Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 2024.03.28. telex.hu/kult/2024/03/28/esterhazy-peter-emod-utcai-haz-elado-romaifurdo-esterhazy-mar... (2024.06.15. 17:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

23361 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr4712721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én igyekszem nem személyeskedni, pedig tudok, és az idő nem fogja megmutatni, mert nem fogok.
A csőlátáas mióta személyeskedés? Ha valaki csak egy szeletét látja a világnak, és ahhoz köti magát, annak megállypatása nem személyeskedés. Aki több körülményt, és tényt figyelmen kívül hagy, és ezt más egyéb jelzővel illetné az lenne személyeskedés.
Mindenki volt - kivéve aki fiatalon meghalt - fiatal, és akkor másként látta a világot, mint megkorosodva, tapasztalatokkal felvértezve. Ha ezek után nem tudja a mai fiatalok hevességét elfogadni, és ezért lebohócozza őket, no az a személyeskedés.

Talán néha nem árt a fogalmakkal is tisztába lenni.
444.hu/2024/06/11/egyetlen-kepen-hogy-milyen-remiszto-gondolat-manapsag-orban-miniszterenek-lenni?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Ez sem személyeskedés, mert mindannyian közszereplők. Azért egy kis mosoly, vagy lazaság valóban nem ártana nekik, de hát nem tehetnek róla, hogy ilyen az arcberendezésük. Illetve Orbáné szokott mosolygós is lenni. A másik kettő nem annyira ismert. Így olyanok, mint a régi elvtársak a pulpituson. Komolyra vették a figurát.
Azért érdemes megismerni Csák miniszter lemondásának okát. Azt mondta, hogy a kinevezése ugyan 4 évre szólt, de két év alatt a fő feladatokat elvégezte, és úgy gondolja 61 évesen átadja a helyet a 46 éves fiatalnak, mert jőjjenek a fiatalok(írták valahol tegnap ).
Igaza is van, a fiataloké a jovő, de ahhoz azért az idősebbek tappasztalata is jól jöhet. A 61 éves ember (nem) alkalmas feladatra? Vagy ez példamutatás volt?
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/magyar-vegszava-ha-a-riporter-ujra-ilyen-helyzetet-teremtene-a-propaganda-megrendelesere-ujra-kijonnek-a-studiobol/

"Van-e esetleg kérdése a tegnapi választással kapcsolatban vagy befejezhetjük a riportot?"
"Hogyne, azt is lehet, ha akarja, .... én egy dolgot kérnék, hogy ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba, hogy üzenget nekünk. Ezt meg tudjuk beszélni?"
Van-e kérdés?
Van, ez például egy kérdés.
Viszontlátásra."
Ez az ember kapott egy kérdést, illetve kérést, hogy hagyja abba az üzengetést (mint tudjuk imád üzengetni petike mtv-nek is üzent most egy nagyot), és ezt beszéljék meg, és arra is igent, kapott, hogy a választásról is beszéljenek.
Mi volt a problémája petikének?
Kapott egy több oldalas listát, hogy hányszor hívták és ez kizökkentette?

www.atv.hu/belfold/20240610/masfel-perc-utan-otthagyta-az-atv-studiojat-magyar-peter

És emlegeti a muoszt.
Hát itt a hivatalos válaszuk
index.hu/belfold/2024/06/11/magyar-peter-atv-botrany-egyenes-beszed-muosz-elnok-torvenytelenseg-tisza-part-reakcio/

"a szervezet alelnöke, Vicsek Ferenc nem hivatalos álláspontot ismertetett korábban"
És érdemes elolvasni az egészet.

" Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek”" magyarpéter
Kérdés, hogy ezzel megelégednek-e az említettek.

Ez a fiú folyton azzal jön, hogy beperel mindenkit, az azonnali reagálása elég sokszor ez.
A másik oldal nem áll szóba az ellenzéki médiával.

Miben különbözik a két hozzáállás, illetve nekünk a népnek melyik jobb? Vagy egyforma?
Nehéz két év elé nézünk...
www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/eu-brusszel-madar-influenza-h5n1-ecdc.791189.html

"14 millió olyan vakcinát, amellyel megelőzhető a madárinfluenza.

Az ECDC hozzátette, hogy az EU és az EGT területén igen alacsony a kockázata annak, hogy átterjed a lakosságra a zoonózisos influenza."

De megrendeltek 14 millió vakcinát...
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/a-tisza-part-mar-jelentkezett-is-az-europai-neppartba-a-kdnp-t-is-meghallgatjak-az-ugyukben/

Hová is ülne, ha nem orbán egyik legnagyobb ellenségéhez.
Kíváncsian várom, hogy hogyan fognak szavazni, amikor Magyarországra szánt pénzről lesz szó, hogy adják vagy nem.
24.hu/belfold/2024/06/11/debrecen-kinai-halms-kormanyhivatal-birsag-szennyezett-viz/

Debrecen, ahová hiába települ szépsokfurcsagyár, mégis "csaknem 50 százalékos eredménnyel őrizte meg polgármesteri székét".

És a gödi polgármestert is újra választották, pedig indult még másik kettő.
hvg.hu/itthon/20240610_dobrev-klara-az-arnyekkormany-munkaja-a-mai-nappal-veget-er

"az árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér"
dobrev klára

Lehet, hogy kijönnek a fényre? Sok-sok-sok év után?
Látva, hogy a Messiás is ott van és jól megy neki?
www.origo.hu/nagyvilag/2024/06/elkepeszto-amerikai-beismeres-azert-kuldenek-halalba-az-europai-fiatalokat-hogy-kifoszthassak-ukrajnat

Kicsit hatásvadász cím, de a lényeg ott van, miért olyan fontos a háború amerikának (eredeti cikk is linkelve).

magyarnemzet.hu/kulfold/2024/06/ezert-akarja-mindenaron-folytatni-a-haborut-az-egyesult-allamok

Nem nagyon látom az ellenzéki médiákban azt, hogy érdemesnek látnák, hogy megjelenjen és az embereik olvassák.
hu.euronews.com/my-europe/2024/06/02/nem-hivtak-meg-putyint-a-normandiai-partraszallas-80-evfordulojara

Lehetőség lett volna egy beszélgetésre, de minek, úgyis háborút akar a franciakakaskaanyucikismókuskája.

"Ugyanakkor néhány orosz tisztségviselő jelen lesz, mert a szervezők szeretnék elismerni a Szovjetunió második világháborús áldozatvállalását."

Nahát, milyen nagylelkűek. Isten fizesse meg nekik majd!
444.hu/2024/06/12/sajat-fegyveret-forditotta-orban-ellen-az-utcat-visszafoglalo-magyar-peter?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

" Az ősi ellenfél fiatal vezetője, aki átállását fontolgatta az ellenoldalhoz, elhozta a csalódott, megkeseredett, sőt, lesajnált konzervatívoknak a változás reményét. Orbán Viktort, ahogy megérkezett az ülésre, üdvrivalgás és lelkesedés fogadta. A megfáradt, és karizmatikus vezető híján széteső félben lévő jobboldal meglátta benne túlélése zálogát."

Most jött el az, aki eltanulta a technikát. Így jár mindenki, aki öregedvén annak realitását nem akarja belátni, és azt gondolja örökre fiatal marad, és neki jár a vezér szerep amíg él.
Most a mai fiatalság látta meg a lehetőséget arra, hogy valami mozduljon és ne abba az irányba, amerre Orbán mozgatja.
Ezek szerint a változást akarók zömének kell a "bohóckodó" vezér, és nem az elvtársi stílusba irányító egyszemélyes vezető a haverokkal, rokonokkal.
@Neytiri1: Kimondottan szórakoztató követni, ahogyan ti ketten elbeszélgettek itten a bolsevik bácsival úgy, hogy tüntetően nem szóltok egymáshoz... :)
@pollutio: orulok. Es hogy erzed magad kari nepekent? :)
@Neytiri1: Csalódott vagyok, de már facsarom a zingyen citromból a limonádét, s alig várom, hogy lezárja az autósforgalom elől a pesti alsó rakpartot is ez a félkegyelmű, s akkó' ottan hasíthassak majd bringával az autómentes közúton. Mer' mint tudjuk, legszebb öröm ugye a káröröm...! :)
telex.hu/valasztasi-foldrajz/2024/06/12/vitezy-karacsony-gyanus-szavazokorok-rontott-szavazatok

Ebben az újraszámlálásban az a legérdekesebb, hogy aki először a fülke magányában az asszonyságra szavazott, az x behúzása közben megvilágosult, hogy az nem is indult, illetve visszalépett?
Vagy esetleg súgtak neki segítségként?
Vagy esetleg valami más áll a háttérben?
444.hu/2024/06/12/a-kormany-egy-olyan-beruhazast-akart-megtamogatni-16-milliard-forinttal-ami-egyebkent-is-megvalosult-volna?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

A támogatást elbíráló keverte a szezont a fazonnal? Talán jobban kéne érteni a munkájához mielőtt jogosnak ítél egy támogatást?
Esetleg itt is volt egy vagy?
telex.hu/gazdasag/2024/06/12/budapest-airport-adossag-ar-euro-forint

"Orbán Viktor magyar kormányfő a választás előtt még elment a Kossuth rádióba, és a következőket mondta a riporternek a Budapest Airport megvételéről:

„Gratulálok önnek, az ön vagyona megnőtt, valaki kiszámolta, hogy százvalahány ezer forinttal önnek több vagyona van, mint tegnapelőtt volt, hiszen a reptér magyar állami tulajdonba került.”"

Tévedések vígjátéka?

Ha valakinek ( az államnak ) van pénze, és azért vesz egy falovat, hogy legyen min hintázni, a vételtől mióta nőtt az a vagyon?
Ja, nem is nőtt, csak a pénze helyett lett egy falova. Ráadásul a faló falja a pénzt, tehát nemhogy nő, hanem majd csökken is az a vagyon.
Ezmiez?

"„Nincs baj a konnketivitással, ameddig az nem az alapelvek félreértelmezésére szolgáló eufemizmus” vagy „a konnektivitás mindaddig jól hangzik, amíg a korrupciótól hemzsegő, átláthatatlan szerződések nem érintik vállalkozásukat és kilátásaikat. Jól hangzik mindaddig, amíg a kormány nem enged be annyi kínai munkaerőt, csendben, nehogy a magyarok számára kiderüljön, hogy – a magyar munkahelyeket teremtő amerikai befektetésekkel ellentétben – a kínai befektetések kínai munkahelyeket teremtenek.”"

24.hu/belfold/2024/06/11/pressman-ha-szijjarto-peter-baratom-itt-lenne-es-nem-oroszorszagban-egyetertene/

"Figyelmeztette a kormányt, hogy a Kínával való üzletkötés „kötöttségekkel jár, és a kamatot gyakran szuverenitásban fizetik”."
"A kormány tagjai gyakran a legváratlanabb pillanatokban nyújtanak be hasonló javaslatokat: például éjjel, késő este vagy éppen a hajnalig húzódó választások másnapján. És az sem egyedi, hogy a javaslatokat érdemi tárgyalás nélkül, néhány nap alatt szavazzák meg az Országgyűlésben. Most is ez történt: a hétfőn 11:56-kor benyújtott javaslatot kedden 13:14-kor meg is szavazta a kormánypárti többség."

telex.hu/belfold/2024/06/11/torvenyjavaslat-oktatas-egeszsegugy-atalakitas-szigoritas
24.hu/belfold/2024/06/12/orban-viktor-jens-stoltenberg-nato-orosz-ukran-haboru/

"Ezért világgossá tettük, hogy nem kívánnunk blokkolni olyan döntéseket a NATO-ban, melyek eltérnek a mi helyzetértelmezésünktől. Amire összpontosítottunk, hogy minden NATO területen kívül akció, a NATO szabályai szerint, csak önkéntes jellegű lehet. Ezt a mai tárgyaláson megerősítette a főtitkár úr, – jelentette ki Orbán."

Nocsak, a főtitkár megadta a "kellő tiszteletet" Orbánnak?
@pollutio: hatha sikerul az ujraszamolas, es a liba lesz a fopolgi. :)
Es akkor budapest egy csudavaros lesz, mindenhol osztogatni fognak limonadet, bringautat megszuntetik. :)
@Neytiri1: Nem szép tőled, hogy már Vitézyt is libának hívod!
@pollutio: nem hivom ot, ez egy duplacsavar. :)
@Neytiri1: Gondolod, hogy a választáson végül visszalépett Szandinak a szavazatok újraszámolását követően annyi ikszet találnak a neve mellett, amivel végül mégis ő nyeri a választást, dacára annak, hogy el sem indult azon? Érdekes forgatókönyv lenne... :)
@pollutio: ha ma este összeül a fiatal demoraták szövetsége és a nagykeresztény partnere, 10-re kész a szabálymódosítás, holnap bedobják a Parlamentben reggel 9-kor, és délután kettőre meg is van szavazva. :))
@Neytiri1: Valami azt súgja nekem, hogy te nem bízol maradéktalanul az Országgyűlés elé kerülő jogszabály-tervezetek alapos szakmai előkészítésében!
@pollutio: Te Jenő, azt írja az újság, hogy....
olyanféleképpen van, ahogy írom.
Lujza :))
@Neytiri1: Ha te mondod! Én csak egy vidéki, pörgekalapos kerékpáros bácsi vagyok, mit értek én a pesti népek úri huncutságaihoz!
@pollutio: miért, eddig nem így volt? A napokban linkeltem valamit, hogy éppen így történt, az ellenzéknek ideje sem volt átnézni, de minek is, ha úgyis többségben van a fidesz és elfogadja? És nem egyszer így van, salátássemjén híres az ilyenekben.
Most lehet mondani, hogy attól függ, hogy miben és milyen "minőségben"(?) változtatnak, de én nem látok ebben rendet, elég komoly változtatásokat képesek néhány órán belül elfogadni.
Én hajlamos vagyok elhinni, hogy nem így van, ha meggyőző erejű érv, tény, bizonyíték van. :)
rtl.hu/belfold/2024/06/12/hatszaz-dolgozojanak-tartozik-a-mav?utm_source=hirkereso-hu&utm_medium=textlink&utm_campaign=hirkereso-rss&utm_content=belf%C3%B6ld_hatszaz-dolgozojanak-tartozik-a-mav

A liba ezért miért nem hívja fel lázárkedvencemjánost?
Ezt miért nem intézi el?
Ez jár a munkájukért.
A libának nem fontos a munkáért járó bér kifizetése?
Holvanmostaliba?
www.agroinform.hu/gazdaelet/megvan-az-ellenszer-az-europai-fekete-ozvegy-mergere-73540-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=73540

"A szérumot egyelőre csak laboratóriumi környezetben tesztelték, és valószínűleg csak évek múlva juthat el a páciensekhez."

Nem értem.
A covidra néhány hónap alatt összedobták az (újfajta) oltást és még nagyjából kötelezővé is tették sok helyen, vagy hozták olyan helyzetbe a nem oltást kérőt, hogy a napi teendőit erősen korlátozták, és akkor egy pók mérgére kitalált oltást évekig tesztelik?
Mi ez a nagy óvatosság?
@pollutio: telex.hu/belfold/2024/06/12/salatatorveny-fidesz-kdnp-semjen-zsolt-parlament

Na, itt egy példa erre (és már nem az első).
Semjénnek mi köze az egészségügyhöz? Gyilkolni tud állatokat, ezt tudjuk
index.hu/belfold/2018/03/23/a_sved_rendorseg_mar_vizsgalja_is_semjen_vadaszatat/?token=f64641e3f351a07b3f694190fa76dd2a
De hogy gyógyítani is, ez új "tehetsége".
Na, de már megszoktuk, hogy a fiatal demokratáknál mindenki ért mindenhez, egy belügyminiszter is ért az eü.-höz és az oktatáshoz is, a rendteremtésen kívül (janem).

Hétfőn beadta, kedden már szavaztak is, és a fidesz-többség ismét győzött.

Erről mit gondolsz, te édes vidéki, pörgekalapos kerékpáros bácsi? :))
telex.hu/belfold/2024/06/12/akkumulatorgyar-valasztas-polgarmester-fidesz-god-debrecen-nyiregyhaza

"Összességében az látszik, hogy a tíz felsorolt helyszín közül csak három településen, Szigetszentmiklóson, Sóskúton és Bátonyterenyén választottak az emberek kifejezetten akkugyárellenes jelölteket, ebből pedig egyedül Bátonyterenyét bukta el a Fidesz."

Valaki megvizsgálhatná és kérdezgethetné az embereket, hogy miért nem fontos az egészségük, ha annyit pattogtak azon, hogy ott épülnek ezek a szarok, vagy a sajtó vitte túlzásba és hozta le örökké, hogy néhány ember pattog és közben alig mások, vagy...?
Nem furcsa, hogy magyarpéterimádókhoz nem jut el, hogy magyarpéter állítja azt, hogy nem kapott lehetőséget a megszólalásra, és ezért üzenget egy tv csatornának (amit aztán a műsorvezető szeretne meg is beszélni, mert kutyakomédiának tartja az ellentmondást) és még meg is cáfolja a megjelenésének hiányát?
Emberek, nem kéne totálisan beleborulni semmilyen politikusba, vagy politikusnak magát képzelőbe, vagy politikusnak készülőbe...
@Neytiri1: A törvényjavaslatok rapid benyújtását és elfogadását illetően tökéletesen igazad van, ahogyan abban is, hogy a salátatörvények is csak arra valók, hogy elrejtsenek benne fontos szabályozási tartalmakat, továbbá elősegítsék össze nem illő szabályozási tartalmak villámgyors legiszlációját. Amiben nem értek egyet veled, az ez a kijelentsed: "összeül a fiatal demoraták szövetsége és a nagykeresztény partnere […] kész a szabálymódosítás […]", ugyanis nem ők készítik elő a szabályozási javaslatot, s az előterjesztések előkészítése sem ilyen villámsebességgel zajlik, azért az lényegesen hosszabb idő, bár kétségtelenül egyre inkább rövidül ez is, s a jogalkotás színvonala pedig a földi nehézségi gyorsulás tempójában zuhan a becsapódással járó teljes megsemmisülés felé.
@pollutio: ha a kályhától nézem, akkor még túl is bonyolítom, mert az, hogy egy országot tulajdonképpen pártok irányítanak és nem szakemberek, nem mindig jó.
Illetve/és amikor nem megy jól egy országnak (mint most ennek az országnak, mert olvasva nagy gondok vannak), akkor is ugyanannak a pártnak az emberei irányítanak, max. a főni cseréltet, de az, hogy az jó lesz, mindössze a sakktábla királya dönti el, és egyáltalán nem biztos, hogy jó döntést hoz, lehet, hogy ismét szar döntéseket hoz, legalábbis a népre vonatkozóan.
Vannak miniszterek, akiknek fogalmuk nincs a nekik kiosztott területekről, így államtitkárok, meg helyettesek, meg elképesztő mennyiségű "paraszt" (sakktábla) ad tanácsot, vagy nem tudom mit, ami alapján mégis egy ő dönt a végén (vagy a "király", aki nem érthet mindenhez, mégha orbánnak hívják, akkor sem).
De itt van az új miniszter, aki leginkább az egészségügyben dolgozott eddig túlnyomóan, de lesz belőle kultúrálisésinnovációsminiszter, mely orbán szerint sokkal fontosabb, hogy létezzen, mint egészségügyi és oktatási minisztertérium.
Mivel a sakktáblát a király uralja, és párttag vagy szimpatizáns, de erősen (nem is lehetne más) a ló, a futó, a bástya, és még a parasztok is, nem hiszem, hogy nem a fiatal demokraták és nagykeresztény partnere találja ki a szabályozási javaslatot, amit aztán a rend kedvéért elétesz a cirkuszparlament többi, tulajdonképpen bábként kezelt tagjai elé.
Ebben a katyvaszban, ami tizenéve katyvaszolódik van még olyan, hogy valahol szakember és nem a király híve terjeszt elő és győz az értelem és az észszerűség, ami előrevisz, általánosan jó? Az ilyen megmaradhat szerinted a pozíciójában?

Sajnos csak a magyar viszonyokra van rálátásom, így nem tudom, hogy más szintén demokratikusan megválasztott kormány hogyan működik, mennyire vannak valóban jó szakemberek a posztokon, illetve mennyire győzi le a jó döntés a pártérdeket, így nem tudom, hogy máshol is ilyen indaság az egész, vagy nem. Illetve mennyire befolyásolja jobb irányba az a helyzet, hogyha normális ellenzék van, és elég sokan vannak a döntéshozók között, ami szelidíti a "király" magánakhabzsolását.

A subbán vagy nincsenek ezek a kurva képválasztások, vagy csak egy-kettő.
@Neytiri1: Kezdek alaposan megrémülni! Pénteken újraszámlálják az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat! Ne'hogy má'! Én má' annyira beleéltem magamat GeLgely újabb öt éves regnálásába, hogy a sírás kaparja a torkom, ha belegondolok, hogy esetleg elveszíthetem őt!
@pollutio: megértem az aggódásodat.
Ilyenkor azt hiszem, hogy azt szokták mondani, hogy gyeresírjavállamon?
Vagy hogy ne sírj?
Vagy hogy nincs semmi baj?
Vagy hogy minden rendben lesz? :)
@Neytiri1: Az egymással (akár az egyes tárcákon belül) versengő ágazatok a leghatékonyabb garanciái annak, hogy ne termelődjön ki semmilyen ágazat élén jelentős súlyt képviselő vezető. Ez olyan mint a Dark Cityben, folyamatosan újrahangoljuk a valóságot, így az ott élők elveszítik a talajt a lábuk alól. Véletlen volna, hogy a Kormány Statútumot kell a leggyakrabban forgatnom, ha tudni szeretném melyik ágazat melyik tárcához tartozik éppen, mer' amúgy naponta avul el a tudásom?
Amúgy nincs itt ellentmondás közöttünk, nyilván a politika célkitűző funkciójából ered, hogy megrendelést ad a jogszabály-előkészítésre az erre hivatott társadalmi alrendszereinek, de a munkát nem maga végzi...
@Neytiri1: Sajnos a gyászmunkát magamnak kell elvégeznem... :(
@pollutio: te biztosan nem leszel demens, mert mindig frissíted a tudásodat. :)
@pollutio: akkor nem mondom ezeket, főjj (vagy főlj?) a saját gyászodban, ha úgy jobb, és gyorsabban feldozgod. :))
Gondolj arra, hogy lehet, hogy geri is kér egy újraszámolását az újraszámolásának.
www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/szavak-amelyek-demenciara-utalnak-mar-evekkel-a-diagnozis-elott

"A memóriával összefüggő enyhe kognitív károsodásban szenvedő résztvevők ugyanis kevesebbet beszéltek, de több elvont főnevet használtak."

"Szeretet, jóság, szépség" - elvont főnév.

Mivé lesz a világ, ha nem fogjuk használni...
24.hu/belfold/2024/06/13/karsai-daniel-strasbourg-per-itelethirdetes-aktiv-eutanazia/

"Az ítéletben kifejtik, hogy a magas színvonalú palliatív ellátás, beleértve a hatékony fájdalomcsillapításhoz való hozzáférést, elengedhetetlen a méltóságteljes életvégi gondozás biztosításához, ugyanakkor a döntés szerint a kérelmezó nem állította, hogy a számára elérhető palliatív ellátás elégtelen lenne, vagy hogy nem lenne képes palliációs szedációt kapni a nehezen kezelhető szenvedés enyhítésére."

Azt írja, hogy nem adja fel.
Talán konkrét eseteket kéne leírni, hogy milyen ma ebben az országban betegnek lenni, milyen állapotok vannak és hogy azok mennyire távol állnak az emberségtől és attól, hogy mindent megtesznek, és időben, ha már azt írják, hogy nem látják, hogy rossz lenne neki.

Az EJEB esetleg vizsgálatot indíthatna, hogy Magyarországon hogyan bánnak a halálos betegekkel a kórházakban, szakrendelőkben, háziorvosoknál, milyen időpontok vannak, milyen vizsgálatok, milyen gyógyszereket használnak, mennyire igyekeznek fájdalmat csillapítani és mennyire tőrödnek a betegek mentális állapotával.
És akkor látná, hogy miért lenne fontos az eutanázia.
@Neytiri1: Hát a bíróságok, ugye, nem szoktak nyomozni. Hozott anyagból (bizonyítékok) dolgoznak...
@pollutio: egy ilyen döntéshez megkapják Danitól az írást, ezután ők megnézik, hogy mi van Magyarországon, vagy ilyenkor bekérik a magyar "hatóságoktól", hogy mi van, mindenki ráteszi a kezét a Bibiára és esküt tesz, hogy igazat mond, aztán kész?
Dani mondja ezt, állam mondja azt, nem állnak neki megnézni, hogy mi a valóság?
@Neytiri1: Nem. A bíróság előtt a felek bizonyítanak, bűnügyi eljárás esetén pedig a nyomozóhatóság. Amúgy csak egy kérdés, ami szerintem adja magát. Ha ez az ember meg akar halni, akkor miért nem utasítja vissza a létfenntartó kezelést, hiszen arra a hazai jogszabályok alapján is lehetősége van (passzív eutanázia), s akkor távozhatna e siralomvölgyből.
@pollutio: mert ha nem kéri az életbentartási vackokat, akkor a haldoklás akár napokig, hetekig is tarthat és fáj, és kínlódás van. Míg egy szuri azonnali megváltás.
És ne felejtsük el, hogy ebben az országban vagyunk, ahol sem külön szobába nem rakják a haldokolót, sem többet nem foglalkoznak vele, sem többet nem tud vele lenni a család (számtalan ember tapasztalta covid haldoklónál, holott arról beszéltek, hogy ilyen esetben ott lehet a hozzátartozó).
SzegényApukám számtalanszor volt kórházban, itt és ott, haldoklót is láttam a szobájában, nem egyet, nem kettőt, és aztán őt is.
Szinte mindegyikre emlékszem. És nem hiszem, hogy kéne ezt látnom, és a haldoklónak kéne tudnia, hogy én látom.
Volt egy borzalmas a sok között, aki kért mindenkit, hogy adjon vizet, könyörgött. Szóltam a nővérnek, hogy kér vizet, adhatok neki? Dehogy adjak, úgyis kihányja, és már (és itt halkan gondolom elsuttogta közömbösen a másiknak, hogy "mindegy"). A férfi másnap már nem volt ott, meghalt.
Undorító, embertelen és felháborító, ami itt megy.
És nagyon finoman fejezem ki magam.
@pollutio: nekem úgy halt meg az Apám, hogy egy csomóan voltunk a szobában. Elképzeltem még előtte, hogy ott maradok vele, hogy fogom majd utána is kezét, megpuszilom az arcát, addig maradok, amíg csak lehet, vele, mellette.
Annyira zavartak a többiek, hogy közben beszélgetnek, röhögcsélnek, odanéznek, miközben a szeme véglegesen nyitvamaradt, a plafonra meredve, hogy olyan szinten leblokkoltam, hogy máig fáj, hogy nem tudtam tőle úgy elbúcsúzni, ahogy szükségünk lett volna rá.
Orvos, nővér, és én is tudtam, hogy meg fog halni. Kitakarva, belenkásan, zihálva, reszketve feküdt, ki tudja mióta, így értem oda be hozzá.
Haldoklott. Leszarták.
@Neytiri1: Felkavaró, amit írsz, rettenetes...
@pollutio: ezért tudom azt mondani, hogy ami itt megy, az borzalom és embertelen és könyörtelenek és közömbösek, és katasztrófa az egész.
És ezért írom, hogy s intér úr mihez ért (biztosan van olyan, amihez igen). És hogy ezek az "urak" soha nem tapasztalják ezt a valóságot, így egyáltalán nem is érdekli őket. És egy haldoklónak vagy igazi, emberséges ellátást, és fájdalomcsillapítást kell adni (ez itt nincs, ebben az országban), vagy engedjék el, szépen, gyorsan, normálisan.
24.hu/fn/gazdasag/2024/06/13/magyarorszag-unios-birosag-menekultek-itelet-birsag-euromilliok/

Hurrá! Nyert Orbán, és az adófizető magyarok pénzéből fizethet az ország.

"Mivel e kötelezettségszegés az uniós jog precedens nélküli, rendkívül súlyos megsértésének minősül, a Bíróság Magyarországot 200 millió euró átalányösszegnek és a késedelem minden egyes napja után 1 millió euró összegű kényszerítő bírságnak a megfizetésére kötelezi,..."

Fel lehet háborodni, sajnos ezt fizetni kell. De talán a pápához lehet fellebbezni, igaz ő nem tagja az EU-nak, Magyarország pedig az.

Én régóta nem bánnám, ha kilépnénk, aztán mindenki álljon meg a saját lábán, és ne a köz pénzén.
@pollutio: colore.hu/eletmod/sztarok/utcara-kerul-kevin-spacey/

"…nem tudom, hol fogok most élni.
Nem tudom fizetni a számlákat, amikkel tartozom."
@Neytiri1: Csúnyán kicsesztek vele, pedig mekkora színész ez az ember! :(
liner.hu/kormany-magyar-peter-kdnp-tisza-part-ep-gulyas-gergely/

Butaság kilépni.
Tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet!
Ha nem lesz bent senki, egy csomó mindenről nem fognak értesülni idejében.
Megadni ezt a győzelmet ennek a messiásnak dőreség.
Ami jó, abban együtt kell működni, ami nem, azzal nem.
Miért viselkednek úgy, mint petike az atv-ben?
@pollutio: igen az.
De el tudod képzelni, hogy ennyire nincs pénze?

36 -szor kellett pipálgatnom, majd ez jött:
'Előfordulhat, hogy az Ön számítógépe vagy hálózata automatizált lekérdezéseket küld. Felhasználóink védelme érdekében most nem tudjuk feldolgozni a kérelmét. További információért keresse fel súgóoldalunkat.'
Ma már másodszor és egy ideig nem tudok írni.

A subbán miért nincs ez az agybaj?

Ha nem írok, akkor nem tudok, mert nem engedi. :)
@Neytiri1: Azé' furák ezek az EP frakciók. Milyen lenne már ha a DK országgyűlési frakciójában együtt ülne mondjuk Kövér a fegyőrrel... :)
"Gyurcsány Ferenc a Facebookon azt írta: csináljon bármit a Fidesz, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte."

Ha találnak 325 db vitézyre nézve jó szavazatot, amit az előző számolásnál nem vettek figyelelmbe, vagy nem jól, akkor Vitézy 1 db szavazattal győz, csináljon bármit gyurcsány.
@Neytiri1: Nem hiszem, hogy utcára kerül, de azt igen, hogy a jelenlegi otthonát el kell hagynia.

"Ha nem írok ne válaszolj" esete... :)
@pollutio: kövért az oroszlánokkal is össze lehetne rakni, hogy meg tudja-e regulázni őket, vagy büntetni fogja mindet. :)
@Neytiri1: a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 193. § (3) bekezdése szerint a szavazat érvényességét – ha az egyéb feltételeknek megfelel – nem érinti, ha a szavazólapon a (2) bekezdés szerint érvénytelen szavazat is szerepel, vagy ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, például a jelöltek, listák sorrendjét megváltoztatták, a jelölt nevét, listát kihúzták, nevet, listát hozzáírtak.
Azaz elég 325 agyhalott szavazó, aki Szandit és Vitézyt is bejelölte, s esetleg még faszokat is rajzolt rá, vagy zsidózott, buzizott is mellette... :)
Hajrá GeLgely!
@Neytiri1: Kövér a legnagyobb arc!
@pollutio: hát nagy arca van, az biztos. :))
@Neytiri1: Ha van mire, én nem bánom... :)

Hajrá GeLgely!
@pollutio: de ezt mondjuk akkor is tudni lehetett, amikor először számolták, így kérdés, hogy ennyi összejön-e, nem?
Érdekes érzés lehet, két-három hétig jövőbeni polgármester lenni. :)
@pollutio: szerintem nincs.
Nekem ő olyan, mint Béla a Csapd le csacsiban. :D
@Neytiri1: Béla jó arc volt! A tények makacs dolgok... :)
@pollutio: Banyek! Ez kimaradt: Hajrá GeLgely!
@Neytiri1: Ki érezheti magát jövőbeni főpolgármesternek? GeLgely (hajrá!) vagy a Vitézy? Vitézynek nem volt erre három hete, csak egyetlen, múlt hét péntektől (Szandi visszalép) holnap péntekig (összeszámolják a vitatott szavazatokat). Hajrá GeLgely!
@pollutio: ha úgy nézzük, hogy néztük, igen, ha szomszéd lenne, vagy főnök, vagy munkatárs, vagy postás, vagy tanárunk, akkor már nem hiszem.
Én úgy érzem, hogy a valóságban Karcsi és Laci jó kijönnének egymással. :)

A három hetet csak karácsonyra értettem, és kábé.
Hétfőtől azt hiszi polgármester, néhány nap kell, hogy elinduljon az újraszámolás, aztán néhány nap míg vége is lesz, és aztán kimondják, gondoltam három hétig őrölnek a malmok. :)
@Neytiri1: Holnap már össze is számolják, s GeLgely erősen felturbózott legitimációval emelkedhet az égiek közé! Hogy mekkora szája lesz! :) Hajrá GeLgely!
@pollutio: holnap már lesz eredmény is?
Marad szerinted?
Hú milyen nehéz éjszakája lesz sok embernek...
@Neytiri1: Nem akarom ismét eljátszani az örök Kéri Lászlót azzal, hogy újra fals jóslattal szolgálok, de a tapasztalatok szerint ezek az újraszámolások szinte sosem vezetnek a várt eredményre...
@pollutio: na várjá'
A várt eredmény kétféle.
vitézy is mást vár, meg karácsony is, és az egyiknek bejön a várás eredménye. :)

Kéri bácsi hol eltalálja az igazat, hol nem. :)
Attól is függ, hogy melyiket akarja orbán, mer' az nem fog bejönni (nem kedveli viktort, mióta megromlott a kapcsolatuk).
haszon.hu/megkeresni/jog/vodafone-birsag-tulajdonosvaltas

"a Vodafone egy korábbi GVH határozatban előírt, 2022-ben teljesítendő kötelezettségek teljesítését nem igazolta határidőben, illetve a késve benyújtott igazolások alapján nem volt megállapítható, hogy az egyik kötelezettséget az előírt feltételekkel, tartalommal és határidőben teljesítette."

Ezt miért nekem kell kifizetnem, ha akkori kötelezettség elmulasztás, amikor még nem az "enyém" volt?
@Neytiri1: Na, ő egy törvényhozó!

mandiner.hu/belfold/2024/06/uj-csillag-szuletett

Céikszikszvé

Van még kérdésed a jogalkotás általános színvonalát érintően? :)
telex.hu/belfold/2024/06/14/takacs-peter-egeszsegugyi-allamtitkar-szegedi-gyermeksebeszet-nem-erti

"„A központi műtő nem valamelyik professzor úré, hanem a szegedi egyetemé. Ha a szegedi egyetem úgy dönt, hogy a gyereksebészek ott operálnak, akkor ott operálnak, oszt' jó napot”

– fogalmazott Takács..."

No ezért nem értem én, hogy akkor mindehhez mi köze van Takács nertársnak? Hiszen a központi műtő nem a kormányé, hanem a magán egyetemé, akinek a kormány odaadta. . Gondolja, hogy az egyetem vezetése nem tudott a központi műtő leállításáról?
A cég tulajdonos váltása nem azt jelenti, hogy a cég, mint önálló jogi személy tulajdonos változás előtti adósságát a régi tulajdonosnak kell kifizetni. A céget nem csak a vagyonnal és haszonnal, hanem az adósságaival együtt adják-veszik. Aztán ha a cég nem fizet, akkor jön a végrejhajtói hivatal. Ott lehet olcsón cégekhez jutni. Ha meg kifizeti az adósságot, akkor megspóroltható egy cégalapítási költség, és van egy piacon már bejáratott cégnév.
Céget a tulajdonos nem ad el, csak a cégben megillető tulajdoni részét. Ha az eladó nem 100 százalékban tulajdonos, akkor csak annyi részt kap a vevő is, mint amennyit eladnak neki.
Ha az állam vesz hitellel, vagy nagy adóssággal rendelkező céget, akkor bezony az adófizetők fizetnek, mert az államnak nincs pénze, csak az, amit az adófizetők befizetnek, illetve amit a befizetésekből működtetett cégekből kap az állam.
Azt is az adófizetpk fizetik, ha az állam felújíttatja a tuljadonában /köztulajdonban / álló kastélyait, és azt átadja ingyenesen az egyházaknak. Erről nem írta alá a törvényt Lázár indítványára Katika asszonyság. Ez volt a bűne. Nem a kegyelem. Utóbbi az ürügy volt. Most úgy tűnik szabad a gazda, és a reformátusok egész kastélyt és birtokot kaptak adósságmentesen. Örökbe.

Ha az eladó kutyálkodott eladás előtt a cég pénzével, vagyonával, akkor azt fel lehet jelenteni.
@pollutio: lehet mas... ott a nevukben.:) lehet igy is olvasni. igaza van a holgynek. noket a politikaba, mindig mondom en :)

nem tudok geprol belepni, ezerszer probaltam, telefonon nyomogatni egy, darab ujjacskammal... hat ismet csokolom a rendszert.
de itt legalabb nincs szaz kep.
"Rogán szerint ezek a koncessziós eljárások „eléggé tiszta körülmények között zajlanak”, mindenki láthatja, a kormány mikor mit akar előkészíteni. „Törvényi előkészítés van, komoly dolgokban csináljuk meg”, mondta a koncessziókról, hozzátéve, egy kezén meg tudja számolni, hány ilyen döntés volt mindeddig."

Ni az, hogy "eléggé tiszta körülmények közt zajlanak"? Mi az ami nem eléggé tiszta? Esetleg a legutóbbi salátatörvény?

444.hu/2024/06/14/rogan-antal-ha-belenyultam-volna-a-schadl-ugy-aktaiba-akkor-maga-szerint-lenne-benne-ilyen-beszelgetes?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication
@Neytiri1: Így azért szegényebb leszel... Hiszen egy kép többet mond ezer szónál, így száz kép az már százezer szónál is több, s most ettől megfosztattál!
@pollutio: es olvaso neoem is, mert szoszatyarsagom telefonos bizgetessel elmarad. :)
Inkabb fozok eppen egy gulyaslevest.
@Neytiri1: Az jó! Tegyél bele csomó csípős paprikát! :)
@pollutio: nalunk nem megy az eroskaja. :)
mi anelkul vagyunk erosek.:)))
de majd elkepzelem. :)
@Neytiri1: Habanero, ghost chili és Trinidad Moruga Scorpion nélkül mit ér az étel és az élet? :) Habár ezek nem is magyar paprikák...
@pollutio: akkor azt mondod, ertelmetlen az eletem? :)
mondjuk idonkent en sem latom ertelmet, de higy ezt a habanero hianya miatt, azt mar csak mostantol fogom tudni. :)
index.hu/belfold/2024/06/13/bakondi-gyorgy-birsag-menekultugy-buntetes-magyarorszag-brusszel-migracio-menekultek/

"„Magyarországnak ezt a döntést nem áll szándékában végrehajtani. Sem a büntetést, sem pedig az általa kikényszeríteni akart határőrizeti változtatást nem kívánjuk végrehajtani” – nyomatékosította Bakondi György."

Mennyivel meggyőzőbb lenne ez a kijelentés, ha nem Bakondi nertárs, hanem Orbán elvtárs teszi a nyilvánosság elé. Bár tudjuk jól, ő a felelőssség helyett a felelőtleséget szereti, és a komoly és visszaüthető döntéseket mindig másokra bízza, hogy legyen bűnbakja.

Az is szép, hogy Bakondi nertárs miniszterelnöki tanácsadói minőségben nem fogalmaz kétértelműen, kerek perec kijelenti, hogy "...nem áll szándékában az országnak a végrehajtás, és "...nem kívánjuk végrehajtani."

Az országnak a szándékát ebben a mai alaptörvényes világban dr. Kövér, dr. Orbán, és dr, Sulyok nertársak jogosultak kinyilatkozni. Vagy erre már egy tanácsadó is jogosult?
divany.hu/onido/magyar-szellem-varos/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ma már nem csak ilyen giga beruházásra dobják ki az adóforintokat, hanem sok kicsi "lombsétányra". Ebenguba?
24.hu/belfold/2024/06/15/a-jovo-tanevtol-nem-mehetnek-ingyen-az-orszaghazba-az-iskolasok/

Hurrá!
Így neveli magyarságtudatra a kormány a jövő nemzedékét? Ez kell a gyerekeknek, elvették tőlül az egyik utolsó szerzett jogot is. Bezzeg az ukrajai magyarok jogaiért kézzel-lábbal taposnak.
Ingyen lehet menni majd magyar focicsapatok meccsire, hogy elmondhassák volt sok néző?
"Mi mindvégig azt az álláspontot képviseltük, hogy a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartása az előfeltétele kell, hogy legyen bármifajta továbblépésnek. Néhány tagország hallani sem akart erről a feltételről, mi viszont világossá tettük, hogy ragaszkodunk a kisebbségek azon jogainak helyreállításához, melyek a nemzeti identitás megőrzéséhez, az anyanyelv használatához és az anyanyelvi való tanuláshoz fűződnek."

Mondta ezt Szijjártó miniszter.
A hazai kisebbek jogait miért nem védi jobban mondjuk a családügyi miniszter?

www.portfolio.hu/gazdasag/20240615/fordulat-az-ukran-eu-csatlakozas-ugyeben-figyelembe-vettek-az-osszes-magyar-feltetelt-692573?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
444.hu/2024/06/15/kapja-be-ket-doboz-xanaxot-ajanlott-karsai-danielnek-a-gyori-megafonos

Nos, régen ezért párbajra hívta volna néhány olyan ember, akiknek fontos Karsai Dániel.
Ma már csak leköpni lehet az ilyet.
Az pedig, hogy csak Istennek van joga az életről rendelkezni baromság.
orbán s intér minden nap rendelkezik a magyar betegek életéről. Lenne mit javítaniuk.

Bocsánatot kért később?
"ahogy mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek..."
Nem vagyok teljesen keresztény abban az esetben, ha ezt száz százalékosan be kell tartani.
Vannak helyzetek, amikor nincs bocsánat.
El kell fogadni, el kell engedni a dolgot/embert, de megbocsájtani van amikor nem(lehet).
Régi mondás, hogy isten bottal nem ver. De mindenkinek kiméri ami neki jár.
2024.03.28.
telex.hu/kult/2024/03/28/esterhazy-peter-emod-utcai-haz-elado-romaifurdo-esterhazy-marcell-vedettseg-fovaros

"Fél éve hirdetik az ingatlant
Vagyis kb. 2023.augusztus-július óta.
Nem volt vevő.

"Az Esterházy Péter közel öt évtizedes írói munkásságát tartalmazó több mint száz iratdoboz – benne kéziratokkal, vázlatokkal, piszkozatokkal, és Esterházy a világ meghatározó íróival és tudósaival folytatott nagyjából ötezer darabos levelezésével – 2021-ben került a Berlini Művészeti Akadémia Archívumába.

arra sem volt igazi döntéshozói szándék, hogy ezt a hagyatékot Magyarországon tartsák.

A PIM vezetője politikai és anyagi érdekeket emlegetett, amiért a család Berlin mellett döntött.

„Konkrét összegeket nem mondok, de sokkal több pénz megy el itthon kulturális projektekre, mint amennyi pénzt a Berlini Akadémiától kaptunk apám hagyatékáért. Mi viszont ott éreztük biztonságban, és a berliniek azóta is büszkék rá.”"

Ezt a hagyatékot ingyen nem adták, pénzért igen, Berlinben találták biztonságban és anyagilag megfelelőnek, a magyarok ha látni akarják, akkor utazhatnak Berlinbe a nagy magyar író hagyatékát megnézni.

" A képzőművész hozzáteszi, még apja kedvelői is sokat bántották amiatt, amiért nem itthon helyezték el a hagyatékot, de szerinte a Berlini Akadémia egy olyan stabil intézmény, amelyről pontosan lehet tudni, hogy a következő száz évben is ugyanilyen rendesen foglalkozik majd az anyaggal"

Tehát ők tudták, hogy nincs az országban egyetlen stabil intézmény, ezek szerint más íróknak a cucca sincs itt biztonságban és nincs rendesen foglalkozva vele?

telex.hu/kult/2024/05/22/esterhazy-peter-emod-utcai-haz-obudai-onkormanyzat-megoldodik-alkotohaz-dragoman-gyorgy-vamos-miklos

"Az Óbudai önkormányzat vásárolja meg Esterházy Péter rómaifürdői házát, amelyben alkotóházat és irodalmi központ alakítanak majd ki.
Esterházy Marcell azt mondja, három testvérével ez az egyetlen nagy értékű örökségük, másképpen nem tudták volna az örökséget elrendezni egymás közt.
Esterházy Marcell a család nevében arról beszélt, hogy örülnek a megállapodásnak."

Hát hogyne örülnének. Nem tudták eladni ilyen áron a házat, amit lehet, már eladtak (majd meg lehet nézni Berlinben), így pedig megkapják a pénzt, és még EP öröksége is szépen tovább él, nem valami modern villa lesz ott, így a neve is fenn marad a villa által is, pénz is megvan.
Hogy az önkormányzat ennyi pénzt (majd költeni kell még, hogy rendbe hozzák, hogy berendezzék a célnak megfelelően, hogy fenn tartsák, hogy a vele foglalkozó emberek munkabérét kifizessék), ad erre, mely alkotóházba a kerület lakóinak nagy része nem fog bejutni, mert kevesekhz jut el a "amelyben alkotóházat és irodalmi központ alakítanak majd ki." lehetősége.

Szép gesztus. Örül az önkormányzat, örül a család, örülnek a majdani használói.
Ha nem hiányzik ennyi pénz sehonnan máshonnan, akkor jó döntés.
Manapság van olyan, hogy nem hiányzik valahonnan?
Erről a kerület lakóit lenne érdemes megkérdezni.
süti beállítások módosítása