Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2020/08/05/iskolaorseg_jelentkezes_eloszures_lemorzsolodas/ Hát ez nem valami jó... (2020.08.05. 12:20) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2017.08.05. 13:01 Fabius

Vér, könnyek, letépett herék a medencében

Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát beleborítva igazi szarfürdővé váljon a sztori. Amiben már nem víztisztán átlátható kinek melyik sebe vérzik, és kié a letépett here, amit kihalászott a szűrő.

Bienerth Gusztáv monnyonle! Gyárfás csaló, hűtlen kezelő, amúgy meg egy kisstílű genyó!

Tépik, marják, harapják egymást egy ilyen rossznak nem mondható, de nem is túl eredményes hazai vb után. Az világos volt, hogy a FINA-nál erős emberként megmaradó Gyárfás nem hagyja ennyiben a dolgot, ahogy az is, Bienerth majd elharcolgat és megpróbálja elviselni a megaláztatást amíg tudja. Az úgynevezett szakma meg majd megint arra hajlik, mint a rohadt nád, amerről a szél fúj. Azzal meg, amivel tényleg kellene, megint nem foglalkozik senki.

Hogy mivel? Pl ezzel itt ni:

verraszto_mix.jpg

Balra Verrasztó Dávid Rióban, jobbra Budapesten. Bálnahájjal borzasztó égés az olimpián, úszó kinézettel gyönyörű ezüst itthon a vb-n. Elég kontrasztos különbség, ugye? Amiben nincs különbség az az, hogy "edzőbá" mindkét állapotért és eredményért megkapta a fizut függetlenül attól, hogy az elnököt éppen hogy hívták. Most meg megint azért lázadnak, hogy az aktuális elnökkel se'nem lehet együtt dolgozni, mert brühühü. Igen, ezek képesek dolgozásról beszélni úgy, hogy a hazai rendezésű csilliárdos vb-n kétszer felcsendülő magyar himnusz egy amerikai edzőnek - nerszótárban: migránsköcsög - köszönhető. Szóval, mókusmackók, csak ideje lenne eldönteni egyszer és mindenkorra, kivel is tudtok ti dolgozni, és menni kéne a picsába tenni a dolgotokat.

Mert ezt a huzakodást már baromira unjuk!

12545 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr7212721628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi van gyíkarc,
2017.08.05. óta annyira eltömítette a var az ánuszodat, hogy már egy szösszenetet se tudsz ideszarni?
"Az RTL Híradója Nagykálló polgármesterét telefonon próbálta utólérni, bár sok sikerre nem számíthattak, hiszen korábban a nem létező rallypályára figyelmet felhívó N1TV-nek a városvezető azt mondta: nem a nagykállói ügyekkel kéne foglalkozni."

Kár, hogy nem kérdezték meg tőle, ha nem nagykállói ügyekkel, akkor szerinte mivel kellene foglakozni? Ő már csak biztosan tudja.;D

hvg.hu/gazdasag/20181103_Siri_csond_es_gaz__igy_nez_ki_a_42_millio_forintbol_felhuzott_nem_letezo_rallypalya?s=hk
@heptakontanonaéder:

"(én vagyok az illemtanár!)
A tahó akkor is tahó, ha vendéget akarna játszani!"
No, most ki teljesített jobban? Vagy szarul?????

index.hu/gazdasag/2018/11/04/zold_hid_nhkv/

" Végül a Katasztrófavédelem kötelezte a Zöld Híd Kft-t, hogy vigye el a szemetet, ehhez pedig biztosítja a szükséges forrásokat. Szerdától így a Zöld Híd újra elkezdte szállítani a hulladékot, miközben aznap a kukaholding megvonta az erre szóló engedélyét."

Ez nem erősen törvénysértő kötelezés? Vagy kivéve a gyevi bírót passzussal a katasztrófa védelem megvéd mindenkit? Esetleg utóbb majd akad hivatal, amelyik megbírságolja a Zöld Híd Kft-t engedély néküli szemétszállítás miatt? Hogyvanez?
@heptakontanonaéder:

"Mi van gyíkarc,
2017.08.05. óta annyira eltömítette a var az ánuszodat, hogy már egy szösszenetet se tudsz ideszarni?"

A te szádból viszont ömlik a szar és jól is van ez így.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.
Azon gondolkodom, ennek az ügynek a gyanúsítottjai miért nincsenek börtönben? Lehet, ha ellenzéki pártkötődéssel rendelkeznének, akkor már mindenki rács mögött lenne?

Az is izgalmas kérdés a pénzt osztó hivatalnak miért kellett két év ahhoz, hogy kiderítse, kamu pályázatról van szó? Vagy a hivatal nem ért rá jobban telesíteni? Vajon miért?

Nem értem azt sem, az adóhivatal ekkora összeggel gazdálkodó céget miért nem ellenőriz gyakrabban? Ja, mert a kisvállakozót könnyebb, és ismerik a mondást, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok?

24.hu/belfold/2018/11/05/unios-tamogatas-csalas-toltoallomas-domanovszky-henrik/
No, hogy vidám legyen a hetünk. Majd Szingapúr kihúzza a magyar húsipart a recesszióból. Mind az 5 millió 800 ezer lakosával.

24.hu/belfold/2018/11/05/szijjarto-peter-szingapur-husexport/

Ez nekem nagyon teccik, csak így tovább!

"A tárcavezető a szingapúri kereskedelmi és ipari miniszterrel folytatott tárgyalásáról beszámolva kifejtette: Szingapúr és Magyarország a kölcsönös tiszteletre helyezi kül- és a külgazdasági politikáját. Jó, hogy vannak olyan országok,amelyek nem a másik kioktatásával vannak elfoglalva, hanem elfogadjuk azt, hogy kinek-kinek a saját történelme, kultúrája, társadalma határozza meg politikai és társadalmi berendezkedését, és ahelyett, hogy egymás kioktatásával foglalkoznánk, értelmes dolgokkal múlatjuk az időt, például gazdasági megállapodásokat kötünk."
24.hu/belfold/2018/11/05/nemzeti-konzultacio-2018-kerdesek/

Egy kérdés hiányzik. Úgymint egyetért-e azzal, hogy a magyar fiatalok csak az állam engedélyével menjenek más országokba dolgozni, és élni? Hamár az állam mélyen a zsebébe nyúl, hogy felnőjön az a gyerek.

Arról miért nem kérdezik meg a népet, egyetért-e azzal, hogy a családok sokkal nagyobb mértékben vegyék ki részüket a gyerekeik nevelésből, mint most. Mert ugyé megszületik azonnal támogatást kap, sőt már születése előtt is az anya. Utána állami bölcsőde, óvoda, iskola, ingyenes iskolai étkeztetés, ingyenes kommégium, inyenes felsőkotatás, szülőknek adókedvezmény. Csak a kérdés az, hogy mibül, és kinek a pénzibül? Mert ugyé az anya gyereket nevel, ezért nem is érthető a 2. számú kédés. Elvileg a gyereknevelés mellett csak az apa dolgozik, anya otthon van a gyerekekkel. Mi van ha apa elveszíti a munkáját? Nem jut nekik támogatás a továbbiakban?

Főállású anyaság már volt, nem tudom most van-e, de arra emlékszem a fidesz néhány éve azzal kampányolt választás előtt, a családok ne azért szaporítsák magukat sok gyerekkel, hogy a családi pótlékból éljenek. Most mi is lesz ezzel a rengeteg támogatással?

Azt sem értem pl. miért kell a legalább három gyereket nevelő édesanyáknak kiemelt támogatást adni? Édesapa nem nevel? Neki nem jár támogatás, csak édesanyának ( aki sokszor nem is annyira édes )?

Mindezek ellenére én nem sajnálom a gyerekek támogatására szánt pénzt, csak az a gyanúm, hogy ebben a kérdésben pont oda tartunk, ahonnan jöttünk. Remélem azért oda nem jutunk el, hogy az édesapák és édesanyák helyett majd az állam által kijelölt személyek csinálják a gyerekeket, és kijelölt anyák szülik meg őket. Bár az abortusz tilalmat bevezethetnék, mint anno a kommunisták tették. Lehet, hogy több gyerek születne.
Visszanyalt a hazaárulózós fagyi.:D

"Még a saját maga által megszállt ügyészséggel sem sikerült kimondatnia, hogy hazaárulók lennének, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Ideje, hogy Orbán Viktor is felfogja: hazaárulózhat reggeltől estig, de mi akkor is európai magyar polgárok vagyunk, akik igent mondtak arra, hogy az EU megvédje a magyarokat az Orbán-rendszertől"

hvg.hu/itthon/20181105_Papirja_van_a_DKsoknak_hogy_nem_hazaarulok?s=hk

A fidesznek meg papírja van arról, hogy valótlansággal sároza a DK-t.:D
Székelyéket vajon megkérdezte a fidesz, hogy akarnak-e a magyar nemzet elválaszthatatlan részei lenni, vagy ezután is székely nemzetnek tekintik magukat?

"Potápi Árpád államtitkárt, aki a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, hogy a javaslatnak nemcsak szimbolikus jelentősége, de valós üzenete is van. A kabinet a kezdeményezést támogatja, de benyújt hozzá egy módosító javaslatot, ami egyértelműsíti, hogy a székelyek elválaszthatatlan részét képezik a magyar nemzetnek."

24.hu/belfold/2018/11/05/fidesz-jobbik-magyar-szekely-osszetartozas/
24.hu/kozelet/2018/11/06/kosa-lajos-anyja-nem-stroman-bmw-motor-lizing-meker-kft/

Nem értem miért cikizik ezt szerencsétlen céget. Gyalog, vagy biciklin mégsem mehetnek az állatgondozók az ólakhoz. A cég főnöke sem roboghat egy régi Ladán a vevőkhöz, üzleti patnerekhez, még azt gondolnák rosszul híznak a desznyók, és nem futja rendes járműre. Így meg a luxus autót látva, rohannak velük szerződést kötni, mert ha a járgány tuti, akkor a disznó is csak jó lehet.;D

Egy biztos, ha eccerű anyukának nem 45 milliója, csak 4 milliója volt, ami nem fért bele a bevallott jövedelembe, akkor az adóhatóság lábánál fogva kirázza. Mert törvény előtti egyenlőség van. Kivéve a gyevi bírót.
"A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá."

Én úgy látom a válaszok nem aktuálisak. Mikor lesznek azok? ;D

index.hu/belfold/2018/11/06/magyar_hang_interju_kiss-rigo_laszlo_puspok/
24.hu/kozelet/2018/11/06/vadai-orban-a-furdoszobaba-is-golyoallo-mellenyben-megy/

Tényleg, jár a miniszterelnöknek díszkíséret magán szórakozáskor?

Vajon ha erre nem ad lehetőséget a törvény, akkor ezmiez? Vajon miez akkor, ha egy kishivatalnok költ olyanra a közpénzből, amire nincs joga?

Ja, és a belügy miként számolja el ezt a költséget? Van rá rovata?
index.hu/belfold/2018/11/06/pava_zsolt_megunnepelte_a_forradalom_levereset/

Innen már csak egy ugrás november hetedike.Ja, és soros a hibás.;D

Azért ez jellenző, egyrészt arra aki írta, másrészt arra, aki közzétette. Gondolkodni egyik sem bírt előtte. De kinyilatkozni elősosztályúan tudnak, még akkor is, ha maguk sem értik amit mondnak.
Látod? nem látod? Na látod?

index.hu/gazdasag/2018/11/06/elios_nyomozast_vege/

Gyönyörű nyelvünk minden csodára lehetőséget ad.;D
Látja? Nem látja?

Ne búsuljon, feltehetőleg csak a fotós látja.

A pénzt meg senki sem látja.:(

24.hu/belfold/2018/11/06/szimpatikus-orosz-csalad-reklamozza-a-kormany-nemzeti-konzultaciojat/

Tényleg hová lett?
Látja? Nem látja? A hivatal látja.

24.hu/belfold/2018/11/06/megvontak-a-fogyatekossagi-tamogatast-az-anyatol-akinek-letepte-a-karjat-a-rossz-tesztagep/

"A fogyatékossági támogatás megszüntetéséről szóló határozat jogosságát törvényi paragrafusokkal igyekeznek alátámasztani. Kiemelik többek közt, hogy már nem szorul a kormányrendelet szerinti segédeszköz állandó használatára."

Pedig még olyat senki nem hallott/látott, hogy az ember levágott/letépett keze utóbb kinőtt volna.
Látja? Nem látja? Na, látja.

Attól, hogy nemzeti konzultálunk, és agyba-főbe visszatérünk a kárárista családtámpgatáshoz, még nem lesz több szűlőképes nő, majd csak 20 év múlva. De mit láét a mai szülőképs korosztál? Egy lakás, négy kerék, üdülés stb, majd aztán ha bír, jöhet a gyerek.

index.hu/gazdasag/2018/11/07/demografiai_portre_2018_gyerekvallalas_termekenyseg/
Látja?

Én látom, de így kapásból nem tudom miről van szó. Milyen tájékoztatás ez? No, teccenek látni?

privatbankar.hu/makro/kimondta-a-birosag-unios-jogot-sert-a-magyar-mobilfizetesi-rendszer-322662
Vajon Semjén nertárs akkor is kapott volna ingyenes vadászati meghívásokat, ha nem miniszterelnök-helyettes, országgyűlési képviselő? No ugyé.
Az meg csak nézőpont kérdése, hogy az ilyen ingyenes ajándék minek látszik. Perze az nem mindegy, hogy melyik országban van az a nézőpont.

hvg.hu/itthon/20181108_Semjen_vadaszata_nemsokara_indulnak_a_svedorszagi_kihallgatasok?s=hk
Ebben az írásban van egy szemléletes térkép arról, hogy amíg a magyar kormány keleten keresi a magyarokat, addig a magyarok nyugaton keresik a boldogulást. Nem valahol félúton kéze közös nevezőre hozni a dolgot?

hvg.hu/itthon/20181108_magyar_gyerek_szuletes_kulfold?s=hk
Filmcím? Illiberálrealizmus, avagy a magyar miniszter és baráti körre tündöklése, és bukása?

hvg.hu/kkv/20181108_Betelt_a_pohar_a_kisvardai_onkormanyzatnal_kirugjak_a_Sesztakstadion_epitojet?s=hk

Lesz még újbb film?
Láttya? Nem láttya? Na, láttya

24.hu/belfold/2018/11/08/peterfy-korhaz-egerurulek-pelenka/

Ezt dr. Kásler nertársnak kéne elküldeni, hogy nézegesse mitől sok a kórházi fertőzés.
Mármint ne az egárszart, hanem azt nézegesse, hogy ki vezeti az ilyen intézetet, és mit csinál vezetés címszó alatt. Netán a hivatali "olcsó" autóval látogatja a nertársakat? Azt is nézegethetné, hogy az alkalmazottak miért csak azt látták meg, hogy valaki videózik? A megkékült párizsit és az egérszaros pelenkát miért nem látták már meg? Az egér nem egy nap alatt szarta tele. Mit csinálnak ott munka címszó alatt?

Azért kedves vezetőnknek sem ártana nagyplakátra tenni, hogy jobban lássa mi folyik az uralkodása alatt. Hátha két migráncsozás, meg három brüsszelezés közt meglátná a magyar valóságot, azt hogy a hivatalai, intézetei, az általa kinevezett vezetők mennyire jól teljesítenek.

Igaz ebben az egészraszos pelenkában nincs lenyulható pénz ( még a pelenkát sem nyúlták le ), gondolom ezért nem érdekel senkit.
Azt kérdi beszélgető partnerem, miért kell a többgyekeres családban a főállású anyaságot elismerni? Kérdem mi baja van ezzel? Azt válaszolta, hogy bölcsödében, óvodában , iskolában egy gondozó-nevelő 10-20 gyereket is nevel napi 8 órában, utána hazamegy és inzéti a két-három-akármennyi gyereke és a családja életét. Az miért nem egyenlő a főállású anyával?

Mondtam, hogy én ezt nem tudom, talán forduljon kérdésével bizalommal azokhoz, akik néhány éve még azt hangoztatták, ne a családi pórlékért szüljenek az anyák. Igaz, akkor a szocik kormányoztak.
Deutsch Tamás ismeri a réi magyar mondást, mely szerint ha már mondunk, mondjuk nagyot, hogy legyen miből engedni.;D

24.hu/belfold/2018/11/08/csak-bekerultek-a-liberalis-demokracia-szavak-a-nepparti-hatarozatba/
Láttya? Nem láttya? Na. Láttya. Mint vak a hajnalt.

hvg.hu/itthon/20181108_Egy_oran_at_eloszobaztatta_Palkovics_az_MTA_elnoket?s=hk

Szégyenteljes, hogy így bánik egy miniszter a Magyar Tudományos Akadémia elnökével, akinek a nyomába sem léphet sem szakmailag, sem emberileg. Vajon mit fog csinálni amikor majd őt előszobáztatják, amikor már nem fogja a ner a kezét? Mert az is eljöve, mint minden.
Milyénk a FÖLD?

No, végre ki van mondva, nagy nyilvánossá előtt. Innen hogyan tovább?

"Olyasmiket akarnak nemzetközi köztámogatottságra emelni, ami nem jó, például azt, hogy a migráció az egy alapvető emberi jog."

24.hu/kozelet/2018/11/09/orban-viktor-ceu-epp-kina/

Tényleg kié a FÖLD? Isten kinek adta? Kerítéssel adta?
Ezer éve jog volt a migráció-honfoglalás, ma nem az? Mi történt közben?

Mi lesz, ha hazánk klímája olyan rosszra fordul, hogy itt nem lehet élni? Megyünk az ázsiai pusztákra? Mi lesz, ha nem engednek be?
Láttya?

Keresztényi megközelítése a világnak, mely egybe cseng az előző kijelentéssel:

"Ha józanul gondolkodnánk, sokkal kevesebb konfliktus, vita lenne, erről meg vagyok győződve."

Ha mindenki a keresztény pap elképzelése szerint gondolkodik, akkor akár oszthatják az egyenruhát is.

hvg.hu/itthon/20181109_KissRigo_Laszlo_puspok_Nem_foglalkozom_partpolitikaval_de_Soros_veszelyes?s=hk
Netes adat szerin Svájcnak 8,4 mill lakosa van. Még is emeletekkel felettünk áll. Anyagilag is, gondolkodásbelileg is.

Mi lenne, ha a kormány nem arra törekedne, hogy minél többen éljünk a határokon belül, hanem arra, hogy aki itt él, az sokkal jobban éljen, mint a határokon kívül? Mert azzal nem megyünk sehova, ha sokan vagyunk, sok szegénnyel, és a sok szegényt kevés adófizető tartja el.
Miknemvannak!

hvg.hu/itthon/20181109_Rejtelyes_modon_megvaltozott_Tiborcz_egyik_palyazata_a_kormany_honlapjan?s=hk

Nyugodjon meg mindenki, világítási bűncselekmény nincs. Ami jogos, mert a világítás vagy nem világítás önmagában nem bűncselekmény. Pont.
index.hu/techtud/2018/11/08/amazonia_nem_tudja_tartani_a_lepest_a_klimavaltozassal/#

Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy az invazíz/nem őshonos fafajokhoz, akkor előbb-utóbb sivataggá válunk. A FÖLD tudja magát szabályozni, ha hagyják neki, ami az ember előtti évmilliók alatt jól működött.

Akác 8-10 év alatt vágó méreti tud nőni, és vannak déli fafajok is, amik nagyon jól érzik itt magukat. Talán el kéne gondolkodni azon, hogy mindenkit maga alá tud gyűrni az ember, de a természetet nem. A természet előb-utóbb legyőzi.
@látjátok feleim szümtükkel:
Miért nem ...tlanítasz, derága humorzsák cimbi?
(Irónia: Katalán kisváros Portugália és Baszkföld határán, Avanglion mellett. Vasaló és töltőceruza gyártása jelentős)
No akkor most röhügjünk?

Hírek szerint az agrárium minisztériumából bürokráciacsökkentés címén a természetvédelmi főosztályról a munkatársak felét kirúgják.

Ezután majd a ner védi a magyar természetet a minisztériumban?
Azt mondja a kormány szócsöve, azért jó a konzultáció, mert segít megvédeni a családtámogatásokat.

Én meg ezt azért nem értem, mert a fidesz kéthatmaddal állítólag kormányoz. Akkor kiaf*tól akarja megvédeni azt amit egyedül eldönt? Netán a nertársak mohóságától?
Befulladt az illiberalizmus?
Nicsak,nicsak, gondolkodott valaki a nemzet bankjában?
Én csak azt nem értem, hogy miért ott? Vagy talán még is értem.

Ugyan akkor azt sem értem, hogy a fidsz frakcóban széket koptató képviselők miért nem gondolkodnak arról, miről a bakban gondolkodnak, hiszen ez az ő feladatuk lenne.

merce.hu/2018/11/10/jo-reggelt-az-mnb-beleszallt-a-kormany-oktataspolitikajaba/
?
24.hu/kulfold/2018/11/10/le-monde-trump-osszekeverte-a-balkant-es-a-balti-orszagokat/

Ezért kellene alkalmassági vizsgálatra kötelezni az állami vezetői tisztséget elnyert személyeket.Minisztériumi takarító nénitől felfelé.
@látjátok feleim szümtükkel:
nem, puszinyusszi!
Ez a Pallas nagy lexikona címszava.
24.hu/kozelet/2018/11/12/szuloi-hang-felmeres-tanarhiany/

Kár, hogy ez a téma kimaradt a védjük meg a családokat nemzeti konzultációs kérdései közül.
www.atv.hu/belfold/20181112-kotelezo-lesz-bejelenteni-az-allamnak-nev-szerint-ki-melyik-szallodaban-ejszakazik/hirkereso

Emlékszik még rá valaki, hogy mekora "háború" dúlt anno azért, hogy az állam ne használjon és gyűjtsön minden féle-fajta adatot a polgárairól, és ne legyen elérhető személyazonosító számon keresztül minden adat? Ahhoz képest elég jól elhaladtunk ettől a kurzustól.

Az persze nem érthető, ha az állam statisztikai hivatala megkapja az adatokat, miért kell újabb állami sóhivatal ezen adatok ( vagy újabb adatok? ) gyűjtéséhez? Különösen azért nem érthető, mert a turisztika általában magánkézben lévő szolgáltatási tevékenység. Lehet, hogy a saját lábra állított turisztika nem jut elég információhoz?
hvg.hu/gazdasag/20181112_Az_utolso_pillanatban_is_kapott_meg_3_milliard_taopenz_a_felcsuti_sportcsarnok?s=hk

"... a törvény szerint rá kellett, hogy bólintson a sportpolitikáért, illetve az adópolitikáért felelős miniszter is."

Nem értem, mi ez a nagy szőrszőlhasogatás. Bólintott az, többször is, csak nem készült róla video.
@Oxica:
esetleg érdemben?
Vagy csak egy kis sugárban hányás?
(ne feledd el kimosni a szádat, mert a sav kinyírja a fogaidat)
@látjátok feleim szümtükkel:
az ősfurkó meg ősfurkó.
=ebből a csodásan magasröptű ámdeviszontag MOHO-rétegig mélyenszántó böfiből aztán végre megtudtam, hogy kedvenc gyíkom átengedte a terepet a magadfajtáknak.
(tán undorodik? azt is megérteném)
@heptakontanonaéder:

Na mi van, megint kiengedtek az óladból? Nem ízlett a moslék, hogy ide jöttél kiokádni?

Jobbulást.
24.hu/belfold/2018/11/13/miert-biztak-egy-kis-nyirsegi-kft-re-hogy-szedje-be-a-szemetdijat-az-egesz-orszagban/

Kászos az erőben? Esetleg ezért nyúlta le az állam a szemetezést, hogy legyen miből díjazni a ner tagjait? Utána meg fenyegeti a polgárt, aki nem hibázott abban, hogy nem működik a rendszere?
@Oxica:

Hagyd a fenébe, hiszen látni, hogy földig ér a nyelve, és arra figyel, nehgy valaki a nagy tülekedésben rálépjen.
Rendnek lennie kell. De hol van a határ, az ártatlanság vélelme, és a kötelezően előírt viselkedés viszonya?
Ha utóbb ártatlannak kell majd valakit tekinteni, akkor ki kér tőle bocsánatot a viselkedési szabályok betartásáért? Mert ugyé ártatlan embernek elő lehet írni, hogy legyne-é szakála vagy sem, haptákba vágja-e magát, ha szól hozzá a börtön őre, vagy sem? Egyáltalán az előzetesben lévőre alkalmaztahó-e olyan szabály, amit a jogerősen elítéltre alkalmaznak?

hvg.hu/itthon/20181113_Kivizsgaltak_Czegledy_borostajanak_hosszat?s=hk

Azt azért szívesen olvasnám, hogy a nem nemzeti többséghez tartozó hölgyek miért festhetik be a hajukat a letartóztatásuk alatt?
@heptakontanonaéder:

Ja, a Soros a hibás, és álíccsuk meg Brüsszelt!
24.hu/belfold/2018/11/13/nikola-gruevszki-menedekjog/

Gondolom a soros a hibás, meg álíccsuk meg Brüsszelt.

Meg kell neki adni, nem szabad kiadni. Hiszen nálunk repülni is szoknak, meg vadászni. Mások kontójára. Szegény politikailag üldözöttnek jár ennyi.

Vagy nem?
Van új a nap alatt?

Anno még a rendszerváltás előtti időkben egy ismerősőm a megyei kisbizottságra került munkatársnak a nagyvárosba. Egy idő után látom, hogy otthon a falujába dolgozik. Kérdem mi történt? Azt mondja semmi, csak a fizetéséből ő nem tudott minden nap a puccos étteremben edébelni, kinézték maguk közül. Így vissza tért a normális emberi közegbe. Mondjuk repülni azóta sem szokott, meg jacht útra sem hívták, de volt már polgármester.

24.hu/szorakozas/2018/11/13/lany-szulok-csaladi-haz-eltart-fizetes-jovedelem-bournemouth-sian-teasdale/
Olvasom, hogy a jobbik-elnök keresztényi erkölcsről prédikál, de neki meg viszonya van egy tagtársával. Ez persze nem a ballib sajtó szemét szúrja, ezért akkora kérdőjel merült fel az agyamba, amit ide nem is tudok kiírni.

Mert ugyé megint előjött a régi magyar szólás, hogy más szemében a szálkát is meglátja, sajátjában meg a gerendát sem.
24.hu/belfold/2018/11/13/egeszsegugy-allami-magan/

"... a miniszter elképzelése szerint a magánellátásnak mindenképpen az állami intézményeken kívül kell történnie, ..."

Magyar beteg útja:

Nyomoronc elmegy a háziorvoshoz, aki szakvizsgás belgyógyász. Kéne egy CT, de nem küldheti. MIÉRT?
Házio. kénytelen beutalni nyomroncot a belgyógyászati szakrendelésre, mert csak azok rendelhetnek CT-t. MIÉRT?
Nyomoronc időpontot kér a szakrendeléstől, ami jó esetben 2, rosszabb esetben 4-6 hónap is lehet. MIÉRT?
Szakrendelésen nyomoronc megjelenik, kap beutalót CT-re vagy más rendelésre, újra időpont kérés. MIÉRT?
Megtörténik a CT, vissza vele szakrendelésre, nyomoronc megint kérheti az időpontot, és örülhet, ha néhány héten belül fogadják. MIÉRT?
Szakrendelés vissza utalja a héziorvoshoz, mert a "kezelés" annak a dolga.

Konkért péda: hasi problémákkal küszködő beteg márciusban kereste fel a szakorvos magánrendelését, aki májusra adott időpontot ( mert nagyon sok a magánbetege ), majd a vizsgálat után beutalót kellett kérni hozzá a kórházi szakrendelésre, melyre viszonylag gyorsan adott időpontot. Ekkor csak a beutalókat nyomták nyomoronc kezébe, és MRI vizsgálra július végére kapott időpontot. Az eredménnyel a szakrovos újabb időpont kérés után két héten belül foglalkozott, béltükrözést javasolt. Ekkor beteg kérte, hogy altatásban végezzék, válasz a kórházban ezt altatásban nem végzik, így szabadságok, és már kiosztott időpontok miatt csak októberre kap időpontot. Tükrözés októberben sikertelen lett, ekkor az orvos irrigoszkópiát javasolt, amit nyomoronc nem fogadott el. Közölte, majd keres olyan magánrendelést, ahol altatásban megvizsgálják, mire orvos: magánrendelésen ő is csinálja, és 5 hétre adott időpontot. Vizsgálat megtörtént, orvos a végén közölte, hogy a beteg állapota miatt ezt a vizsgálatot éber állapotban nem lehett volna sikeresen elvégezni.
Indulástól a befejezésig 8 hónap. Pont.

A magánrendelésen a kórház 3 alkalmazottja "dolgozott".

Ez egy nagyon túlterhelt szakrendelésen történt, de a kórház ( de szerintem az összes állami kórház ) szervezése körül valami óriási hiba van. Ha egy szakrendelés elrendel egy másiknál vizsgálatot, amit ugyan azon tető alatt végeznek el, akkor az orvos miért nem kapja meg az eredményt, miért nem értékeli, és annak függvényében vagy behívja a beteget, vagy kiküldi a beutaló orvosnak az eredményt a véleményével együtt. Ez kényelmesebb lenne mindenkinek, és talán még gyorsabb is.

Háziorvosok szakvizsgálattal rendelkeznek, és nem érthető, miért nincs jogosultságuk különféle vizsgálatok elrendelésére, ami óriási pazarlás, és túlterhelést okoz.
Egy háziorvos szerint a vizsgálatok eredményeit csak akkor kaphatja meg elektronikus úton, ha több száz ezer forintér vásárol egy programot, és ez után havi djat is fizet. Ezt miért nem oldja meg az állami ellátás minden általa foglalkoztatott orvos bevonásával úgy, hogy ne a színlelt vállalkozó háziorvosnak kelljen a dotációból ezt is fizetnie? Hiszen ez nem kegy az államrészéről, hanem az adófizetők érdeke. Ezért is fizetnek adót.

Elmúlt nyolc évben mást sem lehetett hallani, mint azt, hogy a szocik által tönkre tett egészségügyet majd a fidesz tapra állítja. No ez a fentiek szerinti módon sikerült. Sajnos ez nem egyedi jelenség.

Azért még erről a talpra állításról annyit, 92 éves öreg bácsit beutalták a kórházba, bevitte a betegszállító valamikor reggel. Másnap hajnali három órára értek vele haza, addig se evés, se ivás nem volt, mivel szegény nem tudta mire számíthat, nem vitt se enni, sem inni valót magával.

62 éves betegnek amikor panaszkodott az orvosnak, hogy fáj a gerince, azt mondta az orvos, mit akar, elmúlt 60 éves.

Persze tudom, a nép kétharmados többséggel választotta meg a fideszt. Ezért azt kapja ( sajnos az is aki nem rájuk szavazott ) amit megérdemel? Ráadásul még a fűtött füves stadijonyba sem engedig be, csak ha a taon felül jó drága belépőt is fizet. Egészségünkre!?

hvg.hu/kkv/20181113_Sorra_mondanak_fel_az_oroshazi_korhaz_Surgossegi_Osztalyan
Álmodott a kormány, és ez lett vége:

hvg.hu/itthon/20181113_Semmi_nem_lett_a_kormany_harom_eve_beigert_bolcsodeibol?s=hk

De! Segíti a családokat. Ha mással nem szájjal, mert azzal lehet ígérgetni. Meg nemzeti konzutációkkal?
Senkit nem hagynak az út szélén?

www.atv.hu/belfold/20181113-megmenekul-a-rimoci-csalad-brusszelbol-utaltak-at-a-tartozas-osszeget/hirkereso

Lehet, hogy soros a hibás? Azért jó, hogy Brüsszel nem állt meg.
www.atv.hu/belfold/20181114-szabo-tranzitzonaban-lenne-a-helye-a-volt-macedon-miniszterelnoknek/hirkereso

Ja, de nálunk van kivéve a gyevi bírót passzus. Mert ugyé akinek isten a barátja, az üdvözül.;D
@látjátok feleim szümtükkel: Jaaj már folyton ez az elégedetlenség!
Mindig a keserv meg a sanyar!
Elvtársam neked semmi sem jó!
Neked szerintem még a szar sem elég büdös!:))
Önbevallás nerrendszer?

„Ha a menekültügyi eljárás lezárul, akkor szívesen állunk mindenkinek a rendelkezésére. Gondolom, a menekültügyi eljárás alanya is. Addig azonban én további tájékoztatást nem tudok önnek adni” – jelentette ki."Szijjáró Péter, aki külügyminiszter.
24.hu/kozelet/2018/11/14/nikola-gruevszki-szijjarto-peter/

Mellesleg talán az útlevél és a menekültügyi eljárás nem is az ő hatásköre, ennek ellenére tudja, hogy van eljárás az érintett személy ügyében. Hehehehahaha.

Nehéz lesz ebből az erdőből kitalálni.:D
Mondja a magyar, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra.

hvg.hu/itthon/20181114_orban_viktor_nikola_gruevszki_havasi_bertalan_politikai_menedekjog?s=hk

Aztán vannak még más szólások, és mondások is, de azok még nem aktuálisak.;D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Fogadni kéne nagy tétben arra, hogy van nekie letelepedési kötvénye.;D
Hírek szerint megkérdezték Obránt, hogy a miért mozoghat szabadon nálunk egy jogerősen elítélt bukott miniszter. Mit gondolnak mit válaszolt? Hát azt, hogy kérdezzék a jogászokat.

Nem értem, ő jogász, tehát jó helyen kérdeztek. Igaz ő magában csak egy jogász, és nem többes szám, de van még a kormányában egy-két-sok jogász vele együtt.
hvg.hu/itthon/20181115_Ujra_felmentette_a_biro_a_pecsi_hajlektalant_de_a_rendorseg_most_fellebbezett__video?s=hk

hehehehahaha!

Jó munkának idő kell, a szarnak még több?

Ja, Orbán is fordulhatna a jogászaihoz törvényhozás előtt.;D
" A helyzetet ismerők szerint az akkor a Bajza utcai épületben őrzött iratok tényleg térdig érő vízben áztak, de a gazdálkodás átvizsgálása nagyon is indokolt lett volna, elvégre nem tudni, hogyan jött össze 2014-re a négymilliárd forintos veszteség. A rendőrség azonban két hónap után következmények nélkül lezárta a nyomozást."

No ez a nem fidelitaszos, és nem fideszes vállalkozás esetében úgy néz ki, hogy a nyomozás megvizsgálja, mibűl lehetett 4 milliárdos veszteséget csinálni, ha nem volt legálisan ennyi bevételük. Mert ugyé a veszteség abból adódik, hogy vagy a meglévő pénzt költik ismeretlen és nem igazolt célra, vagy nem volt annyi bevétel, és hitelt vettek fel, amit nem fizettek vissza. Miután már működik a nav számlavizsgáló rendszere, nem lehet érteni, miért nincs eredmény. Vagy lehet érteni?

index.hu/belfold/2018/11/15/uj_nemzedek_kozpont_szerzodesek_eger/
Az új nemzedék az előttük álló nemzedék útjára tévedt? Netán oda navigálták őket?
No, csak meg lesz az a menedék adva. Ja, és Soros a hibás.

"Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány – amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható – e pillanatban üldöz és fenyeget."

Basszus!

Ha egy volt miniszterelnököt bűncselekmény miatt elítélnek, és önként nem akar bevonulni a börtönbe, akkor miért üldözés az, ha a kormányzat hatóságai végre akarják rajta hajtani a büntetést?

www.atv.hu/belfold/20181115-megkerdeztuk-a-fidesz-szovivojet-hogyan-erkezett-gruevszki-magyarorszagra/hirkereso

Ja meg az újságíró a hibás, hiszen orbán is azt mondta, a jogászokat kell kérdezni, a szóvivő meg nem jogász.;D
index.hu/belfold/2018/11/15/alban_lap_magyar_nagykovetsegi_autoval_ment_gruevszki_albaniabol_montenegroba/

Kérdés, ki segítette a migráncsolásban a bukott miniszterelnököt?

Mert ugyé a magyar törvények ezt erősen büntetni rendelik. Vagy nem?
Két irányból nézve nem egyformát látnak?

hvg.hu/itthon/20181116_Kormany_tobb_hajlektalan_ment_be_szallora_Voroskereszt_tobben_bujtak_el?s=hk

A pontos statisztikát majd a tél végén tudjuk meg, tél nertárstól.
Kormányoldal Gyurcsányra mutogat. Ez szép terelés lenne, ha.
De nem Gyurcsány a miniszterelnök, nem is kormányalkalmazott, ő a libsibolsikomcsi ellenzék.
Miért is nem a saját oldalukon keresik azt, aki beengedte a migráncs bukott miniszterelnököt - akit otthon üldöz a törvényes választáson kormányra került baloldal - úgy, hogy nem volt érvényes útlevele?
Talán nem kéne ennyire Gyurcsányozni,nem hülye a magyar ember. Inkább a lólábra húzzanak már valami takarót.
Nagyon kell ez a nyugdíjmegtakarítás az állami bukszának.

index.hu/gazdasag/2018/11/16/kotvennyel_lep_be_az_allam_a_nyugdijpiacra/

ÉS mi lesz, ha jön egy újabb fidesz, és lenyúlja, mint ez a fidesz a korábbi nyugdíjmegtakarítást? He?
Ja, az nem hivatali visszaélés, ha a hivatali autót oda adják hivatalban nem dolgozónak saját használatra?
Semmi gond, csóró hajléktalant becsukják nálunk, az elítélt bukott minisztert meg segítenek elhozni a büntetése alól. No, ez az illibrális jogállam?

24.hu/belfold/2018/11/16/ket-magyar-diplomata-kiserte-gruevszkit/

De miként viszonyul a két diplomata cselekménye a migráncsokat támogatók elleni törvényhez? Vagy kivéve a gyevi bírót?
@látjátok feleim szümtükkel: igen ez újmagyarul, ómagyarul meg diktatúra
/kár is minden szóért/

A MAGYAR NEMES

Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!

Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!

Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!

Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!

Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!

Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!

Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!

(Borjád, 1845. szeptember 26–október 7. között.)
Hehehe-hahaha!

Csúcs ez az érzés:D

"Ez egy jogi kérdés, kérdezzék a jogászokat!"

"Miniszterelnök úr – aki maga is jogot végzett – tömör válaszát nyilván úgy kell érteni, hogy Önt az ilyen ügyekben illetékes, speciális szakértelemmel bíró jogász kollégák megkérdezésére biztatta.

Miniszterelnök úrral egyetemben én sem tartozom közéjük, ezért szíves érdeklődését tisztelettel elhárítom..."

Az viszont nem csúcs, hogy ennyi "SZAK" ember mellett olyan a törvényalkotás, amilyen.

24.hu/belfold/2018/11/16/nikola-gruevszki-fidesz-jog/

A kormány jogászai felkészültek? Ja, soros meg a Gyurcsány a hibás, álíccsák mán meg azt a Brüsszelt! Erre bezzeg felkészültek.
"A NÉMETORSZÁGBA ÉRKEZŐ MENEDÉKKÉRŐK LEGNAGYOBB CSOPORTJÁT A SZÍRIAI ÁLLAMPOLGÁROK ALKOTJÁK: A SZÍR POLGÁRHÁBORÚ 2011-ES KEZDETE ÓTA 800 EZREN, IDÉN MINTEGY 40 EZREN ÉRKEZTEK."
index.hu/kulfold/2018/11/16/nemetorszag_sziria_visszatoloncolas/

Mi ebben a hír?

Hiszen ez nem a nyugaton a helyzet változatlan című regény, hanem az élet. Szíriában az elmúlt 7 évben sokat változtak a viszonyok, nem feltétlenül kell ezért továbbra is fenntartani a feltétel nélküli befogadást. Persze azt jól el kell titkolni, hogy ez a változás nem Orbán és a fidesz eredménye. Amiben megint a soros a hibás. Ja, meg a Gyurcsány. És álíccsák már meg Brüsszelt!
MIVAN?????

hvg.hu/itthon/20181116_Gruevszki_elott_is_tobben_megfordultak_Magyarorszagon_menekultstatusert?s=hk

"Horst Mahler nem volt ilyen szerencsés. Pedig ő személyesen Orbán Viktortól kért menedéket tavaly nyáron, s

arra hivatkozott, hogy a magyar kormányfő korábban azt mondta, Budapest várja azokat a Nyugatról érkező menekülteket, akik nem bírják el az ottani liberális terrort.

Mahler egyébként a szélsőbalról indulva érkezett meg a szélsőjobbra: a holokauszttagadásért elítélt férfi néhány évtizeddel korábban a Vörös Hadsereg Frakció nevű terrorista csoport egyik alapítója volt."

Tessék mondani, ez a gödör alja?
Schöpflin György"... fideszes EP-képviselő szerint minden a jogi formákat követte onnan kezdve, hogy a volt macedón kormányfő menedékjogot kért a tiranai nagykövetségen.

Elmondta, a konkrétumokkal várna, mivel egy jogi eljárás közepén vagyunk és azt követően dől csak el, mi lesz Nikola Gruevszki sorsa. Az ellenzéki oldalról felmerülő kritikákra reagálva Schöpflin kijelentette: tudomása szerint a tiranai magyar nagykövetségen kért menedékjogot az ex-kormányfő és onnantól kezdve minden, ami történt, a jogi formákat követte.

Arról is beszélt, hogy informális szabály ilyen esetekben, hogy volt kormányfőt, államfőt más megítélés alá helyeznek, ezért történhetett, hogy Budapestre szállították Gruevszkit, hogy itt induljon meg az eljárás. Ennek ellenére a fideszes politikus úgy véli, a visszaszolgáltatás lehetősége továbbra is adott, nem dőlt el még semmi."

Forró a gesztenye?

www.atv.hu/belfold/20181116-schopflin-gruevszki-ugyeben-nem-dolt-el-semmi-vissza-is-szolgaltathatjuk-macedonianak/hirkereso

No akkor nézzünk szembe a tényekkel.
A bukott miniszterelnök elment a tiranai magyar nagykövetségre, hogy kérne egy kis menedéket Magyarországon. Útlevele nem volt, menedéket még nem kapott, kérdés, hogy a nagykövetségen be lehet-e adni ez irányú kérelmet.
Fogadjuk el, befogadták a kérelmét, de úti okmánya továbbra sincs. Ezért a magyar diplomácia magyar rendszámú diplomáciai autóval Magyarországra hozza, hogy itt induljon meg az eljárás. No, ez hogy is van? A nyilatkozat szerint az eljárás a külképviseleten nem indult meg ( itt indul majd ), így nem minősül menedékesnek? Akkor ő egy idegen aki Magyarországra akar migrálni?

Talán innen én jogászhoz fordulok, hiszen Orbán minisztrelnök is ezt ajánlotta.

Schöpflin úrnak hinni tudok, hiszen ő jogot is végzett, igaz nem itthon, mint a kormány jogászai, de ha a fidesznek megfelel a szaktudása, akkor én sem kételkedek a szavaiban.

Azért az megnyugtató, hogy végre egy jogász azt is mondja, a visszaszolgáltatás is előferdülhet. Egyedül ezt a visszaszolgáltatás szót nem értem. Eddig kiadatásról beszéltek.
Így becsüli meg a fidesz kormányzata a dolgozóit. Igaz ők nem haverok. Csak dolgozók.De semmi gond, lettek küzben új miniszteri biztosok, meg majd lesznek újabb államtitkárok és azok helyettesei.

www.atv.hu/belfold/20181116-felmondas-az-ugyfelkapun-keresztul-megdobbento-de-szabalyos/hirkereso

Legszebb, hogy az előztes kormánykommunikáció szerint senkit nem hagynak az út szélén. Miként is hagyhatnának, ha előtte lerúgják az útról?
@látjátok feleim szümtükkel: Miért? Engem SMS-ben rúgtak ki!:))
Mondjuk rosszul nem jártam.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Szerintm ez megalázó, hiszen a munkát sem sms-ben kell végezni. Illik a dolgozóval szóban közölni, ha megszüntetik a munkaviszonyát. Még akkor is, ha egyébként erről törvény van, az illem az illem. Ja, hogy az illiberális demokráciában nem divat az emberek megbecsülése?
Nem kéne irigykedni, hiszen vannak akik a gazdasági étletben látnoki képességgel bírnak. Főleg az illiberalizmusban. Más gazdasági rendszerekben ennek más megnevezése divatos.;D

index.hu/belfold/2018/11/19/elore_lezsirozhattak_a_kukaholdingos_uzletet/#
"Gruevszki jogszerűen tartózkodik Magyarországon

- mondta Dömötör, aki ezután igyekezett elterelni a témát. Például azt vágta a DK-s képviselő fejéhez, hogy meglepő, hogy ő vádolja a kormányt bűnözőkkel való együttműködéssel, miközben "mégiscsak önök működtek együtt Czeglédy Csabával"."

Kár, hoyg senki nem kérdezett vissza, hogy a Simonkának ki is engedte el a kezét és miért csak most?

index.hu/belfold/2018/11/19/parlament_napirend_elott_gruevszki/#
Állítólag a cégeknek elektronikus úton kell teljesíteni sok adókötelezettségüket, gondolom az éves beszámolót is így kell meglüldeni május 31-ig.
No akkor adódik a kérdés, hogy az adóhivatal rendszere miért nem érzékeli az elektronikus rendszerében, ha egy cég ennek nem tesz eleget időben? Miért nem küldik ki a felszólításokat automatikusan? Ez vajon kinek a hibája? Tán csak nem kormányzati rendszerhiba? Vagy talán így lehet kettős mércét alkalmazni? Mellesleg az dóhatóság országos vezetője ezt miért nem rendezte már régen a saját hatáskörében?

24.hu/fn/gazdasag/2018/11/19/nav-kukaholding-szemet-hulladek-szemetszallitas-beszamolo/

24.hu/fn/gazdasag/2018/11/19/nav-kukaholding-szemet-hulladek-szemetszallitas-beszamolo/
No akkor most bevatkoztunk vagy sem a Macedon belügyekbe?

"...a hazájában két év börtönre ítélt egykori macedón elnök. Azt írja, kérelmében arra hivatkozott, hogy az új macedón kormány üldözi őt, antidemokratikus eszközökkel és lépésekkel akarta megfosztani szabadságától, befolyásolva a macedón igazságügyi rendszert."

index.hu/belfold/2018/11/20/gruevszki_megerositette_hogy_megkapta_a_politikai_menedekjogot/

Magyarul, a magyar menekültügyi hatóság felülbírálta a macedon bíróság jogerős ítéletét, amit köztörvényes bűncselekmény miatt szabtak ki?

Ez ám az unortodox igazságszolgáltatás magyar módra! Nesze neked nemzetközi jog, meg a mi belügyeinkbe ne avatozzon be senki nagyplakát. Majd mi az övékbe igen?

Kérdés, hogy a szoci politukusok, akiket a fidesz alatt vegzálnak bűncselekmények miatt, hivatozhatnak a magyar kormány általi üldőzésükre ilyen alapon?

Gondolom ezek után az, hogy a mi minisztereink ingyen kapnak juttatásokat, ingyen reptetik őket a gazdasági élet résztvevői, magától értetődő, és az jogosan jár nekik, mert az ellenség üdözi őket, korrupcióról szó sem lehet?

Csak akkor kérdés, hogy mi van azokban a közbeszerzési ügyekben, ahol állították, hogy x %-ot kellett a nyertes pályázónak visszaosztani? Üldözi a nem pártatlan rendőrség, meg ügyészség?

Mellesleg Macedoniában törvényes választás után váltották le a bukott kormányfőt, mitől is lett üldözött?

Az egész eljárásban az a legszebb, hogy jogoroslat senkit nem illet meg, mert megkapta amit kért. A magyar választó meg gondolkodhat azon, hogy milyen migráncsokkal lesz teli kis hazája, ki ellen is védi a kerítés.
Szabályszegés. De másként nem tudom feltenni a kérdést, mármint azt, hogy a miniszterelnök mikor ad számot a fáraó nevű, volt baráthoz fűződött kapcsolatáról?

www.origo.hu/itthon/20181120-milyen-kapcsolat-fuzi-gyurcsany-ferencet-az-interpol-altal-korozott-bunozohoz.html?utm_source=hirkereso

Ha Gyurcsánynak van valami elítélendő köze ehhez az ürgéhez, akor remélhetőleg a nyomozás során majd kiderítik. Addig meg miről van szó? Parasztvakításról?

Ahogy a szegedi ügyvéd is vakítja a közvéleményt az Újhelyi soffőrjével? Mert ha annak is lett volna valami köze a Szeviép csődbűncselekményéhez, akkor azt már régen kinyomozták volna, de valahogy csak 3 embert ítéltek el a tudósítások szerint, és egyik sem a soffőr. De nem is a Botka.
"A BM megjegyezte azt is, hogy a magyar hatóságok a menedékjogi törvény rendelkezéseinek betartása érdekében nem adhatnak tájékoztatást egyetlen menekültügyi eljárásról sem a nyilvánosságnak, és - az ENSZ menekültügyi főbiztosának kivételével - más hatóságnak sem, a döntésről pedig egyedül a kérelmezőt tájékoztatják."

Heheh, a kérelmező meg azonnal rohan, és kirakja a netre.

No de kérem, a Magyar Idők státusza nem ismert. Minden esetre hamarabb tudta, mint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal elnöke. ;D
index.hu/i2/#http://jog-asz.blog.hu/2018/11/19/a_zsenialis_renszarvasvadasz

Kordont kéne bontani, no nem úgy, mint Orbánék, hanem a láthatatlant, amit azóta emeltek maguk, és a demokrácia közé.
Elgondolkodtató nálunk még el nem ítéltek vannak évekig előzetesben, és senkinek nem jut eszébe, hogy politikai állása miatt üldözik.
A bukott macedon miniszterelnököt ( kormány sajtó után szabadon ) jogerősen elítélték, és még házi őrizetbe sem tették az esetleges szökése elkerülése végett ( vagy pont azért nem, hátha megszökik?;D ). Ezek szerint mégsem üldözik annyira, mint amennyire a magyar hivatalnok úgy látta?

Mondjuk van olyan mondása a magyarnak, hogy guba a gubához... Nálunk sem ritka, hogy a jogerős bírósági ítéletet figyelmen kívül hagyja a kormányzat egy-két- több embere. Pl. Közbeszerzésekkeel kapcsolatos közadatok megismerhetősége témakörben.
Mik nem történnek a lengyeleknél! Nálunk történhetne ilyen?;D

"...múlt pénteken összeült a PiS vezetése is, amelynek keretében a lehetséges kimenetek között felmerült a miniszterelnök lemondása is,..."

www.portfolio.hu/gazdasag/meghatralt-a-lengyel-kormany-es-esik-a-nepszerusege-a-melyulo-korrupcios-botranyban.2.305131.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Nem valószínű, hogy nálunk ilyen megtörténhet ( mármint olyan, hogy a fidesz tagsága, ogy képviselői kérdőre vonják a vezetését ), viszont ilyen gondolatok már elindultak:

index.hu/i2/#http://reflektor.blog.hu/2018/11/20/gruevszki-ugy_orbant_pofara_ejtettek
Visszanyal a fagyi?

hvg.hu/itthon/20181121_Az_EU_bovitesi_biztosa_magyarazatot_var_Orbantol_a_Gruevszkiugy_miatt?s=hk

Pedig csak annyi történt, hogy nem azt figyelték Orbán mint csinál, hanem azt, hogy mit mond.
"A frakciószóvivő hozzátette, hogy a bizottság szerint nem tekinthető ajándéknak egy olyan sportrendezvényre szóló út, amelyen magyarok vagy Magyarország is részt vesz. Orbán Viktornak ezzel sikerült ismét a magyarok mögé bújnia, amikor felelősséget kellene vállalnia a tetteiért – jelentette ki."

hvg.hu/itthon/20181121_nem_vizsgaljak_orban_vagyonnyilatkozatat_a_luxusrepulesei_miatt?s=hk
Nem alaptörvényellenes az, ha a dolgozó 1200 órát is túlórázhat úgy, hogy azt nem fizetik ki neki? Ő viszont ennyi munkát végezhet 3 év alatt ingyen? Ki fizeti ki neki, ha közben a cég csődbe megy?

Amúgy meg hol is van a családok védelme? Mert valamikor a családdal is együtt kéne lenni.

www.portfolio.hu/vallalatok/munkaugy/400-ora-tulora-kiakadt-a-szakszervezet-a-kormany-torvenyjavaslatan.305219.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
24.hu/belfold/2018/11/22/nem-tamogatja-a-borzsonyi-kisvasut-megepiteset-az-agrarminiszterium/

No ugyé! lehet ezt jól is cinálni.

Napokban buszmegállóban beszélgettem egy idő emberrel, aki arról panaszkodott, hogy eltüntek a fecskék. Végig beszéltük mi lehet is ennek az oka.

Eltüntek a falusi portákról az állatok, nincs baromfi, nincs disznó. Ebből eredően nincs macska, egyre kevesebb a kutya, nincs a portákon takarmány, nincs egér, nincs bolha ( ő nem hiányzik ).
Mivel nincs trágyarakás, nincs légy, nincs fecske, és sok más madár. Meg sok más rovar sem.
Permeteznek. Pedig már a kádárizmus végén is harcoltak egyes civilek azért, hogy a vegyszerezést csökkentsék, főleg a repülőgépest. A légi csökkent( eltünt ? ), de a határt vegyszerezik, aminek eredménye, hogy nincs gyom, nincs virág, nincs bogár - sok fajta. Vegyszerrel permetezik a kiskerteket, gyümölcsösöket, ezért egyre kevesebb a kertekben a hasznos rovar. Nincsenek a kertekben gerlék, sárga és fekete rigók, seregélyek, harkályok, eltűnnek a verebek is lassan.

KI, és MI MARAD?
Elgurult a gyóygszer?

Ki lehet emelni a magyarok történelmét a világ töténelméből? Ki.
De aztán nem kell majd sírni.

Ez nagyon teccik: "1. Szakítani kell azzal az időrendiségre alapozott történelemtanítással, ami az őskortól indulva vezet el minket a huszadik századig."

Én egyből ott kezdeném a magyar történemet, hogy gyütt a csodaszarvas, oszt megellett. Vagy megborjadzott, vagy megfialt.
Igaz, hogy amikor gyütt, már voltak itt korábban gyüttek, de az nekünk nem releváns, mert ha az lenne, akkor mi is migráncsokká válunk azonnal. Az se releváns, mit tettünk az előttünk gyüttekkel. Levertük, férjül-feleségül vettük, vagy csak úgy egyszerűen rabszolgává tettük őket?

Mariska néne helyébe én javasolnám, hogy a kerítésünket hosszabbíttassa meg a kormány mind jobb, mind bal irányba, egészen addig, amíg össze nem ér a két vége.
Megbecsülés a nerben testvéreim.

Fiatalok, jól nézzétek meg mit láttok magatok körül, mert majd ezt kapjátok ti is, ha már nem lesztek érdekesek a hatalom számára.

index.hu/sport/futball/2018/11/22/detarit_sem_engedtek_be_a_honved_akademia_megnyitojara/
24.hu/belfold/2018/11/22/toroczkaiek-burkatilamat-akarnak-torvenymodositasi-javaslatot-nyujtottak-be/

Én egyet értek, ne járjon itten burkában az sem, akinek letelepedési kötvény adta a letelepedési jogot. Mert a burka nem multikulti, viselje otthon. Persze az más kérdés, hogy pl, kiválóan véd a nap káros sugarai ellen is.;D

Az viszont aggaszt, hogy nálunk a képviselők szerint nincs ennél fontosabb, törvényre váró kérdés.
hvg.hu/sport/20181122_Detari_nem_mehetett_be_a_kispesti_akademia_avatojara_a_klub_szerint_nem_volt_turelmes?s=hk

Hm. Meghívóhoz még külön listára kell kerülni, hogy bemehessen a meghívott? Margít nóóóóór mális? Dehogy, így kell megsérteni/megalázni embereket illiberális módon. Persze a meghívottak adója azért jól jött, annak nem kellett sem meghívó, sem lista. Ja, azt a miniszterelnök adata. Lista nélkül.
24.hu/belfold/2018/11/23/habony-arpad-g-fodor-gabor-feljelentes-tanar-elte-hammer-ferenc/

Halad a ner szekere?

Nem értem, ha a hallgatónak derogál az egyeteme, akkor miért nem jár pl. a Corvinusra? Ott katolikus a szellemiség ( állítólag, mert én nem jártam még oda, így csak hallomásból vélem ), ott nem kell szégyenkeznie, csak a nyalás nevű tantárgyat megkeresni, már ha van olyan.
Rokoni szálak, amik ki tudja hová vezetnek. Egy biztos, a gazdasági oligarchák egyre nagyobb teret akarnak szerezni az államok irányításában.

24.hu/kulfold/2018/11/24/nikola-gruevszki-szaso-mijalkov/
"Gruevszki itthon politikai menedékjogot kapott, Orbán Viktor pedig szövetségesének nevezte az elítélt bűnözőt...
A macedónok azt írták a lapnak, hogy 2014 óta legalább 15 embert adtak ki Magyarországról Macedóniának, a legutóbbi kiadatás pár hónapja történt, mindig simán ment az eljárás, és sosem volt gond a börtönök állapota vagy a bírósági eljárások menete."

No, ezért lóg ki az a bizonyos lóláb.

index.hu/belfold/2018/11/23/gruevszki_kiadatas_orban-kormany_macedonia/#
hvg.hu/kkv/20181124_Kosa_a_munkavallalok_jarnak_jol_ha_tobbet_tulorazhatnak?s=hk

Hogyisvanleszez?

Rendőröket, és egyéb állami alklamazottakat is védi?

Meg oszt eddig is túlóráztak a dolgozók, és nem fizették ki őket, meg szadadidőt sem kaptak. Vidéken meg ugrálni sem tudnak, hogy majd elmennek más munkáltatóhoz, mert nincs.
A svájci néppártiak lyukra futottak. Kétharamaddal.:D

hvg.hu/tudomany/20181125_mehek_megmentese_mezogazdasag_rovarirtok_viragok?s=hk

Hiába a ne mások mindják meg szlogen, ha van nép, ahol a józan ész belátja, hogy mi a nép politikai és gazdasági érdeke.
24.hu/kozelet/2018/11/26/meszaros-betegmentes-gyogyfurdoje-itt-a-feljelentes/

Hehehe.

Így lehet saját lábra állítani a haveri válakozásokat. A szavazóknak meg nem fussa szemüvegre, ezért nem látják a saját vakításukat, csak fizetik az adót a feneketlen gyomrú államnak.
index.hu/gazdasag/2018/11/26/orulnek_a_nemet_multik_hogy_tobbet_lehet_majd_tuloraztatni_magyarorszagon/

Ez mind nagyon szép és nagyon jó. DE. Ki is mondja meg nekünk, hogy mi itt hogyan éljünk? A német multik? He?

A dolognak egy hibája van. A magyra munkavállaló nem a sok tíz éves német cég alkalmazottja lesz, és a folyamatosan változó gazdasági közegben a magyar alvállalkozó hol lesz három év múlva? Ki fogja kifizetni a ledolgozott túlórát? Vagy majd a multi gazdagodik vele?

Mert ugyé a multi kifizeti az alvállalkozóinak a vállalkozás díját, vagy NEM?
Ha kifizette, akkor azért azok dolgoztak, akiket ez után túlórára is kötelezhetnek? KI is? Hát az alvállalkozó.
No de a multi kifizeti a vállakozás díjában a túlóra díját is. VAGY NEM?

No innek kezdve nem értem amit a Szijjártó mondott, csak azt értem, hogy a multik örülnek...
index.hu/gazdasag/2018/11/26/fold_hatosagi_ar_agrarkamara/

Ez érdekes javaslat, vajon mit szól hozzá a sok fideszes földbirtokos? Vagy majd a föld értékét az ő szájuk íze szerint fogják meghatározni?
Csuda, hogy nem szakad a bőr...

index.hu/kulfold/2018/11/25/orban_az_egyesult_kiralysag_kilepese_valodi_black_sunday/

Mintha a brexit szavazás előtt saját szájával biztatta volna az angolokat, hogy szavazzanak a kilépésre. Most meg jácca a bánatost?
"AZ ANDY VAJNA ÁLTAL VEZETETT MAGYAR NEMZETI FILMALAP EGYELŐRE UGYANAZ MARAD, AMI VOLT, AZ ÖLELKEZŐS ORBÁN-SCHWARZENEGGER-VAJNA-FOTÓKAT MAJD CSAK KÉSŐBB KELL KIRETUSÁLNI A CSALÁDI MOSOLYALBUMOKBÓL."

Andy öregszik, kell a posztján a frissítés. Miért? Mert ott a filmalapnál még van le nem nyúlt közpénz? Vagy mért nás nyúlja e effektus?

index.hu/kultur/2018/11/26/andy_vajna_magyar_nemzeti_filmalap_fidesz_kulturharc/

A valóságban azonban a mai gyerekek még vevők a régmúltról költött mesékre, de ahogy nőnek, egyre inkább a modern mese érdekli őket, nem a régmúlt.
"A miniszterelnök szerint inkább az a kérdés, hogy a vezető ért-e a vezetéshez. Ezt pedig majd a választók döntik el."

Ja. Mert a nép az ért ahhoz, hogy miként kell vezetni. Főleg ahhoz, hogy a bukott és elítélt kormányfőket miként kell az országba bevezetni, a magyar fiatalokat meg külfödre kivezetni.
Nem értem. Ha egy képviselőt törvényesen megválasztanak, hogy zárhatja ki annak üléséről őt bárki? Még akkor is, ha a kérdése sérti a miniszterelnököt? Mi ez? Ez nem demokrácia, hiszen a választók jogai sérülnek a parlamentben.

hvg.hu/itthon/20181126_Kinevettek_Orbant_a_Parlamentben?s=hk

Arról nem is szólva, hogy amikor többségi képviselők sértegetik hasonló módon az ellenzéki képviselőket, azokat miért nem küldik ki?
Családbarát? Nem úgy néz ki, mármint a kormány.De az egészségügyet felügyelő minszter biztosan nem az.

hvg.hu/itthon/20181127_A_miniszterium_szerint_rendben_van_hogy_az_apaknak_nem_jar_diakhitelkedvezmeny?s=hk

"Székely Kásler Miklós emberminiszterhez fordult az ügyben, ahol azt válaszolták, nem kívánnak változtatni a szabályozáson. Ugyanis – írták – az intézkedés az anyák többszörös terhelését méltányolja elsősorban. Az ombudsman felhívta a figyelmet, ha egy családban az apának van diákhitele, az anyának pedig nincs, az az egész családnak terhelést jelent."

A mini sztérium szerint csak az anya többlet tehrelését akarják csökkenteni. Hogy is van ez?
Csak a fidesz?

hvg.hu/gazdasag/20181128_marki_zay_peter_berlakasok_hodmezovasarhely?s=hk

Az.

"A lakások eladását Antal István, Lázár unokatestvére vezényelte a Lakosságszolgálati iroda vezetőjeként, aki a hirdetmények közzététele előtt többször hangsúlyozta a külsős vásárlók megjelenésének lehetőségét, sőt tényét is. Idén májusban Antal felmondott az önkormányzatnál."
hvg.hu/itthon/20181128_Belefojtotta_a_szot_az_ellenzekbe_Lezsak_Sandor_a_rabszolgatorveny_ejszakaba_nyulo_vitajaban?s=hk

Szerencse, hogy csak a szót fojtotta. Persze ettől még kérdés, hogy a fideszeseknek miért szabad az ellenzéket szapulni, beléjük mikor fojtják a szót? Ők sosem sértik a képviselőtársaik és az őket megválasztók méltóságát?
A kéretlen jobb oldali, és a vallásos propagandát hol lehet feljelenteni?

Miután az alaptörvény egyenlő jogokat biztosít minden magyar polgárnak - a világnézet szabad megválasztásának a jogát is. Gondolom a jobboldali propaganda is kéretlen azoknál, akik nem hisznek a jobboldalnak. Márpedig ezen polgárok adóját is használják a közmédia működtetésénél. Még is állandóan a jobboldali propagandát nyomját, és szapulják azokat, akik nem velük értenek egyet. Szóval hogy is van ez a "vélménydiktatúra" a jobbik oldalon?

hvg.hu/itthon/20181128_Mar_tobb_mint_40_egyetemista_jelentette_fel_tanarat_Habony_bulvarlapjanal?s=hk
24.hu/belfold/2018/11/28/parlament-lezsak-sandor-orszaggyules/

Ez nem egy csúnya hivatali visszaélés?
Mert azoknak a választóknak, akiknek a képviselőit a szó megvonás érintette, az ülést vezető hivatali intézkedése hátrányosan érintette. Azok, mint nép véleményének ezáltal magyar parlamentben nem adnak hangot, közlési lehetőséget? Még az ismétlés is ezen választópolgárok hangja lett volna, ha hagyják beszélni a képviselőiket.
Mai hír, hogy Mészáros Lórinc egy alapítványnak ajándékozza a teljes média birodalmát.

Ezt nem értem, hiszen Mészáros a média birodalma megszerzésére nagy pénzeket fordított. Azért ekkora vagyont nem szoknak csak úgy "elajándékozni". Persze ez az ajándék még sem annyira ajándék, hiszen egy "civil" alapítványhoz kerül a nehezen megszerzett vagyon. Az alpítvány eddig megnevezett vezetőit meg néminemű kapcsolat kötötte korábban a fideszhez.
No én ezt nem birom érteni.
24.hu/belfold/2018/11/28/parlament-lezsak-sandor-orszaggyules/

"Nem kérdezheti meg – így reagált Lezsák Sándor, amikor szerettük volna a válaszát arra, miért rekesztette be előző éjszaka a parlamentben a "rabszolgatörvény" vitáját."

Ja, hát a néppel csak a fidesz és hátsó része konzultálhat, a nép viszont velük nem. Ennyit a népre mutogatásukról.

Egyébként meg érthető Lezsák cselekedete, hiszen az ő korában már korán fellövik a pizsamát. Elfáradt, és elege volt az ülés vezetéséből?
Azt mondják tv-ben, a kormáynközeliben, hogy a Gyurcsány házaspárnak fel kéne tárnia a kapcsolatát a bolgár bankrabló házaspárral.

Nem értem, miért kéne? Hiszen Gyurcsány nem politikai tényező, már az elmúlt kilencben is csak síma országgyűlési képviselő. Majd a bolgár hatóság feltárja. Edddig a feltárás eredményéről nincs olyan hír, miszerint bármiben érintette lennének.

Mellesleg Orbán, aki az elmúlt kilenc évben a miniszterelnök, hányszor adott magyarázatot külfödi személyekkel fennáló kapcsolatáról? Ugyé, hogy egyszer sem? Még a magyar oligarcsákhoz fűződőről sem ad tiszta képet.
www.atv.hu/belfold/20181129-ujhelyi-piros-lap-orbaneknak-tisztazniuk-kell-a-gruevszki-ugyet/hirkereso

"A Fidesz zavarát szerinte jól mutatja, hogy a szakbizottsági szinten októberben (Gruevszki szökése előtt) még támogatták a tervezetet, az akkor igennel szavazó Tőkés László fideszes EP-képviselő azonban tegnap a plenáris vitában már megint csak „sorosozni” tudott a súlyos nemzetközi károkat okozó Gruevszki-botrány kapcsán.";D
Nem kéne egy kis kék tablettát megkeresni, hogy Maris néninek jobb legyen a vérkeringés a nyaka feletti gömb formájú tárgyban?

hvg.hu/itthon/20181129_Schmidt_Maria_Az_hogy_ki_nyerte_meg_a_masodik_vilaghaborut_nem_biztos_hogy_ugy_van_ahogy_azt_mi_tanultuk?s=hk

Nem is értem, miért hiszi magáról bárki, hogy az öregedés okosít?;D
"Mint Gulyás Gergely kérdésünkre elmondta, a kormány kész arra, hogy kifizesse az adósságok egészét, vagy egy részét, de csak akkor, ha az adott intézmény eleget tett a gondos gazdálkodás feltételeinek. Ezt egyesével fogják megvizsgálni és a miniszter személyi következményeket is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a közpénzekkel nem a megfelelően gazdálkodtak."

No innen lépünk egyet előre. Mert ha gondos gazdálkodás mellett is hiánya keletkezett a kórháznak, akkor nem valahol a miniszteriális szintű vízfejben vétettek valami orbitális hibát?Esetleg akár rendszerhibát is? Ott miért nincs már elmúlt nyólc vée felelősségre vonásnak?

privatbankar.hu/makro/megis-kapnak-penzt-a-korhazak-az-adossagaik-rendezesere-323130

Megkérdezték:

""Talán 5 éve járunk már Kormányinfókra, minden évben elhangzik ez a mondat" - jeleztük a miniszternek.

"Ebből látszik, hogy a kormány következetes" - felelte Gulyás Gergely némi malíciával."

No, itt megint jön a kérdés, abban következetes a kormány, hogy nem csinálnak semmit? Hehehe

Azért Gulyás Gergely, mint fiatal fideszes, a többi fiatallal nertárssal együtt szégyelhetné magát. Néha.
Meglepetésre onnan vissza is lőnek. Érvekkel. Nem úgy,mint az itthoni ellenzék.:D:D:D

hvg.hu/itthon/20181129_Verhofstadt_odaszolt_Orbannak_Nem_tul_eredeti_Viktor?s=hk
hvg.hu/itthon/20181129_Sztrajk_helyett_szabadsagnappal_tiltakoznak_a_szakszervezetek?s=hk

ÉS?

Hol voltak a szakszervezetek, amikor a hatályos törvényt megszavazták? Ja, ott dörgölőztek a kormány mellett?

Nem akarásnak nyögés a vége.
Mit is tanulnak a ma gyerekei az iskolában a tanároktól?

Hát azt, hogy a vitákat azonnal, és nyomatékosan kell rendezni. Miért nem rúgták ki mind a két pedagógust? A francokat, tanításért fizetett két embert, mert nem nevezhető pedagógusnak az ilyen.

hvg.hu/itthon/20181129_Jogerosen_eliteltek_megis_a_helyen_maradhatott_a_kollegajat_felpofozo_dunakeszi_iskolaigazgato?s=hk
Ez nem a saját törvényü kijátszása ( finomam szólva )?

24.hu/belfold/2018/11/30/egyetlen-ember-dont-arrol-kinek-lehet-trafikja-es-kinek-nem/

" új pályázat 2015 óta nincs.", pedig elmúlt három év.;D
index.hu/kultur/2018/11/30/gul_baba_turbeje_kiallitas_tortenelemhamisitas_erdogan/

Multikulti magyar módra. Aztán meg négyszáz évig az osztrák kultúra irányított. Hogyisvanez?
Erre mondják, hogy vizet prédikálnak, és közben bort isznak. Álszent banda.

index.hu/gazdasag/2018/11/30/continental_dohanygyar/
index.hu/kulfold/2018/11/30/trump-torony_lakosztaly_putyin_moszkva_mueller_cohen/

Van egy régi mondás, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Tényleg, miért is hagyná egy elnökjelölt veszni az üzleti lehetőségeit?
hvg.hu/itthon/20181130_Tarlos_Ha_lesz_kovetkezo_ciklusom_megszuntetem_a_BKKt?s=hk

Eddig nem ért rá? Hiszen már elég rég óta megy a cirkusz a BKK körül? Netán felelősnek érzi magát a kidobált forintokért, csak így próbálja azt másra hárítani? Vagy talán nem meri bevallani, hogy az eredeti elképzelésüket nem tudták megvalósíttatni, vagy az eleve hibás is volt?
index.hu/belfold/2018/11/30/ahelyett_hogy_orulnenek_hogy_felujitottak_az_utat_azt_kerdezik_miert_repedezik/

Ez teccik:

"A közút emberei méltatlankodtak a városi bizottság számonkérése miatt. Inkább örülnének a gyulaiak, hogy ezzel az úttal kezdtek valamit, annyi út felújítására érkezik igény,..."

Nálam inkább az adók fejében a jó munkára van igény, nem a gyatra mekk mesterire.
KONZULTÁLJUNK!

hvg.hu/itthon/20181201_szingli_nemzeti_konzultacio_gyerek_szleszet_novak?s=hk

Én úgy tudom, hogy az ember a mesterséges szaporítástól eltekintve biológiailag egy féle módon szaporodik, akár házasságban él, akár nem. A párzási gyakorlat joga pedig minden embernek kinéző élőlényt megillető jog. Innen kezdve a nőn múlik, hogy mi lesz a magzatból. Kivéve amikor a magyar, és más állam magának vindikálja a jogot.

Emlékszem a szigorú abortusz tilalomra, amikor előferdült, hogy az anya kötőtűvel megpiszkálta a magzatot, aki élni akart, és megkapaszkodott az "anyaméhben", de sajnos a kezei rámentek a kísérletre. Ilyeneket akar a fidesz?

Tartok tőle, a fidesz és kormánya arra törekszik, hogy a pázási jog alaptörvénybe kerülvén csak a nertársakat illesse meg. A baj ebből akkor fog bekövetkezni, amikor a nertársak kirúgnak a hámból, és mással is párzanak, nem csak nertárssal.;D

Az sem lesz egészséges, ha csak a lógós munkákat, meg a könnyű pénz szerzést gyakorló nertársak szaporodhatnak, mert azok gyerekei nyilván nem akarnak putriban lakni, fizikai munkát végezni, de akkor ki fogja nekik megteremteni a megélhetés feltételeit?

A párzási jog biológiai adottság még akkor is, ha isten adta, mert minden embernek adta. Ezért a kormányzat helyében tartanék azoktól a tömegektől, akiket ebből az élvezetből ki akarnak rekeszteni.

Egyebekben meg kikérném azon nertagok véleményét a témáról, akik nagy tapasztalatokkal ( több feleséggel-gyerekkel-családdal/?/ ) rendelkeznek. Ha valaki, akkor ők tudják, milyen kényszerítő biológiai erő működik az emberben. Amit mellesleg fajfenntartási ösztönnek hívnak. Erre csak rárakodott az összes sallang, amit a fidesz most próbál egyeseknek kizárólagos joggá tenni, míg másokat meg akar ettől fosztani(?). Nem ismerős ez az anyához és apához való jog emlegetése valahonnan Novák Katalin államtitkár nertársnőnek?
Mostanában naponta lehet olvasni, hogy egy-egy gyalogost, kerékpáros eltapostak. Többeket gyalogátkelő helyeken.

HOL VAN A RENDŐRSÉG? Nem akarnak véletlenül országosan intézkedni az esetek csökkenése érdekében??? Mondjuk a településeken belül nem csak egy helyen, hanem a forgalmasabb részeken többször, és a nap különböző időszakában sebességet mérni?
"A polgármester mélyen sajnálja a történteket, de amint arra egy munkatársa felhívta a figyelmet, a városvezető soha nem kapott dolgozói jelzést, panaszt, kérést azzal kapcsolatban, hogy ott zebrára lenne szükség."

Polgármester úr javaslat nélkül nem tud önállóan gondolkodni? Előrelátásról sem hallott még?

24.hu/belfold/2018/12/01/hatvan-halalos-gazolas-bosch-zebra/
"Takács nem mellesleg ugyanis az M5 csatorna műsorvezetője is, illetve a Puskás Akadémia volt kommunikációs igazgatója."

Ja, így mindjárt más.

hvg.hu/itthon/20181201_Ujabb_dolog_derult_ki_az_emberrol_aki_rikito_zold_inget_Orbannak_adta?s=hk
Megfigyelés fidesz módra?

"...nem lenne olyan gazdája ennek a hatalmas képtömegnek, akit jogsértés esetén felelősségre lehetne vonni."

hvg.hu/itthon/20181202_NAIH_50_milliardos_totalis_megfigyeles_lenne_Pinterek_kamerarendszere?s=hk

Rákosi elvtárs a kezeit dörzsölgeti és közben teli szájjal röhög a demokrácián. Csak azt bánja, hogy ez neki nem jutott eszébe, de büszke utódaira.
No, akko most álíccuk, vagy ne álíccsuk meg Brüsszelt?

"...a kormány attól az Európai Uniótól kér szakmai segítséget, amelyet ellenségnek állít be milliárdos uszító kampányaiban."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/egeszsegugy-reform-brusszel-eu.674369.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Talán a győzelem érdekében kéne egy-két-sok nagyplakátot kirakatni a haverokkal, és tényleg álíccsuk már meg Brüsszelt, mert még majd jó tanácsot talál adni ahhoz, hogy miként alakíccsuk át az egészségügyet. Akkor pedig megsérül a vezér elv, hogy ne mások mondják meg nekünk, miként éljünk, és Szijjártónak le kell vágnia a szép haját a jó tanács miatt. Ja, és szilárdan már a Szilárd sem tud Brüsszelezni. Csak migráncsozni. Azokról meg azt írták valahol, ha így folytatódik, akkor a munkaerő hiányát csak velük lehet orvosolni.
Olvasom a kormány szájával írt oldalon, hogy egy vád alá helyezett vállalkozás vezetői ( nincs jelentősége annak, hogy melyik ), saját érdekeltségű vállalkozásaikba mentették a vagyont, és mellette nemzetközi vállalkozásokkal is manipuláltak.

Erről eszembe is jutott, hogy a fideszközeli - nagyon-nagyon közeli - vállalkozók miért terítik leányvállalatokba/felnőtt - , és kiskorú gyerekeik nevére alapított társaságokba a zsozsót, és miért csinálnak külföldi leányvállalatokat,társaságokat?
Mert ugyé ezt valahogy sem régen, sem most nem tiltja a törvény.

A törvény azt tiltja, hogy a nagy adóssággal rendelkező társaságból horibilis nyereséget, tőkét vegyenek ki, majd az adós céget csődbe vigyék. Pont.

A vádolóknak meg azt kell utóbb bizonyítani, hogy adott politikai vezető tudott-e erről, részt vett-e benne. Persze a csődbűntetthez általában nem hívnak tanúkat. Ergo aki kivülálló felelősségét, hovatováb bűnösségét szajkózza, az erősen rágalmaz.
Azért másként dagad a kebel, ha azt mondhatja egy magyar, hogy a magyarországi CEU-n szerzett diplomát, mint ha azt, hogy a bécsin.

24.hu/belfold/2018/12/04/ceu-hoffmann-rozsa/
"Ebben a sztoriban nem én vagyok a lényeges, hanem hogy ha beleállunk az igazunkba, mi nyerünk. Én beleálltam, nyerni fogok."

index.hu/belfold/2018/12/04/nemesvita_pavits_janos_haboru_polgarmesterrel/
Nem alaptövényellenes, hogy a kormány olyan törvényt akar megszavaztatni, amely alapján a munkavállaló akár 3 évig előlegzi a munkabérét a munkáltatónak? Állam kötelezhet erre egy állampolgárt? Mert ez nem munkaviszony, hanem munkaiszony, és munkavállalói kölcsön. A kölcsön mg polgári jogi fogalom, és jogintézmény. Kamatot ki fog fizetni az előlegért?
Adócsalókat előzetesbe! Fenn ál ugyan is a bűnismétlés veszélye. Minden adócsalónál.

Mondták a Czeglédi Csabának.

index.hu/belfold/2018/12/04/czegledy_csaba_szombathely_csalas/

Csalónál, garázdánál, hivatallal visszaélőnél, gyilkolászónál, tolvajnál, uniós támogatást csalónál nem áll fenn a bűnismétlés veszélye?
"„Magyarországon a bírói gyakorlat szerint az újságok – a sajtótájékoztatókról szóló beszámolók kivételével – minden idézetért a körülménytől függetlenül úgy felelnek, mintha az a saját tartalmuk lenne. Ezt nevezi a gyakorlat objektív felelősségnek, amely jelentősen megnehezíti, hogy a sajtó szabadon tudósíthasson a közélet eseményeiről. Azért fordultunk az Emberi Jogok Európai Bíróságához, hogy kimondassuk: a magyar gyakorlat sérti a szólásszabadságot” "

EJEB - "Az ítélet szerint a magyar objektív felelősségi gyakorlat negatívan befolyásolhatja az információ szabad áramlását az interneten, és teljes egészében eltántoríthatja a szerzőket a linkek használatától."

index.hu/kultur/media/2018/12/04/a_magyar_birosagok_negyszer_ellene_iteltek_de_strasbourgban_nyert_a_444.hu/
Hoppá!

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/egyhavi-bert-hagy-a-cegeknel-az-uj-jarulekcsokkentes.306771.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Ebből nem fussa a túrórák kifizetésére? Miért is előlegezzen a dolgozó három évig a munkáltatónak?

""A járulékcsökkentés júliusi ütemezése nem indokolja a bérdinamika lassulását, s igaz ez a kafetériarendszer átalakítása körül kialakult hangulatkeltésre is. A kormány álláspontja világos: a dolgozók munkáját - a nyugdíj- és egészségügyi kasszába is beszámítható - bérrel kell elismerni, nem utalványokkal, ilyen-olyan juttatásokkal" - nyomatékosította Izer Norbert."

Ja, csak a nyugdíjasoknak kell adni évente egyszer Bözsi utalványt, hogy jobban érezzék magukat az áremelések ellenére.

Egyébként meg a ki nem fizetett, de ledolgozott túlóra hogyan is számít majd be a nyugdíj- és egészségügyi kasszába? Úgy, mint amikor a szolágálólány vitt is, meg nem is ajándékot a királynak? Elszáll?
444.hu/2018/12/04/nagy-fero-egy-fideszes-politikus-oldalan-migransozas-kozben-toltotte-ki-a-nemzeti-konzultacios-kerdoivet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nagy-fero-egy-fideszes-politikus-oldalan-migransozas-kozben-toltotte-ki-a-nemzeti-konzultacios-kerdoivet

"Azt a pénzt, amit „elköltenénk a migránsokra, azt költsük el magunkra, költsük el a gyermekeinkre” - mondta Nagy Feró."

Mennyire igaza van!
A nagyplakátok helyett pl. meg lehetett volna csinálni már régen azt az iskolai fűtést, amit pénz hiányában mostanság csinálnak, míg a gyerekek télikabátban ülnek a padokban.
No, Béláim gondolkodjunk!

index.hu/belfold/2018/12/05/facebook_ugyeszseg_ugyesz_munkaugyi_per/#

Főleg azon, hogy a munkáltatónak joga van a dolgozó alsóneműjébe is belesni? Ez olyan ismerős formula.
...már a spájzban vannak...?

index.hu/gazdasag/2018/12/05/budapestre_koltozik_az_orosz_hatteru_fejlesztesi_bank/

"Olyan ez, mint az Európai Fejlesztési Bank, csak éppen Moszkva irányítja. Passzol a keleti nyitáshoz."
444.hu/2018/12/06/kovacs-zoltan-vegre-feltette-a-kerdest-van-e-egyaltalan-barki-a-the-new-york-times-szerkesztosegeben-aki-beszel-magyarul?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kovacs-zoltan-vegre-feltette-a-kerdest-van-e-egyaltalan-barki-a-the-new-york-times-szerkesztosegeben-aki-beszel-magyarul

Én meg azt szeretném tudni, van ma Magyarrszágon szevezet, állami hivatal, amelyik azt figyeli, hogy a magyar jobboldali médiában mikor, és mit közölnek valótlanul?

Mert én tegnap olvastam egy vidéki kormányszócsőben, hogy Tállai a nav elnöke, majd ugyan abban a cikkben azt is, hogy a elnökhelyettese. Pedig május óta a nav elnökét Izer Róbertnek hívják. Tállainak teljesen már a besoztása.

Nem tud senki magyar valóságul ott a kormányoldali médiákban? Még ilyen jelentéktelen kérdésben is vakítanak?
24.hu/belfold/2018/12/06/honvedkorhaz-radiologushiany-baleset-halal/

No a miniszteriális doktor nertársnak itt volt a ragyogó alkalom, hogy ragyogó szellemi képessségét a gyakorlatban megragyogtassa. Nem tette. MIÉRT?

Pedig csak annyit kellett volna tenni, hogy amikor megszüntek a sürősségi ellátás feltételei, vissza kellett volna minősíteni, és a sürgősségi feladatot átteni oda, ahol meg van minden feltétel. Az ott megvizsgált betegeket meg ide hozni és megműteni. Sürgőssen, ha a helyzete úgy kívánja.

Felel valaki a szervezetlenségért?
privatbankar.hu/vallalat/kinos-baki-maradt-az-orban-kormany-kozerdeku-kozlemenyeben-323285

Kérdés, hogy itt és most vállalati összefonódásról/összevonásról van-e szó. Mert az alapítvány nem vállalat, és alapítói vagyonként semmi nem tiltja a vagyon ( bármely formában ) ide történő átadását. Tehát mit is minősítettek nemzetstratégiai elemmé?

Az alapítvány ugyan is nem egy óriás céget kapott, hanem több kisebbet, és azoknak ezen túl nem az oligarcsák, hanem az alapítvány a tulajdonosa. Összevonásukról meg ez idáig nem beszélt senki.

Szóvalmivan?

Érdemes lenne átnézni ennek az adózási oldalát is, mert szerintem ott pöntyög valami. Alapítványnak is csak feltételekkel lehet adómentesen vagyont adni. Az átadó részéről ez eladásnak is minősülhet adóköelezettséggel. Szóval ki érti ezt?
Hurrá!

Győzött a ner!

Kérdés, hogy majd a következő rendszerváltáskor a nernek besúgók listáját is közzé kell tenni?

www.atv.hu/belfold/20181206-kritizalta-a-kormanyt-a-rendezo-letiltottak-a-darabjat-a-parizsi-magyar-intezetben/hirkereso
Állítólag Brüsszelben megtiltották a magyar kormánynak, hogy ott kampányt folytasson. Írja ezt a fideszközeli online lap. Mint kiderült a helyi rendősrég szereltette le a kampány autóról a plakátokat.

A magyar kormány véleménye itthon jelenik meg, de valahogy a belgáké itt nálunk nem látszik sehol.
Vajon mit is gondoltak, amikor azt képzelték, hogy beavatkozhatnak más országok belügyeibe? Mert ugyé egy kampány az belügy. Ahogy nálunk is.

Egyéb kormányzati vélemény előadására meg ott az unió számtalan intézménye, és a fidesz uniós képviselői.

Egyébként meg nem a kormánynak tiltották a kampányolást, hanem az autó vezetőjének, és az állítólag nem a magyar miniszterelnök volt.
Nem hivatali visszaélés az, ha egy önkormányzati képviselő és több társa az önkormányzatot szándékosan olyan helyzetbe hozza, hogy az nem tudja ennek eredményeként felhasználni a különféle támogatásokat? Hiszen így a saját településüknek okoznak vagyoni hátrányt szándékos viselkedésükel?

hvg.hu/gazdasag/20181206_MarkiZay_szerint_a_vasarhelyi_fidesz_miatt_veszelybe_kerult_a_varos_mukodese?s=hk

Az ilyen szándékos károkozást még politikai indokkal sem lehet megmagyarázni és megindokolni.
Résre lápimagyar!

Ne menj Bécsbe, mert migráncsveszély van, és minden reggel megtámadnak.

hvg.hu/itthon/20181207_420_ezres_hatizsakkal_a_hatan_vasarol_Becsben_Orban_Rahel?s=hk

Saját lábon álló vejnek, meg saját lábon álló lánykának nincs?;D
hvg.hu/itthon/20181208_A_CEU_Becsbe_koltozik_de_Navracsics_szerint_meg_maradhatnak?s=hk

A pedellusi hivatal marad, a diplomát meg az Osztrák állam égisze alatt bocsátja majd ki.
444.hu/2018/12/08/elindult-a-nemzeti-husgalambprogram-jelentette-be-az-agrarminiszter?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=elindult-a-nemzeti-husgalambprogram-jelentette-be-az-agrarminiszter

szép az elképzelés, csak sánta.

A nemzeti húsgalambot nemzeti takarmánnyal kell(ene) etetni. A tenyésztő csak akkor tud gazdaságosan tenyészteni, ha maga termeli meg a takarmányt. De ehhez nem száz hektárnyi föld kell, hanem kisebb. Kisebb azonban nincs ( nagyobb sem ), mert az állami földek maradékát is a nagygazdák, nemzeti műkörmösök, és gázszerelők közt osztotta szét. Talán már az elmúlt nyolc és félév elejétől kellett volna gondolni a földnélküli falusiak megélhetésére is. Most ha osztani akarnak nekik földet, akkor bezony adófizetői pénzből kell majd visszavenni jó magas áron azoktól, akik olcsón megkapták.
Paradoxon német módra?

"A volt elnök Angela Merkel kancellár politikájának bírálójaként ismert Paul Ziemiak a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új főtitkára - döntött a párt tisztújító kongresszusa szombaton Hamburgban...
Paul Ziemiak 33 éves, a CDU legfiatalabb főtitkára, eddig a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös ifjúsági szervezetének vezetője volt. A lengyel migráns Szczecinben született, hároméves volt, amikor családja bevándorolt Németországba, németül az új hazájában tanult meg. Az utóbbi években leginkább a szövetségi kormány menekültügyi politikájának bírálójaként hívta fel magára a figyelmet."

www.atv.hu/kulfold/20181208-merkel-kritikus-politikust-valasztott-fotitkarnak-a-nemet-cdu/hirkereso

No, ennyit a bevándorlásról. Meg a befogadásról. Meg a kersztényi hozzáálásról, mely szerint engem már beengedtek, be lehet csukni mögöttem az ajtót?
index.hu/belfold/2018/12/07/tul_keson_derult_ki_hogy_erszukulete_van_meghalt_a_honvedkorhaz_62_eves_betege/

Szomorú, hogy a mai orvosok nem képesek felismerni egy bélelzáródást. Holott ahhoz nem kell más, csak egy sztetoszkóp, és meg kell hallgatni a hasfalon keresztül a bél működését. Ezt idős orvosok szokják ma is gyakorolni, mert a bélhangok sok mindet elárulnak.

Ja, ma már az orvos itt-ott találkozik a beteggel, mert a sok számítógépbe vivendő anyag mellett nem ér rá másra? Közben meg az állami szakorovsi vizsgálat erdméyne számítógépen nem elérheető a háziorvos számára csak akkor, ha megfizeti a drága programot, ami ezt lehetővé teszi a számára.

KÖzben a parlamentben megszavazzák a képviselők maguknak a kiemelt és soron kívüli ellátást, mert az nekik a sok munkájuk miatt jár. Még is mit dolgoznak annyira, hogy másra nincs idejük? Mondjuk arra, hogy az elmúlt nyolc és félben rendes egészségügyi ellátást grundoljanak a népnek háromszor kétharmaddal? Nem szégyelik, a fideszes képviselők néha magukat, főleg amikor a népre hivatoznak?
index.hu/belfold/2018/12/09/professzorok_batthyany_kore_kormany_osszefoglalo_ertekeles/

"Az pedig álságos, hogy ateisták kérik számon a keresztényeken a keresztény értékeket,..."

Ezt azért a professzoroknak nem kellett volna így kijelenteni, mert mit szólnának ahhoz, ha azt kérnék rajtuk számon, ami a baloldalnak érték? Úgy, mint a szolidarítás, segítségnyújtás, az elesettek felemelése a földről. És ezekhez még migráncs sem kell, mert van saját is elég sok.
Mert pl. miért nem érdekli a keresztény értékeket vallókat, hogy a vidéki kisfalvak közmunkásai télen munkanélküliek, sem fizetést, sem segélyt nem kapnak? Mit gondolnak professzőr nertársak, ezek az emberek miből esznek, miből fűtenek télen?

"a Sargentini-jelentést is kiosztják: "a túlzásokat és vitatható érvényű, esetenként valótlan állításokat tartalmazó, erősen elfogult jelentés kísérlet arra, hogy hamisan, rossz színben tüntesse fel Magyarországot és elriassza a neoliberális kánonnal szemben Európa védelmében ugyancsak fellépő szövetségeseit""

A jelentés nem csak a mmigráns kérdésről szól, ezért félre van vezetve a társadalom. Ezt professzőr nertársaknak valahogy sokkal jobban illenék tudni, mint a vidéki oktalan népnek. Az csak azt látja, hogy városban háromszor annyit tudna a szakmájával keresni, de annyival többet is kell fizetnie a lakhatásáért. Falvakban meg az egyharmadnyi munkadíj is sok a csekély nyugdíjakból élő öregeknek. Tudja pl. azt bármelyik professzőr, hogy vannak falvak egymás melett, ahol nincs egyetlen gázkészülékjavító vállalkozó sem? Messzebbről kell várni a szerelőt, és annak bizony jó nagy a kiszállási díja. No ezekről is kéne a sok ésszel konzultálni, nem csak arról, hogy majd a városi gyerekre annyi pénzt ad az állam, amennyit csak akar, a vidékiek meg ne szaporodjanak, mert a kedvezmények zöme nem nekik szól.

index.hu/belfold/2018/12/09/professzorok_batthyany_kore_kormany_osszefoglalo_ertekeles/

Azt mondja nekem valaki, hogy a segítségnyújtás baloldali eszme. Példának hozta, hogy míg a baloldali gondolkodású halat ad az éhezőnek, a jobboldali megtanítja halászni. Megérdeztem, hogy vajon hol fogjon halat az, akinek se szerszáma, se halastava nincs? Azóta sem válaszolt, úgy vélem gondolkodik rajta.

Szóval ott a sok ésszel és tudással (?) bírók közt is kéne egy kis rendszerkritika, mert akit nem kritizálnak, az elbizakodik. Ezt még a keresztények istene is elismerte. Csak el kéne olvasni értően a tanításait.
"a liberális világszemléletnek pedig éppen az a legnagyobb hibája, hogy egyenlőséget hirdetve egyformává akarja tenni a világon élő embereket. Nem veszik észre, hogy az egyenlőség alapja nem a liberalizmusban van, hanem a Bibliában kell keresni."
Mondta ezt Kásler miniszter.

Ekkor odras mellébeszélést még soha nem olvastam. A liberálisok soha nem akartak minden ember tegyformává tenni. Azt a kommunisták akarták, akiknek útját járhja a kormáyn és pártja. Sajnos ezt sokan nem veszik észre, csak elhiszik a nertagoknak, mert nekik van pénzük nagyplakátra, rádióra, tv-re, újságra.

A liberális ember minden embert egyelnőnek tart magával, nem vitatva annak jogait, de az egyinségét nem akarja korlátok közé szorítani, mint az álszent jobboldal. Közben meg maguk is lubickolnak a "szabadság" eszményében. Mármint abban, hogy amit nekik szabad, azt nem szabad mindenkinek. Ugyé ismerős a kiéve a gyevi bírót passzus? Meg az, hogy Bécs veszélyes város, de maguk, meg saját lábon sétáló gyerekeik ott múlatják az időt, és költik a pénzt, nem itthon a népnemzeti boltokban.

444.hu/2018/12/10/kasler-a-magyarsagra-mindig-jellemzo-volt-az-a-kereszteny-tradicio-hogy-meltanyolta-a-karpat-medencebe-erkezo-tobbi-nemzetet-es-a-bekes-egyuttelesre-torekedett?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kasler-a-magyarsagra-mindig-jellemzo-volt-az-a-kereszteny-tradicio-hogy-meltanyolta-a-karpat-medencebe-erkezo-tobbi-nemzetet-es-a-bekes-egyuttelesre-torekedett
hvg.hu/itthon/20181210_Megkerdeztuk_a_kitiltott_ellenzekit_mivel_vivta_ki_Kover_haragjat?s=hk

És még van képük azt modani, hogy meghallgatják az emberek véleményét. Márpedig a Varga mögött álló, rá szavazó embereknek is van véleményük. Ja, az nem teccik? Tessenek jobb, és igazságosabb törvényeket csinálni! Ja, az sem teccik?
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/matolcsy-bankvezerekkel-reggelizett.307375.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Cím szerint Matolcsy bankvezérekkel reggelizett. Tartalomból pedig kiderült, hogy milyen kérdésköröket tekintettek át.

No ezt az áttekintés nem birom értelmezni. Mert ugyé reggelizés azt jelenti, hogy az ember tömi a bendőjét, mert éhes. Két falat közt meg nem beszélget, mert készti a másik falatot. Ergo teli szájjal beszélget? Vagy nem is beszélget csak eszik?

Ki tudja miért eszmbe is jutott egy régi írás valami pénzügyminiszter reggelijéről.
"A DK-s Vadai Ágnes pedig kérte, hogy Kövér a házőrséget vonja vissza az ülésterem bejáratától, mert az Országház rendjéért felelős házőrség felsorakozott a bejáratnál. Vadai arról beszélt, hogy a fideszesek „az út a börtönbe-programot” valósítják meg, amire Kövér elvette a szót, és azt mondta, „fejezze be az óbégatást”."

Megalázó.

Nem a képviselőkkel, hanem az őket megválasztó, és a választásokon nem szavazó állampolgárokkal szemben. Közben meg jár a száj, hogy meghallgatják a nép véleményétt. Persze, azokét, akik rájuk szavaznak. A többi nem számit. Nem számít?

444.hu/2018/12/10/botranyba-fulladt-a-parlamenti-ules-az-ellenzek-sipolt-kiabalt-majd-kivonult?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=botranyba-fulladt-a-parlamenti-ules-az-ellenzek-sipolt-kiabalt-majd-kivonult

Ezen túl az összes módosító indítványról egy határozattal lehet törvényesen szavazni? Valahogy nem hiszem el.
Ez a vége a magyar oktatásnak és a sajtónak?

www.atv.hu/belfold/20181210-video-25-meteres-fa-vagott-kette-egy-hazat-ullon/hirkereso

A hírben megnevezett, rosszul kivágott fa soha nem volt akác, és nem is lesz az. Ez a "tévedsé" is valótlan állítás.

Kár, hogy a sajtószabadságért harcoló sajtó sem tud precíz, és hiteles lenni.

Az meg a magyar oktatás kudarca, hogy egy hírszerkesztő( vagy akárki ), nem képes felsimerni egy fáról, hogy az nem akáct, hanem nyár. Nem az a meleg, hanem egy fa.
index.hu/belfold/2018/12/11/banki_erik_romania_rise_project_bioetanol_foldvasarlas_vagyonnyilatkozat_tartozas/

"...Bánki Erik, aki jelenleg a parlament gazdasági bizottságát vezeti,...Milliárdos beruházást ígért Erdélyben, több mint száz hektár földet vásárolt, végül hatalmas tartozásokat halmozott fel Bánki Erik, a projekt bedőlt, de ő százmillióval szállt ki...
A beígért beruházás végül nem valósult meg, Bánki szerint a 2008-as gazdasági világválság miatt. A képviselő cégei a bedőlt projekt után 2,3 millió eurós (akkori árfolyamon több mint félmilliárd forintos) köztartozást halmoztak fel Romániában, majd felszámolás alá kerültek."

Ja, csak itthon, az a mocskos szoci kormány a Gyurcsánnyal, no az kúrta el a gazdaságot, tette tönkre az országot, meg itt nem is volt gazdasági válság.

Erre mondja a magyar, hogy kecskére bízták a káposztát. Csak a káposzta a mi országubk parlamentjének a gazdasági bizottsága. Gondolom valami hozzáértő mutatott rá a fideszben, hogy Bánki nertárs vezese, ő ért hozzá.
"A portál információi szerint a kormányzat már 2017-ben elkezdett töprengeni a kórház ötletén, akkor nem pusztán ukrajnai magyar kórházról, egy időben azt tervezték, hogy a határon túli magyar kisebbségek számára – Ausztria kivételével – egész kórházhálózatot építenek ki. Elviekben a beregszászi kórházban diagnosztizált betegek tényleges gyógyítása és a szükséges beavatkozások elvégzése Magyarországon, a magyar egészségügy intézményrendszerén belül történhetne."

Nahát, a hazai beteg nem fontos? Kérdés, hogy miért a hazai adózók fizessék a határon túli magyarok egészségügyi ellátását? Azért? Ércsük?

hvg.hu/itthon/20181211_Magyar_korhaz_epul_Ukrajnaban_de_csak_magyarok_hasznalhatjak?s=hk
24.hu/kulfold/2018/12/11/revesz-mariusz-rabszolgatorveny-ausztria/

Révész Máriusz túlórázzon úgy, hogy majd három év múlva vagy kifizetik neki, vagy lecsúsztathatja. Ha tudna rendesen gondolkodni, akkor nem hasonlítgatna, hiszen ausztriában kifizetik a túlórát. Abból élnek itthon munka nélkül azok, akik idénymunkán két műszakot ledolgoznak egyhuzamban. Miért nem emelik fel a magyar idénymunka alatt fizetendő béreket? Ez nem jutott véletlenül sem az eszébe.
"„Ez több mint botrány! Ez gyalázatos kijelentés! A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító! Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket!” – reagált az elhangzottakra Ujhelyi István szocialista EP-képviselő."

Újhelyi úr nem tudja, hogy az Európai Uniónak nem a fidesz kormánya, hanem egész Magyarország a tagja? Ne Manfred Weber ellen hőbörögjön, hanem határozottabban lépjen fel a fidesz és kormánya ellen, a magyar választót ne frázisokkal, hanem tényekkel etesse. A tény pedig az, hogy az unióban csak az államot lehet vizsgálni, büntetni, megkritizálni.

index.hu/kulfold/ep/2018/12/11/manfred_weber_az_egesz_orszag_ellen_szavaztam_nem_orban_viktor_ellen/
444.hu/2018/12/11/gulyas-gergelynek-nem-sikerult-megmagyaraznia-hogy-miert-nem-a-kormany-javaslatakent-kerult-a-parlament-ele-a-rabszolgatorveny?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=gulyas-gergelynek-nem-sikerult-megmagyaraznia-hogy-miert-nem-a-kormany-javaslatakent-kerult-a-parlament-ele-a-rabszolgatorveny

„Azért, mert ez egy egyéni képviselői indítvány, amit a kormány megtárgyalt”, válaszolta Gulyűs.

Ezek szerint a módosító indítványok is képviselői indítványok, így azokról miért nem kell tárgyani? Vagy aki nem a nerben boldogul, az nincs is?
hvg.hu/itthon/20181212_A_korhazak_fuldokolnak_az_adossagban_a_fenntarto_500_fos_diszvacsorat_ad?s=hk

"Az Európa Hajón látja vendégül munkatársait és a partnereit az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója szerdán, tudta meg a Népszava. A lap a szerdai számában azt írja, a meghívóban Budapest csodálatos esti látképét és meglepetést ígérnek az "ízletes, svédasztalos vacsora" mellé. A hajón ülő- és állófogadáson szórakozhat majd az ÁEEK mintegy 400-500 vendége."

Így mulat a fidesz hivatala, avagy egészségügy irányítás fidesz módra? Természetesen adózók pénzén.
Talán valami kitüntetést kéne már adni ennek a hivatal vezetésének. Mert az nekik jár. Jó munkájukért.
444.hu/2018/12/12/palkovics-a-tulmunka-szabalyozas-modositasat-a-gazdasagi-szereplok-kertek?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=palkovics-a-tulmunka-szabalyozas-modositasat-a-gazdasagi-szereplok-kertek

Ja, ha mások kérték, akkor a fidesz támogatja. Ha a parlamentben az ellenzéki képviselők kérnek, akkor meg egyetlen szavazással leszavaznak több száz egyéni módosító inditványt. Ez kicsit álszent.
"Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni,..."

Köszönnyük Kövér nertársnak, hogy ilyen úri módon mgtitulálta azon választókat és képviselőiket, akik nem a fideszre szavaztak, vagy nem szavaztak senkire.

Remélem anyukája szégyeli magát, hogy kisfia a parlament elnökeként milyen szavakkal illeti a választók képviselőit. Ilyet még az általa gyűlölt kommunisták sem tettek. Bár lehet, hogy neki a pályálya elején valaki beszólt, és azért ennyire gyűlölködő?

hvg.hu/itthon/20181212_Buncselekmennyel_vadolja_az_ellenzeket_a_szerdai_ulesen_tortentek_miatt_a_Fidesz?s=hk

Bűncselekmény meg az volt, amikor ők erőszakkal szétszedték a parlament köré felállított kerítést. De a Gyurcsány és kormánya nagyvonalúan, akarom mondani úri ( és nem prosztó ) módon elfogadta, hogy az nem bűncselekmény, csak a politikai nemtettszésük kifejezése volt. Ezért adott a köztársasági elnök eljárási kegyelmet nekik. Egyáltalán Kövér vajon tudja, hogy az mi volt?
24.hu/kulfold/2018/12/12/budan-ebedelt-nikola-gruevszki-megprobaltunk-kerdezni-tole-video/

Hiába. Van az a mondás, hogy nem midegy valakinek fasza nagyapja, vagy nagyapja fasza van.;D
444.hu/2018/12/12/a-parlamenti-balhe-utan-a-kdnp-tanacsot-adott-az-ellenzeknek-hogyan-erdemelhetnek-ki-a-valasztok-tamogatasat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-parlamenti-balhe-utan-a-kdnp-tanacsot-adott-az-ellenzeknek-hogyan-erdemelhetnek-ki-a-valasztok-tamogatasat

A KDNP eheti vicce. Eheti? Ha akarja. Ha nem, akkor köpje ki!

"Az ellenzék ezzel is bebizonyította, hogy nem hisz a politikai vitában és kultúrában, az érvek ütköztetésében,..."

Mert mióta a fidesz hátsó része lett, azóta annyira divat az ellenzékkel vitázni, és azok állításaira évekkel válaszolni? Ezt mutogatták a túlóra törvény vitájában, meg a tegnapi napon? Ja, tudon a migráncsok, meg a Brüsszel, meg a Soros a hibás. Ezért nem érnek rá érvelni, meg vizátni? Vagy ennyire felakadt a tű?
"Fontos és jó törvényt alkottunk - nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét...szerintem a fölvetett érvek súlya jóval csekélyebb, mint maga a törvényjavaslat súlya, ez jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak."

Tényleg, különösen jó neki, aki már nagyon sokat dolgozott olyan helyen, ahol azok dolgoznak, akiknek ő szavazza a törvényt.

privatbankar.hu/makro/orban-elmondta-mit-gondol-a-megszavazott-rabszolgatorvenyrol-323402
Nem értem ezt a páni félelmet, hiszen a kétharmad a kezükben van. Ki akart a parlamentben puccsolni? Nem esetleg egy jobb, a dolgozókat védő törvényért akartak kiállni?

Persze ahol Lázár nertárs túlóráztatta a beosztottjait, ott már semmi nem meglepő.

index.hu/belfold/2018/12/12/kover_ez_puccskiserlet_volt/

Mellesleg ott nem történt bűncslekmény, ahol belefolytották a szót az ellenzéki képviselőkbe, és nem tárgyaltak a módosító indítványaikról, egyesével? Mert talán kollektívbe nem vonhatók az egyéni indítványok, mint ahogy a fidesz egyéni indítványai sem vonhatók előzetes vita alá?
Az a fránya túlóra, meg annak kifizetése visszanyal?;D

"Látták a Fidesz székházánál, hogy vannak erőszakra hajlandó demonstrálók, majd ezek szabadon vonulhattak át a fél városon."

Lehet, hogy ezek sem nem kaptak parancsot a szemkilövésre?

hvg.hu/itthon/20181213_A_rendorok_profizmusa_elszallt_helyenkent_egyenesen_felotlenek_voltak_a_pesti_utcakon?s=hk
Olvasom, hogy a kormáynoldal keresztámy ellenességgel vádolja a tüntetőket.

Ezen elgondolkodtam. Ismereteim szerint a tüntetés a 400 szabadon "választott" túlóra, meg annak háromig húzódó rendezhetősége miatt történt. Márpedig ez a törvényi rendelkezés a kersztény munkavállalókra is érvényes. Meg a keresztény, mélymagyar, meg a népnemzeti anyákra is. Akkor ki is a keresztény ellenes?
Kövér nem puncsot akart mondani?

Ha annyira puccs kísérlet lett volna, akkor Orbánt nem interjúvolják, hanem megfogják, vagy bármi mást tesznek vele. Ezzel szemben Kövért nem engedték a pulpitushoz. Azért egy házelnök akadályozása még nem a hatalom megszerzésére irányuló cselekény, még ha ő magát a hatalommal azonosítja akkor sem. A hatalom egyébként is Orbáné, meg a fideszé, aztán a népé. Kövéré csak a házmesteri feladat. Az meg nem azonos a hatalommal. Vagy még is?
NÉ MÁN!

24.hu/kozelet/2018/12/14/tasz-tuntetes-rabszolgatorveny-rendorseg/

Eddig úgy tudtuk, hogy csak a gyurcsányista rendőrök zaklatták a békés járókelőket, és tüntetőket.;D

"(Bár a férfit mi a cikk korábbi változatában tüntetőként azonosítottuk, a videó közzététele után azt írta szerkesztőségünknek: egy céges rendezvényen vett részt, és hazafelé kíváncsiságból nézte meg a tüntetést, a rendőrség ekkor zárta karanténba.)"

Mellesleg az, hogy csak akkor engedig el, ha bemondja a videóba a személyi adatait, jogszabályi felhatalmazás hiányában nem rendőri kényszer? He?
"A túlóratörvény ellen tüntető politikussal szemben a túlóra túlóráit töltő rendőrök jártak el."

Persze a rendőröknek tilos tüntetni.

hvg.hu/itthon/20181214_A_csutortokon_foldre_tepert_momentumos_politikus_Nem_adjuk_a_jovonket?s=hk
melleslg a rendőröket megkérdezték a túlórák ügyében? Hiszen a fidesz szerint soan őrülnek, hogy többet túlórázhatnak.

index.hu/video/2018/12/11/tulora_modositas_munka_torvenykonyve_fidesz_parlament/

Révész Márius óriásit mondot, van olyan aki rákényszerül, hogy dolgozzon. Nem szakad a bőr a képén?

Kérdés viszont, ha a fidesz és kormánya mindig a munkavállalók érdekeit képviselte, akkor miért derogál nekik egy-egy rendelkezés előtt konzultálni a munkavállalókkal?
Van egy nyerő tippem. Áder minden csütörtökön megszavazott törvényt aláír. Holnap estig.:D
2006-ban a rendőrök a gyerekemnek és társainak segítettek elkerülni a tüntető tőmeget, elmondták merre menjenek. Most ez mi volt?

"ebből nagyjából öt volt az, aki radikálisabbnak nevezhető. De turistákat is simán körbezártak, akik az esti buliból próbáltak hazajutni. Engem végül másfél, két óra után engedtek haza. Fogalmam sincs, miért csinálták ezt a rendőrök, hogy mi volt a céljuk, de azt láttam rajtuk, hogy ők sem igazán tudják, mit miért tesznek."

24.hu/belfold/2018/12/14/tuntetes-kiraly-utca-tuloratorveny/

Helyzet magaslatán? Miért állt a rendőrautó a villamossínen?
hvg.hu/kultura/20181214_horvath_kristof_esti_kornel_tulora_tuntetes_elo_videozas_instagram_live?s=hk

" Azt senki nem mondta, miért vagyok bent. Arra a kérdésre, hogy meddig tartanak bent, annyit mondtak, hogy 12 vagy 15 órán keresztül van rá lehetőségük."
Igazmondó miniszterelnökünk - "Szokása szerint elmondta, hogy Brüsszel meg akarta büntetni Magyarországot migráció-ügyben. Csakhogy az összehívott uniós csúcs nem is a migrációról szólt, hanem a Brexitről.""

hvg.hu/itthon/20181214_Jokorat_csusztatott_Orban_az_Europai_Tanacsban?s=hk
Karácsonyi jándék a fidesznek?

"Hatályon kívül kell helyezni a civil szervezeteket érintő magyar migrációs különadóra vonatkozó szabályozást. A „Stop Soros” néven elhíresült törvénycsomag ugyanis sérti a szólásszabadságot és az egyesülési szabadságot – fogalmazott közös állásfoglalásában az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács égisze alatt működő Velencei Bizottság. Az állásfoglalást pénteken tették közzé, írja az MTI."

index.hu/kulfold/2018/12/14/hatalyon_kivul_kell_helyezni_a_stop_sorost/
Olvasom, hogy előállítottak a tüntetésről több olan embert, akit már korábban vlamilyen bűncselekméyn miatt elítélt a bíróság.

Nem értem, hogy mi ebben a hír, és miért teszi ezt közzé a rendőrség. Nem tiltja semilyen törvény, hogy akit már valaha elítéltek, az nem vehet részt tüntetésen. Szerintem ez így valahogy nem kóser, és diszkriminatív adatközlés. Sérti az állampolgári jogot, ami a tüntetésben nyilvánul meg.
Valahogy azt elfelejtették közölni, milyen törvénysértés miatt állították elő ezeket az embereket, pedig az lenne a hír lényege.
Jó reggelt késő éjszaka?

"Senkire nem haragszom, csak magamra. Magamra viszont nagyon!"

hvg.hu/velemeny/20181216_En_meg_elek_a_szakman_mar_nem?s=hk

Két féle vakság van. A fizikai ( ami soha nem változik, az örök ), és a szellemi. Utóbbi alakítható. Lehet, hogy ezért vannak a vilgában forradalmak???
hvg.hu/itthon/20181216_dios_erzsebet_interju_biroi_fuggetlenseg?s=hk

"Az állampolgároknak, de megkockáztatom, hogy a bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon – pláne annak vezetői – szegik meg."
"A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI-nek arról beszélt a hétvégén: az árak tavalyhoz képest mintegy 5-7 százalékkal emelkedtek. Lévai Ferenc szóvivő szerint a drágulás hátterében több tényező áll. Példaként említette a termelési költségek emelkedését, a dráguló takarmányt, az aszályt, a kötelező béremelést és a súlyadórendelet kedvezőtlen hatását. Ennek ellenére az áremelkedés mértéke az országban sehol nem haladja meg a 10 százalékot - mondta a szóvivő."

Mi ez a rinya? Hiszen nálunk nincs is infláció.;D

privatbankar.hu/vasarlo/mi-lett-a-nagy-afacsokkentesbol-miert-lett-dragabb-a-hal-323474
Tarlós nertárs öregszik. Azt mondta nem tud eleget a CEU-ról.

Netán egy város főváros polgármesterének nem kellett volna az elmúlt 8 évben megismernie a saját városa felsőoktatási intézményeit? Netán eygszer személyesen elmenni és megismerni?

Persze tudom, Orbánhoz kellett mennie.
Mit hozott a jézuska?

A dolgozóknak évi 400 túlórát, hoyg a nagyobb taóból fussa: .

"A konkrét számoknál egyébként is érdekesebb kérdés, hogy a már említett sportcsarnokon túl milyen nagyberuházásokra tudtak még egyáltalán taózni a faluban, ahol az egy főre eső stadionok, futballpályák vagy éppen fedett sportközpontok aránya világszerte egyedülálló."

index.hu/sport/futball/2018/12/16/sportcsarnokhoz_fedett_lelatora_is_taozott_felcsut/
Pártunk és ormányunk kormányoz?

Messziről olyasminek látszik, közlről valmi másnak.

24.hu/belfold/2018/12/17/korhaz-buntetes/
Azért az a 3000 milliárd nyugdíjmegtakarítás valahogy szőrén-szálán eltünt.
"Hogy mit is akarnak beolvastatni..."?

"a rabszolgatörvény azonnali visszavonását;
kevesebb rendőri túlórát;
független bíróságokat;
Európai Ügyészséget;
független közmédiát."

index.hu/belfold/2018/12/17/mszp_szel_ot_pont_ellenzek_mtva_kozteveben/
24.hu/belfold/2018/12/17/tallai-mezokovesd-zsory-tao/

"Már 3,3 milliárd TAO-pénzt szippantott fel Tállai focicsapata"

Ez mind szép lenne, ha nem Tállai lett volna egy idei nemzeti adóhivatal elnöke. Mert ugyé így olyan kilógó lóláb kinézete van messziről, de közelről is.
Az nem önbíráskodás vagy akármi, ha valaki bemegy egy épületbe, de nem akar kimenni, és erőszakkal kidobják? Az meg nem bűnpártolás, ha ezt egy csomó rendőr nézi?
de, igaz itt ez már semmit nem számít, elég csak a polpotpetire utalni.
hvg.hu/itthon/20181217_Letiltotta_a_kozmedia_az_ujsagiro_szakszervezet_kozlemenyet?s=hk

Semmi gond, megkonzultálták magukkal, hogy a dolgozó ember csak fizesse az adót, a kormány és hű médiája meg majd a közpénzből eldönti milyen hír jár neki.

Szakszervezetek meg kapják be, mert hol voltak 8 és fél évig? Ők is költötték a dolgozók tagdíját?
"Tájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott „A MÚOSZ a közmédia működési zavarairól.” kezdetű közleményük az OS Szabályzatának (os.mti.hu/szabalyzat) 14.2. pontjába ütközik ezért azt nem áll módunkban kiadni.

Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik."

Ezek szerint a közmédia szabályzata magasabb rangú, mint a törvény, ami a kiegyensúlyozott tájékoztatást írja elő? Mi az egyébként, hogy a közzététel megtagadásáért felesősséggel nem tartoznak? Netán nem is perelhetők? Na bíróság ezt kapd ki! Beismerték, hogy felelőtlenül azt tagadnak meg, amit csak akarnak.
És még azt állítják, hogy a túlóra törvény nem rabszolga tövény? Miért is zárták rá az ajtót a saját dolgozóikra? Ők nem rabszolgák, csak munkavállalók.

24.hu/belfold/2018/12/17/bezartak-az-mtva-newsroomjaba-a-teveseket-pisilni-sem-mehetnek-ki/
hvg.hu/kkv/20181217_Megjelentek_az_elso_400_oras_tulorara_vonatkozo_munkaszerzodesi_modositasok?s=hk

"Négy éve dolgozik a módosítást belengető cégnél, eddig 250 óra túlóra volt előírva. "Emiatt ősszel háromszor késtünk az óvodából délután. Az óvoda vezetője közölte, legközelebb a gyámügyet értesíti." A nagyszülőkre nem tudnak számítani a gyerekek elhozásánál - 2019-től pedig még több bonyadalmat okozhat a megnövelt túlóra."
"Az Azonnali.hu tudósításából kiderül, hogy a tárcavezető azt válaszolta,

ő csak médiafogyasztóként tudja figyelni az MTVA-nál folyó eseményeket. Azt is hozzáfűzte, hogy amikor ő az M1-re kapcsol, akkor mindig jobbikos képviselőket lát nyilatkozni a televízióban."

ja, a kis médiafogyasztó. Nem médiafagyasztót akart mondani?

24.hu/belfold/2018/12/17/szijjarto-peter-mtva-tuntetes/
Kormányszáája hírportál címében olvasom, hogy az egész napi színészkedés után estére elkullogott az ellenzék.

Kérdésem ezek után az, nekik jobban teccene, ha éjszaka a Kossuth teret szarnák, mint 2006-ban a jobb(?) oldal?
Nebasszameg!

Zavar az erőben? Már saját mgukat is bolykottálják? Mi lesz ebbűl nertársak?

index.hu/belfold/2018/12/18/nemzetbiztonsagi_uleset_szabotaltak/
www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/nhb-korlatozas-uj-szamokat-kozolt-az-mnb.308183.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

" azonnali intézkedéseket alkalmazott az MNB az NHB Bank Zrt. likviditási helyzetének orvoslása érdekében. Az intézkedések célja a likviditási helyzet romlásának megakadályozása és különösen a betétesek érdekeinek védelme - derül ki a jegybank közleményéből. A bank többségi tulajdonosa közvetett módon Szemerey Tamás, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére."

Persze a tulajdonosok érdeke sem feledni való.
" "Nem ismerem az MTVA biztonsági szabályzatát, ez az MTVA belügye. De szerintem az ellenzéki országgyűlési képviselők veszélyeztették a közérdekű üzem működését. A törvények betartása mindenkire egyformán kötelező, különösen az országgyűlési képviselőkre, akik erre esküt is tettek. "Ez a felelős képviselői magatartás? "

Az viszont Budai jogászi esze szerint A TÖRVÉNYEK BETARTÁSA, HOGY AZOK ADÓJÁT IS ÖNTIK A KÖZTÉVÉBE, MEG EGYÉB MÉDIÁKBA, AKIK NEM SZAVAZTAK A FIDESZRE MEG A HAVEROKRA? MERT AZOK IS SZERETNÉK, HA AZ Ő VÉLEMÉNYÜK MEGJELENNE AZ ÁLTALUK IS FINANSZÍROZOTT TV-KBEN, RÁDIÓKBAN, ÚJSÁGOKBAN. JA, MEG A TAOBÓL FINANSZÍROZOTT STADIJONYOKBAN. is.

EZ LENNE TÖVÉNYES. MERT ŐK IS TETTEK ESKÜT, PONT OLYAT, MINT AZ ELLENZÉKIEK.
hvg.hu/itthon/20181218_Szuperkorhaz_tervpalyazat_gyoztesei?s=hk

"Hogy honnan tudtuk előre az eredményeket? Lapunkat nyáron egy budapesti építésziroda vezetője kereste meg, aki szintén érdeklődött a pályázat iránt, de megüzenték neki, hogy kár is törnie magát, mert már márciusban eldőlt, hogy kik lesznek a nyertesek, sőt, azt is elmondták neki, hogy kik a "szerencsések"."

Nyilván onnan, hogy a fidesz szakemberei, jogászai betartották a törvényeket. Gondolom ezért mertek üzengetni.

Budai jogász úrnak az ilyenek nem keltik fel a figyelmét?
Olvasom, hogy a fideszes képviselők nem mentek el a nemzetbiztonsági bizottság ülésée.

Eszembe is jutot, jó kis pénzeket fizetnek az adózók azért, hogy a bizottságban tagként közreműködjenek. Nem azért, hogy névleg a bizottság tagjai legyenek. Már többször volt ilyen távolmaradás, pl. a macedon bukott miniszterelnök ügyében, de valahogy eddig soha nem hallottunk róla, hogy a bajuszos házmester megvonta volna a távolmaradó és nem dolgozó képviselőktől a havi bizottsági apanázst.

HOGYVANEZ? Csak az adót kötelező fizetni időben, a képviselő netársaknak nem kell dolgozni a pénzért? Márpedig ha nem dolgoznak képviselőként, akkor nem törvénysértően járnak a házba, és veszik fel a fizetésüket? Elvégre nem közmunkásoknak fogadta fel őket a nép. Aki ugyé a hatalom tulajdonosa.
24.hu/belfold/2018/12/18/allami-szamvevoszek-kirugasok/

"Az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához..."

Domokos úr jövőre fog kiégni? Elkerültetik őt is, mint a most, karácsonyi ajándékként kirúgott dolgozókat?

Inserted Exception (törölt) · https://trogervilag.blogspot.com/ 2018.12.19. 01:31:29

Jóvanna, azt mondtam, hogy nem jövök, de jöttem, és akkor most mi van. Az ember mindig remél.
Cirbolyának külön üdvözlet, láttam disqus felületen, nagyot vigyorogtam tőle :-) Menjen mindenki "kifelé", aki még itt van, detélleg.

Ők írták: index.hu/gazdasag/2018/12/18/munka_torvenykonyve_tulora_szakszervezetek_tuloratorveny_maszsz_tuntetes_rendszervaltas_munkastanacsok_liga/
Én írtam: trogervilag.blogspot.com/2018/12/docendo-discimus.html

Tessenek kicsit lassítani, mert nagyon stratégiát kell váltani. Ha tetszik, ha nem, ez ilyen lett, ebből főzünk.
www.atv.hu/belfold/20181219-halabol-bekemenetet-szervez-a-ketfarku-kutya-part/hirkereso

Eszembe jutott egy régi dal, miszerint menni kéne...hiszen hálaadás ideje van.

Miért adjunk hálát?

"Végre dolgozhatunk 8 napot minden héten.
Nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal.
Megszűnt a hajléktalanság.
Eltűnnek a bosszantó külföldi egyetemek.
És Soros, Soros, Soros, Soros, Soros.

Ez különösen fontos most, mikor Soros pénzből égetik fel Betlehemeinket"
Kérdések és válaszok?

444.hu/2018/12/19/miert-a-pinter-sandorhoz-kotheto-ceg-vagyonorei-orzik-az-mtva-epuletet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=miert-a-pinter-sandorhoz-kotheto-ceg-vagyonorei-orzik-az-mtva-epuletet

"A vagyonőrökről szóló törvénybe ugyanis bekerült egy olyan tétel, hogy egyéni vállalkozóknak is ki lehet szervezni a munkát. Nekik nem jár szabadság, táppénz, jó eséllyel katás egyéni vállalkozóként dolgoznak, így a nyugdíjukat is majd a minimálbér alapján számítják. Az ő esetükben szinte garantált az időskori szegénység."

Ugyé a törvények mindenkire vonatkoznak ( mondta Budai Gyula )?Különösen ha nem mindenkire szabják.
"Hát így lett Európa legjobbja a Biodóm. Ugyanezen a díjkiosztón egyébként a Néprajzi Múzeum épülete is legjobb lett. (Ligetvédők Lapja/Vigyázat, a cím feletti kép csak látványterv, még nincs Biódom!!)"

444.hu/2018/12/19/a-fenet-lett-a-varosligeti-biodom-europa-legjobb-szabadidos-epulete?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-fenet-lett-a-varosligeti-biodom-europa-legjobb-szabadidos-epulete

Ja, de van olyan elv, hogy lódítsunk jó nagyot, hogy később legyen miből engedni.;D
"...szeptemberig 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel az MTVA,"

Már csak az a kérdés, hogy mibűl tud még most is működni, ha az idei költségvetést már elköltötték korábban?

hvg.hu/gazdasag/20181219_Oriasi_veszteseget_termel_2018ban_az_MTVA?s=hk

Van ezért felelőssége valakinek? Vagy szórjuk az állam pénzét világnak, úgy sem szól érte senki?
hvg.hu/itthon/20181219_Rogan_miniszteriuma_olvashatatlan_tintapacakat_kuldott_az_Atlatszonak_kozerdeku_adatok_helyett?s=hk

"A részletek azonban továbbra is titokban maradnak, mivel a kampánypénz elosztását tartalmazó dokumentumok teljesen olvashatatlanok. Ezek a médiatervek tartalmazzák, hogy mennyit kapott a kormányhirdetések közzétételéért a Magyar Idők, a TV2, Mészáros Lőrinc médiabirodalma és a többi kormányközeli sajtótermék."

Ez nem hivatali visszaélés? Hiszen a kérelmezőt hátrány érte, olyanért fizetett, amit nem kért ( olvashatatlan pacákat ), amit meg kért, nem kapta meg, ez pedig a közérdek hátránya.
444.hu/2018/12/19/megbilincselve-vittek-el-egy-volt-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=megbilincselve-vittek-el-egy-volt-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot

No arra kíváncsi vagyok, miért kell az utcán/parkolóban leteperni egy gyanúsítottat. Ez azért érdekes, mert a közölt kevéske adatból valami hivatali ügyre lehet követeztetni, ahhoz meg miért kell teperés? Rendes felszólítás, hogy ugyan menjen már el a hatóság tagjaival a hivatalba miért nem volt elég? Netán valami tiltott fémtárgyat tartott magánál?

Mostanság ez a teperés eléggé divatban van. Ennyire veszélyesek a magyar emberek? Vagy ennyire nem biztosak a dolgukban a magyar nyomozók/rendőrök? Vagy együtt a kettő? Hogyisvanezanagybiztonságosország duma?
Óriási Győzelem!

hvg.hu/vilag/20181219_Megszavaztak_az_ENSZ_globalis_migracios_csomagjat_kisebbsegben_maradt_a_magyar_kormany?s=hk

No nem a megszavazás, hanem az, hogy " A szervezet közgyűlésén 152 ország szavazott igennel, 12-en tartózkodtak, csupán 5 ország szavazott nemmel a megállapodásra, ezek között volt Magyarország és az Egyesült Államok is."
hvg.hu/itthon/20181219_Tarlos_Istvan_lecket_adott_jo_modorbol_egy_KDNPs_kepviselonek?s=hk

Nem baj, ha Tarlós nertás felháborodik, de azon miért nem háborodot már fel, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csupa fideszes ül? A fővárosban csak fideszesek élnek? Más nézetű vagy netán független választók nincsenek?

No, ez a felháborító, hogy mindenkit lekezelnek. Nem kicsit.
Nincs valakinek felesleges átadni/avatni valója? Szabad államtitkár avatni valót keres.

„Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is vendégünk volt, akivel nagy örömmel adtuk át velünk a fejlesztést”

Mi volt a fejlesztés? No ez a megfejtendő rejtély.:D

444.hu/2018/12/19/pont-most-lett-kesz-atadtak?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=pont-most-lett-kesz-atadtak
ÖÖÖÖÖ

" "Nem érdekel, hogy ki van még mellettem. A magyar munkavállalók álljanak mögöttem, mert őket képviselem. Ez a kutya kötelességem" – jelentette ki a politikus, mire a műsorvezető közölte: ez "színtiszta kommunista logika". "

hvg.hu/itthon/20181220_jakab_peter_jobbik_hir_tv_tuloratorveny_tuntetes?s=hk

Agymosott műsorvezetőnek nem jutott eszébe, hogy a nemzetinek titulált konzultáció mi, ha ez a kommuista logika?????
"Mi átérezzük a probléma súlyát, és ha a gondok megoldásáig kétszer annyi ügyeletet vállaltak volna az orvosok, azt komolyan jutalmazta volna az intézmény. Az osztály vezetője ugyanakkor túl magas fizetést kért, azt nem tudtuk megadni,..."

Intézmény igazgató nertárs miért nem túlórázik duplán azért, hogy az intézményében jobban menjenek a dolgok?

hvg.hu/itthon/20181220_A_Honvedkorhaz_vezetoje_nem_erti_miert_nem_vallaltak_ketszer_annyi_ugyeletet_az_orvosok?s=hk
Egy kis diszkrimináció, ami a fideszes politikusokra nem vonatkozik. Ki tudja miért?

index.hu/belfold/2018/12/20/keszthely_pizzaparti_ner_jotekonysag/
index.hu/belfold/2018/12/20/oktatas_egeszsegugy_szeged_egyetem_kuria_orvos_potlek/

Bízok benne, hogy a kúri bírói, akik ebben az okos döntében részt vettek, nem a szakorvosként gyógyító és közben tanító profeszorokhoz járnak gyógykezeltetni magukat, hanem olyan tanult orvosokhoz, akiket gyakorlatra nem tanítottak. Mert ugyé vagy dolgozik az az orvos, vagy tanít.

Mert aki szakorvosként gyógyít, az gyógyítás ( operálás ) közben tanít is. Gyenge bíró az, aki ezt másként látja.
"Kásler az interjú során bevallotta: április kinevezése óta mindössze kétszer egyeztetett az ágazatról a Magyar Orvosi Kamara elnökével,"

444.hu/2018/12/20/kasler-eddig-500-milliard-pattant-a-videki-egeszsegugyre?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kasler-eddig-500-milliard-pattant-a-videki-egeszsegugyre

Ismereteim szerint a külün féle kamarák állami feladtokat is ellátnak, tehát részben "állami szervek", és kötelező a tagság ( a tagdíjat adók módjára hajtják be nem fizetés estén ). Ebből következően egy kamarát felügyelő minsizternek vajon milyen gyakran munkaköri feladata a kamarák vezetésével egyeztetni, kikérni azok álláspontját?
Vagy bekapták a leszarom tablettát? Esetleg a felügyelő miniszterek attól félnek, hogy gyakori konzultáció esetén jobban megismernék a valóságot?
24.hu/belfold/2018/12/21/kasler-januar-1-ig-adott-idot-a-surgossegi-osztalyok-atszervezesere/

Hiába, Kásler nertárs varászló, és nem tudja a régi magyar mondást, hogy jó munkához idő kell?
Reggel óta azon jár az agyam, hogy mennyi wc papírt kellett venni, és nem leltározni ahhoz, hogy az egászségügy hatalmas hiánya mindig újra termelődjön. Lehet ott valami más hiba is, nem csak a fránya papír, de erről valahogy nem akar a vizsgáló szót ejteni. MIÉRT?
Basszus!

Nem jött be a papírforma, így erősen törvényt sértett az ÁSZ és nertárs vezetője?

Felel érte valaki, vagy ez az a sóhivatal, ahol semmiért nem felelnek?

hvg.hu/itthon/20181222_Nem_letezo_torveny_alapjan_kuldtek_el_a_szamvevoket?s=hk

No és mi lesz az el nem bocsátott dolgozókkal? Mert ugyé nálunk nem rabszolgák a dolgozók, főleg a közhivatalokban nem.
Buta volt a kérdés, mert a sógorság, komaság, haverság, nertársság mióta közérdek kis hazánkban? ÖÖÖÖÖ

444.hu/2018/12/22/nem-mondja-meg-a-brfk-hogy-miert-berelnek-milliardokert-ingatlant-a-garancsi-fele-cegtol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nem-mondja-meg-a-brfk-hogy-miert-berelnek-milliardokert-ingatlant-a-garancsi-fele-cegtol

Az meg ugyan kit a fenét érdekel a nerben megdicsőültek közül, hogy a BRFK-t az adóforintokból tartja fenn az állam. Az, amelyiknek nem csak a ner és hívei, hanem az a több millió is fizet, aki nem sógor, koma, jóbarát és nem ner tag.

Vajon a bíró majd mit fog közérdeknek látni?
"ennyit ér ma Magyarországon egy helyi népszavazás."?????

24.hu/belfold/2018/12/22/madocsa-kavicsbanya-nepszavazas/

Ja. Meg konzultálunk a néppel, meghallgatjuk az embereket. Utána meg...jó nagyot a fejükre?
A magyar kormány jobban teljesített?;D

"Egy csütörtöki kormányhatározat indoklás nélkül másfél évvel kitolta több fontos népegészségügyi program végrehajtásának határidejét."

Semmi gond, majd a fűtött füves stadijonyokba megyünk gyógyíttatni a reumánkat, szívünket, meg a vastagbelünket.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nepegeszsegugyi-program-vastagbelrak-szures.675586.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Vajon a szűrő programokra szánt pénz hová tünt?
hvg.hu/itthon/20181222_Tuntettek_Erd_foteren_lekapcsoltak_a_kozvilagitast?s=hk

Nem is biztos, hogy a polgi a bűnös a sötétségért lehet, hogy a közvilágítási tender volt a hibás ( nem a soros ). Az is előferdülhet, hogy fél a polgi, mert világítás mellett jobban láccanak a rabszolgák?

Azért semmi gond, mert a sötétben is lehet tüntetni a sötétség ellen.
hvg.hu/gazdasag/20181222_Vasutas_szakszervezet_Az_emberek_nem_akarnak_tobbet_tulorazni_belehalnak?s=hk

Közhivtali ismerős ( 30-40 év közti ) mondta a napokban szomorúan, hogy karácsonyi ajándékként közölte vele az orvos, leukémiás. Pedig még nem is dolgozott annyit, mint az, aki ugyan ezen hivatalból elment a 40 évvel nyugdíjba, és egy év múlva meghalt rák miatt. A harmadik ismerős is ugyan itt dolgozott, ő meg el sem ment nyugdíjba, és nem volt 50 éves amikor rézt vehettek a munkatársai a búcsúztatóján.

Valahol ezt is megvizsgálhatta volna a sok nertárs, mielőtt megszavazta ezt a rendelkezést. Bár aki csak a padban ül, és sokszor azt sem tudja miről is szavaz ( néha még az államtitkás sem ), akkor az tényleg ért ahhoz, miből, hogyan és miként él a nép.

Karácsonyra mit is lehetne nekik kívánni, hozzon nekik a jézus szeneslapátot, jövőre pedig jó munkát a szeneslapát nyele mellett.
"„Senki nem kezdeményezett olyasmit, ami szembemenne az uniós irányelvekkel, gyakorlattal; ez igaz a túlórakeret és a túlórarendszerek módosítására is” jelentette ki a pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.Varga Mihály szerint

„az ellenzék be akarja csapni az embereket, szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló törvényt”."

Varga miniszter nertárs ezek szerint még sosem hallott olyanól, hoyg a fidesz törvényei itt-ott-amott megsértették az uniós elveket. Kár, mert itt-ott-amott előfordlnak oylan határozatok, amelyek után a magyar törvényeket is módosítani kellett.

Az emberek becsapásáról meg a saját főnökét is megkérdezhetné, főleg ha elolvasna néhány olyan nyilatkozatát, amit 2010-ben tett a választások előtt.
Azért meg nem kell megsértődni, ha az ellenzék is utánozza őket, és néha félremagyarázza azt, amit a fidesz másként magyaráz. Mert ugyé a sorosbérencek, meg a Brüsszel, meg a migráncsok.;D
Így kell pofára esni?
Képviselú úr jobban tenné, ha azon ügyküdne, hogy ne szoruljon rá senki a Mária szoborhoz dobált néhány fillér ellopására. Mert a kersztényellenes bűnöző csak

"fel akart mászni a templomnál lévő lourdes-i barlang vasrácsán, hogy megszerezze a kegyhelynél lévő szobrok melletti aprópénzeket. A rács tetején fennakadt és az egyik szoborra támaszkodott, amely eldőlt és összetört. Végül üres kézzel menekült el a helyszínről."

444.hu/2018/12/23/elfogtak-a-jaszapati-szuz-maria-szobor-megrongalojat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=elfogtak-a-jaszapati-szuz-maria-szobor-megrongalojat

Lódítsunk időnként, mert az olyan kersztényi? Néha azért előtte nem ártana tájékozódni, és be is kéne ismerni, hogy nem mondtunk igazat. Vagy a tolvaj már attól is keresztényellenes, ha ellopja a perselypénzt?
na én azt kérem karácsonyra, hogy fabius, vagy valaki aki ismeri az elérhetőségét írja már le,hogy mi a fasz van a varanus bloggal....

szerintem ennyit megérdemelnek az olvasói, kommentelői!

boldog karácsonyt mindenkinek!
@látjátok feleim szümtükkel:

Nagyon boldog karácsonyt és szép estét kívánok sok-sok szeretettel neked!
Az úttörő nem felejt.
@magándemokrata:

Nagyon boldog karácsonyt kívánok és szép ünnepi napokat sok szeretettel!
Örülök, hogy látlak.
@Mariann19:
üdv! szintén örülök, hogy látlak! minden jót kívánok, Neked!
@Mariann19:

Köszönöm, és viszont kívánom.
Minden jókívánság gyógyszer.:D
@magándemokrata:

Boldog karácsonyt neked is.

De! Elgondolkodtál már azon, hogy az olvasók, és kommentelők juttatták ezt a blogot oda, ahol van? Mert itt, ezen a kicsinyke platformon az állítólag azonos nézeteket vallók sem tudtak egymással összeférni. Tehát mit is érdemelnek?
Szóval ne mutogass karácsonykor senkire, mert a megváltó egyedül megváltani nem tud. Társak kellennek hozzá.

Fabius legyen bárki, és bárhol van, köszönettel boldog karácsonyt kell kívánni neki. Társ vagy ebben?
Beteg gyerekekkel politikai hasznot célozni eléggé undortó.
Országgyűlési képvieslú úr tévedésben leledzik, mert nem azzal van a baj, hoyg adja, hanem azzal, hogy ezt még dicsekvő módon közzé is teszi.
Én is adtam már életelmben sokszor és elég sokat is, de soha nem dicsekedtem vele, mert adni valóban jó. Főleg ha nem önös érdekből teszik.

444.hu/2018/12/26/fizetett-posztban-hirdeti-a-nogradi-fideszes-hogy-jatekokat-vitt-a-korhazba-karacsonykor?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=fizetett-posztban-hirdeti-a-nogradi-fideszes-hogy-jatekokat-vitt-a-korhazba-karacsonykor
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Miután kedvenc nertárdsaid, és kormányotok ad elég témát, amit soha senki nem cáfol, így van miből élni.

Pl. most arra keresem a választ, talán Orbán nertárs szégyeli a Nagy Imre újratemetését, hogy a szobrát kora hajnalban, még sötétben vitette el a Vértanúk teréről? Ja, tudom az ilyenre ti sosem emlékeztek, mert ahhoz már nincs elég anyag a nyakatok feletti népnemzeti agyagedényben.
Olvasom kormányoldalon elhangzott, olyan nincs, hogy a munkáltatók visszatartanának túlórapénzt.

Ezen elmeditálva eszembe jutott nem régiben mesélte egy nyugdíjas tanár ismerős, hogy megbízással szokott a régi munkahelyén tanítani, vizsgáztatni. Eleinte ment is rendesen a szerződés oda-vissza, majd miután három hónapig nem kapta meg a ledolgozott órák után a megbízási díjat, meggondolta a további munkavállalást.

Ki is volt a megbízója? JÉ! Hát nem a magyar állam kormányának oktatásra kialakított hivatala?

No, akkor mi is van ezzel a nem kötelező túlórával, ha már az állam a partnereinek így fizet? Mit várjunk a nem állami munkáltatóktól, ha az állam sem tartja be a bér, és vállakozói díjak kifizetéséről szóló törvényeket?
No de nertársaim az úrban!

Mit beszél ez a Gulyás? Hiszen Orbán már régem megmondta, hogy itt illiberális demokrácia van. Vagymivan? Ugyé nem fideszforradalom?;D

"...a decemberben a parlamentben, az utcán és a köztévében történtek alapján ami az ellenzék jogait és különösen jogsértő magatartásának következmény nélküliségét illeti, nem túlzás azt állítani, ennyire liberális demokrácia aligha van bárhol az Európai Unióban, mint Magyarországon.", mondta Gulyás Gergely.

24.hu/belfold/2018/12/28/gulyas-ennyire-liberalis-demokracia-aligha-van-barhol-az-europai-unioban-mint-magyarorszagon/

Szegény békemenetre váró nertársak most nem is tudják, hogy akkor liberális, vagy liberós?
Itt a Fidesz bejelentése: nem mennek el a rendkívüli ülésre

Már pedig a magyar nép, mint munkáltató, azért szavazta őket a parlamentbe, hogy ott dogozzanak. Akkor amikor a munkaidejük van. Ha kötelező összehívni az ülést, akkor nekik is kötelező ott jelen lenni, mert ez a munkájuk. Sőt, az ő törvényük szerint már évi 400 óra túlmunkára is kötelezhetők. Punktum.

www.atv.hu/belfold/20181228-itt-a-fidesz-bejelentese-nem-mennek-el-a-rendkivuli-ulesre/hirkereso
>"A mostani városvezetőről hamar kiderült, hogy nem független. Róla most kiderült, sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt és a Fidesz legyőzését, az ország vezetésének átvételét tűzte ki célul"<

Vajon miért bűn az a fideszben, ha valaki egyet ért mindazokkal, akik nem szeretik a nerben begyöpesedett fideszt?
Vajon miért bűn az, ha ezek az emberek összefognak?
Vajon miért bűn az, ha ezek az emberek más kormáynt szeretnének az ország élére?

Nincs az kőbe césve, mint a fidesz alaptörvény, hoyg rajtuk kívül másnak nincs joga hazánk kormányzására. jelenleg még az sem tilos, hoyg az emberek egymással összefogjanak, és közös jelöltekkel megpróbáljk leváltani aa fideszt.

Netán Lázár belengette, hogy lesz ez majd másként is, miután eddig Márki-Zay Pétert nem sikerült lejáratniuk?

Persze arról elfelejtett beszélni, hogy még Márky-Zay-nak is adódhat lehetősége belépni a kdnp-be vagy a fideszbe, mint ahogy Lázár nagy elődje is tette anno, miután függetlenként megválasztották polgármesternek, meg ogy képviselőnek. Ő nem csapott be senkit?

www.atv.hu/belfold/20181229-lazar-ujra-kemenyen-beleszallt-marki-zay-peterbe/hirkereso
Ezt is Lázár mondta:

"Sok buta és tehetségtelen ember Vásárhelyen is úgy tartja, megbukott azzal, hogy nem kormánytag már az idén."

24.hu/belfold/2018/12/29/lazar-janos-buta-tehetsegtelen-emberek-vasarhelyen-marki-zay-peter/

Köszönni kell neki az őszinte bevallását arról, mit is gondol honfitársairól.
Állítólag a hagymás városban nincs olyan sok buta ember, mint Vásárhelyen, mert az arra felé élők szerint sokat időz ott.
boldog új évet kívánok, és egy új posztot!
@Mariann19: @látjátok feleim szümtükkel: @magándemokrata:

jókedvvel gondolok rátok,az itt töltött időkre:
Boldog Újévet mindenkinek aki valaha járt itt)
Nehogy az új évben tudatlanok mardjunk, ezért a CÖF megfogalmazta a "...magyar emberek általános véleményét...", ami éppen most tükröződik a cöfröf levében. Aki tudott, az már bele is nézett ebbe a tükörbe, sajnos nem általánosan, csak kivételesn.;D

"Nyílt levelünkhöz Magyarországon, pár nap alatt, 7100 polgár csatlakozott aláírásával és több mint 60 egyesület, alapítvány is kifejezte egyetértését.
Az aláírások a CÖF-CÖKA irodájában hivatalos formában megtekinthetők."

444.hu/2019/01/02/a-cof-nek-vegre-sikerult-megfogalmaznia-a-magyar-emberek-altalanos-velemenyet?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-cof-nek-vegre-sikerult-megfogalmaznia-a-magyar-emberek-altalanos-velemenyet
Egy kis hivatali viszaélés?

hvg.hu/itthon/20190102_Harapofogoval_kell_kihuzni_a_kormanybol_hanyan_kapnak_maximalis_GYEDet?s=hk

Úgy emlékszem az országgyűlési képviselők joga közt van arról is szó, hogy az állami szervektől tájékoztatásokat, adatokat kérhetnek, és azok kötelesek azt a képviselővel közölni.

Meg kéne próbálni belökni egy-két-sok feljelentést a válasz odázása, meg nem adása esetén, hiszen ezzel a kérdező képviselőt képviselői munkájában szándékosan akadályozzák, és az általa képviselt választókat is hátrány éri. Mert a képviselő adatkérése nem közérdekű adatkérés, amit húznak-vonnak, és pénzt kérnek érte. Ez kötelező alapjoga a képviselőnek és képviseltjeinek.
"„Házelnöki rendelkezés értelmében – mellyel az Országgyűlési törvény ruházza fel az Országgyűlés elnökét – 2019. január 3-án az Országház épületébe érvényes napi belépők kiadása szünetel. A rendelkezésről a frakciók az informatikai hálózaton keresztül előzetesen értesítést kaptak.”"

444.hu/2019/01/03/kover-laszlo-a-mai-ulesre-nem-engedte-be-a-politikusok-vendegeit?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kover-laszlo-a-mai-ulesre-nem-engedte-be-a-politikusok-vendegeit

Házelnök úr nem él vissza egy kicsit a házelnöki helyzetével? Mi van, ha ez a választóknak nem teccik? Hol reklamálhatnak? Ja tudom. Majd a választásokon, az ő választási törvényük alapján.

Mellesleg mi van a munkába járás kérdésével? Ha ülésezik a parlament, a képviselőnek ott a helye. Más képviselőket igazolatlan távolmaradás miatt büntetni szokott a bajuszos házmester. Most mi lesz? Kapnak a távolmaradók büntetést, vagy egységes inokkal kimentik majd magukat?
Értem uram, értem, csak azt nem tudom felfogni, hogy ennyire jó kondíciókkal rendelkező céget miért kell eladni. Vagy pont ebben van a trükk?

hvg.hu/kkv/20190104_Ujabb_ceget_vettek_Meszaros_Lorinc_nem_is_akarmilyet?s=hk
A fidesz kormányának az emberek a fontosak. Mondja a propaganda. No de ennyire?

hvg.hu/itthon/20190104_Kisvardai_karpotlasok?s=hk
"278 ember halt meg a fagy miatt Magyarországon 2017-ben a KSH adatai szerint. A kihűléses halálesetek száma a korábbi csökkenés után, 2014-ben indult újra növekedésnek. A legtöbben saját, fűtetlen otthonukban vagy az utcán fagytak meg."

Pedig nálunk már a magán tulajdonban lévő stadijonyok füvét is állami tahók fűtik. Ésazemberafontosak. Főleg a szavaztuk.

www.atv.hu/belfold/20190103-szinte-mindent-kenytelenek-eltuzelni-a-szegenyebb-emberek-ha-nem-akarnak-sajat-lakasukban-megfagyni/hirkereso
Mi fortyog a fazékban?

hvg.hu/itthon/20190104_Nepszava_Vissza_akart_terni_a_kozeletbe_a_bilincsben_elvitt_volt_fideszes_kepviselo?s=hk

"Lehet, hogy fogadott el valamilyen előnyt, lehet, hogy csak behúzták a csőbe. Ma olyan időket élünk, hogy nagyon sok embert le lehetne buktatni hasonló ügyekben, miközben milliárdos csalások elkövetői maradnak érinthetetlenül, szabadlábon. Vele vagy példát akarnak statuálni, vagy az újabb politikai szerepvállalásának akartak így keresztbe tenni"
24.hu/belfold/2019/01/04/uton-a-fidesz-csekk-orban-ujra-penzt-ker/

No de miért nem a csókosoktók ( nem a csok-osoktól ) kérnek támogatást?
ÖÖÖÖÖ

"Ezek szerint a közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű média úgy véli, hogy a magán-repülőgépekkel külföldi focimeccsekre járó miniszterelnök tarhál."?????

444.hu/2019/01/04/egy-dobbenetesen-igaz-mondat-a-kormanymediabol-a-fidesz-regota-el-a-kozossegi-finanszirozas-adta-lehetosegekkel?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=egy-dobbenetesen-igaz-mondat-a-kormanymediabol-a-fidesz-regota-el-a-kozossegi-finanszirozas-adta-lehetosegekkel

Magyarázat verzió: ez nem tarhálás, ez önkéntes felajánlás. Egyénnek szóló kérelemre?
nem tudok mit mondani...

ismeretlenül is örök emlék marad, számomra!

7sjeg.blog.hu/2018/09/01/in_memoriam_dr_legenyei_gyorgy#comments
www.atv.hu/belfold/20190104-tobb-mint-50-szarvas-dorbezol-rendszeresen-a-sarudi-ovodaban/hirkereso

Szólni kéne Semjén nertársnak, hogy hiba van a kréta körül. Mert vagy a gyerekek érdeke, vagy a vadászoké. A kettő együtt nem akar összejönni. Vagy csak egyszerűen a vadgazdálkodás jobban teljesített?
Na, végre kiderült, kultúrálisan is jobban teljesített eddig a kormány. Vagy inkáb túl tolták a biciglit?;D

hvg.hu/itthon/20190107_Schopflin_A_koztevevel_nem_az_a_baj_hogy_elfogult_hanem_az_hogy_nezhetetlenul_unalmas?s=hk
Remélem egy politikai/más emberrel sembeni véleményre nem lehet védelmet adni, mert azért ez furcsa lenne. Azt meg, hogy valaki üzleti célból használja a más véleményét, szintén nem lehet védjegyoltalom tárgya. Szerintem.

A vélemény szabad, és a véleményét ez idáig senki nem védethette le, azt maga az alaptörvény védi.

hvg.hu/itthon/20190107_Vedjegykent_levedenek_az_O1Gt_engedely_kell_majd_a_hasznalatahoz?s=hk
hvg.hu/gazdasag/20190107_Elarulja_az_MLSZ_mire_koltik_a_taopenzeket_csak_megirni_nem_szabad?s=hk

Elgurult a gyógyszer?

Közérdekű adatra mióta van joga az MLSZ-nek titokszerződést követelni? Hiszen a közérdekű adat kiadását törvény írja elő, ott meg nincs titoktartás engedélyezve a közrédekű adat kezelőjének. Főleg nem az adóforintok gurulása vonatkozásában. Különösen azért sem, mert a tao felhasználása nem államtitok, de nem is adótitok. Pont a köz érdekében. Mármint azért, hogy ne lehessen sport címszó alatt büntetlenül ellopni, és nem sport célra használni.
index.hu/belfold/2019/01/07/bujkalas_alnev_gyilkossag_kabitoszer/

"2012 végén aztán visszajött Magyarországra, és hamis román személyi igazolvánnyal, román állampolgárként és guineai vezető engedéllyel, de budapesti lakosként jelentkezett be az országos személy-nyilvántartási rendszerbe."

Nem értem, minek az a sok hatósági igazolvány, amit itt-ott-amott mutogatni kell a személyazonosságunk igazolásaként.
@látjátok feleim szümtükkel: 444.hu Hápppeeerszeee!:))
De legalább most már lehet tútórázni.:))
Hu basszus!

azt olvason címként, hogy közel négy millió migráncs indulHAT Magyarorszgá felé. Még szerencse, hogy csak hat, mert hét más sok lenne. Nem is mertem megnyitni a cikket.

Mi lesz a kerítéssel?
Na, hol nincs korrupció? Hát nálunk.

"AZ 50 MILLIÁRDOS KOMMUNIKÁCIÓS KÖLTÉS 95,7 SZÁZALÉKA EGYETLEN EGY EMBERNÉL LANDOLT."

index.hu/kultur/media/2019/01/08/legalabb_harom_stadion_arat_kommunikalta_el_a_kormany_2018-ban/

Nekem ez teccik a legjobban: "A pénzből jutott még Kuna Tibornak (3,99%) és Csetényi Csabának (0,28%) is.";D
A magyar gazdasági csoda:

"Az elmúlt két hónapban 52 egykori Simicska-cég indult el Mészáros Lőrinc irányába; ebből 15 már meg is érkezett a leggazdagabb magyarhoz. A többi Mészáros ügyvédjénél várja, mi lesz a sorsa."

hvg.hu/gazdasag/20190108_Meszaros_Lorinc_korenel_landolt_Simicska_oroksege?s=hk

Lehet hogy nem csak üzleti, de politikai csodának is tanúi vagyunk?
Hír: Hamarosan kiválaszthatja, hogy ki verje meg Tarlós Istvánt.

Nahát, miket nem lehet ebben a demoráciában megtenni!

Azért az írásban később pontosan fogalmaznak, miszerint csak arról van szó, ki lehet Tarlós István kihívója.

Ugyé másnak is erősen eltér a két fogalmazás lényege?

Ha én magyar nyelvet tanítanék, szégyelleném magam az állami oktatást irányítók helyében. Szerencsére nem voltam, nem vagyok és nem is leszek magyar tanár. Csak egy olvasó, aki érti az anyanyelvét.
Elgondolkodtam azon a híren, hogy a Pénzügyminisztérium KSH adatokon végzett becslése szerint közel 900 000 ember kap minimálbért.

Feltételezem, hogy ezek az emberek családosak, így ha csak két tagú családot veszünk alapul, az is jóval több, mint másfél millió ember, de szerintem sokan gyerekeket is nevelnek, így talán a két millió sem lehet túlzás. Mármint abból a szempontból, hogy mennyi szegénységben élő ember van hazánkban. Mert aki csak minimálbért kereső a családban, ott nagy valószínűséggel nem sokan keresnek nála többet, de lehet, hogy annyit sem.
Ember alatt én a ma született csecsmőtől a 100 évesig minden embert értek.

Ja, és ebben a számban benne sincsenek a minimálbérnél kevesebb nyugdíjból élők.

Lehet gondolkodni?
hahó!

Beért a fideszgyümölcs?

hvg.hu/itthon/20190108_volanbusz_buszsofor_diak_peterfy_gergely?s=hk

"...az Orbán-rezsimben ez az általánosan elfogadott viselkedésmód. Akinek csak egy mogyorónyi hatalma van, arra használja, hogy visszaéljen vele."
@látjátok feleim szümtükkel: Jajj már te sorosügynök!:))
Nem tudtad,hogy minden rendben van és szép és jó?
index.hu/belfold/2019/01/08/elhatarolodott_tanulojuk_nagy_blank_tuntetes_felszolalasa_kiskunfelegyhazai_iskola/

Vajon az iskola a Bayer lovag szép szavaitól, meg Kövér tüntetőket fitalokat becsmérlő kijelentéseitől mikor határolja el magát?

A diáklány nem a iskola nevében beszélt, így vajon mitől is határolódnak? Hiszen a lovag, meg a bajuszos házelnök magasabb szintről oktatja a fiatalságot, mint egy kis gimnázium.
Ez ugyé vicc?

"A CÖF közleményben jelentette meg, hogy bár a túlóratörvényt rabszolgatörvénynek nevező ellenzék téved, azért ők jogsegélyt kínálnának azoknak, akik esetleg mégsem örülnek annyira a jogszabálynak."

index.hu/belfold/2019/01/08/a_kormany_alcivil_szervezete_nyujtana_jogsegelyt_a_tuloratorveny_ellen_tiltakozoknak/
Basszus, csak sikerült jbban teljesíteni.

"Finn EU-biztos: Ne költse európai adófizetők pénzét olyan ország, ahol nem tisztelik a jogállamiságot"

index.hu/kulfold/eurologus/2019/01/09/finn_eu-biztos_ne_koltse_europai_adofizetok_penzet_olyan_orszag_ahol_nem_tisztelik_a_jogallamisagot/
Oktatásunk csődje?

Vidéki szakmunkás házaspár gyereke a fővárosban él már közel húsz éve. Az elmúlt majdnem kilencben az illiberális közgazdász képzésben is diplomázott. Családjával bérelt lakásban él.
Szülei vagy 6 éve mondták neki, hogy vegyen lakást, de azt mondt nekik, a bérlet nagyon jó, egyébként is ő ehhez joban ért. Miután gyarapodott a családja, tavalyi évben rájött, hogy saját lakással jobban járna, viszont nincs annyi pénze, amennyiért a csokkal és hitellel a fővárosban az igényeinek megfelelő színvonalú és méretű lakást tudna venni.

Kérdésem, ha egy közgazdaságit végzett ember ennyire nem látja a gazdaság változásait, a való piacot, nem tudja az anyagi heylzetét felmérni és előre kalkulálni, akkor minek járt közgazdasági egyetemre, illetve ott mit is tanult, taníttottak neki az illiberális gazdaságról???

Közben senki nem vette ott az oktatás tájékán észre, hogy piac csak egy van? Az sem nem kapitalista, sem nem szocialista, sem nem illibeális? Az piac. A pénz határozza meg. Ha van pénz, és van áru, akkor van kereslet és forgalom. Ezt már akkor tudták, amikor a közgazdaságtant még ki sem találták. Ifjú titánjaink meg az orrukig sem látnak, a tapasztalt szülők meg buták?

hvg.hu/ingatlan/20190110_Tobbet_hoztak_a_lesajnalt_panelek_a_konyhara_mint_a_teglalakasok
No ez szép pofára esés volt.:D

hvg.hu/itthon/20190110_gyurcsany_ferenc_dk_per_elso_fok_origo_cvetan_vaszilev?s=hk

>"Gyurcsány Ferenc első fokon pert nyert az Origo ellen, a bíróságon egymás után buktak el a fideszes pártpropagandisták hazugságai: 1. Gyurcsány Ferenc nem barátja Cvetan Vaszilevnek, 2. Gyurcsány Ferencnek nincsenek bűnöző balkáni kapcsolatai, 3. Gyurcsány Ferenc cégei nem végeznek jogellenes tevékenységet a Balkánon"<
Közgazdasági jelenség? Túrót, csalás az adatokkal.

""A reexportot konkrétan tiltani nem igazán lehet az EU-ban, inkább marad a tanulságok levonása, a statisztikák tényleges valóságtartalmáról. Másfelől a reexport, mint látható, egyes márkáknak létfontosságú a megmaradáshoz, míg a valóságosnál nagyobb eladási számok torzítják a piaci képet, úgy az összeladások, mint az egyes piaci szereplők tekintetében..."

hvg.hu/cegauto/20190110_reexport_2018_forgalomba_helyezes_uj_auto_magyar_rendszam?s=hk

Magyarul nem a magyar gazdaság dübörgésétől kelt el annyi új autó.
privatbankar.hu/makro/orban-a-korrupt-orszagok-szegenyek-mi-nem-vagyunk-azok-323885

Nem véletlenül szól a mondás, hogy jó pap is hóttig tanul. Megtanulhatjuk bből a szövegből, hogy hol lakik a jóisten.

Ezek után tudhatjuk, hogy aki korrupt, az szegény. Vagy az aki szegény az korrupt? Mert nem mindegy, bár Orbán szerint ebenguba. Gyengébbek kedvéért egyik tizenkilenc, a másik egy híján hú(s)z. Ja, meg a szocik, meg a Gyurcsány a soros.

Az meg, hogy Európában a legszigorúbb a képviselői vagyonnyilatkozatok rendszere, abszolut semmit nem jelent, miután az elhallgatott vagyokkal összfüggésben még egy eljárás sem indult fideszes képviselőkkel szemben.

Egyébként meg a szart átlapátolta a népre, meg a munkáltatókra: ": azt mondta, a kormány mindenképp a munkavállalókra és a munkáltatókra bízná a megállapodást, gyakorlatilag "eltiltotta" a pénzügyminisztert attól, hogy ő szabja meg az idei minimálbér szintjét, az utolsó pillanatig kivártak."
Ezért nem értem, hogy ők egyáltalán mit, és kit kormányoznak? Ja, talán az uniós támogatásokat irányítják a sógor-koma-jóbarát vonalon? Meg a kivasútat Bicskéig?
"A miniszterelnök szerint semmi köze nincs a környezetében lévők hirtelen meggazdagodásához..."

ÉS? Kinek van köze ahhoz, hogy a beosztottjai mit és hogyan tesznek, hogyan élnek a poziciójukhoz képest? Ja, a Gyurcány a soros. Nem a kormáynfő, aki felelős miniszterelnök. Állítólag.

24.hu/belfold/2019/01/10/orban-nekem-sem-esik-jol-ha-rosszat-irnak-rolam-csak-turom/
Van az a mondás, hogy nagyot kell mondani, legyen miből engedni.
Igaz ezt régebben a fidesz úgy fogalmazta, hogy hazudnak reggel, délben és este.:D

hvg.hu/itthon/20190111_Otvenmilliardba_kerul_Semjen_rendezvenyalma_de_megsem_minosul_majd_vilagkiallitasnak?s=hk

Bagoly mondta anno verébnek, hogy nagyfejű?
Családbarát? KI? HOL? MIKOR?

www.life.hu/news/20190111-jaratritkitas-miatt-egy-haromeves-kisfiu-fagyoskodik-reggelente-fel-orat-egy-buszmegalloban.html

Kormánypogram, hogy szaporodni kell. Ilyen feltételek mellett?
Nem jut mindenkinek négy kerék, ezárt talán azokra is kéne figyelni akik sokkerekes járművel szeretnének eljutni a munkhelyükre, óvodába, iskolába.
"Jó reggel kívánunk tisztelt helyettes államtitkár asszony! Magyar fiatalok vagyunk, és nagyon elegünk van abból, hogy folyamatosan kibasztok velünk! Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán sok százmilliós leépítések történnek!"

24.hu/kozelet/2019/01/12/educatio-kiallitas-tuntetes-horvath-zita-felsooktatas/

Rájöttek a fiatalok, hogy a kormány csak a csókosok vagyonának megtartásához csinál állandóságot, a nép életének kiszámíthatóságára meg nagy ívben tesz?
A nagy dübörgésben ( mármint a gazdaságéban ) "Nem dobnak állami mentőövet...".

MIÉRT IS NEM?

Ja, ez a cég nem multi, nem nemzeti gázszerelő, nem is voldemort nagyúr, de nem is bankár rokon cége, csak egy sok tízéves magyar, és szegény vidéken munkálkodó társaság.

Tudod már kire szavazz? Választhatszt, dübörgő gazdaság vagy?

index.hu/gazdasag/2019/01/13/nagy_bajba_kerult_a_kavefozos_szarvasi_gyar/
Azt mondja a fidesz és a kormány, hgy Gyurcsányék elvtek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat.

Adódik a kérdés, majdnem kilenc év nem volt elég rá, hogy ők meg visszadják?

www.atv.hu/belfold/20190113-fidesz-gyurcsanyek-elvettek-egy-havi-nyugdijat/hirkereso

Lassan a nagy dübörgésben még az esedékest sem tudják rendesen kiutalni. Ebből meg két kérdés adódik: 1. nincs pénz, 2. valaki nagyot hibázott?
Ki a felelős?
"A Fideszben állítólag úgy tekintettek Simicska érdekeltségeire, mint amik valójában a közösség javai."

hvg.hu/gazdasag/20190113_Orban_masnap_azt_kerte_Simicskatol_hogy_zarja_be_az_Indexet?s=hk

Ebből következtethető, hogy a nemzeti gázszerelő vagyonára is így tekintenek a fideszben? Mert ugyé a Lajos vagyonkája szépen átvándorolgat a Lőrinc vagyonkájába.
Na akkor, hogy is van ez a ne mások mondják meg nekünk hogyan éljünk?

index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/

Idejönnek a külföldek, akiket az adófizetők pénzén azért tartanak, hogy a mi életünket dirigálják? Ezt miért nem írták ki a nagyplakátokra?
Feslik a babaruha?
Azért szégyelhetk magukat azok a fideszesek, akik eltűrik, hogy rázzák nekik a kolompot, ami után menniük kell.
index.hu/belfold/2019/01/14/szombathely_kozgyules_alpolgarmester/
Áder nertárs és Orbán elvtárs nem szégelik magulat azért, mert iylen embert tüntettek ki és ütöttk lovaggá?

Én szégyenkeznék a helyükben.

Bayeri jelzők: "...a gimnazistáról azt mondta: még csak 18, és már egy igazi, kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli."

444.hu/2019/01/15/nagy-blanka-ha-annyi-idos-lennek-mint-bayer-belegondolnek-hogy-ilyen-szavakkal-beszelek-egy-18-eves-emberrol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nagy-blanka-ha-annyi-idos-lennek-mint-bayer-belegondolnek-hogy-ilyen-szavakkal-beszelek-egy-18-eves-emberrol

Mellesleg ilyenkor hol van a nagy nemzeti média sóhivatal, meg a nagy családügyi sóhivatal, és miért nem szólal meg? Én tudnék a helyükben egy-két keresetlen szót intézni az érintett tv-hez, és a szavakat kimondó lovaghoz.
hvg.hu/itthon/20190115_Tobb_mint_szaz_kecsket_tartottak_egy_pinceben_Erden__video?s=hk

Mondja már meg valaki, hogy mijaló*-nak tart az állam annyi sóhivatalt, ha semmit nem tudnak elintézni?

Ja, közben rájöttem. Engem csesztetni, amikor 26 cm magas a fű a házam előtt. Mert a hivatal szerint csak 25 cm lehet.
Magyarország fideszes kormánya jobban teljesített?

"A szabálytalanul használt közpénzek összege sportáganként változik, de a labdarúgás terén a legmagasabb: itt 228 milliárd forintnyi, 2017-ig ide került közpénzből 2,2 milliárdot használhattak fel szabálytalanul."

hvg.hu/gazdasag/20190116_Tobb_milliardnyi_taopenzt_hasznaltak_fel_szabalytalanul_a_sportegyesuletek_a_legtobb_gond_a_fociban_van?s=hk

Gondolom a magánosult közpénz felhasználását ném ért rá ellenőrizni egyetlen állami sóhivatal sem. Ki a felelős?
"Az a szerencse, hogy a legfontosabb, oktatást, egészségügyet megelőző beruházás elkészült tavaly Székesfehérváron. A focicsapat stadionját átadták."

Tényleg szerencse. Mert mi lenne stadijony nélkül a néppel?

444.hu/2019/01/16/szekesfehervar-fideszes-polgarmestere-radobbent-hogy-mive-valtak-a-kozbeszerzesek-a-fidesz-alatt?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=szekesfehervar-fideszes-polgarmestere-radobbent-hogy-mive-valtak-a-kozbeszerzesek-a-fidesz-alatt
Korán kell kezdeni az agymosást. De mi van a szülővel, aki nem kér ebből?

24.hu/belfold/2019/01/17/kasler-miklos-ovoda-sajtotajekoztato/

Vajon Kásler elvnertárs agyát már az óvodában elkezdték gyógyítani? Mert szerintem jobban tette volna, ha propaganda szöveg helyett maga is játszott volna a gyerekekkel.
hvg.hu/itthon/20190117_bayer_zsolt_hadhazy_akos_birosagi_per?s=hk

Lovag úr szerint ""az ügyben eljáró bírók intelligencia szintje nem éri el egy második elemis, közepes képességű kisdiákét, vagy politikailag motiváltak, ezért ezt az ítéletet hozták"."

Remélem az ügyben eljáró bírók is legalább annyira hiúk, mint lovag nertárs, és beperelik. Mert ez ugyan vélemény, de a tények teljes ismeretében mondta, ami viszont már rágalmazás nagy nyilvánosság előtt. Úgy látszik van elég pénze büntetést fizetni.
Jön a választás, jönnke a feljelentések? Utána mi lesz?

24.hu/kozelet/2019/01/17/allami-szamvevoszek-momentum-parbeszed-feljelentes-koltsegvetesi-csalas/

Így a káposzta is jóllakik, meg a kecske is megmarad?
Az önkormányzat adott a szarnak egy pofont, aki meg lenyúlta a hasznot, az saját lábra állt?

index.hu/gazdasag/2019/01/17/nem_jott_ossze_a_beigert_sporolas_az_elios-lampakkal_vacon/

Ki a vesztes?
A számok magukért beszélnek?

444.hu/2019/01/18/meszaros-lorinc-es-csaladja-cegei-nyertek-a-legtobb-kozbeszerzest-tavaly-265-milliard-forintot?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=meszaros-lorinc-es-csaladja-cegei-nyertek-a-legtobb-kozbeszerzest-tavaly-265-milliard-forintot

"a Mészárosék által elnyert 265 milliárd forint 93 százaléka Brüsszelből érkezett, uniós támogatásként."

Talán kellett volna még egy-két-sok nagyplakát, hogy álíccsák már meg azt a Brüsszelt!

Sikerült?
Mennyit ér egy jogerős bírői ítélet ma Magyarországon?

"A cég a hallgatást professzionális szintre fejlesztette: még a másodfokú, jogerős bírósági ítélet sem számít. A 24.hu még most sem kap választ arra, hogy Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics mennyiért használta a Duna Arénát."

444.hu/2019/01/18/hallgat-es-maszatol-a-vizes-vebet-szervezo-allami-ceg?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=hallgat-es-maszatol-a-vizes-vebet-szervezo-allami-ceg
Stadijonyok országánam miért gond ez?

www.atv.hu/belfold/20190118-elkepeszto-szamok-tobb-mint-fel-millio-embernek-nincs-korzeti-orvosa-magyarorszagon/hirkereso

Ja, az elmúlt nyolcév, ami már 2010 óta elmúltmajdnemkilenc? Persz Magyarország, élén a fidesszel jobban teljesít. Stadijonyok terén.
"Ezeknek a kis proliknak elegük van - folytatta Nagy Blanka. Amíg ők éjt nappallá téve dolgoznak, másokat kell gazdaggá tenniük. Ne másokat tegyünk végre gazdaggá, tegyünk pontot a dolgok végére, és cselekedjünk. Akármit. Nem szabad hagynunk, hogy a magyar nép még egyszer rabszolgasorsra jusson!".

index.hu/belfold/2019/01/19/nagy_blanka_tuntetes_bayer_zsolt_kormanymedia_proli_fiatalsag_gimnazista/
444.hu/2019/01/19/kifakadt-a-meleggyogyitos-kozteves-adas-musorvezetoje-mert-a-fideszes-media-nem-zart-ossze-mogotte?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kifakadt-a-meleggyogyitos-kozteves-adas-musorvezetoje-mert-a-fideszes-media-nem-zart-ossze-mogotte

No ez szép példája a fidesz színeváltozásának.
Sajanálom Trombitás Kristófot, mert van az a mondás, hogy más kárán tanul az okos, sajátján az ostoba. Ha teccenek érteni.

"„Nos, mindent összevetve mindenki úgy hagyott ebben az egészben benne - kivéve a Mandinert -, mintha én akartam volna azt a bizonyos műsort vagy én hoztam volna tető alá. Az egész balhét a hátamba kaptam, a baloldali médiumok napi több cikkben ágálnak, míg a mi oldalunkról semmi, sőt, az elemi bajtársiasság nevében vannak, akik innen is rúgnak egyet. Korábban nem egy baromságot számos vezércikk és kiállás követett, mert olyankor nem az a lényeg, hogy kinekvan igaza, hanem az ellenfelek kartácstüze alatti összezárás. A tudat, hogy ez bizony nem olyan frankó, de nem hagyjuk hátra a másikat. Mindkettő jó tanulópénz és egyiket sem felejtem.”

Teccenek érteni? "Korábban nem egy baromságot számos vezércikk és kiállás követett, mert olyankor nem az a lényeg, hogy kinekvan igaza, hanem az ellenfelek kartácstüze alatti összezárás."

Korábban a baromság megbocsátható és elfogadható volt a számára? Meg a nertársak számára? Szomorú.
"Ferenc pápa is Soros György ügynöke, de minimum kommunista vagy valami olyasmi."

Érik a fidesz-kdnp közös gyümölcse?
De hol marad a pápa tisztelete, akit nem csak a néhány milliónyi magyar kersztény nevez a pápájának?

444.hu/2019/01/20/maga-a-satan-erkezik-csiksomlyora-ferenc-papa-szemelyeben-a-teljesen-beporgott-fidesz-hivok-szerint?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=maga-a-satan-erkezik-csiksomlyora-ferenc-papa-szemelyeben-a-teljesen-beporgott-fidesz-hivok-szerint

Esetleg majd hoznak arról is sürgősséggel törvényt, hogy a magyar keresztényeknek nem Perenc a pápája?
beszarok! meg voltam győződve, hogy vagy másfél éve kihalt a gyík, de te, szümtükkel kitartóan fenntartod régi aklunk melegét. köszönet érte!
Szia,valaha spániel voltam itt.
24.hu/belfold/2019/01/22/momentum-ugyeszseg-elios/

Politikilag ki tud nyomást gyakorolni?

Az ügyészség álláspontjában egy hibádzik. A rendőrség, és az adónyomozók felett is gyakorolja a felügyeletet. Gyakorolja?
index.hu/kulfold/ep/2019/01/22/a_kormany_nem_vesz_reszt_a_magyarorszagrol_szolo_ep-vitan/

Nem egy kisképű produkció.
Csak sajnos az ilyen nagyképűsködés az országnak árt, nem nekik.
index.hu/belfold/2019/01/22/szifilisz_fertozes_szulok_gyerekek_antibiotikum_kiskoru_veszelyeztetese_vademeles_ugyeszseg/

Az írás szerint a szülőkről a hivatalok már 2014-ben tudták, hogy elhanyagolják a gyerekeiket ( az egyik gyerek megfertőződött), még is csak 2017-ben intézkedtek a gyerekek kiemeléséről. MIÉRT?

Talán jobban teljesítettek?:(
Szőrnyüek ezek a momentumosok, mit ki nem találnak, hogy megrongálhassák a burkolatot az ügyészség előtt.:D

index.hu/belfold/2019/01/22/momentum_ner_legfobb_ugyeszseg_felfestes_paks_tiborcz_istvan_meszaros_lorinc_ceu_tao/
index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/22/vajon_orban_viktor_helyre_teszi_bayer_zsoltot/

"A magyar jogrendszerben polgári engedetlenség nincsen.". mondta volt Orbán.

Bayernek romlik az emlékezete, vagy nem olvassa Orbán bölcseleteit? Ha így van, akkor valamit nagyon benézett?;D
444.hu/2019/01/22/az-uj-nemzeti-galeria-epitesi-engedelyet-is-megsemmisitette-a-birosag?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=az-uj-nemzeti-galeria-epitesi-engedelyet-is-megsemmisitette-a-birosag

"A kormány szerint ez az egész nem szakmai, hanem technikai kérdés, Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium államtitkára azt mondta, a bíróság döntésétől függetlenül a kivitelezés ugyanolyan szakmai tartalommal haladhat tovább. A Városliget Zrt. pedig az RTL-nek azt mondta, a bírósági döntés nem okoz késést a projektben."

Érdekes. Mert ha kisember építési engedély nélkül épít, akkor megbüntetik, ha meg az állam csinálja ugyan ezt, akkor technikai kérdés?

Ezt nevezi a fidesz jogállamnak?
Mondják a központosított rádióban a központosított híreket. Ez most arról szólt, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációra 1 millió háromszázezervalamennyi válasz érkezett vssza. Mondják azt is, hogy ez húszsorosa a legutóbb visszaküldöt íveknek.

Én nem voltam egy nagy matematikus, de a szorzótáblát oda-vissza megtanultuk, mert naponta kellett hangosan felmondani. Ebből a hírből viszont kitűnt számomra, hogy a ner oktatásával valami nagyon nagy baj van. Meg a ner hírszerkesztésével is, de a rádió mukatársai sem matematikai zsenik.

Mert ha a most visszaérkezett ív a korábbinak húszszorosa, akkor mennyi is volt az előző beérkezés?

Esetleg nem véletlen és buta elszámolá/elszólás volt ez a hír? Esetleg a húszszoros csak húsz százalék? Mindenképpen nagy égés.

Mellesleg ilyenek miatt nem hallgatok rádióban híreket.
Most kivételesen hallgattam, és jól tettem, mert kiderült, hogy a központi hírszerkesztés és terjesztés is tudomány. A ner tudománya?;D
9 év alatt erre futotta?

hvg.hu/itthon/20190123_Nincs_orvos_mar_idopontos_sem_tudnak_adni_hasi_ultrahangra?s=hk

Erre felénk november végén február végére adtak időpontot.
Magánban két hétre.

Szerintem most kéne a nagyplakát, hogy a magyar egészségügy a kormánnyal együtt jobban teljesít.
Foci a ner napos és árnyékos oldalán.

"De aztán kiderült, hogy a fideszes képviselőség ma már nem elég politikai hátszél, a fejesek csapatai elszipkázzák a tao-pénzeket, a Balmaznak meg nem jut. Ezt ráadásul nem valami ellenzéki áskálódó, hanem maga Tiba klubelnök panaszolta el egy ritka őszinte interjúban."

444.hu/2019/01/23/a-magyar-foci-arnyekos-oldala-kilakoltattak-a-balmazujvarosi-focistakat-az-onkormanyzati-berlakasokbol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-magyar-foci-arnyekos-oldala-kilakoltattak-a-balmazujvarosi-focistakat-az-onkormanyzati-berlakasokbol

MIJAZFELSŐBBUTASÍTÁS egy sportegyesület esetében?;D
Bayer nertár győzött? Vagy csak érik a fidesz vetette mag termése?

www.atv.hu/belfold/20190123-munkasruhaban-volt-ezert-nem-engedtek-fel-a-buszra-a-sarkadi-ferfit/hirkereso

Mit is képzel a " nyomorult, ócska, kis proli"? Közösségi buszon utazni? Az lovagoknak, és a nertagoknak jár. Proli csak dolgozzon.

Egyszer a hivatalba bejött két ember az irodámba, tiszta ruhában, de kissé penetráns szaggal. Mondtam foglaljanak helyet, de nem akartak leülni a fotelba. Kérdem miért nem ülnek le? Közölték azért, mert ők szippantósok, és latrinákat tisztítanak, ezért büdös a ruhájuk. Mondtam, hogy az egy nagyon fontos munka, nyugodtan üljenek le.

Mert bezony a javakat a lovagok segge alá a prolik termelik, ők végzik az alja munkét a lovagok budijai után, de ők nem élnek a munkájukból lovagi szinten. Legalább a közöségi busz vigye el őket a munkahelyükre.

Ebben a megyében nincs valami rendben a közösségi közlekedési vállalat vezetésében. A múlt héten egy soffört azért kelett kirúgni, mert a mentőket pocskondiázta a az utasok előtt, aminek az volt az oka, hogy a mentőautó nem a sofför kivánalma szerint állt, pedig azok éppen egy súlyos esetet kezeltek.
Maszatolják a pelenka tartalmát?

24.hu/kozelet/2019/01/24/hidveghi-birnbaum-sosem-volt-a-fidesz-tanacsado/

Attól, hogy a Birnbaummal nem álltak szerződéses viszonyban, az dolgozhatott együtt Arthur Finkelsteinnel, és tudhatja, hogy ki, mivel bízta meg.
HÚ, basszus!
Holnap reggelie mindenki be lesz hívatva Stasszburgból Szijjártó nertárs hivatalába.

www.atv.hu/belfold/20190124-strasbourghoz-fordultak-az-ellenzeki-kepviselok-az-mtva-s-akcio-miatt/hirkereso

"A kérdésre, hogyan fogadhatták be, amikor az indítvány beadásának az a feltétele, hogy előbb itthon minden jogorvoslati lehetőséget ki kell meríteni, Tordai azt válaszolta, mert tudják, hogy Magyarország nem jogállam, és nincs hatékony jogorvoslati lehetőség."
Na ez érdekes.

"A kormánypárti Origo.hu még 2018. december 13-án közölt egy tüntetésről szóló cikkében egy rendőrség által készített videót. A felvételt a rendőrség a Parlamentnél, a rendőrsorfal mögül készítette, az oldal úgy fogalmazott róla, "az Origo birtokába jutott rendőrségi felvétel"."

Teccenek érteni a lényeget? A kérdés nem az, hogy mi volt a videón, nem is az, hoyg a rendőrség miért videózott hanem az, hogy ki nem mond igazat? No vajon ki?

Szerintem a soros. Vagy a Blanka. Vagy a nyomurult, ócska prolik.
Magyar "proli", elnézést mert helyesen a magyar munkás újra tanulja a szolidarítást? Elég sokáig tartott idáig jutni.:(

index.hu/gazdasag/2019/01/25/milliokat_kuldenek_mas_szakszervezetek_a_sztrajkolo_audisoknak/
hvg.hu/kkv/20190125_Rekordot_dontott_a_turizmus_megis_keveset_keresnek_a_szektorban?s=hk

Mágsem annyira jó üzlet a turizmus? Pedig már saját lábra is állították, a jobb helyeket lenyúlták.
Elszabadultak a buszsoffőrök? Mi van ebben a szektorban? Közösségellenesség? Bevették a leszarom tablettát, vagy egyszerűen illiberális módon nem törödnek másokkal?

index.hu/belfold/2019/01/25/volanbusz_sofor_elesett_gyerek_saros_kabat/
@látjátok feleim szümtükkel: Pedig nem is egy rossz helyen volt ez.Még az is lehet ismerős gyereke volt.

Hiába no!Azért a kisgyerek nem 120 kilós kancigány!
Elnézést,hogy czigányozok ezen a liberálfasiszta blogon!
index.hu/gazdasag/2019/01/26/tenyleg_100_darab_zsebkendo_van_a_szazas_zsepiben_panasz_fogyasztovedelem_teszt_hany_darab_zsepi_csomag/

Persze nálunk nincs infláció, csak a 100-a zsepibe van kevesebb, meg a 20 dekás tarhonyát adják annyiért, mint régebben a 25 dekásat. Közben meg csak úgy dübörög a gazdaság.
No, dübörögjünk egy kicsit.:(

www.atv.hu/belfold/20190127-egyre-kevesebb-baba-szuletik-magyarorszagon/hirkereso

Azért talán az jobban ide illő, hogy a fidesz jobban teljesített az elmúlt majdnem kilenc év alatt.
Miért is nem tud az ember meglepődni, ha a nyertesek nevét olvassuk?

hvg.hu/gazdasag/20190128_Az_Orbant_fuvarozo_Garancsi_29_milliardot_kapott_az_allami_ugynoksegtol?s=hk

Nekem ez teccik a legjobban: "Hévizen nyolc szolgáltató nyert összesen 640 miliót, egyedül az önkormányzati tulajdonú Hotel Aquamarin 381 milliót - a város fideszes polgármestere, Papp Gábor ezzel el is dicsekdett a helyi tévében."

Fideszes önkományzat megnyerte az ide juttatott összeg több, mint 50 százlékát, a maradék hét nyertesnek meg kiszúrták a szemét. Nekik fejenként még tíz százalék sem jutott. Ennyit a vállalkozások, meg a nem haverok támogatásáról.

Igaz nálunk nincs korrupció, és mindenki kap a jóból. Ki sokat, ki keveset. Ki semmit. Ha párttag valaki, akkor biztosan sokat, ha ner tag is, és repülője is van, akkor még többet. Akár milliárdokat.
Tudjátok mi az a nyögve nyelős?

Az, amit a kormány és hivatali nem bírnak sem lenyelni, sem kiköpni. Tekintette arra, hogy egy országgyűlési képviselő ezen minőségében járt el, ami mitől is lesz bűncselekmény? Attól, hogy a fideszkormány azt mondja? Persze bezavarták magukat az edrőbe, és a képviselői joggal, meg a mentelmi joggal nem tudnak mit kezdeni. Meg azzal sem, ha Hadházyt elmeszelnék, akkor kiderülne mennyi is az annyi, mert muszáj lenne megszámolva átadni a nyomozásnak a pontos adatokat. Ugyan is ahhoz viszonyítva lehet valamit is valótlanul állítani.;D

index.hu/belfold/2019/01/28/hadhazy_akos_nemzeti_konzultacio_feljelentes_nyomozas/
"A DK szerint ismét kiderült, hogy

a fideszes propagandisták gyakrabban hazudnak, mint ahogy levegőt vesznek."

24.hu/kozelet/2019/01/28/gyurcsanyek-sorra-nyerik-a-pereket/
"a Kecskeméti Televízió, a közvilágítás éjjel-nappal működik a város egy részén már öt éve. A Nemzeti Közműszolgáltató képtelen megbirkózni a helyzettel."

Ne panaszkodjanak, nekik már az életben is örök világosság fényeskedik.

hvg.hu/itthon/20190128_A_fenyuzo_Kecskemet__ot_eve_eg_egy_utcai_lampa?s=hk

A pazarlónak nem fényeskedik még a hátúlja?
"Az események erősen rongálják a Magyarországról alkotott befektetői képet, amely eddig megbízhatóságot és kiszámíthatóságot mutatott."

Mondja ezt az, aki a munkások munkájának haszonélvezője. Mint minden olyan sóhivatal, amelyet az állam rákényszerít a magyar emberekre.

hvg.hu/kkv/20190129_Parragh_a_gyori_sztrajk_rongalja_az_orszagrol_alkotott_kepet?s=hk
Így vándorl a közpénz a magán és egyházi alapítványokba?

444.hu/2019/01/29/a-pusztaban-epul-az-orszag-nepnemzeti-elmenykozpontja?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-pusztaban-epul-az-orszag-nepnemzeti-elmenykozpontja

"A bejáráson Lezsák Sándor azt mondta, hogy a nagy turisztikai projekthez nem kerestek magánbefektetőket a direkt állami forrás mellé, ahogy uniós pénzekre sem pályáztak, mert nem találtak olyan kiírást, ami megfelelt volna nekik. Amikor szóba került, miért épül minden kizárólag közpénzből, az országgyűlés alelnöke annyit mondott, hogy a kultúra sajátos árucikk, aminél szükség van az állami szerepvállalásra...
De ahogy az alapítványhoz dőlni kezdett az állami pénz, közben a civil támogatások fokozatosan leépültek. Amíg 2010-ben 1,9 millió forintot tudtak begyűjteni az 1 százalékos felajánlásokból, 2017-re ez az összeg már 426 ezerre apadt...
Lezsák Sándor azt mondta, hogy az olyan szórakoztató egységekre, mint a lovarda , a termálfürdő vagy a footgolf pálya, éppen azért van szükség, hogy a képzések után még ott tudják tartani a résztvevőket."

A népfőiskolán továbbképeznek, vagy szórakozni járnak oda?
Ütős vélemény.

"Amikor fideszes tisztségviselők nem hajlandók válaszolni alapvető kérdésekre, vagy nem arra válaszolnak, amit kérdeznek tőlük, agressziót követnek el. Akkor is, ha egyébként szalonképesen fogalmaznak. (...) A csendes agresszió pusztítóbb a trágárságnál."

index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/29/kalman_laszlo_nyelvesz_hozta_eddig_az_ev_visszakerdezeset_interjuban/
444.hu/2019/01/29/a-pozsonyi-volkswagen-gyar-termeleset-is-befolyasolja-a-gyori-audiban-folytatott-sztrajk?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-pozsonyi-volkswagen-gyar-termeleset-is-befolyasolja-a-gyori-audiban-folytatott-sztrajk

Most látszik meg a valóság?

Vajon hol van az a csudás magyar gazdaság? Amelyik úgy dübörög? Még is rabszolgatörvény az a törvény?
Esetleg keleten most kezdik megtanulni milyen az, ha a munkásság összefog?
Örömteli hír, hogy az MNB irányából, "A létszám Matolcsy György 2013. március elejei beiktatása óta egy év (2015) kivételével folyamatosan növekszik. Öt esztendő alatt – 2013 végétől 2018 végéig – több mint 350 fővel gyarapodott a bankok bankjának stábja."

Valami csak dübörög.

www.atv.hu/belfold/20190129-ennyit-kereshet-egy-dolgozo-matolcsynal/hirkereso
Hát ez aztán szemét jól sikerült ágazat. Vagy csak a magyar kormány itt is jobban teljesített?

hvg.hu/kkv/20190129_szemet_hulladekgazdalkodas_szeged?s=hk

Esteleg annak vagyunk szemtanúi, hogy az államhoz beterelt hulladékgyűjtés hasznát hogyan terelik a magánszférába?

Az a mocskos szemét meg egyre csak gyűlik...
hvg.hu/itthon/20190129_Ujabb_vesztes_kepviselojeloltjenek_talalt_helyet_a_Fidesz?s=hk

Bőlcs ész mindenhez ért? Nagyon olyan ez az eset, mint ami a kádárimusban volt, amikor a párttikár elvtársból itt-ott-amott vezetőt csináltak.

Fiatalok, pályaválasztáskor ezt ne hagyjtok figyelmen kívül! Jó kapcsolat a párttal mindig meghozza a gyümölcsét, asse baj, ha nem érted a szakmát.
No, akkor most dübörög az a turszisztika? Mert ha igen akkor nem érthető, hogy a jól elengedett nertársak panziójának miért kell állami támogatás, miközben a vidéki kisvállalkozások csak banki hitelekkel jutnak ötről a hatra?

hvg.hu/kkv/20190129_A_milliardos_Szeles_Gabor_es_fideszes_kepviselok_is_kaptak_allami_penzt_a_szallodajukra?s=hk
A megszavazott törvény tükrében ez nem a joggal, és a hivatali hatáskörrel visszaélés?

24.hu/belfold/2019/01/30/keszthely-balaton-fejlesztes-meszaros-lorinc-tiborcz-istvan/

De ugy nálunk nincs korrupció? Vajon tökös döme kedvéért is rohamtempóban szavaztak volna?
hvg.hu/gazdasag/20190130_Megszuntetne_14_vasuti_mellekvonalat_a_kormany?s=hk

MIVAN?

Fidesz gondolkodás jobban teljesített?

Talán meg kéne a kisvaútat is hosszabbítani Bicskéig.
"Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz. Pontosan ez az, ami garantálja a jogállami kereteket, illetve a demokratikus normáknak való megfelelést."

Ja, érteni értjük, csak fel nem foghatjuk, hogy milyen jogállam az, ahol az ÁSZ mgállaptásai ellen nincs jogorvoslat?

www.atv.hu/belfold/20190131-az-asz-fuggetlen-a-partpolitikatol-nem-vesz-reszt-a-partpolitikai-kuzdelmekben/hirkereso
24.hu/belfold/2019/01/31/uzlet-kosa-lajos-edesanyja-testvere-meker-sertestenyeszto-gabona/

"A BMW motorokkal kapcsolatos furcsa véletlenről szólva a kormánypárti képviselő azt mondta, pont annyi köze van a járműhöz, mint a MOL-elnök autójához."

Biztosan a disznópásztornak köll a legelőn terelni a kondát a motorral. A társaságnál ez pont szükséges a gazdálkodáshoz, gyalog még sem járhat.

Ja, meg ha Sorosnak lehet vállalkozása, akkor Kósa mamának is lehet.
Mennyivel elegánsabb lett volna, ha azt mondják, hogy kivizsgálják a hiba okát, és intézkedni fognak. Ehelyett tagadtak, és sorost meg migráncsot kiáltoztak.;Đ

hvg.hu/gazdasag/20190131_Varga_a_Kincstar_talalt_ra_a_nyugdijfolyositasi_kaosz_felelosere?s=hk
Tállai nertárs orákulum, kormánykinyilatkozó?

24.hu/kozelet/2019/01/31/tallai-andras-nyugdijbotrany/

Varga Mihályt tájékoztatták már erről? Vagy ő tájékoztatta félre a kérdező képviselőt?;Đ
Ezmiez?

24.hu/belfold/2019/02/01/ner-milliardosok-fejleszthetik-a-hoteleiket-allami-penzbol/

"a pályázók egy százaléka vitte a pénz több mint harmadát."

Lehet mondani, hogy az adófizetők kizsákmányolása?
index.hu/belfold/2019/02/01/parlamenti_kepviselok_vagyonnyilatkozata_2019/

"ami viszont állandó: a 18,2 milliós tartozás. Nem tudni, kinek lóg a miniszter ennyivel, de a vagyonosodása ellenére egy fillért sem törlesztett tavaly óta."

Tudja valaki, hogy lehet szert tenni olyan kölcsönt nyújtó személyre, vagy bankra, ahová nem baj, ha nem törlesztünk?
24.hu/belfold/2019/02/02/matematika-oktatas-iskola/

Végre!
Nem kell olyan dolgokat megtanulni mindnekinek, ami meghaladja a szellemi képességeit. Jó lassan jutunk el ehhez az egyszerű megoldáshoz. Most már csak a nyelvtanulás terén kéne erre rájönni, hiszen az emberek nyelvtanulási képessége egyforma.

Mondjuk Kocsis tanár úr ezt már nagyon régen is tudta, és az ő diákjai négy év után szinte perfekt beszélték az angolt. Más osztályok diákjai meg bámulták, hogy ő a nyelvet azon a szinten kezdte el tanítani, ahogy a kisgyerek kezdi az anyanyelvét megismerni. Hiszen az anyanyelvét is a beszéd útján kezdi megismerni az ember, nem azonnal írva és olvasva. Nem lökte be a tanítványait a medencébe azért, mer már tudtak magyarul írni, olvasni. Módszere hatékonyabb is volt a hagyományos bemagolós technikánál. Ezért nem is tudok én oroszul.:D
"Csak olyat dobjunk ki az ablakon, ami kidobnivaló!"

Hát ez egy aczélos mondat volt. De ki lesz a felkent, aki eldönti mi a kidobni való? Mi lesz a mérce azoknál, akik meg támogatni valók? Sógor-koma-jóbarát? Netán nertagsági könyv?

A piac miért nem jó mérce?

24.hu/belfold/2019/02/01/az-allamtitkar-szerint-csak-azok-felnek-a-kulturharctol-akiknek-van-felnivalojuk/
"azt hitte influenzás, és „nem akarta vesztegetni az orvosok idejét vesztegetni”a betegségével."

24.hu/kulfold/2019/02/01/meghalt-egy-23-eves-ferfi-mert-nem-akarta-az-influenzajaval-az-orvosok-idejet-vesztegetni/

Miért is vesztegeti a beteg az orvosok idejét? Hiszen azért fizetünk járulékot, hogy abból az állam oldja meg az emberek egészségügyi ellátását.

Ha lehet, akkor ne a stadijonyok építésével kezdjék, met kevesebb ember sportol ( focizik ), mint amennyi beteg van.

Ja, és ne mondjon a magyar orvos olyat a betegnek, mit akar, elmúlt hatvan éves.
444.hu/2019/02/01/az-asz-ugy-latja-hogy-a-jobbik-az-onmegszuntetessel-is-rajuk-akar-nyomast-gyakorolni?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=az-asz-ugy-latja-hogy-a-jobbik-az-onmegszuntetessel-is-rajuk-akar-nyomast-gyakorolni

Ez jó meccs lesz.:D

Egyébként mi van azokkal a kamu pártokkal, amelyek a választáshoz megkapták a sok pénzt, és nincs kin behajtani?

Egyébként meg miért is lenne politikai nyomásgyakorlás egy olyan állami szervezetre, amelyik döntése ellen nincs jogorvoslati lehetőség?
24.hu/kulfold/2019/02/01/orban-fogadja-a-papat-csiksomlyon/

Amit magyar kormány már cáfolt is. De.

Sikerült a szellemet a palackból kivarázsolni?

"Ebben a részt vevő székelyföldi román szervezetek azt kérték a román államtól, hozzon olyan konkrét intézkedéseket, amelyek gátat szabnak Magyarország törekvésének, hogy kiterjessze szuverenitását Székelyföldre a Budapest által finanszírozott erdélyi beruházások révén."
Ja, aki nem ner haver, az nem is idvezülhet, csak nemzeti konzultálhat?
24.hu/kulfold/2019/02/02/davos-tortenesz-rutger-bregman-ado-gazdagok/

A világ kereke mindig előre halad, még akkor is, ha néha egyesek megpróbálkák ezt megakadályozni.

A kizsákmányolás mindig eljuttatja az emberiséget a lázadásig. Minden csak idő kérdése. A történelemnek van, kérdés, hogy az embernek lesz-e?
Országimázs, avagy bemutatta a kormány, hogy milyen a mi demokráciánk.

hvg.hu/itthon/20190202_jogallamisag_sargentini_holland_parlament?s=hk

"Anne Mulder holland képviselő a hvg.hu-nak elmondta: a hágai parlamentben régóta téma az Európai Unió alapszerződésének hetes cikkelye alapján Magyarországgal és Lengyelországgal szemben megindított eljárás. Ezért döntöttek úgy, hogy párbeszédet kezdeményeznek a témában, amihez képviselőket, szakértőket, civil szervezeteket és az adott kormányok képviselőit is meghallgatják. Ezután a holland parlament európai ügyek bizottságában vitatják meg a kérdést, hogy pontos képet kapjanak a magyar és a lengyel helyzetről."

Pontos képet kaptak?;D
444.hu/2019/02/02/nem-turjuk-tovabb-hogy-az-anyakat-a-lanyainkat-a-foldre-kenyszeritsek-itt-az-ideje-eszhez-terni?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=nem-turjuk-tovabb-hogy-az-anyakat-a-lanyainkat-a-foldre-kenyszeritsek-itt-az-ideje-eszhez-terni

Asaládbarát, nőbarát és gyerekbarát a kormány, a fidesz és a kdnp? Főleg akkor ha szájjal kell barátkozni. Ha pénzről van szó, akkor viszont a ner haverok, és az egyházi barát, meg a foci a fűtött füves stadijonyokkal sokkal fontosabb. Bezzeg amikor a népre van szükség, akkor konzultál a családbarát intékedésekről. De minek?
faktor.hu/faktor-folytatja-a-daganatos-megbetegedesek-elleni-harcot-a-kormany?source=hirkereso

Juhé!
Valami hasonlót emlegettek nem túl régen a béldaganatok kapcsán is, aztán se szűrés, se megelőzés, csak hosszú várólista az ultrahagra, meg CT-re. Közben meg a miskolci a terápiás gépek elárverezéséről cikkeznek.
hvg.hu/itthon/20190204_Osszealltak_az_orvosok_biztonsagos_munkavegzest_melto_korulmenyeket_szeretnenek?s=hk

"Azt szeretnék, hogy az orvosi kamara az orvosokért dolgozzon, és legyen használható a honlapja. Továbbá hogy a doktorok normális, biztonságos körülmények között tudják végezni munkájukat, azaz saját maguk számára korrekt munkaadói körülményeket és beosztást, a betegek számára pedig a biztonságos ellátás feltételeinek megteremtését szeretnék elérni."

Ideje volt erre rájönni, mert magukon kívül senki nem áll ki az érdekeikért. Még a kötelező kamara sem, hiszen kormánynak és nem a tagjainak akar megfelelni. Mint ahogy minden más kamara is.
Retvény - fejtés?

"ha a törvényben benne van, hogy az országgyűlési képviselők bemehetnek a közintézményekbe, és – mint egy korábbi válaszból kiderült – nem a rendőrség feladata, hogy ezt biztosítsa számukra, akkor mégis kihez fordulhatnak, ha nem engedik be őket?"

hvg.hu/itthon/20190204_Kepviselok_az_MTVAban_Hadhazy_megint_lepattant_Pinterrol?s=hk
hvg.hu/itthon/20190204_A_kormanyhu_mediaholding_vezetoje_szerint_a_konzervativ_oldalnak_nincs_komoly_ujsagja?s=hk

Varga nertásnak parancsba adták a média túlsúly tanulmányozását? Vagy csak jobban szereti a rendesen megírt híreket?;D
Basszuskúlcs!
Úgy tűnik ezt a törvényt is jobban teljesítve terjesztette elő, és szavazta meg a fidesz. Bólogató János államfő meg egyből alá ís írta ott a sóhivatalában. Miért is van erre aparátusa? Anélkül is alá tudná írni az ilyen jó törvények.

24.hu/belfold/2019/02/04/traffipax-a-rendorseg-szelektal-a-torvenyi-paragrafusok-kozott/
index.hu/gazdasag/2019/02/04/eurostat_egeszsges_evek_statisztika_unio_elettartam_betegseg/

"Betegségben tölti élete utolsó 15 évét a magyar"

Erről eszembe jutott egy vicc.

Mi a külömbség az angol, a francia és a magyar nyugdíjas közt?
Az angol nyugdíjas fog egy üveg whiskyt és egy szivart, elballag a klubjába, és jól érzi magát.
A francia nyugdíjas fog egy üveg pezsgőt, elballag a barátnőjéhez, és jól érzik magukat.
A magyar nyugdíjas fog egy üres üveget, bele pisil, majd az üveggel elmegy a laborba, és megpórbálja jól érezni magát.

Inserted Exception (törölt) · https://trogervilag.blogspot.com/ 2019.02.05. 00:29:02

Jóvan, az isten verje meg, akkor még egy off. Csúnya, rút dolog az híreknek sürgető folyamát megszakítani, de nemsoká másnap lesz, amikor meg minden megint ugyanolyan lesz, mint.
trogervilag.blogspot.com/2019/01/bezar-bazar.html

Vigyétek innen a gyerekeket, és vigyázzatok egymásra.
"Információink szerint a latin és francia nyelvtanári diplomával rendelkező Odrobinának spanyolból éppen nem voltak meg a megfelelő szintű ismeretei, ezért jelenleg kijelölt nagyköveti státuszban készül a madridi váltásra."

hehehehahaha!

Majd ez is csinál egy közpénzes beléptetőt, mint a kijelölt sportminiszter? Nincs elég megbízható káder a fideszben? Olyan, akinek minden feltétele meg van?

24.hu/belfold/2019/02/05/odrobina-laszlo-madrid-nagykovet-farkas-florian-roma-onkormanyzat/
"Vigyázzanak magukra, emberek. Rengeteg dolgunk lenne, kellene ahhoz mindenki."

Bölcs gondolat. MEGFONTOLANDÓ.
Még egyszer.

Mert tűrhetetlen ez a libsibolsikomcsi média túlsúly.

"Vannak tévéink is, biztos tudja, de mondjuk a köztévénél is, én szeretném úgy nézni azt a műsort, hogy el is tudjam nézni, és nem azt szeretném látni, hogy Magyarország felett felhőtlen az ég, és minden szép és jó, és mindenki jól szerepelt és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak, és mi vagyunk a legszebbek és a legokosabbak. Mert ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Úgyhogy ebben kellene változtatnunk, de a köztévé nem a mi dolgunk, úgyhogy nem kell megijedni a híradósoknak."

index.hu/kultur/media/2019/02/04/varga_istvan_nemzeti_mediaholding_lemondas_video_interju/

Vajon még hányan gondolják ezt a jobb(?) oldalon, akik nem merik kimodani? Konkrétan azt, amit dr. Vargának sikerült? Azt, hogy nagyon hajlik a gerinct lefelé a kormányoldali hívőkben?

Dr. Varga mire gondolhatott amikor ezt mondta: " ez nem sajtó, ez valami egészen más"?;D
Untortodoxia jogászokkal teli kormáyn ajobban teljesített?

"A magyar államnak 73 millió eurót és a kamatait kell kifizetnie a Sodexho számára miután 2012-ben kiszorította a piacról az utalványokat forgalmazó céget - jelentették be hétfőn a Reuters tudósítása szerint. A döntés egyelőre nem jogerős."

www.portfolio.hu/gazdasag/tobb-mint-20-milliardos-pert-bukott-el-magyarorszag.312961.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Nm is lenne ez gond, ha nem az adófizetők *f-val vernék a csalánt.

ez lenne az unortodox gazdaságpolitika?

Azért elgondolkodtam rajta, hogy az ilyen bukott perek miatt fizetendő öszegekből mennyi ultrahang készüléket, CT gépet lehetett volna venni. Ja, még fűtött füves stadionyra is futotta volna, meg talán sose használatos bicigli útra is.
hvg.hu/gazdasag/20190205_2500_telepulesen_nincs_ATM_es_a_helyzet_egyre_romlik?s=hk

Adódik a kérdés, hogy kinek a feladata a lakosság számára biztosítani a készpénzhez jutást?

Szerintem az államé, azért tarjuk, fizetjük az adókat, hogy az állampolgárok érdekében biztosítsa pl. a készpénzhez jutás lehetőségét. Mert állampolgárok. Olyanok, akik a határokon belül, kis eldugott falvakban élnek. Nem a határokon túl. Itthon.

A helyi takarékokat meg anno a lakosság hozta létre, a fidesz meg kiszervezte alóluk a haveroknak. Jó ez nekünk?
hvg.hu/itthon/20190205_A_Tv2n_meguzentek_jol_is_neznenk_ki_ha_fogadtuk_volna_a_holland_delegaciot?s=hk

"A kormányzati álláspont szerint a hozzánk érkező és visszautasított delegáció szó szerint "bohóckodás", de a "szálak összeértek", mert lelepleződött, hogy Sargentini emberei."

Orbán Ráchel és férje mi volt, amikor az arboknál állami megbízotti kinézetben járt el? Bohóckodás? Ja, nem. Untortodox állami képviselet.;D
"„Kocsis Máté a PS-nek és a jobboldali újságíróknak: szégyen és hazugság, amit Varga állított!”"

444.hu/2019/02/05/kocsis-mate-levelben-nyugtatgatja-a-jobboldali-mediaban-dolgozokat-hogy-igenis-igenyesek-es-tehetsegesek-ovek-az-intellektualis-foleny?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kocsis-mate-levelben-nyugtatgatja-a-jobboldali-mediaban-dolgozokat-hogy-igenis-igenyesek-es-tehetsegesek-ovek-az-intellektualis-foleny

Az a Varga hazug, akit nem régen a Kásler doktor tüntettet ki, és keresztelt meg eddigi hűséges munkájáért? Azzal a Magyar Érdemrend tisztikereszttel amit a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató személynek adomá nyoznak?

No, kedves nerben megboldogultak, így jártok ti is. Lehet gondolkodni, de jobb előbb, mint azután, amikor már lehazugozott akire úgy néztetek korábban, mint az istenre. Mert ezt kapjátok hűségetek béreként.

ÉS! A hét vicce, de lehet, hogy az elmúlt évtizedé?

" Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk.”"

Azért a selyemzsinór osztogatása nálunk eddig nem volt divat, de lehet, hogy szintet emelt az unortodox állami irányítás rendszere?
Azért Varga csak "lement kutyába", hiszen a hírek szerint ő jánlotta fel a lemondását, és nem hagyta, hogy azt Orbán rendelje el, tegye meg. Ha bátor ember lenne, akkor nem mond le.
Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. Ezért nem jó, hogy az ász felelőtlenül hozhat döntéseket. Kellene az a jogorvoslat.

index.hu/belfold/2019/02/05/belegabalyodott_gyurcsanyek_birsagaba_az_asz_es_az_mnb/

Nagyon kilóg a jogállam lólába.:D
hvg.hu/gazdasag/20190206_Ujabb_milliokat_kolt_a_kormany_arra_hogy_amerikai_befektetoket_csabitsanak_ide?s=hk

Mi lenne, ha az ilyenre költött pénzekből magyar vállalkozások fejlődését, indtását finanszíroznák? De nem csak a ner haverokét, hanem másokét is? Olyan vállakozásokat, amik a mi iszonyaink közt is életképesek.
Úgy tűnik nem tudnak a kormányoldalon kijönni az erdőből, ahovvá sikeresen bezavarták magukat.;D

index.hu/gazdasag/2019/02/06/gyurcsannyal_veszekszik_az_mnb_egy_kozlemenyben/#

No, akkor most kölcsönt adott Gyurcsány a DK-nak, vagy tiltottan támogatta? Talán csak illenék eldönteni. Mert az lenne a jogbiztonság, így csak jogbizonytalanság.
Jogbiztonság Magyarországon? Vagy a magyar vállalkozók támogatása és védelme a csődbemenés ellen???

index.hu/belfold/2019/02/06/autobuszvonal_palyazat_zsarolas_ervenytelen/
index.hu/belfold/2019/02/06/a_torvenyek_betartasa_nem_valasztas_kerdese_uzente_hando_tundenek_a_biroi_tanacs/

Én eccerűpolgárként úgy látom, h engem iylen vádakkal bünteúőtbíróságelé állítanának, igen csak lecsuknának hivatali visszaélés miatt.

Mert ezekben a vádakban megfogalmazott jogsértések a magyar igazságszolgáltatáson belüli, a törvénytől eltérő joggyakorlattal az állampolgároknak a jogbiztonságba vetett bizalmát erősen megingatják, és jogtalan hátrányt eedményeznek. Nem csak azoknak, akiket közeltelnül érint, hanem az állampolgároknak is. Meg a kormányzó pártnak is. Akik a bíróságok, és dr. Handó Tünde szerint is, kötelesek a jogszabályokat betartani. DE MIÉRT CSAK A POLGÁROK?
24.hu/kulfold/2019/02/07/top-10-kulfoldrol-finanszirozott-szervezet-magyarorszagon/

Jót tesz az egészségnek egy kis reggeli humor.Főleg, ha a kormány jobban teljesítéséről van benne szó.:D
index.hu/belfold/2019/02/07/magatartasi_kodex_szazadveg_orszaggyulesi_kepviselok_szamara/

Ja kérem, a kádárizmusban még szájkosár is volt a képviselőkön, csak azt mondhatták, amit a párt megengedett nekik. Visza a gyökerekhez?
"Az alperes az egyeztetési eljárás szabályait olyan lényegesen sértette meg, ami az ügy érdemére kihatott, hiszen a korlátozó határozathozatal lehetőségének számbavétele nélkül, jogszabálysértő módon a legsúlyosabb szankciót, a tiltó határozatot alkalmazta."

hvg.hu/itthon/20190207_A_rendorseg_nem_tilthatja_be_a_vasarnapi_Lanchidra_tervezett_tuntetest?s=hk

Ismét felmerül, hogy a hatóság hivatali visszaélést követ-e el, amikor nem tartja be egy törvény előírásait?

Mert azért türhetetlen, hogy a polgárnak "hivatalból" tudnia kell a törvényi előírásokat, a hivatalokban meg büntetlenül sértik meg azokat. Mi lesz erre a jogállami megoldás?
www.atv.hu/belfold/20190208-orban-a-majusi-rendezvenyrol-targyalt-a-fina-elnokevel/hirkereso

Örömmel tölt el, hogy a magyar miniszterelnöknek, és nem a vizes sportszervezeteknek kell ezt a tárgyalást lefolytatni. Mert nics is nálunk semmi probléma, amiről neki kéne tárgyalni. Hurrá, ittenvanafideszkánanán!
index.hu/belfold/2019/02/08/hando_visszaszolt_az_ot_biralo_orszagos_biroi_tanacsnak/

Sajnálatos módon a hír nem szól arról, hogy Handó bírónő mit nem talált valósnak abból, amit az OBT tagjai írtak. Mert anélkül csak üres habogás, hogy "irományukban valótlanságokat állítanak, illetve valós tényeket hamis színben tüntetnek fel".Akor lenne a válasza elfogadható a közvélemény számára, ha részletezné, hogy mik a valótan állítások, és milyen valós tényeket tüntetnek fel hamis színben.

Egyébként meg a gyalogpolgár számára is világos a bírók nem a bírói tevékenységükkel összfüggésben írták amit írtak, tehát mi köze is van annak ehhez.: "A bíró munkája során még a látszatát is kerüli annak, hogy bárkinek kedvez, eljárása, döntése pártos vagy előítéleten alapul".

Az OBT kifogásai Handó Tünde vezetői tevékenységére vonatkoznak, nem arra, hogy ki miként ítélkezik. Nem kéne ennyire butának nézni az eccerűt.
444.hu/2019/02/08/meg-a-fidesz-szavazok-tobbsege-is-kiakadt-azon-hogy-bayer-lenyomorultazta-nagy-blankat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=meg-a-fidesz-szavazok-tobbsege-is-kiakadt-azon-hogy-bayer-lenyomorultazta-nagy-blankat

Vajon Gulyás Gergely aranyos?

Az meg eszébe sem jut, hogy aki politikus, az viselje el amit kap. Ha indulatokat gerjeszt, akkor az indulatokat fogadja is el. Gulyás Gergely is. De miután én libsibolsikomcsi és úri ember is vagyok (:D), nem használok jelzőket. Majd megteszik a mai fiatalok.
444.hu/2019/02/08/suli-janos-szerint-a-paksi-keses-egyik-oka-hogy-senki-sem-szamolt-azzal-hogy-ennyi-idobe-fog-telni-mire-az-orosz-fel-ujra-osszeszedi-a-tervezogarniturajat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=suli-janos-szerint-a-paksi-keses-egyik-oka-hogy-senki-sem-szamolt-azzal-hogy-ennyi-idobe-fog-telni-mire-az-orosz-fel-ujra-osszeszedi-a-tervezogarniturajat

"Süli János hozzátette: magyar részről egy olyan erős műszaki csapat dolgozik, hogy csak azt az orosz tervet hajlandóak elfogadni, amit valóban be lehet majd adni engedélyeztetni."

Ezt nem egészen lehet érteni. Ha a magyarok annyira jól tudnak tervezni, akkor miért nem ők végzik a tervezést
? Magyaroszág építteti ezt az erőművet vagy az oroszok?
Előbb felvesszük a hitelt, aztán majd terveznek, meg építenek?

Nagyon lóg ennek az atomerőműnek a lólába.
444.hu/2019/02/11/orban-viktor-influencer-olyan-reklamposztot-tolt-ki-az-elobb-hogy-a-gvh-adja-a-masikat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=orban-viktor-influencer-olyan-reklamposztot-tolt-ki-az-elobb-hogy-a-gvh-adja-a-masikat

" Az ismert politikus-influencer ebben a bejegyzésében nem jelölte sehogyan sem, hogy reklámról van szó."

Mirt kéne jelölni, hiszen mindenki tudja, hogy aki istennek a barátja, az idvezül. Orbán Mészárosban bízik.;D
hehehehahaha!

Ha nincs tiltás, akkor ugyé szabad a gazda.

Saját dugájába dőlt a törvényalkotásunk? Vagy gyáva az igazaságszolgáltatásunk? Mert ha időben határoz, és azt meg is magyarázza közérthetően, akkor mi is van? Talán joghézag? Vagy valami más hézag?

24.hu/belfold/2019/02/11/eljarasi-hiba-miatt-foglalhattak-el-vasarnap-a-lanchidat/
index.hu/kultur/media/2019/02/11/hadhazy_akos_hirado_fovarosi_torvenyszek_helyreigazitas/

Csak nehogy baja legyen szegény kormányoldali médiáknak amiatt, hogy agyba-főbe fizetnek a Hadházynak. Öszeadják azt a büntetést, amit neki kell fizetnie máshol?;D
24.hu/kulfold/2019/02/12/orban-viktor-nyilt-level-kutatok-palkovics-laszlo-mta-lendulet/

"Éppen ezért fontos, hogy az egymással való párbeszéd során ne félinformációk irányítsanak minket, hanem az a közös cél, hogy munkánk révén egyszerre növeljük a magyar tudomány hírnevét és Magyarország versenyképességét.", írta Obán a hazatért fiatal kutatóknk címezve.

Kérdés csak annyi, hogy az egyoldalú beszédet mióta hívja a magyar párbeszédnek?

Palkovics nertárs kinyilakozik, nem tárgyal az egyetemi veetőkkel, kutatókkal, csak ki- és bejelent. Ez nem párbeszéd. Mit ahogy a fidesz és Orbán kormánya igazából senkivel nem beszédel sem párban, sem pár nélkül, csak nemzeti konzultál irányított kérdésekkel.
Bújtatott állami támogtás szagú, vagy csak rossz a szimat?;D

"Az összeg Hubay korábbi munkahelyét, a fideszes vezetésű város vagyonkezelő cégét gyarapítja, a Fidesz pedig - véletlen? - a saját irodájaként tünteti fel a helyiséget."

hvg.hu/itthon/20190212_Tovabbi_furcsasagok_a_felmillioert_irodat_berlo_fideszes_Hubay_Gyorgy_korul?s=hk

Persze ilyeneket az ÁSZ nem vizsgál, akkor ász, hogy ez már nem fér bele az állami vagyon ellenőrzésének feladataiba.
Az örök világosság fényeskedjen a közvilágításnak?;D

hvg.hu/kkv/20190212_javor_benedek_elios_projektek_unios_finanszirozas?s=hk

"Azaz gyakorlatilag lemond az uniós finanszírozásról, reménytelennek ítélve, hogy meggyőzze Brüsszelt a projektek jogszerűségéről. Ez lényegében beismerése annak, hogy a Tiborcz István, foglalkozására nézve vő, érdekeltségébe tartozó cég törvénytelen, korrupt módon nyúlta le az uniós pénzt" – olvasható az európai parlamenti képviselő honlapján.

Persze ettől a kifizettet és túlárazott, láthatóan nem megfelelően végzett munka kárt nem okozott? A közbeszerzési mechanizmusról nem is beszélve.
Szerencse, hogy Rónai Egon Sorosra nem kérdezett rá. Vajon akkor nagys asszony felrobban?

Azért szégyen, hogy egy kormánytag csak arról akar beszélni egy nem koránypárti tv-ben, újságban stb., amivel a kormányt lehet fényezni.

Az eszébe sem jut, hogy az országban nagyon sokan vannak, akik arra is kíváncsiak, hogy a nem kormányra szavazott polgárok véleményére, kérdéseire miért nem kíváncsi a kormány? Mondjuk nem nemzeti konzultációs kérdések formájában, hanem másként.

444.hu/2019/02/13/ha-meg-egy-ujsagiro-kellemetlenkedik-novak-katalinnal-tenyleg-kormos-lesz-a-vege?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ha-meg-egy-ujsagiro-kellemetlenkedik-novak-katalinnal-tenyleg-kormos-lesz-a-vege
"A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülése, amelyen a gyermekek otthongondozási díjáról és a letelepedési kötvényprogramról tárgyaltak volna az ellenzéki képviselők – számolt be az MTI."

Közben meg nagy szájjal támogatja a fidesz a családokat. Csak azt nem tudni időnként, hogy kinek a családját?

24.hu/kozelet/2019/02/13/fidesz-gyod-letelepedesi-kotveny/
Elmúltkilencévben jobban teljesítettek?;D

24.hu/belfold/2019/02/14/szakkepzes-megemelnek-a-tankotelezettsegi-korhatart-megujitanak-az-osztondijrendszert/

Szegény oktatási rendszert állandóan megújítják, de valahogy még sem akar jó lenni. Most vissza a kádári rendszerbe? Még miben fordít hátat a fidesz a rendszerváltásnak? Mondjuk a pénherdálásnak?
Megy az állami támogtás vándor útra?

Nem pazarló az olyan ömkormányzat, amelyik a nyerségs cégét eladja?

24.hu/belfold/2019/02/14/heviz-aquamarin-szalloda-kisfaludy-program/
privatbankar.hu/vasarlo/anomalia-az-afacsokkentesnel-miert-pont-a-laktozerzekenyek-fizetnek-ra-324559

Anomália?

Túrót!

No nem laktózmenteset. Egyszerűen a kormány megint jól teljestett a gyerekvédelemben. Meg a családok támogatásában, mármint azokéban, ahol laktózérzékeny gyereket nevelnek. Pont.
"A mostani haderőfejlesztés célja, hogy bármilyen irányból érkező katonai támadást el tudjon hárítani a Honvédség a NATO segítsége nélkül - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Figyelőnek. "

Álmodik a szakértelem?;D

www.portfolio.hu/gazdasag/orban-nem-alapozhatunk-a-nato-ra-barmilyen-hadsereg-tamadasat-ki-kell-tudnunk-vedeni.313999.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"Érdemes megjegyezni, hogy Ausztria, Ukrajna és Szerbia kivételével minden irányban szövetséges, NATO-tagországok veszik körül Magyarországot."
Fentről a jósiten a szövetségesük, ezért nem érthető ki ellen is kell "Képesnek kell lennünk a támadások saját erőből való elhárítására is".

Úgy látszik addig harcolt, amíg elvesztett egy háborút?
Ja, ez a nyerséges szálloda eladás nem valami hűtlen kezelése az önkormányzati vagyonnak? Hiszen az ember azt a tyúkot nem szokja levágni, amelyik a legjobban tojik.
Hivatali visszaélés hivatali visszaélés hátán?

24.hu/belfold/2019/02/14/nepszava-nem-talal-egy-elios-uggyel-kapcsolatos-feljelentest-az-ugyeszseg/

"az ügyészség „nem találja” azt a feljelentést, amelyet Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője tett tavaly az Elios-ügyben a hatóságok bűnpártolásnak tűnő magtartása miatt ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanújával."
"A kormányfő arról beszélt, most a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása, mert július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani. A négygyermekes anyák adómentessége az, ami 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani."

Hát ebből az önbevallásból az tűnik ki, hogy Orbán vakra mondta be a negyvenszűz ultit, de a kijátszásában már nem ő, hanem a minszterei jáccanak. Körmüket rágva?;D

24.hu/belfold/2019/02/14/balatonalmadi-fidesz-kdnp-frakcioules-orban-viktor/
444.hu/2019/02/14/a-mediatanacs-szerint-nagy-blankara-serto-lehetett-ahogy-bayer-zsolt-ot-gyalazta-de-ezert-nem-ronak-ki-buntetest-az-echo-tv-re?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-mediatanacs-szerint-nagy-blankara-serto-lehetett-ahogy-bayer-zsolt-ot-gyalazta-de-ezert-nem-ronak-ki-buntetest-az-echo-tv-re

ez teccik: "Kitértek arra is, hogy a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott." Juhé! Ez ám a sóhivatal!

Persze, 12 éven felülieknek jó, ha időben megtanulják hogyan kell a kormány által is kimelten védendő fiatalságnak megtanulni pocskondiázni azt, aki azért nem tetszik a kormányzatnak, mert önálló vélmenyének hangot mer adni.
Nerben nem idvezült híveim lássátok szemeitekkel a ner valóságát!
Aki nem ner, vagy nem templomjáró kétszínű, az nem nyer, nem idvezülhet még akkor sem, ha egyébként annak a kormánynak fizeti az adót a szegedi választók mindegyike, amelyik így beszél.Hozzánk, adófizetőkhöz.
Ime az igazi kétszínűség.

index.hu/belfold/2019/02/14/a_kdnp_szerint_szeged_teljesithetne_sokkal_jobban_is_ha_nem_baloldaliak_vezetnek/

"rosszul megtervezett, folyamatosan csúszó és jelentősen túlárazott látványberuházásokra megy el a pénz - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ahelyett, hogy befektetne a jövőbe, a baloldali városvezetés lassan, de biztosan feléli azt."

Persze ebben a közgyűlésben ülő fideszeseknek nincs semmi szerepe? Gondolom a befektetés alatt nertárs azt érti, hogy be kellene lépni a fideszbe, vagy hátsó részébe, és bújni kellene a templomot éjjel-nappal. A többi nem érdekes.
hvg.hu/gazdasag/20190214_Sok_penz_bejott_a_chipsadobol_csak_a_nepneveles_nem_sikerult?s=hk

Mit is mond a fidesz? Magyarország a legnagyobb adócsökkentő. HOL? Hiszen a csipsz adót is a fogyasztó fizeti meg az árban.
hvg.hu/itthon/20190214_Leszolta_Orban_csaladpolitikajat_a_sved_miniszter_Buzlik_a_30as_evektol?s=hk

Igaza van Szijjártónak. Valóban migráncsokra költ a svéd állam. Sok magyarra is, akiknek eszükbe sincs haza(?) jönni, mert ott nagyon jól, sokkal jobban élnek, mintha itthon lennének.
Ja, ha nem kereste, akkor nem is kell az érintettnek tudni, hogy mit dönt a hatóság.

hvg.hu/itthon/20190214_Ugyeszseg_Nem_veszett_el_a_feljelentes_Eliosugyben_Javor_nem_tudta_atvenni_a_postai_kuldemenyt?s=hk

Azért érdekes, hogy végül a brüsszeli címére is postáztak.
Basszus!

Talán még is a fociakadémiák hallgatóinak a lábával van baj?;D

www.portfolio.hu/prof/kiderult-hogy-nem-is-a-fociedzon-mulik-a-siker.312765.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

"Összességében viszont az edzőknek jóval kisebb a csapateredményekhez való hozzáadott értékük, mint azt a közvélemény gondolja. Sőt, előfordulhat, hogy egy-egy jó játékos megszerzése valójában sokkal többet javít a csapateredményeken, mint az, hogy milyen edző foglalkozik velük."

Azért semmi gond, mi magyarok majd továbbra is tahóként adjuk a taot a gyengén muzsikáló/dolgozó focistáknak. Mert nekik, meg Orbánnak ez jár. Csak azt nem értem, hogy nekik miért nem jár minimálbér a minimális teljesítményért?
Hehehehahaha!

"A párt korábbi vezetői elmondták, tudták, hogy Kovácsnak kiváló orosz kapcsolatai voltak, de kémkedésről nem volt információjuk. "Amennyiben kém volt, miért nem csaptak le rá? Elfoghatták volna az orosz kapcsolatát is" - mondta ezzel kapcsolatban Vona."

MIÉRT?????
index.hu/belfold/2019/02/15/kg_bela_per_vona_gabor_meghallgatas/
Mik nem vannak nertársak környékén?

444.hu/2019/02/15/palkovics-eveken-at-vett-havi-800-ezres-fizetest-az-mta-tol-de-kozben-nem-publikalt-semmit?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=palkovics-eveken-at-vett-havi-800-ezres-fizetest-az-mta-tol-de-kozben-nem-publikalt-semmit.

A Magyar Narancs írta meg, hogy az MTA kutatóhálózatát éppen felszámolni akaró Palkovics László miniszter éveken át vett fizetést az MTA egyik kutatóintézetétől, miközben nem publikált.

Hát basszus, ezt a kutatóintézetet nem sikerült időben kivenni mások kezből, így valami csak kiszivárgott a gumibugyiból?

Azért semmi gond, majd eldugják a köz szeme elől a kutatási pénzeket, oszt minden mehet tovább?

Arra azért kíváncsi lennék, mit szól ehhez a miniszter? Mert ez
"-Palkovics László nem tartja elfogadhatónak azt az egyébként bevett gyakorlatot, hogy olyan publikációkon tüntesse fel a nevét szerzőként, amelyeknek csak az előkészítésében vagy koordinálásában vett részt.“ -
nem válasz arra, hogy miért is kapott évegik jó nagy zsozsót?

Mellesleg az akadémián ki is volt ennek a kifizetésnek a felelőse? Főleg ott az ellenőrzés-elszámolás során?
index.hu/belfold/2019/02/14/a_fidesz_leszavazta_balint_gazda_diszpolgarsagat/

számomra Bálint gazda az egész ország diszpolgára papír és plesni nkül i.

Bunkóknak azért oszják csősztül, de rájuk a kutya sem emlékszik.
hvg.hu/kkv/20190215_Harmadszor_is_meghosszabbitotta_az_NHB_betetkifizetesi_korlatozasat_az_MNB?s=hk

A sógór-koma-jóbarátnertag kap minden féle kedvezményt, de az miért nem derül ki, hogy mitől van a likviditási ( fizetési ) nehézség?

Netán tudják, csak nem merik elmondani, mert akkor esetleg kilógna a lónak a lényege?
Modern kori rabszolgaság?

hvg.hu/itthon/20190215_Itelet_nincs_a_gadorosi_toppancsok_ugyeben_az_elozetesbol_is_hazamehettek_a_vadlottak?s=hk

Miért is kell államban élni az embereknek? Mert ugyé államból kibújni senki nem tud, ezért vannak az államnak emiatt feladatai. Vannak?
"...a testület fideszes képviselője, Vincze Ágnes hozzászólása, aki az Index szerint a hír megjelenése után személyes véleményként a Facebookon azt írta Bálinttal kapcsolatban: soha nem szavaz „ballib múltú emberre. Értsd MSZMP MSZP SZDSZ. (...) Ha pitiség, ha nem, én sem szdszes múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak."

Hát nem tudom, hoyg ezen sírjak, vagy nevessek.

Díszpolgárnak nem jó a nagys asszonynak olyan, aki mszmp, mszp, szdsz "ballib múltú ember", az meg nem zavarja, hogy a fidesz tele van mszp-s múltú emberekkel, ja, meg kistitkárokkal.

Ezt nem úgy hívják, hogy álszent?

hvg.hu/itthon/20190215_A_XVI_keruleti_polgarmester_szerint_senki_nem_szavazta_le_Balint_gazda_diszpolgarsagat?s=hk
Hála istennek! Múködik a bekéretős rencer. Már kezdtem kétségbe esni, hoyg elromlott.

index.hu/kulfold/2019/02/15/szijjarto_sved_nagykovet_diplomacia/

"Szijjártó azt is hozzátette: "a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes. Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra.""

Azért nem kell izgulnia Szijjártónak, jut svéd pénz a magyaroknak is, akik ott élnek teljes megelégedettségben.
Régi magyar mondás szerint minden szentnek maga felé hajlik a keze.;D

index.hu/kulfold/2019/02/17/az_amerikai_kormany_kerte_japant_hogy_trumpot_jeloljek_nobel-dijra/

Szőr viszont ott került a levesbe, hogy hírek szerint a jelöltek nevét ötven évig nem lehet nyilvánosságra hozni. Trumpi meg maga kiabálta ki. Vajon ő nyer?
Vajna a kormány halottja volt, dr. Györgyi Kálmán meg csak az ügyészségé. Nem Magyarországé.
Mert államtitkár van egy szakajtóval, legfőbb ügyész meg időszakonként csak egy.

24.hu/belfold/2019/02/17/elhunyt-gyorgyi-kalman/

A fijúk megbecsülik elődeiket?
No. Így lehet a birkát a vágóhídra terelni. Amikor meg jön a tiló, akkor a vezető/uszító lelécel. Mert neki van mibűl. A bírka meg marad.

index.hu/kulfold/2019/02/17/anglia_leggazdagabb_embere_brexit_milliardos_ratcliffe/

Magyarbirka vajon tud tanulni az angolbirka kárából? Hiszen azt mondja a régi magyar mondás, hogy más kárán tanul az okos, sajátján az ostoba.
Látod? Nem látod? Na, látod!

"A közvilágítás-fejlesztési projektet eddig is a kampányeszközként használta a bevándorláspárti ellenzék a saját politikai céljai eléréséhez, most sincs ez másként."

24.hu/kulfold/2019/02/18/elios-sbgk-tiborcz-istvan-bajkai-istvan-eu/
A mi kormányunk, de kinek a felelőssége?

index.hu/kulfold/2019/02/18/azt_mondtam_orbannak_nem_lenne_szabad_a_magyar_nep_hata_moge_bujnia/

"Amikor legutóbb részt vett az Európai Parlament ülésén. Odamentem hozzá, és kezet ráztam vele. Majd azt mondtam neki, a saját politikája miatt nem lenne szabad a magyar nép háta mögé bújnia.

Orbán szerinte ettől a mondatától nem volt boldog. De Timmermans szerint az EP-ben nem a magyar népet kritizálják bizonyos esetekben, hanem a magyar kormányt."
"A III. kerületi, Királyok útján lévő Római Teniszakadémiára álmodták meg a Hungarian Grand Prix WTA International női szabadtéri tenisztornát, és a kormányrendelet szerint Kásler Miklós miniszternek tárgyalnia kell az ATP World Tour férfi tenisztorna megrendezéséről is."

444.hu/2019/02/19/szazmilliokat-szan-nemzetkozi-tenisztornak-rendezesere-a-kormany?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=szazmilliokat-szan-nemzetkozi-tenisztornak-rendezesere-a-kormany

Az egészségügyben ezek szerint nincs elég tárgyalni, és szervezni való feladat? Ideje lenne újra felállítani egy sportminisztériumot. Van is rá akalmas, és gyakorlott személy, ő még a beléptető rendszerekhez is prímán ért. Ha ahhoz nem is, hogy mire fogják használni, ahhoz igen hogy mennyit kell rá költeni.
"AZ ÁLLAMTITKÁR ELMONDTA, HOGY AMENNYIBEN MÉG SEM A FÉRJNEK, SEM A FELESÉGNEK NEM SZÜLETETT GYERMEKE, DE KORÁBBAN VOLTAK HÁZASOK, AKKOR FELVEHETIK A 10 MILLIÓ FORINTOS KAMATMENTES TÁMOGATÁST."

Hát ez nem egészen olyan, mint amit eddig mondtak.;D

Tényleg úgy látszik, mintha reggelre megálmodott ötletet kéne utólag jogképessé formálni.

index.hu/gazdasag/2019/02/18/megis_kapnak_hitelt_az_elvalt_nok_es_az_ozvegyek/
Hogy is mondta a kormány istene, az vesse az első követ, aki maga is bűntelen?

Bezzeg a Bayer lovag sem volt ekkora hős, amikor az álamfője bakizott. Nem is eccer, hanem kéccer? Vagy többször is?

24.hu/kozelet/2019/02/19/bayer-zsolt-szornyu-lyovot-lyosol/
hvg.hu/itthon/20190219_Lovasz_Laszlo_Palkovics_ut_kivalo_mernok?s=hk

Hát a túrót Lovász fülébe!
Gondolom menet közben ezébe jutott, hogy anno amikor a római katonának azt mondta egy tudós, hogy ne zavarjátok köreimet, az rövid úton megdotta a problémát.
Ha egyszer az a feltétel, hogy publikálni kell, akkor az Palkovicsra is vonatkozit, nem csak arra, aki nem a ner kedveltje ( sehol nem írtak olyat, hogy a kiváló mérnökség mentesít a publikálási kötelezettség alól ). Ja, meg az akadémia vezetőjére is. Vagy ő is egyet ért a kivéve a gyevi bírót passzussal?
index.hu/kulfold/2019/02/19/navracsics_a_sereghajto_az_unios_biztosok_kozott/

Persze, azok a soros bérencek, meg a migráncsok, meg a Brüsszel a hibás, nem a Navracsics teljesítménye, aki mindig a magyarok érdekeit képviseli.
24.hu/kozelet/2019/02/19/leszavazta-a-fidesz-hogy-a-magyar-adofizetok-is-kapjanak-lakastamogatast/

Látjátok feleim szümtükkel hová teszi a kormány az adótokat? Meg azt, hogy a határon túliak mit adnak a hazánknak ( ami nem az ő hazájuk )? Ha nem, akkor haladéktalanul orvoshoz kell menni.
"Egyre szánalmasabb szintre süllyed az ellenzék. Ahelyett, hogy tenné a dolgát, lennének javaslatai. Szerintem vitában, érvekkel lehet a többséget megszerezni, nem cirkusszal."

Mondta Kövér házmester. Közben meg a fidesz leszavazta a dk-s javaslatot arról, hogy a hazai polgárok is kapják meg azt a támogatást, amit a határon túliaknak adnak a magyar adófizetők pénzéből. Ezt kéne megfejtenie Kövér nertársnak. Meg válsztóknak is.

www.atv.hu/belfold/20190219-interju-kover-laszloval/hirkereso

Ezt is mondta? "... a bizottságokban lezajlik majd az az egyeztetés, aminek zajlania kell, de most egy ki sem dolgozott és be sem nyújtott javaslatról beszélünk... Amúgy pedig egy tolvajjal lehet arról egyeztetni, hogy érdemes-e a büntető törvénykönyvet annak érdekében módosítani, hogy ő kevesebbet lopjon, de nem valószínű, hogy van értelme."

Főviceházmester úr ezzel nem sértegeti az ellenzéki választókat? Vagy csak beismerte eccerűen, hogy azt csinálnak, amit akarnak? De akkor miért vár vitát és érveket? Nem tudathasadásos ez egy kicsit?
Nagyot kell mondani, hogy legyen miből engedni.

hvg.hu/gazdasag/20190220_Modern_Varosok_utepitesek?s=hk

Azért az érdekes, hogy stadijony építés sosem marad el, legfeljebb csak drágább lesz.
24.hu/belfold/2019/02/20/orszaggyules-parlament-fizetesen-kivuli-juttatasok/

"„nem jogosult az Országgyűlés Hivatala által biztosított üzemanyagkártyára az a képviselő, aki e törvény, illetve az állami vezetői juttatásokra vonatkozó jogszabály vagy más jogszabály alapján személygépkocsi használatára jogosult”."

Tövénysértés legmagasabb fokon? Nincs ennek a hivatalnak vezetője, akinek ellenőriznie kéne a törvények betartását?

Polgárt ilyen esetekben hűtlen kezelésért meghurcolják.
Erről jutott eszembe a fotel, amiről senki nem tudta kideríteni, hogy miért került annyiba.;D

444.hu/2019/02/20/ugy-kerulgetik-az-eu-penzt-mint-felberelt-cigany-a-marmonkannat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ugy-kerulgetik-az-eu-penzt-mint-felberelt-cigany-a-marmonkannat

Mert ugyé ahol van, ott lehet két marékkal szórni.

Csak azt tudnám mi került 3 ember sportrendezvényén egy millió, azaz 1 millió forintba?
hvg.hu/cegauto/20190220_ferencvaros_ix_kerulet_parkolasi_mutyi_vip_lista?s=hk

Érdekes.

A szegedi parkolási anomália miatt elítéltek több önkormányzati alkalmazottat. Budapesten a jogosulatlan ingyen parkolás miért nem bűncselekmény?
Nagy titkolózás közepette menekülteket fogadott be a magyar állam

"A befogadottak ingyen repülőjegyet, legalább egy évig ingyen lakást, ingyenes magyar és angol nyelvtanfolyamot, és letelepedési papírokat is kaptak, így többségük az érkezése után néhány hónappal már legálisan munkát is vállalhatott az országban...
A menekültek befogadásának feltétele volt a menedékkérő származása, a kormány olyanokat fogadott be, akiknek vannak magyar felmenői. Az Index szerint a befogadottak jellemzően nem beszélnek magyarul, és nemhogy a vezeték-, de még a keresztnevük se magyar, de valóban vannak magyar felmenőik. Magyarul már a szüleik se beszéltek, ők maguk is Magyarországra érkezve tanulták meg az első magyar szavakat, és a kultúránkkal is csak itt kezdtek ismerkedni."

Ja, ezek a fidesz migráncsai. Azok meg jó migráncsok. De "A menekültek amúgy nem értik, hogy miért kéne titkolózniuk, amikor ők valóban borzalmas körülmények közül érkeztek, így jogosnak érzik, hogy segítséget kapnak."
Az egészségügy amúgy rendben van. Mondja a kormány.

index.hu/belfold/2019/02/21/24.hu_az_ersebeszek_fele_felmondott_a_veszpremi_korhazban/

Csak a beteg nem tudja, hogy vele mi lesz.

Mint ahogy az a gerinc problémák miatt mozgásképtelen beteg sem tudja, aki két hónapos határidővel kapott időpontot a sebészeti szakrendelésen. Érdekes, hogy a központi kórházban egy héten belül fogadják. Állítólag egy rendszerbe tartozik a két intézmény. Lehet, hogy a Holdon?
No, Tarlós főnertárs azonnal konzultálhat is a drogmegelőzésről.

"Ferencvárosban kamu parkolójegyeket adtak ki az automaták, a bevételek nevetséges töredéke landolt a kerület kasszájában, különös körülmények között kiiktatták a távfelügyeletet, és feketén dolgoztatták a parkolóőröket, akik közül egyesek munka közben az utcán drogot árultak."

24.hu/belfold/2019/02/21/ferencvaros-parkolas-martos-daniel-kirugas/
hvg.hu/itthon/20190221_gulyas_elios_palkovics_tiborcz_orban_eu_olaf?s=hk

Van egy okos mondás, miszerint ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

No, de kinek kellett volna hallgatnia?;D
"Azért dolgoznak, hogy az Európai Unió segítse ezt a folyamatot, a támogatások nőjenek, és ne csökkenjenek."

hvg.hu/vilag/20190222_Segitse_az_EU_hogy_a_magyarok_ne_menjenek_nyugatra_dolgozni__kozos_karpatmedencei_nyilatkozat_szuletett?s=hk

Éted? Mert én nem. Főleg nem az álítsuk meg Brüsszelezést.
Tételesen cáfolja a Fővárosi Törvényszék a Pesti Srácok cikkét, olvasom a címet.

Hát kutya legyek, de én semmi féle bírósági cáfolatot nem találtam az írásban. Szóljon már rám valaki, ha talált benne! Persze egy esetleges javítás előtt. Hiszen nem a Fővárosi Tövényszék, hanem a körözött személy oldaláról van info.
Ezen kívül ha a Fővárosi Tövényszéknek cikke sehol nem olvasható.

Mi ez? Csúszik az index színvonala?

index.hu/kultur/media/2019/02/22/orszagos_elfogatoparancs_korozes_pesti_sracok_szarvas_szilveszter/

Nem kéne megtanulni magyarul fogalmazni?
Sikerült jobban teljesíteni?

24.hu/belfold/2019/02/23/eltuntek-a-szegenyek-masra-kell-kolteni-felmilliardot/

Kérdés, ha nincs már pályázati cél, akkor a támogatás nem visszajárna? Esetleg olyan vidékeknek, ahol még vannak szegények?
www.atv.hu/belfold/20190223-polt-peter-szerint-a-szakmaisag-hianyzik-az-europai-ugyeszsegbol/hirkereso

"...az európai ügyészség munkatársai egy nehezen felügyelhető, nemzetek feletti hatóság széles jogkörrel felruházott emberei lesznek.”"

Gondolom nem lesznek nehezebben felügyelhetők, mint a magyar ügyészség. Mert a felügyeletet az unió felső szerve, főleg a miniszterelnökök tanácsa gyakorolhatja, annál feljebb már csak isten lehet(ne). Netán az a gond, hogy nekünk nem sok labda jutna?
Azt mondja a legfőbb ügyész, hogy az európai ügyészség tervezett működése sérti a nemzeti szuverenitást.

No de, a nemzeti szuverenitás kérdése az nem politikai kérdés?

Ezért talán az a legfőbb ügyész, melyiknek törvény tiltja meg a politikai tevékenységet, milyen alapon nyilatkozik politikai kérdésben?
Ez nem a kormányfő feladata lenne? Hiszen a politikát ő csinálja, gyakorolja, talán még a Szijjártó mondhatna ilyet.
www.atv.hu/belfold/20190224-domotor-csaba-brusszel-kiszolgaltatna-magyarorszagot-a-migracionak/hirkereso

"Brüsszel a bevándorlást ösztönző javaslatokat elhallgatja, a központosított menekültügy tervével pedig kiszolgáltatná Magyarországot a migrációnak - mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára."

Csak egy kédés, Dömötör Csaba, és a kormány honnan tudja, hogy van bevándorlás tösztönző terv, ha azt elhallgatják?

Netán kémkednek?;D

Kikémkedhették volna akkor azt is, hogy mit válaszoltak Deutsch Tamás ezzel kapcsolatban feltett kérdéseire. Abból kiderült, hogy azok kapnak bankkártyát, akik már megkapták a menekült státuszt, arra utalják nekik, ami menekülteknek jár. A magyar kormány által befogadott meneküteknek hogy adják a pénzbeli támogatást? Netán bankkártyára utalják nekik?

Esetleg a népet hülyitik?

Mint a magyar falu programmal is? Mert az jó, ha adnak lakásásárlási támogatást a falusi fiataloknak, de attól még nem lesz munkahelyük, és jövedelmük, hogy három-négy gyereket tudjanak nevelni. Vagy majd nevelik az állami támogatásokbó?
Azért az érdekes, hogy nem is olyan túl régen még azzal kampányoltak, a nők ne a családi pótlékért szüljenek, és a szülők ne abból éljenek. Vagy közben rájöttek, hogy akkor túltolták?
Orbán és a fidezs megüzente?

24.hu/belfold/2019/02/24/fidesz-magyarorszag-nem-mindenkie/

"Ma délután Márki-Zay Péter unokatestvérével, Hadházy Ákossal bejelentette a legújabb ellenzéki párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom létrejöttét. Mi azonban, ahogyan eddig, ezután is azért fogunk dolgozni, hogy ez az ország a magyarok Magyarországa legyen...."

Adót meg az is fizessen aki megélhetési politikus, meg aki nem szavaz a fideszre?

Meg mi is van a fidesz letelepedési kötvényeseivel, ők is magyarok?
"Olyan reklámértéket, mint amilyet az NBI-es bajnokságban való részvétel jelentett, semmi nem hozott a városnak eddig."

Igz, de még annyi adóforintot sem vitt soha, mint az Orbán vezette fideszkormány alatt.

hvg.hu/gazdasag/20190225_Tiba_Istvan_nem_raszorultsagi_alapon_ad_lakast_az_onkormanyzat_inkabb_kapjon_egy_focista?s=hk

"Önkormányzati bérlakást nem rászorultsági alapon ad az önkormányzat. Ilyen lakást a városban élők érdekében helyben tevékenységet végzők, sportolók (futballista, kézilabdázó), pedagógus, egészségügyi dolgozó, járási hivatalvezető helyettes, belügyi dolgozó, stb. kaphatnak"

Választási szlogennek viszont ez a jó, mert teljesen olyan, mint amit a szocializmusban csináltak.
Kérdés, hogy a rászoultak mit csináljanak, ha önerőből nm tudnak lakni? Költözzenek az erdőbe sátorba? ja, és persze a családvédelem hol marad?