Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2021/12/01/schmidt-maria-levele-a-guardian-ujsagirojanak „Ön mégis kinek képzeli... (2021.12.01. 18:13) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

13654 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr9912721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telex.hu/gazdasag/2021/10/22/mako-continental-elbocsatas-megallapodas

Nem vehetné meg a kormány a Continentál gyárát, mondjuk úgy ahogy a Lőrinc baráttól megvette a veszteséges hőerőművet?
hvg.hu/gazdasag/20211026_forint_forintrfolyam_inflci?s=hk

A miniszterelnök mikor mond le? Vagy csak Gyurcsánynak kellett volna az árfolyam emelkedése miatt lemondani?
index.hu/belfold/2021/10/27/felulirhato-e-az-europai-unio-birosaganak-dontese-/

Minden jogész tudja, hogy minden törvény felülírható. De amíg a magyar alaptörvényt csak 2011-ben fogadta el fidesz, addig az Európai Unió "1993. november 1-jével jött létre az 1992. február 7-én aláírt maastrichti szerződéssel az Európai Gazdasági Közösség 12 tagországából."

Magyarország 2004-ben csatlakozott ehhez a szerződéshez. Mintha azóta ezt a szerződést nem módosították volna. Tehát amit a csatlakozáskor elfogadtunk, azt utólagosan még a magyar alaptörvénnyel sem lehet "módosítani", mert az bezony szerződésszegés. Magyarul, a fidesz nem kér a maastrichti szerződés minden részéből, csak abból ami a zsózsót biztosítja? Síkos pálya ez, talán még sem kellett volna rámenni a jégre. Mert a csatlakozást a magyar nép megerősítette, kilépni is csak a magyar nép akaratával lehet.
"A második legrosszabb járványügyi besorolásba került Magyarország teljes területe az Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ (ECDC) hetente kiadott összesítésének legfrissebb adatai alapján."

index.hu/belfold/2021/10/30/ecdc-koronavirus-magyarorszag-piros-kategoria-besorolas-jarvany-pandemia/

Persze Brüsszel, meg az a mocsok libsibolsi Gyurcsány a Sorossal.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
@látjátok feleim szümtükkel:

Degenerált, elmebeteg liberobarom vagy.
index.hu/gazdasag/2021/11/03/ongondoskodas-szja-visszaterites-adokedvezmeny-gyereket-nevelok/

Erre mondták régen, hogy a rabok f*a nem kéne? Ha nem kell adózni, akkor mi után is akarnak kedvezményt kapni?
24.hu/belfold/2021/11/06/koronavirus-jarvanyugyi-adatok-szombathely-polgarmester/

Vajon mi az a nagy leterheltség a kormányhivatalban? Hiszen máshol olyan válaszokat adtak, hogy nem tudják, nem adatkezelők, stb. A napi fertőzöttek számát nem tudják összeadni és közölni azokkal, akiknek dönteni kell helyben
az oltási a kötelezésről? Abszurd.
Korrajz a fideszről és kormányzásáról?

ttps://444.hu/2021/11/09/kocsis-cake-oliviot-beengedtek-meszaros-ferto-tavi-epitkezesere?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kocsis-cake-oliviot-beengedtek-meszaros-ferto-tavi-epitkezesere
"...2019-ban 55, 2020-ban 43 ezer migránst telepített be Magyarország, ezzel Orbán Viktor Soros legsikeresebb tanítványa."

Na, akkor hogy is van?

hvg.hu/eurologus/20211110_MarkiZay_brusszel_rezsicsokkentes?s=hk
"A miniszter a találkozón kifejtette: a jogállamisági jelentésekből „üvöltő kettős mérce” megtöri azt a kölcsönös, érzékeny bizalmat, amely összetartja az Európai Uniót és további együttműködésre sarkallja a tagállamokat..."

index.hu/belfold/2021/11/12/varga-judit-didier-reynders-europai-bizottsag-jogallamisag-migracio-pedofiltorveny-eu-hatarkerites/

Most már csak azt kéne ebből a mondatból kitalálni, hogy melyik része a fa, és mlyik a vaskarika, mert fából vaskarikát csinálni nagy tudomány.
index.hu/belfold/2021/11/12/orban-balazs-a-fidesz-nem-vezerelvu-az-erveknek-igenis-sulya-van/

Szedett-vedett polgárként megkérdezném, az is vezérelv, hogy a járványadatokt eddig nem adták ki a polgármestereknek? Ezt a gyakorlatot ki érvelte Orbánnak?
index.hu/belfold/2021/11/12/nem-fizet-a-kormany-a-fovarosi-kozlekedesert/

Így tartja be Orbán kormánya a fidesz törvényeit? Vagy az a baj, hogy nem Tarlósnk hívják a főpolgármestert?
Pedig a nem fideszt imádó budapestiek is magyar állampolgárok és adófizetők. Vagy erre tesz nagy ívben a kormány?
telex.hu/kulfold/2021/11/12/europai-bizottsag-kotelezettsegszegesi-eljaras-europai-unio-birosaga-menekultjog-terrorizmus-drog

Betartanak ezek valamit is? Ja, persze, a közpénzekből épített stadijonyok ingyenes tulajdonba adását. De azt nagyon.
24.hu/fn/gazdasag/2021/11/12/mol-zuhanas-tozsde-uzemanyagar-befagyasztas/

Mintha valki a múlt héten adott volna el egy adag MOL részényt. Netán megsejtette az esést, mint macska az esőt?
24.hu/belfold/2021/11/14/hollik-istvan-bezinar-480-forint-rezsicsokkentes/

Egy kérdés: a hatóságiáras benzin mitől rezsicsökkentés? Hiszen az ipari termékekben mejelenik a magasabb ár, és ha nem üzemanyagban, majd megfizetjük másban annak az árát is. Talán a jövedéi adó csökkentése lenne rezsicsökkentés mindenkinek, de a befagyasztás csak egy irányba tereli a piacot. Mellesleg ez nem sérti az áruk szabad mozgását?
No és a szomszédból ide járók is rezsicsökkentetten tankolhatnak?
"1990-ben még 138,5 ezer hektáron termesztettek szőlőt a magyarok, addig 2020-ra a gyümölcs termőterülete 63,3 ezer hektárra csökkent. A legnagyobb visszaesés 1999 és 2002 között következett be, amikor a szőlőültetvények 127 ezer hektárról 92,8 ezer hektárra csökkentek, vagyis a termőerület közel 27%-a szűnt meg két év leforgása alatt."

www.agrarszektor.hu/noveny/egyre-kevesebb-a-magyar-szolo-drasztikusan-csokken-a-termoterulet-az-orszagban.33796.html

Pedig most döngetik a fidesz mellet, hogy micsoda fasza gazdálkodást csináltak. De ha jól elmékszünk, 1999 és 2002 között nem baloldali, hanem fidesz kormány volt, az elmúlt tíz évről nem is beszélve.
index.hu/belfold/2021/11/14/fidesz-tisztujito-kongresszus/nagy-istvan-utesallo-a-magyar-mezogazdasag/

No és mit is szólt a miniszter és a kongresszus ahhoz, hogy a takarméányboltban több, mint 11.000 forint egy mázsa búza, raktárból 8.500 forintról indul a kukorica ára?
index.hu/belfold/2021/11/14/tisztujito-kongresszus-fidesz-orban-viktor-ellenzeki-reagalas/

"Most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól, ha a főnököt ellenjelölt nélkül újraválasztják, tele szájjal szidják a Nyugatot és a felforgató ellenzéket, a kerületi tanácselnök pedig elmondja, hogy még várják a választ a kellemetlen kérdésekre a pártközpontból?"
24.hu/belfold/2021/11/14/kovacs-peter-fidesz-kellemetlen-kerdesek-valasz/

"lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker."

Ja, elöl rázzák a kolompot, a fidesz tagok meg mennek utána?

Azért kíváncsian várjuk a kellemetlen kérdéseket, hátha a válaszoktól olcsóbb lesz az ereszcsatorna.
telex.hu/gazdasag/2021/11/16/lazar-janos-videkfejlesztes-magyar-kiskereskedelmi-halozat-elelmiszer-elelmiszeripar-mezogazdasag-meszaros-csanyi

"Miközben akár állami beavatkozást is indokoltnak látna azért, hogy kialakuljon egy teljes magyar élelmiszerlánc, benne magyar érdekeltségű vállalkozásokkal, aközben ellenezné, hogy az elszabadult élelmiszerárakat kormányzati lépésekkel tartsák kordában, „a piac működésébe ugyanis – egy ponton túl – beleavatkozni nem szabad”."

Lázár is feltalálónak állt? Fel akarja taűln fából vskarikát? Kapitalista gazdaságban nincs versenykorlátozá, és nincs állami beavatkozás. A piac diktál. Mellesleg mi a baja, van CBA, vagy csináljon ő élelmiszerláncot. Van földje, van pénze, van ménesbirtoka is hozzá.
Ügyes trükk? Vagy csak üres szólamok azemberek megvédéséről?

"Míg 2010-ben a bruttó bér 82 százalékát kapta kézhez egy minimálbérre bejelentett dolgozó, jövőre annak 66,5 százalékát viheti haza.

24.hu/fn/gazdasag/2021/11/18/minimalber-emeles-legnagyobb-nyertese-dolgozo-allam/
24.hu/belfold/2021/11/18/koronavirus-sihell-ferry-hazibuli-fertozottek-egy-vendeg-meghalt/

Hiába, de igaz a mondás, hogy akinek az isten nem ád, annak a kovács sem kalapál. Tüdő, vagy más súlyos beteg beteg nem jár buliba, meg tömegbe, még oltottan sem. Sőt a barátai sem engedik neki.
index.hu/gazdasag/2021/11/18/jakab-peter-benzinar-tallai-andras-orban-viktor-ado-uzemanyag/

Nem értem Jakabot, hiszen azt még sem modnhatják, hogy Gyurcsány, meg Soros és Brüsszel, de azt sem, hogy elmúltnyolcév, mert bezony már tíz az a nyolc.
24.hu/belfold/2021/11/19/karas-monika-peldatlan-vegkielegites-allami-szektor/

"2010-ben a Fidesz még a kétmillió forint feletti, „pofátlanul magas” végkielégítések ellen törvényt is hozott, 98 százalékos különadóval sújtva azokat."

Na, most két vonalon nem lehet ezt érteni.

1. Ha valaki lemond az állásáról miért kap végkielégítést és káralanítást? Netán azért mert ő fideszes?
2. Anno, a különdó törvény idején volt pofájuk felvenni a végkielégítést, most nics pofájuk és azért veszik fel?

Azért az sem érdektelen, hová lett ez a különadós törvény az elmúlt tz év alatt?
"Mondjuk, az ország vezetője azt mondja, »Nem hagyjuk, hogy a nyugatiak lenézzenek«. De miben vagyunk jobbak? Azokat az értékeinket, amikre büszkék lehetünk, nem emeljük ki. Nekünk általában mindenki béna, mindenki hülye, ez román, az szlovák – ilyen lekezelően –, miközben a saját kis világunkat nem tesszük rendbe. Tehát ez egy remek nép, de több önbizalomra lenne szüksége."

hvg.hu/elet/20211119_Kajdi_Csaba_Franciaorszag_Magyarorszag?s=hk
24.hu/belfold/2021/11/20/gyarmati-andrea-engem-az-uszodaban-se-osszeverni-se-molesztalni-se-megeroszakolni-nem-akart-senki/

Hát ez az. Gyarmati Andrea 1954-es, Cseh László meg 1965-ös születésű. A két szám közti időben ennyit változott a világ.

Mi is ennek a posztnak a címe?

Egyebekben meg ennyit változott a két korosztály világnézete, főleg az, hogy a fiatalabbak tíz évek múla mi mindent mondanak el, amit korábban nem mondtak, de érdekessé teszi a témát az is, hogy az edző eismeri, megpofozta a tanítványát.
Régen volt egy szlogen, elidegenedik az ember az embertől. Nos, ez most is igaz, de az is, hogy egyre jobban vonzódik a pénzhez. Gyarmati Andrea nem a nagy zsozsóért sportolt, most meg csak szét kell nézni mekkora a tülekedés a sport pénzei körül. A nagy tülekedésben pedig elszaladhat egy-két kéz.
24.hu/kultura/2021/11/20/negylakasos-tarsashaz-mogyorod-vedett-bences-apatsag-szent-laszlo-rom-klastrom-domb/

Ennek az ügynek olyan jó büdös hivatali visszaélés szaga van, egyéb más jogszabályslrtésről nem is beszélve. Így védi meg a fidesz a magyar múlt emlékeit?
24.hu/kultura/2021/11/20/gyermekliget-lakopark-veresegyhaz-hiteltorlesztes-lako-rtl-klub-hirado-elovasarlasi-jog/

Gyurcsányozás és Sorosozás, meg Brüsszelezés helyett ideje lenne már ezt a jogi problémát megoldani. Mert a vállalkozó a megrendelőktől átvett előlegekből épít, és vagy szóban, vagy írásban kötnek szerződést is arról, hogy egy lakás a megrendelőjé lesz. Ennek ellenére a vállalkozó hiteleit az így lekötött ingatlanra terhelik jelzálog formában. Miért? Persze az áremelkedéseket nem a vállalkozónak kell viselnie ( mert nem hülye ), de sajnos az árak emelkednek, azt valakinek fedeznie kell. Kérdés, hogy a vállalkozó banki kölcsöne az építkezésre lett-e fordítva.

Amennyiben van írásbeli szerződés ( nyilván van, mert benne laknak ), akkor a megrendelő-lakás vevője-építtetője egy lakásra is kérhet lakhatási engedélyt, ha vannak közművek, és a lakás ajtóig mnden közös rész használható. Mert nem az egész ház, hanem a lakás kapja a használatbavételi engedélyt. Meg kell támadni a bank jelzálogjogát is, hiszen az is tudhatta, hogy a lakásokat eladták még mielőtt megépültek volna. Ha meg a vevő is hozzájárult ahhoz, hogy az általa megrendelt lakásra jelzálogjogot jegyezzenek be, akkor egy szava sem lehet, ha nem tudta akkor valakik becsapták, de nagyon.
A valódi ingatlanfejlesztő ( kivitelező ) saját pénzén épít és a kész lakást adja el. A cikk beli ügy is inkáb lakás éptésére szóló megbízás, és erről a bankok is tudhatnak, mert ismereteim szerint az építés fázisának megfelelően adják a hitelt az építtetőnek, amit a kivitelező vesz kézhez.

Egyébként ez a faramuci helyzet a rendszervátás óta folyik, de úgy látszik a fidesznek sem volt elég a jogi probléma megoldására az elmúlt tíz év. Kár.
index.hu/belfold/2021/11/20/bor-varga-judit-brusszel-igazsagugyi-miniszter/

Természetesen minden szentnek maga felé hajlik a keze, csak az nem érthető, mi köze van a vörösborhoz Brüsszelnek?
" Mit nm mernek képzeln ottan a Brüsszelben?????

"KOMOLY KOCKÁZATKÉNT AZONOSÍTJA AZ EU PÉNZÜGYI ÉRDEKEI SZEMPONTJÁBÓL AZT IS, HOGY AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKÉNEK KEZÉBEN IS TÚL SOK HATÁSKÖR ÖSSZPONTOSUL.

Azt is kockázatként azonosítja az EU-pénzek szemszögéből is, hogy fegyelmivel sújthatják azokat a bírákat, akik kérdéseikkel az EU Bíróságához fordulnak. Mindez befolyásolhatja az uniós támogatások ügyében folytatott bírósági eljárások hatékonyságát és pártatlanságát, ezért kéri a hatóságokat, hogy oszlassák el az aggodalmait..."

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20211122/sok-uj-informacio-szivargott-ki-arrol-hogy-miert-ment-neki-a-kormanynak-az-europai-bizottsag-511926#
24.hu/belfold/2021/11/25/klenancz-jozsef-mez-akacmez-nebih-cba/

Mit szól ehhez Lázár János aki a magyar élelmiszerláncért gründol? Meg mit szól hozzá Budai Gyula nertárs, aki nagyon jó feljelentéseket tud írni?
telex.hu/belfold/2021/11/24/lazar-mindenkinek-jogaban-all-hulyenek-lenni-es-meghalni

Igaza lenne Lázárnak, de az oltáskor aláíratnak az emberekkel egy nyilatkozatot, miszerint " A védőoltás esetleges mellékhatásaiért, illetve az oltásból eredő, előre nem látható egészségi károdosodásért - kellő tapasztalat hiányában - az egészségügyi szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal."

A buta, egészségügyi dolgokban jártalan polgárról meg egy vezető politikus azt mondja, "„Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni”". Ez illő politikusi viselkedés?
Ezk után hogy is áll az a kormányzati intézkedés, mely szerint a munkáltatónak joga van elrendelni a kötelező "oltakozást"? Itt ki is felel az esetleges mellékhatásokért?

Talán nem kéne annyit kamuzni, az adatokat titkolni. Hiszen nem mindenki tartozik a Lázár féle kategóriába, mert az oltottak közt is vannak szkeptikusak. Az ugyanis
közismert tény, hogy egy év alatt nem lehet kockázatmentesen, vagy a legkisebb kockázattal járó gyógyszert kifejleszteni.
Talán nem kéne egyetlen választót sem lehülyézni. Ez a hölgy nem közéleti szereplő, neki ezért ezt nem is kell egy politikustól szó nélkól elviselni.
Lázár inkább arról beszéljen, mit éredemel az a hivatalnok, aki a rendelkezésre álló teszteket nem használtatta fel, és hagyta a választók adóforintjainak elherdálását azzal, hogy a tesztek felhsználhatósági ideje lejár?
"Kedden hajnalban ütött rajtuk a rendőrség."

www.portfolio.hu/gazdasag/20211125/hamisitott-oltasigazolasokkal-uzletelt-ket-no-gyongyoson-512626?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator#

"A gyanú szerint mintegy 90 hamis igazolást állított ki a két nő, amikért akár 50 ezer forintot is elkértek. A híradó beszámolója szerint az esetek 2021. május és július között történtek."

Nem értem. Reggel nem tudtak volna rájuk lecsapni? Netán valami oka van annak, hogy az ilyen lecsapásokat éjszaka, meg hajnalban végzik? Arról nem is beszélve, ha júliusban befejezték a hamis igazolások kiadását, akkor miafene okuk van hajnalban "lecsapni"? Nem lett volna jobb reggel a munkahelyük előtt várni őket, vagy becsengetni a lakásuk ajtóján, és szépen elvezetni őket?

Egyébként a sajtó is mellé dumál. Lecsapni arra a bűnözőre szoknak, aki éppen műveli a bűncselekményt. Aki a lakásán alszik hajnalban, arra miért is csapnak le?
index.hu/belfold/2021/11/25/fideszes-cimrol-toboroztak-beolvaso-embereket-a-fovarosi-kozmeghallgatasra/

Nagyon helyes. Szembesítsék is a főpolgármestert ezekkel a kérdésekkel. Majd válaszol, nem úgy, mint a fideszes hivatalnokok. De előtte ezt a kérdést "Mit jelent az, hogy meg tudják kerülni a közbeszerzést?" konzultálják meg a kormánnyal, főleg az egy személyre kiírt közbenemszerzések kapcsán.
24.hu/belfold/2021/11/26/tatabanya-leszurta-au-alvo-kollegajat-azt-hitte-zaklatta/

Amikor valaki elveszi egy másik ember életét, és az ügyész tudomásul vesz egy ilyen mértékű büntetést kiszabó ítéletet, akkor elgondlkodik a polgár, hogy mi is az arányos büntetés. Vajon a bíró és az ügyész gondolkodott már ezen?
"Kövér László házelnök arról beszélt tavaly egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára..."

444.hu/2021/11/27/kover-laszlo-a-titkosszolgalatoknak-az-ellenzek-a-legnagyobb-nemzetbiztonsagi-veszely?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kover-laszlo-a-titkosszolgalatoknak-az-ellenzek-a-legnagyobb-nemzetbiztonsagi-veszely

Még mondja valaki, hogy nálunk nincs diktatúra.
k.blog.hu/2021/11/24/kekva_830

MI TÖRTÉNIK AZ ALAPÍTVÁNYOKNAK KISZERVEZETT KÖZVAGYONNAL?

Attól függ, ki nyeri a választást.
hvg.hu/gazdasag/20211129_lazar_janos_tramtrain_karacsony_gergely_palkovics_laszlo?s=hk

"az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék. A politikus úgy fogalmazott, ami épült Budapesten, az kormányzati forrásból készült el az elmúlt 12 évben."

Ez önkritika?
Az agrárminiszter ki akarja számolni Bigét.

24.hu/kozelet/2021/11/29/nagy-istvan-agrarminiszter-bige-laszlo-mutragya-magyar-gazda/

Azt nem akrja valaki kiszámolni, hogy közvilágításban, és a közutak, tadijonyok építésében érintett tulajdonosok mennyivel károsíttták meg a magyar adófizetők közpénzét? Mert a mérlegnek két serpenyője van. Ha már annyira védeni akarja a magyar embereket a tisztességtelen vállalkozóktól.

Egyébként miafene az, hogy Bige mesterségesen emelte a műtrágya árát? Talán valami törvény előírja az árképzés mértékét a vállalkozóknak?

Akkor minél előbb számoltassanak, mert ma egy kisvállalkozó annyit kér egy munkáért, mint amennyi anyagot kell felhasználni. Az anyagok meg piszok drágák.
Még annyit az agrárminiszternek, számoltassa már ki azt is, kiskereskedőnél miért kerül 11-12 ezer forintba egy mázsa búza, kukorica?
hvg.hu/itthon/20211129_parlamenti_dolgozok_mikulas_ajandek_ereszcsatorna?s=hk

Nincs itt semmi látnivaló, csak az országgyűlés hivatalnoka ( aki a csomagot összeállította ), nem tartja kivetni valónak az ereszcsatorna emlegetését. Ne tartsák annak a dolgozók gyerekei sem.
Kérdés mit szólt hozzá a házmester?
index.hu/belfold/2021/11/30/marki-zay-peter-hodmezovasarhely-velemeny-video/

Megszólalt az észkombájn, és azt mondja a fiatal nő, hogy Márki-Zaynak sokat kell még tanulni. Márki-Zay most 49. éves, Orbán 1998-ban amikor először miniszterelnök lett, csak 35 éves volt. Ő már akkor felkent papja volt az országirányításnak az ész szerint? Vagy talán Márki-Zaynak is kellene egy Soros ösztöndíjat felmutatni?

Márky-Zay szakmai végzettsége az egy jogászi diplomával szemben:

"1990 és 1993 között a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán marketing szakot,
'93 és '96 között a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdasági mesterszakot végzett, majd
1997 és 2001 között a Budapesti Műszaki Főiskolán villamosmérnökként végzett.[7]
2002-ben a Szegedi Tudományegyetemen megszerezte a történelemtanári diplomát is.[20]

2000 és 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen gazdaságtörténetet hallgatott, majd 2006-ban doktorált, s ezzel PhD fokozatot szerzett;[21] doktori értekezésének címe „Magyarország 20. századi fejlődésének összehasonlító elemzése” volt.[22]/Wikipédia.

Vajon mennyi tudás kell ahhoz, hogy ennek az okos nőnek megfeleljen valaki miniszterelnöknek, vagy elég ha csak Orbán Viktornak hívják?

Látjátok feleim?
hvg.hu/itthon/20211130_magyar_helsinki_bizottsag_anyasag_munka_brosag?s=hk

Így támogatja a fideszkormány hivatala a családokat? Vajon az ilyen főnöknek nem jár le a munkaszerződése?
telex.hu/belfold/2021/12/01/schmidt-maria-levele-a-guardian-ujsagirojanak

„Ön mégis kinek képzeli magát?”

Igaza van Maris néninek, ezét megkérdezhetjük tőle is, hogy
„Ön mégis kinek képzeli magát?”?
süti beállítások módosítása