Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/a-kirugott-kantor-szerint-balog-zoltan-a-penzek-megszerzesevel-kovezte-ki-sajat-... (2024.04.24. 09:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.12.31. 11:40 Fabius

2015: a félelem éve

Az idei tagadhatatlanul Orbán éve volt. Nincs mese, el kell ismerni akkor is, ha még oly gusztustalanra sikeredett is feltámadása, hogy rettegésből és idegengyűlöletből épített pilléreket hozzá.

Az év eleje még kitiltási botránytól és útdíjkáosztól volt hangos. Majd jött SzörnyetegLajos, vele a G-nap, és nehéz lett volna megjósolni, a felrúgott geciputtony hullámai kit hogyan sodornak el. Ha ez nem lett volna elég, akkor kiderült, hogy a Kusza Szem elnökölte jegybank orra előtt tízmilliárdokkal sétáltak el kormány és focializmus kompatibilis brókerek, az ügyfelek meg akkorát buktak, mint kádéenpés magáncsőd a való élet tesztjén. Lett vasárnapi zárva tartás és baszódjál meg KDNP, nem lett viszont semmi más. Ellenzék mintha nem is létezett volna.

Ekkor jött Ibizai Mámorban Szipogó és kitalálta a tutit: építsünk arra amire a magyaroknál fixen lehet: a félelemre és idegengyűlöletre.

A nép, ami a pirézeket is gyűlöli meg azt hozta üzembiztosan amit vártak tőle: félteni kezdte a zsebét, viszonylagos jólétét, kultúráját és vallását. Amiket amúgy nem túl sokat gyakorol, de annál jobban félt, ha megjelennek határain a migráncsok. Akik illegálisak. Potenciális vírushordozók. Látens terroristák, szarnak, szülnek és szemetelnek. Határállomást ostromolnak és nőket pocsíkolnak amerre járnak. Szorgos népünk félni fog! - mondotta SzippÁrpád, és milyen igaza lett.

A befosástól nem jutott idő és nem maradt energia semmi másra.

Matolcsy úgy vesz szállodát a jegybank pénzéből, mint más kerti szerszámost a Praktikerben? Semmi gond, szorgos népünk épp azon izgul, időre elkészül-e a gyodálatos műszaki határzár. A Horváth András dossziéval nem történik semmi, a kitiltási botrány üggyel meg csak a maszatolás van? De Viktor hogy megmondta a kurva labancoknak meg horvátoknak a tutit! Földmutyi, újabb dohánymutyi, rohadó egészségügy? Jó, oké, de lehet menni aláírni a migráncs kvóta miatt, a sorállás után meg kinek van ereje piszlicsáré baszokkal törődni?

Ehhez képest sovány vigasz, hogy volt azért közösségi finanszírozású plakátkampány és néhány tucat olyan honfitársunk is, akik pl ételt, takarót vittek a menekülteknek. 2016 kérdései, hogy lesz-e ilyenből több, és alakul-e valami koherens társaság, ami a rendszer komolyan vehető ellenzékének látszik majd? Meglátjuk, jövőre, veletek, ugyanitt!

BÚÉK!

 

593 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr758215882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A sok ökörség és mérhetetlen baromság között, 2015-ben volt egyetlen húzás, amit helyesen lépett meg Viktor, (határzár) miközben több dolog, ami hozzá kapcsolódott szintén egetverő baromságnak bizonyult. (plakátkampány, nemzeti konzultáció, stb.)
Most ugye ebben lubickol, de ez bőven nem lesz elég neki 2018-ig. :)
Ami pedig a komolyan vehető ellenzéket illeti, sok választás nem nagyon látszik.

hvg.hu/itthon/20151231_Szazadveg_szubkulturava_sullyedt_a_balold
"Földmutyi, újabb dohánymutyi, rohadó egészségügy?" csak mert érintett vagyok respect a szociális, a tanügyi, a kulturális ágazat dolgozóinak, valamint a közmunkásoknak is. tagát kihagytam, mert teljesen különszoba.
@parti_giano: Isten áldja az egészségügyiseket is! :) Sok erőt és kitartást nekik 2016-ra
@parti_giano: de remélem, nem a 101-es szoba!

na megyek felrakok az ablakpárkányt, hogy valami értelmes dolgot is csináljak:)
@Gábris szomszéd:

Isten áldjon meg minden embert, akik lehetetlen körülmények között tisztességesen végzik munkájukat, mintha egy normális országban élnének.
Mindazokat, akik a farkastörvények és erkölcsi züllöttség közepette megőrzik tartásukat.
@Eszter jött: köszönöm ezeket a gyönyörű szavakat, ez erőt ad nekem 2016-ra:)))
Isten áldja meg azokat a tisztességes, böcsületes magyar embereket, akik az ellenzéket fogják alkotni, megdöntendő ezt a mostanit.
Isten áldja Mindannyiótokat!
@taga20:

Backi taga! Jó, hogy vagy!
Visszarángatsz a valóságba, mielőtt még térdig hordanám nyállal a blogot. )))
Meg isten áldjon meg engem is, aki derűs józansággal szemlél benneteket. Ámen
@Imola Helyesi:

Megyek, iszom egyet. Hátha aztán meglátom benned a derűt vagy a józanságot.)))
Bocs: Isten, így kell írni
Azért arra nagyon kiváncsi lennék, hogyan jön össze a fejekben, hogy alig 2000 menekült befogadása hatalmas terror veszélyt jelent kishazánknak, de egy olimpia megrendezése a biztonságos nírvána. A megfelelő szolgálatok nem tudnak átvilágitani és kellő ideig monitorozni keveseket, de majd plusz kétmillió látogatot lekezelnek? Eddig csak a térképek hátsó függelék rovatában találták meg Magyarországot a terroristák, kis tulzással, most azonban elkerüli figyelmüket egy kis ingyen reklám kb. 120 ország jelenlétében.? Nyilván egy német-francia focimeccset érdekesebb Párizsban. Itt amugy sem lesznek franciák, németek, amerikaiak,..oroszok,....izraeli,......iráni síita,kurd, stb., sportolók.
@Imola Helyesi: muhahaha... Végén csattan az ostor! Sikerült az év legnagyobb viccét elsütnöd!
@Eszter jött: vigyázz, me jönnek majd a lavóros arcok:)

azé látom, mamá túl csordul a jókedved, me neked is karácsony van:))
@Imola Helyesi: nem úgy kell írni, hogy orbángecivitya?
csak szólok, hogy nehogy bajod legyen belőle:)))
így igaz :((

feladat : A SAJÁT SORSUNKAT KELL KÉZBEVENNI !!!

aki erre -valamiért..pl..mert hülye ..répaiq-s..- képtelen dögöjjön bele :((
A szegény magyarok mindenkit gyűlölnek, csak, aki a szegénységükről tehet azt nem.
Csak úgy mellékesen elrebegem, hogy 11 óra körül az MNB hivatalosan lezárta a devizaközepet, utána rögvest akkorát gyengült a forint, mint a Klicsko gyerek. Sok pénzbe kerülhetett az szokásos év végi trükk, de ez még kevés kozmetikum az az adósság csökkentéséhez. Jöhet a MOL! Hitvány hazug banda!
Figyelem!

Aki ma nem a helynek és az időnek megfelelően viselkedik, őt/őket szívlapáttal fejbevágva, elásom a kertem végibe!....kkkk
@vitéz Vályogházhy Pocista: még nincs vége a napnak, még benézhet írógép, batyu, macisajt, és még sokan a naptárból:)))
@evasanyoca: csókolom, valami brossurát ki kéne raknia naccságának, csak a mihez tartás végett:)

me valakinek kibaszott korrupció, ami itt van, valakinek meg kormánypolitika.

csak ezé:)))
@vitéz Vályogházhy Pocista: rég láttam a barmát. lehet, hogy azerbajdzsánban baltaügyi attasé lett belőle:)))
@Imola Helyesi: úgy van, téged is áldjon meg, ha már minket megáldott veled. kívánom neked, hogy érjél el fejlődést a versfarigcsálásban.
@evasanyoca: milyen a kilátás a kert végibűl? meg mennyi hely van?
Muszlim motorosbandát tartóztatott le a belga rendőrség

hvg.hu/vilag/20151231_Orizetbe_vettek_egy_ujabb_gyanusitottat_B

még megérem, hogy viszonzásképpen tevés liberális kommandók árasztják el atlantiszt.
@taga20:

Leginkább valamiféle szentimentális hangulatba kerültem. Tegnap este összeültünk, a trónörökös bemutatta szerelmét. Gyönyörködtem a fiatalokban. Aztán eszembe jutottak a szüleim, mennyit tettek azért, hogy fedél legyen a fejünk felett és kenyér a kezünkben. Aztán az ő szüleik. Micsoda kegyetlen éveket kellett átvészelniük. Mennyi nélkülözés árán nevelték, taníttatták gyerekeiket minden zokszó nélkül.
Hálát adtam, azoknak, akik már nincsenek velünk, megöleltem azokat, akik körülöttem voltak.
Arra gondoltam, ez az én örökségem.
Ha legalább fele részben megteszem azt, amit az előttem járók, elégedett lehetek magammal.
Nem lesz kis feladat, magasra tették a mércét.
@parti_giano:

kikapcsolom a gépem, mert az Atlanti óceán medréből is kicsordulnának az érzelmeim. ))))
@Eszter jött: én próbálok küzdeni a szentimentalizmus ellen jóféle szlovák és cseh sörökkel. ha nagyon belehúzok, akkor az a veszély fenyeget, hagy szentimentalizmus helyett szenilis leszek, no de harcra fel!
@parti_giano:
rálátok a Dunára.....arany partizánom, ha jönni akarsz, neked csinálok még helyet, majd a volt férjeim összébhúzódnak kicsinyt....:))
@parti_giano: hát ez smile nélkül nem annyira viccos....de az állat gyönyörű!
@evasanyoca: na ja, előttem van, hogy húzod a szemöldöködet a kommentemre. semmi szmájli, smucig vagyok.
@taga20:én, amit ma kirakok, az egy nagy tál kocsonya, egy üveg sztolicsnaja meg 5 doboz sör.....a munka majd 2-ától....kkkkkkkk
@parti_giano: akkor meghívlak egy körre, mit iszol?
@parti_giano: van......asör, abor, apálinka.....nem választani kell, csak szolidan végiginni...kkkkkkkkkk
@evasanyoca: nu, akkor a tagának egy agri-kólát (mert gyerek még), nekem meg gyühet valami alkohol.
@parti_giano: nyisd az ablakod, taganak küldtem egy olyan kólapancsot, neked meg egy 65 %-os szilvóriumot, ha megfelel, ha nem szójjá, küldök utána némi sztolicsnaját....kkkkk
@parti_giano: kieg. (taga gyerek még, és hát a modora khmmm...)

az már volt, hogy múltkor bemegyek a kocsmába tagával, oszt mondom a csaposnak:

- adjál valami gömbszörpöt nekem, a gyereknek meg valami sóslófaszt.
@Imola Helyesi: Meg engem is, aki kitartóan terelgetlek a jó felé. :)
@Imola Helyesi:

-Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Vesd meg őt!

-Aki nem tud, és tudja, hogy nem tud, az egyszerű lélek. Tanítsd őt!

-Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel őt!

Imo, hova tartozni te? Eeeeső? :-)
Aki tud, és tudja, hogy tud, az bölcs. Kövesd őt!
@Fabius: @Gábris szomszéd: @parti_giano: @taga20: @Eszter jött: @evasanyoca: @Imola Helyesi: @vitéz Vályogházhy Pocista: @skribler200: @Doberdo:

no meg akik már kocsonya/pezsgő/bálygli és egyéb kómákban fetrengve, nem merték idetolni a pof... biciglilyüket, meg akiket kifelejtettem:

Boldog és egészséges újabb évet kívánok az egész társaságnak!

és ne felejcsétek el, hogy a "blog" NEM kocsma! hogy nyitásra ott legyünk és a zegész napot ott tőccsük!
@Eszter jött: szépeket írsz. bírom az ilyen életképeket, amióta öregszem. néha filmeket is megkönnyezek.

de! öregapád volt a legnagyobb arc a családodban:)))
@húzzad neki shakespeare: az elsőre szavaznék, vesd meg az ágyat, oszt húzzad (és vonjad) imolának.
@evasanyoca: tagának ne kűggyé má semmit! tennap óta 4kézláb közlekedik és aszt állíccsa, hogy a szegőlécet javíccsa!
@taga20: ne sírjá a szósz parkon!
@nincs_itt: köszönöm, és viszont kívánom!!!
@parti_giano: jájáj, válcsá alkoholmentesre, me nagyon be fogsz seggelni éjfélre, asztán tolhatlak haza talicskával, kezedben egy sztolicsnajával:))
@nincs_itt: akkor meg mán mindeggyis, hogy mennyitől áll fejre, nem? titokban tettem rumot akólájába, mert partizán csak kólát engedélyezett neki, de ne mondd meg senkinek....kkkkkkkkkk
@nincs_itt: haver, most dobtam fel az ablakpárkányt, ki is húztam az asszonnyal a fúgát:))
@taga20: hát az akkor már csak az üvege lesz.....kkkkkk
@taga20: érdekesen hívjátok, ezt még nem ismertem...kkkkkkkkkkk
@evasanyoca: rossz aki rosszra gondol!:))

sziloval csináltuk, meg kinyomópisztollyal:))!
@taga20: el is kaptad??? a zasszony + a tokkáta és fúgálya az meg a ti dolgotok!

ne dógozzá má', majd jövőre! igyá szépen és NE vedellyé!
@taga20: akkor én biztos nem vagyok rossz, mert én arra a jóra gondolok, ahol a szilo a nőnemű, a kinyomópisztoly meg.....nomen est omen....kkkkkkkkkkkkk
@taga20: akkor én biztos nem vagyok rossz, mert én arra a jóra gondolok, ahol a szilo a nőnemű, a kinyomópisztoly meg.....nomen est omen....kkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: gyanús vagy te! ahányszor iszol, mi látunk kettőt!
@nincs_itt: nem, te sekélyes autóipari közmunkás!
hanem, pl. a sommersbyn.
@taga20: "PFUJ tiszta pornográfia":D
endresy.blogspot.co.uk/2015/12/kurva-anyjat-kormanyzati.html

A részleges cérnaszakadásért bocs.
Szemetek.
S Kenny-nek ehhez semmi köze.
@taga20: számmerszbáj? te ilyeneket nézel?
irigyellek!
én elakadtam itt : hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gok_arca:_Baraka
@ornagy50: kicsi katonám! megörvendeztettél azzal a videjóval merci!!!
@ornagy50: virág evtárs, ne legyen má ilyen szigorú! mi még fiatalok vagyunk:))
@taga20: dumagép, te csak tologad az ablakpárkányt. ezek szerint a kaucsukalapú izékre gerjedsz.

@nincs_itt: hallod?! kifelé a rágóval, mert ez nem néz se istent, se embert.
@taga20: én meg ezeken hatódom meg:

The Shawshank Redemption, The Green Mile
@parti_giano: mivan?mivan?mivan?mivan?mivan?
@evasanyoca: Elolvasám ezetett megelőző izenetedet is.
Nincs mit!!!
A magam részéről valah már jó pár "meglepetésben"
részem!!!
Na de EZ!!!
@GeoCracker: igazad van. de mondják, hogy a mentőszolgálat annyiból áll ilyenkor, hogy a szívbetegeknek matolcsy képét mutogatják. ezért óvatosabban.
@nincs_itt: abba sok pofázás nincs, nem kell sokat erőlködni, csak nézni kell, mint a képregényeket:))

küldök is egyet:))

anyulontul.blog.hu/2015/12/27/mz_5627
@taga20: Linder mikó érkezik???:)
@taga20: de amitől zokogni is tudok, annyira méjenszántó:

www.youtube.com/watch?v=I16020r--oM
@Imola Helyesi:

Tisztánlátásod hagy némi kívánnivalót maga után!!!

A Fideszes-döbrögik az adófizetők pénzéből már dupla adag oligarchát stafíroztak ki, privatizálják a közös földkincsünket, közben semmit sem éreznek vállalhatatlannak: sem a nőkkel szembeni viselkedésüket, sem az urizálást, sem a kivagyiságot, sem az ibizai kicsapongást.
Az ipari méretű korrupció hazánk életerejét szívja ki és elviszi a forrásokat onnan, ahol keservesen hiányoznak.
A Rogán-félék szarért-húgyért játszottak át több ezer értékes belvárosi ingatlant a haveroknak, ugyanakkor, a másik oldalon a Matolcsyék csillagászati árakon vásárolnak ezek helyett másikat ugyanott.

A Fidesz-KDNP mostanra a fejlett Magyarország pestise lett!
@nincs_itt: na most tagát tekintve mindegy, szilikon:műgumi=nő:műnő. nemdenem?
@parti_giano: ennyire "mélyen" nem ismerem a zízlésit a mókusnak! de a zaránypártot fenntartod?
@húzzad neki shakespeare: drááága sékszpírunk!
biza ez a csapat, megerősítve a dzsobbikkal többet ártott mo.-nak, mint a sok háború meg ilyen-olyan "dúlások"(felszaba-, tatár, török stb).
de cserébe legalább láthattyúk, hogy szemben nincs semmi!
@ornagy50: azt irtam, hogy amikor nyugodtan egyedül leszek, akkor nézem meg, valamit rosszul mondtam? nem értelek.
@nincs_itt: nem! elbactam. kaucsuk:műgumi (szilikon)=nő:guminő. francba a csipás sasszemeiddel.
@parti_giano: meg tetszhalottaknak. hogy ne teszelegjenek :-)

Amugy a kétmillás (na jó, már csak 1,8 körül) fővárosban a 4 mentőautóval növelt ügyelet miatt jobb is, ha mindenki vigyázz. Mert a mentő csak akkor lesz ott, ahol a beteg, ha éppen ott kap defektet.
@parti_giano: hát ugyi kinek a pap, kinek a paplan!
@GeoCracker: ne aggóggyá, itten bájernba is szótak, hogy lassabban ér ki a mentő, mer' kevés lesz az ügyeletes! de!
mivel a helikopter gyorsabb is meg ócsóbb is, ezért asztat kűdenek!
@ornagy50: a hathúszas mezőgazdasági helikopterrel:))
@GeoCracker:
.
Miért kapna egy beteg defektet? Nincs elég baja?
A ballibsik tízparancsolata:

1. A Fidesz lop, csal, hazudik!
2. Orbán fasiszta, náci, nyilas, antzidemokrata, rasszista,....
3. Magyarországon nincs sajtószabadság!
4. ......mutyi! (a ballibsi firkászok által bármi behelyettesíthető)
5. Korrupció, korrupció, korrupció!
6. Gyermekéhezés
7. Oktatás
8. Egészségügy
9. Kivándorlás
10. Aki pedig ezeket kétségbe vonja (mint Hiller, Konrád, Paul Lendvai, stb) az is náci, fasiszta, nyilas.....

Ennyike!
(sajnálom, hogy nem lettem ballibsi firkász.... ezeket kellene permutálni és máris milliomos lehetnék....)
@nincs_itt:

Igen, a butaság a veszélyes és egyben átok is.
@evasanyoca: A "magam részéről"-ben LOSONCZI-RÓL
körmölök!!!:)))
@ulpius66: de mivel a permutációról máig azt gondolod, hogy valami gyermek betegség...
maradtál nem túl bonyolult ogv hívő.

semmi gond, azzal, hogy összefoglaltad a fidesz+kdnp "országlását", de legalább azt észre vehetnéd, hogy kivételesen igazat írtál!
@parti_giano: azé látom a guminő szakértő brigád odateszi magát:))
A félelem nemcsak 2015-öt kerítette hatalmába, hanem már jó előre ráakaszkodott 2016-ra is.

A karácsonyi menü 'gusztusus' képét megosztó nővért

rövid úton kirúgták az

E G R I M A R K H O T F E R E N C K Ó R H Á Z-ból.

A kórház vezetősége az alábbi egyedek összessége:

Vezetőség
Helye: 3300 EGER Széchenyi út 27-29.

Titkárság:
Helye: I.emelet

Dr. Tóth Ildikó mb. főigazgató
Tel: 36/410-313
e-mail: titkar@mfkh.hu

Dr. Szívós János mb. Orvos igazgató
Tel: 36/410-313
e-mail: titkar@mfkh.hu

Dr. Prokaj Rudolf Jogtanácsos
Tel: 36/411-444/2559
e-mail: prokaj@mfkh.hu

Földszint:

Nagy Mária mb. gazdasági igazgató
Tel: 36/412-907
e-mail: gazdig@mfkh.hu

Dr. Thummererné Rebicsek Rita mb. Ápolási igazgató
Tel: 36/411-018
e-mail: apig@mfkh.hu

Ezeknek mit kellene kívánni a következő évre?

Az igazgatónőn nem csodálkozok, rémtörténetek keringenek arról, mekkora fideszribanc.

Ellenben úgy látom a vezetőségben van egy sportember is -dr. Szívós- most, visszavonulva még megmutathatná, sportember maradt vagy valami más.

www.mfkh.hu/index.php?did=122

az alábbi munkakörökbe keresnek

önálló vélemény nélküli, szolgalelkű munkavállalókat

az EGRI MARKHOT FERENC KÓRHÁZBA:

Közbeszerzési referens munkatárs
Jogi asszisztens munkatárs
Belsőellenőr munkatárs
Radiológus szakorvos
Traumatológia szakorvos, vagy szakorvosjelölt
Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos
Bőrgyógyász szakorvos
Kardiológus szakorvos
Invazív Mátrix Traumatológia Profil osztályvezető főorvos
Terapeuta munkakör betöltése
Rezidensi álláshelyek
Nefrológus szakorvos munkakör
Logopédus munkakör betöltése
Epidemiológus munkakör betöltése
Vezető főorvosi beosztású munkakör betöltése, a Sürgősségi Betegellátó Osztályon
Urológus vagy urológus szakorvosjelölt
Anaestheziológia-intenzív terápia szakorvos, vagy szakorvosjelölt
Belgyógyász szakorvos vagy belgyógyász szakorvosjelölt
Oxyológia és sürgősségi orvostan szakorvos vagy szakorvosjelölt
@taga20: Fél hétkór mááá MAX leszel???:))))
@taga20: csak próbálunk felnőni hozzád! taníccsá méég!
@jaegtoer: röviden:
kersünk egy komplett kórházat! jelentkezni a következő jeligére: "orbán az isten"
@ulpius66:
.
Igyál kevesebbet, vagy drog helyett szedjél hóvirágot. Az sem olcsó.

A parancsolat jó esetben valami tanács, hogy mit kell csinálni.
Például:
"Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik."
"Ne vedd fel az Örökkévaló nevét hiába(valóságra)"

Amit te idehánytál, az a valóság, csak te nem látod.
Bátor vagy, mint a cigány lova.
@nincs_itt: azért ami ott van, nem aggódok. ami itt van, azért meg hiába.

@dr. jenőke (jenőke): Itt? miért pont ő ne?
@parti_giano:

Egy embernek, hogy megImolásodjon nem kell feltétlenül butának és műveletlennek lennie. Elég, ha csak gyenge jellem és könnyen befolyásolható.

index.hu/kulfold/2015/12/30/robbantast_terveztek_londonban_eletfogytiglant_kaptak/

Érdemes elolvasni azt a pár sort, amit a női elítéltről írnak. :-(
@jaegtoer: és tudod mi lesz a legszebb? ha idővel összedől az egészségügy és az ilyen ebola meg ulpius66 féle férgek, gecivitya útmutatásai alapján rátolják az eura, az amcsikra, sorosra, és lesz egymilla debil, aki mellette áll.

azé a lengyelekre kíváncsi leszek, me náluk is elindult ez a barom rendszer.
@nincs_itt: ingyen nem, me megszól rodeo:))
@ulpius66:rendben, te leszel az első a kertemben!
@jaegtoer: azért az ápolási igazgató, bizonyos thummererné, közvetlen főnök, netán borászfeleség. hogy bacná meg a tiffán zsóti.
@ulpius66: és miért nem lettél ballibsi firkász? pedig ahogy mondod most milliomos lehetnél...nemilyenkor kell ám sírni,hogy a rohadt multik..
@parti_giano: cs

Nincs annak se férje se ura, csak a pártjának él, övék a teste-lelke. :-)))
@húzzad neki shakespeare: igen,sajnos vannak gyenge jellemek..de vannak erősek is. róluk kevés szó esik
@ornagy50:te ezt irtad:
ornagy50 2015.12.30. 21:20:02
@evasanyoca: Ha valami"megér egy misét"akkor"EZ"az!!!
http://www.atv.hu/videok/video-20151119-friderikusz-2015-11-18
ezt válaszoltam:
evasanyoca 2015.12.30. 21:39:26
@ornagy50: most csak az elejébe hallgattam bele, majd, ha már egyedül leszek akkor nyugodtan végignézem.....napok óta nem jártam a gyíkon, most veletek akarok kis időt eltölteni.....
@nincs_itt: Neked is Glückliches neues Jahr! :)
@húzzad neki shakespeare: "se férje se ura "
A "G"-re hajt?:)
@PeniValdes: rólam azé elég sok szó esik:)))
@evasanyoca: én a mai kommentedre vállazúltam:)))
@taga20: ja,de most kivételesen nem rád gondoltunk
@evasanyoca:"most veletek akarok kis időt eltölteni....."

a btk szeint:fenyegetés: eltérő rendelkezés hiányában súlyos hátrány kilátásba helyezése, amely alkalmas arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen;

és bűntethető.

megint komolyan veszel?
@ornagy50: arra, amiben megírtam, mennyire tetszett a műsor? akkor mi lepett téged meg annyira?
@parti_giano: én már nem tudok akkora lángot hányni, max. cigigyujtáshoz elég, így a fenyegetésem is csak babaalsóproduktum.....te egy rosszéletű csibész vagy!!!...kkkkkkkk
@parti_giano: ánulu remélem nézed az ertéelen ánulut?:))
@evasanyoca: LOSONCZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@PeniValdes: bendegúz, belőletek mennyi van?:))
@taga20: most értek partot. puffin lekvárból főzött kerítésszaggatót a beledbe.
Minden kedves kommentelő társamnak és a blog olvasóinak

Boldog Új Évet kívánok szeretettel
@ornagy50:
oké, azt értettem, de mi lepett meg benne, én korábban nem ismertem, rendszerseggnyaló volt, áruló, ellenálló, partizán..mi lepett meg benne?
@ornagy50:
oké, azt értettem, de mi lepett meg benne, én korábban nem ismertem, rendszerseggnyaló volt, áruló, ellenálló, partizán..mi lepett meg benne?
@ornagy50:
oké, azt értettem, de mi lepett meg benne, én korábban nem ismertem, rendszerseggnyaló volt, áruló, ellenálló, partizán..mi lepett meg benne?
@parti_giano: a papagáj legyen a társalkodónőd!:))
@taga20: sokan vagyunk,ésmindenhol ott vagyunk:)
@Mariann19: viszont kívánom kedves Családoddal együtt!
@evasanyoca: remélem 2016-ban nem háromszor nyomod, me rögtön alkoholmérgezésbe fogok belehalni:)
@Mariann19: üdvvlözlöm mr. rezignáltat. sok türelmet neki jövőre is.
@PeniValdes: a kövér legyen a férfiideálod, hugi!:))
@Mariann19: aki legközelebb búékot kíván, aszt megátkozom, vagy ráuszítom ebolát:))
@parti_giano: lavór!:))) nem vágsz át!
@evasanyoca: NA,de most már utoljára!:)
Az ESZE!Az ÉRTELME!És nem utolsó sorban az
igazsága!
@parti_giano: haver, bakker most jöttem rá! te vagy a varázsló:))
@ornagy50: még mindig azon töröm a fejem, hogy csak nem te is abba a csoportba tartozol, akik meglátják, hogy ráncos az arcom, ősz a hajam, tehát csak valami hülye vén tyúk lehetek? miért lepett meg téged, hogy egy 87 éves ember, nő, aki egész életét élte, nyitott szemmel, okosan, értelmesen, tele szívvel, lélekkel, pedig gáncsolták, bántották, letaposták...és ő mégis mindig fel tudott állni, és szeretni tud, mind a mai napig....szóval, őrnagyom, őszintén: nem vártál ennyire tiszta beszédet egy magamfajta véntől?...kkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:
"Üdvözlöm mr. Rezignáltat és sok türelmet neki jövőre is."
Én meg azért is ragyogni fogok jövőre, még mellette is!
Hi-hi-hi
@taga20:
"Aki legközelebb búékot kíván..."
Nemhogy örülnél neki tökfej!
@taga20: igen láttam mostanában, hogy sokaknak sikerült a duplázás, és én nem akarok beleolvadni az unalmas duplába, eljön majd az az idő is, amikor csak egy komment lesz, de az 645-ször....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20: hallod, ezek a kalózok egy az egyben a rúdtáncos jobbikosok.
@evasanyoca:
Köszönöm Éva!
Talán megyek én is egy kis gin-tonikra, hogy felturbózzam magam az estére, mert jelenleg épp testben, épp, hogy élek.
@evasanyoca: Nagyon fájlalom de ritka mint a "fehér
holló"!!!:(
@parti_giano: ez most kámingáut volt? összejártok?:)))
@taga20: nem, csak abból a fotóból indultam ki, amit a múltkori bulidról küldtél.
@evasanyoca: ez kicsit fityeszesre sikerült, miko büszkék vagyunk a böszmeségünkre:))
@parti_giano: melyikről haver? szerintem keversz a tükörrel:))
@taga20: "aki legközelebb búékot kíván, aszt megátkozom, vagy ráuszítom ebolát:))"

Igy megfelel? BÚ(kj)ÉK.
@taga20: mivel én régebben vagyok böszme, mint ahogyan van a fidesz, ezért ők a hamisító utánzók...kkkk
@ornagy50:én annak örülök, hogy van...tudod, félig üres a bögre, vagy félig tele........jó, hogy még él, nagy veszteség lesz, ha elmegy, álomszerű volt látni gyönyörű mosolyát, csillogó nézését, válaszékos beszédét élvezet volt hallgatni, a megpróbáltatások megerősítették, de nem lett kemény kőszívű, ahogy édesanyám mondta mindig, az igazi természet öregségedre kiül az arcodra, hát igen, én ilyen gyönyörű idős hölgyet még nem láttam......egy élmény volt!
@Mariann19: én tul vagyok némi vodka-kúrán...most akkor koccintok a te egészségedre - mitől vagy punnyadt?
@jaegtoer:

ha jól számoltam, ha csak egy orvos kerestetik a felsorolt szakmánként, az is 12 db. De radiológusból konkrétan tudom, hogy több kell, mint egy, legutóbb hatan hagyták ott a radiológiát, nem mind önként. Egyszerre!! Az igazgató főorvos persze megnyugtatott mindenkit, hogy van elég radiológus. Ezek szerint azért kéne.

Mi lett abból a kórházból, édes istenem...

De Alfrédnak is (a megyei kamara elnöke) kukoricacsutka a seggébe, a nagy kórházvédelemmel, aminek ő volt a lelke, indult meg a hanyatlás. Onnan lefelé, utóbbi két évben szabadeséssel.
@húzzad neki shakespeare:
Seggpír, miért nem a koponyáddal foglalkozol, miért velem? Tudod, enni vagy nem inni.
Ezentúl koponyányimonyóknak foglak hívni.
@evasanyoca:
Most akkor koccintok a te egészségedre."
Mi is koccintottunk Mr-rel egy negyed órája.
Olyan szép kommunista színem lett, piros és pozsga.
Felszabadultam.
Nu, beevett a fene egy másik rühes fideszpatkányt. Illetve valamelyik öreg retkes újabb nickkel. 2013-ban reggelt, de csak idén augusztus óta aktiv. Úgy látszik, erősiteni kellett.
@Mariann19: pedig nincs is április 4.....kkkk
én csak az első pohártól szoktam kivörösödni, a többi szépen lassan meg az uborkák.......kkk
@DarthVader:
Reggelt, szép magyar szó. Jó estét!
Nagy,szeretettel a 'gyíkra járóknak:))

www.youtube.com/watch?v=NBuOfD-M8DY

'háááát drágáim..1993...1993...:(
............
www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM
@evasanyoca:
Jó, akkor legyen uborka is, hogy tisztább fejjel várjuk az éjfélt.
Mert akkor dübörögni akarok!
Most hallottam a rádióban, hogy csináljunk csatazajt, mert azzal űzzük el a Gonoszt.
Nekünk meg van ilyen.
@Imola Helyesi: mi van ebola? talált süllyett? asztán nyelvtan náciskocc?

pont te?? ugatod eszt a nyomorult magyar nyelvet:))))
Tudtátok, hogy Olvasztó Imre 47 évesen öngyilkos lett?
@Imola Helyesi: kösz, hogy fígyelmesztettél, legközelebb, ako szólj, ha te.
@Imola Helyesi:
.
Miért tartottad ezt a kérdést most, december 31. napján fontosnak?
@dr. jenőke (jenőke):
Most nézem a filmet, és nem tudtam, azért. De nem lógok ki innen egyáltalán, alkalmazkodok a blog nagyeszűihez.
@Imola Helyesi:

2013-ban.

tájékozott lehetsz. kösz.
@jaegtoer:
Űhüm, nem nagyon olvasok bulvárt, illetve nem nézem a ker.tévéket. Érdekelt a sorsa, azt hittem, színész lett.
.
@Imola Helyesi: te szerencsétlen, kevered nemcsákkarcsival!

beteg vagy, mint gecivitya, tisztán láccik:))
@Imola Helyesi:
.
Ámde nem az olt a kérdés, hogy te is nagyeszű vagy-e, agy sem.
De mindegy is. A lényeg: nem akarsz kilógni a sorból.

A szándék tiszteletre méltó.
Drukkolok neked.
@dr. jenőke (jenőke):
.
Még mindig ragad a VVVVVVVVVVVVVVVVVVVV betű!!!!!
@Mariann19:fiatalon a legjobb helyen tanultam meg, hogyan kell vodkát ugy dönteni magadba, hogy jól essen, de te ne essé'..kkk...nos azért bizonyos deciszám után, példának okáért ,mondjuk 15 deci után, van aki uborkával együtt is asztal alá kuporog......de az ubi abban is segít, hogy másnap nincs macskajaj...kkkkkkkkk
@dr. jenőke (jenőke)

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVerset:)))

BUÉK:)
@dr. jenőke (jenőke): de legalább van ritmusa.
egyszer ragad, egyszer nem:))
@gazoló: Nincs mit !!!
Örülök,hogy szakítottál időt rá!!!
@Mariann19:

Köszönjük, viszont kívánjuk!

tagazértis: BUÉK mindenkinek!
@Eszter jött: most nézem a hippodront, most minden poén poén nekem:)))
@taga20:

én eddig küzdöttem a konyhai lefolyóval. feladtam. holnaptól tán' a kádban mosogatok.
de nem bánom. inkább az idén romoljon el, mint jövőre.
@taga20: mázlija van a doktor úrnak, hogy a yasmin.com-ban nincs v betű.
Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,
Ne csak mindig a rosszat, a rosszat,
Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg, legyen meg.

Vigyen ördög minden bút, minden bút,
Vesződjön el minden rút, minden rút,
Vigye, mint egy virágot, virágot,
A szomorú világot, világot.

Adjon Isten szerelmet, szerelmet,
Szerelemben kegyelmet, kegyelmet,
Ölelésben éveket, éveket,
Boldogságban életet, életet.
Békességben életet, életet

Adjon Isten minden jót, minden jót,
Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,
Sok örömet e házba, e házba,
Boldogságot hazánkba, hazánkba.

(Moldvai népdal)
@evasanyoca: egyszer lengyelekkel ittam vodkával versenyt. csúfos vereség volt, csúfos.
@parti_giano: drága kolléga, világosícs má fel:) az mi?
@parti_giano: legközelebb meg egy gepárddal fogsz futóversenyt rendezni:)

hát téged is a görényeid miatt szeretnek:))
@parti_giano: kinek, a lengyeleknek, vagy neked?
@Imola Helyesi:

Imola, én csak is azért "foglalkozok veled", mert felháborító módon a te szavazatod is annyit nyom a latba mint az enyém. :-))

Nem nézel kertévét?????
Eeeeee... :-), akkor gondolom, te már álmodba is fújod a migrácsokra vonatkozó adatokat, számokat, információkat, illetve azt, hányan vannak, honnan jöttek, hova tartanak, mi a teendő, valamint azt, hogy Magyarországon - Orbán Viktornak köszönhetően, aki a puszta szavaival is bolygókat semmisít meg- milyen fasza minden, és bizony állva hagytuk Európát!!!!
@húzzad neki shakespeare: ezt a SZAKADÁR FASZT tényleg
nem TUDJÁTOK elfelejteni???
@ornagy50:

Én csak válaszoltam neki, de megígérem, hogy az idén már békén hagyom! :-)
Részemről is bádog új évet mindenkinek, akinek van arca!
Kis vidámság, hogy ne legyen annyira "komoly" az az újévi zene:
www.youtube.com/watch?v=F9-_Pvt8bz4
Aszta, ez az őrnagy tényleg katona, valahol a sivatagban, ahol csak tevék lehetnek.
@ornagy50:
Ezek szerint te nem jártál.. beee
@Knósszosz: Viszont ha máán Vendíged van https://www.youtube.com/watch?v=6zkRsGvOHd0&list=PL33A8A322C660673F&index=23akkó illik!!:)
Békés, boldog és eredményekben gazdag új esztendők kívánok mindenkinek!
@ornagy50:

Soványodjak el, ne legyen többet száraz a tüzelőm, sose lássam anyósomat, dőljön rám a kőkereszt, istennyila álljon belém, léccel püföljék a bordácskáimat, ha az ezt az Imola nevezetű nőszemélyt még egyszer felemlegetem. :-))))))))))))))
@húzzad neki shakespeare:
Tahógyerek, kívántál már BUÉK-ot? Az nincs megtiltva még a seregben sem.
@parti_giano: egy ilyen sárkány ellen hatásos lehet egy fess tűzoltó legény, megfelelően nagy locsolóval :)
@húzzad neki shakespeare: Eztett bachatom!!!
Majd hónap "módosítod"mint ................:)))
@ornagy50:
Nem sokáig lesz vendíg... ahogy elnézem van fél órája.
Aztán delírium kredenc... alszik holnap délig:))
@húzzad neki shakespeare:
Ne hallgassál erre a katonára, mert elhal a blog. Hetenként rikkant egy félsorost ő, mert különben csak szolgál és véd benneteket, mint a néma Levente.
@Imola Helyesi:
Neked is boldogot, néha egész jókat főzöl.
@graphics: :)))))))))))))))))))))) ez én vagyok!!!!!!
@Mariann19: volt egy ilyen történet, Piroska és az ordas :)
Remélem, a tiéd nem a nagyira feni a fogát! ;))
@Imola Helyesi:

"Tahógyerek, kívántál már BUÉK-ot? Az nincs megtiltva még a seregben sem."

BUÉK-BUÉK, hogy az ördög kopogtasson be az ablakodon!!! :-)
@Knósszosz:
Neked is. Te mit főztél szilveszterre? Én malacot sütöttem, meg kocsonyát főztem. Ja és káposztás csülkös bablevest / a babona miatt/
@húzzad neki shakespeare:
Már bekopogtatott, most repült egy petárdája, lehet, hogy a katona küldte.
www.youtube.com/watch?v=6mTEpicRFwM

és ahogy meg fogtok küzdeni érte, még az is lehet, hogy győztök???

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano: valaki megír6ná neki, mi az a gub, mert már harmadszor esik le az ablakból...
@Imola Helyesi:
" káposztás csülkös bableves " - van neked szíved...?
Ahh...
Én ma semmit, mert nem volt kedvem konyhatündért(konyhakant) játszani, hoztam egy haveromtól valódi Jíroszt, a többi mediterrán izé meg van itthon általában.

Egészségedre!
@Knósszosz: A kredencet isméröm!de mi jazz a delírium?
Oljan mint az akvárium???
@graphics: a locsolócsővel?....kkkkkkkkkkkkk...mikor? hol?...mán a végét járom, igyekezz!!....KKKKKKKK
@Knósszosz:
Pedig főzzél, ha szereted. Szépen megfő minden hozzávaló magától külön-külön, nem kell vele pepecselni, közben csinálhatsz mást. Majd összekevered ízlés szerint, csak rántás kell bele meg a tejföl.
@ornagy50:
Hason ló, de nem nyerít.
Csak könyveket raknak rája, ésakkor lesz belűle antikvárium.

Elsimon tudná mi az?...:O
@Imola Helyesi:
Hát ez az! - szeretem!
A borscs hasonló, abban is van aztán mindenféle. Füstölt husi és rengeteg zöldség zanzásítva - isteni. Ismered?
Ukrán ismerősöktől az élmény, baromi finom.
@Rodeo36:

Rodeo, lehet, hogy British Columbia-basznádon még korán van, de mire mi itt ezt a muzsikát végighallgatjuk eltelik az esztendő.

Egyébként meg szívmelengető dallamok!!!
Varró Dániel: Szösz néne

Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
ott ül a teraszán Szösz néne.
Ott ül a teraszán
vénkora tavaszán,
néha kiújul a köszvénye.

Ott ül dudorászva egy ósdi hokedlin,
szimatol körülötte az öszvére,
hogyhogy sohasem tetszik berekedni
a nagy dudolásban, Szösz néne?
Hogyhogy a köszvény,
hogyhogy az öszvér
nem szegi kedvét, Szösz néne?

Hát, tudjátok, ez úgy van, gyerekek,
nálam csupa szösz az asztal, a kerevet,
csupa szösz a tévé, csupa szösz a telefon,
szösz van a padlón, csempén, plafonon,
szösz van a hokedlin, szösz van a nokedlin,
szösz van a hajamon, a fülemen, a szöszömön,
öszvér, köszvény, semmi se búsít,
nem szegi semmi se kedvem, köszönöm.

Futnak a Takarítók a teraszhoz,
sipitoznak máris: „Szösz néne,
Csupa szösz a függöny, csupa szösz az abrosz,
nem lesz ennek rossz vége?
Csupa szösz a nyugdíj, csupa szösz a TAJ-szám,
szösz van a porcica kunkori bajszán,
szösztelenítsünk, portalanítsunk,
föltakarítsunk, Szösz néne?”

Fönt a Maszat-hegy legtetején,
ahol érik a Bajuszos Pöszméte,
és ahol sose voltunk még, te meg én,
dudorászik a teraszon Szösz néne:
„Szösztelenítés, portalanítás,
föltakarítás? Kösz, még ne.”
@Knósszosz:
Azt nem ismerem.Illetve egyszer ettünk Szegeden, de nem ízlett nekem.
@Imola Helyesi:
Akkor szarul csinálták, sajnálom.
@evasanyoca:
kedves egészségedre! :)
lassan jobb kedvem lesz nekem is:)
@Knósszosz: haver, most sokat ittam, vagy ez egy párhuzamos világ és beszippantott a mátriksz?:)))
@Knósszosz:bocsáss meg aranypajtás, de a borscs az husos céklaleves, amit te szeretsz, az a scsi....kkkkkkkkkkk
@gazoló:
Kösz!-:)
Amúgy meg... Esztert szeretem, szívesen hallgatom.
De valahogy nem jön össze nekem - hangsúlyozom: nekem - hogy a kétségtelenül kellemes fizikai adottságaival akarják eladni a művészetét. Minek? Ő anélkül is figyelemreméltó, minek ez az árukapcsolás?

Mozart bőrtangában... ne má!
Kányádi Sándor: Csendes újévi köszöntő

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog,
érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!
Szaporodjon ez az ország
emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött,
soha-soha ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke,
gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe’!
@graphics: ezt elérni kettő kell: az egyik már megvan, hiszen itt vagy, a legjobb társaságban...kkkkkkk
a másikhoz igyál meg egy üveg vodkát koviubival...kkkk
garantálom a jókedved...kkkkkkkkkkkkkkkk
@taga20:
Mert Imolával nem anyázok?
Képzeld, ma én meg redőnyt szereltem!-:)) Talán annak a hatása. Aki emberien szól, annak kijár ugyanaz az elbánás - és nehezemre sem esik. Ha viszont... akkor az már más tészta.
Igyál valamit, mert elenged a sziló oszt baszhatod!-:)))
Sziasztok, jövőre veletek ugyanitt! :)
@evasanyoca: kb. fél év alatt el is fogyna :D
@evasanyoca:
Keverem?
Mindegy, finom volt az tuti! És itthon főzi is keresztanyám, neki volt ukrán a férje. Kurva jó, akárhogy is hívják!! Meg éltek 15 évet Szlovákiában is, onnan meg a sztrapacska őrületem.

Egésség Fabius!-:))
@Knósszosz: "ne má"De igen-igen !!!
Haladni kell a korral!!!:DDD
@Knósszosz: remélem nem csípte be a kezed!:)

azé remélem, ha lörinc beköszönne, hogy knosszi haver, csináltam egy jó kis mangalica pörit, ugorjá má át, ako leszarod:)))
@Knósszosz:a borscs olyan színű, mint az alvadt vér (cékla)
a scsi, magyarul káposztaleves, hasonlit a frankfurti leveshez és többnyie olyan a színe mint a felvizezett székelykáposztának.....de én szeretem mind a kettőt.....kkkkkkkkkk
@graphics: mondjuk, nem romlik..kkkk már én is visszább fogtam magam, bezzeg ezelőtt 40 évvel, no, Moszkva minusz 20, sűrű hóesés, bizony, hogy a laposüveg a belső zsebembe életmentő volt....kkkkkkkkkkkkkk
(év végi leltár)

Heltai Jenő : A legnehezebb király

Edvárd király, angol király
A mázsálóra lép:
“Hadd látom” - úgymond – “hány kilót
Mutat e büszke gép?”

“Hadd látom” - úgymond -, “hogy a suly,
Az istenadta suly,
Még száz kilón fölül van-é,
Vagy százon már alul?

Tavaly még Velsznek hercege
S százkét kiló valék,
Azóta híztam, fogytam-e?
Tudja e gép s az ég!”

Körötte néma áhitat,
Csöndben figyel a nép,
S Edvárd király, angol király
A mázsálóra lép.

Három pennyt fölül bedob
S a gépnek szétnyiló
Lapján e szám olvasható:
“106 nehéz kiló.”

S Edvárd király, angol király
Kevélyen szertenéz:
"Van-e még egy uralkodó,
Ki mint én, oly nehéz?"

S a nép, az istenadta nép
Lelkesen mondja rá:
“Edvárd király, nehéz király,
Hip, hip, hurráh, hurráh!”

Vilmában több lehet a báj,
Vilmosban több az ész,
Lipótnál - hosszabb a szakáll,
De egy sem oly nehéz!

Ferenc József bölcsebb lehet,
Loubet revanche-ra kész,
A pápa jobb katholikus,
De egy sem oly nehéz!

És Ferdinandban több az orr,
A cárban több a méz,
A szultánnak több neje van,
De egy sem oly nehéz!

Nikita jobb drámákat ir,
Sándor, mint férfi nagy,
De a legeslegnehezebb
Edvárd király, te vagy!

Van nehezebb halandó is,
Kit földünk nyögve hord,
De egy király sincs ily nehéz,
Ez nagyszerű rekord!

Edvárd király, angol király
Vigyázz aggódva, hogy
Százhat kilód épen viseld
És egy kilót se fogyj!

Nőjjön kilóid száma még
Soká, nagyon soká,
Edvárd király, nehéz király,
Hip, hip, hurráh, hurráh!

S Edvárd király beszélni kezd,
A hangja meghatott:
“Hiven megőrzöm a kilót,
Meg mind a százhatot!

Százhat kilóm remélem új
Kilót bimbózva hajt -
S az új kilókat ágyuszó
Fogja jelezni majd!

Százhét lövés, száznyolc lövés -
Hogy kicsinyek, nagyok,
Hadd tudják mindig pontosan,
Hogy hány kiló vagyok.

S mint hajdan ugyanily nevű
Ősöm csinálta ezt:
Felköttetem a lordmajort,
Ha súlyom fogyni kezd!”

S Edvárd király, angol király
A mérlegről lelép,
Körötte csend, amerre ment,
Csak halkan súg a nép.

Csak halkan súg s a suttogás
Büszke morajba vész:
“Volt már királyunk nagy, dicső,
De soha ily nehéz!”
@evasanyoca: nem a vodkával van baj, hanem velem.
@evasanyoca: ja és stirlic:))) régi szép idők:)))
@húzzad neki shakespeare:
ki van az számolva UTC alapján, inkább nézzétek DUBAI hotel ég 500 méter magas lángok a Burj al Arab tízijátékkal üdvizeli 2016-ot

én meg (van idő bőven)

München Kamara zkr Friedriech Goulda Mozart KV 466 és 537-et teremt újra nem akármi, pléáne látni

belétek is ugyanaszt

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Knósszosz:

"figyelemreméltó, minek ez az árukapcsolás?"

Így gondolom én is,de Ő bevallottan szereti ezt az árukapcsolást,bár tényleg nem szorul rá:) Nem bánom:)

..............

www.youtube.com/watch?v=OoIyiyC-0kA
@graphics: háát akkor talán egy csésze grogg?
JÓ ÉJT és BOLDOGABBAT MINDENKINEK!!!:)))
@taga20: drága tagabébi! kit hova vet a sors, én már utána vagyok, te még előtte: faluhelyen ül két asszony a ház előtt a padon, az egyik, akinek 2 éves kislánya van, el kezdi ócsárolni a boltos nagyvárosba szakadt lányát...megszólal a másik bölcsen: a 2 éves lány anyja jobban teszi, ha nem szidja a 20 éves lányt......no , hát mit fogtok ti még megélni?....kkkkkkkkkkkkkk
@ornagy50:Neked is Katonám!
Hív a vasút, vár a MÁV??....kkkkkkkkk
@Eszter jött:

Weöres Sándor: Újévi köszöntő

Pulyka melle, malac körme
liba lába, csőre –
Mit kívánjak mindnyájunknak
az új esztendőre?

Tiszta ötös bizonyítványt,
tiszta nyakat, mancsot
nyárra labdát, fürdőruhát,
télre jó bakancsot.

Tavaszra sok rigófüttyöt,
hóvirág harangját,
őszre fehér új kenyeret,
diót, szőlőt, almát.

A fiúknak pléh harisnyát,
ördögbőr nadrágot,
a lányoknak tűt és cérnát,
ha mégis kivásott.

Hétköznapra erőt, munkát,
ünnepre parádét,
kéményfüstben disznósonkát,
zsebbe csokoládét.

Trombitázó, harsonázó,
gurgulázó gégét,
vedd az éneket a szádba,
ne ceruza végét.

Teljék be a kívánságunk,
mint vízzel a teknő,
mint negyvennyolc kecske lába
százkilencvenkettő.

Neked Eszter ++ az otthon meghittségét és,hogy a cicád rajzoljon 'nyolcast a lábadra a holnapi ébresztőre:))
@ornagy50: Tisztelgés, BUÉK és jó éjt:))
@taga20: mi van a poharadban?...én reggel óta vodkázom....kkkkkkkkk...egészségedre drága!
@evasanyoca: 'Ezerpuszi és BUÉK 'mamóca:)

Radnóti Miklós:

Szilveszter és újév között (Este) Tűnik ez az év is, hűvösen mosdik meg utána a lélek és fagyosan kéklik s már színéről emlékezik az évre, csak mint gyermek úgy és újat nem köszönt, mert nem vár semmire, a piros szabadság tán nem jön el soha, számára csak mostoha év lehet ez és tétova táj. (Éjszaka) Ó, felejt a lélek és örömtelen jön veled fiatal év. Fáj csak és nem hős már, mint régen: erős vár volt és kincses város a dombon. (Hajnal) Város a dombon és búgó harangszó. Igyekezz lélek még, légy újra hatalmas, mert éget, mint hideg vas a sorsod és olyan konok is. Igyekezz, lélek és törj föl, fiatal év. (Reggel) Úgy állok partodon fiatal év, mint egyszer hajón az Adrián, szigorú hajnal volt és karmos ég, eső tapintott a vízre jó tenyérrel és eltakarta tükrét. Míg lassan indult a nagy hajó s orrán halkan repedt a szürkeség, halászok álltak a parton ott, magányos lelkek, órjás kezekkel. Úgy állok én is, magányos lélek itt, repedj szürkeség, s törj föl fiatal év. (1935)
@gazoló: lavór! itt mindenkinek az a fiksza ideálja, hogy verset rakjon be?:)))

www.youtube.com/watch?v=7eroRbXX2_Q
@evasanyoca: pedig az orosz újév kicsit arrébb van:))
@taga20: január 13-ról 14-ére virradó éjszaka az ünneplése, a régi újévnek. 1968-ban Moszkvának 10 millió lakosa vlt, így a Vörös téren mozdulni sem lehetett, annyian ünnepeltek, táncoltak, ittak és gitároztak. hát igen, mindenhol mások a szokások.
@gazoló: kedves vagy Aranyom, én is ölellek szeretettel.Köszönöm az idézetet, melegiti a lelkemet.Kívánok Neked és kis családodnak boldogabb, szerencsésebb, egészségben gazdag Újévet!!
@taga20:

"na erre igyunk!:))"

Mivel 'nyomulsz haver?:)

Szégyellem magam,bevörösödtem és a hagyományos ,idegenszívű,vörös 'cuccal+ némi unicummal:))))))

www.google.hu/search?q=igrisztoje+pezsg%C5%91&biw=1366&bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjLrdumhIfKAhUi_XIKHcvdDJIQ_AUIBigB
........................

"itt mindenkinek az a fiksza ideálja, hogy verset rakjon be?"

kabbe:) és BUÉK!

........

Weöres Sándor

UJJÉ-!-VI MESE

Mesét mondok, dí-dá-dú,
egyszer volt egy százlábú.

Hát az a százlábú állat
sorra számlálgatott minden lábat,
eredményül mennyi jött?
épp 365.

Az év minden napjára
jut neki 1-1 lába.

Egyik csupa kulimász,
a másikkal magyaráz,
harmadikkal zongorázik,
negyedikkel falra mászik,
ötödikkel mutogat,
hatodikkal cukrot ad,
hetedikkel krumplit hámoz,
nyolcadikkal sok vendéget hív a házhoz,
kilencedikkel az ajtót nyitja,
tizedikkel vendégeit kihajítja,
tizenegyedik csak csonka,
tizenkettedikkel ágyát bontja,
tizenharmadikat leharapták,
tizennegyedikkel fog vakmacskát,
tizenötödikkel koccint,
tizenhatodikkal pöccint,
tizenhetedikkel fociz,
tizennyolcadikkal kocsiz,
tizenkilencedikkel sántikál,
a többivel fürgén szaladgál.

Ahány lába
- mert nem dőre -
éppen annyi adománya
az újesztendőre:
minden napra jut 1-1,
a sok kicsi sokra megy.
@evasanyoca: azok a boldog békeidők, azokat én is visszasírom:))

és emlékszel mikor brezsnyev ill. andropov evtársat szerettük, persze putyin kágébésevtárs az igazi.
most egy kicsit szarba kezd lenni, me az olaj ára lennt van, de majd
lebombáz még egy asszad ellenzéki bunkert, és megint fasza lesz minden:)))

persze minden időben más a szokások.
@ornagy50:
CS-dúr... (tschötsch..), jegyezd!-:)))
@taga20:
Nincs az a perkelt... Merkelt se érdekelte a nemzeti perkelt, naná, nem ismeri Erkelt (se), ezért... mekegd tovább, én szomjas vagyok.
@taga20: azt akarod, hogy menjek innen? csak szólj, ne kerülgesd:(
@evasanyoca: isten mencs, csak dumálunk, élvezzük az utolsó napot. mindenki elárulja érzéseit.
avval, mi a probléma, ha nem ugyanúgy látjuk a világot?:)
Nagyon boldog új évet,jó egészséget és sok szerencsét kívánok mindenkinek.

www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM
@avanivi: ne kezd te is! asztán 2016-ban újra ez a szar lesz, mint 15-ben.

bújék!
@avanivi:viszont Neked is! Egy józan, normális egészségben,szerencsében gazdag, boldogabb Újévet!
@avanivi:viszont Neked is! Egy józan, normális egészségben,szerencsében gazdag, boldogabb Újévet!
@taga20: ma Szilveszter napja van, búcsúztassuk az óévet méltósággal jó ételekkel és finom italokkal, ne politizáljunk, arra ott van az összes többi nap.....öregnek öreg vagyok taga, de nem vagyok lütyő!....kkk
@evasanyoca: rendben! egy óra múlva folytathatjuk:))
@hacsaturján: haver, ígérd meg nekem, hogy jövőre minden héten tartasz egy olyan napot, amikor úgy kommentelsz, hogy én is ércsem:))
@hacsaturján:
Az én osztályfőnökömet Nagy Lászlónak hívták.
Egy "szimpla" matematika tanár volt, de legalább akkora ember, mint a költő.

Elmentek, űrt hagytak maguk mögött... kösz
@Knósszosz: az ertéelen megy egy jó kis svéd film, olyan tagás:))
jó éjt és még jobb új évet!

köszönöm, hogy voltatok, vagytok é lesztek!
köszönöm a gondolatokat a zenét és versek özönét amit soxor elkápráztattak.
az agyzsibbasztókat kerülni, mert ha nem vigyáztok beszippant a mélység és a sötétség - mi lesz akkor velem/velünk, ha ez a pici emberség is eltűnik?

találkozunk jövőre, addig is szemezgessetek az sms választékból (akinek kedve van, annak még küldeni sem késő :DDD

1. Bal lábad a Karácsony, jobb lábad a Szilveszter. Jöhetnék a két ünnep között?
2. Én ma már nem teszek-veszek egésznap csak sokat eszek egy kismalaccal piálok boldog Új ÉVET KÍVÁNOK!!
3. Langy esőben, tömör ködben, hót részegen mély gödörben, Szilveszternek nehéz napján, négykézláb az árok partján, átölelem a világot, Boldog Új Évet Kivánok!
4. Szilveszter van, hát piálok, az erkélyre kiállok, jó nagyokatkiáltok: boldog új évet kívánok!!
5. A szerencse banknál a 2003-as számú számládra átutaltam 365 nap szerencsét, egészséget, és jókedvet. Minden jót az elköltéséhez! Boldog új évet!
6. Bő bort bő búzát, piros farkú malackát szekerednek kereket, poharadnak feneket, úgy igyon a gazda belőle eleget. B.U.É.K.
7. Egy angyalt küldök néked, tegye szebbé életed, Tegyen pénzt a zsebedbe, Vigyen boldogságot a szívedbe, Vegyenek körül barátok, Boldog Új Évet Kívánok!
8. És az év végén, mikor 365 óvszert elhasználtunk, majd beolvasztottuk és autóabroncsot formáztunk belőle, boldogan ráírhatjuk, hogy \\GOOD YEAR\\! BÚÉK!
9. Itt az új év, új jót hozzon, régi jóktól meg ne fosszon, de ha az új jót nem is hozhat, vigye el a régi rosszat! BoldogÚj Évet Kívánok!
10. Melyik ünnep esik január elsejere? (Húsvét, Karacsony, Május 1., Szilveszter, Újév, Boldogasszony)
11. Múlik a nap múlik az év, ami rossz volt elmúlt rég. Holnap egy új évre ébredsz ehhez kívánok nagyon sok szépet! B.U.É.K.
12. Tarka disznó farka, belelóg a szarba, ha ránézek okádok! Boldog Új Évet Kívánok!! B.U.É.K.
13. Újév alkalmából köszöntelek téged, Ne feledd, hogy jövőre is találkozok véled!
14. Üres a hordó, repül a korsó mindenki fekszik az alkoholtol, micsoda álmok és még milyen lányok! Én azért is BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !!!!!!!
15. Buborék van a pohárban, malac repül a szobában, pezsgőt inni most nem szégyen, önts úgy is ha nem kérem, ma még nagy bulit csinálok, Boldog Új Évet Kívánok!
16. Friss házaspár az ágyban, malac a pácban, gizi néni kertben kefél a postással. Közzbe csak boldog újévet kivánnak!
17. Mielőtt lefekszel, tárd ki az ablakod, elküdöm hozzád az én angyalom. Egypillanatra kérlek figyelj rá mert a nevemben Boldog Új évet kíván!
18. Tegnapelőtt tuska december 30, Tegnap tuska december 31 Matuska Szilveszter.
19. Újév hajnalán megsúgom én néked, nem lesz túl boldog az új éved! Jönnek szépen, sorban a bajok s a gondok, de bizzunk benne Te ügyes vagy és megoldod!
20. Végy álarcot, tarka-barkát, húzzad meg a malac farkát. Kívánok minden jót, szépet, szerencsés Boldog Új Évet!
21. Bort, búzát, békességet, sötétségben fényességet! Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát voltaz maradjon, ki elindult az haladjon. BUÉK 2005
22. Erdő szélén ezüst fenyő havas ággal büszkélkedő őz és nyuszi körbe járja tekintetük megcsodálja. Képzeld el, hogy ott állok és BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK!
23. Ma van az év utolsó napja, a hírt mindenki sms-ben kapja. Kopogtat azúj év már csak néhány óra, ne gonoljmost másra csak a szépre jóra. Boldogúj évet!
24. Szilveszterkor történt: Mindenki: Roland gyere, már megy a Himnusz! Roland: Kit érdekel? Meg van mp3-ban.
25. Új évi kis malac farka lógjon a szádba hajnali 6 előtt ne kerülj az ágyba! Boldg új évet!
26. Ünepeljük az Óévet, ezért nemigazán emlékszek kívántam e már Sok BoldogÚj Évet!!! Ha igen bocsi és megyektovább bulizni! :) by.: Zozi
27. Bujjál mellém Szilveszter. Miért? Te vagy az Újév?
28. Gondolj az elmúlt 12 hónapra, minden gondod múljon el holnapra. Nemsokára vége lesz az évnek sms-ben kívánok BOLDOG ÚJ ÉVET néked!
29. Miért éjfélkor tartják a szilvesztert? Hogy adenevérek is tudjanak jönni a buliba! :D
30. Többek kedves érdeklődésére, hogy miért tűntem el szilveszter óta, tájékoztatásúl közlöm, hogy NEM én vagyok a Zambó Jimmy!
31. Újévi kismalac farka lógjon szádba hajnali 6 elött ne kerülj az ágyba! Durranjon a pezsgő szóljon hát az ének. Ilyen Boldogúj évet kívánok én néked!
32. Virradjon rád szép nap, köszöntsön rád jó év, kedveshajlékodba költözzön a jólét. A lelkedbeboldogság, a szívedbe béke, eztkívánom neked az új évre.
33. Az új évben legyen részed mindenszépben szexben 7szer mindenhéten de légy ma éjjel disznó részeg igybúcsúztasd az óévet! BUÉK!
........

Megcélozni a legszebb álmot,
Kinevetni a világot, gyűjteni a barátságot,
Mindig szeretni és remélni,
Igy érdemes a Földön élni! B.Ú.É.K.!
.
AZ ÚJ ÉV ALKALMÁBÓL...

Nagy László ADJON AZ ISTEN

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét.
üres vékámba,
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne düljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.
.
@dr. jenőke (jenőke): az isten elmehet a picsába, ha engedi eszt a kibaszott fityeszmaffiát!
@húzzad neki shakespeare: későn szóltál haver, amit meg beraktál, az meg már megzápult, olyan régi:))
@taga20:
.
Szaddám Huszeint sem hagyta a végtelenségig bomolni, ámbár most bomlik igazán.
@dr. jenőke (jenőke): persze, meg sztálint és a haverját, a bajszost se!

az ötezer kurd meg rákurt, me az isten sziesztázott.
@taga20:

Gondoltam én, hogy benne lehet a videótáradba, de hát e téren én még csecsemő vok! :-)

Akkor saját kútfőből (tavalyi): "ne igyatok annyit mint egy donyecki szénbányász, mert holnap szétreped a fejetek"
:-))
@evasanyoca:

Nem láttam a gyűlöletet az emberek arcán. :-)
@húzzad neki shakespeare: tudod, nem is értem:)))
mi sem voltunk mindig gyűlölködők...:(
Nagyon, Nagyon Élhető 2016-os évet kívűnok mindenkinek.

A haragosaimnak azt, hogy az teljesüljön, amit VALÓBAN kívánnak.
@Gábris szomszéd: igen én magam is sokat énekeltem, de Édesanyám a kórusban, gyönyörű szoprán hangján......Magyarországról, édes hazánkról.....hát igen.
@GeoCracker: nem fog teljesülni, amit kívántál!
@taga20: https://hu.wikipedia.org/wiki/Boldogasszony_Anyánk
@Gábris szomszéd: az ilyen szaroktól ver le a víz. az ilyen szarokat nyomják a pofánkba negyedikétől.

akinek ez teccik, az egy barom!
@taga20: Ha elolvastad a wikit, rájöhettél volna belőle, hogy több száz évig ez is a himnuszunk volt. Még el sem kezdődött az év és hülyébb vagy, mint 2015-ben? :)
@Gábris szomszéd: de ako már elkezdődött.

több száz évig, kinek volt a himnusza?
@evasanyoca: nekem hányingerem lesz tőle. nem vállalom.
@taga20: én a lebarmozást vállaltam.
@evasanyoca: ako neked negyedikétől, neked teccő világ lesz a rádióban is.
@taga20:" Magyarországnak a 19. századig nem volt "törvényesített" himnusza.[1] Kölcsey Ferenc műve előtt a katolikus magyarság néphimnusza[2][3] a Boldogasszony Anyánk és az Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga kezdetű ének, míg a református magyarságé a 90. zsoltár (Tebenned bíztunk, eleitől fogva) volt.[4] Népszerű volt – a hatóságok által többször betiltott – az ún. Rákóczi-nóta is. Ez utóbbit Berlioz és Liszt Ferenc is megzenésítette."
@GeoCracker: aszt a viccet vágod, hogy ki a pesszimista, optimista, realista a baltikumba?:)

én csak realista vagyok:)))
@Gábris szomszéd: nem védem tagát, de ez maximum a katolikus magyarok himnusza volt.t
@taga20: én nem teszem ki a kirakatba a hitemet, és nem változtatgatom, mint más a gatyáját, naponta.Engem a szüleim vallásosan neveltek, mást meg nem. Ennek annyi köze van a napi politikához, mint túrótortának a forma egyhez. Az, hogy te ateista vagy, még nem jogosít fel téged arra, hogy lebarmozd azt, aki hisz, bárkiben, bármiben.Én minden érában vállaltam a hitemet és nem változok, de tiszteletben tartom más ateizmusát, vagy másvallását is.
@taga20: Minek bonyolítod túl? Akkor és most is egy imádság a himnuszunk. Ja és képzeld a hozzád hasonló kézművesek is énekelték ám régen és nem azt kérdezgették, hogy milyen "szar dalt" kell zengeniük. :)
@parti_giano: hiszen ezt irja a wiki is, a reformátusoknak pedig a "Te benned bíztunk eleitől fogva".....igen, igazad is van.
"Magyarországnak a 19. századig nem volt "törvényesített" himnusza.[1] Kölcsey Ferenc műve előtt a katolikus magyarság néphimnusza[2][3] a Boldogasszony Anyánk és az Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga kezdetű ének, míg a református magyarságé a 90. zsoltár (Tebenned bíztunk, eleitől fogva) volt.[4] Népszerű volt – a hatóságok által többször betiltott – az ún. Rákóczi-nóta is. Ez utóbbit Berlioz és Liszt Ferenc is megzenésítette." (viki)
@evasanyoca: szép volt, jó volt, elmúlt, hál istennek.
ma már ez a nyavalygós, elmegy az élettől a kedvem himnuszunk van:)
@parti_giano: Ahogy most egy imádságot is énekelnek az ateisták, ugyanúgy nem csak a magyar katolikusok himnusza volt, de ha ilyesmiken akadunk fenn, akkor régen rosszul kezdődik az évünk. :)
@taga20: Figy haver ha máskor meghallod ezt a himnuszt, ne a hülyeségeidre gondolj, hanem csak arra, hogy a gyermekek énekelnek az édesanyjuknak. :)
@evasanyoca: kedvesem, a nemzeti himnusz egyáltalán a nacionalizmus megjelenése után (19. század) értelmezhető fogalom.
@parti_giano:és fentebb már ezt elküldtem tagának is.
@parti_giano: én csak kimásoltam a wikit, szerinted amíg nem volt igazi nemzeti himnuszunk, és a Boldogasszonyt énekelték a katolikus népek annyira, hogy nemzeti énekként emlitik, tehát a viki téved?
"A Boldogasszony Anyánk valószínűleg a 18. század elején keletkezett. Legkorábbi lejegyzett szövegét Szoszna Demeter, pannonhalmi bencés szerzetes 1715-ös énekeskönyvéből ismerhetjük.[5] A vers szerzője talán rendtársa, Lancsics Bonifác (1737) volt. A legrégebbi dallamcsírája a Deák-Szentes-féle, lejegyzett egyházi énekeket tartalmazó 1774-es énekeskönyvéből ismert. 1793-ban már „nationalis cantitio”, azaz nemzeti énekként említik írásos források."
@Gábris szomszéd: ne erőltesd, a nacionalizmus előtt mo-n hungarus tudatról beszélünk. értsétek meg már, anno a vallási hovatartozás messze jelentősebb volt, mint a nemzeti. no meg a társadalomban elfoglalt pozició. basszus, ezt tette a tudattal a nacionalizmus rózsaszín köde.
@evasanyoca: anyóm, most kibaszott lusta vagyok megnézni a wiki forrásait.
@parti_giano: Engem marhára nem izgat a nacionalizmus, ezen himnusz/dal/ének (kinek mi tetszik) kapcsán, pedig pláne nem érdekel. :)
@evasanyoca: én nem erőltetem rá a nem hitemet másra, de a semjének, az orbánok folyamatosan nyomulnak bele a minden napjainkba.
ha te örülsz ami jan. 4.-étől megy majd a rádióban, lelked rajta!
@evasanyoca: akkor kérdezném, a 18. század elején mo-nak hány százaléka volt protestáns, oszt a végén? nem beszélhetünk nemzettől e korban a mai értelmében, fogadd már el.
@taga20: mondjuk, be kell vallanom őszintén, hogy ebben igazságod vagyon....belehallgatva akár az olasz, a német, az amerikai az angol, a cseh...etc himnuszokba, szerintem is olyan himnusz kellene, ami sarkallja a népet, tettvágyra ösztönzi, pattogósabb, jókedvü lesz tőle az ember, ezt a mostanit, meg lehetne bucsujáráson, templomban egyházi megmozdulásokon énekelni....ez a balsors akit régen tép-től már én is falra mászok.
@parti_giano: ezt elfogadtam, mondtam, hogy igazad van, vagy nem? most mondom....kkk
@Gábris szomszéd: nézd, abban simán megegyezhetünk, hogy egy 17-18. századi katolikus ének. egyházi himnusz is lehet, de nem nemzeti. oké?
@parti_giano: Egyezzünk meg esetleg abban, hogy akkor és most, eléggé más volt a nemzettudata a magyarságnak.:)
Egyébként úgy is szép himnusz, ha "csak" a katolikusokra akarjuk ráhúzni.
@taga20: aranyom, én eddig sem hallgattam a népnemzeti nagy rádiókat, nem néztem a tévéjüket, utálom őket, mint a szart, ezután sem fogom.....dehát, csak nem gondolod, hogy azért mert jócskán lett Jézusnak fekete báránya én fogom Őt megtagadni? szó sincs róla...semmi közük hozzám.....
@evasanyoca: vagy a márszejez:)

nem akarlak bántani.
@taga20: Figy. Ha meghallom majd ezt a dalt jan 4-e után álmomban sem fogok arra gondolni, hogy "a semjének, az orbánok folyamatosan nyomulnak bele a mindennapjainkba." Elég beteges, ha neked ez ugrik be elsőként róla. :)
Szóval a jövő évben lazíts és ne keverd bele az amúgy szép dolgokba vityáékat meg a hülye politikát.
@Gábris szomszéd: honnan a francból tudod, mi volt a nemzettudata akkor a magyarságnak? ne vetíts már vissza mai fogalmakat akkoriba. ha a 18. században azt mondod asztronauta, mit gondolnak?
@taga20:
Kodály Zoltán Marseilles
francia nemzeti himnusz

brühüyyy

kevesebb, mint 20 perce van 2015-nek nálatok

kkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd: kár ezt ennyire élesen szétosztani, kire huzzuk rá, bevallom őszintén , nekem a Tebenned bíztunk is nagyon tetszik...igaz, hogy mi vegyes család vagyunk, mert az egyik nővéremet evangélikus, a másikat református, engem katolikus fiú vett feleségül....kkkkkkkkkkkkk, jójó reverzálist adtak, de akkor is.....a szüleim nagyon liberálisak voltak.
@Gábris szomszéd: kár ezt ennyire élesen szétosztani, kire huzzuk rá, bevallom őszintén , nekem a Tebenned bíztunk is nagyon tetszik...igaz, hogy mi vegyes család vagyunk, mert az egyik nővéremet evangélikus, a másikat református, engem katolikus fiú vett feleségül....kkkkkkkkkkkkk, jójó reverzálist adtak, de akkor is.....a szüleim nagyon liberálisak voltak.
@Gábris szomszéd: ha te ilyen egyszerű lélek vagy, ako lelked rajta.

én a kokárdára se tudok úgy tekinteni, mint gyerek koromba, míg ez a szemét banda rajtam trónol, és anno mit művelt vele.

én ilyen vagyok, akár 2015 van, akár 2016.
@parti_giano:lehet, hogy semmit, csak símán megégetik?
@taga20:tudom, én sem téged, én is gyűlölöm a teljes mellét elborítő nagy böhöm kokárdát, meg egyáltalán milyen jogon merték kisajátítani? aki nem velük az nem magyar? dühömben ilyekor lángot hányok valósággal:(((
@Rodeo36: öreg, elszámoltad magad.
@parti_giano: Van egy olyan érzésem, hogy a Boldogasszony anyánk himnuszon nem vesztek össze eleink. Lenne mit tanulnunk tőlük.;)
@evasanyoca: kedvesem, te a 18. században úgy, de úgy lángolnál, mint én ma egyetlen leheletedtől.
@Gábris szomszéd: mi a faszt? az inkviziciót, a numerus clausust , a kommunizmust? hülye vagy?
@Gábris szomszéd: te is tudod angyalom, hogy ez nem jó példa, mert lehet, hogy együtt énekeltek kézenfogva egy egyházi éneket, aztán amikor vége volt hazamentek,a megesett lányuknak felszurták a kötőtűt, asszonyt elrendezték, kiöltözve mentek nézgelődni a vesztőhelyre....no...nem folytatom, de nem szeretnék példát venni róluk.....
@Gábris szomszéd: az érzéseiddel kezdjen asszonyod valamit, főleg, ha dudorodnak.
@taga20: Dehogy inkább a zsidó nyári fesztivált meg az esztergálást. ;)
@parti_giano: hátha még ismertél volna huszévesen, derékis érő tűzvörös hajzuhatagom volt, no, nem volt abban az időben egy szerencsés hajszín, ha jól tudom....kkkk..bizony, hogy rám került volna hamar a sor....kkk
@taga20: Jóccakát és BUÉK mindenkinek. ;)
Na tessék.....

120 perce vagytok 2016-ban és már veszekedtek....:)

Mindenkinek SZERENCSÉS ÚJ ÉVET....!
@evasanyoca: bovs, de nem vagyok száz éves, mint rodi. persze, készséggel elhiszem.
@parti_giano: mi a problémád? azt próbáltam kinyöszörögni, hogyha ismerhettél volna huszonévesen, akkor azt mondtad volna: milyen jó, hogy nem a középkorban születtél Évás, mert ilyen színű hajjal már megégettek volna, mint boszit......igy érthetőbb vagyok? szó sincs neked a korodról...kkk
@parti_giano: mi a problémád? azt próbáltam kinyöszörögni, hogyha ismerhettél volna huszonévesen, akkor azt mondtad volna: milyen jó, hogy nem a középkorban születtél Évás, mert ilyen színű hajjal már megégettek volna, mint boszit......igy érthetőbb vagyok? szó sincs neked a korodról...kkk
@öregmatróz: örülök, hogy "látlak" Popeyke! BUÉK neked is, ugorgyunk neki a következő évnek vállvetve, jössz?...kkkkkkkkk
@evasanyoca: te érzéktelen asszony, hát már vágyakoznom is tilos?
@parti_giano: fasza szám, csak egy kicsit defektes:)

na puszilom pupitászt, és megyek aludni. de ma még folytatjuk:)))
@evasanyoca: Ez nem kérdés..!

Ady után szabadon:....veletek száguld, vív, ujjong a lelkem, véreim magyar .......kommentelők....:)))

kkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano: na jó.... kicsit túloztam...
@parti_giano: már megbocsáss, de a könnyem is kicsordult...erről a mondatodról egy Dankó Pista nóta refrénje jut az eszembe:
www.youtube.com/watch?v=E78f7XKZukg
@öregmatróz: no nem merted leírni a proletárok szót....kkkkkkkkkkkkk pedig lassan ujból az lesz, hogy éhen veszünk.......meg a többi ....kkkkkkkkkk
@evasanyoca: Nagyon ráéreztél....

Lelkembe látsz....kkkkkkkkkkkkkkk
@öregmatróz: merre csavarogtál eddig?....egyébként, ha memorizálod a vörös csepel szövegét, mered azt mondani, hogy nem időszerű??...kkk
@öregmatróz: merre csavarogtál eddig?....egyébként, ha memorizálod a vörös csepel szövegét, mered azt mondani, hogy nem időszerű??...kkk
@öregmatróz: kicsit? nézzenek már oda. neked mindegy, hogy trabant vagy jaguár?
@evasanyoca: Ady korának szelleme ma nagyon kisért....

Korának nagy kritikusa volt, szavai nagyon passzolnak a mai rögvalóságra....
@parti_giano:te! mér' nem értelek én sose elsőre téged?
a vágyakozós szövegedre szántam a "hideg szobor vagy, meg sem értenéd" mondatot...no, most mér nézlek ezzel palimadárnak? vagy mán teljesen elhülyültem....kkk
u.i.: már olyan nagyon régen furja az oldalam, drága parti_giano, mi/ki az a pupitasz?
@parti_giano: nekem a suzuki...:))

még az oldalbordámmal sem szoktam veszekedni....

na jó..... azé előfordult...:))
@parti_giano:szóval hülyén halok meg....kkkkkkkkk......pá
@evasanyoca: a neyedik vadászgörényem, akinek elvileg ez a léha taga a keresztaptya. de csak elvileg, mert egy vézna aranykalicot is sajnál töle.
@evasanyoca: " mi/ki az a pupitasz?"
én is ezt kérdeztem tagától és ö belinkelte.

"centírozó indikátor óra"

szerszámipari mérőeszköz, valami tájszólásban.

Mint szakmabelinek nekem is nagyon tettszett.....:))
@öregmatróz: itthagylak drága, reggel óta kukorékolok...mégegyszer, sokszor minden jót családoddal együtt 2016-ra!....pá
@parti_giano: na végre...
mostmár aszt is tudom, mire alkalmazzátok...:)
@evasanyoca: Szép álmokat!!!!

kkkkkkkkkk
@parti_giano: @öregmatróz: az életben is pont ilyenek vagytok ti férfiak ketten kétfélét....kkkkkkkkkkkk....látod-látod, én tudtam volna olyat, aki 24 karátosat csináltat...dehát, ha nem, nem....kkkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca: nosza, egy tyuk kukérékol. hogy abba a bodog emancipácioba.
@öregmatróz: tagát? ugyan mire lehetne alkalmazni? mondju, az alsópolcost pusztitja rendesen
@parti_giano: mér egy tyúk is beszélhet idegen nyelveken, vagy nem? te himsoviniszta.....kkkkkkkkkk
@evasanyoca: a wiki jelen esetben a kombótlanokra gondolt... ha nem így tenné, mit kezdene vele a kétharmadotok/-om?....
B.Ú.É.K, Mindegykinek! :)
@taga20:

megbocsássá, macóka, de te a fostalicska szellemi holdudvarába jegyeszted el magad, aszt pediglen -lévén eccerű rénpásztor- én nem tudom lekövetni, csak firkálgatok itten.
Embörök! Egy jobb évet mindenkinek!
Olvasom 444-en, hogy a takonyárpi dubajozik.
Na, ez egy ilyen ország, csóró kredencszagértőnek erre is fussa...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Megint lebukott! Biztosan akkora a feje, mint egy hatos bőrfoci. :-)
tudjátok, mi tartja a helyén a bánatot?

hát a bú-ék.
Jó reggelt,megkezdődött az új év:) Bú/jj/ék kifele az ágyból :)

www.youtube.com/watch?v=wnvT_Izb90M
"Az elmúlt két hétben csaknem háromszor annyian hűltek ki fűtetlen otthonukban, mint ahányan a szabad ég alatt. A szociális fórum szerint a tragédia hátterében az áll, hogy sokaknak választaniuk kell, hogy egyenek vagy fűtsenek. Elsősorban a magányosan élő, magukra maradt idős emberek életét fenyegeti a zord idő."

De télleg, Magyarország jobban teljesít...
Jó reggelt.

propeller.hu/itthon/3181278-napi-imadsag-tanitas-is-lesz-kozmedia

egy komment:
Eduard B. Vanek • Államigazgatási Főiskola

Ez amolyan constantinus-eusebiusi szemfényvesztés az agyhalál paramétereivel rendelkező félázsiai hordának, akiket a nemzet cipollája újra meg újra meglop, megtéveszt, elámít, hogy végül a legcsekélyebb ellenállás nélkül kifoszthasson egyént, családot, vállalkozást, országot és minden nemzetközi támogatást kézen közön saját és tettestársai bankszámlájára irányítson.
De mindenki nyugodtan imádkozzon.

*

És végül írhatom azt, hogy: -No, jó napot, kár azért a sok jó versért, amit a címzett úgysem ért.
Elég lenne talán annyi: -Senkinek, se jót, se rosszat.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Településünkön hat évvel ezelőtt egy idős bácsi ment el így karácsonykor. Mindenkit mgrázott, megérintett a dolog...és szinte mind felelősnek éreztük magunkat, hogy nem figyeltünk eléggé, nem gondoltunk rá.
Azóta az önkormányzat mindig ad élelmiszert, fát a rászorulóknak,kivisszük, összevágjuk, behordjuk nekik és nem feledkezünk meg róluk, odafigyelünk rájuk.
Csak rajtunk múlik. Politikusok mondhatnak amit akarnak, ha mi emberként cselekszünk, akkor nem ronthatnak el minket, nem ronthatnak el semmit.
Összefogás, szolidaritás...
A politikusok meg kapják be...az új évben is.
@Behaton:
Az enyémet nem adom, de a lipiczai tenyészmén legnemesebb alkatrészével játszhadozhatnak!
Kis közösségek, emberek egymás közt alkalmasak arra, hogy figyeljenek egymásra. A politikus csürhe csak a "hatásokra" és szavazatokra vadászik. Sok ostoba humanoidéra...
"Negyvenhatezer forintért vacsorál Habony Árpád Ibizán!

Ennyiből él ma egy közmunkás, és itt meg is állhatnánk a gondolkodásban. Ebből már meg is lehetne írni a cikket, bevezetés megvolt, a tárgyalásban kifejtjük, hogy nincs igazság, jövedelmi különbségek viszont vannak. Befejezésnek adja magát a várható forradalom előszele: nem én kiáltok, a föld dübörög. Az jó magvas.

1924-ben ez jó ötletnek tűnt, csakhogy azóta már túl vagyunk a kísérleten. 2015-ben azon csodálkozni és hüledezni, hogy gazdag emberek kifizetnek negyvenhatezer forintot egy vacsoráért, pitiáner, kommunista dolog – pont az az áru, amivel Habony kereskedik. Ennél többet költ egy átlagos budapesti család a karácsonyra, pedig az is csak egy este.

El kell ismerni, hogy nem csinálja rosszul

Nyilván nincs mindenkinek pénze csak úgy kiruccanni Ibizára bulizni egyet, viszont lehetne agyuk felfogni, hogy ez nem extrém, és önmagában nem bűncselekmény. Végül is ahhoz hozzászoktunk valamiképpen, hogy a miénknél drágább autók jönnek szembe a forgalomban.

Az persze nem mindegy, hogy abból a drága autóból kiszáll-e a tulajdonosa, hogy hasbarugdosson. Illetve az se mellékes, hogy Habony jövedelmét nyilvánvalóan mi fizetjük, csak nem kötik az orrunkra, hogy milyen csatornán keresztül, és mennyit. Tehát nem áll módunkban mérlegelni, hogy megéri-e ez nekünk.

Megrendelőinek kétségkívül megéri a pénzét. Habony Árpád megnyert két parlamenti választást, és öt év után stabilan vezet a Fidesz. Ebben természetesen benne van a párt egészének munkája, de egyben igazolja a kapitány tehetségét is, futballhasonlattal élve mintegy. Ez az ő dolga, és el kell ismerni, hogy nem csinálja rosszul. Ha ezért havonta többmilliós fizetést kap, akkor az egyrészt nem kirívó a reklám- és PR-szakmában – mosóporreklámokkal is lehet szépen keresni –, másrészt akkor Habony Árpád egy igen szerény képviselője a rezsimnek.

Hiszen azok a sötét gyalogok, akiket ő mozgat, akik az ő szövegeit darálják el izzadó fejjel, uradalmakért futnak ki a pályára. Koncessziók, földek, milliárdos támogatások, akadémiák esnek le egyszerű vándorbohócoknak. Lehet persze, hogy Habony Árpád offshore-lovagként maga is oligarcha, de nem ő az, aki kisvasutat építtet a stadionjáig, és milliárdokat oszt szét a családban. Az a megbízója. Aki azért teheti ezt, mert ilyenkor az Árpi talál valami fekete bárányt, akit meg lehet rugdalni, és akkor az lesz a téma.

Az már jogos felvetés, hogy erkölcsös dolog-e spin doctornak lenni ebben a rezsimben, kulcsszerepet vállalni a fennmaradásában, és ebből szippantani a koktélokat Ibizán. Ez már nem a középiskolai tanár vagy a hivatalnok megalkuvása, hanem tevékeny alakítása Magyarország jövőjének. Habony Árpádnak felelőssége van: rajta is múlik, milyen ország lesz ez öt és tíz év múlva.

Gyűlölködő, irigy, megkeseredett, tévelygő, pszichopata, paranoid, beteg és örömtelen ország lesz, ha rajta múlik. Most is az. Ezt megállapítani nem hazaárulás, hanem Habony sikerének titka. Ezek azok az érzelmek, amikkel legkönnyebb játszani. Érthető, ha a kampánystratéga ezekkel operál, és nehéz vele vitatkozni, ha azt mondja, hogy ez kell a magyaroknak. Minden felmérés és választás neki ad igazat. Többséget szervezni itt a gyűlölködő irigységnek lehet – hát azt árulja.

Övék az ország, de nem maguknak építik

Miért mégis az a zsigeri undor, amit az ibizai képkockák kiváltanak? Egy élvonalbeli szakember megérdemelt jövedelmét költi egy mediterrán mulatóban. Ő így érzi jól magát, a színes nyugati forgatagban, Gucci-táskával a lábánál, vidáman röpködve az Európai Unióban és azon kívül. Nem a Paprika csárdában ordítja a fehérvári huszárokat, hanem Ibizán koktélozik.

És ez a viszolygás oka. Az ellentmondás, ami nemcsak az ő esetében ordít, hanem a luxusjobboldal minden figurájából. A személyes integritás hiánya: hogy másmilyen országot csinál, mint amiben ő maga jól érezné magát. Úgy élvezik a liberális, nyitott, nyugati modernitást, mint bármely normális ember – de a nem normálisakból élnek és azokat szaporítják, butítás útján. Erre Habony ibizai kalandjánál sokkal jobb példa közeli kollégája, Arthur Finkelstein, aki meghitt melegházasságban él Amerikában, jövedelmét azonban más országokban kifejtett homofób kampányokból szerzi. Például a magyar kormánypárttól."

Ennyike... Tóta bele...
január 1. a szent fityma ünnepe a katolikus csízió szerint.

hu.m.wikipedia.org/wiki/Szent_Fityma

nem tudom, köze van-e ennek habonyhoz.
endresy.blogspot.com/2016/01/kormanysiker-fagyos-merleg.html

Kiemelném: "a valóság: „elmúlt két hétben csaknem háromszor annyian hűltek ki fűtetlen otthonukban, mint ahányan a szabad ég alatt”. Semjén, Harrach, Tarlós, Áder, Orbán és többi nagypofájú politikus urak! Mikor fognak egy három napos böjt után eltölteni egy mínuszos külső hőmérsékletű éjszakát egy fűtetlen vályogházban? Annak érdekében, hogy közelebbi képet kapjanak szegénységről, társadalmi szolidaritásról, nemzetpolitikáról. Csak úgy! Pofázás helyett."

S kiegészítve, hogy a Fdiesz_KDNP nagypofájú trolljaitól is várnék hasonló felajánlást.....
Az utolsó mondat helyesebben:
S kiegészítve azzal, hogy a Fidesz-KDNP nagypofájú trolljaitól is várnék hasonló felajánlást.....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Skicc Pali havonta negyven közmunkás bérét veszi fel......
@parti_giano: és ma született Rodrigo Borgia,na meg Il Magnifico
@PeniValdes: és 73 éve halt meg rejtő jenő egy oroszországi munkaszolgálaton.
@Gábris szomszéd: de, gondolom a jobbikos eszmetársaid, eszt is ünneplik ma.
@Gábris szomszéd: ah, már megint az egyik kedvenc teológusom. mit neked szent fityma, amit betiltott már a második vatikáni zsinat, annyira kínos volt.
@parti_giano: Nem kell mindent észrevenni. Amúgy nekem is a kedvenc teológusom és az egész katolikus egyházban ma ez az ünnep van.:)
@PeniValdes: Direkt nem foglalkozok a témával mert ugye az nem píszi, főleg errefelé? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Olvasom a 444-en, hogy a takonyárpi dubajozik."
A jó Isten igazságot osztott.
Jó nagy petárdát csinált szállodából a parvenüknek.
@taga20: figyi, céencésok gyöngye! te itten összekarmolnád magad! éjfélkor a közszolgálati és kereskedelmi rádiókban IS 3 azaz 3 himnuszt kell végighallgatni!
első: bajor himnusz
kettedik: német himnusz
háromadik: ájropúnó himnusz (öröm óda)

továbbá a: "Gott sei Dank!" = Istennek hála! szófordulat mindennapos, még a legvadabb kereskedelmi csatornákon IS!

nekem meg az zavaró, hogy tolják a pofámba az ateizmust, de pont lexarom, mert ha valakinek úgy jó, akkor legyen neki úgy jó! én sem idézgetem a bibliát, koránt, thora-t, páli-kánont senkinek...
@PeniValdes: Pedig az Istent szeretőknek, minden a javukra válik (Róm 8,28). :D
@PeniValdes: télleg! a musz limókusok is...
@nincs_itt: sálom haver. kicsit mintha feszült lennél? ott a jobb kezed:)))
@nincs_itt: Neked is BUÉK. Remélem az ilyesmi, még jó sokáig elkerül titeket. :(

hvg.hu/vilag/20160101_Iszlam_Allam_bajor_belugyminiszter_terror
@taga20: Nem mindenki arra használja a jobb kezét mint te. :)
@taga20: shalom alechem! esetleg kis áthallással: salam alejkum!

olyan nyugodt vagyok, mint ogv a stadijonyba!

te ateistának vallod magad, ez rohattul nem zárja ki, hogy sörözzünk egy durva jót(majd én hozom a sört, nyugi!!) de ha buzerálni kezdesz a vallásom miatt, akkor feldugom a kriglit a valagadba, az egyetemes szeretet nevében... majd folytathatjuk a zivást!
@Gábris szomszéd: elolvastam. sajnálom, a teológusokkal az a bajom, hogy mindig valami nagy igazságot akarnak mondani, oszt ilyen nyakatekert lózung sikerül, mint ez is.
@Gábris szomszéd: angyal, nem mindenkinek olyan mocskos a fantáziája, mit neked:))
arra gondoltam, hogy boncson egy jó sört.

apám, nálatok mik mehetnek a hálószobában:)))
@nincs_itt: magamévá tettem minden szavad, és roppantul tetszenek!!!...kkk
@nincs_itt: jól hangzik, de azt a feldugós részt, biztos nem a vasárnapimisén hallottad:)))
@taga20: oszt aszongyad, me má' eccer lefúttad, mikor iszunk itten??? lesz olyan sör is, hogy mise-bornak is elmenne!
@parti_giano: De legalább most már tudod, mit ünneplünk január elsején. :)
@nincs_itt: eccer meg te. egyébként könnyű a másik farkával csalántverni, nekem kellene oda-vissza kábé 1300km-et letolnom.

persze jó kocsival, nem nagy kunszt:)))
@nincs_itt: Taga alapjában véve toleráns lélek, csak néha szokta lebarmozni a hozzánk hasonló hívőket. :)
@taga20: Az új hatosnak ez meg se kottyan. A benzinpénzt meg úgyis kitermeled, vagy Imola neked? :)
@taga20: mondtam már, a pathologusch sem tolhat keleti irányba!
de ha véletlenül arra járok, akkor lesz egy kasten sör a csomagtartóban neked is! meg nekem is...

1300??? 1600+!!!
@Gábris szomszéd: valymi köze azért máriának is van jézus előbőréhez.
@parti_giano: Hát ebben a sztoriban az előbőr, valóban csak egy szinpadi kellék.
@jaegtoer: " a nemzet cipollája újra meg újra meglop, "

...csak nehogy úgy járjon amint a regényben van....
@húzzad neki shakespeare: a zösszes imola vót! még a pikulás is a zelején!
@Gábris szomszéd: "pali bácsi"hajolhatott volna
60 centivel lejeb is!!!
Ha már lúd legyen kövér!!!
@öregmatróz: deeeee! járjon úgy!!! "könyörgöm, akasszuk fel!"
@Gábris szomszéd: oszt a mé'szaros lőrinccel mijafax lesz???
@nincs_itt: jóó van....

akkó má 4-en vagyunk itt rebellisek....
@nincs_itt: Te is emlékszel még a "Valahol Európában"-ra?
@nincs_itt: Tudod Te jól,hogy"mire"céloztam.:)))
@ornagy50: emléxek ám! értem, hogy a "tükör tojásra" mertél apercipiálni! de ahhoz elég 20-22 cm!
gondolom észrevetted, hogy ha lemegy a fodbal pályára, akkor mindig vigyorog. mer' a gyöp csiklandozza a valagát!
@öregmatróz: naná! de mi is az a hogyishíjják, amit minden reggel elfelejtek bevenni??? osztán delutánra az a snájdig fiatalember, ööö... megvan!!! herr alzheimer, mindig totál átrendezi a szobámat.
@nincs_itt: AZÉÉÉ fogdossa magát állandólyany???:)))
@taga20:
.
Eszedbe jut erről a tranzakciós adó?

http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1476734!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/gallery_1200/oktoberfest-2013.jpg
.
@nincs_itt: na akkó most eldöntheted mellik uriember a jobb. Mr Alcheimer, vagy Mr Parkison.

Elfelejted-e hogy hol a söröd, vagy mégis megtalálod de kilötyögteted?.......:)
@dr. jenőke (jenőke): asztat számótad, hogy mennyi maßkrug van a kezibe???
@öregmatróz: herr parkison viszont jól jöhet pisilésnél...
@ornagy50: asztat én nem tudhatom, hogy mijé' fogdossa magát!
de talaj menti fagyban fázik a füle, az sicher!
@Gábris szomszéd:

Istent szeretők helyett isteni szeretőket olvastam, de úgy is volt értelme a mondatnak.
@Eszter jött:
Csakazértis és szeretettel
Boldog Új Évet kívánok neked!
@Mariann19:

Köszönöm Mariann. Én is a legjobbakat kívánom az új évben. ))
@dr. jenőke (jenőke): a sör mennyisége változatlan, viszont a leheccséges anyósok száma öccörösére ugrott! milyen eccerűsítés ez!?
@Eszter jött:
Olyan vidámat szeretnék ebben az évben megélni.
@Eszter jött: @Mariann19: Nektek is reményteli és boldog új esztendőt kívánok! :)

youtu.be/3Uo0JAUWijM
@Gábris szomszéd:
Köszönöm szépen Gábris!
Neked is békés, boldog Új Évet kívánok.
Nem túl szívderítő, de sok szemontból valós kórképet fest. :(

"Egy sajátos, paternalista vadkapitalizmus, amely alapvetően fogyóeszköznek, kitermelendő természeti- és humán erőforrásnak tekinti az országot és lakóit."

hvg.hu/velemeny/20160101_Konok_Orban_posztmodern_diktaturaja
@Gábris szomszéd:

és a szöveg utolsó sora után: és abba beledöglünk. Pont!
@Gábris szomszéd:én nem Imola csesztetésére tettem fel az életem,amikor téged csesztetnek, vagy bárkit, azt is rühellem.
@evasanyoca: Én nem venném csesztetésnek, inkább tényközlésnek. :)
Prioritások. :(

Sportcsarnokra is költ a kormány a gyermekétkeztetési pénzekből

propeller.hu/itthon/3181359-sportcsarnokra-is-kolt-kormany-gyermeketkezetesi-penzekbol
@Gábris szomszéd: kevesebb "neofasisztázás" és "wagneri totális diktatúra" - bár nem tette világossá, hogy melyik "wagnerre" gondol - és több önkritika!
orbán nem ok! következmény!

minek a következménye? a bal- és liberális pártok teljes impotenciájának!
ugyanis éppen ott gyökereznek, ahol orbán is! (mszmp, kisz, hnf, stb) nehéz kritizálni a volt "eftársakat"! nehéz kiborítani a bilit, ha maguk is a "tartalomhoz" tartoznak.
Hihi, Novák olvassa a kritikámat? Ma megdicsérte a kormányt.
@Gábris szomszéd:
Ma Novák nyalt be neki, de ne is izgasson!.
Egy vérből valók vagyunk- mondta ma Vona Gábor.
Ezek úgy otthagyták Gábrist / aki már a hvg-t nyalja/, mint szódás a lovát. Hálistennek.
@nincs_itt: Igen a szokásos köröket ő sem tudja levetkőzni, de nem is azokban értek vele egyet.
@Imola Helyesi: bocsánat, de a szódás nem hagyta ott a lovát...: "veri, mint szódás a lovát" ez a magyar szólás.
@Imola Helyesi: Másrészt miből gondolod, hogyha finom a fánkod, akkor az orbán imádatod is dícsérendő lenne? ;)
@evasanyoca:
Hát finom akartam lenni, nem akartam írni, hogy verik Gábrist.
Már Emőkézik is, szerintem tuti, hogy nem jobbikos.
ha Elődke mindent tud a szülésről, akkor lehet Emőke is.
propeller.hu/itthon/3181604-novak-elod-elmondta-mi-szules-alapelve

Az egy más kérdés, hogy
1. Előd véleménye akkor érdekel a témában, ha megszült egy ötös ikreket.
2. Kétlem, hogy amennyiben a baba cigány családban születik, akor elment volna oda ez a rasszista barom .
@GeoCracker: BUÉK 'Geo!

Emőke:

"kormányzatnak ösztönözni kellene....... .........................támogatni kellene a szoptatást segítő eszközöket."

:))sajnos rajta vannak,az ügyön,de nem abban az értelemben!
Vajon az új évben kik lesznek még megszopatva? :(

...

mentalisdeficit.blog.hu/2015/12/31/igy_mukodik_az_orban-kormany_a_10_legjellemzobb_huzas_2015-ben

"Az év egyik legnagyobb szégyene volt, ahogy rászabadította a kormány a civil szervezetekre a hatóságokat. A Kehi, amelyről átlagember eddig azt sem tudta, hogy mi a büdös franc – és nagyon jól is volt így – tankként meg neki az Ökotársnak, mert muszáj volt találni valamit a Norvég Alap pénzeit leosztó szervezetnél. Hát mekkora ciki, hogy szart se találtak. Fű alatt suttyomban be is fejezték a vizsgálatot. A civileket, akik milliárdok felett diszponálnak igenis vizsgálni kell, mégse osszák le szirre-szarra a pénzt. Ám mondjuk jobb lenne a Gyermekrák Alapítványhoz hasonló bagázsokra rászállni, és kőkeményen kinyomni a csalókból a szart ahelyett, hogy korábban nem sok vizet zavaró szervezeteket csinálnak ki. Persze a cél nyilván csak annyi volt, hogy le lehessen nyúlni a Norvég Alapok pénzét, ez sajnos, sikerül is, hiszen az Alap a jövőben egyeztet a kormánnyal, ki legyen a pénzosztó"
@Imola Helyesi: Nagy szerencsénk, hogy a te válaszaid viszont mindig, "jók". ;)
@Gábris szomszéd: ha már novák, akkor meg szabad kérdezni, hogy majdnem éreccségivel mihez nem ért?
mert semmi gond nincs, ha valakinek nem sikerült az érettségit megszerezni, de mondjuk van egy szakmája.
de ha egyik sincs...
Új év alkalmából egy értelmező kéziszótárt a kétharmad minden tagjának... szükségét látják...
@Imola Helyesi: Csak neked röviden és tömören a lényeg, amit az arckönyvön leltem. :)

"Így válhatott ez egykori Soros-kedvenc Orbán Viktorból a szegény ember Hunyadi Jánosa, a „bevándorlók réme” (lelki szemeim előtt fel is sejlik néha, hogy a kalifátus mélyén Terror Pistáné valahogy így fegyelmezi renitens gyermekét: „Juszuf, ha nem eszed meg a piláfot, szólok Orbán Viktornak!” – bár arrafelé Putyin ma nagyobb mumus)...

A Fidesz számára a bevándorlás – noha hazánk egyelőre nem cél-, csupán tranzitországa a migrációnak – egy valóságos kommunikációs főnyeremény, jó érzékkel ki is aknázták már az év elejétől fogva, mintegy megsejtve az európai közhangulat várható változását. A számításuk be is jött (úgy tűnik Habony Árpád két ibizai kiruccanás közt azért értelmes tanácsokkal is ellátja a gazdáját), hiszen (kissé kisarkítva) Nyugat-Európában a tavaszi „Willkommenskultur” helyén év végére csak a felgyújtott migránstanyák füstölgő romjai maradtak. Így az ősszel még a Keletiből migránsokat furikázó osztrákok is – érdekes, hogy a szlovénekhez már nem küldtek Bécsből autókat a jövevények elé – ma inkább kerítést (ami igazából nem is kerítés...) építenek és visszaküldenék tegnapi kedvenceiket, mintegy Orbán Viktort igazolva, aki „Európa kesznyéteni gazdájából” karácsonyra már az „év embere” lett, s akinek Konrád Györgytől kezdve Paul Lendvaiig mindenki tapsol.

A migráció tehát remekül eltereli a figyelmet a belső problémákról (elsősorban a kivándorlásról, de ezen kívül van még bőven), miközben pártunk és kormányunk a haza és Európa utolsó védőbástyája – rendkívül hálás és kifizetődő – szerepében tetszeleghet. Egy honmentő hőst ugyanis nem illik a hon-, és kontinensmentésben olyan pitiáner dolgokkal zavarni, mint korrupció, földmutyi és hasonlók, hiszen aki ilyet tesz, az nyilvánvalóan hazaáruló, terrorista, antiszemita, illetve Brüsszel, az MSZP, az Iszlám Állam és a Jobbik fizetett spiclije, ezért intenzíven szégyellje magát. És éppen ez az a momentum, ami a kormány szándékának őszinteségét megkérdőjelezi.

A migráció kérdése olyasmi szerepet kezd betölteni az Orbán-rendszer önlegitimációjában, mint Horthy alatt Trianon (minden rossz forrása) és a revízió (megoldás minden problémára). Ez az a kérdés, amelyben a hatalom maga mögött tudhatja a politikai spektrum legnagyobb részét, amelyre hivatkozva minden kritikát a nemzeti egység megbontásának és árulásnak tud beállítani, elfedve az orbáni uram-bátyám világ minden mocskát."
@Sir Bates dö Hól:
kkkkkkkkkkkkk
van nekijjek, de még ők semn tuggyák használni

ők csinálták!!!

brühüyyy
Jó reggelt,kis 'szélsőballer:) provokációval!

www.youtube.com/watch?v=XyLyyngVBuE
@Gábris szomszéd: vajh' miért nem ezt idézted: "Posztmodern fasizmus ez azért is, mert nincs valódi ideológiája. Lényegében még ideológia-pótléka sincs, néhány régi, naftalinos kacatot vesz elő. A „Nyugat alkonya”; fröccsöntött ezotéria és „keleti spiritualitás”; hun-magyar mítosz; „az ősi rög”; „kultúrfölény”, a „mi, magyarok” álközössége; állami szintre emelt rasszizmus, felvilágosodás-ellenes romantika – csupa Coelho-idézetté butított Spengler és Nietzsche, meg némi eredeti Pósa bácsi. Hóman Bálint pas de deux-t táncol Bogár Lászlóval."?... bár minden kockázat nélkül nyelnék rozsdás pengét, hogy egy szavát sem értetted... a kombó-alap, az hiányzik...
@Gábris szomszéd: "Csak neked röviden és tömören a lényeg,": ki a f@szom az a hős polgàrmester, kit év eleje óta hájpolsz a "migráncsaid" miatt?...

(mintha lehagytál volna egy "bazmeg, ezt jól benéztük, bocsika" + szmájli/máté-jános-torquemada-coelho idézet kombót, nem?...)
@Sir Bates dö Hól: ehhez betűt se nagyon kell ismerni:

www.mupa.hu/multimedia/digitalis-irodalom/esterhazy-peter-est-i

van több kortárs író est is, a müpa multimédia jó szerintem
@Sir Bates dö Hól:

"mert nincs valódi ideológiája. Lényegében még ideológia-pótléka sincs, néhány régi, naftalinos kacatot vesz elő "

Elképesztően igaz és lépten nyomon tapasztalni a káoszt amit a fejekbe ültettek a közelmúltban!
A kettőskeresztek,rovásírástáblák,csöpögős világháborús 'emlékművek halmaza amikre képesek pénzeket elszórni és ezek csak a jéghegy csúcsai:(

Tegnap is 'sírvaröhögtem a Prédikálószékre igyekezvén!Dömösön a Rám szakadékra induló túristakiindulópontban Mária kútja(Kaincz forrás)pipec faragott esővédő pihenőhely,tele rakva Mária képekkel,keveredik a 'táltosiskola reklámjaival,'csakracuccokkal nagy egyetértésben:))

Az 'átkosban épült Wc-t benőtte a gaz,a túristajelzést nem találtuk,ja később igen az egyik asztalnak a sarkára festve('unyjós milliókból:(

Egyébként Máriaképek csorogtak még a fákról is:))

Meg is áldoztunk az egyik alatt jóféle 'hápésforraltborral:)
@gazoló: haver, eszt bugáztam a 444-ről, nézd meg!:)

hamá ekkora hó esett:))

imgur.com/zwK7XG6.gif
@gazoló: a Bükk-fennsíkon kinn vannak az új táblák, szépek, jól láthatók

(apró probléma, hogy össze-vissza mutogatják az irányokat:))) )
@Gábris szomszéd:
Nagyon aranyos vagy, hogy beteszed az olyan cikkeket, amit előzőleg ajánlasz, de nem olvasom el. Kis erőszakos.
@gazoló:
Még jó, hogy a hegyek, völgyek, dombok ott vannak a szemetek előtt, bejárod őket, különben azt is letagadnátok, mint a hun -magyar rokonságot és az ősi székely-magyar rovást. Meg, hogy beszélsz szép ősi gyöktermészetű nyelvünkön, bár azt csak imitálod, mert csak a fsz,szr, stb gyökök rögzültek a tudatodban sűrű rendszerességgel.
@gazoló: azt én is láttam, engem a táltosiskola valahogy jobban zavart,mint a Mária képek..
@habakuk000: ez jó:-)... bár nekik valami nyirő vagy tormay kellene inkább...
@Sir Bates dö Hól: ha még nem olvastak tőle,akkor nyugodtan. ítéletet csak azután mondhatnak
@gazoló: arra a zsibvásárra még emlékszem... de az jó, segített, hogy tudjam: b+, itt két elemivel is király lehetsz!... mo, én így szeretlek...
@parti_giano:

nu, maga varnyog itten a teológusokrul gábris szinten, nem csuda, vót nekem egy kisztitkár szomszédom, aki megtért. ez abbul állt, hogy hüjébb lett, mint a fostalicska, csak ződbe. történt eccer, hogy észrepillantotta a könyveim között megbúvó teológusok munkájit, oszt röktön kölcsönkérte üket óvasás céljára, penig akkor ű mán megírta a maga apoteózisát. nubazmeg, mondám magamba, de azér kölcsönadám kincsestáramat, hátha viszi valamire a jóember. hónapok teltek el, de az én kisztitkárom magasbul baszott visszaadni az óvasnivalót, de mégcsak mekk se nyikkant felőlük, akkor mondám én némi gyanakvással, hogy add vissza bazmeg a kincseimet, mer tökön rúglak. nu, akkor lettem én harcos ellenségnek kikiáltva, merhát mezitláb zabáltam a mártin napi libát.
@gazoló:

Milyen az a hápésforraltbor?
@hacsaturján: azért megkérném, hogy értelmezze már a teológiát, mint tudományt. mert persze köztük is akad egy-egy jótollú, amennyi van belőlük.
@parti_giano:

értelmezze a rosseb meg akinek három annya van. ezzel asztán asszem kifejesztem mondanivalómat, ámbár, ha akarja írhatok tanulmányt is, csakhogy akkor pont az a balfasz lennék, mint amire kegyed célozgatni merészel. jótündér meg tovább sírna a röhögéstül.
@Mariann19:

"Olyan vidámat szeretnék ebben az évben megélni. "

Én is, Mariann. De kétlem, hogy ehhez elég lenne a rózsaszín szemüveg kollekcióm.
Tán' ha buddhistává válunk, elkerülhetjük, hogy naponta leterítsen minket a hungarikusz fölgyükódusz szindróma.
@Gábris szomszéd:

Neked is BUÉK, Gábris!
Feleződjön meg a tavalyi kommentszámod, vagy világosodjál meg!
Úgy talán elviselhetőbb lesz ez az év.
@Sir Bates dö Hól: rosszat felebarátaidnak ne kívánj...

én olvastam Tormayt, azt az unalommal fűszerezett baromságot még ellenségeimnek sem kívánom

Nyírő olvasható szerintem
@hacsaturján: az északi fény szemlélése avagy a réti zuzmó simogatása okozza Önnél a megvilágosodást?

nem ártana importálni hozzánk a kies Svaldbardról, kis ám annál vezérlőbb hazánk becses állampolgárainak tudata és lelke fejlődésének céljából, (bár éppen most olvastam - érteni ugyan nem nagyon értem, de ez az itteni kommentelőket figyelemmel kísérve különösebben nem degradáló - hogy a lelkünk csak a tudatunk ármánya, hogy ne unatkozzunk a táplálkozás és az utódnemzés közötti átmeneti időben)
@Eszter jött:

"Milyen az a hápésforraltbor? "
Nem fáztunk tőle:))

@taga20:

"ezt bugáztam"
Ilyenkor meginog 'macskahitem:)

@habakuk000:

Itt is volt festés,később 'jókedvvelbőséggel,csak az útkereszteződésekbe nem tettek következetesen,csak 100m-rel utánuk:((

@Sir Bates dö Hól:

A "zsibvásár" pontos kifejezés erre a katyvaszra ami az ország szinte minden túristalátványosságára jellemző,de csak tükrözi a mindennapokat:(
@PeniValdes:

Ezek 'faékegyszeriséggel mindent beszopnak akár a 'dzsobbikos,akár a 'fidessbarom 'spindoktoroktól csont nélkül,keverve is ha kell,ahogy azt Ibizán megálmodják:((
@Imola Helyesi: te imol! elárulod, hogy a hegy/völgy/domb stb. mi köze van a hun-magyar rokonsághoz, székely-magyar rováshoz, illetve az agglutináló magyar nyelvhez?

olyan vagy te mint az ecceri bakter!
aki ugye áll lenn a sínek között, az égen szépen száll a daru madár és énekel! a bakter meg nem tehet róla!
@Imola Helyesi:

"Nekem szülőhazám:)ahogy egy zsidó költőnk is megírta,Te meg szopkodjad 2016-ban is vitya falloszát 'jókedvvelbőséggel:))
@gazoló:

"csak tíz év múlva ne ez a dal legyen"!

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c
@hacsaturján: türelmetlen! hónapok alatt csak a beluga-dal érik meg! jókisztitkár nem kapkoggya el a megtérést sem! hátha megint ki kell keresztelkednie! a könyveket gondolom érintetlenül atta vissza...
@Eszter jött:

Kösz imádom,rendszeresen meghallgatom és örökre hálás leszek annak aki ezeket feltette:)))

www.youtube.com/watch?v=iPq7nXTvhBs
@Eszter jött:

Galkó Balázs súlyos beteg és innen kívánom Neki a jobbulást!!

www.youtube.com/watch?v=yFw-tDt_wvE
@gazoló:
Te meg a magadét szopkodd, amilyen nácionalista vagy.
De azt nem írta Radnóti, hogy az őslakosok hagyományait nem kell tisztelni.
A sárga irigység ne szóljon belőled mindakkor, amikor a mi ősi rovásunkról és hun-magyar rokonságunkról hallasz.
Én sem szoktam kétségbe vonni a betelepültek kultúráját.
@nincs_itt:
Az is rögvalóságunk.
Te csak imádd a német kultúrádat, de a hun-magyart ne vond kétségbe.
Hja, hogy nekik nem nagyon van, arról nem tehetünk.
@Sir Bates dö Hól: Azért mert arra itt vagy te ügyeletes félkegyelműnek. :)
@PeniValdes: @gazoló: Nem tudom ki, hogy van vele de engem a táltosiskola reklámjánál, sokkal joban zavar a fideszkorrupció és az orság további szétrablása. :(
@Imola Helyesi: Az mondjuk tényleg ütős érv a leírtakra, hogy nem olvasod el. :) Így meg is nyugodtam, hogy pontosan látod te a lényeget, csak nem szeretsz róla tudomást venni.
@Imola Helyesi: Te Imolka!

több értelme lenne - ha már ekkora nagy magyar honfiú vagy honleányzó vagy - ha a rovancsos írás helyett - ( tudod, hogy mi az? ) pl a magyar népzenét propagálnád, jan 31-én vagy 30-án lesz a napja a müpában
@habakuk000: na az Emberek a kövek között azért olvasható kategória.
@Gábris szomszéd:
Nem mondod, nemán, hogy hűvg-t, magyardenarancsot, ballib blogokat és egyéb neked való nyalánkságot olvassak.
Nem szeretném, ha meglátszana rajtam, mint rajtad.
@habakuk000:
Azt már propagálják, szerencsére. A rovásírás még nem jutott el hozzájuk, de majd fog!
@gazoló: jártam ilyen lakásban,ahol Jézus szobor mellett felelhető volt az összes létező istenség..gondolom, valamelkyik hátha bejön alapon..
@gazoló:

Csatlakozom a jókívánságaidhoz.

Annak idején az M2-n láttam a születésnapi meglepetéskoncertet.
Tegnap felcsatlakoztam a "nagy cuclira", Mándoky koncert volt műsoron.
@Imola Helyesi: Ne keseríts el Imol. Ez most tökre úgy hazngzik, mint amikor amiatt sírsz, hogy nem hallgatja meg senki az "érveidet", csak szimplán útálnak ha van rajtad sapka, ha nincs. :)
@habakuk000: és tavasszal még a virtuózok is újraindul. :)
@habakuk000: Csodálatos magyar fiatalok, komolyzenei tehetségkutató versenye.

youtu.be/AS2IHqz3iVQ
@Imola Helyesi: mit vontam kétségbe? utána parti van nálad?
csak kérdeztem, hogy a geológiai képződményeknek mi köze van a hun-magyar stb-hez!

nem nagyon van? az sem az én bajom, hogy te nem sokat ismersz a világból!
@Imola Helyesi: Imol, az tudod-e, hogy csak egy nyelv van a görögön kívül, ahol nem a vinum gyökből származik a bor elnevezése?
Most magyarázták a rádióban.

Ezek szerint csak mi vagyunk az istenek és szellemek kiválasztott népe
@Gábris szomszéd:
Amikor elkezdtem itt kommentelni, csodálkoztam, Eszter miért utál annyira téged. Most már rájöttem, ő már kiismert.
@Imola Helyesi: Így legalább egyre inkább megszerethetünk téged. ;)
@Gábris szomszéd:
Ahogy látom, igyekszel felzárkózni elég sikeresen. Hja, azt tudsz nagyon.
@Imola Helyesi: A nem érvelésben téged úgysem lehet lehagyni. :)
OFF

Móka és kacagás az új év első napjaiban is. :)

Közelharc lesz a Mahir-oszlopok bontásából

A főváros cége nekiállt, hogy gyorsan eltakarítsa a Simicska-oszlopokat, a Mahir viszont őrzővédőket fogadott. Balhé indul a belvárosban.

index.hu/belfold/2016/01/02/kozelharc_lesz_a_mahir-oszlopok_bontasabol/

ON
@Gábris szomszéd:
Érvből még nem építettek hazát, házat.
Orbán érvel és CSELEKSZIK is.
Nem gondolod, hogy nevetséges, amikor indexes kaliberűek elkezdik őt anyázni,/érvek/ erre fel az alfahír is rááll erre a hirgombócra, és nőnek, nőnek.
Az ilyenek azonban kipukkannak.
@Gábris szomszéd:
Ez neked, mint konzervatív nemzetinek miért jó?
Mert csak?
@Eszter jött:
"Kétlem, hogy ehhez elég lenne a rózsaszín szemüveg kollekcióm."
Nem vagy te olyan ember, aki áltatja magát, és nem a helyén kezeli a helyzetét.
Realista vagy - ahogyan itt megismertelek - és a vitalitásod is megvan ahhoz, hogy a kedvezőtlen ciklusokat is keményen kivédjed.
Mostanában úgy látom, egy kicsit kedvezőtlen periódusban vagy, de előtte vidám, erős és aktív voltál.
Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül a forgatagban a családod által, na és mi is itt vagyunk neked, ha kell egy kis erősítés a lelkednek.
Még messze van a dobrú noc.
@nincs_itt:

nanáhogy! aszonta a drágája, hogy ő ijjen marhaságokatt nem fog elóvasni, mer asz csak meddő időtöltés lenne, neki meg készülni kell az órájira. lévén hitoktató a lelkem.
@hacsaturján:
Hacsa de hülye vagy! /11.03-as opusodhoz/
Szilveszterkor nem röhögtem egy folytában este 11-kor ennyit, pedig akkor már olyan voltam, mint V. Hugo Nevető embere.
@hacsaturján:
Neked is pussszantás!
Nem tudom, mivel tudnálak felajzani, hogy írjál még.
Az a baj, hogy marha messze vagy, így az eszköztáram a nullához konvergál.
@Mariann19:
Írjon a hóról, hogy irigykedjünk.
@habakuk000: nekem aztán egyik sem felebarátom... karácsonyi hipokritizmus ide vagy oda...
@Gábris szomszéd: anyáddal konzultálj a fogamzásgátlásról...
@Imola Helyesi:
Hacsa 1 négyzetméter hóról is tud úgy írni, hogy az ember halálra röhögi magát.
@Imola Helyesi:

irok neked bugsy a hórul, hogy irigykedhess:

segghüje vagy, bugsy!
@Mariann19:
Most nincs ihlete, úgy látom, mert csak bugsizik.
Elég fura alak.
Ha mindig ilyen az életben is, azt hogy lehet kibirni?
Akit szeret, azt még a halottas ágyán is megnevetteti.
Akit meg nem, annak csak ezt, bugsi, ami elég uncsi.
@Imola Helyesi:
Számomra egy semmihez és senkihez sem hasonlítható humora van, és ami tovább emeli a fényét, hogy a sorok között kiolvasható a nagyon kiművelt ember tudása.
Na, de hiába bíztatom, hogy írjon...
@hacsaturján: oszt visszatérgyepült a zalap törvény asztala elé...

te az a szerencsétlen bágszi nem volt ojjan ostoba ám!
maji napig etalon, igaz imolla lekörözte, gondolom mint etanol!
@Mariann19:

Köszi Mariann! Ez nagyon jòl esett.
Hát igen. Történtek dolgok. De tùlélő vagyok.
Zorba szerint:
"Táncolni kell, Uram! A zene majdcsak megjön valahonnan."
@Eszter jött:
Eszter!
Te egy nagyon tudatos ember vagy, nem hiszem, hogy szükséged lenne életvezetési bölcseletekre másoktól.
Ahogyan a kommentjeid sorai közül kiolvasom, most a téged körülvevő közeg befolyásolja a hangulatodat.
Ezek a dolgok azok, amelyek objektívek, és nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat, és ez borúlátó hangulatot hoz az életünkben.
Túl kell élni.
@Mariann19:

Használom őket, mint a kést és a villát. Mert minden érzést megélt már előttem valaki, minden gondolatot megfogalmazott.
a hangulataimat tudom kezelni. Nehezebb a dolgom akkor, mikor felismerem, hogy egy év elteltével is ugyanazokkal a problémákkal foglalkozom.
Mert vagy meg kell oldani, vagy elfogadni.
Olyankor mélyre kell ásnom magamban. Az operáció fájdalmas, de hasznos. Az egyetlen járható út.
Mindig sikeresen végződik. Ahogy korosodom, egyre rövidebb idő alatt nyerem vissza a megszokott formám.
@Eszter jött:
Eszter!
Szerintem nem a probléma- megoldó képesség változik meg az emberben, hanem maga a probléma.
Annak a nehézségi foka tűnik úgy, mintha te lennél a megoldásokban más.
Vannak alapvető tulajdonságok, amelyek meghatározzák a gondok megoldását, vagy elfogadását.
Sok vitám volt már arról, hogy az erős akarat vagy a gyengeség adottság-e, vagy az erős jellem tudatosan kialakítható-e az egyénben.
Én az utóbbit ismerem el.
süti beállítások módosítása