeréssel, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudják tartani az ígéreteiket, jobban kijöttek volna a szituációból. A nép akkor érezhette volna, hogy végre egyszer nem nézik hülyének.
Gumicsontosztásból jeles.

Közgazdaságból elégtelen.

Egyenlőre. Most már itt lenne az ideje hogy összekapják magukat és demagóg idióták helyett vezetőt játszanak.
Hiába nyígnak-nyűgnek a kommerek, nem jön át az üzenet! Pár nap, megunják, és hazamennek. Én mindenesetre jókat röhögök rajtuk, meg a kétségbeesett próbálkozásaikon.
Jelenleg kulfoldon dolgozom es erdekes volt innen figyelni az esemnyeket. Az angol TV-k (CNN, CNBC) focimben es folyamatosan frissulo bannerben hoztak a "magyar helyzetet". A FIDESZ-nek sikerul elernie azt amit a gyozelemmel nem. Bekerultunk a hirekbe...
Bravo.
Amugy pedig ha igaz amit mondanak, ha nem. Elkurtak kommunikaciot....
Ezek utan lehet felallva varni Viktort...
Bravo Kormanyzo Ur!
Bloomberg gazdasági hírügynökség: "A magyar államcsőd miatti aggodalmak majdnem 15 havi mélypontra süllyesztették a forintot a dollárral szemben és 1,2$ alá húzták az eurót"

piroslapok.blog.hu/2010/06/06/az_euro_is_esett_szijjarto_miatt
@fabius

Rakom a faszom a szádba, gyurcsányista fasszopó!

A kurva anyádat, gecilekvár!
Fidesz matek:

Nagyságrendekkel tér el = minimum 100-szor kisebb vagy nagyobb

Vajon melyik tétel lehet ilyen a költségvetésben?

Az egyszerűség kedvéért számoljunk sörben. A kiinduló helyzetben 1 dobozunk van.

+1 doboz = dupla
+2 doboz = tripla
+9 doboz = 10-szeres, azaz egy nagyságrenddel több
+99 doboz = 100-szoros, azaz két nagyságrenddel (nagyságrendekkel) több

Ez egyébként másodikos anyag az általános iskolában.

Egyetlen riporternek sem tűnt fel ez az apróság ...

Valószínűleg az a csapat találja ki ezeket a marhaságokat, amelyik a gáz áránál is a 12 %-os emelést csak 6%-nak kommunikálta, mert az július 01-én történt. Legközelebb érdemesebb lesz december 01-én emelni, és akkor csak 1 % lesz.
@bunko_jobbos:

Tévészékház megvan még?
Az hogy is volt?
Fogta magát, és kigyulladt a nagy magyar éjszakában...
A Magyarok ezt érdemlik. Ennyi eszük van, ilyen kormányt választottak, tapsolás és röhögés mindenütt.
Orbánotok ezek ellenére sem lesz börtönlakó, ez a legcsúfabb fricska nektek.
Nos, engem Vargának az a mondata aggaszt leginkább, miszerint a jelentést a miniszterelnök kezébe adta, és majd ő eldönti, hogyan tovább. MIJAF SZ?
Micsoda meglepetés, a ballibek megpróbálják összemosni a gyurcsány féle elkúrást és mszp-s hazugságok tömkelegét a fidesszel.

Baromira nem tudom mit vártok, a Fidesznek voltak rövid és hosszútávú céljaik, és azt mondták, hogy tényfeltárás után döntenek, hogyan tovább. A tényfeltárás megvolt, most döntés lesz.
Vagy már az is baj, ha kiderül, hogy Bajnai az elődjével ellentétben nem hazudott?
Most mit csodálkoztok? Viktor megmondta anno: más a kampány, más a kormányzás... Vagy Ti tényleg elhittétek azt a rengeteg ígéretet? :) Ugyan!

Nekem egyelőre nem ment fel a vércukrom. Jót nevetek az Orbán kormány hülyeségén, persze lefele fog kanyarodni a szám széle, ha jövőhónapban magasabb lesz a törlesztőm. :S Addig azért vigyorgok. :D
Egyébként szép idő van kint, menjetek inkább kirándulni - a maffiát úgysem tudjátok kiverni a hatalomból. Ahhoz forradalom kellene. A forradalomhoz pedig bátorság, de ez egy gyáva nép.
Süt a nap, zöldellnek a fák, jó a levegő, hagyjátok ezt a dühöngést.
Na azért Ferkóék Megyóval, 82x buktatták be a Forintot, és nem volt ekkora műsor... Persze Kósa ettől még hülye, de isten ments, hogy visszakívánjam azt az országromboló bandát. Egyébként meg ha jól sikerül a ballib lejárató kampánya, majd jön a Jobbik. Okosak vagytok ti is, mint Kósa! :)
Fabius: "Hazudtunk, bocsesz". Megbocsátunk. Megszoktuk már...
A dologgal magával meg csak illett volna megvárni, mondjuk, a kormányülés végét. Hátha még nagyobbat lehetett volna orbánszőlőkénsavbányázni. Így meg fennáll aqnnak a veszélye, hogy Viktor előáll a jelentéssel, és akkor a kisw varánusz úgy járt, mint az óvodás, aki nagyobbat akart pukizni mint az apukája. A fenti eredménnyel...
Fabius neked tényleg annyi eszed is van mint egy hüllőnek. A komcsik adósítottak el bennünket az elmúlt 8 évben 12 ezer milliárd FT-tal (percenként kb. 3 milla, még amikor is, amikor aludtál te szerencsétlen) és akkor ezt a mostani kormányon kéred számon? Na ne.
Nem értem mi a probléma. Megválasztottátok ezt a maffiabrigádot bár se programjuk, se hiteles múltjuk nem volt.
Azt kapjátok, amire szavaztatok.
Jó étvágyat.
Zsidózás/kommerezés/libsizés/kurvanyázás volt már?Korán jöttem volna?
Az egész ügynek az a kvintesszenciája,hogy a 2/3-ad mégsem elegendő midenre.Kurva nehéz tantárgy volt számomra is a matek,de be kellett látnom,hogy az legalább pártfüggetlen és soha nem hazudik!
Én sem várok el mea culpát,meg fejek hamuval való megszórását,de azt igenis elvárnám,hogy "átlagjózsi szavazó" elé letegyenek egy kockás papirt kézzel irva.
Igértünk: 4x2-t.
csontvázak elvittek: 2x2-t
marad a régiben ez a bús magyar élet,de azon dolgozunk,hogy legyen egy kicsivel jobb.Átlagjózsi ettől ugyan nem lesz boldog,de legalább elégedetten böffent egyet a lóbányai homályostól,és elkönyveli magának,hogy mégiscsak jól szavazott :)
@kisa: Lefordítom, lóf@asz sincs benne, és fogalmuk sincs mit csináljanak :)
Nem hinném, hogy Kósa és a Sz.P magától ilyesmit megtehetne. Még arról sem vagyok meggyöződve, hogy a kidolgozott stratégiájuk szerint ezek a nemzetközi befektetői, elemzői és politikusi reakciók nem voltak számba véve. Talán még az elfogadható szintet is megüti az agytrösztnél, csak a mi, belső félelmeinket nem veszi alapul.
Nevezetesen, hogy utáljuk a legtöbben a sunyi pancserokat. Végre a Bajnai kormány nyugalmát, professzionalizmusát kéne folytatni alapból, erre lehet locsolni nemzeti szószt meg mindenfélét, amit a 2/3 megenged. Paradigma váltást is lehet hirdetni egy csomó területen, idő is lenne rá, nem is nagyon rossz a 280 HUF/Eur, de ehhez nem kell államcsőd duma. Nem kell belerúgni az előző kurzusba sem, már győztek, jöhetne a magas röptű gondolatok tömege, kiütközhetne az intellektuális fölény a stratégia és a megvalósítás terén. Remélem ez az akció volt az utolsó ilyen alacsony szinvolu, jöhet a megvilágosodás. Mondtak amit mondtak ellenzékben, úgyis sokan befogták az orrukat amikor rájuk szavaztak, de ne kelljen 4 évig szájmaszkot hordani.
@Fittipaldi: Ez a tényfeltárás Varga szerint nyilvános adatokon alapul, akkor miért kellett várni vele eddig? És miért kellett a programmal megvárni?
Bazdmeg kedves fabius! Feljelentelek gondatlan veszélyeztetésért! Annyit röhögtem hogy majd Belepusztultam! :-))
Mivel igazi baloldali erő nem indult, a druszámékra szavaztam. Az utóbbi 8 évben a még sportminiszternek sem igazi El Quró és bandája talicskázta haza a közvagyont. Don Orbán sem ma született bárány. Jó lenne, ha legalább a Tisztelt Kommentelők meg tudnák őrizni a józan paraszti eszüket, és hangyányival oldalfüggetlenebbül írogatnának, mint az átpolitizált médiaköcsögök.
Biztos én vagyok az egyszerű agyú, de Ti tudjátok az igazságot??
Miért baj, ha a kormány nem akar ÚGY(?) hazudni, mint az eddigi kormányok? (minden rendben!dübörög a gazdaság...)

Szerintem prosztóság azt várni az új kormánytól, hogy egy hét után legyen tisztában a gazdasági helyzettel és oldja is azt meg.
Jobban tenné mindenki, ha bízna bennük, és támogatná őket! Nem azért mert Fidesz vagy Mszp vagy akármi, hanem azért mert a miénk!!
Bírálni, fikázni akárki tud, de ÉRDEMBEN részt venni az ország felemelésében....?

Szóval mivel NEM TUDJUK az igazságot, azt sem tudjuk megítélni (és nem is kéne) ki, mikor, mekkorát hazudik...
Nem tudom sracok... tenyleg van, aki komolyan gondolja, hogy Kosa boffent egyet es erre a vilag tozsdei esni kezdenek sot meg az euro is zuhanorepulesbe kezd a dollarral szemben? Nem gondoljatok, hogy egy kicsit tulertekelitek politikusaink jelentoseget?
@bunko_jobbos: az a baj, hogy ez nem paródia, hanem maga a valóság. Sajnos a fideszre szavazók többsége valóban olyan, amilyennek itt előadod magad.
@bunko_jobbos: Khm...nem a jobboldali fiúk költöztek a parlament elé? Nem ők rohamoztak évente legalább egyet? A ballib szavazók 98 után is csendben vártak. Most is azt fogják tenni. A paprikajancsik 8 éve mást sem csináltak, csak rossz színben tüntették fel a kormányt. Ez most sincs másként, pedig már nyertek. Már nem kell hazudniuk...
@Kalimera:

Mikor is volt? Amikor kiderült a választások után, hogy a szadesz és a maszop hazudott reggel, délben, este. Sőt, még az asszonynak is éjszaka?
Amikor a pár utcával odébb állomásozó rendőrök nem kaptak parancsot a tömeg oszlatására?
Vagy arra az esetre gondolsz, amikor parancsot kaptak, és a Fidesz ünnepe után a rendőrök a polgárok szemét lőtték ki?
A napokban más országokban, vizeken is játszódnak hasonló esetek!
Súgd már meg, 2006-ban és persze később biztos, hogy a magyarokat lövők magyar rendőrök voltak? Te jobban tudott, közelebb ülsz a tűzhöz!
Ezt jelentesd meg! Majd a választ!
Az a nagy büdös helyzet, hogy ebbe nem fog belerokkanni a FIDESZ, még a népszerűséges se fog súlyosan csökkenni. Kósa maradhat debreceni főhuszár, és nagyobb városokat is kivétel nélkül le fogják nyelni. Ugyanakkor két dolgot mindenképp megmutatott ez a kis csontváz affér:
1) Nem lehet végtelen sok ilyet elkövetni, ugyanis a FIDESZ szavazók azon része, aki el tud számolni kettőig, rossz néven veszi. Még ha az első ilyen után FIDESZ-es is marad, előbb-utóbb elege lesz (az analfabéták meg úgyis a kolbászkerítést várják).
2) Elég hülye ötlet a külföldi elemzők, befektetők bizalmát ilyen baromságok miatt eljátszani, pláne a jelen helyzetben.
+1) Balos szavazóként annyira szurkoltam, hogy ne basszák el. Még mindig szurkolok, de egyre reménytelenebb hangulat (bzw. otthonos érzés, egy darabig jártam válogatott focimeccsekre is).
@Willie: pedig így működik, amit ezek mondanak arra reagál a piac, mindig, az államcsőd a legrosszabb ami történhet, ha ezt bejelentik, hogy közel van azt üzenetként veszi a piac, arra gondol hogy a közelálló befektetőknek üzennek és mindenki elkezd eladni
@bunko_jobbos:

Az ilyen szarfröcsögő hozzászólással csak magad alatt - na meg a FIDESZ alatt - vágod a fát.

Azt harsogtátok éveken keresztül, hogy Gyucsány hiteltelen - ez igaz is volt. Most amikor a fiuk szintén belebuktak a hazudozásaikba meg a trükközéseikbe, akkor ahelyett hogy a füledet farkadat behúznád, még tovább fröcsögsz.

Ha Gyurcsány hiteltelen, akkor ezek után a FIDESZ duplán hiteltelen. Vagy az erkölcsi tisztaság a jobboldalon nem alapkövetelmény?

A vörössegűek megbuktak, mert hazudtak.
A narancsvalagúak most buknak meg, mert hazudnak.
2/3-os választási győzelem után így elkúrni a dolgokat, ere csak Orbán képes, meg a volt kollégiumi szobatársai.
@magyalka: Szerintem ideje lenne felismerni, hogy a pártok váltógazdálkodása nem működik Magyarországon. Ideje lenne felismerni, hogy cselekvő hozzáállásra van szükség, minden polgár részéről.
Tudjuk az igazságot. Tudjuk azt is, mi a jó út, ami sajátosan magyar, és ami másokat is kihoz a válsághelyzetből.
A tényfeltáró bizottság jelentése ötven évre titkosítva lesz. Emlékeztek az 1988- as megfigyelési ügyre, amikor meglobogtatták a "dokumentumokat"?
Némá! Úgy változik az emberek véleménye mint a széljárás! Nevetségesek néhányan, mindig csak a mában élnek, és az éppen elhangzott dolgokra reagálnak. Bele sem gondolnak, hogy valaminek lehet hoszabb távú hatásai. Jelen esetben mi? Pl, tényleg lehet szar a költségvetés helyzete. 2 lehetőség van: 1. azt mondani emberek szarban a haza: reakció a piacok örülnek, a virtuális árfolyamok pluszban. (de igazából szar van csak nem mondjuk el. majd 4-5 hónap mulva elfogy a zsé, jahát kérem itt a csőd, csak eddig nem lehetett róla beszélni)
2. beismerjük, hogy szar van a palacsintában. A piac nem örül esés... Valamilyen megoldás keresése, alkudozás na jó lehet a hiány mondjuk 5%.. Lélegzetvétel, ha minden igaz a plusz lóvé olyan irányú befektetése hogy később többet hozzon vissza. (pl adócsökkentés, stb.)

Másrészt szeretem a sok okos embert.. Itt legtöbben azt hiszik, hogy a politikusok hülyék. Hát el kell hogy mondjam, nem, mármint nem mindegyik. Néhányuknak sokkal nagyobb rálátása, sütnivalója van mint az itteni kommentelők 95%-a. Csakhát "magyar betegség" mi mindent jobban tudunk mint a másik!
Kedves Kalimera, alapból a pénz esetében igaza van, de a nagyságrend mennyisége a mértékegység függvénye.
2006-ban azt mondta a nagyszerű Gyurcsány, hogy: Magyarország le van írva. Őszödi eset.
Ehhez képest a helyzet annyit "javult" még, hogy 2008-ban elsőként szaladtunk az IMF-hez pénzért. Tehát Görögország előtt kerültünk szörnyű helyzetbe. Görögország nem van, hanem már megvolt. Törleszteni ezután kell. Marhakönnyű lesz az is.
Miért szeretnétek, hogy tovább hazudozzunk egymásnak és a világnak?
Mikor kezditek már Verest is fényezni? Így, Oszkó után már szinte várom, hogy őt is előhúzzátok a kalapból. Belőle lesz a békegalamb.
A tegnap esti tv műsorok leírták a képernyő alján, ki, mennyi felajánlást ad az árvízkárosult magyar családoknak. A híradók mutatták a képeket, kik segítenek a menekítésben.
A nevek között nem láttam zs.idó nevet, bár lehet rosszkor kapcsoltam megint be a tévét!
Ha már itt vagytok, legalább ebben vegyük hasznotokat, mert menekíteni, homokzsákot tölteni tuti nem fogtok, még Budapesten sem, a munka nem az erősségetek, de ezek szerint a segítségnyújtás sem!
Ne magatokból induljatok ki, a pénz nem a haverotok zsebébe, hanem a kárvallottak megsegítésére szolgál. Küldhettek élelmiszert is, azt is gyűjtik folyamatosan!
@fingerbangs: es akkor azert sulyedt 4 eves melypontra az euro a dollarral szemben... mert Mo-ot az allamcsod veszelye fenyegeti...
@magyalka: Én marhára szurkolok nekik, de az a helyzet, hogy nem lehetnek különösebben meglepve azon, hogy ők kerültek kormányra (bár szerintem csak azért, mert megint nem engedték elindulni a Pató Pál Pártot). Hónapok óta bárki belenézhet bármibe, ezt a lehetőséget Petike utasította vissza - a szokásos stílusban. Miért is???? De ha már ez nem kellett, akkor is volt idő cselekvési tervek tömegeinek kidolgozására. Ezt egyébként meg is tették, van benne kornerszabály, meg kettős állampolgárság. Épp csak a "Mit is csinálunk, ha nagyobb a hiány eleve?" illetve a "Mit tegyünk, ha nem engedik elszaladni a hiánycélunkat?" című fejezetek maradtak üresen.

PS:(nem magyalka-nak) igen 2006-ban volt székház ostrom, meg rendőri túlkapások, meg Trianonban ellopták az országot, és mindenért a zsidók a hibásak különben is. Legfőképp azért, mert nem volt égő áldozat, pedig kellett volna. Hogy jön ez ide??? Ja, hogy ez a jobbostrollos műsor, mint minden poszt alatt! Please don't feed! Please, please, please!
a sok komcsi troll gyártja itt a blogokat. érik a bögre
@Willie: az, hogy egy Kósa nevű ember mit dumál, senkit se érdekel a nemzetközi pénzpiacon. Pont úgy, mintha Te vagy én mondtam volna egy marhaságot. De, hogy mit mond a 2/3-dal kormányzó párt egyik főembere, majd a miniszerelnök személyes szóvivóje (azaz ő Orbán szája), hát az, mint a példa mutatja, már ilyesmivel jár. Közgazdasági Egyetem, I. évfolyam, Nemzetközi pénzügyek, 1. tanóra.
@eremita:
Miben hazudtak? Meg tudnád mondani, csak úgy érdekelne? Lehet hogy lesz megszorítás? Lehet.. Mert az előző 8 év kormányzása miatt van egy kis örökség. Ami kárt tettek annak a kijavításához lehet a következő 8 év is kevés. Mert ugye az elb*** dolgokat általában sokkal hoszabb ideig tart rendbehozni, mint az elb*** megcsinálni. Mert ha forditva lenne akkor nem lenne elqurás a neve.. Vili?
Az a baj, hogy korán kezdték a szerecsenmosdatást. Még meg se száradt a tinta a szavazólapokon, de a kommentárok már sorban mosdatták a majd két hónappal később megalakuló új kormányt, csontvázakkal, azelmúltnyolcév-vel, meg a többivel. Kár volt olyan hamar elpazarolni a mosakodásra való puskaport, mert mire tényleg szükség lenne rá, az emberek már meg is unták. Vagy ennyire rövid távra tetszettek tervezni? Szomorú lenne...
Sebaj, a választóbázis száját azért még egy ideig be lehet fogni az orrba-szájba nyomott trianon-sírdogálással, népi-nemzeti maszlaggal, a magyarok istenével, meg ezekkel. (mert ugye a legvidámabb barakk már lejárt lemez, azzal hiába jönnének)
@bass.gitár:
Na már megint a zsidózás. Szánalmas! Higyjétek el a magyar zsidóság legnagyobb része lojálisabb magyarországhoz, mint a legvérmesebb jobbikos. Ez a véleményem úgy, hogy nem vagyok zsidó! (tudtommal) :)
@Willie:
Jaja.. Bene vagyunk már az euró övezetben? ájróval fizetünk? :)
@életfa : akoronaorszaga.blog.hu: én nem tudom, nemigen érdekel a politika.
Igazad van, én is úgy gondolom, hogy a kezünkbe kéne venni a sorsunkat és hiteles, számonkérhető/elszámoltatható képviselőket kéne választanunk, nem pártokat.
Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy "alulról", civil kezdeményezésekkel is lehetne segíteni az országon, és egyszer talán eljutunk egy olyan értelmes kritikus tömeghez, hogy politikai szinten is változás történik... (már ha hagyják a "tudjukkik"...) :)
@Vitéz Kőbányai Világos:
Abban biztos lehetsz, hogy Debrecen marad a miénk, Kósának eddig is 80%-os volt a támogatottsága.
Demszky viszont bukik! Nem tudtok parancsolni a kezeteknek, amit a szemetek megkíván, azt hamarosan a zsebetek uralja! Hiába a kisebbség - ci.gányok, zsid.ók - ebben is hasonlítanak. Ezért ünnepeljük együtt őket mindig. Együtt is érzek mindegyik csapattal. Oly sok bennetek a közös!
kutyakonzervet a politikusokból! Hetedíziglen. Miért kellene állami apanázs válogatott kreténeknek?
az a szörnyű az egészben, hogy a magyaroknak megint csalódniuk kell egy újonnan megválasztott kormányban. és ehhez csak pár hét kellett??
@ati27: Hagyd! Neki ellenség kép kell. Gond nélkül felháborodik azon, hogy a szendrői zsidó temető nem támadt fel homokzsákot pakolni. A gyerekeik meg az unokáik meg nem voltak kint a gáton... miért is???
Orbánt mosdató polgártársak!
2010 van, a FIDESZ van kormányon, ébresztő!
A fiúk múlt heti ámokfutásáról nincs véleményetek? Pedig jó lenne, ha most már nem Gyurcsánnyal foglalkoznátok, hanem mondjuk a tényfeltáró jelentés adataival érvelnétek.

Nincs is tényfeltáró jelentés?
Nincsenek adatok a tényfeltáró jelentésben, csak politikai lózungok?
Hát ez kurva szar ügy.
(Görög) Hiánycél Lajos + Nagyságrendekkel Tér El Mihály + Nem Túlzás Péter

Elérték, hogy most már tényleg tartani kell a hiánycélt.

Nem rég még drága lajosunk (kisbetűvel) arról élcelődött, hogy a költségvetés nem az embereknek, hanem az IMF-nek készült. És, hogy a legfőbb jelszó a „hiánycél”! Hát micsoda dolog ez kérem, hogy nem óvoda, iskola, templom, fogyatékos ellátás meg még a franc tudja, micsoda, hanem a hiánycél! (Maargit! Hiánycél? Noormális?) Merthogy a házaspár az esti vacsoránál nem arról értekezik, hogy hiánycél!

Ellenzékben is pofátlanság az ország kárára politizálni, de kormányon már BŰN.

Elegem van abból, hogy ezek mondanak valami marhaságot, nekem meg minden többe kerül a boltban.
Az elvégzett kiigazítás hetek alatt semmivé lesz.
@bass.gitár: Lécci legközelebb arra válaszolni, amit írtam. Nem kötelező, de addig nem tárgyalunk.
@istvand:
Nagyjából veled értek egyet.
A Fiug 8 év ellenzéki "politizálás" után nem tudnak mit kezdeni a hatalommal.
Ébresztő!
Itt már nem érzelmekről szól a nóta,hanem súlya van minden kimondott szónak!
A másik verzió(ezt csak valahogy zsigerből érzem,bizonyiték semmi),hogy a nyolc év ellenzékiség baromi sokba került,becslések szerint kb.2.5-3 milliárd adóssága van a Fidesznek,és a Fiuk kénytelenek voltak a benyujtott számlák ellentételeként megshortolni a forintot,meg az OTP-t.
Ne legyen igazam,de erre utal a hétvégi "tartjuk a hiánycélt" szöveg,piacok lehiggadnak,minden visszaáll,de simán kaszáltak 8-10 (esetleg több) milliárdot.
Ha nem ez történt,akkor elvárom,hogy én legyek a pénzügyek direktora,mert személy szerint én ezt csináltam volna, Nép,az Isten adta Nép meg szivjon...
@ati27:
Ez a pár sor tele van hazugsággal. Már egy sort sem tudsz leírni úgy, hogy ne hazudj!
Mikor voltál kint a gátakon segíteni, mennyi pénzt utaltál a károsultaknak, mennyi élelmiszert adtál, osztottál?
Legalább erre a kérdésre válaszolj úgy, hogy ne hazudj!
Ha nem érzed itt jól magad, most a törökök is szívesen látnak, sőt, az írekhez is mehetsz!
Ennyi vitéz, jó modorú, jól nevelt, intelingesn zembert már régen láttam egy helyen. AHOGY KÓSA MONDANÁ MEG KELLENE KERESNI AZ ELGURULT GYÓGYSZERT
ja és persze , a Fidesz kockáztat, mert az életben minden döntés kockázattal jár. Amelyik nem az nem is döntés..
@ati27: Mint adózó állampolgár, K Ö V E T E L E M ! a tényfeltáró bizottság jelentésének a közzétételét. Legyen olyan nyilvános az interneten, mint Bajnai költségvetése.

Ha ez meg lesz, akkor lehet a tényeket összevetni.
Nem sokáig kushadt a hazaáruló áramlat. Egy hét kellett és máris tele az index főlap az ilyen blogokkal.
willie a gorog valsagot, mint elozmenyt nem szabad elfelejteni.

hiaba nem vagyunk euro tagok, attol meg az EU tagjai vagyunk. Ha egy orszag csodbemegy, akkor ket lehetosege van:
1. megmentik, es igy az euro megint szarban lesz
2. nem mentik meg, es igy a kozos europa megy szarba, mint eszmeny, ergo euro szarban lesz :)
@Öreg Sam:

Biztos, hogy pénzre ment a játék. A nagy húzás az OTP volt. Nagyon kiugróan, a többihez. Ez nem véletlen, meg mellényúlás.
Az EUR/USD arányt érdemes lenne megvizsgálni.
Mindenestre a gyenge USD az amerikai export motorja volt, fékje az amúgy is mesterségesen gyengített Jüan-nak. Most felbillent ez a játékszabály, nem az Eur övezet gazdasága fizeti meg a amerikai túlköltekezés árának egy részét.

Nem az a legveszélyesebb a központi költségvetésre nézve, hogy 300 Ft/Eur a tényleges árfolyam stabilan, hanem ha ilyen árfolyamon sem vesz senki sem magyar államkötvényt.

Na akkor lehet nézegetni, hogy mit és mekkora reál kamatért adnak, ha egyáltalán adnak a befektetők.
Ne beszélj már hülyeséget, Orbán mikor ismerné el, hogy hazudott???
2006-ban volt pofája kamerába azt mondani, hogy ő sosem hazudott az embereknek...
Ezek után bármit is vársz tőlük????
Átkeresztelhetnék magukat Gedesz-re

GErinctelen DEmokraták...
@istvand: Tudsz valamit? Eltörlik a tízes számrendszert is?
"Csak szólok, hogy a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét. "

Tényleg????
A blogíró&Cp. szerint most Orbánék is felvesznek(vagy már fel is vettek) 20 milliárd eurós IMF+EU hitelt?

Vagy netán éppen fordítva van, 2011-től ők kell VISSZAFIZESSÉK amit dicső elödeik felvettek?
@Vitéz Kőbányai Világos:
Rólad van szó, meg a családodról! Ügyesen bújnál ki a válasz alól! Az előbb feltett kérdésem, te mennyit segítettél az árvízkárosultaknak? Mennyi adományt adtál? Mennyi adományt osztottál? Ehhez nem kell egyik párt, vagy csoport tagjának sem lenni. Egyiké sem vagyok, nem is leszek. Nekem ehhez elég az empátia. Nem elveszem azt, amit a másiknak segítségként adnak, hanem eljuttatom.
De rád ez nem jellemző!
Mennyit adtál? HOl segítettél? Ha eddig nem tetted miért, mikor szeretnéd pótolni azt, amit eddig elmulasztottál?!
Nem igazán tiszta, mit akar kihozni a poszt. Ha az a gond, hogy V.M. és társai nem teregették ki, hogy mik okoztak eddig komoly hiányt és pénzcsúszást, akkor miért csodálkozik azon, ha Kósa elszólása után megremeg a piac? Most akkor mi legyen? Őszinteség és pénzpiaci földrengés vagy ne mondjunk semmit, biztassuk a piacot és tegyük a dolgunkat?
Ami tény: a Fidesz kommunikációja már megint kapkodós, mint régen és bénázik. Ez a csontvázkiteregetés nem volt megfontolt, sőt igazából előre lehetett volna látni, hogy ezen csak bukni fognak. Persze nem nagy kunszt kiteregetni az előző kormány szennyesét, az index már megtette:
Csontváz 1: autópálya építés, nem elég, hogy szar, még drága is.
Csontváz 2: Margit-híd - főleg fővárosi sár, de hát egy párt...
Csontváz 3: minisztériumok lenyúlásai, hivatalnokok csúszópénzei.
Csontváz 4: IMF hitelkeret körüli kérdőjelek. A fene sem tudja, mennyit hívott le pontosan Bajnai és csapata és mennyi mire ment el.

Ha ezeket feltárják és elmondják, mire mit lopott el a kisebbik tolvaj (Bajnai) s mi ment el a nagyobb tolvaj (Gyurcsány) bandája uralma alatt, akkor igencsak inogna a piac.

Ezen lehet lovagolni, de összehasonlítani az elődökkel az a posztíró erős elfogultságát mutatja. Kósa hülye riogatása két dologra volt jó: 1. nem engedni őt komolyabb pozícióba, polgármesternek elég jó, de ennyi. 2. nem riogatni az országot és a világot, pláne ha nem is olyan súlyos a helyzet.

Ellenben hol itt az elkúrás? Talán a posztíró egyike azon hivatalnok naplopóknak, akik 20 éve zabot hegyeznek a minisztériumokban, kenőpénzeket és évi 1-2 millás jutalmakat tesznek el? Félted a zsíros kis állásodat és eszedbe nem jutna nyugdíjba menni? Vagy TÉNYLEG dolgozni?
A Fidesz eddigi húzásai (az istenes hülye dumától eltekintve, mert az csak a Semjént kielégítő bigott maszlag) hol hibásak? Bürokrácia leépítése? Anno a szadesz is ezt ígérte, de természetesen semmi sem lett belőle. A kisebb parlament? Mi a gond? Néhány hét alatt ennyi és máris rinya megy? Az előző kormánynál 2-3 naponta írhattál volna hasonlókat, nem? Ha én tárgyilagosan tudom kritizálni a kormányt és dicsérni, akkor te miért nem vagy rá képes? Innentől kezdve egy vagy a 100 ezer kamubloggerből...
@bass.gitár: Lécci legközelebb arra válaszolni, amit írtam. Nem kötelező, de addig nem tárgyalunk.
@Vitéz Kőbányai Világos:
Magyarországon vagy, tanulj magyarul. Ilyen szó, hogy "légyszi" a magyarban nincs! Vedd elő a szótárt!
Ha egyáltalán tudod mi az!
@bass.gitár: Lécci legközelebb arra válaszolni, amit írtam. Nem kötelező, de addig nem tárgyalunk.
A Fidesz csapdahelyzetben van, mert ha nyilvánosságra hozzák a jelentést, amiben valószínűleg az van, hogy rossz helyzetben az ország, akkor az árthat pénzügyi vonalon, ha meg azt mondják, minden rendben, akkor meg a nép követelni fogja a jólétet, ami lehetetlen...
Posztoló, nem mondta még senki, hogy posztban is kurvára szar a középre igazított bekezdés, de hogy a kommentek is abban legyenek, na az már súlyos gyermekkori sérülésre vall, nem mellesleg hasonlókat okoz a kiskorú olvasóknak...?
@Vitéz Kőbányai Világos:
Azok sem tudnak segíteni, akiket a szocializmusban hatalmon lévő zs.idók '45 után és '56 után kivégeztek. Van belőlük bőven! Illetve, akiket a besúgásuk miatt elhurcoltak.

Mit gondolsz a palesztinoknak miért kell segítség! Mindenhol érdekeltek vagytok, ahol a fegyver ropog. Kinek a kezében vannak a fegyvergyárak?

Mennyi támogatást adtál az árvízkárosultaknak?
Hagrid jól leírta a lényeget.
@Hagrid:
Szelektív az emlékezeted. Az utolsó hónapokban mást sem hallottunk a FIDESZ-től, hogy ha hatalomra jut:
- azonnali és nagyarányú adócsökkentést hajt végre.
- azonnal érvényteleníti a 2010 évi költségvetést, mert az már márciusban megbukott.
- a Bajnai féle költségvetés hazug és trükkös, emiatt az országot a katasztrófába viszi.
- a hiány minimm 6-7 %lesz a költségvetési csontvázak miatt.

Ehelyett van egy tényfeltáró jelentés, ami nem nyilvános.
De azért mindenki büszke egy kicsit, hogy Kósa Lajos, Debreceni polgi, megborította a nagy ojrót...:) Tudom, nem vicces, nekem is van deviza hitelem, de tetszett, ahogy Oli Rehn izzadva magyarázta, hogy nem igaz, mert mi jó gyerekek vagyunk, ezt ők tudják... Azon meg mindenki gondolkodjon el, hogy milyen stabil az a világgazdaság, amelyet egy piszlicsáré ország, még piszlicsárébb polgármestere képes beborítani. Mi lesz, ha mondjuk a Párizsi polgármester mond zöldeket? Armageddon?
"Csak szólok, hogy a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét."
Egy hét sem kellett, hiszen ezt örökölték. Jól fel lett építve: ha szóvá teszi az új kormány a valóságot, akkor "a piac érzékenyen reagál", és ez ugye azt jelenti, dilettánsok. Ha pedig nem teszi szóvá, akkor elismeri, hogy az előző kormány jól végezte a dolgát.
Azért ennek az ügynek a fő tanulsága az, hogy a világgazdaság annyira stabil, mint wartburg a hajtűkanyarban. Egy sehonnai magyar polgi bedönti az ojrót? Mondanám, hogy vicces, de van devizahitelem....
Itt az átbaszás lényege az, hogy Viktor tegnap a tegnapelőtti nap után azt bírta mondani, hogy várja a jelentést a gazdaság állapotáról, ami aztán titkos is lett egyből. Beszélni egy szót sem, legyetek kussba az együttműködés jegyében. A jobbos kormányzás az ilyen: válassz meg és hallgass. Majd mi tudjuk mit kell csinálni. Különösen a miniszterelnök úr. El tudom képzelni a háromnapos miniszterelnöki ülést. Biztos alcsúton van, bográcsolás közben. Hogy ne kelljen messzire menni a "gyökerektől". Valami ilyesmi hozzáállás volt, anno trianon előtt is. A jövőt kevesen látták akkor előre. Az egyik igazolt megmondóember Ady volt, ha emlékeztek rá. Most olvastam egy-két résztvevő visszaemlékező írását a donkanyarról. Amiket írnak teljesen igaz minden pontjában a mai magyar valóságra is.
@bass.gitár:
Köszönöm a megelőlegezett bizalmat, de már megtettem! Annak ellenére, hogy jó ideje munkanélküli vagyok! Személyesen nem tudok részt venni, mert van pár ezer kilóméter távolság! Ugyhogy szeretném felhívni kedves bloggerek figyelmét hogy adakozzanak! Pl ide lehet:autozz.blog.hu/2010/06/05/most_van_szukseg_a_segitsegetekre

U.i Bass.gitár azért ennél több kell ahhoz, hogy megsérts! :)
@Hagrid:

Az is kezd teljesen egyértelmüvé válni, hogy Orbánéknak gondosan bekészitették a nyakkitörési forgatókönyveket( úgyanúgy ahogy Antalléknak is 1990-ben, szerencsétlen úgy megijedt hogy azonnal bevállalta a teljes kádári adósságot, 20 milliárd dollárt,amiből valójában Magyarország 3 milliárdot vett fel konkrétan.)

Orbánéknak most a "csendes , ámde fizető hülye" szerepét osztották le, aki "örüljön hogy lik van a fenekén"(ahogy anno a szollár nevü megfogalmazta...
Ne hőzöngjön, préseljen ki amit csak lehet és fizessen.

És világos hogy ebből a szerepből, tudatosan vagy véletlenül( most már inkább hajlok affelé hogy tudatosan)Orbánék ki akarnak törni.
Így hát robbantottak- hadd lássátok mire mentek, ha minket elengedtek...

Meg lehet nézni az Indexet.
Előre bekészitett médiafolyamatok.
Idézek egy beszédes részletet:

A Fidesznél nem tudják, mikor esnek ki a csontvázak

* Index

2010. június 4., péntek 16:50 | Frissítve: 16 órája
(..)
"A befektetők pedig idegesek, elemzők lapunknak küldött leveleikben arra figyelmeztetnek, hogy vasárnap estig látni kellene nemcsak a dokumentumot, hanem azt is, hogy a kormány milyen kész csomaggal kívánja megnyugtatni a befektetőket, különben hétfőn igencsak csúnya nap elé nézünk a tőzsdén és a forint piacán."

Szóval, megy a harc.
De arra őszintén, senki nem számithatott hogy a gazdaság, az államháztartás rendben van, és Orbánéknak semmi más nem marad mint az adócsökkentés..
@bass.gitár:
Te a nők bálványa lehetsz!
Tetőtől talpig egy fasz!
Hogy kerül a tehénszar a háztetőre?
Hogy jön a zsidózás az árvizhez?
Anyai ágon én Schillinger vagyok,szüleim a náciknál azért álltak arccal a falnak egy egész napig,mert zsidónak vélték őket.
Pár hónap elteltével meg azért,mert nácik lehettek...
No erre varrjál gombot,mielőtt kiokádod a baromságaidat!
ŐSZINTÉN NEM ÉRTEM MI TÖTRTÉNT AZ INDEX-el..:_(

Kormányváltás óta megy a köcsögfideszesezés MINDEN fórumon.

Értem én , hogy kölcsönkenyér visszajár, de ha már 1HÉT!!! kormányzás után tolvajt kiáltotok, hogy fog ez kitartani a végéig?
Ki fog odalfigyelni rátok 4 év múlva?
Mi lesz a hitelességel?

Vagy már most mongyon' le?! Ahogy Ferinek kellett volna?

Várjunk már 1 fél évet legalább, mert ez így csak frusztrált zsigeri ugatás, nem konstruktív ellenzékiség....
@eremita:

Az első feltétel nem igaz, ezt a Fidesz nem mondta! A gazdaság helyzetétől tette függővé az adócsökkentést. Az is megvan a vállalkozók, közalkalmazottak, köztisztviselők mikor jutnak adócsökkentéshez. 2010 és 2014 a megjelölt dátum, de a magyar gazdaság helyzete és a világgazdasági válság is befolyásolja a dátumokat! Ezt már a választásokkor is tudta mindenki!
A költségvetési hiány tarthatatlanságával pedig mindenki - még a külföldi bankok, befektetők is tisztában vannak!
Azt pedig, hogy mennyit lopott a szdsz-mszp kormány, ki kell vizsgálni. Ezt a szavazók is elvárják, gondolom te is, párthovatartozás nélkül!
Vagy érdekelt vagy, hogy ne derüljön ki valami? Remélem nem!
@eremita: - az adócsökkentés még mindig téma és ígéret. Nem azt mondják, hogy nem lesz gázáremelés, utána meg évente tolják fel mikor csak lehet, de mikor csökkenteni kellene, akkor kussolnak (Gy.F.).
- ebben igazad van, KÉNYTELENEK azt megtartani. Ettől függetlenül fognak módosítani rajta, az az eddigi változtatások miatt is szükséges lesz, de jobb ha nem riogatják ezzel a költségvetéssel a piacot és a társadalmat. Szóval ezt azért inkább nevezném kényszerpályának. Persze kommunikációban buktak, amire a következő pontban tértél ki:
- jah, ez választási demagógia.:-) Nem hallottál még ilyet más magyar pártoktól? Én 4 évente szoktam, nincs kivétel. Ha emiatt kibuksz, akkor ne szavazz senkire.
- A hiány alacsonyabb lesz. Az állami szektor csökkentése és az adócsökkentés miatt, legalábbis tudtommal 5% alatt fogják tartani. Ez a jelen helyzet. Ha nem így lesz, akkor buknak ők is. Hidd el, nem vagyok fanatikus, csak tudom, merre van a kiút. Ha a Fidesz ezt nem vállalja, akkor buknak, én meg másra fogok szavazni, ennyi.:-) Ha még Gy.F.-be, Kóka-Bókába, vagy Bajnaiba vagy szerelmes, akkor éljetek boldogan.:-))
@Fittipaldi:
Hozzászólásod jól összefoglalja a jelenlegi kormánypártiak véleményét:
"Micsoda meglepetés, a ballibek megpróbálják összemosni a gyurcsány féle elkúrást és mszp-s hazugságok tömkelegét a fidesszel. Baromira nem tudom mit vártok, a Fidesznek voltak rövid és hosszútávú céljaik, és azt mondták, hogy tényfeltárás után döntenek, hogyan tovább. A tényfeltárás megvolt, most döntés lesz."

Azonban ez a vélemény hamis: nem erről van szó - hanem arról, hogy a Fidesznek, és személyesen Orbán Viktornak nagyon hamar eljött a saját öszödi szituációja: valamelyik komment már írta: annak közvetett beismerése a fidesz részéről, hogy 2006, vagy 2002 óta hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden percben, csak azért, hogy az ország helyzetét minél rossz színben feltüntetve minél előbb hatalomra kerüljünk. Mit harsogott a fidesz a Bajnai kormány alatt folyamatosan? ezek tűnjenek el, nem tudják mit kell tenni, vagy kártékony rosszakarók, lopnak, csalnak hazudnak - ide azonnali radikális adócsökkentés kell stb.

Varga Mihály azon mondata, hogy az új kormány tartani kívánja a 3,8-as számot - mint a realítások elismerése (vagy akár önkéntes túlteljesítése megintcsak)üdvözlendő - de ez a mondat jelenti azt magyarra lefordítva, hogy hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal. Mert a Kósa-Szijártó párossal nem az a baj, kedves jobbosok és jobbikosok - hogy szegények ki merték mondani az igazságot, és ezért a szegény magyar nemzetre és tisztaszívű kormányára lecsapott a karvalytőke - hanem az a probléma, hogy a Kósa-Szijártó páros az ország valós helyzetéről nem az igazat mondta, azaz hazudott, saját politikai érdekeiket, a nemzet, az ország érdekei elé helyezték, tudva tuddván a tudnivalókat és a következményeket...

Na most tegyük helyre ezt a Kósa-Szijártó párost is: nem kell belülről ismerni a fideszt annak meglátáshoz, hogy ezek nem a saját szakállukra beszéltek hülyeséget, mondták, amit mondtak - ezt vegyétek úgy, hogy ez személyesen Orbán Viktor koncepciója, véleménye és annak megjelenítése. Magyarul pártunk és kormányunk hivatalos álláspontját szajkózták - igaz, vélhetően csak belső használatra, az én és Ti gyomrotokba szánva fogyasztásra..

És vegyünk észre még egy dolgot is. Bár sokak számára nyilvánvaló, hogy ez a történet egyáltalán nem a baloldal, szocik, Gyurcsány, Bajnai, stb. - hanem csak és kizárólag a fidesz és személy szerint Orbán Viktor ellenzékben követett hazugságairól rántja le a leplet - tehát az elmúlt héten, csütörtöktől szombatig elhangzott a fidesz "öszödi beszéde" van egy nagy különbség Gyurcsány öszödi beszédétől. Orbán nem tette meg azt a szivességet az ellenzékének, hogy magnóra mondja ezt a teátrális 'hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" kezdetű monológot, és nem is fogja. Sőt, vegyük észre azt is, hogy Orbán majdhogynem sértetlenül jön ki a saját öszödi beszédéből - azért, mert zseniálisan építette fel ezt a kormányzati strukturát: ki ez a Kósa? A fidesz elenöke, - mondhat bármit, hát megtévedt egy kicsit, ejnye-bejnye. Ki ez a Szijártó? Hát a miniszterlnök személyes szóvivőja (ugyan), hát istenem, ő sem tévedhetetlen, még tanulnia kell ezt a szerepet, hát nem aznap nevezték ki éppen, amikor elkövette ezt a kapitális hibát? amit megbocsátunk neki, egynaposan még nem vérporfi a szóvivő sem. Ja, tényleg. Szóval ez a struktúra, hogy a szóvívő beszél - és nem személyesen Orbán - alkalmat ad Orbánnak arra, hogy kihátráljon a saját hülyeségeiből, és felvegyen egy bölcs államférfiúi pózt. (csak ez a különbsége Gyurcsánnyal) Ez a rendszer most hétvégén tökéletesen vizsgázott, mert megvédte Orbán személyét. Persze ez csak nálunk lehet újdonság, az amerikaiak már kitalálták...

Mindez azonban nem változtat azon, hogy az elmúlt héten elhangzott a fidesz öszödi beszéde, annak beismerése, hagy hazudtak éjjel, hazudta nappal, minden percben... és lehet, hogy most a hétvégén még védte a rendszere, de előbb utóbb jönnek a következő ügyek, és el fog kopni úgy, hogy ezen az odalon is az "Orbán takarodj" kommentek lesznek többségben. Ez azonban szerintem nem fog arra vezetni, hogy ő lemondjon, mint ahogy tette azt pl. Gyurcsány...

Nekem az az érzésem, hogy Orbán akkor is olyan helyzetet teremt, hogy csak ő lehessen hatalmon, ha már az egész ország a távozását kivánná...

Ezért lenne lényeges, hogy az alkotmány, a választási rendszer azért maradjon meg valamiféle féknek - nem?
@KarbatettKezűZoltán:
pár (száz)ezren meg azt nem értik, mi történt kormányváltás óta a Fidesszel... ez egy ilyen világ :))
@Republikánus:
Rossz a példád. Párizs polgármestere nem fogja az országa alatt vágni a fát. Ilyen böszme dologra, mint amit Kósa, Szíjártó és Varga tett, valószínű az elmúlt 100 évben sem találsz példát. Azért az nem semmi, ha egy politikus szánt szándékkal befeketíti a saját országát a külföld előtt.
"Csak szólok, hogy a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét."

Ja persze a gonosz fidesz 1 hét alatt mindent elcseszett. Azért van ami van mert ezelőtt az 1 hét alatt volna az a bizonyos 4/8 -év "elkúrt" év. Sz*rból nem lehet házat építeni és Fidesz jelentős mennyiségű sz*rt vett át az előző kormánytól.

Kósa meg... Tudom hogy piaci szempontból nem volt szerencsés amit mondott de mi jobb? Megmondani hogy mi helyzet vagy mosolyogni még vagy egy éven át hogy semmi baj sincsen aztán egyszer csak bejelenteni hogy "na emberek csőd van"
Gondolom kedd-szerdán állnak elő a konkrét számokkal, a helyzet kezelésére kidolgozott lépésekkel EGYÜTT. Mert akkor megnyugszik a piac, nem ugrik 310-320-ra az euro.
@bunko_jobbos: De mi a válasz azon felvetésekre, hogy Varga nem csinált semmit sem, csak álpapírt? Ez igaz, vagy nem? Ilyen egyszerű vitatkozni. Ha valaki valamit ellenem vet, akkor arra a konkrét felvetésre reagálok, majd utána elkezdhetem az ő orra alá is dörgölni a szarvéget. De előtte válaszolni kell. Ugye, szerinted is felelőtlen butaság volt Szíjjártó és Kósa felvetése?
@Öreg Sam:

A jelzőidet magadról szedted tuti, rátok jellemző az önimádat. A másnaposság miatt a trágárság.
Mit gondolsz, van olyan család, akiknek az őseit ne alázták volna meg a nácik? Tudod mi a gond, az enyémet a nácik is és a szocialisták is megalázták, amint volt elszedték.
És nem lesz jövőnk, ha ilyen szélkakasok vannak köztünk, akik mindig arra fordulnak, ahonnan többet remélnek!
A trágárságot hagyd a haveroknak! Drogozz kevesebbet, nyugodtabbak lesznek a napjaid!
Első az egészség, a kórházi kezelésedre most nincs pénz, elvitték!
@Hagrid:
"nem vagyok fanatikus, csak tudom, merre van a kiút"

LOL... Hagrid for president!!! :)))
2002-ben ki ordította teli pofával, hogy csontvázfelfedő Keller?

Tisztára olyanok vagytok, mint a gengszterváltás utáni Kurir. Az "etalon". Pedig nektek (...csak megelőlegezem) nem is fizetnek érte.

Nevetséges.
@MACISAJT: Ahogy mondod! Mondjuk az index mindig is következetesen liberális volt. Nem feltétlen szadeszes és nem is lmp-s (utóbbi inkább bal-zöld, de akad benne mindenféle elem...populisták:D). Az index mindig abból élt, hogy fikázott. Ezt hol jól csinálta, hol nem. A fidesz és az mszp elleni támadás szinte alap, hiszen ezek egymást váltogatták a kormányon. A többi kisebb párt: jobbik, miép, mdf, mkp, de még a szdsz és az lmp is megkapta már a magáét. Az index politikája ennyiben ki is merül, hiszen így alkalomadtán mindenféle olvasónak a kedvére tesznek. Persze ez újságírófüggő. Vannak náluk fideszközeliek és liberosok is...
@Savanyú Tasziló: nem olvastam végig az ömlengésed nem bírom azokat akik oladalakt írnak egy kommentbe, de azt sugallni, hogy a senki álltal meg nem választott bajnai kúrmány alatt nem loptak, csaltak meg hazudtak, na ez már a liberális pofátlanságok pofátlansága!
@bass.gitár:
Ezzel viszont egyetértek!
@bass.gitár:
Te egyszerűen hazudsz. A FIDESZ választási ígéretében az szerepelt, hogy "...egyszeri és nagyarányú adócsökkentés .." mindenféle feltételek nélkül. Sőt, amikor a fiúktól azt kérdezték, hogy ez nehezen fog menni, akkor meg voltak sértődve.

Nehogy azt hidd, hogy itt zombik és papagáj kommandók interneteznek ,aki nem emlékeznek a történtekre.
@KarbatettKezűZoltán:

Kénytelenek magukra felhívni a figyelmet. Gondold el, ennek egy része közülük való, tanonc "újságíró"! Az oldal olvasottsága drasztikusan csökkent, ezt követi majd a hirdetésekből való bevételek csökkenése. És még csak a nyár elején vagyunk! A Parlament ülésezik, nincs szünet a politikában.
Nézd végig a cikkeik, blogjaik látogatottságát!
Ezért is dühöngenek! No, persze a nagy bukás sem volt akármi!
@bass.gitár:
No ennél lejjebb (számomra) nincs :))
Ez a FIDESZ nyilatkozatok körüli műbalhé hasonlít a chicagoi perre, ahol a MÁV-ot vonták perbe azért, mert németek, német munkatáborokban emberek millióit gyilkolták meg, és ehhez igénybevették a megszállt Magyarország állami vasúttársaságát. Ravasz!
@Kalimera: Ez egy jó példa. természetesen a 10 számrendszer nem múlik el. :)
hu.wikipedia.org/wiki/Nagys%C3%A1grendek_list%C3%A1ja_(ter%C3%BClet)
@greycup: :D Inkább megyek vissza, segítek asszonykának tisztába tenni a gyereket és kiteregetni a kis tökös ruháit.:-) Addig csépeljétek egymást, hadd örüljön a posztíró...:P
@mucsai:

Az éves költségvetésben tervezett pénz az egészségügyre, MÁV-ra, BKV-ra, MTV-re, önkormányzatokra kb. még egy hónapig elég.
Már most, mivel május, az adóbevallások, adóbefizetések hónapja elmúlt , látszik hogy az adóbevételeket szándékosan felültervezték, a kiadásokat meg szándékosan alul.

A FIDESZ-nek költségvetési mozgástérre van szüksége.
Különben egy-két hónap múlva állhatnak ott
hogy nincs tovább.
@Hagrid:
éppen valami ilyet akartam javasolni, olyan szép idő van, húzok ki én is, f*sz fog idióta politikusok miatt gép előtt ülni :)
Vajon mennyibe kerül Magyarországnak, hogy ilyen jó híre van a világban Gyurcsány Ferencnek:

"Until last week, the country was run by Gordon Bajnai's "crisis management" government, after Socialist Prime Minister Ferenc Gyurcsany resigned in April 2009. Gyurcsany had gained international renown as the "lying prime minister" after the broadcast in September 2006 of a leaked speech in which admitted to covering up the true state of the economy to win the elections earlier that year. Riots calling for his resignation further eroded his credibility and he was unable to push through the economic reforms Hungary needed."

Associated Press - On Friday June 4, 2010, 1:54 pm EDT
@MACISAJT: Ebben a hozzászólásban annyi a közgazdasági maszlag, hogy azt már olvasni is fáj.
A gazdasági ismereteidet nem párt szemináriumokon kellene gyarapítanod, mert akkor csak ilyen hozzászólásokra futja tőled.
Ja hogy a 168 Óra szerint "fellázadz az internet" Orbán-kormány "böszmesége" ellen..:D

www.168ora.hu/itthon/kosa-szijjarto-orban-ilyen-boszmeket-meg-nem-latott-a-vilag-56307.html

Sebaj, elvtársak, némi bögrével majd csak megnyugszanak a "lázadók"..:D
bajaniék beígértek +200 katonát afgánba erre kell 14 milliárd, zsiráfnyakú oszkó elvtárs elkülönített 5 milliárdot, de nicsenek csontvázak!
@eremita:

Kattints a Fidesz oldalára, ott is megláthatod!
Szó sem volt azonnali adócsökkentésről. Ebben az évben pedig egyáltalán nem!
Az pedig biztos, hogy az adót csökkenteni kell!

Eddig arról, hadováltatok, hogy nem tudjátok, mit akar a Fidesz, most hirtelen az is eszedbe jut, ami el sem hangzott?
Kattints a Fidesz oldalára!
Tudod, amióta a Fidesz van hatalmon, elég, ha egy oldalra kattintasz!
@eremita:
"Orbán Viktor elmondta: a pénzügyi embereknek az a véleményük, hogy minél nagyobb adócsökkentés lesz, annál jobb, és a Fidesz véleménye is az, hogy a minél nagyobb a világgazdasági baj, annál jelentősebb mértékű adócsökkentésre van szükség."

static.fn.hu/belfold/20080923/orban_valsagra_adocsokkentes/

nem bírtam kihagyni, csak keresni kell, éljen az internet, na csá
@eremita: nem kell 100 évet visszamenni, szadesz folyamatosan csinálta.
@Republikánus:

Tovább kell hazudni, ez a lényeg! Mert ha nem, a Birodalom visszavág! Minden tekintetben.
Olyan stabil a pénzügyi helyzet - nemcsak nálunk, az egész világon -, hogy egy gyengébb szelet sem bírna ki, egy célzás is bedönti.
Felelősségre vonni pedig senkit nem lehet, mert akkor sokan dőlnének együtt, s ki tudja, kit sodornánek el. Mert sokan végezték "jól" a dolgukat. Nemcsak itt, egész Európában, Amerikában.
És ha a befektetők aggódnak, nem miattunk, hanem a befektetéseik miatt aggódnak; csődbe az mehet és akkor, akit és amikor ők akarják.
Azt sem tudom, választani miért kell. A legjobb helytartóikat kineveznék, oszt' jó napot! A pénz beszél úgyis - ezt akarják a tudomásunkra hozni.
@bass.gitár: Bocsánat, de emlékeztetni szeretnélek arra, hogy nem is olyan régen alakult egy furcsa formaruhát viselő társaság, akik állítólag pont ilyen esetekre - na meg persze - a parlagfűirtásra szakosodtak. Érdekes ezekből sem láttam egyet sem a gátakon. Illetve a vezető mellényesek sem nyilatkoztak, hogy az ország melyik térségeiben vannak alakulataik a védekezésben!
Azt látom, hogy itt csak a fekete-fehér mentén tudnak "gondolkodni" a legtöbben.

Egy amúgy is feszült piaci környezetben nagyon nem így kellett volna kommunikálnia a fideszes triónak. Ugyanakkor azt sem gondolom, hogy jólétet kellett volna hazudniuk, hogy minden rendben.

A piac különösen érzékeny minden kijelentésre, főleg, ha abban szerepel az államcsőd szó.

Véleményem szerint ha valóban komoly a probléma, akkor először ki kéne dolgozni valamiféle megoldási javaslatot, és csak azután kellett volna nyilatkozni, hogy baj van, de van rá megoldási javaslatunk.

Szerintem némiképp más lett volna rá a reakció, mint így, hogy csak belengették, hogy "államcsőd" meg "rosszabb a helyzet, mint gondoltuk".

Azért arra nagyon kíváncsi lennék, hogy 8 évig(!) a fidesz úgy ült az ellenzékben, hogy nem tudott semmiről? Most kell csontvázfeltárni? Na ne vicceljenek.

De ha már közel 2 hónapig tárták fel a csontvázakat, akkor milyen eljárás az, hogy "átadtam Viktornak, innentől engem hagyjatok"???

Tessék csak szépen nyilvánosságra hozni!

Azt hiszem, ez elég jogos követelés.

Mindazonáltal tényleg jó lenne, ha végre az érdemi munkával foglalkoznának, és nem azon rugóznának, hogy az előzőek mennyire elkúrták, mert ezt már hallottuk, tudjuk, de ettől még nem jutunk előre.

Tessék dolgozni odafent!
Szerintem zsaoljuk meg amerikát, marshall segély, vagy kóka beszélni kezd. Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni. :D
@KarbatettKezűZoltán: Taxisblokádot szeretnének szegények, de egyelőre csak az jött össze, hogy az aktivistáik nyalják a macskafost az ucccán... :)
@eremita: ("Te egyszerűen hazudsz. A FIDESZ választási ígéretében az szerepelt, hogy "...egyszeri és nagyarányú adócsökkentés .." mindenféle feltételek nélkül."

Bár nem nekem címezted, helyreigazítanálak.
De ha gondolod, linkelheted azt a hiteles fideszes forrást, ahol az szerepelt hogy "FIDESZ választási ígéretében az szerepelt, hogy "...egyszeri és nagyarányú adócsökkentés .." mindenféle feltételek nélkül." :)

Ellenben én idézek/linkelek neked egy hiteles fideszest, aki igencsak komoly feltételeket támasztott:

2009. november 10, 19.25, ATV, Egyenes beszéd
www.youtube.com/watch?v=PvCJ34UdPrY&feature=related

Kálmán Olga: Lesz 2010-ben egyszeri, nagyarányú adócsökkentést?

Orbán Viktor: Lesz.

Kálmán Olga: Hány százalékos?

Orbán Viktor: Az attól függ, hogy hány csontvázat találunk a szekrényben és az itt elmondott 1300 milliárd Forintból mennyi hiányzik a kasszából.

Kálmán Olga: Mekkora lenne az ideális, egyszeri, nagyarányú csökkentés?

Orbán Viktor: Minél nagyobb a csökkentés, az annál jótékonyabb hatású.

Kálmán Olga: Mondjon egy számot!

Orbán Viktor: Nem fogok számot mondani, akármilyen kedvesen is néz rám! Felelőtlen dolgot nem teszek. Tehát még egyszer szeretném mondani, hogy egész addig, amíg az átadás-átvételkor a magyar nemzetgazdaság legfontosabb és akkor már véglegesnek tűnő számait nem látom, addig nem fogok százalékokról, kulcsokról meg egyebekről beszélni, mert az felelőtlenség volna a szakmámmal szemben is – ez volna a kisebbik baj – de a magyar választópolgárokkal szemben is. Azt tudom megmondani, hogy lesz adócsökkentés, ez nagyarányú lesz a szándékaink szerint, meg is fogjuk csinálni, és az egyszerűsítéssel kombinálva fogjuk csökkenteni az adókat.

---
@bass.gitár: Te egy oltári nagy hazudozó vagy. Bírom az ilyent. Az elmúlt hónapokban az egész ország a FIDESZ azonnali és nagyarányú adócsökkentésével volt tele, és te most azt mondod, hogy nem volt ilyen?

Nevedet tiltó listára teszem, mert egy szint alatt nem vagyok hajlandó vitatkozni senkivel sem.
Na, erre varrjatok gomot, ciclib hazudozók!

Roubini: Magyarország helyzete továbbra is törékeny

"Úgy vélem, hogy a kelet-közép-európai régió országaiban, egy pár kivételtől eltekintve nagyon törékeny a gazdasági helyzet" - mondta a 2008-as jelzálogválságot megjósló sztárközgazdász, Nouriel Roubini, aki az osztrák Der Standardnak nyilatkozott Davosban.

Roubini szerint a pénzügyi rendszer gondjai, az adósság növekedése és a túlértékelt devizák jelentenek problémát. A közgazdász szerint a régión belül vannak eltérések, Lengyelország és Csehország jobban teljesít a többi térségbeli államnál. "Komoly pénzügyi törékenység jellemzi azonban a balti államokat, Magyarországot, Bulgáriát és Romániát" - fejtette ki Roubini.
örülök, hogy nem vagyunk atomnagyhatalom, mert vikó és csapata -csütörtökön- egy nukleáris csapással intézte volna el a válságot...így megúsztuk pármilliárddal.
Nem is hazudtak. Azt mondták szűk esélyünk van...A nagy befektetők meg ennyitől beparáznak, hát ez gáz
@eremita: Az úr 2010. esztendeje december 31-ig tart a Gergely-naptár szerint legalábbis...
Máris elfelejtjük a soha nem látott magasságba tornázott államadósságot, a soha nem látott magasságba emelkedő munkanélküliséget, és a munkavállalók között a közszolgák soha nem látott arányát.
Volt válság 2008-ban, és még tart is. Az viszont, hogy minket a válság 2008-ban letolt gatyával ért, és azóta max. jól leplezett fuldoklásra vagyunk képesek, vajon kinek az érdeme?

Nem kellene azonnal revansot keresni a saját hülyeségetekért, mindez tökéletesen várható volt, és ha azt hiszitek, hogy az átlag, IQ80 fölötti választót mindez meglepi, vagy hogy most lenne csalódott, megint óriásit tévedtek, kedves ballib szavazók.
@Savanyú Tasziló:
"Ez azonban szerintem nem fog arra vezetni, hogy ő lemondjon, mint ahogy tette azt pl. Gyurcsány..."

TE MELYIK ORSZÁGBAN ÉLTÉL IDÁIG????!?!?!?!??!
LEEE MOOONDOTTTTT??!?!??!?!?

MIKOR?????

Pont ezen mondatod jósoltam meg pár poszttal feljebb. Te és a szintén "vak" haverjaid már 1 hét után lemondatnátok a nagyarányú többséggel megválasztott kormányt.
Mert két politikusuk nem virágnyelven beszélt.
"CSŐD KÖZELI" Nem CSŐD, de szar a helyzet. Ám a balliberális sajtó és a ti segítségetekkel a KÖZELI kitétel már nem is olyan érdekes.

CSŐD CSŐD CSŐD : nyomjátok 3 napja.

A GONOSZ FIDESZ 1 HÉT Alatt TÖNKRETETTE AZ ORSZÁGOT, MENEKÜLJÜNK! FÉLJÜNK! FOSSON KI MERRE LÁT!
@Sommas:
Kint voltál a gátakon? Hol?
Nekik is vannak oldalaik, róluk is készültek filmek. Ballagj végig az oldalaikon, Jobbik, K.u.r.uc in.fo, valószínű megtalálod!
Ünnepélyesen itt, most kijelentem, a kiba...ott, búbánatos k...va életben nem megyek szavazni, akár melyik mocsadék párt kér rá!!!!!!
@MACISAJT:

Ne erőlködj. Majd a többi internetező eldönti, hogy ki érti félre a világot. A Szíjártó féle papagájkommandó zombikórusa számomra nem érvelés

ha nem ismered az írásjeleke
Akkor most nem értem, mit is kellene kommunikálnia a FIDESZ-nek? Hogy minden rendben? Ha jól tudom, a görögök sokáig ezt csinálták, és most a szlovákok kénytelenek hitelt felvenni, hogy segíthessék őket.
Az öszödi beismerés(2006 május):

"Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet.(IS) Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.

Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. "

Nos, a helyzet kb. most is ugyanaz mint 2006-ban.
20 milliárd euró IMF hitelles súlyosbítva( amit Orbánék 2011-től kezdhetnek törleszteni).
@eremita:

Fáj a vereség, ennyire!
Engem semmi veszteség nem ér, ha eltűnsz a színről!
" 2010.06.06. 08:00 Fabius
Hazudtunk, bocsesz!"

semmi gond büdös szájú gyík... :)
megszoktuk már.
csak így tovább !
@Savanyú Tasziló: ja, pontosan azt írtam, hogy a ballibek megpróbálják összemosni a gyurcsány-féle elkúrást a fidesszel - na ez teljesen igaz a te hozzászólásodra is, olvasd vissza amit írtál. Ez remekül összefoglalja a ballibek véleményét. :)
@bass.gitár:

Undoritó dolog amit művelsz! Alaptalan feltételezésekre alapozol, tények nélkül.. És mi van ha belefutsz egy pofonba? Olyan emberbe aki ténylegesen többet tett mint te? Ugyhogy hagyd abba köcsögösködést!
@KarbatettKezűZoltán: Kinek kell hinni vajon? A Gyurcsány alsógatyájából előbújt pánikoló médiahadseregnek vagy netán a Nobel-díjas közgazdásznak, Nouriel Roubininak? Aki szerint még mindig "törékeny" a helyzet Magyarországon. Kinek érdemes hinni vajon?
@KarbatettKezűZoltán: ha nem a szocik "kormányoznak" a GDP-nk 25%-kal lenne magassab, az adósságráta meg kb. 30% körüli lenne. Nesze neked liberális gazdaságpolitika. Eszem-faszom megáll. Minden országot európában a baloldali kormányok adósítottak el, ezt senki nem vette eddig?
@MACISAJT:
Ez nem igaz, a költségvetési hiány mértékének időarányos részét, ne keverjük össze a fejezetekben lévő előírányzatok részideű mértékével.

Valóban szüksége van a kormányak a költségvetésben mozgástérre, ennek előteremtésére számtalan módja is van.
Azt be kell látni, hogy az egymásra épülő és koherens gazdaságpolitikai lépéseknek lehet is ez a célja.

Viszont amit csütörtöktől műveltek Sz.P ék, az nem tartozik a célszerű eszközök közé, ennek ára van, ezek forrása egyrészt szintén a központi költségvetés és ez kiadást fog jelenteni.

Most a kiadás csökkentő és bevétel növelő lépéseket várjuk, feszült figyelemmel.
@KarbatettKezűZoltán:
Magyarország sem csődben, sem csőd közeli helyzetben nincsen. Kivéve, ha a FIDESZ mondja, mert akkor baromi szar helyzetben van.

Lesz ellenben nagyarányú benzin áremelés a jövő héten, hála Kósa képviselő áldásos tevékenységének, és lesz jól megemelt törlesztő részlet szintén, hála Kósa képviselő áldásos tevékenységének.
@Hagrid: Te aztán biztos tudod a kiutat.

Idézet tőled:
Csontváz 4: IMF hitelkeret körüli kérdőjelek. A fene sem tudja, mennyit hívott le pontosan Bajnai és csapata

Noigen, ha Orbánék megkérdeznék az IMF-et akkor sem mondanák meg neki, mert nem. Sőt sértődötten kivonulnának az IMF-esek az ülésteremből :))))))

De te tudod a kiutat :))))))))))

Kérlek ne is válaszolj nem foglalkozom droidokkal.

---------------------------------------

Két megszokott jobbos érv:

1.
Hát az is baj ha igazat mondanak?
Nem baj. Sőt. Viszont a tetű GyF összehazudott egy kolaíciós hatalmat keresztve lett majdnem feszítve, Orbán Vezíretek összehazudott egy 2/3-ot oszt még veregessük is a vállát. Szar ügy, a ti erkölcsötökben ez biztos helyes, hazugság az hazugság, akár Gyurcsány akár Orbán hazudik.

2. A szocik, mindenről ők tehetnek.
Valóban elkúrták az országot, remélem amíg lendvaitól, GyF-ig, Kapolyitól Veresig el nem tűnnek a Parlamentnek még a közeléből is addig nem jutnak hatalomra. De azért Orbán erősen tett az ország züllesztéséért a hatalomrakerülés érdekében, ő sem volt szent. Nomeg a kétharmad. Tudom a droidoknak 2014-ben is el lehet adni a visszamutogatást, de azért lassan fel kéne mutatni valami eredményt. Ugyanis most ellenzék nélkül is működik a parlament. Alkotmányozik is ezerrel az Orbán hogy az új választási rendszerrel addig lophasson amíg meg nem hal. 20 éve eltartják az adófizetők, még huszat neki! Amennyiben helyesen cselekednek és valóban megdolgoznak az ország jobbá tételén akkor garantálni lehet az újravűlasztásukat. Amennyiben nem akkor majd a droidok imádkozhatnak a történelem urához (nem, nem Orbán; Isten), hogy az államforma újra legyen királyság.

Irányítsa jól az országot, ezt kívánom, de egyelőre csak az Orbánimázsra, meg az alkotmányozó bebetonozásra van idejük, a nép, különösen az adófizető népre nem nagyon.
mennyi hülye :D:D: mintha nem lopna, hazudna mind :D van aki szerint orbánék még szentek?:D
@eremita: Roubini is hazudik, a rohattt fideszes Roubini! :D

"Komoly pénzügyi törékenység jellemzi azonban a balti államokat, Magyarországot, Bulgáriát és Romániát" - fejtette ki Roubini.
Minden, az országért valós felelősséget érző kormány korrekcióba kezdett volna 2003-tól, a szoclib koalíció pont az ellenkezőjét tette, folytatta az osztogatást, aztán nézett évekig, és a korrupción kívül legfeljebb a belső torzsalkodásig jutott.

Orbitális naivitás azt feltételezni, hogy a többség elvárása az a Fidesz kormánnyal szemben, hogy tartsák be sz összes (egyébként is zavaros) választási ígéretet. Azt várják az emberek, hogy csináljanak végre RENDET. Legyen vége a pozitív diszkriminációnak, érdemben csökkenjen a mindent elborító korrupció, a megélhetési bűnözést ne intézzék el egy ejnyebejnyével, de legfőképpen legyenek célok, mert a céltalan lézengés a legborzalmasabb, ami történhet egy emberrel és egy nemzettel.
@rockee: ostoba állat.:) ha jól emlékszem, a fidesz a világválság kárait is a kommerekre tolta. jól el is lettek küdve. a picsába.
jelenleg egy teljesen más "ügy" borzolja a kedélyeket. rontólajos és feketepéter ügye. egyébként tudod te ezt, csakhát...

varga misi meg csotvázak helyett pinaszört találhatott, mert csak hebegett habogott, mint akinek heves merevedése van.
Azért az látszik, hogy Orbán "lebegek a nemzet fölött, a piszkos munkát meg csinálja más, oszt, ha balhé lesz, a felelős is legyen más" taktikája fényesen bevált.

A kormány totálisan elcseszett államcsődös húzását nem az ő nyakába varrja a nép, hanem a szócsövekre (Sz., K.) zúdul a harag. Pedig, ha valahol, hát a FIDESZ-ben végképp nem tudom elképzelni, hogy a gazda hozzájárulása nélkül ilyen lépést - többször visszatérve, egymást túllicitálva - meg mernének engedni.

Csak arra tudok gondolni, hogy előre megtervezve Viktorovics adta ki az ukázt, ki-mit mondjon, micsoda rettenetet állapotban van a gazdaság, csak épp nagyon elszámították magukat. Mind a nemzetközi következményeket, mind az itthoni reakciókat tekintve.

Merthogy vagy Orbán döntött erről a fajta tálalásról, és akkor ezért az övé a fő felelősség, vagy a sameszai a háta mögött akcióztak a tudta nélkül (van ember, ki ezt elhiszi???), akkor meg miféle állapotok vannak a házuk táján, hogy bárki bármilyen marhaságot összelocsoghat? Akkor meg a személyzeti döntésekért és a káoszért az övé a felelősség. Ráadásul ez a szerencsétlen Szijjártó Orbán személyi szóvivője, van mifene, ne már, hogy az engedélye nélkül merjen ilyen horderejű ügyekben nyilatkozni...
@rockee: iden. én láttam őt a Kossuth-téren és hozott még egy embert, hasonlított Greenspanre
Sajna kilépek. Az oldalt birtokba vette néhány FIDESZ-es bértollnok és egy szint alá nem megyek.

Éljenek a párt dicső harcosai, úgymint Varga, Szíjártó és Kósa elvtársak.
@vénkujon: Örülök, hogy ilyen jó a kedves vénpöcs. :)
@ati27:

Olvasgasd MACISAJT beírásait. Az összeszedett idézetek remekek!

Aztán nézd meg, hol van a te beírásod!
Majd próbálj meg gondolkodni, ha kiment belőled a drog, és túlestél a másnaposságon.
Nyugi!
idézet: "Nem csontvázak vannak, csak lerágott csontok" -Oszkó.....:)
@eremita:

Eddig csak ez volt értékelhető tőled!
@eremita:
Gratulálok!
A mindenki magából indul ki elv iskola példánya' lettél!
@pandacsökiboborján: Tök egyértelmű, hogy Roubini a rohattfidesz beépített embere, és a 2008-as világválságot is a rohattfidesz okozta - Roubinivel összejátszva, csak azért, hogy a haladó gondolkodású, gyurcsányista reformmozgalmat derékba törje, nehogy jó legyen ennek az országnak... :D
Engem nem érdekel, ki milyen bal, illetve jobbfék, ki mit csinál, mit fog csinálni.
Egyvalami érdekel, de az nagyon:

Mindenki azért lett megválasztva, mert a derék szavazó állampolgárok rájuk bízták a sorsukat.
Eddig is így volt, eztán is így lesz.

A meggondolatlan kommunikációnak ára van.
1. Ki fogja kifizetni ennek az árát?
2. Erre kapott felhatalmazást a kormány?
3. Bár Hazánk híres az elhibázott gazdasági döntésekről, de ezt nem házon belül kellett volna rendezni?
4. Mit lehet tenni?
5. Ezt hívják politikai felelősségvállalásnak?

Válaszok:
1. 10millio ember kivéve politikusok, és családtagjaik
2. Nem.
3. Igen
4. Fletó megmondta anno: "El lehet menni!" Azt hiszem, itt az ideje.
5. Igen, de csak abszurdisztánban.
@rockee: ne tévesszen meg a nick:)
foglalkozz a tényekkel inkább az ostobaállat fidesz seggbekúrta az országot 8csütörtökön) aztán szájba(pénteken) és mindezt feltette a jutubra. ..érted ugye?:)
komcsikám, inkább azzal foglalkozzál, hogy a szemét elvtársaid mit hagytak hátra az elmúlt rothadó 8 év alatt. a fidesz csak most, amikor már belát a színfalak mögé,akkor szembesül a rengeteg hazugsággal.
az ilyen gyíkoknak mint te, már különben is lejárt az ideje.
@KarbatettKezűZoltán: nem emlékszel pedig lemondott. közvetlen azután, hogy elmondta szerelmetes (i)gazságbeszédét!
@bass.gitár:

"Az Országos Szövetségünk gyorssegélyként 20 ezer koronát utalt át a bajba jutottak számára."

sakk-matt :)
Roubini a Fidesz embere, íme, a perdöntő bizonyíték: :DDD

ROUBINI ÉS MAGYARORSZÁG

Roubini leszögezte: ha Magyarország borul, a kelet-közép európai régió is borul. A közgazdász adott néhány tanácsot a magyar kormánynak, nagyjából a következőket:

1. Csökkentsék a költségvetés hiányát a kiadások visszafogásával

2. Rövid távon, a válság ideje alatt halasszák el az adócsökkentést, de középtávon, ha sikeres a kiadások lefaragása, lehet adókat csökkenteni

3. Lehetne még több kölcsönt kérni az Európai Központi Banktól

4. A jegybank avatkozzon be a forint védelmében, s okozzon fájdalmat a gyengülésre spekulálóknak. Roubini a sterilizálatlan intervenciót ajánlja, azaz szerinte hagyni kell, hogy a jegybanki vétel-eladás hatást gyakoroljon a pénzkínálatra

5. Lehetőleg el kell kerülni a drasztikus kamatemelést, bár ez Roubini szerint is nehéz és kockázatos stratégia.

6. Nyugodtan lehet az IMF-hez fordulni, a szervezet tanult korábbi hibáiból

7. Meg kell fontolni egy "puha" bankmentő csomagot
@hulye_kocsog:
jaja csak a "közvetlenül" 3 évig tartott...
MSZP-SZDSZ a kormányon, 2010-ig:
"Köcsög devizahitelesek, felelőtlenül felvették a hitelt, most meg nem lehet inflálni miattuk. 15-20%-ot tudtuk csak inflálni a Forintot, de többet már nem tudunk a szemét devizahitelesek miatt!"

Kormányváltás, Fidesz a kormányon:
"Jajj, szegény devizahiteles, emelkedett 10 Forintot az árfolyam, gyorsan számoljuk ki, hogy ez milyen szemétség, mennyit veszített, stb."
@bass.gitár: Elég gyenge ellenérv :D
Nem tudtok számolni, kriptofideszes varánuszok! Átlátni rajtatok! 2004. szeptembee óta 3 év telt el? Bassz' 5 éven és 9 hónapon át akarták, hogy nekünk legyen jó, pl vehettem föl devizahitelt! s amennyit akarok és ingyen ám!
És ezek a geci cigányok elbaszták nem egy hét, de három nap alat a rendbetettországot!

Sajnáljatok csak bennünket most már, szegény devizahiteleseket!

nem hiába, a varánusz a nyelvével szagol, az orráig lát és a szájürege az eszetokja! Fidesznyalók!
@rockee: jó csóka ez a roubini...de talán rajtunk most inkább frabato segíthetne jobban nem?
esetleg ronaldo ( a tegnapi 6-1 után)
@vénkujon: Ne zizegj, cukipofa, a "hulladékállat" cuclib módiahadsereg okádta tele a világot, mert azt hiszik ezek a kretének, veled együtt, hogy eljátszhatják a nagyhalált és utcára vihetik a népet, mint a hazug taxisblkodjukkal. Hiába erőlködnek, ha utcára mennek is, csak macskafost nyalhatnak, veled együtt, cuncimókos. :D
@thinker_: Elég szomorú lenne, ha a Fidesz csak most látna be a színfalak mögé, és szinte biztosan nem igaz.
Érdekes ez, hogy értelmes ellenérvet csak alig, pusztán érzelmi töltetű hozzászólást viszont annál többet látni errefelé.
Egymás nevekkel illetése? Üres frázisok puffogtatása? Ennyit sikerül összehozni nyolc év ellenzéki szerep után?
@Sir Kommentor: nem beszélva arról hogy a köcsög szoci kormány sem szerb dínárban adósodott el...
@rockee: ugyanmá ne bénázz már itt ezzel. uncsi.:)
a rontólajos, meg a feketepéter hogy tetszik egyébként? ...beletanáltam a közepibe nem?!:)
Remélem valaki kiszivárogtat egy hangfelvételt erről a rendkívüli kormányülésről, szerintem simán lehetnek benne "őszödi" panelek: 'elkrtuk' ... 'végighazudtuk' ... 'úgy tettünk mintha'.
Biztodsan elkerülte a "hulladékállat" (kopirájt báj vénkujon) cuclib hazudozók figyelmét, hogy a Nobel-díjas Roubini 2. tanácsként mit ajánlott Magyaroirszágnak. Hát ezt, pánikoló, hazudozó eftársak:

Roubini: 2. Rövid távon, a válság ideje alatt halasszák el az adócsökkentést, de középtávon, ha sikeres a kiadások lefaragása, lehet ADÓKAT CSÖKKENTENI.
Lehet viccelodni a Jobbikos villanyszerelon, de Kosa Lajosnak sincs egy erettseginel magasabb vegzettsege. Ennek ellenere siman megmondta csutortokon a frankot...

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3sa_Lajos

Általános és középiskolai tanulmányait Debrecenben végezte, 1982-ben érettségizett a KLTE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában. Mint előfelvételis 1982 és 1983 között sorkatonai szolgálatot teljesített Szombathelyen. 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán, de diplomát nem szerzett.

Azota gyakorlatilag politikus...
@gothmog: ti meg 1 hét után fröcsögtök jóember!
@Frick László Emlékzenekar: Ugyan, ne bánkódj. Amennyit Te szopsz a devizahiteleddel, annyival jobb lesz azoknak, akik most beshortoltak forintból meg OTP-ből. Nézd nagy léptékben: valakinek fizetnie kell, hogy másoknak jó legyen, nem? :D

(Nekem is van deviza hitelem, igaz nem vészesen sok, de bosszantó, hogy a törlesztőrészlet mekkorákat ugrik fölfelé.)
Vagy talán a jobboldal az a fajta vesztes, aki észre se veszi ha nyert?
@Pontifex Maximus II: Ugyan, őt az Élet tanította. Igaz, abból se szerzett diplomát.
@hulye_kocsog: Az a baj, hogy már egy hét után van min.
@tsimora: Álmodik a cuclib nyomor. :D
A baj nem az, hogy meg mondják majd az igazat (vérfideszesek szerint)OV szóvivői, hanem az, hogy a tényfeltárás mind azután történik, hogy Varga egész végig bent ült a bizottságban. Nem járt be dolgozni, netán nem látott adatokat? Miért nem akkor reklamált, amiért ezért felvette a pénzecskéket? Ez a felháborító. Az én szememben a kötelezettség elmulasztása is lopás, mert fizetést kapott, de elvileg nem tett érte semmit. Sajna úgy érzem ezzel a bandával is befürödtünk...
@tsimora: ha ki is szivárogna egy ilyen akkor is csak egy szenvedélyes igazságbeszéd lenne vagy ne eftársk?
@Frick László Emlékzenekar:

"És ezek a geci cigányok elbaszták nem egy hét, de három nap alat a rendbetettországot!"

Vannak akit semmit nem tántorít el a vallásuktól...
@ati27:
Nem tudsz elszakadni tőlem kedves? 8 év után ennyire gyötör a lelkiismeret?!

A sakk szavait használod? Neked nem szabad! Tudod, nem a te féléid találták fel! Még kikapsz!
Te, tudod hol a 20.000.- korona, melyik számládra ment?! Mennyit kellett átutalnod a haveroknak belőle. Azért kérdezem, mert te tudod, mi ilyenkor a szokás!
@KarbatettKezűZoltán: Igen. Szerencsére ez mind az MSzP-sekre, mind a Fideszesekre igaz. Én jól szórakozom. :)
@ati27:
Eddig a remi szintjén sem állsz!
@rockee: hétvégi vagy éjszakai pótlék van a pártnál? mert akkor az utóbbi pár napban rommá kerested magad. Esetleg az 500. hsz után valami prémium? Te kis sztahanovista :D
ezzel lezártam a vitát bass.gitár nevezetű hogy is mondják: Troll :)
@rockee: juuj juj ez fájt rockee. jaj.

...amúgy majd vikó biztos hazahoz valakit dél afrikából, hogy segítsen nekünk...remélem xavi hernandezt, na ö tényleg tudja mi a dörgés.:)
@Valahol Máshol: és ki legyen a király? új dinasztia legyen vagy keressünk valami régit?
Ha megölitek egymást akkor is van kronológiai sorrend! Azt azért senki nem állíthatja hogy a nyugat nem ismerte a valós helyzetünket.Ugyanis a Bajnai kormány azért jött létre ,ha valaki rosszul emlékezne hogy órákon múlott az államcsőd,ezt tagadni nem lehet! Azt sem lehet állítani hogy a FIDESZ-nek tudomása volt arról miként áll a pénzügyi helyzetünk. Valamit tudhattak, de nem mindent! A jelenlegi Kósa ,Szíjártó féle nyilatkozat a spekulatív tevékenységet erősítette meg,amire lehet hivatkozni.
Az biztos, ilyen labilis helyzetben bizony nagyon megfontolandó a kommunikáció és ez most sajnos nem volt szerencsés. Azt hiszem hogy minden megnyilvánulást alaposan meg kell fontolni a FIDESZ részéről, mert az ellen felek gondosan figyelnek minden szóra amibe bele lehet kötni!A spekulatív tőke szintén vár mikor van olyan helyzet amit gyorsan ki lehet használni.
Azért arra felhívnám az anyázók figyelmét hogy nem akármilyen helyzetben vette át a kormányzást a FIDESZ! Aki dolgozik az tudja nagyon jól hogy szorongatott helyzetben könnyen adódik hiba lehetőség.Félre ne értse valaki, a hiba az hiba! És nem is lehet elbagatellizálni.Tudom ez most a volt kormányzatosoknak hájjal kenegetés,alig várták hogy a FIDESZ megbotoljon,de reméljük leszalad ez az idegesség és helyre rázzák magukat. Azt szoktuk mondani csak az téved aki dolgozik. Jó,tudom sokba kerül nem örülök neki én sem. És hát végül még egyszer hiába anyázzátok egymást,mindenki követ el hibát.Gondolja végig az életét mindenki és rájön hányszor fogott mellé az ember valamilyen jónak gondolt ötlettel. Én speciel elég sokszor! Lehet hogy most is!
@Valahol Máshol:

Csak egy dologban tévedsz.
Orbán nem hazudta magának össze a többséget, a szemünknek hittünk, nem a politikusoknak.
Nem is fogunk rögtön eloldalogni, ahogy fideszék nehézségekbe ütköznek, de ezt majd meglátjátok!
Inkább gondolj vissza 2002-re, de jó volt azt mondani, több pénzt az embereknek. Csak azt nem tettétek hozzá, hogy: kölcsönből. És azt sem: négy év semmittevés következik. 2006-ban pedig fűhöz-fához kapkodunk, mert a kölcsönpénz is elbír fogyni.
Amíg felelősségre nem vonnak párat az elmúlt évek felelőtlen politizálói közül (nem ellenzékit, kormányozót!), addig még ők fognak nagy arccal, mind nagyobb arccal az erdő felől állni!
Azt bírják most is hazudni, hogy a válságnek vége. Nagy fenéket van vége!
@Lepényhal:
'Jól fel lett építve: ha szóvá teszi az új kormány a valóságot, akkor "a piac érzékenyen reagál", és ez ugye azt jelenti, dilettánsok. Ha pedig nem teszi szóvá, akkor elismeri, hogy az előző kormány jól végezte a dolgát...'
Már ne hargudj, de ha egy politikus csapat ilyen könnyen besétál a susnyásba, az válasszon más foglalkozást.
Az fogja vezetni az országot aki ilyen töketlen?
Javaslom gondold át: a haverod nagy kaliberű - forradalmat véghezvitt - államférfi, vagy csak egy nyeretlen kétéves akin a szocik utólag is fetrengenek a röhögéstől.
Hitesd el velem, hogy van miért bízni a Viktorban mert nem csak egy lúzer arc ahogyan te azt elmondtad :)
Én hinnék abban, hogy változás kell, rendben. Az elmúlt évek elkúrásai után pláne. Na de ne így. És én nem az adócsökkentést várom, úgysem lesz abból mostanság még semmi, de kivárom.
De ez egy dilettáns és műkedvelő politológus csapat, egy amatőr közgazdasági vitakör.
8 év alatt oda jutottak, hogy most dobálják az ötleteket a hétvégén? Hol a program amire kérték a szavazófülkék forradalmát?
Mire alapozták a választási programjukat, ha még csak most csinálnak akciótervet.
Nem azt várnám, hogy bármiféle eredményt fel lehessen mutatni, na erre azért adjunk időt nekik bőven.
De ekkora amatőr hibákat, ennél még az LMP is okosabb lenne, pedig az aztán tényleg egy műkedvelő szakkör.
Ezek úgy közlekednek mint elefánt a porcelánboltban. Nem ismernek semmilyen gatdasági mechanizmust, sem politikai kommunikációt.
Na ez a baj.
Hazudnak vagy nem, lopnak vagy nem az mellékes.
Elvégre is a politikába ez kódolva van.
@kiraaaaa: Szerintem Zámbó Jimmy lehetne posztumusz az első királyunk.
@vénkujon: Qurcsányferi méltó ellenfelei, le is verték, mint vak a poharat. :)
@Ianas:
DEVIZAHOTEL:
nyerészkedni akarok, de csak akkor sír a szám mikor bukóban vagyok.

NEkem is el kellett döntenem annó, hogy miben veszem fel a lakáshitelemet.
Akkor 25ezer Ft-al kevesebbet kellett volna fizetnem havonta, ám én mégis a FORINT alapút választottam, mert NEM AKRTAM,hogy egy esetelges negatív irányú árfolyamváltozás miatt elvigyék a lakást a fejem fölül.

PONT LESZAROM mások pénzügyi döntéseit!
Most éppen többet fizetnek 1 éve. Addig mér nem hallottuk a vonyítást amíg nyertek az üzleten??????!?!?!?!?
@Ianas: Egy király ne legyen szép, mert az lesz a látszat, hogy azért szeretjük. Zámbó Jimmy ezért kizárva.
@tjunior: rockee még mindig melózik?
Azannya, jól bírja. Péntek óta dolgozik. És keményen!
Sokkal többet tolta a brinyót mint a Szíjjártó. Valaki szóljon már egy szót az érdekében a Vityánál.
Saj nálom ezt a szerncsétlen index.hu-t, hogy
olvasottsága érdekében, ilyen totál dilettáns, maszopos /bár az index is az/, emberke posztját, nyílvánvalóan érdekból közli.Ez a posszt a dilettantizmus csúcsa.
Ha valaki azt hiszi, hogy az euró mélyrepülése a dollárral szemben/hozzáteszem hetek óta/ a Kósa vagy a Szijártó beszéd hatására kezdődött ugyanolyan dilettáns, mit a poszt írója.A németek, már hetekkel ezelőtt gondolkodtak a márka visszaállítására.
Az pedig amit mondtak, maga a teljes valóság, hisz valóban nagy szarban vagyunk. Nem lehet itt titkolózni, mert lásd Görőgország, egy ideig megy, de aztán jőn a nagy zutty.
8 év alatt kellett volna rendet teremteni a gazdaságban maszopos koment-tásak....
Vagy talán az elmult 8 év számotokra kánaán volt??
@bass.gitár:
"Szó sem volt azonnali adócsökkentésről. Ebben az évben pedig egyáltalán nem!"

de most komolyan, hogy van valakinek képe ezt leírni?
nesze:
index.hu/belfold/2010/valasztas/leszleszlesz/lesz_nagyaranyu_adocsokkentes/

nemhogy adócsökkentést, azonnalit, de még 5. metrót is ígért orbán vezír személyesen...

igen, új metrót. nesze:

www.hirszerzo.hu/cikk.orban_viktor_megint_nagyot_almodott.128311.html

Orbán Viktor hangsúlyozta: a metróra szükség van, "nem csak ezt, más metrót is fogunk építeni".
@ati27:

Már nem is goj? Ejnye!
Nyugtatód azért van, ugye?
Vagy repülj egyet, kapd elő a drogod!
@Google: Nyilvánvaló, hogy Roubini hazudik, aki szerint Magyarország pénzügyi helyzete még most is törékeny. De ennél is nyilvánvalóbb, hogy a Gyurcsány Feri futózoknijából (amit 2006-ban mosott ki utoljára Klára asszony) előbújt szakértők igazat mondanak... :)
@KarbatettKezűZoltán: Ebben igazad LENNE, ha nem egy szándékos spekuláció vagy teljesen fogyatékos elmebeteg bejelentés (hogy melyik, azt döntsd el Magad) eredményeképp romlana a Forint árfolyama.

Sajnos azonban, mivel a tények azt mutatják, hogy valaki a Fidesz bejelentésén komolyat nyerészkedett (pl. csak megemlítek egy 5 milliárdos shortot az OTP-n), nos nem tudok jóhiszeműséget feltételezni a még nem is létező kormányzat részéről.

Ennyi.
@rockee: sajnálom (TE fasz) hogy ezt a problémát amit rontólajos, meg feketepéter okozott, még mindíg a "cuclib" vs igazmondók hadserege viszonylatban vizsgálod. jelzem neked, hogy nem ez a gáz.

az már nagyobb baj, hogy a jelenlegi kormányunkat (világviszonylatban) ettol fogva mókusörsnek fogják tekinteni.

amúgy xavit kigugliztad?:)
@Ianas:

Első kommentem pont ezen kijelentések megfontolásáról szólt.

3 nap alatt ezért csak nem lehet "tönkrebaszni" egy országot.

Kicsit olyan ez, mintha már azelőtt fikáznád az étteremben megrendelt ételt mielőtt kihozzák.
Az tényleg röhej, hogy a euro-dollár árfolyamhoz nekünk bármi közünk van :-) Nem is értem, miért nem szökik az ilyen híreszteléstől az egekbe a forint ára!
@Lepényhal: Illés Béla a legnagyobbkirály. És annyi.
@Lepényhal: És ha királynőnek választanánk?
@torró: Erről van szó.
Nem eredményeket várnék én sem egyelőre, csak egy kis hozzáértést. De ez egylőre sem politikéban sem pedig gazdasági hozzáértésben nem üti meg a sörözői beszélgetések szintjét.
Azért egy ekkora tapasztalattal rendelkező párttól nagyobb hozzáértést várjunk el.
Ennyi, de csak a csapat balfék ötletel úgy hogy gőze nincsen arról mi miért történik.
@Ianas: királynőnek szerintem is jó lenne. Dolgozók és herék vennék körül.
@vénkujon: Oké, induljunk ki a abból, hogy Kósa egy fasz. :) (Tehát méltó a figyelmedre! :) És mondd, Roubini mi? :D
@bass.gitár:
Van egy ajánlatom! Béküljünk ki! Hidd el én is megtettem a lehetőségekhez képest az adakozást, meg feltételezem te is! Ok? Ha mindenki csak annyit tudna hozzátenni/felajánlani mint én, máris sokkal jobb lenne! No?
A Fidesz az egészet azért csinálta, hogy előkészítse a népet, hogy nem tudja betartani azokat az igéreteit, amikről eleve is nyilvánvaló volt, hogy nem fogja tudni betartani őket, sőt akarni sem. Másrészt azért, hogy valamit (némi adócsökkentést) azért teljesíteni tudjon, ki akarta csikarni, hogy az EU rábólintson egy nagyobb hiányra. Ezért elkezdtek hülyeségeket beszélni, amivel kishíja (reméljük) államcsődöt csináltak Magyarországon, mindenesetre látványosan bedöntötték a forintot, az eurot és a Dow Jonest. Ezután nagyon gorombán rájuk reccsenthettek, nyilván súlyos retorziók kilátásba helyezésével, úgyhogy ma már 180 fokos fordulatot tettek, és tartani készülnek (kénytelenek) a Bajnai féle 3.8%-os hiányt. Csak azt nem tudom eldünteni, hogy az egészben az aljasság vagy a diletantizmus dominált.
@Rob67: tehát szerinted akik 8 év tapasztalata alapján nem hagyják magukat megvezetni az első műbalhéval, azoknak gőze sincs, mi történik itt?
A központi költségvetés szerkezete, részletei, a költségvetési folyamatok alakulásának megértése szakmai felkészültséget feltételez.

Az átlag olvasónak, mint nekem, túl bonyolult, megérteni a deviza árfolyamok hatását a költségvetésben tervezett államadóság kamatkiadására, hopgyan függ ettől az MNB vagyona, miként alakul a remélt osztalékuk.

Azt sem értem, hogy a MALÉV viszont garancia jogos e vagy sem, nem tudom, hogy az autópályák drágán vagy olcsón épültek, a TB alapok tervezett hiánya miként alakul ha ilyen vagy olyan árfolyamon finanszírozzák az import termékeket, nő e a kórház adósság emiatt, vagy, milyen hitelekkel terhelt az önkormányzati szféra ?
Fogalmam sincs hogyan kell közösségi közlekedési strukturákat működtetni és tervezni, vagy milyen adószerkezet és mérték ösztönzi a lakosságot a megtakarításra és a vállalatokat a beruházásra és a fejlődésre.

Azért van képviseleti demokrácia, hogy engem mentesítsenek annak kötelezettségétől, hogy ezzel kelljen foglalkoznom.

Így, csőddel fenyegetnek, azok, akiket azért választottam meg, hogy kezeljék ezeket a feladatokat, kérném, hogy tisztes stílusban, a hitelezőkkel úriember módjára tárgyalva, szakszerűen oldják meg.

Amennyiben további, a jelenlegit meghaladó költségvetési bevételt produkáló intézkedéseket kivánnak tenni a személyes közreműködésemmel, legyenek kedvesek udvariasan, másokat nem ganyálva tudomásomra hozni mit is kell tennem.

Nincs helye a büdös tolvaj komcsizásnak és egyébnek sem, egyszerűen kérhetném, az új kurzus se lopjon, mert a régiben is ezt utáltam a legjobban.

Úgy, hogy várom a választott kormányunk, ésszerű, mértéktartó, lehetőleg bölcs és igazságos, valamint hathatós döntéseit, hogy továbbra se kelljen a fentiekkel foglalkoznom.

Szeretnék délután nyugodtan lovagolni, amennyiben estig ezt nem biztosítják másoknak és részemre is, kérdezzék meg a nyertes párton belül elsőként, van e valaki, aki a miniszterelnöki feladatra képesnek érzi magát. A többiek meg méltóztassanak a versenyszférába dolgozni a későbbiekben.
Üdvözlettel és szép napos délutánt. :)))
Azért meglátszik, hogy mennyire sikeres volt a fidesz-féle agymosás a választások előtt. Amennyi idióta birka van itt is, akik még most is ujjongva éljenezik orbánt meg a fideszt, pedig már lassan a szájukig ér a szar. Döbbenet.
Jó katona lett volna belőletek.
@KarbatettKezűZoltán:
Engedtessék elmondani a véleményemet. Nem mondtam, hogy Orbánnak le kell mondania. Ez a te hülyeséged. Pusztán arra utaltam, hogy lehetséges, hogy el fog kopni.

Amúgy, pedig, akár meg is őrülhettek ettől - de Ti hol éltek? Ez az ország egyáltalán nincs csődben, "romokban hever az ország" - Hát egy nagy röhej - a valóság nem ezt mutatja. Jövök haza Londonból - Ferihegy egész puccos kis hely lett, ahogy beléptem a fogadóépületbe, sétálok Kecskemét főterén... egész takaros kis belváros, csillog-villog minden, mint Ausztriában... Persze, le lehet engem tromfolni, lehet hozni ezer ellenpéldát is - valóban a Margitsziget, az egy közbotrány, hogy mondjak én is példát. De ez az ország egyáltalán nem hever romokban - ez egyszerűen hülyeség, gonoszság. A probléma a nyolcévi ballib kormányzással nem ez - vélhetően egy más szinezetű kormányt kb. így ért és így dobált volna ez a világválság. A probléma az elmúlt nyolc évvel az, hogy korrumpálódott a hatalom, a hatalmon levők elfáradtak, - valóban, teljes joggal le kellett őket váltani, el kellett őket zavarni. A politika, a köz képviselete helyi és országos szinten nem arra való, hogy a saját zsebükre játszanak... ez a jelenség ölte meg a szociálistákat, szdszt-s - de már elnézést kérek, ez nem ballib sajátosság, - a hatalom velejárója: vélhetően így fog járni a következő hatalom is.

Kedves jobbosok: ugye azért működött a magyar demokrácia: mert a politikusi lopásokról olvashattatok a sajtóban, - a rendőrség nyomozott, az ügyvédszség vádat emelt, a bíróság ítéletet hozott. Emlékeztek még - Bajnai alatt.

Csak azt szeretném, ha ebben a működésben minél kevesebb manipuláció, és minél több funkcionálois működés lenne. Ezért vagyok én mocskos ballib, aki nem itt él?

Ezért nem mindegy, hogy:
-milyen alkotmányunk lesz,
-milyen választási rendszerünk lesz
-és ki lesz a következő köztársasági elnök.

Ha egy báb lesz - az nagyon rossz jelzés, egészen rövid időn belül kiderül.

Amúgy pedig Bajnai egy gyönyörű országot adott át, amely életképes, működőképes, amelyben még a demokratikus választások is működtek. A problémákat pedig meg kell oldani.

Lehet szörnyűlködni, és szokásotok szerint gyalázkodni.
fiúk, rockee -t nem kell komolyan venni, 7/24 itt van, több fideszes troll közösen használt nickje. jómunkásmeberek...
@Google: No hála az égnek nekem akkor sem és most sem kölcsönből volt/van amim van.

Egy darab hitelem volt, az lejárt, a mostani árfolyamugrálás már nem érint. Ház, autó, minden a saját tulajdonom, nem valamelyik pénzintézeté.

Egyébként én arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mit kezd a Fidesz a foglalkoztatási adatokkal. Tudom-tudom egymillió munkahely. De amint kilép a felcsúti kis összeharácsolt világából láthatja, hogy egyik cég sem fog parancsra embert felvenni. A válság kiheverése még akár egy évbe is tellhet több középvállalkozónál aki talpon tudott maradni. Mennyi adófizetőnk van? 3,5 millió? Ebben a számban benne vannak az állami alkalmazottak akik csak papíron fizetnek adót, hisz az államtól kapják eleve a fizujukat?

Ez így elég necces lesz, sőt.... Miből finanszírozzuk az országot? Van egy sanda gyanúm, hogy hitelből. Azt meg fizetni kell, a közös teherviselés jegyében az adófizetőknek. Érdeklődve várom, hogy ezt miként oldja meg a Fidesz. Parancsszóval nem lehet, mert akkor a pofádba röhögnek külföldön.

Mik a tervek?
- Leépíteni az 100 000 állami alkalmazottból.
- Adócsökkentés, terhet levenni a kis és középvállalkozókról.
- Széchenyi Hitel II., forrásokhoz juttatni a kettes pontban levőket.

Melyiknek lesz hatása, mit tud valóban végrehajtani? Érdeklődve vűrom kedden vagy szerdán, vagy amikor bemutatják az akciótervet. Persze konkrét és hihető számokkal, mert a narancsködös igéretekkel, meg víziókkal már tele a padlás.
@Rob67:
Jó hogy dolgozik, mondom sztahanovista :).
Most azt az utasítást kapta hogy lehetőleg minden hozzászólásában említse meg Roubinit, és még azt ha kibírja még két napig, ők kapja meg elsőnek az újonnan alapított Szent Viktor térdszalagrendet.
@vénkujon: Jáccunk ilyet, látom, ezt kedveled: kóklerjani, qurcsányferi, bérgordonka, fosztópéter...
@KarbatettKezűZoltán: Tévedsz, a jelen gazdasági helyzetben nem kell 3 nap sem kell.

Azért azt nem mondanám persze, hogy tönkrebaszták a gazdaságot, csak azt, hogy a rendszer sok ilyen csontvázborogatást nem visel el, ráadásul nem is célravezető, mondhatni kontraproduktív. Ha eredményt akarnak elérni, akkor tényadatok közlésén kívül más kommunikációra nincs szükség.

Vannak helyzetek, amikor pusztán optimizmus sugárzásával (ami az esetükben jogos is lenne, hiszen azzal az alapfeltevéssel indulunk ugye neki, hogy "megmentik az országot") stabilitást lehet hozni. Ha azok, akiknek stabilitást kell hozni, államcsődöt vizionálnak, sajnos megbillenthetik a piacot, és akár hosszú távú káros hatást is kiválthatnak.
@ó jaj:

IQ szinted = 00 /és ami benne van/

Magyarul, ha átadsz valamit, akkor azt, mondod, hogy tessék. Legalábbis Magyarországon.
Felétek ez nem így van? Kitől tanultál?
Mi még a cselédektől is ezt vártuk el! Titeket ezek szerint nem mi neveltünk!

A beírásodhoz: Nézd meg a bal felső sarokban, hol jelentek meg ezek a hírek, aztán gondold végig, hogy ott hány % szokott lenni az igazság aránya.
Jobb lenne, ha lapoznál! Más oldalakat is olvass, mert így kialakul a csőlátás veszélye!
@rockee: TE vagy kósa???:) üdv néked lajos

és bazmeg hiábamár rubini, haeccer ezek a seggfejek lejáratták magukat nemérted?
az nekem is jó lett volna ha eröt demonstrál(végre) az országunk. de ezek inkább széthúzott seggel fingottak egyet! te szerencsétlen.
én nemazér ugatok, mer cuclib érzelmü lévén a fidesz nyert.:) csk már triplaannyit kell melóznom, hogy megéljek...veszed már az adást?? te fasz.
@Megfigyelo: ha bedöntöttük az Eurot, akkor ez azt jelenti hogy sokkal nagyobb a súlyunk a világban, mint hittük! Mit nekünk a többbszázmilliós EU és Amerika! Folytassuk az Euro bedöntését, és majd ők jönnek kölcsönért!
@istvand:

Bővebben:

A nagyságrendekkel tér el marhaságból már csak úgy lehetne jól kijönni, hogy keresnek egy valutát, ami kb. 100-szor kevesebbet ér, mint a forint és ráfognák a titkárnőre, hogy abban számolt.

Lehetne ez a valuta a HVMMS (hülye vagyok a matekhoz mit a segg).

A tízes számrendszertől való eltérést nem javaslom, mert ha ezzel is problémák vannak, a többi csak nehezebb lesz.
@rockee: Ez jó játéknak tűnik. Nevezhetek a Führbán Viktorral?
@ó jaj: Engem nem is kell komolyan venni, Roubinit meg egyenesen tilos, hiszen ha holnap őt kezdi idézni a világsajtó, mert ráhajtotok, akkor 20%-esik a BUX - óránként... :D
@Ianas: turbánviktor - picike a tehetséged ehhez, inkább aggódj és pánikolj! :)
@rockee: húzd már ki a fejed roubini seggiböl.:)
Azért ez, hogy "az aktivistáik nyalják a macskafost az ucccán..." túlzás. Igaz, nem volna indokolatlan.
Ha annyi hozadéka lesz az ügynek, hogy ráéreznek a felelősségükre, megérte, ha dacból begorombulnak, nem érte meg.
Az utóbbi a valószínűbb.
@Kalimera:
A nagyságrend állításuk is lehet igaz, de csak abban a tartományban ahol nem számít a fejezetek összegénél, mert a szükséges kerekítés is nagyobb tételt okoz.
@Lepényhal: Új tengely forgattya a világot egy hete, a Kósa-Nyújork tengely... :D
@rockee: Én nem aggódom, miért, kellene?

De valóban, még gyakorolnom kell ezt a névgenerálást, vagy inkább csinálok valami hasznosat, hogy végre süt a nap.

Meg is keresem a pöttyös labdámat.
@Lepényhal: Bocsáss meg de azt mondtad, a maszop olyan helyzetett teremtett hogy egy ekkora államférfi és forradalmár belegyalogolt a kaksiba.
De arról volt szó hogy a Vitya nagy és mindent tud.
Én elhittem.
Erre kiderül hogy mégsem? Ne bassz. Egy műkedvelő csapat vitte véghet a szavazó fölkék forradalmát?
Azt mondták a választás előtt, hogy ők tudjék mi van, mi a baj és hogyan lehet orvosolni.
Erre kitürt a forradalom mert egy ilyen vezető kell.
De tényleg.
És mi van most? Tanácstalanság, ötletelés, próbálkozás, kommunikációs zűrzavar.
Ne egy ilyen csapatra nem szavaztam volna.
És légszíves olvass figyelmesen: NEM AZ EREDMÉNYT VÁROM ennyi idő alatt.
Ennyi idő alatt szarni sem lehet rendesen.
De a határozottságot, a tudást elvárom.
Na ez viszon hiányzik.
@Ianas:
Pont ez a zseniális a balos médiakommunikáció ferdítéseiben.

Én naponta min. 30-szor lecsekkolom az árfolyamokat.
Több hónapja.
Ugyanis euróban van megtakarításom illetve vannak részvényeim is.
Tehtát totálísan ellentétben azzal amit pl az RTL klub tegnap esti híradójában vezérhírként közöltek, NEM 2 nap alatt esett 17 forintot az EUR/HUF árfolyam és NEM két nap alatt esett pl. az OTP részvény árfolyama több száz forintot.

Ez itt nem egy tőzsdei elemzés helye. A TÉnyek makacs dolgok, tessék megnézni az árfolyam táblákat olvasni a világsajtót.
És akkor talán majd nem tetszenek hülyeségeket beszélni, mely szerint a Fidesz bedöntötte a Gazdaságot....
@Ianas: Ne csüggedj, neked nincs okod pánikolni, ha így látod a világot... :)
@KarbatettKezűZoltán: Vááá. Napi záróárfolyamokat nézel?
najó eddig volt hawaii..megyek, leviszem a gyereket a játszótérre. utána meg kezdem a melót. pénzt is kellene kresni, ahelyett hogy itt osztom ezt a seggfej rockeet.:)
@rockee: én mindenesetre írtam Obamának, hogy ha csődbemegy Amerika, akad itt nálam a kertben munka.
Miért ez a téma mikor többezer embert kitelepítenek? Egyértelmű h ez az mszp szara, felesleges poszt.
@istvand: Na most ez volt a legjobb komment, amit eddig - lehet egész életemben - olvastam.
@Savanyú Tasziló:

Ha a rendőrség érne valamit, akkor Bajnai nem lehetett volna kormányfő, régen a börtönben számlálná a sarkokat, a vagyonát pedig felosztották volna azok között, akiket tönkretett!
Rendben van a repülőtér. Nézőpont kérdése!
Akkor láttad volna, amikor a választások voltak! Hazalátogattak a déliek szavazni. Annyian voltak, és oly sok kommandós vigyázott rájuk a magyarok pénzéből, hogy csak no! Igaz, egy kicsit idegesek voltak, mert igyekeztek volna haza az ünnepükre, de egy vulkánnak mégsem üzenhettek hadat!
Ezért egy kicsit tovább maradtak a kelleténél. A költségeink pedig nőttek, maradt velük együtt a sötétség. És egyszer csak kivilágosodott.
@bass.gitár:
"A beírásodhoz: Nézd meg a bal felső sarokban, hol jelentek meg ezek a hírek, aztán gondold végig, hogy ott hány % szokott lenni az igazság aránya."

hazudsz.

ezt nézd meg, maga nagyvezír orbán mondja ki a saját színmagyar szájával: lesz.

www.youtube.com/watch?v=PvCJ34UdPrY&feature=related

0:30-nál érdekes...

és most szépen elnézést kérsz a miért órák óta hazudozol itt mindenkinek össze vissza.
@rockee: A világ egyszerű, mint a rajzszög, ami kilukasztotta a pöttyös labdámat :(.

Csak vannak, akik a hitéletüket kivetítik a politikára, és igyekeznek bonyolultnak láttatni.

Én nem aggódom, majdnem biztosra veszem, hogy baj lesz, ilyenkor a férfiember már tervez. Viszont, ha tévedek, akkor legalább kellemes csalódás ér, nem igaz? :)
@vénkujon: Azt kéne, de ott 1000 millió lux a fényerő - hozzátok képest. :)
@Lepényhal:
Sajnos ki kell ábrándítsam, attól hogy az Euro "bedől" még nem leszünk tőke tulajdonosok.
Abban viszont igaza van, hogy az utcán felsöpört euro bankjegyekből könnyedén kifizetjük az adósságunkat egy rövid interregnumban.

Igaz, hogy nem lesz miből reggelit venni másnap, de az már egy másik történet.
A Varga féle bizottsági jelentés számomra nagyon hajaz a 98-ban üres A4-es lapok lobogtatására bizonyos megfigyelési ügyben.
vár, ne legyen igazam :(
és 12 év alatt ennyire futotta
@tjunior: Nem semmi a csákó.
A kulcsszavak: cuclib x 50 (erre fixálódott a faszi), csontvázak, Orbán.
Ezeket ismétli 490 hozzászólásban.
Lassan kimeríti a lehetséges variánsok matematikai számát.
Ne ezért hozta be a Roubini nevét.
Uncsi lett volna.
Valaki azt gondolja Ő igazából a Kósa.
Hát ha az akkor megszenved a bejelentése kifehérítése miatt :)
"Tévedsz, a jelen gazdasági helyzetben nem kell 3 nap sem kell."

Akkor most milyen is a jelen gazdasági helyzet???
@bass.gitár: Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy miután a magyarországi zsidók 90%-át meggyilkolták, a maradék fele emigrált, az ittmaradott zsidó származásuak a lakosság legfeljebb 1%-át teszik ki. Ezeknek is a 90 vagy talán 99%-a magyar nevet visel, vagy azért mert eleve "vegyes házasságban" született, vagy mert )esetleg már felmenőinek) volt annyi esze, hogy magyarosítotson. (Esetleg rákényszerítették erre...) Úgyhogy Magyarországon kurva ritkán lehet tipikus zsidó nevet viselő embereket találni.

No már most, Te ezt vagy pontosan tudod, és akkor egy aljas uszító gazember vagy, vagy nem tudod, és akkor egy tájékozatlan hülye, aki olyasmiről fröcsög, amiről fogalma sincs.
@KarbatettKezűZoltán: Így van. Csak az, aki beshortolta az OTP-t, majd még intraday visszavásárolta, az nem keveset keresett rajta. :P Ilyen trükkök játszanak egy-egy efféle bejelentés körül.
@Rob67: ha már a tudást felemlítetted; az orvosok is tudják a dolgukat, de a beteg, attól beteg. Régen az orvostudománytól is csodákat vártak, azt hitték, eljön az idő, amikor minden betegséget azonnal meggyógyít egy pirula. Ma már tudjuk, hogy azért ez nem ilyen egyszerű, de nem mondjuk, hogy az orvos csak pofázik, hanem tudjuk, hogy a terápia időt vesz igénybe. Az pedig tényleg röhej, hogy azok keltik itt a pánikhangulatot, akik bedöntötték a gazdaságot.
@bass.gitár: Igazad van. A rablónak sitten a helye, egyetértek. Még ha Gyurcsány vagy Bajnai is a neve.
Lemaradtam: a Kaya Ibrahim és Joszip Tot mögött állók azóta leülték a böntit?
Csak az egyenlőség kedvéért kérdezem :)
@thinker_: és ezt te el is hiszed?
fideszes bér-trollok!

csak nektek, csak most :)

Varga Mihály - 2010. április 20.:
"a tervezett 3,8 százalékos hiány nem lesz tartható"

Varga Mihály - 2010. június 5.:
"a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható"
@istvand: látom, te tényleg beleélted magad abba a helyzetbe, hogy mi lesz, ha bedöntjük az Eurot.
@Lepényhal: Jaja, a ház körül mindig jól jön egy néger kertész. :)
@Ianas:
..és azok kiabálnak a legjobban akik lemaradtak róla...
@bass.gitár: Bajnai nem tett tönkre senkit, ez aljas rágalom. Felszámolóként felszámolt vagy átszervezett addigra már tönkrement cégeket. Nem ő károsította meg a kérosuktakat, mert ő azután kezdett hozzá a felszámoláshoz, hogy a cégek már bedőltek.
@KarbatettKezűZoltán: Jaja. Szomorú. Kár, hogy nem tőzsdézhetek, mert a munkaszerződésem tiltja. :)
Szenvednek a libsik! Húdejóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!
Júdeó!
@bass.gitár: Mint általában, ez a fórum sem az értelmes vita terepe, de azért valamit szeretnék hozzátenni: Kedves bassgitár, te vagy az egyik leggusztustalanabb, lepedékes ótvar bráner, akit valaha olvastam. Egy igazi menthetetlen, agyatlan fröccsöntő. Egy élmény volt! Csak így tovább!
@ó jaj: Mi a gondod, zizi? Napok óta azért toporzékoltok, hogy hazudjon már valamit a Fidesz, hogy megnyugtassa a piacokat, és ne mondjon igazat!
@Megfigyelo: Te oktondi, olvass már utána!
@Ianas: És a gyerek vagy az anyós? :)
@Lepényhal: Rendben, orvosos példa. Ne mondd már hogy bíznál egy orvosban aki csak hebeg habog ha megkérdezed mi a teendpője.
Az egyik azt mondja menthetetlen vagy, a mésik kiéáll és azt mondja: a kollega részéről nem volt szerencsés a dolog ilyet mondani. A beteg éállapota bár nem jó, de bíztató.
Mit mond a főorvos? Semmit eddig.
Általában azt szokta mondani, hogy majd megmondja mi a kúra ami kell. És bár az orvsok vérna a szavéra, Ő csak továbbra is ennyit mond: meg lesz gyógyítva.
Oké, a terépiához idő kell, de Te bíznál bennük?
És melyiknek? Dr. Kósának, Dr. Vargának vagy a kórházigazgató professzornak?
@Unommáazegészet: De legalább Te megtaláltad az egyetlen szórakozásod :D:D:D:D.

Na, megjavítom a pöttyös lasztit, azt kimegyek a levegőre inkább.
@Megfigyelo: Szép legenda - kár, hogy nem igaz...
@ati27:
OK!
Magyarországot, a magyarokat békén hagyod! Ennyi!
A jobboldalt választottuk, több, mint 2/3-os többséggel! Mi elviseltük az mszp-szdsz kormányát, hidd el, nem szívesen!
A hatalom, a föld, a víz a miénk. A magyaroké a magyar föld, más itt vendég! Csak vendég!
Érthető?! Véleményetek lehet, meghallgatjuk, nekünk is van, mi ti is meghallhatjátok. Majd a többség dönt. Azaz, jelenleg mi!
@rockee: A gyerek igen, csak az a baj, hogy még nem éri fel az egeret így 2 hónaposan.
@Rob67: Izé, az említettek közül kik voltak miniszterlnökök? Kettő neve rémlik... :D
@bass.gitár: Figy, figy. Kivel beszélgetsz? Csak azért kérdezem, mert ez a "mi" úgy hangzik, mintha lenne itt valaki, aki nem magyar. Vagy tudsz valamit, amit én nem?
Mindebből kifolyólag pedig borítékolni merem, hogy 4 év múlva, ha még lesznek szabad választások, akkor olyan nagyot fog bukni a jelenlegi fidesz kft., hogy egész Európa erről fog beszélni.
És nem azért, mert 1 hét után morálisan megbuktak, hanem azért, mert egész egyszerűen nincs annyi pénz az államkasszában, amiből finanszírozni lehetne azt a sok-sok ígéretet, amit a birkák egytől-egyig beszoptak a választások előtt.
És akkor a haveroknak szánt sok-sok milliárdról még szó sem esett...

A kérdés csak az, hogy kire lehetne tiszta szívvel leadni a szavazatot 2014-ben?
@Unommáazegészet: Heil, de szépen süt a nap.
@Megfigyelo:

Jártál te már az Alföldön, a gazdáknál?
Nem tett ellene semmi rosszat? Akkor miért félt közelükbe menni?
Álljon bíróság elé, és döntsön a jog! Országos hírű ügyvédeket a károsultaknak!
Bajnai vagyonát addig is zárolni! Külföldre kivitt pénzét hazahozni!
@Lepényhal:

Én csak két dologba tudom beleélni magam jelenleg:)))
Ebéd, du-n lovaglás.
Szép napot és jó ebédet mindenkinek.
Üdv
@Lepényhal: Ezt hívják képletesen "lepkeszárny-effektusnak": amikor olyan labilis egy nagy globális rendszer, hogy egy lepke szárnycsapása megváltoztathatja az egész Föld idéjárását.

Most arról van szó, hogy mindenki annyira aggódik az EUR stabilitásáért, hogy az EU-ból jövő legkisebb rossz hír is óriaási pánikreakciókat vát ki. Erre nem gondolt a Kósa et Co.
Utolsó.

MOstanntól az egész ország tőzsde szakértő lesz?

Arról is lesz poszt, vezércikk és tv híradó ha éppen emelkedik az árfolyam?

Marinéni a Bari közt történései helyett Julinénivel holnaptól a medve és a bika harcáról fog csak pletykálni?

(nem kell válaszolni! csak költői kérdés volt!)
@Megfigyelo: De igaz. Polt Péter még főügyészklnt biztosan örömmelé belekötött volna bajnaiba, ha tudott volna.
@thybalt:
Amikor nekem írsz, gyere el a tükör elől, ne akkor gyakorolj önkritikát! Ez így nem ferr!
A fidesz oldalra hiába kattintasz - magukat is cenzúrázzák! Nézd meg pl a mostani Kossuth téri beszédet...

Öreg vagyok, de még nem hülye és a legutóbbi forint elleni támadás elkövetőjét - megbüntették. Ugye!?
Most miért nem indul azonnali vizsgálat, hogy ki shortolt? Ha magyar szál van - az hazaárulás és életfogyti neki.
Miért ilyen nyugodtak,flegmák, mosolygósak a fiúk? Mit tudnak?
Egy ország kíváncsi az átvétel adatainak ütköztetésére - mert nyolc évig azt hallottam tőlük, mindenre van pénz, adó csökkentésre is...

Az államadósság (ha jól emlékszem) 60-70%-a az önkormányzatok sara (amit egy cég sikerdíjért kezel). Miért nem kell ezt az oldalt vizsgálni, elszámoltatni?

Milyen létszám csökkentés, ha a miniszterek mellé 44 államtitkárt (és még majd ennyi helyettest) kineveznek miniszteri fizetéssel? Már most többe kerül ez a "takarékosság", mint eddig!

Elegem van, hogy hol a bal, hol a jobb, hol a közép oldal teszi az állampolgárait tönkre a mutyival!
@bass.gitár: Tévedés, a Magyar Köztársaság alkotmánya szerint tilos megkülönböztetni a magyar állampolgátok között +magzarokat" és "nem magyarokat".
@rockee:

Roubini egy megélhetési vészmadár, a gazdasági tv-k celebpojácája, külföldön baromira nem veszik komolyan... attól, hogy nobel díjat kapjon pedig igenigencsak messze van :D tájékozódj kicsit
@Rob67:

Ti voltatok hatalmon 8 évig! Leültettétek őket. Nagy igazságosságot ígértetek!

Amennyit teljesítettetek, ahhoz képest még sok szavazatot is kaptatok!
@Bergeroth:
Én nem az ígéretekre szavaztam.

Arra, hogy a 8 éve (szarul) kormányzó csapat MINDENKÉPp átadja a helyét egy másik csapatnak.

A következő választásoknál meginnt fogok szavazni, bár ha ezek is szarul fogják csinálni akkor tényleg költözöm. (ahogy Feri már javasolta pár évvel ezelőtt)
@bass.gitár: Ha bármi rosszat tett volna, mér Polt Péter lecsukatta volna. Ez 0gy olyan aljas rágalmazás, amiért - akár az IP címed visszakeresése űtján - börtönbe kerülhetsz.
@bass.gitár:
Én sem szeretem az mszp-t hidd el. Mondhatom azt, hogy fidesz szimpatizáns voltam/vagyok? Szerinted miért jöttem ki? Segítek: "nem tetszik, el lehet menni"
@nickleeson: Miért, egy török nem kaphat Nobel-díjat? Elég sokan adnának neki...
@Megfigyelo:

Be kár, hogy ezt nem tartották be az utóbbi évben!
Most az Alkotmányt is változtatni fogják! Nem toldozni-foltozni! Új Alkotmányunk lesz!
@Rob67: ember...
egy hete vannak kormányon...
itt az árvíz, belvíz....
mire vársz?????
az előző 8 év után kánaánt 5 nap alatt???
az otletelési szoveg egy kiforrott maszopos demagógia......
@Bergeroth: Most írják át a választási törvényt, hogy ne legyen több szabad választás, csak választási paródia.
@bass.gitár: Megnyugtatlak, hogy az is tiltani fogja a "magyarok" és "nem-magyarok" megkülönböztetését, mert meg kell majd felelnie az EU "koppenhágai kritériumainak".
@Megfigyelo: Nem, nem ezt hívják "lepkeszárny-effektusnak". Ezt szándékos csúsztatásnak hívják. A forintnak az Euro-Dollár árfolyamhoz semmi köze.
@Megfigyelo:
Ha kiadta volna a baloldali parlamenti többség.
Régi róka stílus. Olyan III/III-as. Nem tetszik valami, papírom van, tollam van, felnyomatlak!
Az Index nem a liberális oldal?

Miért hangzott el annyiszor, hogy más államokban még a parlamenti mandátumát is vissza kellene adnia. Valami más oka is volt? Sukoró? Ez kérdés, nem vád!?
@Megfigyelo:
Sajnállak.

Nehéz lehet rettegésben tölteni a hétköznapjaidat.
@Megfigyelo:
Az EU-ban nem bízok. A szlovákok ellen sem tudnak, jobban mondva, nem akarnak fellépni. Nem érdekük, nem teszik!
@ati27:

Ennyi elég volt? Mi lesz a szüleiddel, a családdal, a hazáddal?
Megkapod azt a megbecsülést, ami jár?
Vagy majd a gyerekeid megkapják? Mi mindent kell ahhoz elviselned? Bárhova mégy, mindenhol idegenként fognak kezelni, ezt hidd el!
fuggetlenul mindentol, a csontvazakat hozzak nyilvanossagra

kulonben pont olyan ordas boffentes ez mint a lehallgatas volt...
@Megfigyelo: Van rosszabb hír is, barátom: az új médiatörvényt is írják... :D
@Unommáazegészet: Mint már másnak válaszoltam, amikor Bajnai miniszter lett, még Polt Péter fideszes klpviselőjelőlt volt a főügyész. Ha Bajnai korábban bármi kifogésolhatót tett volna, azonnal belekötött volna.

Ez az egész olyan, mint amikor valaki baltával nekimegy a villanyórásnak, amikor az kikapcsolja a villanyát. Pedig az csak a munkáját végzi. Bajnai is csak a munkáját végezte a tönkrement cégek felszámolásakor. Egy céget épp azért kell felszámolni, mert nem tudja kifizetni az adósságait - a felszámolótól nem vérható el, hogy a sajét zsebéből fizesse ki más adüsságát.
Mi az, hogy hazudtak? Itt nem ez a lényeg!

Hanem az, hogy há de a nyolcév pfffrrrr szemkilövetős ggrrrhhhg gyurcsányterrorr kkkrrrrhöfff államcsőd prrrrrhhhöööösss mocskos kommunisták blööööeeeee!!!
@rockee: ezt örömmel hallom :-)
@peti6: na ide is eljutottam, lemaszoposoznak :)
Pedig a Vityára dobtam az ikszet.
Akkor szerinted abban is hazudtam, ha te mondod bátyám. Így akarrtam belülről bomlasztani a szavazófülklés forradalmat.
De, lasabban leírom hátha te is megérted, egyszerű lesz, rendben?
Nem vélság kezelést és eredményeket vártam. Idestova harmadszor írtam le. Minél hithűbb vagy annél nehezebb ezt értelmezni?
Azt hiányolom, hogy olyan alapvető kommunikációs hibákat vétenek amit nem az árvíz magyaráz.
Mindenesetre megmosolyogtató erre fogni :)
A Kósa-Szíjjártó-Varga háromszögnek ehhez semmi köze, kinyilvénították hogy gőzük nincsen mi van és mit is kellene tenni.
Ha ez a véleményem demagóg maszop duma, rendben.
A válaszod viszont nyilván a feltett kérdésre adott kitérő reflex. Ha nincs magyarázat akkor jön a ballib-cuclib-maszop duma.
Politikus e vagy?
Mindenesetre, ha nem szabad rosszakat jósolni, mert valóra válik, akkor ez az egész libsi szájtépés, ami most kerekedett egy-két odavetett nyilatkozat körül, mi?
Bajnai Gordonra meg pont itt "csodálkoztak rá" egy indexes riport kapcsán, hogy "nem érti", mi a korrupció Sávoly körül. Pedig ha 80 cikkben nem leplezték le, akor egyben se. Csak akkor más volt a prioritás.
@bass.gitár: A liberális jelző valami olyasmi jelentéssel ruházódott fel az urak ténykedése által, hogy "szabadon hazudozó, lopkodó, az övétől eltérő véleményeket nem tűrő" gazember...
@Lepényhal: Speciel az AP is a Magyarországról jött riaszró hírekről írt...
1:ennyire nem lehet senki sem hülye (még a FIDESZ sem)
2:megnyerték a választást, szarnak a látszatra
3:már vizsgálja a shortolási eseteket a PSZÁF
4:most hozták be az országba az eddig offshore cégekben lévő pénzt, egészen kedvező árfolyamon
@Megfigyelo: igen, ahogy külföldre szakadt hazánkfia, Paul Lendvai is folyton rólunk ír. Valakiknek tehát fontosak vagyunk, ez tény.
@istvand:

Ez csak erőlködés ...

Négyzet- vagy köbforint nincs. Ha lenne, akkor se lehetne összehasonlítani a "sima" forintot a négyzetforinttal.

Az egy négyzetmétertől viszont továbbra is a minimum 100 négyzetméter tér el nagyságrendekkel.
@bass.gitár: Na neked sem ártana hangszer váltani bratyesz. Ez a megszemélyesítés miszerint én/mi voltunk hatalmon...
Hát ha így lett volna :)
Te honnan tudod? A szavazás titkos volt, te beleláttál?
De rendben, végeredményben a basszgitár max négy csatornás... :)
Kánaán nem kell fpleg nem hetek alatt, dehozzártés igen.
Nem azért mert a cuclibeket védeném, védje a tesód. Én ugyan nem.
Azért kéne hozzáértteni vagy elhitetni mert az lenne a jó az országnak. Ha ez nincs meg az csak kár.
És attl hogy a maszop kért okozott, ne akarjam megbocsátani a következőnek, rendben?
vagy meg kell.
De mégegszer, lassan basszikém: a rablónak sitten a helye,még ha Gyurcsány vagy Bajnai is a neve. De a Kaya Ibrahim és Joszip Tot mögött állók azóta leülték a böntit?
Mintha el felejtettél volna erre válaszolni.
Ok rendben, a maszopozás a könyebb út, legyen úgy, maszop bérenc vagyok :)
Válasz lesz-e?
@bass.gitár: Bajnai emlékeim szerint nem volt képviselő, tehát nem kellett volna kikérni. Egyébként, ha bűnccselekmény gyanújával találkozik, a főügyésznek akkor is kötelessége kikérni a gyanúsítottat, ha a parlament várhatóan nem adja ki. Ha nem tesyi, súlyos kötelességszegést követ el. Egyébként nem emlékszem az elmúlt 20 évben olyan esetre, hohy *köztörvényes* ügyban bárkit is nem adott volna ki a parlament. Rágalmazási stb. ügyekben meg általában senkit sem adtak ki.
Nem a két nyilatkozattal hazudtak, hanem most kényszerülnek hazudni.

Pöttynyi kis különbség.
@Lepényhal: De sajnos még a Dow Jones index bedőlését is a "magyar államcsőd" hírének tulajdonították.
@Megfigyelo:

Most lesz népszámlálás. Benne lesz az ívben a vallási hovatartozással kapcsolatos kérdés is. Majd meglátjuk az adatok feldolgozása után, hányan merik bevállalni vallási hovatartozásukat! Eddig miért tiltakozott az szdsz ez ellen a kérdés ellen.
1%?? Ugyan már! Ugye ezt te sem hiszed komolyan. Nézd meg, hol dolgoznak, milyen munkakörben, mennyi fizetésért.
Nézd meg '45 óta hányan voltak miattuk kénytelenek elhagyni az országot! '56-ban kik voltat a felelősek annyi magyar megkínzásáért. Ebben te jobban otthon vagy!
Mellesleg ezt a devizahitelesekmegszívjákmertgyengülaforint dumát abba kellene hagyni a takaros p....ba. Még mindig sokkal jobb a kondíciójuk, mint a forinthiteleseké. A másik pedig az, hogy gondolkodjunk, mielőtt aláírunk valamit. (Mondom úgy, hogy 25 év házasság után lett kocsink, nincs plazma TV, nincs luxus, gyerek elvégezte az egyetemet, igaz, nincs hitel sem)
@Lepényhal: Ez az ájtatos manó képű Bajnai a legnagyobb tolvaj az országban, a sukorói telekcsere mögött is ott van, Sávoly mögött is ott van, a MALÉV eladása mögött is ott van... És lehetne sorolni még hosszan...
@Rob67:
Leírtam. Keresd meg, olvasd el! A büntetésre, a szálak kibogozására 8 éve volt az mszp-szdsz kormánynak. Megtette? Te biztos tudod, ha nem, miért?
@Mínosz: Nem mellékesen azért is kussolniuk kellene, mert 8 éve folyamatosan az erős forint ellen küzdöttek az eftársak. Ki ne emlékezne Medgyessy Pöpi "az erős forint ócsítja az importot" kezdetű böffentésére...
@bass.gitár:
Bizony benne van a pakliban. De szerencsére elég liberális szemléletű országban vagyok. És most a liberális jelzőt ne az otthoni mércével mérd! És igen, pont a gyerek miatt szeretnék maradni hoszabb távon. A képzés sokkal jobb, a gyerek lát világot, 3 nyelvet fog beszélni. De jogos a felvetésed!
Komolyan, tegnap óta megy ez a hülyeség, minden kommentáló úgy tűnik számomra, hogy alig várta mikor lesz végre baj... A Fidesz szimpatizánsok, hogy a csontvázak csörögjenek, a maszposok meg azt, hogy a KOSASZIJJÁRTÓ azonnal monnjon le, és adja az összes vagyonát az éhező devizahiteleseknek... Bazeg, mióta van a kormány ? Meg különben is, mi a faszt akarunk, amikor a fél ország szó szerint áll a vízben? Ki faszom érdekel a két három politikus hülye aki faszságokat beszél és mi meg itt rágjuk a csontvázat... 8 év után egy hét kormányzati időszakban, úgy, hogy közben kezelni kell az árvíz , belvíz és egyéb gazdasági bajokat már rögvest komoly döntéseket vár mindenki. Holott a bajnai-gyurcsány kormány kb. 4-5 évig csak a lopáson jártatta a kezét, a helyett, hogy kormányzott volna. Ja és ha ez így lett volna szerintem azorbán sem győzött volna 2/3 sem... De nem így volt, most a patás és bandája van hatalmon és ezek nyomják a vakert. Majd ha, legalább eltelik egy hónap lehet kiabálni, ha még mindig csak spirituális kormányzás lesz a tényleges rendbetétel helyett... Addig meg kuss szerintem mindenkinek.
@Megfigyelo: "De sajnos még a Dow Jones index bedőlését is a "magyar államcsőd" hírének tulajdonították."
Akkor visszatérve a lepkeszárny-effektus példádhoz, abban pont az a lényeg, hogy azt a rosszcsont, szárnyaival verdeső lepkét, aki a vihert okozta, lehetetlen megtalálni. Ezzel szemben, ha jól értem, az egész világ számára nyilvánvalóvá vált, hogy a világ tőzsdéit a FIDESZ kijelentései irányítják.
@Lepényhal: Nem, csak az EU (és főleg az EUR) stabilitása körül vannak a befektetőknek parái, és mindenre idegesen reagálnak. Hétfőre-keddre derül csak ki, hogy megússzuk-e Kósa és Szijjártó baromságát. (És akkor még finom voltam...)

Mit gondolsz, ha nem a nemzetközi stabilitást fenyegették volna, kaptak volna ilyen nagyot a pofájukra, hogy rögtön tudomásul vették, hogy tartani KELL a Bajnai-féle 3,8%-ot?
Tisztelt Savanyú Tasziló!

Mint írja:
"Savanyú Tasziló 2010.06.06. 11:45:55
@KarbatettKezűZoltán:

A politika, a köz képviselete helyi és országos szinten nem arra való, hogy a saját zsebükre játszanak... ez a jelenség ölte meg a szociálistákat, szdszt-s - de már elnézést kérek, ez nem ballib sajátosság, - a hatalom velejárója: vélhetően így fog járni a következő hatalom is."
A következő hatalom már volt hatalom: Ellene hozták létre a Keller féle Sherlock Holmes irodát, ami semmit nem talált, pedig Keller még pirittel is próbálkozott. Kb 100 vizsgálatot indítottak Fidesz, Orbán stb ellen. Hiába. És végül a pofátlanság teteje, Keller 55 millióért rendelt magánnyomozót Orbán lejáratására. Semmit nem talált, sőt a nyomozó maga nyilatkozta, hogy Orbán szerinte tisztességes ember. Kérem, ha máskor ilyen nagyívű általánosításokba kezd, ne a Varánusz normákat kövesse.
@ati27:
Sok sikert! A magyar nyelvet gondolom megtanítod a gyermekeidnek, és eljön az idő, amikor úgy látod, vagy a gyermekeid úgy látják, hogy itt vannak itthon.
@Megfigyelo: A nemzetközi stabilitás és a pénzéhség között a különbséget jól érzékelteti egy hír, amit a Kossuth rádióban hallottam: a gazdag országok (Dánia, Nagy-Britannia, USA, stb.) által az "érzékeny" bankok talpraállítására fordított összegből 100 évig lehetne etetni egész Afrikát. Ne keverjük tehát a stabilitást a "minden lopott forint édes nekünk" érzéssel.
Szegény Mádi Laci igazat próbált mondani és elzavarták.

Az lesz a gyönyörű, ha mégis bevezetik a központi beszedésű ingatlanadót, mert a "hiány cél csak így tartható" ;) (bár ez a nyakig eladósodott jellemzően Fideszes Önkorikat kinyírja). akkor az a minimum, hogy Mádit jelőlik államfőnek.

Nemzeti együttműködés, mi? MUHAHAHA
@bass.gitár: Te hülye és/vagy gazember vagy. tessék egy kicsit utánanézni.
A 45-46-os felmérések szerint kevesebb mint 100.000 a faji törvények szerint zsidónak minősülő maradt életben (főleg Bp-en), ill. jött vissza a deportálásból. Ennek kb. a fele legkésőbb 56-ban emigrált. Figyelembe véve a "vegyes házasságok" elterjedtségét, ma legfeljebb 100.000 olyan honfitársunk van, akinek a felmenői között a zsidók aránya 1/4 vagy több. (Az lehet, hogy 120-as IQ felett egy kicsit nagyobb ez az arány. Talán nem csak véletlen, hogy majdnem minden magyar Nobel-díjas zsidó vagy félzsidó -mint Szentgyörgyi- származású volt...)
@bass.gitár:
szigorúan! Itthon csak magyarul! Már egy csomó magyar népdalt/versikét tud kívülről, és még nincs 2 éves! De ennek ellenére azt merem mondani, már két hazám van! Nagyon jó érzés hazamenni, és jó érzés hazajöni! Lehet hogy ez nehezen érthető! Amugy meg Borsodiakkal kapcsolatban: ha nem is onnan származom de sokat voltam ott bringa/vizi túrán. Hihetetlenül sok kedves emberrel találkoztam ott! Ezért is éreztem úgy, hogy ha szerény módon, is de probálok segíteni!
@bass.gitár:
Meg tudom érteni a problémáját, valószínű ha így mennek tovább a dolgok, akkor én is elköltözöm ebből az egyre inkább lakhatatlan és élhetetlen országból.
A te problémádat, a vele kapcsolatos felvetéseiddel, viszont nem értem.
Ilyen háttérrel, ami itt van, még azon sem lehet csodálkozni ha valaki letagadja az állampolgárságát.
@Megfigyelo:
Számolj újra! 90%-át legyilkolták, akkor marad 10%. Eddig világos. Kiment szerinted a fele, akkor is marad 5%! Ha valaki más nevet vesz fel, attól még a vallását megtarthatja, tehát marad 5%-ék! De itt is történt gyermekszületés, és egyre többen jönnek közülük vissza. Többen, mint amennyi kimegy! De olyan is van, aki kettős állampolgárságot vesz fel! Ők könnyebben megkapják, mint egy zs.idó ősökkel nem rendelkező magyar állampolgár a magyart. Földet vesznek, vállalatokat vesznek meg. Rájuk is vonatkozik, akinek nem tetszik, el lehet menni!
A számolást pedig kezd újra! Az adósaidat is így fejed le?
@Lepényhal: A lepkeszárny-effektusnál nem a megtalálhatatlanságról van szó, hanem arról, hogy egy önmagában jelentéktelen kis hatás a rendszer instabilitása miatt óriási változásokat tud okozni. Itt a hangsúéy a globális rendszer instabilitásán van. Emlékszem, amikor - már talán 10 éve - a maláj ringit (vagy hogy hívják) bedőlése egész Ázsiát tönkretette, és az egész világgazdaságot alaposan megrázta. Ilyen világban élünk. Kedd előtt nem nyugodhatunk meg, hogy megúsztuk Kósát és Szíjjártót...
@Franciska18: De ezeknek elég volt 1 hét ahhoz, hogy bedöntsék az országot.
@Megfigyelo:

Én sem akarok vitát nyitni, de a magyar zsidóság kezdte el építeni a polgári magyarországot a második világháború előtt. Közvetve ők azok akik azt a fajta társadalmi berendezkdést "honosították" meg amit szerenénk most is elérni: a "polgári Magyarországot". Ez tény, aztán gondoljon mindenki azt amit akar.. Szíve joga! Nem kötelező egyetérteni vele!

off:

egyesületi szinten is körvonalzódik a segítségnyújtás az árvizkárosultaknak. Még nem tudom, hogy mennyi, meg kinek, de ha szerény mértékben is hozzázjárulunk, dolgozunk az ügyön! Kitartás, veletek vagyunk a távolban is!
@Megfigyelo:
Lépj vissza a számolásodhoz! 100-90=10!
Annak a fele 5! Ha valaki nevet változtat, attól a vallását megtarthatja. Vegyes házasságokban is felveheti ősei vallását. ITT ugyanis vallásszabadság van! Ez Magyarország! Tudom, hogy ez nem mindenhol van így, neked ez szokatlan! Azóta gyermekeik is születtek, sok a kettős állampolgár, akik visszajöttek. Az 1% nem igaz!
Az, hogy ki a gazember, azt a választások megmutatták. Lehet lapátot venni, menni a töltésekre dolgozni. Tudom, hogy a fizikai munka nem az asztalod, de próbáld meg. Az én őseim is megtették, amikor a tieid kisajátítottak mindenüket! Dolgozz!!!
T. zsidózók!
1.,Nem zavar, hogy a Fidesz össze-vissza hazugságaitól kissé OFF topic a judeázás?
2., de ha már annyira akarjátok: Hát nem az első királyunk ajánlotta fől az egész országot egy Mária nevű izraelita asszonynak?
@bass.gitár: No de a bécsi döntésekkel stb. *megnövekedett* országterületen összesen 800.000 "zsidónak minősülő" volt.
Ennek túlnyomó többségét meggyilkolták, a maradék fele emigrált, akkor most mégis hányan lehetnek? Az 1% is csak úgy jön ki, ha negyedzsidókat is beszámoljuk...
Ha már zsidóság akkor ajánlom elolvasni ezt a művet: Lajos Attila: Raoul Wallenberg - Mítosz és valóság
Volt szerencsém pár hete egy előadáson részt venni, amit a szerző tartott. Tanulságos volt. Számomra más megvilágitásba helyezte a magyarországi zsidókat. Pozitívabb lett a kép mint előtte gondoltam. De ez szintén a saját véleményem!
@ati27:
Biztos megköszönik a segítséget, nem felesleges. Remélem több gyermeked is lesz, boldogok lesztek, minden gyermeked beszélni fogja a magyar nyelvet. Gyakran fogsz hazalátogatni, és egyszer itthon is lesz házad, otthonod.
A rokonokat, az itthoniakat pedig sohasem felejted el!
@OsztJónapot: Elnézést, igazad van, de nem mehettem el szó nélkül a mocskos uszítés mellett. Kötelességemnek éreztem szóvátenni. (Lehet, hogy hiba volt. De nem biztos.)
most rögtön húzzanak a fenébe, jöjjön vissza a Bajnai!!! Csak így menekülhetünk meg!!!! Remélem olvassa a sok barom fideles, meg a szegény átvert szavazók is!!!!!!!
@ati27: Tökéketesen egyetértek. Nem mehettem el szó nélkül az alamuszian aljas antiszemita uszítás mellett.
@Megfigyelő: OK! ... én sem...
@Megfigyelo:
Egyszer a zsidózás lezárásra került, te nem voltál itt.
Bármilyen világháború mindenki számára veszteség. Legyen az magyar, cigány, német, horvát, vagy vallási közösség, így a zsidó!
Felhánytorgathatjátok a múltat, de akkor el kell tudni viselni, a viszontválaszt is!
Lehet ócsárolni a másikat, fenyegetni is, de akkor mit vársz cserébe?
@bass.gitár: Még annyit: 45-ben *a zsidók miatt* csak a gyilkosok voltak kénytelenek elhagyni az országot. (Ami nem jelenti azt, hogy mindenki, aki 45-ben elhagyta az országot, az gyilkos lett volna, de az nem a zsidók miatt hagyta el.) Az 56-os megkínzásokra való utalás meg a történelmi ismeretek tökéletes hiányára utal.
figyelitek a jobbereket hogy vagdalkoznak eme sajnálatos tények láttán?! :)
akkorát bukatak, mint a hétvégén a magyar válogatott Hollandia ellen. a megváltó kormányuknak most már nemcsak arról van papírja, hogy kamuzás volt a kampányuk (ismerős?), hanem h trükközni próbálnak a számokkal(és ez ismerős?) :)
@bass.gitár: Mivel a zsidókat egyszer már legyilkolták Magyarországon, a németeket meg az 1941-es népszámlálási ívek adatai alapján telepítették ki 45 után, indokolt mindenki averziója azellen, hogy a népszámlálás űn. kényes adatok összegyűjtését is jelentse. Ez alapvetően alkotmánysértő is éppen ezért.
"A Bajnai kormány dokumentumai nyilvánosak,"
Épp csak az igazságtartalmukkal volt némi gond.
@.Pierre Bezuhov.: Az persze nem tűnik fel, hogy a leköszönő kormány sem volt fair - ismét, 2006 után sem?
Tisztelt Megfigyelő!
A Bajnai és a Hajdúbét ügyében még korai ilyen biztosan nyilatkoznia. Lehet, hogy az egy korai Sukoró. Mint tudja az is úgy szerepelt Bajnai előadásában, hogy minden oké, aztán kiderült, hogy semmi sem oké. Már vagy 1 milliárdos kárról van szó.
Bajnai és a Wallis nem csak felszámoló volt a Hajdúbétnél. De talán kiderül, mi is történt.

Néhány adalék az ügyhöz:
www.korrupedia.hu/index.php/Hajd%C3%BA-B%C3%A9t

Megfigyelo 2010.06.06. 12:03:02
@bass.gitár: Bajnai nem tett tönkre senkit, ez aljas rágalom. Felszámolóként felszámolt vagy átszervezett addigra már tönkrement cégeket. Nem ő károsította meg a kérosuktakat, mert ő azután kezdett hozzá a felszámoláshoz, hogy a cégek már bedőltek.
@bass.gitár:
off:
Van házam otthon, eszem ágában sincs eladni. A család nagy része is otthon van. Másrész nagyon jó dolog ez a fapados repülés. :) mégsincs olyan messze.
On:

Várjuk ki a végét! én tartom magam ahhoz, hogy ne egy hét után itéljük meg a kormányt. Tul sok mozgásterük amugy sincs. 2-3 év után pedig már latszania kell a koncepciónak, ami az előzetes adatok alapján jó irány. Orbánék többször voltak errefelé(svédország-norvégia) forrásom szerint, gondolom szétnéztek, és egy két ötletet átvesznek. Mert higyjétek el, nem kell uj dolgokat kitalálni. Csak át kell venni a jól működő dolgokat.
Csak úgy by the way még egy "nyílvánosság": oszkopeter.blog.vg.hu/ a www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/%28menudocs%29/E423AA11FCDF2D89C12577220043B02F/?OpenDocument mellé...
Minthogy szerintem itt senki sem költségvetési szakértő, - de talán közgazdász , vagy legalábbis komolyan érdeklődő - nem árthat....
Most olyan dolgokat nem is említek mint az IMF,EU, vagy a költségevtési Tanács....
No ezeket kellene összevetni a (mások által) "önképzőkör"-nek nevezettek által gyártott, (egyelőre) "TITKOS" jelentéssel.

Nekem már ez az egész, így ahogy van nem nagyon tetszik, de hát izlés dolga...
Amúgy az meg kifejezetten elbűvölő, hogy Orbán azóta nem beszél, hogy megválasztottuk. A miniszterek is igyekeznek kussolni. Gyakorlatilag minden pozitiv bejelentés marad Orbánnak, pár a minisztereknek, a többit meg majd a strómanok elintézik.

A dolog logikája nekem mondjuk annyira nincs meg. Ha folyamatosan ugyanazok a balfaszok ontják a tegnapi hülye álláspontjukkal totálisan ellenkező mai hülyeséget, akkor nem az a két ember fog idegesíteni, hanem az egész párt, ami miatt ezt hallgatnom kell.
@bass.gitár: Én nem ócsároltam senkit, te uszítottál, hogy nincs zsidó nevű az árvízkérosultaknak felajánlók között, én meg megírtam, hogy statisztikailag ez nem is várható. Arról nem tehetek, hogy nem tudsz számolni...
Tisztelt Megfigyelő!
Kérem ne tegyen tulzó kijelentéseket.
A zsidókat nem gyilkolták le
Magyarországon. Magyarországon csak akkor lett koncentrációs tábor, amikor a kommunisták, Péter Gábor, Rákosi, Gerő és társai létrehozták Recsket és a többit. Tovább úgy tudom, hogy efféle adat megadása önkéntes, tehát semmiféle erőszakos adatgyűjtésről nincs szó.

Megfigyelo 2010.06.06. 13:39:30
@bass.gitár: Mivel a zsidókat egyszer már legyilkolták Magyarországon, a németeket meg az 1941-es népszámlálási ívek adatai alapján telepítették ki 45 után, indokolt mindenki averziója azellen, hogy a népszámlálás űn. kényes adatok összegyűjtését is jelentse. Ez alapvetően alkotmánysértő is éppen ezért.
@bass.gitár: Te mégis mit tudsz az én őseimről, hogy ilyen kijelentéseket engedsz meg magadnak?! Mondjuk úgy: hogy képzeled ezt?!
Hát én a három lehetőség közül a másodikra tippelek, erősen, és jóindulatú vagyok, ha a hamramdikat nem veszem figyelembe...

"a Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét."

Még rosszabb, mert akkor egy még pluszban egy kezdődő világválság is kellett, most meg már pont evéckélükn ki belőle, és ezt az eredményt sikerült egy hát alatt majdnem lerombolni...
@ColT: Nem volt. Nemzetközi hivatásos szőrőzők ellenőrizték. Varga pofátlanul hazudik. Nem is mert egyetlen konkrét számot sem mondani.
@Chat Egon: Majd talán kedden mondhatjuk, hogy "majdnem", Egyelőre még fennáll annak a veszélye, hogy bedől az ország ennek az "apró stiklinek" eredményeként...
@manipul: Az nem érdemi különbség, hogy előbb német területre vitték őket. A magyar kir. csendőrség adta át a vonatokat az SS-nek. Egyébként sokukat közvetlenül Magyarországon gyilkolták le, pl. a Dunába lőtték, vagy kivégezték, mint Radnóti Miklóst Abdán.
@manipul:
Természetesen nem gyilkoltak zsidó tömegeket n Magyarországon. "Csak" közölük mintegy félmilliót Horthy csendőrei meg a magyar államszervezet marhavagonokba rakott és a szövetséges hitleri Németországba toloncolt "végleges megoldásra".

Micsoda szemforgató megnyilatkozásaid vannak itt.
Mindkét oldal szerint Kósa a legkedveltebb FIDESZ-es politikus,(természetesen Zorbán után) népszerűsége Zorbánéval vetekszik, ha ez így van, akkor én kérek elnézést.
Hát itt sok baromnak elgurult a történelemkönyve, remélem ugyanaz fog történni velük és a családjukkal, amiről most azt mondják, hogyb nem is történt meg. Isten süket és vak volt akkor, de talán már manapsáf feléledt, lehet imádkozni
@ati27: Hát ha egy hét elég volt nekik arra, hogy nehezen jóvátehető (reméljük, de még nem biztos, hogy nem jóvátehetetlen) károkat okozzanak az országnak, sőt az egész EU-nak, akkor már egy hét után is meg kell ítélni őket.
@bass.gitár: hagyjatok mar ezt a hulyeseget , tenyleg. Otthon hany ember koltozik eleteben mas telepulesre? Sok. Es ha videkre mennek, falura, ott mindig is jottmentek lesznek. Nem kell ehhez kulfoldre menni. Sot a magyarokra meg jobban jellemzo ez, mint mas orszagokra, hogy abszolut nem befogadoak a mashonnan jovokkel szemben.
Koltoztem az eletemben parszor.

Jb, Jaszalszoszengyorgy, BP.... Es most London. Mikor falura mentunk, ott jottmentnek, meg varosinak mondtak, mig nagyvarosokba menve sosem ereztem kirekesztettseget. Fontos MO. nekem, de nem a lakhelyeben, hanem lelkeben magyar a magyar. AMint lesz gyerekem, magyarul beszelek majd vele, mint ahogyan itthon is magyarul beszelek.

Szerintem az otthoniakgondoljak csak ezt a kirekesztettseget olyan nagynak, aki benne el kevesbe. Otthon pl. mikor kaptam volna mondjuk feketeborukent munkat? Es hanyszor lett volna beszolas, mit keresel itt takarodj?

Orulok, hogy multikulti orszagban elhetek, ahol szamitanak a munkamra, ahol nem huznak le....
A családjának, őseinek a múltját mindenki maga tudja!
A per nélküli likvidálással pedig nem értek egyet, ez magyarokra nem jellemző!
@d.z.: Nagyon az orrukra koppinthattak (meg is érdemelték), most már nem tehetnek mást, mint haptákba vágják magukat: "Igenis, értettem, 3,8%!"
@bass.gitár: Ha ez nekem szólt, akkor nagyon dodonai!
@manipul:

Orbánnak fontos beosztása van az EU-ban!
Nehéz helyzetben van az ország, amikor átveszi a miniszterelnöki posztot.
A Fidesz vezetését megosztja mással, de továbbra is beleszólása lesz minden kérdésben.
Fontos: családapa, 5 gyermeke van! Nem vált el, magánélete az eddigi miniszterelnökök között a legrendezettebb!
@Megfigyelo:
Sétálj egyet a törököknél, várnak szeretettel, a családoddal együtt!
@bass.gitár: Gratulálok,most már könnyebb szívvel fizetem a hiteleket, ha jövő héten a forint enyhe süllyedése miatt a MOL emeli a benzin árát, az meg tovább fokozza a jókedvemet.
@bass.gitár:nem olyan fontos: az eusok biztos megtréfálják majd viktort, egy lajosfotóval szitanyomott fingópárnával a következö ulésen. biztos lesz majd nagy nevetés.:)
Szijjártó, Kósa: gratulálok, faszfejek.
Egy (hülye) devizahiteles.
@apc:
Nekem is örömömre szolgált fizetni a villany- és gázszámlákat. Nem is tudom hányszor mondta el Ferkó, hogy nem nem emelés. 2006-ban volt 2-3-szor. Emelkedtek az árak, csökkentek a bérek, nőtt a munkanélküliség, pedig gordon megígérte, hogy bennünket a gazdasági válság kikerül. Az a fránya válság sem fogadott szót nekik, az árak ismét elkezdtek emelkedni, munkanélküliség tovább nőtt.
Izgalmas volt itt az élet!
Ferkótól megkaptuk párszor, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni. Az egész csapata itt lebzsel, nekünk ez sokba van. Gordonnak feleségére, szeretőjére, gyerekeire kellett vigyázni állami pénzen. Öröm volt fizetni az adót!
Egyre több fiatal nem lát lehetőséget a megélhetésre, ezért külföldre megy. De hiszen sokan ezt akarták! De ki fog dolgozni? Mert ennyi vezető beosztású emberre nincs szükség. Dolgozni pedig kellene valakinek. Ahogy látom, a parlamenti székből feltápászkodóknak nem füllik a foguk a munkához, még a hozzátartozóiknak sem!
Felétek ki végzi a fizikai munkát? Vagy ezt szerinted, hogy tervezték az okosok?
@bass.gitár: Az országot teljes rendben adta át Orbánnak a Bajnai kormány. A Bajnai vezette Magyarországot már hónapok óta példaként állítják az EU tagállamai és más országok elő, mert lecsökkentette a deficitet, ezzel felére sikerült levinnie az államkölcsönök kamatát stb. Most ezt a hitelességet tették egyetlen hét alatt tönkre ezek a gazemberek, ami a legjobb esetben is évi 50 vagy 100 milliárd plusz kamatkiadást fog nekünk jelenteni...
@Megfigyelo:
Na mit gondolsz, ezért nem járna pár év börtön?
Az, hogy ki a fasiszta, nézd meg a családi képtáradban! Vagy utazz egyet! Mi az neked? Téged biztos nem toloncolnak ki sehonnan!
Hoppá! Egyiptomban nem ment alapított családot senki közületek ugye? Mert állampolgárság ugrik, még annak is, aki bevisz!
Légy rájuk tekintettel, rendes emberek. Tudod, egyenlőség!
@bass.gitár: Megnyugtatlak, hogy én Egyiptomban is egy nagy tisztelettel fogadott magyar professzor lennék.
A 2010-es költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz; azonnali, sürgős beavatkozásra van szükség jelentette ki Varga Mihály újságírók előtt szombaton.

Az a Varga Mihály, aki az alábbi időszakban a Parlament Költségvetési és Pénzügyi Bizottságának az Elnöke volt, van !!! :)

a kis éééédesss.....

2002-2010

Költségvetési és pénzügyi bizottság

Elnök

2002.05.27.
@bass.gitár: Fizikai munkát Én is végzek,pedig nem olyan beosztásban vagyok, de ez az Én saját szoc.problémám.
Ha úgy gondolod, húzogathatjuk a strigulákat, ki mit ígért és abból mi valósult meg.Én baloldali vagyok, de szerintem is,aki lopott-csalt, hazudott, pártállástól függetlenül felelnie kellene.
@Megfigyelo:
Teljes rendben? Hol is dolgozol?
Kérdezd meg azokat, akiknek nincs munkájuk, vagy ha van, akkor részmunkaidőben dolgoznak. Akik 1998-2002 között építkeztek, gyerekeket vállaltak. Az otthonukat felépítették, majd az ország eladósítása miatt elszedték a fejük fölül a házukat, mehetnek albérletbe.
A gyárakat eladták, majd bezárták, földeket eladták! Tönkretették az oktatást, egészségügyet, katonaságot. Idegen katonai gépek tesznek nálunk tiszteletkört. 1 repülőgép talán akad, ami még felszállhat a légtér védelmére! A közlekedést szétverték.
Ha nincs fogyasztás, nincs szükség termelésre, ha nincs termelés, nincs szükség gyárakra, ha nem üzemelnek a gyárak, nincs munka. Ezt a kört kell megszüntetnie az Orbán-kormánynak. Egy romhalmazt hagytatok.
Ha nem vásárolnál otthonra semmit, nem tudnád fizetni a lakásodat, akkor az utcára kerülnél, éhen halnál. Tudod, hány öreg fagyott meg idén az otthonában? Honnan tudnád? Ócska komcsi lehetsz, aki most félti az állását. Megérdemeld, hogy az utcára kerülj, majd minimál nyugdíjjal kis panel lakásba a családoddal! A lengyeleknél, nagyon helyesen, a szocialista vezetőktől elvették a magas nyugdíjukat, minimál nyugdíjat kapnak. Ezt itt is meg kellene tenni!
@Megfigyelo:

Akkor mi a gond? Irány Egyiptom!
A felsőoktatás is a padlón van, a professzorok kiöregedtek, a saját posztjukért harcolnak, nem az oktatás színvonalának emeléséért. Ott is nagytakarítás lesz. Legalább lesz hova menned!
Valahogy mindig a zsidózásnál horgonyoznak le a végén az ilyen blogok. Én nem hiszek abban, hogy a nemzetközi tőke olyan válogatós lenne, hogy csak zsidókat fogadnak be maguk közé, de hogy van a háttérben olyan, kormányok felett álló üzletemberek csoportja, akik manipulálják a gazdaságot és a kormányokat, az biztos. Már maga a szituáció is nonszensz, hogy ne beszéljünk a bajról, mert pont azért következik be. Nem, azért nem szabad róla beszélni, hogy ne derüljenek ki az igazságok. Erre szolgál most ez a médiahadjárat. Félnek a libsik, hogy eljött az idő, a 2/3-addal már le lehet építeni a médiákban és közhivatalokban betöltött pozícióikat.
@Megfigyelo:
Tényleg, egy professzornak egy héten a kötelező óraszáma max.18 óra /ennél kevesebb lehet!/ Fizetése több százezer Ft. Ezen kívül vállalhat más egyetemen, főiskolán is oktatást, szintén magas bérért. Utazási költségét az intézmény fizeti. Ha jegyzeteket ír, és a saját jegyzeteit teszi kötelező tankkönyvé hallgatói számára, akkor abból is jó bevétele van. A vizsgáztatás a tanársegédek dolga, ők ilyennel nem fárasztják magukat. Állást vállalhatnak saját szakmájukban pl. orvos a kórházban, közgazdász bankban, ahonnan szintén magas bért kapnak. Ezért bérük magas!
@bass.gitár:

"...Ahogy látom, a parlamenti székből feltápászkodóknak nem füllik a foguk a munkához, még a hozzátartozóiknak sem!..."

Ezt a FIDESZ fővezéreire értetted? Mert őnáluk az a divat, hogy a képviselőségen kívül más polgári munkájuk még nem nagyon volt a rendszerváltás óta. És már közelítenek az 50-hez. Tudod milyen jó nyugdíjat lehet kapni azért, ha valaki egész életében csak képviselő volt semmi más?
@eremita:

Szilvássyval készített riportot hallgattam a napokban. Szerencsére rövid volt. Ő még a helyén van, de a hozzátartozói már nem! Nagyon helyes.
Szilvássy úgy is per előtt áll, ezért nem hiszem, hogy sokáig a helyén marad. Őt sem kell félteni. A babakocsit remekül tolja. Kedves apukának nézne ki. De a múltja...
Csak egyet érteni tudok a poszttal. A legnagyobb baj, hogy előre tudtam ez lesz, ezért is nem szavaztam rájuk.
Az egész világ előtt lebőgtek a narancsos komcsik. Hadakozik a barom banda a hazai és a nemzetközi közvélemény előtt. Húzzanak a francba mielőtt kicsinálják ezt az országot.
@Mike36: eljutottunk egy olyan szintre, hogy ami a komcsik állításával ellentétes, az az igazság. még a pontos időt sem kérdezném meg tőlük.
@légycsapó: nem kell kapálózni, elvtársaidat most nem látod egy darabig.
@Megfigyelo: küldjek elemlámpát? nagyon sötét lehet feléd...
@bass.gitár: Szilvási elvtársat nem sajnálom. A feleségét nem ismerem. Lehet, hogy jószakember volt, lehet,hogy nem.

De amint a hírek mutatják, az elvtársak feleségei helyett hirtelen előkerültek az urak felségei. Természetesen jó zsíros beosztásokba. Úgy hogy én nem nagyon vagyok bizakodó. Egy kis országnak csak egy elitre telik. És mi van ha ez az elit szőröstül-bőröstül züllött és korrupt?

Nem szeretnék vészmadár lenni, de megtörtént ez már néhányszor kis országunkkal.
Az egyetlen megoldás az lenne, ha a Fidesz kézenfogja az mszp-t, seggükbe dugják a Vonáékat és össznépileg elhúznak a picsába.
@ZX:
Ugye nem az szdsz-ről és a kistestvérről az lmp-ről álmodozol? Mert nekem ők sem kellenének ilyen alapon!
Amikor Bokros Lajos beszélt államcsődről és értékelte le forintot (neki egyszerűbb volt, megtehette pikk-pakk), akkor nyilván egy zseni ténykedését tapasztaltuk. :) Ha más teszi ugyanezt verbális intervencióval, az nyilván megbocsáthatatlan vétek. :)

Vicces.
@Blogger Géza:
Bokros teljesen más viszonylatban beszélt az államcsődről. Ő azt mondta, hogy ha a magyar politikai elit nem lesz képes reformokat végrehajtani (és elmondta, hogy milyen területeken) akkor egy államcsőd valós lehet.

Tücsköt bogarat összehordtok, csakhogy védjétek a védhetetlent.
@bass.gitár: Mondd már el mi köze az lmp-nek az szdsz-hez? Mert már a választáok előtt is ezt a faszságot súlykolták a népbe minden fórumon.
@ZX:
Kérdezd meg Eörsi Matyit, biztos többet tud!
ezeknek fingjuk nincs mit kéne tenni, merre tolják a szekeret. ritka nagy kókler banda. ezek hazaárulók! előrehozott választást!
@Pajtás:
Vedd le a nyakkendőt pajtás. Az úttörő korszaknak vége!
@bass.gitár: Ahhahhaha.
Furcsa módon, világéletemben utáltam a szadeszt mint a szart, és mindazt amit képvisel.
Az lmp céljaival azonban mégis szimpatizálok. Hogy lehet ez? Talán mégsem szdsz 2.0?
az Orbánfanoknak egy két infó. Orbán Szabó Edina nevű sajtósát kúrja. Bécsbe járt pszichiátriára, soha nem dolgozott. Ti egy ilyennek a hazugságait magyarázzátok?
@ZX: azt írod, hogy: "furcsa módon, világéletemben utáltam a szadeszt mint a szart, és mindazt amit képvisel."

Kérdés: Orbánt is utáltad mint a szart?

Merthogy 1995-ig a FIDESZ az SZDSZ ifjúsági segéd csapata volt. Akkor egy varázsütésre megvilágosodtak a fiúk, és rájöttek, hogy ők valójában keresztény konzervatívok.
@Pajtás:
Annyi mindent hazudoztatok már Orbánról, aztán mindig pofára estetek. Ha igaz lenne a dumád, akkor rég megjelentek volna a fényképek a választások előtt! Éveken át zaklattátok családostól együtt!
Gyurcsányt viszont tényleg elvihetné valaki kezelésre.
Vigye már valaki utána a jegygyűrűjét. Fűnyírás után elfelejtette visszahúzni. A kertész nem ért rá levágni a füvet a felesége valamelyik házikójánál, mert ki tudja, gyurcsánynak a fél panelházon kívül, van-e már háza - ami az ő nevén van! De az is lehet, hogy a gyárában vágta a füvet. Mindegy, jegygyűrű ottmaradt!
@eremita: '96-97-ig nem nagyon foglalkoztam a Fidesszel. Utána viszont kb. 2004-ig Fideszes voltam. Aztán rájöttem milyenek is valójában. Azokká a kommunistákká váltak, akiket annyira utálnak. :P
ez a 2 zeroiq vajon olvassa a fórumokat, vagy otthon recskázik elégedetten?
@bass.gitár: történetesen Szabó Edina kollegám volt a tv-nél, má csak tom mit pofázok. 2 ve kúrja OV.
@ZX:
Hú, de jó időszakot fogtál ki!
Aztán, melyik pártba léptél be, az mszp-be, most pedig lmp? Remekül ívelhet a karriered!
@ZX:
Ebben az egyben teljesen egy vonalon vagyunk.
@Pajtás:
Ja, te tartottad a gyertyát! Béremelés járt érte?
@bass.gitár: nem léptem be egyikbe sem. Az Mszp-t is utáltam, de ahogy észreveszem te a kommunista irányvonalat követed. Sok sikert.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100604-kosa-szijjarto-nem-tulzas-allamcsodrol-beszelni-magyarorszag-eseteben.html

ahh, kiv vagyok gyorsan büntet e a piac... ha meglenne egy 320 as eur, remélem kimennek a devizahitelesek a Kossuth térre, fejeket követelni.

ostoba politikusai.. nem, megélhetési politikusai.
Ja, a fideszek a kommunisták, igaz, amazok múltja nélkül.
Bokrosról jut eszembe - aki szabadon beszélhet államcsődről -, Soros úr vajon hogy van?
Ha valaki, akkor ő aztán be tud dönteni országokat, vicc az neki. OTP-s ügyleteiért megbüntették, néha fizetni is köll!
Azok a ballib körök, melyek abban érdekeltek, hogy a Fideszt lejárassák, nem félnek attól, hogy nehezen lesz levakarható a baj a szocikról, hisz 1 hete adták át az iratokat?
A Nemzeti Együttműködés azt is jelenti, hogy a Szakértő elődök hibáit is ki kell valakinek fizetni, s mint tudjuk, a számlákat utólag szokták benyújtani!
ki kapott segitséget
segits!
@ó jaj:
"Varga Mihály - 2010. április 20.:
"a tervezett 3,8 százalékos hiány nem lesz tartható"

Varga Mihály - 2010. június 5.:
"a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható" "

Látom itt is nyomod a hangulatkeltést, a hazugságok terjesztésével, mert hogy is volt pontosan?

Varga Mihály - 2010. június 5.:
"a tervezett 3,8 százalékos hiány mértéke tartható, de ehhez a kormánynak intézkedéseket kell hoznia."

Ugye mindjárt más? Na most jöhet a "te kis féreg" panel, várom :) Jó nagy szarházi vagy te.
annyira szánalmas a fideszes bérkommentelők ugatása:D jönnek itt az elmúlt ötven évvel, mikor a hét eseményit röhögjük. szerdától 380 lesz a 95ös.
@Google:
Baszki érdekelt a fene abban, hogy le legyen járatva a fidesz. Figyeljük, hogy mit csinálnak, és ha hülyeséget, akkor szentségelünk. Ne feledd: Az ország javítása lett a kezükbe adva, és egyfelől remekül kezdtek hozzá (ie. a szakemberek példa nélküli gyorsasággal hoznak döntéseket, és nem is rosszakat) másfelől meg hihetetlen balfasz módon, Görögország és Magyarország egy lapon emlegetése ha Slotának jut eszébe, akkor értem, hogy miért csinálja, de egy magát 'hazafi'-ként aposztrofáló embertől ez nagyon durva, még akkor is ha egy alsenki, nem hogy ha a miniszterelnök szóvivője, faszom.
Varga nyilatkozatával helyreállt a rend, senki nem tud szarból várat építeni, és ha túlteszik magukat azon, hogy a matolcsi féle agyrém végérvényesen megbukott, és a három napos kormányülés végén felvázolják, hogy mit akarnak csinálni, minden ok.
Ennyi.
Zs
ps: Akit érdekelt az eddig is tudta hogy Oszkó jó szakember, most meg már mindenkinek muszáj tudni. Alulbecsülni valakit nem szégyen, csak ha ez a volt pénzügyminiszter, akkor kurva drága buli.
Nem hinném, hogy Orbán vezér bármelyik komisszárja bocsánatot fog kérni a károsultaktól a forint bedöntése miatt. A vezér ő maga nem, az biztos. Nem abból a fából faragták... Igaz, eddig se hallottam soha bocsánatkérést a narancsfejűektől, pedig 8 év alatt sokat fikázták a hazánkat külföldön...
@Pajtás:

Hozzá kell szoknotok, a 2/3-ad az kétharmad, mit hittetek?
Lehet, hogy ti csak röhögitek a hét eseményeit, de nem előzmény nélküli a dolog, jobb, ha tudjátok!
Ahogyan az sem, hogy az árvíz ilyen felkészületlenül érte az országot. Ezen is röhögtök?
@Google: Addig amíg nem támasztják alá hiteles iratokkal amit mondanak, addog hazudnak. Én is tudok mondani dolgokat csak úgy a nagyvilágba. De baszki annak következménye van amit mondanak. Ennyire nem lehetnek hülyék. Vagy mégis?
@Google: Tudod amikor 210 a frank, valahogy nem tudok röhögni a hülyeségükön. :(
Ha pedig nagy baj van, akkor miért nem mutatják meg? Én is tudom mondani, hogy a bankban van 50 millám félretéve. Elhiszed?
@Google:
Mit vársz tőle, maszopos. Szétkúrták az országot, az életünket, most ha kiderül ami még nem derült ki, akkor meg csak röhög.
Ennyit ér. Aljadék.

@ZX: Igen, mutassák meg. Engem is érdekel. De pár napot azért tudok várni, hogy kiderüljön mi is a helyzet. Más is tud annyit nem?
@Google: Ellenzékben nem hallottam az árvízveszélyről pofázni a Fideszt. Jah tudom, azt is a szocik csinálták. Kicsit unalmasak vagytok, de a droidoknak 2014-ben is be lehet adni a dumát. Ahogy mondtad a kétharmad az kétharmad. Ebből egyelőre csak a másramutogatást meg az alkotmányozó nemzetgyűlést láttuk.

De igéretük szerint jövőhéttől már le is tesznek az asztalra valamit. Hajrá! Itt az idő!
Mondjátok inkább azt, hogy a befektetők most nem kíváncsiak az igazságre, nem bírják hallani sem.
ps. Nekem nem "muszáj" azt tudni, hogy Oszkó jó szakember. Kételkedhetek is, nem?
@Rwindx:

nem szeretnek tovabbi hangulatkeltesbe bocsajtkozni, de ezt nem tudom kihagyni:

Kövér László... "A 3,8 százalékos hiánycél nyilvánvalóan nem tartható" - szögezte le ...

Arra a felvetésre, hogy ez alapján két út áll a Fidesz előtt: vagy az IMF-fel kell megegyeznie a hiány emeléséről, vagy megszorító intézkedéseket kell hoznia, úgy reagált, nem ismer ő sem harmadik utat, de a "további megszorításokat kizárhatjuk"

Kivancsian varom a csodat :)

forras: www.rakosmente.fidesz.hu/index.php?Cikk=148489
@Rwindx: Nem tudok várni, miután nyakamon a forduló, és nem mindegy, hogy 195-ön vagy 210-en, vagy 240-en áll a frank. Egyébként is, kezükben a jelentés. akkor mire is várunk? Kell estleg még kozmetikázni picit, hogy igazuk legyen?
@bumboclaat:
A problémám az volt annak a pöcsnek az állításával hogy nem volt igaz (újra). Egész pontosan azért mert én is figyeltem Varga mit mond, mert érdekelt.
Kövért nem követem mert abszolút nem érdekel és nem is releváns számomra amit mond a témában.

Viszont ha jól látom ez április 7-i amit linkeltél. tehát megegyezik Varga április 20-i kijelentésével.
Viszont a június 5-i, tegnapi kijelentés volt a ferdítés tárgya. Tehát igazából nem értem mit akarsz ezzel mondani.
"A Bajnai kormány dokumentumai nyilvánosak, úgy fair, ha szarpofozás és szájtépő habogás helyett egymás mellé teszitek a kettőt, és Varga Mihály előttünk is kibontja az igazság részleteit tételesen. Azt hiszem az okozott károk után alapvető erkölcsi minimum ezt megtenni."
A Bajnai kormány minisztériumaiban fél órával a kormányváltás előtt töröltek mindent levelezést. Szerintem ez sok mindent elárul.
Aztán a másik, hogy mégis milyen okozott károkról van szó?
Ugye nem Varga Mihályt akarjuk felelőssé tenni az elmúlt 8, azaz nyolc év gazdaságpolitikájáért.
Mikor vesszük már észre, hogy 8 éve Magyarország éllovas volt, most meg messze sereghajtó. 8 évig nem Orbán volt kormányon egy olyan 2002-es választáson után, amelyről a sértődött öööö Medgyessy is bevallotta, hogy manipulálták az eredményét.
Én azt hiszem hagyni kéne, hogy elteljen végre legalább néhány hónap a kormányalakítás után, mert el se kezdtek dolgozni és már mindenki mindent akar tőlük, mikor a fél ország víz alatt van.Lásd index.hu címlap.
@ZX:
Nézd, nekem is 15-én vonják, és ebben a 2 napban kicsit több mint 20-al nőtt a törlesztőm, de egyelőre nem idegeskedek. Akkor leszek ideges ha ebből nem hoznak ki valami értelmes dolgot és így marad. Van elképzelés hogy mit csinálhatnak, de az egyelőre találgatás. Inkább várom a fejleményeket, ugyanis ennek az ügynek ezzel nincs vége, az jól látszódik.
Veszek egy verdát. Három év alatt tönkrehajtom. Aztán -épp hogy kipofozva- eladom. Gyanútlan vevő alatt három hét alatt szétesik. Akkor most ki is tette tönkre a járgányt???
Varánusz, az agyad is egy gyíké...
@puszta: Még ha igaz is amit mondanak, inkább lapítsanak mint a szar a gazban. "okos ember görögsalátát sem emleget". :P
Azt akartam ezzel mondani, hogy mar aprilis elejen nyilvanvalo volt, hogy kuncsorogni mennek majd brusszelbe... tudjuk mi lett belole. Ujabb megszoritasok nem lesznek, ezt mar aprilisban leszogeztek.

ha nem tarthato a hianycel, de brusszel nem enged tobbet, azt mondjak nem lesznek megszoritasok, (sot meg adocsokkentesrol is beszelnek, de ezt most felejtsuk is el gyorsan), akkor itt csakis a csoda segithet, vagy pedig valahol hazugsag kerult a gepezetbe.

Mindenesetre meglatjuk a jovo heten...

... apropo jovo het! Valami masnak a hatarideje is lejar jovo heten. 2 hetes lesz a megalakult uj kormany, ha jol szamolom. Azt igertek, hogy 2 het alatt erezhetoen jobb lesz a kozbiztonsag az orszagban. Mivel en 1500km-el arrebb elek, szeretnelek titeket megkerdezni: Erzitek mar a valtozast eloszelet? :)
@bass.gitár: hamut a mamuval kössed össze szépen. látom már szépen megy...
Pajtás, ha igaz az ausztria meg a Szabó Edina (és esetleg valami csekélységgel bizonyitani is tudos) akkor keresd meg a Blikket ! A nemzetért ! Holnap ! :))))
@kaszakő: Nem esett szét, te hajtottál vele a Dunába és azt hazudod szétesett, mert nem akarod kifizetni az árát.
@ZX: Aki másnak kárt okoz, köteles a kárt megtéríteni
Nincs itt semmi hazugság! Egyszerűen valakinek így kellett törleszteni a választási szponzorizációt. Vett egy csomó eurót ócsón, majd a fiúk gondoskodtak róla, hogy felszaladjon az árfolyam... Köszi! Kvittek vagyunk. Vagy lehet, hogy a fiúknak kellett egy kis zsebpénz???
Tisztelt Megfigyelő!
Szíveskedjék pontosan fogalmazni és nem utólag magyarázni. Magyarországon nem gyilkolták le a zsidókat. Ilyet nemzetközi bíróságok, szervezetek sem állítottak. Ön pedig ezt állította.
Háát ...soha nem tudtam és most sem tudom, hogyan lehet egy embernek a nyelve százkm-ekkel odébb egy másik ember fenekében.Leszögezem, nem vagyok egy pártnak sem a tagja.A fidess-hivők meddig védik a mundér becsületét? Még ők is be nem dőlnek?Nem veszik észre, hogy egy felelős államférfi nem hülyeségeket ugat, hanem megfontoltan beszél?Nehogy már úgy gondolják a seggcsókosok, hogy a törpe minoritás előveszi a varázspálcát, int egyet és már rend van az országban!Vegyék már észre, hogy nem azért kell a kormányzás, hogy rend legyen, hanem azért, hogy ők meggazdagodjanak. És ez így megy addig,míg lesz mit ellopni vagy míg az emberek fel nem ébrednek! Ébredjünk már fel, de minél előbb! Mellesleg én inkább per pillanat az árvízsújtotta vidéken élő emberekért aggódom...
Szijjártó és Kósa megkapta az ÚTI-BATYUT?
No és mi van a batyuba?
Talán a FIDESZ?
@kaszakő:
ez akkor igaz, ha az autó pesti, a vevő meg debreceni. Az a gond, hogy ezt az autót használta mindkét fél. Volt aki vezette, volt aki élvezte, volt aki a partvonalról kiabált. DE TUDTA MILYEN ÁLLAPOTBAN VAN A VERDA!!!
Lendvai Ildikó ugyanott így fogalmazott: „Mi olyan köztársasági elnököt jelölünk, aki sosem akart szobrot és talapzatot építeni magának. Aki nem nyársat nyelt ember, akinek a tekintélyét nem külsőségek szolgálják, aki nincs önmagával eltelve, hanem jó humorú, kedves, életszerető, társasági ember”. Szerinte az ideális államfő „sok jó anekdotát tud, jó vele együtt lenni, sok barátja van, műalkotásban, tájban, hagyományban és nőben is rácsodálkozik a szépre, és meg is fordul utánuk”.

Ennek a "szép nőnek" meg bolondok háza kell.
Itt a megoldás:

Orbán Csodamagyar Viktort Magyarország örökös királyává kellene koronázni.

Akkor megnyugodna teljesen, mert már nem kellene azon görcsölnie éjt nappallá téve, hogy mennyi ideig maradhat még hatalmon.

"Istenkirályként" tök mindegy lenne a számára, hogy melyik pártnak sikerül éppen bemarketingelnie magát a parlamentbe, így már nem lenne többé szüksége a seggét nyaló, vérszopó bandára.

Megkaphatná a Budai Várat igazándiból lakhelyéül, amely elég nagy ahhoz is, hogy egy jól felszerelt pszichiátriai osztályt is be lehessen rendezni benne.

Akkor megindulhatna az igazi politizálás Magyarországon, és az 1945 előttről származó zombieszmék sikongatva menekülnének a napfény elől.
"Akkor megindulhatna az igazi politizálás Magyarországon, és az 1945 előttről származó zombieszmék sikongatva menekülnének a napfény elől."
Ez jóóóó!!! :)))
@Csávógyerek: A bolondok háza ezek szerint nem csak Ildikónkat illeti meg.
@Unommáazegészet:
azért báthatod, ha butaságokat beszél, de a külsejével nem illik viccelődni.
@seatdealer: Nem illik, de magasról teszek rá. Többet ártott ez a varangy az országnak annál, hogy kulturált módon illesem őt még írásban is.
@seatdealer: Sokan vagyunk így ezzel. Szerintem.
@manipul:
Magukat lőtték a Dunába. Saját maguk rendeltek vagonokat.
@soproni1: aZ ÖTVENES ÉVEKBEN MEG A ZSIDÓK IRTOTTÁK A MAGYAROKAT. ÉLJEN A TÖRTÉNELEM.
Na jó,ezt a kis "bibit" még elnézzük a Viktoréknak...Az elkövetkezendő 2 hétben azonban tényleg legyen már valami adócsökkentés,vagy közbiztonság javítás,vagy valami... :)
Lendvai Ildikó szerint, a köztársasági elnök legyen jó humorú, kedves, életszerető, társasági ember?

Aki sok jó anekdotát tud, jó vele együtt lenni, sok barátja van, műalkotásban, tájban, hagyományban és nőben is rácsodálkozik a szépre?

És meg is fordul utánuk?

Milyen igaz!
Sebeők János pont ilyen!
Lenyűdöző a kommentfolyam.
bass.gitár kartárs minimum üldözési mániában szenved, gondolom a Tel Avivból sugarazzák direktben az agyát... Ha a Gyurcsány kormány nem záratja be a Lipótmezőt akkor ott nyugodtabban zajlana az élete, megértem a felháborodását.
Nem kell a Gyurcsánnyal példálózni. Orbán hiába csinált 5 gyereket, imádkozik nyilvánosan, akkor is minden épeszű ember tudja, hogy ez szerepjátszás. A felesége miért járt monoklival 2002-ben ? Talán a nagy felebaráti szeretet ártott meg neki ? Orbán mikor dolgozott ?
Mit tett le ennek az országnak az asztalára a hazugságain kívül ? Egy köpönyegforgató, álszent senkiházi.
@bass.gitár: ez a hazukat elszedtek mehetnek alberletbe is milyen mar. Az elmult 12 evben berlemenyben laktam, mi a gond vele? Tetszettek volna elegge elorelatoan hitelt felvenni. Merthogy olyanbol van a kevesebb, aki nem centizte ki, aki tudta mennyit bir.
Abban mindenki biztos lehet hogy a Gyurcsányék által felhalmozott adósságot vissza kell fizetni. Abban is mindenki biztos lehet, hogy 2008 ősze óta az IMF-Világbank-Eu 20 milliárd (EZ NOMINÁLISAN NEM SOKKAL KEVESEBB MINT A KÁDÁR-RENDSZER ADÓSSÁGA) euros kölcsöne tartja az országot életben. Ha ez a pénz nincs, akkor már 2009 elején kész az államcsőd.
ÖNÖK EZT MÁR ELFELEJTETTÉK, VAGY SOHA NEM IS TUDTÁK???
Tegnap még lemondásokról, felelősségre vonásról vizionáltam, feltételezve azt, hogy a károkozás nagysága, a határtalan dilettantizmus még kis hazámban Magyarországon, bocs, Fideszisztánban is következményekkel jár.
E helyett a Fidesz tanácskozás miniszterelnöki összefoglalójában elhangzanak a következők: „…a miniszterelnök értetlenségét fejezte ki a történtek miatt. Kósára utalva azt mondta, különbséget kellene tenni egy kormányzati tisztséggel nem rendelkező politikus kijelentése és az ő brüsszeli tárgyalása között…”
Disztingváljatok faszfejek! Nehogy azonos szinten kezeljétek azt, amit a felkent Messiás és egy töketlen pártkatona mond! És a lényeg! Ne keressetek összefüggést a kettő között. Közben: Kósa Lajos nem volt jelen az ülésen, Szijjártó Péter pedig "csendben volt, többnyire beletemetkezett a papírjaiba". De volt pofája ott lenni, szűziesen lesütött szemekkel.
Lajosunk pedig: „Kósa Lajos fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől a forint árfolyamának gyengüléséhez vezető csütörtöki beszéde óta, a neve alatt futó Facebook-oldalon élénk és helyenként indulatos vita zajlik.” Ő legalább szégyellte magát.
És ez a két idióta seggfej viszi el a balhét. Ha elviszi. Viktorunk pedig már is lefűzte magát róluk, egyben a elhatárolódott a felelősségtől . Azért nehezen képzelhető el, hogy a Fideszben ilyen nagyságrendű ügyek simán elintéződnek, amikor sokkal kisebbekért selyemzsinór jár. Kevés az, hogy: „…Orbán Viktor értetlenségét fejezte ki..”
A történtek után nehéz értelmezni Varga Mihály „Ilyen feszült, hiszterizált helyzetben nyilván kétszer óvatosabbnak kell lenni azzal, hogy milyen üzeneteket adunk, mit állítunk a gazdaság helyzetéről" mondatát. Úgy általában.
Nyilván együttes terv, végrehajtás és kudarc, s a kudarcból a Főnök nem óhajtja kivenni a részét. Már megint az a kisstílű felelőtlen senki, akire az alsónadrágomat sem bíznám rá. Kósáék vajon megkérdezték-e Tőle? Mond Vezérem, ha már buktuk a játékot, együtt sírunk? Az a véleményem, ha belementek ebbe a tisztességtelen játékba, s bukás esetén segítséget vártak Viktortól, akkor meg is érdemlik a brokit. OK. Nagyon hülyék voltak, de ennyire?
Igen! Ennyi! A mai hírek már szinte nem is foglalkoznak azzal a néhány százmilliárdos kárral, amit okoztak. A külföldi sajtó röhög Viktorékon , a tűzoltók az árvízben mentenek, a károsultak kitelepülnek, Vona Gábor suba alatt megalakítja a Magyar Nemzeti Gárdát. /Halló Ügyészség! Ébresztő! /
És ez a bagázs g úgy tesz, mintha tovább kormányozna. És megteheti. Gond nélkül.
/Halló Ügyészség! Ébresztő! /
@katamara: ha szerinted 5 gyerek vállalása szerepjáték akkor nem vagy normális. Másrészt a felesége soha nem járt monoklival, ez hazugság volt amit az akkori suttogó ballib propaganda terjesztett. Másrészt ha neked egy párt vezetése vagy a miniszterelnökség nem munka akkor megkérdezném hogy egy Horn Gyula vagy egy Sipánka szerinted dolgozott e valaha? Amit itt felsoroltál azok a legprosztóbb proli fröcsögések, a legalja mindennek.
Így van ez,fiúk ! Gyurcsányi nevű legnagyobb ember alatt az országban stabil és nagy volt a jólét,minket irigyelt a fél világ,ezek meg két
hét alatt mindent tönkretettek,zsebrevágták a
Bajnaiék által összespórolt milliárdokat,és még
az árvizet is a nyakunkra hozták ! Gyalázat !
Drága barátaim.
Akinek volt egy csöpp józan esze már akkor tudta hogy a "Nagyarányú adócsökkentés" egy blöff
amikor kimondta a zember aki sohasem hazudott.

Ehhez még csak gazdasági zseninek sem kell lennie senkinek, elég ha csak a józan paraszti
eszét használja.
A politikus nevő életformát nagyjából ugyanazokat a dolgok motiválják:
ő nyerje meg a választásokat és az ő elképzelései valósuljanak meg.

Namármost ha az előző bagázsnak reális lehetősége lett volna erre, akkor már ők meglépik
márcsak azért is hogy kifogják a szelet a Fidesz vitorlájából és ők döngethessék a mellüket
hogy ők a fasza gyerekek.

Ugyanakkor azt is tudni kell hogy a Fideszes számológépeken is a 2+2 = 4 ha mást akarunk
akkor is.
Nagyjából a Fidesz is abból a "kottából" kénytelen énekelni mint a Bajnai féle
brigád, max. annyit tudnak tenni hogy az egészet befestik nemzeti színűre.

A fiúk sem hülyék már akkor tudták hogy blöff az egész mikor még ezzel
hülyítették a népet.
Tulajdonképpen nem történt semmi extra , csak a szokásos forgatókönyv szerinti dolog,
most meg kell magyarázni a droidoknak hogy miért nem lesz "nagyarányú adócsökkentés".

Mielőtt még lekomcsiznának a hülye droidok:
Én is arra szavaztam hogy a maszopos banda húzzon a vérbe.
Ugyanakkor nem vártam nagyarányú csodát , megelégednék annyival is ha megfékeznék
a korrupciót (megszünteti úgy sem tudják) és lopjanak kevesebbet mint a másik brigád.
Az meg egyenesen orgazmus lenne , ha a saját oldali korrupt embereikkel is keményen
leszámolnának (jó ne álmodozzak).
@öregkopasz0208: Szép hosszú poszt. Aztán holnap visszamegy a forint oda ahol csütörtökön volt és gondolom írsz egy hasonlót hogy milyen okos a kormány hogy így történt. Vergődtök is a nagy semmin, bezzeg mikor Ferenc testvér megfektette a forintot (ettől sokal jobban) akkor minden rendben volt, mert annyira okos volt Ferenc hogy a totális csődöt elkerülendő fel tudott venni egy olyan hatalmas kölcsönt hogy csak az idén 3000 milliárdos törlesztőrészletet kell belőle az új kormánynak visszafizetnie. Jövőre pedig ötezret. De azért csak szidd az új kormányt, ne zavarjanak a tények.
Lehet ez az egész arra volt jó, hogy visszafizessék a 8 évig a fideszt finanszírozóknak első részletet.

Vagy valaminek nagyon 'megágyaznak' a fiúk.

végül is legyünk elnézőek az államcsőd helyett még mondhatták volna azt is, hogy forradalom/polgárháború van/lesz Magyarországon esetleg hadat üzenünk Európának. Persze lehet már csak egyet kell aludni is bemondják :)

De lehet tényleg csak kommunikációs hiba történt és az 1 évvel ezelőtti cetlit olvasták be.
Mindenesetre szólok ha eddig nem érzékeltétek volna: fiúk kormányon vagytok! Az államcsődöt megelőzni és nem bejelenteni szokás.
@puszta: Törölték a levelezést? És? Az Orbán kormány üléseiről hol vannak a jegyzőkönyvek? Sehol, mert nem is készültek.
@belekotty: És akkor emiatt ez most nekünk jó?
@öregkopasz0208:
Hááát,ez is egy forgatókönyv,legalábbis gyomorforgató.
Arra már csak kis szobám magányában merek halkan gondolni,hogy a Fiuk félelmetesen okosak.
Csütörtökön két megszólalással megshortolják a forintot,mellé azOTP-t,vasárnap jönnek a helyreigazitó csillapitó dumák,hétfőn meg bekaszálják a fölözést.
erre mondta Kohn bácsi anno:ügyes...
@Öreg Sam: Látom a proletariátus köreiben ebből most nagy legenda született. Elmagyarázni hogy miért hülyeség nincs időm meg úgyse értenéd meg. Akkor maradjon meg az hogy a fideszesek ilyen okosak. Már ez is valami ezután a idióta balfék szoclib banda után. Tudod, azokról beszélek akik a butaságukkal meg a tolvajlásaikkal gajra vágták az országot és az államcsőd elkerülése végett akkora IMF kölcsönt kellett felvennünk hogy bele fogunk gebedni amíg visszafizetjük.
A facebookon is nyomul a téma :D:D :

http://www.facebook.com/pages/Kosa-Lajcsi-Tozsdegurunak-Pusza/134046346609968?ref=search&v=wall#!/pages/Kosa-Lajcsi-Tozsdegurunak-Pusza/134046346609968?ref=ts
Megbukott a Csontbrigád!
@Chicano:
Valahogy lejön nekem,hogy voltál IQ vizsgálaton,és örülsz,hogy negativ a lelet :)
Ne add fel,lesz még rosszabb!
Két napig abban ringattam magam , hogy ez a Szíjjáljót gyerek tudta mit beszél , oka volt a megszólalásának .
@Öreg Sam: Alapvetően a két eset alapvető különbségére hívnám fel a figyelmed. Az elsőben történhetett kormányzati baklövés. Viktorék esetében, ha előre eltervezett, akkor bűntett.
A most történtek után pofa kell ahhoz, hogy: „Papcsák Ferenc fideszes képviselőt az úgynevezett elszámoltatásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki a kormány vasárnap”.
Gondolom abban is egyetértünk, hogy ha miniszterelnökként a pozícióm kihasználásával állami támogatást intések a szőlőmre, az sikkasztás.
Nem mondhatod azt, hogy Medgyesy, Gyurcsány vagy Bajnai személyesen érintett lenne saját zsebre munkákban. Viktor viszont végig vastagon.
@tölgyes: "a Gyurcsányék által felhalmozott adósságot vissza kell fizetni"

Nagy tévedésben vagy, bringás. Azt az adósságot nem Gyurcsányék halmozták fel, hanem a magyar nép. Az a nép, amely felhatalmazta a szoci kormányokat, hogy a 100 lépés programjukkal hazavágják a költségvetést, amit a nép tapsikolva elfogadott. Talán felgyújtotta valaki a tévét a nagy osztogatások, támogatások idején? Tiltakozott-e bárki, akár fidesz imádó, hogy ezt nem fogadja el, mert tönkremegy az ország? NEM.
Szóval, kapjál már a fejedhez, mielőtt sok hülyéhez hasonlóan, az adósságokról beszélsz.
@öregkopasz0208:
Egyetértünk,nincs is ezzel baj,bár én nem büntetőjogi kategóriákban gondolkozom.
Nagy az erkölcsi kár,kocsmaiasan:átbasztak néhány millió csodaváró átlagembert,miközben fülke-forradalomról szövegeltek.
Én csak kiváncsian várom,mikor amortizálják le magukat annyira,hogy hogy a NÉP protestszvazóvá váljon.
A legfőbb baj,hogy nincs alternativa.
"„Papcsák Ferenc fideszes képviselőt az úgynevezett elszámoltatásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki a kormány vasárnap”.

Hát ehhez valóban pofa kell a történtek után. Ám legyen, de akkor soron kívül vegyék elő azt a két gazdasági szakember zsenit, akik a napokban bedöntötték a forintot. Igen, arról a két faszfejről beszélek.
@kaszakő: "Akkor most ki is tette tönkre a járgányt???"

Na és ki volt az a hülye, aki megvette?
Mekkora egy seggfej vagy...
Köszi a blogot, bár saját bőrömre is megy a FIDESZ f@szkalapok hazudozása, ezen a cikken jót röhögtem.

Gratula a szerző humorának!
@tildy:):
Remélem albérletben laksz, nem valamelyik önkormányzat dobott meg egy lakással! Maradj is ott. Annyiból kelljen fenntartanod, mint Magyarországon a minimálbér! Itt, ebben az országban, az előző kormány gondoskodott róla, hogy a magyar lakosság nyomorban éljen!
Tudod mi az az empátia?
Beléd nem sok szorult!
@Marques:

Rossz nevet választottál! Tudod mi van vele?!
@Spanish Vax:

Ezt az üzenetet a Megfigyelő /Kukkoló/ nevezetű beírogatónak lökd oda!
Aki 2010-ben sem tudja még helyesen használni az írásjeleket, azt úgy pofánbaszom, hogy magával rántja a forintot!
2010! Az o betűk helyett!
@bass.gitár:

Melyikre gondolsz a néhány millió közül?
@lebowski71:

Nem, ez nem hazaárulás. Nincs akkora súlya. De ettől még Kósa Lajosnak és Szíjjártó Péternek azonnal el kellene tűnnie a magyar politikai életből és soha többé nem térhetnének vissza.
Nálunk fejlettebb országokban ennél kisebb súlyú rossz cselekedeteket is ugyanilyen keményen megtorolnak. Ha utol akarjuk érni őket, nincs más választásunk, követnünk kell példájukat ezen a téren.
@popocatepetl:
"Nem sokáig kushadt a hazaáruló áramlat. Egy hét kellett és máris tele az index főlap az ilyen blogokkal."

Ha a nyelved nem akadt volna be viktor intim "pirszingjébe", akkor rájönnél, hogy a kritika nem hazaárulás. Bocs! Nálatok igen.

Nem akarsz kicsit rinyálni, hogy lehet az ország miniszterelnökéről "ilyet" mondani???
@Öreg Sam:

Nagyon jó az első hozzászólásod. Kár, hogy Magyarországon az átlag ezt nem éri fel ésszel, és nem így kéri számon a ügyeket a saját politikusain (mindkét oldalon!). Így nem csoda, hogy így mennek a dolgok.
@Vitéz Kőbányai Világos:

Jól beszélsz. Magam sem vagyok Fideszes, nem is leszek soha, de azért belül reméltem, pár év MSZP-s belső marakodás a posztokért közben meg időnk sincs a befurakodott korrupt haszonlesők megfékezésére után jön egy pozitív változás. De ahogy ez a kib* nagyszájú "Aranycsapat" kezdett, középkezdésből rögtön tripla öngól, egy kicsit megrengette a bizalmamat bennük.....
A NYULAS KÉP EPIC !!!
@eremita:

Sokat elárul Magyarországról, milyen színvonalú kommenteket kapsz válaszul. Nem értem, hova tették az emberek az eszüket, egy csomóan meg sem nézik, mi a tartalom, ki mit csinál érdemben, csak az a lényeg, milyen színű a zászló. Mert azt gondolják, onnantól kezdve már minden magától jó lesz. Ez persze csak ennek a sok tolvaj korrupt politikusnak jó. Ezért tartunk ott, ahol tartunk.
@Pajtás: egy hét alatt elfelejtetted?
Most leirom:a komcsik nyolc év alatt,
loptak,csaltak, hazudtak és mégse mondtak le.
Nugodj meg, a következő választást is megnyeri
a Fidesz!

Szép álmokat.
@derabitz: úgy veszem észre,a komcsik
buktak meg, de nagyon!
látom, feltámadtak az ország hülyéi. az meg sem fordult a fejetekben, hogy a gazdaság azért szar, mert az mszp korményzott 8 évig? gyurcsányék tehetnek róla, hogy a valuta árfolyam olyan, amilyen. bajnai 1 évig hazudott az egész világnak arról, hogy ő aztán kezeli a válságot. segghülye mindenki, aki 1 hét fidesz kormány után ordábnt hibáztatja. politikai hovatartozástól függetlenül, degenerált barom az aki ennyi idő után kombinál. meg az is aki úgy tesz, mintha a 8 éves maszop ciklus meg sem történt volna.
@öcsi55:

Na arra kíváncsi leszek :-) Nem lesz könnyű győzelem, ilyen kezdés után. Miután Viktor 1 hét alatt elbukta a megálmodott gazdaságpolitikát. A 2/3 miatt meg nem lehet majd senkire kenni a felelősséget, muszáj lesz eredményeket is produkálni. Bár ha 20 év elmúltával még mindig ilyen piacképes maszlag a komcsizás, ki tudja.
Nem örülök annak, hogy Magyarország ennyire gyenge gazdasággal rendelkezik, és maximálisan támogatok minden olyan gazdaságpolitikát, amelyik a hazai vállalkozások erősítésére törekszik. De a környezetet figyelembe kell venni, ha tetszik, ha nem.
@Don Bandi:

Ez így van. De azért nem gondolod, ez egy kicsit gyenge kezdés volt a választások előtt rendkívül tetterősnek akarni mutatkozó Fidesztől? (Csak a Fidesz tudja kivezetni az országot a válságból, stb.... ;-) )
@_D_:
A szerkesztőség engedélyével nyaltak egyet gordonnak. Az alsó felét csontig!
Kevesek vagytok maszopos, liberális buzzancsok, mint kemény szarás után a papíron a szarcsimbókok.
"A Gyurcsány kormánynak három év kellett a külső segítséghez, nektek meg egy hét."
Ettol demagogabb szoveget nem is emlekszem, hogy hallottam volna..
@öcsi55: Egy percig nem mondtam, hogy nekem az MSZP kell. Nekem egy tisztességes magyar politikus gárda kell, s abból is inkább baloldali. Viszont, ha Neked a mostani Orbán Viktor féle Fidesz kell, Neked adom. A problémám az, hogy én is megkapom.
@Don Bandi: Maradjunk abban, hogy az elmúlt 8 évben mindenki megtette a magáét, hogy abba a szarba kerüljünk, mint ami most a szánkig ér. De!
Én ma is a Fidesz tisztességét vonom kétségbe, s nem arról beszélek, amit tett. Vajon Orbán Viktor aszerint cselekedett az elmúlt napokban, mint amire előttünk a parlamentben esküdött? És Te elhiszed, hogy ez az eskü kötelezi Őt valamire is?
az a legpofátlanabb, hogy kósa azóta még hozzá se szólt ehhez.
"2 hét és Kánaán lesz."
Beszoptátok ezt is mint a rendszerváltást...
@öregkopasz0208:

Na ezért nem leszek én soha Fideszes. Akármilyen jó programot is tegyenek le az asztalra, csak kívülről leszek hajlandó támogatni őket.
Az tényleg undorító, hogy ebben a pártban senki meg nem szólalhat, el nem mondhatja a véleményét Orbán előzetes hozzájárulása nélkül. Most is ki volt már osztva a szerep mindenkinek, mikor ki mit fog hazudni a nyilvánosságnak. Csak most nagyon durván beszopták a saját agyatlan baromságukat. Persze Viktor király felelősségét firtatni most sem lehet, pedig mindenki tudja, nélküle ott semmi nem történhet.
@Unommáazegészet:"Kevesek vagytok maszopos, liberális buzzancsok, mint kemény szarás után a papíron a szarcsimbókok."

Hiszed Te. A Fidesz összesen 3 326 524 szavazatot kapott. A teljes lakosság 1/3-a támogatta. 800.000 körüli a náci (vagy, ja, magyar). Szerinted a többi?

S ha te tudnád, hány látens- és valóságos meleg van ebben a ~ 4 millióban (meg is mondom, a világstatisztikák alapján kb 400 ezer)?!
@Don Bandi:
1. amikor valaki kétharmadot kap egyetlen konkrét ígéret nélkül, az ne mutogasson senkire, aki több, mint egy éve elkúrt bármit, mert annak minden részlete ismert, az EU meg az IMF erre fel adott 25 Mrd eur-t baker. Életszerű, hogy adnak egy országnak úgy 25 Mrd-ot euróban, hogy nem nézik meg, hogy mi van ott. A Fidesz ennek tudatában kért és kapott szabad kártyát a választóktól.
2. Azt pontosan miből vetted le, hogy Bajnai hazudott a világnak válságkezelésről? Az 1. pontban már leírtam, hogy itt nem szarral gurigáznak, 25 mrd eur-t adott a két cég. Minden adat nyilvános és helytálló. Amiről nem tudunk semmit, az csontváz bizottság jeletése :)
A segghülyézésre inkább nem írok semmit, aki ott tart, hogy az elmúlt 15 forintos esésben inkább a gyurcsány a hibás, mint a szájjártó, annak teljesen mindegy, elgurult a gyógyszere... Varga (Csányi-Barroso helyesen) helyrehozta, örülünk, várjuk a folytatást.
Zs
@Unommáazegészet:

Nyalogattad már, azért tudod ilyen életszerűen leírni? ;-)
@Don Bandi:

Az is érdekelne, mi az elképzelésed a politikusi felelősségről, egészen pontosan annak számonkéréséről. Mert az MSZP-eseket elszámoltatni, az egy dolog. Helyes, egyetértek vele. A Fidesz vélhetőleg meg fogja tenni, de ez utólagos számonkérés.
Nálunk gazdagabb országokban azonban ez nem így megy. Ott már menet közben, azonnal mennie kell valakinek, pisszenés, ellenvetés nélkül, ennél kisebb szándékos hibák vagy szabálysértések esetén is. Nem gondolod, nekünk is ezt kellene elérnünk?
@magyalka:

Magyarországon az átlagemberekbe bele van nevelve, nem számítotok. Ebből kifolyólag aztán mindenki egymást öli. Franc se tudja, miért nem tűnik fel senkinek, hogy érdekes módon azért választásokkor minden párt veszettül hajt a szavazatokért. Legalább olyankor sokkal határozottabban kellene alapvető elvárásokat hangoztatni pártállástól függetlenül.
És igen, összefogásra lenne szükség, akkor sok mindent el lehetne érni, akárki is legyen kormányon.
1. Szijjártó mikor tesz beismerő vallomást, hogy (nevetgélve) az emberek arcába hazudta hogy kormánypárti politikusok nyilatkozatai nyem tudják befolyásolni a tőzsdét?

// biztos megszokták hogy amíg ellenzéken voltak kutya nem foglalkozott a véleményükkel, és nem vették észre hogy már kormányon vannak és itt tétje is van a kamuzásnak //

2. Kósa mikor áll ki beismerni hogy hülyeséget beszéltem, urambocsá?

3. Mikor kapják meg a devizahitelesek a most "masnival becsomagolt" többletköltséget a törlesztőrészletre?

4. Ki foglalkozik az árvízzel? Kormány csak naggyűléseket tart továbbra is a Kossuth téren, meg szidja az MSZP-t az elkúrt 4 évért, vagy végre csinál is valamit??
4./ megjegyzés: olyat, amiből HASZNOS LÁT AZ ÁLLAMPOLGÁR! (külön kitétel, mert úgy tűnik ki kell már ezt is kötni..)
ja, hát Orbán Viktor hazajött Brüsszelből, és még csak véletlenül sem állt az emberek elé. elbújt, és zárt ajtók mögött adta elő az őszödi beszédét. Vargát küldte ki az újságírók elé. mennyivel jobb ez az őszödi beszéd 2, mint az őszödi beszéd 1? seminnyivel.

de most olvastam a legújabbat: aszongya Szíjjártó, hoyg ő nem vesz részt az összenépi mekkorát-tevedett-az-előző-kormány játékban. nem-e? eddig a kormány volt a játékvezetője ennek a keresgélésnek tényfeltáró bizottságostól, hiánybenyögésestől! tudod milyen az, amikor valaki egy dolgot erőltet, majd maga lép le belőle elsőnek, amikor nem kóser? rongy ember az ilyen, csatában elsőként megfutamodó.
Hogy te mekkora egy kibaszott idióta vagy ember....Igen te aki ezt a fost írta
@öregkopasz0208: Te öreg , nem tudod mit beszélsz . Okos hajad elhagyta hülye fejedet. Fecó csak saját zsebre munkálkodott, meg még amit azon túl tett az is mind csak kárunkra vált. Te hol éltél 8 évig ? Vagy ma szabadnap van a diliházban ? Elgurúlt a gyógyszered ? A " Fittelínában " az elkobzott Apró villa átépítésénél még a csillár áfáját is visszaigényelte. Ez tény csak már elévült. Bajnai és a Hajdú BÉT ? Lenyúlták. Hány szerencsétlen lett öngyilkos ? Azt mondta nem értettünk hozzá . Medgyesy híres mondása: --- tele van korupciós ügyekkel a koalíciós partner . Ez a félreértések elkerűlésére nem azt jelenti, hogy beteszik a lóvét. Szerinted ?
ellenzékben jó szöveg volt a szart kenegetni.De most már büdös.Ekkorát bakizni nem szégyen BŰN!!Zemberek a kormányszóvivő nem szavahihető.
@proton1701:
mit tudsz érdemben ehhez hozzátenni, mesélj oszd meg a gyöngyszemeket velünk egyszerű súrmó posztliberális balos értelmiségiekkel, szerinted jó volt a kijelentés amitől 10 forintot esett az ajróhoz a forint? hol a jelentés? amúgy az ajrokratáknak sem tetszett az egész szóval mesélj mi bajod ezzel az írással, én nem igen látok benne hibát, legalább egy bocsi, hogy most minden devizahiteles többet fizet mert gyen-gült a fo-rint.
Szerintem ki kéne várni, hogy letelik a 72 óra, amit a kormány kért, hogy előálljon a gazd./pézügyi javaslataival. Továbá nem kéne elfelejteni, hogy 1 hete van új kormány... s 8 évig volt "elkúrás".... a fordulathoz idő kell... persze a fizetett ügynökök full gázzal dolgoznak, dől a hülyeség az új ellenzék embereiből...

Azt miért nem hozza ez a buzi index (gondolom, ők sem hazudnak soha, meg nem manipulálnak, meg hasonlók), hogy pl. az eurózóna vezetője (=lux-i miniszterelnök) nem aggódik Mo+az euró miatt.... Pénteken az euró lement 1,2 usd alá, azért ennek is van szerepe a forintgyengülésben...

Ja, és igaz, hogy az index félrevezető címmel jelentette a hír, ("Kicsit erősödött a forint"), valójában megint közelebb van a 280hoz, mint a 290hez.... 289,59-ről 282,15-re szerintem nagyot erősödött a forint a hétvégén. Ez a buzi indexnek persze kis erősödés, csak hogy lehessen fikázni a fideszt... ja, és csütörtökön még 274 körül volt, azaz lehet hétfőn, kedden megint ott lesz... jó volt izgatni a népet a hülyeséggel??? Persze, hogy jó, megvolt megint a kellő kattintás a honlapra...
@Heveseger: Mindegy hogy jobb vagy bal lib.
a tiedet és a mienket lopták.Igy ne legyél megértő a mostani hatalommal szemben sem!!
ja és még valami tényleg nem látni, hogy nincs itt semmi forradalom, meg oxigén pótlás nélküli csúcstámadás (ami amúgy is elég értelmetlen mert ugye minek, de ez mind1)
szóval sok csalódott ember másra szavazott, ami jó, de a nagy baj, hogy szerintem a fidesz nem elég bölcs hogy éljen a lehetőséggel, a legjobb eredmény egy féleredmény lehet ez van :((((((((((((
@cogito..sum:
nem vagyok és ezt kéne megérteni, hogy ezek az emberek mindent akarnak csak nem dolgozni, azért lettek politikusok és nem ügyvédek, meg ég tudja mik aminek tanultak ...
@hazug fidesznyik: Ha bolsevik bandád nem húz le 8 évet , és nem nyúz le mindenkit a koalíciós pertnerével együtt, már régen Euró lenne nálunk is mint a lesajnált Szlovákiában. Akkor most mirőr ugatnál, hőbörögnél, Mit vártál, hogy varázspálcával egy suhintás és minden szart kivakarnak ?
@Heveseger:"Fecó csak saját zsebre munkálkodott, meg még amit azon túl tett az is mind csak kárunkra vált.... az elkobzott Apró villa átépítésénél még a csillár áfáját is visszaigényelte....Bajnai és a Hajdú BÉT ? Lenyúlták. Hány szerencsétlen lett öngyilkos ? Azt mondta nem értettünk hozzá..."

1.Má' minek kéne valakinek saját zsebbe még, ha havi 100 millát kap cégétől. Nem életszerű.
2.Nekem pl emelkedett jócskán 8 év alatt a fizum, ami Orbánék alatt csökkent, ill stagnált (ez a saját zseb-effect), valamint szebb lett a városom, sőt, ótópályán rohanok Pestre.
3.Elkobzott? De hülye vagy...
4.Nem lehetett az akkori törvények alapján visszaigényelni, vagy mi?! Lsd cégek, BMW-k, útiköltségelszámolások, telefonpénzek, stb: egyszóval, vállalkozók. Még a szart is leírhatják a céges budiból.
5.Nem azt mondta, hogy nem értettünk hozzá, hanem becsődölt egy cég. Van ilyen, s lesz is, aki meg nem bírja cérnval, sajnos elmegy. Úgy hívják, kapitalizmus. Mi akartuk (állítólag)!
@cogito..sum: Csak az bosszant, hogy állandóan azzal a szőlővel jönnek elö. Valami 10 Ha telepítésre pályázott valami családtag ami teljesen szabályos , még protekció sem kellett hozzá. Minden állampolgárnak szive joga. Szürke egerek pályáztak tízszer ekorát , megfeleltek, megkapták, törvényes.
@bloghozszokott:

Ugye csak a szavazókorúakkal számolsz? Vagy beleszeded a külföldről behurcoltakat a kiskorúak helyett?

A Fideszre szerinted ennyi meleg adta le a szavazatát? Honnan tudod, velük voltál? Az ilyenek a szadeszra, maszopra, lmp-re szavaznak.
Egyébként szomorú, hogy ennyi meleg fertőzi kis hazánkat! Sőt, valószínűleg ennél több flangálhat, mert éveken keresztül ez volt a sikk!
@bloghozszokott: Szerinted az Apró villa ki-é volt ? Egy zsidó családtól "kobozták " el. Talán a kobzás nem szimpi. A másik az áfa : képzeld el , hogy Te csinálsz otthon uszodát, szaunát stb... Egy Kft.-t alapítasz amin keresztűl bonyolítod az építkezést és visszaigényelsz . Más tevékenységet nem végzel ezen a cégen. Mit fog veled tenni az Apeh ?
@Heveseger:

Az Apró család is zsidó! Családban maradt a villa.
Ha keresztényé lett volna, akkor sem lenne náluk bűn. A talmud tanítja nekik, zsidónak, csak zsidótól bűn lopni. Ahogy szétnéz köztük az ember, manapság már ezt a szabályt is kezdik átlépni.
@hazug fidesznyik: látom megint jó kis csapat jött itt össze, akik már ugatják a közgazdaságtant annyira, hogy a forint bedőlésről beszéljenek, ami nyilvánvalóan a Kósa féle államcsőd idiotizmus ballib rekontrája. Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül nem lett Kósa pénzügyminiszter, ahogy az itt kommentelők jelentős része sem lesz valószínűleg soha. Az árfolyam annyi amennyi, az olcsó és a drága valutának is vannak előnyei (export ócsítás) és hátrányai (devizahitelesek) egyaránt, az ótépérészvény esése meg fájjon annak, akinek tele van vele a szekrénye. Lajcsi komának nyilván mostantól ki lesz adva napiparancsba, hogy állampénzügyekről még álmában sem beszélhet, oszt jónapot. Mindenki éli tovább az életét. A devizahitelesekért történő kollektív aggódásról meg annyit, hogy gondolkoztak volna akkor, amikor bedőltek a bankok funny spotjainak, hogy hitelt felvenni király, svájci frankban még királyabb, mert a frank árfolyama be van betonozva, és még egy apokalipszist is túlél. Aki nem tudja fizetni a hitelt, adja el, amit vett rajta, járjon biciklivel, nézzen kisebb tévét, menjen albérletbe, vagy húzzon haza az anyjáékhoz, ahol előtte lakott. Nehogymá' a normálisan gazdálkodó és adózó állampolgár adójából váltsák át a hülyék hitelét, mer' az olyan jól hangzik szociálisan!
@rockiebear:
pontos helyzetértékelés, egyértelmű konklúzió. csillagos tizes.
@Meastick_1:
Nem bent ült a bizottságban.

Ő volt az elnöke.

(Gazdasági bizottsátg - konkrétan az foglalkozik az ország pénzügyeivel.)
@rockiebear:
Az a baj, cimbi, hogy nekem, normálsian gazdálkodó és adózó és 0 devizahiteles állampogárnak is drágább lesz ám Kósa ezen barom húzása miatt a benzin, amiatt meg a kenyértől kezdve a konyhaasztalon át a számítógépig minden. A nyaralást is beleértve, ami ugyebár évszakát illetően eléggé közeledik.

Szóval védheted ezeket a faszokat, de attól még faszok maradnak, akik ezzel az egész országnak tettek keresztbe.

Ui.: ezt az ócsítás szót azonnal felejtsd el.
@dr. Közbiztonság Szilárd: a benzin majd akkor lesz drágább, ha 1-2 napon belül nem korrigál az árfolyam, ha pedig így lesz, akkor valami komolyabb (strukturális) ok is van a háttérben politikusok nyilatkozatain kívül. A fogyasztói árak nem olyan rugalmasak, mint a tőzsde, hálistennek, mert akkor egy csomó eladó rohangálhatna állandóan a boltokban, hogy az árcímkéket átragassza.

Másrészt nem védtem senkit, csak hangot adtam azon véleményemnek, hogy felesleges hisztizni némi rövid távú árfolyam-ingadozás miatt, főleg, hogy legalább annyi hasznot hoz az egyik oldalon, mint amennyit elvisz a másikon. A magyar áru hirtelen olcsóbb lesz a világpiacon, és emiatt több fogy belőle, hogy mást ne említsek.

Mennyivel másabb a helyzet, ha valamelyik zsidó hitelminősítő leminősíti mondjuk Portugália államadósságát, és emiatt kezd el zuhanni a forint? Pedig látszólag semmi összefüggés nincs, de mégis ez szokott történni ilyen esetekben. Ilyenkor miért nem szervez tüntetést senki a portugál nagykövetség elé, vagy a leminősítő cég irodája elé, amiért felment a konyhaasztal ára?

Jó lenne már megtanulni 20 év kapitalizmus után, hogy az árfolyamok és a tőzsde napi mozgása a kőgazdagokon kívül csak a gazdasági újságírókat érdekli, mert van miről írniuk. A hosszú távon történő elmozdulásoknak, tartós trendeknek persze már vannak nemzetgazdasági hatásai, azokat viszont nem befolyásolják félresikerült nyilatkozatok.
@Chicano: A katamara az Orbáncosviktorka költői álneve ugye?
@Gatinho: Te meg a szijjártóhülyegyerek petike lehetsz, ugyancsak álnéven
@rockiebear: Egyél szárított tehénszart, narancsfejű paraszt.

@Gatinho: @proton1701: Előbb olvassátok el, bunkók, ha egyáltalán értitek.

@Heveseger: köcsög fideszfan
Tölgyessy mosdatja a Csontbrigádot a Kossuthon.
Felvételről.
gondolkodjunk: nem lehet az igazat leírni, mert az full pánik lenne, és végleg összeomlanánk
Ez csak a kezdet kedves Honfitársaim! Ha van csontváz ha nincs mi úgysem tudjuk meg. Orbánék ugyanabban a csapdában vannak mint Medgyessy volt. Nagyot mondtak a kampányban és nem lehet teljesíteni (ezt ők is tudták mi meg jól benyaltuk mint mindíg) de ha mégis teljesítik olyan károkat okoznak a gazdaságnak amit már nem hever ki szegény kis hazánk lakossága. Az egész nemzetközi gazdasági sajó üvölt, hogy milyen baromságokat tartalmaz a Maolcsi csomag de mi megyünk csak bele a szakadékba. Mi lesz veled szép Magyarország????? Remélem 4 év múlva magukat is elszámoltaják és elhúznak a bánatba a 2szor is bukott Orbánnal.
Nocsak, nocsak! Kiderül hogy nincsenek csontvázak? Csak esetleg másképpen számolnak dolgokat? 20-30 milliárdos tételeket találtak csak? Mondjuk az a luk amit Kósa hülyeségével csináltak és a magyar államkötvényeknek annyi, az szerintem 100 milliárd.
Ez a Matolcsy meg hülye. Okos gazdálkodásról beszél, hogy nem kell megszorítás. Mi a különbség? Okosan gazdálkodok ha csökkentem a bürokraták létszámat, vagy megszorítok ha kirúgok sok közalkalmazottat? Egy csak mocskos játék a szavakkal, semmi több!
BRÉKING NYÚZ:

A brit miniszterelnök szerint sokkoló a gazdaság helyzete

* MTI

2010. június 6., vasárnap 16:14 | Frissítve: 15 órája

A brit miniszterelnök szerint a korábban gondoltnál sokkal rosszabb a brit gazdaság helyzete, és nem tarthatók az előző kormány előrejelzései. David Cameron a The Sunday Timesnak azt mondta: súlyos problémák vannak a korábbi munkáspárti kormány jövőre már robusztus, 3 százalékos gazdasági növekedést valószínűsítő prognózisával.

A konzervatív párti miniszterelnök közölte, hogy még nem látta a gazdaság állapotáról készülő jelentést, amelyet az új kormány által létrehozott testület, a Költségvetési Felelősség Hivatala állít össze. Parlamenti képviselők várakozása szerint azonban a jelentésben a független közgazdászok előrejelzéseinek átlagához közelebbi, 2 százalék körüli jövő évi növekedési prognózis szerepel majd.
hirdetés

Cameron az interjúban kijelentette: a május választások után megalakult konzervatív-liberális brit kormánykoalíció vad mértékben eltúlzott derűlátásra valló előrejelzéseket örökölt a munkáspárti elődtől; ezek egyike a 3 százalékos jövő évi gazdasági növekedés, a másik pedig az a várakozás, hogy a kamatszint mindig alacsony marad.

A brit kormányfő szerint a legsokkolóbb az államadósság kamatköltsége. Ha nem teszünk ez ügyben semmit, a kamatköltség elérheti az évi 50-60-70 milliárd fontot is. Többet fordítanánk a kamatokra, mint az oktatásra vagy a védelmi kiadásokra – mondta.

Cameron szerint teljes felelőtlenségre vall, amit az előző kormány az újra hagyott. Hasonló képet festett az átvett gazdasági-költségvetési örökségről nemrég a brit pénzügyminiszter is.

A brit gazdaság élénkítésére és a bankok megmentésére fordított csillagászati összegek békeidőben soha nem mért szintre, előzetes becslések szerint a GDP 11,6 százalékára duzzasztották a márciussal zárult pénzügyi évben a brit államháztartási hiányt. Ez messze a legmagasabb hiány a hét vezető ipari hatalom (G7) országcsoportján belül.

A világ legnagyobb hitelminősítője, a Standard & Poor's már kilátásába helyezte a lehetséges legjobb, AAA szintű brit államadós-osztályzat rontását.
@belekotty: Ja, az már ki is derült, hogy korrupciós pénzeken zsírosra hízott vísztjancsik vannak, ez tuti. :D
@Megfigyelo: Hasraessek a nemzetközi hivatásos szőrözőktől?
Sajnos ha a szoci kormányoknak semmi más simlije nem lenne, akkor lenne ESETLEG ez hihető.
Így meg LOL, hogy korrek volt. Úgy mint a BKV , meg a MÁV autóflotta, mi?
@öregkopasz0208: Hol vannak az igazságfeltáró agilis, tényfeltáró,lelkes ,elnemkötelezett újságírók akik feltennék a kényelmetlen kérdéseiket a kormány képviselőinek???????
Hajrá MAGYAROK és magyarok !!!
Nem tudja valaki , hogyan lehetne valami más állampolgárságot gyorsan , komplikációmentesen (és némi segéllyel) szerezni ???
Csányi fia eladta az összes OTP-részvényét
2010.06.07. 15:47 - Index
Az OTP bejelentette, hogy Csányi Attila, az OTP-elnök Csányi Sándor fia, a Patria Finance a.s. igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 2010. június 4-én 5330 forint/darab átlagáron 39000 darab OTP törzsrészvényt értékesített. Így Csányi Attila tulajdonában nem maradt OTP-részvény.
@dr. Közbiztonság Szilárd:
Nem drágább lesz a hiteled a kósától, hanem a forint hitelhez képest kevésbé olcsó, nekem is van az autókra, és így, hogy az árfolyam úszik már csak egymillióval jártam jobban, mintha a forinthitelt választottam volna, úgyhogy szerintem ezt ne feszegessük, semmi értelme. (a japán jenesekkel nem foglalkozom, ők elcseszték vastagon)
Üdv,
Zs
süti beállítások módosítása