Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kulfold/2023/02/06/honvedelmi-miniszterium-repules-repulout-szijjarto-peter-koltseg/ Hogyha... (2023.02.06. 22:45) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri11: Stars Are Blind www.youtube.com/watch?v=6Mj776YiPCU (2023.01.02. 12:09) Zeneszoba
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2016.10.05. 08:53 Fabius

Rogán: paraszt vagyok, paraszt vagyok, parasztnak születtem

Há'dikk, parasztgyerek vagyok én nem urizálok, hányszor mondjam még?!  Faszombamár a sok idióta gyökérrel, ÉdesGazdám, elmondom mivót, jófigyejjél:

Azvót, hogy a Cecilt meghítták ennek a Betti Tanakisznak az esküvőjére. Én teljesen jóhiszeműen aszittem, ez a luvnya a neve alapján minimum egy külügyi attasé az amcsi követségen, úgyhogy pont kapóra jön nekünk így népszavazás idejin. Gondultam odamegyek, legurítunk pár mézes mangalicás pálinkumot, oszt sukárság lesz a nagykövetség szerint, legyen bármi a szavazósdi eredménye.

Most mondom, higgyed el, hogy énszámomra is csak ottan, nyírség külsőn derült ki, hogy a Betti Tanakisz az a szabózsófi.

Szóval mink így készülődtünk a kiccsaláddal, beüttem a MÁV-START útvonaltervezőbe, hogy Budapest - Mándok, oszt úgy seggre ültem, mint szavazatminimumot hozni nem tudó Kocsis Máté: baszki, vagy 5800 a jegy csak oda, plusz a Ciliér' is fizetni kell, meg haza is kell jutni ugyanennyiért. Aztabüdöskurva!!! - sóhajtottam - mióta ilyen drága a vasút minálunk?! Ekkora terhet nem bírunk viselni egy miniszteri fizetésből meg a Cili kasza...kasztró...kaszting vagymi cégibűl. Jön a tél, drága a fűtés, ha a lakás megint kitágul a kurvaannyát mekkora lesz a fűtésszámla? Erre is gondolni kell, úgyhogy próbáltam megoldogatni a dógot valahogyan. Először fölmerült, hogy stoppal megyünk.

rogan_repul.JPG

De aszonta a Cili az veszélyes, meg amúgy is mekkora pronyóság lenne már Géza bácsi Wartburgjával beállítani, amibe csak úgy bekunyiztuk magunkat. Szóval tovább lett ez gondulva, és megtanáltuk az ideális megoldást: kedvesismerősökhöz fordultunk segítségért. Az egyik mondta, ő levisz, meg haza is hoz, de őnekije nincsen már járműve, csak helikopter. Nabazmeg, gondoltam, tíz centivel a fődfelett én már képes vagyok színeset ásítani bármikor, micsoda szenvedéseket kell kiállni az embernek a családjáért és hazájáért. A másik meg aszonta, épp van pár S 500-as Mercija üresen, majd ültet bele valami parasztot itt és ott is, oszt'majd elfurikáznak minket ahova kell. Képzeld mekkora volt a meglepetésem mikor kiderült, a helikopter visszament pestre, és ott is kell aludnunk...Mondok na jóvan, nézzetek akkor valami tisztaszobát egy parasztházban vagy kutricát, mink elleszünk, de képzeld, nemvót csak kastély meg lakosztály üresen. Mit tehettem, elfogadtam. Nemtom ki fizette, majd magára vállalja valaki a násznépből.

Ja, amúgy ha arról cikkeznének az újságok, hogy Cilike a szálláson Lukasenkó arany budikeféjét hiányolta, akkor tudjad, nem urizált ő sem, csak viccelt. Istenuccse ígyvót, görbüljek meg ha nem!

238 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr4511769571

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kihunyt a nyugati fény... 2016.10.07. 12:52:26

A "nagy" DK harci blogja, a NyuFé, amelyet a Gréczy-Vágó-Mandula trió irogatja (állítólag, mert ennek nincs nyoma, bezzeg pénzt azt kéregetnek, mint a "valódi ellenzék" lapja), szóval a naaaagy DK harci blogja betámadta állítólagos szövetségesét, a "ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@gazoló:

'Miva nem tucc aludni?:)
zene..jó éjt mindenkinek!

Októbervégi hexameterek - Radnóti Miklós

Táncosmedrű, fehérnevetésű patak fut a hegyről,
táncol az őszi levél s taraján kisimulva elúszik.
Nézd csak, az árnyban a som fanyar ékszere villog a bokron
Még süt a nap, de oly érett már, csak a lassú okosság
s villog a fényben a kis füvek éle öreg remegéssel,
tartja az égen, hogy le ne hulljon: félti arannyát.
Lassu, okos vagyok én is e lassu, okos ragyogásban,
féltelek én is a tél hidegétől, tűzifa gondja,
téli ruhák vak gondja növekszik, apad szemeidben
s mint a lehellet futja be tükreit, árad az álmos
bánat a kék ragyogásban, a szádon a mondat elalszik
s ébred a csók. Feketén jön a hó, jön a tél, feketélnek
sarkai máris az őszi nagy égnek, a hajnali órák
léptei már sikosak. Gyere hát elaludni az esték
hosszú szakálla alá; nézd; gyermeked is vagyok én, de
felnőtt, nagy fiad és szeretőd, fele gondra is érett,
nemcsak a versre komoly. Fekszünk majd s hallgatom éji
füllel a szíveden alvó gond ütemét a sötétben.
Hallgatom és várok. S mint ifjú gólyafióka
ősszel szállni tanulván meg-megbillen az égen,
forgok a bő heverőn. S lassan tovaszállok a jajjal.
Átveszem és ütemes dobogása elaltat, elalszunk. –
ketten az egy gonddal. S míg elkap az álom, az éjben
hallani, csapdos az ősz nedves lobogója sötéten.
@gazoló:
pbs.twimg.com/media/CuLVJZFWYAAK4oj.jpg
Damascusban ma 2000 ember indult az I love Damascus maratonon, ez egyfajta békemenet, csak a béke szó szerint értendő. Megfigyelhetjük, hogy már ezen az egy képen is hogy el vannak nyomva a nők és éppen rettegnek a férfiak.

Esetleg FOX news: Assad hosszú gyaloglásra kényszeríti a népét, hogy elhulljanak a gyengék, viszont aki túléli, keresztény családok vagyonát kapja. Az agresszív Assadista csőcselék egymáson átgázolva siet keresztényeket, szunnitákat és terroris ártatlan orvos-csecsemőket gyilkolni keletaleppóba.

444.hu/2016/10/07/az-usa-azzal-vadolja-oroszorszagot-hogy-be-akar-avatkozni-az-amerikai-valasztasokba

most minek kommenteljem?
brühüyyy
kkk

face • egy órája
Látom megy már az aprítás, de azt is hozzá kell tennem ismét, hogy az ajvékolást akkor kéne kezdeni, ha hazugságokat terjesztenének (manipulálnának) ezek a hekkerek, vagy az oroszok. Így viszont csak a demokráciát teszik valódibbá, mivel bővül a tájékozottság, meg kellene nekik köszönni.
@Rodeo36: Pénzügyekben nem valami jártasként, és csak a wiki-ból tájékozódva. Ebbe a klubba meghívásos alapon lehet bekerülni aminek feltétele hogy nemzeti valutád a nemzetközi kereskedelemben forogjon.

És ahogy elnézem az SDR eddigi történetét, abban egy "fix pont" van, a dollár 40 + 1-2%-os részaránya. A többiek meg osztódással szaporodnak.

hu.wikipedia.org/wiki/SDR

Szóval lehet azt mondani (talán így is van) hogy Kína cement felhasználása nagyobb mint a világ többi része összesen, csak ha ezt jórészt dollárért veszi akkor ebből az amik is profitálnak egy keveset. Röviden, ha újra kezdhetném, meglehet inkább "világpénz szeretnék lenni". :-)
@rdos:
ügyes cikkeket válogacc, gratula...
nambőrvan: usd forgásából származó haszon kizárólag a FED kasszájába folyik be az meg (remélem tudod) a wallstreet 5 legnagyobb bankjának kft-je, az államhoz semmilyen köze nincs (a bonyolúltabb részére keress rá)
nambőrtú: minden egyéb valuta nemzeti valuta, kivéve az a kitaláció aminek nem jut eszembe a neve
nambőr szrí: aki ezek után a jüan ban akarja kérni az árujának árát az abban fogja kapni (hacsak "avalakik" fegyverrel be nem avatkoznak) szaddam husszein és muhammed gaddafy abba betegedtek bele -halálos kór volt- hogy az olajuk árát euróban akarták és nem akarták a zöldhasút elfogadni (az eredményt látod) igenám de most nem két függő országról van szó hanem világhatalomról amely 15 éve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! keresi a jüan világpénzzé tételének feltételeit és úgy tűnik meg is találta, tehát vannak szöveccségesei az oroszok bizonyosan ez banki tevékenységek szabályozásának kérdése...(senki sem válaszolt a kérdésemre a Deutsche Bank-ot miért karaják csődbe vinni? azért mert az is hatalmas vagyonával ebbe az irányba halad és a DM visszaállításán munkálkodik "titokban") tehát:
nambőrfór: van alapja és ha a jövőt nézed a CHF szerepét is vedd figyelembe hová fog húzni?

brühüyyy
kkk

ez lehet lavinaszerűen gyors akkor az igazi
@Rodeo36: Fed, ami nem is szövetségi? Igen, igazad van, az nem az amik haszna, hanem a FED haszna.

Bitcoin?

Mondjuk a jüan esetében "csak" azt nem értem, hogy ha jól tudom a mai napig nem konvertibilis.

Deutsche Bank visszahozná a márkát? Mondjuk azzal vége lenne az Eu-nak.

Svájc és a frankjuk tényleg nem értem hogy miért nincs az SDR-ben?
Más, de ebben a témában is főldművesnek álcázott szakértői duma hagnzik:

"Csepreghy Nándor kitért arra, az atomenergia kérdésköre hitvita."

Igaza van, mert én hiszek abban, hogy ha baj történik az erőműben, alisút-felisút hamarabb megérzi, mint a mi tájrészünk. Mert a szél sem erre fúj. Innen nézve.

24.hu/kozelet/2016/10/08/a-kormany-szerint-a-szelenergianak-nincs-helye-magyarorszagon/
Ez is más, de arra nagyon jó, hogy ne csak Brüsszelben ércsék, hanem a 3,3 millió is.

nepszava.hu/cikk/1108183-ha-elzarjak-a-csapot/
@látjátok feleim szümtükkel: építsünk kerítést a szél ellen is! Vagy tiltsuk ki. Esetleg be.
@rdos:
na akkor elemezd újra m iért is egy gittegylet az IMF és a CHF meg még sokan mások miért szarják le? hol is van a központya? ott ahol a demokráciát mesélik a meseország

szvsz a jüan és Kína tengermélyen leszarja az IMF-et és az SDR-t, pontosan azért küzd, hogy az ilyen mások által ellene létrehozott gittegyletek a picsába mennyenek...a mig az usd és a euro ilyen viszonyban lesz, mint van az egész kütyünek a wallstreet gyűjti be a hasznát

és ezért van az hogy az IMF kénytelen volt elismerni mert ha nem akkor még pofán is röhögték volna kiaggya magát holmi hatalmi ágazatnak holott egy hitelező gittegylet haszonért

brühüyyy
kkk

jobban nyisd ki a füled mikor olvasol
@Rodeo36:

Ne izmozzál a 'zarabokon!

Küldjek karfiolábrát,vay magyarázzam a magyarázhatatlant:(

Ott mindenki tenorista,vagy mégsem!
@rdos:
mit is jelent az, hogy konvertibilis?
ha a kibocsátó bank korlátlan mennyiségben visszafogaggya aszt amit kibocsátott akkor konvertibilis...a szabad (lófaszt de mongyuk hogy) kereskedelem nem megy barter alapon bár megoldható, mivel az INCOTERMS-nek sokkal több variánsa létezik ma mint akár 5 éve nem beszélve 15 vagy 20 évről és a paritások (emlékezz a nagy hajózó társaság csőggyére) tökig financiális probléma... nem mindegy az árú ellenértéke a hol és mikor keletkezik és hogy mennyi

gyermeki példa egy FOB és egy CIF hatalmas különbség és bele lehet bukni bármelyikbe attól függ a fogadó vagy a kiadó bukik...és ezeknek ma már legalább 100 változata finomúlt ki és ezek alapvetően meghatározzák egy egy deviza vagy valuta konvertálhatóságát vagy nulla értékét (hányan foglalkoznak HUF-fal a világban és mennyi a haszna ha matt olcsy és bandáját kihagyom?)

a jüan mögött csilliárdos árukészlet van fedezetként és arany, meg egy csilliárdos bank tőke ez elég... Kína usd tartaléka azonnal csődbe viheti az usa-t hallgatnak is mint szar a füben az offshore nak ez lett a vége a fagyi visszanyalt és leharapta a fülit

brühüyyy
kkk

és a megbízhatóság

ismered a Fekete János történetet? hitelt kért a 3 nagy európai banktól és az egyik bankelnök megkérdezte és mi a biztosítéka? aszon'ta: az én adott szavam!!! na az más akkor megaggyuk

elemezd eszt alaposabban megérné megérteni és utána beszélni róla
@Kuviklacz: valószínűleg 3,3 millió ember talált a maga számára "értelmes" választ. akik nem mentek el, azok szabad akaratukból maradtak távol. tehát, vagy nem találtak választ ami megfelelő számukra, vagy nem érdekelte őket, vagy a baloldal szavára hallgatva nem voksoltak. nem érdemes arról vitatkozni, hogy ki "nyert", mert senki! hiába verik a mellüket, hogy de én! egy biztos, sok pénzt elcsesztek erre is!
24.hu/szorakozas/2016/10/08/mutatjuk-teljes-terjedelmeben-szabo-zsofi-eskuvoi-videojat/

Hábazmeg Magyarország!
Kérdések!

Mibű tellik a kopasznak 'örkényegypecesre?:)
Max. háromév válásig,de addig is boldog motorcsónakozást a 'zifjonc párnak a szaros Tiszán!!!
@Rodeo36: a dájcse bankról is értekeztél, csak annyit hozzá, biztosan hallottad te is, hogy talán egy szaudi bank fogja "megmenteni". azzal, hogy tovább növeli a részvényei arányát a dájcsebankban.

mindenesetre érdekes, hogy a minap a diesel botrány, majd ennek csitultával a fauvé megvette a legnagyobb amerikai teherjármű gyártóját és hirtelen a dájcsebank... amit jól megbüntetett a zámerikai bankfelügyelet, mert részt vett az usa ingatlan lufi fújásban, ami pofára is esett 2008-ban. viccos gyerekek ezek, ott fed környékin!

szíria északi részén meg az usa katonai légibázist épít, biztosan azért, hogy gyorsan megoldódjon a válság, de azért teljesen véletlenül az egyik legnagyobb gáz és olaj mező mellé sikerült...
@rdos:
vegyünk egy példát
adoött 30000 tonna búza valahol Keletmagyarországon egy raktárcsarnokban el akarja adni a tulajdonos aki lehet a termelő lehet a raktártulajdonos de lehet a fuvarozó aki bárhová elszállíttya ahol megveszik egymás között hitellevelekkel inkasszókkal operálnak és mindegyik lehet más és más pénznemben azaz máris 4 devízáról beszélünk és akkor még a búza a raktárban van amint kilép a raktárból valamilyen kikötő (Constanza) irányába és ott bekerűl egy másik raktárba már másik érték másik devíza és akkor elhajózzák és akkor megint más érték és más devíza és még nem kötött ki a hajó mindegyik állapotra van egy INCOTERMS nemzetközi törvény...és még mindíg csak bank dokumentumokról beszélünk cash még sehol sem jelent meg igenám de ezek a bank dokumentumok önálló életre kelhetnek és teszik is ez a tőzsde...és akkor beléptél a nemzetközi gabonatőzsdébe ahol törvényekl vannak

elemezd eszt és értsd meg és tanulmányozd az INCOTERMS -t

brühüyyy
kkk
és valami mikor devíza és mikor valuta?
@KorlátlanTollpárna:

ááááááááá

Ne fárasszá 'ártu!
Alkeszdrogos.stb fehérek!
Néznél körül inkább Borsodban:(
@gazoló: de ronda piros! szerintem add el és vegyél egy szép színű ugyanilyet a zárából! olyan sufni nekem sem lenne rossz! de az enyémben most csak a téligumik várják a felszerelést, amit meg is kezdjek, mert reggelente már fagy...
@gazoló: ugye azt tudod, hogy leállt a légi közlekedés, mert nincs pilóta? meg kiszolgáló személyzet se égen, se földön... tudom a zapartman vagy mijafaxom tehet erről! is!
@nincs_itt:

Miért nem vettél már négy alufelnivel szerelt téliszettet''handmade csere,oszt jónapot))
@gazoló: lefeküttünk a svejcieknek, mert nehogy befagyasszák a geci konyhapénzét:))
@taga20:
Felkeltél végre,Te erotomán kanmacska??)
@gazoló: alufelnire, komoly ember, nem tesz téligumit! nekem acél felnin figyelnek és magam fogom elkövetni a műveletet, mivel a gumisnál csekély 25 ájró/felni... igaz kapok szép nájlonacskókat is a nyárinak...
@gazoló: má rég.
megnéztem az időmérőt, segítettem teregetni az asszonynak:)
@nincs_itt:
Nem vagyok komoly ember,de nekem is acélon van:)
Gondoltam ott a'vanyugaton tellik rá:)
@taga20:

Holnap ruccantok rómaira??
Sokan leszünk!
@gazoló: szaladná, de nem bírom nézni amikor hámlik a lagozás a felniről, mert itt apró kőzúzalékkal kevert durva sóval szórgyák a strattyét... az meg aztán ad a felninek...
@nincs_itt:
kkkk
kis huncut vagy...
így lehet egy 50000 dollár értékű családi házat eladni 12000000 -ért a tőzsdén, ha ügyes vagy csak csinálni kell egy pekidzset ahogy a matt olcsy seggfej próbálkozik de ez neki igazándiból sosem ment

a többi a valóság amit rebegsz

brühüyyy
kkk

és a Bayer??? az meg felvásárolta a legnagyobb usa gyógyszerkonglomerátumot
@nincs_itt: komoly embernek, van egy garnitúra 19" nyári gumija könnyűfém felnin, és van egy ugyanilyen 17" téligumi szettje:))

és nem fogtechnikuskodik, mint egyesek:))
@gazoló:
mikor és hol említettem a zarabokat? a tenoristák közűl csak a Pavarotti (és még 25 más)

brühüyyy
kkk
karfiol vajban pácolva kis sóval petrezselyemmel és darálthússal töltve
@taga20: azon a mediterrán vidéken, ahol lakol te csirkefogász, nekem is lenne. de azért megnézném, amikor a hóláncot felcsattintod és csendesen leamortizálja a felnidet, akkor is ekkora arcod lenne-é?

ez nem fogtechnikai kérdés, hanem eccerű ésszerűség, mert minek baxak el szezononként egy garnitúra felnit??
@Rodeo36: ájvé! még az is??? gonoszkodjunk még egy kicsit?

mit keres teutónija alsón 20 jenki atomtöltet+rakettova+60 ezer usa marcona hamburger pusztító és FOB-on eladott demokrácija nepper?
@nincs_itt: mondasz valamit haver, de a c43-on, hogy néz má ki az acélfelni?:)
@gazoló:
kristálytiszta persze ha eleget iszol a jobbfajtából

az a jobb alsó sarki megjegyZés mindent visz

brühüyyy
kkk

most "veszekszenek" usa izrael a kétállami megoldás megbaszásával kapcsolatban
@nincs_itt: és igen, beérett a több éves átnevelő munkám!

leűlhecc, ötös!:)))
@nincs_itt:
a boldogabb jövőt
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@KorlátlanTollpárna:

Tipikus bizonyítéka a túlszaporodás következményének.:(
@elmeherceg:

Asse rossz, ha a nagykövetét szijjártó elé idéztetjük, és megfenyegetjük, hogy szíjat hasítunk a hátából, ha fújni mer ott, ahol énmi nem akarjuk..:D
@rdos:
előszőr ezzel kezdd!
www.skywaysms.com/inco-terms-2016/
tekintsd úgy, mint egy mátrix-ot

brühüyyy
kkk
Előbb olvastam valahol, hogy a bosszú igen csak utol érni azt, aki felelős a népszavazás kudarcáért. A Népszabadságot meg más bosszú érte utol?

"Mindazonáltal a Népszabadság fotója semmit nem bizonyít a Matolcsy válásához vezető románc kezdetéről, hiszen önmagában az, hogy az akkori nemzetgazdasági miniszter ott volt egy gazdasági kar diplomaosztó ünnepségén, ahol sok száz diákot avattak fel, még nem jelent közelebbit kettejük kapcsolatáról."

Jogos, amikor engem avattak, akkor is nagyon sokan voltak, de az sem jelentett semmi közelebbit. Sőt, amikor első áldozó voltam, akkor is sokan voltak, de az sem jelentett közelebbit. Mert ezekre a helyekre csak úgy az utcáról esnek be a bámészkodók. Addig, amíg az asszony/férj bevásárol, párjaik nézelődnek egy kicsit. Mert a jó látás karbantartása az fontos. Csak a parasztot kell vakítani.Hehehe.

index.hu/gazdasag/2016/10/08/matolcsy_mar_2010-ben_ott_volt_baratnoje_diplomaosztojan/
a pofám leszakad! 100 éves történelmi örökségeink mint pl a TB is a klotyóba került, nem csak a politikai lapok...

@gazoló:

reggel még olvastam a "lUXUSJOBBOLDAL" szerkesztőségi cikket ahol még a keresztvízet is leszedték a bandáról...

még tiboru100-nak is több hozzászólása volt, a véleményt szinte egyöntetűen remek, a valóságot jól összeszedet cikknek tartották a hozzászólok...

ez sem elérhető már.
siker:(

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 2 2 – – 5–2 +3 6
2. Feröer 2 1 1 – 2–0 +2 4
3. Portugália 2 1 – 1 6–2 +4 3
4. Lettország 2 1 – 1 1–2 –1 3
5. MAGYARORSZÁG 2 – 1 1 2–3 –1 1
6. Andorra 2 – – 2 0–7 –7 0
@guma:

Sziajóreggelt Margó!
A népszabi volt,hogy kissé prostituálódott,keveset olvastam,de mint apám,nagyapám kedvenc lapját végtelenül sajnálom!
Megint egy darab elvész a múltból,kis türelem és "végképp eltörlik(
@guma:

megünneplik 56-t!

"1956.

“…A Népszabadság … nem bizonyítja kellő tényekkel az ellenforradalom tényét. Jóformán semmi sem került nyilvánosságra abból, hogy milyen “kiemelkedő” fasiszta személyeket tartóztattak le, hogyan és hol képezték ki őket, mi volt a céljuk itthon stb stb…. Rendkívül gyenge az antiimperialista propaganda. Alig van az imperialista sajtóval, rádióval vitába szálló cikk vagy rádiókommentár. … “Igen hasznos híreket, munkástanács elnökök nyilatkozatát, pozitív kezdeményezéseit az újság beküldése ellenére félreteszi. Ezen feltétlenül változtatnunk kell. [pl]: beküldtek tudósítást olyan munkástanácsról, amely 10-12 függetlenített főt tart el, külön konyhát rendezett be a munkástanácstagok számára. És ezt sem közölték.”. (Az MSZMP Bp-i IB 1956. december 21-i feljegyzése , in: ZBSZ)"

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszabads%C3%A1g

tiboru erről sokat írt a hsz-be...
@gazoló: :))))

szia!

fel sem fogják mi minden elveszik, nem csak a múlt...
@guma:

WEB a hetvenes években)

"1971: 730 ezer hétköznap, 810 ezer vasárnap."
Szegény Népszabadság!
Így hozzák napvilágra propagandaminiszterünk helokopterezését és hazugságait!
hvg.hu/itthon/20161008_Felfuggesztik_a_Nepszabadsag_kiadasat
hvg.hu/itthon/201641_csak_o_helikopter
Pedig, így valahogy
"A helikopter egyébként világszerte státusszimbólum, volt már itt miniszter, aki máig nem tudja levakarni magáról az árnyékát. Azt üzeni, hogy nekem bejött az élet, megérdemlem, bibibá. Ritkán szimpatikus viselkedés, de van, akinek csak rosszul áll, és van, akinek nagyon rosszul. Attól függ, milyen teljesítmény indokolja ezt a luxust.

Olyan ember esetében, aki sosem volt más, mint politikus, sajnos a rotor minden fordulatnál azt berregi: loptam-loptam-loptam. És ha egyszer a hangok ennyire mondják, az ember egyszer csak elhiszi.

Na ilyenkor kell az illető ember háta mögé mutogatni, hogy ott jönnek a migráncsok, kezükben jatagán, foguk között szablya, tessék abbahagyni a helikopterek összeszámolgatását, és félni. Egyedül ezzel a teljesítménnyel keresik vagyonukat ezek az urak. Nem közvetlenül, hanem úgy, hogy amíg van ellenség, addig kevesen veszik észre, hogyan bugázik magának és családjának különféle járadékos üzleteket Rogán Antal. Ezt találta ő fel, csak ezt nehéz szabadalmaztatni."
@taga20: van egy rossz hírem! negyedik hónaptól a 10. hónapig kértem a rendszámot, a fennmaradó 6 hónapban meg a másikat...

csak jobb ez mint két garnitúra alufelni???
@taga20: lószart! csakhogy örüjjé wazze! mert ez kinéz valahogy pirosban, de se az ódi, sem a madzag nem mutat jól zománc pirosba!
@nincs_itt: ez nagyon tápos haver. vegyé inkább binyiglit!:)

fujj!!!!!!!!
No, azért a helikofferen túl is van paraszt. Világlátogató polgárok kis hazánkból így növelik a világhírünket:

index.hu/kulfold/2016/10/08/hirunk_a_nagyvilagban_magyarok_sokkoltak_pompejiben/
@nincs_itt: szerintem te megbuktál műtöriből, az fiksz.

a szép érzéked, meg egy zéró!:))
@taga20: csak irigykecc, hogy nekem NEM a zasszony mongya meg, hogy milyen színű autót akarok venni...
láthattad, hogy van szépérzékem, mitattam a mecerásit! nem???
@Rodeo36: Boccs, csak most értem gép közelbe. Hogy mit akarhatnak a kínai eftársak, azt nem tudom. Mikor Teng (Hiszao Ping) elkezdte a kínai gazdaság modernizálását 198O-as évek vége, akkor még tudtam.

Azért jöttek az akkor még formailag a szoc.táborhoz tartozó magyari eftársakhoz, hogy megtudják, az hogyan van, hogy mi magyarok nem éhezünk és még csak kerekítési különbözet számra sem halunk éhen.

Erre elmondták a magyari eftársak, háztáji, és fix felvásárlási árak. Földet a földmívesnek ugyan nem adunk, de a háztájijának a használati jogát a csemetéje örökli. Meg az unokája, meg az ükunoka, meg a ...

Kínai eftársak kérdezték, hogy csak ennyi? Igen, csak ennyi, volt a válasz. És 2 év alatt (emlékeim szerint sacc valamikor 1987-1991-re) Kína önellátó lett élelmiszerből. :-)

Ezt a vircsaftot átvezették a felteszem majdnem a teljes gazdaságra, és ez a kínai csoda. Meg rengeteg munka, meg rengeteg csőd, mert persze a szervezés az akarnok rendszereknek soha sem volt az erőssége. :-(

Ha mostan a pénzvilággal akarnak izmozni felteszem jól felmérték a veszélyeket.

Az hogy "Kína finanszírozza a FED-et", az egy csak hoax. Amennyire tudom az amik államkötvényeinek a 3 negyede hazai kézben van. A maradék negyednek vették meg a harmadát a kínaiak (pár éves adat, sokat nem módosulhatott).
@Rodeo36: Feketjánost hagyjuk, mert felmegy a vérnyomásom ha csak eszembe jut. :-(

Bocsi Rodi, de ezt az árutőzsdei vircsaftot hagy ne ismerjem meg jobban (látom vannak szédítő mélységei). Annyit tudok, hogy az árutőzsdéken tízszer-százszor annyi adásvétel történik mondjuk egy évben, mint a világ éves produktuma (ekkor még sem raktár, sem szállítás, nincs csak vételi vagy eladási pozicíó, ha jól tom).

Ha a spekuláns nem lenne, akkor árutőzsde sem lenne. Már pedig az árutőzsde az árutőzsdei terméket termelőnek kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a termelésének kockázatait csökkentse. Szóval eddig jó.

Ha jönnek a derivatívák, az ezekkel való játék (talán inkább értéktőzsdei volt, vagy van is de valami ETF-ek is rémlenek), akkor viszont már régen rossz. :-(
@rdos:
igen, én ezért is szüntetném meg a tőzsdét...ismeretterjesztés is van abban amit írtam azoknak akik csak olvasnak itt...
érdekes módon jól látod a kínaiaktanulását a magyar gazdaságból...de a későbbieket nem érted "csak" a kapitalizmus egyik csődből a másikba menését értették meg... és ez már előny...az a szám a FED és a tartozás mértékének kinek a kezében léte az téves nézd meg mégeccer... a "greed" műxik arrafelé semmi más az a hajtóereje és orbáni magasságokban szárnyal

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: A helyzet az hogy valóban nem követtem figyelemmel Kínát jó régen (az átkos végén és a módszerváltás elején még követtem).

Azért az már több mint vicces, hogy a "a kapitalizmus egyik csődből a másikba menését értették meg.", már persze egy formailag proletár diktatúrában. :-) A jót tanulni öröm, a rosszat élvezet. :-) Nyilván dialektikusan hiszen hová is vezetne ha eklektikusan. :-)

Hogy ki hitelezi az amikat vagy a FED-et?
@rdos:
"Hogy ki hitelezi az amikat vagy a FED-et?"

eszt ugye önmagadtól kérdeszted? közel 20 trillió a kinnlevőség (azaz európai számrencerben billió)
az minden usa állampolgárra a csecsemőket is beleértve 65000 usd

(infó: n the September 2014 Census Bureau report on income and poverty in the U.S., the median household income in America across all jobs was

$51,939.

That reflects 2013 information; 2014 data will be out in September of this year. That figure was not statistically different from 2012, reflecting continually stagnant wages)

azaz több mint egy dolgozó egyed éves átlagbére ami ilyen formán sokkal rosszabb

(The average American made $44.6K last year - CNBC.com
www.cnbc.com/2015/10/20/the-average-american-made-446k-last-year.html
Oct 20, 2015 - Trading Nation · Financial Advisors · Personal Finance · CNBC Explains ... Lew: Wages need to go up Monday, 19 Oct 2015 | 7:12 AM ET | 05:12 ... The average American took in $44,569.20 last year, according to data ... The Surprising Way Some Retirees Over 50 Are Earning IncomeThe Motley Fool)

azaz az átlag mások által számolva: 44569/év
namost hogy kezggyél zokogni:
saját adatuk:
This statistic shows the number of full-time workers in the United States. ... Monthly number of full-time employees in the United States from August 2015 to August 2016 ... a total number of 5.16 million people were 'separated' from their jobs

5160000 dolgozóx44569=(felkerekítve) 230 milliárd
ez összevetve a 20 trillióval 81000 / fő jön ki közel az éves átlagjövedelem kétszerese

a többi kisiskolás matek

kinél van a pénz

még a deriváltakat nem is tettem hozzá kkk
brühüyyy

jó kis izé? nemde?
@rdos: bocsi, hogy bele vau-vau! de! teng-nek egy kicsit olvass utána, érdemes! a fed ugye zömmel manipulatív pénzügyi bulikban érintett leginkább. viszont a zusa gazdaságának jelentős része a kínaiak kezében van, így vagy úgy.

csak afrikára vess egy pillantást, láthatod, hogy vadul "gyarmatosítja" kína. a munkaerő szokoccó, megtermelik azt, amit az egyke politikának "köszönhetően" kína nem bír... a nyersanyagokról nem is merek beszélni, amik a fekete kontinensen találhatóak...
@rdos:
elkapkodtam a munkanélküliek számát vettem a dolgozók száma:
US jobs and employment numbers from both the CES and CPS surveys through August 2016. ... December 2015, 143,146,000, 271K, 149,929,000, 485K .... an impact on the economy anyway, and the resulting higher rents are hurting many.

azaz kb 149000000-143000000 és akkor más a gyermek fekvése de még mindíg nem érthető a 20 trillió kinnlevőség

The Gross Domestic Product (GDP) in the United States was worth 17947 billion US dollars in 2015. The GDP value of the United States represents 28.95 ...

azaz még ez is több mint ezerszer kisebb mint a kintlevőségük

brühüyyy
kkk

és hogy képben legyél saját adatuk:
www.tradingeconomics.com/united-states/gdp-growth
@Rodeo36: Valamit piszokul nem értek. Ha a FED-nek van az a ménkű sok tartozása, azt ugyan miért osztod le az amik létszámára (csecsemőstül, nappapástól, mindenestül)? Magán bank(ok szövetsége, vagy ertéje, vagy káeftéje) mit érdekli ez az egyszeri amerikai polgárt? Egyáltalán, mi a köze hozzá? Megbuktatok? Sajnálom. Megbukott (szigorúan csak pénzügyileg) az egybesült államok? Sajnálom. Kitalálunk jobb pénzügyi rendszert. :-) Ti buktatók pedig ki vagytok rúgva. Mert elcsesztétek. Nem kicsit. Nagyon. Probléma megoldva. :-)

@nincs_itt: Afrikában (meg még sok helyen) nyomul Kína, ez nem vitás. Már ketten mondjátok (Rodi és Te) hogy a zusa már a kínaiaké. Holnap utána nézek. Ma már fáradt vagyok gépeléshez is érveléshez is.
@rdos: nem bonyolult ez, olvasd el az "Édes anyaföld" című regényt

AkwpVnPNYW5V

meglátod egy kicsit érthetőbb lesz kína is!!
@rdos:
mielőtt teljesen kiborúlsz?
az usa jogrendszere olyan bonyolúlt, hogy ők maguk sem értik de állandóan magyarázzák és bírósági döntésekkel operálnak ha sikerül meggyőzni az adott bírót akkor jó ha nem akkor lapoznak tovább

a FED és az állam (az AIPAC-ot ne hagyd ki) viszonya is egy iszony...hát még a magántőke és az állam viszonya az meg rémálom (nightmare) ezért van manapság az, hogy a mellékelt stat ból láccik csökkenő a gdp növekmény és ők csak aszt tuggyák nézni (én nem mert a gdp stagnálva is jó ha jól van leosztva de sohasincs jól leosztva azért kapitalista)

brühüyyy
kiborítottak a másik gyíkon?

pihizzél és lihegd ki magad
és számoljál

az egy jó kérdés számodra hogy az usa vagyona kiknek a kezében van és abból mennyi az usa entity???

ez egy eccerűke szám és azon lehet hanyattesni mikor meglátod emlékezz Offshore Johnny ra
@nincs_itt: Nekem ez kínai. :-) Erre gondoltál?

moly.hu/konyvek/pearl-s-buck-az-edes-anyafold

Ákom - bákom linkedre böngészőm tanácstalan. :-(

@Rodeo36: Kössz hogy aggódsz értem, de nem kell. Csak fáradt vagyok. Hogy az amik vagyonának mekkora hányada ofsór? Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy nagy. Vagy túlnyomóan nagy. Éppen idehaza sem másabb a helyzet. Ha nem rosszabb. :-( Bonyolult a rendszer? Itt se nem más. :-(

Valamit a pénzügyi rendszerrel csinálni kéne, mert ez az igencsak korlátozott fedezetű pénzügyi rendszer láthatóan vergődik (második éve negatív kamatok, miazmás ..). Tönkre fogja tenni a gazdaságot. :-(

Bitcoin?
@rdos:
a bitcoin-nak van egy betegsége (véres torka) nem tartozik senkihez azaz senki sem felelős érte ...a CHF mögött egy bástya szilárdságú gazdaság és pénzügyi rencer áll...és ami a legfontosabb két lábon áll a talajon...

ez sem az usd re sem az euro ra nem igaz (képzeld el ha eccerre mindenki akinek usd-je van eccerre benyújtaná a követelését arany nincs tehát árura az obamaki tökei is áruba lennének bocsátva, meg az AIPAC székháza ahol leszékelik a világot, meg trump towerek...)

ez a lényege a konvertibilitásnak ismételve önmagamat

brühüyyy
kkk
@rdos:
na belenéztem...ne olvasd el...olvasd el: Andrée Malreaux: AZ EMBER SORSA egy csodálatos magyar fordításban is hozzáférhető az író magasrangú diplomata is volt aki a kínai forradalom idején is Kínában élt de nagyon hosszú ideig és alapmű!!!!!!!!!! amit bármilyen usa író kínáról összeröfög aszt nem szabad elolvasni...keress rá kínai írók könyveire kezdve Kon Fú Che vel...de elemezd az I Ching rejtelmeit is többet megtucc mint egy seggfej amerikai picsa lihegéséből politiikai indíttatással

brühüyyy
kkk

felhívom a figyemed az I Ching #48 fejezetére az a társadalmi együttélés egyetlen leheccséges -5000 éves- felismerésének részletezése (lehet, hogy Kádár olvasta 1965-ben??? és Deng Hsziaó Ping nem?)
@rdos:
I Ching

a kínai ember pragmatikus, mint a tigris: ehető? igen, megfogjam? igen, tudok elég gyorsan futni, hogy lecsapjam egyetlen ütéssel? igen akkor rajta ha bármelyik kérdésre bizonytalan a válasz éhen marad a tigris...

a kínai ember is álmodik a hasish barlangokban de amikor kikerűl a sárba és a rizsföldekre akkor aranybányát keres és el kezd kitalálni megoldásokat és ki is próbálja (nem úgy mint british tudósok: elemezzük különféle testformák repülési képességét, és betáplálják a dongó adatait és kijön, hogy az ilyen test nem képes repűlni... amit elfelejtettek megkérdezni a dongót...ez kínai tudóssal vagy kováccsal nem fordúlhat elő)

brühüyyy
kkk
@rdos:
jaaaa és I Ching #48 tiszta matematika semmi több semmi kevesebb

de olyan messzemenő társadalmi következményei vannak, hogy egy birodalom progressziója függhet tőle és alkalmaszták

brühüyyy
kkk

ebből lettek a háztájival dúsított magyar tszcs-k mint világsiker...ellenőrizd le 1968>>>>>>>>>>>>>>
@nincs_itt: A hallgatást beleegyezésnek tekintem. :-) Kössz a linket.

@Rodeo36: Ez már vizilófálás lesz. Szerintem egy pénz esetében "csak" az a kérdés, hogy mennyire hisznek benne az azt használók. És ha hisznek, akkor akár a fekete tulipán hagymája is működhet pénzként. Ha jól tudom volt is rá példa, erről a hollandusokat kéne faggatni. :-)

Hogy Svájc, vagy É-Korea megalapozottabb gazdaság, és az ő pénze, szerintem ezen nem fogunk vitát nyitni. :-) Ettől, úgy általában meglehet lehetne még a CHF-nál is jobb pénzt csinálni. Mivel piszokul nem értek hozzá, ezért bátran ötleteltem pl. Bitcoin-al. :-)

Csak azért tartanám jó ötletnek, mert bemerevedett a "barter árfolyama" és egyébként is macerás specifikálni az árut. Két balta = egy juh (foximaxin meg ennyi volt a hogyé adja aranyom? az árfolyama). :-) Kő balta? Persze hogy kő! De nincs fél juhom! Na jó, vágjuk ketté a az egész juhodat! Jó. Nem bánom. De most látom ez nem is kőbalta, hanem bronzbalta! :-)

Ebből az ecceri debil példából is látszik, a pénznek van létjogosultsága, de nehogy már az eszköz (a pénz) legyen a cél!

Mondjuk Davosban felvetésemmel nem lennék népszerű. :-)
@rdos:
érdekelni fog de maximálisan egyetértek ezzel!!!!!!!!!!!!!!! a beszólásoddal... fekete tulipán hagymája...nem volt globalitás, ugye?

igen 1000x aláhúzva elfogaggyák jó nem fogaggyák nem jó...
de amikor egy olyan NATO és usa hadsereg áll a wcpapír megett akkor meggondolandó???

eccer majd "folytassuk" addig is (továbbra is) ajánlom figyelmedbe I Ching #48-at és annak következményeit manapság!!!!!!!!!!!!!!!!! deriválj...ugye kell hozzá némi jó pia de egyébként megy?

brühüyyy
kkk
@rdos:
www.youtube.com/watch?v=gzYNTK1miF4
és értsd meg
talán sikerűl
ezek azm előadók zseniálisak
brühüyyy
kkk
@rdos: arra bizony, az ákombákomért meg elnézést... valamit elbaxarintottam...
..."..Rogán: paraszt vagyok, paraszt vagyok, parasztnak születtem.."

világos...EZ VAN ....

mi ezzel a probléma ??
@Rodeo36: Érdekes amit mondasz. A NATO - na jó a zusa hadserege erős? Az. A mögötte álló pénz ezért erős. Logikus a felvetésed.

Már most a bitcoin és a mögötte álló blokklánc technika ha lehet még erősebb. Szó szerint fát lehet vágni a hátán és ha jól rémlik ennek ellenére tíz percenként utal az egész Földön. :-)

A "hátán favágás" alatt hacker támadást (azok milliárdjait) gondolj. Egyiknek sem sikerült véglegesen elrontani a rendszert (hiba tűrő és önjavító naplófőkönyv vagy bankszámla pénz, vagy mi). :-) Pár év sikertelen feltörési próbálkozás után a bankok rájöttek, hogy biza nekik is jó lenne ez a technika (a blokklánc). :-) Mondjuk ezzel egy rakás dolog plusz ember feleslegessé válik a bankokban, de a trend már most is ez, legfeljebb gyorsabb lesz az átállás. :-)
@skribler200: az, hogy ez is hazugság. semmi köze a parasztokhoz, mert ő egy köztörvényes bűnöző.
@taga20: sztem peniglen paraszt.../ vö. Hofi /
@rdos:
izgis ez a bitcoin (azaz levédiabasznádiúl bitesfillér) ez kezd valamim olyanná válni, mint a felhő a neten... oda sem lehet behackolni és ha igen akkó' meg minek? de és maraggyunk a de nél??? kell egy fedezet? vagy ha nem???

majd kiderűl én magam érdeklődéssel figyelem de inkább a Jüan-t

mert az szétbombáza a NATO-t....is... kkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Rodeo36: Miért? Most mi a fedezet? Alig pár százalék. :-(

Kína mire lesz képes? 36. éve Japán eszement növekedéssel száguldott, aztán jött az ingatlanlufijuk. Azóta szédelegnek és szinte csak oldalaznak. Németország (a nagyobbik) szintén ekkoriban hasított szépen, aztán jöttek az osszik. Újabban vagy 2. éve muzulmánok is szép számban. :-(

Kína fellazításához - fellázításához is van pár eszköz. Ujgurok, tibetiek, egykézés miatt asszony nélkül maradó gyenge 25 milla férfiember, bizonyos félelmek a kínai állam adatszolgáltatásainak megbízhatóságát illetően, ingatlan lufijuk is szépen dagad (egész városokat húztak fel, ha a fél fülem jól hallotta). Némi intézményesült korrupcióról is hallani. Szóval sok eszköz - esély van Kína egyensúlyának kibillentésére. :-( És a "klasszikus háborús megoldásról" még nem is beszéltem (pár befagyott konfliktust kijegelve és bele nem folyva már lehet kavarni rendesen).

Egy valamiben lehetne bízni Kjna min 5 ezer éve kultúra (az amik "csak" kétszáz++), csak ebből a kultúrális forradalom alatt nem sok minden maradt meg nekik. :-(
@Rodeo36: @rdos:
Most szólok, sétáljatok el a témával, vitassátok meg szépen négyszemközt
@rdos: szerbusz zsuzsi
evezz tovább én is iszok jófajták a spanyol borok
nem írok nem olvasok levédiabasznádi vagyok

csók puszi

brühüyyy
kkk

mi mást kívánsz?nem szopok
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
szerbusz zsuzsi
evezz tovább én is iszok jófajták a spanyol borok
nem írok nem olvasok levédiabasznádi vagyok

csók puszi

brühüyyy
kkk

mi mást kívánsz?nem szopok
süti beállítások módosítása