Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2020/08/05/iskolaorseg_jelentkezes_eloszures_lemorzsolodas/ Hát ez nem valami jó... (2020.08.05. 12:20) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

12545 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr5212721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

24.hu/kulfold/2020/06/24/diplomata-utlevel-indoklas-sportolok-vallalkozok/

Ez teccik:
"Diplomata-útlevelet kapott a külügytől Lénárd András, a Tiltott Csíki sört gyártó cég vezetője is, aki interjúnkban ezzel kapcsolatban azt mondta:

A diplomata státusz inkább feladat, mint kiváltság. Amúgy meg vannak dolgok, amik csak úgy megtörténnek velünk."

Most már csak arra kéne válasz kapni, hogy ki ezek a "velünk" és mitől azok. Mert velem, meg az ismerőseimmel még nem történt ilyen.
www.atv.hu/belfold/20200624-a-hazai-sorosok-es-uditosokert-szall-harcba-kosa/hirkereso

"A kezdeményezés célja, hogy szűnjön meg a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere, mivel ez a rendszer fenntartja a nagy, multi sör- és üdítő gyártók és forgalmazók piaci túlsúlyát, korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves-, kisméretű gyártók és forgalmazók számára - vélekedett Kósa bejegyzésében."

No kezdem látni kik az a "velünk".

Talán az már erősen piackorlátozó rendelkezés lenne, ha a termékkizárólagoságot biztosító szerződéseket korlátoznák. Az már a szabad piaci versenyt sértené, kérdés megéri-e belemenni egy úniós vitába. Ha a kereskedő nem azzal, és úgy köt szerződést, ahogy neki kedvező, az bizony korlátozza a piacot. Aki meg olyan terméket gyárt, ami nem tudja eladni magát, azt ne a törvény árulja.Ez a kapitalista piac.
hvg.hu/kkv/20200624_central_mediacsoport_osztalek_varga_zoltan?s=hk

"Nagyjából másfél milliárd forint osztalékot vettek fel a Central Médiacsoport Zrt.-ből a cég tulajdonosai, miközben a koronavírus-járványra hivatkozva a dolgozóknak átmenetileg csökkentették a fizetését, munkaidejüket pedig 8 óráról 6 órára redukálták – írta a kormányközeli Magyar Nemzet."

Így védi a kormány a munkahelyeket, meg a béreket, ja és azemberket? Kiveszik a nagy osztalékot, aztán majd adnak nekik megint jó nagy állami megrendeléseket? Azt meg majd jövőre veszik ki?
"Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója korábban e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, a Media1-et pedig arról tájékoztatta, hogy felelős tulajdonosként az a célja, hogy fenntartsák a Central működését, mert a cég így élheti túl a válságot és tarthatja meg a munkahelyeket a kiadóban”.

Biztosan a cégfenntartás módja, hogy kiveszik a cégből az eredménytartalékot, ami ettől kezdve már nem a cég pénze, oda valószínűleg nem is megy vissza?
24.hu/belfold/2020/06/25/egyedi-tamogatas-magyar-turisztikai-ugynokseg-onkormanyzatok/

"...a 24.hu birtokába jutott adatok alapján egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem pályázott a darabonként akár több száz millió forintos vagy milliárdos összegű egyedi támogatásra...

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója korábban azt mondta az egyedi pályázatokról, hogy „egyetlen turisztikai attrakcióként értelmezhető remek ötlet sem eshet el támogatástól, ha van rá forrás”. Ebből arra lehet következtetni, hogy az ellenzéki vezetésű településeknek egyetlen ilyen ötletük sem volt, vagy – ami valószínűbb – nem tudtak az MTÜ ad hoc pénzosztási gyakorlatáról."

Hiba no. Ebben az országban csak a fidesz ért mindenhez.;D

Az persze más tészta, hog egyetlen ellenzéki pályázat sem érkezett, ezért előferdülhet, hogy nem is tudtak a pályázatról?
hvg.hu/itthon/20200625_Gyerek_nyelv_es_21szazad_ellenes__kiakadtak_a_magyar_es_tortenelemtanarok_az_uj_NAThoz_keszult_tankonyveken?s=hk

Van egy magyar mondás, miszerint jó munkához idő kell, a szarhoz még több.

""Minden tankönyvíró, szerkesztő nagyon komoly feladatot látott el az elmúlt három hónapban" , mondta Maruzsa Zoltán az új tankönyvek bemutatásakor.

"A Történelemtanárok Egyletének gyorselemzése szerint az új tankönyvek még a módosított Nat és a hozzá készült kerettanterv elvárásainak sem felelnek meg, és a fent is említett problémák, az életkori sajátosságok figyelmen kívül hagyása, valamint a rohammunkából adódó pontatlanságok, leegyszerűsítések és szerkesztetlenség mellett

>súlyos etikai problémaként említi azt is, hogy a négy tankönyv tananyagfejlesztői, szakértői és lektorai gyakorlatilag ugyanazok: az egyik tankönyv szerzője a másik változat társszerzője (tananyagfejlesztője), aki eközben szerzői és tudományos szakértői feladatot is ellát ugyanebben<."

Ugyé, tényleg komoly feladatot láttak el, egyik szakértette a másik munkáját, másik meg az egyikét. Biztosan nert tagok, vagy legalább is jó haverjai valahol, valakinek.

Megjegyzem, ritka az olyan magyar, aki egy seggel két lovon ül, bár lehet, hogy valami indián fajta. Mert egyszerre egézségügyet szervezni, felügyelni, meg egyszerre a magyarság történetét kutatni nem elég egy segg, meg egy fej. Valahol valami mindig szorul.

Kásler nertársat augusztus 20. alkalmából fogják lovaggá ütni?
index.hu/belfold/2020/06/25/lang_zsolt_emberkiserlet_zajlik_a_budapesti_kozlekedokkel/

Ez nem igaz. Rokonom a Wekerléről biciklivel jár a városba messzebb lévő munkahelyére, és nagyon jónak találja. Jobban szeret így menni, mint közösségi járművel.
www.atv.hu/belfold/20200625-dontott-a-kormany-tovabbra-is-konnyen-kozmunkasnak-allhatunk/hirkereso

"A kormány célja ezzel az, hogy a munkájukat a koronavírus-járvány miatt elvesztők szélesebb körének biztosítsák a közmunka lehetőségét, valamint, hogy a 3 hónapig folyósítható munkanélküli segély után vagy a vállalati szektortól, vagy az államtól állásajánlatot kapjanak a munkanélküliek."

Szép-szép, csak nem érthető, miért kell a közmunkásnak fele bért fizetni az egész munkáért? Ez továbbra is megalázó. Nekik miért nem jár a miniméálbér teljes összege? Mi van, ha a 3 hónap után sehonnan nem kap állásajánlatot?
24.hu/kultura/2020/06/25/pelsoczy-reka-szfe-valasz-videki-szinhazigazgatok/

"Nem értem mi ez az ellenségeskedés, és miért gondoljátok, hogy a pálya két oldalán játszunk. Ez nem foci. Nincsenek térfelek. A pálya mindannyiunké."

A drága művésznő még nem vette észre, hogy a focialista magyarnemnépköztársaságban teccik élni tíz éve?
hvg.hu/kkv/20200625_kosa_lajos_sorgyar_torvenyjavaslat?s=hk

Nem fogy csiki? Majd ez után jobbban fog? Az a buta vevő eddig is megvehette, ha akarta, de valamiért nem akarta. Pedig még diplomata útlevelet is adtak a tulajának, még sem lett népnemzeti ital belőle.
Ilyen a kormányzati "nem tényszerű" állítás:

"Mindhárom ellenzéki képviselő Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterhez nyújtotta be kérdéseit, ám nem ő, hanem Rétvári Bence parlamenti államtitkár adott választ helyette. Rétvári pedig minden alkalommal megírta azt is, hogy az ellenzéki képviselők nem vettek részt semmiben, a baloldal kihúzta magát a koronavírus elleni közös védekezésből, és szerinte álhíreket gyártottak."

Ja. De akkor minek állítottak fel törzset, miért felel Kásler nertárs, mi a feladata ilyen helyzetben a kormányhivatalok tiszti főorvosainak, no meg az országosnak?

hvg.hu/itthon/20200626_retvari_bence_koronavirus_parlamenti_valasz_ellenzek?s=hk

Az ellenzék minden általuk elrendelt intézkedésben részt vett. Maszkot hordott, és főként otthon maradt, mert ezt írták elő. Rétvári ez alatt hol volt, hogy ezekről nem tud?
24.hu/belfold/2020/06/27/orban-veszelyhelyzet-valsaghelyzet-felhatalmazasi-torveny-parlament-velemeny/

Jogszabály magyarázat magyarul, közérthetően. Ami nem sikerült ebből, az nem a szerző hibája. Mert a szerző nem csak "jogvégzett ember", de a jogot nem ő írja, csak minden nap használja.
24.hu/belfold/2020/06/27/haromgyerekes-anyuka-gyogykezeles-gyujtes-siker-facebook/

"Több orgánum is beszámolt róla pénteken, hogy a kiváló fotóriporter, háromgyermekes édesanya Hegedűs Márta súlyos beteg. Szervezetét rák támadta meg, amely előrehaladott állapotban van, ám egy speciális kezeléssel jó eséllyel gyógyítható. A több millió forintos gyógyszer állami támogatását azonban szigorú feltételekhez kötik, és Márta kérelmét elutasították..."

Kérdésem csak az, ha a kormány és a fidesz annyira a szívén viseli a családok sorsát, hogy lehet egy három gyerekes anya gyógykezelésének a finanszírozását elutasítani?
Ez az összeg nem olyan nagy, mint amekkora tahókat fizetnek a görbelábú focistáknak a fűtött gyepes stadijonyokra. SZÉGYEN!
www.portfolio.hu/gazdasag/20200630/orban-viktor-szerint-nem-tisztesseges-az-eu-s-koltsegvetes-terve-439384?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Orbán Viktor kifejtette: Magyarország érdekelt abban, hogy fair, tisztességes költségvetése legyen az Európai Uniónak, de a jelenleg asztalon lévő javaslat távol áll ettől.

Az nem történhet meg, hogy a gazdagabb tagországok több támogatást kapjanak, mert ez ellentétes lenne az európai értékekkel

- mondta a tárgyaláson a magyar miniszterelnök."

Mit nem mondott? A magyar költségetés tisztességes, főleg a nem fideszes településekkel szemben?
foci.444.hu/2020/07/01/ujabb-lepes-a-piackepes-magyar-futball-fele-debrecen-varosa-veszi-at-a-profi-fociklubot

"Papp László polgármester bejelentése szerint ami Szimának nem sikerült, azt majd az önkormányzat megteszi: nagyon erős, stabil és biztonságos anyagi hátteret teremtenek majd a csapatnak. Ennek érdekében felkérik a helyi vállalkozókat, hogy támogassák a klubot."

Magyar választó érted? Nem érted, de neked szól, adózz többet, hogy a magántulajodnosoktól meg lehessen jó pénzért venni a veszteséges focicsapatot, és majd a te adódból jól fiztett focisták megint elköltik.
hvg.hu/gazdasag/20200701_A_kozetkeztetes_nem_kiemelkedo_kozerdek_bezzeg_az_ovis_labdaprogram?s=hk

Ja, ha Orbán mondja, akkor kiemelkedően közérdek még a foci is, ha egy ömnkormányzat csak közérdeket említ, akkor nem az még a közétkeztetés sem. Ezért az adófizetőket az önkormányzat útján jól agyon veri a KD egy jó nagy bírsággal. Abból se egyenek a rászorulók?
hvg.hu/itthon/20200702_baranyi_krisztina_rajz_bacskai_janos?s=hk

58 évesen már az ember szívesen belesne egy csinos nő bugyijába, de az ilyen vágyakat nem szokás köz hírré tenni egy képvislői ülésen. Milyen úriember maga Baranyi "úr"?;D
hvg.hu/itthon/20200702_kaleta_gabor_deutsch_tamas_itelet_birosag?s=hk

No végre egy "jogvégzett ember", akinek van valami véleménye a jog alkalmazóiról. De a szégyen nem megoldás, azt viszont nem ad.
Talán beülhetne egy bírói székbe, és megpróbálhatna bíróként dolgozni azokkal a törvényekkel, amiket ők szavaztak és szavaznak meg úgy, hogy a szakma véleményét meg sem hallják. Pedig van.
index.hu/belfold/2020/07/06/ittas_vezeto_vademeles/

Dicső bírói gyakorlat, de talán még sem a bíró a hibás, hanem lyukas törvény? Pedig teli van a fidesz jogvégzett emberekkel.;D

Egyébként a fidesz figyelmébe ajánlom, hogy nem a jogsi vezet, meg nem is a jogsit vezetik ittasan, hanem az autót. Mi lenne, ha ennyire visszasőknél elkoboznák a járművet? Egy betöréshez használt ócska vasat el lehet kobozni, egy ilyen embert miért nem lehet azzal büntetni, hogy elveszik az autóját, ha már nem ért az első-második-harmadik ítéletből? Plusz lehetne kényszerelvonóra is utalni. Vagy ez derogál az unotodox kormányzásnak?
444.hu/2020/07/06/sulyos-vadaszbaleset-agyevo-amoba-szoboszlai-dominik?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=sulyos-vadaszbaleset-agyevo-amoba-szoboszlai-dominik

"Menesztették Martonicz Dánielt, aki egyszerre volt jelen a lélegeztetőgépeket vásárló és az azokat üzembe helyező cégekben is. Óriási üzlet az állammal üzletelni, különösen járvány idején."

Érdekes, hogy ezt csak az üzlet után vették észre.
24.hu/belfold/2020/07/06/iskolai-eroszak-iskolaor-iskolaorseg-eszakkelet-magyarorszag-maruzsa-zoltan/

Államtitkár netárs, vag valaki onnan az EMMI-ből járt már személyesen arra? Jó lesz a csendőr, de valami más is kéne. Sokkal több, és nem az iskolákban, hanem a családokban.
24.hu/belfold/2020/07/06/sikloernyo-baleset-mentohelikopter/

No, ezért volt nálunk olyan a járvány amilyen. Amikor a vírus meghallotta, hogy a honvédség a törzsbe került, meg minden hová, úgy beszart, hogy elment a környező országokba, ránk meg nem is tojt. Megijedt, hogy őt is lefújják a placcról.
24.hu/belfold/2020/07/07/del-alfold-zsombo-kuka-unios-tamogatas/

Ez teccik:
"A cégvezető azt írta, hogy nem kompetensek kérdéseink teljes körű megválaszolásában, ezért továbbították levelünket a pályázat kedvezményezettjének."

Pedig a kérdéseket a rendőrségnek kellett volna továbbítani, mert azzal, hogy visszadátumozott átvételi elismervényeket írattak alá, elkövettek egy csomó magánokirathamisítást. De lehet, hogy valami más is van a háttérben, olyan zsozsó szagú ez az egész ügy.
index.hu/belfold/2020/07/07/ader_janos_level_szennyezes_ukrajna_romania_tisza_szamos/

Nem lehetne ezeket az államokat a szemét eltávolításának és megsemmisítésének költségeire perelni? Dr. Áder és stábja, illetve a jogvégzett miniszterelnök nem értenek hozzá, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni? Ja, és hol van a nagyon okos Szijjártó külügyér? Most nem tudja az érintett nagyköveteket bekéretni?
24.hu/kozelet/2020/07/08/szunyog-szunyoggyerites-szunyogirtas/

Azt mondja, hogy "...A katasztrófavédelem 7. éve végzi a szúnyoggyérítést. Eddig is és az elmúlt hét évben is együttműködött az önkormányzatokkal. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat felé akár a lakosság is jelezheti, az önkormányzat pedig a katasztrófavédelem felé,..."

Hát * egy talicska szúnyogot az, aki a katasztrófavédelemnél még nem vette észre, hogy az egész ország teli van szúnyoggal. Vagy talán valami maszületett ártatlan barikára van bízva ez a terület, őt meg búra alatt őrzik az irodában, autó hozza-viszo a lakására, nehogy szúnyogot lásson?

Még is mire költik azt a pénzt, amit az állam erre a élra biztosít?
index.hu/belfold/2020/07/10/jogsertes_mediatanacs_mtva_szekhazugy_hatarozat_musorvezetoi_utalas/

Jogállmi a médiahatóság? Azt tudtuk eddig is, hogy független, mármint a tényektől, és az elvárhatóságtól.
444.hu/2020/07/13/egyszeru-betegszallitasnak-indult-de-aztan-megmutatta-milyen-kaosz-volt-a-jarvanyharc-frontvonalaban?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=egyszeru-betegszallitasnak-indult-de-aztan-megmutatta-milyen-kaosz-volt-a-jarvanyharc-frontvonalaban

Na, akkor mi is volt a pesti idősek otthonával? Oda is hasonló úton jutottt a vírus?
Mellesleg meg Kásler nertársnak nem feladata lett volna az egész korházi rendszer szervezése?
Talán kevesebbet kéne az ősmagyarokat kutatnia, akkor több ideje jutna a mai és itt élő magyarokra.
24.hu/fn/gazdasag/2020/07/13/dispomedicor-allamositas-strategiai-ceg-orvosi-felszereles/

Így mentik meg a magyar cégeket?

Minek tesz bejelentést egy cég, ha az MNB füle botját sem mozdítja?
24.hu/fn/gazdasag/2020/07/14/allami-tamogatas-egyedi-kormanydontes-cegek/

De azért ne legyünk más ország gyarmata, ugyé fidesz? Csak azt nem birom érteni, hogy miért is a döglődő nyugat, a német cégek kapták a zsozsó felét?;D

Ja, mert a németek még nem Brüsszel, meg nem soros, csak az első?
24.hu/belfold/2020/07/14/nincs-ingyen-ebed-irta-a-pdsz-tavozo-elnoke/

"Csalódott, mert az oktatási dolgozók talán már értik, hogy nincs keresnivalójuk a nap alatt, ha nem fognak össze, de még mindig nem teszik meg „a legalapvetőbb lépést, a csatlakozást”. Árulkodónak tartja, hogy az elmúlt fél évben legalább háromszor annyi emberen segített a PDSZ jogi szolgálata, mint ahányan beléptek hozzájuk."

Jó reggelt délben?
24.hu/fn/gazdasag/2020/07/14/lelegeztetogep-aeek-kulugyminiszterium/

Lehet az adózók pénzét ilyen módon elszórni? Nincs felelőssége senkinek? Csak a társaság alsókenőjét hegedülik el, ha dupla áron vesz a cégnek olyan dolgot, amit feléért is megvehetett volna ugyan olyan minőségben? Ezt valamikor hűtlen kezelésnek nevezték. Ma már nem?
24.hu/belfold/2020/07/15/gyermekpornografia-itelet-birosagok/

Ilyen a magyar bíróságok munkájának elemzése.
Talán ha néhai főbíró asszony ezzel foglalkozott volna, és a mostani igazságügyi miniszter asszonynak is jobban állna, mint a politikai nyilatkozgatás.

A jogszolgáltatás szakma, függetlenül a bírói függetlenségtől. Mert a bíró a jogszabály alapján dolgozik, és ha az nem jó, akkor ilyen eredményes az igazságszolgáltatás.

A józan ész pedig azt mondja, aki gyermekpornó képeket gyüjtőget, az bűntársa azoknak, akik a gyermekpornót művelik abból a célból, hogy az arról készült képeket tovább adják. Feltehetőleg nem felebaráti szeretetből. Ezzel bünsegédje az elkövetőnek, mert a képek megszerzési szándékával erősíti annak bűnös tevékenységét.
www.atv.hu/belfold/20200715-naih-aggalyos-a-kerdoivek-harmadik-szemely-altali-begyujtese/hirkereso

A fidesz jogászai nem tudják amit Péterfalvi Attila hivatala tud? Pedig a miniszterelnük, meg még egy néhányan a bajusz alatt, jogvégzettek.;D
24.hu/belfold/2020/07/15/felho-utca-rogan-villa-transzformato-rallomas/

Nincs itt egy kis jogszabály megsértésével elkövetett hivatali visszaélés azon túl, hogy a trafót közterületre építik?
444.hu/2020/07/15/rogan-miniszteriuma-azt-allitja-hogy-nem-tartja-nyilvan-hogy-mennyibe-kerulnek-a-nemzeti-konzultaciok?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=rogan-miniszteriuma-azt-allitja-hogy-nem-tartja-nyilvan-hogy-mennyibe-kerulnek-a-nemzeti-konzultaciok

Ja!
Az adóhivatalnál a kormány könyvelési feladatainak szabályszerúségét nem vizsgálják? Vagy esetleg a számnenmvevőszékben?

A kormány könyvelésére van külön törvény? Mert ugyé nem a kormány költ, hanem a hivatalai, minisztériumai, melyeknek könyvelni kell a bevételeiket és kiadásaikat. Vagy nem?
No? Akkor, hogy is van ez a megvédjük a munkahelyeket, meg a magyar embereket duma?

24.hu/fn/gazdasag/2020/07/16/11-milliard-forint-tamogatast-kap-a-thyssenkrupp-nem-hajlando-targyalni-a-beremelesrol/

Könnyű az adófizetők befizetéseit szórni, de talán ellenőrizni is kellene. KINEK IS?
+Nem normális piaci helyzetben vásároltuk március-áprilisban a lélegeztetőgépeket. Az ár másodlagos szempont volt, de ha most újra vásárolni kellene, akkor ugyanígy cselekednénk...", mondta Gulyás Gergely.

Ja, ha az adófizetők pénzét kell meggondolatlanul szórni, akkor máskor is így kell cselekedni?

www.napi.hu/magyar_vallalatok/siriusmed-geneplanet-magyarorszag-lelegeztetogep-vasarlas.709955.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
24.hu/kozelet/2020/07/20/wallis-vezeto-sikkasztas-auto-szalon/

Úg tűnik a rendőség gyakorlata megkívánja, hogy a jövőben kamerával, és legalább öt hiteles tanúval menjünk autót vásárolni?
Pedig azt mondja a tövény, hogy aki legális kereskedésbe vásárol, attól nem lehet elvenni az általa kifizetett dolgot.
Új panziók építésére pályázhatnak Pest megyei vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Varga Mihály a Facebookjára feltöltött videóban. A pénzügyminiszter azt mondta, a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseken keresztül már több mint 300 milliárd "forinttal segítette a turisztikai cégeket."

index.hu/gazdasag/2020/07/20/1_8_milliardos_panzioepitesi_program_indul_pest_megyeben/

Vidáken meg a balatoni szállodák és a vidéki katélyok nerhaver tulajdonosai támogatódnak. Mi lesz az igazi vidékiekkel? Nekik nem jut?

Jaj de vak az ember! Hiszen ez az építőipar támogatása. Is.
www.atv.hu/belfold/20200722-vadat-emeltek-torocskei-istvan-volt-bankvezer-ellen/hirkereso

Nem véletlen a mondás, hoyg jó munkához idő kell.

Sok idő annak felismeréséhez, hogy egy bankban csalnak, és sok ahhoz, hogy ezt lenyomozzák, majd megvádolják a bűnösöket. Bezzeg a pénzek elsíbolásáhpz nem kell sok idő, netán azért mert a jogi környezet kiskapukat hagy nyitva?
24.hu/belfold/2020/07/22/elkuldtek-az-index-foszerkesztojet/

Erre mondják, hoyg az Indexet nem szántják be?

Kár, mert a néhai Origo után ez az oldal az, amit érdemes figyelemmel kísérni, bár az elmúlt hónapokban egyre laposabb lett a tartalom. No, de majd eccer lesz nekünk egy kormánytól független netes lapunk is. Reméljük.
hvg.hu/ingatlan/20200722_A_felcsuti_akademia_veletlenul_videot_kozolt_4_milliard_forint_kozpenzbol_epulo_wellness_szallojarol

"Azt nem részletezik, mindehhez miért van szükség úszómedencére, pezsgőmedencére, kétféle szaunára és gőzkabinra."

Miért? Hát azért, hogy jobban tudjanak futni. No nem biztos, hogy a labda után.;D
Basszus! Ez a nyelújítási kísérlet balul sült el.:D

index.hu/mindekozben/poszt/2020/07/25/orban_viktor_azt_mondta_elviszi_a_hatan_a_libernyakokat._de_mi_az_a_libernyak/

Bár hitles személytől ered a kísérlet, mert ha valaki, akkor ő sok köpönyeget fordított már.

Azért szégyen, hogy az ország felelős miniszterelnöke ilyen módon, és stílusban beszél azokról, akik nem értenek vele egyet, és nem tapsolnak neki. SZÉGYEN.
Na ki a nagy győztes?

www.noklapja.hu/fontos/2020/07/24/felveteli-ponthatarok-potfelveteli/

"Ha megnézzük a létszámokat, azt látjuk, hogy ugyan húszezerrel kevesebben jelentkeztek idén, de mindössze tízezerrel kevesebb hallgatót vettek fel. A jelentkezési szám csökkenésével párhuzamosan javult a bejutási arány. Ez logikus: ha a keretszámok nem változnak, akkor, bár kevesebben adták be a felvételi lapjukat, a jelentkezők mégis nagyobb arányban jutnak be a felsőoktatásba. Idén ez az arány 74 százalék, azaz a jelentkezők háromnegyede..."

Számolni is kéne néha, nem csak kinyilatkozni.
Na, szép jó reggelt adófizető választó!

24.hu/kozelet/2020/07/28/matrai-eromu-meszaros-lorinc-mvm-mszp/

Így kell két marékkal támogatni a havert, nehogy veszteséggel adja vissza azt, amit a te adódból tőkésített fel, és adott oda neki az állam.

Nekem az furcsa, hogy osztalék kivtelére futotta, még is pénz kellettt ahhoz, higy aaz állam " megadjon még 4,9 milliárd forint tagi hitelt, amit Mészáros magántőkealapjának kellett kifizetni,..." Végül így 21 milliárdot fizettek ki a baráti részért? Közben meg a cég veszteséges volt?

Ha eladok egy céget, amibe tagi hitel is van, annak a vélelárban benne kell lenni, fizessék ki abból, és ne az adókból.
24.hu/belfold/2020/07/28/csodaszarvas-aranytomb-mnb-szobor-matolcsy-szoke-gabor-miklos-dante-birodalom/

Gigamánia piros pöttyel?

Ezt a pénzt nem, lehetett volna a munka nélkül maradt emberek megsegítésére fordítani?
24.hu/belfold/2020/07/30/szeviep-per-pecs-itelotabla/

Basszus! Ekkora rétes nincs is a világon, csak a magyar bíróságon!
hvg.hu/gazdasag/20200730_Az_ugyeszseg_szerint_a_BudapestBelgrad_penzszoras_elokeszitoi_sem_kovethettek_el_buncselekmenyt?s=hk

Persze a kormány, amelyiket nem válsztottak, az nem kezelheti az állam vagyonát hűtlenül, de az önkormányzati képviselők ellen lehet hűtlen kezelés miatt nyomozást indítani? Mert mi is a különbség a kormány tagja, és az önkormányzati képviselő közt? Ja, a polc magassága, amelyiken ülnek.
"Az egész folyamatnak a lényege az, hogy az Irányító Testület az intézeteknek az ajánlataiból és kutatási szándékaiból akar kiindulni, és azok mentén akarja megfogalmazni a stratégiai célokat. Mindez együtt biztosítja, hogy az ELKH kutatási stratégiája nemzetközi mércével mérve is megfelelő tartalmú és minőségű lesz... Az egyes kutatási témákat ráadásul egy-egy mondatban kellett megadni, egy teljes intézetre legfeljebb fél oldal juthatott."

hvg.hu/tudomany/20200731_MTA_kutatointezet_2020_ELKH?s=hk

No, ebből lesz majd eredményes, és gazdaságos kutatás? Aztzt ki lehet egy mondatból kutatni, honnan lehet a ténzt elvarázsolni?
hvg.hu/elet/20200801_Tobb_mint_szaz_cipot_nyult_le_egy_roka?s=hk

Ebben az egészben csak egy kédés lehet. Mennyivel volt különb a Mao egyen zubbony ettől a sok egyen papucstól?:D
index.hu/kulfold/2020/07/31/az_ukran_kulugyminiszter_aggodalmat_fejezte_ki_a_kijevi_magyar_nagykovet_sajtonyilatkozata_miatt/

A kutya ugassa meg!

Itthon a rokkant nyugdíjak, korkedvezményes nyugdíjak ( pl. a rendőröktől ) elvétele nem sértette a nyugdíjasok törvényben előírt, megszerzett jogát?
24.hu/belfold/2020/07/31/joob-marton-szeged-afacsalas-nav-haz/

B+! Most melyik ujjamat harapjam meg?;D

"Az Átlátszó forrására hivatkozva megjegyzi, hogy a kormányoldal egyelőre óvatos az ügyben, mivel annak fideszes érintettje is lehet. Joób apja évtizedeken át volt a Hit Gyülekezete vezetője, a napokban „a kialakult helyzetre tekintettel” kérte nyugdíjazását. A politikus szintén a gyülekezet tagja."
24.hu/szorakozas/2020/08/02/fluor-tomi-zene-munka/

"Nem is értem, hogy merülhet fel emberek fejében, hogy az az igazi munka, amitől fizikailag meg kell szakadni."

Ezen érdemees elgondolkodni.

Igaza van a zenésznek, csak sajnos a magyar gondolkodás száz évvel le van maradva a világtól.
444.hu/2020/08/03/a-szinmuveszeti-hallgatoi-onkormanyzata-nem-fogadja-el-a-nyakukba-ultetett-kuratoriumot?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-szinmuveszeti-hallgatoi-onkormanyzata-nem-fogadja-el-a-nyakukba-ultetett-kuratoriumot

Mit is kiabált a fidesz régebben? Hazudtak reggel, délben, este.

"Pedig a hallgatók egyik feltétele a modelváltáshoz pont az lett volna, hogy az öt tagú kuratóriumba 3 tagot az egyetem szenátusa, 2 tagot a minisztérium jelöl ki. Ehhez képest a minisztérium egyetlen jelölést sem vett figyelembe, így az egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között. Ezért a hallgatói önkormányzat nem fogadja el a kuratóriumot...Pénteken derült ki, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. Rajta kívül a kormány által összeállított kuratórium tagjai lesznek: Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező, Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója (Orbán Viktor milliárdos felvidéki barátja)."

Ja, azért vannak a jóbarátok, hogy ...MIÉRT IS VANNAK?
Vajon kipcsákul hogy kell leírni, hogy dögölj meg magyar, ha roszul vagy? Kásler nertárs nem tudja véletlenül? Mert ugye ő ősmagyar kutató, biztosan tud ősmagyarul, ha már egészságügyiül nem tud szervezni.

444.hu/2020/08/03/hat-megyeben-nincs-kozfinanszirozott-24-oras-fogaszati-ugyelet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=hat-megyeben-nincs-kozfinanszirozott-24-oras-fogaszati-ugyelet
www.atv.hu/belfold/20200803-gyurcsany-ferenc-kiakadt-toth-bertalannak-nem-hianyoznak-a-kormanyparti-kepviselok-igy-ulesezett-a-fidesz-nelkul-a-parlament/hirkereso

Megjelenés esetén meg kellett volna kérdezni miniszterelnöktől, hogy miért nem úgy szavazott, ahogy a fidesz parlament bajusz házmesterrel az élen előírta nekie? Ugyé-ugyé, néha a fagyi vissza nyal.
24.hu/kozelet/2020/08/03/balatonfuredi-kikoto-ner-oligarhak-otmilliard-kozpenz-meszaros-tiborcz/

"Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt fél év elhozta az áttörést: a kikötőüzemeltető két pályázaton összesen 5,4 milliárd forint állami támogatást kapott a létesítmény felújítására és egy prémiumkategóriás szálloda felépítésére."

Jéééééééééééééééééééé! Mik nem történnek.
www.atv.hu/belfold/20200803-a-szakapolas-is-sulyosan-hianyos-a-pesti-uti-idosotthonban/hirkereso

"Az ellenőrzésen megállapították, hogy a törvényben előírt és a gondozottak megfelelő ellátásához szükséges ápolói-gondozói létszám "súlyosan hiányos", az elvárt 109 helyett csak 60 ápoló-gondozó dolgozik a félezres létszámú intézményben."

Igazán azonnal csinálhatott volna az ellenőrzés, illetve a kormányhivatal 49 gondozót. Ja, meg adhatott volna nekik rögtön dupla fizetést is.

Természetesen szakképzett ápolókat kellene nekik azonnal csinálni, hiszen "Kiemelték: "az idős gondozottak védelme és megfelelő egészségügyi ellátása érdekében a folyamatos orvosi felügyelet mellett fontos a megfelelő létszámban és képzettséggel biztosított szakápolás is"."

A baj csak az, hogy a szakképzett ápoló jóval többb fizetésért elhúz magánápolónak, vagy külföldre. A többi oké.

Ha kevés az ápoló, akkor a fölösleges öreget meg küldjék haza, vagy lökjék ki az utcára?
24.hu/belfold/2020/08/04/duna-arena-hosszu-katinka-iron-corporation-bp2017/

Megy a közpénz vándor útra, egyik stadijonyból a másikba?
Közben meg a csóró magyart megbüntetik, ha nem tellik a biciglijéfe lámpásra?
hvg.hu/kultura/20200804_Emmi_zaklatas_Operettszinhaz?s=hk

Az EMMI-t úgy felzaklatta, hogy vizsgálniuk kellett, hogy még a panaszost is elfelejtették megkérdezni mi is történt?
Esetleg ez a Kásler-féle vizsgálai módszer kísérleti változata volt, hogy a jövőben gyorsabban, és precízebben tudjanak fellépni, ha valaki panaszodni mer?
Ez az év vicce?

hvg.hu/gazdasag/20200804_Kulugyminiszterium_kinai_lelegeztetogepek_rendeles?s=hk

"Az árral kapcsolatban tájékoztatom Tisztelt Képviselő Asszonyt, hogy ebben az esetben szokatlan, de logikus módon a mennyiség nem árcsökkentő, hanem árnövelő hatással bírt. Ez egészen egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy ha valaki többet akart venni, akkor többet kellett fizetnie.”"

Teccenek ezt érteni?
Erre monják, hog jóreggelt este!

hvg.hu/itthon/20200804_mta_elkh_kutatas_maroth_miklos_varadi_andras_tudomany?s=hk

"Kérem, hogy az egyes kutatóhelyek kutatási témáit intézetenkénti bontásban megjelölve, azokat legfeljebb egy-egy mondatos kifejtésével jelöljék meg, úgy, hogy az intézetenként ne haladja meg a fél oldalnyi terjedelmet..."

Na, de ki akar itt kutatni? A zsozsó a lényeg.
hvg.hu/itthon/20200805_racz_zsofia_helyettes_allamtitkar?s=hk

"A csatorna rögtön meg is kérdezte tőle, hogyan kommentálná, hogy a kormánypárt törvényt módosított, hogy kinevezzék, mire Rácz közölte: "nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek"."

Tessék mondani Zsófika, küldetéstudatot lehet valahol venni, vagy ingen osztják a fideszeseknek? Ezért is teccett elsétálni a további kérdések elől?
www.atv.hu/belfold/20200805-furjes-most-nagyon-kemenyen-beszolt-karacsonyeknak-a-lanchid-miatt/hirkereso

Kérdés, hogy a fidesz az elmúlt tíz évben miért nem újította fel a hidat, mondjuk egy stadijonyt kihagyatak volna az építendők közül, és már mehetett volna a felújítás. Most mit akarnak Karácsonyon behajtani a vírussal korlátozott 10 hónapra?
index.hu/belfold/2020/08/05/iskolaorseg_jelentkezes_eloszures_lemorzsolodas/

Hát ez nem valami jól sikerült. Talán néha ki kéne bújni az irodai forgószékből.