Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.02. 18:12 úriparaszt

Hitelesített cigánylátás

Forrósodik a hangulat szinte minden cigányokkal, cigánybűnözéssel, cigányok beilleszkedésével azaz bármilyen cigánysággal kapcsolatos blogbejegyzéssel kapcsolatban.

Kommentelők esnek egymásnak, érzelmek, indulatok kavarognak, józan ész kontra pogromhangulat, érvek és csúsztatások, egymás anyja és elmeállapota, náci, buzi ballibsi, jobbikos iq bajnok, zsidóbérenc és igaz magyar, habzószájú jogvédő, szarfaszú ügyvéd, sün, sün, sün, cigányfétis és rasszizmus, hej be szép és változatos ez a magyar nyelv, állítólag az egyik legnehezebben tanulható. Csoda hogy még egymást sem értjük?

A lényeg, ami minden bejegyzés után minimum egyszer de inkább többször elhangzik: 

Akkor költözz hozzájuk/közéjük és majd meglátjuk mit szólsz utána...

Nos, ideje ezt a dolgot szabályozni kicsit. Javaslom a helyi jegyzők legyenek jogosultak cigányismereti bizonyítvány kiállítására, természetesen elektronikus formában, hogy legyen hiteles, vagy legalább látsszon hitelesnek, aki a cigányokhoz elég közel él.

Attól kezdve nincs vita. Vagy mégis? ;-)

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr381423385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát, megint egy tágabb kérdéskör eredménye ez az egész, jogosnak tartom, hogy el kell(ene) fogadni a közvetlen tapasztalatokkal rendelkező emberek meglátásait.

De manapság mindenki okosabb a dokinál, a tudósoknál, mindenkinél, önmagánál is. A "cigányfajvédők" (by kuckuc.info) jellemző hibája, hogy bemennek a putrisor közepére, mindent elhisznek az ottlakóknak, beülnek az autóba, és hazamennek. A szomszédokat, a kocsmárost meg sem kérdezik, ha megkérdezik nem hiszenek neki és/vagy rasszistának bélyegzik...
@azallamenvagyok: a probléma magvát a végletek adják. ez nem csak a cigánykérdésre igaz.
Hiába mondom a családban, hogy én ismerek rendes (ku jó, hogy ezt így kell mondani, mintha fehér (!) ember nem lehetne rendetlen) cigányokat is, le vagyok taposva egyből. Már akkor le voltam, amikor ez az egész kérdéskör nem robbant ekkorát. Mondom ezt és tutira összeszarnám magam, ha be kéne mennem egy putriba :(
@úriparaszt: Értem én amit leírtál, meg egyet is értek vele, de...
De sajnos néha egyet kell értenem azokkal is, akik ezeket leírják. Mert a sok szájtépő (és itt nem a bloggerekre gondolok)valóban nem járt még olyan helyeken, mint Lyukóbánya, Szondi telep, Krasznokvajda, Meszes, Hétes és még sorolhatnám hosszan. Én borsodi gyerek vagyok, ott éltem 35 évig, elég közelről néztem az uralkodó viszonyokat. Hidd el, hasonló sincs pesten, vagy az országban bárhol. Beszélnek a cigányok integrációjáról, de hova integrálod őket olyan helyekről, ahol a lakosság 97%-a cigány? Mert ezeken a helyeken ez az arány. Pár éve Szalonna község önkormányzata a parlagon heverő földjeit kiosztotta művelésre ingyen, mondván ne lopjanak, termeljék meg maguknak az ételt. Még a vetőmagot, palántákat is megkapták. Szerinted hány kiskert lett megművelve belőle? Kitalálod, vagy eláruljam? Igen, ideje ezt a dolgot szabályozni, tenni bármit az elmérgesedett helyzet megoldásáért. De ennek nem a látszat fenntartása a módja. Mert ha az adófizető azt látja mondjuk Lyukóbánya mellett a Vasgyári piacon, hogy segélyosztáskor még a kutyák is süteményt esznek (és ez nem vicc....) akkor keserű a nyál a szájában.
@Fabius: nem az egyetértésen van a hangsúly, hanem a differenciáláson, a lehetséges megoldások keresésén.
nem tagadom sokszor felszalad a pumpa bennem, amikor a cigányokkal kapcsolatos bejegyzések kommentjeit olvasom, ráadásul duplán zavar, hisz a minden cigány bűnöző kijelentés ugyanannyira hamis, mint a szegény elnyomott, periférián kezelt, megfélemlített cigányok sajnálkozás.
vidéki vagyok de éltem pesten pár évig, úgy alakult, hogy pont a mátyás téren. ha ismered a helyzetet, akkor nem kell bemutatnom :), de dolgaztam betanított munkásként cigányokkal,akikkel szó szerint versenyeztünk a munkában, és nem csak egy-két nap, hanem hónapokon át. ugyanakkor most is élnek a közelemben cigányok, nem is túl kevesen, de az összlakossághoz képest szolid arányban.
van köztük aki dolgozik, van aki a napot lopja, és van aki mást lop.
beszélhetünk bármiről, én mindig a békés, rendezett, szabályozott megoldások híve vagyok. sajnos a napi gyakorlatban kénytelen vagyok eltérni ettől, mivel a törvény és a végrehajtó hatalom(rendőrség) ebben a környezetben nincs a helyzet magaslatán. itt a szabályzás úgy működik, hogy ha elkapom a cigányt, a tisztesség kedvéért nevezzük sima tolvajnak, amint épp a stihl fűrészemet kapolja fel a lovaskocsira a kasza mellé, akkor addig verem a fejét a kocsi oldalába amíg véres nem lesz. nem mondanám, hogy kimondottan a düh dolgozik bennem, inkább a megelőzés, az elrettentés igénye. errefelé nem járnak nagyobb csoportban ilyenek, jellemző a 3-4 fős csoportok. határozott fellépéssel a gyorsan kialakul a respect, és a szomszédokra is kiterjed, olyan mint egy védőernyő. tudom, ezt hívják önbíráskodásnak, nálam viszont önvédelem címke alá került és nem miattam.
nos, ezt hiányolom többek közt a rendőrségből is, valahogyan ezt kellene elérni.

a cigányok integrációját én nem látom át, mindig tapasztalok olyan dolgot ami picit felülírja az addigi ismereteimet. én sokáig -példa híján- úgy véltem a cigányok alkalmatlanok a földművelésre. valahogy hiányzik belőlük a parasztok kitartása, előrelátása, amikor azt látjuk az elvetett mag sokszorosan megtérül, csak gondos kezelés és idő kérdése. tehát valamiféle mának élünk, holnapig nem látunk életszemléletet tapasztaltam. mostanában viszont (többek közt itt az indexen is) látok példákat (ha keveset is), amint nekilátnak, próbálkoznak.
a tények, tények, amíg több a rossz tapasztalat, addig forrni fognak az indulatok. ráadásul kiváló ellenségkép, jól behatárolható bűnbak csoport.
szóval sok mindenben valóban nehéz dió.
A cigányok integrációja állami szinten annyit jelent, vezessük őket vissza a társadalomba, próbáljuk őket beilleszteni valahová. Ez működhet(ne) (sacc/kb) olyan helyen, ahol te élsz. De hova integrálják őket azokról a területekről, ahol a népesség 97%-át ők adják? Ott egyszerűen nincs hová, mert rajtuk kívül épeszű ember nem él ott. Nekem az a bajom az 'illetékesekkel', hogy kimennek egy településre ahol van a falu végén egy kisebb cigánytelep, ott észt osztanak arról, lám-lám, a lakosság perifériára szorítja ezeket az embereket. De azokon a helyeken amiről én beszélek nem jártak. Ezért gondolom azt, ezt a problémát a Rózsadomb tetejéről kezelni nem lehet, ezért értek néha egyet azzal a kijelentéssel, hogy ki kell(ene) menni közéjük. Oda, ahol nem 20-30 szocpol putri van egy faluvégen, hanem ahol maga a falu egy putri.
A kollektív bűnösségben nem hiszek. Nem minden cigány bűnöző. De szájtépés helyett érdemben tenni valamit kurvára ideje lenne.
@Fabius: például elmagyarázni, hogy a sarkon guggolós szotyirágás helyett összesöpörhetnék az udvart, kitakaríthatnák a putrit, esetleg kimoshatnák a rongyaikat. mert ez is az integráció része és még messzire se kell menni hozzá...
süti beállítások módosítása