Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.12. 13:30 úriparaszt

Arctalan tükör

Címkék: internet arc szerepjátszás

Az (kereskedelmi) internet előtti időkben, fidonet, os2net idején is gondot okozott az anonimitás hitének jelensége, ami napjainkra, a mindenhová eljutó internetnek köszönhetően mindennapi problémák forrásává vált. Sokan úgy vélik a neten mindent lehet, viselkedhetünk bárhogyan, lehetünk bárkik, hisz a valóságot csakis kizárólag mi, a becenév/account mögött tevékenykedő netpolgárok tudjuk. Pedig nem.

Látszólag igazi aranybánya ez, lehetek tűzoltó, katona, esetleg vadakat terelő juhász, lehetek sikeres üzletember, rejtélyes, izgalmas, kőmacsó, ha kedvem szottyan tizenéves szűzlány, avagy kívánatos milf. Egy darabig. Természetesen mindig lesz olyan aki ideig-óráig beveszi a szerepemet, hisz az emberi hiszékenység határtalan. Ha eléggé kitolom az esetleges személyes találkozó lehetőségét, akkor sokáig bábozhatok a színpadon, főleg ha kevés és ráadásul elfogult nézőt sikerült találnom magamnak, akik azt kapják amire várnak. Herceget fehér lovon, baltával faragott arcú királyfit, borzas/jólfésült/lófarkas entellektüelt, pelyhedző puncis iskoláslányt, dívát, érző szívű, terebélyes anyapótlót, piercinggel töltött vadócot. Bármit.
Azt játszom amit szeretnék, és/vagy azt játszom amire igény támad, látszólag rizikó nélkül.

Mindez tévedés, több okból is.

1. Senki nem lehet arctalan. 
Amit/akit a technika látszólag elérhetetlenné, virtuálissá tesz, nos, azokat a technika ugyanezen úton elérhetővé is teszi. Egyszerűen nincs lehetetlen, az átlagos, vagy annál akár képzettebb arc is ott figyel a drót/rádióhullám végén, mindig elérhető valahogy. Akár technikai eszközökkel, szoftverekkel, ha ez kevés, akkor emberi kapcson át, rendszergazdák, operátorok segítségével. Elhatározás, kitartás, esetleg -ha nagyon fontos- pénz kérdése. Sose feledd, amikor valaki feleségének házi pornó videóit töltögeted izzadó tenyérrel az indenet-re, vagy ugyanezen feleség valós adataival, telefonszámával regisztrálsz a netprostik közé, nagyfarkú és gáláns néger hercegek figyelmébe ajánlva bájait. Nos, ha legközelebb csöngetésre ajtót nyitsz ne csodálkozz ha akkora pofonnal találkozol, hogy hanyatt esés közben lerántod a fogasra akasztott, kopott pufidzsediket is, miközben az orrod vére vidámmá varázsolja a döglégyzöld tapétádat.

2. Időfaktor. 
Minden netes megmozdulásod adott szerepben tartása szinte lehetetlen. Elég ha egyszer/kétszer kivillan szőrös mellkasod a szexi pushup-ból máris bizonytalanságot, bizalmatlanságot váltasz ki. Elég néhány ellentmondás és szavahihetőséged gyorsabban szívódik fel mint, anikó vadi új fenékfeltöltése, attól kezdve csak egy zavaró bogárpiszok leszel a szélvédőn. 

3. Archívum.
Ha sosem próbáltad, akkor hajrá. Ugorj nekik google-nek, bing-nek, vagy aminek akarod. Keress rá a saját szavaidra, mondataidra, régi/új nick-edre, csodálkozni fogsz miket találsz. Előny és hátrány (már akinek) egyben, de tökmindegy mert létezik. Minden cég, szervezet, rendszergazda, webmester, kereső és hírportál archivál valamilyen szinten, így a netes életed az érdeklődők részére hozzáférhető. Ez az eset, amikor a múlt sosem múltidő. Ha épp szexi képeket töltesz fel valahová, soha ne gondold, hogy legfeljebb letörlöd ha ciki. Attól kezdve, hogy a szomszéd feri megtalálta, az egész utca/falu/város megismeri a puncidat/farkadat. Nincs olyan radírod, ami viszi az internetet, még akkor se ha űberceleb vagy. Senkit nem érdekel ha annyi milliód van, mint ahány halikra egy kaviáros üvegben, szopni fogsz, életed végéig.

Megoldás? Olyat nem tudok, de nem árt ha úgy viselkedsz mintha szemtől-szemben beszélgetnél az utcán, olyan emberekkel,akikkel nap mint nap találkozol. 

Akkor talán kevesebb meglepetés ér.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr911592346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyetértek minden szavaddal. A netes anonimitás valóban az a látszólagos "biztonság", aminek sokan felülnek. Lehet 30 regisztrációd, e-mail fiókod, látszólagos személyiséged, arcod, alakod, amíg szolgáltatód és IP címed csak egy van...

Az archiválás is különösen igaz. Amit a netre töltesz, az örök időkre a közé marad, tehetsz utána bármit.
Az IP címet hol lehet megnézni? :-D
@kataflammable: több lehetőség is van, legegyszerűbb egy sor kód elhelyezése az adott weboldalban és máris rendelkezésre áll egy napló file-ban :-)
anélkül is megtudható (szervertől,oldaltól függően), hisz majd minden rendszergazda gyakorló paranoiás ;-D
Ja, félelmetes volt egy kissé, hogy beírtam a google-be, hogy borderlein, meg nárcizmus és a tizenvalahányadik helyen az én blogomat dobta ki a gép. Néha kicsit megbánom, hogy túlságosan szószátyár vagyok a magánéletemmel és minden kis buta véleményemmel, de mit csináljon az ember, ha a négy fal között szétveti a közlésvágy, vagy az exhibicionizmus? Pornóképek-ja, az durva, de szerintem a lelke mélyén mindenki megmutatná azért, hogy nem is olyan rossz csaj/pasi, ha egy idő után a párja már nem isteníti. Ez a modern világ, ez van, alig vannak közösségek, sokaknak hiányoznak a baráti társaságok, elidegenedés, lefáradás a napi gürizésben-ez is megérne egy posztot, persze valaki értelmesebbtől, mint tőlem........lényeg, ami a lényeg, szerintem természetes ez a netes exhibicionizmus. Nem egészséges, de akinek nincs túl sok barátja, hobbija, az nemigen tud máshoz nyúlni, ha kicsit lazítana
na most jól elkezdtem félni. nem szeretném, ha bárki megtalálna...

másrészt, ez a pusapból kikandikáló szőrös mellkas :DDD ezzel nagyon egyet tudok érteni. és bizony van már, aki lebukott nálam is. nincs különösebb jelentősége, csak minden ilyen dolog tovább fokoza a bizalmatlanságot. amit aztán az szív meg, aki nem is érdemli...
@Zetor: a szájmenéssel és exhibicionizmussal semmi baj, ha az ember vállalja :-) Gond akkor van, ha júzer azt hiszi következmény nélkül gyalázkodhat akár, mert 'úccsetalálnakmeg'. Ez egy baromi nagy tévedés :-)
A megoldás pofon egyszerű, csak azt írd le amit vállalni tudsz mindenkor.

Így nem tudsz szórakozni?

??????????????
persze erről megint egy film jutott eszembe:)
intim fejlövés első rész: középkorú házas pasi meg kiscsaj csetelnek, majd találkoznak. Mint kiderül a pasi magát adta csetelés közben, a csajnak viszont van egy csetelős énje meg egy sajátja ami teljesen más. Természetesen a csetelős énje nagyon merész ezért a pasi félre is érti és szeretné ágyba vinni; erre kap egy jókorát meg asszem le is gázsprézi. Szóval az ilyen és hasonló helyzetek elkerülése végett is jobb ha az ember felvállalja magát:)
megnéztem, az indás nickem a 4. találat a guglin, félelmetes... és egy rakás hozzászólásom utána:o ez azért is fura, mert a GD azért elég ismert név/alak Asimov könyveiből. Na, most itt döbbenek magamban:)
Én mondjuk sosem értettem, h miért jó másnak kiadni magát embereknek, mint akik valójában, úgyis kiderül. Bár, gondolom, ez inkább a társkeresőkön dívik (ott meg aztán főleg nem értem).
@Gladia Delmarre:
Jah, akkor azért volt olyan ismerős. :)
na még egy bejegyzés a googlinak. :)
süti beállítások módosítása