Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.04. 04:10 Fabius

Mr. Seggszáj és a titkosítás

Címkék: fidesz orbán viktor titkosítás paks II

"Családonként 84 200 forinttal kerülhet többe az erőműbővítés pusztán azért, mert a kormány titkolózik." - írja az Index a paksi szuper titkosításról korrupciókutató szakértőkre hivatkozva. A hazaárulás minősített esete! - kiabálja az LMP, uniós irányelvet és Alaptörvényt is sért! - állítja az Átlátszó. Közben pedig vidáman pörög Mr. Seggszáj 2008-as "puccsvideója", amiben örök érvényűnek éppen nem mondható magvas dolgokat erőlködik kifelé magából.

 

Sz'tán amíg mindenki a titkosításon pörög addig nekem eszembe jutott más is. Mindenféle kulcskérdéseknek nevezi, hogy honnan, kitől, milyen feltételek mellett szerezzük be az energiát, nem kerülünk-e függőségbe, és - tárárá - "jó áron szerezzük-e meg, vagy másnak jó, ha mi ezen az áron szerezzük meg"? Tudja a franc mit kell ez alatt érteni egészen pontosan, de a harcias ellenzéki-forradalmárból mára készséges szívóizomlázas kebelbaráttá változott Viktor törvényében van egy ilyen passzus:

"A Felek minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a Megvalósítási Megállapodások szerinti ellenérték olyan módon kerüljön megállapításra, amely lehetővé teszi, hogy a villamos áram-termelésre vonatkozó árak kereskedelmi szempontból hosszú távon versenyképesek és egyúttal az Orosz Kijelölt Szervezet számára elfogadhatóak legyenek."

aram1.jpg

Szóval az legalább nem titok, hogy Paks II. megépülte után a Medvénk jön, belemorog majd az árképzésbe, és vagy jóváhagyja amit mi kitalálunk vagy majd ő megmondja mennyit tartana ideálisnak. Ezt nem akarták még titkosítani, de ami késik ugye, az egy-egy "hiányzó" jobbikos képviselőnek hála bármikor itt lehet. Meg amúgy is: ha ezt felvállalták nyíltan, akkor gondoljunk bele mi lesz abban, amit nem.

343 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr377238773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok.

Bár én még mindig a tegnapi kétharmados szavazáson pörgök. Gyakorlatilag minden a kormányhivatalok alá fog tartozni lassan. Semmi önállóság nem lesz. Összevonások, leépítések, ellehetetlenítés.

Ja, hivatalos szerv felé ne adjatok fel semmit elsőségivel, tegnap kaptunk február 13-án feladott postát.

Köszönjük új, országos iktatórendszer.
Jobban teljesítünk... Öröm, boldogság - jöhet a fizuemelés sok sunyi kis képviselőmajomnak, evégre kilóra vannak, coci majmoktól kezdve a jobbik szánalmas kamugép gerinctelen csicskájáig.
Ellenzék?
HOL???
Kilóra...
Bonsai Duce, idézve téged és a 2008-as szösszenetedet "eddig és ne tovább, sőt hátrább az agarakkal". És most várom a fizetett troll sereget, hogy megmagyarázzák, miért is jó nekünk a 30 éves titkosítás. Imolka ezt hogyan lesz képes a Felcsúti Gumicsizmás Mangalica világraszóló politikai sikereként magyarázni. Pedig most nyilvánvalóvá válhatott mindenki számára, hogy ez a bugris 30 ezüstért és a hatalomért bármire képes, és az ellenkezőjére is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

mit akarsz az ellenzéktől, amikor a tudós is azt mondja mindent titkosan kell kezelni...

sőt: "Az oroszok hibáztak tehát?

Olyan értelemben igen, hogy túl hamar hozták nyilvánosságra a szerződést, ettől függetlenül a magyar félnek sem volt célja a titkolózás: a Parlament nyilvános ülésen megtárgyalta és elfogadta a hitelszerződést.

A mostani titkosítást az oroszok kérték?

Benne van a 2014. január 14-én aláírt államközi szerződésben, hogy a felek megvédik egymás bizalmas adatait. Erre szükség is van, hiszen egy sor szereplő próbálja megakadályozni a projektet. Ha elérnék a céljukat, az viszont nagyon nem lenne jó az országnak.

Az országnak vagy a Fidesznek? Illés Zoltán szerint Paks 2 azért van, hogy a fideszes főnökök jól megszedjék magukat, az LMP-s Szél Bernadett pedig be is árazta: szerinte 500 milliárdot lehet lopni a projektből."

mandiner.hu/cikk/20150303_aszodi_attila_interju_a_paksi_titkositasrol_nem_veszek_reszt_svindliben?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201503

mit sikerült még titkosítani az utolsó pillanatig?

az oktatás további szűkítését...

a valóságban sikeres műtéttel megszabadítják a hátrányos gyerekeket a sikeres

szakmáktól

is! egyszerűen nem hiszem el, hogy újra szelektálhat embereket a hatalom ilyen morbid módon...

menj Felcsútra, ha népszerű szakmát akarsz ingyen tanulni... nem vagyok észnél amióta ezt az összeállítást olvastam. elhoztam a blogra...

offforever.blog.hu/2015/03/04/szegeny_vagy_valaszd_a_felcsuti_iskolat_ahol_ingyenes_oktatassal_lehetsz_cukrasz_szakacs
Bélának, emlékeztetőül:

"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak. Hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését. Ez a mi életünk! Ez nem a kormány biznisze. Ez a mi életünk, kedves barátaim. És aki elveszi tőlünk és a választott képviselőktől a valóság megismerésének jogát, 48 órával az aláírás előtt jelenti be, hogy egyáltalán valami készülődik, az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők és az egész magyar néppel szemben."

Persze ostba HP-ként lehet tapsikolni, lelkendezni, meg FIZETNI!
Na AZT, nem lehet tudni, hogy miért fizetünk, KÖZPÉNZBŐl, az adóinkból.
12 milliárd Euró, amiből az orosz 10 milliárd Eurós "hitelt" nyújt, amiből nagyrészt orosz cégek fogják megépíteni. Ez mindössze 3600-4000 milliárd forintocska, alig több, mint amit lenyúltak nemrég.
+ a kamat, + az orosz fogja 20 év múlva is ITT, MAGYARORSZÁGON megmondani, hogy mennyit fizessünk áram ár címszó alatt.
Öreg zsidó elismerően csettintene! :)
Így viszont csak hülyének néznek bennünket...
Se hatástanulmányok, se környezeti tanulmányok, semmi. TITKOS! Csak fizetni kell, mint Csekonicsnak.
Szerintem nem fog megépülni, ellopják, ismerve ezek tempóját. Viszont fizetni kell majd...
@guma:
Hithű janicsárokat kell képezni. Elvtárs, első a párt és a pártkassza. Mármint a Főnök után.
A brüsszelita elemzői gárda 5 legkeményebb ütése Magyarországnak

Rendesen szételemezte Magyarországot az Európai Bizottság.
Végignézték, hogy merre tart a gazdaság, és csúnya dolgokat találtak.
Olyan az országunkról szóló elemzés, mint egy vádirat, ahol előkerül az utóbbi évek és évtizedek összes gazdaságpolitikai bűne és bénázása

444.hu/2015/03/04/szetcincalta-magyarorszagot-a-brusszelita-elemzoi-garda/
@The Ghost Wolf:

Egyszerűen fog Imolka hozzáálnni: "a szoci kormány is titkositotta, akkor mit vagytok odáig."
@DarthVader:
Tegnap már hozzáállt, kb. úgy, hogy naná, hogy titkosítják, atomerőmű, veszélyes.

Persze attól, hogy esetleg kiderül a végösszeg meg hogy az állam mire mennyit költ Paks II. kapcsán, még kurvára nem kell arról is titkosítatlanul pofázni, hogy hol vannak azok a kapcsolók, amivel az egészet a levegőbe lehet repíteni, de ez a fajta összetett gondolkodás nem való mindenkinek.
Az nemzetbiztonsági kockázatrúl...

"A mai módosítás lehetővé teszi, hogy ha netán ilyesmi előfordul, akkor arról senki ne tudjon, akinek nem kell.

Hová vezetne ez? Ribillióhoz, felforduláshoz, az udvartartás és az oktatás/egészségügy/egyéb parasztos hülyeségek költségeinek méltatlan összevetéséhez, sőt akár erőszakos összecsapásokhoz. Még a végén azok vádolnák őket korrupcióval, akik szétlopták az országot, meg esetleg még azok is, akik nem lopták szét, meg akik nem is akarták. Végső soron az ilyen felelőtlen uszításból még kormányváltás is lehetne, aztán bilincsek kezdenének kattogni a saját lábakon. És akkor soha többé nem lehetne ennyire szuverén és nemzeti kormányunk, amely saját maga elől is képes biztonságba helyezni a nemzetet, mert börtönből nem lehet kormányozni.

Na, hát ezt hívjuk mi nemzetbiztonságnak. A számlát majd küldjük. Száz évig lesz rajta egy narancssárga összeg az évszázad bombaüzletéről."

hvg.hu/velemeny/20150303_A_titok_nyitja
Szerintem vannak bizonyos nemzetpolitikai kérdések, amiben össze kellene fognia az ellenzéknek és a kormányzó erőnek. Mindig.
Vagyis szolgálni kellene. Ehelyett a képviselők és a pártok önmagukat adják, önmagukat szolgálják a hatalom érdekében.
Van ami nem piaci téma, hanem nemzeti ügy.
@guma:
"mit sikerült még titkosítani az utolsó pillanatig?"
444.hu/2015/03/03/arpikam-biztos-engedni-kell-nekik-hogy-ezt-mind-megtudjak/
Pironkodva beismerem, hogy a "Fűtött utca" projekt nemzetbiztonsági kockázatát nem sikerült reálisan felmérnem. Pedig hát abból kellett volna kiindulni, hogy ott is lehet lopni.
Ahogy a nóta mondta: "Lopni, megyünk lopni..."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Azzal, hogy a paksi titoktörvényt hétfőn megszavazta a kormánytöbbség, bizonyos értelemben a Kádár-rendszert is sikerült alulmúlni, ugyanis az első négy paksi blokk építése kapcsán is volt titkosítás, de az csak 25 évre szólt, és kizárólag a magánjogi szerződések műszaki tartalmára vonatkozott. Most viszont a parlament az összes vonatkozó adatot és információt, illetve a döntés-előkészítő anyagokat is titkosította, méghozzá három évtizedre."
nol.hu/belfold/feltornek-az-orban-korrmany-titkat-1519719
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Megtisztelsz, hogy nekem írsz, de azért leírhatnád, a 2008-as szerződés meddig szól, mi van benne, és vajon nem emiatt a 2008-as szerződés miatt kellett-e újat kötni? Nos, de mivel annak sem ismerjük a tartalmát, nem ismerjük az okot, nem ismerhetjük meg az okozatot sem.
Fletó majd elmondja? Kérdezzétek!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Lehet tippelni, hogy mi lesz a vizsgálat vége:
blog.atlatszo.hu/2015/03/polt-peter-vizsgalatot-inditott-a-legfobb-ugyeszsegrol-szolo-cikkunk-miatt/
Kivételesen nem a cikk szerzői, hanem a benne foglalt korrupciós vizsgálati darabszám feltűnő csökkenése miatt.
Az én (nyilvánvaló tippem): Azért csökkent,. mert csökkent a korrupció is. Már az nyilvánvaló, hogy csakis ez lehet a önvizsgálat vége - hiszen a NAV-nál sem volt más.
@Imola Helyesi:
Csak EGY, azaz EGYETLENEGY kérdést mondjál, amiben nem fidesz, hanem nemzetbiztonsági érdek van. Igazán nem mondhatod, hogy túlzó a kérésem!
@Imola Helyesi:
"Szerintem vannak bizonyos nemzetpolitikai kérdések, amiben össze kellene fognia az ellenzéknek és a kormányzó erőnek. Mindig."

kevered a szezont a faszommal. a kutya nem kíváncsi arra, hogy mekkora átmérőjű fűtőelemet tesznek a reaktorba, meg milyen kódzárakat használnak az ajtóhoz. amire ÉN speciel kíváncsi lennék, hogy:
-ki írja ki a beszerzéseket (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)
-mennyiért és kicsoda szállíthatja a betont/sódert/vastraverzeket (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)
-mennyiért és kicsoda szállíthatja a számítástechnikai cuccokat (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)
-mennyiért és kicsoda végezheti a földmunkát (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)
-milyen szempontok alapján bírálják el a pályázatokat (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)
-a nav vizsgálódhat-e azoknál a cégeknél, amelyek beszállítók (ez nem nemzetbiztonsági kérdés)

és így tovább. mondok egy életszerű példát, csak hogy értsd:
-jónapot kívánok kovács jenőt keresem, nav ellenőrzés
-jónapot
-szeretnénk érdeklődni, miből telik 400 milliós házra és négy 30 milliós autóra, amikor egy ötforintos bt van a nevén
-beszállítója vagyok a paksi beruházásnak és nemzetbiztonsági kérdéseket feszeget
-de nyilatkoznia kell a körülményekről...
-államtitok bazmeg. viszlát.

fogod?
@Imola Helyesi:
Arra válaszolj, hogy a Kádár korszak Paks I. szerződéséhez képest mi igazolja a + 5 éves titkosítást, és nem "CSAK" A MŰSZAKI TARTALOMRA?
Kisegítelek: Ne kukucskálj, amikor lopunk!
De egyébként ez neked is szól:
444.hu/2015/03/03/olyan-ember-vagy-akiben-a-bukott-fideszes-kipakol-tipusu-cikkek-tartjak-a-lelket/
"Az egész az uniós pénzről szól. Uniós pénz ugyanis 2020-tól már nincs, a kohéziós alapból többé nem kapunk. Ha most nem gazdagszol meg közösségi pénzből, akkor soha."
"A magyar kormány megítélése az elmúlt években sokat romlott külföldön. Az elmúlt egy évben eggyel nagyobb sebességbe kapcsolt elszigetelődésünk, köszönhetően a teljesen félreértelmezett keleti nyitásnak és az oroszbarát politikának."
tenytar.blog.hu/2015/03/03/egyutt_bukik_a_keleti_nyitassal_az_orbani_hintapolitika
A nagyonfüggetlen magyar bíróságnak egy újabb nagyonfüggetlen döntése (I. fok)
www.atv.hu/belfold/20150303-birosag-nem-alap-nelkul-neveztek-szelhamos-gittegyleteknek-az-okotarsat/hirkereso
A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében úgy döntött, hogy ezt a kijelentést a megfogalmazásakor "nem alap nélkül tette"
Remélem, némi véleménynyilvánítási szabadságra utalás csak van az ítéletben. Mert az alaptalan feljelentést alapnak venni némileg necces!
@kekex:
A vizsgálat végeredménye már most sem lehet kérdéses, mert valamennyien tudjuk/érezzük, hogy jelentősen csökkent a hazai korrupció. A vizsgálatot formai okok miatt kell lefolytatni, hogy az uniónál rendelkezésre álljanak a bizonyító erejű, hivatalos dokumentumok...
@Imola Helyesi:

Az feltűnt, hogy az MSZP-kormányoknak egyetlen olyan nemzetpolitikai kérdése nem volt, amiben a Fidesz-ellenzék összefogott volna vele?
Vagy a mondat úgy áll, hogy amikor Fidesz-kormány van, akkor az ellenzéknek az a dolga szerinted, hogy kussban bólógat mindenhez, mindig?

Mik lennének szerinted ezek a nemzetpolitikai kérdések?
@Secnir:
Ez így volt eddig? Nahát, ezért titkosítottak? Az ellenzék már csak tudja.
Ma háborús körülmények vannak, a helyzet megváltozott.
Ha nem lenne titkos, minden nyugati beleszólna, és jönnének ők is a haszonért. Mint ahogy a németek már be is jelentkeztek. Megnyugtatlak, bizonyára ők is lefölözik itt majd a hasznot, nem szégyenlősek.
Enyhe mosoly suhan át arcomon, a nagy lenyúlás féltése miatt, amikor 20 éve minden hasznot kivisz innen a nyugat mindenféle piaci, banki és más formában. Az ellenzék csak most világosodott meg.
De ha egy bank lop, ahhoz egy szavuk sincs, sőt mennek feljelenteni az államot, hogy jaj, csúnya Orbán bántja őket, meg a szabadpiac, meg a verseny, meg az uniós energiaárak, meg az olcsó teszkó,, meg a csúnya magyar pálinka, stb
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ma pusztán annyi lenne a nemzetpolitika, hogy MO: szuverenitását kellene védeni minden téren, nem csak az amcsik, az ukránok, és az unió érdekét CSAK.
De nyugodj bele, dolgoznak itt a külföldi titkosszolgálatok gőzerővel.
@Imola Helyesi: Most lukra futottál Imolka, mert 2008-ban végül nem született meg az atomerőmű bővítési szerződése, szemben a mostani gyalázattal, amivel a Gumicsizmás Fodballista totálisan szembeköpte 2008-as önmagát. Egy utolsó rohadt hazaáruló köcsög lett a valaha az oroszokat kizavaró faszingerbő.
@Imola Helyesi:

A szuverenitásnak pedig az a záloga, hogy törvénybe foglalja a kormány, hogy az áram árába beleszólása van az Orosz Kijelölt Szervezeteknek? Ennek azért fuss neki még egyszer.
"Ha a Gyurcsány-párt valóban akadályozza ezt, akkor jól teszi, dicséretet érdemel. Mert nem a külföldi bankok lopják el a magyar emberek pénzét, nem náluk tűnnek el a milliárdok, és nem külföldiek juttatják csődbe a bankokat – ezt éppenséggel a magyarok teszik. Sőt, kizárólag a magyarok!"
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=447847:nem-furcsa-csak-magyar-tulajdonu-bankok-mentek-csodbe&catid=71&Itemid=135
@Imola Helyesi:
"Ez így volt eddig?"
igen

"Ma háborús körülmények vannak, a helyzet megváltozott."
megkérdezhetem , hol a kurva anyádban van háború?
@Imola Helyesi: Idefigyelj most egy kicsit te szerencsétlen liba. Ha az EU és az USA nem támogatna bennünket, akkor a "szeretett" országod kb. Albánia szintjén állna. Fejezd már be ezt az idiotikusan ismételgetett "a mocskos nyugat hazaviszi a hasznot innen" mantrát. Az a GDP növekedés, amire a buzi Fidesz kormány olyan rohadt büszke, az a nyugati pénzek és az EU nélkül sehol nem lenne. Próbálj már meg egy kicsit gondolkozni. Ismert olyan egyéb országot vagy régiót a világban, ahonnan egy fillér is érkezett az országba? A keleti nyitás megbukott a Gumicsizmás Fodballistával és Szíjjártóval együtt, Az összes "keleti partnerünk" röhög a hátunk mögött. Mire számítasz, ki fog segíteni, ha az EU esetleg beint nekünk?
@Secnir:
Ott, az anyádéban, te már csak tudod, verbális agresszor.
@The Ghost Wolf:
Ezért tart itt Mo., mert mindig voltak, akik mástól várták a segítséget, szaladgáltak, hol keletre, hol nyugatra. Így a többezer éves MO. mára leamortizálódott, területe lecsökkent, saját ipara, mezőgazdasága alig van.
Nem a magyar polgár akart itt uniót, hanem az uniós nyugat. Soha nem bíztak a saját népükben, hanem más erejében az árulkodók.
Köszönöm, az olyan hülyék irányítanak, mint pl. shulz, cohnbandit meg lunacek, a többi meg felzárkózik, mint az új kézszorongató médiasztár. Ők menjenek a pitbullba, meg azok, akik ilyenekhez rohangálnak árulkodni, mint pl. a kócos, az italozó, meg a ludasmatyi.
@Secnir:
Ahová az Usa meg a sexpirnyalói beteszik a lábukat, na ott volt és van háború.
Per pillanat ugrásra készen állnak az ukrán búzamezőkért meg a gáz és olajbiznisz megkaparintásáért.
Naná, hogy kéne nekik a Paks x is.
@Imola Helyesi:
még egyszer megkérdezem: hol van háború? azonkívül, hogy orbán fejében?
@Secnir:
Ld: fent. Egyébként az USa most akar fegyvert küldeni a Nato keretében az ukránoknak, miután Merkel elutasította a fegyverszállítást. Nyilván azért, hogy a békét védje. Volt már ilyen.
@Imola Helyesi: Tudod, kedves Imola, nekem nem "enyhe mosoly szalad át az arcomon" amikor eszembe jutnak azok a régi szép idők (amikor Putyin még a KGB-ben szolgált). Amikor még a KGST-ben voltunk az EU helyett, amikor a Varsói Szerződés védte a hazát (meg Csehszlovákiát). Amikor a Záhonynál keletre tartó vonatokról azt tartotta a népszáj, hogy a hangjuk "hús-zsír, hús zsír", hazafelé meg zakatolnak ("kutyaf@sza, kutyaf@sza").
Nem is értem, hogy a hozzád hasonló hasznos idióták miért nem emigrálnak Moszkvába. Vagy Vlagyivosztokba.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Megtestesült az örökös nagy eszme,
Im, a teremtés béfejezve már,
S az Úr mindentől, mit lehelni enged,
Méltó adót szent zsámolyára vár." (Madách)
Miért van az, hogy a folyamatos nemzetbiztonsággal takarózásról egyre többször jut eszembe ez a vicc?:

"A vendéglőben egy pasas odaszól a pincérnek:
- Főúr, hozzon gyorsan egy húslevest, mielőtt botrány lesz!
A pincér térül-fordul, máris hozza a levest. A vendég megeszi, majd odaszól a pincérnek:
- Most hozzon egy borjúbécsit, mielőtt botrány lesz!
A pincér sietve hozza, a vendég elfogyasztja, majd így szól:
- Most hozzon desszertet, mielőtt botrány lesz!
A pincér kihozza, majd kíváncsian megkérdezi:
- Kérem, mondja meg, miért tart annyira a botránytól?
- Azért, mert nem tudok fizetni."
@Imola Helyesi:
úja megkérdem: NÁLUNK HOL VAN HÁBORÚ?
@Imola Helyesi: Imola, nem az oroszok lövöldöznek Ukrajnában? És a nem regulárisok milyen gyártmányú fegyvereket használnak? Talán a fegyverkovácsaik gyártanak a garázsban géppisztolyokat? Ott készült a rakéta is, amivel lelőtték a maláj repülőgépet?

Jó tudom: ott kezdődött, hogy az ukránok visszalőttek. Ha nem lőnének vissza, semmi baj nem lenne...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Miért van az, hogy a folyamatos nemzetbiztonsággal takarózásról egyre többször jut eszembe ez a vicc?:"

Klasszikus, de pontos. Egészen nyilvánvaló, hogy ezzel el lehet takarni a takarnivalókat.

És részben itt a válasz Polt Péter saját maga ellen indított vizsgálatára is: A nemzetbiztonsági okokból titkosított beszerzéseknél nincs helye korrupciós vizsgálatnak...
@Imola Helyesi: Többszörösen bukottka, a te háborúdban nem orosz fegyverek és emberek harcolnak az ukránok ellen? Ha az usácska fegyvert küld az ukránoknak, akkor agresszor, ugye, mert egy ország törvényes kormányát segíti ugyanazzal a módszerrel, mint Putyin, aki már régen megtette a lázadókkal?
@Secnir: :))

'ezegysegghülyerobot:)
Azért nekem lett volna reggel a Kossuthot hallgatva pár kérdésem az illetékes elvtárshoz:
- Mégis ki a kis tököm elől akarják titkosítani 30 évre?
- Most akkor mennyi az annyi?
- Amennyibe cakkompakk kerül az egész paks v2.0, abból mennyi évig lehetne villanyt venni az országnak a saját termelésen felül? Ha valaki nem tudná dekódolni eme kérdést akkor képzelje el, hogy épít egy házi erőművet, kiszámolja mennyibe kerül, mennyi lesz az üzemeltetési költség, aztán összeveti azzal mennyit tudna spórolni az erőművel, és utána általában hagyja az egészet a picsába...
@Imola Helyesi: ne anyázz hülye picsa!!!
csak hogy megértse "kedves" műcsaj kend is
@Imola Helyesi: Olyan hülye vagy a fideszes propaganda szövegeddel mint a seggem!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ott a tahótlanítás gomb. Csak szólok...
@déjá vu39: Egyelőre sajnos maradnak a hasznos idióták, mert ott nem kapnának fizetést.
@déjá vu39: eztet megmondta az aktuális fideszjobbikos istenük is, aljasz szovjetorosz putyin
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: eddig bevót, de ez egy másik gép, osztán láttam a káromkodásalertes kommentjét :D
tanulságos:

A brüsszelita elemzői gárda 5 legkeményebb ütése Magyarországnak

Szétcincálták Magyarországot az Európai Bizottság elemzői, és végignézték az utóbbi évek-évtizedek legsúlyosabb magyar gazdaságpolitikai bénázásait. A nem hivatalos belső jelentés nem jósol túl fényes jövőt.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F03%2F04%2Fszetcincalta-magyarorszagot-a-brusszelita-elemzoi-garda%2F
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: "én még mindig a tegnapi kétharmados szavazáson pörgök."

A tegnapi forgatókönyvet még sokszor fogjuk látni. Valaki majd mindig otthon marad, és meglesz a 2/3 a szavazásnál.

Aki egyébként szeretné megismerni képviselőink lelkivilágát, az nézze meg az alábbi linken (index.hu/video/2015/03/02/parlament_korkerdes_paks2_titkositas/) található videót. A kezdő kép Rubovszky-t mutatja, aki azt mondja "nem fontos (kérdés), mert nem tudok válaszolni". Ritkán szánok rá időt, hogy megnézzek videókat (gyorsabban olvasok), de ezt megérte. A többi válasz is legalább ennyire informatív volt.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "A vendéglőben egy pasas odaszól a pincérnek: ..." megtörtént velem katonakoromban, hogy a buszon hazafelé igencsak lehülyéztem az egyik tiszthelyettest, nem vettem észre a tömegben, hogy az illető is ott van, és hallja, mit mondok. Másnap hivatott, és közölte, hogy hadbíróság elé állíttat. Kérdésemre, hogy milyen okból, az volt a válasz, hogy a buszon hadititkot sértettem. Vagyishogy, ő azt hitte, az ő hülyesége hadititok. Lehet, szerintem aki nem ismerte, az nem tudta róla ezt a nagy titkot...
@déjá vu39: biorobotok, önálló gondolatok nélkül, és már a látszatra sem adnak
ennyi, kiegészítésnek: egy napon a viktátori családé lesz az egész ország:

Egy napon Tiborcz Istvánéké lesz az egész keszthelyi kikötő

Az önkormányzat mindent elad a miniszterelnök veje érdekeltségébe tartozó cégnek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F03%2F04%2Fegy_napon_tiborcz_istvaneke_lesz_az_egesz_keszthelyi_kikoto%2F
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Szerintem nem fog megépülni, ellopják, ismerve ezek tempóját."
Szabad olyan generál kivitelezővel szóba állni, amelynek országában az üzleti morál filozófiája
a partner átverése, kirablása?
Csupán egy példa erre:
A szocsi Téli Olimpia bekerülési költsége annyi volt, mint az eddig rendezett Téli Olimpiák összesen.
Ezt csak így idepöccentettem, az összehasonlíthatóság jegyében.
hűűűbazzzzz:

10:38
Frappánsan foglalta össze a kormány célját egy államtitkár

Magyarországnak nem elég sikeresnek lennie, annak is kell látszania, és ehhez megvannak a feltételek - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Századvég Alapítvány külkapcsolatokról tartott nemzetközi konferenciáján.

hvg.hu/itthon/20150304_Frappansan_foglalta_ossze_a_kormany_celja
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak."

Csak 10 évre nem lehet titkosítani. 30-ra lehet. Tudod, van az a logika, amivel minden felelősség alól ki lehet bújni.

Lassan eljön az ideje, amikor Orbánnak ki kell állni a parlamenti pulpitusra és bocsánatot kell kérnie a szociktól mindazért, amit a fidesz 2002-2010 között ellenzékben művelt.

Hogy is mondta Gyurcsány? "Hazudtunk reggel, éjjel meg este."
Orbánék délelőtt, délben és délután is hazudnak.

És még mindig van egy rakás csőlátású barom, aki istenként tiszteli ezeket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kár, hogy fingod sincs a távolmaradás valós hátteréről és részleteiről.:(
@Imola Helyesi:
Mér nem mész el a jó kurva anyádba , te hazaáruló fideszgeci...
@Imola Helyesi: Többezer éves...
Viccelsz?
Leamortizálódótt: De Te legalább jól élsz.
@déjá vu39:
Nekem meg ez futott át hirtelen, olvasván a sok jajveszékelést:

Ballada j-vel és ly-nal Paksról, a kíváncsiságról, meg a viharról a biliben

Arcomról lefagy a mosoly,
Könnyem patakokban foly,
Mit tett a mi Paksunkkal,
Sok csúnya parlamenti boy?

Sapkámon is feláll a bojt,
Kínzó keserűség fojt,
A népre úgy rátojtak,
Hogy az már téboly.

Mint méreg a hangyabolyt,
És az enyészet a molyt,
Úgy tüntette el Paksot,
a sok parlamenti boy.

Szívemen mázsás a súly,
Sok kíváncsi bujt,
Szerződésünk hová bújt
Amely minket sújt?

Ádáz kíváncsiság hajt,
Ki hoz reánk bajt,
Kié lesz vajon a sajt,
30 év múlva majd.
@dr kíváncsivagyok:
Nem férek be, te már ott vagy, mert kíváncsi voltál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nocsak, lehullott a hamiskás álarcod, csak így tovább.Ez legalább életszagú, nem úgy, mint a szabadnép félóráid.
és megint:

10:45
Ügyes: Végleg Tiborczéké lesz a keszthelyi kikötő, nem csak 15 évre bérlik
Ügyes: Végleg Tiborczéké lesz a keszthelyi kikötő, nem csak 15 évre bérlik

Nagyon úgy fest, hogy végleg Tiborczéké lesz a keszthelyi volt önkormányzati kikötő, ahová decemberben tették be a lábukat. A helyhatóság az adásvételi szerződés egy eddig nem is mert melléklete szerint megnöveli és feljavítja a területet, hogy aztán Tiborczéknak "aktuális forgalmi értéken" eladja.

hvg.hu/kkv/20150304_Vegleg_Tiborczeke_lesz_a_keszthelyi_kikot
műimolka, tudod bagoly és veréb, és én csak téged idéztelek ;)
Imolkának és a többi egybites agyú fideszbirkának:
Jelenleg a ny.európai aárampiacon 9 Ft az áram, Paks1 11 Ft-ért állítja elő, Paks2 esetében 28-30 Ft-os árral számolják a megtérülést!!!! NOOOOORMÁÁLIS????
@pianolight:
Aha, úgy kezdődött, hogy az egyik visszalőtt. Ismerjük a háborús hadviselést. Donyeckben oroszok megszavazták, hogy elszakadnak, bátor nép.
Nekünk is ezt kellett volna tennünk, pl . az átkosban Kádárpapi kezdeményezhette volna Erdélyben, Felvidéken a népszavazást, akkor még talán nem voltunk kisebbségben.
Kormányinformáció: Magyarország jobban teljesít!
@Imola Helyesi: Imolka, te ökör. Magyarország az I. Világháború óta van nagyon rászorulva szövetségesekre. De tulajdonképpen már az I. világégés előtt sem nagyon tudott a saját lábán megállni, de akkor még az Osztrák-Magyar Monarchia keretein belül valahogy ellébecolt az ország. Nem tudom történelmi földrajzi ismereteid mennyire terjednek ki, de ha még emlékszel tanulmányaidra abból kiderül, hogy Mo. volt a Monarchia élelmiszer termelője, míg pl. a Csehek az ipart nyomták. Az első világégés után az immáron csonka Magyarország az élelmiszerek kivételével már gyakorlatilag mindenből behozatalra szorult. Ez mind a mai napig nem változott.
Az, hogy esetleg Magyarország a saját lábán is megállna, csak a Jobbik szimpatizánsai és olyan ecceriek fejében fordul meg, mint te vagy. Segítek, milyen nyersanyag (bányakincs, energiahordozó) van Magyarországon, amiből az ország önellátó lehet? Na ugye, a pusztában található szikes talajt ne tekintsd ennek. Milyen olyan ipar van Magyarországon, ami jelentős export értékkel bír? Az autóipart ne tekintsd ennek, mert a "gonosz multik" hazaviszik a jogosan képződött nyereséget.
Szóval nyugodtan lassíts, és ne szídd az EU-t és az Egyesült Államokat, mert nélkülük a középkor végének színvonalán lenne Magyarország.
Ha a kommentben feltett kérdésekre TÉNYLEG megvannak a válaszaid, akkor írd le őket, egyébként az idióta, és felesleges nyugat ellenes fröcsögésedre nagyon nem vagyok vevő.
Sajnos már én sem vagyok a régi, és fáraszt a hülyeség...
@István Tamasi:
Valami szén és egyéb díj felszámolása nélkül?
mert az én számlámon / amíg multié volt/ ilyen tételek voltak.
@Imola Helyesi:
"Valami szén és egyéb díj felszámolása nélkül?
mert az én számlámon / amíg multié volt/ ilyen tételek voltak. "

talán tájékozódni kéne, hogy mi az a széndíj, ami a számlán szerepelt. azt nem a multi találta ki, hanem az állam.
@Imola Helyesi:

Most is rajta van, csak belemosva az összesítésbe, hogy ne okozzon "zavart".
@The Ghost Wolf:
Akkor mi a francot vittek ki az átkosban a Szu-ba Záhonynál, ha nem tudtuk megtermelni az élelmiszerünket? Megtudtuk, és még exportra is tudtunk termelni az élelmiszerfeldolgozó ipar révén.
Sőt meg fogsz lepődni, akinek kertje volt, a saját családjának is meg tudta termelni az élelmiszert, mint mondjuk az én családom.
És az élelmiszer volt, nem teszkós selejt, jobb, ha tudod.
Csak akkor is voltak hitványak, akik akkor meg a SZu-t éltették minden kritika nélkül, ezért építették a paneldzsungeleket, és vették el a parasztoktól a gazdaságaikat.
@Imola Helyesi: "Ma pusztán annyi lenne a nemzetpolitika, hogy MO: szuverenitását kellene védeni minden téren, nem csak az amcsik, az ukránok, és az unió érdekét CSAK."

Ami az amcsik, az ukránok és az unió érdeke, az a MI érdekünk is. Szövetség!!!

A szövetségi tagság a tagállam "szuverenitásának" (= önálló döntési és cselekvőképességének) bizonyos mértékű korlátozásával jár, de ezt el kell fogadni.

Tedd a mérleg egyik serpenyőjébe az ország bizonyos ügyekben való korlátozott "szuverenitását", a másikba az uniós fejlesztési pénzeket, amelyekből (és csak ezekből!) az ország az elmúlt 10 évben épült.

Melyik nyom többet szerinted a latban?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"hogy ne okozzon "zavart"."

pontosabban: hogy ne okozzon zavart az egyszerű emberekben. viszont most pont ez okozza, mert azt hiszi, hogy most már nincs ilyen, és régen a gonoszmulti számolt föl neki extra díjakat...
@Imola Helyesi:
Megszavazták? Csak úgy? Tényleg? Teljesen legálisan, becsülettel? Mesélj!
@The Ghost Wolf:
Egyébként meg te vagy az ökör ilyen történelmi ismeretekkel. Mert Mo. mindig is eltartotta élelmiszerrel az egész népét meg a betolakodó gyarmatosítókét IS.
Bizonyára anno a habsburgok a síelésből nemigen tudtak megélni, mint most.
A törökök is jól megéltek itt 150 évig, nem voltak soányak.
Aztán meg eltartottuk az orosz hadsereg javát is.
Vitatkozzatok egymással egy darabig, pihi, mert sokat írtam, még egy verset is.
@István Tamasi:
A kormány árügyben azzal érvel, hogy Paks II-vel majdan Európában nálunk lesz a legolcsóbban előállított áram egységköltsége.
Azonban a létesítmény amortizációját nem kívánják a jövőbeni árakba beépíteni, mely által a beruházási ráfordítások nem fognak az árakban megtérülni.
Ilyen árpolitika a világon nincs, hogy beruházok, a ráfordításait lenyelem, nem hárítom át a fogyasztókra.
Ebbe az eu is beleszól majd, mert nem engedhető meg ilyen versenytorzító árképzés a piacokon, mely emiatt hátrányos helyzetbe hozza a versenytársakat.
Kínomban már csak azon tudok teli szájjal nevetni, mikor látom magam előtt a fidesz törzsszavazókat ahogy a híg szar beteríti őket szeretett vezérük ánuszából. A saját gyerekük jövőjét adták el Orbánért. Kollaboráns hazaárulók a személyi kultusz bűvöletében
@Imola Helyesi: vigyázz, elszóltad magad, putyinjaid az orrodra fognak koppintani ;)

"Aztán meg eltartottuk az orosz hadsereg javát is. "
11:15
Nemet mondott Lázárnak négy prominens fideszes

A tegnapi kétharmados ügyek árnyékában egy feles törvény szavazásakor négy fideszes prominens is szembe ment Lázár János és a Miniszterelnökség elképzeléseivel – elképzelhető, a további központosítási törekvésekkel szembeni ellenérzés és a minisztériumi érdeksérelmek állnak a háttérben.

hvg.hu/itthon/20150304_Nemet_mondott_Lazarnak_negy_prominens_fid
@mojszipupi:
Hélló, hova lett a jó kis Courage-os avatárod :) ?!
@Imola Helyesi: Dícsérnélek azzal, hogy nem lehet komolyan venni. Mesélj még, a népszavazást ki ismerte el Putyinon és jobbikon kívül? A szocializmus meg arról szólt, hogy megszavaztatták az embereket, hogy a szülőföldjük melyik országhoz tartozzon, és utána új határokat rajzoltak. Persze. Erdélyben már az I. VH. előtt is,az utolsó magyar népszámlálás szerint( sajnos) több volt a román, Pozsony lakosságának 11%-a volt magyar még a németajkuak is 30%-ot tettek ki. Tanul,. hogy hátha lesz valami látszatja...
se nem demokraták, se nem fiatalok, se nem keresztényiek

A Fidesz és a KDNP leszavazata, hogy az Országgyűlés fogadja el hamar a nőket az erőszaktól védő európai egyezményt
MTI Fotó: Lakatos Péter

Tavaly márciusban Magyarország aláírta az Isztambuli Egyezményt, de az a mai napig nem lépett életbe hatályba nálunk.

444.hu/2015/03/04/a-fidesz-es-a-kdnp-leszavazata-hogy-az-orszaggyules-fogadja-el-hamar-a-noket-az-eroszaktol-vedo-europai-egyezmenyt/
@Imola Helyesi: "Ha nem lenne titkos, minden nyugati beleszólna, és jönnének ők is a haszonért."

Bizony a piacgazdaság már csak ilyen. A haszonért dolgozik. Az a nem mindegy hogy a "csúnya nyugati" mire használja (pl innovációra, fejlesztésre iparágában) és az általad szépnek vizionált szép keleti = moszkoVitya és szép távolabbi keleti = Putyin mire használja.

Focialista kishazánk stadionjára pl Felcsútra, vagy egy szerény hétvégi dácsára (Putyin Sztavropoli körzetben). Ez utóbbira link.

wikimapia.org/#lang=hu&lat=44.419406&lon=38.205256&z=15&m=b
fideszjobbik ismételt szimbiózis:

Azt lehetett tudni, hogy a Jobbik nem fogja megszavazni, mert Dúró Dóra szerint az isztambuli egyezmény “nem foglalkozik a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formájával, az abortusszal”.
@maybach:

x2, mert Magyarország jobban teljesít...

Gyönyörűen látszik ebből is, hogy a kommenistából nem lesz szalonna, hiába festi át magát vörösről narancsra. Soha nem volt rendszerváltás, csak a komcsik igazgatták a háttérből ezt a sok bohócot.
@Imola Helyesi: Akkor mi a francot vittek ki az átkosban a Szu-ba Záhonynál, ha nem tudtuk megtermelni az élelmiszerünket? Rohadt almát, uborkát, békával töltött káposztát. Olyat, ami senkinek nem kellett.
"Bizonyára anno a habsburgok a síelésből nemigen tudtak megélni, mint most.
A törökök is jól megéltek itt 150 évig, nem voltak soányak." Igen, a mai Mo. területén mindig rengeteg törököt és Habsburgot etettünk :-) Mostanában viszont, mintha a törökök lennének a legnagyobb kajagyártók, úgy tűnik Pesten több török kajálda van, mint mondjuk Ankarában magyar csárda.
@Mariann19:
Csak kiegészíteni tudom: Az amortizáció költsége valahol mindenképpen jelentkzik. Ha nem az áram árában, akkor az adókban. Nyilván nem felel meg az EU-nak az utóbbi konstrukció. Másrészt az ilyen az úgynevezett, de valójában nem szocialista gazdasági rendszerben volt divatos.
@Imola Helyesi: Igazad van, az én kertemben is megtermett a krumpli, kukorica, paprika sőt... vasérc és poliamidok meg olaj is volt, igy magunk készítettük el a saját skodánkat, öcséméknek ajándékban a trabantot.....na ilyen ügyes a magyar
@Imola Helyesi: Imolka te ökör! Sehol nem írtam azt, hogy nem tudtuk megtermelni a szükséges élelmiszert. De egy gazdaság nem csak élelmiszer termelésből áll. Világítani, fűteni, és az élelmiszert termeléshez szükséges eszközöket is elő kell állítani valahogy. Ez pedig ipar, és nyersanyagok nélkül kurva nehezen megy. De úgy látszik ezt teljesen feleslegesen magyarázom neked.
1990 után, az akkori FÁK és később Oroszország sem ment bele abba, hogy az élelmiszerekért barterben olajat és gázt adjon.
Sajnos az energiahordozók mindig is stratégiai terméknek számítottak így azokért dollárt kértek a FÁK Államok és Oroszország is.
Szóval Imolka ne hagyd magad megtéveszteni, de a hülyeségedet is hagyd már abba.
De most komolyan: arról szól itt minden, hogy a Hüvelyesi Gomulka nevű hivatásos provokátorral vitáztok itt napszámban???
@bulista: Provokátornak ez a "dolga", de olyan szinten játsza el a "hülyegyereket", hogy azzál már az olvasót gúnyolja ki
Majd minnyá végigolvaslak benneteket, de akinek van gyomra, az csemegézhet ebben:

2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=38

Az energiával kapcsolatos ámokfutáson kívül is rengeteg finomság rejtezik ebben a gyöngyszemben!

Addig is szép napot!
Döbbenet, egy egybites fideszbirka mennyi ökörséget firkált össze ide délelőtt. Ma többször belenyomtátok a saját szarába az orrát és csak kitartóan írogatja az orbitális ökörségeit, hazugságait, balfaszságának és tanulatlanságának bizonyítékait. Minden tiszteletem a gyógypedagógiai vénátok iránt. A hétköznapokban már felrúgtam volna egy ilyen ostoba balfaszt, ha lenne a környezetemben... de szerencsére nincs... :D
Minél többet lotyog ez a szerencsétlen, annál orbitálisabb baromságok dőlnek ki belőle.
"Nem elég, hogy hülye, de még szorgalmas is!"
@bulista:
Ahhoz tárgyi tudás, tájékozottság és egy bizonyos intelligencia szint is kéne. Na ezek imolabéla esetében hiányoznak.
Szóval inkább az alázás esete forog fenn. :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Cuki vagy, ahogy válaszolgatsz magadnak meg hüvelyesinek .
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egy mondatomat nem tudod megcáfolni, ilyenkor jössz a sablonszövegeddel.
De nem is kell, csak benéztem, mivel megint leállt a blog. Pusszantás.
a brazil főügyész tegnap letartóztatott 50 szöveccségi politikust mert visszacsurgatási botrányba keveredtek

a poltpetya mikor tartóztattya le a magyar kormányt, esetleg a parlamentben éppen bentlévőket az őrséget is beleszámolva?

kituggya ki nem bűnös és miben nem

brühüyyy
sejthető volt, hogy paks lesz minden idők legnagyobb mutyija, igazából ezért választották az oroszokat.
Aki meg lusta olvasni:

"Az elmúlt néhány évben a szocialista kormányok kormányzati luxuskiadásként autókra, bútorokra, új telefonokra, propagandára, reklámra több mint 130 milliárd forintot költöttek el. Több évnyi vizitdíjat! Ezért az első érvünk, illetve válaszunk az az, hogy kedves kormány, van itt pénz, csak oda kell tenni, ahol arra az embereknek valóban szükségük van."

"Ne engedjük, hogy összeugrasszanak bennünket! Ne engedjük, hogy szembefordítsák az orvost a beteggel, a fiatalt az időssel. Ne engedjük, hogy a jobb módút szembefordítsák a szegény sorsúakkal, a vidékit a fővárosival. Hiszen akármennyi, sok és különböző gondolat mutatkozhatnék most itt meg, ha belelátnánk egymás fejébe, azért mindannyian tudjuk: sokkal több dolog köt minket össze, mint ami elválaszt. Ne engedjük, hogy egyesek arra építhessenek reális kalkulációk alapján politikai tőkét vagy szavazatszerzést, hogy szembefordítanak bennünket egymással."

"Álmunkban sem jutott volna eszünkbe, hogy 18 év után odajutunk, hogy arról kell győzködnöm a fiatalokat, hogy ne nyugodjanak bele abba az üzenetbe, ami úgy hangzik: ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked. Ez a tandíj üzenete."

"Aki a tudás elől rekeszti el az utat, az lerövidíti, megkurtítja, megkárosítja Magyarország jövőjét. "

"nem igaz az a közfelfogás, hogy manapság a politikában semminek sincsen manapság következménye. Az igazság ennél sokkal kellemetlenebb. Mindennek van következménye. Csak nem kis darabokban méretik ki, hanem egyszerre, a végén – de az hatalmas lesz, kedves Barátaim. Nem tudjuk, hogy melyik pillanatban érkezik el, nem tudjuk, hogy mikor szakad be a födém, de be fog szakadni. Egy dolog biztos: ha meg lehet velünk tenni, hogy elhitetik, hogy semmi nem számít, és semminek nincs következménye, akkor soha nem lesz Magyarországon semminek sem következménye. Ezért ezt mi nem fogadjuk el."

"Nem királyságban élünk, kedves Barátaim, ahol a király majd eldönti, hogy a nép akaratát, ha tetszik, figyelembe veszi, ha pedig fényes tekintetű megfontolásai azt nem indokolják, akkor majd nem veszi figyelembe. Egy demokráciában élünk."

"Nem csak a mostani kormánynak, hanem minden leendő kormánynak hogy még egyszer eszébe ne jusson Magyarországon, hogy egy hazugsághadjárattal becsapja a népet, figyelmen kívül hagyja a választási programját, és amikor a nép ezzel szemben felemeli a hangját azt mondhassa: bennünket ez nem befolyásol. Ennek akarunk véget vetni!"

És akkor természetesen a tegnapi naphoz:
"Az egyik legsúlyosabb történet, amitől szenvedünk, a hazugság politikájával függ össze. Tegnap és a mai napon megpuccsolták a magyar parlamentet. A kormány puccsot hajtott végre a népképviselők ellen, és puccsot hajtott végre Magyarország népével szemben is. Mindannyian tudjuk, hogy a jövő egyik legfontosabb kérdése, 20-30 évre meghatározó gazdasági kérdése, amiből nekünk – a fejünkben lévő energiát leszámítva – nem sok maradt. Tehát kulcskérdés – nem egyszerűen csak gazdasági, biztonsági, külpolitikai – hanem a szabadságunkkal is összefüggő kulcskérdés, hogy hogyan, kitől, milyen feltételek között szerezzük azt be. Nem kerülünk-e függőségbe, jó áron szerezzük-e meg? Vagy másnak jó, ha mi ezen az áron szerezzük meg?
Ezek olyan kérdések, amelyekhez joga van, ezekhez az információkhoz joga van a magyar népnek, de különösen joga van a magyar nép választott képviselőinek. Olyanok vagyunk, amilyenek, de mégiscsak mi vagyunk a magyar nép választott képviselői. Ez felelősség. Tudnunk kell dolgokról. Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését.
Ez a mi életünk, ez nem a kormány a kormány biznisze. Ez a mi életünk. És aki elveszi a választott képviselőktől a valóságos helyzet megismerésének jogát, 48 órával az aláírás előtt jelenti be, hogy egyáltalán valami készülődik, az valójában puccsot hajt végre a magyar alkotmányos rend, a magyar népképviselők és az egész magyar néppel szemben. Március 9-én azt is mondjuk el: eddig, és ne tovább. Sőt, hátrább az agarakkal!"

Elnézést a hosszért!
@_most_: :-) Vagy inkább az oroszok választották moszkoVityát? :-(
@rdos: Ezt nem hiszem el! Orbán is igennel szavazott? Mert eddig rendszeresen nemmel vagy nem szavazott kényes kérdésekben.
@pianolight:
poroshenkát a washingtoni fehér ház választotta ukrán elnöknek

ukrajnában nem volt választás

brühüyyy
ez nem spanyol és nem portugál hanem magyarszkaja
@The Ghost Wolf:

örülj neki, végre lesz bizonyíték! :)
@Imola Helyesi:

Csak egy kell?! Ott volt a szénfilléres-multis megjegyzésed, amit rögtön duplán lehetett cáfolni (nem a gonoszmulti találta ki, és most is bele van építve az árba).

De hát ebből is csak az látszott, hogy neked is csak az fáj, amit látsz, és baromi hálás vagy, hogy a "jótékony" kormány eltakarja előled a sok "felesleges" részletet, és máris mennyivel jobb neked. A többiről meg ugye magad mondtad, hogy nem érdekel.
@Imola Helyesi:
" csak benéztem, mivel megint leállt a blog. "

fizetett alkalmazottja vagy az indexnek?
@fzs.1933: Én örülök, de eddig gondosan vigyázott arra, hogy ne legyen a parlamentben vagy nem szavazott a lényeges kérdésekben (alaptörvény, földtörvény, stb.) most úgy tűnik taktikai hibát vétett. Egy kormányváltás esetén ő maga biztosítja a bizonyítékot a hazaárulás vádjára. Ez a fajta meggondolatlanság nem volt jellemző a Felcsúti Fodballistára.
@The Ghost Wolf:

magabiztos lenne? Maga? Biztos? :)
@Rodeo36:

lófaszt! poroshenkát én neveztem ki azért, hogy téged bosszantsalak. ukrajna pedig úgy táncol, ahogy én fütyülök, úgyhogy vigyázz, mert megtaláltatlak néhány kemény pöcsű hegyi ukránnal.
@Secnir:

annyira dermesztően hülye, hogy még a jégvirág is megfagy tőle, nemhogy egy blog.
@Rodeo36: Tényleg, láttam a sok négert ahogy ottan szavaztak. Ja, nem, a Fehér Ház választotta meg, ott meg nincs olyan sok néger.? Különben értem, hogy mit akarsz mondani, ha ov-t támogatta Putyin, akkor nem a Fidesznyikek, hanem a Kreml választotta meg. Vajon?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Én most visszakaptam egy 20ezrest-est a rezsicsökkentésnek megfelelően. Ne sajnálj.
@hacsaturján:
Te meg egy rénisztő rénséges rénregény vagy, csak úgy magadtól.
Meg alattomosan sunyi is, bár abban nincs rén.
@hacsaturján: " lófaszt! poroshenkát én neveztem ki azért, hogy téged bosszantsalak. ukrajna pedig úgy táncol, ahogy én fütyülök, úgyhogy vigyázz, mert megtaláltatlak néhány kemény pöcsű hegyi ukránnal. "Fentebb én is kifejtettem eszmerendszeremet, de most, hogy olvastam a tiedét, ez valószínűbbnek tűnik, így beállok soraidba (Ha nem állsz túl közel önmagadhoz)
@Imola Helyesi: Az uszodád fűtési díjából? Jó is az, ha nincs otthon vízdíj, a helyi uszodában is lehet fürdeni, nyugdíjasoknak ingyenesen?
Amerikaiak Pakson: újratervezik a bővítést
hirdetés

2015.03.04.

9 komment
Munkatársunktól

Indulatos hangú levélben kéri számon az Orbán-kormányon a paksi bővítéssel kapcsolatos összes eddigi érvet és állítást Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője, miután tudomást szerzett róla: a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat az amerikai Westinghouse céggel arról, hogy a Roszatom helyett ez a vállalat szállítja majd a fűtőanyagot az új paksi atomerőműhöz. Jávor szerint a diplomáciai célt szolgáló megegyezés a projekt pénzügyi és biztonsági kockázatait is drasztikusan megnöveli.

:o))))))))))...ÉS LŐŐŐŐŐN.....ATOMROBBANÁS !!!!!!!!
@kvadrillio:
OLVASÓLISTA
Vélemény
A kultúra nyoma
Vélemény
Magyar tangó
Belföld
„Semmit sem rendeltünk Schmidt Máriáéktól”
Vélemény
Akaratunk ellenére
Vélemény
Támadás
További cikkek
Előfizetne a Népszabadságra?
Érdekel

Ha csak a Roszatom vállalakozott az üzemanyag beszállítására és a nukleáris hulladék visszavételére, akkor most miért a Westinghouse-től veszünk fűtőanyagot? Ha a Roszatom adta a legolcsóbb ajánlatot, akkor miért kell a Westingouse-től vásárolnunk olyasmit, ami a szerződés szerint a Roszatom feladatkörébe tartozna? Ha nem a Roszatomé a legolcsóbb ajánlat, akkor miért ők építenek minden mást, nyilvános pályáztatás nélkül?
Kurucz Árpád / Népszabadság

– Nyilvánvaló, hogy minderre a rengeteg sebből vérző, korrupcióval átszőtt bővítési projekt diplomáciai újrapozicionálása végett szánták rá magukat, ugyanakkor szeretnénk jelezni: attól, hogy a tortát többfelé osztják, a pénzügyi csőd esélye nem lesz kisebb (sőt), ráadásul a beruházás biztonságossága is megkérdőjeleződik. A Westinghouse újabban szállít ugyan fűtőelemeket a Roszatom által épített ukrajnai erőművekbe, ezek azonban – a kétféle technológia összeházasításának nehézségei miatt – már többször okoztak üzemzavart. A biztonsági kockázatok mellett a várhatóan drágább öszvér technológia költségeit pedig megint csak az ország polgárai kell hogy viseljék, energiafogyasztóként és adófizetőként egyaránt – hangsúlyozza az EP-képviselő.

Jávor szerint semmilyen műszaki vagy egyéb ok nem indokolja, hogy Magyarország kizárólag a Roszatomtól vásárolhat új reaktorokat – amellett viszont nagyon komoly érvek szólnak, hogy ha már elkötelezzük magunkat az orosz technológia mellett, akkor a fűtőanyagot az erőmű típusához, és ne a kormány pillanatnyi külpolitikai érdekeihez igazítsuk.
hirdetés

– Önök védhetetlen helyzetbe manőverezték magukat a titokban aláírt, Magyarországot évtizedekre az orosz érdekszférához kötő megállapodással, de ez a lépés néhány nyugati nagyvállalat fölösleges, ám annál többe kerülő bebocsátásával legfeljebb egy szűk üzleti kör számára lesz elfogadhatóbb: sem a magyar közvélemény, sem az uniós hatóságok álláspontját nem fogja megváltoztatni. Az EU versenypiaci biztosa máris vizsgálódik a tender elhagyása, a versenyszabályok durva megsértése miatt, és biztosak lehetnek benne, hogy a szintén tender nélkül kiválasztott amerikai beszállító megjelenése nyomán nem fogják leállítani az eljárást – állítja Jávor Benedek, aki szerint „az Orbán-kormány verbális szabadságharca a szemünk előtt alakul át a nemzeti érdekeket kiárusító politikai bolhapiaccá”.
Üzemanyag-kazetták Pakson
Üzemanyag-kazetták Pakson
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

– Úgy fest, az USA-val is csak addig volt fontos a konfrontáció, amíg a demokráciát és az átláthatóságot kérték számon a magyar kormányon: ha felcsillan a reménye, hogy szemet hunynak az Önök visszaélései és lenyúlásai fölött, szívesen adnak nekik néhány százmilliárdot a magyar adófizetők pénzéből. Önök erre sem a parlamenttől, sem a magyar választóktól nem kaptak felhatalmazást. És azt is érdemes megjegyezniük: a minden paksi dokumentumot 30 évre titkosító törvény még nincs hatályban, erről a mostani megállapodásról még el kell számolniuk a nyilvánosság előtt – zárul a levél, amelynek végén az EP-képviselő felszólítja kormányt, hogy haladéktalanul állítsa le az összes titkos tárgyalást a paksi bővítés ügyében, és azonnal hozzák nyilvánosságra azokat a megállapodásokat, amelyeket a bővítési projekt jövőbeni nyugati partnercégeivel megkötöttek vagy megkötni szándékoznak.

A fűtőanyag-beszállítás egyébként az egész üzlet egyik legnagyobb szelete: szakmai becslések szerint a hulladékkezeléssel együtt akár a teljes költség 20-25 százaléka is ide tartozhat.

A Roszatom nyilván nem szívesen mond le egy ekkora falatról, ám ha így le lehet szerelni Brüsszel és Washington ellenállását, a részleges visszalépés akár logikusnak is tűnhet. A magyar felet ugyanakkor óvatosságra kell hogy intse a fentebb már említett ukrajnai eset. Ott 2009-ben hoztak döntést arról, hogy az egyik ukrán atomerőműben amerikai fűtőanyagot kezdenek használni, majd 2010-ben, próbaüzemben meg is kezdődött a fűtőanyag berakása. 2011-12-ben azonban az áttérést leállították, miután a fűtőanyag-kazetták deformálódni kezdtek. 2012-ben az ukrán atomenergetikai felügyelet döntést hozott, amellyel megtiltotta a Westinghouse fűtőanyagának használatát, és az amerikai beszállítás csak 2014-ban, az ukrán–orosz konfliktus elmélyülésével került ismét elő.
@pianolight:
Nincs uszodám, sajnos.Marad a Dagály, Gellért, Széchenyi, mikor, melyik. Az áramdíjból kaptam vissza egy huszast, először azt hittem a postás viccel,nagyon humoros fiú, mert eddig mindig rá kellett fizetnem. De a többi rezsidíj is sokkal olcsóbb.
@Imola Helyesi: " pl . az átkosban Kádárpapi kezdeményezhette volna Erdélyben, Felvidéken a népszavazást, "

Te teljesen hülye vagy.
@Imola Helyesi:

És ennek mi köze ahhoz, hogy fogalmad sincs arról, mi van a számlában, csak örülsz, hogy nem zavarnak össze sokféle számmal, meg hogy ettől lehet rohattmultizni?

Sajnálni?! Legfeljebb az életed egyszerűségét.
@kvadrillio: Csak, hogy mindenki értse: Az amerikai fűtőanyagok vetemednek az orosz reaktorban, mert mások az igénybevételek. Ha a fűtőelem vetemedik, akkor nem lehet belecsúsztatni a szabályzó rudakat. Ha ez megtörténik, akkor az lesz mint Csernobilban. Akkor hiába kérdez majd Jávor Benedek, nem lesz aki válaszoljon.
Addig viszont lehet rágni a gumicsontot.
Itt mindent mondanak Orbánra, de ugye azt nem feltételezik, hogy lakhatatlanná akarja tenni Magyarországot, még ha az amerikaiak pampognak is.

STOPLYING HSZ.........

MINDIG AZT HISZEM....A HÜLYESÉGNEK VAN HATÁRA.....DE NINCS !...ahogy fentiek is mutatják......

ha Magyarországon lesz egy "csernobil" ...az összesa pártot kinyírom !!!
ÉRTJÜK ???!
ELEGEM VAN A FASZSÁGAIKBÓL !
Valami nem stimmel. PAKS II, teljesen felesleges, maga a beruhazas, koltsegtullepes nelkul (ami lehetetlen):

300.000 Ft/ fobe kerul,

es nem 84 eFt/csaladba (mondom felesleges). Ezutan mar csak a dragabb aramot kell megfizetni, ill. a centralizalt szolgaltatas reven fidesz (vagy akkori kormany) altal adokent beszedett penzt.

Mai napon az aramszamlad 2/3-a landol az allamnal, es ebben meg nincs benne Paks I termelesi dija, az az 1/3-ban van, amit arameloallitok kapnak.
@Imola Helyesi: "De a többi rezsidíj is sokkal olcsóbb."

A megtakarítást befektethetnéd egy "Magyar nyelvtan" tankönyvbe.
@Imola Helyesi:

Sőt, Kádár esetleg kezdeményezhette volna Kárpátalja Magyarországhoz csatolását. :DDD
@kvadrillio:
Na, kérem, kezdhetjük elölről.
Mégsem az oroszok csinálnak mindent?
@Imola Helyesi:

És ez persze csak a kormánynak köszönhető... Még véletlenül sem annak, hogy a mocskosnyugatról most olcsóbb venni az áramot, mint itthon előállítani, meg annak, hogy a kormány a párnagáz szintjéig kiárusította a gáztartalékokat, amit most rohadt nagy mázlijukra az olcsóbb olaj miatti olcsóbb gázból tudnak most visszapótolni...

Bámulatos, hogy téged mennyire nem zavar, hogyan hazardíroznak ezek összeszorított foggal, csak mert fosnak a bukástól! A lényeg, hogy meglegyen a direktíva, hogy ami jó, azt mind a kormány intézte el, ami rossz, az meg mind rohadtmulti, és kész is. Házmesterekkel meg az energiaszolgáltatókkal reklámoztatják magukat, közben meg otthon imádkoznak, hogy ne akkor forduljon a szerencse és szakadjon a fosgát, amikor ők még az országban vannak.
Még kiderül, hogy nem is titkos a szerződés, nem is az oroszok csinálják, nem is paks 2, nem is atom van ott, nem is annyiba kerül, sőt nincs is paks, elúszott a Dunán, elvitte az amcsi cica.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Pénz beszél, kutya ugat - régi mondás.
Mindenkinek harmada lett a fűtés, míg 20 év alatt csak ment fel mindennek az ára. Kamat, rezsi, árak, stb.
@Imola Helyesi: Látod, arra nem gondoltam, hogy tapasztalt internetezőként csekken fizeted a számláidat. Bár amikor valaha én túlfizettem, akkor semmit nem hozott a postás, egyszerűen nullás csekket küldtek addig, amíg a túlfizetés le nem ketyegett. Biztos, hogy az áramból volt az a 20e, véletlenül nem "propaganda tevékenységért"? Mert akkor elég olcsó vagy...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mér, új kormány alakítására ki a pitbull hatalmazta fel? Ilyen erővel......
@pianolight:
Biztos. Pénzben nem tévedek.
@pianolight:
Attól függ, hol laksz, és melyik szolgáltatóhoz tartozol.
@Imola Helyesi: Mi történt?

A reaktor egy-egy fűtőeleme mintegy két és fél méter hosszú, alig 1 cm vastag cirkóniumrúd, amelyekben a dúsított uránium pasztillák vannak. Ezekből hatszögű kötegeket képeznek, melyek az ún. fékező vagy moderátorrudakkal, továbbá a hűtő-és moderátorközegként működő vízzel együtt alkotják a reaktor magját. Amikor a fűtőelem kimerül, kötegenként kiemelik. Atommaghasadás már nincsen, de úgynevezett radioaktív utóbomlás még zajlik, mely rendkívül erős sugárzással és hőfejlődéssel jár. Ezért a kiemelt elemeket pihentető medencébe helyezik, és vízáramoltatással hűtik. Egy részüket később más helyen visszahelyezik a reaktorba meghatározott forgási rend szerint, a leginkább elhasználódott kötegeket pedig ideiglenes felszíni tárolóba teszik.

Az átrakás időigényes folyamat, a reaktor állása veszteség, a dolgozók számára többlet-sugárterhelés. Ezért ezt az időtartamot az évek során igyekeztek megrövidíteni, állítólag a gyártó orosz cég javaslatai alapján. Sikerült is: a reaktorok kihasználtsági mutatói nemzetközi viszonylatban a legmagasabbak lettek, amit a propaganda úgy adott el, hogy a paksi erőmű a világ legjobbjai között van. A reaktorok eredetileg 440 megawattos teljesítményét pedig 470-re turbózták fel.

Úgy tűnik, ezért nagy árat kellett fizetni 2003-ban. A reaktorokban addig ismeretlen lerakódások keletkeztek, a tisztító eljárások pedig újabb hibákat generáltak. A pihentető medencében egyben tisztítani is kellett az oda behelyezett fűtőelemeket, ezzel viszont nem a gyártókat, hanem a francia–német Framatome céget bízták meg, mely soha nem dolgozott korábban ilyen fűtőelemekkel. Feltehetően nem gondoskodtak a fűtőelemek megfelelő hűtéséről, nem figyelték megfelelően a fizikokémiai paramétereket, ráadásul hideg vizet engedtek a felforrósodott fűtőelemekre, melyeknek burkolata megrepedt, a pasztillák egy része szétszóródott, és felhalmozódott a medence fenekén… Ezenkívül lökésszerűen radioaktív hasadványtermékek – nemesgázok mellett cézium- és jódizotópok – bugyborékoltak ki a vízen keresztül, majd a csarnok légterén és a kéményeken keresztül a környezetbe jutottak.

Szuperkritikus konfiguráció?

A dolog veszélyessége abban rejlik, hogy amíg a tárolómedencében rendezetten elhelyezkedő fűtőelemkötegek esetében a hasadási láncreakció nem indulhat be, addig a rongálódások miatt kaotikussá vált rendszer esetében ez nem zárható ki. Hivatalosan ugyan azt állítják, hogy ez nem történt meg és nem is fog megtörténni, de nyilvánvaló, hogy pontosan ettől tartanak.

GOOGLE:...2003 PAKSI ÜZEMZAVAR.....LEHET TANULMÁNYOZNI ! :)

NINCS SZÜKSÉGÜNK "CSERNOBILRE"...
SEM HÜLYE MEGMONDÓEMBERKÉKRE.

ATOMREAKTOROKAT BÍZZUK A HOZZÁÉRTŐKRE !
@Imola Helyesi:Harmadaaaaa?????? Ja, ha tehéntrágyával fűtesz... azt olcsóbban is szerezhetsz, önellátó gazdálkodás keretében
Hihihi, akkor lehet, hogy az amcsik miatt kellett 30 évre titkosítani? Még ilyet!
@pianolight:
Nagyon stark akarsz lenni. Nem kérek tőled kölcsön fűtőanyagot sem.Így sem elég neked.
@Imola Helyesi:
"Pénz beszél, kutya ugat - régi mondás."

Igen, pontosan ezt mondhatták a Buda-Cash ügyfelei is, amíg egy hete pofára nem estek. Amíg szerencse van, addig persze nincs is gond, csak amikor majd egyszer nem lesz, akkor megy majd a bőgés.

És akkor legalább innentől tiszta, hogy zsoldos vagy. De ne értsd félre, részemről ezzel nincs akkora baj, a zsoldosokat sokkal kezelhetőbbnek tartom, mint a fanatikusokat.
MVM PAKSI ATOMERŐMŰ WIKI.....

A 2003-as üzemzavar
Az irányítóterem

2003. április 10-én éjszaka az erőmű 2. blokkjánál radioaktív nemesgáz megjelenését észlelték a műszerek, ennek forrása egy tisztítótartály volt, amelyet ideiglenesen helyeztek el egy, a reaktor mellett található aknában. A tartály a fűtőelem-kazettákon észlelt lerakódás vegyszeres eltávolítására szolgált. A tartályfedél leemelése után megállapították, hogy a tisztítótartályba helyezett 30 db üzemanyag-kazetta sérült, deformálódott. Az üzemanyag-kazetták a tisztítótartály tervezési hibája miatt a szükségesnél kevesebb hűtést kaptak, ezért túlhevültek. Az eseményt a kezdeti információk alapján INES 2, majd a következmények megismerése után az INES 3 kategóriába sorolták a közvélemény tájékoztatását szolgáló skálán. Ez csupán súlyos üzemzavarnak minősül és nem jár külső (létesítményen kívüli) kockázattal.

Az üzemzavarban a radioaktív kibocsátás az esemény hatásának leginkább kitett lakosok részére 0,13 μSv dózis volt. Ez a terhelés az éves, mindenki által elszenvedett dózis 1,5 ezreléke. Ez semmiféle egészségügyi vagy más kockázattal nem jár. Egy mellkas-átvilágítás során a dózis 200 μSv, az évi természetes sugárterhelés 2400 μSv.[4]

HA VALAMI BASLHÉ LESZ, AZOKAT KÖLLLL ODAKÜLDENI MENTENI, AKIK MOST FOSSÁK A SZÓT !!!!! OTT SUGÁROZZANAK, NE ITT MEG A PARLAMENTBEN !!! :o)
@Imola Helyesi: Akkor nem attól függ, hogy interneten bankolsz-e a bankszámládról? Mert én azt hittem,tudod, hogy annak hoz pénzt a postás, akinek nincs bankszámlája. Ja, és 1 év alatt 20 rongy, az több, mint 1600,-/ hó. A betyárját! Abból most eltudsz menni nyaralni arra a helyre, ahova mindig vágytál!
@kvadrillio:
Te nem Illés szekerén jöttél ide véletlenül? No, nekem aztán mesélhetsz az atomenergiáról.
Én azt mondtam, és ezt tartom, hogy ilyen nemzetbiztonsági dolgokban meg kellene egyezzen az ellenzék, mint más normális országokban. A múltban is így kellett volna lennie.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: EGY FASZT ! SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ ! TIBORCKA KIRÁLYSÁGA SEHHH !
A BALATON ÉS KIKÖTŐI IS A MAGYAR NÉPÉ ! SENKI SEM SAJÁTÍTHATJA KI !
BÁR MÁR TÖBBEN AKARTÁK A TÖRTÉNELEMBEN.......
VOLT, HOGY CSAK A GAZDAGOK ÜDÜLHETTEK OTT....EZT PRÓBÁLJA VISSZAHOZNI EZ A POLKURZUS IS....NEM FOG SIKERÜLNI HOSSZÚ TÁVON !.
@pianolight:
Túlszámláztak, ennyi. És annak vonnak bankszámláról rezsit, aki erre felhatalmazást ad, valamint az fizethet neten is így a bankszámlán keresztül.
Te MO-n laksz?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Rossz a neved, mert lehet , hogy nem vak vagy, de hülye, az biztos. Egy szólás ismerete, miért jelent zsoldosságot?
És a budikrachot ki okozta? Ki hívta ide őket tőzsdézni, hogy ellopják a magyarok pénzét?
A te nyugatimádóid, nem a magyarok többsége, az biztos.
Hány embert betegített meg Csernobil?

2011. április 26., kedd, 12:00 Utolsó frissítés: 2011. április 26., kedd, 16:16

Szerző: hvg.hu

Címkék: greenpeace; WHO; Csernobil; atomrobbanás; egészségügyi hatások; rákos megbetegedés;
Kinyomtatom Elküldöm

Huszonöt éve történt a csernobili atomrobbanás; egy tavaly készült tanulmány szerint még háromszáz évnek kell eltelnie ahhoz, hogy elfelejtsük a hatásait. A balesetnek az egészségre gyakorolt rövid és hosszú távú hatása még mindig nem ismert teljes egészében.

A csernobili talajvizsgálatokat végző tudósok szerint – akik eredményeiket tavaly a Nature hasábjain publikálták – legalább 180 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy újra biztonságos életet lehessen élni a környéken, de a bomlási folyamat akár 320 évig is könnyen elhúzódhat. A huszonöt évvel ezelőtti gőzrobbanás, majd égés következtében igen veszélyes anyagok kerültek a levegőbe. A legnagyobb mennyiségben kiszabadult – de távolról sem az egyedüli – radioaktív anyag, a cézium 137-es izotópjának (137Cs) felezési ideje kissé meghaladja a 30 évet, ugyanúgy, ahogy a stronciumé is, de a baleset radiológiai következményei még évszázadokig jelentkezni fognak – állítják szakértők.

Az eddigi legnagyobb, atomreaktorban történt robbanás legintenzívebb hatása három szomszédos volt szovjet tagországban, a ma már független Ukrajnában, Fehéroroszországban és Oroszországban jelentkezett. De a robbanás során kiszabadult cézium-137 több mint fele a légkörön keresztül eljutott más európai országokba. Legalább tizennégy európai állam (Ausztria, Svédország, Finnország, Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Magyarország, Svájc, Csehország, Olaszország, Bulgária, Moldávia és Görögország) területén haladta meg a radioaktivitás a 37 kBq/m2 szintet, ami már szennyezésnek minősült.

"Magyarországon óriási szerencsénk volt, mert annak ellenére, hogy a szokásos szélirány átfújta volna az országon a sugárfelhőt, ehelyett Nyugat-Európa felé vitte, épp hogy kaptunk a radioaktív anyagokból" – idézte fel korábban a történteket a hvg.hu-nak Pellet Sándor, az Országos Sugárbiológiai és Sugár-egészségügyi Kutatóintézet volt igazgatóhelyettese. A szakember szerint éppen ezért nem kellett különösebb védőintézkedéseket hozni, mint a többi érintett országban. Itthon még a máshol kiosztott jódtablettákra sem volt szükség.

Fotó: Greenpeace

Mint minden hasonló esetben, amikor nem megfelelő a tájékoztatás, itt sem mindenki fogadja el a szakember magyarázatát. Miközben Pellet arról beszél, hogy nem tud olyan megbetegedésekről Magyarországon, amely Csernobil számlájára írható, az internetes fórumokon szép számmal olvashatók olyan bejegyzések, amelyek szerzői a 25 éve történt katasztrófának tulajdonítják betegségüket.

Greenpeace és a WHO: mást mondanak

A baleset egészségre gyakorolt rövid és hosszú távú hatása nem ismert teljes egészében, sőt, az ellentmondásos adatok között is nehéz kiigazodnia annak, aki többet szeretne megtudni. Az Orosz Tudományos Akadémia közreműködésével végzett, és nemrég elkészült egészségügyi kutatás adatai szerint a problémák sokkal szélesebb körűek lehetnek, mint ahogy az eddig publikált tanulmányok jelezték. Például a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2005-ös jelentése "csupán" 4 ezerre becsüli a robbanás miatt bekövetkező halálesetek számát. Ám a közelmúltban nyilvánosságra hozott adatokra alapozott becslés szerint csak Fehéroroszországban, Oroszországban és Ukrajnában mintegy 200 ezer ember halt meg a baleset következményei miatt 1990 és 2004 között. Igaz, ezek csak számítások, nincsenek dokumentált, hatóságilag hiteles mérésekkel alátámasztva.

A Greenpeace által is felkarolt tanulmány négy csoportot különít el az érintetteken belül. Elsőként számolnak a mentésben résztvevő munkásokkal, azaz likvidátorokkal, akiket helyreállítási munkálatokra és a reaktort beborító szarkofág felépítésére vezényeltek a helyszínre. Majd a súlyosan sugárszennyezett területekről (az erőmű 30 kilométeres körzetében) kitelepítettekkel, illetve a kevésbé (de még így is súlyosan) sugárszennyezett területek lakosaival, és végül az első három csoportba tartozó családokba született gyermekekkel.

A kutatók hangsúlyozzák, ma már egyértelmű, hogy a csernobili balesetből származó radioaktív sugárzás következtében valóban megugrott a rákos megbetegedések száma. A három leginkább érintett, ex-szovjet országban drámaian megnőtt a pajzsmirigyrák előfordulási gyakorisága, a kiszabadult radioaktív jód nagy mennyisége miatt. (A pajzsmirigyráknak hosszú a lappangási ideje, így még további megbetegedésekkel is számolni kell.) A likvidátorok körében, illetve az ő gyermekeinél leukémiát is diagnosztizáltak. De ugyanúgy nőtt a gyomor-, tüdő-, mell-, vastagbél-, csontvelő- és nyirokrendszeri rákok előfordulása. De nemcsak a rákkal fizetünk az emberi mulasztásért, a kiszabadult radioaktív anyagok belégzése a légzőrendszert is károsította, tüdőasztmát, krónikus hörghurutot okozva. Sőt, genetikai rendellenességeket is előidézett a káros i
@Imola Helyesi:

Szász Károlynál meg Matolcsynál lehet reklamálni...
@Imola Helyesi:
Miről egyezzenek meg, amikor most titkosították az egész hóbelevanciát 30 évre?! Vagy neked az a beleegyezés, hogy adnak szépen egy biankó csekket a kormánynak a semmire a nagy bizalom jeleként?
@kvadrillio:
Akkor jó sokat vissza kell venni, az biztos. Majdnem mindent, az egész Balcsi, Duna-partot, stb
@Imola Helyesi: Az vagyok, Stark Alomirtó. Tudod, amivel én fűtök, azt te naponta, köbméterszámra idetermeled, de a fűtőértéke gyenge, mert elégtelen táplálkozásod miatt nemcsak az agyműködésed renyhül. Most már uncsi vagy, így tahócska lettél.
@kvadrillio: izotópok nagy mennyisége, Ausztriában, Németországban és Norvégiában is jegyeztek már fel a csernobili baleset következményének tulajdonított kromoszomális elváltozásokat.

Fotó: Greenpeace

Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a 4 ezer, főleg gyerekeknél regisztrált pajzsmirigyrákos megbetegedés – kilenc halálesettől eltekintve – gyógyulással végződött. Hangsúlyozzák, hogy ők nem találtak bizonyítható növekedést a leukémia és egyéb rákos megbetegedések gyakoriságában, amely a balesettel összefüggésbe hozható lenne. Mihail Balonov, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakembere, aki a baleset idején a Szovjetunióban volt tudós, egyenesen arról beszélt, hogy "a baleset következményei döntően gazdasági és pszichológiai jellegűek, nem egészségügyi vagy környezeti problémák."

A Greenpeace szerint valószínűtlen, hogy csak Oroszországra, Fehéroroszországra és Ukrajnára korlátozódnának a baleset hatásai. Európa-szerte keletkezett tanulmányok mutatták ki a csernobili balesetnek tulajdonítható, születés előtti sugárfertőzés lehetséges hozzájárulását a spontán vetélésekhez, az alacsony születési súly kialakulásához, a gyermekhalandóság növekedéséhez – állítják. Szerintük bármely leírás, amely a következményeket a balesetnek tulajdonítható több rákos haláleset számának megbecsülésével igyekszik kifejezni, rendkívüli módon leegyszerűsíti a valójában okozott szenvedések széles skáláját.
Nyomtatás Küldés
Friss állások Jobline.hu

AMI NEM JÁTÉK..., AZ NEM JÁTÉK !!!!!

JÁCCANI A HOMOKOZÓBAN KELL ! :)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye)
Kellett volna, már 20 éve folyamatosan!! Olvassunk pontosan.:
@pianolight:
Végre. Elég lassan idegesedtél be. Érv híján szoktátok.
@Imola Helyesi: HJAHHH.......EZ AZ A VALAMI, AMIT SOKAN..., DE FŐLEG EZ A KURMÁNY SEHHH ÉRT MEG! EZ AZ ORSZÁG, TERMÉSZETI SZÉPSÉGEIVEL, KINCSEIVEL..., NEM A FELSŐTÍZEZERÉÉÉÉÉ! NEM AZ ÁLLAM ÁLTAL MESTERSÉGESEN MEGCSINÁLT, LÉTREHOZOTT ÚJGAZDAG OLIGARCHÁKÉ !!!...HANEM A MAGYAR NÉPÉ !
IDEIG-ÓRÁIG SUNDA-BUNDÁZHAT, ÁTJÁTSZHAT A KEDVENCEINEK DOLGOKAT, DE EZ A NÉP ECCER JÓL ORRBAVÁGJA !!!!!..HIÁBA TUDJA HÁTA MÖGÖTT A NATO-T ! :o)))))))
kick back:
braziliában a főügyész 54 szöveccségi politikust letartóztatott mert kiderült
mikor lesz a poltpetya ugyanígy? rázárni az egész bagázsra a parlamentet és elárasztani vízzel, 2 nap múlva meg kinyitni

probléma megoldva

brühüyyy
@Imola Helyesi:

Azért, Imolam, mert nem a szólás ismerete jelent zsoldosságot, hanem hogy dicsekszel itt vele, hogy kaptál egy évre 20.000 forintot túlszámlázásként (vagyis bőven nem a rezsicsökkentés miatt, hiszen az eleve benne van a számládban), és akkor már minden oké, a többi csak kutyaugatás!

A hozzád hasonlók meg soha nem fogják megérteni, hogy attól mert valamire van lehetőség, attól még nem kell élni vele, és nem is lehet visszamutogatni rá, csak mert éppen bukta van belőle. A Buda-Cash kurvára nem érdekelt senkit, amíg szépen tejelte a lóvét, üdvözült mosollyal vitték oda az emberek a pénzüket a nagy kamat meg hozam reményében, mert hogy ugye pisztolyt még annyira sem szorítottak a fejükhöz, mint a devizahitelek esetében! Most meg, hogy kiderült, ennek a pénznek egy része "eltőzsdéződött", ahogy az a szerencsére való blazírozás és kockáztatás esetén néha lenni szokott, rögtön megy a lopásos hiszti, mindenfajta vizsgálat előtt tolvajt kiáltanak, csak mert mindenki csak nyerni szeret a tőzsdén, bukni nem! Mindenki betehette volna a kis pénzecskéjét 5-6%-os bankbetétekbe, és akkor most nem lenne min sírni, de csábított a 10-15%-os hozam, ami magában hordozta a veszteség esélyét, csak az ugyanúgy, mint téged, "nem érdekelt" senkit.

A Buda-Cash a kapzsiság, a butaság és a hiszékenység vámszedője volt a kockázaton keresztül, és most leszedte a vámját. Ennyi történt. Van, aki érti ezt, és van, aki nem.
Azt tudjuk, hogy orbánnál hazugabb ember kevés van e kis országban. Az egy dolog, hogy semmi és senki nem tartja vissza, hogy naponta pofánszarja saját hordáját, de hogy korábbi önmagát is, ahhoz tényleg nagyon betegnek kell lenni. És orbán az.
Mindenesetre semmi nem akadályozhatja meg, hogy egy következő kormány - ha akarja - feloldja a titkosítást. Legfeljebb kétharmad nélkül. Na és? Egyszerűen nyilvánosságra hozzák és kész. Onnantól biztos a böri a hazaáruló moslékoknak.
@kvadrillio:
A NATO-t is, Oroszországot is? Hát erőssssek vagyunk mi, csakkkknna!
Csak nehogy ők vesszenek össze itt minálunk Paks tövében.
Volt már ilyen, hogy nálunk veszekedtek a nagyhatalmak, de előtte egy kis belpoltikai anarchiát is csináltak. Hej, de mennyi!
Már a tatárok is!
@Imola Helyesi:
Már megint személyeskedsz? Érv híján szoktál...
@hacsaturján:
los coxones, que carajo y el maís donde nse ubique en la Yucatan?

jajajajajajajajaja

resingate con los amiguitos ukranianos de selvaje
@István Tamasi:
"Az amortizáció valahol mindenképpen jelentkezik.
Ha nem az áram árában, akkor az adókban."Más a figura.
Az éves amortizációt mindenképpen be kell állítani költségként, és amennyiben ezt nem ellentételezi árbevétel /nem érvényesítik az árban/, akkor veszteség keletkezik.
Emiatt az állam majd Paksnak árkiegészítést kell, hogy adjon a költségvetés terhére.
Tehát mindenképpen mi fizetjük meg, csak indirektben, az állam sem nyerhet semmit rajta.

E
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
1. Ugyanannyit fogyasztottam, mint előző években, mégis visszakaptam pénzt.
2. A gázszolgáltatók meg óriási gázóra beszerelése révén csaltak.

"A Buda-Cash a kapzsiság, a butaság és a hiszékenység vámszedője volt a kockázaton keresztül, és most leszedte a vámját. Ennyi történt. Van, aki érti ezt, és van, aki nem."

Aki meg nem érti, az csúfosan póruljárt. Aha, ilyenek ezek a multik, na ezért menjenek innen a pitbullba.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Igazad van, de sajnos az is igaz, hogy ezzel a BC kapcsolódó bankjainál bankbetétek, folyószámlák összege is zárolásra került, ha nem éppen eltűnt. Én megnézem azt is, hogy hova teszem a pénzem, de ez nem várható el mindenkitől, ha mondjuk a községben csak egy bank van. Van itt olyan, aki azt hiszi, hogy bankszámláról csak úgy lehet például áramszámlát fizetni, hogy azt levonják felhatalmazás alapján. Az a variáció, hogy megnézem a számlát, és átutalom még nem jutott el mindenkihez, ezért hiszi azt, hogy nem Mo-on élek.
@Imola Helyesi: Ha tudnád miről van szó, akkor nem beszélnél ilyen hülyeségeket. Te éves átalányt fizetsz az áramért. Ha úgy van belőve a dolog az Elmű által, akkor minden hónapban többet fizetsz, mint a tényleges fogyasztásod. Évente egyszer ki megy az Elmű és hivatalosan leolvassa a mérőórát és ez alapján elkészíti az elszámolást. Ha többet fizettél az előző leolvasás és a mostani leolvasás közötti eltelt időszakban, mint amennyi áramot fogyasztottál, akkor természetes, hogy az Elmű visszafizeti neked a többlet befizetést. Ezzel csak az a baj, hogy te hiteleztél az Elműnek!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tedd csak be nyugodtan a hallókészülékedet, vedd fel a szemüveged, úgysem látjuk.
@Imola Helyesi: nem hétköznapi valamiféle mesterkélt irodalmi stílust nyomni, miközben a szád csücskében meg mindig ott virít egy darabka abból a szarból, amit naponta vityka szervírozásában jóízzel belakmározol.:)))))
@The Ghost Wolf:
Magyarázd már meg, mikor mennyit fizettem, miért. Hát igen, ti abba is beleláttok.
Ugyanannyi volt a fogyasztásom, mint az előző években / van elszámolás/, de a rezsicsökkentés miatt visszakaptam pénzt.
@Imola Helyesi:

Az jár pórul, aki kockáztat, és nincs szerencséje, nem az, aki multiba rakja a pénzét... Ezért vagy te (is) a külön kategória, a "nem is akarja érteni", hiszen az ilyen csak a saját kapzsiságát okolhatná, amikor bukta van, nem mutogathatna a multikra. Az meg ugye kényelmetlen egy állapot, sokkal egyszerűbb másra mutogatni...
@Parajpuding:
A tiedben már nem vírít, beszáradt, mert fletó még mindig nem mosta le, egy lusta dög ui, csak énekelni meg gitározni szeret.
Ha a franciák csinálják is valakinek ki kell fizetni az árát, így ennek az egésznek olyan sok értelme nincs. (Felmerült egy olyan, hogy megcsinálják ingyen, de a fele az övék, ez nyilván sokkal rosszabb ajánlat mint az oroszoké).

Az oroszok ajánlata nyilván annyival van beljebb azonkívül, hogy nyilván rendesen lesz megrendelés az orosz - magyar Ganz felé, hogy meghitelezik az általuk beépítendő dolgokat.

Felmerült az USA, szerintem az oroszellenes média mögött is ő van, de valószínűleg drága és neki úgy érné meg, ha magyarok, szlovákok, csehek egy csomagban. Ez egészen biztos nem jön össze.

Az erőművet az áramban értelemszerűen ki kell majd fizetni, ennek azonban az orosz befolyásnak nem sok köze van, a magyar kormány határozza meg az árat, nem az orosz.
@Mariann19:
Ez igaz ortodox gazdaságban, de nem igaz unortodoxibáan.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Engem nem tudtak még eddig becsapni, de Mariska nénit
"kiscsajágaröcsögén" becsapták. Undorító , cinikus ez a magatartás, hogy egyes poltikai erők az ilyen csalókat védik, " hogy nem kellett volna". Így szolgálják az embereket?
@pianolight:
Mivel önbevallásos alapon ment az egész Buda-Cash bukta (a vezetők még azelőtt szóltak, hogy az MNB elindította volna a vizsgálatot), így egyelőre azt hiszem, hogy a zárolásnak inkább óvatossági okai vannak, nehogy a cég, amelyikkel szemben a BC elbukta az állítólagos CHF-ügyleteit, az rátegye a kezét a pénzre. A kapcsolódó bankokban is lehetnek bukták, mert az elvárt, csábító magas hozam miatt valószínűleg sok pénzt az anyacégen keresztül próbáltak fialtatni, de azt egyelőre nem látom bizonyítottnak, hogy ténylegesen kilopták volna onnan a pénzt.
@Imola Helyesi:

A "zaj" információelméleti, nem orvosi fogalom, nem mintha nem tudnám, hogy borsót hányok falra.
@hacsaturján:
jajajajajaja
los amiguitos tuyos de ukrania y sus selvajes heroes...

Para el Gobierno de la República es primordial impulsar la producción, fortalecer la seguridad alimentaria y mejorar el ingreso de los campesinos y pequeños productores mexicanos, señaló el funcionario.
El incentivo va dirigido a productores que habitan en municipios que contempla la Cruzada Nacional contra el Hambre, y consta de insumos que pueden ser utilizados para la protección contra las plagas de productos obtenidos del campo, contribuir en la nutrición faltante al cultivo así como el equipamiento para la aplicación de los mismos. El paquete tecnológico cuenta con fertilizante, herbicidas, insecticida y una bomba aspersora de mochila.
En el evento, se contó con la presencia de la Presidenta Municipal de Tahdziú, Victoria Yah Medina, y del Director de Agricultura de la Secretaría de Desarrollo Rural del Estado de Yucatán, Luis Novelo Piña.

brühüyyy
Nem vagyok mindenképpen atomerőmű ellenes. DE! Már dolgoznak a fúziós erőmű gyakorlati tervei. Fúziós atomerőműben NEM keletkezik sugárzó anyag sem sugárzó kimerült fűtőelem.
@pianolight:
Bankszámlát írtál. Rezsidíjat utalhatsz bankszámládra , vagy fizetheted közvetlenül a szolgáltató bankszámlájára. Más a te meg a szolgáltatód bankszámlája. Nézd meg, mit írtál.
@Parajpuding: Nem fogja feloldani, legalábbis az MSZP.
@Rodeo36:

කප්ඩ් බේ අ ෆස්ළොම්
@The Ghost Wolf: Ez szerintem addig fog menni, amíg valamilyen kormány rá nem jön arra, hogy az ELMŰ-nek (vagy hasonlónak) komoly haszna keletkezik és meg nem adóztatja.
@♔bаtyu♔:
Te egybites agyú fideszbirka!
Neked talán megmutatták a Paks2-vel kapcsolatos háttértanulmányokat, költségelemzéseket /amik nem is léteznek/? A 30 éves titkosítás Szotyialista Mutyisztánban pontosan a gigamutyi titkolását szolgálja.
Nyilván ki kell fizetni bárki is szállítja Paks2-t, de ha nyilvánosak a dokumentumok akkor nem tud lenyúlni semennyit /vagy csak nagyon keveset/ a narancsmaffia.
@pianolight: "ahova mindig vágytál"Nem is tudtam,hogy az elme beteg segge kiadó.:)
@hacsaturján:

ez egyébként szalihául van. nem beszélni spanyol, lenni görög diplomat. beszélni piréz.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Én sem állítottam, hogy kilopták. Devizaügyleteken simán elbukhatták. Ha viszont neked mondjuk 80 e Ft a nyugdíjad, és az adott bankba utaltattad a pénzed, továbbá úgy rémlik, 2 havonta vehetsz fel 60 e-t, akkor nem azért szívsz, mert kockáztattál a tőzsdén, hanem azért, mert a te betéted terhére tőzsdéztek mások. A tőzsdézés egyébként olyan szerencsejáték, mint a totó, bizonyos információk helyes értékelésével növelni lehet a nyerési esélyeket, de a nyerést csak úgy lehet garantálni, ha megveszem a meccset.
Nem te írtad, de nem értem, mitől lenne multi a BC, vagy lemaradtam valamiről?
@Imola Helyesi:
"Akkor mi a francot vittek ki az átkosban a SZU-ba Záhonynál, ha nem tudtuk megtermelni az élelmiszerünket?"
Ezt a kérdésedet más aspektusból kell szemlélni.
A SZU nem kényszerítette az országot élelmiszerexportra.
Az ország a villamosenergia ellátását részben szovjet importból oldotta meg, mert nem volt akkora belső kapacitása, hogy a csúcsterheléseket is ellássa árammal.
Tehát a szükség hozta létre a kölcsönös export-import ügyleteket.
Az élelmiszer export mellett közszükségleti termékeket is szállítottunk a SZU-nak, örülhettünk, hogy volt egy hatalmas piac, amely felvette a magyar - korszerűnek és igényesnek nem mondható - termékeinket.
@Imola Helyesi:

A saját hiszékenysége ellen senkit nem lehet egyenként és folyamatosan megvédeni. Ezért is kerül elő minden alkalommal a pénzügyi kultúra és mechanizmusok tanításának fontossága. De akkor persze a kormányok trükkjein is jobban átlátnának az emberek, az meg ugye nem érdekük. Ezért inkább marad minden a régiben, és sajnáljuk szegény Marika nénit Kiscsajágaröcsögéről, akit megint bepaliztak egy 15-20%-os hozamú bombaüzlettel, egy csoda-lábáztatóval, egy "csak egy pohár vizet kérek"-kel vagy egy fenntarthatónak hazudott rezsicsökkentéssel.

Az igaz, hogy sokat segített volna egy normálisan működő PSZÁF, ami egy zsák szart alig ért az elmúlt években, évtizedekben, de a mostanit sem tartom jobbnak, hogy karhatalmi eszközt, politikai fegyvert csinált a felügyeletből a "multikkal" szemben, a "baráti" ügyfeleket meg selyemkesztyűs kézzel párnázza ki, mint ahogy tették azt a Széchenyi Bankkal.
@István Tamasi: Anyádba takarodj geci. És ez az ostoba ilyen beszálló után még vitatkozna:))))

Nézd meg melyiknek nyilvános a dokumentumai a világban te ostoba. Kezdd a finnél. Nyilván meg fogod találni a neten:)))
@hacsaturján:
tú que estabas 7 añitos en Yucatan ni se habla ni se entende carioca ni castellano es un escandalo y se vè ke eres un mentiroso idiota

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: Hazudsz hülye picsa. Eddig megpróbáltam türtőztetni magam, de te kihozod belőlem az állatot. A rezsicsökkentést nem a postás hozza neked te ökör baromállat. Ha tudnád, hogy miről van szó, akkor megértenéd. A számlán van egy megkülönböztető színnel jelölt rész, ahol feltüntetik az adott hónapban "megtakarított" összeget, és alatta a "göngyölt megtakarítást". De postás nem fog neked soha pénzt vinni rezsicsökkentés címén! Ezt próbáld meg felfogni a magad egyszerű szintjén.
@pianolight:
Ezt nem kell nekünk érteni :) . Van, ahol "bankok=multi", "kapzsi=multi", és úgy egyáltalán "rossz=multi", és mivel a BC most "rossz", így aztán az egyszerűbb elme "következtet" :) .
@hacsaturján:
خليج කප්ඩ් على ෆස්ළොම්

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

los coxones, resingate
@♔bаtyu♔: Te szerencsétlen, az ELMŰ, most is fizet nem kevés különadót a többi áram-, és energiaszolgáltatóval egyetemben. Az egyik elsőnek bevezetett különadóként a Bonsai Duce uralkodásának "hála". Így aztán lehetett rezsit csökkenteni...
@ornagy50: Nagy lehet ott a tülekedés, de egy ilyen lelkes hívőt talán előre engednek, hogy a javából még jusson neki:-)
@hacsaturján: "lenni görög diplomat" Jó estét nyár/ Harsányi G.?
@The Ghost Wolf: Anyádat szerencsétlenezd b+, de nem ezen a címen fizeti a különadót.

Tököm tele van az ilyenekkel, b+, a fasznak nem tanulsz meg normális hangnemben vitatkozni.

Ha a rezsicsökkentés zavar, reklamálj Orbánnál b+, ne itt kompenzálj. Annál is inkább mert ez a problémád kurvára nem érdekel.
@Rodeo36:

tudod, én jukatánul tanultam meg, nem szégyen az, hogy most csak pirézül beszélek a karióka hejett. és persze szalihául beszélek a legjobban, mert ettől tejelnek jobban a rének. villogni viszont csakis és kizárólag malgasul szoktam, leginkább szombathelyen és bivalybürgözdön, mércius nonéja után, kiskedden, mert akkor más is megérti.
@♔bаtyu♔: Akkor miért kell a nyereségükből különadót fizetni? Miért kell a hálózatra különadót fizetni? Mert mind a kettő vastagon meg van adóztatva, ez nem rémlik? Ma már ha vidéken laksz egy tanyán és be akarod vezettetni a közműveket, esélytelen a dolog, mert a közmű égek olyan adót kénytelenek fizetni, ami gyakorlatilag már a rablás és útonállás kategóriába tartozik egy civilizált demokráciában. Nézz utána nyugodtan.
@hacsaturján:
ny tsara tarehy ny volo dia?

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ka hihinana tantely
@The Ghost Wolf: Igen, de az állam mindent megadóztat amiből pénz jön úgy, hogy nem teljesít érte semmit.

Ezért írtam azt, hogy szerintem ezt is meg fogja adóztatni.

Elmondanám, hogy én legalább nyolc jogcímen fizetek adókat, ráadásul többségét a leadózott nyereségemből.

Igen, az állam ilyen "geci".
@♔batyu♔: attól, hogy te birka vagy, nem akar mindenki az lenni :D
@♔bаtyu♔: De amíg ti örültök ennek a nemzethy kormánynak és annak, hogy a ballibek nincsenek hatalmon, addig ne nagyon háborogj, hogy lassan a levegőt is megadóztatja a mostani nemzethy csürhe.
@_most_: Hát öcsém, akkor csinálj valamit. Mert az, hogy izraelből osztod az észt az kevés.
@The Ghost Wolf: Ez tény, ma is azt gondolom, hogy Orbánékkal jobban jártunk, mint Gyurcsányékkal jártunk volna. Ez azonban nem jelenti azt, hogy adott esetben ne szavaznék másra, sőt azt sem, hogy azért mert egy kormányra rászavazok, azért nekem minden intézkedését helyeselnem kell.

Jön a választás és akkor értékelek.
@♔bаtyu♔: lol, ez valami burkolt zsidózás? És akkor csodálkozol, ha lenáciznak, tényleg minden jobbikos ilyen geci buta? :)
@_most_: Annak veszed aminek akarod. Ne terelj már, mindenki tudja, hogy a geci buta te vagy.

Aki bp-en izraeli katonákat szeretne látni masírozni, az nekem mindenképp ellenségem és azzal én nagyon-nagyon antiszemita vagyok.
@♔bаtyu♔:

ecsém, te nem vagy kispályás! mennyit versz az imolára százon?
@♔bаtyu♔: nem nagyon vágom miről beszélsz, biztos valami náci szlenget tolsz :)
@_most_: Ok, hogy ostoba vagy, de azért annyira nem, hogy ne tudnád miről van szó.
@_most_: Vagy valaki klónozta a nickedet
@♔bаtyu♔: van egy klónom azt tudom, de azért minimális intelligenciával erre rá lehet jönni :)
@♔bаtyu♔: Hát végignézve a Felcsúti Fodballista eddigi ámokfutását, és nem vagyok erről meggyőződve. Kétségkívül vannak sikerei. Pl. sikerült összevesznünk az egész EU-val. Olyan korábban szoros barátai sem állnak vele szóba, mint a lengyelek. Az azeri, török, és arab testvéreitől sem sikerült pénzt kuncsorognia, Kínáról nem is beszélve. Ehhez képest a "ballib" kormányokkal szóba állt az egész világ. Ami termelő beruházás történt a Felcsúti uralkodása alatt, az mind a "ballib" kormányok eredménye.
Most mi van? Maffiaállam kiépülése, korrupció minden szinten. Haverok és rokonok gátlástalan helyzetbe hozása, titkolózás...

Ezek tényleg olyan eredmények, amire megéri sokáig büszkének lenni...
@♔bаtyu♔:

nem utánam szoktak kézigránátot vagdosni a pöcegödörbe. rögvest itt lesznek a moszadosok érted, oszt szophatsz.
@hacsaturján:

Szólok. Szellemi bevándorló akarok lenni svalbardon, mert itt magába szippant a fekete lyuk.
Terelhetem a réneket?
szellemi bevándorlás egyetlen feltétele a szingaléz nyelv vizsga megléte, valamint a réntereléshez okvetlenül ajánlott ónorvég népitáncok ismerete tyúklépésben és sasszézva.
@hacsaturján:

Ez már két feltétel, de egye fene. Két tárgyalás között a repülőgépen abszolválom.
Ez az imamalom, háromig tartotta a frontot, és batyuka a váltás?
@kekex: Úgy látszik Imolkának lejárt a munkaideje, de baty átveszi helyette a stafétát.
@Orica Középföldi:

rosszul teccik értelmezni. a szingaléz nyelv ismerete feltétel a bevándorláshoz, míg a tánctudás csak ajánlott a réntereléshez. amennyiben kegyed netán csizmadia szeretne lenni svalbárdon, akkor a zabhegyezési ismeretek megléte jelentene előnyt. i tak daljse.
@The Ghost Wolf: réneket terelni, persze. mikor a görényeket is hazazavartad.
@♔bаtyu♔: emlékszel rogán hisztijére, miért nem érvényesítik a pékek a zsemle árában az üzemanyag árának csökkenését? akkor essék, a fagyi visszanyal:

Most tényleg lehetne rezsicsökkentés, de nincs

cink.hu/most-tenyleg-lehetne-rezsicsokkentes-de-meg-sincs-1689374846
Két perc alatt nem tudta megvédeni a magyar kormányt, így csak magából csinált hülyét Kanadában Oláh Lajos, az ottawai nagykövetség első beosztottja

444.hu/2015/03/04/ket-perc-alatt-nem-tudta-megvedeni-a-magyar-kormanyt-igy-csak-magabol-csinalt-hulyet-kanadaban-olah-lajos-az-ottawai-nagykovetseg-elso-beosztottja/
@The Ghost Wolf:
Nem én hozom ki belőled az állatot, te az vagy, mint a nevedet is mutatja, egy vadfarkas. Nekem nem fizették, elnézést is kértek, miután reklamáltam. Ezt add össze.
Itt vagyok megint, váltottam batyut. Sajnos megint alig fizettek nekem valamit, tévedésból wolfinak meg a rénszar- vasasnak utalták.
@parti_giano:

Állatkáid hűségesek, csak kirándultak:)

**
Ez az Oláh, mintha Gulyás kisöccse lenne. Elképesztő.
@hacsaturján:

Zabhegyező oké, zabhegyezést itthon jobban fizetik.
@♔bаtyu♔: "Ez szerintem addig fog menni, amíg valamilyen kormány rá nem jön arra, hogy az ELMŰ-nek /vagy hasonlónak/ komoly haszna keletkezik és meg nem adóztatja."
Csupán a tisztábban látás kedvéért:
A kormány a külföldi érdekeltségű szolgáltatókat a szektorális adókkal keményen megadóztatja.
Teszi ezt csalárd módon ezekkel a szolgáltatókkal, akiknek nehézkes kivonulni Magyarországról, hiszen a befektetéseik nem mobilak.
Az eu most is indít ez ügyben kötelességszegési eljárást, mert pl. a rendszerhasználati díjakban az állam nem engedi beépíteni a vezetékekre kirótt adókat, amelyeket a szolgáltatóknak kell megfizetni.
Milyen hasznokról beszélsz?
Már lassan minden szolgáltató veszteséges nálunk, nézd meg a google-on az eredmény elszámolásaikat.
Én megnéztem.
@hacsaturján:
Wejnemöjnen sirattya a kazuárokat naplemente után a téli éjszakában zuzmók között birmánúl hatú tájszólásban
és nem lenni görög diplomat hanem matt alsó a tök betliben

brühüyyy
@kvadrillio: mielőtt összehordanád ezt a sok marhaságot, vagy jobban tanuld meg,vagy hallgass!!!
@hacsaturján:
the catcher in the rye

délirokéz hattyúdal belga ropogóssal lantra és cintányérra

brühüyyy
mintha a magyar tudományos akadémia örökös tagja lenne???
444.hu/2015/03/04/tizennegy-evvel-a-tudosok-elott-homer-simpson-majdnem-leirta-a-higgs-bozom-reszecske-tomeget/

a klépletek teljesen a matolcsi gazdaságpolitikai számfejtéseire hajaznak különösen a jelek a tábla alján

brühüyyy
@Imola Helyesi:

Nem mondom, hogy a villanyszámlánk nem lett kevesebb néhány ezer forinttal (gáz nem, mert nincs nálunk bevezetve a gáz), de azt sem állok most felsorolni, hogy mi minden lett sokkal drágább az elmúlt években.
@fzs.1933: Szerintem már akkor is h.lyeségeket beszélt, nem kellett volna komolyan venni.

Azon jókat nevetnék, ha nem lenne ennyire sírnivaló, hogy a jelenlegi ellenzék ugyanazokat az ócska szövegeket nyomja, amiket az elmebeteg.

(Azt aláírom, hogy most több a suskus, ami anno kevesebb volt, de amúgy mindegyik elmehet a fenébe.)
@rdos: ":-) Vagy inkább az oroszok választották moszkoVityát? :-("

Írt erről egy orosz elemző, a nevére sajnos nem emlékszem, hogy azonkívül, hogy egy hanyatló, kétes közép-európai rezsimnek adnak k.rvára kedvező hitelt, miért is jó ez Oroszországnak? :)
@Orica Középföldi: ezt most ugy mondod, mintha a kanadai levego ertelmesebbe tenne az embereket. vagy a gulyas az alapegysege az ertelmes politikusnak?
@rdos: Na, megtaláltam, ha volt már, elnézést.

Galamuson:

Makszim Szamorukov: Miért ajándékozott Oroszország atomerőművet Magyarországnak?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én meg má aszt hittem, hogy a liberálisok voltak:)
@Secnir: Na bazdmeg, erre varrjál gombot:
"A projekt megvalósításának felelőssége az orosz oldalon van, tehát a magyar vállalkozókat is az orosz félnek kell bevonnia. Ebbe a magyar államnak nincs közvetlen beleszólása. Mi vevők vagyunk ebben az üzletben, s teljes egészében az oroszok felelnek a magyar, orosz, más nemzetiségű alvállalkozók bevonásáért és a munkájuk minőségéért."
mandiner.hu/cikk/20150303_aszodi_attila_interju_a_paksi_titkositasrol_nem_veszek_reszt_svindliben?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201503

Szóval majd Putyin dönti el, hogy ki vehet részt a buliban magyar részről. Ez még annál is rémesebb, mint ahogy feltételeztem, a kurva jó édes anyjukat.
@Secnir: Ukrajnában. Putyin háborúzik, tehát emiatt még inkább sikítva kéne menekülnie Magyarországnak az oroszokkal való ilyen "üzlettől", aminek a lényege, hogy kurva hosszú időre eladósodunk Putyinnak, titkosítva van, hogy hogyan, milyen feltételekkel, és mint amit fentebb linkeltem, még azt is az oroszok döntik el, hogy melyik magyar vállalkozó vehet részt a buliban.
@aritus: hát, ha szocsit nézzük, ako fusson, meneküljön mindenki!
@taga20:
A költségek és a minőség Szocsiban nem talált be annyira. Orosz minta van a lopásoknál itt is... 3-4-5 x haveri túlszámlázások.
Amúgy meg pizza - megpakoltam sonkával, szalámival, zöldség, olivabogyó - + toscanai vöröske...
@aritus: Vannak benne hülyeségek de az egyik alapállítása igaz.

"akkora árat a Nyugat nem tud Putyinnal fizettetni, ami miatt hagyná, hogy Ukrajna kicsússzon a kezei közül, egyszerűen azért, mert az oroszoknak ez az egész kérdés fontosabb, mint nekünk." meg a nyugatnak (teszem hozzá)

444.hu/2015/03/02/nem-tudjuk-megmenteni-ukrajnat-oroszorszagtol/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "+toscanai vöröske"
Máá megent komcsizol!!!:D
@taga20: Olyanokat ír Magyarországról az orosz szerző, hogy a füle kettéáll az olvasónak. :) Aszongya: nehogy elájuljunk már ettől a csóró, leszakadó országtól, csak azért mert az Unióban van.

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=352655_orosz_portal_paksrol_es_orbanrol_nem_is_olyan
@ornagy50:
Kályhacsőlovag...
Villa Antinori, 2008.
Kit hat meg ezek után a sok nyomi bolsevik? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te kis geci, mé hergeled itt ilyenekkel a jó népeket itt?:)
szolok mingyá ebolának és neked annyi:))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ako má csak egy kérdésem van a szerzőhöz. mi a faszt keresett itt ez a geciputyin?
@taga20:
Ezt olvasd...

"Az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár a következő közleményt adta ki:
"A személyemet ért megalapozatlan és méltatlan támadásokra, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére figyelemmel ma, 2015. március 4-én benyújtottam lemondásomat, a személyes szakmai céljaimat a tágabb értelemben vett igazságszolgáltatás iránti közbizalom helyreállítása alá rendelem. Az általam vezetett Igazságügyi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság az elmúlt hónapokban színvonalas szakmai munkát végzett, és több évtizedes, a teljes magyar társadalommal szemben fennálló adósságokat rendezett."
Patyi a méltatlan támadáson valószínűleg az origo.hu cikkét értette, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy az államtitkár ismerősének cégével világíttatja át a végrehajtói kamara informatikai rendszerét az Igazságügyi Minisztérium. A vizsgálatot épp az összeférhetetlenségek miatt és a szervezetet ért panaszokra reagálva rendelték el, mielőtt egy eddig tetszhalott cég kapta volna meg a megbízást."

index.hu/belfold/2015/03/04/lemondott_patyi_gergely/

Ez vicc...nek durva lenne, az a mai magyar VALÓSÁG!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: olvastam, és bakker már a kurvaanyjába se küldöm el eszt a szart:(
nornális országban ez lenne az év botránya!
nálunk, ebben a fosországban, a napit se viszi el, ez a hír.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

milyen jókat szórakoztunk pár éve a Hírcsárdán?

- Hogy lehet kiválasztani 100 kormányzati intézkedés közül a legidiótábbat?
- Találomra...

Az a baj, hogy mindez most már halálosan komoly kezd lenni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azt,hogy a pizzához
Neked kell a villa az természetesen OK,de mit
akarsz antival meg a norival!?:)
@taga20: @fzs.1933:
Most mi van???
Jó, rendes országban ezért "csak" 15 évet kapna az ilyen ganajtúró szánalmas aljanép - bezzeg a tezsvéri Kínában, egy klassz kis kivégzőosztag tesz ilyen visszaélésekre pontot.
Leköszönt és semmi bűnvádi eljárás?
Viccország... Mari néni kisnyugdíjas meg "ellop" egy kiflit a boltból és meghurcolják.
Értem én!
@Gábris szomszéd: ezek alapján, szerinted is Putyinnak kell Ukrajna, és ezért neki semmi sem drága!
@ornagy50:
:\ Kekec!

www.antinori.it/de/26-generazioni

A lelkem innen van, még tán az ős-őseim is. Csodás vidék.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én is sajnáltam selmecigabit:)))
statuálni kellett volna egy jót!
@taga20:
Jó, imolabéla cimbid a "Kannásbor" tájékról származik, te meg az "Igérgetések Földjéről". :D
@taga20: "Végső soron tehát Magyarország a Roszatom számára az utolsó lehetőség maradt arra, hogy valahogy mégiscsak megvesse a lábát a kelet-európai piacon. Hiszen az emberek szeretnének nem csak Iránban és Indiában dolgozni. A jó nemzetközi arculathoz tiszteletreméltóbb országokban megvalósuló projektek szükségesek, olyan országokban, amelyek nem vetődnek bármire pusztán csak az olcsó ár miatt. És erre a legjobban Kelet-Európa felel meg, amely mostanra olyan tiszteletre méltó szervezet tagja lett, mint az Európai Unió. Ezért határozták el Moszkvában, hogy kiválasztják a térségben a leggyengébb láncszemet, és minden erővel megtartják."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Oroszország tízmilliárd eurót akar kölcsönözni Európa egyik, bizalomra legkevésbé méltó hitelfelvevőjének. Azt csak úgy mondják, hogy Magyarország az EU tagja. Valójában Orbán annyira elrontotta a kapcsolatokat mind az európai, mind a nemzetközi intézményekkel, hogy ha netán bármi történik, senki a kisujját sem fogja mozdítani, hogy segítsen az adósságokban fuldokló Magyarországnak. Ellenkezőleg, csak kárörvendeni fognak."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Félreérted... Mindjárt jön az orosz propaganda szöveg... :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Most így végignézve a képeket, ide én vissza akarok még menni :))
Itt láttam életemben először helikopteres szemétszedést.
Mesebeliek ezek a szigetek.
@punkfrog: Egyre inkább látszik, hogy ezt ők honvédelemként fogják fel, főleg a kelet-ukrajnai oroszok. Ha a történelmüket nézzük, abból is kiderül, hogy nekik ez elég drága kincs, amiért korábban is nagy áldozatokat hoztak és egy percre sem fordult meg a fejükben, hogy fel lehet adni egy ilyen harcot. Tisztán látszik, hogy ez most is így van.
@Gábris szomszéd:
Szánalmas porhintés, amit agipropos elvtárs itt terel...

"Az Oroszországi Föderációhoz tartozó, Mongóliával határos Burját Köztársaság székhelyén, Ulan-Udében állomásozó 5-ös számú páncélos dandár katonáját - mint állította - 2013 novemberében hívták be szolgálatra, de 2014 júniusában 3 évre leszerződött a hadsereghez. Az Ukrajnával határos délnyugat-oroszországi Rosztovi területre tavaly októberben érkeztek. Azt mondták nekik, hogy hadgyakorlatra mennek, de mint mondta "erkölcsileg és lelkileg is készen álltam arra, hogy Ukrajnába kell menni". A páncélosokat már Ulan-Udében átfestették, hogy ne látszódjon rajtuk semmilyen számozás vagy jelzés. Katonai igazolványaikat otthoni egységeiknél hagyták. A régóta szolgáló szerződéses katonák azt mondták, "ne higgyétek el, amit a parancsnokság mond, a hoholokat megyünk bombázni" (Oroszországban hoholoknak csúfolják az ukránokat).

A burját katona arról is beszélt, hogy az orosz Távol-Keletről több katonai egység is a Rosztovi területre vonult, de Moszkva mellől is érkezett egy dandár. Tíz napig utaztak, amíg az orosz-ukrán határnál lévő Matvejev Kurgánig eljutottak. Miután véget ért a 3 hónapos hadgyakorlat, azt mondták nekik, hogy hazamennek, de mégsem így történt, hanem "egyes számú készültségbe" helyezték őket. "Nem tartottak beszédet, azt mondták, hogy megkezdjük a menetelést. Anélkül is értettük. (...) Tudtuk, hogy átkelünk a határon" - magyarázta. 31 tankkal, mintegy 300 emberrel mentek. Nem mondták meg nekik, meddig lesznek ott. A burjátföldi katona azt mondta, hogy páncéloscsatában vett részt Debalcevénél.

A Novaja Gazeta újságírójának tudomása szerint február 9-én az úgynevezett debalcevei katlan torkánál, Lohvinove településnél a 90 százalékban "szervezett orosz önkéntesekből" álló donyecki szakadár erők speciális egysége lezárta az utat a gyűrűbe fogott ukrán csapatok elől. Olyan gyorsan, hogy az ukránok nem tudtak róla, és így zárótűz fogadta őket, amikor onnan ki akartak vonulni. A "felkelők" által elfoglalt pozíció megtartására küldték oda az orosz páncélos zászlóaljat, amely a bevetés előtt már néhány napja Ukrajna területén tartózkodott. A burjátföldi katona úgy gondolja, ha meggyógyul, hazatér a Bajkál-tóhoz és a polgári életben szeretné folytatni, tanulni és dolgozni fog, elég volt számára a háborúból"

Az önkéntes páncélos zászlóalj... ja, te meg jössz ezzel a bullshit dumával...
Jó látni, hogy vityáék faszán megértették az utóbbi idők választási pofonjainak üzenetét... és csinálnak mindent ugyanúgy tovább, sőt, tán még nagyobb svunggal..

Helyes, ha így folytatjátok, még a lehetetlen* is összejöhet!!!

Én drukkolok!

*: a 2010-es mszp-nél nagyobb bukta 2018-ban.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ezt most nem tudom honnan idézted, de nagyjából hasonló volt TGM véleményéhez, amit az ATV-n mondott el, nem olyan régen. Ja, lehet vitatni, hogy ilyen meg olyan, vagy esetleg - horribile dictu - harmadik utas, de ezek nem is érdekesek, a lényeg, hogy nem mondott marhaságokat, szerintem jól látja ennek a pöcegödörnek a jelenét és talán a jövőjét is, ha marad minden úgy, ahogy... az baxna be!

Paks meg a manyup II.
Alázzák Illést, pedig szerintem igaza van/lehet(?), a tervezés majd öt év, az alatt párszáz milliárdot ki lehet lopni az egész buliból, aztán sose épül meg. Persze tervezetten nem. Titkosítva. Most kell kaparni, mert ha nem lesz kohéziós lopkovica alap majd, akkor mit? Kitől?

A tehetségükből biztosan nem fognak megélni, hát most kell szorgoskodni.
Tegnap láttam egy könyvet, a középkori kínzásokat taglalta... csak úgy eszembe jutott.
..és hogy mi lesz titkos, az is titok, mert...
És kb. egymillió droid még tapsol is mindezekhez...
.
Tarasz Sevcsenko (ukrán költő):

MEGESIK, HOGY AZ ÖREGEMBER

Megesik, hogy az öregember
Váratlan újra fiatal
S bár dalolni már szinte nem mer,
Ajkán zümmögve kél a dal,
Felkél előtte az örök
Reménység fehér angyala
S a fiatalság csillaga
Kigyúl az ősz öreg fölött!
Titkos erő átalakítja,
Dalos, víg kedvét újra szítja...
Érzi, hogy jót tervelt ki végre
És tudja: nem is hagyja félbe.
Az élet rügye újra pattan
Annak, ki szívben, gondolatban
Az örömöt örökre vágyja:
Sorsa felemeli, megáldja
S miként örökzöld, újra hajt
És mosolyog a síri árnyra:
Tudja, hogy a nap tiszta lángja
Hívással felel a hívásra:
Mint borostyánt sarjasztja majd.

/Weöres Sándor fordítása/
.
.
Na, még egyet:
.
Garai Gábor: Állóháború

Mint két sereg, ha beásta magát,
hogy hosszú állóháborúba kezdjen,
úgy állunk, egymás neszeire lesben,
s rühelljük saját árkaink szagát.

Nincs fegyverdörgés, nem ömlik vér,
csak a zúzmarás idegzet feszül meg,
mint sürgönydrót, ha rá verebek ülnek.
S gyanakvó figyelmük el nem alél.

Sűrű nyarakban, emésztő telekben
virrasztunk egymás ellen rendületlen;
bensőnkben elvérzik az irgalom;

Fogunk vásik, de semmi meg nem ingat,
várjuk a jelt - míg lövészárkainkat
benövi a borostyán vagy a gyom.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hol írtam én önkéntesekről a kommentemben ecceri lélek? ;) Amúgy nyilván vannak azok is, de ezt te is tudod.
@parti_giano:
Nem csupán magából csinált hülyét az a szerencsétlen. Hanem az országból is, amely képes volt egy ilyet oda kiküldeni.
Bár szerintem gondosan elmogyorózza a felvételt, annak bizonyítására, hogy "Tisztelt Bíróság, én belülről bomlasztottam a rendszert!"
Na, melyik MSZP-szervezet elnöke volt az, aki nem szavazott a 30 éves titkosítás ellen? ;)
A képviselő asszonyról ezen kívül egyébként két dolgot érdemes még tudni.

- A parlament harmadik legfiatalabb tagja, így 2014 májusában az Országgyűlés alakuló ülésén korjegyző volt.
- 2012 óta az MSZP paksi szervezetének elnöke.

alfahir.hu/nem_szavazott_a_tiktositasrol_a_paksi_mszp_elnok
@vigyüktúlzásbaadolgokat: 19.39
"Oroszország tízmilliárd eurót akar kölcsönözni Európa egyik, bizalomra legkevésbé méltó hitelfelvevőjének. Azt csak úgy mondják, hogy Magyarország az EU tagja. Valójában Orbán annyira elrontotta a kapcsolatokat mind az európai, mind a nemzetközi intézményekkel, hogy ha netán bármi történik, senki a kisujját sem fogja mozdítani, hogy segítsen az adósságokban fuldokló Magyarországnak. Ellenkezőleg, csak kárörvendeni fognak.

Márpedig ez igencsak könnyen megtörténhet. Magyarország az orosz hitel nélkül is Kelet-Európa bajnoka az eladósodás GDP-hez márt arányában – ez mintegy 80 százalékot tesz ki. A gazdasági növekedést a magyarok jóval a válság előtt, még 2006-ban elfelejtették. Az elmúlt tíz évben a szomszédos Szlovákiában vagy Lengyelországban a GDP mintegy másfélszeresére nőtt, Magyarországon ez a növekedés mindössze 8 százalék volt. Az ország rég nehéz gazdasági helyzetbe került, és még Orbán Viktor legbizarrabb reformjai sem képesek felélénkíteni."
Ez egy nagyon jó elemzés, és az unortodox bizarra fordítása különösen jól sikerült!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: 19.50
Mit izélsz? Megszüntette az összeférhetetlenséget, és a stallum helyett a zsozsót választotta. Ilyen hűséges elvtinek majd csak találnak másik státuszt, senkit sem hagynak az út szélén.
@Gábris szomszéd:
Eccerikém!
Annyi marhaságot és hazugságot írtál már le orosz elvtársaid érdekében, hogy igazán tehetnének még egy csillagot elvtársaid a naftalinban ázó egyenruhádra Mockba belvárosában.
Azt azért tudod, hogy (nem csak) az orosz szemében a lőtéri kutya a szinted, a gátlástalan "idegen érdeket" kiszolgáló talpnyaló szolga fajtád ott is megvetik.
Használják, de megvetik... ennyire ne legyen valakiknek tartása!

@kekex:

Fabiusnak, ha látjátok:

kereses.blog.hu/2015/03/04/igy_hivatkoznak_egymasra_a_magyar_politikai_blogok_es_hiroldalak

Középen, ott...
@Knósszosz: 22.35
Ja, mert a Roszatom fogja kiválasztani, hogy melyik MAGYAR lopjon? Szerintem már a tervezéshez sem fogják közel engedni őket. Van nekik bejáratott orosz jelöltjük a lopáshoz. A magyarok meg érjék be azzal, amit már átutaltak, vagy bőröndben elküldtek eddig.
@Gábris szomszéd: 7.10
Na ja! Már Szálasiék is rájöttek arra, hogy a nyilasoknak a lecsúszó alsó-középosztályban érdemes toborozni (házmesterek között)
"- A Fidesz nem polgári Magyarországot épít, hanem hűbéres Magyarországot. A középosztályt felülről szervezi, politikai lojalitás alapján. Én pont fordítva gondolom. A lecsúszó alsó-középosztályt kell megmenteni és felemelni"
Összességében meg egy pitbull, rózsaszín fodros sétálógöncben - ettől még nem lesz pudli!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem inkább ne feszegessük, hogy itt ki mennyi hazugaságot írt már le. A többi hülyeségedet pedig csak a megszokott móka-kacagás kategóriába sorolom. :)
@kekex: Hááát egyre távolabb van tőle. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Akkora az anyag a NET-en, hogy az 1 napi teljes olvasására talán 24 óra sem lenne elég. Ezért nagy könnyebbség, ha az érdekesebb linkeket onnan, ahol éppen nem jártunk, ide hozzák. Én is ezért pakolom fel - talán az átlag százból kiválasztott 5-6 linket.
És hálás vagyok azokért, amit kapok helyébe.
Ma még nem jártam a hírkeresőn, de az "állatkerti sétámat" mindig Pupuval kezdem (mert MINDIG érdemes olvasni őt is)
www.pupublogja.hu/2015/03/nyomor.html
"Patkánykirály és alvezérei most megint tettek egy lépést errefelé, amikor lerázták magukról a felelősséget, mint Bodri a vizet.
A felelősség elől ideig-óráig el lehet menekülni, de a felelősségrevonás elől nem.
És még akkor járnak a legjobban, ha ezt egy új hatalom hajtja végre, szabályozott módon, mert ha a nép ítél, akkor nem lesz vita a halálbüntetés érvényességéről, viszont hullákat himbál majd a szél a körúti fákon – lehet, hogy mégcsak nem is azokét, akik felelősek ezért a helyzetért, az egyes tájakon már afrikai mértékű szegénységért.
Ezek már nem fognak változtatni semmin, jó lenne nekünk változtatni békés eszközökkel, mielőtt a négymillió szegény nekilódulna."
@kekex: lesz majd fogak csikorgatása, mikor orbánék szembesülnek vele, hogy az oroszok már elosztották maguk között, a Paks2 hiteléből lenyúlható részt!
és putyinék nem egy ejnye-bejnyével intézik el azokat, akik keresztbe tesznek nekik!
öööö @kekex: kasztrendszer:

Kompetenciateszt lesz a beugró
a középiskolákba

www.origo.hu/itthon/20150305-kompetenciateszt-lesz-a-beugro-a-kozepiskolakba.html

----

08:17
Állítólag jön a beszólogatós Orbán, de van, ami miatt aggódnak

Odamondogatósabb szerepre készült a miniszterelnök a Népszabadság információi szerint, és elképzelhető, hogy bevisznek egy ütést a Jobbiknak még a tapolcai választás előtt. Viszont van, ami miatt tényleg aggódik Orbán környezete.

hvg.hu/itthon/20150305_Allitolag_jon_a_beszologatos_Orban
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Felvételi volt a Kádár-korban is, viszont amikor az én (Radkós) korosztályom odaért, akkor nem a létszám fölöttieket irányították szakképző körbe, hanem a gimimben 10 db 40 fős fullra töltött osztály volt - csak az én évfolyamomban. Tehát aki akart, vagy nem volt síkhülye - az tanulhatott.
Akik akkor éltek, nem véletlenül mondják, hogy az SOKKAL emberségesebb diktatúra volt, mint a mostani.
„Az én ügyemben nem több tízezer kisember, köztük sok-sok kisnyugdíjas és önkormányzatok, tisztes vállalkozások állítólagos megkárosításáról volt szó. A Kulcsár-ügyben 60-80 tehetős magánszemély és cégeik voltak érintve, és a többségük egyáltalán nem károsodott. "
vs.hu/gazdasag/osszes/kulcsar-attila-mossa-kezeit-a-buda-cash-botrany-kapcsan-0305
Régi mondás: "Tolvajtól lopni nem bűn" viszont a Ne Merd rendszerében akinek semmije (vagy kevese) van, az annyit is ér! A gyengétől lopni lehet, hogy nem erény, viszont kurvakönnyű.
Reggelt, Népek!

Hogy élhetnek olyan emberek, mint az a batyu(fasz)?
Igaz, hogy elégedetlen a jelenlegi kormánnyal, meg ahogy a dolgok mennek, mindenben szív, de inkább teszi, csak a "ballibek" meg a gyúrcsány vissza ne jöjjenek!
Besz@rás. :(
@kekex: ott a lényeg a kommented végén, mert én semmi olyat nem tudok megemlíteni amit a narancsos maffia jól csinált volna meg. Ez meg egyenesen szánalmas, mikor a dilettáns faszkalapok kioktatnak:

A Financial Times blogján oktatják az MNB szakértői a hitelminősítőket
mnb beyondbrics

Rosszul olvassák a számokat a hitelminősítőknél, érdemtelenül vagyunk bóvliban, írják az MNB-s szerzők.

444.hu/2015/03/05/a-financial-times-blogjan-oktatjak-az-mnb-szakertoi-a-hitelminositoket/
@kekex:
www.origo.hu/itthon/20150304-milliardos-piramisjatek-nyiregyhazan.html
"a kft. ügyvezetője rövid lejáratú befektetést ígért ügyfeleinek, akiknek azt állította, hogy arany vásárlásából és eladásából három hónap után 15-40 százalékos hozamot kapnak a pénzükre."
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?
@kekex:
A '80-as években is volt felvételi a középiskolákba.
Kivéve a kimondottan jó/kiváló tanulókat, azokat felvételi nélkül vették fel. (Pölö én, 2 suliba sem kellett felvételiznem, csak jött az értesítő, hogy fel vagyok véve. :) Émmeg mentem a harmadikba, ahova felvételizni köllött.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 8.48
Gondolom a 8.42-es kommentemre utaltál, a SOKKAL emberségesebb diktatúrára, mint a mostanira.
Én ritkán írok egy kommentet - mint itt többen is, a visszanézhetőség érdekében jó lenne legalább az időre utalni (én is legtöbbször elfelejtem)
igazodj, szokd vagy szökj:

Kihátráltak a kereskedők a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény elleni népszavazás ötlete mögül – írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a Demján Sándor vezette Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ) megkereste a nagy, külföldi tulajdonú kisker láncokat és az Országos Kereskedelmi Szövetséget is, hogy támogassák a népszavazást. Vámos György, az OKSZ főtitkára viszont azt nyilatkozta, visszautasítottá a megkeresést, mert

index.hu/gazdasag/2015/03/05/nem_kernek_a_zarva_tartasos_nepszavazasbol_a_kereskedok/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, meg az az arrogancia ... :(
Mindenki hülye, csak ők a helikopterek.
@Marcellusca: áááá ne hidd

A kormány legújabb ötlete: hetedikben megmondanák, ki minek tanuljon

A szülők többsége gimnáziumba iratja a gyerekeit, de a kormány szerint ez nincs így jól. Tessék csak a szakképzést választani.

444.hu/2015/03/05/a-kormany-legujabb-otlete-hetedikben-megmondanak-ki-minek-tanuljon/

--

Rákay Philip = az új Simicska a köztévénél
rakay-philip-mtva-opusztaszer-tuz2

Külsősként gyártja majd a műsorokat a mi milliárdjainkat szóró köztévének a Blikk szerint.

444.hu/2015/03/05/rakay-philip-az-uj-simicska-a-koztevenel/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"... mert a szövetség tagjai szerint részben pártpolitikai üggyé vált a vasárnapi boltbezárás kérdése ..." - Mi más, vaze?!
Ha a politika szól bele a nyitva tartás kérdésébe és nem a piac szabályozza, akkor az POLITIKA.
@Marcellusca:
Lehet, hogy nem volt általában felvételi, de én pl matek szakra jelentkeztem. Aztán volt némi kommunikációs probléma (hány szöge van a háromszögnek
nálam hat, 3 belső, 3 külső - csak nem hagyták kifejteni) így általános szakra kerültem a területileg illetékes gimibe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
És a szülő??? Csak kérdem.

Ki más ismerheti/ismerhetné legjobban a gyereket, ha nem a szülő?

A Főnök nagyon jó matekból, informatikából és angolból, de ha ezek a zokosok építésznek küldenék, hááát .... nem kicsit lennék ideges.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, ez az.
És innentől hívják diktatúrának a rendszert.
Hehe, sőt hehehe! Nem volt elég az előzetes míting, megint kézcsókra kellett járulni a Keresztapucihoz?

(Orbán) "minden fideszes vezetővel megállapodott, hogy katonaként bele kell állniuk a harcba, és bizonyítania kell a lojalitását"
hvg.hu/itthon/20150305_Allitolag_jon_a_beszologatos_Orban
@Marcellusca: nálunk történelem, angol, irodalom, környezet, matek jól megy, viszont technika, rajz, csapnivaló. Akkor milyen szaki is legyen??? Lófaszt az ilyen barmok seggébe már...
@kekex:
Mondom, általában VOLT felvételi, csak a legjobbaknak nem.

Én a felvételin megjelölhettem 2 suli 3 szakirányát, az eredmények alapján beírattak a 3. suliba, a meg nem jelölt szakra. Első évben utáltam is, mint a sz@rt. Aztán megszerettem. Annyira, hogy főiskolai szintig vittem. :)
Lehet, mégis csak tuttak valamit? :D
"Vadai Ágnes kijelentette: Magyarországon urambátyám világ épül, ami a legalja. A DK alelnöke hangsúlyozta: ezeket az ingó- és ingatlanvagyonokat előbb-utóbb vissza kell majd szolgáltatni a jogos tulajdonosának, a magyar államnak."
www.atv.hu/belfold/20150304-vadai-agnes-eb/hirkereso
"Amikor a Fidesz 2010-ben hatalomra került, akkor éppen szigorú vizsgálat folyt a Buda-Cash-nél, amely a kormányváltást követően is még négy hónapig folytatódott. Ennek nyomán egy 2010. szeptember 17-én kelt határozatával az akkori Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elrendelte, hogy a brókercégnek negyedévente kellett beszámolnia tevékenységéről, miután a vizsgálat visszásságokat tárt fel. Akadt ezek között tőkehiány, a nyilvántartások elégtelen volta, valamint az, hogy összekeveredtek a dolgozók és az ügyfelek pénzei. Ezek mind-mind olyan megállapítások voltak - mondta Harangozó Gábor -, amelyek egyenként is alkalmasak lettek volna a Buda-Cash tevékenységének felfüggesztésére.....
ezzel bizonyítottnak vélte, hogy már öt esztendeje is súlyos gondok voltak a brókercégnél, fel is tárták azokat, de a visszaéléseket mégsem szüntették meg, és az átszervezett felügyelet sem lépett fel időben, az ügyfelek érdekeinek védelmében.....
a Buda-Cash érdekkörébe tartozó DRB-bancsoport tagjai másfél évvel ezelőtt még takarékszövetkezetek voltak, bankká alakulásukhoz a Fidesz és az Magyar Nemzeti Bank adott engedélyt. Így kimondható, hogy fideszes bank- és brókerbotrányról van szó"
www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/164705/
kanadaihirlap.com/2015/03/05/tiborcz-istvan-perel/

mit vártok? drogos, részeges szülők termékei, asztnemongya bárki, hogy a diliellenes piroskéksárgazöldlila kapszulák nem a legerősebb drogokból készülnek, rá egy kis jaúfajta pálesz és
máris kész a selejt utódok halmaza, négy gyerek akik saját lábon még ülni sem tudnak

a ráhelke "egyetemi" szinten pincértanuló kurvadrágán mert a szalvétát -esetleg- rá tuggya tekerni, amire rá kell...???

brühüyyy

szép kis retardált ország reterdált sarjai mindenkiből kiléptető kapu lesz: csak ott állnak és várják, hogy...
de nem jönnek a lépek
Na?! Ki várt más eredményt?
www.atv.hu/belfold/20150304-vida-kivizsgalta-a-nav-ot-es-horvathnak-is-odaszurt/hirkereso
A NAV-nál minden rendben, és az amerikaiak .....
1 tévedtek
2 megtévesztették őket az ellenzékiek
X gyurcsányahibás
(lehet totózni!)
Ja, ez így "más". Egészen megnyugtatja a birkákat!
www.atv.hu/belfold/20150304-kozlemenyben-magyarazta-orban-szavait-havasi/hirkereso
A 10 éves szoci titkosítás fujjrossz, mert nem tárgyalták meg velük is, a mostani 30 éves titkosítás meg jó, mert megtárgyalták magukkal.
Ércsük?
Említettem már az egyszeri tűzszerész utolsó mondatát
(most elvágom a kéket) by Pupu.
"A bomba idáig is ott hevert a homokozóban, csak homok fedte, a gyújtószerkezete megbízhatóan beágyazódott a földbe, mozdulatlan volt és mozdíthatatlannak tűnt. Aztán jött a kis tréfacsináló, és elkezdte kapirgálni "
www.hir24.hu/belfold/2015/03/05/komoly-ervagas-a-kozmunka-lecsokkentese/
@kekex:

látom körberohangáltál alaposan a hírek mezején...
tudod ilyen anyagokból készítettem pl ezt a posztot:

offforever.blog.hu/2015/03/02/tizezrek_veszithetik_el_az_egeszsegugyi_ellatasat_ha
@Marcellusca:

márpedig az ingyenes oktatásból még a szakmunkásképzőknél is kivettek (vagy a szülőföldjére helyezték, ahol reprezentatív oktatás feltételei adottak?!) azt ami népszerű, vagy segítene elhelyezkedni... :((((
(látom már "haza" sem nézel...)

offforever.blog.hu/2015/03/04/szegeny_vagy_valaszd_a_felcsuti_iskolat_ahol_ingyenes_oktatassal_lehetsz_cukrasz_szakacs
@GeoCracker:

jó a szöveged, de itt nem fejeztél be egy mondatot:

De rögtön más a helyzet, ha a hatalom oldaláról
Elég, például, a szinte hurráoptimista kommenteket hallgatmi, olvasni arról, hogy milyen remek: a kivándorlók milliárdokat utalnak haza, és majd csak haza eszi őket a Túró-rudi utáni csillapíthatatlan vágy.
@dr. jenőke (jenőke):

kösz! mindig kell a gondolatok rendezett "szárnyalása"...

cserébe, én meg építettem neked egy kis pihenőhelyet a további versválogatáshoz... :D

offforever.blog.hu/2015/03/05/raklapbol_keszult_a_kerti_butor_agy_vagy_kanape

hiányolom az észrevételed, hozzászólásod innen:

elegemvan.blog.hu/2015/03/03/elegem_van_a_rossz_birokbol
@guma: Köszönöm. Befejeztem. A mondatot :-)
@guma:
.
Elhelyeztem néhány "rendezett" gondolatot a raklap-bútorok között.
@guma:
Amiről az EMI nem beszél, az nincs???
A truccnak meg leharapják a seggét!
Majd arról hiszem el, hogy kompetens ellenzék, aki majd EZ ellen a homokozás ellen valóban fellép.
köcsögviktor,hogy rohadnál meg,te hazaáruló elmebeteg féreg!!!
@♔bаtyu♔: Baszod,pedig nagyon csúnyán el akartalak küldeni.
süti beállítások módosítása