Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.09. 09:54 Fabius

Gépont szerint Orbán megőrült?

Címkék: fidesz pszichózis gépont fodor

Én azért szeretem a Nemzeti Faszállásjelentő Gépont urat, mert tagadhatatlanul érdekes dolgokat mond. Néha. Jó, időnként. Főleg, ha Török Gábor összezavarja kissé olyanokkal, hogy szerinte Orbán 2015 sacc/kb = Gyurcsány 2007. Meg, hogy a Főni be van szorulva és vergődik, mint makkoltatott mangalica a téli karámban. Lássuk be nem könnyű ezeket az állításokat feldolgozni valakinek, aki szerint még mindig Orbán az egyetlen potens szereplő itthon. 

g.fodor-gábor.gif

Nem is sikerül tökéletesen. Sőt. Mikor belegondol a Török által felvázolt elgyurcsányosodásba akkor kitör belőle a legteljesebb katyvasz. Aszongya: 

" A forradalmárok is csak annyit akarnak elérni, hogy a politikai elit pszichózisát megtörjék."

Ahha. Szóval a politikai elit pszichózisban van. Mi is lehet ez a rejtélyes pszichózis? Az elmedoktor szerint

"A pszichózis kifejezést több dologra is használják, de általában azt jelenti, hogy a beteg elveszti a valósággal való kapcsolatát, tehát olyan dolgokat érzékel, vagy olyan dolgokban hisz, amik nem valóságosak."

Ja, hogy úgy. Szóval a politikai elit elvesztette a valósággal való kapcsolatát és olyan dolgokban hisz, amik nem valóságosak. Mint például a korrupció elleni zéró tolerancia, a gazdasági sikerek és az államadósság elleni harc. Őrület. Mit mond a szakember, mit a teendő ilyenkor?

"A hallucinációk, téveseszmék és a bizarr viselkedés miatt azt mondhatjuk, hogy ez egy rendkívül súlyos állapot, mely feltétlen kezelést igényel. Ha ilyen beteggel találkozik, akkor próbáljon nyugodtan közelíteni hozzá, semmiképp ne lépjen fel fenyegetőleg. Nyugtassa meg, többször hangsúlyozza, hogy segíteni szeretne, esetleg kérdezze meg, hogy miben tudna a segítségére lenni, majd hívjon mentőt és a lehető leghamarabb juttassa kórházba az illetőt."

Teccikéteni, ugye, ezek megőrültek. 

De mi van ha Gépont úgy értette, elitünk okozza drága népének - nekünk - a pszichózist, aminek hatására elkezdünk téves eszmékben hinni, és elveszítjük kapcsolatunkat a valósággal? Vagyis meghülyültünk teljesen, hogy ezeknek megint kétharmadot adtunk, és az utcai forradalmárok normálisak, hogy megpróbálnak a társadalomnak "mentőt hívni", ahogy azt javasolja a szakirodalom. 

Namost, kedves Gépont, őszintén kíváncsi vagyok a kitiltási botrány baklövése után hogy fogod ezt kimagyarázni. 

259 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr877055335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kérem szépen, bükkfanyelven beszélünk, nem tudunk hozzászólni.
orbán hülyének és aljasnak tolvajnak született

mi itt az újdonság

gyerekek mennyetek a picsába, nincs itt semmi látnivaló (ellopta az orbán)

brühüyyy
A hivatkozott index cikkben találtam.

"Török és G. Fodor abban viszont egyetértett, hogy a Fidesz most sokkal rosszabb helyzetben van, mint az előző ciklus hasonló időszakában, és ezt a pártnak is fontos felismerni. "Ez kétségkívül zavarodott állapot" – mondta G. Fodor. "A Fideszben elhitték, hogy mert győztek, bármit megtehetnek. Csakhogy szerintem jókor jött a pofon" – tette hozzá."

Erre mit olvasok a "patásördög" facebook oldalán?

alfahir.hu/vona_gabor_oveket_bekotni
van még kérdés a Betegről, vagy elég ennyi?

Orbán az útdíjról: Ami most hallatszik, az a próbaüzem gépházzaja

A tüntetések pedig nem a kormányról, hanem az ellenzék vajúdásáról szólnak a miniszterelnök rádióinterjúja szerint.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F01%2F09%2Forban-ami-most-hallatszik-az-a-probauzem-gephaz-zaja%2F
gépontról nem cikkezünk. amíg a saját blogjában arra nem méltatja a pórnépet, hogy válaszoljon, addig gépontra nem reagálunk...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Abban azért van igazság, hogy a tüntetők és szónokaik nincsenek szinkronban,/nem azonos problémáról szólnak/ és ő csak a szónokokat hallja,
így jár az, aki elkeveri az idegen szavak szótárát :)
@Secnir: "gépontról nem cikkezünk. amíg a saját blogjában arra nem méltatja a pórnépet, hogy válaszoljon, addig gépontra nem reagálunk..."
Igazad van. G.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"van még kérdés a Betegről, vagy elég ennyi?"

addendum:
"Orbán szerint a megyei matricát mindenki támogatja, de ha valaki másik megyében hajt le az első lehajtón, akkor a februártól életbe lépő rendszerben már annak valószínűleg nem kell új matricát vennie."

VALÓSZÍNŰLEG?
tud törvényt értelmezni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Még mindig csak azt tudom mondani, hogy ennek az embernek meggyőződése, ő maga mondta, hogy ha elzavarják/leváltják is, az nem azt jelenti, hogy szarul csinált volna bármit is, csak azt, hogy ő a feladatát/küldetését már befejezte válságmenedzserként, és az új rendszer működtetésére az emberek valaki mást alkalmasabbnak tartanak.

Nem véletlen, hogy próbálják a széltől is óvni, diliházban köt majd ki, ha ledől a szemellenzős bálványa.
.
Jóindulattal mondom, hogy G. Fodor pszichét akart írni, vagy legalábbis azzal szinonim kifejezést.
Ez esetben "a politikai elit pszichózisának megtörése" így hangzik: a politikai elit lelkének megtörése.

A Psziché görög mitológiai eredetű női név, a jelentése lélek. Ez esetben nem a női névre kell most koncentrálni.

Figyelembe vehetőek a pszichoaktív drogok, amelyeket "könnyű drognak" tüntetnek fel, de gyakran tartalmaznak tiltott vegyületeket. Erre rájöttek, így ezért nem kell pisilni, és a politikai elit lelke külső befolyástól mentesen törik.

Ajánlott irodalom: MIHALEC GÁBORTÓL "ÁSPISKÍGYÓK ÉS PALIMADARAK – A MAGABIZTOS KOMMUNIKÁCIÓ KÉZIKÖNYVE"
A szerző (aki pszichológusi tevékenysége mellett adventista lelkész) a manipulatív, önző, ugyanakkor okos és céltudatos kígyót állítja szembe a kedves, szelíd, de naiv és kiszolgáltatott galambbal, és ezeket a típusokat azonosítja a társadalom manipulátoraiként és lúzereiként.
@dr. jenőke (jenőke): Jaja! :D
Szerintem is a gépontka rendszeresen használ idegen szavakat, csak a jelentését nem ismeri.
Eleinte aszittem, ez a gépontka okos gyerek, de olvasgattam egy évig a faszságait, és rá kellett jönömm, h ez is csupát egy korlátolt seggnyaló barom, pont olyan mint a jobboldali média 99,7%-a!
Sanyarú időket élünk....ha nem lenne elég a vasárnapi zárvatartás, a tüntetéscunamik, az idióta útdíj meg a pszichiátriai beteg kötéltáncos kényszerű tisztára suvickolása, mostmeg szegény csatorna kétségbeesésében odáig süllyedt, hogy "A Hír Tv arról sír a Népszavában, hogy „konkurenciaharcra kényszeríti” a kormány".

Talán el lehetne kezdeni korrekt hírműsorokat gyártani, tudnám ajánlani.

444.hu/2015/01/09/a-hir-tv-arrol-sir-a-nepszavaban-hogy-konkurenciaharcra-kenyszeriti-a-kormany/
"Orbán az útdíjról: Ami most hallatszik, az a próbaüzem gépházzaja"
Reméljük nemsokára a cölöpverő gépzaját fogja hallani ez az okádék féreg, a siralomházban.
@közrabszolga: én még mindíg azon ruigózok, amit Fónagy nyilatkozott, mert nem értem egyetlen szavát sem:
"A megyei matricák bevezetése az optimista feltételezéseink szerint nullszaldós lesz. A cél az volt, hogy az emberek jól járnak a megyei matricával."

Ha nullszaldós, nincs az államnak haszna belőle, minek bevezetni
Hogyan járnak jól a zemberek, ha 0 Ft helyett 5000 Ft-ot kell fizetni.

Ide a szívlapát már nem elég.
@Spániel: "Hogyan járnak jól a zemberek, ha 0 Ft helyett 5000 Ft-ot kell fizetni."

Arra kell gondolnod, hogy egy évig 5000 forint egy megye és nem arra, hogy mondjuk a nullás vagy a kettes út ingyen volt. :)
@közrabszolga: Látod látod, te sem vagy elég ügyes. :)

A fizetése miatt sírt Török Zsolt, gyorsan kapott munkát az önkormányzattól

Török Zsolt a szocialista párt egykori szóvivője korábban azt írta, jelenleg 66 ezer forintot keres, neki tehát személyes tragédia is, hogy nem alakult ki választási összefogás.

Az MNO megtudta, hogy egy hétvége leforgása alatt talált a zuglói önkormányzat egyik cégénél a minimálbér háromszorosáért vezetői állást magának.

Török Zsolt megerősítette az értesülésüket. Annyit mondott, hogy hétfőtől a fővárosi XIV. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft.-nél dolgozik rendezvényszervezőként, s ezután havi nettó 206 ezer forintot keres. Hozzátette, foglalkozott rendezvényszervezéssel, ilyen céget is működtetett, sőt, néptánctalálkozót is szervezett már.

propeller.hu/itthon/3044698-fizetese-miatt-sirt-torok-zsolt
@Spániel:
Továbbá minden gépjármű, mely tehergépkocsinak van vizsgáztatva x2!
Szóval az az 5e egyből 10e!
Akkor is, ha egy szimpla kis Berlingó, vagy Ford Transitod van, 2 v. 3 személyes. Teher, tehát x2!
Óccsóbb lett! Ja...
@Spániel:

mekkora feneket kerítenek ennek, hogy nekem jó legyen... szívem szakad meg. pedig engem olyan könnyű boldoggá tenni:
csökkentsék az áfát mondjuk 10%-al
fizessenek egy Unicumot meg egy korsó sört
szopják le a faszomat (ne fónagy)
@Spániel: az élet a legnagyobb rendező, elolvasva a hírt és a kinyilatkoztatást, valamint a kommenteket, csúnya dolog a káröröm, de én most nagyon örömködök :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: öööö izééé, még egy kérdés, azzal az elektronikus szállítási bejelentéssel 250k felett hogy álltok, meee nekem ezsenem tiszta, oly sok más narancsfaszság mellett...
@Gábris szomszéd: nem akarok arra gondolni, mert eddig az 51-esen mentem Pécsre ingyen, most meg néhány száz méterért fizethetek.
Miért is jó ez nekem?
Nálunk délpesten a 0-ás ingyenes, csak az odavezető utakért kell fizetni.
Kurrvajó. Nullszaldós.
Nem erőltet a röhögés.
melléklet:

13:06
Négy milliárdost menthet a kormány közpénzből a Széchenyi Banknál

A kormány milliárdos magánszemélyeket, illetve cégeiket mentheti meg a Széchenyi Bank betéteseinek létrehozott kárenyhítési alappal a Napi.hu értesülése szerint. A nehezen megindokolható segítség 6 milliárd forint közpénzt is felemészthet.

hvg.hu/gazdasag/20150109_Negy_milliardost_menthet_a_kormany_kozpen
Török Gábor is ez a szint. :(
@parti_giano: ez csak egy csúszómászó gerinctelen féreg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 22/E.§-a foglalkozik vele, ott elolvashatod. Ha kérdésed van, mert nem érted, azt tett fel, általánosságban mire válaszoljunk?
@látjátok feleim szümtükkel: nem én vagyok az illetékes, én csak szemlélem és próbálom megérteni, teljesen nem rágtam át magam rajta, de azon meglepődtem, hogy valaki szerint az értékhatár alapján a kiskereskedő számítástechnikai cégnek is jelentenie kell, ha 250k huf feletti árut hoz el a nagykerből, a kis van-jával.

Pedig én ezt csak a kritikus élelmiszereknél, vagy a szállítmányozással foglalkozóknál véltem feladatnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem nem csak élelmiszer minősül kritikus árunak, ha jól emlékszem ( eccer már átolvastam ) akkor pl. a sóder is.:D
@látjátok feleim szümtükkel: Hát valóban nehéz lenne a sódert másnak minősíteni, mint kritikusnak. Persze, csak a kormányzati sóderre gondolok
@Spániel: lehet már én is tudtam, de mostanság széjjel valék esve, hiányos az éjjeli alvásom mostanság :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: érdekes, mert pár hónapja az enyémek is, kutyafülű öreglányt már minden éjjel ki kell engedni.
@Gábris szomszéd: Küzdjé falafelesek bérenc trollocskája,megint idekuláztál bircablogon a helyed.
@Spániel: "Ha nullszaldós, nincs az államnak haszna belőle, minek bevezetni"

Ez komoly kérdés, vagy költői?

Ha komoly: szerinted a bevezetőknek az volt a céljuk, hogy az állam jól járjon, vagy az, hogy... egyesek?
@Gábris szomszéd: Érdekes lesz. Tompika majd találkozik pár romkertes, teljesen ismeretlen emberrel, akiktől megtudja, hogy a mai magyar internet-szcéna egyetlen baja, hogy a felhasználó nincs megadóztatva.

Konzultáció ezzel kipipa.
mocsai meg rektor lett. az egész ország egy látványsport.
@bioLarzen:

A gondolat valószínűleg az igazságosítás volt, hogy aki Bécsbe jár Pestről, az fizessen többet, mit aki csak Bicskére. Mivel viszont így aki Bécsbe jár ugyanannyit fizet, aki meg Bicskére, az kevesebbet, némi bevételkiesés történt, amelyet valahol vissza kellett hozni. Ezért lettek fizetősek korábban nemfizetős szakaszok.

Hogy hogyan, az más kérdés.
@bioLarzen: értem én, csak nem tudom felfogni, hogy miért kell ekkora méreteset és nyilvánvalót hazudni.
Én, mint prof, DR. Bakter elmekór feltérképezési sosemleszkormánybiztos adjunktus a vizit során megállapítottam a következő kórképet:
A focista pocakja egy tartálytasak sebészeti beszerelése miatt teljesedett ki. Ezt a tasakot töltik fel időnként a zanyaggal, ami folyamatos felszívódással adagolja a szervezetbe a forradalmi megtörő szihózist. Ebből adódik a tényállás felállítás, mely szerint a tüntetések nem a kormány ellenesség miatt abszolválódnak, hanem Gyurcsány vajúdik. Ami alapvető orvosi paradoxon, ugyanis nem Gyurcsány állapotos, hanem a felesége, akinél kórtanilag kimutathatóan még nem állt be a szülést közvetlenül megelőző fázis.
Bővebb szakmai okfejtése sem terjedelem, sem szükség nincs.
Dr. Bakter Dr., smittdr, drsmitt, váltó- és elmeroggyantkezelő szakmunkáspofesszor.
"Csaknem kétezer dolgozóját elbocsátja a Coca-Cola, a lépés a vállalat teljes hálózatát érinti."

Mondtam, hogy nem lett volna szabad megengedni, hogy a gyárban beleigyon...
a poszt címéhez...
(nem csodálom hogy a környezetére is így hat!)

amióta Popper Péter és Ranscburg Jenő véleményét olvastam semmin sem csodálkozom...

offforever.blog.hu/2013/08/28/popper_peter_es_ranschburg_jeno_gondolatai_a_vezerrol
Újabb szakértők vizsgálják Váradi András halálát

Két új szakértőt rendelt ki a rendőrség, hogy tisztázza az önkormányzati választás előtt balesetben elhunyt alcsútdobozi ellenzéki polgármesterjelölt, Váradi András halálának körülményeit. Újabb tanúmeghallgatások is lesznek.

www.hir24.hu/belfold/2015/01/09/ujabb-szakertok-vizsgaljak-varadi-andras-halalat/
Vasárnapi zárva tartás: egy népszavazási kérdést visszautasítottak

Megtagadta a vasárnapi zárva tartást érintő népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kérdést a volt monoki polgármester adta be.

www.hir24.hu/belfold/2015/01/09/vasarnapi-zarva-tartas-egy-nepszavazasi-kerdest-visszautasitottak/
melyik "szakértőnek" van igaza a poszt szerinti "vitában"?

itt egy példa...

Megbukott a Nagy Rezsicsökkentő

Miközben Budapesttől 1500 kilométerre a Charlie Hebdo-merénylet elkövetői ellen zajlik a hajsza, a másik irányban, Magyarországtól több mint 7000 kilométerre egy dél-ázsiai ország lakosainak többsége épp nagyon boldog.

Kevésbé várt fordulatként ugyanis a Srí Lanka-i elnökválasztáson az eddigi országvezető Mahinda Radzsapakszát legyőzte ellenfele, korábbi kormánytagja, jelenleg egyik legnagyobb kritikusa, Maithripala Sirisena.
És hogy számunkra mindez miért érdekes?

Tegnap egy hosszabb írásban már összeszedtem, többek közt miről ismert Radzsapaksza.

Például arról, hogy:

nagyjából csak az ő és pártjának plakátjaival volt tele az ország a választások előtt;
kétharmada volt a parlamentben;
átírta az alkotmányt, hogy kedvezőbb helyzetbe hozza magát a választásokon;
rokonait, barátait ültette a legfontosabb kormányzati és gazdasági pozíciókba;
az állami média naponta többször sugárzott "nemes tetteiről" termelési riportokat, hurráoptimista tudósításokat;
vezetése alatt egyre nagyobb lett a korrupció, a nepotizmus és a diktatúra-szerűség;
a nyugati sajtó gyakran ekézte;
bevezette a rezsicsökkentést;
satöbbi.

Most meg ugyebár megbukott.

Erre szokták azt mondani, hogy: ENNYIKE!

www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2015/01/09/megbukott-a-nagy-rezsicsokkento/
mindenki meghülyült?

Matolcsyék feljelentést tesznek, mert megírták, hogy rossz üzletet kötött a kormány

Feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank, amiért a Figyelő megírta, hogy rossz üzletet kötött az állam az MKB Bank megvásárlásával.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) feljelentés tesz ismeretlen tettes ellen gazdasági titok jogosulatlan megszerzésének alapos gyanúja miatt – közölte a jegybank csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20150109_Matolcsyek_feljelentest_tesznek_mert_megi
jaj!!!

Seres: A józan ész uralma

(apró és nem is "nagyon" lényeges részlet következik)

(Egyébként nem a vásárlásellenesség az első olyan ügy, amelynél határozottan úgy tűnik, nem Habony Árpád, vagy valamelyik másik túlfizetett spin doctor mutat utat a kormányfőnek, hanem valami rejtélyes LMP–Jobbik-nagykoalíciós PR-csapat, Bogár Lászlóval az élen, amely a GMO-tól a multik elleni hisztérián át a TTIP-ig mindent utál, ami nem “fenntartható”.)

hvg.hu/velemeny/20150109_Seres_A_jozan_esz_uralma#3a0ido0
Szeretjük Viktort,mindennap emlegetünk valakit a családjából-de sajnos betegsége miatt sajnálni nem tudjuk.
@guma:

Mellékes megjegyzés:
Egészen megdöbbentem attól, hogy az írásban egy szó sincs Gyurcsányról (az hozzászólásokban persze már adnak a pofájának).

Én egyáltalán nem hiszek az orbáni rendszer rosszindulatában, szerintem Seres megint rossz vágányra ment (individualista véleményem szerint nem először, és nem is utoljára). A rettenetes tehetségtelenségében annál inkább. A jót akarásukból következik, hogy úgy gondolják, aki jót akar (és jót is tesz!), annak több jár, egyébként szégyenkeznének lenyúlás közben (legalább egy kicsit).
@guma:
Hanyag gazdálkodás, sikkasztás gyanúja miatt kéne inkább feljelentést tenni. Szerintem megállna. Ja, nem, Polt... :(
Szánalmas, fegyverteleneket gyilkoló tetveket eltakarították.
Egy disznófejet remélem melléjük tesznek a sírba.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és remélem, akik segítették őket, azok meg mészaroslörinc sertés telepén melóznak, mint közmunkások!
SZAR, TRÓGER ÁLLATOK!!! AKI MEG, EGY KICSIT IS RELATIVIZÁL, AZ IS EGY ÁLLAT!
huhhh!!!
@guma:
.
Ez a transzparencia unortodox értelmezése.
Ha valami rossz üzlet, az rossz üzlet.
Vagy unortodox, és jó.
Érted?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @taga20:

Ámen!
Nincs ilyen állatságokra mentség!!
Más civilizáció,'prófétaábrázolás blablabla!!
Ócska gyilkosok!!

kepkezelo.com/images/wl0yjgm76y2ghsmevjp2.gif
@guma:

" Aztán elkezdünk alkalmazkodni. Élni kell. Megvesszük azt a matricát, kívülről megtanuljuk az autópálya-szakaszokat, csak hagyjanak békén. Megtanuljuk, hogy szombaton megyünk a Tescóba, a többi megfáradt arcú polgárral, ha nagy a sor, nagy a sor. Vasárnap nem megyünk sehová, nem rendelünk pizzát, megvesszük a mélyhűtöttet szombaton, lásd mint fent. Lenyeljük az egységtankönyvet, választunk a gyereknek hittant vagy erkölcstant, magunkban tartva, mit gondolunk egyébként az eljárásról. Ritka adaptívak vagyunk, ezt egyhamar nem veszi el tőlünk senki."

Ez nagyon ott van. Pontosan így zajlik.
@taga20:
.
Miért most háborogsz? Ma még csak péntek van.
Dolgozz! Majd vasárnap lesz rá időd.
@gazoló: és tudod mi a szép? hogy előadják, hogy az iszlám ilyen meg olyan toleráns.
azé sokszor olvasunk arról, hogy europában a mecsetekben milyen agitprop megy. azé az a kibaszott ajatollah razsdira is fatvát hirdetett ki. ako mi a faszról beszélünk?
@jenőke vasárnap is dr. jenőke: mi van te is terrorista lettél? mi a fasz ez a fedőnick? unicummal csak a májadat tudod meggyilkolni.
.
SZABÓ LŐRINC: VASÁRNAP
(részlet)

Egész nap pénz után szaladtam,
hajszolt és megcsalt a remény:
reménytelenül, megnyugodva
heverek a tisztás gyepén,

és oly jó ez a felelőtlen,
embertelen semmittevés,
hogy szinte fáj, hogy jön a hétfő
s a gond megint, hogy lesz-e pénz.

Szinte fáj, - de mire kimondom,
már tűnik is a fájdalom,
nincs tegnap, nincs igazi holnap
ezen a gyönyörű napon, -

s egyszerre, boldogan, felugrom,
hogyne! hisz már érezni, hogy
lassankint vers lett a panaszból,
amit a fejem forgatott:

vers lett! s holnap pénzt adnak érte!
Rendben van! És megyek tovább:
Jó reggelt, gyönyörű vasárnap,
jó reggelt, gyönyörű világ!
@taga20: egy picit te is relativizálsz...
@taga20:
.
Nem csak dolgozom vasárnap, hanem templomba sem megyek.
Persze, ha van műemlék értéke, akkor hétköznap is.
@Sir Bates dö Hól: természetesen! nem vagyok én mohamed vagy a jóisten, de remélem a picit megbocsátod.
@taga20:
.
Jut eszembe! Vegyél példát Szabó Lőrincről. Azért dolgozik (verset ír) vasárnap, hogy ezért hétfőn pénzt kapjon.
.
@taga20:

Ráadásul még az alkohol is tiltva!
Azért ilyen frusztráltak!!

dzsihadfigyelo.wordpress.com/kepek/

Követői szintén szegények voltak. Vagy rabszolgák, vagy elégedetlen mekkai fiatalok. Medinai követői általában zsidókat szolgáló kétkezi munkások és szakmunkások voltak, és nem voltak túl tehetősek.

A szerény kezdet ellenére néhány évvel később Mohamed Arábia leggazdagabb embere lett, tulajdonában nagy számú teve, nyájak, rabszolgák, feleségek és birtokok voltak. Hogyan tudott ekkora vagyont felhalmozni ilyen rövid idő alatt? Rablással és fosztogatással.
@jenőke vasárnap is dr. jenőke: gondolom hétfőn hajnali tízkor felkelt, és elment a pénzért. veszek tőle példát.
@guma:
"mindenki meghülyült?"

Hát, reménykedjünk, hogy mindenki azért még nem.
Matolcsy viszont már régen. Még az is lehet, hogy úgy született.
@taga20:

" előadják, hogy az iszlám ilyen meg olyan toleráns"

tulajdonképpen én is alig többet tudtam erről a vallásról, mint ez a tömör megállapítás...

tegnap meg ma ezért búvárkodtam, hogy megértsem miért történhet meg mégis, hogy az iszlám nevében gyilkolnak.

több helyen ráakadtam arra az embere aki a Koránt "át" vagy "újra" értelmezte... ő 50 éve halott, mégis az ő szempontjai vezetik ma a gyilkolás eszméit...

ajánlom, hogy legalább a wikin olvasd el életrajzát.

hu.wikipedia.org/wiki/Szajjid_Kutb
@guma: "Akkori ideológiai világnézetére jellemző, hogy határozottan támogatta az új izraeli állam létrejöttét.Az amerikai társadalom tanulmányozása során Kutb arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai élet primitív. Számára a nyugati társadalom szabadossága – mint vallja – sokkoló volt. A nép Amerikában már csak színleg és fásultan hisz a vallásban, nem becsüli a művészeteket és a szellemi értékeket."
komolyan mondom ez az ember egy fasz volt!
Mindenkinek és mindennek megvan a g-pontja, ahogy a stadion-gate-nek, úgy az orbán-game-nek is.
G.Fodor meg maga a G, méltó párja Selmeci G. Hamár gézünk, de hol a gézánk?
ma ez az összefoglaló jelent meg róla

50 éve halott, mégis ő áll minden iszlamista gyilkosság mögött

http://vs.hu/kozelet/osszes/az-afp-szerint-lelottek-a-charile-hebdo-tamadoit-0109#!s2

de ez is "eligazít" picit

Demokrácia vagy teokrácia?
THOMAS ASSHEUER cikke a Frankfurter Allgemeine Zeitungban

"elég volt Amerikából!” Egyiptomba visszatérve Kutb belépett az Iszlám Testvériségbe, végeláthatatlan értekezéseket írt az iszlám harcáról a kapitalizmus ellen, a Nyugat holt lelkeinek magányáról, és a zsidó „ártalomról”. Könyveiben állhatatosan imádkozott az iszlám teokráciáért, s kijelentette: „Alkotmányunk a Korán!”."

www.merleg-digest.eu/demokracia-vagy-teokracia/
@taga20: :) már megérte beleolvasni... igaz?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: :)))

sajnos, mintha ragályos lenne a környezetére...
@jaegtoer: :) hehe

"de hol a gézánk? " csak nem veszted el a G pontod?
@guma: a csávó nagyjából szálasi szintjén mozog. ( ha már gábris bedobta a mentorát a mai nap)
mingyá megyek a szalonba és oda is bebaszok egy-két durvát:)
@gazoló: Nagy kár, hogy amikor ártatlan gyermekeket nyakaznak le, erőszakolnak meg a Irakban, Szíriában, Egyiptomban a vahabista állatok annak nincs ekkora visszhangja. :(
@jöttem: :)

én is ebben láttam a lényeget:

"Aztán elkezdünk alkalmazkodni."
@guma:

Esetleg próbáld meg párhuzamba állítani a kereszténység megerősödésének kronológiájával az iszlámét, figyelembe véve a keresztes háborúkat, az inkvizíciót és azt, hogy Mohamed Krisztus után cca. 600 évvel kezdett működésbe.
Az iszlám mögé bújó politika semmi olyat nem tesz, amit a keresztény világ maga nem követett el az erőszakkal kikövezett útján, amelyet végestelen végig a krisztusi szeretet szegélyezett.
@Gábris szomszéd:

azt gondolom, jobb ha te ebben a témában hallgatsz és nem terelsz felelősséget máshova, miközben szöveged (szövegeitek!) "szellemi" atyjával most volt "szerencsém szembesülni sok helyen az iszlám szellemi értelmezőjénél.

bányász, olvass te is kicsit utána és akkor látni fogod miért rázz tőled ki a hideg...

nincs mentség a gyilkosságokra senkitől... és nincs mentség a szellemi nyomor terjesztésére sem!
kérlek vedd komolyan és legalább MA ne válaszolj nekem.
@guma:

Maradjunk annyiban hogy Archimedes is csak egy fix pontra vágyott, a g-ig már nem tudott várni.
Nekünk meg a G adott.
@guma: Én az egyéb ártatlan, sokszor gyermek áldozatokról beszéltem vagy nem tűnt fel?
@jaegtoer: eszt a baromságot, hirtelen aszt hittem angyal az elkövető. hülye vagy?
@jaegtoer:
.
És még tesz ma is, más eszközökkel.
Idősít eltolódásban élnek.
Vagy mi. - Nézőpont kérdése.
Mi a hozzáállásod a "vasárnap senki ne dolgozzon" mozgalomhoz?
@guma:

Rendesen beleugrottál a témába:))
@guma:

A nagy nekibuzdulás után olvasgass egy kis Omar Khajjamot is, aztán gondolj arra, hogy az európai kultúrát sem hitlerrel jellemezzük.
@jaegtoer:

értem az idővonalba fektetett példát... viszont "csak" 50 éve jött a "felhatalmazás", hogy iszlamista is gyilkolhat.
testvért is - mert ha "megállapítom", hogy...

az a baj, hogy kurvára ismerősen cseng és élő napjainkban is, mert szinte minden nap visszahallom valamilyen formában az önjelőlt "értelmezők" különböző tanításában...
@taga20:

Kedves Taga.
Hirtelen felindulásod betudom annak, hogy:
1) felületesen olvastad, amit írtam,
2) És 'egy kultúrát nem a tömeggyilkosok tettei után ítélünk meg' történelmi szükségszerűségére -ha lehiggadtál- magadtól is rájössz.

Most nem kezdem újra, tegnap amit erről le akartam írni, azt leírtam.
@jaegtoer: rendben. :)))

"európai kultúrát sem hitlerrel jellemezzük"

bár azt is tudom, hogy a híres kultúránk gyökereit az arabok mentették meg számunkra a pusztulástól, amikor a pápaság selejtezett...

most megakartam a "magot" keresni amiből ez az őrület talajt nyert a sok milliárd hívőt számláló vallás életében...
@Orica Középföldi: :)

nem értettem pár dolgot, aztán unalmas perceimben "bányásztam".
@guma:

Hát jó.
Be lehet állni egy kurva szűk folyosóba, ahol sem megfordulni, sem előre haladni nem lehet, és lehet olyanná lenni, mint aki és ami ellen most olyan nagy a düh, a háborgás, és a fortyogás, miközben 10 írót-költőt, 5 matematikust, 5 orvost nem tudnak felsorolni abból a világból. Pedig vannak.
@guma:

Akkor ne általánosíts. Sokkal árnyaltabb a kép.
@taga20: te eszel disznót? belsőséget? marhasteaket? bogarat, kutyát, delfint, bálnát, lovat, birkaszemet?... relatív, hogy mi a gusztustalan vagy az ìnyencség... mi mindent európa központtal képzelünk el, nekünk ez a világ közepe... hisz a leggazdagabb földrész, a legjobb életszínvonallal, a kultúránk is mindenki fölé emelkedik, mi mondjuk meg, hogy mi a jó és a rossz... csak európának volt említésre méltó történelme... hát, cca. ennyit...
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

melyiken? :)))

nekem nincs vasárnap...
@jaegtoer: kedves üveg.
ha hirtelen lettem volna, ako durvább lettem volna.
csak egy kérdés. ha én vagyok ma tagatusz, aki ide-oda rohangál, vagy fel-le mászik a keresztről, ako hány száz évig baszhatok szét embereket, hogy pariba legyek ezekkel az urakkal?
a válaszodat előre is köszönöm.
@Sir Bates dö Hól: mégis a kínaiak gyártják neki a guminőt. csakhogy emeljem a vita szinvonalát.
@guma:

"_ viszont "csak" 50 éve jött a "felhatalmazás", hogy iszlamista is gyilkolhat._"

50 éve semmilyen felhatalmazás nem jött. Annyi történt, hogy a politika használatba vette az iszlámot, éppen úgy, ahogy az európai hatalmasságok a kereszténységet.
Még csak jeruzsalem-mekka viszonylatig sem kell menni, itt van Budapest-Makó.
Mire föl ugatunk mi?!!!
Vagy Semjénünkkel minden rendben van?
@Sir Bates dö Hól: haver össze-vissza baromkocc.
"mi mindent európa központtal képzelünk el, nekünk ez a világ közepe... hisz a leggazdagabb földrész, a legjobb életszínvonallal, a kultúránk is mindenki fölé emelkedik, mi mondjuk meg, hogy mi a jó és a rossz... csak európának volt említésre méltó történelme.."
soha nem mondtam ilyet. tisztelem a japánokat, az ausztrálokat, a kanadaiakat, a csileieket, a koreaiakat etc.
de a kurvaanyádat aszt megmondjuk, hogy ez a kurva terror nem kell! zöd?
@Sir Bates dö Hól: Biztonságpolitikai aspektus

A támadás mögött a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint Szíriát és talán Jement megjárt francia veterán dzsihádisták állnak. Sok szakértő régóta állítja, elképesztő kockázatot jelent az EU-ra nézve, hogy a szélsőségekre fogékony fiatalok el tudnak ugrani a közelbe egy háborús övezetbe, ahol ideológiai és harci kiképzést kapnak, és ha nem dobják fel a talpukat, akkor visszatérve Európába folytathatják áldásos tevékenységüket. Ezért tartom idiótáknak mindazokat, akik szerint az Asszad megbuktatásával egy szebb és jobb Közel-Kelet fog beköszönteni, vagy ha mégsem, hát ott "ölhetik egymást az arabok halomra, addig sem itt teszik". De bazdmeg, pont azért fognak itt is feltűnni a gyilkolásra vágyó mártírjelöltek, mert a közvetlen földrajzi szomszédban 2003-tól kezdve csináltak egy óriási egybefüggő tűzfészket, ami ezerszám ontja az ilyeneket. Ezért akármennyire is fáj, két szempontból ezek a terroristák bizony a Nyugat termékei: Franciaországban születtek és radikalizálódtak, majd abban a polgárháborúban edződtek, melynek létrehozásában és életben tartásában nem kis szerepet játszanak a nyugati hatalmak és velük karöltve közel-keleti szövetségeseik a "demokratikus szír felkelők támogatása" címszó alatt. You break it, you buy it...

Vallási aspektus

...Azután jött a második világháború, és a pusztításból magukhoz térő államok kitalálták ezt a jópofi, toleráns, jóléti állam elképzelést. Én tiszteletben tartom, hogy valakinek ez tetszik, és ez az ideális. De az nem tisztelet kérdése, hogy ez a modell ideológiailag gyenge lábakon áll, és mindenféle más elképzelést valló csoport elevenen tépi szét.

Az iszlám jelenleg kisebb kihívás Európának, mint a krónikus túlsúly. Főleg azért, mert az utóbbihoz hasonlóan évszázadok óta részét képezi neki - a sémi monoteista vallások öreg kontinensre gyakorolt hatása nem zárult le azzal, hogy Jézus ténykedésével végre le lehetett írni a paradox kifejezést: zsidó-keresztény. Annak oka, hogy miért jelenik meg mégis ekkora fenyegetésként - most a Konteo Blog lapjaira tartozó, egy bizonyos közel-keleti államhoz kapcsolódó elméleteket inkább hagyjuk - az, hogy egy ideológiailag megrokkant, dinamikáját rég elvesztő civilizáció a legnagyobb kihívásként fog tekinteni egy dinamikusan fejlődő, ideológiájához töretlenül ragaszkodó civilizációra. (Különösen, hogy ez a civilizáció az egyetlen, ami képes volt történelme során létében fenyegetni őt.) De ez nem az utóbbi hibája, hanem az előbbié, Európáé. Egy krónikusan immunhiányos emberre veszélyes a nátha is meg a tífusz is. Ha valahogy meggyengítené, vagy akár teljesen el is tüntetné a nagyobb veszélyt, a tífuszt a világról, azzal nem oldaná meg a problémát, legfeljebb a saját halálát késleltetné. Ezt tessék észben tartani, mielőtt tele tetszenek kommentelni az internetet a szörnyű iszlám veszéllyel, ami nélkül ez a véráztatta kontinens egyetlen hatalmas, békés plüssmackókkal teli Disneyland lenne."

katpol.blog.hu/2015/01/09/vigyazo_szemetek_parisra_vessetek
@jaegtoer: ha már a tegnapin átrágtad magad, ezt szőr hozta, ennek ellenére nagyon jó

kki.gov.hu/kulugyi-szemle-2012-1 (az első cikk, tüske írása)
@parti_giano: te ha egy pontot nyomsz, má ako emeled.
@jaegtoer:

valóban szinte semmit nem tudok róluk, de gyönyörködök egyszerűségükben, művészetükben és élni tudásukban - és pont ezért nem értem (értettem) meg alapvető dolgot (pl a nő szerepének korlátozása, gyereklány férjhez adása, stb) velük kapcsolatban...
@jaegtoer: mint gyékényen osztozók, értem én ezt, bár advocatus diaboliként jelzem, hogy a logikába bezavar a judaizmus és hinduizmus is:-)... még mindig a saját kultúrkörünk foglyai vagyunk... el kellene fogadni, hogy a görög-római gyökerek nélkül nem lehet felvilágosodás... mint ahogy nincs is igény rá...
@taga20:

Higgadj már le. A taszító felszín nagyon bonyolult mélységet takar.
Jégnek a párhuzamban igaza volt, de az is csak egy szelete a dolognak.
@jaegtoer:

na lekötözöm a kezem, mert nem tudom visszaadni, hogy azt gondolom amit te itt is leírtál, csak hozzákötöttem meggondolatlanul és félreérthetően a politikai szál szárnyalását, térnyerését a valláshoz...
@guma:

alkalmazkodsz, mert élni akarsz.
gyermekkoromban láttam, hogyan tömik a libákat.
mindig hagytak nekik egy kis időt, míg normálissá vált a lélegzetük.
itt nincs szünet.
@Orica Középföldi: szerintem meg nem. ami az ő példája az ötszáz éve volt, ez meg ma van. jég aszt mondta, hogy amit a kurva katolikusok ötszáz éve tettek, aszt ezek a tróger mohamedánok ma megtehetik. a faszt!
@taga20: nem baromkodom, kulcsod nincsen... minden itt kommentelő objektív jóléte őseink agresszivitásának és kegyetlenségének gyümölcse/hozadéka... pech, hogy most lobogtatnak valami számlát, hogy akkor fizessünk... vagy a legkisebb fájdalommal fizetünk, vagy felelevenítjük az atavizmus (tudom, de imádom!:-)) szellemében a haladó hagyományokat... így ződ?:-)...
@jenőke vasárnap is dr. jenőke: :))))))

hahahaha (legjobbkor jött!)

igazi szépségek!

nálam is van belőlük egy pár poszt, pl ez

offforever.blog.hu/2013/04/28/loire-volgyi_kastelyok
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

"_Mi a hozzáállásod a "vasárnap senki ne dolgozzon" mozgalomhoz?_"

A hozzáállásom a vasárnapi nyitva-zárva tartás kérdésében változott.

Eleinta azt gondoltam, hogy teljesen renden van ha olyan üzletek, amelyeknek vasárnapi üzemelése nem feltétlenül szükségszerű, legyenek zárva, hiszen én valahogy túléltem azt az időszakot is, amikor még nem volt szabad szombat és az üzletek zárva voltak vasárnap és nem állt be egyszer sem a nemzethalál.
Most azonban a kormányzat fondorlatos módon a nagyárúházak ellen akarja fordítani ezt az egyébként jó kezdeményezést, ezért hátrább léptem a frontvonalból, és az az álláspontom, hogy joga van a népnek még gyorsabban pörgetni a saját mókuskerekét.

Hallottam erről, hogy akkor a mentők a kórházak, és a tűzoltók se dolgozzanak, már nem tudom hol, de késhegyre menő vitát folytattam ebben az ügyben.

Időközben álláspontom megszelídült és az alábbiak szerint módosult.

Támogatom azt is, hogy senki ne dolgozzon vasárnap, és kapcsolják le a villanyt és a lélegeztetőgépet, és álljanak a vonatok, és szántsák fel szombaton az autópályát.

Elsősorban azonban azt támogatnám, hogy akik a vasárnapi nyitva tartás mellett kardoskodnak, sürgősen beosztanák őket vasárnapra dolgozni, hogy dolgozhassanak ők is, mert ha nekem úgy tartja a gyomorbántalmam, hogy vasárnap 14:30 perckor akarok stemplit a papíromra, akkor tegyék rá akkor, elvégre a vasárnap csak a hét egyik napja, vagy vasárnap 10:15 perckor igenis álljon készenlétbe a fodrász, a gépszerelő, az ügyvéd, a bíró, a mindenki és az atyaúristen is (a kurvaéletbe!), mert én vagyok a durva apám és ez nekem durvára jár. Ja! hogy én is be vagyok osztva? No azt már nem! Akkor hogy a picsába megyek vásárolni?!

Szóval hidegvérrel mindenkit köteleznék a vasárnapi munkavégzésre, aki a nyitva tartást szorgalmazza. Mindenkinek áll a zászló.

Jelenlegi kijegecesedett álláspontomat a fentiekben foglaltak tükrözik a legplasztikusabban.
@Sir Bates dö Hól: "pech, hogy most lobogtatnak valami számlát, hogy akkor fizessünk..."
ki lobogtat? 2+1 terrorista? haver, te kevered a guminőt az igazival:)
@Orica Középföldi:

ezt a Pablito Milanes darabjai között megtalálod és ott lehet van magyar is, de most ez amert bejött @taga és egyre irritálóbb, hogy szellőztesd ki a fejed ezzel:

DEJAME
(Poema)
Déjame que una vez más
te piense amante,
recite cada mágica letra
serena, impronunciable
que quedó guardada
en el crisol ardiente de la tarde,
déjame que una vez más
te piense y te ame,
déjame que una vez más te nombre,
y al calor de tus pieles
cerraré mis ojos al entrar la noche.
Déjame que me arrime y te desee,
déjame rozar tu boca en esta noche
y me enrede como parra virgen
entre placeres.
Déjame que te nombre,
que te bese
y con tu boca como broche
luego ya mis labios selle
y en mi retumben ya tus sones
y mi tacto se prolongue y navegue
como un rio de peces de colores,
que mis luces y mis sombras, mis quereres
sean el reflejo de tus soles.
Déjame ser tu pan y sal, mi muerte,
la tierra donde solo broten
tus horas, tus ausencias, tu presente,
déjame ser el jardín entre las flores,
en el tiempo en que viven y florecen,
el agua que enfermará de amores,
cuando tú de mi te alejes,
la vida que mida su latido y su horizonte.
Déjame ser la blanca piel de nieve
que al pisarla tú se descompone,
el bálsamo sagrado en tus dolores
la carne de mujer que así te quiere.
Déjame que llore
cuando alguna vez quizás me dejes,
quiero ser la estrella en la bóveda de soles
que te sigue más allá de toda muerte.

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: mi ez a hetedíziglen? azok a számlák max. apáink sara.
@taga20: bár nem vagyok az ügyvédje, de
szerintem nem azt mondta, hogy megtehetik, hanem, hogy azért teszik, mert ott tartanak mint a kat.vallás 600 éve.
ezt csak a jeges ember védelmében írtam.
egyébként veled vagyok!
@taga20:

"_ jég aszt mondta, hogy amit a kurva katolikusok ötszáz éve tettek, aszt ezek a tróger mohamedánok ma megtehetik. a faszt!_"

Nem ezt mondtam. Azt írtam, hogy az történik. Kurva nagy különbség. Akkora, hogy az már guminő.
@jaegtoer: te ostoba! ako csapjunk bele a nulláslisztbe! bezárni a benzinkutakat, a színházakat, a vendéglőket, a békávét, a múzeumokat, a strandokat, a mávot, a...!
mi ez a kádéenpés faszság?
@Gábris szomszéd: ja, a cikkíró csak egy tényt lép át nagyvonalúan: szíria és asszad is a "nyugat" terméke.... faszom ki van azokkal, akik az időszámítást mindig reggel kezdik...
@Gábris szomszéd:

a citromot hiába facsarod nem lesz belőle narancs és maracujá sem...
a szöveg baromság!!!!!!!!!!!!!!!
a Qoubillar személyesen mondta telefonba, hogy azért bolydúlt fel, mert hiába próbált beilleszkedni nem fogadták be (francia állampolgár, ott született) és fiatal létére tenni akart és gyilkos dühök halmozódtak fel benne...majd a rendőrök lelőtték négy tússzal együtt... eddig vata van a túszok mitől haltak is meg...lehet hogy meg lettek dzsihádolva bemenetelkor?

tehát a jelszavam igaz de a portugálokat befogadták és szeretik mai napig mert nem úgy mint a francia (amerikai stílusú) gyarmatosítók akik lassan nem mehetnek vissza oda lásd Lybijá amit a két idióta versenyben baszott szét anyagi okoból semmi vallás meg más bőrtanga

gyalázat és most elemzik, csak a valóság nem hangzik el, amikor Chris Cuomo (minő naív) élőben rákérdezett a Wolf Blitzer-től hogy mi is van a befogadással akkor a nagy hatalmas Blitzer katonai szakértőt hívott a szociális ügyhöz szakérteni

ezzel mindent elmondtam

a kurva annyukat

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: nagyon jó hasonlat, de számlái mindenkinek vannak amit lobogtathatna.
a világ azonban így nem tud működni!
@jaegtoer: játék a betűkkel. szerintem eszt akartad kifejezni. a többi süketelés!
@Sir Bates dö Hól: gondolom eszt jégnek is betolod?:)
@Rodeo36:

"_DEJAME
(Poema)

[...]_"

Copyright: Fernando H. Salas (ES G.V.) V., 2013, “EN ALAS DE LA FANTASIA”, Nº 313. W. A. Mozart - Sinfonia concertante in mi bemolle maggiore per violino, viola e orchestra, K 364 http://youtu.be/If5fjJaCh6s

Nem lett volna egyszerűbb, ha belinkeled a zenét?:)
@jaegtoer: a múltkor is elmondtam már:
a kormánynak semmi dolga ezen a szinten.
alakítsa a gazdasági környezetet.
ne a nyitva tartással babráljon!
ha itt egy élhető ország lenne, akkor az emberek, hidd el szívesebben töltenék a vasárnapjukat, olyan úri huncutságokkal, mint színház, olvasás, mozi, cirkusz, kirándulás, szörfözés, vitorlázás, búvárkodás, főzés, kocsmázás, parkban sakkozás, uszoda, csónakázás, teniszezés stb, stb...
tessék olyan országot teremteni, de legalább kísérletet tenni rá, ahol lesz pénzük és idejük az embereknek élni!
rögtön leszarják a vasárnapi tescozást!
@parti_giano: én máshogy látom... mint ahogy az olyan afroamerikai tanultak, akik esetleg felvetik, hogy mennyi kárpótlás járna nekik az usa gazdaságában végzett -és speciális helyzetükből adódóan (rabszolgaként)- nem honorált teljesítményük után:-)...
@taga20:

"_ te ostoba! ako csapjunk bele a nulláslisztbe!_"

Mi van veled ma? Csak nézed a betűket és nem látod, látod, de nem olvasod, olvasod, de nem állnak össze szavakká, vagy olvasod a szavakat de nem állnak össze mondatokká, vagy összeállnak mondatokká, de nem érted, vagy érted, csak kevés a suna és a sör?

Azzal zártam, hogy dolgozzon mindenki vasárnap, aki a vasárnapi nyitva tartást szorgalmazza. Ez pont az ellenkezője annak, amit sérelmezel.
@Rodeo36: én sokszor elgondolkodom azon, hogy mé nem az ilyen rodeokat lövik fejbe a terroristák? vagy legalább orbánt.
@jaegtoer:
.
Mit is mondjak?
Nem egyetértőleg csak annyit, hogy van ebben is valami, esetleg azt, hogy ez is egy nézőpont.
Csakhogy: Ha nekem nem tetszik, hogy az állam, mint "népe" felett álló hatalom beleegyezésem nélkül hittant oktat leszármazottaimnak, korlátozza a szólásszabadságot (a médiatörvény önkorlátozásra sarkal, mert sarkalatos törvény) azzal, hogy tudatja milyen remek azonosító és egyéb rendszerekkel rendelkezik, jóformán az ágyamba is belefekszik, álságosan csodálkozik az idegenek bevándorlásán, de pénzért árulja a honosítást, érvényesíti, hogy a kultúrában, történelem értelmezésben mi vagyunk hatalmon, akkor aki azért dolgozik vasárnap, hogy pénzhez jusson, de ezzel én is jól járok, mert akkor megyek vásárolni amikor akarok....stb.
A munkaszerződés két fél szabad akaratából létrejött megállapodása azoknak, akik találnak foglalkoztatót - tehát itt eleve adott a magánszemély gazdasági kiszolgáltatottsága, amelyet csak tovább nehezít a vasárnap ne dolgozz akció. - Olcsóbb lesz a munkaerő, kevesebb lesz a munkahely és így tovább.
Tudnám még folytatni vallási és egyéb, a Hatalom által tálalt indokok életszerűségének vitatásával, de talán ennyi elég.
Tudom, újat nem mondtam, viszont most először adtál lehetőséget, hogy ne értsek egyet álláspontoddal.
@jaegtoer:
.
Mit is mondjak?
Nem egyetértőleg csak annyit, hogy van ebben is valami, esetleg azt, hogy ez is egy nézőpont.
Csakhogy: Ha nekem nem tetszik, hogy az állam, mint "népe" felett álló hatalom beleegyezésem nélkül hittant oktat leszármazottaimnak, korlátozza a szólásszabadságot (a médiatörvény önkorlátozásra sarkal, mert sarkalatos törvény) azzal, hogy tudatja milyen remek azonosító és egyéb rendszerekkel rendelkezik, jóformán az ágyamba is belefekszik, álságosan csodálkozik az idegenek bevándorlásán, de pénzért árulja a honosítást, érvényesíti, hogy a kultúrában, történelem értelmezésben mi vagyunk hatalmon, akkor aki azért dolgozik vasárnap, hogy pénzhez jusson, de ezzel én is jól járok, mert akkor megyek vásárolni amikor akarok....stb.
A munkaszerződés két fél szabad akaratából létrejött megállapodása azoknak, akik találnak foglalkoztatót - tehát itt eleve adott a magánszemély gazdasági kiszolgáltatottsága, amelyet csak tovább nehezít a vasárnap ne dolgozz akció. - Olcsóbb lesz a munkaerő, kevesebb lesz a munkahely és így tovább.
Tudnám még folytatni vallási és egyéb, a Hatalom által tálalt indokok életszerűségének vitatásával, de talán ennyi elég.
Tudom, újat nem mondtam, viszont most először adtál lehetőséget, hogy ne értsek egyet álláspontoddal.
@jaegtoer: haver, te is tudod, én is tudom, hogy melyikőnk mit képvisel. ha nem ismerném miket raksz be ide egy hónapja ebben a témában, ako bevenném a dumád.
továbbra is játék a betűkkel!
@Sir Bates dö Hól: biztos valami muzeális korú gyékényen üldögélsz, amit oroszlánszagú richárd használt.
@Sir Bates dö Hól: Na ja de ezzel az erővel az alkaloida meg Szaddam is a nyugat terméke.
@punkfrog: te leírod a számládat behajthatatlanság miatt?... főként, hogy az általad gondolt adósod most is nálad vesz mindent féláron (bár az árengedményt nem gondolod helyénvalónak)?...
@punkfrog: nem akarok nyalni, me egy barom vagy, de ezzel 100-ig egyet értek:)))
@Gábris szomszéd: te pedig nagy mennyiségben elfogyasztott noha, egy lejárt szavatosságú óvszer, a jövő iránti nagyfokú hanyag nemtörödömség és egy rosszul megtámasztott fal szorzata... gedeon-masa...
Kibaszott kényelmetlen a roxforti rektorhoz csatlakoznom, de a hendikepség itt pofára megy, ez tény.
@Sir Bates dö Hól: a világban is megjelent a "körbetartozás"!
róka fogta csuka.
kié volt az első kifizetetlen számla?
és ő miért nem fizetett?
neki is tartoztak?
jogos a követelés?
nem tud, vagy nem akar fizetni?
@punkfrog:

Én már rég feldolgoztam ezt.
Amikor csak lehetséges én vasárnap s/nem járok vásárolni.

És én tőlem most már mindenki úgy tekinti rabszolgájának a másikat, ahogy akarja, de aki vasárnap engem akaratom ellenére munkára szeretne kényszeríteni, az megbánja, hogy a világra jött. Különben meg tiltja a vallásom, mert a napimádást kizárólag vasárnap lehet elvégezni.
Az más kérdés, hogyha vasárnap szeretnék dolgozni, akkor hagyjanak dolgozni.

Egyébként hiába a nagy háborgás, mert a magyar munkaadók ahol csak tehetik nemcsak a bérüket tekintve rövidítik meg a munkavállalókat, hanem az egészségük, szabadidejük tekintetében is, a pszicho terrorról meg ne is beszéljünk. Hosszú litánia ez.

A CBA-s faszfejnek, baldaufnak is miből telik a csodaautóra? amiből Hollandiában egy sincs, közben ott van a világ gyémántkereskedelmének a központja.

A legrohadtabb a magyar elit. Ezt csak vérrel vassal és tűzzel lehet jobb belátásra bírni. Mire észbe kaptunk, már vasárnap is dolgoztunk. Önként dalolva sírva...
A nyitva-zárvatartás gumicsont.
@jaegtoer:Azt,hogy mire megy ki a játék már
korábban kifejtetted!!!
Sajna ez a VALÓ!!!(
@parti_giano:

Köszönöm, láttam már, de eltettem reggelre, mert már délben felment az agyvizem, ami meg itt folyik 2 órája az meg már királydráma. és hol van még Húsvét?!

Úgyhogy azt hiszem a rénkumiszhoz nyúlok, ha már a Mester volt olyan szíves, hogy transzferált nekem Svalbárdról.
Itt abszolút kezelhető, hogy vasárnap majd' minden zárva. Meg a traffikrendszer is. Megszokás kérdése. (Ja, és mielőtt jön bárki is a lóvéval: nem éhezel, de nem vagy egy krőzus a minimálbérből... ami netto 8€/óra...)
Azért isten malmai ha lassan is, de csak őrölnek, vagy a nertársakat is érhetik kellemetlen meglepetések?
index.hu/belfold/2015/01/09/bortonbe_kuldene_csipak_petert_az_ugyeszseg/
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

Én megértem az ellenvéleményen levők álláspontját, mert a kormányzatnak nem célja ezzel az életminőség javítása, ellenkezőleg olyan versenyelőny-versenyhátrány vabank játékba kezdett, aminek a végét még csak nem is sejthetjük.
A kormány azért van, hogy beleavatkozzon az ország, ezen keresztül mindenki életébe.
A baj azzal van, hogy ezen beavatkozásokhoz nincs legitimációja, emellett úgy teszi, hogy se nem jogszerű, se nem erkölcsös, ráadásul bármit tesznek azt saját egyéni érdekeik biztosítására, érvényesítésére teszik.
Ezért nem is lehet kérdés a zárva-nyitva tartás, mert az ésszerűség már régen nem játszik ebben szerepet, S az hogy az életminőség hogyan alakul, ki nem szarja le....
... azért fura azzal összevetni, hogy az vasárnap kijön a tűzoltó, a mentő azzal ekvivalens az, hogy vasárnap is lehessen 500 gramm kenyeret venni, és 2 gramm fahéjat és 2 doboz Danone-t. Belátom, ez kurvára fontos. A vaníliarúdról nem beszélve. Meg vagyok győzve.

Intermezzo:
...gyógyszertári ügyelet... éjjel...
-bébi tápért jöttem.
Persze a szilveszteri pezsgőt a gané időben megvette, csak a gyerekének a zabálni valójáról feledkezett meg.
Na ennyit a vasárnapiról is.
@jaegtoer: annyit segítek, hogy Roberto Carlos (brazil) Pablito Milanes (Cuba) Silvio Rodriguéz (Cuba)
a kezdősorral rákeresel vagy csak a címszóval és megtalálod egyébként én KV 364 hallgatása közben (Anne Sophy Mutter és és olaszok) taléáltam rá nekem régi ismerős versre

némely szépségekért érdemes megdolgozni

brühüyyy
@Gábris szomszéd:

a szívdobbanás ritmusa soxor megjelenik a klasszikus zenében de egy Beethoven VII. symphony 3. tétele (amilyen gyorsan a zenészek bírják a latin bejegyzés meg németül, azaz nem a szokásos scherzo) egy kb 140-es metronom meghatározással bárki belehalhatna...
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

vannak még ilyen "tudományos" izéid? ez is a brittudósokfeltaláltákahidegvizet kategória
@jaegtoer:
.
A hetvenes években kezdő mérnökként három műszakban dolgozva én bizony nagyon jól éreztem magam, és ahhoz hogy dolgozhassam az egészségügyi vizsgálatokon túl még külön vizsgát kellet tennem valami villamosmű-kezelői jogosultság megszerzése érdekében.
Semmi elváltozást nem éreztem, jó munkahelyem volt.
Tekintettel arra, hogy az áram nem naptárfüggő, és a személyekben sem válogat, úgy döntött, hogy leolvasztja a kezemben lévő csavarhúzó felét. Így az erőmű és én elváltunk. Vagyonmegosztásra nem került sor. Szép emlék a kéménytetejéről látható városkép, ahol időnként égőket kellett cserélni, hogy a repülőgép ne menjen neki.
Kicsit másként nézem így a vasárnapi munkát.
@Gábris szomszéd:
nyisd ki a partiturá-t Beethoven VII/3. "prestissimo" de háromszor alá is van húzva, a hegedűsnek nincs vele gongya de a fuvbola és klarinét meg a nagy rezek azok belefulladnak

brühüyyy

és az Apassionata dübörgése is szívritmus zavar vagy artistic expression??????????????

és a IX. 4. tétele amikor az énekeseknek D dúrban kell sikoltozni mert Beethoven tök süket volt mikor írta és nem tette le C dúrba mert annak rezgéseit nem érezte a pódiumon amit a tamburmajor botjával csapkodott adva a metronomot az előadóknak

képzeld el egy süket a saját művét vezényli (zokogni való)

brühüyyy
@jaegtoer:
.
''''a kormányzatnak nem célja ezzel az életminőség javítása, ellenkezőleg olyan versenyelőny-versenyhátrány''''

Így igaz! Ha nem lenne az abc inverze, a probléma fel sem merül. De ez a felmerülés - szerintem - felülírja a hatalom sanszát az igazság-verseny megnyerésében.
@taga20:
kérdezd meg jégtől, ő mondta, hogy engem nem mert tartósítani akar az utókornak...egyébként golyóálló vagyok... de ezt sírbatesz-nek ne mondd meg mert rögtön hóldő vagy hólnemdő lesz belőle...pláne ha franciául próbálkozol

brühüyyy

és mivel lövetnél?

aquila non capta moscas...azaz rád kár pazarolni

csak em ezüstgolyóval???? te kis Sámielllllllllllll

von der Freischütz (Carl Maria von Weber)
@Gábris szomszéd:
és le is lövik??

brühüyyy

lesz neki díszsírhelye
@Rodeo36: "és mivel lövetnél?" bolhával, bolhás!:)
@taga20:
Ugyan, szájpuskával, meg viagra tölténnyel dolgozik az öreg. Ott, messze, Jekatyerinburgban...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szegény bolhás, rubelbe kapja. eszt a szívást:)
legalább palagáz részvénybe:)))
Ezt a képet a poszton fenn remélem nem kell már sokáig nézni:((
Nem tehetek róla de ha meglátom bárhol ,undor fog el!
Oztotta ma az észt ezerrel a 'kisgyerek a 'rémtévén!
@Gábris szomszéd: szerencsétlen én nem az apád vagy anyád vagyok!...
@Sir Bates dö Hól: Szerintem kanyarodj vissza az év végi önmagadhoz.
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

Ebből még nem tudom, milyen másként nézed a vasárnapi munkát.

Én nem szeretek vasárnap dolgozni, nekem az a hetenként rendszeresen ismétlődő ki privát 'ünnepnapom', ebből kiindulva úgy gondolom, hogy az másoknak is 'jár'.
Biztosan rosszul gondolom, mert nagyon vehemens 'ellen megnyilvánulásokkal' találkoztam.

Azonban majd ha az elidegenedésről, és az életminőségről esik szó, azért majd alkalmasint visszacsatolok.
@gazoló: Pedig sokkal szimpatikusabb gyerkőcök is vannak. :)

youtu.be/mtv6O2OPPMw
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

Ha lenne elég idő, felület, és karakter, tudom hogy az álláspontom többnyire elfogadható lenne az ellenzőknek is, de most olyan erős az ellenszél, hogy felesleges erőlködnöm annak bizonyítására, hogy a probléma kettős. Az egyik a hatalom alantas akarata, a másik pedig ami a társadalom magánéleti szerveződésének szintje.
Mert ha az az életminőség netovábbja, hogy vasárnap is lehessen vásárolni, akkor kész, roló, redőny, sorompó.
@taga20:
még jó hogy ti ketten tuggyátok, mondanátok részleteket, hogyan is vagyok?

az iszapkergető meg a szikralovag

brühüyyy

az mi az hogy viagra?
@jaegtoer:
A vasárnap nem csak a vásárlásról szól.
Meddig terjed az egyén szabadsága, mikor és hogyan, mikor korlátozható a gazdaság profit-törekvése és végül: az állam módosíthatja-e a gazdasági versenyfeltételeket kizárólag egy célcsoport javára?
Ez esetben a vallási körítés (többet járnak templomba, és: család, pihenés meg ilyesmik) csak kenet (szépségflastrom, örömhír - de ez nem a tévé) a magyarázatokon az egyébként vitában indifferens honpolgárok fékentartására.
Ha még aktuális lesz, majd megvitatjuk, de
attól tartok, akkor már minek.
@jaegtoer:
.
Én nem szeretek vasárnap dolgozni, nekem az a hetenként rendszeresen ismétlődő ki privát 'ünnepnapom'

Bocs. Máris nincs vita. Ez olyan magánügy amit tiszteletben kell tartani.
Nincs szándékomban szokásaid, kedvteléseid ellenére meggyőzni, győzködni.
Ps: csak most olvastam, megkésve. Sajnos.
@jaegtoer: "Mert ha az az életminőség netovábbja, hogy vasárnap is lehessen vásárolni, akkor kész, roló, redőny, sorompó."
Ezzel teljesen egyetértek.
Engem az zavar, hogy a kormány bemászik az élet olyan területeire, amihez semmi köze!
Sokkal fontosabb intéznivalójuk lenne!
A vasárnapjainkat majd mi megoldjuk!
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

Jó reggelt, szép napot.

"_A vasárnap nem csak a vásárlásról szól.
Meddig terjed az egyén szabadsága, mikor és hogyan, mikor korlátozható a gazdaság profit-törekvése és végül: az állam módosíthatja-e a gazdasági versenyfeltételeket kizárólag egy célcsoport javára?_"

A fentiek köré csoportosítható ellenérveket fenntartás nélköl akceptálom, az eddig is hangoztatott véleményemet fenntartva.
Az eddigi véleményemet, amelyben egyszer sem jelent meg, és nem is gondoltam rá, hogy :
"_Ez esetben a vallási körítés (többet járnak templomba, és: család, pihenés meg ilyesmik) csak kenet (szépségflastrom, örömhír - de ez nem a tévé) a magyarázatokon az egyébként vitában indifferens honpolgárok féken tartására._", és magam is álszent és képmutatást tükröző, farizeus érvnek tartok. Nem mintha számítana, de azért megjegyzem, hogy 2010 előtt el-eljártam templomba egy egy csendes (pap nélküli) 'áhitatra', de 2011 óta csak egyszer, az is egy Bach koncert volt (egy hétfői napon:) Tehát nálam az egyházi véna e szempontból 'ki van kötve'.
@jenőke vasárnap is dr. jenőke:

Köszönöm szépen, jobb késve, mint soha:)
@punkfrog:

"__Engem az zavar, hogy a kormány bemászik az élet olyan területeire, amihez semmi köze!
Sokkal fontosabb intéznivalójuk lenne!
A vasárnapjainkat majd mi megoldjuk!__"

Ezzel én is egyet tudok érteni. Én sem szeretem, sőt ki nem állhatom, ha a Kormány bemászik a szabadidőmbe, a magánjogi szerződéseimbe vagy az ágyamba. Nem ezért tartjuk.
@jaegtoer:
A lényeg a szabadságjogaid korlátozása. Hogy jogod legyen - az eddigiekkel azonosan - vásárolni vasárnap, ha azt akarod. És nem az, hogy lehetővé tegyük-e a kereskedelmi dolgozók kizsákmányolását és munkára kényszerítését vasárnap.
Amikor tehát a szabadságjogok korlátozását - még csak egy ilyen marginális téren is - támogatod, akkor nem tudok veled egyet érteni.
Különösen egy ilyen témában, amely arról szól, hogy Baldauf még drágább kocsit is vehessen - vagy többet osszon vissza viktátoréknak.
Ez tényleg jó... bár lesz akit sokként ér, a többség nyerítve röhöghet...
m.magyarnarancs.hu/kulpol/ma-burkoltabb-formaban-folytatodik-93039
Reggelt, Mindegykinek!

Címlapos hír?
@kekex:

Minden mocsoktól eltekintve, ami erre az ügyre rakódott, mi van a kereskedelmi dolgozók (szabadság)jogaival?
@jaegtoer:
Én dolgozom vasár- és ünnepnapokon is, ha a beosztásom úgy jön ki.

Miért csak végletekben tudunk gondolkodni?
Ja, megvan! Mer a viktor asztat monta, hogy senki ne dolgozzon vasárnap. Mer ű ilyen hülye, hogy az ecceri választóinak eccerűen fogalmaz. Mások meg lecsapják a magaslabdát. Ha aszonta, hogy senki, akkor SENKI! Se a tűzótó, se a vasutas, se a zápoló, se a zorvos ... senkisene dógozzék!

Hülye ötlet, még hülyébb tálalása, magyarázata.
Közszolgálati off:

Benyeltem valami vírust, nem megy se a flash se a silverlight, gépről kb a weboldalak üres vázát látom. Chrome, Firefox, Explorer, tökmindegy.

Írtásra javaslatot plíz!
@kekex:

Ne hozd ki belőlem az állatot.

Akkor vulgárisan:

Szolganépnek újabb szolgák kellenek, hogy valakinek érezhesse magát.
@punkfrog: Pontosan.

A piac szabályozná a vasárnapi nyitvatartást.
Ha keveseknek lenne igénye/módja/lehetősége a vasárnapi vásárlásra nem tartanának nyitva az üzletek.

Na, meg a nyakatekert magyarázat: azé zárjanak be, hogy együtt lehessenek a családok. De a kisboltokban csak a tulaj és családtagjaik dolgozhatnak. WTF? Az nem család? Nekik nem jár a közös vasárnap?
De majd azokat is bezárattyák.
Törvényileg.
Ha már nem a piac szabályozza.
@jaegtoer: "ha a Kormány bemászik a szabadidőmbe, a magánjogi szerződéseimbe vagy az ágyamba." én megengedőbb lennék, ha a kormány a közelmúlt (2-3) év playmate-jeiből állna. de akkor is csak az általad említettek közül az utolsó jöhet szóba.
@kekex:

"_A lényeg a szabadságjogaid korlátozása. Hogy jogod legyen - az eddigiekkel azonosan - vásárolni vasárnap, ha azt akarod. És nem az, hogy lehetővé tegyük-e a kereskedelmi dolgozók kizsákmányolását és munkára kényszerítését vasárnap._"

Már tettem rá utalást de megismétlem, mert nem ment át az 'üzenet'.

Az nem merül fel, hogy a vasárnapi vásárlás azért lehetséges a vásárlók részéről mert ők maguk mentesítve vannak a munkavégzés kényszerétől.

Tehát élnek egy olyan joggal, amit mások számára nem tartanak jogosnak.

Most nem azokról az üzletágakról beszélünk amelyek eleve arra alakultak, hogy az emberek szabadidős tevékenységéhez rendelkezésre álljanak.
@parti_giano:

"_én megengedőbb lennék, ha a kormány a közelmúlt (2-3) év playmate-jeiből állna. de akkor is csak az általad említettek közül az utolsó jöhet szóba._"

Azt hittem válogatósabb vagy, és szigorúbban szelektálsz. Persze így a görényeknek is jutna dajka:)
@Marcellusca:

"_Hülye ötlet, még hülyébb tálalása, magyarázata._"

Ez cáfolhatatlan, meg nincs is kedvem hozzá. Mint írtam följebb egész más szempontok alapján randalírozok ebben a kérdésben.

Hozzátartozik, hogy a kereskedelemben dolgozók rettegnek a munkahelyeik elvesztésének a lehetőségétől, amivel a munkaadók fenyegetőznek.
Az nem tűnik fel senkinek, hogy még a karácsonyi tumultusban is csak a pénztárak 70%-a üzemelt, amúgy meg általában a fele.
Ha nem jön a fajlagos napi/heti/havi profit, mindenképpen kirúgják a munkavállalókat, akár lehet vasárnap vásárolni akár nem.

Ha pedig annyi zseton van, hogy még vasárnap is muszáj költenünk, akkor mi a probléma a jólteljesítéssel? A picsába már!
a vasárnapi nyitva tartásnál két megoldást látnék:

1. minden boltot be kell zárni, nincs kivétel;
2. minden bolt nyitva tarthat, de az alkalmazottaknak 200% túlóra pénzt kell fizetniük a munkáltatóknak. ez manapság 50%.

mondom ezt úgy, hogy dolgozom vasárnaponként.
@jaegtoer: igaz, annyi szűrőt még betennék, hogy vasárnapra nem vonatkozik, az maradjon a családé.
"korrupció elleni zéró tolerancia" témában (kommentekre most nincs időm, bocska).

www.jovonk.info/2015/01/08/deviza-es-orban-kormany

Van ebben minden. Deviza hitel, AIG amerikai viszont biztosító, kurmány szintű korrupció, ...

Ha a fele igaz, az is sok. :-(
Ez a vasárnapi polémia hű lenyomatot ad a moi társadalomról minden tekintetben. Elkeserítő. Mármint az egymás melletti elbeszélés. Mint a süketek.
@rdos: A lényeg lemaradt. A kitiltási botrány egy lehetséges magyarázata is benne van? :-)
@parti_giano:

"_1. minden boltot be kell zárni, nincs kivétel;
2. minden bolt nyitva tarthat, de az alkalmazottaknak 200% túlóra pénzt kell fizetniük a munkáltatóknak. ez manapság 50%.

mondom ezt úgy, hogy dolgozom vasárnaponként._"

1.)Igen, én is a diszkrimináció ellen foglalok állást.

2.) Úgy vélem azt akartad írni, hogy a munkaadók fizessenek 200% túlóra pénzt a munkavállalók részére.

Igen, ez a másik része a dolognak, könnyű úgy vigéckedni a vasárnapi nyitva tartással, ha közben éhbért fizetnek a munkavállalóknak. Ha 'normális' bért kellene fizetni, akkor meg azért vinnyognának.

Egy biztos. Akár nyitva van vasárnap, akár nem bármi is, nem eszek többet, se kevesebbet, és nem vásárolok több terméket, se kevesebbet, azért mert vasárnap nyitva vagy zárva van az üzlet.
@Sir Bates dö Hól:

Sajnálom, ennél megengedőbbé már nem tudom tenni a tolerancia küszöböm sem jogi, sem erkölcsi, sem életminőségi szempontból.
@parti_giano:

:D mindig is csíptem a családcentrikus szemléletet.
...még ha külső segítség is kell hozzá olykor:D
@jaegtoer:
A pénztárak zöme mindig, mindenhol üresen kong. Mármint, hogy nincs benne pénztáros.
Vásárolni akarsz, kötsög? Ájjá sorba! :(

Minden munkahelyen kiszolgáltatottak a munkavállalók, csak a kereskedelem jobban szem előtt van.

Ja, és a zemberek nem feltétlen azé vásárolnak vasárnap, mer annyi pézük van, hogy 6 nap alatt nem tudnák elkölteni.

Szvsz, a mi polemizálásunk is csak egy gumicsont. :)
Itt mindannyian (tán gábrist kivéve :D) tisztában vagyunk azzal, hogy miért is hozták ezt a törvényt.
@jaegtoer: te vagy talán a legliberálisabb és -toleránsabb a megszólalók közt most... a komplexitást nem is említve... ami igen csak meglepő egy konzervtől:-)...
@jaegtoer: a jó meglátásokat elfogadom, ezt is, bár a külső forrás lehetne inkább egy sörcsap.
@Marcellusca:

"_Ja, és a zemberek nem feltétlen azé vásárolnak vasárnap, mer annyi pézük van, hogy 6 nap alatt nem tudnák elkölteni._"

Tisztában vagyok vele, de nekem is vannak görényeim, csak nem külön tartom őket, mint a partizán egészbarátom, hanem itt vannak a fejemben.
@Sir Bates dö Hól: "ami igen csak meglepő egy konzervtől:-)... " talán a szavatossági ideje körül kéne kutakodni. vagy végtelen vagy lejárt.
@parti_giano:

A sörcsap hamarabb szóba jöhet szerintem is:) a többi telo.
@parti_giano: tök jó, csaknem k9mplex... az interpretációs deficit miatt meg főleg csak olaj a tűzre...
@Sir Bates dö Hól: látszik a kommentekből, be lehetne szúrni a mancs interjút.
@parti_giano:

...hogy te milyen illúzióromboló tudsz lenni?!:)
@parti_giano: tök jó, csaknem k9mplex... az interpretációs deficit miatt meg főleg csak olaj a tűzre...
@parti_giano: tedd azt:-)... nekem elég, ha itt elolvassa a lwgéeintettebb:-)))...
@parti_giano:

"_"Vitairat
Miért nem szabad tisztelni senki vallási érzékenységét?"_"

Fel vagyok háborodva. A piszok olyan jól megírta, hogy minden szegeletkövet figyelembe véve sem tudom megkövezni.
Lehet, hogy mégis tud ez az ipse?!

Bár... van azért benne egy-két axióma.
@jaegtoer: mert? ha kérdezed, az elsőre teszem a voksot, s védem a vitában. de olyan divatos mostanság az debil ördög ügyvédje szerep. így be kellett szúrnom, hiszen toleráns vagyok.
@Sir Bates dö Hól:

" nekem elég, ha itt elolvassa a lwgéeintettebb:-)))... "

Vajon érti-e? Aligha.
@parti_giano:

Mindenkitől meg vagyok hatódva. lassan már magamtól is:)
@parti_giano:

Milyen mancs interjúra célozgatsz?
@Sir Bates dö Hól:

és még nem is evett a töltött káposztájából!
@jaegtoer:

pusztán a kiegyenlítés kedviér: bekaphassa! ha emigrálni szándékozik nyerhet tölem egy zegzugot itten svalbárdon, a jegesmedvementes övezetbe.
@Sir Bates dö Hól:

Legérintettebb csak egy lehet, érintett több is:)
@parti_giano:

nohiszen! maga meg a tolarencija! páros lábbal ugrom át a küszöbit, hogy attól kódul.
@Sir Bates dö Hól:

Bocsánat, a "leg" megítélésében lehet különbség.
@jaegtoer: ez kurva kínos, de megint szőr hivatkozását kell ismételnem: @Sir Bates dö Hól:
@parti_giano:

kurvára nem érti, hogy fleto fan vagyok, mi? fagotton.
@parti_giano:

tudom, tennap ónos eső vót.
@hacsaturján:

Köszönöm szépen.
A bekaphatást is, meg a zugot is. De a hazai viszonyok után a jegesmedvék nem tűnnek olyan félelmetesnek. Vadászni lehet rájuk? Persze nem puskával, mint a tudjukkik, hanem síppal-dobbal-nádihegedűvel, valamint lepkehálóval és szamócával továbbá árvalányhajjal? Maga intézné a rénszekciót, én meg a medvékkel ellennék, időnként rénkumiszt vedelnénk.
Mit szól hozzá, Mester?
@hacsaturján: tényleg magas, mert a fan-ról mindig a fanszőrre (nem, nem fansir, de lehetne) asszociálok. lekottázná?
@parti_giano:

"_ ez kurva kínos, de megint szőr hivatkozását kell ismételnem: _"

Korántsem. Az a kínos, hogy mancs-ról írtál, én meg törtem a fejem, hogy a kutyák hogy jönnek képbe, mert tudtommal nincsenek ilyen ügyekben érintve, s nekem tájékoztatási kötelezettségem van a Falka összekötő tisztjével szemben, aki a kommunikációért is felel. Méghogy mancs, miközben narancs?! durva.
@parti_giano:

Hiánypótló.
Csak azt nem értem, (dehogynem!) ha egy autodidakta ennyi releváns infot tud egy óra alatt (jó, nem éppen 1 alatt) összehozni, akkor az a ménkű sok szakértő 'autentikus' nyilatkozó kinek, milyen szekerét tolja?
@hacsaturján: már látom, dúdolgatom is... átvert, ez a tulipános fanfan zenéje.
@jaegtoer:
"Mert ha az az életminőség netovábbja, hogy vasárnap is lehessen vásárolni, akkor kész, roló, redőny, sorompó. "

Nem egészen erről van szó. Sokaknak sajnos kényszer a vasárnapi vásárlás, mert a hét többi napján látástól mikulásig dolgoznak, és este hétkor-nyolckor, 10-12 órai munka+közlekedés után nem feltétlenül vásárolni szeretnének.
Én nem járok vasárnap vásárolni, mert nem vagyok rászorulva, meg egyébként is abban nőttem fel, hogy szombat déltől hétfő reggelig nem volt nyitva semmi. De az egy nagyon más világ volt, ne azt vegyük alapul.
@jaegtoer:
"Én nem szeretek vasárnap dolgozni, nekem az a hetenként rendszeresen ismétlődő ki privát 'ünnepnapom', ebből kiindulva úgy gondolom, hogy az másoknak is 'jár'. "

Ez azért erősen szakmafüggő, nem gondolod?
@Marcellusca:
"Nekik nem jár a közös vasárnap? "

Dehogynem, hát hiszen addig is együtt vannak, amíg dolgoznak. Nincs is szebb ennél, együttes erőfeszítés a család jólétéért.
Nincs itt semmi ellentmondás :)))
@hacsaturján: pedig milyen turbóval indulhatnék másnap reggel...
@parti_giano: ne edd magad emiatt... a terméazet rendje mindig helyreáll...
@jaegtoer:
"Már kiírtam magam...:) "

Oké, már olvastam mindent, viszont későn kezdtem olvasni a kommenteket és az olvasás sorrendjében reagáltam. :))
@parti_giano: jó... (nagyképűség lenne, ha azt ìrnám, sok újat nem mondott?)
süti beállítások módosítása