Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.03.01. 08:00 Fabius

Sávolyra magyar!

Címkék: sávoly támogatás állami motogp

"Hozz álmot, vad mámort!" -lophatta volna el a hooligánok szövegét a Balatonring, és használhatta volna saját szlogenjeként.
Mert mi ilyenek vagyunk. Álom és mámorvilágban élünk, amíg föl nem ébreszt minket valaki.

2007 őszén általános mámorban úszott az ország benzint és motorberregést imádó népe, köztük én is: Talmácsi Gábor világbajnok lett! Hurrá és éljen, a kitartás és a teljesítmény meghozta a hőn áhított eredményt, vajon mi lehet ennél csodálatosabb?
2008 tavaszára kiderült: az, ha spanyol üzletemberek házhoz hozzák a MotoGP-t. Nem kell a fanoknak minimum 400 km-t utazni Brno-ig ahhoz, hogy élőben lássák a menőket. Rendesek ezek a spanyolok! Látják a tehetséget, az érdeklődést, a szurkolók lelkesedését, és nem talicskával, de egyenesen dömperrel fogják ide hordani az Euró millióikat, csak épülhessen pálya Sávolyon, legyen nemzeti színű csapata a bajnoknak. A versenyeket rendező Dornával minden lezsírozva, csókpuszi, itt tessenek aláírni.

Itt megállnék egy gondolat erejéig. Nem lehet, hogy átlátszóak és kiismerhetőek vagyunk Európa népei számára? Ők tudják mennyire éhezzük a sportsikereket, és milyen mértékben vagyunk hajlamosak akár kormányzati szinten túldobni ezeket. Hozhatnék tucatnyi példát, de elég csak a Loki BL-be jutása utáni stadionépítő mizériára gondolni. Isteni szerencse, hogy a téli olimpián nem nyertünk egy aranyat sem, mert akkor egyenesen alpesi hegyet kéne építeni löszös talajból, kis és nagysánccal, bob pályával, közvetlen autópálya kapcsolattal,  minimum egy alagúttal és két völgyhíddal.

De visszatérve Sávolyhoz: a bejelentés után megalakul A Csapat Talmácsival talpig trikolórban,  sok híres és befolyásos ember jelenlétében leteszik a pálya alapkövét. Hadd ne soroljam ki mindenki bábáskodott itt akkor, akiknek azóta hírét se pénzét nem láttuk/hallottuk. Sőt, maga Talmácsi és menedzsere is kiugrik a dologból anyagi ellentétekre hivatkozva. A pálya pedig nem épül. Annyira nem, hogy a helyén nincs is egyéb néhány hektár ledózerolt szántónál. Tervek vannak, de híres emberek Euró milliókkal a zsebben sehol. Illetve mondhatjuk, hogy csak egy maradt.

Kovács Bencze János meg az elmúlt hét történései alapján inkább lett hírhedt, mint híres. Bodoky Tamás és az index megkaparta kicsit (nagyon) ezt a történetet, és nem pusztán csontvázra bukkant a szekrényben, hanem zombi birodalomra a pálya alatt. A ügy főbb állomásai itt, itt, és itt olvashatóak. Nem mennék bele a részletek taglalásába, megtette Bodoky mindannyiunk helyett. A kiragadott lényeg a PM osztályvezetők írásos figyelmeztetésében van:

"A Moto GP magyarországi megrendezésének támogatásával, illetve a pályaberuházás megvalósításával kapcsolatos konstrukció a hazai jogszabályoknak azért nem felel meg, mert a hitelfelvevő a jelen állás szerint nem biztosít megfelelő fedezetet."
Vagyis dömperezett Euró milliók helyet adjál hitelt hozomra. Na ezzel van tele a tököm, de nagyon. Mikor idegenbe szakadt hazánk fiai itthon a messiás szerepére pályáznak. Saját tőke befektetése helyett vinnék a miénket, megideologizálva a saját érdekünkben. Mert az állam támogatja a nép szórakozását, amit a derék urak igyekeznek kihasználni minden lehetséges módon. Ugyanis Kovács Bencze János és Sávoly esete nem példa nélküli. A közelmúltban az autósportban is megéltük ezt, mikor a Forma 1 után járó állami támogatás nem volt elég Frank Tamásnak, neki az atyaúristenség is kellett mellé kabalának. 2006 év végén az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közgyűlésén próbálta megerősíteni pozícióját. Ami elsőre nem sikerült, az némi országjáró kampány után ment másodikra 2007 év elején. Lett új elnöke a szövetségnek, aki munkájából adódóan függő viszonyban állt Frank Tamással.
Tippelős kérdés: ezek után na ki lett az év autóversenyzője 2008-ban? Úgy is van, a méltán népszerű és nagyszerű Palik László, a Hungaroring Zrt. elnöke.

Remélem hasonlót nem kell végigélni újra. Szeretnék én is látni MotoGP futamot itthon élőben, szeretném, ha 200 ország közvetítené ezt, és Magyarország élhetne a marketing minden lehetőség adta formájával. De ehhez jó volna megfelelő partnert találni! Aki hozza is a lóvét amit ígér maszatolás és pozőrködés helyett. Aki meg erre nem képes, az álljon arccal a nap felé, és menjen az Isten keményre merevedett koronaékszerei hegyére motorizált zsokénak!

5 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr681798806

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sávoly és a kiszervezett államigazgatás 2010.03.03. 08:44:18

A kormány szerint a minisztérium is csak egy tanácsadócég, amit versenyeztetni lehet valódi tanácsadócégekkel, a végén pedig a kedvezőbb tanulmányt kell kihozni győztesnek. (Kép: motogpworld.net) A hír már bejárta a magyar sajtót: az MFB a kormány dön...

Trackback: A Sávolyi motorpálya 2010.03.01. 14:01:44

Kép a jövőből…   Jó napot, bátyám! Mi van? Mit akar? Nem hallom ebben a motorberregésben! Mondom, jó napot! De maga is állítsa le a magáét! Ez motoros kapa és nem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyrészt illusztrációóóóó! ;)

Másrészt meg a tököm. Ide 35 milliárd, az olimpiai sportokra meg 3? Olyan körülmények között sportoló emberek hoznak nekünk még így is aranyakat az olimpiáról, hogy szégyen. Mármint természetesen a körülmények. Maxi respect minden olimpiai sportolónknak.
@órarugógerincű felpattanó: Lehetne ezt kivitelezni úgy is, hogy "megérje" az államnak akár 35 milliárdért pályát építeni. Csak ezeket a kufár messiásokat kéne kihagyni belőle. A lefölözött haszonból -talán- juthatna az olimpikonoknak is.
Jah, amúgy paliknak meg szívlapát.
Érdekes arc ez a Kovi Bence a világmegváltó terveivel. Hányinger ahogy megpróbálnak minden állami támogatással visszaélni a nagykoalíció lelkes támogatásával. Bodoky jól tette, hogy szart kent a palacsintájukba! Jó étvágyat hozzá kedves elvtársak! Kéne egy hiteles, átlátható, visszahívható testület ami felügyeli a sportberuházásokat. Egy ilyennel kéne rendeznük az összes nagy sporteseményt!
Mikor lesz már össznépi tüntetés az ilyen mocskok ellen? Soha nem voltam de ezen ott leszek, remélem mindenki, aki a mi zsebünkből szedi ki a pénzt baromságra.
süti beállítások módosítása