Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Az emberiség őstudásának nyelve Az ősműveltség az ős-etimonok révén 68 százalékban él nyelvünkbe... (2021.05.11. 16:08) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

13127 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr9912721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

index.hu/belfold/2021/03/21/nem-kapott-szazszazalekos-tappenzt-nagyivan-haziorvos/

A fidesz és kormánya megvédi az embereket? Ja, ígéretekkel. De hol vannak a tettek?
Na, akkor mi is van ezekkel a vakcinákkal, meg a nyájimmunitással, meg az átoltottsággal, meg akármivel?

index.hu/belfold/2021/03/20/koronavirus-oltas-pcr-teszt-pozitiv/

Erről miért nem beszélt már egyszer ország-világ előtt Kásler nertárs, aki állítólag a nemzeti erőforrások minisztere? A halott királyok csontjainak kutatása közben esetleg nem ér rá? Pedig harcban vagyunk, mégpedig a vírus ellen, mondta egy nertársa.
"A rezidensszövetség szerint ezek a kijelentések a járvány csúcsán csak arra jók, hogy időnként háttérbe szorítsák a sajtóban a járványhelyzet érdemi bemutatását és eltereljék a közvélemény figyelmét arról, „hogy a már most is minden rekordot megdöntött fertőzések és halálozások számának további növekedését, az egészségügyi ellátás végzetes túlterhelődését csak az oltások mindenki általi beadatása, elegendő vakcina rendelkezésre állásig pedig csak a kötelezően előírt védelmi intézkedéseken is túlmutató felelősségteljes egyéni magatartás tudja megakadályozni”."

444.hu/2021/03/20/a-magyar-rezidens-szovetseg-szerint-orban-inasozasa-csak-hatterbe-szoritja-a-valos-helyzet-bemutatasat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-magyar-rezidens-szovetseg-szerint-orban-inasozasa-csak-hatterbe-szoritja-a-valos-helyzet-bemutatasat
444.hu/2021/03/22/az-egesz-eu-ban-a-magyar-allam-mukodik-a-legdragabban?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=az-egesz-eu-ban-a-magyar-allam-mukodik-a-legdragabban

Fidesz és kormánya jobban teljsít?

Emlékszik még valaki arra, hogy mit is mondott Orbán a szocik költekezéséről? Majd ők rendbe teszik az állami működést, és olcsóbban. MI LETT BELŐLE?
24.hu/fn/gazdasag/2021/03/22/koronavirus-koltsegvetes-sport-orban-kormany-atcsoportositas-egeszsegugy/

"Hiába a válság, egy év alatt 289 milliárd forintot költött sportra az Orbán-kormány", minközben olyanokat olvasni, hogy nem fizetik a teljs táppénzt a munkahelyen megkovidosodott tanároknak, orvosoknak, ápolóknak.

Azért érdekes, hogy oltakozni egyik politikus, még Orbán sem a sporotolókhoz megy, hanem a lenézett egészségügyiekhez.
24.hu/belfold/2021/03/23/harmadik-hullam-sport-vilagversenyek/

Mi fideszesek megvédjük a magyar enbereket. Ki is mondta ezt?

"A verseny ellenőrzésekért felelős Pócs Róbert azt nyilatkozta, hogy jelenleg hét kardozó van karanténban az egyik fővárosi hotel elkülönített emeletén. A sportolók közül három japán, egy francia, egy marokkói, egy venezuelai és egy görög nemzetiségű. Egyedül a görög kardozónő lázasodott be, illetve produkált egyéb tüneteket. A Blikk viszont idézi a francia L’Équipe-et: a lap információi szerint ennél jóval több, közel harminc sportolónál, edzőnél, bírónál mutatták ki a fertőzést közvetlenül a hazaérkezésük után. A német Frankfurter Allgemeine Zeitung pedig egyenesen megkérdőjelezte az olimpiai kvalifikációs versenyek megrendezésének észszerűségét, illetve a Budapesten használt egészségügyi előírások hatékonyságáról is kritikusan írt....
Ezzel szemben mi mindent vállalunk, ami valószínűleg nem szakmai kérdés, sokkal inkább politikai."

SZÉGYEN!
24.hu/belfold/2021/03/23/eltunt-egy-beteg-egy-jozsefvarosi-korhazbol-foto/

"A VIII. kerületi rendőrök jelenleg is keresik a 19 éves ... -ot. Hétfő délután egy józsefvárosi kórházból engedély nélkül ment el, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem adott magáról."

Tessék mondani, hol van leírva, hogy aki kórházba kerül bármilyen okból, az onnan csak engedéllyel jöhet el? Nem valami személyi szabadság korlátozása ez?

Hiszen vannak igazoltan kovidosok, akik otthonukban lehetnek karanténban. A kórház nem karantén.
index.hu/belfold/2021/03/22/koronavirus-betegseg-jarvany/

Ez a hölgy egy otthonában ápolt fertőzött volt. Vajon ő kapott vakcinát mielőtt fertőzőtt lett?
Egy kis fideszes sandaság? "... a baloldal abban látja az esélyt annak érdekében, hogy hatalomra jusson, ha minél többen halnak meg a vírus miatt.", mondta Shanda Tamás.

Vajon szokott néha gondolkodni? Mert ik is járnalluxu repülővel a Maldív szgetekre, meg Dubajba? Netán csak nem a Gyurcsá nyék?;Đ

index.hu/belfold/2021/03/20/schanda-tamas-gyurcsanyozott-egyet-vakcina-koronavirus-tamogatas-kormany/

Arról miért nem beszél, mit tesz a fidesz és kormánya annak érdekében, hogy minél kevesebben haljanak meg?
Pofon a fidesznek a fidesztől?

24.hu/belfold/2021/03/23/rogan-barbara-fold-hitel/

A kormánypártiak szerint is csak politikai kapcsolatokkal lehet olyan hitelt kapni, amiből Rogánék terveztek földet venni

Valaki egyszer beszélt arról, hogy mit kell csinálni azzal, aki a közpénzből jogtalanul vesz ki. Mi a fenét is kell csinálni?
index.hu/kulfold/2021/03/23/a-fidesz-a-nepparti-tagsag-mellett-a-szakbizottsagi-pozicioitol-is-elbucsuzhat/

Tamáska de kritikus lett hírtelen. Arról bezzeg hallgat, hogy a magyar parlamentben a független képviselőknek mennyivel kisebb a joguk, mint a párt frakciókban lévőknek. Ez nem gond neki?
24.hu/belfold/2021/03/24/koronavirus-korhazak-adossaga-2/

"plusz 3,4 milliárddal február 28-ra 22,851 milliárdra duzzadt a beszállítóknak ki nem fizetett, lejárt számlák ellenértéke."

Semmi gond, a ner haverok pénztárcáját bírja tömi a magyar turisztikai ügynökség?

24.hu/belfold/2021/03/24/keszthely-helikon-paar-attila/

Vajon hány ember megélhetését veszélyezteti a kórházak adósságának ki nem fizetse? Fontossági rangsort a ner kormánya nem ismer?
444.hu/2021/02/28/felszamoltak-kosa-lajos-csaladjanak-rejtelyes-szazmilliokkal-erintett-ceget?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Felszámolnak egy céget, amelyik nem dolgozik? Na és?

Bár azért én szívesen "tanulnék" olyan cégnél, ahol a cégnek "„Sem a vásárlás előtt, sem utána nem volt egy fillér bevételük sem (nem csináltak semmit), viszont a vásárláskor hirtelen keletkezett 160 millió bevételük” – írja posztjában Hadházy, aki ehhez hozzátette, hogy „a Kósa család így egy fantomcégen négy év alatt 220 milliót keresett minden munka nélkül”."

Nem egy rossz üzlet.
444.hu/2021/03/25/u272-halottat-jelentett-az-operativ-torzs?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=u272-halottat-jelentett-az-operativ-torzs

Basszus!:(

"Lakosságarányosan az elmúlt két hétben nálunk haltak meg a legtöbben Európában."

Most miért nem nagyplakátol a fidesz, hogy jobban teljesítenek?

Nem az ország, hanem ők, akik népnemzeti konzultációval akarják a járvány elleni harcot megvívni. Pedig ez a kormány és párja feladata, erre kaptak felhatalmazást, nem az állandó konzultálgatásra, amivel csak a felelősséget tologatják a népre.
@látjátok feleim szümtükkel: "a rossz halálozási arány ellenére Gulyás szerint eredményes a magyar védekezés.
Szerinte ízléstelen összehasonlítgatni a különböző országok halálozási statisztikáit.
A kormány mindig jó időpontban rendelte el a szigorításokat – tette hozzá.
A magyar járványügyi intézkedések következetesek, Nyugat-Európában kapkodás volt több helyen.
Gulyás szerint a “legmagasabb halálozásra vonatkozó vádak nem felelnek meg a tényeknek”.
Ez pedig a miniszter szerint azért van, mert Magyarországon több olyan halálesetet is írnak fel koronavírusos halálnak, amit más európai országokban nem számítanak ebbe bele."
Gulyás Gergely 2021.03.25. Kormányinfó
24.hu/belfold/2021/03/25/vadai-kover-buntetes/

Meg vagyok sértve, mint választó. Mi az, hogy kiküldik a választott képviselőt a parlamenti üléséről? Hol vagyunk? A kalandozások korában?
Megáll az ész, és egyhelyben toporog.

24.hu/belfold/2021/03/25/meglepett-egy-no-a-korhazbol-torteno-atszallitasa-kozben-budapesten/

Mi a fenét csináltak az átszállítást végzők, ha egy térben és időben nehezen tájékozódó betegre nem vigyáznak. MI FOLYIK EBBEN AZ ORSZÁGBAN AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN? Ez lenne a világszínvonal?
"A Európai Parlament (EP) kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával – szögezték le az EP képviselői csütörtökön, a brüsszeli plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásukban.
A 529 szavazattal, 148 ellenszavazat és tíz tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a képviselők mindenekelőtt arra emlékeztettek: ha a tagállamok nem tartják tiszteletben a jogállamiságot, az veszélyeztetheti az Európai Unió költségvetését."

24.hu/kozelet/2021/03/25/ep-jogallami-mechanizmus/

Fidesz reakciója: "az európai baloldal az állásfoglalás elfogadásával nyíltan megfenyegeti az Európai Bizottságot, példátlan politikai nyomás alá helyezi, ha ugyanis nem bünteti meg azonnal és visszamenőlegesen a politikailag másként gondolkodó tagállamokat, akkor szigorú következményekre számíthatnak."

Basszus!

A 148 ellenszavazó képviselő kivételével mind baloldali? Talán még is csak eggyel többen vannnak a baloldalon, vagy jobban tudnak valamit a jobboldalnál?
24.hu/belfold/2021/03/29/koronavirus-falus-andras-immunologus/

"Falus szerint semmiféle genetikai háttere nincs annak, miért van hazánkban ennyi áldozata a járványnak, úgy véli, ez azt mutatja, hogy a magyar egészségügy nagyon rossz állapotban van, ezért pedig az elmúlt 30 év valamennyi kormánya felelős."

Csúnyát ne mondjak!

A húsz évesek az elmúlt tízben lettek felnőttek. Ki is a felelős?
Azon túl ilyen jó állapotban az elmúlt harmincban, de nem túlzás talán az elmúlt száz év sem, soha nem voltak a közpénzzel telenyomott szállodák, templomok, stadijonyok. Talán a sorrendben nem az egészségügynek kellene az első helyen állni, ha már minden kormány felelős? Vagy ezt már elkúrta az utolsó is?
444.hu/2021/03/30/bige-laszlo-valahogy-belekenyszerult-hogy-szazmilliokat-adjon-a-fradinak?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=bige-laszlo-valahogy-belekenyszerult-hogy-szazmilliokat-adjon-a-fradinak

„Elég sok eszköz van a kezemben, ha nagyon kell. Amit nem szeretnék használni. De sok ilyen van. Megfelelő információkkal is rendelkezem, dokumentációkkal. Olyan dolgokról, amiket nem félek elővenni, ha nagyon muszáj.”

?????
24.hu/belfold/2021/04/02/koronavirus-pecs-arva-halal/

Talán még is korábban be kellett volna zárni az iskolákat?

Na, lássuk most hogy védi meg a fidesz a családokat!
Az árvák mehetnek intézetbe egymástól elszakítva?
www.atv.hu/belfold/20210402-varju-magyarorszagnak-lenne-penze-csak-a-kormany-masra-kolti/hirkereso

"...tegnap éjszaka a kormány 50 milliárd forintot osztott szét vadászati világkiállításra, sport- és turisztikai támogatásra."

Kell ez, a kovid majd megszűri a népet? A sarki fodrász meg már három hete nem keresett egy fillért sem.
index.hu/belfold/2021/04/02/500-ezer-forinttal-fizetnek-ki-a-jogsertett-rokkantakat-ha-lemondanak-sokmillios-jarandosagukrol/

Semjén úr védi a magyarokat? Ja, két vadászat közt megfájdult a hasa, és kínjában taláta ki, hogy ne fizessék ki azembeeknek ami jár?

Miért meri azt gondolni, hogy egy bírósági kártérítés törvennyel csökkenthető?
index.hu/belfold/2021/04/05/rendorsegi-felhivas-eltunt-szemely-ferfi-horvath-jozsef-korhaz-beteg/

Valami hibádzik.

Párom kovidos kórházból éjjel kétszer akart hazajönni. Felöltözött, összepakolta a holmiját és elindult ki, de a személyzet útközben megérdeklődte hová lesz a menet, és visszakísérték az ágyába. Ő ezt utólag tudta meg a nővérektől. Magyarul nem volt magánál.

Talán kicsit jobban kéne szervezni a kovidos betegek örzését. Vagy legalább is a ki-be járatok örzését.
Na, mit hoz a polgármstereknek a nyuszi? Tojást? Neeeeem. Cukrot? Neeeeem. Hát? PÉZT. Közéből.

index.hu/belfold/2021/04/05/torvenymodositas-kecskemet-szemereyne-pataki-klaudia/
444.hu/2021/04/05/ha-betoltotte-a-tizennyolcat-akkor-mar-nem-fogyatekos-tobbe?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ha-betoltotte-a-tizennyolcat-akkor-mar-nem-fogyatekos-tobbe

Szomorú ügy, de talán a szülőknek is kellett volna erről már a gyerek serdülése során tájékozódni, és a gondnokság alá helyezési pert még a 18-ik születésnap előtt elindtani. Ami nem szégyen.
Az állam alapból felnőttként kezeli, és ennek sajnos ezek a követelményei, hogy legyen szamélyigazolványa, stb. Ha ügyei vitelére képtelen, akkor a szülők vagy a gyámhatóság indathat pert, de anélkül sajnos a gyerek felnőtt, és bírói ítélet nélkül senki nem vonhatja kétségbe, hogy tudja az ügyeit intézni.

Ugyan ez a helyzet a leépülő idősekkel is, a család szégyel pert indítani, pedig ez a jogszerű út.

Beteg gyermek esetén a gyámatóság nem biztos, hogy tud erről, mert a szülő tudja intézni a gyereke ügyeit. Az idős és leépülő felnőttről sincs a gyámhatóságnak információja, ha senki nem jelzi azt a hivatalnak.
www.atv.hu/belfold/20210406-novak-katalin-megszolalt-petry-kirugasa-utan-felhaborit-a-velemenyterror/hirkereso

Tesssék már mondani, az mióta magánvélemén, hogy egy interjúban a mások magénéleti dolgaival foglalkozik egy foci edző? Novák nagysasszon nem összetéveszti a szez(l)ont a fazonnal?
24.hu/fn/gazdasag/2021/04/08/lakas-moratorium-bank-adossag/

Így szívatja a kormány "segítsége" a naív magyar polgárt. De a polgárnak is lehetne annyi esze, hogy mielőtt megszívatja saját magát, utána lapoz a tényeknek.
index.hu/kulfold/2021/04/08/kmksz-karpatalja-magyarsag-palyazat-digitalis/

Nincs baj a külföldön élő magyarok támogatásával, de mi van a Deutsch Tamás által menedzselt szélessávú internetet minden háztartásba programmal? Talán ez a covidos távoktatás most megmutatta valós eredményét.
444.hu/2021/04/08/a-rasszista-es-szexista-kijelentesei-miatt-bepanaszolt-szegedi-foiskolai-professzor-marciusban-kapta-meg-a-magyar-erdemrend-lovagkeresztjet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-rasszista-es-szexista-kijelentesei-miatt-bepanaszolt-szegedi-foiskolai-professzor-marciusban-kapta-meg-a-magyar-erdemrend-lovagkeresztjet

Érdemrendet az arra érdemesnek? Vakok és gyengénlátók akik a javaslatot tették, vagy csak szándékosan becsukták a szemüket?

Esetleg ez a hivatalos keresztény-konzervtív elvát magatartás? Így kell beszélni más emberekről akik nem tetszenek nekünk?
24.hu/fn/gazdasag/2021/04/09/koronavirus-moratorium-kamat/

Így kell megszívatn a hiszékeny embeeket?

Talán ezekről a körülményekről a hitelmoratórium kitalói nem is tudnak? Mármint arról, hogy a banki költségre nincs moratórium, és annak szerződéses feltételeire nem terjed ki a kormány nagylelkűsége?
Met miről is szól a hitelmoratórium? Hát arról, hogy a hitelt nem kell fizetni egy ideig. No de a hitelelzés költsége, az nem hitel.

Mellesleg a magyar nép annyira birka, hogy lusta utána járni a dolgainak, elhisz mindent bemondásra. Pedig az élet nem ulti.
www.portfolio.hu/gazdasag/20210410/a-korhazak-egesz-egyszeruen-nem-tudnak-fizetni-a-beszallitoknak-477916?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"A magyar kórházi rendszert 4500 kis- és közepes vállalkozás látja el eszközökkel és szolgáltatásokkal, ebben az élelmiszer-ellátástól a komoly berendezésekig minden benne van. Ebből következik, hogy több tízezer család megélhetése függ a kórházi rendszer kifizetésétő..."

Akkor mi is van azzal, hogy a kormány megvédi a munkahelyeket, és az embereket? A beszállítók és alkalmazottaik nem emberek? Bezzeg stadijonyra, szállodai, turisztikai támogatásra futja?
www.atv.hu/belfold/20210410-ket-lepcsofokkal-emelkedik-a-talajszint-fole-a-balatonlellei-kilato/hirkereso

Mit is mondott a fidesz Orbánnal az élen? Merjünk nagyot álmodni.

Képzeljük el, hogy ez egy kilátó, bár én inkább csak két lécső magass karámnak látom.
index.hu/gazdasag/2021/04/14/tiborcz-istvan-mnb-koronavirus-jarvany-hitel/

"Egy tavaly májusi hír szerint Tiborcz István 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt.-ből a cég 2019-ben elért 4,8 milliárd forintos rekordprofit után."

Nincs ezzel baj, ha az embernek saját lábon álló felesége van. De azért elgondolkodtató, hogy a kivett osztalékból nem a cégre kéne költeni, és hanyagolni az állami kedvezményes hitelt? Főleg akkor, ha a "Az NHP Hajrát a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállakozásoknak hirdették meg..."?
A nap ( év? ) találós kérdése:

"...egy néhány százmilliós eredménytartalékkal rendelkező vállalkozás, ami a korábbi években pár száz milliós árbevételből veszteségesen működött, hitel és kölcsön felvétele nélkül hogyan finanszírozhatott kétmilliárdos beszerzést."?????

444.hu/2021/04/15/megtizszerezte-arbevetelet-a-kinai-vakcinak-beszerzesenel-kozvetito-ceg?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=megtizszerezte-arbevetelet-a-kinai-vakcinak-beszerzesenel-kozvetito-ceg
Olvasni mostanában hírekben, hogy emberek eltávoznak a kórházból, és ismeretlen helyre mennek. Utóbb néha kiderült, hoyg covidos osztályon volt, mint pl. a letartóztatott kínai.
Ezen elgodolkoztam két okból is.

Egyrészt kórházba még a covidos is saját akaratából megy, nem kényszer hatására.
De! A covidosok olyan gyógyszerezésben részesülnek, ami a tudatot befolyásolja ( párom kétszer öltözött fel éjszaka, és akart hazamennyi, amire később nem is emlékezett, úgy mondták el neki ). A befolyásolt tudatállapot viszont korlátozott cselekvőképességet jelent.
Idegrendszeri gondokkal kezet betegek osztályán zárják az osztály ajtóját, kimenni így a beteg nem tud. Nem lehetne esetleg valami hasonló megoldást alkalmazni a "kómás" betegek vonatkozásában is, hogy ne tudjanak elbóklászni?

Másrészt minden kórházban látogatási tilalom van, elméletileg a bejárást szigorúan ellenőrzik. Ha jól emlékszem, még az adatokat is felírják ki, és miért akar bemenni. Miért nem tud feltünni senkinek, hogy valaki ki akar menni, aki nem is "ment" be?
index.hu/belfold/2021/04/15/hajlektalan_kijarasi_tilalom_buntetes/

Tessék már megmondani milyen kijárási tilalmat szeg meg az, akinek nincs lakása, és az utcán él?
"Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak...", mondta Orbán Viktor, és közben nem égett az arcán a bőr.

index.hu/belfold/2021/04/19/belfold-orban-viktor-szuperliga-foci/

Persze savanyú a szőlő, ha a tej fölét mások akarjűk leszedni.
MIVAN?????

24.hu/fn/gazdasag/2021/04/19/ingyenes-covid-oltas-csak-kormanyzati-igeret/

"...nincs a Covid-oltásról és annak ingyenességről rendelkező jogszabály,..."
?????Ezmiez?

24.hu/belfold/2021/04/19/covid-gyorsteszt-kina-kormanyhivatal/

Ezek után majd a háziorvosokra fogja a kormány, hogy nem végezték el a teszteléseket, pedig ők adták hozzá az eszközt is?
Sziasztok, akik vagytok.

Egy beszélgetésben szóba került a Varánusz.
Fabius-ról mit lehet tudni?

Köszönöm,
www.atv.hu/belfold/20210426-szel-bernadett-remhirterjesztes-miatt-jelenti-fel-a-kormanyt/hirkereso

Erre mondta Dömötör Csaba államtitkár, hogy természetes ha "vitatkoznak a szakértők a témában". www.atv.hu/belfold/20210426-domotor-csaba-megszolalt-az-oltasi-es-halalozasi-adatokrol-szolo-vitatott-tablazatrol/hirkereso

Az egészben csak az a baj, hogy a táblázatot nem a szakértőknek, hanem azembereknek csinálták, és tették közzé, azok meg csak a számokat látják, mert nem "szakemberek".
444.hu/2021/04/26/kevesen-voltak-a-fideszesek-a-tobbseghez-ugyhogy-elhuztak-a-szavazast?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kevesen-voltak-a-fideszesek-a-tobbseghez-ugyhogy-elhuztak-a-szavazast

""Ez a meghackelése a szavazásnak, addig húzta az időt az elnök úr, amíg megérkezett a fideszes többséget biztosítani tudó képviselő. (...) Ez a megcsúfolása direktben a demokráciának, és ez fölháborító" - mondta Szél Bernadett, és ezután az ellenzékiek kivonultak az ülésről."

Ja, kérem a fideszben ilyen a jogállam.
24.hu/kozelet/2021/04/28/koronavirus-varos-oltasi-adatok/

"Az Átlátszó március végén fordult közérdekű adatigényléssel a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK), hogy képet kapjanak arról, milyen az átoltottság a nagyobb városokban, de nincs ilyen nyilvántartása Müller Cecília hivatalának. Az Operatív Törzset és az Országos Kórházi Főigazgatóságot is hiába kérdeztük: előbbi nem válaszolt, utóbbi pedig közölte, hogy nem rendelkezik ilyen adatokkal."

Akkor honna tudják pl. azt, hogy mennyien regisztráltak, és mennyi ember van egyszer, illetve kétszer beoltva? Hogy tudják így azt ellenőrizni, nem éltek- már visza a vakcina szétosztásával?

Kicsit átlátszó, és sumák ez a válasz. Vajon mit takargatnak?
index.hu/belfold/2021/04/28/kosa-lajos-az-onkormanyzatokrol-atv-egyenes-beszed-budapest-debrecen/

Ezek szerint Kósa még azt nem is tudja, hogy a gépjárműadó nem marad az embereknél? Ja, és elvették az önkormányzatoktól.
„Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké”

444.hu/2021/04/28/soha-ne-lehessen-idegeneke-ezzel-magyarazta-egy-fideszes-kepviselo-hogy-miert-kellett-ner-es-alapitvanyokba-atjatszani-az-orszag-kozvagyonat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=soha-ne-lehessen-idegeneke-ezzel-magyarazta-egy-fideszes-kepviselo-hogy-miert-kellett-ner-es-alapitvanyokba-atjatszani-az-orszag-kozvagyonat

Na már most ha az alapítvány önállóan gazdálkodik, akkor miért ne adhatná el pl. a MOL részvényeit idegeneknek? Főleg, ha azok többet akarnak fizetni érte, mint a magyar oligarcsák.
24.hu/belfold/2021/04/28/orokbefogadas-homoszexualis-meleg-novak-katalin-szivarvanycsalad-lmbt/

Tessék már megmondani, hogyha a homoszexuális ellentétes nemű féllel él házasságban, az emennyivel egészségesebb család? Hazudnak reggel, délben és este a gyereküknek?
24.hu/kozelet/2021/04/29/kozvagyon-alapitvany-fidesz-magyarazat/

No és mi a helyzet a letelepedési kötvénnyel befogadott idegenekkel, a sógor, koma, jóbarátokkal?
"Alapítványba szervezik ki az épülő Fudan Egyetemet, de a felvett hitelt a költségvetéssel fizettetik ki
Az egyetem fenntartását is költségvetési forrásokból finanszíroznák."

24.hu/kozelet/2021/04/28/fudan-egyetem-budapest-usa/

A fidesz nem aggódik, pedig az egyetemet közpénzből fogják működtetni, élvezni meg a haverok fogják? Mellesleg mi lesz benne a kínai, a sok építő munkás, akik a falakat csinálják?
Írják, hogy Ukrajnában eddig több, mint 44 ezren haltakmeg a corona vírus okozta fertőzésbe.
Azt is olvasom, hogy mai napig kis hazánkban 27540-en halatak meg ugyan ilyen okból.
A különbség annyi, hogy Ukraja lakossága 40 millió, mi meg nem haladjuk meg a 10 milliót.

Magyarul mi jobban teljesítünk?:(
Orbán Viktor jobban teljesített?

index.hu/belfold/2021/04/30/pfizer-oltas-pentek-semmelweis-egyetem-koranyi-sandor-utca/

Ja, hát kell a soro kívüli oltás, mert akkor nem lehet nyitni, ha nem lesz estig 4 millió beoltott?
Vajon ebbe a számba a kétszer oltottakat kétszer számolják be?
Merjünk nagyot mondani?

444.hu/2021/04/30/osszeomlok-mar-az-idegtol-nem-jutott-mindenkinek-pfizer-a-honved-korhaznal?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=osszeomlok-mar-az-idegtol-nem-jutott-mindenkinek-pfizer-a-honved-korhaznal

"A tömeget csak növelte, hogy nem sokkal később Orbán Viktor bejelentette: legközelebb csak hetek múlva lehet Pfizerhez jutni, mert most félreteszik az adagokat a 18 éven aluliaknak.
Pont ezért voltak sokan csalódottak a Honvéd kórháznál, amikor először a Pfizer, majd a Szputnyik is elfogyott."

Merjünk jól szervezni? Vagy csak a jobb kéz nem tudja mit csinál a hivatal?
"Az aktív korú online népesség inkább pesszimistán látja a magyar egészségügy jelenlegi és jövőbeli helyzetét is: a válaszadók kétharmada egyértelműen elutasítja azt az állítást, miszerint a „magyar egészségügy Európa élvonalába tartozik”, a válaszadók majdnem fele egyetért azzal, hogy „a magyar egészségügy összeomlóban van, a jövőben pedig az is előfordulhat, hogy megszűnik a közellátás”."

index.hu/chart/2021/04/30/kozegeszsegugy-halapenz-beremeles-ellatas-kutatas/
24.hu/fn/gazdasag/2021/05/01/novemberi-nyugdijemeles-titok-ki-dont-rola/

Jól szervezett és jl működő kormáyzat esetén miért nem tudnak a hivatalok nirmális válszt adni?

"...az adatvédelmi hatóság azt javasolta, hogy közvetlenül a Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli miniszteréhez, Novák Katalinhoz forduljunk kérdéseinkkel. Megtettük március 29-én, de bő két hét alatt semmilyen visszajelzést nem kaptunk. Április 13-án ezért közérdekű adatigénylést adtunk be, amire 15 nap után reagáltak. Leírták, ami a nyugdíjtörvényből kiolvasható."

Miért gondolja Novák Katalin, akinek még tácája sincs, hogy csak ő tud jogszabályt olvasni? Egyébként sem azt kérdezték a hivatalától, hogy miként kell jogszabályt olvasni.
Egy kissé lekezelő a hozzálállás a kormány oldalon, pedig tíz év után lehetnének elegánsabbak is.
Vagy valaki rossszul alszik éjszaka, és reggelre kifundálja, hogy mivel lehet növeni a kormány népszerűségést a választás felé haladtával? Szerintem ilyen hozzállással nem nagyon.
"Azoknak a Pfizer-vakcináknak egy részét is felhasználták pénteken, amelyeket az eredeti tervek szerint második dózisként tartalékoltak volna"

Ja, így van a négymillióban csak egyszer beoltott is, nem is kevés. A fene enné ezt a sok számot!

index.hu/belfold/2021/05/01/masodik-dozisra-felretett-vakcinakat-is-bevetettek-a-negymillios-merfoldkoert/
@GeoCracker: én ennyit olvastam itt a varánuszon....

"
hahópihehh 2020.08.14. 11:33:45
egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akkor már érthető, h miért maradt ilyen hirtelen abba a blog. sajnálom :(

Tahótlanítok
Válasz erre
hahópihehh 2020.09.22. 14:18:26
@pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akkor már érthető, h miért maradt ilyen hirtelen abba a blog. sajnálom :("
@magándemokrata: Köszönöm!
Ha nem is sok info, de ezt is köszönöm.

Csak remélem, hogy nem létrát keresni indult az éjszakába.....
444.hu/2021/05/05/ugy-szavazott-a-parlamentben-egy-fideszes-kepviselo-hogy-karantenban-kellett-volna-lennie?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ugy-szavazott-a-parlamentben-egy-fideszes-kepviselo-hogy-karantenban-kellett-volna-lennie

Vajon a karantén szabályainak a megszegésért milyen büntést kap? Esetleg házmester nertárr is mgbüntethetné a képviselők veszélyeztetésért? Vagy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek szabály lépett hatályba?
Köszönöm amit az off-ban írtál.
Tudom, hogy nem fogsz válaszolni nekem, csak szerettem volna, hogy tudd.
index.hu/belfold/2021/05/06/belfold-hadhazy-akos-valasztas-csalad-kamupartok-zusclah-janos-tancsics-peter/

"Az elmúlt tíz évben nagyon sok olyan ügyet láttunk, amelyikbe korábban kormányok buktak bele. Egy normális világban ekkora lebukás után, egy választási csalásba keveredett kormánytag esetén is kormányválság robbanna ki. Ma már nem demokráciában élünk, de ez a dokumentum mégis fontos: közvetlen bizonyíték arra, hogy a Fidesz legfelsőbb körei állnak választási csalások mögött."

Van itt normális világ?
"Nálunk a kabinet készíttet milliószámra hamis közokiratot, és minden korábbinál súlyosabban bünteti annak esetleges meghamisítását."

24.hu/belfold/2021/05/09/covid19-vakcinak-vedettsegi-igazolvany-kozokirat-hamisitas-sandor-zsuzsa-velemeny/

Semmi gond, mert Völner Pál megpróbálta megmagyorózni: "...az igazságügyi tárca miniszterhelyetteseként azt tudja biztosan állítani, hogy „a védettségi igazolvány használata, a szolgáltatások igénybevételének ahhoz való kötése nem ütközik semmiféle törvénybe”.";D
index.hu/belfold/2021/05/09/eger-meszaros-lorinc-hotel-felujitas-ado-tamogatas/

Szegény milliárdos oligarcsáknak nem fussa a sok-sok osztalékból felújításra, meg fejlestésre?
444.hu/2021/05/10/csaknem-5-milliardos-veszteseget-hozott-ossze-vajna-timea-oroksege?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=csaknem-5-milliardos-veszteseget-hozott-ossze-vajna-timea-oroksege

Figyeles? "A 24.hu szerint a Cinergi volt Vajna delaware-i offshore érdekeltsége, amibe luxemburgi és amerikai offshore vállalatokon keresztül folyhatott a magyar kaszinók nyeresége a tengerentúlra."

Akkor hogy is van ez a fidesz logika? A magyar oligarcsa a magyar nyereséget kiviheti külföldre offshore cégeken keresztül, a külföldi befektető meg ne vigye ki a befektetéséből származó nyereségét? Pedig Vajna a kazsinókba nem is sokat fektetett be, kapta ő azt az államtól anélkül is. Vajon miért?
24.hu/belfold/2021/05/10/balatoni-kor-toth-balazs-laposa-bence-magyar-turisztikai-ogynokseg/

Minden fidesz szentnek maga felé hajlik a keze? Aki nem fideszes, az meg kimarad mindenből, mint kutyaszar a hóból?
"Az emberiség őstudásának nyelve

Az ősműveltség az ős-etimonok révén 68 százalékban él nyelvünkben...", írta valahol Matolcsy György. Aki ugyébár a magyar jegybank elnök, és állítólag közgazdász.

Mérhetetlen örömmel tölti el ősimádó lelkemet, hogy napjaink miniszterei olyan dolgokkal foglalkoznak, ami nem a tárcájuk feladata. Pl. Kásler nertárs ősmagyarság kutató és szagértő, a jegybank elnöke meg nyelv ész. Csak szegény minseterelnökünk nem állt még elő semmi féle olyan tudással, amilyet miniszterei produkálnak. Szerintem pedig tudni kéne felmérnie, hogy ha a kinevezettjei nem a feladatukkal foglalkoznak, az nem a hatékony kormányzás eszköz. Mert ami időt másra szánnak, azt nem a feladataik ellátására fordítják.
süti beállítások módosítása