Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.01.07. 12:11 Fabius

Az önmagát hatványozó vagyon

Címkék: autók vagyonadó megalehúzás

Gazdagnak lenni jó. De mi van akkor, ha én maximum pártunk és kormányunk faramuci jogalkotásának köszönhetően számítok vagyonosnak?
Négy éve két és fél millióért vettem a kocsimat -használtan- és az értéke azóta folyamatosan hatványozódik. Papíron.
Legalábbis az utána fizetendő éves sarc erre enged következtetni. Az első évben még súlyadót fizettem 14.500.- értékben, ami még rendben is volt. De aztán ezt felváltotta a teljesítmény adó, és a fizetnivaló hatványozva önmagát 39.600.- Forintra változott a 132 KW teljesítmény után.
Ekkor már kiesett a számon pár faszombaszdmeg, de még mindig úgy gondoltam, nem cserélem le egy Marutira a vasat csak ezért.
Eltelt pár év, és idén kiderült, az autóm nem vesztett az értékéből, hanem a jogalkotó szerint nagyértékű vagyontárggyá nemesült. Ennek megfelelően az itt található adókalkulátor szerint 79.200.- petákot kell betolni az államkincstárba évi sarc címen.

Különösen cuki ez akkor, ha elolvasunk pár kapcsolódó cikket a témában. Vagyis ha a most hetedik éves, nagyon jó esetben kétmilliót érő vasamat lecserélem egy motorikusan gyengébb, de jobban extrázott, 16 milliót érő Audira, akkor gyakorlatilag spóroltam, mert egy 136 lovas négykarikás után egy fillér nem sok, annyi luxusadót nem kell fizetni.
Előre hát a kormány által kijelölt spórolás útján!
Még a végén tényleg bebizonyosodik a tézis, miszerint hosszútávon a drágább az olcsóbb. Az pedig, hogy az állami apparátus gépjárműparkjának és a képviselő urak magántulajdonának jelentős hányadát képezik ezek az "olcsó", nem luxus kategóriás autók,  nyilván véletlen, és csak én látok bele összefüggést a dühöm lila ködén keresztül. Holott világosan be van bizonyítva mindenféle kalkulátorokkal, ők nem luxuskörülmények között autóznak, mi vagyunk igazából a tékozló parasztok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr211653802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása