Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2015.11.23. 09:21 Fabius

Dajcstomi lenyomta Friderikuszt

Deutsch "Kizökkenthetetlen" Tamás tegnap megmutatta, akárki akárhogy rángatja a lemezjátszót, majd a lemezjátszó alatt az asztalt, az ő tűje meg nem ugrik, a fordulatszáma nem lassul, üzembiztosan lejátssza a lemezt amit felrakott. Morális gátlások, őszinteség? Ugyan kérem, mióta itt piacgazdaság van és ilyen körülmények között vállalkozni lehet ő vezető politikus, és levedlette ezeket régen.

dajcstomi_pankracio.jpg

Szegény Fridi, azt hitte hogy, közben meg dehogy. Ő tényleg elhitte magáról, ha valaki akkor majd ő kirángatja egy őszinte pillanatra dajcstomit a saját kis világából, 24 óra alatt nem létezik, hogy egyszer ne essen ki a szerepéből. Ott hibáztad el, kedves Sándor, hogy azt hitted nem létezik, hogy ez ne álca, ne szerep legyen, de tévedtél.

Kiafasztamás azért kizökkenthetetlen, mert neki - éppen - ez az élete.

Ő nem megjátssza, hogy a csapodárság elintézhető egy vállvonással meg azzal, hogy énnekem mindig egy feleségem volt, Sanyikám. Szerinte természetes és tök oké, hogy uralkodásuk alatt a fideszesek gazdagodnak, mint állat, hogy családi vonalon sportklubokat szereznek meg. Sőt, a kérdést sem érti igazán, és Fridi okvetetlenkedésére a legkézenfekvőbb durcás kisgyerekmódon reagál: engedd meg Sanyikám, hogy esztet' én másképp gondoljam, mert a politikusok=lopnak dogma csak egy leegyszerűsítés, egy pletyka. (muhaha)

Azt megengedi nagy kegyesen, hogy a Fidesz sem tökéletes.

Magának meg azt, hogy időnként trágár legyen. Álságos szemforgatás lenne tőlem, ha pont én megszólnám ezért. Ráadásul engem speciel szórakoztatnak az ilyen jellegű kirohanásai. De azt elfogadom, hogy a stílus másokat megbotránkoztathat, bár nem találkoztam még olyan szabállyal ami szerint kötelező volna dajcstomit olvasni/követni Twitteren vagy egyáltalán odafigyelni rá. Ettől sokkal érdekesebb kérdés - legalábbis szerintem - hogy tarthatná-e a kapcsolatot SzörgyetegLajossal, vagy letépnék a fejét érte és a torkába hánynának egy barátkozós sms elküldése után mintegy másfél perccel. Kár, hogy ebből nem derült ki semmi azon kívül, hogy a megrögzött faszozó szerint a geciputtonyozás pfúj rossz, Lali őnékije nem baráttya és nem is volt az sose.

Szóval, kedves Fridi, ez bármennyire is érdekesre sikerült, most nem jött össze. Mondanám, hogy lyukat rúgtál dajcstomival, de egy ilyen mondatnak sírás a vége tévés berkekben.

 

 

 

188 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr618101258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@huzzadneki shakespeare:
Timike csak egy haszon&élvező, de nem a hörcsög alatt élvez, csak belőle.

Minden pasi álma egy ilyen gerinces csaj.
Van az a szivarbűzös harákoló szuszakolás, amit elvisel az ember lánya, ha bizniszdzsettel mehet vásárolni Losziba.
Mi meg fizettyük - helyette.

Most épp ezt hallottam a kocsmába, normálisak ezek??
@Gábris szomszéd:
jótett helyébe jót:-)
mondtam volt, ha Putyin beleáll az ISIS elleni harcba (szép volt az elmúlt hét), jön a jótündér és az olajár emelkedni fog. Ma a szaudiak bemondták a tutit, hogy nem hagyják tovább esni az olaj árát, elég szép napon belüli fordulat volt.
@Gábris szomszéd:

És ugyanezek az emberek fognak majd kis táblácskákkal tüntetni ha eljön az ideje, mert valamelyik(vagy mindegyik) kormány nem védte meg a nyugdíját.
Hiába no, Mo. a pénzügyi zsenik országa és kisemberünkben csak az maradt meg, hogy az elvett nyugdíjkasszás pénz az ő pénze volt. Vajon vot-e olyan, aki kiszámolta, hogy a papíron szépen mutató hozamszámok kb. milyen nyögdíjat vetítenek előre? És bár bicskanyitogatóan hangzik, de az elmút 25 év azt bizonyította, hogy az állam bőkezű nyugdíjasainkkal függetlenül attól,hogy a rendszer (pláne így) fenntarthatatlan. A hőbörgésen túl még nem akadt olyan aki az igazságot a képünkbe vágva elmondta volna, hogy mi az amit lehet, érdemes és kell, mert bizony a mondatai után meglincselték volna...
@Knósszosz:

Van aki bizniszdzsettel megy Losziba vásárolni, van aki meg a Határ úttól a 123-as busszal, nagy szatyorral, a soroksári madarasteszkóba. :-)

A Loszi az Los Angeles?? :-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
miközben az usa-ban ma!!!!!!!!!!!!!!!!!
2,14 egy gallon minden idők egyik legalacsonyabbja egy nap alatt 12%-ot esett és még nem fix

a szaudiak feltolhattyák a fakecskét vagy a drótszamarat, ők már sem nem osztanak sem nem szoroznak de még nem tuggyák, majd megmongyák nekijjek

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
mint a cikk írja: Putyinnal teljes koordinációban a Charles de Gaulle anyahajó és két környező arab kisállam összesen eccerre 16+ francia vadászsgépet tud indítani és a Putyin utasítást adott a haderőnek hogy teljes koordinációban a franciákkal...pisisnek nincs utánpótlás katonája menekűlnek, és a területük is zsugorodik
Raqqa és észak Iraq párhuzamos bombázása beteszi a kaput egy rövid időn belűl

most a többiek kapkodnak hogyan is lehetne beszállni mert Cameron Parlamenti előterjesztés azonnali háborúra, Obama még nem tuggya hogy asszád vagy nem asszád és hogy ki marad életben jövő hétre? Merkel mami meg elbaszta most adhat savanyúkáposztát meg bockwurst -ot és egy kis csapolt sört, és tükör elé már ebben az évben nem igen áll...és akkora seprűje sincs amivel kitisztogathatná Augiás istállóját amit ő maga koszolt össze, hol van Herkules???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
@Gábris szomszéd:
és még ez is, a NÉPSZAVA A DEMOKRÁCIÁBÓL:
kanada nem fogad egyedűlálló ....migráncsokat
egy hsz a cikkhez:kanadai magyar hírlap

A CBC közszolgálati televízió információja szerint, Kanada szövetségi kormánya kizárólag szíriai nőket, gyerekeket és családapákat fogad be török, libanoni és jordán menekülttáborokból. A párizsi terrortámadás után döntött úgy Justin Trudeau miniszterelnök liberális kormánya, hogy túlságosan nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent az egyedülálló szíriai férfiak befogadása. Eddig összesen száz szíriai menekült esett át kanadai hatósági és nemzetbiztonsági […]

Na mi itt a probléma?

Először is be kell fogadni a terrorista jelölt sejteket.

Utána a lakosságnak kell egy kanadai menekülteket befogadó országot találni.

Kár,hogy Putyinék messze vannak.Ennek ellenére az okosabb kanadaiak már kezdenek oroszul tanulni.

Esetleg a kínai is jó,csak nehezebb a grammatikája

BRÜHÜYYY

KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

van aki nemszereti eltartani a mások háborús áldozatait, és mintha igaza lenne? nemdebár?
Az 'wóttmá,hogy kijafacom az a 'dajcstompi!

Válasz:

A prágai hős:) egy drogos-alkesz,házasságszédelgő,püffedtképű dumagép,beképzelt,buta megélhetési 'politikusbűnöző!

Eddigi legnagyobb,dobása a'stadizooleumbeléptetőmutyi és az internetkonzultáció halott dolgainak levezénylése!

Jutalma a 'főnitől,brüsszeli 'ingyenélés és MTK 'stadizooleum a valós nézőszám ezerszeresére méretezve:(( pfejjjj...

444.hu/tag/internetes-konzultacio/

index.hu/belfold/1989/2009/08/29/hos_lesz_deutsch_tamas_es_kerenyi_gyorgy/
@gazoló:
.
Nem lenne feltétlenül szükséges emlékeztetni olvasóinkat arra, hogy a „forradalom” ihletői, támogatói – Horváth István belügyminiszter és Pozsgay államminiszter – egyaránt tagjai voltak az MSZMP Politikai Bizottságának. De az a tény már napjaink generációjának is többet mond a több mint 25 esztendős pártalakulatról, hogy vezetőik 1988 novemberében még kart karba öltve egy szervezetben, a MISZOT-ban, (a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsában) keresték az utat: együtt Bajnai Gordonnal és Gyurcsány Ferenccel.

hirhatar.com/kontraforradalmarok/
.
.
''''A soha munkát nem végzett diákok és azok, akik néhány hónapja voltak csak a hétköznapi élet forgatagában, sorozatban alapították a vállalkozásokat – olyanokat, ahol munka nem folyt, a részvénytársaságokat mindösszesen csak a különböző csatornákon érkezett pénzek legalizálására hozták létre.

Ilyen cég volt
- - a Szájer József vezette Demokratikus Politikai Kulturáért Alapítvány – Szadai Károly, Kósa Lajos, Baráth Gergely és Tirtsch Tamás tagokkal,
- - a Grácsmann Tibor vezette Draft Kft.,
- - a Schlecht Csaba irányítása alatt álló Foliográf Kft., és
- - a Gransperger Gyula igazgatta Best Lising Kft.

Később újabb üzlethálózatokat hoztak létre:
- - Kövér László testvére, Kövér Szilárd neve alatt működő Arzenál Kft-t,
- - a délolasz-sziciliai hangzású Padrone Kft-t (Simicska, Schlecht, Varga Tamás, Kövér Szilárd beltagokkal),
- - a Centrum Kft-t (Kövér László, Máté János, Stumpf István, Wéber Attila, Gyurgyák János, Kövér Szilárd, Orbán Viktor, Varga Tamás és Gyekicki András tagokkal).
- – Továbbá a „Creato”, az „Eurotax”, a „Menüett”, a „Prompt Profit”, a „Prom Joys” és a „Bónusz” elnevezésű cégeket, ahol a már megnevezettek és családtagjaik gyakorolhatták a kapitalista üzletpolitikát.
.... ''''
hirhatar.com/kontraforradalmarok/
.
Szép napot!
Ombucmanus vizsgálta a közfoglalkoztatást. No mit is látott? Úgy tűnik azt, hogy a közfoglalkoztatást is sikerült lenyomni.
Azt teccik érteni, hogy ami előre vitt benne, azt nem központilag szervezték? Pedig ott kellene, már ha ráérnének ilyenekkel foglalkozni.

"A vizsgálat feltárta: minél többször került be valaki a közfoglalkoztatásba, annál kisebb az esélye arra, hogy a munkaerőpiacon elhelyezkedjen, „közfoglalkoztatás-függővé” válik. A helyszíni vizsgálatok idején látott motivációs célú, sikeres és népszerű kezdeményezések nem a közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó, központi szervezésű és irányítású programok voltak, hanem egyedi, az egyes közfoglalkoztatók által kitalált, létrehozott és működtetett „jó gyakorlatok” – fűzték hozzá."

www.168ora.hu/itthon/hivatalos-nagy-bajok-vannak-kozmunkaval-140866.html
@látjátok feleim szümtükkel:

Hogyan is nőtt volna a korupció, hiszen a legtöbb ügyben már nem kell megkenni senkit, minden törvényesen előre le van vajazva, ahol már a plakátolásnál is lehet sürgősségre meg nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozni. Az egyetlen pályázókra kiírt feltételek mellett meg ugyan ki lenne az a hülye, akinek kidobnivaló pénze van?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ne csüggedjünk. :)

Kétmilliárdos aktagyárat szült a bürokráciacsökkentés

Hamisítatlan magyar sikertörténet: a kormány csökkenteni akarta a bürokráciát, ezért létrehozott egy központi iktatóhivatalt. Egy helyet, ahol a leveleket felbontják, beszkennelik, kinyomtatják, majd továbbküldik a címzettnek. Igen, jól olvasta.

index.hu/belfold/2015/11/24/egyseges_kormanyzati_erkeztetesi_rendszer_burokraciacsokkentes_allamigazgatas/
@Gábris szomszéd:

Olvastam. Igazi sikertörténet, soha sehol ilyen negatívan nem csökkent a gyártott papír mennyisége! Magyarország élen jár a fák értelmetlen lemészárlásában.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mivel 6 %-os uniós átutalásból sem, tudtak egy akár 3 %-os GDP növekedést produkálni, nincs mát hátra, mint megint "valahonnan" elzabrálni a manit. Most éppen a rádióaktív fűtőelemek ártalmatlanítására szánt összeget, de már megint kezdik megvédeni az önkéntes manyupokat is!
alapblog.hu/vakmajom-323/
"Magánberuházások meg nem nagyon vannak a kiszámíthatatlan, nem piacbarát szabályozói környezet miatt, érthetően. Most is elmaradt egy tőzsdei kibocsátás, mert az állam a kibocsátás közben átírta a cég gazdálkodási környezetét, ez milyen már?"
@CsekklisztNo.10Reloaded:
De hiszen ez várható volt. Mivel az orosz bombázások miatt kiesik az ISIS termelése, a szűkülő kínálat mellett lehet emelni az árakon.
@Mariann19: néhányszor megkérdezte azért szép szelíden,hogy ugye te sosem vagy képes önkritikát gyakorolni?

szerintem is nagyszerű volt ilyen finom árnyalt módon tompi bemutatása.

hezitáltam,hogy megnézzem-e de győzött a kiváncsiság..
:))
“Maguk utolsó gazemberek” – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, ő soha nem adott el semmit és nem is fog. Lázár János minderre azt felelte: “Ha önök kormányoznának, az várna az országra, amit Gőgös Zoltán képvisel személyében és stílusában”.
pestisracok.hu/fidesz-gogos-kerjen-bocsanatot-elfogadhatatlan-parlamenti-felszolalasaert/
Bár már látnám, hogy az ellenzék tényleg bekeményít!
mandiner.hu/cikk/20151124_olah_lajos_a_felcsuti_kisvasut_ekozben_zavartalanul_epulget
"az Orbán-kormány járatritkítása nem az ésszerűséget és a kihasználtságot, hanem a megszorítást szolgálja. A DK szerint a Fidesz felelőtlen ellenzékből lett felelőtlen kormány, hiszen kormányon azt valósítja meg, amivel ellenzékben alaptalanul vádolt másokat. A DK várja azoknak a fideszes országgyűlési képviselőknek és polgármestereknek a tiltakozását, akik 2009-ben az ésszerű járatritkítások ellen tiltakoztak.”
Nem röhög! Ez hót komoly:
kisember.blogstar.hu/2015/11/22/orban-vagy-halal
és a mandis kommentelők elbuknának a PISA reszten, vagy kezd megjönni az eszük, egyébként nem lehetne 12:4 arány a tetszik javára:
"Counter 2015. november 23. 12:19
Hát persze. Ha Orbán vagy halál, akkor a halál elkerülése (azaz Orbán) érdekében bármit szabad.
Bármit.
Ilyen baromságot csak a ostobaság tetőpontján lehet komolyan gondolni."
(ha előkerül az előző hsz. bocsi)
@kekex:
Igen! Az sem véletlen, h oroszok az olajtározók bimbázásárs külön hangsúlyt fektettek:-)

Hogy mennyire összetett ez a Szíria kapcsolatmátrix, mutatja az is, hogy ma a törökök lelőtték a légterukbe behatoló orosz vadászgépet. A nagyhatalmakon túl Irán, Sz-Arábia, Irán mind szeretne ott lenni a koncok felosztásánál.
El a kezekkel dajcstomitól! Még a végén megint kideríti valami ellenséges hírszerző, hogyan hívják az anyukáját. Mert bizony, szűk húsz éve ezt tették ezzel a gazdasági ügyekben feddhetetlen, gondolkodásában világos, erkölcsében támadhatatlan jóderékemberrel.
Azért van amit ebben az országban első osztályúan felnyomnak, és nem le.:O ( ez a szegedi fickónak ) a többi meg nekünk:(:(:(

index.hu/belfold/2015/11/24/szegedi_katyu_csinald_magad/

Kérdésem, mi kerül ezen a fotelon annyiba?

www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE
@parti_giano:
:-))) elképesztő
1, azt hittem az ilyen turistaútnak álcázott, "nyugger"átverős termékbemutatókat már betiltották
2, Ryszard Kapuscinski egyik kedvencem, ezek szerint van e néven más minőség is
@CsekklisztNo.10Reloaded: erdogan sokkal szívesebben látná a tárgyalóasztal mellett a daesh-t, mint a pesmergákat...

(by the way, csak jelzem, lehet azt állítani, hogy az al-quaida egy cia kreatúra, s mindenért az usa a felelős, s ez igaz is, amennyiben a '80-ban indult "Kempingezzünk Afganisztánban!" (CA)-projektet negligáljuk... [csak úgy eszembe jutott, nem miattad])
@Sir Bates dö Hól:
Igen. Az az érzésem, hogy a kurdok bárhol vannak, mindig az a szopóág.
Törökország es ez a bonyolít közel kelet oda jutott, hogy az ellenségem ellensége az én ellenségem is.
@Sir Bates dö Hól:
A mai nap után Putyin is bevitt egy kis gyomrost Erdogánnak:
Oroszország régóta tud azokról az olajszállitmányokról, melyek a terroristák kezén levo területekről irányultak Törökországba...
Salamon állva tapsol, akkorát döntött Eximbank-TV2-ügyben a Legfőbb Adatvédő

Péterfalvi Attila szerint jogszerű, de nem szép dolog banktitokra hivatkozva elsumákolni, hogy mennyi közpénzt kapott Andy Vajna.

444.hu/2015/11/24/salamon-allva-tapsol-akkorat-dontott-eximbank-tv2-ugyben-a-legfobb-adatvedo
@vörösbor(de)minőségi:
"Hezitáltam, hogy megnézzem-e, de győzött a kíváncsiság."
Pontosan így voltam én is a műsorral, de gyengének bizonyultam, félidőn túl már nem bírtam elviselni a mi Tomikánk mesterkélt színészi alakítását.
Egyébként látjátok szümtükkel társunknak írt kommented nagyon megnyerő számomra, ugyanúgy értékelem Fridi teljesítményét, nincs is mit hozzá tenni az értékelésedhez.
Fridi a legnagyobb! Gyermeki rajongással kedvelem őt.
Így csempésszen gumiégetőt egy kisvárosba

2015.11.24. 16:17
Vajon miért akar egy Csányi Sándorhoz köthető, új cég úgy vállalkozást indítani, hogy a kormány kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja azt?

index.hu/belfold/2015/11/24/igy_csempesszen_gumiegetot_egy_kisvarosba/
@Knósszosz:
"Igazuk van. Deutsch is eu képviselő."
Az eu-ról is a juhnyáj jut az eszembe.
Van a vezérürü, aki próbálná a nyájat összeterelni, de a nyáj tagja tényleg - mint az elfekvőben - mélán bambulnak a perspektívába.
Most már tényleg kéne egy pár puli, hogy legalább felverje őket álmukból, vagy elküldje az örökösbe.
Deutsch kisujjában több van, mint az egész jobbliberális-neokommunista-antibuddhista-szociokonzervatív ellenzék egészében!

Az egyetlen, akire azt tudom mondani, hogy megérdemelne egy miniszteri széket a bulgár parlamentben is.
@wérmiki4:
"Tomi megmutatta, hogy a normális emberek miért fognak még vagy 200 évig a fieszre szavazni, akárhogyis fikázzák őket az ilyen libbant vicclapok."

Ehhez, mit szólsz kiskancsó?

"Deutsch Péter, az MTK ügyvezető elnöke (és Deutsch Tamás testvére) és a Mazsihisz a zsidó sportolók szervezetével, a Maccabi Vívó és Atlétikai Clubbal együtt közösen költheti el az állam 2,1 milliárd forintját a 2019-es Maccabi Európa Játékokra."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi!
Teljesen felesleges az Eximbankot kérdezgetni, hogy mennyivel segítette Andy Vajnát a TV 2 megvásárlásában.
Andy Vajnának már a mellényzsebében van a vételár fele a kaszinók működtetéséből.
Pl. 2005-től 10 mrd osztalékot vett ki.
A kaszinók évenként egyre nagyobb nyereséget produkálnak.
Nézzük meg a 2014-es évet.
Árbevétele 7.7 mrd, nyeresége 3.5 mmrd, adója 297 millió, a megmaradó nyereséggel a mi Andynk nem tököl, mindet osztalékként felveszi, jelen esetben 3.063 mrd-ot egyetlen évben.
A kormány tv reklámra 25 mrd-ot irányoz elő, ebből a TV2 15 mrd-ban részesül.
Mi a fenének kell ide az Eximbank segítsége?
Vajna gratis jut majd a TV2 tulajdonjogához, és passz.
Azért az is fasza, hogy egy vállalkozás nyeresége az árbevétel közel fele. És még Vajna kap kedvezményeket. Beszarás!!!
@Mariann19:
És neki még pénztárgépe sincs, nem, hogy a NAV-hoz bekötve.
@maxell birka BirkaFing Média:

Baj van, nem mondtad meg, hogy mi van több a Deutsch kisujjában? Most itt gyötrődünk kétségek közt.
@csak egy néző:
"És neki még pénztárgépe sincs, nemhogy a NAV-hoz bekötve."
Tegnap néztem a Hír tv-t, és ott is ez volt a téma.
Merthogy ott a pénztárgép olyan macerás, ott vannak azok a fránya zsetonok, forognak, pörögnek.
Ugyan nem ismerem a kaszinók miben létét, de azért csak nem olyan bonyolult, hogy ne lehessen ezt megoldani.
@maxell birka BirkaFing Média:
"Deutsch kisujjában több van..."
A kisujjában lehet, hogy van valami, de a fejében nem elég az az anyag, amellyel kisujjilag is letette volna a diplomáját.
Ez ugyanis jókora hátszéllel és többszöri nekifutással sikerülhetett szegénynek, mert a sajtónak nem adták oda a szakdolgozatát, amely gyakorlatra egyébként ritkán kerül sor.Vajon miért?
Gondolod, hogy a végtelenül éles elméjét Orbán nem inkább itthon hasznosította volna?
Elküldte az eu-ba, ott kevesebb bajt csinál.
@Mariann19:
Érdekes volna megtudni, hogy mit tudhat ez a hódnagypapa, hogy ennyire nyalják a seggét. Van egy gyanúm, hogy nem kevés lóvé csordogál vissza haveri fideszes zsebekbe és offshore cégekbe.
Mert megtehetik.
@Rodeo36: Szerény tudomásom szerint Angliában a XIII. sz. végétől Cromwellig nem voltak zsidók (állítólag Erzsébet királynénak volt egy titokban zsidó orvosa, de senki nem tudja mi az igaz). Viszont az Othelló modellje Drake admirális volt, akinek "mór" volt a gúnyneve, merthogy roma származésú volt.
@Mariann19: Nem bizony, merthogy a zsetonokat pénzért adják és pénzért váltják vissza egy pénztárban. A forgás nem képezi számvitel tárgyát.
@Kuviklacz:
namost (amit írsz az történelem)
de semmi köze ahhoz amit én írtam Shylock kapcsán tudniillik Salamon király hozta meg az ítéletet miszerint a vitatott gyermeket ketté kell vágni a "két" anya között és elosztani, ami rokon gondolat ahhoz, hogy a Shylock a -szintén bibliai források alapján- az adós biztosítéka az adós seggéből kivágott darab 1 font vagy akármi a bíró (Salamon?) úgy ítélt, hogy a hitelezőnek kell saját kezűleg kell kivágnia de hajszál pontosan mert ha nem akkor őbelőle vágattya ki a különbséget a bíró!!!!

egyébként nem csak a zsidók kereskednek és üzletelnek, hanem sok minden más nemzet is és sikerrel, ha magyarnak ez nem megy vessen magára meg akire akar...
és az Othello val kapcsolatosan én a "nyamvadt Jago"-ról teszek említést mivel az a "kis" intriga Othello hatalma ellen eltörpűl a mai hatalmas intrikák és az áldozatok mennyisége viszonylatában

érdekes a Drake admirális roma származása (eredeti Indiai roma volt?)

brühüyyy
kkkkk
@Gábris szomszéd: erdogan, most akkora bakot lőtt a 2/3-os győzelmének mámorában, hogy a fal aggya a másikat!
tán még rémlik mindenki, amikor 70 éve megindult az orosz "gőzhenger"... erősen emlékeztetek mindenkit a kurszki tankcsata tanulságaira!
@Mariann19: Mariannka,a kaszinókban többnyire a zsetonokkal a játékosok játszanak, különböző címletű zsetonokat vehet kp-ért egy játékos , amikor a játékos nyer, akkor vagy ő vagy az erre meghatalmazott dolgozó odamegy a pénztárhoz, és a pénztár beváltja a zsetonokat annyi pénzre, amennyi rájuk van írva, tehát a pénztár kp-val dolgozik, kvázi nincs akadálya semmilyen kézpénz-adó-stb-elszámolásnak.....puszi....kkkk
@csak egy néző:
"Érdekes volna tudni, hogy mit tud ez a hódnagypapa."
Orbánról ismert tény, szeret a holdudvarában közismert embereket bevonni, mert ez a hatalmának a kiteljesedését reprezentálja a számára.
Akiknek a köreibe civilként soha nem kerülhetett volna be, státuszából eredően abban a környezetben ő a főni.
Vajna márpedig egy igazi csemege, akivel praktikusan megvalósíthatja a TV2 bekebelézését, amely a jövőben a Fidesz szócsöveként fogja hírdetni az igét.
Két legyet egy csapásra.A mi pénzünkből.
@Rodeo36: drake gyerek valahol anglijában született protestáns paraszt(cigányokra nem jellemző foglalkozás) apától, a zannya sem volt "traveller"...
@Kuviklacz:
"A zsetonokat pénzért veszik, és pénzért adják."
Megnéztem a google-on a menetet, de mivel életemben nem láttam közelről a folyamatot, nem szerettem volna hülyeséget írni.
Ott is értéki forgalomról volt szó, akkor miért ne lehetne ezt lekövetni?
@evasanyoca:
Szia!
Ahogyan leírtad a menetet, egyszerű bevételről és kiadásról van szó.
A zsetonokat szigorú számadású eszköznek kéne tekinteni pl. és csak a Szerencsejáték ZRT forgalmazhatná, ez már egy zárt kör lehetne.
Lehetne tippelgetni, hogy hogyan lehet bevezetni Andynál is a pénztárgépeket, de nem érdemes, mert nincs rá akarat.
Én meg már azon izgulok, hogy a karácsonyra vett káposztáról kapok-e nyugtát a piacon. Hi-hi-hi
@Mariann19: miért, máshol is zsetonokat használnak? szerintem hivatalos csak a kaszinókban a zseton, tehát már most is szigorú számadású, egyébként gyakran leltározzák a kaszinókban a zsetonokat db számra, mert a tisztességes magyar kuntschaft lopja....kkkkkkkkkkkk....
@nincs_itt:
nézd a Kuvik mongya én meg nem nézek utána mert hidegen hagy a rasszizmus...

közben olvaasd, ajánlom hsz-eket

kanadaihirlap.com/2015/11/24/betiltottak-a-jogat-egy-kanadai-egyetemen-a-politikai-korrektseg-hatara/#comment-187393

dolgos cigány? meg kertészkedő zsidó? mind a kettő inkább hegedűl meg fuvolázik

kkkkkkkkk

brühüyyy
@Kuviklacz: "A forgás nem képezi számvitel tárgyát."

Ezt nem egészen értem.

Vesz a kedves vendég egy marék zsetont, azt eljátsza, és nem vált vissza egyet sem. Hol van itt forgás? A forint zsetonra váltásakor a játékos/vevő vesz játékjogot, amit a zseton testesít meg. Erről mindig lehet/ne számlát nyugtát kiállítani.

A kutya inkább ottan vagyon elvermelve, hogy a kaszinókba sok fekete pénz is bemegy, és nem jön ki. Vagy ha bement, akkor tisztán jön ki. Ehhez minek a pénztárgép navhoz bekötve?
@nincs_itt:
nem írja a cigányt!!!!!!!!!!!!!!!!!! de hogy gazdálkodó falun a család: ÍME:

English admiral Sir Francis Drake circumnavigated the globe from 1577-1580, helped defeat the Spanish Armada of 1588 and was the most renowned seaman of the Elizabethan era.
IN THESE GROUPS

Famous People Named Drake
Famous People Born in 1540
Famous People Named Francis
Famous People Who Died on January 28

1 of 3
quotes
“There is plenty of time to win this game, and to thrash the Spaniards too.”
—Francis Drake
Synopsis

Francis Drake, born around 1540-1544 in Devonshire, England, was involved in piracy and illicit slave trading before being chosen in 1577 as the leader of an expedition intended to pass around South America, through the Strait of Magellan, and explore the coast that lay beyond. Drake successfully completed the journey and was knighted by Queen Elizabeth I upon his triumphant return. In 1588 he saw action in the English defeat of the Spanish Armada, though he died in 1596 from dysentery after undertaking an unsuccessful raiding mission.
Early Years

Like many of his contemporaries, no birth records exist for Sir Francis Drake. It is believed he was born between 1540 and 1544, based on dates of later events.

Francis Drake was the eldest of 12 sons born to Mary Myllwaye (spelled "Mylwaye" in some cases) and Edmund Drake. Edmund was a farmer on the estate of Lord Francis Russell, the second earl of Bedford. Drake was eventually apprenticed to a merchant who sailed coastal waters trading goods between England and France. He took to navigation well and was soon enlisted by his relatives, the Hawkinses. They were privateers who prowled the shipping lanes off the French coast, seizing merchant ships.
Life as a Slave Trader and Privateer

By the 1560s, Drake was given command of his own ship, the Judith. With a small fleet, Drake and his cousin, John Hawkins, sailed to Africa and worked illegally as slave traders. They then sailed to New Spain to sell their captives to settlers, an action that was against Spanish law. In 1568, Drake and Hawkins became trapped in the Mexican port of San Juan de Ulúa in a face off with the newly established Spanish viceroy's forces. The two escaped on their respective ships while scores of their men were killed. The incident instilled in Drake a deep hatred of the Spanish crown.

brühüyyy
kkk
@evasanyoca:
Ejnye-ejnye Évike!
Kiskegyed nagyon ismeri a kaszinói dörgést.
Csak nem ott tetszik a búsás nyugdíját fiaztatni?
Most már értem, hogy miért nincs lakhatási támogatása, amiről tegnap beszéltünk.
Nem szállhatnék be?
@Mariann19: dehogynem Drágám! Kvalifikáld magad az európai pókerversenyekre, és máris ott a helyed mellettem!!.....kkkkkkk...egyébként először 19 éves koromban jártam kaszinóban a nagybátyámmal Bruxellesben...kkk...igen jó sport a póker, észtorna, mint a sakk....kkkkk
@látjátok feleim szümtükkel: nagy igazságod vagyon...nézd meg, hogy azok a milliomosok, akik nem tudnák bevallani vagyonuk nagyságát, azok mind járnak kaszinóba, ott tisztára mossák a koszos pénzt, felvilágosítást meg a kaszinó senkinek nem ad, pénzügyi titok, ki mennyit játszik el, és mikor....kkk...így nem kell félni,honnan van a zsé...nyertem, közöd?.......kkkkkk
@látjátok feleim szümtükkel: nagy igazságod vagyon...nézd meg, hogy azok a milliomosok, akik nem tudnák bevallani vagyonuk nagyságát, azok mind járnak kaszinóba, ott tisztára mossák a koszos pénzt, felvilágosítást meg a kaszinó senkinek nem ad, pénzügyi titok, ki mennyit játszik el, és mikor....kkk...így nem kell félni,honnan van a zsé...nyertem, közöd?.......kkkkkk
.
Kányádi Sándor: Magyar históriai pillanatokra

1

vajon ha koppány úr a győztes
fölnégyeltette volna-e
vajkot ki ha magyari nőt vesz
asszonyául s nem hozza be

európát pannóniába
irtva már-már a nyelvet is
nem hittünk-e vajon hiába
ha bennünk az isten se hisz

ha folyton folyvást önerőből
kell újra s újra kezdenünk
ha minden áldozat kevés

vajon ha istván visszahőköl
akkor is fölfeszíttetünk
vagy mégis volna küldetés

2

nem minden alap nélküli a vád
nem csupán afféle római mendemonda
miszerint caligula a lovát
konzullá kinevezte volna

megfordult fejében s talán
meg is valósul a bizarrnak tetsző ötlet
hogyha még idejekorán
el nem kottyintja tervét egy görögnek

az állat uram kiszámíthatatlan
önfejűbb mint az ember - igazad van
prüszköl nyihog rúg harap hőbörög

igazat szóltál rabszolga tehát kuss
nehogy vérszemet kapjon a szenátus
caius döfött s kihörrent a görög

.
@Gábris szomszéd:
Bízzunk ebben, mármint, hogy nem hüjül el, de szerintem az nem is kérdes, h sokkal ravaszabb. Hogy mi történt pontosan azt nehéz kisakkozni, de az tuti, h nem szokás ilyen lófütty légtérsértés miatt (mégha esetleg provokatív is, mint az oroszok teszik azt konstans máshunn is) föld-levegő rakétával leszedni egy nem ellenséges vadászgépet.
A törökök kurvara várták ezt az inszuniációt, hogy demonstrálják ők meddig pisilték körbe Szíriát. A régió katonai nagyhatalma lett, ezt az oroszoknak el kell fogadniuk. De itt mindenki hazudik. Oroszok csak azért szálltak be a terror elleni harcba, hogy az iolcso olajfirrást kilőjék, törökök a kurdokok irtása miatt akcióznak. Mindkettő nagy gecccccc
@evasanyoca:
Szóljál, hogy mikor megyünk, rögtön megyek csomagolni.
De még karácsony előtt, mert fogytán vannak a forrásaim.
@Mariann19: majd keresünk forrásokat...kkkk..te vagy a fiatalabb, én meg majd számolom....kkkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nekem az a gecccc, hogy a törökök még az ISIS-t is elfogadhatóbbnak tartják mint mondjuk a kurdokat vagy Aszadot. Putyinnak abban is igaza van, hogy a törökök nyakig benne vannak az ISIS pénzelésében olajuk megvásárlása által. Most, hogy kezd kiapadni ez a pénzt hozó nektár, sunyi lépést tettek.
@evasanyoca:

Hehe, akkora nagy az igazságom, hogy kéccer kell mondani.:O:O:O
Nyanyó, csak egyszer nyomd meg a hsz küldéshez az entert, és várj egy kicsit. Nekem is volt már többször, hogy úgy érzékeltem nem ment el. Valamiért lassú volt a gép, és amikor újra küldtem, akkor kétszeres lett. Ha látom, hogy nem szalad át azonnal, akkor elkezdem olvasni a mások írásait, és közben szépen dolgozik a gép.
@látjátok feleim szümtükkel: mán annyira szégyellem, hogy illen bénázó vagyok, hogy alig merek hozzászólni, mert pontosan úgy van, ahogyan mondod, nem kezd el forogni az a szutyok kis karika, és akkor én asziszem, hogy nem nyomtam eléggé, akkor még egyszer megnyomom, de volt már úgy is, hogy csak egyszer nyomtam, kettőt kaptam.....bosszant, ott egye meg a rosseb...kkk
@Gábris szomszéd:

nem kell itten mindenféle körmönfont magyarázat, ez olyan mint amikor a kandúrok kijelölik a territóriumot.
Az oroszok tesztelték a törököket (is, ld. többszöri légtérsértés vagy legalébbis megközelités a Baltikumban, orosz tengeralattjárók Nagy-Britannia partjainál, stb)
a törökök meg megmutatták hogy meddig lehet elmenni.
Lesz egy ideig morgolódás, meg követek ide-oda hivogatása, de amúgy nem lesz belőle semmi. Az oroszok majd kikerülik a határt, meg továbbra is bombázzák az IS mellett a szír ellenzéket is, ahogy eddig. Talán akkor tudnának a törökök orra alá dörgölni rendesen, ha felkarolnák a kurdokat, ami nem lenne ellenére a NATO-nak (- Törökország) se. (A NATO is felkarolná, csak most Törökország ül vagy kétmillió menekültön, ugyhogy "mi" nem igazán huzogathatjuk a bajszát a kurdok istápolásával. Oroszország megteheti. )
@DarthVader:
lófaszt, csak az oroszok lehetnek hibások és mindenki más ártatlan bürge???
aszt a kurva hétszencségit

körbefalazták az oroszokat nátóval majdnem a seggükbe lóg a nyelvük...minden négyzetcentiméteren a kedves atlantisták tespednek és élvezik a zavart meg a gyilkolászást...

egyetlen menekültet sem kell befogadni mennyenek abba az aországba amelynek érdekei szerint létre kellett hoznia a zalkaloudásokat, lagopiryneseket pisiseket nutellásokat és lószargörgetőket és ami szar onnan miattuk kiömlik aszt mások egyék meg ezek meg röhögnek rajta

aszittem te komoly sötéccség vagyol de hát vád ER meg izé szóval

próbáld meg körbeszagolni mégeccer

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@evasanyoca:

Engem nem zavar, eccer szokom elolvasni.:O
Az iszlám vallás így nyomja le a magyar katolikusok számát.
Vagy csak a saját tehetelenségüket nem merik bevallani, és a felelősséget rátolnák az iszlámra?

24.hu/kozelet/2015/11/25/magyar-idok-egyre-tobb-a-muzulman-a-katolikusok-meg-egyre-fogynak/
Itt is lenyomtak másokat:

"Úgy adtak el Schmidt Mária családi cégének állami tulajdonban lévő részvényeket, hogy semmilyen verseny nem volt: nem vitték tőzsdére, mint az állami OTP-részvényeket, de a cég többi részvényese sem tehetett ajánlatot."

hvg.hu/itthon/20151125_Schmidt_Maria_BIF_nyugdijvagyon_manyup_?s=hk
@látjátok feleim szümtükkel:

Mikor szakad már rájuk az ég!!!!!!????
@Gábris szomszéd:

most kiderül, Putyin elég bölcs-e ahhoz, hogy felfogja, amit a vezérkar most megpróbál neki elmagyarázni nagyon lassan, óvatosan, hogy az orosz légierő utoljára 1978-ban volt korszerű, és az a két ötödik generációs lopakodó, amit a parádékon szokott látni, az az ÖSSZES, de azok sincsenek se felfegyverezve, se kipróbálva.

az viszont biztos, hogy veterán-műrepülő parádénak nagyon fasza ez a szíriai felvonulás.
Így lehet lenyomi a nyelvvizsga értelmét/értékét.

egyenlito.blog.hu/2015/11/24/nyelvi_analfabetak_az_orban-kormanyban

Mert ugye a példa ragadós. Ha már egy miniszternek sem muszáj, akkor egy nyanvadt kis diplomához miért is kell? Hiszen nem a papír, hanem az ember dolgozik. Vagy csak a miniszteriális szinteken igaz ez?
El is gondolkodtam ezen a ki mit nem beszél dolgon, és felmerült a kérdés, lehet, hogy ez a oka annak, nem mindig azt mondják a magyar politikusok egy-egy külföldi tárgyalásukról, mint a tárgyaló partner?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez csak részben igaz, mivel eddig nem kellett számolniuk ellenséges légitevékenységgel, lévén az ilyen-olyan terrorista barmoknak nincsen légiereje, egészen a tegnapi napig. Ha kell nekik is bőven vannak olyan eszközeik, amelyekkel nevetve leszednek egy török F-16-ost is. Csak eddig ugye nem arra készültek, hogyha 17 másodpercet véletlen eltöltenek egy másik ország légterében akkor lelőhetik őket. Mostantól más lesz a helyzet.
Viszont a nyugatnak és zsoldosainak mint pld. a törökök jó lenne végre eldönteni, hogy akarnak -e harcolni a terroristák ellen vagy inkább azokat az erőket támogatják akik sorozatosan emberiség elleni vagy épp háborús bűnöket követnek el, amikor pld. katapultált pilótákat lőnek le ejtőernyővel ereszkedés közben.

Amúgy pedig:

"...az incidens során közvetlen katonai konfliktusba került egy NATO tagállam Oroszországgal. Ennek összes lehetséges következményébe még belegondolni is rossz. Az elmúlt két évben a nyugati tömb és az oroszok között feszült, hidegháborús helyzet alakult ki, ami pont a párizsi terrorakciók után oldódni látszott a közös ellenség, az iszlám fundamentalizmus elleni összefogásban. Ezt az enyhülést törték meg váratlanul, egyoldalú lépéssel a törökök." Cui Prodest?

valasz.hu/vilag/ezert-lottek-le-az-orosz-gepet-20-falu-miatt-kockaztatjak-a-vilagbeket-116218
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "az viszont biztos, hogy veterán-műrepülő parádénak nagyon fasza ez a szíriai felvonulás."

Még mindig jobb hatásosan írtani a terroristákat "veterán" gépekkel, mint csilivili újakkal másfél év alatt semmit sem elérni, csak azt, hogy még jobban megerősödjenek.
Ne azt nézzük, amit Orbán mond (bebebe, nem adjuk külföldieknek az magyar földeket) hanem amit tesz:
www.blikk.hu/aktualis/politika/simicska-vesztett-kulfoldi-gazdanak-adtak-a-foldjet/dp6tzj6
A manyupból "megvédték" és a havernak adták:
hvg.hu/itthon/20151125_Schmidt_Maria_BIF_nyugdijvagyon_manyup_?s=hk
és ha már nyugdíj:
web.dkp.hu/sajtotajekoztato-a-kormany-tegye-vissza-a-nyugdijalapbol-kivett-penzt/
és akkor még nem is szóltunk arról az évi 300 mrd-ról, amit a korábbi kormányok tettek a manyup kasszákba (ezzel évről évre nő a manyupokból lenyúlt mani!)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Arról nem is beszélve, hogy Ördogán papa saját Fantomjuk lelövésekor, 2012-ben még ezt nyilatkozta: “egy ilyen rövid idejű légtérsértés semmilyen esetben nem lehet indok a gép lelövésére.”

Nos ezen kijelentései egyértelműen képmutatásnak tekinthetőek, mert a török légierő gépei az utóbbi évek során rendszeresen és provokáció-szerűen sértették Görögország légterét. Alig két héttel ezelőtt a görög védelmi minisztérium tisztviselői jelentették, hogy nem egy, hanem nyolc török vadászrepülőgép hatolt be az ország légterébe, és összesen 19 légtérsértést követtek el. Csak a 2013 és 2014-es év folyamán a török légierő gépei összesen 1017 alkalommal hatoltak be Görögország légterébe.
@Gábris szomszéd:

nem akarlak elkeseríteni, de én erősen kételkedem abban, hogy a ruszkiknak van egyáltalán BÁRMIJÜK, amivel élesben le tudnának szedni egy felújított F16-ost, hogy a többiről ne is beszéljek. a nyugati gépek ezerszer bizonyítottak élesben az arab-izraeli, meg a különböző közel keleti, évtizedek óta tartó konfliktusokban, hát finoman szólva a hírek nem az orosz géptípusok hadi sikereitől hangosak.

bár tényleg jól néznek ki.

persze, szőnyegbombázni lehet velük, isten majd szétválogatja ugye, képzelem, ha ezt az USA csinálná alkalmanként 4-500 civil áldozattal.

ja, a törökök ettől függetlenül persze büdös gyökerek, erdoganostul mert kurdfóbiástul. sőt, tegnap még úgy véltem, egyeztetett akció volt amolyan befenyítő jelleggel, de lehet, hogy erdogan tényleg túltolta a biciklit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kicsit nézz utána. Föld vagy víz és levegő-levegő relációban is számos olyan eszközük van, amivel játszi könnyedséggel lekapnak bármilyen most üzemelő vadászgépet is.
@Gábris szomszéd:

vagy legalábbis ezt mondják. mondjuk, ha el akarnám adni, én is ezt mondanám.
@Rodeo36: @látjátok feleim szümtükkel: Pontosan látod, ahogy írtam is, elég a pénzmozgást bizonylatolni, a zsetonok forgása (lásd a hsz-t, amelyre válaszoltam) irreleváns. Ezért nem kell azokat szigorú számadásónak tekinteni, ahogy @Mariann19: javasolja (egyébként a szigorú számadású eszközöket emlékeim szerint számozni kellene és szám szerint kiadni és bevételezni. Ez tényleg irreális.
@Rodeo36: Ennek semmi köze a politikai korrektséghez (az előző hsz-ből lemaradt, amit Neked írtam). A kertészkedő zsidó viszont nem hiszem, hogy olyan ritkaság lenne. Meg egyébként is, mitől jobb a kertész mondjuk egy kisiparosnál (ami elég sok volt közöttük)?
süti beállítások módosítása