Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.06.01. 08:00 Fabius

OMG! A csontvázinvázió elmarad!

Címkék: kormányzat navracsics bajnai csontvázak nagy anna

Javában zajlik régi és új kormányaink közt az átvétel ceremóniája. Túlestünk az első kormányszóvivői sajtótájékoztatón is, amit nem lehetett túlélni béna kacsázás nélkül.
Nagy Anna antréja rekeszizom szaggatóan gyönyörűségesre sikerült. Kedvesen mosolygott a szavait inni vágyók népes táborára, majd kinyögte: írásos sajtóanyag nincs, mert még nincsen nyomtatójuk.

Cuki nem? Két variáció közül választhatunk, mindkettő elképzelése maga a vizuális orgazmus.
1. -azért nincs nyomtató, mert a szocik ellopták. Kinézed belőlük? Én simán.
2. -azért nincs nyomtató, mert a Fidesznek még nem volt 12 ezer petákja, hogy a lassan benzinkutakon is kapható eszközt megvegye.

Az meg sem fordul a fejemben, hogy Nagy Anna egy apró füllentéssel kezdené karrierjét a nagy nemzeti kibeszélősó háziasszonyaként. Az nem lehet, hogy egy e kedves arcú nő máris kijárja a Szijjártó Péter Trubadúr és Bonvivánképző Intézet füllentéstechnikai kurzusát ilyen rövid idő alatt. Lépjünk túl ezen az aprócska malőrön, és foglalkozzunk a lényeggel. Mert volt az is, kezeljük méltó helyén.

Eddig úgy igyekeztek a retinánkra égetni a szekrényekből kieső csontvázak képét, hogy valósággal beleszerettek a látomásba.

 

 

 

 

 

 

 

Rögeszmésen hajtogatták reggel, éjjel és este, otthon családi körbe lépve a hogy vagy apu? - kérdésre is ez volt a válasz: majd ha Varga Misi feltárta a zombitemetőt, megmondom. Navra és Trubadúr vállt vállnak vetve álltak készenlétben, mint két látens Csekk Norrisz, úgy várták a csontvázsereg felbukkanását a horizonton.
 

 

 

 

 

 

 

Tegnap ez megváltozott. Navracsics Tibor így jellemezte az átadás-átvétel eddig lezajlott folyamatát:

a minisztériumokban az átadás rendben, az eddigieknél rendezettebb keretek közt folyt (...) nem érkezett jelzés arról, hogy a távozó apparátus nehezítené az átadást, ami ennek megfelelően jól zajlik (...) egyelőre semmilyen csontváz nem esett ki a szekrényből.

Igen, kiemeltem a szöveg kötelező PR részei közül azokat a dolgokat, amik szerintem igazán lényegesek. Most jutottunk oda, hogy az eddigi gesztusokra épülő politikán túlmutató, hazai érdekeinket szolgáló dologról beszéltek. Mindannyiunknak az az érdeke, hogy Bajnainak és Oszkónak igaza legyen a csontvázakról. Az is érdeke mindenkinek, hogy a Fidesz megmutassa apró gesztusokkal, nem kizárólag totális tagadásra képes. Ez a Navracsics kijelentés korrekt és bátor dolog volt. Ezért felesleges most vitustáncot járni, és gyihhhááááá!-énmegmondtamot ordítozni. Könyveljük el csöndben, hogy a Megszeppent Kisdobos eddig állta a szavát, - nincsenek csontvázak, reális a 3,8% hiánycél, elősegíti az átadást minden lehető módon - és bízzunk benne, hogy ez így is marad a minisztériumok átvételéig. Ha nem így lesz, a felelős kapja meg méltó jutalmát.

Említsük meg, hogy a kormány megduplázta az árvízkárosultak megsegítésére szánt összeget. Rendes dolog, kösszépen a nevükben.

Minket nem érintő gesztus fognak gyakorolni még ezeken kívül is. Állva köszöntik újra Orbán Viktort minden kormányülésen. Mondhatjuk, hogy tegyék csak, amíg nekünk nem kötelező. Meg röhöghetünk is, hogy újra és újra felépítik azt az aprócska személyi kultuszt, amitől Nagy Vezérként kell Orbánra tekinteniük. Ha én lennék a Kárpátok Középpályása, bizony megkérném a tisztelt kormánytagokat, hogy ne csináljanak belőlem bohócot holmi osztály vigyázz!-os felugrálással.

Mert véletlenül sem szeretnék senkire hasonlítani az elmúlt hatvan évből.
 

181 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr252046744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elsőre megmondták a tutit 2010.06.01. 13:50:46

Az új kormányszóvivő azzal nyitotta az első kormányszóvivői sajtótájékoztatót, hogy azért nincs írásos sajtóanyag az első tájékoztatón, mert még nincs nyomtatójuk. Ezt nem egészen értem. Ez most költői kép volt, vagy a Kormányszóvivői Iroda korábbi stá...

Trackback: Szíjjártó gumicsontvázai 2010.06.01. 12:25:09

„Minden nap csontvázak zörgésétől hangos, és minél hangosabban zörögnek, annál egyértelműbbé válik, hogy az a gazdasági vészhelyzet, amibe Magyarország belekerült, egyre súlyosabb.” Szíjjártó Péter A Fidesz szeret rettegni a csontvázaktól,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@tolsztoj: bárkit, bármikor lehet tisztelni felállással, kézcsókkal, meghajlással, letérdeléssel. ámde mi meg hadd röhögjünk, ha szerintünk ez álszent, meg avítt, meg képmutató, meg egoista. a 21. században vagyunk, ember! Orbánnak Facebook profilt építettek, hogy milyen közvetlen csávó, most meg felállni? valamelyik nem igaz, nem hiteles, ezt neked is be kell látnod. vagy közvetlen, vagy tekintélyes. ne játsszuk a szokásos FUDESZes hozzáállást, hogy minden héten aheti igazság van, a múlt hetit meg el lehet felejteni.
@Alamio:
Nem mindegy , hogy a 3,8%-os hiánycél azért emelkedik mondjuk másfél kettő százalékkal, mert a Bajnai kormány eltagadott belőle ennyit, vagy azért emelkedik másfél-kettő százalékkal, mert az új kormány bevállal valamilyen reform értékű állami kötelezettség vállalást. Az utóbbival egyébként semmi bajom, és az általad említett szaksajtó is e vonatkozásban beszél a hiánycél emeléséről.

Én azzal a gondolkodással vitatkozom, ami azt mondja, hogy a Bajnai féle költségvetésben már magában benne van két százalék hiány, mert eltitkolták.
"Állva köszöntik újra Orbán Viktort minden kormányülésen."

Ez komoly? :) /1 hónapja nem nézek híradót/
És lesz éljen rákosi, éljen a párt is meg ütemes taps? De szép lesz. Lehet nézek híradót, az ilyet kár lenne kihagyni.

Prof. William 2010.06.01. 12:55:38
"Az ország vezetőire FEL SZOKÁS NÉZNI."

Nem pajtás nem 'szokás' senkire felnézni. Pláne nem mindenféle rang, cím, születési hely meg idő meg egyéb marhaságok alapján.
Arra nézek fel akit arra méltónak találok.

Savban fogtok állni minimum 4 évig. És a 4 év elkezdődött... Hajrá!
Ha valakinek nem tetszik, akkor: "El lehet menni Magyarországról!".
@Mon3: a csontvázaknak egy gondja van: csak a piros csontvázakat szedik elő. szerintem pl. azonnali csontváz Navracsicstól Borókai feleségének állást adni a 0. miniszteri napon, első intézkedésként. és ez megtörtént. ez egy narancs csontváz (Rákay Philip azonnali kormányállása mellé). láthatóan ugyanaz a klientúra-beágyazás megy, mint a szociknál. hadd ne adjak én az ilyenek szavára, akik élen járnak az ellenfél sárba tiprásában, de maguk is ugyanúgy viselkednek. bort isznak, és vizet prédikálnak.
"Az ország vezetőire FEL SZOKÁS NÉZNI."
Észak-Koreában,Venezuelában,Kubában, és más hasonlóan fejlett demokráciákban...
Az összes egy mocskos tetü!!
@Fabius: "Az én cégemnél én vagyok a mindenható tulajdonos/cégvezető. "

Az egyik vezető hazai bankról beszéltem, nem egy bivalybasznádi kft-ről. De ha nem teccik akkor vergődj rajta, marhára fájhat neked hogy a miniszterei felállva köszöntik. Ettől biztosan szegényebb lettél.
@tolsztoj:
Felolem akar be is hajol... ize, meg is hajolhatsz neki, terdeples, kezcsok, szertatrtasos nem veted ra a pillantasod, mindegy. Ha szerinted megerdemli.
Egy opportunista politikusrol beszelunk egyelore konyorgom, ne kezdjuk mar el egymas faszat szopni, plane ne azorbanet, bar te felolem azt amit a tiszteleted kivan, mig nem mutatta meg mire kepes a kistigris. (itt most jotekonyan elfeledkezunk ama apro tenyrol, hogy o egyedul nem kepes elerni semmit, csapatmunka kell, amiben megvan neki is egy egyarant fontos szerepe)
Majd utolag megadjuk neki a tiszteletet, elore nem. Egyelore csak egy nagyotmondo eroltetett torteto alak aki egyszer mar lebogott. Lehet hogy most egy kompromisszumkeptelen erolteto alakra van szuksege az orszagnak, ha ez igy lesz es bejon neki a sok nagyotmondas, akkor majd elismerjuk es eltetjuk mindenfele felszines szertartasossag nelkul is.
Egy Malév-ügy közben tényleg témának kell lennie annak, hogy Orbánt felállva köszöntik-e? Aránytévesztés van itt, nem is kicsi.
Fabius: Így leírva tényleg röhejes. De mondjuk egy egyetemi karon is feláll mindenki (én is), ha bejön a professzor- akkor is, ha az adott személyt nem szereted, nem tartod jónak, szakmaiatlannak nézed. Felállsz, mert ez a szokás. Most Fideszék bevezették ugyanezt a szokást (és ott akkora ellentét nem hiszem hogy van Orbánnal, mint amekkora egy tanárral lehet). Cégnél pl. nem ajánlanám ezt a gyakorlatot. De ez érzésből megy- ha úgy gondolod, elénekelhetitek Himnuszt is, de pragmatikus okokból (csökken a munkaidő) ezt sem javaslom.
@dupla vé: "egyszer már működött 4 évig... láttuk milyen"

Igen, ezért választottuk meg őket újra, most 2/3-al. Lehet hogy nem voltak tökéletesek (nem is vártuk tőlük) de a most bukott kormánytól nagyságrendileg jobbak voltak.

"aztán meg 8 évig "építő jelleggel" elenkezett. szerintem már rég kiderült, hogy mindkét szerepre képtelenek, egyetemben az mszpvel."

Ahhoz képest hogy ez szerinted kiderült elég jól sikerült nekik a választás. Szerinted mi lett volna a jó ellenzéki munka eredménye, az hogy újra a szocik nyernek?
Orbánt nem minősítem, majd megteszi a történelem. Már amit nem ő akar majd megírni.
Mert ez a történelemgyártás ultra/mega ciki :)
Forradalom, forradalom, forradalom, isten a történelem ura, nemzeti össszefogás, vészhelyzet, csontvázak, stb.
Micsoda jelképek és jelmondatok :)
Mintha a rákosi-kádár érát látnám: ellenforradalom, szabotázs, imperialisták...
A fidesz az ellen harcolt hogy egy központi bizottság mondja meg mit szeret a nép, hogyan, mikor, hogy mi mikor mi történt, forradalom avagy ellenforradalom.
És most mi van? Ugyanaz. Narancsszínben.
A jóléti állam víziója megint előttünk.
Nem baj az ha a Fidesz kommunistább még a Thürmer pártnél is, ha erre van szükség, de az gáz hogy ideológiai szinten ennyire nem képes értelmezni a saját helyét, szerepét.
Baja, ha csak az lenne a legnagyobb gáz, hogy felállva ünneplik mint Rákosit.
Az messze beleférne még, tiszteljék csak.
@kubatov_kommunista: "Arra nézek fel akit arra méltónak találok."

Erről van szó. Ezért neked nem kell neked felállnod. A kormányülés elején a miniszterei állnak fel. Ebből próbáltok itt valami nagy történetet kerekíteni. Borzalom. A diktatúra elkezdődött. Meneküljetek amíg lehet.
@eremita: Én nem voltam ott, hogy tényleg így történt, de a D-209-el, aki ügynökként hősiesen védte a magyar érdekeket a 80 évek elején a Szovjetektől, hát én se szívesen találkoznék, hátha rám ragaszt egy-két poloskát.
@Chicano: A 2/3 nem a Fidesz-nek szólt, hanem az MSZP ellen.
A jövőre nézve Orbán nem véletlenül választotta maga mellé Navracsicsot, Viktor irányvonala nem sok jót ígérne. Csak nehogy félve a kigolyózástól, egy normális ember repüljön, mert Viktor "észbe kap".
@Alamio:
A mester - tanitvany viszony talan nem kellene eroltetni Orban es miniszterei viszonyara. : )))
Akarmilyen rossz is egy oktato, egy tanitvany tuti kevesebbet tud.
Mellesleg kikopoban van ez az avitt felszinesseg.

Kulonben meg tenyleg igaz, sokkal fontosabb a Malev ugy, azzal kellene foglalkozniuk nem szertartasossaggal. Meg az orszaggyulesnek sem ruhaviselettel es kulfoldi magyarok szimbolikus allampolgarsagaval. Ugy ertem nem elsokent. A kormanyzati oldalak tenyleg ocsmanyan neznek ki altalaban, szegyen, na de mar megint az imazs az elso?
@Mon3:

Privát emberként én sem akarnék kezet fogni Medgyesivel. De itt kettő közjogi méltóság találkozásáról, illetve nem találkozásáról volt szó.
Ilyen estben egy volt miniszterelnöknek nincs joga mérlegelni, hogy a megválasztott új miniszterelnök nézetei, hitvallása számára szimpatikusak vagy sem.

Ezen a vonalon oda jutunk, hogy valaki nem fog kezet a Parlamentben egy kitüntetettel, ami ugye szintén megtörtént. Holnap meg majd egymást lövöldözzük agyon, mert nem tetszik a másik fizimiskája.
@eremita: Nem mindegy , hogy a 3,8%-os hiánycél azért emelkedik mondjuk másfél kettő százalékkal, mert a Bajnai kormány eltagadott belőle ennyit, vagy azért emelkedik másfél-kettő százalékkal, mert az új kormány bevállal valamilyen reform értékű állami kötelezettség vállalást. Az utóbbival egyébként semmi bajom, és az általad említett szaksajtó is e vonatkozásban beszél a hiánycél emeléséről.

Ez tök jogos, de azt a grafikonból világosan le lehet majd szűrni, mikor emelkedett a hiány az egekig. Egy grafikon nem pontszerű. Amúgy nem találom azt, amit Veres letagad, de létezik.

"A szocialista képviselő a TV2 Mokka című műsorában hangsúlyozta: nem a PM-ben készültek azok a számítások, amelyek 6,5 százalékos GDP arányos államháztartási hiányt tartalmaznak erre az évre."

Én a 6,5 %-ot a jelen helyzetben reálisabbnak látom, mint a 3,6-ot, főleg úgy, hogy Veres ilyen hevesen tagadja :-)

Amúgy a 8%-os hiányt sem tartanám bajnak, ha látnám, hogy megyünk felfelé. De a Bajnai érában a stagnáció volt a jellemző, egy tipikus "Béna kacsa" kormánnyal. És ha Gyurcsány lemondása után új választást írtak volna ki (ahogyan illett volna), akkor abból az alábbiak következtek volna:
- A Fidesznek nincs 2/3-ada.
- Az Mszp nincs tönkreverve
- A Jobbik ma 5-6%-kal van a parlamentben (maximum)
- Az LMP nincs a parlamentben, az MDF lehet, hogy van.
- Még a görög összeomlás előtt lehetett volna gazdaságélénkítésre EU-s pénzeket kérni- ma nem lehet. (ez talán a legfontosabb- egy eltékozolt év)
Csak néhány. Szerintem az lett volna
Machiavelli szerint is a legjobb MSZP döntés. Nem így döntöttek, isszák a levét.
@mérien: Meglássuk. Majd mondjuk 3-4 hónap múlva lesz érdemes ezen vitatkozni, akkor fog meglátszani hogy merre tartunk. Addig felesleges erről beszélni akár pro vagy kontra.
@orvian:
Sajat levelezesedhez linkelsz?
Kellene a felhasznaloi nev es a jelszo is.
@Chicano: téveszme, hogy 2/3-al választották meg őket újra. először is, mert a szavazásra jogosultak 60% ment el szavazni. másodszor, mert azoknak csak az 53%-a szavazott a fideszre. harmadszor, mert az 53% kb fele csak azért tette oda, hogy ne az mszp. negyedszer, mert a 98-02-ig tartó ciklus alatt történt dolgokat már rég elfelejették az emberek, mivel 8 évig csak az mszpről volt szó. ötödször pedig a nagyságrendileg jobbak nem értelmezhető fogalom, mivel nem tudjuk mi a nullára értékelhető teljesítmény és mi a maximum amit el lehet érni, a jónép csak annyit tud a világról amit a tévé mond neki, amit meg tudjuk kik irányítanak.
ezek fényében nem mondanám, hogy nemzeti együttműködés vagy mifaxom van itt.
az ellenzéki munka eredménye pedig nem a szavazás állásában mérhető hanem az ország élhetőségében, szar kormány szar ellenzékkel szar életkörülményeket eredményezett. ha lenne egy kis eszük az embereknek, az lmp-n és a jobbikon kívül nem lenne ma más a parlamentben.
@Alamio:
Számomra teljesen mindegy lenne, hogy mennyire nőne a hiány az év végére, ha ez mögött reformok lennének. De a közéletben a vita nem erről szól. Hanem arról, hogy csontvázak vannak a költségvetésben, vagy nincsenek? Ez egy teljesen felesleges erősködés a FIDESZ részéről, mert ezt a csatát nem a hazai közvéleménnyel kell megvívnia, hanem a nemzetközi szervezetekkel, akik pedig nem vevők az ilyenféle mutatványokra. Főleg a görög válság óta nem.
Ja persze, Varánuszkám, vess már egy pillantást az Index címlapjára: index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/01/allami_penzbol_kellene_megjavitani_az_m6-ost/?rnd=469
A két hónapja átadott M6-os omlik össze, és a javítást közpénzből kell helyreállítani, olyan szerződést kötött a "csontváz"-kormány. És ez csak egy nap termése, a java ezután jön. Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna. De ha nem akarnék ilyen visszafogottan fogalmazni, akkor : kuss...
@Samuzia: A Seggnyaló Századvég szerint...saját közvélemény...hehe
@neurotikk!: Ha nem tiszteli, ne álljon fel. De mivel ezt (valószínűleg) nem Orbán találta ki, ebben ők maguk egyeztek meg. Ilyen szempontból ez jobb, mint a mester és tanítványa viszony.
A külföldi magyarok szimbolikus állampolgársága: mivel a rendszerünk (a parlamenti) olyan amilyen, azaz az átadás-átvételig nem lehet konkrét témával foglalkozni, gyorsan keresztülvitték a szimbolikusakat, amiket sokan vártak tőlük. A Trianon-emléknapot, a Kettős állampolgárságot, és amit erre betáraztak. Ne mondd, hogy ez nem tervszerű. Vakargathatták volna az átvételig a töküket is, nem ezt választották. Ez szerintem nem elítélendő, éppen ellenkezőleg. Amíg valamihez nem foghatok, addig csinálok valami mást. És nem mellékesen kihúzták az első héten a Jobbik alól a talajt a saját témáik tematizálásával.
Az öltözködés is lehet szimbolikus (kokárda, különféle történelmi viseletek, Gárda-mellény, stb.), ez szerintem nem jól sült el a Jobbiknak. Ahogyan az MSZP-nek sem a szavazás az állampolgárságról, vagy hogy röhögve kivonultak a Székely himnusz alatt- vagy csak nem énekelték. A politikában nagy a szerepe a szimbólumoknak. Nézd meg a Királynő c. filmet, pl. Egy szimbolikus tisztség tulajdonképpen II. Erzsébeté (a jogköreit ha gondolod beidézem), mégis tartják. Államuk része. Ha mi szimbolikát akarunk építeni, akkor ahhoz az ülésszak kezdete kiváló, hiszen akkor mást tenni még nem lehet.
@orvian: Ezzel most mit kéne kezdenem ?
A belinkelt hivatkozás sehova nem vezet, ill. csak a google levelező beléptetőjére...
annyit szeretnek ehhez hozzafuzni szemelyes hangvetelben varanusz, hogy csaladomnak volt resze az 50es evekben kulminalo szemelyi kultusz es ahhoz tarsulo meghurcolasoknak. Gondolom a tiedben nem volt pelda erre, mert akkor nem lenne ilyen nagy a pofad. Ha valaki kideriti majd ki is all a varanusz alnev mogott es megtortneik veled amit annak idejen megtettek emberek akkor megkerlek, hogy irkaljal. De addig ne riogass az ostoba nezeteiddel mert nem cool. Kő gáz vér ciki.
@Chicano: Ebben igazad van. Idő kell, hogy megmutatkozzék, jó-e az irány. Normális, közkedvelt ember sem biztos, hogy ilyen közegben azt hozza, amiért kedvelik "kis" szinten.
varanuszeknal az angol kiralyno is szemelyi kultusznak orvend
@Alamio:
Hat jo, van ebben igy valami.
Mindenesetre nekem sok a szimbolum, a kevesebb jobb.
Plane ha egy-ketto mogott nincs sok minden. Nem kepvisel valami letezot a szimbolum, leegyszerusitve, hanem szimbolum a szimbolum kedveert.
@neurotikk!: Az üzenet átment, nem felettünk, hanem értünk. Az elmúlt 8 évben felettünk, és nem értünk döntöttek.
@Chicano: varánusznak minden szemelyi kultusz ami neki szemely szerint szubjektiv nem tetszik. nala gyakorlatilag ez a szemelyi kultusz legpontosabb definicioja.
@eremita: Annak a választásnak a győztesével amelynek körülményeit mély homály fedi?
Akinek itt most nevethetnéke támad, az egyszerűen OSTOBA! MÉG ÉLETÉBEN NEM LÁTOTT BELÜLRŐL HIVATALT, HA MEG LÁTOTT, AKKOR NEM ÉRTETTE AZT AMIT LÁT.
Hogyan történik az átadás átvétel.???
1.Vannak a folyó ügyek. A minisztérium összekészíti ezek dokumentumait (8-10 dosszié úgy 80-900 konkrét irat szerződés.. 1000-1500).
2. Vannak a lezárt de nagy jelentőségű ügyek 20-22 dosszié 3-4000 gépelt oldal)
...stb.
Minden átadott iratról, azok mellékleteiről jegyzőkönyvi lista készül. stb.

Ilyenkor tehát arra nincs lehetőség és idő, hogy tartalmilag megvizsgálják az iratokat. Arra sincs lehetőség, hogy megnevezzék azokat, amiket nem adnak át, mert az egy későbbi munka eredménye. (iktatókönyvek, kiutalások, szerzések összehasonlítása.)

Ha megjelenik a hír, hogy nincsen balhé, folyik az átadás, az csak arról szól, hogy senki nem szabotálja magát az átadást..

Miért fontos ez??? Mert a Németh kormány idejében volt ilyen.. Előfordult, hogy Antall kabinetjének egyik munkatársa késő este visszament az OGY épületébe és meglepve látta, hogy valaki matat az íróasztalában...Kérdi tőle, hogy Ön mit keres itt... Erre habogva előadja, hogy itt felejtett valamit..Kiderült: a kulcsait, a belépőjét nem adta le..stb. A szakminisztériumokban még ennél is cifrább dolgok történtek. Mostanáig most ilyen nem volt. Már ez is jó hír.. de az esetleges visszaélések felderítése csak eztán kezdődhet.
Elvtársak !!!!!!!

Mikor fogjátok már fel hogy takarodjatok a kurv@ anyátokba .
@nestrot10: Ha nem a te véleményedet támasztja alá, az seggnyalás? Nálatok lehet, nálunk olyan adat amire figyelni. Elégé lejárattad már magadat.
@Alamio: hiaba magyarazod ezt egy frocsogo varanusznak. O nem erti , mert nem akarja erteni. Neki az a celja, hogy minden olyan agyba ami befolyasolhato es nincs onallo velemeny kialakitasara kepessege taplalja be, hogy itt szemelyi kultusz van es diktatura. Tudjuk , o is mi is , hogy ez egy nagyon jol kifundalt csel . Ha a szemelyi kultusz valos problema lenne akkor jobb esetben varanusz egy foldalatti bunkerben kaparaszna a falat. De ezt sem o sem mi nem kivanjuk. A 21 szazadi Europa nem si errol szol.
@eremita: Túl azon, hogy a mondanivalód nagy része tartható álláspont (nem, nem értek egyet vele, de érthető), elmentél teljes egészében a véleményem mellett. Kérlek, reagálj arra is.

De nem értek egyet azzal sem, amit leírtál, mert:
Egyrészt, az átvételkor tisztában kell lenni azzal, mit veszünk át. És legyünk őszinték! Ha te vennéd át ez után a 8 év után a minisztériumot, a hivatalnokok gatyájába is belenéznél, megvan-e még a farkuk.
Másrészt: kommunikációs szempontból jó ezeket csontvázaknak hívni, mivel ezt még a papucsállatkák is megértik. És csontvázak nyilvánosan is vannak kiállítva: tudjuk, mennyibe fog fájni nekünk a Hagyó-ügy? Még nem. Kiragadott példa, számos ilyent lehet hozni.
És rengeteg olyan is van, amire egy kormány nem mutogathat, csak most- az Únió felé is. Adminisztratív úton ugyanis meg lehet nehezíteni egy kormány dolgát, ad absurdum meg is lehet kötni a kezét teljesen legálisan is. Pl. ennyiért és ennyiért 2016-ig ez és ez újítja fel az autópályákat.
Vagy, és ez már konkrét, létező példa: a MÁV-nál mennyiért is lehet kirúgni a felsővezetőket? Na azt inkább nem finanszíroznám meg, hanem húzok egy felsőhatárt törvényileg. Azt' menjen a munkaügyi per.
De más módozatok is vannak: ki mondja, hogy a költségvetésben elvileg beírt pénz valóban ott van? És nem mondjuk Októberig elég?
Ez most paranoiának tűnhet, de egy átadás-átvételnél így kell mennie. Mindent le kell ellenőrizni.
És hogy ezt nem veszi jó néven az EU? Várják ők is ki a két hetet. Mintha nem történt volna ilyen a világtörténelemben, úgy írjátok ezt. A világon mindenhol van ilyen. A problémás inkább az, hogy beáraztak minket egy "kockázati sávba", és nem tetszik nekik a hiánycélok emlegetése. Ez, mármint hogy Magyarország veszélyes, kinek is a hibája?
Mai két Index főcím:
"Teljes csőd az energiapiaci szabályozás
A döntések a szakértői háttérelemzésekkel ellentétesen születtek, korrupció mindenütt."

"Állami pénzből kellene megjavítani az M6-ost
Előnytelen szerződést kötött a korábbi kormány az autópályát építő és üzemeltető céggel. Az új minisztérium vizsgálja az összes ppp-beruházást."

Aha, hát ezek nem egyes csontvázak a szekrényben, hanem egy kibaszott tömegsír...
Akinek itt most nevethetnéke támad, az egyszerűen OSTOBA! MÉG ÉLETÉBEN NEM LÁTOTT BELÜLRŐL HIVATALT, HA MEG LÁTOTT, AKKOR NEM ÉRTETTE AZT AMIT LÁT.
Hogyan történik az átadás átvétel.???
1.Vannak a folyó ügyek. A minisztérium összekészíti ezek dokumentumait (8-10 dosszié úgy 80-900 konkrét irat szerződés.. 1000-1500).
2. Vannak a lezárt de nagy jelentőségű ügyek 20-22 dosszié 3-4000 gépelt oldal)
...stb.
Minden átadott iratról, azok mellékleteiről jegyzőkönyvi lista készül. stb.

Ilyenkor tehát arra nincs lehetőség és idő, hogy tartalmilag megvizsgálják az iratokat. Arra sincs lehetőség, hogy megnevezzék azokat, amiket nem adnak át, mert az egy későbbi munka eredménye. (iktatókönyvek, kiutalások, szerzések összehasonlítása.)

Ha megjelenik a hír, hogy nincsen balhé, folyik az átadás, az csak arról szól, hogy senki nem szabotálja magát az átadást..

Miért fontos ez??? Mert a Németh kormány idejében volt ilyen.. Előfordult, hogy Antall kabinetjének egyik munkatársa késő este visszament az OGY épületébe és meglepve látta, hogy valaki matat az íróasztalában...Kérdi tőle, hogy Ön mit keres itt... Erre habogva előadja, hogy itt felejtett valamit..Kiderült: a kulcsait, a belépőjét nem adta le..stb. A szakminisztériumokban még ennél is cifrább dolgok történtek. Mostanáig most ilyen nem volt. Már ez is jó hír.. de az esetleges visszaélések felderítése csak eztán kezdődhet.
@pontneuf: Ezzel nem értek egyet maradéktalanul. Én nem Varánusznak magyarázok, hanem a kommentelőknek. Lehet, és látok rá jeleket, hogy bizonyos témákban egyet tudunk érteni. Amúgy valódi személyi kultusz esetén nem lenne ilyen blog, ebben egyetértek ;-)
Neurotikk!: Még talán ezt is adom. Melyiket tartod annak, hátha egyre gondolunk.
@Chicano: "Ezért neked nem kell neked felállnod.
Még szép!
"A kormányülés elején a miniszterei állnak fel."
Mert, miért?
Mindegyik mélyen tiszteli?
Ugyan már! Az előbb le akartam írni de visszafogtam magam. Nincs a miniszterei között senki akiben lenne annyi gerinc, hogy azt mondaná Viktor eriggy a pi...a. Persze ha meg addig miniszter akkor meg már alapjaiban megette a fene az egészet.
Erről ennyit. Így is több mint amennyit érdemel.
tenyleg ez mint a suketek parbeszede varanusz csak nyomja nyomja nyomja a magaet se hall se lat, minden napra jut egy korrupcios botrany de neki az a kerdese merul fel ennek kapcsan , hogy OV hany centi. Apropo Horn gyula hany centi is?
@tölgyes: Én meg elvárom egy apparátussal rendelkező felelős kormánytól, hogy azokat a papírokat nézze át. És ha hiányzik a 2779-2321-ig terjedő oldal, azt jelezze. Vagy a 278-as iktatott ügy (a szeméttelepen talált Pénzügyminisztériumi papírok azért ilyenre engednek következtetni). Szóval azért lassú ez, mert szerintem elolvassák. A kérdés inkább úgy hangzik: mit nem kapnak meg olvasásra. (amúgy értékes számomra a hozzászólásod, tartalmaz általam számításba nem vett elemet)
Amúgy- társadalmi munkából 500 oldalt nekem is adhatnának, kijegyzetelném nekik. Pár nap, max. 1 hét. De 20-40.000 oldalt el lehet olvasnia egy apparátusnak, ha napi 100 oldallal számolok (mert jegyzetelni is kell) 100 főre, akkor ezt pár nap alatt elvégezné. Nyilván többszöri ellenőrzés kell, ezért tart kicsit tovább.
Végre lehet istenezni, meg jönnek a csontvázak.
Esküszöm, mint a Gyűrűk Ura!
@tölgyes:
Valószínű te se látod át teljesen a hivatali működést. Ugyanis az apparátus marad a helyén. Vagyis azok az emberek akik utasításra elkészítettek több ezer oldal átadá -átvételi anyagot, szóval ugyanezek az emberek fogják a saját maguk által elkészített anyagokat ellenőrizni. Egy kicsit vicces az egész. Mert azt nem gondolja senki komolyan, hogy az új miniszter meg államtitkár fogja az egészet átolvasni.

Szóval ez egy átadás magyar módra. Ehhez elég lett volna néhány tíz oldalas összefoglaló jelentés is. Aztán ha az új miniszter kar valamit, akkor előkeresik neki az anyagot. Egy átadás-átvétel nem rendőr nyomozói feladat. Ha a kölcsönös bizalom nincs meg, akkor az egész egy kalap szart se ér.

Csak azért merészelem ezeket leírni, mert én valóban dolgoztam minisztériumi apparátusban.
@Bobby Newmark: "Állami pénzből kellene megjavítani az M6-ost
Előnytelen szerződést kötött a korábbi kormány az autópályát építő és üzemeltető céggel. Az új minisztérium vizsgálja az összes ppp-beruházást."

Elolvastam a cikket, az van benne hogy vis maior esetekben a helyreállítás költségét nem a kivitelező fizeti.

Ez szerintem minden szerződésben így van, így tudom én, az Istened. Te sem szeretnél olyan szerződést kötni, hogy leszállítasz valamit, abba belecsap az Isten Nyila, és azt neked kell rendbehozni. Nyilván azt mondanád hogy vis maior (=isteni ügy) és nem fizetsz.

Az más kérdés, hogy azt hogy valamely ügy Vis Maior-e vagy sem, azt majd peres úton fogják eldönteni...

ps.: lehet Istenezni, éljen!!!
@Istened: Azt ne felejtsd el, hogy itt a kivitelező egyben az üzemeltető is.
@Alamio: Kormány váltáskor a minisztériumokat átveszik az új miniszterek, de egy komplett országot máv-ostul, bkv-éstül, önkormányzatostul, meg egy csomó kormány-háttér szervestül nem lehet tételesen átvenni. Ez egy kommukiációs blöff. Ha a hivatali apparátusoknak ez lenne a feladata, akkor az év végéig mindenki csak leltározna, érdemi kormányzás meg nem folyna.
@tölgyes:

A visszaélések felderítése nem a hivatali apparátus dolga. Ráadásul saját magukat kellene ellenőrizni, mert ugye az apparátus 99,9%-a a helyén marad. Amit te elképzelsz, az egy nyomozati cselekmény.
@Silent Bob: "Azt ne felejtsd el, hogy itt a kivitelező egyben az üzemeltető is. "

Nem felejtem. Ha isteni tűzvihar söpörné el a teljes autópályát, akkor az egészet az államnak kéne újraépíteni (költségvetési + biztosítási pénzből). Ha nem építik, a szolgáltatási díjat akkor is kell fizetni az üzemeltetőnek.

Ja, egy csontváz!!!!
Meneküljön ki merre lát!!!
Tisztelt Varánusz!
Nincs az az olcsó manipuláció, amit Ön kihagyna. Ezt a felállásos üdvözlést már elmondta anno Dávid Ibolya, Orbán és rögzítették, hogy egymást üdvözlik, egyben ez a megnyitása a kormányülésnek. Addig például ülve beszélgetnek.
Ez persze nem igazán dehonesztáló, ezért aztán rárepült Kóczián Péter, Ön, az Index és még sok morális fáklya. Most Navracsics is megismételte, hogy egymást köszöntik. Fel tudja fogni? Így köszöntik egymást!!

index.hu/belfold/2010/05/31/megint_felallva_koszontik_majd_orbant/

Kérdésre elmondta, hogy az első Orbán-kormány idején a kormányülések kezdetén a kormányfő elhíresült állva üdvözlésének nem szabály, hanem a kölcsönös tisztelet volt az alapja, és ennek megfelelően az új kormány tagjai is igyekeznek azt egymásnak megadni Index zárójelben utánaírta:(vagyis felállva köszöntik majd Orbán Viktor miniszterelnököt).
@eremita: ...Ez egy kommukiációs blöff. Ha a hivatali apparátusoknak ez lenne a feladata, akkor az év végéig mindenki csak leltározna, érdemi kormányzás meg nem folyna.

Általánosságban ez igaz. Mostanra nem. A hivatali apparátusnak meg az a feladata, amit kiadnak neki. Tudom, én is olvastam Parkinsont, meg hasonlókat a bürokrácia tehetetlenségéről. De szerintem éppen oda került a legrátermettebb ember (Navracsics), és ez nagyban megkönnyíti a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy a hivatalnok (féltve állását) maga számol be az eddigi visszásságokról- mielőtt azok maguk derülnének ki. Tudnék tippet mondani, hogy hol történt ilyen (szerintem), természetesen nem bizonyíthatóan. Szóval az ellenőrzésben a Fidesznek nagyon topon kell lennie. Ez az első erőpróba, mert a hangulatjavítókat lendületből átvitte (magas társadalmi, és politikai támogatottsággal).
@manipul:

Vajon Torgyánnal is a kölcsönös tisztelet volt az alapja..?

Amúgy nekem nincs is semmi gondom ezzel, álljanak ha akarnak.
@Istened:
"Nem lehet a forgalomnak is átadni az M6-os autópálya Dunaújváros és Szekszárd közötti szakaszát. A helyszíni bejárás alapján sem az NKH, sem pedig az Országos Rendőrfőkapitányság szakértői nem találták alkalmasnak a pályát a forgalomnak való átadásra. Több mint tíz pontban foglalták össze azokat a feladatokat, melyeket ehhez még el kell végezni, azok jellegéből fakadóan pedig gyakorlatilag kizártnak tekinthető, hogy azokat alig 48 óra leforgása alatt el tudta végezni a kivitelező M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt.

Kora délután azonban meglepő fordulat állt be az ügyben, és mégis megkapta a sztráda az ideiglenes használatbavételi engedélyt. Bajnai avathat."
index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/31/csak_avatni_lehet_az_m6-ot/

ps.: lehet Istenezni, éljen!!!
@Istened: Csak épp ha rendesen megcsinálták volna a töltést, akkor nem mossa el az eső.
minden tehetséges vezető itt bassza el, az eszköz (=hatalom) céllá válik, ő meg ezáltal nevetség (vagy gyűlölet) tárgyává.

a sok kis buta robot meg felugrál, amikor belép a vezére, hát beszarok.
ennyi senkit sikerült beszavaznunk?

komolyan szurkolnék a ezeknek, hogy csináljanak már valamit, de pl. amikor ilyen szombati beiktatási kossuth-teres önünnepeltetés, akkor nem tudom.
ez mire volt jó?
@Silent Bob: "ha rendesen megcsinálták volna a töltést, akkor nem mossa el az eső. "

Így van. Vagy akkor is elmossa ha Istenesen odabaszós vis maior jön. Sajnos nem vagyok útmérnök hogy ezt megítéljem.
@Alamio: A hivatali apparátus lojális a mindenkori miniszterrel, mert ők nem pártszimpátia, hanem szakmai kompetencia alapján dolgoznak a minisztériumokban. Ebbe a lojalitásba az bele értendő, hogy az esetleges hivatali visszaélésekről beszámolnak az új vezetőknek. . Ez teljesen természetes. De ez nem keverendő a bűnügyi felderítő tevékenységgel, mert arra az apparátusnak nincs jogköre. Egy bűncselekmények elkövetésének csak a gyanúja esetén is feljelentést kell tenni. Ez a FIDESZ esetében sincs másképp.
@bandibatyatok: Mármint micsoda? A Kossuth-téren ünneplés? Megköszönni a híveknek a 8 évig való kitartást, lezárni egy szakaszt (a közös ellenzékiséget). Én így értelmezem.

Amit a hatalomról mondasz, 100%-ig igaz. A hatalom esély arra, hogy elvégezd a feladatod. Ha cél, akkor korrumpál.

A "sok kis buta robot" Magyarország miniszterei a szóhasználatodban? Szerintem olvass vissza pár kommentet.
@Istened: Jobb helyeken vagy befüvesítik, vagy letakarják a töltést, amíg kinő a fű. Akkor nem mossa el az eső.
A cégünk részt vett 1-2 autópálya (kb. az összes) tervezésében (nem út, közmű) szóval valamennyire képben vagyok.
@nestrotty: "sem az NKH, sem pedig az Országos Rendőrfőkapitányság szakértői nem találták alkalmasnak "

Baszki, pont ezt a két impotens bandát hozod fel érvként?

Persze hogy gáz hogy ideiglenes meg nem tökéletes.

De hogy az NKH-ra hivatkozni? Az NKH-ra??? A kibaszott NKH-ra????
A sunyi, posztkommunista, fasszopó bandára???

Soha semmilyen állami hivatal nem keserítette még meg annyira az életem mint a faszszopó NKH és a rendőrség. APEH? Adóbevallás? Sose féltem tőle. Rendőrség? Baszki, még csak jogtalanul vegzáltak, lehúztak. Persze amikor engem ért sérelem, lezárták az ügyet nyomozás nélkül, ujjlenyomatot sem vettek. Belémjön a cigány jogsi és biztosítás nélkül és kihívom a rendőröket? "Egyezzenek már meg valahogy, ne kelljen már így az ünnepekkor az a sok papírmunka."

Tehát kérlek, bármit, csak az NKH-t és a rendőrséget ne hozd fel érvnek mert vérszemet kapok...

És akkor jönnek majd a csontvázak...
@Silent Bob: "Jobb helyeken vagy befüvesítik"

Ha te mondod, hogy a fű erre is jó, neked elhiszem.
@bandibatyatok:
helyesen:
"...de pl. amikor ilyen szombati beiktatási kossuth-teres önünnepeltetést látok, akkor nem tudom."
@eremita: Íme az a hozzászólásod, amivel maradéktalanul egyetértek.
Amúgy Varga Mihály nem azonos Keller Józseffel, nem feljelentésügyi államtitkárt csináltak belőle. Ő azt keresi, azt kerestetik vele, hogy hol vannak pénzügyi csapdahelyzetek. Büntető-feljelentésekről itt még szó sincs. De ha úgy gazdálkodtak, ahogyan azt az átlagember (a Választások alapján) kinézi belőlük, akkor annak is eljöhet az ideje. Nyomozást pedig feljelentés alapján is lehet végezni, nem csak ex officio, azaz itt szó sincs arról, hogy az apparátus bűnjeleket keressen. Jelentse a szabálytalanságokat, aminek kapcsán vagy tesznek feljelentést, vagy nem.
Halkan jegyzem meg: A Fidesz 2002-ben végigcsinálta a teljes elszámoltatást éppen Keller munkája nyomán. Akkor 0%-os volt József hatékonysága. Nem hinném, hogy a demokráciába vetett hitet csökkentenie kell az elszámoltatásnak. Éppen ellenkezőleg: azt sugallja, hogy a tetteknek következményei vannak. Logikus, hogy az MSZP-vel is eljátsszák (majd) tehát mindezt. Az pedig, hogy ez egy választási ígéret teljesítése is egyben, már más lapra tartozik. Mint ahogyan az is érdekes (de inkább Freudi elszólás), ahogyan a szocialisták előzetesen is félnek ettől a pillanattól, és ennek hangot is adnak.
Az igazi nagy volumenű pénzmosásokat csak a bevontak szűk köre ismeri. Ők meg nem fognak mesélni, mert az érdekük pont ezzel ellentétes. Természetesen meg lehet (meg kell) őket keresni és börtönben a helyük.

A FIDESZ azonban ha komolyan gondolja a korrupció elleni harcot, akkor azt csak egy helyen tudja igazából megtenni.Ez pedig a törvénykezés. Ugyanis a mai párt alapú, vagy csak simán gazdasági korrupció melegágya a Parlament, ahol - különböző lobbik nyomására - eleve olyan törvények születnek, , amelyek később lehetővé teszik magának a törvénynek kijátszását.
@Istened: Itt egy testület tagjainak az egymás és az ügy iránti tiszteletéről van szó. Torgyán esetében nem tudom milyen viszony volt, de tök mindegy. Ha én belépek egy terembe és hangosan köszönök, az a tisztelet jele, és nem mutatok rá arra akit nem tisztelek annyira, hogy neked nem szól a köszönésem.
Az átadás-átvételről:

Horn Gyula: www.hetek.hu/belfold/199806/horn_gyula_es_orban_viktor_talalkozoja

"az ügyvezető kormány visszavonja az Országgyűlés előtt fekvő törvényjavaslatokat, így az új koalíció döntheti el, hogy azok közül melyiket terjeszti be ismét."

Orbán Viktor:
www.hirszerzo.hu/cikk.dontesi_moratorium_orban_az_utolso_pillanatig_huzta_a_gazt.137481.html

Tessék az Orbánék nem szégyellősködtek részt elolvasni.

"Sőt, 70 főtisztviselő és főtiszt kinevezéséről májusban döntöttek, miután az MSZP megnyerte a választásokat. ... Az utolsó, májusi kormányüléseken 100 millió forint támogatást adtak a felsőmocsoládi sportcsarnokra, a Veresegyház és Térsége Fejlesztéséért Kiemelten Közhasznú Társaság támogatására 240 millió forintot, és 3 millió forintos alaptőkével étrehozták a Rodostó Közalapítványt."

Bajnai: Ismerjük.

Ha ezek után csontvázakról papolnak, az a cinizmus csúcsa.
Orbán is csak egy paranoias ferfi!!!!!
@eremita: A korrupció elleni harcot nem felülről kell kezdeni, az állami cégek a legfőbb befolyási övezetei a "releváns" korrupciónak.
A lobbi más tészta: nem hinném, hogy a Fidesz-kör mentes lenne lobbistáktól. De ez nem elsődlegesen törvényhozási kérdés. Úgy-ahogy ismerem a törvényeket (jogtanhallgatóként), és ostobaság azt hinni, hogy a törvények kijátszását a törvény, vagy a bírósági gyakorlat jóváhagyja. Ez végrehajtási kérdés. Akarunk-e börtönbe juttatni törvénykerülőket, vagy sem.
Persze igazad van egy-két esetben (pl. közbeszerzési törvény), de alapjában véve a korrupció a nagy állami beruházásoknál volt jelentős az elmúlt időszakban is- feltehetőleg. Ki, mit kap meg áron alul, ki mit ad el áron felül az államnak. Itt keresgélj (Hunvald-ügy pl. ennek a gyanúját veti fel). Ennek várom drasztikus csökkenését, mint ahogyan a 2002-es váltáskor ennek érzékelhettük a drasztikus emelkedését is.
@Istened:
De igen!
XDDD

Ezzel tessék vitatkozni:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/31/csak_avatni_lehet_az_m6-ot/
Meg a jegyzőkönyvben szereplő kifogásokkal - akár az említett "peres úton"...

ps.: lehet Istenezni, éljen!!!
@Samuzia: Még, egyelőre, de csak várj pár hónapot.
@Istened:
"És akkor jönnek majd a csontvázak... "

Például:
Oszkó a Malév garancia gyors tisztázását szeretné
www.mfor.hu/cikkek/Oszko_a_Malev_garancia_gyors_tisztazasat_szeretne.html
Azt hittem a pofám leszakad, mikor Orbán azt mondta - Isten segitségével érték el ezt.- vagy valami ilyesmit. Soha a büdös életben nem volt vallásos. Tiszta ripacskodás az egész. A másik, milyen isten emleget ez a féleszü. Csak nem a zsidók istenét, mert a zsidókon kivül másnak nics istene, mert nem csináltak maguknak. Az arabok ugye felépitették Mohamed prófétát, a ázsiaiak Budhát stb. stb. De ezek a nagy isten imádóknak ugyan hol az istenük. Sehol. Amit úgy imádnak (parádé) az nem az ők istenük, az a zsidó isten és népe pedig a zsidó nép. Ezt tudomásul kell venni és nem hókusz-pókuszolni a sok léhütőnek papnak. És úgy tudják beadni a süket embereknek ezt az isteni hitet, hogy a gyomrom forog. Nem tudom, ha dolgozniuk kelle, akkor is ilyen lendülettel mennének a munkába. Félek, hogy nem. Most még az alkotmányba is beteszik ezeket semmire kelőket. Nem is értem az embereket, hogy nem látják, hogy ez a vallásosság csupán mese, kitaláció. A buta, együgyü emberek megfélemlitésére lett kitalálva sok-sok évvel ezelőtt. A papok és püspökök látták, hogy milyen pompásan meg lehet élni az emberek butitásából és kihasználták. És kérem elkezdték imádni a zsidók istenét, közben a zsidóságot pedig a sárba taposnák.
@Prof. William:

"Az ország vezetőire FEL SZOKÁS NÉZNI. Csak mivel 8 éven át szarkupacok voltak a vezetők ez kissé kiment a divatból."

Csendben megjegyzem, az ország vezetői ugyanúgy az országgyűlés tagjai, mint a kormány. A fidesz 8 éven keresztül semmit nem csinált...és, ahogy elnézem a lózungokon kívül másra egyenlőre nem telik neki.
Tehát most is ugyan azok a szarkupacok ülnek a Parlamentben, mint eddig. Orbánra meg nézz fel te, én inkább kihagyom.
@szergej-szergejevics: A posztnak mi köze az írásodhoz? De jó, belemegyek.
Primitív, kirekesztő keresztényellenesség, amit írsz, és hemzseg a tárgyi tévedésektől.
A felépített Buddha? A Kereszténység Zsidó istene? Milyen iskolába jártál?
Amúgy megmondanád nekem tételesen, honnan veszed, hogy Orbán nem vallásos? Cikk, hivatkozás? Esetleg egy jó gondolatolvasó telefonszáma?
A zsidók sárba tiprását jellemzően béraggódók vizionálják, kizárólag. Keresztény ember ilyent nem tesz. Ha tudnád mi az, hogy keresztény etika, nem vádaskodnál ilyennel.
Majd ha a Fidesz-szektások elérik, hogy Orbán szülinapja nemztei ünnep legyen, na az lesz az igazi...
:)

Egyébként meg minden 165 centi alatti vagy 187 centi feletti politikus megalomániás a Földön, ez köztudott a Galaxisban.
@Kassian: Milyen újfajta csúsztatás ez? Az ellenzék=kormány? Az országgyűlés tagjai nem az ország vezetői. A kormány az ország vezető testülete. Közjogilag, és sok más értelemben is.
ez a napi 3 rettegő blog nagyon unalmas! csináljatok inkább valami hasznosat
@pontneuf: Ezt eltaláltad. Annyi pontosítással, hogy nem Varánuszéknál örvend személyi kultusznak az angol királynő, hanem az Egyesült Királyságban. Mellékesen II. Erzsébet királynő, s mint ilyet persze hogy személyi kultusz övezi.
Mi az, hogy személyi kultusz ???

A kultusz-t tudom:

A társadalom többsége által nem vallott hiedelmeket és célokat valló, főleg vallásos érzelmű embercsopotot is jelent. Marginális helyét az okozza, hogy vagy új hitrendszert, vagy olyan idioszinkretikus gyakorlatot követ, amelyet a környező kultúra nem fogad el a fő vonulatba tartozónak.

A kultusz szó a latin cultusból ered, amelynek jelentése „törődés” vagy „imádat”, illetve vallásos hiedelmek vagy rítusok rendszere. A francia nyelvben vagy a spanyol nyelvben a culte vagy culto egyszerűen imádást, imádkozást, vagy vallási tevékenységben való részvételt jelent. A köznyelvi angol cult szó jelentése szekta (l. hamis barátok).

avagy akkor Orbánt idioszinkretikusan imádják
egyes beteg emberek ?????

A történelemben, aminek "Isten az Ura !!!" Rákosi Mátyással csinálták ugynezt.

Isten, újra játszatja a történelmet ???!
@Prof. William: a tisztelet nem kötelező gesztusok kérdése kell, hogy legyen
A témával kapcsolatosan itt szeretném közzétenni, hogy feltaláltam egy olyan fogkrémet, ami nem csípi a főnök seggét. A teszteléshez nem tud valaki önként jelentkezőt?
Komolyan gondolja itt bárki is, hogy a Fideszt érhetik meglepetések, és hogy léteznek "csontvázak", amiről ne tudnának? Tökéletes információs hálózatuk volt a közigazgatásban a legalsó szinttől a legfelsőbbig, pontosan tudták, hogy éppen hol tart az ország. Egyszerűen fizikai képtelenség titokban tartani, hogy mi hol tart, legalábbis egyszerű elemző munkával megoldható. Nem véletlen, hogy a BKV - HM stb. ügyekről is pontos információval rendelkeztek a hatóságok, amikor kirobbant, tudták hogy hova kell menni, mit kell keresni. A kérdés csak az volt, hogy nyilvánosságra akarják-e hozni őket, illetve hogy mennyit hozzanak nyilvánosságra, kellett egy kicsi a kampány alatt, és kell tartalékolni egy keveset a kampány utánra is. Mindenesetre vérlázító, ami a háttérben ment, ahogyan a szocik sajátjukként kezelték ezt az országot.Mint ahogyan az is, hogy taktikai okokból a Fidesz nem hozta nyilvánosságra a visszaéléseket, amikor a tudomására jutott, hagyta idáig fejlődni az egészet.
@Chicano: Én is egy nagy multinál dolgozom. Szvsz nagyobbnál, mint amelyikről beszélsz. A tied japán? Mert kb. ott várják el az ilyesmit. Meghajolni nem kell?
@pontneuf: Te Orbánból szeretnél angol királynőt? Mintha nem ugyanaz a szerepkör lenne.
@eremita: Én meg multinál. Ott is így zajlik az átadás-átvétel. Az apparátus meg hülye lenni elhallgatni az új főnök elől valamit, ha kedves neki az állása.
@dupla vé: ez így elég korrekt,persze mindjárt leszünk bér kommentelő.libsi,bolsi,komcsi,náci mindez csak azért mert nem vagyunk agymosott viktoristák. Azért annyit a poszthoz hogy a navra elég korrektül áll eddig hozzá.A baj majd akkor lesz amikor be kell váltani az igérgetést.
@Istened: "a víz az úr",tegnap voltam arra azon a szakaszon még mindig dolgoznak a gépek a víz elvezetésen,már amikor nincs mocsár,ennél sokkal nagyobb töltéseket is elvitt már a víz, út mérnök én se vagyok,csak építész majdnem.
@karikaV43: "a víz az úr",tegnap voltam arra azon a szakaszon...
Egy fenét! Az Úr: Orbán! A víz: a mocskos liberálkomcsik hagyatéka, akik ki akarnak baszni az új kormánnyal, meg a nemzettel! Hogy te milyen tudatlan vagy!
@Karipapa01:
Hogy te milyen tudatlan vagy!

Így lopták szét az M6-ost
index.hu/gazdasag/magyar/m6v080725/?rnd=283
"Elképesztő mértékű pazarlás folyik az M6-os autópálya építésénél. A kialakult feketepiacon 9-10 ezer forintért vásárolhatjuk a beton köbméterét, több száz liter gázolajhoz juthatunk 220 forintos egységáron, de az építkezésről mindent be lehet szerezni, ami mozdítható."
@jaj ó: ezen miért csodálkozol? környékünkön sosem vol és valószinű sosem lesz autópályaépítés, de tavasztől-őszig 8-10E forint a jó minőségű C20-as beton köbmétere. házhoz hozzák, mixerrel :-)
ezt ne kenjük azé' hagyó és társaira avagy az mszp-re, ennél jóval kisebb beosztásban lévő, pártsemleges emberek 'apró' mutyibizniszei....
a sok kicsi természetesen így is sokra megy.
@úriparaszt: ki az a hagyó és társai?
@jaj ó: főpolgármester-helyettes és képviselő volt, mostanáig. ne törődj vele, már nem érdekes. :->
süti beállítások módosítása