Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.25. 08:00 Fabius

Csöcsöket az olimpiára!

Címkék: olimpia rúdtánc

Szép lassan kialakul nálunk is egy divat sport kultusza. Rúdtáncos klubok nyílnak, lányok- asszonyok tekeregnek halált megvető bátorsággal a rúdon, kipróbálva saját erejüket, ügyességüket, kreativitásukat. Rendben is van ez, a mostani eltunyult világban a mozgás minden formája támogatandó, pláne, ha az asszonykák a nagy magyar átlagtól eltérve némi erotikát is csempésznek ezzel az otthoni unalmas házaséletükbe.

Aztán ráakadtam erre a cikkre, és bevallom meglepődtem. A rúdtáncosok megcélozták az olimpiát. Mert ez egy ekkora sportág, hogy be kell kerülnie a nyári játékok programjába. Mit mondhatnék?
Pirner Alma ugyan egy ideje igyekszik belénk sulykolni, hogy ez mennyire sport, és mennyire nem erotikaipari megélhetési forrás, de...Akik láttak ilyet autentikus formában előadni, azoknak erős kétségeik (igen, előítéleteik is) minimum vannak. Talán mert akik ezt a tézist eladni igyekeznek maguk is az erotika ipar képviselői, és nem sportolók. Néhányan most felhördülnek,  micsoda eretnek gondolat ilyet leírni, hisz Pirner Alma Árpád-házi Szent Margit földi reinkarnációja, aki sosem járt a pornóipar közelében, akárhány linkelhető videója ellenére.

Vagyis a kérdés az, szét lehet választani a kettőt egymástól? Az világos, hogy a lányok többsége a saját kedvteléséből űzi ezt, és esze ágában sincs megélhetési forrásként, férfiakat tánc után néhány ezerért lecidázó szolgáltatóiparosként tekinteni magára. Őket minden elismerés megilleti a teljesítményükért, a kitartásukért. De képesek lesznek szembenézni az előítéletekkel? Azokkal, amik világszerte övezik a rúdtáncot. Azokkal, amik a hozzám hasonlókban is élnek legalább annyira, hogy ilyen híreket olvasva fölmerüljenek ezek a kérdések. Képzeljük el, amint a Jacques Rogge vezette Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtt bemutatót tartanak a lányok neglizsében ahogy illik, és a végén testközelivé akarják tenni a dolgot:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajon mit lépnének erre a derék, sport iránt elkötelezett konzervatív urak? Már azon túl, hogy a fejben kúrás olimpiai rekordját döntögetnék egymásra licitálva. És mit lépne a közönség, egy remekbe szabott tátika bemutató után:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vagy a rúdtánccal együtt bevezetnék az éjszakai versenyszámokat, és a korhatáros karikát? Arról nem is beszélve, mekkora lehet az amerikai álszent lobbi, akik egyrészt nem akarják a félig meztelen testeket sport közvetítésekben látni, (emlékezzünk Janet Jackson emlékezetes, kibuggyanó fél melle miatti hisztire) inkább a nemzeti szent tehenükként kezelt baseball-jukat szeretnék viszontlátni a programban újra. 300 millió potenciális reklámfogyasztó ellen pedig kevés lesz az 4 ezer aláírásos petíció, amivel az aktivisták "támadnak". A világ többi, sztereotip beidegződéseit levetkőzni képtelen népéről nem is beszélve.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr121788476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha közelről maglátnád egyszer egy rúdtáncos bicepszét, akkor a sporttal kapcsolatos kétségeid biztosan elmúlnának. nekem legalábbis így mesélték :)

a többit pedig értem persze. de majd kiforrja magát.
másrészt viszont, ha arra gondolok, hogy pl az öttusásoknak és újabban állítólag a kajakosoknak is úgy kell küzdeniük, hogy bent maradjanak az olimpia műsorán, akkor azért igen erősek a kétségeim.
Had mondjam el én is a véleményem, muszáj volt posztolnom, mert hosszabb lett :
halnap.blog.hu/2010/02/25/rudtanc_az_sport_vagy_nem
@barracud4: Szerintem nem azt olvastad ki a posztból, amiről szól. Igen, egy olimpiára bejutni kívánó sportnak meg kell felelni bizonyos társadalmi elvárásoknak. Ha ez nem tetszik a művelőknek, akkor is. Egységes szabályrendszer kell, nemzetközi és országos szövetségek, selejtezőrendszerek, legalább egy lebonyolítási tervezet. Hol vannak ezek? Mert lehet én vagyok béna, de nem találtam hasonlót sem.
Végtére is csak annyiban különbözik a korláttól, hogy el van dőlve. Nem vízszintesen, hanem függőlegesen áll. Biztos lehet nem erotikusan is csinálni. Szálkás dagadó izmokkal, hogy senkinek eszébe se jusson olyasmi, még összeroppantana.
Sok sikert a sportágnak, bár addíg, míg az évtizedeken keresztüli sztriptízzel összeragadt előítéletet valahogy el nem feledtzetik... tiltani kellene mondjuk ezentúl a ribancos változatát. Ők most már találjanak ki valami mást. És akkor hosszú évek alatt kialszik a férfias tűz a rúdfitnessz emlegetésére. Meg a "rúd" szó helyett is lehetne inkább pózna. Vagy ami még semlegesebb, függőleges korlát. Nem állókorlát, függőleges. Így talán van remény.
Torna, mint olyan, megvan?
@gitáros: Ja, csakhát az már öngól. Mire tornakompatibilissé szabályozzák, szigorú dresszek, poros kezek, kiszikárult, megfelelő tapadású élsportolóréteg dagadó erekkel, akkorra ez már nem rúdtánc, hanem egy tornaszám függőleges korláton.
Szerintem a helyzet teljesen érthető.
Mindenki hallatni akarja a hangját, kivétel nélkül mindenki meg akarja mutatni magát.
a rúdtáncosok minél nagyobb körben
a fanyalgók, észosztók, prűdek dettó
meg mi is! :-)

Amúgy a mi köreinkben is megszokott dolog a hörgés, de általában olyan emberek büdöskurvázzák a masszőröket, akiknek a szexuális élete kimerül a maszturbációban és a többi területen sem túl sikeresek.

Aki hevesen tiltakozik a rúdtáncosok olimpiai megjelenése ellen, az nem mond mást, minthogy "nem dugnak" illetve "nem dugok".
Ennyi.
@masszázsinfó: Csakhát ha ez a sport tornaszámmá válik, a legalkalmasabb, legesélyesebb korosztály a 14-18 éves korú laposmellű orosz, román tornászlányok lesznek. Tényleg, lesz belőle férfiszám is? Mert ha jól tudom mindenből van férfi és női is.
Lehet itt érzékenykedni a rúdtáncosoknak, és persze senki nem tiltja, hogy csak sportnak tartsák a dolgot, de amig 100 emberből 99-nek a rúdtáncról egy éjszakai bár jut az eszébe, addig kár fanyalogni. Majd ha a klubokban a rúd helyett felemás korláton meg gerendán "táncoló" lányok lesznek akkor jogos lesz az összevetés.
Nekem van sztriptiztancos baratnom. Multkor hazibulin megprobaltam en is. Karatezom eleget, de amit o csinalt azt probalgattam vagy fel oraig es nem sikerult. Olyan izomzat es eronlet kell hozza, hogy le a kalappal, aki csak egy sima egykezzel porgest meg tud csinalni.
@masszázsinfó:
OFF

Nem hinném, hogy bárki is lekurvázna egy lányt aki embereket massziroz. Aki viszont ugy hirdeti magát, hogy "erotikus masszázs - befejezés igény szerint szájjal", azt legyen már joga annak is kurvának tartani, aki egyébként egészséges nemi élettel rendelkezik...

ON
Az tényleg érdekes kérdés, hogy vajon milyen időpontban és miként válna közvetíthetővé egy rúdtánc program? Délutáni-esti műsorsávban nincs az az öngyilkos tévé, ami bevállalná a jelenlegi formáját. Bár a Csillag születikben is volt ez a csaj, ha jól emlékszem. Az meg főműsorban ment, 12-es karikával.
Egyébként rosszul fogalmaztam, tényleg sport, komoly izommunka kell hozzá, meg sok edzés, ezzel semmi gond, de olimipai sportként már durva ötlet lenne.
@masszázsinfó: De az is lehet, hogy aki hevesen tiltakozik a rúdtáncosok olimpiai megjelenése elleni tiltakozás ellen, az nem mond mást, minthogy "faszt verek pénzért" illetve "faszt szopok pénzért de erkölcsi elismerésre vágyom".
Ennyi.
Számomra érdekes, hogy mondjuk miért nem akar olimpiai sportág lenni a pom-pom lányok versenye, vagy az aerobick. Ha már valamilyen sport jellegű tevékenységhez kell hasonlítani a rúdtáncot, akkor ehhez hasonlítanám.

Amúgy szerintem tényleg semmi keresnivalója ott, éppen annyira nincs, mint amennyire a társastáncnak vagy egy bikini versenynek.

Attól, hogy fizikai erőkifejtés kell hozzá, még nem sport. Pl. amikor egy pornó színész - csak hogy a témánál maradjunk - állva (mármint álló testhelyzetben) teszi a dolgát, úgy hogy közben tartja a csajt a levegőben nem kis izom meló, de azért még nem kezdenék pontokat adni rá...
A póker mikor lesz olimpiai "sport"?
RSG?, Szinkronúszás?
lol, tipikusan újmagyar. szánalom.
Hol máshol is jutna eszébe egy pár idiótának, hogy a rúdtánc olimpiai sport legyen. A világ értelmesebbik fele ilyenkor szánakozva röhög és megint megjegyzi, ez is magyar.
Ha az ugróasztal olimpiai szám, akkor a rúdtánc is lehet az.
Sport közvetítés:"Kedves nézőink! A fiatal versenyző kissé erotikusra sikerült rúd produkcióját láthatták. A zsűri most kicsit elvonul a wc-re, hogy visszatérve meghozzák döntésüket."
Cheerleadereket az olimpiára!
Illetve még: falmászás, hullahopp, vízibicikli, papírsárkány, roller, fekvőtámasz, kötélhúzás, vízhordás, hajfonás, origami, ablakpucolás.
"falmászás"
Ebből vannak versenyek, de nem valószínű, hogy olimpiai sportág lenne.

"kötélhúzás"
Ha jól tudom olimpiai sportág volt, a két világháború között valamikor.
/Sport közvetítés:"Kedves nézőink! A fiatal versenyző kissé erotikusra sikerült rúd produkcióját láthatták. A zsűri most kicsit elvonul a wc-re, hogy visszatérve meghozzák döntésüket./
Azért vannak most is olyan sportversenyek, amelyet sokan csak a jó nők miatt nézik meg.
@v2peti: Hát csak ha ez olimpiai sport lesz, nem valószínű, hogy erotikus testű, műmellű nők lesznek a versenyzők. Sokkal valószínűbb, hogy negyven kilós kínai, orosz, román tornászlánykák uralják majd a terepet. Olyan pörgésekkel és kitartásokkal, amilyenek egy klubban közveszélyesek lennének. A terpesztések meg elég furcsán festenének ezektől a gyakorlatilag még gyerekektől.
az RSG-n is hasonló Cameltoe-kat csodálhatunk a Tv jóvoltából :D
Ahol sok ember összegyűlik, oda mennek a kurvák is, mit kell ezen csodálkozni?

Ja, hogy versenyszámnak?

Mondjuk annyi sportértéke tényleg van, mint az RSG-nek, vagy a jégtáncnak, szóval nem hülyék a lányok.

Kereslet meg lenne rá. És akkor a sportszergyártók is bevonulhatnának a csipkefehérnemű-piacra. És itt biztos drágábban lehetne eladni a reklámot, mint az öttusa-vívó-vízilabda-kajak-kenu - közvetítéseken...

Az ötlet egyre jobban tetszik.
@sertésmájkrém: Egyébként a rendező ország nem hozhat alanyi jogon egy sportot?

Most már legalább értem, hogy miért akarunk ide olimpiát szervezni...Ami összetartozik, az összenő (bár ezt másra használták eredetileg).
ez nem függőleges korlát lenne, ha jól látom, hanem inkább függőleges nyújtó. a korlát vastagabb és fából van. a nyújtó fém. meg aztán, korlátból mindig kettő van. :)
@néma bárány:
és az mennyiben volt más, mint egy akármilyen tornász?
Az én véleményem szerint a rúdon pörgő nők sima kurvák. Millióhoz volt szerencsém dj karrierem alatt. Sima lotyók. Nem tudom, mit kell ezt ennyire szépíteni. Értelmes nő nem tekereg rúdon. Ha annyira edzhetnékje van, nyomjon fekvőtámaszt...
Arról nem is beszélve, hogy a szememben a rúdon szerencsétlenkedő nőstény inkább komikus, mint erotikus. Egy nyakig begomkolkozott, kedves nő sokkal izgatóbb, mint egy fejjel lefelé, szétrakott lábakkal bénázó rihonya. Egy férfit előbb megfog egy értelmes, főzni és takarítani tudó nő, mint egy ribanc. Pirner Alma is ringyó, még ha világbajnok is. Hányógörcsöt kapok ezektől a nőktől.
Szerintem egy komoly teljesítmény a minőségi rúdtánc vagy hívják ahogy akarják, lehet még sport is belőle. Hajlékonyság, figurák kitalálása, látvány, erőnlét stb. kell hozzá.Persze ahhoz együttes szabály rendszer kell, hisz mi alapján pontoznák, kb. olyan mint a talajtornánál. Ha egy szalagos, vagy karikás talajtornát nézzünk az is lehet erotikus látvány, mégis sport a javából. Azt hiszem itt az emberek gondolatvilágát kell ebben a kérdésben megváltoztatni, mint az előttem beíró példája is mutatja.
nem beszélve arról, hogy a pontozásos sportágakkal mindig baj van...
@Vagyok, aki vagyok...:
Citius, fortius, altius – gyorsabban, erősebben, magasabbra.
Ebbe nem férnek pedig bele. A kötélhúzás meg a falmászás simán. A bukfenc is.
süti beállítások módosítása