Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.12.10. 23:02 poáró

Férfi virtus

Címkék: férfi bicska virtus

 A napokban voltam egy könnyűzenei koncerten. A műsor végeztével próbáltuk kipihenni a fáradalmakat, kicsit lehűteni magunkat mielőtt kimennénk a téli éjszakába, meg hát sokan is álltak sorban a kabátos fiúnál. Mikor végre rászántuk magunkat az indulásra egy 4 fős társaság (egy pasi három lány felállás) jött be éppen az ajtón, ők a kabátokat akarták betenni mi meg ki ugye.
Pont nem figyeltem hogyan vette észre a biztonsági őr, hogy a srác a bicskáját helyezi ide oda, csak arra kaptam fel a fejem, hogy mondja neki, azt nem viheti be. Persze rögtön odanéztünk jó szokás szerint és láttuk, hogy a srác kezében az ominózus tárgy. Mindenképp szerette volna bevinni magával  a buliba (hátha ki kell nyitni egy konzervet vagy hirtelen valamit vágni kell, ki tudja), de érthető okokból az őrök nem engedték. Ekkor az a konszenzus alakult ki, hogy bicska betesz kabátba az meg berak kabátos fiúhoz és srác bemehet szórakozni. Miután ez szépen elsimult megkaptuk a kabátokat és már kint azon méláztunk, hogy elég sok pasinak van bicskája, vajon mire kell az nekik? Ismerek olyan embert aki csak azzal hajlandó enni, de olyan is van aki nem igazán tudja megmondani, hogy miért hordja, egyszerűen csak hordja és kész, mintha hozzá lenne ragadva.
Valljatok színt férfitársak, a férfi nem férfi bicska nélkül?

117 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr91589427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.casajungla.it/?option=com_k2 2018.01.31. 01:11:20

Travolta magán "légitársasága" - Amikor Vincent igazán örül... - Fékszárny

Trackback: Na ezért nem engedtelek be... 2009.12.19. 07:20:32

Két történetet találtam őrökről, amikor rákerestem a blog.hu-n a biztonsági őr szóra. Nézzük őket!   Az első az Örökké nem eshet című blogon leledzik: Betértem hát az emós p*csák kedvelt üzletébe a NewYorker-be, hátha lesz valami, mert pl. a tás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nálam mindig van (a repülőn, az feladott poggyászban), már nyolc éve megvan a jelenlegi darab és még sosem volt elmosva és ha rajtam múlik nem is lesz.
Murphy szerint nincs olyan dolog,amit egy nő ne tuda megjavítani,kinyitni,felbontani,stb. egy hajcsattal.Én még hozzátenném,mint modern eszközt,a körömreszelőt is.Ezért nem értik a nők a bicskát.:)
@Kósza: minden sörnyitó, csak van amit máshogy neveznek. :)
@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu: nnapersze, ha a nő felhív magához egy férfit, és egy szál hajcsatba öltözve kéri, hogy ezt kellene megjavítani, kinyitni, felbontani,... stb :) Akkor tuti sikerül.
Nálam mindig van kés. ( www.thinkgeek.com/gadgets/tools/331c/ )
Az asszonyt se engedem el szórakozni bicska nélkül. :)
Az igazi férfi szamuráj karddal megy mindenhová. Egy igazi nő meg pillangó késsel.
@4runner4ever: já hát nem is gondoltam, hogy ölni. A női táskák rejtelme is megérne egy másik posztot:)
@Kósza: Ez is egy a lehetséges módszerek közül,nem? Mondom,hogy minden sikerül egy hajcsattal :)
@atika13: Sose mosod el? 8 nap után gusztustalan, nem hogy 8 év után. Az autódat se mosod? Ezt is karban kell tartani. Élezem, tisztán tartom, néha megolajozom. Ha egyszer almát eszem vele, ragad, nem csukódik rendesen, stb. Miért fáj egy bicskának, ha tiszta?
@Kósza: Mondtam,nem hogy minden sikerül egy hajcsattal :)
@nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu:
Hajcsat, körömreszelő, manikűrolló. Így autentikus.
Kés? Szigorúan. Egy a horgásztáskába, egy a kocsiba, meg néha a kabát zsebébe is egy. Ki tudja mikor kell?!
Azért jó, ha MINDIG nálad van, mert ha egyszer nincs, tuti akkor jönne a legjobban.
Szóval szabvány.
azért hord bicskát mert egy egyszerű tróger paraszt
Aki nem hord bicskát évente egyszer-kétszer érzi a hiányát; aki meg hord, az naponta tucatszor jó hasznát veszi :-) Itt jegyezném meg, h a kés elsősorban eszköz, szerszám és nem fegyver!!!
@autosave: igazad van, ha bonyolult buzeráns stylist lenne, akkor nem lenne nála bicska
@Kósza: Ez így van, de néha sokkal kényelmesebb, pl moziban, ha nem a szék karfáján, vagy a mellettem ülő karóráján próbálom kinyitni az üveget :)
@Krajcs: kulcs? övcsat? másik üveg?,...
kell az.
nálam mindig van egy - igaz én elég manuális életmódot élek, így elég gyakran hasznát veszem.

hát ugye támadásra-védekezésre csak az használja, aki ért is hozzá, mert ha elveszik/el tudják venni akkor nagy baj van;)
Az öregek szokták mondogatni, hogy "bicska nélkül séhova!"

Hosszabb távra én sem megyek a Smith n Wesson késem nélkül :)
@Donjuan: Én rövidre se és nekem is Smith n Wesson. (:
egy jó becska ugyanúgy hozzátartozik a férfiemberhez mint a jó nyereg meg a kezes ló.
árpád apánk hová jutott volna ezek nélkül?
Nálam sajnos nem lehet. Dániában be van tiltva a közterületen vágófegyver viselése.

Volt rá eset hogy egy authentikus dánt 2 hónap börtönre voltak kénytelenek itélni, mert kocsijában megtaláltak egy 2cm pengéjű kést. (Azt ami centinként le lehet törni és eldobható szines müanyag tokból mindig csak 1 cm áll ki., csomagbontásra ideális)

Az illető benzinkuton dolgozott, munkaeszköze volt, de nála maradt véletlen.
@Kósza: csak szilárdan fixált tárgyakon megy nekem. Persze ismerek olyan arcot, aki összehajtogatott papírpénzzel is képes rá, de nekem marad a nyitó :)
@souvenirtravel pont uw pont hu: A bicska maradt meg.Hová a francba tettétek a fehér lovakat?
egyszerű tróger paraszt vagyok, ezért van a táskámban ez: www.gerberstore.com/index.php?xpage=itempage&xid=708. no, ez azét jó, mert nem csillan meg rajta a fény, amikor éjjelenként ölni megyek.
Ja, és a srácnál biztosan nem "önvédelmi" célból volt egy szórakozóhelyre menet bicska,ááá, dehogy!
25+ éve van nálam bicska gyakorlatilag folyamatosan.

Bicska nélkül félember vagyok, rossz érzés, ha nem húzza a zsebem. :D Szerszámkészlet, elsősorban. Aztán nem kell küzdeni napközben itt-ott egy normális élű késért. Váratlan extrém helyzetekben segít helytállni, egyszerű (pl. csak recés kulcs) zárbetétekkel elbír roncsolásmentesen, menyasszonyi ruhák faragásában jeleskedik, ezzel vágom a körmöm, trimmelem a bajuszom, szakállam stb.

Az életem része.

Nekem biztonságot ad: tudom mit várhatok Tőle és még soha nem hagyott cserben.

(Victorinox Cyber Tool 29)
Amikor Törökországba indultunk hátizsákkal, nagyanyám odahajolt hozzám, és elővett egy irdatlan hosszú pengéjű bicskát. Egész' megijedtem tőle.
Azt mondta: topolyai gyerek vagy, kell, hogy legyen bicskád. Azóta van is. Valamelyik fiókban.
@vivax: ahhoz hogy valakitől puszta kézzel elvedd a kését úgy, hogy nem sérülsz meg, elég komoly képzettség kell, még akkor is ha az illető nem tud bánni a késsel, csak szorongatja és lengeti...
@beavereater: ismered a viccet, melynek az a vége, hogy azt is utálom bennetek cigányokban, hogy késsel hadonásztok ott, ahol lövöldözés lesz!
Egy atlagos Victorinox mindig lapul a hatizsakomban. Igazabol nem foglalkozom vele, nem fetisizalom, de idonkent nagyon jol tud jonni.
Nem vagyok férfi, de bicska alap. Volt már, hogy kelt és elkérték. Barátom szereléshez használta, én váratlan konzervnyitáshoz, alma hámozáshoz, egyszer ajtót szereltünk etc. Mondjuk bátyám szerint sérülést max. úgy okozhat, ha nagyon magasról a lábujjunkra ejtjük. :))) De fene tudja, bent maradt. Akárcsak az egy pár gumikesztyű. Ennyit a női táskákról. :D
Én speciel azért hordok svájci bicskát magammal, mert összehasonlíthatatlanabbul könnyebb gyikiccsel lebökni, mint puszta kézzel megmejjeszteni valakit. :)
Egyébként meg csavarhúzó, csipesz, fogpiszkáló, konzerv- és sörnyitó van rajta. Átlag hetente használom valamelyik funkciót.
Azt, hogy a azt a 32cm pengehosszúságú kést, amelyet a hónaljamba szíjazva viselek, miért hordom magammal, azt nem tudom megmagyarázni, de azt is használom évente egyszer-kétszer.
Viszont akik látták már nagy tisztelettel beszélnek velem és nem nagyon vonják kétségbe a véleményemet. Ér annyit, mint egy diploma.
Bicska nélkül az ember már az ajtón sem léphet ki, mert olyan nagyon sok a cigány. Bár a maroklőfegyver hatásosabb, azt el kell ismerni, ráadásul azzal is ki lehet nyitni egy konzervet!
A bicska különleges tárgy.

Az arisztokrata identitáshoz húzó férfiak zsebében kard, a nép egyszerű gyermeke kezében pedig mindenes szerszám.

Merthogy miféle férfi is az, aki elveszíti a fejét, ha hirtelen halat kell pucolnia, fát kell faragnia, vagy csak szalonnázni szeretne egyet a határban. A bicskával minden megoldható.

Mindezek mellett, sőt, mindezek felett viszont a bicska beavatási jelkép és orvosságos zacskó. Maga a fallosz, egy apró tárgy képében, amely, akár a fallosz, végtelenül hasznos, sokoldalú és férfias.

Szóval a bicskahordás egy törzsi, mágikus rítus, felesleges benne rációt keresni.
férfi az aki csinált már gyereket
épített házat
tud kaszálni
és mindig van nála kés

bicska kell. alap. alapabb az alapnál.

sosem tudhatod mikor van rá szükség...mentettem meg én már tévéinterjút a szalonnázó bicskámmal:)akkor éppen egy picinyt csavart kellett behúzni...és a kameraman, a riporter nem rendelkezett eszközzel.

és szó sincs arról, hogy önvédelemre kell, bár nem tudom, hogy egy kutyatámadást pl. mivel tud az ember megfogni kés nélkül. most pl. PONT otthon maradt a táskám, a késsel együtt...
szarul is érzem magam:)
@Bitang Inas: bicska helye a zsebben van ;-)
ha a zsebet sincs nálad, akkor már tökmindegy :-D
@úriparaszt: :DDD mos érzem űát szavaid mély és cáfolhatatlan igazságát., bár nekem ilyen övtassém van, és annak az első zsebéből hamarabb ki tudom venni:)

de igaz, a zsebben a helye.
a poszt írója nem a mindig minden helyzetben hasznos Svejcibicsakra gondolt, hanem a jassz nadrágra csiptetett késre, amit csak az igazán janik tudnak 1 ujjal kinyitni.
A mégjasszkaribbak egész nap unalomból ezt nyitogatják, ettől nagyobb az e-pénisz.
Komolyan nem értem mi a fasznak... tényleg elhiszi vlaki, hogy ezzel majd megvédi magát a setét iccakában?
Számomra inkább a LOL kategória.
No persze NEM a tisztikés, és nem a kézzel készített jóféle szalonnázóbicska! Azok aztán valamik! Leginkább túrázáskor, vagy a kocsiban, ha kell.
bizony, bizony a bicska a jobboldali nadrágzsebben lakik
no meg a patásról nem is beszélve:
"legalább a bicskám nálam lenne"
@beavereater: mondjuk pont elég annyi, ha ketten vannak és az egyik mögédkerülvén jól fejbe csavar. utána kicsontoznak a saját bökőddel, mert ugye ők nem hoztak.
erre bármilyen 2 képzetlen gyalog is pont elég, és mondd, hogy nem életszerű;)
Nekem egy leatherman multibigyó van mindig a zsebemben, mert a franc se tudja mikor kell valamit le/el vágni, megcsavarhúzózni, lefeszegetni, de alapvetően ez is csak egy bicska, ami a férfiember elmaradhatatlan tartozéka.
Szerintem akinek nincs bicskája az punci.
@Kósza:
Skoda karburátort szedtem szét és szereltem svájci bicskával...
De igazad van, ablakot nem lehet vele mosni, és szivószálként sem akar működni.
Ha szórakozni indúsz, bicskát elrakol. Értem?
@Bitang Inas: De ma már inkabb egy jóféle Luger vagy legalább Makarov kaliber..:)
hajjaj, hétköznapi jövés - menéshez jasszkari bökö (hátha valamit el kell vágni), kiránduláshoz szalonnázó, túrázáshoz svájcibicska (fűrésszel) + egy medveölő, a túléléshez; és van egy fonalfűrészem is, 50 centis fatörzset is átvág!
alapvetően nem gyilkolásra egyik sem!
Én elvesztettem. Nem látta valaki? Gyöngyháznyeles volt ... ! :)
Bocs, tévedtem. Kagyló!
@AndOr01: Hol hagytad? :)

Nekem azért kell a bicska, mert ha nem viszem, tuti kellene. Így kioltom annak a lehetőségét, hogy kelljen. De nem ám csak egy penge, hanem svájcibicsak. Ismeritek az érzést, mikor kellee valami fém izé, és nincs kéznél, de a csak akkor tudnád levágni/felvágni/összenyomni/megszerelni/kinyitni/bezárni stb., na ilyenkor kell a bicska.
Acél. Keskeny penge, kissé hajlott.
@ILLED: Valami matrózban. :)
Nekem több is van.
A damasztacélokat kedvelem, no nem mintha
használnám bármire, azért néha jó, hogy kéznél van.

Még bozótvágóm is van hátha kell.

Gondolom ez valami archaikus fallikus dolog lehet.
Plusz egy Ronson öngyújtó.
Öngyújtó kés alap.

Hátha halyótörést szenvedek.
A bicska jó dolog, aki szereti hordani, hordja csak boldogan! Többfunkciós tárgy, nem csak megszállott túlélőknek. Hazánk törvényei szerint közterületen nem szabad 8 cm-nél hosszabb pengéjű vágó és szúróeszközt magunknál tartani, hordani, használni, mutogatni, elővenni, fejünkre tenni, beledobni egy élő fába, eladni, stb. Sajnos a 8 cm egy bicska pengéjének elég kicsi, kár, hogy ez a határérték nem 10 cm mondjuk. Bajonettet akkor sem hordhatna senki, de egy 10 centi hosszú penge már szabad szemmel is látható. Reptéren akkor is sz*rakodhatnak velünk, ha a feladni kívánt poggyászban van a rohadt kés, még úgy is kikérdezhetnek, hogy mire is kell neked. De ha szépen elmondod, akkor az időközben odahívott tiszt is elengedhet (Hollandiában). Gyufát, vagy öngyújtót is tarthat magánál az is, aki nem dohányzik. Azt is sokmindenre lehet használni, mécsest is meg lehet vele gyújtani egy randin, vagy tüzet adni egy csajnak. :)
Egy jó kést (tehát éles kést) pedig napi szinten adódhat alkalmunk használni, csak vigyázni kell rá. Van, amit az elegánsabb pengék nem tolerálnak, de hát a kés mégsem véső, vagy feszítővas.
nem macsóságból, de én is mindig magammal hordom. Miért? Ahogyan a poszt végén is található: "egyszerűen csak hordom és kész, mintha hozzám lenne ragadva."
nyaranta sokat kenutúrázom (túravezetés), talán akkor szoktam meg.
Eddig egyszer jártam pórul: Párizsban éppen a biztonsági kapu előtt álltam már sorban, amikor lassan leesett, hogy nálam "maradt", de ilyenkor már nincs visszaút, úgyhogy csak reménykedtem, hátha...
Egy szép fekete madame illőn elkobozta. Persze azért tettem egy kísérletet a rend kedvéért, hogy "a nagyapámtól kaptam" (C'est une surprise etc.), de könyörtelenül kidobta...

(Pedig volt még nálam egy üveg bor a kézipoggyászban, amivel sokkal durvábban lehetett volna szúrni, vágni - nnnnna, mindegy...)
"de hát a kés mégsem véső, vagy feszítővas."

van amikor igen, ráadásul má' azt se bánod ha utána újat kell venni.. :-)
@Nagyvakond: [mármint ez a reptéren történt]
Egy ismerősömet első repülőútján óriási sokk érte. Ugye nem ad fel poggyászt, mert hát öt napra minek annyi cuccot vinni...bár a prezentációjához szükséges plakát fogalmam sincs hogy fért bele az oldaltáskájába.
Mindegy.De akkor jött a sokk! Eszébe ötlött a kihelyezett képek és feliratok alapján, hogy a bicskája veszélyben van! Ekkor az egész kutató és kutatópalánta csoport a megoldáson törte a fejét, mi a megoldás. Így végül a srác az utolsó pillanatban betette egy barátja poggyászába kést, mielőtt becsekkolt volna. De sajna ez akkor is rányomta a bélyegét az első repülőútjára. Visszaérve kérdésemre, hogy milyen volt repülni, szomorú arccal, felháborodva mesélte el a történetet.

Ez nekem annyira érthetetlen. Minek az a gépre? vágni? mit? kaját? úgyis adnak kiskést hozzá. Még ha faröknövelőnek használná...de nem. csak szolidan diszkréten mindig nála van. Nem beszél róla senkinek, nem látszik ki, nem észrevehető, nem hivalkodik vele soha senkinek, csak nála kell legyen. Hihetetlen.
nekem csak egy aprócska svejci van ami pont arra jó, hogy ha valami nem megy pedig nagyon kéne éppen, akkor hozzám jönnek először az emberek. Ilyen ez, és nem több.
Akinél van svájci bicska, az ki tudja húzni a borosüvegből a dugót.
A többi funkciója már csak hab a tortán. :)
....ssza+ most nézem, nincs a hátizsákomban a bicskám. :( Egyébként még a feleségemnél is mindig szokott lenni egy kis piros Victorinox :) meg a slusszkulcson is egy 4 centis mini.
@kafferbivalybalamber: akinél nem svájcibicsak van, hanem rendes bicska, az meg szépen az ujjával belenyomja a dugót az üvegbe :)
Dedapam azert adott nekem bicskat egyik szulinapomra, mert mi lesz, ha odajon hozzam egy lyany, hogy szeljem mar fel az almajat. :)

Bicska nelkul nem ember az ember.
Az ugyan mar elkeveredett valahova, de mindig van nalam egy, persze minimalis a hasznalata. De neha jol jon.
Bicska az kell. Az enyém már túlélt egy repülőzést is. Igaz még a 9-11 előtt történt, és egy belföldi járaton. Beszállás után akadt bele a kezem a hátizsákban kotorászva, és hirtelen kivert a víz, hogy elbukhattam volna a jó öreg bicsakot...
Az hagyján, hogy bicskát, de a Klinikáknál este 8 környékén már 10-15 centis pengéjű késsel mászkáló egyéneket is láttam... A barátnőm meg mellettem. Mondjuk úgy, nem voltam felhőtlenül nyugodt.
@Kósza: Az kérem amatőr megoldás. :)
A dugónak semmi keresnivalója az üvegben. Azt szépen ki kell húzni, az ember zsebében lapuló svájcibicska dugóhúzója segítségével.
Most vettem egy újat, ezen már kis ledes lámpa is van. :)
@kafferbivalybalamber: azért egynémely nőszemélyeknek imponál az ilyesmi :)
DRÁGA ARANYOS MAGYAR-TESVÉREIM MÁR TRESÁNSZKI JÓZSI JENŐ MEGMONDTA HOGY NEM FÉRFI AZ AKINÉL NINCS/ÁLLANDÓAN/MINDIG BICSKA ÉS GYUFA,S HOGY MENYIRE IGAZA VOLT KŐNYVET TUDNÁK IRNI RÓLLA.ÁLLITOM ÉS MEGERŐSITEM HOGY EZ IGY IGAZ!!!!!!!!SZAR A FÉRFI BICSKA NÉLKÜL....
Én szeretem a bicskákat, őrzök is a fiókban vagy kettőt... De egyszer nagyon régen kinyílt a kezemben, és akkor megértettem, hogy ha nálad van, ki is fog nyílni. Szerencsére nem kellett használnom, de azóta inkább nem hordom. Ha balhé van, inkább fuss el, minthogy ülj öt évet...
Nekem még pendrájv is van a Victorinoxomban, hiába no, kockák kése már csak ilyen.

www.gadgetgrid.com/wp-content/uploads/2007/12/victorinox-swissmemory-512-mb-translucent-ruby.jpg

Viszont volna egy provokatív kérdésem! 1985-ben Berlinbe utazva repülővel, a nagyapám a bicskáját LEADTA INDULÁS ELŐTT egy olyan bilétás zacskóba, mint amilyenbe az előhivandó filmtekercset rakod. A sorszámozott bilétát letépték a zacskóról és odaadták nagyapámnak. Az utasoktól elszedett bicskákat - mindegyiket külön papírzacsiban - az egyik utaskisérő elvitte és eltette egy olyan rekeszbe, ahol az utazás alatt senki nem férnek hozzá. Érkezés után a biléta ellenében visszakapta.

Kérdésem a következő: HOVA TŰNT EZ A MŰKÖDŐ RENDSZER? Miért dobják ki a reptéren az én nem olcsón vett bicskámat, vagy magas élű solingeni manikűrollómat? Miért nincs módja annak, hogy ha már nem vihetem magammal, akkor a hazatérés után sértetlenül visszakapjam a nem olcsón vett cuccomat?
Egy Polyák szalonnázó késem van, mindig itt az oldalamon. Ha nincs nálam (mert pl. tornagatyában vagyok valahol) hiányzik.

Verekedésre teljesen alkalmatlan - nem is arra kell. De pl. a piacin műanyag késsel felszelni egy sült oldalast...na azt már nem.
A kés/bicska hasznos dolog. Nálam mindig van.
Aki önvédelmi célból visz magával kést/bicskát, egyszerűen hülye. Sosem merné/tudná használni.
Sok másra tényleg jó és hasznos.
A legtöbb ismerősömnek van bicskája, olyan svájci mindenes, férjnek nincs, de azért fétfinek tartom:) Viszont én beszerzek egyet, egészen kedvet kaptam a kommentek olvasása közben:))
@Almaspite: a kérdés jogos, nekem is vették el drága manikűrkészletemet repülőtéren:( a kézitáskámban hordtam (talán bicska helyett?:)), sokszor hasznát vettem. az egész ment a kukába.
hogy miért? hát mert praktikus és önvédelmi eszközknek sem utolsó...
@Gladia Delmarre: Mert 911 után vastagon szarnak bele a magántulajdonhoz fűződő jogaidba ahol tudnak. Nyugi bele, lesz ez még rosszabb is. Elképesztő ökörség amúgy, ha valakinek csúnyarosszember a repcsin el akarná vágni a torkát akkor azt könnyen megtehetné akár egy félbetépett sörösdobozzal is, sőt, megfelelő technikával a műanyagkés is gyilkos fegyver lehet. Vagy egy kulcs, vagy egy fésű is. Gyakorlatilag bármi.
@vivax: kettő egy ellen az megint más...
@baliquez: ja, kicsit vicces, hogy elveszik a kést, de a feleségem tolltartóját például szó nélkül felengedték - benne a jó kis pax tollakkal. Én spec azzal tudnék vérbalettet rendezni, de még sok minden mással is... no comment...
@Bitang Inas: amatőr (hidegfegyverre nem kiképzett emberke) még egy kutyatámadást sem tud megfogni késsel, sőt mással sem nagyon. Nekem van két skalpom, két kóbor kutya amik futás közben el akartak kapni (két különböző alkalommal) de elég komolyan. Mondjuk nálam nem sima kés volt, hanem AK-szurony, és előtte évekig csibészeltem kutyakiképzésen (én voltam az az idegen, akit nagyon kipárnázott ruhában lerángatnak a földre a kutyok), úgyhogy már nem szarok be alapból egy vicsorgó, felém rohanó kutya láttán.
@Zsíros B. Ödön: van egy íratlan szabály az éjszakában: ha előkerül a kés, akkor onnantól életre-halálra megy a harc. Csak az próbálja meg magát késsel megvédeni, aki
a) tisztában van ezzel,
b) jó kiképzést kapott késre és puszta kézre is.
És ha egy mód van rá, inkább futás...
@beavereater: "van egy íratlan szabály az éjszakában: ha előkerül a kés, akkor onnantól életre-halálra megy a harc."

Honnan szeded ezt a sületlenséget? 10 évet húztam le az éjszakában, 2 szúrt és 3 vágott sebet hordok magamon -hogy csak a kés általiakat emlegessük- de:

1: ezt én nem hallottam soha, sehol.
2: volt dolgom a helyzettel, mégsem öltem meg senkit. De ettől még megvédtem akit kellett.
@Fabius: a kilencvenes évek első felében ez volt a helyzet, mostanra talán jobb lett, mindenesetre nekünk ezt tanították... nekem szerencsére sosem kellett elővennem a kést...
@Fabius: hmm szúrt nekem is van pedig én csak magamat védtem ;-) ráadásul szarul varrták össze, így marad örök emlék :-)
@úriparaszt: a hegekkel szerencsém van, mert jól gyógyultak:-) Igazán maradandó emlék inkább a lyukas térdkalácsom, amiben egy balta nyoma van :-)
Re: beavereater 2009.12.12. 01:08:17

Teljesen igazad van. Nyak, szívtájék, comb; ezek a legdurvább helyek, és általában legalább öt-tíz év fegyházzal végződnek az ilyen akciók. Sokszor az ember a konfliktus miatt okozott stresszben észre sem veszi, hogy megszúrták, ezért gondolom baromságnak, ha valaki kést hord magánál önvédelemre. A másik legtöbbször észre sem veszi, hogy mi a gond, nem érzi egy darabig; másrészt, ha elveszik a kést és beleállítják a gazdájába... A kiképzés abszolút fontos, én a futást vagy a pusztakezes önvédelmet emiatt szeretem.

Fabius 2009.12.12. 01:37:26
Mázlid volt, eddig...ne legyél rá büszke.
@Zsíros B. Ödön: mire ne legyek büszke? Hogy éveken keresztül embereket védtem futóbolondoktól? Így van öt emlékeztető heg, úgy meg lett volna öt halott. De igazad van, nem vagyok büszke.
Re: Fabius 2009.12.12. 23:22:49

"Honnan szeded ezt a sületlenséget? 10 évet húztam le az éjszakában, 2 szúrt és 3 vágott sebet hordok magamon -hogy csak a kés általiakat emlegessük..."
Nem akartalak megbántani és nagyon örülök, hogy szerencsésen megúsztad a sztorikat. Aki komolyan gondolja a késhasználatot, nem csak emlékeztető heget fog hagyni rajtad...Peace.
@Zsíros B. Ödön: semmi gond :-) Én húzom fel magam ezeken a témákon a kelleténél jobban. Más szemmel nézem a életellenes dolgokat, mint a többség. Szakmai ártalom. Ennyi év után is előtör a vehemencia, ha szóba kerül.
Re: Fabius 2009.12.13. 00:14:01
Teljesen megértem az 'indulatod', és kezeld ezután is okosan a dolgokat. Sok szerencsét, és a legjobbakat. R
süti beállítások módosítása