Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.07. 17:13 úriparaszt

Példás katolikus családapa

Címkék: gyilkosság féreg büntetlen elkövető

A világ egyik vezető hatalmának számító USA sem érte el, hogy Franciaország kiadjon egy pedofíliával gyanúsított, feltételezett elkövetőt, ehhez képest kis országunk béna nehézkesen működő igazságszolgáltatása már több mint 7 éve küzd egy jogerősen elítélt gyilkos kiadatásáért, csak innen európából, pontosabban Írországból.

A gondatlanságból elkövetett emberölés is emberölés, még ha ezt a bíróságok kisebb súllyal veszik is figyelembe. Súlyosbító körülménynek tartom, hogy a dupla gyilkosságot  a közlekedési szabályok egyértelmű megszegésével érte el a tettes, aki történetesen ír állampolgár, egy biztosítótársaság igazgatója volt a tett elkövetésekor.

A gyilkos példás, kétgyermekes családapa, hívő katolikus, elismerte bűnösségét, de minden követ megmozgatott, hogy a kiszabott büntetést elkerülje.

A kedvezőbb másodfokú ítélet reményében volt cége is kiállt mellette: az iratok közt megtalálható egy levél, amelyben egy vezető beosztású kollégája azt fejtegeti, a családcentrikus férfi élete így is kettétört a baleset miatt. Munkája miatt Tobin gyakran látogatta a vidéki bankfiókokat, és soha nem okozott balesetet - tette hozzá.

A kedvezőtlen másodfokú itélet után Mádl Ferenc köztársasági elnökhöz fordult, hátha ő méltányosságot(!?) gyakorol.

Ebben "kétgyerekes családapa és hívő katolikus" emberként arra hivatkozik, hogy "képtelen feldolgozni a két gyerek halálát", és nem tudná eltartani családját, ha letöltené büntetését. Azt is megemlíti: a börtönben - ahogy szerinte az eljárás során is - hátrányt jelentene számára, hogy nem beszél magyarul.

Szerencsére és teljesen jogosan kérvénye elutasításra talált, maradt az eredeti itélet, ami mindössze három év letöltendő börtönbüntetés!

Tisztelt Ciarian Tobin Úr!
Adjon hálát nem létező istenének, hogy nem az én gyerekeimet végezte ki annak idején, bár a büntetése jóval kisebb súlyú lett volna, mint az a három év börtönöcske, amit jogszerűen kapott. Cserébe azonnali végrehajtást eszközöltem volna, amint elhagyja  a rendőrség kapuját de az is lehet abban a pillanatban, ahogy meglátom a gyerekem összegyűrt babakocsiját a járdán. Úgy vélem azzal a pár gramm ólommal a fejében gyorsan elnyerhette volna végső, megérdemelt büntetését az Ön által is favorizált isteni itélőszék előtt.
Én pedig leültem volna az Ön három évét, hirtelen felindulásból, beszűkült, zavart tudatállapotban elkövetett emberölésért. Tudja, én is büntetlen előéletű, fehér bőrű, rendes adófizető, példás családapa vagyok.
Igaz, Ön mindezektől függetlenül már jó ideje erkölcsi hulla.

A vendetta is európai szokás, igaz nem magyar és nem is ír, így mondhatjuk pártatlan.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr481434447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az embernek ilyenkor (is) ökölbe szorul a keze. Én ugyanígy érzek, ha a gyerekeimet valaki bántja és itt nem az iskolaudvari vagy babatornás fejbevágásra gondolok, hanem valami komolyabbra, azt képes lennék kinyírni.
Három év két gyerek életéért? Remélem, mint gyerekgyilkost a rabok jól elrendezték.
Természetesen minden normális ember kevesli a büntetést, és páne, hogy ki akar bújni belőle a pofa, de a vallást ide (is) behozni kicsit cinkes. Mintha a pécsi benzinkutas eset után arról írnának egy blogon, hogy el kell rejteni a pénztárcákat, ha zs*dó vallású ember közelít. Mert az értelme mindkettőnek hasonló...
@aesculus: a vallást nem én hozta bele, hanem a bűnös hozta fel enyhítésnek, pozitív csengésnek.
ez pedig különösen gusztustalan.
tessék: index.hu/kulfold/2009/10/07/istentol_vartak_a_gyogyirt_a_gyerek_megis_meghalt/

„Neumannék valójában családszerető, jó emberek, akik hoztak egy átgondolatlan döntést. Isten pedig gyakran más embereken keresztül nyilatkozik meg, például orvosokon keresztül.”

Na azt csuknám le, aki ezekből ilyen hülyét csinált...
@azallamenvagyok: fontolgattam hogy belinkelem ide, de megtetted helyettem :)
bár hangsúlyozom, nem a vallásról akartam negatívumot, hanem a vallás felhasználásáról, mely szerint a büntetést enyhítendően hozzák fel az elkövető hívő kereszténységét.
én -bármennyire is káromkodjak magamban- soha nem bújok ki a felelősség alól, igaz csak közlekedési vétségeim vannak, de mindig fizetek. mivel ez a büntetés. ha elvennék a jogsimat (összegyűjtött vétségek), akkor szívnám a fogam, de ez van. tisztában vagyok vele, hogy egy záróvonal átlépés akkor is szabálysértés ha amúgy biztonságos, belátható szakaszon történik.
ha városban előzök és felgyorítok 100-ra, akkor tudom, hogy az autó ~27 métert tesz meg másodpercenként, ami kurvasok. takarásból kilépő gyalogos esélytelen, mint ahogy magam is a fékezésre.
jelen esetben ráadásul elvesztette az uralmát a gépjármű felett. súlyosbító tény, hogy a gyereke és a terhes felesége is a kocsiban ült.
Válogatott kínzási módszerek jutottak eszembe annó is, amikor olvastam erről, illetve láttam a hírekben:( Most is csak felforr az agyam... A férj reakciója ugyanaz volt, mint a tiéd, úriparaszt. A vallásosság idekeverése pedig ritka gusztustalan húzás volt, ezért utálom az egészet, gyónd meg és megtisztulsz, fizess és a mennybe jutsz...vvvááááá:(
A magam részéről, bár nem vagyok egy csillagromboló testalkat, két kézzel téptem volna szét.
süti beállítások módosítása