Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: divany.hu/eletem/nyugdij-kor/ Amikor az emberek nem mások, csak adatok irodista ripacsok kezében.... (2024.04.24. 09:58) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.25. 07:53 Fabius

A magyar sajtó nyomokban szabadságot tartalmazhat

Címkék: sajtószabadság origó vaszily miklós gazda albert

A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel:

"az lett a döntés, hogy találkozom én is egy sokkal komolyabb háttéremberrel. Jó hangulatú megbeszélés volt, magától értetődően, ismertük egymást a 90-es évek közepe óta. Tök fura, hogy a politika még nem jött rá, hogy az online ma már fontosabb, mint a Népszabadság, mondtam vidáman. Már rájött, válaszolta a háttérember mosolyogva. Mi van, ha azt mondom, ez így nem oké, kérdeztem. Semmi, felelte, minden ugyanúgy megy tovább. Néhány órával később megbeszéltük Vaszily Miklóssal, hogy akár ugyanúgy, akár máshogyan, de nélkülem megy tovább. Barátokként váltunk el."

Cuki, nem? A Pethő levélben meg ilyenek vannak:

"Tudomásom szerint a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának, Vaszily Miklósnak. Vaszily ezeket a kéréseket továbbította Sáling Gergőnek, aki azonban ezekre az utasításokra rendre nemet mondott a szerkesztőség függetlenségére, illetve az elfogulatlan és tárgyilagos tájékoztatás elvére hivatkozva. Tudomásom szerint az ebből adódó feszültségek közvetlenül szerepet játszottak Sáling kényszerű távozásában.”

Cuki, nem? Az emberben azonnal fölmerül két kérdés:

1: Vaszily Miklós mikor takarodik el végre a magyar sajtó környékéről?

2: Vajon mi azt a bánatos paripapéniszt vizsgálnak még a Telekomnál ezen az ügyön

De tényleg: a telekomos belső vizsgálat mit nem tárt még föl, mikor már nem az igazgatótanács, de a magyar közvélemény van tisztában a sztori szinte minden mocskos aspektusával? Mi az amit még vizsgálni, keresni kell? Felelős? Azt mondjuk nem hiszem, hogy találnak. Gerinc? Azt pláne nem fog ott találni senki a történtek után. Jöhet kifele a közlemény:

Van az a pénz, amiért harcos dájcse demokraták helyett bólogató nejlonkutyák lettünk a magyar-Wartburg hátsó ablakában, ahol a Várhegyi és Nobilis nevű döglegyek vidáman szarhatnak az arcunkra akár. Nicht ugribugri, langsam spacieren. 

kéz.jpg

Ennyi, felesleges ezt túldimenzionálni. Nekem az is elég lenne, ha innentől legalább az impresszumban figyelmeztetnék a gyanútlan olvasót: a közölt szövegek nyomokban még (sajtó)szabadságot tartalmazhatnak! Mit lehet tudni, jobb megelőzni az allergiás reakciókat. 

267 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr126632687

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szakértői kormányban teológiai végzettséggel 2014.08.25. 12:03:27

Teológiát, azaz hazudozástant végzett embereket mikor távolítják már el Magyarország "szakértői" kormányából? Mi szényenkezünk miatta Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre tagjai.

Trackback: Semjén Zsolt vs 911 2014.08.25. 12:03:10

"A jobb oldali fickóról már múlt időben beszélhetünk. A bal oldali mikor lesz a múlté?" forrás: Magyar Ateista Mémbázis

Trackback: Hittan megfojtja az iskolát 2014.08.25. 12:02:52

Az általános iskolákban kötelező jelleggel bevezetett hittan, vagy erkölcstan megöli, megfojtja az iskolákat. Kifelé a magyar iskolákból a politikai tantárgyakkal és a politikával is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örüljünk, hogy a színház is tartalmaz még nyomokban színészetet, de ez is egyre kevesebb lesz.

Fabius, szerinted mit érdemes még olvasni?
Persze Varánuszon kívül. :)
mit vizsgálnak, mit vizsgálnak? :DDDD
a kormány az tudja!
de, hogy ki és mennyiért vizsgál közpénzből az titok.

hvg.hu/itthon/20140808_Ezert_akadt_ki_a_kormany_nem_szerette_az
@guma:

Szóval, ha egy sajtóorgánum ellenzékként viselkedik a kormánnyal szemben, akkor azt hatalmi eszközökkel el kell hallgattatni. Értjük.
Fidesz demokrácia!! Illiberális demokrácia!!!
@látjátok feleim szümtükkel:

még megérjük, hogy az AB is ezt mondja, mert "itt az idő":

"Lenkovics valósággal ideológiai hátteret vázolt fel a kormányzati törekvések mögé. A 2008–2009 óta zajló nemzeti, uniós és globális válságkezelés új irányokat vett – hangsúlyozta, hozzátéve: ez nagyarányú és szokatlan változásokkal, az alapvető jogok újrafogalmazásával vagy korlátozásával, sőt esetenként azok megvonásával is együtt járhat."

hvg.hu/itthon/201434_szemelycsere_az_ab_elen_az_idok_szava
@sjz: Van pár könyv a világban, amit érdemes elolvasni.)
Az, hogy ÜBERSCHEISSE, volt már?
Csak azért, hogy biztosan értsék a német központban is, ha már vizsgálódnak.
Mert az ember szóból ért!
@sjz:
Fab szerint őt, szerintem meg a sokaknak a Gőgös Gúnárt, a vájtfüllel rendelkezőknek meg azt a szerencsétlen h.bendzsikét, keresztelkedjen akár Jákob rabbira is éppen...
@sjz: A kommenteket semmiképp, max a posztot. ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): és a Mosó Masa az már nem is kell???
tudtam én, hogy hanyatlik a nemzet erkölcsi színvonala.
Kedves Fabius!
Ahogy már a múltkor írtam: A TEK érkezéséig - a kíméletes bánásmód érdekében - részükre a kávét megfőzni, 3 napi hideg élelmet és 1 váltás fehérneműt összecsomagolni, áramtalanítani, vizet elzárni és vízórát leszerelni és az ingatlan felügyeletével (továbbá - ha van - kert gondozására és háziállat ellátására) a szomszédokat/barátokat megkérni!
Opció: Igény esetén tanúsítom, hogy a blogon kizárólag - az elért sikerek miatt - a Kormány és a Párt dicséretével foglalkoztunk és a megjelent bírálatok/elmarasztalások ismeretlen hackerek tevékenysége révén jelenhettek meg.
@sjz:

"Fabius, szerinted mit érdemes még olvasni? "

Hiszen erre a kerdesre reszben mar valaszolt is a posztban:

- Nicht ugribugri, langsam spacieren. -

:DDD
viccesek az ilyen saját magukat felidegesítő liberók, mint ez a fábiusz :D elég neki félóránként elhúzni a látómezeje előtt egy orbán-képet és egész nap rázhatja a ketrecet :D
Ez tetszik nekem: Nicht ugribugri, langsam spacieren.
Viszont - talán tudatosan - kimaradt: innen tovább, nincs itt semmi érdekes.
További kiegészítés: so lange wie möglich.
Helyesen: как можно дольше.
Nincs itt kérem sajtószabadság.A Kurucinfót is próbálják elhallgatattni.
Szar ügy nejlonkutyának lenni.Már a haveri kutyák is kihaltak.
.
XIV. Lajos azzal a kijelentésével, hogy „Az állam én vagyok" - megsértette az álla szuverenitását.
Tudomásom szerint tökmindegy tudomásom szerint.
@$$$=$$$:

De a legviccesebbek az igazhitű Fidesz-csicskák!

Ha Orbán kegyetlen módon kiirtaná az egész családjukat, ők akkor sem haragudnának meg rá, a dolgot megértően tudomásul vennék, és simán megbocsájtanának neki.

Ezek a hívők minden további nélkül megállták volna a helyüket a Rákosi, vagy a Kádár-rendszerben is.

Valami módon ezt a fajtát folyamatosan és mindig újratermeli a történelem.
A felvételen elhangzik dr. Csanálosi Ákos neve is, aki Dél-Magyarország feltehetőleg leghírhedtebb ügyvédje és a Békéscsabai Járásbíróság, továbbá a Gyula Törvényszék, valamint annak bírói és bírósági elnökei, ahol Csanálosi Ákos dolgozik, ennek megfelelően viszonyulnak hozzá. Vagyis mindenben igyekeznek kiszolgálni, mindenben megpróbálnak neki megfelelni. A bírók ilyenkor a törvényesség és az emberi jogok legelemibb látszatára is fittyet hánynak és olyan bűncselekmények dokumentált tömkelegét követik el, amikért más országokban a bírókat is börtönbüntetéssel sújtanák. Nem így Magyarországon, Európa legbukottabb bűnöző államában, ahol a közszolgák bűnözése nem csak megtűrt, de kötelező.

www.hirarena.com/bekapcsolva-maradt-a-kamera-sebok-istvan-partelnok-es-molnar-f--arpad-beszelgetesekor_495?fb_action_ids=719123844821953&fb_action_types=og.likes
kár a szóért, ismét a lényeg:

A művelet sikeresen teljesítve

Az orosz elnök hadművelete csaknem tökéletesre sikerült hazai pályán. Ma Oroszországban nem létezik számottevő ellenzéki média. Vlagyimir Putyin gyakorlatilag korlátlan uralmat szerzett az orosz sajtó felett.

Putyin állami vállalatok (pl. Gazprom) és a minisztériumi hivatalok (Roszkomnadzor) segítségével évek óta a magántulajdonú média lehető legszorosabb ellenőrzésére törekedett Oroszországban. Még fontosabb, hogy közvetve, a lojális oligarchákon keresztül is biztosította, hogy a televíziókon ne hallatszanak kritikus hangok.
Putyin visszaélt jogkörével, gazdasági erőfölényével. Hatalmi pozícióból történő befolyásolással változtatta meg az orosz média környezetét, korlátozza a sajtószabadságot.
Putyin bármelyik magán-médiacsatornát felvásárolhatta úgy, hogy közben bírta a Kreml támogatását is, amely egy adóhatósági, banki, bírósági vizsgálattal segítette elő a helyes döntést.
A Putyin közvetlen támogatói által az orosz média vezetésében felhalmozódott kulcsfontosságú pozíciók az oroszországi média teljes kontrolljához vezető utat jelentik – amely ráadásul formálisan még legális is.
A Riporterek Határok Nélkül (RSF) sajtszabadságot és az újságírók tevékenységét vizsgáló jogvédő szervezet ranglistáján a 179 vizsgált országból Oroszország a 148. helyet foglalja el.

index.hu/kulfold/2014/05/14/igy_foglalta_el_putyin_az_orosz_mediat/
Igaza van Fabiusnak,a hiteles tájékoztatás nem erős oldala az ebből élőknek.
Egy példa rá:
face2face.blog.hu/2014/08/20/karthauzi_hallgatas
A minap nevezte a Fidesz-közeli publicista, Bayer Zsolt fonálféregnek a 444 egyik újságíróját, Ripliberalisdemokracia Tumblr-felhasználónak egyből beindult az agya és továbbgondolta a hasonlatot.

i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--60hw6ruo--/d1lxdsplrzryi61zfm3d.png

cink.hu/izgalmas-dune-feldolgozas-a-lathataron-1626170332
@huzzadneki shakespeare: a másik kedvenc:

”A Twittert és a hasonló dolgokat gyökerestül fogjuk kitépni. Egyáltalán nem érdekel, hogy mit szól hozzá a nemzetközi közösség. Mindenki meglátja majd, hogy milyen erős a török köztársaság”

444.hu/2014/03/20/a-torok-miniszterelnok-betiltana-a-kozossegi-mediat/

-

Török nők tízezrei töltenek fel a Twitterre nevetős képeket.

"#direnkahkaha", vagyis "ellenállni a nevetésnek" - ezzel a mozgalommal indítottak el lavinát a török nők, válaszul Bülent Arinc miniszterelnök-helyettes azon kijelentésére, hogy "a nők ne nevessenek hangosan, ne mutogassák a bájaikat".
- See more at: www.digitalhungary.hu/kozossegi-media/Twitteren-lazadnak-a-torok-nok/1322/#sthash.itMUit9p.dpuf

www.digitalhungary.hu/kozossegi-media/Twitteren-lazadnak-a-torok-nok/1322/
De most komolyan! Ennyire balfasz egy újságíró hogy lehet? Szerintem annál nagyobb sztori nincsen mint valakit megkeresnek a fidesztől (mitől mástól?), hogy megmondják mit is kéne írni. Aztán az egészet felvenni, megírni, a felvételeket közkinccsé tenni! Erre nemet mond és kirúgják??? Pusztán önérzetből??? Hát nem ugyanez lett volna a végkifejlet ha előtte megírja??? Nem értem, komolyan nem értem (fejet csóvál)! Kissé kamugyanús ez az egész így utólag, sajnos...
és az idióták csak áramlanak tovább, ő az első sorban nyomul már egy jó ideje:

"Szálasi volt az utolsó törvényes miniszterelnök"

Az Izrael-ellenes bábuakasztás ismét az országos, sőt nemzetközi érdeklődés középpontjába állította Érpatak excentrikus polgármesterét. Orosz Mihály Zoltán az isteni erők harcát vívja a háttérhatalom ellen.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F08%2F25%2Forosz-mihaly-zoltan-erpatakriport%2F
@MZ/X hip hip hurrá:

"Fidesz demokrácia!! Illiberális demokrácia!!!"

Mama,...kezdodik...

Illiberális demokrácia ?
Illiberális Ildemokrácia...

( Ilyen szépen még egyetlen diktátor sem jelentette be egyeduralmi szándékát !)
"Török nők tízezrei töltenek fel a Twitterre nevetős képeket.

"#direnkahkaha", vagyis "ellenállni a nevetésnek" - ezzel a mozgalommal indítottak el lavinát a török nők, válaszul Bülent Arinc miniszterelnök-helyettes azon kijelentésére, hogy "a nők ne nevessenek hangosan, ne mutogassák a bájaikat"."

Ez a torok fasz Orvbán példaképe...

Nálunk meddig szabad nevetni ?
@$$$=$$$:
"viccesek az ilyen saját magukat felidegesítő liberók, mint ez a fábiusz :D elég neki félóránként elhúzni a látómezeje előtt egy orbán-képet és egész nap rázhatja a ketrecet :D "

Ma még csak a liberókat utitek,...holnap már a demokratákat is fogjátok..., aztán koszontésre lendul a kezetek nyitott tenyérrel ...
Hiszen nektek Illiberális Ildemokrácia kell !
@dr kíváncsivagyok:

A TEK-be is beépülné­nek a szélsőjobboldali nehézfiúk

A Jobbik rendpártiságról és cigánybűnözésről beszél, de nem zavarja, ha saját táborát erősítik nehézfiúk. Novák Elődöt is felpofozó betyárok, nyugdíjast csicskáztató bűnöző, na meg Skinhead Bandi is felbukkan a párt körül.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F08%2F25%2Fnehezfiuk_a_szelsojobboldalon%2F

-

Balog megvédi, amit a roma holokausztról mondott

Mármint azt, hogy Magyarországról nem történt deportálás. Szerinte valójában az áldozatok iránti tiszteletről szólt a mondandója.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F08%2F25%2Fbalog_megvedi_amit_a_roma_holokausztrol_mondott%2F
és az irány:

Média2.0
megrázó
18+

Sokkoló fotósorozat savtámadások túlélőiről

A savtámadás az egyik legszörnyűbb tett, amit ember ember ellen elkövethet, mivel borzalmas testi és egész életen át tartó lelki kínokkal jár. Ez az öt fiatal nő azonban nem hagyta, hogy az őket ért tragédia eluralkodjon az életükön. Bátorságuk mások számára is inspiráló lehet.

media20.blog.hu/2014/08/25/sokkolo_de_inspiralo_fotosorozat_savtamadasok_tuleloirol
@Penivaldes: hát nem

Hiába vártak az ingyenpénzre a fiatal vállalkozók

A választások előtt megígérte a kormány a támogatásokat, aztán csak nem lett belőle semmi.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F08%2F25%2Fhiaba_vartak_az_ingyenpenzre_a_fiatal_vallalkozok%2F
@dr. jenőke (jenőke):

"Nicht ugribugri, langsam spacieren."

fabius ezek szerint, moldova rajongó...

moldova: a pénz szaga.

a kamionos, így magyarázta el a dokinak németbe, hogy

"lapos tetűt kapott, valami menyecskétől...
@$$$=$$$:
Fabius emlegetett téged, erre te egyből ide "spaczieren". Remélem legalább megfizetnek, hogy blamálod magad.
Próbáld megcáfolni, bebizonyítani, hogy Fab hülyeséget ír, tényekkel leoltani... nem megy?
Akkor minek büfizel ide nyuszifül?
@dr. jenőke (jenőke): a tegnapira. nincs tüllrucim, de nem adtam fel, két megoldás kínálkozik, mert mindent a producióért:

1. kölcsönzök, megérdeklődtem a szomszédban, kisegítenek, méretek kellenek;
2. nem kell tüllruha, mert egy komoly férfiember hülyén néz ki benne, miközben táncikál. jó lesz simán szmokingban.

választhatsz. d:
@dr kíváncsivagyok:
Az illendőségből pedig sok nekik a lendőség.
Egyébként fogalmuk sincs a fogalmak jelentéséről.
Örülnek, mint akasztás előtt a drogos a kenderkötélnek.
@parti_giano:
Tudtam, hogy nem adod fel. Legalábbis portósan nem.
Drukkolok neked.
Ámde: nem kedvelem a szmokingot. A szabad dohányzás híve vagyok, beszűkült látókörű orvosomtól eltérően.
Én eljutottam mára odáig, hogy kizárólag a "porn"-al kezdődő portáloknak hiszek.
@sjz: "Fabius, szerinted mit érdemes még olvasni? "

Bárkit, akinek a könyve keményborítású, és minimum 100 éve halott.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ööö a 100 évvel vitatkoznék, Asimov okán, engedelmeddel ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
pornoapati.hu fűggőség durva... orvos látott már?
@Penivaldes: "Van pár könyv a világban, amit érdemes elolvasni.) "

:)

Jópofa vagy, de annak ellenére, hogy olvastam már ezt-azt, jöhetnek a tippek. :)
Félmilliárd forintot adott Balog Zoltán minisztériuma tavaly a felcsúti akadémiának
felcsut-ck-76

A felcsúti akadémia sokkal jobban teljesít, mérlegfőösszegük egy év alatt megduplázódott, 13,1 milliárd forintra ugrott.

444.hu/2014/08/25/felmilliard-forintot-adott-balog-zoltan-miniszteriuma-tavaly-a-felcsuti-akademianak/
@dr. jenőke (jenőke): "Tudtam, hogy nem adod fel." az lgt-n nőttem fel, így már csak dúdolgatva az ominózus nótát, hát nem. de a több minden mellett, abban is egyezünk, hogy free smoking, free willy, free art. utóbbi kettőről azért kérdezd meg orvosod vagy gyógyszerészed.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Bárkit, akinek a könyve keményborítású, és minimum 100 éve halott. "

Hehe, ez is jó, de azért ezek között akadhat még olyan, ami kortársnak tűnik. :)
@sjz: ok
várj
nem káptalan a fejem.
Eco: A szépség története (vannak benne képek is)
Ardagh-Jones: A francia világ atlasza
Az aranyszamár
Az ezeregyéjszaka meséi
Dorian Grey arcképe
Sherklock Holmes kalandjai
A kém aki bejött a hidegről
Macskabölcső
Félelem és reszketés Las Vegasban
meg még sok minden
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Róla még bármi kiderülhet... :)

@Penivaldes:

Még mindig több marad, mint ahányan kiesnek. :)
és a rombolás folytatódik:

Államosítás és inasnevelés

nol.hu/belfold/allamositas-es-inasneveles-1454693

-

Kormány: Nem miattunk van egyre több fekete cigi

A trafikmutyinak szerintük semmi köze hozzá.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F08%2F25%2Fkormany_nem_miattunk_no_a_feketecigi%2F
@DR. INKVIZITOR: "...a megjelent bírálatok/elmarasztalások..."

Kizárólag az elmúltnyócévre vonatkoznak.:D
azért érdemes lenne megnézni, mekkora értékű a miniszterelnökség papírzsepire kiírt közbeszerzése. mert ilyen cikkeket/posztokat olvasva, lázár nagyon szomorú lehet.
@Penivaldes:
.
Nahát! Ha képeskönyvet akarsz, vagy ajánlgatsz, hogyan lehet, hogy nem az Alaptörvény jut eszedbe?
Sokan már a megszületendő gyermek helyett is azt rakják a bölcsőbe, később megnézik a fizetésüket és beérik a képeskönyvvel. Lehet ringatni, mosolyogni rá és naponta fejlődik....
A jó, a rossz és az állampárt

Pénteken három érdekes cikk jelent meg a magyar médiában: a 444 hozta le, hogy az Origo főszerkesztő-helyettese, Pethő András belső vizsgálatot kért a Telecomtól, az Origo korábbi főszerkesztője, Sáling Gergő kirúgása miatt. Ehhez a levélhez kapcsolódik Gazda Albert, az Origo másik volt főszerkesztőjének írása a Cinken, amiben igazolja a vádakat, brutális politikai nyomás lehetett az Origo szerkesztőségén. Közben pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium adott ki közleményt, amelyben gyarmatosító törekvésekkel vádolja az RTL Csoportot.

magyarinfo.blog.hu/2014/08/24/a_jo_a_rossz_es_az_allampart
@parti_giano:
Ha a korodra tippelek, Te is versenyben lehetsz a hatnapos kenyérrel?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: huh. ez egy nagyon súlyos elvonási tünet: delírium vadasiens.
@Penivaldes:

Rendben, van akkor ezeket mindketten olvastuk. :)

Kapásból próbálok én is párat, hátha nem bosszantjuk fel a többieket.

Daniel Quinn:Izmael
Hermann Hesse:Üveggyöngyjáték, Sziddhárta, Demien
Günter Grass: A bádogdob
Karel Capek: Harc a szalamandrákkal
Szathmári Sándor: Kazohinia
Szente Imre: Határ-Breviárium
Aldous Huxley: Szép új világ, Az érzékelés kapui
Herman Melville: Moby Dick

Á, én voltam a hülye, hogy kérdeztem, lehetetlen felsorolni, hogy stimmeljenek a dolgok.
Minden fontos kimarad.
Tessék, például a
Sörlexikon (persze ennél csak jobbat szabad írni)
www.libri.hu/konyv/nemzetkozi-es-magyar-sorlexikon-diszdoboz.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Több, mint 40%-os visszaesés, de ők ott se vótak. Felfoghatatlan.
@dr. jenőke (jenőke): szerintem a két picúr jpobban néz ki mint a képes alaptörvény, sőt nagyobb okosságot mondanak..:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A választások előtt megígérte a kormány a támogatásokat, aztán csak nem lett belőle semmi."

No és ebbe mi a hír? Azt már régóta tudjuk, hogy választás előtt toronyórát ígérnek a pártok lánccal, a választás után meg csak a lánc fénylik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a negatív növekedés is növekedés. Igazán megtanulhatná már mindenki! A teringettét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A trafikmutyinak szerintük semmi köze hozzá."

Persze, hogy nincs. :)

Amikor Boli az alkoholról való leszokásról írt, arra akartam ezt, de elmaradt, úgyhogy ide írom.

Az adóbevételek messze elmaradtak a várttól, amin nem is lehet csodálkozni, a fiúk megint eszetlenül romboltak egy régi működő rendszert, és agyatlanul alakítottak ki helyette valamit.
Ez persze nem attól van, hogy rengetegen leszoktak, mert leszoktak sokan, az ismeretségi körből legalább 8-10 komoly bagós volt, aki leállt, legalább spórolnak.
Hanem inkább amiatt, hogy drámaian csökkentették az elárusító helyek számát. Nem automatikus a felhalmozás, ha valamihez nehezebben jutsz hozzá, rengeteg kocabagóst is érint a dolog, ha nincs, nincs, nem fog vadászni rá, aki még nem teljesen függő.
Ezért üzletileg sem hozta az elvárt pénzt, sem adóbevételben, sem a klientúrának szánt jövedelemben.
Persze a szórás nagyon nagy, nem mindegy hol van a píípsó/trafik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Még a trafikmutyihoz, van sok olyan település, ahol nincs trafik, csak 1-2 csempészcsalád, bár az ő dolgukat is jócskán megnehezítették.
@sjz: és a Tiszán is felcsökkent az úszó azonosítatlan zsákok száma ;)
Ilyenkor jó hallani a manager dumát, hogy félig tele a pohár.
@sjz:

No de mégis hatékony a dohányzás elleni harcban. Végre valahol eredményes is a háború.:D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"és a Tiszán is felcsökkent az úszó azonosítatlan zsákok száma ;) "

Ez halálosan komoly: nemcsak a Gáza övezetben vannak titkos alagutak.
Sőt a kezelhetőre hízott vámtisztviselő sem csak azokban az országokban létezik, ahol a kenőpénzt baksisnak hívják. :)
@látjátok feleim szümtükkel: "No de mégis hatékony a dohányzás elleni harcban. Végre valahol eredményes is a háború.:D "

Ez tagadhatatlan. :)
@sjz: hol lehet csatlakozni a dohányzás elleni harchoz?
@sjz: nem csak ezért, de hallok is dolgokat a kevés dohányos ismerősömtől :D

Ha fekete zsák úszik a Tiszán, cigi lesz benne
A Petanic túl van a legnehezebb napon, eljutottunk Zsurkig, pedig majdnem felgyújtottuk a hajót.

index.hu/kultur/petanic/2014/08/21/pet-kupa_20/
ennyit a jogról, és mielőtt örömködni kezdenek a népek, azért jó ha a fejükbe vésik, ha ők kerülnek majd rossz oldalra, nekik is ugyan ennyi esélyük lesz a narancsrendszer ellen:

index.hu/gazdasag/2014/08/25/ujabb_penzugyi_szereplo_kapott_ki_devizaugyben/

-

és a duma, mert akkor nem a putyinista rendszer másolná a töpszli NERfőnök:

Orbán: Oroszország nekünk gazdasági kérdés
Fotó: Botos Tamás

A miniszterelnök felkészítette a diplomatákat, akiknek szembe kell szállni a világban azokkal, akik leginkább a New York Times-ból és a Washington Postból értesülnek arról, mi megy Magyarországon. Szerinte nincs miért magyarázkodnunk. Jön a menekültellenes politika.

444.hu/2014/08/25/orban-oroszorszag-nekunk-gazdasagi-kerdes/
@Penivaldes:
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Penivaldes 2014.08.25. 13:41:43
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te ne szólj hozzám "

Nem vagyok mindig itt, nem tudok mindent elolvasni.
Lemaradtam valamiről?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"nem csak ezért,"

Ó, jöhet az infó, nem vagyunk szem előtt :)
@Penivaldes:

Legjobb, ha rá sem gyújtunk.
A személyes példamutatás fontos.
Én akkor csatlakoztam, amikor apám anyám dohányzott, én meg gyerekfejjel néztem volna a donaldkacsát vagy akármit, de csak annyi látszott a füstfelhők mögül a szobában, hogy merre dereng kékesen a tv, még a márkája is "Kékes" volt.
@sjz: te emlékszel donaldkacsára? ez meghatott most.
@sjz:
Valami alácsúszhatott a csajnak, hogy nem bír magával...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A Petanic túl van a legnehezebb napon"

Azért vannak még irigylésre méltó projektek. :)

Mondjuk, ahol megboldogult ifjúkoromban dolgoztam egy darabig, ott a vashajókat is elsüllyesztették a részeg matrózok.
@Penivaldes: sőt Dagubert, Balu, Gumimacik is ismerős figurák, elsőre akkor anyáztam amikor brezsnyev ágyutalpazosása miatt legyilkolták a mesedélutánomat, utána meg amikor a pizsamás interjúalany átadta a stafétát az ágyaszélén nyálcsorgató Vezénylónak, és az ő távozta miatt ismét mesemegvonás volt osztályrészünk...
@Penivaldes:
"én figyellek titeket. "

Akkor jó, mert én is titeket. :)

A mások élete című film?
Ha már a könyveket elolvastuk. :)
@sjz:

Azért ez az okos bagázs erre még soha nem hivatkozott, nekem a libsibolsinak jutott eszembe.Hehe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem sem kell egy kurvának semmiért magyarázkodni. Sőt, az hiányzik még, hogy el is mesélje, hogy süllyedt idáig.
hmmmm

A magyar állammal perre menő nagybankok közül elsőként a K&H Bank lépett pástra.

Az Alkotmánybírósághoz való fordulást a bíróság elutasította - jelentette be a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának háromfős tanácsát vezető Maka Mária az elsőfokú tárgyaláson.

A belga KBC tulajdonában lévő K&H Bank Zrt. az első a magyarországi nagybankok közül, amely a törvényi vélelem megdöntése végett a magyar állam ellen polgári per indított.

Majd néhány értelmező kérdés után a bírónő berekesztette a tárgyalást, szeptember 9-én lesz az ítélethirdetés.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/k&h-per_szeptemberben_lesz_itelet.585681.html
@látjátok feleim szümtükkel:
"nekem a libsibolsinak jutott eszembe.Hehe. "

Tee, te libsibolsi :) hát tudhatnád, hogy nincs új a nap alatt.
Ezeknek meg aztán olyan isten nincs, hogy az "eszükbe" -az meg mi- jusson valami.
Koppintanak, de állandóan összekavarják a lapokat, a végén meg nem ismerik ki magukat, ez pedig már maga a tudjukkik összeesküvése.
Oda az ezeréves államiság.
koznaplo.blog.hu/2014/08/23/kover_laszlo_veszelyben_erzi_az_1000_eves_allamisagunkat

Valaki a múltkor megkérdezte a dizájnváltás kapcsán, hogy milyen liberális vagyok, hogy nem szeretem az újat.
(Mondjuk nem mondtam, hogy mi vagyok, de már annyit pofáztam, hogy simán ki lehet sakkozni a profilomat, de a skatulyák akkor sem működnek). Mindenki gondoljon, amit akar, DE

Konzervatív liberális. :)
A libsibolsiról jutott az eszembe. :)
@Penivaldes: "Vérző olaj "

Ott a pont!
@sjz:
Hidd el szesztezsvérem, simán libsibolsi vagy!
Csak!
Mert a vótt kisz titkár izé a megélhetésilibsi alálnok aszongya, akkor libsibolsi vagy, na...
Majd még te akarod eldönteni, hogy mi? Há`demán...
Ők rendes mszmp és kisz csicskák vóttak, csak tudják ki a bolsevik!
Ja, hogy te (én) nem akartál komancs léhűtő lenni, nos ezért most mé tégy neki szemrehányást, kuss, libsibolsi vagy, mert aszonta...
Oszt most danojjuk el, az "Ó`beszép az agyhalál..." c. örökbecsűt, persze a "Fehérvári huszárok..." és 6 feles után...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Hidd el szesztezsvérem, simán libsibolsi vagy!
Csak!"

Semmi gondom a besorolásokkal, attól még vagyok aki vagyok. :)
Van amiben szeretem az új dolgokat, van amiben nem, ennyi az egész.
Nekem már ez a jobb oldali, bal oldali dolog is feladja a leckét. Értem én hogy ott ülnek. Na és?
Ráadásul nálunk már oly mindegy, hogy ki hol ül. :)

Régi, de jó még ma is, Értem én a viccet, csak nem szeretem, meg, értem én, hogy villamos, de mi hajcsa?
Na itt tartunk már megint. :)

Akkor erre iszunk! Meg arra is!
@Penivaldes: "Eli Sunday"

ideje újra megnéznem a filmet, a vérző olajat.
Bár mostanában kicsit kerülöm az úgymond súlyos témákat, van mit cipelnem. :)

Penivaldes 2014.08.25. 14:21:29
@sjz: a profilod

???
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"Ők rendes mszmp és kisz csicskák vóttak, csak tudják ki a bolsevik!"

James és Stokes
- Csaló szagot érzek.
- Maga már csak tudja.
@sjz: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Nemrég a dohányosok leszoktatása volt soron, most meg rögtön az alkoholisták következnek...
Csak mértékkel és tartózkodva!
@Penivaldes:

Hú lehet most esett le, ugye nem gondolod komolyan, amit én gondolok, hogy gondolsz?
@DR. INKVIZITOR:

Nem is értem, hogy hol vannak már a nemzeti italboltok. :(
@Penivaldes:

Eli Sunday a profilom, amit összeraktál? :)
@sjz: kedvenc filmbéli karakterem? Ó nem:)
Ok, akkor viszont marad a három kérdőjel a profillal kapcsolatban :)
Az origo-t azóta nem olvasom...
Szerintem vityáék frankhonban is megnéztek valamit, vagy énekeltek egy kicsit.

index.hu/kulfold/2014/08/25/lemondott_a_francia_kormany/
@sjz:
.
Tisza István - Orbán példaképe - bevallottan konzervatív liberális volt.
Tőkéczki hosszasan elemezte, hogy honnan volt ehhez bátorsága és miért.
Végül meggyilkolták.
@sjz:
Ééés ... mellikben dugnak? :D
@Penivaldes:
Filmen láttam.
Csak azért néztem végig, hátha történik is valami. :)
Na, jó, annyira nem rossz film. :D
Na, bazzzz, mire ideérek eltűnik mindenki. :(

Vagy pont ezért? :)))
@Marcellusca: "Ééés ... mellikben dugnak? :D "

A bálnák titkos életében. :)
@dr. jenőke (jenőke):
"Tisza István - Orbán példaképe - bevallottan konzervatív liberális volt.
Tőkéczki hosszasan elemezte, hogy honnan volt ehhez bátorsága és miért.
Végül meggyilkolták."

Jó, hogy mondod.
Elég szar kilátások.

Majakovszkij elvtárs viszont köztudottan öngyilkos lett.
Utolsó szavai ezek voltak:
Elvtársak! Ne lőjetek!

:)
Lehet, hogy ez az Ice Bucket nem úgy sikerült (finom voltam), de már unom, hogy minden egyes embert elkezdi fikázni a saját oldala. Röhögjünk, csukjuk be a boltot, hiszen, aki nem csinál meg egy performanszot tökéletesen, alkalmatlan bármire.
A jobboldal összezár Bayerestől, Stumpfostól, és erősítenek.
A baloldal sohasem lesz esélyes, hogy kormányra kerüljön, mert már az odavezető úton megöljük egymást.
@V-PORT: zárjál össze velük, ha annyira szeretnél.
@Penivaldes: Nem csak valahogy a baloldalon mindig fanyalognak. Vagy csak én érzem így?
@V-PORT: hát nem túl finom diótortát sütöttek..
@Penivaldes: Most komolyan kérdezem. Ezt csak én érzem így?
@V-PORT: nem tudom, én nem mutatok iránta túl nagy érdeklődést.
@Penivaldes: Csak van róla valami véleményed. Te Pesten szavazol?
@V-PORT: Nem szavazok pesten. Fab egy régebbi posztjára utalva, ott szavazok ahol nem élek.
@Penivaldes: És vannak izgalmas jelöltek?
Nálunk én a polgármesterit döntetlenre fogom kihozni.
Van megyei lista?
@Penivaldes: Mondom én a megyei listán az E-Pm-re, ha van. A polgármesterin mindenkire, mert ha nem akkor még valakit behúznának. A képviselőnek, meg még nem tudom.
@V-PORT:

Az összes polgármesterre lehet szavazni? Ezt most hogy? Nemcsak a kedvencre?
@tristen2005: :) Nálunk olyan erős a mezőny (satire), hogy nem tudok dönteni. Így, hogy ne üresen kelljen bedobni, és ezzel csalásra adnék lehetőséget, mindenkit bejelölök.
@V-PORT:

És úgy is érvényes? Akkor döntetlen lesz, mert ha mindenki, mindenkit behúz, akkor remi!
@tristen2005: Nem, akkor érvénytelen. Bár nem olvastam az új törvényeket. A Fidesznél semmit sem lehet tudni.
Kérdés: Te hagynád ezt a félresikerült vizes dolgot, vagy csinálnál valami gaget?
szerintem a mai jótündér poszt elgondolkoztató a vincenten.
@V-PORT:

Igaz, ha nem jelölöd be mindet, a számláló azt húz, amit akar! 19-re , alsót! Hogy jő legyen!
blog.atlatszo.hu/2014/08/megkaptuk-hattertanulmany/
"Tavaly év végén és a választások előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium és személyes Varga Mihály is többször leszögezte, hogy az adórendszer “kész van”, ebben változások már nem lesznek, pont azért , hogy tervezhető legyen a vállalatok számára. Ebbe a “kiforrott” adórendszerbe csaptak bele a reklámadóval, amit – még egyszer kihangsúlyoznék – júniusban beterjesztettek, júniusban megszavaztak, júliusban megváltoztattak, augusztusban pedig már be is kellett vallani és fizetni.

Akkor ugye ennyit a megtervezett pénzügyi évről… és nem értik, hogy miért nem fektetnek be a vállalatok Magyarországon."
@parti_giano: szerintem meg rémes.
Jótündér már egy ideje nem él Magyarországon, és elfelejtette mi van itt.
Attól meg külön agyfaszt kapok, hogy Orbánt mint tehetséges politikust említi, nem először.
hvg.hu/itthon/20140825_hatmillios_kavegep_berles_pecs_varoshaza
"Nettó 6 millió 300 ezer forintért bérelne kávégépeket a pécsi önkormányzat két évre, 11 régit le akarnak selejtezni ugyanis – hangzott el hétfőn az RTL Híradóban. Az indoklás szerint a régiek gyakran elromlanak, ezért bérelnének közpénzből újakat, havonta és darabonként 24 ezer forintért. Az önkormányzatnál az RTL Híradó megkeresése után azt közölték: újratárgyalják az ügyet, hogy a leggazdaságosabb döntés szülessen."
@aritus: Tehetséges. Remek manipulátor. Mintha a Márió és a varázslóban szerepelnénk. Igazi Cipolla.
@aritus: és akkor, mit tud? mitől nyer választásokat? nagyon jól írja a kommentek között, hogy tök mindegy politikus vagy maffiózó. a többség támogatja.
www.kreativ.hu/reklam/cikk/nem_fogja_elhinni__milyen_tanulmanyra_hivatkozik_a_miniszterium
"- A reklámadó jelentősen megnöveli a reklámmal kapcsolatos költségeket, amely vagy a reklámra költött összegek csökkenésében, vagy pedig a fogyasztói árak növekedésében csapódik le.

- A reklámadó lényegében kettős adóztatás, hiszen nemcsak a (pénzügyi) eredményt, hanem a pénzügyi eredményhez vezető tevékenységet is adóztatja.

- A reklámadó a kicsiket sújtja a legjobban, és ez jelentősen csökkenti a versenyt, mivel a versenyben való részvétel beugróköltségei megnövekednek, amelyeket kisebb, vagy még nem létező vállalatok nem tudnak kitermelni."
@guma:
"ez nagyarányú és szokatlan változásokkal, az alapvető jogok újrafogalmazásával vagy korlátozásával, sőt esetenként azok megvonásával is együtt járhat."????
És ez mitől lenne "új" Hitler és Sztálin nem ugyanezt csinálta?
@parti_giano: Figyelj a többség Hitlert is, Mussolinit is, Putyint is támogatta, Sztálinnak is nagy kultusza van Oroszországban.
Mégsem nevezném tehetséges politikusoknak őket, mivel pusztulást és tragédiát, mérhetetlen szenvedést okoztak országuknak.
Ahogy @V-PORT írta:
Egy manipulátor, de nem politikus, pláne nem tehetséges.
@aritus: jav: putyin jelenidó, a nagy többség támogatja
@aritus: A manipuláshoz is tehetség kell.
@parti_giano:

" mit tud? mitől nyer választásokat?"

Nagyon tehetséges hatalom-technikus, akinél a cél szentesíti az eszközt (mint látjuk bármifélét). Nem jó politikus, és végképp nem államférfi.
Nekem ennyi.
@V-PORT:
"nem úgy sikerült"???
Mert a béna leányzó leöntötte a 3 éves gyermeket (is) és az bőgött? Falus magatartásával szemben valami kifogás?
Stramm manusz! Majd annyi idősen lehet pocakokat összemérni.
@aritus: orbán populista, nincs semmi izmusa, kihasználta a jobboldali üresedést, használja hívószavait. ha baloldalon lett volna rés, most thürmer lenne.
az, hogy lovalunk szavakon, politikus vagy maffiózó, sehova sem vezet.
nem jók a történelmi példáid. ha már ehhez ragaszkodsz, akkor augustus és a principátus.
@DR. INKVIZITOR:
"Csak mértékkel és tartózkodva"

Mérték a vödör, tartózkodás az asztal alatt, amint azt egyik tanárunk az érettségi banketten életre szóló tanácsként lelkünkre kötötte :)
@parti_giano:

"mitől nyer választásokat?"

egykulcsos adó, családi adófaszom, rezsicsöki kimaxolása + végtelenül szervilis társadalom.
@V-PORT: Nem, ezt a leghatározottabban vitatom. A manipuláláshoz gátlástalanság kell, semmi más. Tehetség máshoz kell, amihez ráadásul szorgalom, sok-sok gyakorlás, rengeteg munka is szükséges.
A romboláshoz (manipuláláshoz) nem tehetség kell, hanem cinizmus, és ahogy már írtam gátlástalanság.
@parti_giano: lásd vportnak írt válaszom @aritus:
@parti_giano:
Nézd, például Németországból nézve mindig is nehéz volt minket a cigányoktól megkülönböztetni (a többségüknek ez nem is sikerült) Az, hogy egy nagydumás cigányvajda ennyire be tudja hülyíteni a népet, csakis egy "cigány"mentalitású népességgel szemben sikerülhetett. (v.ö. Kertész Ákos igazságával) Ez nem igazán javított a megítélésünkön.
@kekex: Nekem semmi bajom Falussal. Engem az zavar, hogy ugyan azt csinálják, mint Bajnaival. Bármit csinált fanyalogtak. És fanyalogtak. És fanyalogtak.
De, hogy odaálltak volna és elmondták volna, hogy hogyan másképp, nos azt nem. Mert a fanyalgás közben nem értek rá.
@aritus: nem igaz. a sikeres manipuláshoz is kell tehetség. ha rosszra használják, önérdekből, akkor lelketlenséggel társul. a tehetség számomra nem pozitív jelző, hanem valmiben kiemelkedő tulajdonság. lehet rossz és jó is.
@V-PORT:
Ja, ahogy Lengyel ex katedra kijelentette, hogy Gyurcsány és Bajnai rosszul kezelte a válságot. Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy szerinte mi lett volna a "jó" válságkezelés, amikor még mindig senki sem csinálta Gyurcsány után az 1% megszorítást 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel, és Bajnai után a főbb mutatók tartását a válság mélypontján.
Gyurcsány és Bajnai nem a válságot kezelte rosszul, hanem a magyar népet. Az nem igazán szereti, ha a pofájába dörgölik, hogy őt most megszorítják. Akkor arra még a hülye is rájön. Arra vevők, ha szépen lassan megfőzik őket, mint a békákat, de közben kapnak 1-1 jégkockát az üstbe (rezsicsökkentés, hurráoptimista agymosás)
És ezért nincs esélye Bokrosnak, aki a "reformok kritikus tömegét" ígéri a reform szóra sikítófrászt kapó zemberekkel.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Én úgy ismerem, hogy literes mértékkel és kocsmában tartózkodva.
A lényeg, a lényeg!
@kekex: 1, Nem kéne cigányoznod
2, Németországnak is volt olyan időszaka, amikor bedőlt egy gátlástalan manipulátornak,
3, csak ők tanultak belőle, többek között azért, mert voltak politikusaik (a szó eredeti értelmében) pl Adeanuer.
@parti_giano: Ha valaki 220 kiló az is kiemelkedő.
De ezen nem fogunk összeveszni, tarsd Orbánt tehetségesnek.
@aritus: nem akarok én véled veszekedni. azt rábízom párodra.
"Ha valaki 220 kiló az is kiemelkedő." na ja, de mekkora magasság társul a kilókhoz.
Nem értek egyet senkivel, -igaz- olykor magammal sem.
Teljes és korlátlan sajtószabadság van.
Arra használom az újságpapírt amire akarom, titeket sem gátol ebben semmi és senki. Az elektronikus sajtóból az olvassátok el amit akartok, azt hallgattok meg ami jól esik vagy amit akartok, horribile dictu! senki és semmi nem tiltja, hogy az ilyen funkciójú eszközeiteket kidobjátok, vagy a meglévők mellé újabbakat vegyetek, hogy egyidejűleg élvezhessétek valamennyi híradás lélek-, agy-, és mentalitásformáló jótékony hatását. Korlátlanul és negatív következmények nélkül méltathatjátok és dicsőíthetitek drága miniszterelnökünket, a mi megmentőnket, Orbán Viktor urat, akit addig éltet az Isten, ameddig csak akarjátok, sőt azon túl is, vagy innen. Ne legyetek telhetetlenek. 'Az egész világ nem a mi birtokunk,' ezért érthető, hogy nem akarjátok őt a világ urának, de legyetek mérsékletesek, szálljatok magatokba és ismerjétek el, senki, de senki nem tett annyit a javaitokért mint ő, saját maga.
Mit akartok még? Ne kérjétek tőle lehetetlent, ti magatok tegyétek meg, és adjátok kezébe a megvalósított csodát, nem elfeledkezve a párttagsági díjról sem. "Mert rendnek kell lenni!, rendnek kell lenni! Nem lehet ezt megérteni?!
@aritus:
Nem "cigányozom" amikor sajnálatos tényt szögezek le! És a tények makacs dolgok ám!
Orbán MINDEN lépése sajnálatos módon rasszjellemzőkkel írható le.
Pl nyilvánvaló tények lehazudozása: "Nem vak ez a lú, hanem vakmerő!" Fülkeforradalom - nem volt forradalom.
Nagypofájú handabanda alap nélkül: Magyarország jobban teljesít! (miben? mitől?)
A MÁS magántulajdonának "nem európasi szintű" kezelése: manyup, deviza előtörlesztés 2/3-os árfolyamon.
Annak leszögezése, hogy VANNAK rasszjellemzők, még nem teszi rasszistává az embert, csak realistává. Liberális szőnyegalásöprés pedig pofára esést okoz a kupacban. de nem szünteti meg.
A nigger szó és a cigány szó között ég und föld a különbség, hogy csak a cigánypecsenyére utaljak.
@kekex: Ezzel a kommenteddel csak megerősítetted, hogy cigányozol, mert Orbán erkölcstelenségét azonosítod a cigányokkal, azaz a "cigányságnak" tulajdonítasz ilyen jellemzőket.
@jaegtoer:
Nem az internethasználók vékonyka rétege a mérvadó. Azok közül is csak a töredéke foglalkozik az információk megszűrésével, a többi recepteket vagy pornót néz. Elég a tüntetésre kijáró max 100 ezer főre gondolnod, hogy belásd ennek igazát. És az emigrációra is főleg ez a réteg kapható.
A NAGY tömeg az ingyenesen fogható "köz"szolga csatornákat nézi, rádiót hallgat vagy az ingyenes helyi újságokat olvassa. Na hja: közmunkás bérből (talán) nem hallnak éhez, de újságra már nem "fussa"
Próbálj meg csak 1-2 hétig (pl nyaraláskor) ezen a kormányszemeten élni! Aztán nem fogsz csodálkozni a nép apátiáján.
Orbán és manipulátortársai erre a magyar tömegre éreztek rá, és arra hatnak. Azok manipulálásában bizonyultak tehetségesnek.
Nem, vagyok büszke rá, hogy velük kell egy országban élnem.
@aritus:
Nézd, lehet tagadni, hogy egy népnek VANNAK rasszjellemzői, mégis minden néppel kapcsolatban kialakulnak ilyen sztereotípiák. Lehet ezeket előítéletnek minősíteni, mindazonáltal azért maradhatnak fenn évszázadokig, mert van alapjuk.
Ha jobban esik a lelkednek, ne hívd rasszjellemzőnek, hanem sztereotípiának, amely nem vonatkozik VALAMENNYI egyedre, de nem vitásan, ha "hangoskodó, másokra tekintettel nem levő, a mások magántulajdonához évszázados gyakorlat alapján enyhén "más"ként viszonyuló, a nyilvánvaló tényeket is tagadó" szetereotypia
felmerül, akkor főleg cigányokra asszociálnak. És tartom: ORbán kormányzására
ezen sztereotípiák jellemzők.
És tovább mélyítették, hogy Németországból nézve a magyarok cigánynak látszanak.
És még egyszer: leírni vagy kiejteni a "cigány" szót nem cigányozás, szemben a niggerezéssel. Ezt csak a lila ködökben a valóság fölött lebegő liberálisok próbálják azonosítani.
Márpedig hallgatásból nem lesz megértés - csakis a kibeszélésből. Ha a probléma felvetését "cigányozásnak" minősítitek - az csak a Jobbik malmára hajtja a vizet, és akadályozza a probléma megoldását. És ez TÉNY! Méghozzá mérhető mértékben.
@guma: Hajmeresztő, hogy ilyet lehet nyilatkozni. Fel kéne világosítani ezt a jóembert, hogy az alapjogok nem megvonhatók, korlátozni is csak valamely másik alapjog érvényre juttatása érdekében lehet őket.
@kekex: igaza van aritusnak. azzal, hogy ex catedra általánosítgatsz, komolytalanná leszel.
@kekex:

:D
Azt hittem nem kell kipakolnom a szmájlit:-)
Pótolom.
:-)
@kekex: baromság. évszázadokig gondolták úgy, hogy lapos a föld. de ha kedveled az egyszerűséget... akkor mi különböztet meg orbánéktól?
@jaegtoer:
Leginkább a púpos gyerek tud örülni a korlátlan és szabad sajtónak!
@aritus:
orulunkvincent.blog.hu/2014/08/25/lehet-e_sikeres_egy_illiberalis_allam

"Azt gondolom, hogy Orbán illiberális álma valamiben jelentősen különbözik Loong és Hszi-Csin-ping valóságától. Orbán országa nem meritokrácia. Az ő országában a családi kapcsolat, a néha pszichiátriai színezetet is öltő lojalitás az előrejutás szükséges és sajnos elégséges feltétele.

Orbán államában nincsenek rizsfőző gépek a folyosókon, nincs rá szükség. Orbán nem Harvardot, MIT-t, Oxford-ot végzett elitet akar, hanem fricztamás szerű idiótákat. Ez egy provinciálisan tekintélyelvű rendszer, alacsony horizonttal és hozzáadott értékkel.

Orbán nem akarja a kínai, szingapúri utat választani. Orbán nacionalizmusából teljesen hiányzik a "gloire". Orbán Nemzeti Közszolgálati Egyetemén komplett hülyék vezethetnek tanszéket, dilis kóklerek adnak neki tanácsot, szavait nagyon buta (de legalább rettenetesen aljas) emberek interpretálják az állami/félállami sajtóban.

Orbán államában semmi sem grandiózus, ez nem egy illiberálisan erős, hanem egy szánalmasan erőszakos állam.

Orbánnak van elvi lehetősége arra, hogy egy sikeres, meritokratikus, autoriter államot építsen. Csak semmi sem mutat rá, hogy valóban erre készül. "

brühüyyy
@kekex:

"_Németországból nézve a magyarok cigánynak látszanak_"

Bebaszna. Sajnos egészen magyaroknak látszunk. Jó volna európaiaknak, de ez van.
@parti_giano:
Ex catedra általánosításnak én a cigányprobléma elhallgatását, még az említésének is a kiátkozását tartom.
Méghozzá komolyan.
Kevésbé komolyan (mivel jobb egyszer látni, mint százszor hallani róla)
negymadar.blog.hu/2010/11/23/megelhetesi_bunozes_5
Egyszerűen a saját nézőpontomból (és németországi ismerősök szempontjából) mi tényleg cigányoknak látszunk a legrosszabb sztereotípiák alapján. Nem kell ezt igazságosnak tartani, csak sajnos ettől még a tények nem változnak.
Ezt a népet egy cigánymentalitású vezető és csapata cigányként kezeli. ÉS EDDIG BEJÖTT NEKIK!
@guma: @shinichi:

Lenkovics egy gátlástalan karrierista pöcs dög.
Ja, és szeretettel küldöm mindenkinek - mivel én EZZEL értek maximálisan egyet:
nol.hu/archivum/20120609-en_vetkem-1312872
Erdős Virágot MINDIG érdemes olvasni.
@kekex: saját megítélésed és németországi ismerőseid véleménye alapján megszületett a tény. remélem, mind a 80 millió germánnal tartod a kapcsolatot.
@kekex: ja, igazad van... szerintem orbán tökéletes kormányfő neked... de jobbat nem érdemelsz... a blog retardáltja megnyálna a száját, ha ilyen kommentet tudna...
@kekex: Most ebben mindent összehordtál, amit csak lehetett, a nemlétező rasszjegyektől kezdve, ha mások így látják akkor biztos igaz stb stb.
Nincs kedvem ezzel vitázni.*
A lényeg, hogy negatív jellemvonásokat tulajdonítasz egy általad látott egységes etnikumnak, és ezen negatív jellemvonásokat tulajdonítod egy általad utált manipulátornak, aki szerencsétlenségünkre Magyarország népszerű miniszterelnöke.
Kihagyhadnád a cigányozást, és mondhatnád, hogy Orbán tönkreteszi ezt az országot, lop, csal és hazudik.

*Azért nincs kedvem ezzel vitázni, mert olyan erős és indulatos a cigányokkal szembeni előítélet, hogy belefáradtam. Úgy tapasztalom, hogy ez egy ilyen ország. Nem volt elég Trianon, pusztítsuk tovább a magyar állampolgárokat. Pusztítsuk a magya állampolgár zsidókat, svábokat, szlovákokat, és pusztítsuk a cigányokat is. Aztán itt maradunk 100% fajtiszta magyar, a színe java meg már régen lelépett.
@jaegtoer: a '90-es évek közepéig nem így gondolkodott... majd funkcióba/pozícióba kerülve megváltozott... nem véletlenül (nem csak a karriervágy presszionálja...)
@kekex: "Márpedig hallgatásból nem lesz megértés - csakis a kibeszélésből. Ha a probléma felvetését "cigányozásnak" minősítitek - az csak a Jobbik malmára hajtja a vizet, és akadályozza a probléma megoldását. És ez TÉNY! Méghozzá mérhető mértékben."

el is kezdtük erről a dialógust... mi minősítettük a te alapállásodat, te a miénket... minden vita így indul...
@kekex:

"_A nigger szó és a cigány szó között ég und föld a különbség, hogy csak a cigánypecsenyére utaljak. _"

Hanyagságod felháborító és még az idézett kontextusban is mélységesen rasszista. Négercsókról nem hallottál?

Tessék képezni magad.
Szerintem mindenkinek masckát és kutyát kéne tartani!
Nekem mind kettő van. Nagyon különbözők, de nagyon szerethetők.
@kekex:

"_de közben kapnak 1-1 jégkockát az üstbe_"

Kérem szépen, maga csak hanyagolja az ilyen kijelentéseket. Itt komoly attrocitások voltak már a jég és üst kérdéskörében. Ne fokozza a fokot, kivéve ha maligán.
@jaegtoer: "Itt komoly attrocitások voltak már a jég és üst kérdéskörében." ne már! megint lemaradtam valami izgalmasról.
@parti_giano:

Kelmed ne legyen ál cent. Nem emlékszik véletlenül, hogy ki szekált és szedált a szenvedélyes titánötvözetes üst-beszámolóm kapcsán?
@aritus:

"_Szerintem mindenkinek masckát és kutyát kéne tartani!
Nekem mind kettő van. Nagyon különbözők, de nagyon szerethetők. _"

Már megint az a decens polgári attitűd.
Disznót, marhát kellene preferálni a birka és nyúl mellett. Ráadásul ezek ízletesek, ehetők.
Bár Vérnyúlra tekintettel a nyulat mellőzném.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
jotunder · orulunkvincent.blog.hu 2014.08.25. 22:33:02

@Edgar26: Orbán egy pörsenés Európa seggén, ergo ő nem akadályoz semmit. Nagy Britanniában van most egy kis pörgés, az UKIP megnyerte az EP választásokat, és a toryknak reagálnia kell erre. A középosztály egy része ideges, és jövőre választások lesznek. Még a Munkáspártnak is meg kell szólalnia (nem is minden munkáspárti vezető boldog).
Alapvetően nagyon rossz a sajtója Orbánnak, és akik tudják, hogy ki ő, azoknak elég rossz róla a véleménye, nekem ez jött le. Washingtonban Orbánt egy kicsit jobban utálják.

Azért lássuk be, Magyarország egy szuverén ország. Az nem úgy megy, hogy OV beszél furákat és erre megindítják ellene a csapatokat. Egyelőre az várható, hogy keményebb szavakkal fogják illetni. Talán nagyobb lesz rajta a nyomás, de nem gazdasági jellegű nyomás, hanem diplomáciai nyomás. Lehet, hogy az EPP-ben is lesz aki beszól neki. Azt sem nagyon hiszem, hogy felfüggesztik a FIDESZ tagságát. Abban sem vagyok biztos, hogy OV nem lép vissza bizonyos ügyekben egy kicsit. Nyilván nem akar bajt magának. Vannak konfliktusai, amelyeket el akar intézni, és addig akar elmenni, amíg csak lehetséges, de azért tudja, hogy vannak határok, amelyeket nem léphet át. Sohasem beszél a hosszútávú terveiről, egyáltalán a valódi elképzeléseiről, amit ma mondott, az leginkább bullshit. Biztos, hogy vannak gondolatai, de az rettenetesen aggasztó, hogy egy Tellér szintű figurának ilyen befolyása van rá.

orulunkvincent.blog.hu/2014/08/25/lehet-e_sikeres_egy_illiberalis_allam#comment-form

brühüyyy
Huh! El is ment az étvágyam, ellenben megjött az álommanóm. Jó éjszakát:)
@jaegtoer: cent? na álljon meg a hegyi menet! mikor kislábasoztam le a szent üstödet?
Magyarázza már el nekem hülye állampolgárnak valaki, hogy mit akart azzal mondani ez a "tehetséges" manipulátor, hogy átvilágitottak bennünket,/hol,mikor,kik/ és pápábbak vagyunk a pápánál.A nagykövetek biztos értik, de én is szeretném
@parti_giano: Így jár aki korán fekszik:)))
@jaegtoer: Télleg mi van vérnyúllal? Már nagyon régen láttam itt.
Ja, mindig lebukok ezzel a polgári izémmel, ezt itten nem szeretik már több, mint 100 éve.
@jaegtoer: Ne, még nem mehetsz aludni, volt kérdésem hozzád!
@parti_giano:

Azzal sértegetted, (nem engem, az Üstöt) hogy 'akkor az nem is lehet olyan nagy', miközben én még mindig a alfában kóvályogtam az Üst látványának szűnni nem akaró paranormális élményétől.
@KÁTÉó53éúétr6: A követek se értik, de lelkesen lihegnek, és remélik, hogy fogalmuk sincsen semmiről.
@jaegtoer: "Disznót, marhát, birkát kellene preferálni"..na,na a kecske szándékosan maradt ki? Jó lesz vigyázni!
@aritus: a mi kis falunkban nincs cora. de mi köze egy áruháznak az atrocitásokhoz?
@aritus:

Vérnyúl lelőtte a vadászt és feltehetően hosszabb turista útra indult a kézigránát fokozottabb őrzésének érdekében.
[sajnos nem tudom:((, esetleg Boli]
@aritus: Jól van aritus, majd megkérdezem Gézukát, batyut, vagy azt a dolláros megmagyarázót ők biztos tudják
@jaegtoer: mikor a viág egy üstben manifesztálódik. csoda, hogy nem hiszel az evolúcióban. még darwint is lefőznéd.
@KÁTÉó53éúétr6:

Számomra a kecske szent állat. Szakálla is van, szarva is van, s olyan bölcs benyomást kelt, amíg meg nem szólal. Ennek megfelelően kivételesen ünnepélyes alkalmakkal szent áhítattal eszem. Lehetőleg görög salátával, amely nem az akhájok kései leszármazottaiból, hanem lucullus paradicsom, lilahagyma, feta sajt, stb felhasználásával készül. Ebből a stb különösen fontos komponens.
@parti_giano: ???? Most mit is akartál mondani?
@KÁTÉó53éúétr6: Komolyan mondod, hogy gézu és társai tudnak erre válaszolni?
Vagy már én vesztettem el az agyamat és mindent szószerint értek?
SOS!
@aritus: semmi komolyat, olyatat nem tudok. játszottam a szavakkal.
kora, cora, madaras tesco...
@parti_giano:

"_mikor a viág egy üstben manifesztálódik. csoda, hogy nem hiszel az evolúcióban. még darwint is lefőznéd. _"

Feltétlenül. 3-4 centis kockákra darabolva, ha létezik ilyen nevű marha.
A világ, mint Üst nem vicc. Maga a materializmus egy kis átalakítással amennyiben kivonjuk belőle az izmust, s így már maga a Teremtés. Csak kellenek a hozzávalók, a zsiradék, hagyma stb. A stb-nek ez esetben is kiemelt jelentősége van, akárcsak a gátlástalanságnak tehetséggel párOsulva.
.
Esti mese!

Garai Gábor: GYERMEKKORI HALÁSZAT
(részlet)

Alig dobta be - megpendült a toll
a dugó végén (pedzi már a hal!),
aztán lebukott, feszült a zsinór,
s Mihály lassan kihúzta :
fiatal
pettyes sügér fickándozott a végén;
utána egy tükörponty harapott -
mohó volt, mélyen benyelte a horgot,
bevérezte a szikkadt iszapot -,

és törpeharcsák gyűltek a csöbörbe,
feketebőrű kis szörnyetegek
- csápos, nagyszájú, gőgös tátogók -
és léha vörösszárnyú keszegek
és sárga compók, naphalak -
s ahány volt,
mind a Mihály horgát szemelte ki,
az enyémről körös-körül lerágták
csalétküket a szemtelenjei.
Pedig helyet is, botot is cseréltünk,
de a véletlen nem fordult vele . . .

S úgy állt előttem hatalmas barátom
- roskatag faluvég árva gyermeke -
mint bőség papja, halak hódítója,
mint vadvizek álruhás istene.
.
@jaegtoer: Ez mentségedre szólt....esetleg.
@jaegtoer: én más salátával is tudnám elképzelni. pl. kecskére káposztát jobban illő.
@jaegtoer: Hú, a kecske nagyon finom! Spanyolországban, pontosabban Katalóniában ettem életem egyik legfinomabb étkék, kecske sültet.
@aritus: Nem tudnak, de válaszolnak,/a te agyaddal semmi baj, ironikus akartam lenni, ezek szerint nem sikerült/
@jaegtoer: ez már a menzai mindent bele kategória: üst, materializmus, teremtés, párosodás. hard day's night.
@parti_giano: elteszem magam holnapra, honlapra. aritust sikerült már így is lefárasztanom. good night.
@aritus:

Szerintem is nagyon finom, de lelkileg rá kell készülnöm, mert a kis kecskékben van valami emberi vonás, valami kedvesség, ezért agyban gyúrnom kell hozzá. Mivel ez nehezen megy, így igen ritkán eszem. Így vagyok az őzzel is.
@Sir Bates dö Hól:

" nem véletlenül (nem csak a karriervágy presszionálja...)"

Tegnapelőtt láttam először fotón. Pulzál benne valamiféle elfojtott kompenzációs düh. Ez régen munkálhat benne, mert már látszik.

Mindenesetre a HVG-s bemutatás nem sok jót ígér.
@parti_giano:

"_ ez már a menzai..._"

Vagy éteri. Így is - úgy is. És kiválóan altat. Így is - úgy is.
@jaegtoer:
Nem azért mondom... Kertes házban volt német juhászom, és két macskám. Nagyon nagyon szerethetőek voltak. Volt két kecske is fűnyírónak. Bevált. Nem kellett megtanulnom kaszálni. Nagyon kedves jószágok, de sajnos nem ragaszkodó fajta,
Most lengőfülű törpe-nyúlunk van - egy kis tündér!
@időtolvaj:

...mintha járna neki ez a stallum, és kerül amibe kerül.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Nagyon kedves jószágok, de sajnos nem ragaszkodó fajta,"

...mert függetlenek, és rebellisek, csak fű legyen meg fedél. Amíg nem jön a farkas.
@KÁTÉó53éúétr6: De sikerült, én vagyok már hülye.
@jaegtoer:
Meg ahová felmászhatnak!
Egyszer az egyik nehány hónapos kiskecske bejött a konyhába, és azt gondolta járkálni fog a járólapokon.
Na én azóta nem eszem kecskehúst...
@jaegtoer: Én terhes voltam amikor ettem. És akkor semmi se számít, csak az, hogy mitől nincs hányingered:)))
Na most a kecskesülttől nemhogy hányingerem lett volna, hanem zabáltam (mert már kurvára ki lehettem éhezve, mivel mindentől hányingerem volt), boldogan habzsoltam. Kecskék forever!:)))
@aritus:
.
Jééééééééééé???? Te nőnemű vagy?
@időtolvaj: persze Lenkovics egy koporsószög, de nem számít az Orbán rezsim iránti lihegése. Az Ab már rég ki van végezve. Ha AKKOR fölállnak, az más lett volna, de ezt nem tették meg, hanem játszottak a kotta szerint.
Itt már sok kis lihegés van, az AB is lehúzta magát a wc-én.
@dr. jenőke (jenőke): jesszusom, most lebuktam:))) már másodszor ezen a blogon. Annak idején egérke lepődött meg ezen.
@dr. jenőke (jenőke): De tényleg, miért is meglepő, hogy nő vagyok, sőt férjes nő vagyok, sőt kétgyerekes nő vagyok, sőt diplomás nő vagyok??????
@Sir Bates dö Hól: Hogy jutott eszedbe Pilinszky?
@aritus:
Az a meglepő, hogy eddig eszembe sem jutott bármelyik (nő/nem nő) esetet feltételezni.
Találgatás szintjén sem.
@aritus:
Elgondolkodtam a problémán.
Én is diplomás vagyok, ugyancsak két gyerekkel, mégsem nő.
Mik vannak?
@jaegtoer:
niggercsókról nem hallottam, viszont cigánykereket örömében szokott hányni az ember.
Már csak ezért sem vagyok hajlandó a szó kényeskedő liberális kiátkozásához asszisztálni.
Mert a probléma tagadása nem visz közelebb a megoldáshoz.
@jaegtoer:
Ugyan már! És a kecske az smafu? Pedig a közmunkásbérből fényesen meg lehet élni, ha van hozzá egy kecske is. (Gyengébbeknek: tejet csak a nőstények adnak, a bakkal ne is kísérletezzenek)
@kekex:
"Erdős Virágot MINDIG érdemes olvasni"

Ebben nagyon egyetértünk.
@KÁTÉó53éúétr6:
"A nagykövetek biztos értik, de én is szeretném "

Akkor legyél nagykövet :)))
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
"Akkor legyél nagykövet"
Nem érdemes...., hogy többen pislogjunk Fénylőcsillagunktól?
süti beállítások módosítása