Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-ki-kell-terjeszteni-a-csaladtamogatast-a-magyarok-lakta-t... (2024.07.27. 14:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

23883 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr5612721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

444.hu/2024/07/19/hadhazy-legujabb-talalata-290-millios-unios-tamogatasbol-el-nem-keszult-ipari-terulet-szurdokpuspokiben?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

"„A legszomorúbb, hogy ez az eset nem egyedi. Rengeteg kis faluban történt ilyen "ipari park" fejlesztés, ahol borítékolni lehet, hogy soha nem fog megjelenni semmilyen komolyabb üzem.- maximum egy akkumulátor tároló, vagy bontó...”"
Magya egészségügy.

Tegnap azt mondták előttem egy betegnek, hogy ultrahang vizsgálatra csak jővő évre tudnak időpontot adni. Mindeközben az ultrahangos rendelő előtt 3 személy üldögélt, közben jött egy személy, akit behívtak azonnal.

Csúcs ez az érzés.
Olvasom a netem, hogy a d vitamin hiánya komoly gondokat okozhat a szervezetben. Ennek ellenére az egészségbiztosító csak akkor fizeti ki a vitamin laboratóriumi vizsgálatát, ha szakorvos adja a beutalót. A háziorvosi beutaló nem elég hozzá. Ezek után a beteg káromkodik, mert vagy vár hónapokat a szakrendelésre, és amikor megnézik a vérét, már nem azt látják, mint amikor a probléma volt, vagy elmegy magánlaborba és 60000 forintét megnézik neki. Pedig a járulékot a d vitamin szintjének méréséért is fizeti.
Margit, nóóóóóóóóóóórmális?
"A kormány kötelezővé teszi a környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatását valamennyi típusú akkumulátor és részegységeik gyártását, valamint az akkumulátorhulladék kezelését végzők számára. A környezetvédelmi engedélyezés ezt célzó módosítása megteremti az egységes hatósági gyakorlatot és kiszámíthatóbb, rövidebb eljárást tesz lehetővé. A cél a magyar emberek egészségének védelme és a környezetvédelmi célkitűzések további erősítése – közölte az Energiaügyi Minisztérium pénteken."

Eső után köpönyeg?

index.hu/gazdasag/2024/07/19/energiaugyi-miniszterium-akkumulatorgyar-kornyezeti-hatasvizsgalat/
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/29697/bethesda-gyermekkorhaz-klimatizalasa

"a Magyarországi Református Egyház, a kórház fenntartója azonnal reagált, és rendkívüli segítségként kifizeti az elromlott klímaberendezés teljes szerelési és egyéb fenntartási költségét."

Tehát egy darab klíma szerelési díját és egyébb fenntartási költségét kifizeti a tulaj, a református egyház. Óriási összeg lehet.
Arra kíváncsi lennék, hogy a kórház hányszor szólt nekik, hogy a végén már nem várt tovább és a köz-höz szólt.
És miért jut el egy "kommunikáció" közöttük arra a szintre, hogy a kórház már hagyja a francba őket, és posztot ír?
Vajon a t.ref.egy. papjai milyen irodában, ingyen kosztkvártéjházban éldegélnek és járnak vajon milyen autóval?
A poszt alatt mindenesetre egy hölgy megfogalmazta az én kérdésemet is, miazhogyarefegyházsajtóbólértesülésgyűjtéstkellrendezni, egy másik meg azt, hogy ideje lenne nem külföldi templomok építését és támogatását finanszírozni az egyháznak. Egyébként számtalan magyar templom is taccson van, lehetne rajtuk mit csinálni.
A kórház viszont már korlátozta a hozzászólási lehetőséget.
Gondolom többen nem finoman fogalmazták meg ebbéli véleményüket és a 88 db hsz helyett alig maradt meg valamennyi.
Ismét megjelenik az a tény, hogy politikusaink és a kommunikációból élő embertársaink stílusa már vállalhatatlan, akkor a kisemberek is elszabadulnak, és mit lehet korlátozni? A kisembereket. Bravó.
orbán, s intér, takács péter, és társaik pedig... ezt inkább nem írom le.
www.atv.hu/belfold/20240719/tobb-magyar-diak-megserult-portugaliaban-atverhettek-oket-a-tanulmanyuttal

Erasmus program
Borkészítés megtanulása 3 hét alatt
A csodás Portugáliában.

Helyette:
Ipari ragasztógéppel sérült dobozok javítása
Oktatás nélkül
A gyerek egyedül nem intézkedhet
Utazást szerevező liba nyelvi hiányosságokra hivatkozva nem intézkedik (mivan???)
Nem szállították rögtön kórházba a sérült fiút, holott a tenyerét szinte teljesen leégette a ragasztópisztoly
Munkavezető ezután is dolgoztatta
Család nem tud kapcsolatba lépni a portugál munkaügyi szervekkel
Polgári perrel saját zsebre perelhetnek majd
A gyereket fenyegetik, hogy rosszul jár, ha jogi útra tereli az ügyet.

Kíváncsian várom az erasmus reagálását a programjukról.
És a portugál nagykövetét.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/szempont/lattmann-tamas-ursula-von-der-leyen-nem-vallal-semmifele-kozosseget-azzal-amit-orban-viktor-politikaja-jelent/

"egyedüli európai vezetőként – ellene szavazott."

www.vg.hu/kozelet/2024/07/meloni-von-der-leyen-eu

"Az olasz miniszterelnök elmondta, hogy pártja EP-képviselői azért nem voksoltak Von der Leyen újraválasztására, mivel „módszertani és érdemi” ellenvetéseik vannak az Európai Bizottság elnökével szemben."

Nem orbán és csapata volt az egyetlen.
Az már más kérdés, hogy az olasz nő aztán magyarázkodik, hogy bár ellenvetései vannak a nővel szemben, támogatni fogják, amit én nem értek, hogy hogyan lehet ellenvetés, olyan mértékű, hogy nem szavaznak rá, de aztán meg az ugyanúgy létező nőt támogatják minden agyament baromságában.

Hiába a harmadik legnagyobb frakció, a kicsiket is meg fogják győzni (kit mivel) ezek és mindenben kisebbségben lesznek szavazáskor.
Ez olyan, mint a francia választás.

A megválasztott nő beszélhetne arról, hogy mi volt a dolga ebben és érzi-e a felelősségét
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240717/von-der-leyen-botranya-pont-egy-nappal-a-sorsdonto-szavazasa-elott-kapott-uj-erore-699009

Illetve erről
magyarnemzet.hu/belfold/2023/11/igy-tussoltak-el-brusszelben-ursula-von-der-leyen-pfizer-vakcinakkal-kapcsolatos-korrupcios-botranyat
nepszava.hu/3243670_budapest-orvosi-ugyeletek-szama-csokkentes-omsz

Ideje lenne leírni, elmondani és törvénybe foglalni, hogy a magyar embernek nincs joga sztk-s orvosi szolgáltatást igénybe venni.
Már csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak az eutanázia elutasításához.
hirklikk.hu/kozelet/lenullazta-ivanyiekat-a-nav/434916/

Nem tudom, hogy mennyire jogos és mennyire nem az, hogy rászálltak, mert nem követtem figyelemmel.
Viszont ezzel:
" kiszolgáltatott ellátottjaik és munkatársaik ebben a pillanatban kilátástalannak tűnő jövője. Az egyház hatszáz munkavállalónak több ezer, többségében hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű diáknak, hajléktalan, krízisben lévő, illetve idős embernek nyújt pótolhatatlan szolgáltatást"
emberrel csesztek ki, rövid, vagy hosszú időre, vagy örökre, akiket állambácsi nem támogatott, nem segített.
És ez, amikor a nereslovagok már azt sem tudják, hogy hogyan költsék el a pénzt, amit a magyar emberek hoztak össze nekik, akkor döbbenetes tény.
Ezek az emíltettek nem tehetnek semmiről sem, belekapaszkodhattak valamibe, valakibe, mert az állam mégis az út szélén hagyta őket.
mészáros hajójának a wc-je többe kerül, mint az ezeket az embereket ellátás, ha megnézzük, hogy mennyibe került.
Szégyen és felháborító ez az egész.
És nem értem, hogy amikor még van az országban ilyen állapot és abban élő ember (ez, vagy kórházak, iskolák felszereltsége, stb), addig mi a fenéért támogat(ok) bármit külföldön.
444.hu/2024/07/20/bortonbuntetest-kert-az-iskolaigazgato-egy-poszt-miatt-az-anyukara-a-szulok-peticioznak-megis-megint-kineveztek?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

"A szülők a panaszaikat és a petíciót Maruzsa Zoltánnak is elküldték, az eddigi igazgatót azonban június 29-én megint kinevezték. Válaszlevelében Maruzsa azt írta, hogy tisztában van azzal, hogy a döntés nem mindenki tetszését nyeri el, de a döntéshozatal során „a legfontosabb szempont a tanulók érdeke volt”."

"...többen kifogásolták, hogy az iskolai beengedés kötelező lázmérésénél a gyerekeknek sokáig kint kellett sorban állniuk az esőben, egy erről szóló Facebook-posztot az igazgatónő annyira zokon vett, hogy a posztoló háromgyerekes anyukára letöltendő börtönbüntetést kért. Bár az igazgató személyét a poszt nem sértette meg, és az anyukát a bíróság fel mentette, a kommentelők közül többeknek több százezer forintos pénzbírságot kellett fizetniük."
Ez is a gyerekek érdeke volt?

Elég ferde szeme van Maruzsa nertársnak. Miért ferdül?
Verekedés helyett a sérelmeket bíróságon kell rendezni. Vagy ezt a nerben nem tudatosítják? Pedig az ököl jogot még nem iktatták sem törvénybe, sem háborús vészhelyzeti rendeletbe.
Ennek okán a törvény előttiegyenlőség az első, és az ömbíráskodás a másodlagos.
444.hu/2024/07/20/sajat-titkarnojenek-es-egy-fideszes-kepviselojeloltnek-szavaztatott-meg-onkormanyzati-lakast-az-alpolgarmester-a-belvarosban?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication
Fideszes ember is kaphat bérlakás, ha annak feltételei meg vannak. Kérdés, hogy a pályáztatás kötelező-e, vagy ezt pusz juttatásként kapják, akik nem fideszesek?
Az meg süket duma, hogy a párthovatartozást nem nézik, hiszen egy fideszes vezetésű önkormányzatnál talán csak tudják azt, hogy kit indítanak a párt részéről képviselő jelöltként. Ha képviselőnek utalnának ki önkormányzati bérlakást, az bezony ciki lenne, ezért megelőzték a cikizést?
Meg voltak a feltételek a bérlakáshoz?
telex.hu/kulfold/2024/07/20/trump-zelenszkijnek-is-megigerte-hogy-amerika-elnokekent-lezarna-a-haborut

Na, hogy akarja Tramp egy nap alatt leállítani az orosz ukrán háborút? Valahogy ez sosem derült még eddig ki. Talűám Putyin is erre kíváncsi.
nepszava.hu/3243671_magyarorszagi-reformatus-egyhaz-bethesda-gyermekkorhaz-klimaberendezes-egyszalekos-adofelajanlas#google_vignette

"Megkérdeztük a kórházat, miért nem magától értetődő, hogy a fenntartó egyház fizeti ki a javítást, de erre nem kaptunk választ.

A református zsinat kommunikációs osztályától a többi között azt próbáltuk megtudni, hogy az egyház mikor értesült a történtekről, a kórház felhívása előtt vagy után. Közleményüket ajánlották figyelmünkbe, de abban ezzel a kérdéssel nem foglalkoztak.

nyilvános elszámolás hiányában nem lehet tudni, hogy az egyes egyházak mennyi közpénzből gazdálkodnak

2022-ben 915 milliárd forint bevételhez jutott. Ennek több mint kétharmada állami forrás volt.

Egyszázalékos adófelajánlásokból (ez is közpénz, amelyről az állam lemond az egyházak javára) a reformátusok tavaly közel 2,7 milliárdot kaptak. Az így befolyt összeggel az egyházaknak nem kell elszámolniuk."

Ez egy normális ország???
Megkérdeztek engem valaha, hogy akarok ennyi pénzt adni az egyházaknak? És még elszámolni sem kell nekik?
Ingyen kapnak ingatlant, de miért?
Én kapok ingyen lakást? Holott én még adózok is, nem keveset és ha az adózott pénzemhez hozzá akarok jutni, akkor is adózok (csak éppen máshogy hívják).
És még ezekhez járnak misére? Ezek szoktak gyónni valakinek?
Csak remélni tudom, hogy az Isten a végén elszámolja velük ezt, mert az életükben soha senki sem fogja. Ez egészen biztos.
www.vg.hu/kozelet/2024/07/nato-fotitkar-haboru

És tíz évig nyomják bele a pénztparipátfegyvert?
Hogy fogja ezt bírni Európa?
Mondjuk ha tíz évig háború van, akkor tíz évig nem lesz nátótag.
Mindenesetre a pojáca addig nem tágít a polc tetejéről, amíg nincs vége a háborúnak (bár véget ért az 5 éves mandátuma), pedig érdekes lenne választás, ami megmutatná, hogy az ukránoknak tetszik amit csinál, vagy nem.
telex.hu/belfold/2024/07/20/oktatas-iskola-lakatos-bela-tanitas-bakonyszombathely-tanar

Ehhez lehet bármit is szólni?

Ez lenne a fidesz megvédjük az embereket politikája, meg minden a gyerekek érdekét szolgálja? Ehhez képest kegyelmet adnak pedofil bűnsegésnek, kitüntetnek gyereket verő edzőt. Ez is a gyekleker érdekét szolgálta?
24.hu/kulfold/2024/07/20/giorgia-meloni-fratelli-ditalia-ursula-von-der-leyen-europai-bizottsag/

"Emlékeztetett, hogy 1990-ben a tizenkét tagállamból álló EU a világ GDP-jének 26,5 százalékát mutatta fel, most viszont, huszonhét tagállammal az arány 16,5 százalék, miközben Kína 18 százaléknál tart."

Erre mit mond az újramegválasztott?

És arra, hogy: „Európa nem figyel a kontextusra, melyben mozog, és azt gondolja, hogy a missziója nem más, mint mindent túlszabályozni (…). Ha nem méred fel a színteret, fennáll a veszélye, hogy hatalmas problémákat okozol a versenyképességben.”"

És arra, hogy: "Olaszország az EU egyik alapítója, egyik legnagyobb és legbefolyásosabb országa, így Meloni szerint feladata az, hogy részt vegyen az „út kijelölésében, nem pedig az, hogy csendben asszisztáljon az eseményekhez”. A miniszterelnök azt is mondta, Olaszországhoz súlyának megfelelő biztosi pozíciót fog szerezni."

Ezek után nem értem, hogy hogyan akarja támogatni Meloni az újramegválasztottat, ha ilyen fontos kérdésekben nem ért vele egyet?
hirklikk.hu/kozelet/orban-hetgyerekes-noje-ismet-gyozott/434933/

Föld S Péter úgy érzem örül, hogy ismét a hétgyerekes lett megválasztva, és örül, hogy orbán ki lett rekesztve és nem jött be neki brüsszel elfoglalása. Divat volt, divat most, és divat lesz ez mindig. Én irigylem az ilyen gondolkodásúakat, mert nem jut eszükbe, hogy ez neki, kismagyarállampolgárnak mit jelent.

Az újramegválasztott pártolja a melegházasságot és a migránsokkal való emberséges bánásmódot. Ha megölnek valakit, akkor természetesen biztosan elmondja, hogy mennyire sajnálja, és együtt is érez az áldozat(ok) hozzátartozóival. Vajon hány percig érzi ezt?
És mindezt azzal is demonstrálja, hogy befogadott a házába 1, azaz egy darab "menekültet".
Vajon hány ember őrizte közben a házát és őt, és vajon hogyan választották ki ezt a valakit?
Kiválasztott migránssal lehet, hogy még elég sok embernek sem lenne gondja, főleg, ha egy csomó ember védi is közben.
Milyen könnyen ítélkeznek ezek a politikai celebek is, hogy az embereknek valami miért nem tetszik.
Az újramegválasztottnak hétköznapi életet kéne élnie, hétköznapi környezetben, védelem nélkül, mondjuk egy ilyen szállás mellett, ahol tömegével élnek, a hét gyerekét olyan játszótérre kéne vinni, ahol ezek is "játszanak" és a hét gyerekének egy osztályba kéne járnia ilyen gyerekekkel. Mert onnan, ahonnan ő prédikál, onnan másnak látszódik a világ...
24.hu/kulfold/2024/07/20/finnorszag-oroszorszagbol-migracio-hatar-video-dw/

"ellentétes Finnország nemzetközi emberi jogi kötelezettségvállalásaival."
Mekkora büntetést fog kapni brüsszeltől és mikor?
Milyen nekik járó összeget fog visszatartani brüsszel és mennyit?
Ha ez nem történik meg, akkor brüsszel kettős mércét alkalmaz, mert Magyarországot bünteti a migránsok miatt.
Egyébként amikor kerítést húztunk, nem értette meg senki, hogy a biztonság érdekében szükség volt rá.
„A másik oldalon, a gyerekvédők figyelmébe ajánlom: van egy gyermek, az pedig az én gyermekem. Ilyen értelemben szeretném – nem kifogásolva a rám mért büntetést, és nem kifogásolva a rám mért népharagot – őket megvédeni azoktól a méltatlan támadásoktól és üzenetektől, amelyeket kapunk”

Érdekes kérés éppen tőle, akinek az általa felrúgott, majd vízzel leöntött és lánynak nevező kisfiúnál nem jutott eszébe, hogy nincs aki megvédje tőle. Ott nem jutott eszébe, hogy ez gyerek, aki semmit sem tett ellene.
Ennek ellenére jó lenne, ha az emberek nem bántanák a gyerekét és annak anyját, hanem mindössze rá fókuszálnának.

www.atv.hu/belfold/20240720/karateedzo-kalandpark-kisfiu-bantalmazas

Az azóta több kiderült történet, aminek ő a negatív főhöse majd fog még fejtörést okozni neki.
www.origo.hu/techbazis/2024/07/it-leallas-crowdstrike-botranya-ujabb-it-zavar-alakulhat-ki

Ez biztosan csak véletlen volt és nem egy "próba", hogy mi lenne, ha...?
Á, dehogy volt az Neytiri1! A negatív hullámaid már megint.
a pojáca felhívta trampot, gratulált neki.
És állítólag megállapodtak egy személyes találkozóban, hogy megvitassák, milyen intézkedések szükségesek a tartós békéhez.
orbánt lecseszte, hogy kicsi ő ehhez, de úgy látszik megtalált egy nagy kutyát, aki már közvetíthet a békefolyamatban.
Nos, lehet, hogy orbán kicsi, de lám... a pojáca most hívta fel az amerikait ezért, nem korábban.
www.atv.hu/kulfold/20240720/ukrajna-lukoil-orosz-gazszallitas-valsag

Nekem csak az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy ezek után miért is kéne anyagilag támogatnia Magyarországnak ukrajna háborúját?
www.blikk.hu/aktualis/belfold/szolnok-kalandpark-edzo-gyermek-bantalmazas-pocs-janos/fkdwpyg?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=blikk-hirkereso

"„volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.”"
Na, ez a baj, amikor ezt legyengepillanatozza egy politikus.
Ez nem egy gyenge pillanat volt, hanem több, úgy egyébként.
Amikor az esés után nem kapott sokkot, és nem kapta fel, és rohant vele orvoshoz, hogy nem lett-e baja, hanem ott hagyta a földön a kicsit.
Amikor aztán tiszta fejjel egy vödörbe vizet engedett, majd visszament és leöntötte.
De még ez sem volt elég, felrángatta és azt mondta neki, hogy lányvagy.
Nagyon sok pillanat telt el, és egy pillanatra sem ingott meg a kegyetlenségében ez a lény.
És akkor itt van egy másik lény, amelyik képes ezt mondani.

És aztán a FB-ján még magyarázkodik, ahol 30 hsz-ből 1 db látható, ami egy semmilyen mondat.
És szánalmas mondatok, az ő "gyenge pillanatában" kimondott döbbenetes mondata után. Pedig volt ideje gondolkozni, hiszen nem a történet után két perccel kellett nyilatkoznia, mégsem volt képes végiggondolnia, hogy mit fog mondani.
pócs jános. 3 gyereke van. Én szégyellném, ha ő lenne az apám.

jancsika "gyenge pillanata"?
hvg.hu/itthon/20190326_Pocs_Janos_nem_bant_meg_semmit_es_nem_ker_bocsanatot

"a 444-nek például egyenesen azt mondta vasárnap, hogy "Ez egy nagyon jó felvétel, nagyon szuper".
Pócs János a hvg.hu hétfői megkeresésére is egyértelművé tette: nem mond le, és nem is kér bocsánatot, mert szerinte nincs miért."

jancsi, aki egy hatvani szakiskolában (az úgy tudom, hogy szakmunkásképzőt jelent) végzett, úgy látszik vicces kedvű figura és belefér a fidesz országgyűlési képviselőinek körébe
index.hu/mindekozben/poszt/2017/12/08/ott_mar_egy_disznoval_kevesebb_van_-_a_fideszes_kepviselok_humora_nem_ismer_hatarokat/

Ő a Jászság országgyűlési képviselője.
index.hu/kulfold/2024/07/21/ilaria-salis-kovacs-zoltan-orban-viktor-kormany-antifa/

Ebben a pofátlan lényben az a vicces, hogy sosem beszél azokról, akiket megvertek.
És régi és új rajongói sem kérdezik meg, hogy mégis miért, és hogyan gondolta ezt, és normálisnak és elfogadhatónak tartja-e?

"a túl akarunk lépni a gazdasági, társadalmi és ökológiai válságon, akkor Európának és az egész világnak magáévá kell tennie a szolidaritás és az egyenlőség értékeit."
Mondja ez a lény.
Vajon egy idegen utcán megverése hogyan egyeztethető össze a szolidaritással és az egyenlőséggel?
Mi az egyenlőség neki, ha önkezével végez el verést, és aztán lóg meg a bűne elől?

index.hu/belfold/2024/05/24/ilaria-salis-antifa-tamadas-fovarosi-torvenyszek-garazdasag/

"Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy a politikai nézeteimért ítéljenek el"

És ezért megvernek embereket az utcán. Nem hisz az igazságszolgáltatásban, ellenben hisz az önmaga által kitalált történelmi igazságszolgáltatásban, ezért elintézi ő, a szerinte bűnt elkövetőket?
brüsszelben is így fog csinálni? Mentelmi joga pedig megvédi majd?

Egyébként milyen parlament az, amelyik befogad egy bűnt elkövetőt, jogokkal, szavazati lehetőséggel ruházza fel, és tulajdonképpen kiment egy bírósági ítéletből?
Vajon hány ilyen ücsörög jó pénzért ott?

Itthon pedig megy tovább a bírósági per és majd nélküle meghozzák az ítéletet? Remélem kitoloncolják és soha nem teheti be a lábát ide.
24.hu/belfold/2024/07/21/az-igazsagnak-meg-kell-lennie-kulonben-mindennek-vege-miert-kellett-maganyosan-meghalnia-csurar-palnak/

"Mert az igazságnak meg kell lennie! Különben mindennek vége, tetszik érteni?"

Embertelenné vált a nerben világunk?
"Emlékeztetett, hogy 1990-ben a tizenkét tagállamból álló EU a világ GDP-jének 26,5 százalékát mutatta fel, most viszont, huszonhét tagállammal az arány 16,5 százalék, miközben Kína 18 százaléknál tart."

Az eszébe jutott már valakinek, hogy az utóbb belépetteknek nem mindig sikerült "jobban "teljesíteni, így erősen hozzájárultak a GDP csökkenéséhez? Kérdezzék már meg erről a statisztikusokat, főleg a magyar teljesítésről.
index.hu/belfold/2024/07/21/hulladekgazdalkodas-akkumulator-akkumulatorgyar-hulladek/?token=1f40485b625e515d8f89be834ca3c454

"Nagy mennyiségű lítiumot és magzatkárosító vegyületet tartalmaz az a hulladék, amit feltehetően a Samsung gödi gyárából hoztak a Nógrád megyei Mohorára. A nagyjából 1000 tonna körüli veszélyes hulladékokat egy éve fedezték fel, ugyankkor mivel magánterületen van, így a lakosok tehetetlenek, pedig csak 500 méterre található az otthonuktól."

Erről beszéltek az emberek már az akkugyárak építésének engedélyezésekor. Ki és mikor fogja llenőrizni ,miként kezelik a veszélyes hulladékokt, és azt ki fogja lenyelni. Úgy látszik, hogy a polgárok lesznek az áldozati bárányok, a kormány meg a hivatalai mossák kezeiket.
Egyebekben meg mindent megtesz a kormány, hogy a népesség szaporodjon, de azért nem tesz semmit, hogy az ilyen veszélyes anyagok ne a lakosság közelébe legenek tárolva.
index.hu/belfold/2024/07/22/puzser-robert-abraham-robert-vita-fizikai-eroszak-osszetuzes-rendorseg-zarka-rabositas/

"Nem bánom, amit tettem. A munkahelyemen gondolkodóba estek az ügy miatt, de végül kiálltak mellettem, én viszont számos megjelenést buktam emiatt...Nem baj, ha mindent elveszítek. Ez csak egzisztencia. A családom becsülete mindennél többet ér..."

Mi köze van a családja becsületének ahhoz, hogy ő megver mást azért, mert nem tetszik neki annak a véleménye? Nem a családja verekedett.
Remélni lehet a munkahelye sem úgy áll ki mellette, hogy mennek segíteni verekedni? Bár kérdés miért kellett kiállni a verekedő mellett? Esetleg másként adta elő a történteket?

Az viszont roppant érdekes, miért vették őrizetbe, hiszen a cikk szerint nem volt semmi olyan körülmény, amiért ez szükséges lett volna. Sürgős sem volt a kihallgatás, mert a feljelentésből tudták, ki volt a verekedő. Gondolom a feljelentést nem ismeretlen tettes ellen tették.
"Azt sem tagadta, hogy a Fidesz-ellenes hangulathoz közel lehetett annak is, hogy a párt kommunikál és kormányoz, de azért nem akarta hangoson kritizálni a hivatalos irányvonalat. Amikor megkérdezték, milyen lenne a Fidesz Orbán Viktor nélkül, azt felelte: „Szerintem nem lenne Fidesz Orbán Viktor nélkül.”"

Meg nem lenne a fidesz tagsága Pokorni, és nertársai nélkül. Ezért fél a fidesz? Pedig volt előtte minta, a kádárizmus is csak addig élt, amíg a háttéremberek kitartottak Kádár és a rendszer mellett. Amikor Orbán kidől a sorból úgy szét spriccel a tagság, mintha nem is lett volna. Mit is mondott Hernádi nertárs? Vissza a múltba?

Pokornit sokan kedvelték a fideszen kívül is, de ezzel lerombolta saját imázsát: "Egyébként Pokorni nem szereti, ha emberarcú fideszesnek nevezik, mert idétlennek tartja akifejezést. „De ennek a fordítottját érdemes figyelni: hogy akkor vannak olyanok a Fidesz politikusai között, akik nem emberarcúak. Tisztességtelennek érzem ezt a többi fideszes kollégával szemben.”"

Tényleg ideje volt hátrébb lépnie.

444.hu/2024/07/22/pokorni-zoltan-nem-szereti-ha-emberarcu-fideszesnek-nevezik?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication
Tisztességtelen az, amit a fideszesek művelnek azokkal szemben, akik nem álltak a kolompjuk mögé?
Kár, hogy ezt Pokorni nem látta, látja. Persze az ő ideje is lejárt, mint majd a többieké is lejár, és a végén az orbánizmusnak is vége lesz. Mert ami klésik, az nem múlik. Egyetlen egyszemélyes vezető sem élte még től a politikai halálát, a természetesről nem is beszélve.
24.hu/belfold/2024/07/22/megprobaltak-kitorolni-a-kinos-reszeket-sulyok-tamas-wikipedia-oldalarol/

Mit is mond a költő?

...Én dolgozik akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés.

Talán egy köztársasági elnöknek is ez lenne a dolga.

Egyébként is azt mondta egy ner lovag a napokban, hogy mindenkinek lehetnek gyenge pillanatai. Még egy köztársasági elnöknek is elnökké válása előtt tíz évekkel korábban. Nem kell a múltat szégyelni. De bevallva sokkal nagyobb a hitelesség.
Magyar mondás szerint egyébként is minden csoda három napig tart.
444.hu/2024/07/22/augusztus-vegetol-csak-azok-az-ukran-menekultek-kaphatnak-magyarorszagon-lakhatasi-tamogatast-akik-harcteruletrol-erkeztek

Ha nem lenne rengeteg szegény ebben az országban (és magyar), akkor azt gondolnám, hogy ejnyebejnye.
De mivel kurva sok van, így azt gondolom, hogy elsősorban a magyar szegény és a valóban rászoruló ukrán menekült kapjon támogatást és ne a kurvajóauókkalésjóruhákbanjáróésboltbanvégtelenülhangoséskivagyianviselkedők.
Természetesen várható brüsszel lebaszása majd ezért.
No meg a pojácáé.
Nagyon helyesn döntöt a fidesz kormánya, amikor csak azoknak fog lakhatási segítséget adni, akik a háborúval érintett területekről menekülnek. Persze ez is érdekes, mert Ukrajna elég nagy, és vannak a háborús részektől messzire lévő területek is. Pl. Kárpát alja, ahol nincsenek hadműveletek. Ezért nem érthető, hogy innen is hozzánk menekülnek.
Aki igazi partióta származásától, nemzetiségétől függetlenül, az segíti a hazája védelmét a hátországban is. Ha elmenekül, akkor meg nem patrióta.
24.hu/belfold/2024/07/21/taksony-kreisz-laszlo-fideszes-polgarmester-lazar-janos-fout-felujitas/

Ennek a hírnek egy jövőbeli hivatali visszaélés szaga van.
Mert nem arról szólt a leváltott polgármester, hogy az utat nem kell a továbbiakban felújítani, jó az így is ahogy van, hanem arról, hogy azért nem oigják tovább csinálni, mert nem a fidesz nyert.

"Lázár János építési és közlekedési miniszter a látogatása során világossá tette, hogy csak akkor tudja támogatni Taksonyt ebben a beruházásban, ha a falu egésze is fontosnak tartja azt." írják.
Kérdés Lázár valóban mondott-e ilyet, és ha igen, akkor miért lényeges a támogatáshoz, hogy a lakosság egésze fontosnak tartsa az út felújítását. Talánaz úton nem csak a lakosság jár, továbbá a lakosság adófizetői is abba a tarisznyába, gyengébbek kedvéért büdzsébe rakják az adójukat, amiből Lázárt, és a volt fideszes polgármestert fizették. Ez a választás előtt - ha így hangzott el - eléggé zsarolás hangvételű volt. De ha igaz a kijelentés, akkor megmutatta a fidesz igazi arcát ( mit már máshol is bemutattak ), és az visszaütött a választáson.
"1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira." / forrás Origo)

Vajon ez miért nem nemzeti ünnep? Esetleg sértené Erdogán nertárs szuverén nemzeti érzelmeit?
Talán sok magyar, szintén szuverén nemzeti mellye pedig ettől a győzelemtől dülledne büszkén, ha nemzeti ünnep lenne.
Na akkor, miniszterelnökünt mitől lenne büszke? Ha legyőznék a török fociválogatottat?
naphire.hu/cikk/mav-csoport-felmondas-lazar-janos-home-office

lázárkedvencemjános mostanában nem túl sikeres.
Hülyeségeket talál ki, hülyeségeket valósít meg, nem megy a máv, kevés az ember, szarok a vonatok és késnek, bezárnak vonalakat, utálja a hómofiszt, előző miniszteri próbálkozásánál is az ő munkatársai nem mehettek (nálunk péládul rájöttek a vezetők, hogy sokkal jobban megy a munka otthon, jó a dolgozók összeköttetése, így könnyen megy az együttcsinálás, és például nincs az, mint volt, hogy 9 helyett 10-re jöttek, aztán reggeliztek, aztán cigiztek együtt, mindig csatlakozott egy új, azzal is ment a beszélgetés, így egy cigi 20 perc volt, aztán elmentek ebédéért egy órára, aztán beültek az ebédlőbe megenni azt fél órán át, aztán cigiztek, és kb délután 2-kor kezdődött egy hosszabb munka, majd 5-6 felé felálltak és még kurva sokba került az épület rezsije is.
Otthon nincs kivel beszélgetni, cigizni, ebédért menni, majd velük ebédelni és cigizini, és megbeszélni valamit, és enni, és cigizni, mert egyedül nem tart eddig.
index.hu/belfold/2024/07/22/sulyok-tamas-koztarsasagi-elnok-birak-fizetesemelese-level-valasz/

Ja kérem, elnök nertárs elfelejtette, hogy a bírói függetlenség nem csak elvi, hanem anyagi feltételektől is függ. Hiszen a bíró is ember, anyagi szükségletei vannak. Ha azt a fizetése nem fedezi, akkor bezony lejtős útra tévedhet, mert mindnekinek lehetnek gyenge pillanatai, mondta egy nertárs honatya.
Mellesleg minden szentnek maga felé hajlik a keze, modja a régi mondás, és a költő szerint is, ha akarja a bíró, a fülemüle neki fütyül.

Talán a bírók elvárhatják, hogy a köztársaság elnöke erre felhívja a törvényesség őreként a kormány figyelmét. Ettől még nem érint költségvetést. Egyébként mire való egy köztársasági elnök, sóhivatal vezetőnek?
index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/donald-trump-mire-holnap-felebred-joe-ugyis-elfelejti-hogy-kiszallt-a-versenybol/

Donald ne mutogasson, ő is 78 éves, és ébredhet reggel úgy, hogy nem ismeri meg magát. Elég merész dolog lesz a táskát rá bízni, még esetleg a budi gombjának találja vélni. Aztán vége is lesz a háborúnak?
24.hu/belfold/2024/07/22/vitezy-david-budapest-bkk-kozbeszerzes-buntetes-walter-katalin/

Jól esik egy kis kötözködés?
A közbeszerzést nem az első számú vezető szerkeszti, és bonyolítja. Ha azt tenné, akkor nem érne rá vezetni. Van beosztotja, annak munkaköri felelőssége, inkább Vitézy azt nézte volna meg, felelősségre vonták-e a hibáért. Őt vezetőként felleősségre vonták már valaha a beosztotja hibájáért?
hvg.hu/vilag/20240722_orosz-ukran-haboru-nepszavazas-beketargyalas-volodimir-zelenszkij-vitalij-klicsko?s=hk

"népszavazást kellene kiírnia arról, hogy Ukrajna folytassa-e a háborút vagy belemenjen egy olyan békébe, amely területvesztéssel járna "
www.atv.hu/kulfold/20240722/szijjarto-peter-magyarorszag-ukrajna

"az ukrán döntést különösen annak fényében is barátságtalannak és váratlannak nevezte, hogy a szomszédos ország júniusban a legtöbb villamos energiát hazánk felől importálta, a teljes behozatala 42 százalékát.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy Ukrajna energiaellátását a "szájkaratézók és a nyilatkozóbajnokok" helyett a folyamatosan pellengérre állított Magyarország segíti ezekben a nehéz időkben.

Emellett a magyar villamosenergia-hálózatot működtető vállalat is nagyon komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy Ukrajna az európai hálózathoz csatlakozni tudjon - fűzte hozzá.

Ráadásul a szavai szerint július elején Lengyelország mellett Szlovákia és Magyarország is gyorssegélyt biztosított Ukrajnának az energiarendszerének működtetése érdekében."

Nem Kijev szakította meg, hanem a pojáca, aki visítana az egész világba, hogyha a villamosenergia importját viszont orbán zárná le, vagy nem engedné, hogy bármi is átmenjen rajtunk keresztül hozzá, hogy szegény háború sújtotta ukrán néptől vette el, igaz, hogy ő meg a magyartól, de az hol érdekli ezt a szerencsétlent.
Nos, vajon a kettős mércét örömmel alkalmazó brüsszel mennyire lesz oda, hogy a pojáca ezt meglépte két renitens országgal szemben és mennyire fog két eu tag ország népével foglalkozni?
www.atv.hu/belfold/20240722/josep-borrell-eu-haboru-beke

szájátjáratjacsakzsozefbor el.
Mit tett a békés befejezésért ez a jóember?
Háborút. Két és fél éve. Már tíz évről is beszél valamelyik másik jónagyember. Hány ember fog ennyi idő alatt meghalni?
Hány ember fogja elhagyni a hazáját?
Mennyi pénzébe fog ez kerülni minden egyes eu-s állampolgárnak?
Leültek valaha ezt megvitatni, megoldást találni, hogy ez ne így legyen?
bor ell úr kimegy majd a frontra harcolni? Ja, ő 77 éves.

"azóta a svájci külügyminiszter találkozott az orosz külügyminiszterrel, az amerikai és az orosz védelmi miniszter telefonon tárgyalt egymással, Zelenszkij ukrán elnök pedig Trump elnökkel beszélt. Ehhez képest a brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra - jegyezte meg Szijjártó Péter."

Ezeket a "találkákat" végző embereket miért nem baszogatják?
Mennyit csesztettek minket a kerítésért. Aztán most mennyi épült már azóta. Már a határokat is lezárta több eu-s ország, hogy ne menjenek be. De mégis mindig minket állítanak pellengérre (szégyenoszlop) még mindig, egy lukas fillért nem adnak bele, és még mindig nem mondják ki, hogy stop migránsok!
24.hu/kulfold/2024/07/22/soros-elnokseg-informalis-ules-holland-miniszter-david-van-weel/

Európai Bizottság bejelentése ellenére,
és a parlamenti többség, köztük saját pártja, a Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) akarata ellenére utazott Budapestre.

Mert:
Hazájának érdekeit előtérbe helyezte
Hollandia nevében irányt fog mutatni
A tanácsülés napirendjén számos olyan téma szerepel, amely Hollandia számára fontos, például a migráció és a bűnözés elleni nemzetközi fellépés megerősítése.

Bár biztos nem lesz vele könnyű, de neki legalább az országa fontosabb, mint a brüsszeli lények.
Puszi neki.
nepszava.hu/3243898_kozponti-nyomozo-fougyeszseg-varga-judit-magyar-peter-hangfelvetel

Ad acta.
A beszélgetés, ami messiást hozott országunk életébe.
A beszélgetés, ami miatt nem mondott le senki és nem is költözött el (pedig drogánt nem bántam volna egy percig sem).
Fel sem lebbezett magyar péter.
Már minek, a hírnevet meghozta, igaz, hogy nem jött be belőle semmi, de kit érdekel ez már...
mandiner.hu/belfold/2024/7/vissza-a-jovobe-3

Cicafiúnak (akit annak idején éppen a KÓRmány védett meg és nem adott ki
index.hu/belfold/2018/08/23/hernadi_vesztegetes_kiadatas/?token=f36c814527726a94f079089101a8e38d
nem elég ennyi pénz, és még többet akar?
nyugatifeny.hu/2024/04/04/hernadi-zsolt-mol-2023
Vagy rágják a külföldi tulajok, hogy támadja meg orbánt és van az a pénz?
Nos, én akkor is kiadtam volna, most meg szánalmasnak és szégyenletesnek tartom a kirohanását (még akkor is, ha igaza van, mert éppen neki nem kéne pampognia).
Az pedig, hogy ezt a mandiner adja ki, hát...

ATV-ben egy szakállasszemüveges éppen azon agonizál, hogy milyen embertelen, hogy elveszik az ukránoktól (olyanoktól, akiknek eddig is érthetetlen volt, hogy miért kapják) az ingyenes életet.
Az cuki pasi nem említi a magyar szegény embereket, mint lakás, kaja és emberi létet nélkülöző magyar embereket.
index.hu/kulfold/2024/07/22/europai-unio-kulugyminiszter-josep-borrell-szijjarto-peter-talalkozo/

"13 tagállam – köztük a nagy országok – amellett álltak ki, hogy Budapesten legyen a találkozó, ezzel szemben 5 ország érvelt Budapest ellen, és 8 tagállam mondta azt, hogy mindegy.

Úgy gondolom, hogy ha a 25 tagállam határozottan ellenzi ezt az álláspontot, akkor ezen kijelentések, üzenetek után, hogy az EU politikája háborús politika, megértettem, hogy jelzést kell küldenünk."

Jó lenne tudni, hogy most akkor 13/5/8, vagy 25.
Ha az első, akkor ez a bor el fiú nem ismeri a többség fogalmát.

"Magyarország is azt mondta, hogy mindegy"

Na, így kell ezt. Nem akarnak jönni, ne jöjjenek.
Legalább nem kell fizetnem ezt az informális ülést, nem zárnak le utat, amíg megérkeznek a gépírók és takarítók, és a rendőrök munkát fognak végezni, nem pedig őrt állni mellettükalattukfelettük.
24.hu/belfold/2024/07/23/meszaros-lorinc-tiborcz-istvan-szijj-laszlo-matolcsy-adam-magantokealapok/

Érdekes, ezekről a magántőke alapokról nem nemzeti konzultált a fidesz. Mindeközben a kisembert lábánál fogva rázza ki az adóhivatal, nehogy adót csaljon, itt meg hatalmas vagyokokat rejtegetnek. Megérne egy misét pedig erről is egy nemzeti konzultáció, vajon mit szólnak hozzá a magyar emberek?
"Több projektre is ígértek pénzt, de ezekből eddig nem valósult meg semmi, egyedül a Bortemplom rehabilitációjára jutott pénz."

telex.hu/belfold/2024/07/23/tokaj-hegyalja-kinevezes-levai-aniko-sogoranak-huga-fidesz-satoraljaujhely

Buta ember az, aki még ígérni sem tud.

Sógor, sógornő, jó barát? Csak a fidesy?
www.atv.hu/belfold/20240723/szijjarto-peter-ukrajna-brusszel-koolaj

"Ugyanis az Európai Unió és Ukrajna társulási megállapodása kimondja, hogy Ukrajna nem szakíthat meg sem teljes egészében, sem részben energiahordozók tranzitját Ukrajnán keresztül európai uniós tagállamok irányába.
Azt gondolom, hogy az Európai Bizottság most nehéz helyzetben van, mert egy saját maga által korábban Ukrajnával megkötött megállapodást szeg meg Ukrajna betű szerint.
Szóval itt most világossá kell válnia annak, hogy az Európai Bizottság képes-e egyáltalán arra, hogy európai érdekeket, európai országok érdekeit képviselje, főleg egy ilyen kritikus ügyben, ami az energiaellátás biztonságát jelenti."

Az orbánt utáló magyarok drukkolnak, hogy az eu leszarja, hogy jogszerűtlen volt a pojáca húzása, és drukkol, hogy brüsszel ne foglalkozzon ezzel és a pojáca jöjjön ki ebből győztesen, még nem is eu-s országként két eu-s országgal szemben?
telex.hu/kulfold/2024/07/24/sandor-fegyir-nagykovet-ukrajna-haboru-oroszorszag

„Meddig mentek volna el a magyarok 1956-ban, meddig harcoltak volna a csehek 1968-ban? Valószínűleg az ukránok is hajlandók ugyanerre.”

tette fel a kérdést.

A magyaroknak nem segített európai ország ebben a harcában.
Az európai országok népeinek pénze nem jött ide évekig.
Az európai országok nem kerültek oda is kiterjedő háború közelébe sem, mivel leszarták a magyarokat és a harcukat.
Nem küldtek pénztparipátfegyvert.
És éppen ezért pillanatokig tartott, és nem lehetett más, mint ami lett.
Ezt valahogy mindig elfelejtik a nagyszájú ránk mutogatók.
Ellenben az ukrán háború az európai adófizetők pénzéből tart már évek óta.
"Ekkor a Király, aki egy darabig szorgalmasan írogatott a jegyzőkönyvébe, fölkiáltott: -Csönd! -Aztán olvasni kezdte a jegyzőkönyvéből:
-Negyvenkettedik paragrafus.
Mindenki, aki egy kilométernél hosszabb, köteles távozni a tárgyalóteremből.
Valamennyien Alice-re pillantottak.
-Én nem vagyok hosszabb egy kilométernél -mondta Alice.
-De igen -mondta a Király -, csaknem két kilométer vagy.
-Dehogyis megyek el -ellenkezett Alice. -Különben is nem azt mondja a törvény, most tetszett csak kitalálni.
-Ez a legrégibb rendelet az egész könyvben -szólt a Király.
-Akkor az első paragrafus volna, nem pedig a negyvenkettedik-szólt Alice.
A Király elsápadt, és gyorsan becsapta a könyvet. -Vonuljatok vissza ítélethirdetésre -szólt oda remegő hangon az esküdteknek."

Lewis Carroll: Alice Csodaországban
www.penzcentrum.hu/auto/20240724/uj-kresz-elesedik-magyarorszagon-nem-semmi-valtozasok-johetnek-erre-kell-keszulni-1154015?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"Mindezen felül az új KRESZ lehetőséget biztosítana a családtagi vezetéshez is. Jelenleg ma Magyarországon bűncselekményt követ el az a szülő, aki a gyermekét még jogosítványszerzés előtt, az oktatás ideje alatt a közúton vezetni tanítja. Ez viszont lehet, hogy már nem sokáig marad így."

Ezek a barmok tisztában vannak azzal, hogy hány barom vezet ma és okoz balesetet, vagy ahhoz közel kerülő helyzetet? Hány barom nem képes még arra az alapvető szabálybetartásra sem, hogy két kocsi között mennyi az egészséges távolságtartás? Hogy hány barom kivagyokoskodik, szeg folyton szabályt és kellemetlen eseményeket másoknak, vagy balesetet?
És ezek oktathatják az elfuserált kisbarmaikat?
Mire? Arra, amit a baromapu csinál?
Sokan vagyunk, ki kell hullanni embereknek, vagy lebénulni, vagy hetekre betegállományba kerülni?
Normálisak ezek?
Javaslom az összes kresz-szabály eltörlését, menjen mindenki úgy ahogy akar, 15 éves korától 102 éves koráig.
hvg.hu/ingatlan/20240723_repter-fejlesztes-szepes-Debrecen-video-ebx

"A városvezető szerint senki nem áll kényszer alatt, csak az adja el az ingatlanát, aki akarja."

Ezt az embert megválasztotta a debreceni lakosság ismét, annak ellenére, hogy fideszesként tárt karokkal fogadta az akkumulátorgyárat, annak minden földi jó velejárójával.
Most pedig azt mondja, hogy nem kötelező eladni az ingatlant.
Nos, azok, akik maradnak, a kertjük széléig érő repülőtér mellett, azok valóban választhatnak, és az életüket nem fogja befolyásolni egy bővített reptér, amikor már nagy gépeket is fogadhat és nem keveset, ott fog fel- és leszállni a sarkukban, annak minden szagával, mérgével és hangjával? Hát persze, hogy nem kötelező eladni, hiszen hogy hangzana az, hogy kötelező? Ilyet a fidesz nem csinál. Csak megteremti a körülményeket, hogy a döntés ne legyen más. Ha most nem, akkor majd az építés alatt, vagy után, bár akkor már nem biztos, hogy fognak annyi pénzt kapni a házukért, mint most.
Meg lehet fizetni egy darab ház tetejét, falát, ablakát, ajtaját. De nem lehet megfizetni azokat a gyönyörű rózsákat, amiket aztán egy dózeroló munkás érzelem nélkül fog széttapostatni a gépével, és nem lehet a szép nagy diófát, a kertben eltemetett legkedvesebb kutyát, az odajáró madarakat, és az emlékeket, a meghalt szülőkkel megélt éveket...
propeller.hu/itthon/4061910-hadhazy-oltas-eu-penz-belugyminiszterium?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

" amit ráadásul maga a BELÜGYMINISZTÉRIUM követett el "
A bél ügy miniszter mit tud erről?
És mikor vonja vissza a kötelező szűréseket?
www.economx.hu/gazdasag/vorosiszap-mergezo-anyagok-voros-por.793387.html

három éve nem kapja meg az engedélyeket a terület rendbetételéhez - a vállalat nem is kért engedélyt.
Ha az engedély beadatott, akkor annak meg kell lennie és
abból kell, hogy legyen másolata a cégnél és valamilyen hivatalos jelzés, hogy megkapták.
Az, hogy az osztrák cég három év vár és nem csinál semmit, csak a pénze van benne, az viszont miért jó neki?
hvg.hu/gazdasag/20230725_oroszukran_konfliktus_oroszukran_haboru_uzemanyagellatas_olajexport_Mol_Nyrt_Magyarorszag_Torokorszag

A cikk tavalyi, de nem valószínű, hogy változott a helyzet (ha valaki biztosan tudja, hogy igen, linkelje be).

transtelex.ro/penzcsinalok/2024/07/11/rekordszintu-villamosenergiat-exportalt-ukrajnaba-romania-es-magyarorszag

"Magyarország az ukrán import 42 százalékát adta (villamosenergia).
Arról már májusban írt a Reuters, hogy Ukrajna maximálisra kívánja növelni az Európai Unióból érkező villamosenergia-importját, hogy ellensúlyozza az orosz rakétatámadások okozta kieséseket."

Ezen kívül az Európai Unió és Ukrajna társulási megállapodása kimondja, hogy Ukrajna nem szakíthat meg sem teljes egészében, sem részben energiahordozók tranzitját Ukrajnán keresztül európai uniós tagállamok irányába.

Ezek után a pojáca egyik pillanatról a másikra elzárja a csapot.
Pojácarajongók ezen is tapsikolnak, hogy milyen jó fej?
Szarik megállapodásra, arra, hogy többek között tőlünk függ és elzárja a csapot, ezt így kell csinálni?
Pojáca rajongók így is imádják, hogy ilyen aljas?
Vajon mennyibe fog ez kerülni a benzinkútjainkon és a gázszámlán? De akkor is hurráéljenapojáca?
www.atv.hu/kulfold/20240724/zelenszkij-minisztere-kinaban-kesz-vagyunk-targyalni-de-oroszorszag-nem-akar

Vajon miért gondolja a pojáca, hogy az orosz belemegy az ő általa kitalált feltételbe (menjen ki mindenhonnan), hogy leüljön vele béketárgyalásra?
Mindig lehet olyan feltételt szabni, amiről tudni lehet, hogy nem fogja elfogadni a másik, és aztán melletverni, hogy ő leülne, csak a másik nem akar.
Portfolion azt írják, hogy a magyar állam 1, azaz egy milliárd euró hitelt vett fel kínai bankoktól.

Úgy látszik a kormányló nem érzi magát jól eladósodás nélkül. Ferdülhet is majd az adófizetők szeme, amikor ezt vissza kell fizetni három év múlva. Kamatostúl.
www.portfolio.hu/gazdasag/20240725/kiderult-szep-csendben-gigaosszegu-devizahitelt-vett-fel-kinatol-a-magyar-allam-700357

orbán boldog ember, aki biztos a jó jövőben.
Mert ilyen kölcsönt, ha normális, csak akkor vesz fel, ha tudja, hogy lesz rá mód kifizetni. :D

"a törlesztés ütemezése nem nyilvános, csupán annyit tudunk, hogy változó kamatozású, három éves lejáratú hitelről van szó"

"Imádom" a nemnyilvános bulikákat, amit orbánék csinálnak.
A változó kamatozás mióta jó?
És három év?
orbán miben bízik?

"A devizaadósság aránya a magyar államadósságon belül ezzel kritikus szint környékére emelkedett."
Na, ezért jól megbasznak majd minket brüsszelből.

A cikk tartalma az én hozzánemértőagyammal borzasztóan nyomasztó.
Megemlíteném még a három évet (hogy fogja ezt összehozni ez a szerencsétlen ennyi idő alatt?) és azt, hogy az eu-s források elapadásával kapcsolatban már kimondható, hogy nem tesznek a megkapásáért semmit, nem is fogjuk megkapni soha, és a nagy melldöngetés, hogy akkor is megoldjuk, az egy hitelfelvételt jelentett.
Olyan összegeket nem kapunk meg, ami fel sem fogható szinte, olyan összegeket kell befizetni büntetésekre, más ország támogatására, stb, amit most már jó lenne pozitív irányba fordítani.
Ha a kínyjai hitelt nem tudjuk kifizetni, majd felveszünk az orosztól, hogy pótoljuk???
Az indokok

hvg.hu/eurologus/20240724_jogallamisag_demokracia_europa_bizottsag

Ha orbán ezeken nem hajlandó változtatni, akkor hogyan és minek akar eu-s tag maradni?

hvg.hu/itthon/20240725_Ujabb-EU-s-penzektol-eshet-el-Magyarorszag

Már csak arról olvasok, hogy mennyi pénzt és miért nem kapunk meg.
telex.hu/gazdasag/2024/07/25/szinte-az-osszes-dolgozojatol-megvalt-a-teqballokat-gyarto-biatorbagyi-uzem-ami-gattyan-gyorgy-erdekeltsege

"A cég egyébként az elmúlt évek során végig veszteséggel működött: hiába jött be 2-3 milliárd forintnyi megrendelés, a költségoldal mindig jóval meghaladta az adott év árbevételét, ráadásul a mínuszok évről évre nagyobbak lettek. 2023-ban a Teqball Kft. 2,26 milliárdos bevétel mellett -3,27 milliárd forintos eredménnyel zárt."

Ezek szerint valakik nagyon értenek a gazdálkodáshoz. Persze a dolgozó a minuszos pénztárcából nem tud vásárolmni ennivalót, míg a cég menedzsmentje a nemzetközi terjeszkedést erősiti? Ebből nem az látszik, hogy viszik a vagyont külföldre?
www.atv.hu/kulfold/20240726/ukran-olajstop-szlovakia-felszolitotta-az-europai-bizottsagot-hogy-ne-huzza-az-idot

Nem tudom, hogy hány óra hány perckor jár le a három nap.
Az is lehet, hogy annyira gyűjtik az információt, hogy nem fogják betartani a három napot, mert nagyon körül kell ám járni ezt a kérdést.
Az egészen megdöbbentő, hogy egyáltalán kell nekik három nap a döntéshez, amikor két tagországtól elvesz valamit egy nem eu-s tag, ámde eu által támogatott ország, mely még tag is akar lenni.
Olvasni megjegyzéseket, hogy nem a pojáca fejéből pattant ki (csak) ez az elzárás.
Két renitens országa az eu-nak, akik nem is szeretik ezt a két országot.
Mindenki azt hisz, amit akar és amit mer...
Azt írják egy oldalon, hogy az első két bank már közölte, hogy áthárítja az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) kormányrendelet módosításával felemelt a pénzügyi tranzakciós illetéket.

A sorban ezután jön a vállalkozás, akinek a számláját ez érinti, és ott áll a sor végén az adófizető választópolgár, aki csudálkozik, hogy miért ő fizeti a bank az extraprofit adótját.

De a fidesz megvédi az embereket, főleg, ha az sógor, koma, jó barát?
Foci csapatban sem szereti mindet focista a csapat többi tagját. Mi ezen a különleges? A szuverenitás nem a szerelem garanciája. Kérdezzék csak meg a fidesz vezéreit!
444.hu/2024/07/26/iden-3000-milliardot-kolt-az-allam-kamatokra-es-ebben-meg-nincs-benne-a-titokban-felvett-kinai-gigahitel?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Aki tud számolni, kiszámolhatja, ki is adósította el jobban az országunkat, Gyurcsány vagy Orbán. De ne felejtse el azt sem, hogy Gyurcsánynak nem voltak uniós pénzei, és nem állami pénzektől lettek gazdagok, mint Orbán barátja, veje, és ner haverjai. Ja, és nem is épült annyi fűtött füves focistadijony.
24.hu/belfold/2024/07/26/semjen-zsolt-korhaz-klima-haboru-tusvanyos/

"Természetesen fontos, hogy a kórházakban legyen klíma, és a klímáknak működni kell. Ezért van Takács államtitkár úr (Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár – a szerk.), hogy az egészségügyben működjenek a klímák – mondta Semjén Zsolt az RTL Híradónak, miután egyébként jót nevetett a nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen."

Orbán nem szégyelli, hogy ilyen emberekkel védi a magyarokat?

Semjén számoljon el az istenével erről a szövegéről, mert így egy hívő ember nem beszélhet.
Kásler meg ne lódítson, mert 30 évvel ezelőtt még nem voltak ilyen hosszú melegek nyáron, az a kétezres évek végén kezdődött. Voltak melegek, de nem hónapokra kiterjedőek.
www.portfolio.hu/global/20240726/vegre-egyertelmuen-kozolte-az-ukran-elnoki-hivatal-mi-lesz-most-a-beketargyalasokkal-700785?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

A napokban volt egy tévé filmben szó arról, hogy anno Hitler afeletti aggodalma miatt, hogy a nyugatiak közbelépnének, ha megtámadná a lengyeleket, alkut kötött Sztálinnal. Sztáli pedig azért kötötte meg vele az alkut, mert félt, hogy Hitler kiegyezik a nyugatiakkal. Így aztán megállaodtak, hogy egymást nem támadják meg, és elfogadja a jövőbeni béke érdekében a lengyelek lerohanását.

Mi lett a vége?

Alig néhány nappal a paktum megkötése után Hitler megtámadta az oroszokat, kitört a II. világháború, sok millió halott, még több megnyomorodott ember.

Ha valaki hisz Putyinnak, akkor azt gondolja, hogy Putyin különb Hitlernél? Aki a saját népét/érdekeit feláldozza a maga politikai nézetei oltárán, az szavahihető? Azt a nemzeteknek támogatni kell?
index.hu/belfold/2024/07/26/nezopont-intezet-sajto-kulfoldi-finanszirozas/?token=17924854e849229f3f5e20260813e9ed

Azt miért nem kutatja a nézőpont intézet, hogy a magyaroknak mi a véleménye az átláthatalan magánvagyont kezelő alapítványokróL? Esetleg érdekelné a magarokat, hogy ezekbe mennyi magánosított közpénzt őrizgetnek?
Nagy Márton szerint a repülők szennyezik a légteret ( igaz), ezért tervbe van a légtérhasználati díj megemelése, mert úgy is erre mennek, ha többet kell fizetni.

Érdekes. A talajon szennyező akkugyárakról nem egészen ez a véleménye, sőt a hatóságok néha nem is látják a szennyezést, sőt talán még állami támogatást is kapnak, olyan közpénz jellegűt. Mit mond a fidesz? Megvédik az embereket. Mitől, kitől, hogyan?
Mellesleg ha többet kell fizetni a légtér haszálatért, akkor attól meg fog javulni a légi közlekedés? Mert ugyé ez egy naív elképzelés, és még visszafelé is elsülhet a terv.
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/26/tompos-marton-a-kormany-megsertette-a-fudan-torvenyt/

"Sehol a beszámoló. Nincs, nuku, nyista. Nem tudjuk meg a sikereket, a nagy kalandokat, a felejthetetlen emlékeket. Minden hiába. Annyit tudunk meg, hogy Kecskeméten a Fudan a nemzetközi diákjainak tartott versenyt, de azt is az MNB támogatta, nem az alapítvány. (…) Megkérdezem majd írasban is, de szomorú nap ez a nem létező egyetemek alapítványainak, és azoknak a kiváló férfiaknak és nőknek, akik halált megvető bátorsággal veszik fel hónapról hónapra a fizetésüket az alapítványnak végzett dicsőséges munkájukért."

Azt senki ne várja, hogy a fidesz frakciója vagy a házmester majd felelősségre vonja a kormányt a mulasztásáért. Ez a nerben nem divat.
24.hu/fn/gazdasag/2024/07/26/legszegenyebb-telepules-250-ezer-forint-eves-atlagos-szja-koteles-jovedelem/

Mi ott a gond? Majd jön a fidesz és megmondja a tutit. Aki akar, az tud dolgozni. Teccik érteni?

Aki meg nem akar, az elmegy minisztériumi tisztviselőnek? Azt jobban fizetik, mint a kistelepülésen a fizikai munkát.
telex.hu/belfold/2024/07/26/somogy-varmegye-gyermekvedelem-kozpont-intezmenyvezeto-level-utasitasok-ellenorzes

Így verik át a ner rendszerében az ellenőrzőket?
Ez a gatya kérdés roppant érdekes. A melltartót már régebben piszkurálták talán éppen a belügyben, vagy a közigazgatásban, tudjuk az is kötelező. Miért? Ki tudja?
telex.hu/belfold/2024/07/26/a-tisza-part-szerint-azert-nem-hivtak-oket-tusvanyosra-mert-a-fidesz-retteg-vitazni-a-valodi-ellenzekkel

"A Tisza Párt szerint azért nem hívták őket Tusványosra, mert a Fidesz retteg vitázni a valódi ellenzékkel"

Van egy magyar adón vita címmel műsor, ahol általában két kormánypárti beszélget, illetve vitázik egymással. De előfordult olyan is, hogy csak a műsorvezető volt egyedül. Vita, illetve malőr így nics, ez a jó műsor. Puktum. Jobb, mint egy nemzeti nemkonzultáció.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/semjen-zsolt-jot-nevetett-amikor-a-nem-mukodo-korhazi-klimakrol-kerdeztek/
semjénsalátászsoltot megkérem, hogy a munkáját -bárhol van-, legyen szíves klíma használata nélkül végezni. Autóban utazva egyik helyről a másikra IS.
Ismét bezzeggyurcsány, mert miért ne, igaz, hogy gyurcsány idejében nem volt ilyen meleg nyáron, de legyen, rúgjunk még bele, 14 év után is.
Messzemagasra emelték az orvosok bérét.
És?
Látja ennek hasznát a magyar beteg?
Elmennek így is, embertelenek így is, közönyesek így is, sok köszönet nincs a munkájukban így sem.
(tisztelet a kivételnek, de nem azok a kivételek, akik azt hiszik, hogy azok, hanem akiket a betegek tartanak annak)
Egyébként nemcsak klímák kellenének, hanem árnyékolók a betegszobák ablakára, mely szintén segítene valamit abban, hogy ne fulladjanak meg a melegben és az izzadságukban, mert nemcsak a műtőben kéne, hogy hűvösebb legyen.
Nem értem, hogy miért nem említette az I.Világháború halottait is a nevetséges magyar klíma-helyzet mellett, mint sokkal fontosabb és fájdalmasabb tényt, mely mellett eltörpül ez a kérdés.
Ez az ember annyira, de annyira, de annyira ...
Mindig elgondolokodom, hogy van-e a magyar KÓRmányban egy olyan magasabb rangú politikus, akiről jut tudnék írni, de nincs. Így versenyeznek nálam, hogy melyik nagyobb ...., mindig az, amelyiket éppen olvasom, hallom.
index.hu/belfold/2024/07/26/gyor-polgarmester-korhaz-dezsi-csaba-andras-szubintenziv/

Ez az a helyzet, amikor a beteg nevet amikor az orvosa azt mondja, hogy foggyon le.
Azért mierlőbbi gyógyulást a polgármester úrnak, és higgyen továbbra is benne, hogy nagyon jók a magyar szívdoktorok. Bízzon abban is, hogy neki (esetleg ha szüksége lesz rá ) nem kell szívműtétre egy évet várnia. Nem a doktorok miatt, hanem azért, mert nagyon sok a kezelésükre váró beteg.
Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy a tiszások elmentek-e volna vitázni Tusványosra. És melyik ment volna.
Az viszont pofátlanság és gyávaság, hogy nem is hívták meg őket.
@Neytiri1: elmentek volna-e
Ezen is mit kell szarakodni egy nyelvtani szabálynak, hogy hová teszem azt az apró e-betűt...
nepszava.hu/3244192_magyarorszag-kulonleges-gazkeszlet-oroszorszag-tarolas-draga

Valamikor néhány hónappal ezelőtt arról értekezett a kormány, hogy a gáztárolók jól feltöltöttek, ezért nem érteni, hogy mi a gond a mostani gázszálításokkal.
Egyebekben ezt a drága gázt nem lehetne az olcsóval keverve berakni a felhasználók vezetékeibe, és akkor a drágább is olcsóbb lenne? Vagy majd a téli fűtési szezonban, hogy a lakosság minél többet fizessen?
www.atv.hu/belfold/20240726/ukrajna-zsarol-kokemenyen-reagalt-zelenszkij-embere-gulyas-gergely-szavaira

"nem zsarolás".
Nekem mondjuk tökmindegy, hogy minek nevezi azt, ami egyszerűen kibaszás két országgal, csak úgy, miközben mindkét országra szüksége van villamosenergia szempontjából, háborújának finanszírozása szempontjából, az országokon áthaladó hozzájuk érkező cucc szempontjából, a két országon keresztül átmenő ő cuccának engedélyezése szempontjából.
444.hu/2024/07/26/a-csadi-missziorol-kerdeztuk-orban-gaspart-tusvanyoson?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Igazi államfériúi megynilvánulás. Magasról tesz a közvéleményre? Apukája legalább mosolyogni szokott. tanulhatna tőle.
Én csak azt nem értem, hogy az amerikai és az orosz az egymás közötti basztatást miért nem oldja meg egymás között?
Hiszen az oly ritkán szóbakerülő lehetőség megvan, a "másik" oldalról szomszédok. Miért kell a kakaskodást Európán keresztül intézni? Közel vannak egymáshoz, lehet harcolgatni egymás területén, ebben az esetben az amerikai nép is megismeri, hogy milyen az, és esetleg hatást gyakorol saját vezetőire, hogy nem kérnek belőle, mert eddig ilyenben nem volt részük és ez bizony fáj és nemcsak egy hír az újságban.
telex.hu/sport/2024/07/27/eszak-es-del-korea-osszekeverese-parizsi-olimpia-megnyito

Az is baki, hogy Észak-Koreától nem kértek elnézést, hiszen legalább annyira megsértették őket is ezzel, ismerve a két ország viszonyát, egészen biztosan nem ugráltak örömökben, hogy Dél-Koreát összerakták Észak-Koreával.
Egyébként ez annyira fontos, ha valaki komolyan veszi a munkáját és ilyen nagy nyilvánosságot kap valami, hogy összetéveszthetősége miatt még inkább jobban oda kell figyelni, hogy sikerüljön a megfelelő nevet használni.
Ez olyan baki, ami nem jöhet(ne) létre...
alfahir.hu/hirek/eus-szovivo-a-koolajszallitas-ukran-korlatozasa-magyarorszagnak-es-szlovakianak-sem-okoz-problemat

Van 90 napra tartalék, ezért ejráérünkarramég, mondja brüsszel.
Mikor fogunk kapkodni? A 79-ik, vagy a 85-ik napon?
Gondolkodnak.
Nem igazán tartják problémának, hogy egy jó sok pénzzel támogatott, eu-tagnak akaró ország ilyen lépést hoz másik két, már taggal szemben.
Mi várható egy ilyen országtól, ha már bent lesz?

"a kérdéses ügyet illetően csak az Európai Bizottság hozhat döntést."
Tehát a döntést, amit akkor hoztak, hogy nem kell a két országnak azonnal leválnia az orosz függésről, most milyen szerencse, az ukrán egy csap elzárásával megoldotta és nem nekik kellett (?) kimondani.

A két ország kénytelen más megoldást keresni, mert brüsszelre várni 90 napig is akár, kicsit rizikós.
Gondolom, ismerve őket, a megoldás nem biztos, hogy tetszeni fog nekik, mivel nem a két országot és lakosságát védik.
Vajon mit szólnának arra, hogyha a szlovák beváltaná a fenyegetését és nem adna áramot?
Azt rögtön megtárgyalnák és köteleznék, hogy azonnal állítsa vissza a szállítást, mert a lakosságot éri kár?
www.portfolio.hu/gazdasag/20240724/valaszcsapassal-fenyegette-meg-szlovakia-ukrajnat-a-lukoil-ugy-miatt-700417
És ha a magyar is leállítaná?

Ha az egyik fél megsért egy nemzetközi megállapodást, és nem kap érte ejnyebejnyét, akkor ha a másik is, mit kap brüsszeltől? A két rosszalkodó országra is legyintenének, hogy ejráérünkarramég és addig nem megy az áram?
www.youtube.com/watch?v=Ht6WryRcfmE
Melyik és mennyit jótékonykodik?
És boldog emberek egyébként?
Cseppet sincs lelkiismeret-furdalásuk?
Egyáltalán lelkiismertük van?
Még többet akarnak még?
Mennyit keresnek náluk a kisemberek?
Milyen munkahelyet teremtenek?
Dolgoznának maguknál?
www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/07/bajba-kerulhet-ukrajna-ha-nem-tud-megallapodni-hitelezoivel

Azért úgy költeni a pénzt, hogy ingyen kapják, amit pedig hitelre, ott még alkudozni, és közben elzárni egy csapot, amiből neki is volt pénze, és közben markot tartani és követelni, és minket szidni folyton és csesztetni, hogy ki kéne minket rúgni,
hát... tényleg normális ez így, kedves dolgozó és adót fizetők (többek között oda és arra)?
Ez tényleg elfogadható így évek óta, és még ki tudja hány évig, aztán pedig a felzárkóztatásra, újjáépítésre költeni? Az önfeláldozás ilyen mértékben megéri, és az önzés, mint létező rossz(?) tulajdonság nem szólhat közbe, hogy lófütyit?
Ismét jó lenne értelmes, úgy gondolkodó gondolatait olvasni, aki szerint igen, ezt így kell és jó ez nekünk.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-ki-kell-terjeszteni-a-csaladtamogatast-a-magyarok-lakta-teruletekre-az-orszaghataron-kivulre-is/

"például a családtámogatási rendszert - ki kell terjeszteni teljes egészében a magyarok lakta területekre az országhatáron kívülre is." mondja a pénztszóróorbán.

Szerintem először a Magyarországon élő gyerekek szegénységét kéne felszámolni, aztán jótékonykodni a csíkon kívül.
Van elég rossz körülmények között élő gyerek itt is.
süti beállítások módosítása