Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.02.09. 08:00 Fabius

A BKV titkok

Címkék: bkv demszky hagyó bárándy györgy

Olyan szóljatok a köpcösnek érzésem van, ha a 90 éves Bárándy György feltűnik valahol.
Mint Chili Palmer, ő is képes megnyugtatóan elrendezni a dolgokat. A homlokredők kisimulhatnak, vagy éppen véres veríték cseppek jelenhetnem meg rajta attól függően, melyik oldalon állunk.
De az biztos, vádalku és titkosítás lesz. Vagyis pár vezéráldozat után mi, a közvélemény, akik befizetett adóforintjaiból herdáltak a derék urak, nem tudunk meg semmit a valóságból.
Kuss-hallgass-ne ugass! a jelszó, Don Bárándy jelenléte a garancia erre.

A BKV sikkasztás ügyben Bárándy Balogh Zsolt-egykori BKV vezérigazgató- jogi képviselőjeként jelent meg. Hóna alatt hozott egy harminc oldalas "feltáró vallomást", amit nem nyilvánosságra hoztak, hadd tudjuk meg mi is, mi történt a BKV-ba pumpált pénzünkkel, hanem azonnal titkosítottak.
Nem újság ez ebben a formában, van az öreg számláján éppen elég hasonló húzás. Chemoimpex ügy, Székesfehérvári maffia per, Kalasnyikov ügy (ahol éppen fegyvert adtunk el Horvátországnak) Nyírfa ügy, hogy csak a legismertebbeket említsem. Méltó helyre, illusztris környezetbe kerül a BKV ügy is, csillió évre titkosítva. Soha, semmilyen körülmények között nem fogjuk megtudni a teljes igazságot.

Már csak az a kérdés, kik lesznek a tömeg -vagyis ti, meg én- pofájának befogására felhasznált "áldozatok"? Válogatni van kikből, szép kis társaság jött össze a beáldozható pártkatonák listáján.
Itt van elsőnek fővárosunk főpolgármestere, az ártatlanság szobra, aki semmit nem sejtett ebből az egészből. Ők Mesterházy Ernővel a BKV szót sem mondták ki soha. Úgy érzem Demszkynek is volt mit töprengeni az utóbbi két napban:
 

 

 

 

 

 

 

Ernő nem érzett semmiféle telepátiát, ő egész más dologért aggódott:
 

 

 

 

 

 

 

Hagyó Miklós hagyománytisztelő ember, szinte szlogent gyártott régi szokásához híven jelenlegi helyzetéről:

 

 

 

 

 

 

Talán meghallotta Hagyó Miklós elégiáját Szalainé a rácsok mögött, mert azonnal riadót fújt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A főkolompos persze megint megússza. Úgy néz ki Antal Attila végső kétségbeesésében vádalkut kötött, amit igazolni látszik az ellene kiszabott házi őrizet is. Ő saját környezetében röhög ezeken a balfaszokon:

 

 

 

 

 

 

 

Így megy ez, ha az ország legidősebb büntetőjogásza feltűnik egy ügyben. A rutin meg az évek sokat segítenek kényes helyzetekben. A félig bevallott ügynök múlt alatt volt idő konspirációkat gyakorolni, kényes helyzeteket kezelni. Furcsa módon Gyuri bácsi minden rendszerben, bármelyik kormány "uralma" alatt megtalálta az a csodakenőcsöt, ami láthatatlanná tette a prominensek közvéleménytől elszenvedett sérüléseit. Ami ápolt és elkent minden hibát, minden tályogot, titkosítva generációkra. Kétségem nincs, így lesz ebben az esetben is. A titok titok marad, bűnhődni meg azok fognak, akik elvesztése a legkisebb fájdalommal jár.

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr221741072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az érthető indulatokon és a tárgyi tévedéseken túl sajnos sok butaság is van az írásban.Pl.:"hanem azonnal titkosítottak.
Nem újság ez ebben a formában, van az öreg számláján éppen elég hasonló húzás. "
Egy ügyvédnek nincs kompetenciája egy nyomozati anyag titkosításában, a titokgazda ebben az esetben (is) csak a rendőrség vagy az ügyészség lehet.
Hah fővöcsök, te hiszel a független igazságszolgáltatásban?
A felét lecsukják, a másik felét majd mi agyonverjük. Fő a munkamegosztás.
@Csm001: nehéz hinni benne, de ha legalább néhányat elkapnak, már örülhetünk
Azok ujra megusszak az egeszet akiknek a legtobb vaj van a fuluk mogott.
@fővöcsök: Én készséggel vállalom a butaságomat is akár. De esetleg világosíts fel minket, miért volt eddig nyilvános és tudható bárki vallomása Bárándy tegnapi megjelenéséig? Mert ez érdekelne.
Azért ez a kijelentés is több, mint érdekes:

"Arra kérdésre, hogy miért csak Balogh Zsolt szavait nyilvánították államtitokká, Bárándy azt felelte, azért mert őt meghallgatták, Antal Attila korábbi BKV vezérigazgatót pedig kihallgatták. A meghallgatáson elhangzottak államtitokká minősültek, arról beszélni nem szabad. Arra a kérdésre, hogy vajon milyen államtitok lehet a BKV-nál, mint fővárosi tulajdonú vállalatnál, Bárándy azt felelte: „Nem az az államtitok, amit Balogh mond, hanem ahogy mondja”. "

Hogyis lehet államtitkot érő módon mondani valamit? Tudja valaki?
@Csm001: Nem, nem hiszek. (Tisztelet a kevés kivételnek.) Alig leplezett igazodási folyamat indult el az utóbbi hónapokban.
@Fabius: Mivel én is csak egyszerű hírolvasó vagyok, nem tudom a titkosítás okait.
Az viszont nem felel meg a valóságnak, hogy eddig nyilvánosak voltak a vallomások. Te melyiket olvastad korábban?
@fővöcsök: Ha hírolvasó vagy, akkor találkoznod kellett a kihallgatások után lehozott cikkekben azzal, ki-mikor-mit mondott.
Most ez nem lesz, mert Balogh úr a fent Bárándytól idézett rész szerint tudott olyan módon kérdésekre válaszolni, hogy az titkosítást érjen.
"A BKV sikkasztás ügyben "
Ja, és kit gyanusítanak sikkasztással?
Mert ilyenre nem emlékszem.
@Fabius: Hogy ki mit mondott, arra nem terjedt ki a szóvivő tájékoztatója, csak arra, hogy legtöbben tagadják a bűncselekményt, s hogy panaszt tettek. Nem találtam semmilyen forrást arra, hogy bármely vallomás nyilvánossá vált volna, ahogy te írtad. Egy-egy vallomás 8-9-15 gépelt oldal, annyit még tudunk.
@Fabius:

Én tudom, csak nem polkorrekt a válasz a kérdésre...

x

x

x

x

x

x

GOlyót a fejébe a megfelelő embereknek (akikről mindenki tudja, hogy kik) oszt mindjá' nem lesz államtitok aminek nem kéne annak lenni.
És akkor most (csak hogy megkeverjük a (sz*rt) bocsánat állóvizet...) kezdjünk el visszagondolni az elmúlt x év bírósági döntéseire...
A döntések nagyrésze borítékolható volt az alapján, hogy milyen pártállású volt a vádlott...
Ha titkosítanak meg felmentenek, akkor mire lehet jutni logikailag?
Neee....
Nem létezik, hogy ezt is ők csinálták....
@Fabius: Szerintem nagyon erőltetett dolog Bárándyt hozni összefüggésbe az ügyészségi titkosítással annál is inkább, mert ők ketten ellenérdekelt felek.
@fővöcsök: Például Szeibert Györgyöt is sikkasztás, hűtlen kezelés, közokirat hamisítás pontokkal vádolják.

Szép dolog a mundér védelme, csak így hatástalan.
Nem emlékszem, hogy bármilyen mundért védtem volna, pusztán jóakaratúan pontosítottam néhány dolgot.
@Fabius: Pontosítok: "bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják."
@fővöcsök: Szerinted nincs összefüggés Bárándy és a titkosítások között, szerintem meg van. A posztban kifejtettem azt is, miért gondolom ezt. Ő az alkalmas személy volt minden kényes ügy politkailag megnyugtató elrendezésére. Most is a régi "nagy port kavart" ügyek szerinti forgatókönyv szerint jár el. Szerintem ezen nehéz vitatkozni.

Meg azon is, kiket vádolnak sikkasztással.
Már megint az ügyvédi csűrcsavar...a Bárándy urak ehhez (is) nagyon értenek...és már itt az utánpótlás, a legifjabb Bárándyka személyében...igazi polgári dinasztia, gyönyörű társaság!
Egyszeru a megoldas, a valasztopolgarok osszedobnak nemi penzt es felfogadnak egy mesterloveszt, aki fejbelovi Barandyt, meg a hozza hasonlokat.
Aztan lesz ijedelem, aggodas, de elobb-utobb elfogynak a hozzajuk hasonlok, vagy elmenekulnek.
Az igazi az lenne, ha egyszerre csapnanak le rajuk, hogy ne tudjanak elmenekulni a fergek.

A parlementre pedig atomot kell dobni!
"Olyan szóljatok a köpcösnek érzésem van, ha a 90 éves Bárándy György feltűnik valahol."

Azért ez az érzés mintha nem véletlenül indikálódna. Mivel a poszt is teljesen ennek szellemében íródott, s mi már láttunk éjjeliőrt nappal meghalni, nem vagyok biztos abban, hogy most itt el kellene veszni a paragrafusok útvesztőjében, - ami egyébként következik - mivel túl a jogi csűrés-csavaráson mégiscsak arról szól a történet, hogy mennyi pénz, és ki által úszott el az utóbbi években a BKV-tól.

Az pedig, hogy ezen ügy kapcsán egy betűt is titkosítanak - bármilyen okra hivatkozva - az mindenkinek az arcul csapása, aki érintett az ügyben. Márpedig, ha az adóforintokat nézem, elég sok az érintett.

Persze csak moralizálok, ami nem egyenlő, mint tudjuk a jogi véleményalkotással.
A Hagyó kép ezzel a szöveggel odabasz :-D Én azt kérdezném egykori igazminiszter Bárándy Pétertől, hogy az apja ügyei teljesen összefértek azzal, amit ő képviselni igyekezett?
Remélem azért Demszky is ül majd pár évet..
Most lehet jönni azzal, hogy deafideszislopott volna, de az a helyzet, hogy az MSZP-SZDSZ rendesen szivatyúzta ki a pénzt a BKV-ból.
Mellesleg a BKV a kádár rendszerben is (főleg a szakszervezeti része) pártlerakat volt, ez csak annyiban változott, hogy a rendszerváltás óta az SZDSZ-eseknek is hely kell és most már nem csak a szakszervezeti részben vannak, hanem műszaki területen is.

20 év, szerintem a rohadásnak csak a legszélét látjátok. Bp. 4 évente inkább arra szavazott, hogy ne legyenek dunábalövések, meg hogy Orbán arrogáns, nem pedig a rendszerváltásra. Itt az eredménye.
Ha végre teljes vagyonelkobzásra itélnék ezeket a férgeket(a főbüntetés mellet)mint valamikor, lehet hogy a többi nagyon meggondolná a jövőben, hogy merjen sikkasztani,rabolni,de még gondolni is ilyenekre.A jogászok meg menjenek a palacsintába!!Az araboknál ez egyszerü:kézlevágás,kiközösítés,kötél,mert a golyó az pénzbe kerül stb.
@vagyok59: Kétségtelenül igazad van. Ám a Fidesz-Fkgp társulás is éltanuló volt a szabadrablás egyetemen. Szabadi Béla máig az egyetlen államtitkár, aki ellen foglalkozása körében elkövetett bűncselekményért született jogerős ítélet. Amíg a mindenkori hatalom csak a pártkassza és a saját zseb feltöltésének eszközét látja a BKV-MÁV jellegű cégekben, addig lesznek ilyen ügyek, és szükségvan a megoldó Bárándykra.
Vicc ez az egész, ami a BKV-nál folyik.
@néma bárány:

Bárándyk, mint probléma megoldók.

Ja, hát persze, ez most itt akkor egy Index-poszt, vagy Andersen reprint netes kiadása.
Eddig azt hittem, az öreg Bárándy a jobboldal oszlopa.
@simonmondja.: Az ő múltjával, mint jobboldali oszlop?
Végül is lehet igazságod, csak kérdés melyik csarnok oszlopa az öreg:-)

(egyébként megsúgom: Mammon csarnokának egyik legrégibb oszlopa.)
Ritka jó poszt, a fotókkal és a szövegekkel együtt egyenesen brilliáns. Úgy látszik, azért a Zindex, ha nagyon akar, néha ki tud emelkedni a gagyiból...
"Ami ápolt és elkent minden hibát, minden tályogot, titkosítva generációkra. "

Az egy dolog, hogy az igazságszolgáltatás mit mond, de az emberek remélem tudják mi az igazság.
Fabius, te kinézed Hagyóból, hogy ismeri Villon-t? :-)
Engem fel sem engednek, csak szájkosárral, ami egy vicc..

demonbonnie.hu/BlogM.php
@Fedor: Villont én ismerem, meg te, és talán még néhányan :-)
De mindenképpen találónak éreztem, pláne ha azt is tudjuk mikor írta Villon mester ezt a citátumot ;-)
@Fabius: No meg gondolom Gayó hátsójának a mérete is inspirált :-)
@Fedor: Hogy miért Gayót írtam Hagyó helyett, az még számomra is rejtély. Nem ártana átolvasnom a hozzászólásaimat elküldés előtt.
@Fedor:
Ha rosszmájú lennék azt mondanám, hogy Freud-i buzizás, de ugye én ilyet nem mondok... :P
@maxt: Akkor nagyon freud-i lehetett, mert még a kommented elolvasása után is kellett pár másodperc, míg leesett, hogy mire célzol :-)
süti beállítások módosítása