Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.11.06. 09:12 úriparaszt

Bicigli

Címkék: helyesírás bicikli bicigli tökéletlen

Tudom ez szörnyű, de mit tegyek, ekkora paraszt vagyok :-) Egyszerűen hihetetlen, hogy 4x éves koromra képtelen vagyok megtanulni a bicikli szót helyesen leírni.

Érthetetlen és szégyenteljes de nekem valami oknál fogva bicigli maradt, nem tudom miért. Kedves volt aki e-mail-ben tette szóvá, úgymond sorozatos bakizásom, ezért inkább előkapom a kenderkorbácsot és nyilvánosan csapkodom a hátam :-) Próbáltam végiggondolni, hol csúszott el ennyire az életem, de nem jövök rá.
Gyors önigazolás, avagy inkább kármentés címén kutatást végeztem (höhö,elővettem a guglit):
bicikli 774000 találat
bicigli 9960
biciklizik 82100
biciglizik 2210
Szomorú de csak 1-3% közötti a helytelenül írt szavak aránya. Ebből se csinálok forradalmat, marad a bicikli ha megfeszülök akkor is. Teljesen összetörtem ... volna, ha nem lenne ilyen mókás, hogy bizonyos dolgokat mennyire képtelen vagyok megjegyezni :-D

Nektek van ilyenetek? Vájkáljunk! ;-D

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1001504224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én a léc szóval vagyok így. :-)
Szövegkörnyezetben ennek a többesszáma nálam lecek és nem lécek, tárgyas ragozása lecet.
Tudok róla, figyelek is erre, mégis százból százszor üzembiztosan hozom a formám :-D
ugyan, kis testi, bocs, szellemi hiba nem számít :)
itt a neten sohasem lehet tudni, mikor csak elütés, mikor szándékos hiba, mikor véletlen és mikor tandanciózus tévedés. tessék, benne is hagyom, kétszer is "a" ment az "e" helyett...
szóval nagyon megértő vagyok, viszont tökéletes :)
nekem a népbetegségnek számító egyenlőre egyelőre volt régebben. Aztán volt egy kvíz valahol és abban meg kellet jelölni, hogy írjuk szerintünk rendesen és valóban hogy írjuk, azóta megjegyeztem.
@poáró: persze rendesen olvasni nem tudok. Most látom, hogy amit nem tudunk megjegyezni volt a téma:)
@poáró: ez nekem is megvolt. amióta megjegyeztem a beavatottak megértő gondoskodásával mindenhol szóváteszem :-D gyarló az ember :->
én is észrevettem ezt a bicigli dolgot nálad:P de engem nem zavar, magamban automatikusan javítok:), és én is sokszor félreütök, gyorsan írok valamit és annyi. viszont ilyen berögződésem nincs, régebben még helyesírási versenyt is nyertem áltisiben:)) mára ugyan már megkopott ez a "tehetségem", de ha nem vagyok biztos valaminek az írásmódjában, inkább megnézem, minthogy égjek magam előtt. de ez csak nekem fontos, mástól egyáltalán nem várom el.
Viszont helység és helyiség szavakat mindig végig kell gondolnom, mikor melyiket használjam.:o
@Gladia Delmarre: Ez a kategória vagyok én is. Amíg hivatalosan tanultam magyart, addig minden simán ment. Helyesírási verseny nekem is megvolt :) Konkrét szavaim nincsenek, van, hogy a legelemibb szó is fejtörést okoz. Lesek miket felejtek el pillanatnyi kihagyásos állapotban és azon gondolkodom, nincs-e valamiféle betegségem, aminek elbutulás az oka.
Inkább az új szavak képzése az én bajom, amiket kitalálok és ennek folyományaként nem értik meg, félreértik stb.
nálam sokáig a muszáj volt bajos. vagyis abban a szent menggyőződésben voltam, hogy "ly" és kész.
Aztán a magyartanárunk az eszembe véste a következő mondattal: Muszáj helyesen írni!
És közölte, hogy ebben a mondatban csak 1 "ly" van. A maradék tehát "j". Hosszú ideig bármikor leírtam, először elsuttogtam magamban a példamondatot, csak akkor tudtam kikövetkeztetni, hogy melyik is a helyes muszáj :-)
süti beállítások módosítása