Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.04.25. 08:00 Fabius

Pornót az iskolákba

Címkék: oktatás pornó erkölcs

Nem gondoltam, hogy a német visszafogott konzervatív légkörben fog először fölmerülni, vigyék be a pornót az iskolákba. Latin, szexistennek kikiáltott népektől inkább várná az ember, hogy a prüdériát levetkőzve szembe mernek nézni a mai kor szabadosságával, iskolai felvilágosítás szintjén is.

A Német Szexuális Nevelési Társaság (ezeknél mik nincsenek...) volt elnöke, Karla Etschenberg bevinné a pornót az iskolába, szülői engedélyezés mellett, oktatási, felvilágosítási céllal.
Komplett óravázlatokat is készített. A fiatalok beszélnének a szexuális kifejezésekről, ezek jelentéséről. A képi bemutatás is a vázlatban szerepel, ahogy a  filmnézés utáni kötetlen vita is a látottak elemzéséről.

Számomra ez elsőre vadul, másodikra viszont elég korrektül hangzik. Ha arra alkalmas szakemberek tartanák az órákat, akkor volna létjogosultsága. A gyerekek az interneten töménytelen mennyiségben férnek hozzá pornó tartalmakhoz, és rátermett szülők hiányában többnyire ezekből, és a társak parasztvakító sztorizásából világosulnak föl. Ami nem feltétlenül szolgálja az egészséges szexuális énkép kialakulását. A prüdéria őshazájában, Amerikában például a tizenévesek jelentős százaléka nem tekinti szexnek az orális aktust. Szerintük a szex maga csak behatolás esetén valósul meg, szopni és nyalni szabadon lehet.

Ezért azt gondolom, lehetne ezt jól és hasznosan is csinálni. Másik kérdés, hogy a magyar társadalom képes-e befogadni hasonló oktatást a gyerekei esetében? Ahogy kérdés az is, hogy az oktatásban milyen fogadtatásra találna egy hasonló ötlet? Érdekes elolvasni a linkelt cikk alján a megkérdezett tanárok véleményét. Ők maguk azt gondolják, hogy az iskola képtelen ellátni ezeket a feladatokat. Van aki szerint a jelenlegi - semmilyen - szexuális felvilágosítás is több, mint elég. Van aki szerint nagyvárosokban kivitelezhető lenne esetleg, mert a városiak nyitottabbak a vidéki embereknél. Az idézett kocsordi pedagógus szavaiból nekem az jön le, náluk még sokkal inkább uralkodik a "mit szól a falu" elv, mint az egészséges szexualitásra való nevelés. Ilyenkor elgondolkodom, vajon a felvilágosodás kora mikor fog eljutni ezekre a helyekre? Mert ha örökös frusztrációban élnek, miszerint a szex csakis utódnemzési céllal, leoltott villanyok mellett, kizárólag misszionárius pozícióban történhet, akkor mire fogják nevelni a gyerekeiket?

Ranschburg Jenő pszichológus szerint elementáris botrány törne ki, ha itthon ezt komolyan bevezetni tervezné valaki. Nem csak a rendelet alkotóit, hanem az alkalmazó tanárokat is keresztre feszítené a prűd társadalom.
Nem tudom a jelenlegi helyzet és a tehetetlen tátogás mennyivel visz előbbre? Azt értem, hogy sokkal kényelmesebb sokaknak homokba dugott fejjel kivárni, amíg a gyereke felvilágosul autodidakta módon, vagy tapasztalatot szerez a társaktól. Aztán meg lehet álságosan szemet forgatva mantrázni, milyen rohadtul erkölcstelenek a mai fiatalok. Szexelnek, pornót néznek, meg egyébként is pfejj bazmeg, erkölcsük a nullával egyenlő.

Ez sok esetben igaz. De ki fogja megtanítani minderre őket?

 

135 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr661949199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Jedlik: ...igen, ezt most én sem értem teljesen. akkor most a pornón keresztül akarják megtanítani, hogy milyen a szex, vagy csak ellenpéldának hozzák fel? ...vagy azon keresztül akarják elmagyarázni, hogy mit igen, és mit nem? ...egyáltalán lehet ilyet?

biztos vagyok benne, hogy a kölköknek szükségük lenne némi értelmes felvilágosításra, de szerintem is a szülő feladata ez.

...bár esetemben sem az iskolában, sem a szülőktől nem kaptam konkrét felvilágosítást, aztán mégis sikerült.... :)
@Advocatus_Diaboli: :-)
Egyébként pedig amíg "tabuk" vannak, addig nem lehet továbblépni. Márpedig kellene. Különben jön Szomálisa, tiltsunk be mindent. a végén az életet magát is.
A szex éppen azáltal válik ellenségképpé, mert tabuvá tesszük. Ha és amennyiben végre valahára az élet természetes részévé válna, akkor nagyon sok keserűségtől kímélhetné meg az emberiséget.
Szerintem pedig az iskolának mindössze annyi a feladata, hogy bizonyos kulturális minimumot általánosan elterjesszen a diákok között.
Vagyis nem az az iskola feladata, hogy lepedőakrobatákat neveljen a gyerekekből, hanem hogy társadalmilag hasznos, jó és stabil családi életre készítse fel őket.
Amennyiben a szexuális felvilágosítás ezt a célt szolgálja, úgy rendben van. Nekünk is elmondtak néhány fontos tudnivalót az iskolában, biológiai folyamatokról, lélektani folyamatokról, és gyakorlatias tanácsokat (pl. hogy a kislány akkor van a legsimulékonyabb hangulatában, amikor "tüzel", vagyis amikor a legkönnyebben teherbe tud esni). Viszont emellett kaptunk szilárd értékrendet és erkölcsi tartást is (na vajon melyik iskolatípusban lehetett?).
A pornófilmek által sugallt torz értékrend nem iskolába való, mivel több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt. Torzítja az emberi testről alkotott reális képet, az emberi kapcsolatokról alkotott reális képet és a szexről alkotott reális képet is. Nem véletlen, hogy a pornósztárok családi élete szignifikánsan zilált és boldogtalan.
Miért ne lehetne értelmes, kulturált módon bemutatni a szexet a diákoknak? Lenne értelme. Persze nem dupla anál öklözést kell mutatni, mint követendő példát.
@ehhh: pontosan.
Egyébként pedig a pornó mint olyan lehetne jó is, része az életünknek. Sajnos persze gagyi fogyasztási cikk lett belőle, éppen annak okán, hogy a tudatlanság számára nyújt képi megfelelőt. vagyis éppen a tabu tette olyan primitívvé, amilyen lett.
Ha a szexuális kultúra sokkal gazdagabb lenne, akkor a pornó is normális lehetne. (Létezik egyébként jó pornó is, csak elenyészően kevés.)
@Árpádka: Ja, mert az úgy megy, hogy a magasságos államelnök szól, attól megáll magától az Aids, hepatitis stb., aztán jöhet az óvszerhasználat.

Okos gyerök vagy te, véletlenül nem épp az óvszerhasználat miatt szorulnak vissza ezek a betegségek?
@ehhh: Igen, általában egy gyerek reakciója az, hogy ha azt mondják neki, hogy "ezt ne csináld", akkor akkor nem is csinálja.

Ok, beszélni kell róla, de nem lehet pornóval szemléltetni. És ki írja majd elő, hogy milyen legyen a "tananyag"? Akkor majd az lesz a "prüdéria", hogy csak párok, csak ilyen és ilyen pózban szemléltetnek. Miért ne lehetne egy jó kis mélytorkosat/ dupla anált/stb..

És miért ne lehetne élőben szemléltetni? Szerintetek az is oké lenne?
@alf: És akkor lehessen a nyílt utcán is baszni nem?
Szerintem egy átlag németet jobban érdekel a gazdasági válság, meg a török bevándorlók, mint ez.

Perverzek! Otthon..., és akkor nem lesz pofon. Ennyi ;)
@kerdeozo:
Nem, ha egy gyereknek azt mondod, ne csináld, attól még csinálni fogja. De ha azt mondod, ne csináld, mert aki így csinálja, az bénázik, szar a másiknak, és emiatt nem akarja veled sehogysem csinálni, akkor már talán fogja. Amúgy szerintem a gyerekek fiatal korban is vevők lennének az észérvekre, csak hülyének nézik őket, nem mondják el a miértet, így sikeresen le is szoknak az ilyen érvelésről.
És neked alf hozzászólásából az jön le, hogy basszunk az utcán? Csak ez a két véglet létezik:teljes tabu és baszunk az utcán, közte nincs semmi?
1) szerintem a pornó alatt itt nem igazi pornót, hanem szexuális tartalmú oktatófilmet kell érteni

2) jajj, jajj, jajjj...hol éltek ti emberek? mit gondoltok mit csinálnak a mai fiatalok? amikor olyan sztorikat hallottam, hogy 14 éves csajok a suli wc-jében szopnak le hasonló korú fiúkat, azt hittem, hogy ez csak kamu, egy városi legenda. aztán volt barátnőm 15 éves öcsije felvilágosított, hogy őt konkrétan ketten is...
@farki: Nyílván van. Azt is elfogadom, hogy legyünk nyíltabbak e téren a gyerekek felé, bár nem vagyon bizos benne, hogy ez jó, de lehet, nem tudom.
De az, hogy konkrétan pornót vetítünk 12-16 éveseknek (tényleg, 8 éveseknek miért nem?), az agyament és aljas ötlet, amelyet büntetni kellene.

A szexnek az a lényge, hogy valami titok lengi körül, hogy "tabu", valamilyen szinten. Kifejezi a szó is, "intimitás". Csak arra tartozik, akire. Kell a felvilágosítás, lehet, hogy más kell, mint ami ma van, de pornófilm vetítés nem megoldás.
@kerdeozo: mégegyszer: nem pornó, hanem felvilágosító film.
@Káposztakukac: Ilyen sztorik mindig is voltak, a nagyapám idejében is. Ha ezeket a jelenségeket akarjuk csökkenteni, akkor nem felvilágosítás kell, hanem erkölcsi nevelés, az pedig nagyon komplex téma, ne menjünk el most abba az irányba.

A cikkben nem oktatófilmről, hanem pornóról volt szó, ez egyértelmű.
@Advocatus_Diaboli: akkor te kimaradsz a különféle ifjúsági vallási összejövetelekből, mint a korrupcióból :-D És még csak nem is kell a ló túloldalára esett társaságokról beszélni. Egyszerűen képzelj el egy szeretettől felfokozott állapotban lévő tinédzser társaságot. A lelkesedés leírhatatlan...

Amúgy attól tartok, hogy ha keresztény pap mondott pornót, simán ebbe sorolja a normál felvilágosító filmeket/könyveket, melyeket szerintem már régóta megmutatnak minden biológiaórán.

Továbbá mutasson nekem valaki igényes erotikus/szex-/pornófilmet, melyet nem kisebbrendűségi érzésű és/vagy hiányos szexuális életű tagoknak csináltak. Még a hollywoodi szimpla szerelmes-filmek szexjelenetei is ilyen gagyik, hiszen végül is sok szereplő hasonló munkakörből kapaszkodott fel. Érdekes módon eddig én csak költészetben és festészetben találtam igényes, pozitív előjelű erotikát stb. Ellenben regényben nem nagyon. Utóbbiban furcsa módon inkább a negatív előjelűek lettek híresek, az álszent társadalmat kritizálva: Justine, 11 ezer vessző stb.
Teljes mértékben támogatom!

Nincs ennél fontosabb dolog az iskolai oktatásban.

Ideje lenne felébredni, az emberek többsége leszarja az irodalmat, történelmet, matematikát stb., de ami igazán fontos az életben - pl. a mélytorkozás helyes technikája - azt bezzeg nem oktatják!

Begyöpösödött agyú mind, ki nem támogatja a rendszeres iskolai pornófogyasztást!
Tipikus műbalhé. Ha az az érv, hogy a gyerekek a neten úgyis megnéznek mindent, akkor basszus miért nem hoznak össze a tudós szexológus urak és hölgyek egy olyan weboldalat, amit azután ajánlani tudnak magyar kamaszoknak? Ők. Akik ezt fontosnak tartják.

Ami engem illet, nem is a gyerekek informálása zavar, hanem az, ha a pornószereplést a "normális társadalmat" képviselő tanárő normális foglalkozásként mutatja be, akárcsak indirekt módon, miközben az intim testrészekről és biológiáról cseveg.

Az az előítéletem ugyanis, hogy aki pornószereplésre adja a fejét, annak szignifikánsan csökkennek az esélyei arra, hogy normális, boldog saját családba vigye át a képernyőkön bemutatott szexuális energiáit.

Márpedig a gyerekekkel kapcsolatban az a normális nevelési cél, hogy képessé váljanak nosmális, boldog saját családi életre.
Valamit azért itt érdemes tisztázni. A kereszténység egyáltalán nem "prűd". Az más kérdés, hogy számos felekezet számos vallási szokása az emberekben komoly szexuális frusztrációt okoz, ennek azonban nem sok köze van a kereszténységhez, sokkal inkább a bűntudatra és babonákra alapozott vallási rendszerhez. Isten igéje, a Biblia sem éppen prűd könyvek gyűjteménye. Aki ismeri, forgatja, talál benne például egy Salamon király által írott "Énekek éneke" nevű könyvet is, ami meglehetősen gazdag szexualitással és szerelemmel átitatott mű. Sajnos az Istent és Jézust személyesen nem ismerő emberek kereszténységhez való hozzáállását gyakran a kereszténységtől legtávolabb eső felekezeti, vallási szokásokkal kapcsolatos ellenszenv határozza meg, Isten azonban nem prűd. Ő Ádámot és Évát egymásnak teremtette az ő összes érzékükkel, érzelmükkel, szexuális kifejező eszközeikkel, hogy gazdag és mély szexualitásban fejezzék ki önmagukat a másik számára. Mindez azonban nem valami parttalan, kizárólag ösztönök által vezérelt öntudatlan tekergés, nem is pózok, technikák kérdése, sokkal inkább egy szövetség megélése, ugyanis Isten a szexualitást kizárólag a házasság szövetségi keretei közé teremtette, ezért a legtöbb szexuális eredetű probléma épp abból ered, hogy az emberek a házassági elkötelezettség szövetségén kívül próbálják önmagukat a másikkal így-úgy megosztani. Ez hosszútávon leépüléshez, romláshoz, egészségkárosodáshoz vezet. Amikor valaki nem Isten szerinti módon közelíti meg a szexualitást, akkor vagy egy teljesen deviáns szexuális magatartásba menekül a "prüdéria" elől (lásd: szexmánia több különböző partnerrel, homoszexualitás, pedofília) vagy valamilyen vallási, például "kereszténynek" nevezett vallási igába hajtja a fejét és kifelé szent, ájtatos életet színlelve belül telis-tele van beteljesületlen vágyakkal, frusztráltsággal, ami előbb-utóbb valami nagyon torz, beteg formában a felszínre tör (lásd az utóbbi idők botrányait papok szexuális zaklatása kapcsán). Jézus Krisztus azonban sosem alapított vallást és nem prűd szabályokat hozott, amiket azért kell betartani, hogy az ember ne élvezze az életet. Jézus Krisztus azért jött, hogy "megkeresse, ami elveszett" és helyreállítsa azt, ami tönkrement, mindezt pedig úgy cselekedte meg, hogy az életét adta mindenkiért a kereszten és ezzel minden bűnért és gonoszságért megfizetett az utolsó fillérig, hogy mi emberek képesek legyünk egy olyan életet élni, ami nem csak Istennek megfelelő, de számunkra is mindannak a megélése, amiért Isten eredetileg megajándékozott minket az élettel.
ISMERETLEN SZANSZKRIT KÖLTŐ

Kamaszfiú és az asszony

A fiú fekszik, a nő melléje ülaz ágyra:oly jó a

beszélgetés

ölelkezés előtt,a szép szavak,miktől az asszony

lelke felderül,

nem csak a szokványos birkózás ésa monoton izzadt

vajköpülés

két láb között,de a taknyos kölyökelaludt már,

felkelthetetlenül.
és új értelmet kap az a kifejezés, hogy "lyukasóra"...
Majd elfelejtettem: a pornó az iskolában természetesen nem megoldás, mint ahogy a gyerekek tragikus erkölcsi szintje sem a szexuális felvilágosulatlanságuk miatt van, sokkal inkább a szeretet (elsősorban szülői szeretet) hiánya eredményez olyan űrt bennük, amit egymás testével, lelkével próbálnak betölteni, eredménytelenül. Egy normális szülői, társadalmi közegben élő gyerek, akit szeretnek, támogatnak, akinek sikerei vannak és van célja, az nem akarja idő előtt semmilyen kudarcát szerelmi kalanddal kompenzálni. Mindennek van megfelelő helye, fajsúlya, így a szexualitásnak is. Nem jó, ha az ember életében túl nagy figyelmet fordítanak rá, mert akkor az más, szintén értékes dologtól is elveheti az időt, energiát.
@kerdeozo:
Nagyapáink idejében az emberek bordélyba jártak és ők maguk is fogyasztottak pornót, csak akkor még drága volt és nehezen hozzáférhető.

@Messiás:
"Ez hosszútávon leépüléshez, romláshoz, egészségkárosodáshoz vezet."
Ezeket a babonákat már a felvilágosodás korában tették hozzá a tisztelt felvilágosultak és a vallás tőlük vette át.
@Lord_Valdez: "Ez hosszútávon leépüléshez, romláshoz, egészségkárosodáshoz vezet."

Ez pedig színigaz, ebben semmi babona nincs.
@kerdeozo:
Semmilyen megfigyelés nem támasztja alá. Évezredeken át kúrt félre az emberiség minden következmény nélkül. Leszámítva mondjuk a szifiliszjárványt a XVI. század elején.
@Lord_Valdez: Nem, ezek valóságos, de egyébként statisztikai tények is. Pl. a hajléktalan emberek legtöbbje egyáltalán nem a "pia miatt" került az utcára, az már csak a következmény volt. A probléma az esetek túlnyomó többségében az élettársi kapcsolat körül volt: élettársi viszony, válás, megcsalás, stb. Az, hogy ma nagyon sokszor "felvilágosultnak" nevezik azt, ami még száz évvel ezelőtt is erkölcstelennek számított, nem azt jelenti, hogy a mai moralitásnak bármi köze lenne a világossághoz. Erről szó sincs, ez a "felvilágosultság" a valódi világosságtól egyre távolabb és távolabb kerül.
Az angoloknál volt egy "A Girl's Guide to 21st Century Sex" címmel futó sorozat, ott eléggé tudományos igénnyel közelítették meg a témát, ugyanakkor érthető, és (az első pár részben) meglehetősen explicit módon. Valami hasonlót el tudnék képzelni iskolai keretek között.
Vagy pl. a Dr. Veres Pál-féle felvételt is le lehetne játszani, bár ezzel az a probléma, hogy kamaszkorban nem feltétlen vennék észre a humor mögött a komoly tartalmat.
Ez csak kerülő támadás a heterofób liberráltak részéről. Először szexuális oktatófilm, aztán nemsokára buzipornó keretében a buzulás és az aberráltság propagálása.

Már zajlik ennek az előkészítése, az óvodákban ugyebár tiltanák például a papás-mamás játékot, hogy kerüljék és a "nemi sztereotípiák" erősödését.
Van egyébként erre egy jó példa is. Ma sokszor a valódi szabadságot összetévesztik a szabályok teljes felrúgásával. Képzelj el egy focimeccset, ahol "mindent szabad" és nincs bíró. Az élvezhetetlen volna. Semmi sportszerűség nem lenne benne és lényegében az agresszió, a kegyetlenség és a nyers erőfölény győzedelmeskedne, ennek pedig már semmi köze nem lenne ahhoz a játékhoz, amit eredetileg focinak neveztek. Így van ez a szexualitással is. Az Isten által alkotott korlátok nem azért vannak, hogy minden tilos legyen és élvezhetetlen legyen a meccs, hanem pont azért, hogy az emberek testi és lelki épségének megőrzése mellett a mérkőzésen számos bravúros gól és csel szülessen a sportszerűség jegyében, ami a közönség számára is szórakoztató.
Máglyára a Vekerdy-félékkel!
@Messiás:
Egy élet millió dolog miatt kicsúszhat, de ha a szexuális problémák/jelenségek romlást okoznának, akkor nem 50 ezer hajléktalan lenne, hanem 3 millió. Naponta kb. 100 ember megy prostihoz, és mi történik velük? Semmi. Utána hazamennek, másnap dolgozni. Ennyi. Régen még többen jártak és mi lett velük? Semmi. Az egyedülálló férfiak 96%-a rendszeresen maszturbál. Hány szenved valamilyen károsodást?
Ezek nem többek babonáknál.

A felvilágosodás egy korszak volt és ott jelentek meg azok a gondolatok, amiket most emlegetsz (pl. Kantnál). A felvilágosodás előtt a szex nem volt tabu, az azután vált tisztátalan dologgá.
@kerdeozo: már másik blogon is említém vala, te nicket tévesztettél. Gyanítom, azért lehetsz szabadlábon, mert bezárt a Sárgaház.

@imperial: jól sejtem, hogy pléhlábos úr téged is megismertetett idejekorán az análszex gyönyöreivel?
Jenő bácsinak igaza van, ezt itthon nem lehet bevezetni. Viszont valahol mégiscsak el kéne kezdeni a valódi felvilágosítást, és hosszú évek múlva akár idáig is el lehetne jutni, ha egy kissé lazulna a prüdéria.
Vajon az ide: fuckyeahgyakorikerdesek.tumblr.com/ és ehhez hasonló helyekre kigyűjtött szánalmas kérdések nem a megfelelő szexuális felvilágosítás teljes hiányát tükrözik?
@Messiás: és melyik "Isten" által alkotódtak eme korlátok? (most nem a korlátolt agyadra gondolok, natürlich :D)
A kimondhatatlan Jehova, Manitou, Allah, Zeusz, stb. istenségek közül mégis melyik?
@Lord_Valdez:
Upsz, 100 ezret akartam írni, nem csak 100-at, mert kb. ennyi üzletkötés történik ma Magyarországon naponta.
@Messiás:
Akárhogy is véded, az emberek szexuálitással kapcsolatos bűntudatának és gátlásainak kialakulásában a legnagyobb szerepe éppen a keresztény, azon belül a katolikus egyháznak volt az évszázadok során...
És máig láthatjuk az eredményét az ún. keresztény kultúrkör által érintett társadalmakban.
@Sixx! Anyád is nyugger?: Nem az én elv/baj/fajtársaim zárták be...
@olajbogyóka: Mi az hogy prüdéria, és mit jelentene az hogy ha lazulna? Tényleg érdekel. (Egyébként a kedves jó Jenő bácsi mostanában szomorú, úgyhogy nem kell komolyan venni amit mond.)
"Szexelnek, pornót néznek"
Teszik ezt anélkül is, hogy bárki megmutatná nekik.

Szóval szerintem is jobb lenne, ha valami konkrétabb oktatást kapnának.
Lehet, hogy a gyakorikerdesek.hu -n felmerülő hülyeség is alábbhagyna egy kicsit.
@2lkedő: "És máig láthatjuk az eredményét az ún. keresztény kultúrkör által érintett társadalmakban."

Bizony. Ezeken a helyeken a legkisebb a gyermekprositúció, emberkereskedelem, nemi erőszak. :)
@Joseph Adama: és a legnagyobb a pedofil papok aránya.
@Sixx! Anyád is nyugger?:
Pedofilok mindenhol vannak. Még a párttitkáraid között is. ;) Berija is szerette a 12 éves jányokat.

Perverzek mindenhol vannak. Csak nem mindegy, hogy elfogadjuk e őket.
@Joseph Adama:
Kevered a szezont a fazonnal.

Azt nézd meg, mennyire szegények ezek az országok, mekkora a nyomor és a kizsákmányolás (amit mellesleg épp a fejlett nyugati, azaz a keresztény kultúrkör hajt végre rajtuk).
@2lkedő: :....(
Nyilván pl. Dél-Afrikai Köztársaságban azért kiemelkedően nagy a pedofil bcs-k száma, mert én keresztény vagyok.
@Joseph Adama:
Egyébként nem. A nemi erőszakban pl. az erősen katolikus országok sokkal rosszabbul állnak.
Emberkereskedelemben Dél-Amerika és az iszlám világ pl. nagyon rosszul áll, pedig eléggé vallásos.
A vallás nem véd meg az ilyesmitől, mert az emberek nem így működnek.
@Lord_Valdez:
1., Kereszténységről volt szó.
2.,Dél-Amerika a sok sok keresztény indián...:)
3.,Kereszténységnél lezajlott olyan hogy reneszánsz, humanizmus, reformáció... A többi vallásnál meg nem. Ezért lehet itt liberálist játszani, meg vallást tagadni/becsmérelni.
Próbáld meg ezt egy törzsi vallásnál Közép-Afrikában, szerintem megennének.
Vallás nélküli államok/népek nincsenek. Vagy vannak azért, pl . Észak - Korea :)
@Lord_Valdez: A legtöbb nemi erőszakot meg Afrikában követik el, a második legtöbbet meg Ázsiában ;)
@Joseph Adama:
Szerinted a dél-amerikai indiánok erőszakolják a keresztény nőket? Nem. Nincs annyi indián.
Megismétlem a vallás, beleértve a kereszténységet nem véd meg. Az embereket az ösztöneik és tanult viselkedés mintáik irányítják, nem a vallásuk. Ha a vallásnak komoly hatása lenne az egyén erkölcsére nem létezne mondjuk a szicíliai maffia sem, de létezik.
A szex jó és egészséges. :-)
A szex hiánya nem az.

Lehet, hogy az iskola nem a legjobb terep az egészséges szexualitás kialakítására, de mivel nem lehet papírhoz kötni, hogy csak normális szülők vállaljanak gyereket (természetesen nem is szabad ilyet tenni), addig a csalái háttér egy adottság, és a társadalom egyetlen korrekciós lehetőséége az oktatásban van. Ezért kellene jól csinálni.

Amúgy sok kamasz többet tud a szexről, mint som felnőtt. Információs társadalom van. :-) De azt igenis nyomni kellene, hogy szexelni csak gumiban szabad, ha nem egy kizárólagos, legalább fél éves kapcsolatról van szó.
@Lord_Valdez:
A vallás nem más legtöbbször, mint kulturális háttér. Kialakít bizonyos viselkedési formákat, normákat, tabukat.

Vannak kultúrák, ahol ezek meg hiányoznak.

Tőlem meg azt ismételsz meg, amit akarsz. ;) Ettől még igazad nem lesz.

Dél-Amerikában 2 etnikum nagy: indiánok és a meszticek.
@kerdeozo: mondtam én egy szóval is, hogy ezeket a jelenségeket csökkenteni kellene?:) csak arra akartam kilyukadni, hogy mennyire álszent dolog itt játszani az erkölcsöset és félteni a gyerekeket egy pornótól, miközben valószínűleg 14-18 évesen már többet tudnak a szexről és többet kipróbáltak, mint a szüleik. mai gyerekek egy klikkeléssel letöltenek bármit a netről. ne hidd már azt, hogy ott lenne az első alkalom, hogy faszt vagy puncit lát. csak ekkor talán érdemben meg tudná vitatni a látottakat. ugyanis szerintem is nagyon rossz hatása van a szexualitásra a pornóból átvett praktikák ellesése. mármint, felnőtt, tapasztalt férfiként én tudom kezelni és használni a látottakat, de egy 14-15 éves kis görcs lehet, hogy tényleg azt hiszi, hogy a csajnak attól jó, hogy lenyomja a farkát a torkán vagy vörösre veri a fenekét.
@Joseph Adama:
De ez az, hogy a kulturális háttérben az van, hogy a nőt meg lehet erőszakolni, és ez tök független attól, hogy az adott vallás mit mond. Tehát megteszik, mert elfogadott.

A meszticek többnyire katolikusok és hegyes vidékeket leszámítva erős többségben vannak.
A pornót nem, de néhány felvilágosító filmet igenis helyesnek tartanék 14-15 éves kor körül. Sajnos a korábbi index-cikkekből kiderül, hogy a szülői felvilágosításra nincs remény, mivel a szülők is nagyrészt felvilágosulatlanok. Amikor a nők fele orgazmust színlel, hogy megtartsa a férfit, a férfi pedig hasonló arányban ezt nem veszi észre, akkor nincs miről beszélni, még a saját testük működésével sincsenek tisztában. Amikor a fiatal felnőttek körében elvárás, hogy azt csinálja a partner, amit a pornóban lát, akkor ki mondja el a kamasznak, hogy néhány orgazmus nélküli szex sokkal többet érhet ha szereted, akivel csinálod, mint az orgazmusos egy majdnem idegennel. Szerintem ki kellene venni a részét az iskolának a felvilágosításban, nem feltétlenül pornó bemutatásával, mert bármilyen felháborító, a szülö-társasalom alkalmatlan erre a feladatra. Szerintem a szex attól intim, hogy azt nem beszélem ki, hogy a párommal mit csinálok, az valóban csak ránk tartozik, de ettől még a technikai és érzelmi dolgokra igenis fel kellene hívni a fiatalok figyelmét.
@Lord_Valdez:
Egyrészt nem lehet a vallások közé egyenlőséget tenni. Az kereszténység fejlődöt a körülötte levő társadalommal együtt. Próbálj meg Szaúd-Arábiában liberálisnak lenni. ;)
Ezért az érvelésed alapból hibás.

Továbbá nincs vallás nélküli társadalom, civilizáció. Több helyen próbálkoztak ezzel, nem jött össze, több szenvedést hozott.

Továbbá a jogerend és a társadalmi normák egyáltalán nem függetlenek a kereszténységtől. Egymásra épülnek itt Európában (Magyarországon), hiszen a jögtörténeti fejlődés során egymással szimbiozisban, közösen fejlődtek. Egymásra kivédhetetlen hatást gyakorolva.

A meszticek katolicizmusa kicsit más, mint Mari nénié Bivalybasznádról. Ugyanis Mari néni nem él a törzsi vallás egyes elemeivel hite megvallásánál.
nem tudom, mi ebben a nagy dolog. A gimiben, negyedikben, 1998-ban bioszórán néztünk - teljesen explicit, behatolást, ejakulációt, stb-t is mutató - felvilágosító filmet, ami után kötetlen vita volt.

Spanyolviasz.
@Joseph Adama:
De, hogy Mari néni összefekszik-e Feri bácsival nem azon múlik, hogy melyik parancsolat tiltja, hanem, hogy mit szól hozzá a falu, ha megtudja. Ez sokkal, de sokkal fontosabb szempont, mint az, hogy mit mond a vallás.
Hasonlóan, amikor Enzo megveri a fűszerest, nem azzal foglalkozik, hogy Isten mit szól hozzá, hanem, hogy a Család ezt várja el tőle.
@Lord_Valdez:
Ez aranyos volt viszont.

Az emberi viselkedést semmi nem tudja megváltoztatni alapjában. Nem kommunisták vagyunk ugye?:) Ebben nem hiszünk.

Az emberek nagyobb része nem monogám és ezen nem lehe változtatni, max egy élhető szinten tartani.:) -ami több szempontból jelentőspl. öröklés, házasság (senki nem örülne annak, ha azért veszi el a féltestvérét, mert nem tudott róla -

De vannal tényezők, amik nem kötődnek szigorúan az emberi természethez.

Pl. Nálunk keresztényeknél a fiúkat sem metéljük körbe.
Az iszlámban meg létező dolog a nők körbemetélése. Ugye hogy nagy különbség? És valahol ez természetes dolog...
@Lord_Valdez:" A falu mit szól hozzá is egy norma rendszer, egy társadalmi norma.
Amire hatással van az írott (állami) jog, keresztény normák stb. stb.

Ez egy organikus dolog. Nehéz elválasztani ezeket, mert egymásra közvetlen hatst fejtenek ki.
@Joseph Adama:
Így van, ezek a helyi normák, de nem maga a vallás. Van összefüggés, de nem annyira szoros, mint azt az emberek hiszik. Olyannyira, hogy ezek a helyi normák, akár szöges ellentétben is lehetnek a helyi vallással úgy, hogy közben használják azt, pl. maffia erkölcs.
@Lord_Valdez: "Van összefüggés, de nem annyira szoros, mint azt az emberek hiszik."

Nem az emberek hiszik. Ez itt nem hit kérdése. Ez a jogtudomány .

Maffia? Melyik? Sok van. Vallás? Melyik? Abból is sok van. Deviancia is sok van.
@Lord_Valdez: Ha a "szicíliai maffiára " gondolsz, akkor a film és a valóság kicsit más. kicsit...:D
Az iskola azért egy tág fogalom. Általános iskolában még nyilván korai lenne a pornó, mint téma. Nem tudok ilyen statisztikáról, de fogadni mernék, hogy 15-16 éves korukra a diákok 80 %-a látott már pornót. Az internet elterjedésével ez az arány pedig csak nőni fog. Vagyis a pornó hozzátartozik a fiatalok "kultúrájához".

A szülőktől nem lehet elvárni, hogy egy szexológus vagy pszichológus felkészültségével és képességeivel beszéljen a gyerekkel erről a témáról. Viszont szerintem sem ártana, hogy egy felkészült szakember segítségével körbejárnák a témát 1-2 tanóra keretében. A németek sem arra gondoltak, hogy a gyerekek nézzenek 45 percen át pornót és kész, hanem hogy tematizálják a pornó szubkultúráját.
Ahhoz, hogy ne legyen az iskolában pornó, ki kell köttetni az Internetet minden lakásból, mert a gyerekek csomagkapcsolt módszerekkel (pendrive-on) hordják szerteszét az oktatófilmeket és néha nagyobb sebességet érnek el el, mint a drót kapacitása.

Amúgy meg nem kell ilyen tanóra, el kell küldeni őket templomba, ahol a papcsi ingyé meggyóntatja őket. Okosba.
Nekem teccett volna. Pláne ha matek helyett még egy kis kufirc is lett volna. Bár ahogy visszaemléxem, volt ilyen. Csak nem a suliban, hanem helyette.
@Joseph Adama:
A jog megint egy más tészta. Ha a jog kerül szembe a helyi normákkal, akkor az is alulmarad. Pont úgy, mint a vallás.
Amikor betiltották a párbajt, megszűntek? Nem, mert szar embernek tartották, aki nem vállalta. A közösség haragja félelmetesebb az államénál, de még Istenénél is.

Édes mindegy, melyik. A keresztények is isznak, a mohamedánok is isznak, mert az ember olyan, hogy szereti a kábulatot. Félrelépés dettó stb.

Annyira nem. Persze, van benne egy kis extra dráma, de pl. a Keresztapát még a valódi maffiózók is elismerik, hogy meglepően korrekt. Az Omerta erejéről pedig az olasz rendőrök tudnának mesélni.
@Lord_Valdez: bla- bla- bla

Ez most lehet sértő számodra... De valahol ki kell szállnom a parttalan butaságból,mert még küldesz 20 hasonló szintű kommentet.
@Fekete Pillangó: jobb helyeken már van rendes képregény (igaz, nem videó) a férfi-nő párkapcsolat teljes morális, társadalmi, családi, biológiai stb. vonatkozásával együtt. Teljesen expliciten, cenzúrázatlanul. Úgy, hogy senki, még ilyen-olyan szekták sem tudnak belekötni. Mindezt ált. iskola 3-4. osztály. Amikor még a hormonok nem bolondítják meg (5-iktől). Igaz, hogy nem videó, de ez pusztán oktatás-módszertani kérdés. Emellett fotósorozatban végignézhetik a várandóság fázisait endoszkópos képekkel.

Ekkor ugye a szülő nem tud elbújni a téma elöl (nézd, anya!), és a gyerek se csak az adott esetben torz környezetét látná. Szóval ezzel a szülőt is nevelik "alattomos" módon.
@tbb: Azért annyit még hozzáfűznék, hogy a tartalmas párkapcsolatok kialakítása ma sem a szextechnikai ismeretek hiányán múlik.
@Joseph Adama:
Megszoktam. Meglehetősen tipikus struccpolitika. Ez vezet oda, hogy az emberek nem értik, hogy a világ miért olyan, amilyen és miért nem olyan, mint ahogy az írva vagyon a Bibliában. Hát, azért, mert a világ nem érzi kötelességének, hogy megfeleljen az egyes emberek prekoncepciójának... A baj az, hogy ezért a világot teszik felelőssé és nem a saját téves világképüket...
Pornóval felvilágosítani kb. olyan, mintha a végzős gimnazistáknak a vietnami háborút a Rambo levetítésével oktatnák.
@tbb: Annyit még hozzáfűznék, hogy a tartalmas párkapcsolatok kialakítása sem régen, se manapság, nem a szextechnikai ismeretek hiányán múlik. Ha manapság már mindent az iskolában kell oktatni, mert a mai család, a mai közösség erre nem alkalmas, akkor ez is megérne egy kis odafigyelést.
@acsa77: Ez alapozásnak jó, de a gyerek - normális esetben - ebben a korban még nem fog érdeklődést mutatni a szexuális témák iránt. Márpedig szerintem nem ártana, hogy tudatosulna bennük, hogy a pornó fogyasztói igényeket szolgál ki - és mint ilyen, sok esetben elég szélsőséges tud lenni -, nem pedig azért készül, mert ilyen a "standard" szexuális élet.
@2lkedő: Úgy tűnik a stílusodból, hogy neked még sohasem sikerült. Mármint lánnyal. Rossz lehet neked. Sajnállak.
Régebben voltak normális oktatófilmek, könyvek. Egyébként pornóból is van olyan, ami nem a szokásos kommersz gusztustalan fajta, sőt tudtommal női rendezésű film is van. Esetleg ilyenek szóba jöhetnek, de a pornó többségében szerintem nem való oktatásra.

Nem tudom arra gondoltak-e a kitalálók, hogy alapvetően a pornó célja a vágykeltés, tinédzsereknek levetíteni egy filmet nem jó ötlet. Kellene pár perces jelenet minden témáról és azt kéne narrálni. Röhögés persze így is lenne, de egy teljes filmet végignézni inkább szenvedés lenne ofő órán.
@Árpádka: dehogynem, csak éppen tudja mindenki pontosan, mi az a fasz, mi az a gumi, és mit lehet kezdeni ezekkel, ne fojtott heherészés legyen a maximum.
Pont azt mondom: ezek az ismeretek akkor fognak BELEIVÓDNI a célközönségbe, ha misztikus, irulós-pirulós mázat leszedjük a szexualitásról.
@Vegyi Ali: hát, kérdés az, hogy melyik rambo. mert az I. szerintem bőven alkalmas lenne rá.
74-ben egy röhögésbe fúlt osztályfőnöki órán, latin nevekkel megnevezett testtájékokal próbált a nem túl fiatal ofőnő előadni. A lányok pironkodtak, a fiúk röhögtek. Mindenki tudta, mit akarnak tudatni velünk, csak nem vezetett semmire.
75-ben egy 8 mm-es vetítő, és egy oktatófilm társaságában egy huszonéves csinos leányzó adta elő a dolgokat. Nem fasz meg pina, de nem is pénisz és vagina volt az alany. Szép, és változatos a magyar nyelv.
A film valami német gyártású, volt, egy női név volt a címe azt hiszem.
A "hogyan"-t elég jól megmutatta. Az viszont sehol nem oktatták, hogy a későbbi házasságot hogyan tartsuk rendben. Mert szex terén hibátlan volt. :)))
A többi nő sem panaszkodott. ;)
A szüleim nem értek rá felvilágosítani, korán váltak el, és a pénz után futottak. Anyám a 16.-ik szülinapom környékére eső karácsonyra "megajándékozott" egy hivatásos leányzóval, utólag kiderült, hogy "vizsgamunka" volt.
Az önbizalomnak garantáltan jót tett.

Prűdségből, aberrációból van elég.
A normális élethez hozzátartozik a normális szex is.
Szexóra? Kakilást miért nem tanítanak, meg rágást? Esetleg késsel-villával evést. Fürdést meg fésülködést? Nadrágfelhúzást és cipőkötést?

Szánalmas médiahack.
@Before: Igen,a 70-es években két ilyen felvilágosító film volt: az egyik: Helga, a másik: Helga és Michell.
Az elsőre emlékszem,nagy dolognak számított,hogy a szülést bemutatták.
@elinor: megváltozott a világ. A pornó beemelése a szexuális kultúra oktatásba NEM felvilágosító és nem módszertani oktatás lenne, hanem inkább attitűdformálás, abból a tényből kiindulva, hogy a mai gyerekek biztos, hogy néznek igénytelen legalja pornót a neten, és tudják ezt a helyén kezelni.

Tök jó lenne, ha a tanár rávilágítana (és nem a teljes film levetítésével, hanem megfelelően kiválasztott részletekkel) arra, hogy amit látnak az miért más, mint a valóság és miért ne ezt próbálják meg utánozni, amikor oda kerül a sor, hogy szexeljenek...
@acsa77: Hát igen rossz példát hoztál föl. :-) Épp a colibátusnak köszönhető a legtöbb perverzió lásd a katolikus egyház pedofil botrányait.

Épp az baj, hogy a keresztények iszonyú prűden vannak nevelve és a nők szexuális vágyairól abszolút tévképzeteik vannak. igen szeretnek szeretkezni is, de emellett szeretnek dugni is. Csak legfeljebb nektek nem merik bevallani, nekem meg igen. lehet, hogy épp ezért szíve szerint szívesen csalna meg velem a párod, csak hát én ugye boldog párkapcsolatban élek. Ja és a felségem szereti a pornót, csak sajnos nőknek tetszőt nemigen csinálnak.

Nézd meg hány átlag akciófilmben látni fedetlen kebleket, hányban látsz puncit. Hangsúlyozom, nem szex, nem porno filmről beszélek. Szegény nők a férfiaknak max. a seggét láthatják, a farkát nemigen. Nos emiatt a prűdség és a balfék férfiak féltékenysége miatt diszkriminálják a nőket még a filmeken keresztül is.

Egyébként kíváncsi lennék, hány prűd keresztény férfi tudja, hogy helyezi fel egy nő a szárnyas betétet. 1%-nál nemigen több.

Na ezért kellene jobb felvilágosítás az iskolában. A balfék, prűd szüleitől ugyanis még a kislány sem tanulja meg, legfeljebb a barátnőitől. Egy férfinak tényleg nincs rá szüksége, de szerintem illene tudnia. Meg azt is, hogy a feleségének milyen méretet kellene vennie a boltban. Persze a balfék, prűd 'férfiaknak' ciki szárnyas betétet is venni. Érdekes nekem ez sosem okozott problémát. Mondjuk nekem nem is csorog a nyálam a nők után a munkahelyemen és máshol, nem si esik ki a szemem. Miért is? Mert nekem ugyanolyan természetes dolog a szex, mit az evés, az alvás vagy bármi más. Nekem nincsenek elfojtásaim vele kapcsolatban, mint a titokban recskázó szentfazekaknak. :-)
Tegyük fel, a serdülő kisgyerek ott ül órán és feláll a kukija. Ezzel a tanítónéni mit fog kezdeni? Vagy esetleg a többi gyerek?
@Káposztakukac: Akkor ebben egyetértünk. Abban viszont nem, hogy mindezt mutogatni kell-e az iskolában. Azzal legalizáljuk a pornó intézményét a gyerekeknek. Onnantól teljes joggal rakhatja be a kakiszexet az esti film helyett. Ellenkező esetben megmarad benne az a tudat, hogy a pornófilm nézés nem egy előremutató dolog. Ami ott kell lennie a fejében még akkor is, ha sutyiban azt nézi a suli után.
@Asszem: Fölösleges túlaggódni a dolgokat. Nekem ez kicsit olyan, mintha apuka meg anyuka odaállna a nászéjszakán az ágy mellé tartani a gyertyát. Rövidebben: "aki hülye, haljon meg. Mert megérdemli."

Inkább állampolgári jogokat kéne tanítani meg vállalkozási alapismereteket.
@Fekete Pillangó: Ez igaz, de felnőtt fejjel már így gondoljuk. De fontos, hogy a gyerekbe korán be kell ivódnia egyfajta normalitásnak. Mint ahogy nem kakilunk az asztal tetejére, nem verjük a kicsit stb. Sarkítva fogalmazva. Egy ilyen viszonyítási pont, azaz a korai, széleskörű oktatás ráadásul a bénán nevelt gyerekeken segítene a legjobban.

És ezután már lényegesen könnyebb kezelni a pornó problémáját (magyarán amit ma pornónak neveznek), hasonlóan az alkoholizmushoz vagy kábszerezéshez, melyek végeredményben szintén káros szenvedélyek.
@kerdeozo: Hát lehet, hogy te azért nézel llyeneket, mert neked sem tanították, meg, mi a normális. :-)

Az iskolában épp arra jó, hogy megtanuld elválasztani az értékeset a szeméttől.

Az érvelésed szerint hülyeség irodalmat tanítani, mert akkor mindenki ponyvát olvas emiatt. Az irodalomoktatás egyik szerepe pedig pont az, hogy meg tedd különböztetni az értékes műveket a szeméttől. :-)
@Polarlys: Ezek szerint ez veled sosem fordult elő?!!! Nekem ugyanis legalalább 10 éves koromtól kezdve naponta többször felállt. ÉS nem kellett hozzá porno. Csak egy szép, nagy cicis iskolatárs, vagy csinos tanárnő. És mit történt. Semmi. A pad alatt pláne iskolaköpenyben, ki látta. Senki. :-) ÉS ha látta volna, mi szégyellnivaló van rajta. Szerintem az a cikibb, ha nem áll fel. :-)
@Advocatus_Diaboli: Nem akarom mosdatni a katolikus papokat (pfuj de rossz képzavar), de a református/evangélikus házas lelkészeknél hasonlóan gyakori a pedofília (tudtommal, de ez ugye zavaros statisztika). Itt természetesen pont az a szentfazékság lép be a szülők részéről, amit írsz. Mert ha a gyerekek abban a társaságban a teáltalad említettek szellemében lennének nevelve, akkor szinte nem is jutna lehetősége a papnak/lelkésznek a visszaélésre.

A példát, amit felhoztam, részben viccesnek szántam, de azért nem becsülném le, mert a rengeteg történet és tapasztalat meggyőzött.

És legtöbb vallásos álszent is "megtérül", amint mondjuk megházasodik, csak kevés farkasszájú "megtévedt bárány" marad szekszualitás terén.

Mindazonáltal belzebúb voltam az ilyen ifjúsági összejöveteleken, társaságokban, mert a énekelgetések szörnyű agygörcsöt okoztak nálam :) De ugye egyetemistaként az ember mindenféle "extrémsportot" űz :)
Tudom ajánlani a gyermekek felvilágosítására a The Nymphoid Shemales of Strap-on Hell című remekművet. Mondjuk úgy nyolc éves kortól.
@Advocatus_Diaboli: :) arra gondolok, hogyha pl. oktatod a gyereket, mit kezdjen vele, nem lehet, szeretné egyből ki is próbálni? :D
@elinor: sztem túl felnőtt fejjel gondolkozol, de ami neked nyilvánvaló, a gyerekeknek nem az. Ilyen könnyen pornóhoz hozzáférni mint ma eddig soha nem lehetett, a gyerekek viszont honnan tudják, hogy nem az a szex, amit a neten látnak?
Most láttam meg a posztot, és azt mondtam magamba, hogy hála az istennek, végre történik is ilyen valahol. Én már többfelé beszéltem arról, hogy a kamaszoknak, akik a pornófilmeket mindig megtalálják, nem a pornófilmekből kellene a szexet megtanulniuk. Mert nem az a normális, ha a szexet az anal fistinggel és mélytorkozás erőltetésével azonosítják magukban, ugyanakkor azt a pornófilmekben sosem fogják látni, hogy hogyan kell a lányt is kielégíteni, vagy éppen finoman belemerülni a szerelmeskedésbe egy érzékeny lelkű kislánnyal.

De én nem hiszem, hogy az iskolában pornóval kellene próbálkozni. Nem lenne haszontalan az sem, ha értelmes pedagógus tudná kézben tartani az óra irányítását, de nem lehet könnyű. És egy falusi iskolában elképzelhetetlen, a lányokat lekurváznák a felháborodott, és nyilván nagyon felvilágosult és a világ dolgaival tisztában levő asszonyok, a tanárt megruháznák, és így tovább.

Ahogy titkosgyilkos is említett valami angol sorozatot, szerintem is filmben kellene a dolgokat elmagyarázni, tehát maga a magyarázat is a filmben legyen, ne kelljen a dolgot a tanárra bízni. Legalább első körben ne. És a kölykök sem bírnák zavar nélkül, természetesen, megy az álló cerka és a nedves bugyi miatt is egymás cikizésével vezetnék le a feszültségeket. Filmet kellene forgatni, kedves, figyelmes, jó szexről. És nem kell iskolákba küldeni, csak simán fel kellene tenni a netre. Itt pusztuljak el, ha sokáig kellene várni arra, míg végigsöpörne az országon a hír, hogy van egy ilyen film. Olyasmi, mint a Helga volt, de a szexszel abban is csak alig mertek foglalkozni, ebben viszont lehetne nyugodtan elmenni a pornóig, csak ne a szokásos, primitív pornófilmek stílusában. Mellé barátságos, értelmes tanácsokat, útmutatásokat is elmondani a filmben, és kész. A srácoknak nem kell nyíltan tudatniuk a szülőkkel, hogy néznek ilyet, egymagukban is megnézhetik zavar nélkül, az ébredő feszültséget is majd levezetik magukban, és minden rendben lenne. Aztán majd a tanárral is szóba lehet hozni, utólag.
@Before: Az az. (és 1967-es film. valamit már ott is sejtettek)
www.imdb.com/title/tt0157743/
"Soft-porn for teenagers dressed as a sex education flic for the boomers public going through puberty."
@elinor: Szánalmas? Az ötleted nem rossz. Akadtam már össze "mintás" bugyis leányokkal.
Igen, egyesek a seggüket sem tudják kitörölni.
süti beállítások módosítása