Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: index.hu/belfold/2023/04/01/szabo-timea-rakay-philip-akkumulator-akkumulatorgyar-racalmas-dunaujva... (2023.04.01. 16:54) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2015.05.13. 09:58 Fabius

Semjén tudatmódosítót szed?

Címkék: kdnp semjén zsolt altervalóság

Semjén Zsolt utóbbi időkben elkövetett kinyilatkoztatásai arra engednek következtetni, hogy vagy az ép elméje bitangolt el valahová, vagy sikerült a tudatmódosítást pöttyet túlzásba vinni. Ez bosszantó is lehetne, de engem inkább szórakoztat.

"a KDNP ma a legsikeresebb pártok egyike Európában és a magyar történelemben"

- Mondta, és nem röhögte el magát közben. Az egy dolog, hogy két vesztes választás után 2002 óta nem választhatóak önállóan, az meg egy másik, hogy "Európa és a magyar történelem egyik legsikeresebb pártja" (muhaha) a saját honlapján így határozza meg - ezek szerint - a siker receptjét:

"A belső harcok komoly szervezeti és erkölcsi károkat okoztak a magyarországi kereszténydemokráciának. A Giczy – féle politika több alkalommal megsértette a saját maga által vezetett szervezet alapszabályát, a párt szétesett, szervezeti anarchiába süllyedt, majd egyre jelentéktelenebb politikai erővé vált, mivel sem az 1998-as sem pedig a 2002-es választásokon nem sikerült bejutnia a parlamentbe. A leépülést jelzik a párttörténet numerikus adatai is.  A KDNP 1994-es szervezeti kiépítettsége elégedettségre adhatott okot, egyes források szerint mintegy 600 alapszervezetet tartottak nyilván közel 30 ezer taggal. A válság következtében ezek 40%-át elveszítette, az 1998-as választásokon pedig közel 200 ezerrel csökkent szavazói száma. Országgyűlési frakciója 1997-ben szakadt szét, amikor a pártelnök és köre kilépett a frakcióból, így annak létszáma az előírt határ alá süllyedt. A képviselők egy része a ciklus végéig függetlenként politizált, másik része a FIDESZ, illetve az MDF frakcióba ült át. A Giczy vezette KDNP-nek a korábbi jobbközép pozícióból a jobboldal irányába való elmozdulása – bár kétségtelenül volt támogatottsága a viták következtében egyre fogyatkozó párttagság körében – kiváltotta az Európai Kereszténydemokrata Néppárt bírálatát is. "

Történelmi siker, ehhez kétség nem fér, az meg egyenesen európai, hogy az Európai Kereszténydemokrata Néppárt elküldte őket a picsába. De a bayerzsolttal szétcsúszós életmódból megtért Semjén nem érte be ennyivel, közölte azt is, a KDNP (DNP) választást nyert 1947-ben. Hááát, mit tudom én, tanulmányaimból megragadt emlékeim szerint ez sem pont így volt:

kdnp_1.jpg

Az odáig rendben is van, hogy kékcédulás volt a választás, és több tízezer szavazat utazott valahonnan valahová, de a számok alapján nehezen jön ki úgy ez a matek, hogy a (K) DNP jöjjön ki belőle győztesen. Azóta választást nyerni nem sikerült, önállóan Nagy Büdösbe jutni is csak hétből kétszer, és mára évtizedes hagyománya van az Orbán jóindulatán egyensúlyozó bohócszerepnek.

kdnp3.jpg

A kacagtató momentumok után azért mondott olyat is, ami már-már súrolta a valóság határait:

"A KDNP a szociális igazságosság szempontjából mérsékelten baloldali felfogást képvisel."

Tudom én, hogy ez sokaknak meglepő. De a helyzet az, hogy aki kicsit odafigyelt programszinten Dumaországban a sok halandzsára, annak ez nem túl nagy újság. Miért? Mutatom:

9.png

Teccikéteni remélem, hogy a Semjén által hangoztatott programhoz az MSZP-é állt legközelebb 1990-ben és 1994-ban is. Az adatokat nem kitaláltam, hanem Horváth Péter (MTA Politikatudományi Intézet) tanulmányából ollóztam. Ha ezután Semjén azzal jön, hogy ők tulajdonképpen mérsékelten baloldaliak az nem meglepi. A meglepi az, hogy ennek ellenére hangoztatják jobboldaliságukat mióta sikerült újraalakulni, széthullani és gazdatesten élősködő parazitapárttá válni. Hogy ezt meg mire fel? Kérdezzétek Semjént, neki biztos lesz egy mámoros új elmélete erre is.

132 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr587455652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A KDNP ma a legsikeresebb pártok egyike Európában és a magyar történelemben", talán mert kevés párt talál ilyen szimbiotikus gazdatestet, ahogy kevés egér talál magának egy elefántot, aminek a hátán átdöböröghet a hídon.

Ez is inkább a vadászkürtjét fújná a szájával, ahelyett, hogy ilyen ostobaságokat szellőztessen ki rajta!
@jaegtoer:

tuggya kérem, nálunk svalbárdon az idealistáknak fagy be elsőnek a valaga.
Hatalmas pénzszórást jelentett be Varga Mihály
varga mihály

500 milliárd forintot ad a kormány a magyar népnek 2016-ban, 100 milliárddal kevesebbet vesz el tőle. Az is kiderült, hogy miből lesz erre pénz.

444.hu/2015/05/13/hatalmas-penzszorast-jelentett-be-varga-mihaly/
csak annyit tennék hozzá, 2016-ig az eü. és az oktatás már halott lesz
- még 140 milliárd forinttal többet fizetnek a nyugdíjakra
- még 138 milliárd forint a különböző állami béremelésekre, életpályamodellekre
- még 70 milliárd forint közmunkaprogramra
- még 12 milliárd gyermekétkeztetésre, még 31,2 milliárd egészségügyre, szociális célokra
- még 109 milliárd kultúrára, sportra és oktatásra
- és arról itt még nem is beszélt, hogy mennyibe kerül majd nekünk az idéntől már a rezsicsökkentést is az állam fizeti a nemzeti közműszolgáltatón keresztül.

-----

miközben:

Fiskális kiigazítást, a különadók csökkentését, közmunka helyett az aktív munkaerőpiaci intézkedések finanszírozását is javasolja Magyarország számára Brüsszel,

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszolalt_brusszel_ezt_kell_tennie_magyarorszagnak.597711.html
@hacsaturján: elegáns elutasíása volt ez egy potyalátogatónak. elég csak az időjárásra utalni.
Szegényke,agyrázkódást kapott a sok lovaglástól.Attól lett síkhülye.
@hacsaturján: már többször pedzegette, de valahogy nem akar érteni a szóból.
@gazoló: Torgyán egy antiagrár pesti ügyvéd volt, de sajnos vannak Mo.-n, akik a Tömjén-féle katolicizmust "kereszténynek" hiszik.

A magyar „kereszténydemokrácia” katolikus gyökerű, csupa Katolikus Néppárt hirdette a "keresztényszocializmust" (és az antiszemitizmust) a Monarchia idejétől a 2. világháborús összeomlásig. Pl. Prohászka szerint nincs osztályharc, hanem szépen össze kell békíteni a tőkésekkel a munkásokat. Ez egy hazugság, nincs ilyen a Bibliában. Pál meg is nevezi az osztályokat a leveleiben, és béketűrésre inti őket!

"Az európai (és a német) kereszténydemokrácia a protestantizmus gyökereinek köszönhető ... "

nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-liberalis-keresztenydemokracia.html
@parti_giano:

nincs is ezzel semmi baj. egy imolával már zavarba gyünnék.
@Fabius: milyen programmal? Fotósóp?

Egyébként jók. Bár ezt már írtam.
@labrabbit: Első levél Timóteushoz, 6. fejezet

"Aki másként tanít, s nem tartja magát a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges igéihez és az istenfélelemmel összhangban levő tanításhoz,
4 az önhitt, nem tud semmit, a szőrszálhasogatás és a szócséplés betege, ebből pedig irigykedés, veszekedés, káromlás, rosszakaratú gyanúsítás fakad,
5 a megbomlott elméjű, az igazságtól megfosztott, az istenfélelmet nyerészkedésnek tekintő emberek torzsalkodása.
...

7 Mert semmit sem hoztunk magunkkal a világra, és el sem vihetünk semmit. 8 Ha tehát van ennivalónk és ruházatunk, elégedjünk meg azzal. 9 Mert akik gazdagok akarnak lenni, kísértésbe esnek, kelepcébe, sok haszontalan és káros kívánságba, amelyek pusztulásba és romlásba döntik az embert."
@SEHERIKE23: Hírcsárda, 2013

LÓHÚST TALÁLTAK SEMJÉN ZSOLTBAN

A március 15-i Horthy-imitátor verseny idei győztesének kellemetlen emlékei maradhatnak a tegnapi bevonulásáról.

Tescós hamburgerek, IKEA-s húsgolyók, és egyes menzák után lóhúst találtak Semjén Zsoltban is. A szerencsétlenül járt lovat már pszichológusok kezelik. Az anális lóbevitel feltehetően a miniszterelnök-helyettes gyakorlatlansága miatt következhetett be. "Félrecsúszhatott a nyereg, hideg is volt, így kerülhetett a lóhús a pártelnök úrba" - vélte a HírCsárda lóhús-ügyi szakértője."
Ez most elég jó poszt lett, Fabius, tudsz te, ha akarsz.
Értem én, hogy a parazita a gazdatesten élősködik, az tartja életben, mindazonáltal a tömjén-féle válogatott szarcsimbókokból álló egyesületet betyárkörtepártnak nevezném inkább.
Én azzal sem értek egyet, hogy a vallás mint párt szerepeljen. A vallás maradjon a templomban, az eszmét meg a pártok deklarálják.
Egy vallás se férkőzzön politikai köntösbe!
És egy vallás se hirdesse eszméit mindenféle alapítvány, gazdasági társaság, gyülekezet, szervezet álarca mögé bújva.
"a KDNP ma a legsikeresebb pártok egyike Európában és a magyar történelemben"
Amúgy ebben lehet valami.
Nem hiszem, hogy van, illetve volt valaha hasonló fantompárt, amelyik képes lett volna ilyen hosszan, ilyen gerinctelenséggel és ilyen odaadó seggnyalással létezni.
"Én azzal sem értek egyet, hogy a vallás mint párt szerepeljen. A vallás maradjon a templomban, az eszmét meg a pártok deklarálják."

Ez demagógia.

A vallás nem azonos az egyházzal.

Talán a sorok jegyzője arra gondolt, hogy az egyházak maradjanak ki a politikából. A vallásoknak vannak progresszív gondolataik, elveik, és a "nem vallásos" emberek ezeket az elveket többségében követik, holott nem hisznek istenségben. Pl. a tízparancsolatot egyes ( legtöbb ) előírását.

+ban egy kis tudatmódosító, ami nem ártana a magyaroknak sem:

www.youtube.com/watch?v=qbgA9yYSUf0
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Kol. 3,22
Ti szolgák, engedelmeskedjetek mindenben a ti test szerint való uraitoknak, nem a szemnek szolgálván, mint akik embereknek akarnak tetszeni, hanem szíveteknek egyenességében, félvén az Istent.

Róm 13:1-2
Mindenki engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, csak Istentől, a meglévő felsőbbségeket Isten rendelte.
Azért, aki szembeszáll a felsőbbséggel, az Isten rendelése ellen szegül, az ellenszegülők pedig ítéletet vonnak magukra.

Préd 10:17
Még gondolatban se átkozd a királyt, és hálószobádban se átkozd a gazdagot, mert az égi madár is elviszi a szót, és a madár is megjelenti beszédedet.

1Pét 2:18
Ti, szolgák, teljes félelemmel engedelmeskedjetek uraitoknak, nemcsak a jóknak és elnézőknek, hanem a szívteleneknek is
@labrabbit: Péter leveléből ne hagyjuk le a következő mondatot!

19 "Mert kegyelem az, ha valaki Isten iránti lelkiismeretességből igazságtalanul szenvedve tűri a gyötrelmeket."

Szerintem ez azt jelenti, hogy a keresztények ne dobják ki vasvillával a basáskodókat a palotából, hanem bízzák Istenre a büntetést!

Illetve nehogy elhiggyék, amit a hazug vezetők állítanak, hanem tartsanak ki az igazság mellett!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mert enyém a bosszúállás és én megfizetek.
igen, de várni sem kell, mert Isten küld csónakot, küld helikoptert, te meg vársz, hogy leszálljon az égből Jézus is kimentsen. Pedig nem fog, és nem fogja a füledbe súgni, hogy mit tegyél, neked kell tudnod.
@Imola Helyesi: A kereszténydemokrácia keresztény elveket használó demokratikus politikai irányzat, ennek képviselője pl. Merkel és a CDU.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem ismered Európa történelmét annak alapján, amit írtál.
Bizony a vallás uralta a középkori Európát méghozzá egyházi köntösben. Mint ahogy ma a pártok uralják parlamentáris köntösben. A vallás is ideológia, eszme, mint a pártok is kitalálnak maguknak eszmét, ideológiát. Mindkettő hatalomra tör.
Megmagyarázzák neked, miért jó, ha őket követed, és ezáltal választott képviselőinek megteremted a jólétet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Aha, értem én. Persze Merkel fiatal korában komcsi volt és nudista, de mindegy. Fiatalság, bolondság?,
@Imola Helyesi: igen, de sosem uralta olyan mértékben mint ahogyan az iszlám a maga világát.
@Penivaldes: Ha nem hiszel ebben, akkor oda lehet menni, és ki lehet dobni az elöljárókat a palotájukból.

Senki nem tart vissza.
@Penivaldes:
Ez igaz, az iszlám a maga fanatikusságával a saját híveit pusztítja a szunnita-síita ellentéttel. Volt a keresztények között is vallásháború, de nem ilyen éles./ld. protestánsok-katolikusok/
Biztosan berúgott az a szerencsétlen "lótartozék".
Mert esze az nem sok van. De úrnak és bolondnak mindent megbocsájtanak és elnéznek.

És nem kell elfelejteni a bibliának azon írását, amely azt mondja--" hogy boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa ".

"Tömjén" pedig nem az "úr " kategóriába tartozik .
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem, sosem hittem abban, hogy várni, meg ha piros hó esik. amit megakarok és megtudok változtatni azon most változtatok, amin nem azt meg elfogadom.
@Imola Helyesi: most nem a vallásháborúkra gondolok, hanem inkább a császár-pápa ellentétre.
@Imola Helyesi: Orbán meg KISZ-titkár volt és ateista.

Merkelnek az apja evangélikus lelkész volt az NDK-ban, és a rendszerváltásig Angela nem foglalkozott a politikával. Politikai karrierje ezután kezdődött, kezdettől kereszténydemokrata párt színeiben.
@Penivaldes: Ha neked nem tetszik, akkor is azt mondja a Biblia, hogy tűrjék a hívek a hatalmaskodók vegzálását, és ne keljenek fel erőszakkal ellenük.

Ezért volt, hogy a rómaiak az oroszlánok elé dobták a keresztényeket, akik nem tagadták meg a hitüket. Nem imádták Isten helyett a császárt, ez volt a bűnük a római császárok szemében.
@hacsaturján:

"_tuggya kérem, nálunk svalbárdon az idealistáknak fagy be elsőnek a valaga._"

No dejszen éppen abból horgoltam rózsafűzfánfütyülőt, hogy néhanapján csak el kell szánni magát a kivagyi majomnak, hogy különbséget tegyen az idealista és az idióta között, ha meg mégiscsak ragaszkodik a porhoz, akkor a materialista és a marharépa között.
No, de biztosan alárendelt útvonalra tévedtem, úgyhogy lassítok, mert még föltekeredek egy miatyánkra, pedig az asszony összehasonlíthatatlanul jobb volna. Ha már a papné ki van pipálva azt a kirelejzumát neki, de inkább maradok a Kyrie eleison-nál... akár befagy, akár nem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Te nem hallottál arról, hogy valaki megtér és hívő lesz? Én igen
És az ellenkezőjéről is hallottam: hívő volt, aztán meg nem.
Ilyenek vagyunk, mi emberek, hiszünk, nem hiszünk, tudunk valamit, meg nem tudunk, tanulunk, és többet tudunk.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Persze a koreaiak meg a kínaiak ugyanezt csinálták abban a korban.Gladiátorjátékokat, rabszolgakereskedést, pedig ott nem követelték az imádatot, pusztán így szórakoztak.
@Imola Helyesi: "Volt a keresztények között is vallásháború, de nem ilyen éles./ld. protestánsok-katolikusok/"

Madách: Az ember tragédiája, Hetedik szín

"PÁTRIÁRKA
Fiam, csekély dolgokra most nem érek,
Az Isten dícse, a nép üdve hív,
Eretnekek fölött kellvén itélnem,
Kik mérget szórva dudvaként tenyésznek,
S tűzzel-vassal bár irtjuk, szüntelen
Ujúlt erővel küldi a pokol ránk. -
De hogyha a kereszt vitézi vagytok,
Minek kerestek messze szerecsent,
Itt a veszélyesb ellen. Fel tehát,
Fel falvaikra, irtsátok ki őket,
Pusztítsatok nőt, aggot, gyermeket.

ÁDÁM
Az ártatlant, atyám, csak nem kivánod. -

PÁTRIÁRKA
Ártatlan a kigyó is, míg kicsiny,
Vagy hogyha már kihullt méregfoga,
S kiméled-é?

ÁDÁM
Valóban szörnyü bűn
Lehet, mi ily haragra gyújthatá
Egyházát a szeretetnek.

PÁTRIÁRKA
Fiam!
Nem az szeret, ki a testnek hizelg,
De aki a lelket vezérli vissza,
Ha kell, kard élén vagy lángon keresztül
Ahhoz, ki mondá: Nem békét, de harcot
Hozok a földre. - E gonosz hitűek
A szentháromság rejtélyes tanában
A homoiusiont hirdetik,
Mig az egyház a homousiont
Alapítá meg a hit cikkeül.

BARÁTOK
Halál reájuk, már a máglya ég. -"
@vigyüktúlzásbaadolgokat: az első kerersztények azért mentek olyan nagy nyugival a nagymacskák elé, mert úgy hitték, hogy közel az örök vég, másrészről olyanokkal találkoztak,akik együtt grilleztek Jézussal. aki mondott olyat, hogy adjátok meg a császárnak ami a császáré és istennek ami az istenné..
@parti_giano:

"_már többször pedzegette, de valahogy nem akar érteni a szóból._"

Azt nem lehet elégszer mondani, hogy a mi Atyánk, ki a Mennyekben van és egyáltalán nem a Syriuson, és még csak nem is szomszédom, csak a kocsmában jövünk össze félúton Svalbárd és a Canis Major között, kissé sréen a Pegazustól, távol tartva a fekete felhőket Hoyle mester segítségével, szó ami szó vannak vitáink, de babu bábe mindig összezavar.
Ha még ez se elég, kérje az úrtól a vásárlók könyvét és tegyen észrevételt a politikai termékek regiszter lapján. Legutóbb úgy láttam eléggé tele van írva, az alján még odafér egy fércni.
@Imola Helyesi: A megtérésnek gyümölcsei vannak.

Merkel nem csak hivatkozik a keresztény elvekre, hanem látszik, hogy aszerint él. A liberális demokrácia híve, és úgy is cselekszik.

Tehát jó példa a kereszténydemokrata politikusra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
nekem jobban bejon a kínai mondás miszerint bízzak abban aki az igazságot keresi de ne bízzak abban aki megtalálta.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Van a katolikus - tehat hivatalos - egyhaztortenetben valami gyanús, valami, amirol az jut eszembe, hogy mindent, amit valaha elkovettek rafogtak a nyuszira. A krónikák jó része hamisítvány es most nezzuk csak azokat, amit az egyhaz is elismert (végul). Kihasznalva, hogy csak ok voltak írastudók, ill. nem volt valami jó az infoáramlás, ossze-vissza hazudoztak. Innen tudjuk, hogy húde sok keresztény halt meg az arénában meg az osszes europai nép tortenelmeben van egy sztori, miszerint barbar es erkolcstelen hordak szornyusegeket kovettek el míg egy szent meg nem téritette oket. Akkor - egycsapasra - civilizaltak lettek.

Magam reszerol azt is el tudom kepzelni, hogy fanatikus keresztenyek gyújtottak fel Rómát, bár nem hiszem, hogy ez lett volna a fosodor.
@Penivaldes:

"ne bízz abban aki már megtalálta."
Szerinted, szerintem létezik?
@labrabbit: nem, az ember nem lett civilizált lény, csak azt hiszi magáról. nem lettünk jobbak.
@labrabbit: ezt magadnak kell tudnod, a választ a kérdésedre. szerintem ne létezik, és minden kompromisszum hazugság is egyben, mert honnan tudom, hogy amikor azt mondod, hogy na jó ebben legyen igazad, akkor azt tényleg úgy gondolod e? ezt csak nte tudod, mert te tudsz legmélyebbre ásni a saját bugyraidban.
@labrabbit: ne feledd hazudni ma is lehet, hiába információáramlás, sőt most lehet a legjobban, mert mindenkihez eljut az amit kitalálsz, elég egy jó sztori, főleg abban amiről az átlag droid keveset tud, és hisznek neked, mert hinni akarnak.
@Penivaldes:
es ha tenyleg úgy gondolom, attól még mindig nem lehetsz biztos abban, hogy igazad van. Szerintem majdnem minig majdnem mindenkinek igaza van es ahogy orexem egyre kevesebb a kivetel.
@Penivaldes: Szerintem semmivel sem, mint a kőkorszaki ember: csak az eszközei mások.
@Imola Helyesi: alapvetően az lenne célszerű, és hosszú távon kifizetődő, ha egyetlen egyház sem politizálna, vagy legalábbis nagyon távol maradna a napi politikától.

Az egyházak képviselői is emberből vannak, némelyikük pedig fanatikusan politizál, valószínűleg nem véletlenül.
Abszurdisztán politikusainál a Duplagondol nevű tudatmódosító eléggé népszerű szer.

Illegális kábítószer terjesztésért mennyit kaphatnak? :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerintem nem ezért lettek macskatáppá, de ennyi év távlatából ez már hitvita szintje lenne.
@Penivaldes: Az lehet, hogy azt hitték, de akkor is a Biblia szellemében jártak el.

Jézus sem menekült el a poroszlók elől, mikor úgy érezte, betöltötte az idejét.
@Penivaldes:
ebben egyetertek. Lathatod, ma is van egy csomó dolog ami így kerul a koztudatba, aztan mar evidens. Mergezo dolog a propaganda, megha marketingnek oltozik is, nem? :)
hát még a karizma
pl.
theness.com/neurologicablog/index.php/hypnotized-by-charisma/
@labrabbit: A kérdésed az volt, hogy mit mond arról a Biblia, amit Semijen vartyog.

Én kikerestem a fenti részeket. Ellentét van Semijen és a Biblia között, pl. az osztályharc kérdésében.

Semijen a "munkát" védené (muhaha), a Biblia a munkást. A Biblia nem tiltja a pénzváltást és más "kapitalista" dolgokat, Semijen betiltaná a tőzsdét meg a finánctőkét stb.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: kiegészíteném:

A modern kereszténydemokráciától különbözik a politikai katolicizmus, amelyet a felvilágosodás és a liberalizmus ellentéteként hoztak létre, ilyen volt pl. Bethlen és Teleki pártja a két vháború között.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Osztályharc" nincs a Bibliában. Félj és engedelmeskedj, kb. ez van benne. A szeretet élménye akkoriban es még sokáig a farkcsóvalva lapító kutya vagy a beszívott hippi erzelmeihez hasonlított, szerintem. Te úgy látod a Biblia a "munkást védi", en úgy látom inkább kordaban próbálja tartani. Ha megfigyeled a vallasokat: a hatalmasoknak ajanlaskent fogalmazza meg a jócselekedeteket míg az alávetetteknek parancsol.

A modern kerdemrol:
Engem érdekel a Te nézopontod, de nem fogunk sokkal kozelebb kerulni mivel úgy tunik Te es a modern kerdem abból indultok ki, hogy a Biblia releváns tanításokat tartalmaz es pl. Jézus feltámadt meg ilyesmi.
Egyáltalán van mit módosítani Semjénnek?
@labrabbit: Nem mindegy?

A lényeg az, hogy Tömjénzsóti hazudik, és az aljas céljaira használja a Bibliát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ami nincs, az nem lehet zavart.)))
@látjátok feleim szümtükkel: Kiegészíteném az egyházas megállapításod.

XIII. Leó pápa az 1891-es “Rerum Novarum” (Új dolgok) kritizálja a liberalizmust, és támogatja a keresztényszocialista elveket. Ti. a társadalmi osztályokat ki kell békíteni a fennálló társd. rend keretein belül.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

hmm... mégiscsak egyezik a véleményunk :D
@labrabbit: Hangsúlyoznám: szerintem a Biblia jó dolgokat mond, de Semjén nem azt mondja, ami a Bibliában van.

Te azt mondod, hogy a Bibliából veszi az agymenéseit Semjén.

Abban egyetértünk, hogy ellenszenves az illető.
Ahhoz tudat is kellene...
@Pyrrhus:

Ez a gondolat bennem is felmerült az előbb. Aztán rájöttem, S.ZS. pontosan tudja mit csinál. Azt amit eddig.
Ennyi szót érdemel.
Inkább hallgassunk valami szépet, ami megnyugtat.

www.youtube.com/watch?v=OlKaVFqxERk
"a KDNP ma a legsikeresebb pártok egyike Európában és a magyar történelemben"

Ezzel a kijelentéssel konkrétan mi a gond? Még a saját közvéleménykutatójuk által is kimutathatatlan támogatással rendelkező - vagyis nulla társadalmi támogatottságú - pártként második ciklus óta kormánypárt.

Mi ez, ha nem példátlan sikeresség?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)

A mandin olvasható kibővítve az agymenése, és itt az SZDSZ szélsőbaloldali (?) is egyben mert "védte a b.zikat, elváltakat és nem magyarokat" (nem szó szerinti idézet).

mandiner.hu/cikk/20150408_semjen_zsolt_interju_mandiner_mi_az_orokkevalosagnak_dolgozunk_tudunk_varni_par_evet#
@bioLarzen: "magyar történelemben"

Nem volt ám a nagy múltú történelmi pártok között, ahogy Tömjén próbálja előadni!

Ráadásul a Demokrata Néppártból kip.csázták a klerikálfasisztákat, oszt jónapot.
"Az Economist beégeti Orbánékat

Az Economist brit hetilap statisztikával igazolja, hogy Magyarország a tavaly beérkezett több mint 40 ezer menedékkérelemből csupán 6 ezret dolgozott fel.

És ezek közül kevesebb, mint 10 %-nak adott helyt, ami a legalacsonyabb arány egész Európában."

www.168ora.hu/globusz/economist-beegeti-orbanekat-135870.html

Sírnak, mint fürdős q*a, oszt a fele ( 90 %-a ) sem igaz.
Egy kis tudatmódosító:

"Azt állítja Orbán Viktor
(a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara taggyűlésén), hogy „mi legalább nem a németek pénzén akarunk sikeresek lenni”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy de bizony. Németország évente mintegy 30 milliárd eurót fizet be az unió költségvetésébe, és 13 milliárdot kap vissza, vagyis nettó 17 milliárdos befizető. Mi meg egymilliárdot fizetünk be és az ötszörösét kapjuk. Na kinek a pénzén akarunk mi sikeresek lenni?"

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-135868.html

Szóval hogyan is néz majd ki, ha kilépünk/löknek az uni jóból?
Itt is módosítanának, ha tudnának. Csak sajnos a múltat nem lehet végkép eltörölni, pedig már eccer megpróbálták, és még sem tudják.:D

"Hála pártunknak és kormányunknak (ki másnak?), a Magyar Paralimpiai Bizottság már ismét az érdemi munkára tud koncentrálni. Hiszen a testület elnöke visszafizette azt a pénzt, amelyet három éve devizahitelének törlesztésére kapott. Így már minden rendben, vegyük úgy, semmi sem történt.

Vagyis azért történt, mert a bizottságot "durva politikai támadások érték" - mint azt Gömöri Zsolt elnök megállapította. Hozzá csatlakozott a testület alelnöke, Deutsch Tamás, aki demagógiával vádolta mindazokat, akik az egykori támogatási ügyletről napjainkban véleményt mertek nyilvánítani. A fideszes politikus úgy vélte, a Jobbik és az MSZP is az "eltorgyánosodás" útjára lépett, miután mindkét párt az ügyben érintettek lemondását követelte. Mint egykor a kisgazda pártvezér."

nepszava.hu/cikk/1057117-durva/
pici összegzés a népszavazás kérdéseiről, amit az NVI kapott

pl: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, Csányi Sándort, OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, Polt Pétert, Magyarország legfőbb ügyészét huszonöt-huszonöt év börtönbüntetés végrehajtására kötelezzék, valamint teljes vagyonukat kobozza el az állam, a devizahiteleseken éveken keresztül bűnszövetkezetben elkövetett népirtás, és más bűntettek miatt?” (Miczán József magánszemély ezt egymásután kétszer is benyújtotta.)

proszektura.blog.hu/2015/05/13/nagy_nepszavazasi_mszp-s_siker
@látjátok feleim szümtükkel:

Ez már a diszkomfortzónám alsó határát súrolja.
@Eszter jött: majd a semmi vagy a minden jön el?...
@Sir Bates dö Hól:

Mindent! Szőlővel, lágy kenyérrel együtt!
Tzakompack!
Ez az igazi lakmuszpapír a ma moi valóságáról („Rendben, de akkor miért is harcolunk?”)...
@Sir Bates dö Hól:

Ha én lennék a mo-i valóság igazi lakmuszpapírja, akkor Te most a badacsonyi présházad udvarán elmélkednél arról Fabiussal, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás.
Imádkozzál, hogy egyszer valósággá váljon, Desdemona!
"100 milliárddal nem tudnak elszámolni az egyetemek

Az ÁSZ elnöke hosszan elemezte a felsőoktatási intézményeknél lefolytatott vizsgálataik eredményét, és arra a következtetésre jutott, hogy 100 milliárd forintra is tehető az az összeg, amit esetleg vissza kell fizetni az Európai Uniónak, mert az egyetemek nem tudnak vele elszámolni. A művészeti egyetemeknél még véletlenül sem tapasztaltak olyasmit, ami szabályos lehet, a gazdálkodás legelemibb szabályait sem tartották be: "a két végén égették a húszezreseket" - tette szemléletessé az ÁSZ-elnök, de azt is hozzátette, hogy a rossz gazdálkodást nem keveri össze a szándékosan elkövetett,
személyes haszonszerzés által motivált bűncselekményekkel. Elmondta, a harminc egyetemen elvégzett ellenőrzés nyomán 40 jelzést kellett tenniük különféle hatóságoknak, és tucatnyi nyomozás van folyamatban."
www.hirado.hu/2015/05/14/a-ket-vegen-egettek-a-huszezreseket/

Teccik érteni? "... a rossz gazdálkodást nem keveri össze a szándékosan elkövetett,
személyes haszonszerzés által motivált bűncselekményekkel."

Lehet rosszul elgazdálkodni 100 milliárdot nem szándékosan? Mert ugyé vannak/voltak erre előírások. Rögtön módosul a tudatom.:D
Van amikor a ( hülye ) tudat nem úgy módosul, ahogy szeretnék:

"A Híradó nézettsége az elmúlt években folyamatosan csökkent, de még februárban és március elején is jóval több mint 300 ezren voltak kíváncsiak a hírműsorra. A március 15-i héten a Híradót még átlagosan 332 ezren nézték. Három hétre rá már csak 187 ezren, május második hetében pedig 151 ezren. Nem telt el két hónap, és a Híradó elvesztette korábbi nézőinek több mint felét. A hírcsatorna napi átlagos nézettsége a felnőtt tévénézők körében három százalék körüli, ám főműsoridőben még kevesebben kapcsolnak oda."

nol.hu/belfold/maguknak-adjak-a-hireket-1533899
@látjátok feleim szümtükkel:

A Terrorház Anyjának a nyilatkozata. De ha belegondolok, végeredményben az összes, a párhuzamos valóságból.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A közelmúlt is a történelem része ;)
@Eszter jött: én nem értek a földhöz, akkor meg csak úrizálás lenne:-)...
@Sir Bates dö Hól:

neked sem lehet a kedvedre írni! :)
@Sir Bates dö Hól:

Lordom, nem a földhöz kell értened, hanem a boriváshoz, és máris megvan a lelki egyensúly.
@jaegtoer:

Ugye! Akkor mégsem írtam nagy marhaságot.
Még az sem lenne urizálás, ha hegyről lefelé kapáltatnák Orbánékat, mint Mátyás király tette a gömöri urakkal.
Csak revans.
@Eszter jött:

Ki beszélt itt kapálásról? Hegynek le?
Menj ki a 6:20-as vonathoz, rajta van-e?:)
süti beállítások módosítása