Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.02.07. 05:50 Fabius

Simon, lóvé, magyarázat

Címkék: választás mszp simon gábor

Eléggé vártam mivel sikerül előjönni Simon Gábornak két nap morfondírozás után. Nagy reményeim nem voltak, nem vártam semmilyen kitárulkozó kamingautot, de talán ezt a neszesemmit sem

simon gábor1.jpg

Nehéz elhinni még egy buta szociról is, hogy csak úgy, jóhiszeműen megfeledkezik a külföldön fialtatott lóvéról. Az még csak oké, hogy nagyjaink nem bíznak az orbáni jogbiztonságban és a matolcsyzmus terhét nyögő bankrendszerben - elég csak a kis Lázár Boldi svájci vagy Szájer Joci "külföldi" számlájára gondolni - de azért ha nem is szívesen, mégis emlékeznek rá hol vannak a rosszabb napokra Orbán éhes mancsai elől eldugott pénzecskék. A pénz eredetéről nem tudtunk meg semmit, csak arról szól a szűkszavú közlemény, hogy el tud vele számolni meg minden. 

No, remélem eljön az az idő is.

Mert én bizony rohadt kíváncsi vagyok honnan ez a lovetta, mikor a kereset nem indokolja, a hivatkozott eladott ingatlan és cég úgy tűnik csak a fantázia szüleménye. Nem tudom az ember tényleg ennyire együgyű, vagy minket néz annak? Mert valakitől, aki pontosan tudja - hisz a bankja szólt, hogy na helló, a számlád hamarosan téma lesz tesókám - hogy Damoklész szarhegyével a feje fölött pöffeszkedik egy pont ilyen ügyek miatt nehezen összehozott összefogás első sorában, attól bármi kitelik. Az is, hogy annyi esze van, amennyi egy egér koponyáját se töltené ki félig, meg az is, hogy tényleg ekkora, túlélésre és meleg székre játszó patkány. 

Kíváncsi lennék milyen arcot vág most Mesterházy Attila, mikor nem látja senki. A pártját megtisztítani nem sikerült, ezért a kampány elején máris beleszaladtak egy akkora állasba, amitől csak egy őszödi beszéd szövegkivonatba csomagolt bajai videó lehetne fájdalmasabb. Hiába kezelték viszonylag jól a Simon ügyet, a megszólítani igyekezett bizonytalanok közül sokan már most csak legyintenek: Az ilyenekért nem szavaztunk rájuk legutóbb, erre szavazzunk most? Ki lesz a következő aki lebukik? Ha itthon véletlenül kiderülne, hogy Orbán csecsemőket eszik amíg Semjén pogány törzsi táncot lejtve táncolja körbe, Varga és Matolcsy éppen kirabolják a Nemzeti Bankot közgépes teherautókkal elhordva aranyat, pénzt, értékpapírt, akkor még aznap délután lebukna mittom a Pinológus Laci, ahogy  gyerekkurvák kerek seggéről szippantja a kokót egy összetekert offshore számlakivonattal. 

Szóval elég kiábrándító a helyzet srácok. Nem lehet egyet Paksozni Józsa, Simicskázni Simon nélkül, mindig mindenre van csikkzsebből előrántható ellenpont, kész válasz. Így meg aztán kurva nehéz lesz eladni magatokat azzal, hogy ti mások, kevesebbet lopósak és nagyobb demokraták vagytok. 

819 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr455803066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutatjuk, miben menjen szavazni a rejtőzködő, félős baloldali 2014.02.07. 16:09:48

. Így álcázd magad, ha félsz, hogy a Fidesz pribékjei kiszúrják a szavazókör felé tartva a politikai preferenciádat! „Ha félnek, megteszik-e akár azt, hogy felvesznek egy narancssárga pólót, kitűznek egy I love Fidesz jelvényt, tesznek egy narancsot ...

Trackback: Putyint akarja átverni az LMP balhékirálynője? 2014.02.07. 16:08:47

. "Sto Paks" díszeleg Szél Bernadett pólóján, vagyis, kérünk még 100 Paksot. A felirat ezt jelenti kb. az összes szláv nyelven. A második sorban a "Paks Top" üzenet olvasható, amit akár "Paksot a csúcsra" üzenetként is fordíthatunk. Putyint akarja át...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.
És Tóth Csabáról már meg sem emlékezünk?
.
Sic transit gloria mundi - mondta Csaba bánatosan.
.
Ebből még kijöhetnek jól a szocik. Meg kell győzni a választókat, hogy gyémántrablásból van a lóvé. Ehhez csak annyit kell elrni, hogy egymillió letöltést gyűjtsön az a bajai romáktól vásárolt video melyen a mobiltelefonnal felvett felvételen tisztán látszik ahogy Simon Brosnan többször is emberesen meghágja Salma Hayeket mint egy fehérvári huszár :(
"Így meg aztán kurva nehéz lesz eladni magatokat azzal, hogy ti mások, kevesebbet lopósak és nagyobb demokraták vagytok."

Nem is ezzel akarják magukat "eladni", napokkal ezelőtt megmondták:
index.hu/belfold/2014/02/05/negativ_lesz_a_baloldal_kampanya/
A pénzmosás elleni hálózat buktatta le Simon Gábort

A pénzmosás elleni nemzetközi hálózat (FIU) osztrák tagszervezetétől kapta a magyar tagszervezet, a NAV berkein belül működő Pénzmosás Elleni Információs Iroda az információt, amely alapján nyomozás indult Simon Gábor ausztriai bankszámláival kapcsolatban - írta a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20140207_A_penzmosas_elleni_halozat_buktatta_le_Si
Azért Orbán vagyona is kérdéses. Gyurcsány Facebook-kérdése is helytálló alkalmasint.
Az egész társulat egy nagy kérdés. Oldalfügetlenül. Nem véletlen, hogy anno csak fundált jövedelemmel engedtek valakit a valós döntések, a felsőház közelébe.
más, avagy még sem:

Takarékszövetkezetek tulajdonosa jelentkezett a TakarékBank állami részéért

hvg.hu/gazdasag/20140207_Takarekszovetkezetek_tulajdonosa_jelentke
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hogy ez mekkora bullshit!!!

Hogy az osztrák akármi sajtóhírek alapján kezdeményez bármit. Hogy október 16-án már ismert volt minden adat, és január végén nyilvánosságra is hozták.

Egy nagy lófaszt. A legfőbb ügyészség is úgy hazudik,mint a vizfolyás.

(Ha igaz lenne, akkor a banknak már augusztusban jeleznie kellett volna Simonnak, hogy adatkérés történt. Augusztus óta csak ki tudott volna találni valami magyarázatot, nem hirtelen letolt gatyával ülni a budin. )
minden offshore lovag -párttól függetlenül- adózik az offshore-ja után? vagy ez most nagyhírtelen szocibűntett lett?

kinek mi köze ahhoz, hogy nekem hol van külföldön pénzem, ha nem vallom be és senki sem tudja?

persze ha van valaki aki...és az elárul akkor szar a helyzet...
tehát maraggyunk ennél?

most van mkit simonozni? de nincs mit lázározni meg a többi simlicska és egyebek milliérdjairól hallgattok

brühüyyy

azonos mérce annya ne haggy el

ez ugyanaz mint az az amerikai parlamenti képviselő (Congressman) reklamálja hogy a Putyin hatalmon van aki már 45 éve van a Congresszusban és mát asse tuggya miért de oolyan jó meleg van ott és ez mind a Congresszusra mind a Senate-ra is igaz legalább 95%-ban

azaz akkor hol is van demokrácia? nehugymá'?

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
csak a simont?
és a többit?

brühüyyy

szaglik valami dániában
@rodeo36: rég óta szaglik, lásd @DarthVader: befejező mondatát, és igen ütemezve van a buli, hogy ne a putyinista behajlásról szóljon a fáma.
A marhája tartotta volna a Kajmán szigeteken.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
hát nem kedves?
wittner mariska a parlamentben: a zdembereknek semmi közük a paksi bővítéshesz egyébkként is jóü barátok 56-ban is azok voltak

propeller.hu/itthon/2869137-paks-nem-emberekre-tartozik?utm_source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=%22Paks%20nem%20az%20emberekre%20tartozik%22

brühüyyy
A TV2-n most megy egy népszavaztatás arról, hogy mi érdekli jobban ( mivel a számokra pontosan nem emlékszem, csak a százalékos arányt jelzem):
1. Paks - kb. 50%
2. Simon pénze - kb. 10 %
3. Saját ügye - kb 40 %

Ennyit a Simon pénzéről.
@rodeo36:

Ja, semmi közünk, de minden pénzünk, vagy a Wittner maga fogja kifizetni?
@rodeo36:
A videót nézve azért csak felmerült bennem, hogy milyen lehet Wittnernek teli szájjal büdöskomcsigyilkosozni az MSZP-t az MSZMP-s "jogutódlás" okán, és közben bőszen bólogatni a volt KGB-s Putyin felé.
Kicsit még vár és túltolja a bicajt a narancshorda megint,aztán lehet őket sorozni a szociknak szotyiköpködő offshorkkjaik bűnügyeivel,röhögve kimutatható akár 100-szoros fölényük.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Lengyel orbánfanok már behúzták a kéziféket,nem cseresznyéznek 1 tálból a Katyni NKVD gyilkosok utódaival!Magyar mutyipincsijeit jégre vitte rendesen moszkovityenka,20 év russzofóbia után nehezen veszi be a gyomruk,csak a bérbirkáinak nincs más lehetősége.
Ha megnézzük a grafikont, láthatjuk, hogy az államadósságban nem csupán visszakanyarodtunk arra a szintre, melyben a rendszerváltáskor (1990) jártunk, de még meg is haladtuk!

A különbség csupán annyi, hogy:

mindent privatizáltak, szinte semmink nem maradt hazai kézben
nincs aranytartalékunk sem
kiszolgálták a haverokat, akik százmilliókat őrizgetnek külföldi számlákon (ennek tisztára mosására Orbán megalkotta az adócsaló számlát - itt írtunk róla)
nem maradt iparunk, sem nagyvállalataink, buszgyáraink martalékát Orbán éppen kinyírja
az árak az egekbe emelkedtek
örök gyarmat, szolgák leszünk
Ez 24 év termése a politikában, de a magyar nép terve továbbra is az, hogy örökkön-örökké cserélgeti ezt a két társaságot!

Ha végignézünk a történelemben, a magyar nép mindig a balfasz politikusai miatt szívott! Bárdossy László 1942-ben hadat üzent az USA-nak, ezzel el is intézett minket 60 évre… Melybe becsatlakoztak a hithű pufajkások és káderek, akik a szovjet rendszert szolgálták ki ész nélkül…

És most a fasiszta eszmék oltárán bőszen imádják Orbánt a vallási fanatikusok, akármit is tegyen!

Végtére is meg kell állapítanunk, nem a politikusok a balfaszok, hanem az emberek, akik hatalomban tartják őket…

iksz.beszolunk.hu/igy-trukkozik-orban-a-statisztikai-adatokkal-reszletes-bemutatas/
Jómagam abban hiszek, hogy az államnak minél több pénzt kell hagynia az embereknél, ezért küzdök az adócsökkentésért, ezért harcolok a rezsicsökkentésért, illetve a fölösleges állami bürokrácia ellen. Célom, hogy hagyjunk az embereknél időt és pénzt, hogy azzal tudjanak valamit kezdeni. Az országot végül is azok az emberek viszik előre, akik valamit akarnak kezdeni az idejükkel, a pénzükkel, az eszükkel, a tehetségükkel, a fizikai erejükkel, egyszóval boldogulni akarnak. Magyarország ebből a szempontból jól áll, és ezért is különösen örömteliek a foglalkoztatási adatok. Ezek a nők és a fiatalok vonatkozásában különösen sokat javultak, és most ünnepelhetjük, hogy átlépte a foglalkoztatottság a 4 millió főt, amire 1992 óta nem volt példa. Ugyanakkor ha felütöm a nemzetközi adatokat, azt látom, hogy a nagyjából velünk azonos lélekszámú Csehországban ötmillióan dolgoznak, van még tehát mit tenni, hogy igazán sikeres ország lehessünk!

szegedma.hu/hir/szeged/2014/02/orban-viktor-uriember-nem-csibesz.html

nincsenek szavak...
volt már?

Cseh középosztály = magyar gazdagok

Szeretjük magunkat a közép-európai régió más országaihoz hasonlítani. De másokkal összehasonlítva hogyan áll a szénája az úgynevezett magyar középosztálynak? Ha már a nyugat-európai középosztályhoz nem is, de a régióbelihez mérhetjük magunkat egyáltalán?

hvg.hu/gazdasag/20140204_Kozeposztalyosodas_nekunk_ez_sem_megy
slendriánság, embertelenség, a cél szentesíti az eszközt...

A törvényalkotási világrekord ára

igyirnankmi.blog.hu/2014/02/06/a_torvenyalkotasi_vilagrekord_ara
@GeoCracker:
Én azt nem értem, hogy az senkit nem zavar, hogy a fidesz prominensei a büdös életben nem dolgoztak ehhez képest mind, de tényleg MIND milliárdos?

Újságírók? Hm?
Ne mossuk már a szocikat! Mattila aszondja hogy 250milliót csak úgy a rengeteg dolga mellett robotolt össze ez a szerencsétlen. És mindezt egy összegben rakta be egy bankba. Egyszerűen arról van szó, hogy nem alternatíva a tiszta politikai életre szavazóknak egy olyan formáció, ahol a szocik dk-val együtt elvihetik a showt.

A várható relativizáló kommentekre előre válaszolva közlöm, hogy ettől még természetesen a másik oldal gusztustalanabb, károsabb, és a jobbik pedig egyszerűen 70 évvel korábbra való. Ettől még egy megtisztulást siettető választó - mint én - nem fog erre a bagázsra szavazni, akármekkora hisztériakeltés is legyen akármelyik oldalon. Már csak azért sem, mert 4 év Mattila után jönne majd az orbán 4/5. Ugyanis ezek nem tanulnak.
@vitéž munkášőr:
A rendszerváltásnak becézett nagy átverés egyik fő eleme volt az állami (és más típusú közös) tulajdon legnagyobb mértékű felszámolása a "rossz gazdára" való hivatkozással.
Akik benne voltak/vannak a buliban, jól és nagyon jól jártak/járnak, mert igazából ez volt a fő cél.
A legtöbbeknek pedig - a népnemzeti ámításon kívül - az maradt, mint a harmadik ikertestvérnek.
Dicsőséges negyedszázad...
@Evezős: Nem ez a kérdés. Ha én a gyereked iskolájának az igazgatója vagyok, és azért szar a menza mert ellopom a pénzt, akkor hol válasz erre az, hogy más mennyit lop?
nincs több kérdésem, ez az ország tényleg reménytelen.....

Nagyon jól mozgósít a Fidesz

Már 74 ezren jelentkeztek a Magyar Csapatba, hogy megvédjék a rezsicsökkentést. Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy február 17-re ez a szám elérheti a százezret. Ekkor kezdődik a képviselőjelölteket támogató ajánlások gyűjtése. (MTI)

444.hu/2014/02/07/nagyon-jol-mozgosit-a-fidesz/
"Nem lehet egyet Paksozni Józsa, Simicskázni Simon nélkül"

Ezzel nagyon nem értek egyet. Egyrészt Simonnak 0 köze van Simicskához - nem is egy lépték vagy kategória, de a baj is teljesen más mindkettővel.

Józsa 6 milliárdja meg a szokásos MN-es szardobálás, nem véletlen, hogy máshol cikk sem lett belőle. Fogták és összeadták a 10 év teljes éves bevételét abban az egyébként 60 főt foglalkoztató cégben, amelynek Józsa résztulajdonosa (a tisztségviselői posztról a képviselői mandátuma megszerzésekor lemondott). Szívesen megtenném mondjuk ugyanezt Pintér most épp 1 milliárdért eladott cégével, hogy az az elmúlt 10 évben mennyi bevételt szerzett, azt' adjuk már össze. Aztán tegyük mellé az összes fideszes cégét, hogy az elmúlt 10 évben mekkora bevételük volt: például Papcsák úr csodairodája, ami ma is ontja a százmilliókat, pedig a drága polgármester úr személyesen nem is tud már részt venni a munkában.

Vagy félreértem és a baj az, hogy a paksi erőműnek dolgoztak? Miért, annak nem szabad? A paksi erőmű is kifizetőhely? Nem volt teljesítés a számlák ellenében? Mert erről eddig nincs hír, a teljesítést a bátor MN-es cikk sem vitatja, nehéz is lenne, mert 2010 után miután kitúrták Józsa cégét Paksról, a helyét elfoglaló fideszközeli cég ugyanazokkal a szakemberekkel dolgoztat, akiket Józsáék alkalmaztak. :)

Ennek kb 0 köze van ahhoz, hogy felvettünk 50 évnyi hitelt Putyin ex-KGB tiszttől. Nagyon sok birkameneten kell ölni az agysejteket, hogy ezt a két dolgot egymás mellé tudjuk állítani.
@Evezős: tegnap rákérdeztél, ki az a hölgy jakab mellett az lmp akció alatt. gondoltam, valamelyik frakcióhölgy legy, végignéztem mind a 22-t (nem volt találat). elég lehangoló a kép ezen a téren is. és nem jöttem rá. de már kíváncsi lennék, kik ülnek az ogy-ben a pulpituson a két jegyzőn kívül (egy kormánypárti és egy ellenzéki). tud valaki segíteni?
@Virág et.: A fidesszavazóknak nem erős oldala a logika. Itt választáson jól szerepelni tiszta és kompetens politikusokkal lehetne. Ezt írja Fabius. Aki a jelen helyzetben, annyi bizonytalan mellett, ezzel a választási tv-el ilyen csapattal áll neki kampányolni, az súlyosan alkalmatlan egy párt vezetésére is, nem hogy egy ország megújítására. Gyakorlatilag a sunyi, szabálytalan és gonosz ellenféllel szemben úgy állunk le verekedni, hogy eltörjük a saját lábunkat a meccs előtt, és sakkmegnyitásokat gyakorlunk.
A fenti csak egy pályázó fényében, ez még érdekesebb:

Megszerezte a Takarékbank negyedét az FHB

Csütörtöki közlés szerint 25 százalékos részesedést szerzett az FHB a Magyar Takarék Zrt-ben. Az állam eközben megválik tulajdonrészétől a Takarékbankban, a csütörtöki határidőig egyetlen érvényes ajánlat futott be.

hvg.hu/kkv/20140207_Bevasarolta_magat_az_FHB_a_Takarekbankba
index.hu/video/2014/02/06/az_volt_a_fontos_hogy_mondjon_a_gabor_valamit/

Erre szavazzunk? Meg tudja magyarázni? Nosza! Így nekimenni a választásoknak?

És erre a mi tolvajunk fidesz tolvaja reláció a válasz? Engem nem is a 240millió zavar, hanem a mód, ahogy ezek a kérdéshez hozzáállnak.

Nincs MSZP szimpatizáns, aki a saját oldala gyalázatos leszereplését kikéri magának? Jövünk a simicskázással? Mivel az itt kommentelők max 1-5%-a képes minden oldalt kritikusan nézni, így kevés értelmét látom bármilyen közéleti vitának.
@miva?: Amit mondasz, az Simonra áll. De még mindig nem értem, hogy Józsa hol hibázott? Hol van ott a botrány?

A megújulás-fetisizmusban sem hiszek. Ott volt/van egy rakat új arc az ellenzékben: 4K, a teljes PM brigád, de Bajnai gárdájának 90%-a is új figura. Mit értek el vele? 1-5%-ot talán-talán. Szocik, ex-szoci és szadesz DK mind előttük. Nekem úgy tűnik, hogy mindenki beszélni szeret a megújulásról, de amikor pártszimpátiát kérdeznek, akkor sorol vissza a régi arcokhoz. A közvélemény-kutatások és az időközik is azt bizonyítják, hogy érdemi eredményt csak a régi nevek érnek el. Az emberek akkor is utálnák a szocikat, ha a portásig lecserélnének mindenkit Teréz anyára. Mert szoci, meg piros, meg volt Hagyó és agyurcsány. Már akik erre fogékonyak. A kényeskedők, meg kényeskedve otthon ücsörögnek majd áprilisban, orrbefogva csinálnak még 4 év Orbánt.
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F02%2F06%2Fautohitelesek_menteserol_beszelt_lazar%2F

Erre egy jót anyáztam, bevallom. És megmondom őszintén, nemcsak a fideszét, hanem az összes agyatlan devizahitlesét, mert ha még nem is szorul rá, most vígan erre az ígéretre rá fog húzni a fideszre.

Szerintetek melyik érdekesebb?
Adóforintból mindenféle hitelest segíteni, vagy jézus isten korruptak a politikusok! Béla! Tedd a gyereket a kocsiba, itt a világ vége! Simlis politikusok, ki hallott ilyet?!
@miva?: Én ezt értem és nem írom le újra, mert a vonatkozó topicban már megtette, hogy mit gondolok Simonról és a pénzéről.

Nem relativizálni akarok, csak érdekel: rárepülnek mindenre, napokig csőmcsog rajtuk a sajtó.
Azok meg röhögnek a markukba, akiknek egyetlen forint becsületes úton szerzett pénzük sincsen?
Nem azt akarom, hogy Simonnak ne foglalkozzanak, hanem azt, hogy azt is vegyék elő, aki ezerszer jobban szem előtt van és ezerszer jobban megszedte magát.

MINDENKIT egrecíroztassanak!
Mert ez így semmi más, mint az, hogy bólogat mindenki a fidesz kottájából játszóknak!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
a wittner az egy ribanc mindíg is az volt ugyanúgy ahogy a sürgős dolguk után futólépésben közlekedő idióták akik a népet képviselik...a nép nem is tud róla

azért egy iciripicirit a Putyin-t át kell majd értékelnetek pés a KGB-t is a NSA és a CIA meg a többiek tükrében és az afgán választások mikor is a kaftánost egy warlord váltja mjinden valószínűség szerint de meghaltak tízezrek külföldi zsoldosok valamiért? vagy csak...

azért gondolkodni sohasem árt

brühüyyy

ezek a szarok a magyar parlamentben a nagybácsi vonalát próbálják követni...a congresszus tagjai 35-45 évig tagok és assem tuggyák miért de kurva gazdagok csak az elnököt vetésforgózzák az a főbohóc a többi meg gazdagszik és nem csinál semmit csak lop és korrumpál...de náluk van a demokrácia eltemetve
"Ha itthon véletlenül kiderülne, hogy Orbán csecsemőket eszik amíg Semjén pogány törzsi táncot lejtve táncolja körbe, Varga és Matolcsy éppen kirabolják a Nemzeti Bankot közgépes teherautókkal elhordva aranyat, pénzt, értékpapírt, akkor még aznap délután lebukna mittom a Pinológus Laci, ahogy gyerekkurvák kerek seggéről szippantja a kokót egy összetekert offshore számlakivonattal."

Ez a nap mondata, nem is kérdés:-))))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
írtam egy hosszabbat de a blog megette és nincs lementve

kurva blog

brühüyyy
@parti_giano:
Ja, azóta se derült ki, pedig a videóban látszik, hogy ő mondja a hülye Jakabnak, hogy mit kéne csinálni ...

Hogyan lehet valaki ogy-i alelnök, ha 4 (NÉGY!!!!!!) év után sem tudja, hogy milyen helyzetben mit kell csinálni?????
@vitéž munkášőr: Mai hír, hogy az elmúlt évben 400ezer közmunkás volt.Akkor a versenyszféraban hányan dolgoznak, tudva, hogy 2010-óta kb 40ezerrel több a részmunkaidős..?
@Evezős: No igen ez érdekes. Vajon arról miért nem beszélgetünk, hogy a videoton tulaj hogy gazdagszik? Vagy borókai lánya 30 milkát nyúl le csapatépítés terén? Vagy hogy közbeszerzésen vagy a közgép, vagy a közgép nyer?
Bezzeg simonról napokig címoldalon beszélünk.
De arról nem, hogy lesz szijjártónak plusz 16 misije, mert nem tőzsdéről, az is ziher.
De a hülye átlag választót nem ezek érdeklik.
Elég kimondani, mszp, meg pénz, meg korrpució, ennyi elég is neki.
Ez nem menti ha tényleg mutyizott. De érdekes ez a két mérce.
Miért van hogy a fideszt sokan szűzlánynak nézik, szűzebbnek szűzmáriánál, de a baloldal bármely szereplőjét al capone-nénál és nixonnál és a nápolyi maffiánál is romlottabbnak és korruptabbnak?!
Már előre félek a megoldásoktól, amiket megint „okosan” ki fognak találni és át fognak tolni.

Pofonegyszerű kijátszani az online pénztárgépeket

Az egész kasszacserélési dráma hiábavaló lehet, mert a méregdrága rendszer kijátszható. A rést az üti a pajzson, hogy a pénztárgépet és a készpénzt kezelő kasszadobozt nem kötelező egymáshoz rendelni.

hvg.hu/gazdasag/20140207_Pofonegyszeru_kijatszani_az_online_penzta
@rodeo36: Csak a naiv idealisták nem látták, hogy Irakban és Afganisztánban minden vissza fog rendeződni úgy ahogy volt. Ahogy vonultak ki az afgánoktól, a tálibok úgy jöttek vissza. Irak dettó.
A demokrácia tipikusan az, amit nem lehet fegyveerekkel exportálni.
A demokrácia még nálunk se működik, pedig nekünk azért voltak erre igényeink és előzményeink.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nesze semmi fogd meg jól. Nem zárja be a kasszadobozt, és máris nem kell beütnie a tételt...
De legalább mindenkit, aki komolyan vette, hogy nem csal vérré szívattak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pontosan erről beszélek.
Ez, így, ahogy most történik, nem más, mint a fidesz által előrerajzolt út. Azon sétálunk, mindannyian és háborgunk, hogy fúdetényleg, mekkora tolvaj ez a Simon. Mindeközben a simicskák, orbánok, vitézyk, rogánok, lázárok abban a pillanatban is lopnak, amikor vezénylik a tapsot a népnek ...

Nem jól van ez így, nem így kéne lennie.

Ha Simon bűnös, bűnhődjön! De ezt ne az mondja az arcunkba, akik nála nagyságrendekkel nagyobb összegeket lop évek, sőt évtizedek óta!
öööö, hány milliárdos paktumra és hány nap alatt végigvervére számítsunk?

Kínába utazik kedden Orbán Viktor

Hivatalos látogatást tesz február 11-e és 13-a között Pekingben Orbán Viktor kormányfő – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

hvg.hu/itthon/20140207_kinaba_utazik_kedden_orban_viktor
@miva?: azért több az, mint 1-5%. különben nem járnék ide. egyébként igazad van
Kedveseim!
Simon G. milliói külföldi tőzsdeügyletekből és pókerversenyek nyereményeiből származnak.
A képviselői vagyon-nyilatkozatok szívfájdító szegénységet tükröznek, de a célkeresztbe vett jóember nem a többiekkel akart szolidáris lenni, hanem - válófélben levő - neje előtt akarta a pénzt eltitkolni.
Tudjuk, hogy egy elhagyott nő mindenre képes, ezért a (volt) férj reálisan számolt azzal a lehetőséggel, hogy - vagyonmegosztási per keretében - jelentős summától foszthatják meg.
Ilyen egyszerű a történet háttere.
Nagy szerencsénk, hogy rajta kívül minden élharcos törvénytisztelő, jogkövető, korrekt és áldozatkész!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nesze semmi fogd meg jól. a gond a be nem ütött tételek voltak és lesznek. ha az ügyfél/vevő nem kéri a blokkot, akkor halottnak a csók.
@Virág et.: "Szívesen megtenném mondjuk ugyanezt Pintér most épp 1 milliárdért eladott cégével, hogy az az elmúlt 10 évben mennyi bevételt szerzett, azt' adjuk már össze. "

Ne feledd el, hogy Pintér miniszter úrnak most van 1 milliárd követelése. Még mindig nem lett kifizetve az a vételár, míg a cég, ha jól emlékszem az letelt 3-4 év alatt 4 milliárd bevételre tett szert.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Evezős:
nu, akkor szemlétessünk, hölgyeim!

Simon Gábor "titkos" vagyona vs. a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. offshore gázbiznisze után kivett osztalék

infogr.am/simon-gabor-vs-met-osztalek?src=web
@DR. INKVIZITOR:
"Simon G. milliói külföldi tőzsdeügyletekből és pókerversenyek nyereményeiből származnak."

Ettől ez még adócsalás, ha a NAV elől is eltitkolta és nem fizette meg a szükséges adókat. Nem értem, hogy elég nagy vagyonnal rendelkező, egyébként értelmes(nek tűnő) emberek miért nem kötnek házassági szerződést, amelyben részletesen rendelkezhetnek akár a saját tőzsdeügyleteik és pókerpartijaik eredményéről.
@CSENDES: Hát igen, annál a beszélgetésnél is ott lettem volna szívesen, ahol Pintér eladta a cégét. Persze komám, ráérsz 28 év múlva is fizetni az unokámnak! :)

Természetesen fel sem merül bennem, hogy strómanra íratta volna át a cégét, akitől vissza is veszi miniszterkedése után azonnal. Sokkal inkább elhiszem, hogy Pintér úr egy gáláns úriember, aki annyira korrekt az üzleti partnereivel, hogy az sem érdekli, mikor fizetik ki, amikor eladja a családi vállalkozást. Jó látni, hogy a pénz nem rontotta meg ezt a remek embert!
Na végre, itt a segítség a tanácstalanoknak és a bizonytalanoknak!
index.hu/belfold/2014/02/07/orban_a_valasztasi_iroda_videojaban/
@Virág et.: Az izgalmas csak az, hogy ez a drága szép ember még jószívű is.
Már évek óta 1 milliárd csak a követelése, semmi kamat, vagy ilyesmi.:-))

Én is tartoznék neki ennyivel szívesen.
Egyértelműen Fleto szivárogtatta ki,hiszen áprilisban már miniszterelnök jelöltnek kell lennie.
@DR. INKVIZITOR: a kedves vezető segít, problémát old, és kivezeti az ő népét a sötétségből, sokáig éljen és virágozzon a dicsőpártésazőnekije örökös vezetője.
@miva?:

1, Gyurcsány már korábban bele akart nyúlni a pártfinanszirozásba.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/20071130/furjak_gyurcsany_csomagjat

"Tegyék rendbe a pártok pénzügyeit, a képviselők álságos (sok százezres, adómentes költségtérítésre épülő) fizetési rendszerét, s hosszabb távon szüntessék meg a polgármesterként is szolgáló képviselők dupla megbízatását – csupán néhány kiragadott javaslat a Gyurcsány-féle tisztasági csomagból."

MSZP 30 akárhány százalék, DK 5 %. Csak mert Gyurcsány.

2, kutya lop a kajából az asztalon. Kibaszod a kutyát, hozol másikat. Az nem csak hogy többet lop, de meg is harap. Másik kutya nincs a láthatáron, kutyának meg lenni kell. Hát akkor maradjon a harapós. Ésszerű.
az idióta faszparasztja megszólalt, na hol, na hol, hát ott a fidesz szócsövénél:

Most, hogy a Heti Válasz nagyinterjúban próbálja szalonképesíteni Vonát ( bár nem tudom, van-e szalon egyáltalán, ahová be lehetne vezetni, de mindegy), érdemes emlékezetünkbe idézni ezt-azt, hogy tudjuk, mit is felejtett el megkérdezni Stumpf András. Az Index tavaly júliusban foglalkozott a “Magyar Hüperion” című széljobbos elméleti folyóirattal, amelybe Vona is írt egy nagyobb tanulmányt ( “A modernkori ember politikai tipológiája” címmel. ) Ezt az esszét így foglalja össze Tóth Gergely az említett Indexes cikkben:

kapitalizmus.hvg.hu/2014/02/07/amit-minden-jobbik-szavazonak-tudnia-kell/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Legyél egy kicsit optimistább. A kínai olcsó....... :D
Na jó nem vicces.
Múltkoriban gondolkodtam azon, hogy sok bizonytalan azon is szokott rinyálni, hogy a széljobb erősödik. Az viszont nem jut eszébe, ha leszavazna a jobbikon kívül bármely pártra, akkor máris nem lenne bent a jobbik. Mert a jobber és széljobber szavazó elmegy szavazni. De aki attól balra áll, csak hápog szerencsétlenül.
@CSENDES:
Sok jót lehetne még mondani/írni Pintér (életpályamodellminta) Sándorról, de csak két ügyet említek.
Az Orbán-Torgyán kormány ideje alatt dohány-nagykereskedelmi cége is volt (telephely: AUTÓKER Ecseri úti emeletes raktára), amelybe - teljesen önzetlenül - bevette Boross P. ex-miniszterelnök fiát is.
A józsefvárosi piac őrző-védő tortáját ugyan nem akarta megosztani a Tasnádi-féle csapattal, de amikor támaszuk (a korábbi Láposi Lőrinc sztárrendőr) meghalt, akkor P.S. a T. Pétert nem oldatta fel kénsavban, hanem csak időnként börtönbe záratta.
Úrnak születni kell!
@parti_giano: Hiába, nagyban érdemes lopni.
De nyugodtan rágjuk csak a fidesz és az ügyészség előtt már augusztusban ismert simon - féle számlaügyet. Majd emiatt jól nem fognak szavazni az mszp-re. Akkor majd jól megmutatják a szavazók, mikor viktorra húzzák, hogy mennyire elítélik a közpénzlopást, nem igaz?
@DR. INKVIZITOR: Tegyük azért hozzá, hogy ezért Tasnádi is tett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a Drogmentes Magyarországosról elég régóta tudható, hogy az egy szcientológus csapda.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Evolát és Benoist-t adhatott valami barom a kezébe ennek az autóriasztókufár tótnak. de, hogy abból se értett meg lófaszt se, az teljesen egyértelmű
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: tartok tőle, hogy a tanárok zömének az iq szintje nem haladja meg egy 14 évesét. Szerintem legalább 70-80%-ukat pályaalkalmatlanság miatt simán ki lehetne rúgni.
Most szalonértelmiségi leszek, és gonosz. De a tanárok ostobasága remekül mutatja, mennyire áthatotta a pedagógus szakmát az olyanok, akik első diplomásként ezt szerezték meg, és bár ehhez nincs tehetségük, de tanárként legalább állásuk van. Ezért bármilyen baromsággal megveheted őket, mint a falusi diploma nélküli rokonaikat.
Mondtam, hogy gonosz leszek. :)
@Penivaldes: Milyen jó, hogy gyermekeink tanítói tájékozottak. Mindenki tudja, csak a tanár nem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az egészben a legironikusabb, hogy stupidnak és papucsállatkának a saját szavazóbázisát tekinti. Akik még ahhoz is hülyék, hogy felismerjék, hogy az bizony róluk szól...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: anyám nem engedi őket be az iskolába hiába nyafognak, meg hízelegnek.
@Penivaldes: igazgató a mama??? Azaz intézmény vezető, mert mint tudható a klikk zseniális rendszere óta, igazgatók azok nem vannak...
Azért az érdekelne, hogy ha megtudná, hogy valamelyik tanár erre a szarra menne, akkor mit mondana és tenne?
Az elmondásodból következtetve, alig ordítaná le a haját az illetőnek ;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: igen, de látva a tegnapi poszton a jobbikosok szintjét, ez nem annyira meglepő.
@Evezős: Az újságírókat inkább hagyjuk. Aki képes a sorok közt létezni, az munkanélküli. A mainstream pedig be van fékezve.
Kevés a kivétel. Ha van egyáltalán.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem azt rágjuk Csekk.
Azt rágjuk, hogy mi a picsa az az ellenzék, aki 50 milliárdos korrupció támadása helyett 240 milla korrupció miatt védekezik.

ez nem ellenzék, hanem egy nagy rakás szar. vagy fos
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tudod, az én köreimben zgyanezt szokták mondani a jogászokról is.

Azzal sem értek egyet.
Kard ki kard!

Gyurcsány Ferenc
5 órája
Bizony tudni kellene, hogy honnan volt Simonnak ennyi pénze. Mert ez akkor sem az ő magánügye, ha tegnaptól semmilyen funkciót nem visel.
De ha már itt tartunk, akkor azt is tudni kellene, hogy öt gyerek nevelése mellett hogyan telik Orbán Viktornak egy hatalmas családi házra Buda legdrágább kerületében, legalább ötven hektár szőlőre Tokajon, felújított házra, felesége nevén vásárolt telkekre Felcsúton, egyik gyereküknek megvett lakásra a Gellért hegyen és nem folytatom.
Mindezt állítólag egyetlen politikusi fizetésből.
Én már ismertettem a véleményem. Attól függetlenül csak erre ikszelnék. Azt is leírtam, hogy miért. A Jobbik Szovjetmagyarországért Mozgalom listája nem annyira vonzó.
@Sir Bates dö Hól:
Vicces mariska néni megmondta, hogy nem vagy illetékes ebben az ügyben... sem... meg senkisem... csak ők...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mondjuk ebben az a röhej, hogy szerintem se népszavazáson kéne dönteni.
Hülye dolog ez.
@Sir Bates dö Hól: egyetértésem, lehet választani, putyini kelet, vagy szarakodó, szerencsétlenkedő nyugat, más opció jelenleg nincs, és elég sokáig nem is lesz.

Nagyhatású lap volt, annak ellenére, hogy alacsony példányszámban (eleinte pár száz, később pár ezer) jelent meg. Az eredeti kiadásból a teljes sorozat csak néhány helyen található meg, de 2000-től digitalizálva hozzáférhető mindenki számára.

Célja a magyar irodalom nyugati szintre emelése volt, így szembefordult a félfeudális ország epigonizmusba süllyedt irodalmával. A 19. század végi új stílusirányzatokat ugyanúgy segítette az érvényesülésben, mint a nyugati modern irodalom legfrissebb törekvéseit. Nem volt egységes világnézeti arculata, inkább a „közös ellenség” fogta egybe a lapot. Óriási ellenállásba ütközött konzervatív részről (nemzeti veszedelmet láttak benne), de neves képviselői meg tudták védeni, még az első világháborút is túlélte.

Az avantgárd mozgalmaktól azonban igyekezett távol tartani magát, ezt Kassák Lajos A Tett (1915–16) és a Ma (1916–25) című lapjai képviselték.

hu.wikipedia.org/wiki/Nyugat_%28foly%C3%B3irat%29
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a mamának nincs köze a klikkhez, azzal, hogy amikor mindent összezavartak csatlakoztak egy városi katolikus iskolához. jobban jártak vele. mert legalább van hatásköre, nem mint a klikkeseknek akik a wc-re nem mehetnek ki engedély nélkül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem egészen Cirbi.

Nem putyini kelet, hanem orosz rabszolgaság, ez rosszabb, mint például a sztánságok pozíciói.
@Sir Bates dö Hól: Angyal csatolt köztársaság akar lenni?

Akkor mehet a keresztelő medencébe, a szakállasoknál a teljes testnek meg kell mártózni a vízben.
@Habakuk999: na azért vannak szottyadt pedagógiai csődök
@Habakuk999:
Ez stimm. Arrogancia és kioktatás van helyette, támadás, népbutítás, sunnyogás. Olyan bolsi tempó...
@Habakuk999:
Hátsó-Hátasztán Mutyinisztáni Apostoli Ostobaság néven se? Neee...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem vagy gonosz. a szomszédom lánya tanítónő a közeli kisvárosban. kevés ilyen suttyó, mocskosszájú prolinővel találkoztam eddig, pedig alapvetően nem "értelmiségi" körökben mozgok
Amúgy hetente lesz ilyen istenbarma bedobva, hogy ezeken a gumicsontokon rágódjon a plebs, ne ezeket a remek bolsikat bacogassa. Az igazságtartalom lényegtelen, jogászok majd lejátszák, oszt jónapot...
@vitéž munkášőr:
Értelmiségi körök? :)
Ja, polgári körök sugárzó népe...
@tristen2005: Kard ki kard kellett volna három éve.
S a alkotmány módosítástól és a választási törvénytől nem a nagy büdösben vigyorogni, hanem a ház előtti vakondtúrásban szirénázni bődületes hangosan, hogy Pekingben is meghallják.
@Habakuk999: bocsi, túl finomkodó voltam, igazad van, mentségemre szolgáljon, hogy korábban fogalmaztam realisztikusabban is ;)
@Habakuk999: hát, tegnap már tolta szolidan, hogy nem rossz döntés, meg, hogy jól hangzik a hitelkonstrukció, persze utána zsidózott egy csöppet, szal, gondolom, annyira nincs ellene... bár, mivel szóba hozta a bagett-evést, míg ő a túró(s) rudit preferálja, rájöttem, mi az alapvető gondja: ha blankolt, akkor tisztább, így az csak rudi, de nem túrós... kis pragmatikus, fehérjére megy rá, ez is egy rezsiharc-variáció...
csak úgy:

12:46 Feljelentést tesz az ellenzék a Fidesznek átadott szlogen miatt
Feljelentést tesz az ellenzék a Fidesznek átadott szlogen miatt

Jogi lépéséket tesznek a baloldali összefogás pártjai, mert álláspontjuk szerint törvénysértő módon, ingyenesen engedte át a kormány a Fidesznek a Magyarország jobban teljesít szlogent - jelentette be Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke Molnár Csabával, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökével és Veres Gáborral, az MSZP szóvivőjével közösen pénteken Budapesten.

-----------------------------------------------
12:42
Bíróságtól kéri ki az LMP a paksi paktumot

Bírósághoz fordul Szél Bernadett, az LMP társelnöke azért, hogy a kormányzat adja ki számára a paksi erőmű bővítéséről kötött szerződéseket - jelentette be a politikus pénteki győri sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a párt Győr-Moson-Sopron megyei képviselőjelöltjeit.

---------------------------------------

Rovat: Itthon
Szerző: MTI
12:39
Feljelentést tett a Greenpeace Kishantos miatt

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Greenpeace Magyarország a kishantosi ökológiai mintagazdaság földbérletének megszűntetése miatt.
@Sir Bates dö Hól: Lári fári. Ha egy történész zsidó, az még marhára nem zsidózás.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

[Wittnerről elég sokáig azt gondoltam, hogy egy nagyon fruszrált, a sikertelenségbe és az emlékeibe belefeketedve megkeseredett ember.

Most, hogy megszenvedtem azt az ominózus videót, újfent megdöbbentem azon, hogy a szék mennyire kihozza a rajta ülő valódi énjét, azaz a szék milyen ügyesen meghatározza a tudatot. ellenben azt, hogy a széklet miképp kúszik vagy úszik fel az agyba, az továbbra is rejtély.]
@vitéž munkášőr: nem találkoztál még bizonyos presbiterekkel bizonyos helyeken, és nem találkoztál még azon istenhátamögötti egyházi személyekkel akik kiszabadulva Alsóbivalyból azt hiszik, hogy ők a makik.
a jobbik meg náci, hol itt a hiba?

“Amíg a stupid a liberális demokrácia disznaja, a pozitivista a birkája, addig a naiv a pulykája, amely önmaga rútságáról mit sem sejtve felfuvalkodottan jár-kel. Végül az ő nyakát is elmetszik.”

Leszögezi, hogy a fenti típusok kimerítik a népesség 99,9%-át. Marad még a “számító, aljas” antitradicionalisták csapata ( a gazdák!) és a tradicionalista élcsapat. Fontos még:

“Az, hogy valaki stupid, pozitivista, naiv, antitradicionális vagy tradicionális, az nem döntés kérdése… így, hacsak a Gondviselés másként nem dönt, a disznó disznó marad, ha akarja, ha nem.”
A Forbes csütörtökön megjelent számában öt oldalon keresztül kérdezzük a TV2-csoport két vezetőjét, akik 2013 utolsó napjaiban bejelentették: ők lettek a tévétársaság új tulajdonosai – ezt sokan kétkedve fogadták, másokat sejtve a háttérben. A több mint egyórás interjúból a nyomtatott változatban így is kimaradtak részek, például az is, amikor a Hír TV-től érkezett hírpolitikai főtanácsadó szerepéről kérdeztünk.

forbes.blog.hu/2014/02/07/egy_hir_tv-s_szakertelmere_volt_szuksegunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_07&utm_campaign=index
@Penivaldes: vajon miért is, ööö, inkább nem akarom tudni, jobb nekem így :D
Ez egy korábbi írás részlete, de nagyon jó.

Hol van az megírva, hogy az ellenzéknek választást kell nyernie? Bár népszerű a következmények nélküli országról szóló toposz, a politikában mindennek van következménye – legfeljebb a felelősség kérdése nem világos azonnal. Bizonyára sokan boldogabbak lennének, ha a választásokra előállna valamilyen ellenzéki egység, a konfliktusok, a hatalmi küzdelmek nem megspórolhatók.

De már sokat is beszéltem a mai szereplőkről, a fő állításom ugyanis ebben az írásban az, hogy ezek a politikusok epizódisták és ezek az események epizódok. Van aki és ami fontosabb, más kevésbé, de a bajaink forrása nem Orbán, nem Mesterházy, nem Vona, nem Bajnai és nem is Gyurcsány. Ahogy kit érdekel már az, hogy hogyan is volt mindez 1997-ben, mit akart Torgyán, miért volt fontos a Tocsik-ügy, vagy éppen mi volt Horn célja, pár év múlva a mai viták is érdektelenek lesznek, mert új szereplők és új ügyek lelkesítenek és dühítenek majd minket. Igen, igen, előbb-utóbb Orbán is elmegy majd, visszavonul vagy megbukik, s akkor új időszámítás kezdődik a jobboldalon, talán még az egység is megkérdőjeleződik, s talán kezdődik minden – ha nem is előről, de újra.

Mi hát akkor a probléma? Sajnálom, de az a helyzet, hogy mi vagyunk a probléma. Miattunk lesz minden rosszabb, akár Orbán a vezér, akár Lázár, Rogán vagy éppen Mesterházy. A politikusok ugyanis tanulnak: bárki is nyer majd legközelebb, vagy azután, a leckét már megtanulta. Ha teheti, ugyanúgy fog kormányozni, mint Orbán. Professzionálissá vált a politika – mondjuk finomkodva, ami annyit jelent, hogy ma már minden hivatásos politikus tudja, hogy miről szól a hatalomgyakorlás. Ebben az országban a politikai logika fog uralkodni, bárki is lesz hatalmon – vagy éppen ellenzékben.

A politikai logika, amelynek felismerése az egyik legnagyszerűbb dolog, ami az elmúlt években velünk történt. Hogy létezik, hogy van ilyen, s hogy nincs a politikában királyi út, hogy nem megkérdőjelezhetetlen „tények” és „igazságok”, hanem érdekek és értékek mozgatják a döntéshozót, s a politikus ma már nem levágja, hanem állandóan számolja a fejeket. A politika kivívta autonómiáját, lábra állt, érti a játékot, és ennek megfelelően teszi is a dolgát. Bár tényleg lehetnének néha megengedőbbek, kicsit méltányosabbak, olykor hasonlíthatnának jobban egy államférfira, alapvetően rendben vannak, azt és úgy teszik, amit és ahogy tőlük elvárható.

Ismétlem: a gond velünk van. S ami igazán nagy gond: mi leválthatatlanok vagyunk. Csak egy reményünk van, ugyanaz, amit 16 éve is gondoltam, akkor még kicsit más formában: a tanulás. Miért kellene változtatnunk? Mert ha nem értjük meg, ha nem tesszük meg, a politika bármire képes lehet, bármit megtehet – velünk vagy éppen ellenünk, vagy akár mindkettő egyszerre. Mindegy, hogy ki a miniszterelnök, ha nem értjük meg a játék tétjét és lényegét, nem lesz semmilyen ellenerő a politikai logikával szemben. A helyzet ugyanis az, hogy ma nincs semmi: sem szakmai, sem civil, sem baráti, sem semmilyen. Itt még az ellenerő is csak politikai lehet. Csak és kizárólag egyetlen rendezőelv létezik: a politika által kitalált és elképesztő mennyiségben adagolt rend, rendszer. Amit vagy lelkesen átveszünk, vagy egy másik politikai szereplőt támogatva aktívan ellenzünk, vagy passzívan ignorálunk. Az első kettő a politika számára érdekes, az utóbbi érdektelen. A politika pedig szinte szabad kezet kap tőlünk: bármit mond, bármit tesz, ebben a hármas felosztásban fogadjuk: lelkesen átvesszük, aktívan ellenezzük, vagy passzívan ignoráljuk. Mindig, mindent.

Mi tehát a megoldás? Az, ha egyszer meglátjuk, hogy ez a logika, pontosabban ennek a logikának a mindenhatósága hová vezet. Tanulásnak nevezem ezt, de ma már azt hiszem, hogy ennek csak egy módja van: a tapasztalás. Jéghegy, pofon, szakadék, Apokalipszis, Armageddon kell ide. Hogy észhez térjünk, hogy belássuk, hová vezet az, amikor a politikát kizárólag a politikusokra bízzuk. Vagy azért, mert egyáltalán nem foglalkozunk vele, lemondóan kivonulunk belőle, vagy azért, mert megelégszünk a buta automata szerepével. Ha soha semmilyen kérdést nem teszünk fel saját politikai vezetőinknek, ha hagyjuk magunkat általuk jókra és rosszakra osztani, ha meg sem kíséreljük megérteni és elfogadni a másként gondolkodókat, ha elhisszük, hogy mindig és mindenben csak az egyik oldalnak lehet igaza, ha a politikai vezetőket isteneknek képzeljük, ha a gondolataikat sajátunkként szeretjük, s ha képesek vagyunk gyűlölködve tekinteni egy másik magyar emberre csak azért, mert máshová szavaz, vagy éppen mást gondol a helyesről és a kívánatosról. A politika csak akkor lehet más, bárki is a kormányfő és bármilyen nevű pártok ülnek is a parlamentben, ha észrevesszük, hogyan használnak ki minket saját céljaikra a munkájukat amúgy kétségtelenül egyre ügyesebben végző politikusok. Akkor valami megváltozik, megváltozhat. Addig viszont egyre rosszabb lesz, ebben biztos vagyok.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok a választási kampányhoz.:)
@Sir Bates dö Hól: már feszegetted egyszer a számonkérhetőséget. wittner for ever by szily

cink.hu/miert-a-magyar-emberek-selejtje-megy-kepviselonek-1518121358

van egy pázmányt védő cikk is a lapon.
@Sir Bates dö Hól: Nekem meg az európai egyesült államok víziója nem vonzó. Akkor már sokkal inkább a nemzetek Európája.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ha egy történész zsidó, az még marhára nem zsidózás. "

ez így van, mint ahogy az is, hogy te is náci vagy és ez sem nácizás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor azon sem kell megsértődni e logika mentén, hogy anyád fasszopó... nem ez ugyan legjellemzőbb tulajdonsága, de kiemelhetjük ezt is... faternak csak jó vót egyszer, nem (nem, nem érkeztedre gondolok, mint élete zenitje).
@Sir Bates dö Hól: Rólatok már nem is beszélve ugyebár. :)
@jaegtoer: @Sir Bates dö Hól: bakker, kellett ez nektek, csak emlegetve volt, és meg is jelent, ehhhh, nem is mondok erre semmit :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az egész kasszacserélési dráma hiábavaló lehet, mert a méregdrága rendszer kijátszható. A rést az üti a pajzson, hogy a pénztárgépet és a készpénzt kezelő kasszadobozt nem kötelező egymáshoz rendelni."

Ez már két éve mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, aki ebben a büdös rohadt életben látott már kasszát.

Tehát Magyarország teljes lakossága számára, mínusz Matolcsy György és Varga Mihály.
@parti_giano: ott néztem meg a hvg-s videót. dobtam egy hátast, pedig már nehezen lepődöm meg az "elit" kreténségein
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ennek a pedagyógynak kivételesen mindegy, hogy polgári shitnyik vagy maszopnyik. 20 forintért az apját is lecumizná
@parti_giano:
Szép.

..és akkor miről is beszélünk?
ennyi:

Nem várható javulás a "valódi" foglalkoztatásban
Ha lehántjuk a rétegeket, alig van javulás a munkaerőpiacon, a termelékenység pedig a 2008-as szinten van.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/nem_varhato_javulas_a_valodi_foglalkoztatasban.3.195133.html
@parti_giano: azért az inkább csak cizellálja, menti a menthetőt... amit nem lehet, persze nekem eleve nem fér a fejembe a hitélet dotálása egy szekularizált országban, de mindegy... tört volna el horn keze...
@GeoCracker:
Hát erre most sok mindent tudnék mondani, de inkább nem mondok.
:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nekem meg az európai egyesült államok víziója nem vonzó. Akkor már sokkal inkább a nemzetek Európája."

Sub kavics, elmondanád, melyik mit jelent számodra?... mi a fő különbség a kettő közt?... mert megint csak a tacepaót másolod, szovjetek túró-falója...
@tristen2005:
Navégre!
:-)

Rajta kívül ki is mondta még ki ezeket a gondolatokat?
Ja, senki....
művelődöm nahhh, hol vagyok még ettől a szókincstől :D

"szovjetek túró-falója..."
@Penivaldes:
Ott meg nem a püspök ad engedélyt mindenre?
(Csak kérdezem, mert itt a katolikus-evangélikus oskolákban elég nagy beleszólása van még a plébánosnak is, illetve a helyi evangélikus (talpas) papságnak.)
csak hogy a poszthó is lökjek valamit, úgy szeretném, ha ilyen kérdéseket a fideszjobbiknak is feltenne a saját világnézeti médiájuk, és nem konzerv szöveget és felszopást nyomnának 24/24-ben...

Az MSZP lezárta Simon Gábor ügyét

Az MSZP lezártnak tekinti a Simon Gábor eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatos ügyet – mondta a párt szóvivője pénteken, Budapesten. Veres Gábort a Szigetvári Viktorral, az Együtt-PM szövetség társelnökével és Molnár Csabával, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnökével más témában tartott sajtótájékoztatón kérdezték. Az eltitkolt vagyon eredetét firtató kérdésre Veres Gábor azt válaszolta: nem tudják, honnan van a pénz.

hvg.hu/itthon/20140207_az_mszp_lezarta_simon_gabor_ugyet
@Sir Bates dö Hól:
kibaszott sok és nagy nemzeti értéket kell megmenteni mikor MO mexűnik? ...most bontjátok le a maradékot kedves főnököddel orbáncigánnyal karültve

olyan dzsobbikos az egész szar
brühüyyy

az a nemzeti lovarda, birkálda és dohánybolt az megmentendő szerinted?

a többit már kiírtottátok

gyalázat

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: na ezt jól elbasztam a háziszárnyasnak akart menni brühüyyy

le kell thormay czeczylezni is?
@Penivaldes:
Varga Mihály bácsi, akinek a két, miniszterség előtt realizált funkciója közül az egyik az volt, hogy presbiter Karcagon ... (a másik meg, hogy egy vízügyi társulásban főkönyvelő. Ezek vezetik ezt a szerencsétlen országot.)
@rodeo36: kicsit mellé ment, a szövegkörnyezetből ítélvén, a tollasnak vót szánva ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kibaszott sok és nagy nemzeti értéket kell megmenteni mikor MO mexűnik? ...most bontjátok le a maradékot kedves főnököddel orbáncigánnyal karültve

olyan dzsobbikos az egész szar
brühüyyy

az a nemzeti lovarda, birkálda és dohánybolt az megmentendő szerinted?

a többit már kiírtottátok

gyalázat

brühüyyy

thormay czeczyl-t nektek mert a József attila, babits meg az Ady nem kell petőfivel hogy vagytok? akasszátok fel a zorbánkirályokat
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
brühüyyy

tollak fognak repkedni amint kitépik
brühüyyy
Talán ébredeznek!

Molnár Csaba közölte: "a Fidesz szolgálatában álló" sajtó ebből az ügyből botrányt akar csinálni. A kérdező EchoTV, valamint a HírTV, a Lánchíd Rádió munkatársainak címezve szavait azt mondta, hogy a fizetésüket olyan emberek zsebéből kapják, akiket "egy ország gondol oligarchának", és hogy törvénytelenül szerzik a vagyonukat, így előfordulhat, hogy ezen médiumok munkatársai nem tiszta pénzből kapják a fizetésüket.
@Evezős:
van aki a puskás akadémiáról egyenesen az akadémiára lép...jó nagyot, bakanccsal

brühüyyy
@rodeo36: bocsi, hogy bele vaúúúú, de kérhetném, hogy a cecilke maradjon kicsi, a többiek meg nagy bütű, me báncsa a szemem nagyon
Érdekesek ezek a mondatok, hogyaszongya:

„Kíváncsi lennék, milyen arcot vág most Mesterházy Attila, mikor nem látja senki. A pártját megtisztítani nem sikerült, ezért a kampány elején máris beleszaladtak egy akkora állasba, amitől csak egy őszödi beszéd szövegkivonatba csomagolt bajai videó lehetne fájdalmasabb.”

Hát igen. „A pártját megtisztítani nem sikerült”. Ügyetlen fiú. Bezzeg Orbánnak sikerült. Ügyes fiú. Ő nem szalad bele egy ekkora állasba, nála egy sincs olyan, aki osztrák bankban tárolja a valószínűleg volt felesége elől eltitkolni kívánt pénzét, amely a jövőjét biztosítaná az új társ + gyermek oldalán (a vagyonnyilatkozat nyilvános, ugyebár, azt mindenki olvashatja, még a volt feleség is). Fideszék bezzeg magyar bankokban tárolják. Nincs is róla cikk. Meg blogbejegyzés se. A Gyurcsány ugyan fecseg ezt-azt, meg orbánvagyonozik, de nem kell az imbecillis bohóccal törődni, hiszen mindenki tudja, hogy hülye, meg aztán utáljuk is, ergo, az ilyen bejegyzéseknek semmi értelme sincs. Ha 27 milliárdos vasútvonal többletköltség Orbán személyes beavatkozásával, ha 40 milliárdos gázkereskedői haszon, akkor se.

Fentiek természetesen nem azt jelentik, hogy a kis mértékű lopás megengedett (240 millió az nálunk kis mértékű). Korántsem azt. De a pénz eredete még nem világos, Simon azt mondta, hogy majd a vagyonvizsgálat során kiderül. Simon viszont tudhatta volna, hogy az osztrák bank a feleség elől elrejti ugyan a pénzt, de a Magyar Nemzet elől nem. Érdekes, hogy utóbbitól ezek szerint nem félt, mert akkor a Kajmán-szigetekig szalad, ha ugyan nem tartja párnacihában. Vajon miért?

A pénz egy részét dollárban, más részét euróban tette be a bankba. Nem tudni, hogy ez most egy Simon-féle ravasz trükk, vagy tényleg ezekben a devizákban vesztegették meg. Ha ezekben, akkor ki? És miért? Képviselő, parlamenti bizottsági tag (munkaügy, valamint informatika/távközlés), de semmi kormányfunkció. Semmi döntési kör. Vagy egyszer kérnek tőle majd valamit? De ki?

Fenti kérdésekre egyelőre nincsen válasz. Majd lesz. De mi már most elküldjük Simont a francba a rohadt titkolózásával együtt. Meg az MSZP-vel. Jó lesz ez még valamire. Vagy nem?
@rodeo36: :-) én is azt gondoltam, de mondom, csak rákérdezek:-)
@Sir Bates dö Hól:
már le vagyok meázva is culpázva is olvasd el

brühüyyy
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "aki attól balra áll, csak hápog szerencsétlenül"

Mi, baloldaliak, már csak ilyen kis romantikusak vagyunk. Csegevara, meg minden.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ííííííííííííííí rdát
brühüyyy
@Evezős: ne szívd mellre - hál'istennek van még olyan ellenpont mint Te és Peni mamája ;-)
@épészmérnök:
Ola, Ché, como andas? cuando los osos polares andan en la calle y no hay salmón suficiente

brühüyyy
oops, úgy vélem erről beszélünk, és a szálka és gerenda tipikus esettyével állunk szemben.

0,008 db paksi atomerőmű bővítése
fidelitas

Ráült a demagóghintára a Fidelitas, csirkefarhátoznak Facebookon. Nem mintha ne lenne nevetséges Simon védekezése, de talán nem pont a Fidesz ificsapatának kéne ezzel köröket futnia

444.hu/2014/02/07/0008-db-paksi-atomeromu-bovitese/
@Evezős: már egy párszor megemlítettem, hogy Max Weber beájulna, ha látná műveit ezeken keresztül, ríltájmban
@épészmérnök: Che nem romantikus volt, hanem egy vérszomjas gyilkos.
@tristen2005:
Nem vagyok oda a Csabikáért, de ez az! Ezt kéne nyomatni orrba-szájba. Minden napra jöhetne valaki, akit a komplett ellenzék elemez.

Nem bávatagon állni, hogy ma kit pécéznek ki, hanem átvenni az irányítást!
ez már megvolt? mno címadása mindent visz:

Orbán: Zsugori alak vagyok, ha az ország pénzéről van szó

mno.hu/belfold/orban-zsugori-alak-vagyok-ha-az-orszag-penzerol-van-szo-1209642
@vitéž munkášőr:
Jójó, tudom én, hogy kikkel eszem egy tányérból - tegnap írtam is róluk pár kedves sort - csak azért itt sem minden tehén fekete vagy fehér ...
:-)
@vitéž munkášőr:
Valaki a héten berakta, hogy milyen iskolai végzettséggel bírnak az ogy-i képviselők.
Még azóta sem tértem magamhoz, hogy belebogarásztam ...
Mi lehettem volna én ott, ezek között!
(Az meg külön tészta, hogy erkölcsiségben mind felett állok! Ja, és még szerény is vagyok, nagyon ....)
:-)
valaki ébresszen fel ebből a rémálomból!!!!!!!!!!!

Itt van Baja 2.? Álvideó lenne a Választási Iroda felhívása?

Az NVI azzal hívta fel az imént az Indexet, hogy nem ők rendelték meg a választásra buzdító videót. Megint bekerültünk a Tükörlabirintusba, ahol semmi sem az, aminek látszik?

Úgy tűnik. A Nemzeti Választási Iroda azt állítja, visszaéltek a nevével és egy kalózvideóra rakták rá a valasztas.hu URL-t. Elég jó minőségű, drága kalózvideó ez.

Eszerint Valaki Ellenzéki megcsinált volna egy ilyen jó minőségű, drága filmet csak azért, hogy fondorlatos csellel pártos színben tüntesse fel az NVI-t? Kalóz Fidesz-videóval a Fidesz és az állami intézmények befeketítéséért? Most már azt sem tudom, mit gondoljak.

cink.hu/itt-van-baja-2-alvideo-lenne-a-valasztasi-iroda-felh-1518146473
@Evezős: megmondom, mi lehettél volna, kedves evezős! könyvtáros!
@Sir Bates dö Hól:

Lehet. De mivel te már láthatóan eldöntötted a kérdést, én meg még nem, nem ragoznám tovább.
@Evezős: láttad a hvg-s videót?

cink.hu/miert-a-magyar-emberek-selejtje-megy-kepviselonek-1518121358

szerintem óvatosan. én rosszul lettem tőle, pedig elég magas az ingerküszöböm
@Evezős: itt a katolikusokkal nincsen baj, hagynak dolgozni. bár az érsekség kissé himsoviniszta, és pl a "központ " igazgatónőjét mindig csak egy évre nevezik ki, de egyébként okés minden. errefelé a reformátusok azok akik nagyon beleszólnak mindenbe, értsd ezalatt azt is, hogy a tanárok családtagjai hogyan éljenek, meg a havi családi fejtágítás. na az baromság.
egyébként ismerem az érzést amiről beszélsz. éltem kis városkában ahol evangélikus presbiternek lenni nagy rang volt, és ezek a fejesek nagyon szerettek mindenhez érteni, főleg azért gondolták ezt, mert egész életüket abban az utcában töltötték, ahol világra hozta őket a szülőanyjuk. na az ilyenektől mentsen meg mindenkit a jóisten.
@parti_giano: mamám végzettsége többek között az, könyvtáros:)
@parti_giano: "Orbán arra a felvetésre, hogy  a projekttel kapcsolatban többször is gratulált Szeged szocialista polgármesterének, Botka Lászlónak, elmondta: „Vigyáznom kellett, mert ha még egyszer megdicsérem, lehúzzák a listáról a szocialisták! De félretéve a tréfát, a Fideszben van egy mondás: az úriember nem csibész. Mikor eljön az ideje, akkor lehet szkanderozni, összemérni az erőt, ám mivel az úriember nem csibész, az ellenfélnek is megadja, ami jár. Csak az az aranyérem csillog szépen, ahol komoly ezüstérmes van az ember mögött, ehhez meg kell adni a tiszteletet a riválisoknak.”

Az ilyenekez szeretem olvasni... jobb, mint a Candide:-)
@Sir Bates dö Hól: te olyanokat olvasol, ő meg olyan filmeket néz, ahol a jó rendőr-rossz rendőr játék van.
@vitéž munkášőr:
Rákattintottam az oldalra, elolvastam, de a videót nem néztem meg.
WM-t évek óta nem bírom elviselni.
Van az a fajta butaság, amit képes vagyok tolerálni (jó, főleg gyerek esetében, ha a jószándék benne van, akkor meg még inspirál is arra, hogy segítsek neki/rajta), de az a tömény osotbaság, bunkóság, rosszindulat és gonoszság,a mi ebből a némberből árad (bocsánat, nőnek sem tudom nevezni!), az riasztó, az letaglózó, az elkeserítő.
A másik ilyen, a Zorbánviktor: ha ezek feltűnnek a képernyőn, minimum leveszem a hangot, de inkább elkapcsolok, akár még tíz másodpercre is.
Ez van.
:-(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "De a tanárok ostobasága remekül mutatja, mennyire áthatotta a pedagógus szakmát az olyanok, akik első diplomásként ezt szerezték meg,"

Ez tény, a társadalmi mobilitás első lépcsőfoka az óvónő- és tanítóképzés, második az általános iskolai tanárképzés. Az értelmiségi attitüdöt, a kritikai hozzáállást, stb. a kutatások szerint a harmadik generációs értelmiségiek birtokolják hiánytalanul.

Azért nem mondanám ostobának őket, megvan a magukhoz való eszük. Ne szólj szám, nem fáj fejem. Ezt hozták magukkal, ilyen az értékrendjük.

A történelemtanítás más tészta, ott a szélsőjobb már a rendszerváltás óta programszerűen megszállta a töriszakokat.
@vakapad: te tudod, hogy mennyi pénz az a cca. 800.000€?... mert itt, ahol én vagyok, azért nem elhanyagolható összeg egy középiskolai tanártól... miért csinálsz bohócot magadnól?... a blognak már van egy...
@Evezős: szintén zenész, szánakozva is néznek rám a családban, mikor fejhangon visítva követelem a fizikai cenzúrát a zaj és képládán.
@Evezős: na vannak azért épeszű presbiterek is:) pl egy jövendő dokinéni is az. és emberien gondolkodik. mesélte, hogy nyáron egy külföldi ismerősével sétáltak Budapesten, és beakartak menni a Bazilikába (nyári ruha volt rajtuk, póló, szoknya) a csajszi már többször a Bazilikában külföldiekkel, és nem volt sosem probléma. most azonban volt egy új őr, aki elkezdte mondani, hogy erkölcstelenség, meg jaj így meg úgy, meg mégilyet, hogy félmeztelnül akarnak bemenni. lány mondta neki, hogy csak azt akarja megmutatni a másiknak, hogy ott van a Szent Jobb, nem mennek be. őr továbbra is erkölcstelenség, Szodoma és Gomorrát kiáltott. végül megunták a vitát, és elmentek, de előtte azért szóltak a buzgómócsingnak, hogy belegondolt e már abba, hogy isten mindent lát, és már fürdés közben is látta őket, meg az őrt is, mégsem szakadt le az égbolt.
@rodeo36: már székláb se nincsen :-(
@Sir Bates dö Hól:

Egyrészt szeretek magamból bohócot csinálni egy olyan országban, ahol már mindenki akkor mindent tud, mégpedig tutira, mikor még meg se történt a dolog (ilyen esetben a bohóc tudatlansága szimpatikusabb nekem), másrészt gyanúsnak találom, hogy ezek szerint Simon jutott a közelébe egy 2,4 milliárdos üzlet döntési helyzetének (10 %-os mutyipénzt feltételezve).
@Penivaldes:
Aha.
Hát, akkor települése válogatja, úgy látszik.

Itt a Katolikus Általános Iskola és gimnázium arról hírhedett pl., hogy az évnyitó, évzáró egy zárt (házfalakkal magasan körbevett) udvaron mindig két-három órás. Közben a nap tűz. Erősen. A szentatyák és szentanyák (apácák is vannak) ülnek a kényelmes karosszékekben az árnyékban, a gyerekek meg állna a tűző napon.... Nálam ez az embertelenség fokmérője és aki ilyenre képes - annak ellenére, hogy mindig nagyon sokan rosszul lesznek, elájulnak - az ne papoljon se szeretetről, se egyebekről ...

Az evangélikus gimnázium, mikor a rendszerváltás után újra az lehetett, egy emblematikus, karizmatikus férfi igazgatása alatt jó hírnévre tett szert. Odavittük a fiamat 4. után. Szegény LGy, egy betegségben viszonylag gyorsan meghalt, aki utána jött, az meg egy karrierista pöcs, semmi nem számít, csak az, hogy ő jól feküdjön ... nagyon sokan elmentek onnan. És mi is elhoztuk a gyereket, rémálom volt egy év múlva ott minden.
Szóval irigylem, ahol békén hagyják a mezei dolgozókat. Ahol meg még segítik is őket ... az manapság csodaszámba megy!
@Penivaldes:
Csókoltatom a kedves mamát, kolléga ...
:-)
@parti_giano:
Neba, ilyen szennyet én nem olvasok ....
:-)
@Sir Bates dö Hól:
Botkát sosem szeretem ....
És OV sosem mond VÉLETLENÜL dolgokat.
:-(
@Evezős: szőröcske nadon szereti a coelho idézeteket. mondjál neki párat, küld érte igazi falnszia bagettet.
@parti_giano:
Schiffer nem antifidesz ...
(De jót röhögtem!)
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nekem a Zember még m1 híradót is néz ... egyszer megkérdeztem, hogyan bírja elviselni, azt mondta, megnézi, ott mit hazudnak agyba-főbe, aztán megnézi az atv-n, hogy mi történt mindamellett és a kettőből kb. tudja, mi az igazság ...
(Bár Orbántól őt is kiveri a víz ...)
@vakapad: nem ezt kérdeztem... azt kérdeztem, hogy tisztában vagy azzal, mit jelent itt, nyugat-európában 800.000€ készpénzzel rendelkezni? (nem vagyon, részvény, ingó és ingatlan, hanem cash!)... miért kell mentegetni?
@Penivaldes:
:-D)

Mi egyszer Pécsett, a székesegyház bejáratánál keveredtünk vitába nénikkel, akik a jegyet árulták. Közölték, hogy a pedagógus igazolvány az nálunk smafu és vegyünk teljes árú jegyet. A férjem mondta, hogy nem jönnének ki jobban akkor, ha veszünk kedvezményes jegyet, mintha egyáltalán nem (nem megyünk be)? Kicsit gondolkodtak, majd azt mondták, hogy nem ...
Hát nem mentünk be a székesegyházba ...

A bigottság és rugalmatlanság együtt ... valami észvesztően iszonytató. És most kvázi ők az urak ...
:-(
@parti_giano:
Nem hiszem, hogy bárki, bármivel rá tudna venni arra, hogy Coelho-t olvassak ...:-)

(Egyszer megpróbáltam, valaki nagyon ajánlotta, az első tíz oldal után úgy vágtam a sarokba, hogy csak úgy nyekkent.)
@Evezős: nem itt ilyen nincsen, hogy tűző napon álltatják a gyerekeket.
Sopron Berzsenyire gondolsz?
hmmm

Több gyilkosság, kevesebb bűncselekmény

Miközben szárnyaló rendőri teljesítményről számolt be a belügyminiszter és az országos rendőr főkapitány az évértékelőikben, a legsúlyosabb bűncselekmények, az emberölések száma ismét emelkedett – derült ki a rendőrség által megküldött adatokból.

hvg.hu/itthon/20140206_Kevesebb_buncselekmeny_tobb_gyilkossag
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te, blogbohóc fehérje-vadász, a te meghatározásodra voltam kiváncsi, hát te vagy itt a jobbik szovjetmagyarországért mozgalom kirendelt ügyfélszolgálata, nem?... megjött már a válasz a központból, túrós rudista?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Die Presse: Simicska emberének vélik a Népszabadság vevőjét

A magyar gazdaságról, ezen belül is a Népszabadság és több más helyi lap felvásárlásáról írtak osztrák, belga és olasz lapok.

hvg.hu/kkv/20140207_Die_Presse_Simicska_emberenek_velik_a_Nep
@Sir Bates dö Hól:

Nem mentegettem. Kérdéseket tettem fel, mert egyelőre számomra gyanús az ügy (örülök, hogy neked tiszta). Ha a fix elképzelésed zavarják a kérdések, ugord át a hozzászólásomat. Láthatod, senki más nem reagált rá.
@Evezős: na igen, a bigottság és a merevség együtt..
@Evezős: én végig olvastam, már elősegítette az emésztésem, de mégegyszer nem tenném.

"Mindannyian találkoztunk riválisokkal az élet különböző területein, de a legveszélyesebbek azok, akiket a barátainknak hívunk."
@Sir Bates dö Hól: Majd mindjárt kopizom, kedves emigráns elvtárs. :)
Valahol egyszer azt írtam, hogy "míg egy is él közületek"... stb. Akkor megtámadtak, hogy akasztásra gondolok. Jelentem, nem arra gondoltam, hanem a "kihalásos" módszerre. Ma már tudom, hogy tévedtem, mert EZ A FAJTA nem hal ki, csak kilép a cégtől.
Egyébként én nem a vagyona miatt vagyok felháborodva, hiszen kapitalizmus van kishazánkban, de egy olyan párt ne beszéljen gyermekéhezésről, amelynek vezetői, partnerei kőgazdagok. Mielőtt még megírnák , hogy a jobboldalon kinek mennyije van, kijelentem:azzal sem értek egyet, hogy pl. Pintér a kormány tagja. Ezért kérem ORSZÁG-VILÁG tudtára adni, hogy a politikus bűnözőkre
kétszeres, a kormányon lévő bűnelkövetőkre
3x.os büntetés kiszabását javaslom.
Meg kell állapítani, hogy Simon Józsa Istvánhoz viszonyítva kispályás, viszont ügye jótékonyan eltakarja a szocik már-már rendszerszíntűnek is tekinthető állami megrendelések gyakorlatát.
Nézzük.
Józsa István megalapítja a Gépkar KFT-t a 90-es évek elején, és 200o-2010 időtartamára elnyer egy 6.600 milliárdos állami megrendelést földrengésállósági tevékenységre a paksi atomerőműben.
Első kérdés, hogy egy ilyen stratégiai ágazatban, és nemzetbiztonságot érintő ügyben egy KFT-t kell megbízni milliárdokért? Már csak azért, mert a korlátolt felelősség azt jelenti, hogy a KFT csupán saját vagyonával felel. Józsa cége kivitelezési munkákat is végzett, melynek során felmerülhetnek károk, melyeket korlátozottan lehet érvényesíteni. Ez különösen akkor érdekes, ha tudjuk, hogy a KFT 2010es eladásakor 42 milliót ért névértéken, ez az arány jelentéktelen a 6.600 mrd-hoz képest.
Józsa arra hivatkozik, hogy a nyereségrátája 2-3%-os volt. Ez meglehet, de amennyiben baromi magas béreket fizettek, az lecsökkenti a nyereséget, ezért ez a profitráta nem mond semmit.
Hivatkozik Józsa arra, hogy 2001-ben, az Orbán kormány alatt volt a legmagasabb árbevétele a KFT-nek. Ez sem mond túl sokat, hiszen az árbevétel a teljesítés végén realizálódik, nem tudni, milyen hosszú átfutási idő alatti a teljesítményérték.
Józsa úr tanácsadói tisztséget töltött be, 20 mérnökkel, kvalifikált szakemberekkel és fizikai dolgozókkal.
Itt csk beszúrom, hogy a statikai terveket a
Siemens készítette. Ilyen kiemelkedő szakmai ellátottság mellett? Lehet.
Végezetül egy paksi morzsa:
Bedolgozott Paksba Gyurcsány Altus csoportjának egyik cége, az Agora Marketing KFT havi 8 millió Ft megbízási díjért, a megbízás "Paks távlati céljához kapcsolódó közvélemény formáló tevékenység"-re szólt.
Az én "közvéleményemet" a fentiek miatt nem sikerült a maguk orcájának megfelelően átformálni.
George Lakoff valamelyik könyve le van fordítva magyarra?
@befano: "egy olyan párt ne beszéljen gyermekéhezésről, amelynek vezetői, partnerei kőgazdagok"

Miért ne?
@Evezős: a Zemberhez hasonlóan én is így tájékozódom, mindkét oldalról szippantok egy kicsit, aztán még egy kis utána járás.
Van, hogy hülyébben jövök ki a végén, mint amikor belebotlottam a témába.
@vakapad: mi a gyanús?... ott a pénz?... ott a pénz... az exneje elől dugja el?... aki nem tud a férje legális bevételeiről?... nem volt döntési pozícióban?... választmányi elnök volt, kiss spanja... nála volt a pénz, most elbuktak egy stockot, ennyi... vörösök egymás közt... ja, s csak annyit még: igen, hihetetlen sokat lop most a fidesz, de az emútnyóc és azt megelőzően a nemfidesz még többet nyúlt le (most erről nem nyitnék vitát, mert nem alkalmas a helyszín és az idő), ám mindettől függetlenül nem látok alternatívát az összefogással szemben... sőt, ha csak az mszp lenne egyedül a porondon, akkor sem látnék más alternatívát, mint ők... ám ez nem nekik szól, hanem protest a másik ellen, s csupán az intimszférára irányuló offenzívájuk miatt...
@Mariann19: Köszönöm, nagyon hasznos szempontokat adtál a Józsa-ügyhöz.

Ugyanakkor továbbra is tartom, hogy a maszopos országgyűlési határozat demokratikus, mivel nem erőből dönt az új erőműről, hanem a hatástanulmányok megkezdését engedélyezi.
Talán még nem késő.

The Political Campaign Desk Reference: A Guide for Campaign Managers and Candidates Running for Elected Office ISBN: 1432731955

The Political Brain: The Role of Emotion in Deciding the Fate of the Nation ASIN: B0049MPKAU

Lényeg: a baloldali és a liberális oldal a felvilágosodás eszmei alapján állva nem veszi tudomásul, hogy az agy másképp működik. Egy politikai kampányban a választók nem elsősorban a kristálytiszta intellektuális érveket mérlegelik. Hiedelmeik, értékeik, indulataik befolyásolják döntéseiket. Mondjuk, ez nem újság. Viszont a könyv részletesen bemutatja és elemzi, hogyan. Az amazonon jó kommenteket kapott, én még csak a mintát töltöttem le a kindle olvasómra, de azt hiszem, meg fogom venni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te faszkalap, itt az egytized emigráns, pl rodeó is... ezt most frappáns válasznak szántad, asszertív tréningek nagy elvégzője?
Simon biztos nem hallott arról a működő fideszes magyarázatról, hogy a lottón nyerte.
Vagy csak nincs olyan vastag bőr a pofáján.
@Evezős: Nem véletlen az, hogy ha megnézed fennáll, amit már többször emlegettem.
A véleménypublicisztika gyakorlatilag a blogokba szorult.
A tényfeltáró/elemző újságírás jó része is. ld. Átlátszó, de hogy hazabeszéljek: a vezér vagy a váci rektor szakdolielemzése is nálam, nem a TV1 -en jelent meg,
@Mariann19: szia:-)... amit írsz, az teljesen igaz a konkluziók szempontjából, bár az kár, hogy a tényeket koncepciózusan kezeled, teljesen feleslegesen jelen esetben:-)
@Mariann19: Babám, ugyan írj ide egy hasonlót is a Közgépről. Igaz ott nagyságrendekkel nagyobb összegek lesznek, de ez ne zavarja meg a végtelenül egyszerű gondolatmenetedet.
@Evezős: kampány van, itt a mézesmadzag nektek is:

Hoffmann Rózsa szerint szeptemberben jön a következő pedagógusbér-emelés

A Pedagógusbérek emelése az új rezsik csökkentése. Hoffmann Rózsa bejelentette, hogy átlagosan tízezer forinttal nő majd a tanárok fizetése. Ezzel szerinte egy éven belül háromszor nő a pedagógusbér. (MTI)

444.hu/2014/02/07/hoffmann-rozsa-szerint-szeptemberben-jon-a-kovetkezo-pedagogusber-emeles/
@Parajpuding: nem tisztem védeni, de Mariann következetesen ír arról a fertőről is, nem nagyítva, vagy kisebbítve egyik rablót, vagy rablóbandát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
egy ilyen kis ország mint mi, sokkal jobban járna az európai egyesült államokkal.ha közös európai költségvetés lenne(sose lesz sajnos)akkor joggal követelhetnék pl.bajor életminőséget mi is.
de mi inkább belerúgunk mindenkibe, mert mi magyarok vagyunk...hatalmas nemzet.
a mostani haverjaid, az oroszok, meg a szart is kipréselik majd belőlünk...
voltak már itt 40 évig és vetették meg velünk a szarjaikat.
elég volt...
hmmm

Besokalltak a magyar állampapírok vevői

A forintárfolyam és az állampapírok korrekciója talán messze nem elég ahhoz, hogy azt mondhassuk, februárban komoly kockázatok nélkül nyugodtan további 15 ponttal csökkenthető a kamat.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/besokalltak_a_magyar_allampapirok_vevoi.575809.html
@épészmérnök:
Egy kicsit bele ástam magam a Józsa ügybe. Miután hasznosnak találod az infót, annyit még hozzá tennék, hogy az interjúban Józsa látványosan emlegette szakmai kíválóságát, azt, hogy képzettsége révén ő volt az egyedüli szakember az atomenergia terén.
Ez azt is jelentheti, hogy a KFT törzstőkéjének jó része szellemi apport volt Józsa által, és nem pénzbeli, így kártérítés esetén az állam semmiféle dologi behajtásra nem számíthatott.
A másik. A veress János interjúból világosan látszott, hogy a szocik 2008-ban milyen gondos, mindenre kiterjedő dokumentációval rendelkeztek Paks jövőjéről. Én is úgy gondolom, hogy a döntés a demokráciának teljességével jöhetett volna létre egy ekkora volumenű kérdésben.
A jelenlegi kormány szándékosan zárja ki a valóságból az embereket, és nem mond igazat. Pl.napokon át nem hozták nyilvánosságra a kölcsön kamatait, majd közölték, hogy 4-5% lesz. Az orosz illetékes kormánytag pedig úgy nyilatkozott, hogy a kamat szintje azonos lesz azzal, amellyel Oroszország a saját finanszírozási hiteleit felveszi. Márpedig az oroszok 8% alatt nem kapnak hitelt.
Akkor hogyan adna 8% alattit, ha ő drágábban kapja?
Vagy valami nagy árat fizetünk a kamat kompenzálására. Nem tudjuk.
mindenki a szintjén:

Egy kirendelt szakértő szerint másfél milliót ért az a traktor, amiért hatmilliót fizetett Mezőszemere polgármestere. Ugyanez a polgármester úgy osztott jutalmat magának és az önkormányzati dolgozóknak, hogy a rendőrség szerint 30-ból 19 esetben jogszerűtlenül kaptak pénzt emberek. A hatóság szerint ez mégsem bűncselekmény. A furcsa határozat ellen csak maga a polgármester tehetne panaszt.

www.origo.hu/itthon/20140206-tele-van-a-falu-buktakkal-megsem-konnyu-megbukni.html?sec-top
nahhhh, remélem nem csak átmeneti:

„Nagy ívben teszek rá” – Karácsony Gergely a Fidesz trükkjeiről

>>>„Ez nem lányregény, nem lelkizni kell, hanem dolgozni” <<<<<– mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Karácsony Gergely, aki szerint az MSZP megfelelően kezelte Simon Gábor eltitkolt bankszámláinak ügyét. A Párbeszéd Magyarországért politikusa máig helyes döntésnek tartja távozásukat az LMP-ből, még „ha a hvg.hu nyolcvanharmadjára kérdezi is”. >>>Karácsony Gergely szerint a választási plakátok szabályozása törvényellenes, így nem is foglalkoznak majd vele.<<<<<

hvg.hu/itthon/20140207_Karacsony_Gergely_kampany_botrany
@Parajpuding:
Az, hogy a szocik gyakorlatát górcső alá vettem, az nem jelenti azt, hogy ne lennék tisztában a Közgép égbekiáltó vagyon rablásáról.
A különbség annyi, hogy a jelenlegi kormány piszkos gazdasági ügyleteit nem tudjuk, annak az az oka, hogy teljhatalma miatt semmiféle betekintésre nincs mód az űzelmeiben.
Azt lehet sejteni, hogy Putyin módszerekkel dolgozik. Lásd. Szocsit, ahol egy út kivitelezése 36-szor került többe, mint a reális ár, és az 52 milliárdos téli olimpia annyiba került, mint az eddigi összes téli olimpia megrendezése.
Hülyén néz ki az összehasonlítás, csupán a nagyságrendek érzékeltetése miatt írtam, mert kb. ilyen a Közgép áldásos szerepe nálunk.
Mariann a nem szoci buta állat ;)
@Mariann19:
Én a királyin elsősorban a stílust nem bírom ... attól kifordul a belem.
A hazugságaikat már jobban tudom kezelni.
@Mariann19: egy reciprok díváért mindent:-)
Azért a nagy simonozásban ne feledkezzünk meg a paksi hapsiról és a fidesz 800 milkás közpénzből finanszírozott választási kampányáról se. Nagyon remélem, hogy a simon ha közpénzből szedte össze a 250 milkáját akkor vissza fogja kamatostul fizetni. Ahogy a fidesz is a 800 milkát...
@Myrath:"4-5%+CDS"
Akkor ott is lesz a 8%, ha a kockázati felárat bekalkuláljuk.
Az árfolyamváltozásról ne is beszéljünk, mert úgy látom, euróban történik a megállapodás.
a simon nevű csokitolvaj lebukott, ülni is fog. ez rendjén is van. az már kevésbé, hogy a meglehetősen aszimmetrikusan mérik az igazságszolgáltatást
@Marcellusca:

Én tudom, a székekben van a baj, mert nincs bennük egy nagy szög, hogy amikor nagyképűen beleülnek, megszúrja a p*-kat.
@GeoCracker:
Tudod, mindig az jut eszembe, hogy persze, egyedül harcolni képtelenség - kirúgják.
De mindenkit, aki jó újságíró és hátát egymásnak vetve küzd, nem lehet elhallgattatni.
És igen, lehet kezdetben egy ilyen csoportnyi embernek neten, Face-n írni, szerkeszteni. Vannak ellenzéki lapok, orgánumok, mittudomén.
Csak az van, hogy magányos harcosok vannak, meg maximum elszigetelt, kis csoportok, akik aztán úgy akarnak objektívek lenni, hogy ezzel mindig inkább ártanak. Mert kinyomozzák ezt a Simont, OK - bár lassan már inkább egy szerencsétlen naiv hülyének tűnik, mint dörzsölt gazfickónak -, objektívek vagyunk, nem számít, kinek a kölke-verebe - de nem nyomozza ki senki, hogy Orbán szociopata és pszichiátriai problémái vannak, hogy Kövér egy barom - aki nyilvánosság előtt így viselkedik, az a családjában sem hiszem, hogy Teréz anya-i szelídséggel éldegél -, hogy Lázár ellopja az éhező kisgyerek kezéből a cukros-vizes kenyeret is ... sorolhatnám.

:-(
@Evezős: Nálam a hazugság és a stílus halmozottan ellenszenves, különösen azért, mert nagy tömegeket tévesztenek meg.
@kovi1970:
"Ha ébren vagy, ne álmodj!" (by Hofi Géza)
@Mariann19: "Mentsük meg a devizahiteleseket" szlogen, a "Csökkentjük az ország külső eladósodottságát" szlogen értelmét vesztette tegnap.
@Sir Bates dö Hól:
"Egy reciprok díváért mindent."
Ugyanez jár neked is tőlem.Jó?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Majd, ha a buxámban lesz .... a 10.000 pedig gondolom átlag és bruttó ...
Amúgy írtam már: ha triplájára emeli is a fizetésem Rozál, meg a sunyiképű balog, akkor sem szavazok rájuk!
@Mariann19: mióta vagyok én díva?:-)... persze, jó:-)
@Parajpuding:
Mariann sok minden, de nem egyszerű (gondolkodású) és mindenkit ekéz, aki megérdemli.
Szerintem félrelőttél.
mikor veszik már észre, ez a finomkodás kurvára eredménytelen? Kell már valami erőt mutató, valami olyan mint a riasztós parlamenti elempéseknél volt tegnap.

Bohóc támadt Bajnaira, a rendőrség sehol

Szervezettnek tűnő ellentüntetők várták Bajnai Gordont Hatvanban, ahol fórumot tartott. A résztvevők egyike bohócruhába öltözött, és az Együtt sajtósai szerint rá akart támadni Bajnaira.

hvg.hu/itthon/20140207_Bohoc_akart_raugrani_Bajnai_Gordonra
@Mariann19:
HA ezek kinyitják a szájukat: hazudnak. Ez biztos, ezt tudom (1998 óta minimum).
AZ, hogy mindezt a szemedbe nézve teszik és közben hányják a keresztet, zsoltárokat énekelnek, meg hasonlók - na ezt nem bírom elviselni ...
„Nehéz elhinni még egy buta szociról is,
hogy csak úgy, jóhiszeműen megfeledkezik
a külföldön fialtatott lóvéról.”

Nem is hiszi el senki
trollokat nem etetünk, különösen hamusütiset nem ;)
@punkfrog: Ne álmodj királylány. Marhára nem lenne itt bajor életszínvonal. Viszont a jelenlegi kiszolgáltatottságunk még erősebb lenne.
@Sir Bates dö Hól: Nem csak néha elbaszom és elkezdelek utánozni. :)
@Myrath:
"Csökkentjük az ország külső eladósodottságát."
Attól függ, melyik számítást vesszük alapul.
Valóban 300 milliárdot tör mert a ktsgvetési törvény szerint - ha jól emlékszem - 296.- Ft-tal árazták be az államadósságot.
Viszont az árfolyamváltozással korrigált államadósság 859 milliárddal nőtt.
Mennyit zuhant itt az IQ 2 perc alatt. :D
Gesztusértékű, hogy a kínai tulajdonú céggel írja alá a magyar kormány a negyvenedik stratégiai megállapodást.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/a_borsodchem_lehet_a_negyvenedik.575820.html
@Fabius:

Már miért ne lehetne?!
Értem, a lopás az lopás, de bazz, ne mérjünk már két mércével! Miért ne Paks-ozhatnánk, a 3.000 milliárdjával? És miért ne Simicskázhatnánk, aki az elmúlt négy évben nemcsak 240 milliót harácsolt össze, hanem inkább 2400 MILLIÁRDOT az ilyen-olyan érdekeltségein keresztül?????

Miért felejtsük el Simlicskát??
Nyomozzuk, ki, ítéljük el Simont, de SIMICSÁT ÉS ORBÁNT IS!

Bocs, de az ilyen posztok is újabb bizonytalanokat gyártanak, amik nem tesznek jót a so-called összefogásnak, aminek nem nagyon tapsolok, de azok a szervezetek még álmukban is jobb rendszert csináltak, mint ami most van - igen, a szocik!

Nézzünk már ezzel végre szembe, ne álmodozzunk, még a 2010-es állapotok restaurációja is lehetetlennek látszik most!
A fasizmus áldozatainak 1985 óta van Budapesten emlékműve....

www.budapest-foto.hu/A%20fasizmus%20aldozatainak%20emlekmuve_1.htm

Szoborta: Somogyi József

Mondjuk, itt nehéz lenne a vona-féle náciknak évente koszorúzni, az biztos!
@befano:

befano 0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.01.17. óta tag.

Köszönjük Emese.
@Myrath: "Csökkentjük az ország külső eladósodottságát."
Valóban fizettünk mostanság 300 milliárdot, Orbán erre gondolt, amikor a csökkenésről beszélt, mert a költségvetési törvény szerint beárazott adósságról szólt, és tényleg kifizettünk 300 milliárdot mostanság.
A beárazás 296.-/eu árfolyamon történt.
Viszont az árfolyamváltozással korrigált államadósság nőtt.
Orbánnak el kéne, hogy magyarázza valaki, hogy kétféle számítás létezik.
@Mariann19: Kedves Mariann, mindaddig, amíg ezeket az adatokat nem támasztod alá hitelt érdemlően, addig ne haragudj, de hülyeségnek találom a hozzászólásodat.
  █▀▀ █▀▀ █▀▀█ █░█
  █░░ ▀▀█ █▄▄█ █▀▄
  ▀▀▀ ▀▀▀ ▀░░▀ ▀░▀

      █▀▀█ ▀▀█
      █▄▄█ ▄▀░
      ▀░░▀ ▀▀▀

░█▀▀█ ▀▀█▀▀ ▒█░░▒█ █ █ █
▒█▄▄█ ░▒█░░ ░▒█▒█░ ▀ ▀ ▀
▒█░▒█ ░▒█░░ ░░▀▄▀░ ▄ ▄ ▄
@Sir Bates dö Hól:
Nem írtam, hogy díva, értsd úgy, hogy az általam kedvelt egyéniségednek szólt. Így oké?
Nem az a hír, hogy egy magyar politikus kétes eredetű százmilliókat tart külföldi bankszámlán, hanem az, hogy ez is ki is derül.

Nekem olyan ez az egész, mint a Zuschlag-ügy, ahol szintén csak egy kishalat dobtak be a népnek, hogy a többieket tisztára mossák.
@rodeo36:

rodeo édes, tudhatnád nagyon jól:

1,) a mi kommunistánk jó kommunista (Pozsgay pl.)
2,) a mi offshore huszárunk jó offshore huszár (szerintem Orbán vagyonának jó része ott parkol pl.)!

Kettős mérce rulez!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor elég gyenge epigon vagy... definíciója az "egyesült európai államok" és "a nemzetek Európája" kifejezéseknek, te mit értesz alattuk?... kurva lassan dolgoznak a spanok...
" A pénz eredetéről nem tudtunk meg semmit, csak arról szól a szűkszavú közlemény, hogy el tud vele számolni meg minden."

Elnézést akkor mégis mi a rossebbről beszélünk? Akkor mi a téma? Bankszámlája Magyarországon kívűl minden épeszű embernek van, akinek van tartalék pénze.

Lézer "annyit is érsz" "jó parti lesz" fiának svájci számlájá(i)ról? Vagy egy sima proli vagy falusi osztrák számlájáról? A MANYUP államosítás utáni osztrák/szlovák számlanyitásról? Miről besztélünk?

Ezért fogok nyugodt szívvel Fletóra voksolni
Hagyj szóljon!
@Evezős:
Látható a Fidesz kommunikációban, hogy a kampány során semmiféle dezinformációtól nem riadnak vissza.
Ebben az a szomorú, hogy az emberek nagy többsége a királyi hírforrásokból tud értesüléseket szerezni.
@épészmérnök: Szerintemiskurvahasznos volt Para-Kovács véleményének megismertetése.

Mondjuk más lenne a helyzet, ha arra hivatkozott volna, hogy azért gáz ez az egész, mert állami megrendelést teljesítőként nem lett volna utóbb vállalnia az MSZP felkérést a politikusi státusz megszerzésére.
Nevedből az derül ki, hogy mérnöki tevékenységed az ép ész. Használd, tehát.
Nem vagyok MSZP-fan,de azért lássuk be, egy hozzáértő személyt kívánt az MSZP bevonni a pártérdekek megjelenítéseként. Tudod, a szakértői imázs megjelenítésére. Sztem ebbe ment bele Józsa. Nem volt ddig szimpatikus, se hús, se hal nem volt számomra. Viszont érteni vélem az ok-okozati összefüggést. Persze nem vagyok tévedhetetlen.
  █▀▀ █▀▀ █▀▀█ █░█
  █░░ ▀▀█ █▄▄█ █▀▄
  ▀▀▀ ▀▀▀ ▀░░▀ ▀░▀

      █▀▀█ ▀▀█
      █▄▄█ ▄▀░
      ▀░░▀ ▀▀▀

░█▀▀█ ▀▀█▀▀ ▒█░░▒█ █ █ █
▒█▄▄█ ░▒█░░ ░▒█▒█░ ▀ ▀ ▀
▒█░▒█ ░▒█░░ ░░▀▄▀░ ▄ ▄ ▄
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ugyan már, a 74k hülye csak egy kis hányada a Nemzetáruló Banda Rajongói Körének (1,5 millára teszik a csököttagyú honfitársaink számát)!
Nem értem, miért akadunk fenn ezen. :D
@Parajpuding: Ebben vélhetőleg igazad lehet.

Ezért is tetszik az "Jótündér" tegnapi felvetése:-))

Szeretném hinni, hogy S.G. egy remek játékos. De sajna nem.
"
Megbonthatatlan a szovjet-magyar-barátság
rss Percről percre 2014. 02. 06.
Évtizedek óta nem volt olyan félelmetes Oroszország, mint amilyen arcát az elmúlt hónapokban Magyarországnak és a világnak mutatja. Az olimpia csak rátesz egy lapáttal az újra birodalmat építő ország imázsára. Minden idők legdrágább és legkorruptabb olimpiáját kövesse velünk!"

EZ NEMMMIGAZ BAZMEG GEJZA !!!!!
NÉÁCIUVAGY FASZFEJ GEJZA !!!
LAPCSOLÓGGYÁ KI INKÁBB A FASZSÁGAIDBÓL TE BAROM SPORTCIKKÍRTÓ ÁLLAT GEJZA !
SPORTGEJZA A ZUOMBIAGYÚ SPÖRTREPOTŐR !+ :o)
Ennyire nem lehet amatőr valaki ! A lopás művészetét a Fidesz tökélyre fejlesztette, törvény van rá hogy nekik szabad. Változnak az idők a szocik lemaradtak, ezért buknak meg. Ha kérjük szépen a Pocakos Tábornok és neje teljes elszámoltatását. Politikusi fizetésből hogy telt bpi házra, szőlősre, stb. Kérjük azt is mondják el, hogy szobatársa hogy kapott 1000 Mrd Ft nagyságú közbeszerzést az elmúlt évben és mi lett azzal a pénzzel. Jó napot, oszt
@Fazekas Pista: szerintem te hamarosan repülsz innét
@Marcellusca: tessék, a kis kedvenced is itt termett :-)
Jónapokat kivánok a népeknek. Nem egészen értem mióta mentség ,az eggyik oldal bűne a másik oldal számára . Nem tolerálható senki lopása sem,de úgy írni is elég nehézkes hogy mindíg hozunk egy ellenpéldát hogy polkorrektek legyünk. A bizonytalanok meg. Nem ettől
fognak dűlőre jutni.
.. Mielőtt azzal jönne valaki h a szócskát védem: nem, aki lop annak börtönben a helye. No pardon. De vicc, hogy miközben az internet tele van a kormánypárt korrupció gyanús ugyleteivel és van olyan nap amikor a Közpénzelnyerőgép nem kap milliárdos megbízást a huje magyart ilyen szarral etetik, s nem a mostani lopókat viszik láncraverve elő tv közvetítésben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bandi bátyám egy zseni! mindig is tudtam ;-)

epic forever:

youtu.be/u46s5ycs6kw

XDDDDDDD
@Ómacicka Bábó:

Szerintem éppen az lenne a kívánatos, ha mindenki hozna egy ellenpéldát.
Mint a sakkban egyik lépésre a másik válaszol.

És a végén az összes báb ott ülne egymás mellett a vádlottak padján.
olympia most kezd 2014 feb 07, 2014
@rodeo36:

Hó van?, vagy azt mi szállítjuk? Vagy csak hűhó?
Lassuk be, szegyenteljes a vagyonnyilatkozatok kepmutatasa.

Miniszterelnokunknek egy havi fizetesnyi felretett penze van, magyarul egy echte balfasz.

Lezer jani baratunk, aki 10 eve hatalmas vagyonaval dicsekedett, 22 mFtja van :)))))) (10 havi fizuja, vagyonos:))). Egyedulallo nyugdij elotti tanarembernek tobb penze van USAban.

Ezt a felhulye Simont a magyar proletarok elvarasainak valo megfeleleles, a 8 millio szavazo tobbsegenek kicsinyes irigysege termelte ki. A balfasz magyar azt szereti, ha olyan vezeti az orszagot, kepviseli ot, aki semmit nem tudott eleteben elerni. Ha valaki 40- 60 eves koraban sem rendelkezik egy-ket esetleg 10 evnyi fizetesnek megfelelo megtakaritassal, befektetessel (aminek nem lete, legalabbis az osotbasag, tehetsegtelenseg szilard bizonyiteka vilag mas tajain).

Ezert trukkozik, Orbi (1.2 mFt megtakaritaslolollol), roganka es a tobbiek, mas neven levo vagyonokkal. Nagy szegyen ez uraim.

Nem csak a "tarsadalmi igenyeknek" valo megfeleles, hanem a borton es vagyonelkobzas veszelye miatt cselekszeneik igy "nagyjaink".

Egy most megszitta, de mind megszivhatna.

A legnagyobb luzer a magyarsag, aki ezt varja el "elso embereitol", hogy ne legyen penze vagyona.

Nem csoda, hogy a kommunista part hatalmon tud maradni 2014 utan is.
Hát ez nagyon gyengére sikeredett. Ugyanis Simon akkor nyitotta ezeket a számlákat, amikor Orbán és Matolcsy még a kanyarban sem volt, és Pestlőrincet (és Magyarországot) az MSZP irányította.
@Sir Bates dö Hól: Már pihenek itt a hétvége, meg amúgy is olimpia megnyitót nézek.
@vitéž munkášőr: Á, ez nem az, ő annál hülyébb, hogy másik néven ide írogasson. :)
Hacsak valaki nem regelt neki a központból. :D
@Makkasz:
Ott a sok pont...
Viszont a népnek erre van igénye! Legalábbis ez látszik.
A valóság???
Hol érdekes az itt?
Demagógia és parasztvakítás kell ide, szemrebbenés nélkül hazudni, hazudni, hazudni. A játék lényege, ki dugja el a pénzét ügyesebben...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor nem lesz kommunista szombat?... ja, ha dolog lenne, akkor egyből Jahve a te istened?...
@Csekkliszt#10:

Mindenki azt hiszi, hogy az ilyen milliárdos megbízások, annyira természetesek, hogy biztos legálisak is.
Ennek is megvannak a törvényi megfelelői.
Csalás, Megtévesztés, Hivatali visszaélés, Hűtlen kezelés ...

Nem biztos, hogy büntetlenül marad.
Ha egyszer még majd szorul némi erkölcs ebbe az országba, bármi megtörténhet! Esetleg a száz évre titkosított olajaktákba is bepillantást nyerhet az állampolgár.

Csak hát fel kéne ébredni talán picit!
@Makkasz: mikor 07'-ben kezdtem kinn egy cégben, a kollégám megkérdezte, fijemá' akkor nálatok mi van most? Még a komunízm?
@Blogger Géza: Géza, Fabius is ezt írta most... te elolvasod a posztot a kommented előtt?
Mi történik simon listás helyével, oda ki kerül helyette?
@Blogger Géza:
Valami dátum Gézuka erről?

Vagy Isten'biza higgyük el neked?
Az eddig tudósítások szerint 2000-ben kapta a paksi megbízásait is anno... amikor... ja tudjuk... épp a bolsik voltak kormányon! :)

"A vagyonnyilatkozata alapján Józsa István 42 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezett az érintett időszakban a Gépkar Kft.-ben.

Az MSZP energiapolitikusának, Józsa Istvánnak a cége 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől 2000 és 2010 között - hívta fel a figyelmet a fideszes Balla György hétfőn, aki szerint vizsgálatot érdemelne, hogyan juthatott egy akkori kormánypárti politikus érdekeltsége ilyen értékű megbízáshoz."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rá kell nézni a Józsa fejére

kiköpött gépész

(:-DDDD)
@Sir Bates dö Hól: Megoldjuk okosban. Épp most volt a ruszki himnusz. Elég monumentálisra sikeredett az előadása. :)
@CSENDES: Nem értem, miről beszélsz. Több témában is hozzászóltam ma. Idézd, mi az, amit kommentelsz.
@Sir Bates dö Hól:
Ne légy hülye! Olvasni... ő csak igét hinteni jött, ha már küldték a bolsevik elvtársai. A szövegértése meg azután végképp nulla.
@tristen2005: ez jogos, de hogy ezt pont Furcsány mondja... :9 szétröhögöm magam a gátlástalan, pofátlan disznaján :)
mert hová és hogyan is költözött furcsány Gerenc a Szemlőhegyi útra, arról mit is lehet tudni..? :9
@HaCS:
Nem vagy te telhetetlen?
Hisz ez az "elit" ott alapozott meg, onnan vannak a vagyonkák... SOHA nem lesz itt elszámolás, csak szemfényvesztés, az épp a kegyekből kieső ecceri lelkek bactatása.
Vicc ez az ország, amíg ezek - MINDEN OLDALON - következmények nélkül megtehetnek bármit, addig itt semmi sem változik.
A sok ecceri ostoba népnek azt kéne megérteni, hogy nincs olyan, NEM LEHET OLYAN, hogy a "mi emberünk" is lophasson, mert a másik is lopott!
Itt manapság max az arányokon megy a vita, amit hülyébbnél hülyébb magyarázatokkal próbálnak néhányan védeni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: aki hülye a szakmájához.. abból magyarországon már csak politikus lehet
Havasi Bercike ugyan olyan s.gg, mint volt...

"A héten megszavazták a Paksi Atomerőmű bővítését. A szavazás kulcsfontosságú volt az ország jövőjére nézve, a miniszterelnök mégsem vett részt rajta. Nem ez az első, hogy Orbán Viktor távol marad, kérdés, hogy miért?

A második Orbán-kormány megalakulása óta számtalan, nagy jelentőséggel bíró ügyről szavazott a parlament, melyek közül volt néhány nehezen vállalható is. Orbán Viktor nem vett részt ezeken a voksolásokon.

Magánnyugdíjpénztári törvény

Az első nagyobb ügy a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása volt. Orbán Viktor 2010 októberében jelentette be, hogy ki fogják dolgozni a törvényi feltételeit annak, hogyan lehet visszalépni a magánpénztárakból az államiba. Nem sokkal később már szavaztak is, a döntéssel pedig megalapozták a magánnyugdíj államosítását: kormány 3 ezer milliárd forintra tette rá a kezét, ami azóta eltűnt. A miniszterelnök távol maradt a szavazásról.

Orbán Viktor ezen a napon Moldovában volt, ahol Vlad Filattal tárgyalt. A látogatást Filat kezdeményezte, ő hívta meg a magyar miniszterelnököt.

Választási törvény, iskolák államosítása

A következő, igazán nagy jelentőségű törvény a választási törvény volt, amit törvényt 2012 november 26-án fogadtott el a parlament. A jogszabály teljesen átírta az eddig szabályokat, kétfordulósról egyfordulósra csökkentette a voksolást, emellett bevezette a választási regisztrációt is, amit később visszavontak.

Ugyanezen a napon fogadták el a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét szabályozó törvényt is. A szabálynak hála az oktatási intézmények dolgozóikkal és vagyonukkal együtt beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.

A két törvény elfogadásánál sem volt jelen Orbán Viktor. A miniszterelnök épp ekkor tett egynapos látogatást Szlovéniába, ahol megbeszélést folytatott Janez Jansa szlovén kormányfővel.

Földtörvény

Míg e két voksoláskor a kormányfő külföldön volt, addig a harmadik, ugyancsak nagy jelentőségű szavazást már úgy hagyta ki, hogy Budapesten tartózkodott. A földtörvényről van szó, amit Ángyán József kritizált többször, mert szerinte a törvény hozzásegít ahhoz, hogy a családi gazdaságok helyett oligarchák kezébe kerüljön a föld.

A törvényről 2013 június 21-én szavaztak, Orbán Viktor ezen a napon az UniCredit bankcsoport vezérigazgatójával tárgyalt Budapesten, illetve megbeszélést folytatott Bernadette Ségollal, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárával.

Takarékszövetkezetek államosítása

2013 június 27-én szavazott a parlament a takarékszövetkezetek államosításáról, amiből szintén botrány volt. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség közölte, a jogszabály súlyosan sérti a Magyarország Alaptörvényében megfogalmazott alapjogi rendelkezéseket, illetve súlyosan beavatkozik polgári jogi jogviszonyba is.

A parlament információs rendszere szerint a miniszterelnök nem szavazott. Orbán Viktor ezen a napon Brüsszelben volt az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján.

Paks II

Ugyancsak érdekes volt, hogy épp a miniszterelnök nem vett részt a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló szavazáson, hiszen amellett, hogy a megállapodást ő hozta alá Vlagyimir Putyin elnökkel, a jogszabály több étvizedre eladósítja Magyarországot. A miniszterelnök ezen a napon a szegedi lézeres kutatóközpont ünnepélyes alapkőletételén volt.

Megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök szóvivőjét, hogy véletlen-e hogy Orbán Viktor épp ezekről a szavazásokról maradt távol, illetve, hogy a fent említett találkozókat nem lehetett volna más napra tenni (természetesen nem az EU-csúcsra gondoltunk), ám a szóvivő kitérő választ adott. Mint mondta: "tegnap például a szegedi lézerközpont alapkő-letételi ünnepségén vett részt a miniszterelnök, a parlamenti szavazás idején".
www.hir24.hu/belfold/2014/02/07/miert-logja-el-orban-a-kinos-szavazasokat/

Azok a qrva véletlenek...
@gnme:
Annak (O.Piktornak) jó lesz, igaz talicskázni már nem, mert ott nagyobb a felelősség...
@gnme: "aki hülye a szakmájához.. abból magyarországon már csak politikus lehet "

Ez nem vicc, annak idején a társadalmi mobilitásvizsgálatok megállapították, hogy a kisz-es és szakszervezetis karrier egy tipikus kerülőút volt a feljebbjutáshoz azoknak, akik számára a szakmai előrejutás nehéz.

(A szociológiai vizsgálatok már csak ilyenek, sokszor megállapítják, amit már úgy is tudunk..)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te haver, látom má, hogy kurvára hiányzik a víz. na itt van egy kevés:)))
www.napiszar.hu/showPost/A_nap_lanya_98
@épészmérnök:
Anno a KISZ-t kellett volna bombázni... ma mennyivel előrébb lenne az a szerencsétlen ország!
Na jó, még az MSZMP tagokat-funkcikat is elvihették volna valami cápás együttúszásra...
@Sir Bates dö Hól:
Az oktatáspolitikus Ági (nem jut eszembe a vezetékneve). Olyan kis helyeske ...
:-)
@taga20:
Hááááá'e.... bakker... sokkal jobban néz ki, mint Piktorunk ünneplőben! :)
Gyerekkatonákat képeznek Magyarországon

Egy spanyol fotós, Oriol Segon Torra egy hetet töltött együtt a tíz és tizenöt év közötti fiúkkal Mogyoródon, a körülmények pedig olyanok voltak, mintha háborúba készülnének – írja a CNN. Volt, aki érdeklődést mutatott a katonai lét iránt, azért jelentkezett, míg másokat a szülők küldtek el, a gyerek akarata ellenére. A fotós megjegyzi, igen magas azoknak a „táborozóknak” a száma, akiknek a szülei erős nacionalista kötődéssel rendelkeznek, ezért küldték el gyereküket.

A résztvevőket a magyar honvédség aktív tagjai képzik ki, az egyenruha és a gépfegyver is ugyanaz, mint amit a „nagyok”, a valódi katonák használnak. A különbség csupán annyi, hogy nem éles lőszerrel, hanem vaktölténnyel gyakorlatoznak.

Az egyhetes kiképzés során a gyerekek sátorokban laknak, ötkor kötelező ébresztő, közelharc, ismerkedés a fegyverekkel és a háborús szimuláció is a program része. De az sem ritka, hogy alvás nélkül töltik az éjszakát, kötelező virrasztással.

Mint az igazi háborúban

A fotós elmondta, azután döntött úgy, hogy felkeresi a tábort, hogy látta Fabrice Dimier fotósorozatát Putyin gyerekkatonáiról. Ő is be akart mutatni egy ilyen tábort, a saját szemszögéből. „Az motivált, hogy megpróbáljam megérteni a megérthetetlent, itt vannak ezek a gyerekek, gyanútlan ideérkeznek, de az egy hét alatt sokaknak megváltozik a személyisége” – mesélte Segon Torra.

A spanyol cikk címe: Jovenes patriotas, azaz ifjú patrióták

www.hir24.hu/belfold/2014/02/07/gyerekkatonakat-kepeznek-magyarorszagon/

A spanyol fotós blogja:
www.oriolsegontorra.com/espanol/preview/jovenes-patriotas/
War games all too real for ‘Young Patriots’
They look like miniature soldiers with their machine guns and army fatigues, but their soft skin and peach fuzz betray their innocence.

For one week, boys, ages 10 to 14, come to a military summer camp in Mogyoród, Hungary. The military lifestyle fascinates some. Others get dropped off by their parents, many of whom are Hungarian nationalists, so they can learn about the harsh realities of adult life.

The goals of Military Tábor are to introduce children to a military lifestyle, teach them the basics of military training and discipline them, said Spanish photographer Oriol Segon Torra. He spent a week documenting life at the camp for his photo series “Young Patriots.”

Segon Torra said he became captivated with military camps for children after seeing Fabrice Dimier’s photo series “Putin’s child soldiers.” He set out to share his own perspective from a European military camp.

“One of the things that motivated me to document this was to take pictures of things that I cannot understand,” Segon Torra said. “These kids, without a doubt, have a personality shift within a week.”

The children sleep in army tents, wake up around 5 a.m. and perform drills first thing, just like soldiers, Segon Torra said. They are trained by active members of the Hungarian army.

Everything from the clothing to the weapons they use is real, standard issue from the army, the photographer said. The ammunition is real, too; it’s just full of blanks.

But when blanks are fired, the shots sound like “real war,” he said.

One of the photos from the series shows a boy in the trenches. “He is scared, really scared. I think one of the reasons is that he hears the sound of the war.”

Segon Torra said, “Ten years is too young to live through something like this.”

The small-town photographer from Spain shielded his emotions from the children at the camp. But when he came home, he said he cried after processing the whole experience.

“I stayed there only for a week, but I shared all the time with the children. I lived in the same tents, I ate the same stuff that they ate, and I was really involved with their way of living. It was not easy.”

One of his goals in this series is to show people the contrast between these youths at military camp and the “collective imagination we have about European society” as a culture of peace, the photographer said.

Segon Torra said he wants people to feel the same way he felt when he saw Dimier’s jarring images. But he’d like people to draw their own conclusions.

“I try to tell the story of a transformation: the kids’ testimony during a turning point in their lives, the sudden transition between childhood and adulthood instilled by the rigidity of a value system based on competitiveness,” he said.

cnnphotos.blogs.cnn.com/2014/02/04/war-games-all-too-real-for-young-patriots/
Putin’s child soldiers

They are between the ages of 7 and 14 and come to learn how to fight in the ranks of paramilitary groups. These organizations, supported financially by the government, have multiplied in number since Putin came to power. Created in 1982 by veterans from the war in Afghanistan Cascade is Russia’s largest paramilitary organization for children. More than 8,000 child soldiers have already passed through the ranks of this organization. Officially, their objective is the education of « new Russian youth ». To create men of tomorrow by instilling real values in them: patriotism, and loyalty to the military. Their training is based essentially on a month of intense non-stop physical activity during the summertime. They train for more than 8 hours a day, stand watch at night, and have nocturnal drills and exercises. adopted in 2001, and which has the objective of restoring a disgraced army to its former glory. Because those who choose the army as a career are becoming more and more rare. For the past three years the number of draft dodgers has reached record heights. Poor treatment, murderous hazings, and the specter of Chechnya frightens away the draftees.

www.lightmediation.net/blog/index.php/2006/10/19/putin-s-child-soldiers/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hát tangába még nem láttam a csávót:)
egyébként látom, hogy a héten is itt votak vitya paksi mogyorói. úgy mint, bloggergizi, tiszapityú, hannibal lekter, stb.:)))
@taga20:

Szevasz, te is összeesztergáltál 240 millát, itt a tanárikar keres annyit!+ a magánórák!
@kovi1970: Véleményem szerint egy aberrált idióta vagy. Szarok a szádba 1970-szer.
@HaCS:

pontosan ezt szeretnék, hogy a plebs el legyen foglalva a ki-lopott-többet-versennyel. Helyette meg kéne állapodnunk abban, hogy milyen kormányzati-államigazgatási-igazságszolgáltatási sarokpontok azok, amik a MI RÉSZÜNKRE átláthatóvá és számon kérhetővé teszik az állam működését, majd ezeket kéne figyelemmel kísérni, hogy megvalósulnak-e.

Tolvajok ugyanis mindig lesznek, akkor is voltak, mikor levágták a kezüket érte. Nem ez a lényeg, hanem a jó kormányzat feltételeinek a kialakítása. Ez egyáltalán nem reménytelen, de rossz hírem az, hogy ehhez a t. állampolgárnak kell elvárásait olyan szinten közölni (+ nem bedőlni a kamunak), szóval, sajna tőlünk függ a helyzet javulása
@épészmérnök:
Marhaság... ez valami tábor, katonaszülők gyerekeinek. Nem ezért kell aggódni, ez nulla. Ennél sokkal durvább dolgok vannak itt, amikről nem találsz képes beszámolókat...
@tristen2005: ja, csak én is szeleburdi votam és efelejtettem beírni az adóbevallásomba:)))
@parti_giano:
Nem hajolt elég mélyre a méltóságoskegyelmes úr seggénél, hogy tarháljon, vagy ez a Káldos valami olyat tud (digitalizálás ....),amit más nem, vagy a Káldos is csak egy stróman, és valaki más akar odatelepedni, aki még talán könyvet sem látott közelről ... nem tudom.

Ezek mindent széttúrnak.:-(
Itt nálunk a Városi Könyvtár igazgatóját - aki nem mellesleg öt év alatt egy lepukkant, üres, kongó hodályból látogatott, rendezvényekkel teli, működő intézményt csinált - kicsinálták (egzisztenciálisan, és egészségileg is!), hogy egy tolvaj csicskát ültessenek a helyére, aki mindenkit kirúgott, könyvbeszerzés nincsen, hírlapelőfizetés semmi (korábban nagyon sokan jártak csak olvasni, főleg nyugdíjasok, akiknek nem telt a drágább folyóiratokra), már nyitvatartás is alig van ...
Nekem az a legnagyobb bánatom, hogy pl. a korábbi igazgató mindig pályázott könyvkötésre és így minden évben minimum ötven könyvet a mi könyvtárunkból ingyen és bérmentve be tudtam köttetni (erre pláne nem adnak nálunk pénzt, igaz, könyvbeszerzési keret sincsen 2011 óta, egy fillér sem!)...

Az ember azt hinné, ezek nem vonzó dolgok, mivel úgysem olvasnak. De aztán mégis: pénzt innen is lehet lopni!
@Fahéjas proli BoliDa – :

@HaCs-nak írt előző kommentemet neked is ajánlom, és remélem, hogy egyetértesz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem marhaság. Nacionalisták küldik ide a gyermekeiket. Tudod, kik hívják magukat magyarországon nacionalistának, és patriótának?

Kell az nekünk, hogy a nácik gyerekeit a reguláris hadsereg képezze ki?
Egy kis adalék Kálmán Olga pártatlanságához:

"Egy apró hírecske közölte, hogy a Fidesz kommunikációs tréningjére Kálmán Olgát kérte fel, és a szakember eleget tett a felkérésnek. Seszták felháborodott, hogy nem ő lett a kiválasztott. "

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/356628_a_szakma
@épészmérnök: "Köszönöm, nagyon hasznos szempontokat adtál a Józsa-ügyhöz.

Ugyanakkor továbbra is tartom, hogy a maszopos országgyűlési határozat demokratikus, mivel nem erőből dönt az új erőműről, hanem a hatástanulmányok megkezdését engedélyezi. "
Ajánlom a tegnap esti, hírcsatát az ATV-n
@épészmérnök:
Szerintem meg kamu... egy fotós felfújt egy nem létező dolgot. Miért nem olyan széljobber csoportok kiképzésére ment, ahol fegyverekkel, tényleges ideológia mentén, felnőtteket vadítanak? Ne komolytalankodjunk... pocakos kiscsávó, nulla komolyság a képeken... Az egész tábor inkább egy laza gyerektábor, egy kis militáns beütéssel. Szerintem ez szép nagy átverés, valamit fel akart fújni a fotós...
Aki volt katona és valaha volt egy rendesebb kiképzésen, szétröhögi ezeket a dumákat és képeket... drága, hány éves vagy királylány? Még hiszel a mesékben?
@őrkutya2:
Teljesen. Amíg egyszerűbb a népeket pillanatnyi pénzügyi és ideológiai törésvonalak mellett egymásnak uszítani és lopni mellette, a saját klientúrájukat gátlástalanul pénzelni (ungarische special mutyi), addig itt ló..asz se fog változni.
A nép meg úgy látszik nem akarja kikényszeríteni a változást, nekik ez megfelel, nem baj, hogy a szemét is kilopják ezek.
Nem oldalak vannak itt, szimpla gazdasági érdekcsoportok mellé szervezett bűnözői körök, akik túszul ejtenek egy országot, lerabolják azt és max. egymás ellen harcolnak.
Lop a szoci...és lop a fideszgyík...
Ez tény !
DE A NAGYSáGRENDEK,...URAIM,...A NAGYSÁGRENDEK !
Ugattok (jogosan) a szocik tolvajlásai miatt,...DE NEM UGATTOK A FIDESZES "CSALÁDOK" ÓRIÁSI VAGYONGYARAPODÁSAI MIATT ?!
Kettos mérce ???
@Blogger Géza: a poszt erről szól, hogy nem kellett volna lopni a szociknak az emútnyócban, vagy legalább minden simlist ki kellett volna vágni (bár akkor nem tudom, hogy ki maradt volna a pártban), mert így elég nehéz a fidesznek beszólni... Gézám, fuss neki te is a trinitynek vagy a fantastic fournak:-)
@épészmérnök:
Tessék, Drága, megerőltettem magam:

"Véget ért a mogyoródi katonai gyermektábor

Augusztus első hétvégéjén zárta kapuit az immáron hatodik éve minden nyáron – eddig összesen tizenkilenc alkalommal – megrendezett mogyoródi „Angyalbőrben – military gyermektábor” . A tábor idén nyolc héten keresztül, heti váltásokban mintegy nyolcszáz gyereknek nyújtott betekintést az egykori sorkatonák mindennapjaiba.
A gyerekeknek lehetőségük volt az „igazi” katonák által használt fegyverzettechnikai eszközök, páncélozott harcjárművek, személyi felszerelések, alaki mozdulatok, továbbá a katonai tábori élet – például táborőrség, riadók, készenléti szolgálatok – megismerésére és kipróbálására. A táborlakók között akadt olyan, aki több éve visszajáró „vendég”, valamint olyan fiatal is, aki egy szezonban több turnust is sikeresen, lelkes helytállással és kitartással csinált végig."
www.honvedelem.hu/cikk/33184/veget-ert-a-mogyorodi-katonai-gyermektabor

Egy pofátlan barom a fotós, aki kamuzott egy orbitálisat és nagyot akart kaszálni Hátsó-Hátasztánon...
@Evezős: kunhalmi, ő került az egyéniben a helyére, de a listán is?
@Sir Bates dö Hól: Ok, látom, nem jött össze. :). Nos, akkor még egyszer olvasd el figyelmesen, mit írtam, talán akkor nem írsz hülyeségeket. :)
rágjuk a gumicsontot, miközben:

Lázár szerint hamarosan
nem marad más, csak az állam
Az államtitkár szerint hamarosan jön a totális állami monopólium az energetikában.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F02%2F07%2Flazar_szerint_hamarosan_nem_marad_mas_csak_az_allam%2F
50-es évekbeli szakértői terror

Most vonta vissza az informátor a frissen elkészült cikket, ami arról szólt hogy:

A német megszállási emlékmű bírálatánál a Miniszterelnökség szakértői véleményt kért a Budapest Galériától (mert szoborállításnál ez kötelező). De nem várták meg, hogy a galéria a szokásos módon előálljon a saját szakértőivel, hanem előzékenyen rögtön elküldték saját háziszakértőik - Melocco Miklós és Benedek György szobrászok - előre megírt véleményét.

winwinszituacio.tumblr.com/post/75899860917/50-es-evekbeli-szakertoi-terror
@Evezős: Ez úgy műxik, hogy pl. atomjaira szedtem a Vezér szakdoliját. Aztán Semjént, aztán a prímás hugát. A legutolsó kapcsán:
mivel a témát Bartusék dobták be, felajánlottam neki. Válaszra sem méltatott az Amerikai Népszava. Amúgy az Átlátszó sem. Írtam, mint blogszerző annak a kócerájnak, ahol a néni állítólag védte, hogy elolvasnám, ha elektronikusan elérhető. S küldjenek mán egy linket. Lehet, hogy Neked írtak, de nekem nem.
BTW, a blogom nyilvános. Fura módon egy tényszerű felvetést nem kapott fel senki. Még egy tényszerű cáfolat erejéig sem. Mondjuk képernyőképekkel nehéz vitába szállni, de hát ez van.
Egyébként az ellenzéki média sem. A maximum eddig az volt, hogy miután egy ellenzéki rádió honlapján visszaköszöntek dolgok, és szóltam, akkor lehülyéztek. Amikor egy konkrét felvetést megkérdőjeleztem, akkor szintén. Majd másnap aranyosbolgárúrtól visszaköszönt az, amit mondtam.
Nos, ilyenekért van komoly érzésem azügyben, hogy alapvetően nincs szándék a valós tiszta vízöntésre.
S persze mindezt le lehet seperni azzal, hogy a sértett hiúság, meg miegymás. S talán az is. De gyanítom, hogy nem csak az.
Nézd meg a Galamust. Olyan kesztyűs kézzel fogják meg a világot, mintha ölne. Ha véletlenül kritika éri őket, akkor kerülő úton üzengetnek, hogy a szerzőjük nem is a szerzőjük, csak olvasói szerző.
A kiváló MUOSZnak egy szava nem volt a rádiós presszió kapcsán a diáklánnyal szemben. Ahpgy nem reprezentálta magát az antifasiszta tüntin sem, és a kormánybarát csatornákkal kapcsolatban alig moccannak. Iagz, oldalsemlegesek, mert az egész médiaetikára tojnak nagy ívben.
stb. stb. stb.
Bocs, kicsit begurultam.....
@Blogger Géza: "Hát ez nagyon gyengére sikeredett. Ugyanis Simon akkor nyitotta ezeket a számlákat, amikor Orbán és Matolcsy még a kanyarban sem volt, és Pestlőrincet (és Magyarországot) az MSZP irányította."

Ez jött le a te neveddel.
@Sir Bates dö Hól:
Ja, azt nem tudom.
(Kunhalmi! Köszi!)
@nincs_itt: ivánék nem viccelnek, minden áron kell nekik vissza a pénzük, és persze nyereséggel, a maffia nem tűri az ellenkezést
@Blogger Géza: Géza, ne olvass Swiftet, mert utána keresni kezded Liliputot... remélem még nem nézted meg a Lord of the Rings-eposzt!
@GeoCracker:
OK, értelek ... ez tényleg nagyon-nagyon szomorú ...
Mi lehet mögötte?
Irigység, félelem, közömbösség?
Vagy más?
"ügyek miatt nehezen összehozott összefogás első sorában "

Ahogy latom ebbol az osszefogasbol, vegul OSSZEFOSAS lesz.
@ellenzéki összefoSás:
Mondd meg a gondozódnak, hogy lapozzon egyet a kifestőben ...
@Blogger Géza: Gézám, ne görcsölj, egyszerű tolvaj ez a Lázár, komolyan kellene venni, mit hazudik éppen most?
@Sir Bates dö Hól: nem megy ez tovább, itt a nyihahák között tök akolmeleg neki.
@Blogger Géza: Lázár János rendelt egy interjút?

Legalább megborotválkozott? Annyi esze majdcsak volt (a feleségének).
@nincs_itt:
BAcod egykomám... kóma, vagy mi van veled?
Gézával egy lapon említesz??? Ez övön aluli vót!
Iszol te rendesen???
@gnme: Miért kellett volna rendelnie? A jelek szerint az ország 2. legbefolyásosabb politikusa jelenleg, normális média örül, ha nyilatkozik neki.
Hemingvay írja valahol még újságíró korában, hogy Bulgáriában híre ment, hogy a bolgár követ nem bekecsben, hanem frakkban ült a tárgyalóasztalhoz, és ezért le is váltották :D

Nálunk azért kissé más a helyzet. Itt a politikus általában olyan ember, aki nem úgy került egy kisváros élére, hogy sokat tett a közösségért, aztán onnan továbbemelkedett regionális, majd országos szintre, hanem egy nagy közös gazdálkodj okosan játék során a szabályokat érdekei szerint változtatva, és még azok szerint is bűnöző életmódot folytatva elfoglalta a közösségi élet minden színterét, mivel ő tudott a legjobban átgázolni másokon.

Ráadásul Simon úr kanosszajárását látván felmerül a gyanú, hogy még ezt is úgy teszi, hogy a minimális magához való esze sincs meg szerencsétlennek. Mit gondol pl Lázár úr? A következő 50 évben nem lesz senki, aki a viselt dolgai után járjon? Vagy megéri 4-8 év háromnegyed ország által megvetett dicsősége és jóléte élete felének szégyenét? Mit gondolnak a DK, MSZP, Fidesz hitű kommentelők? Nagyapám elmesélte, hogy a szomszéd bácsi a 60-as évek elején azért kötötte fel magát, mert rákosinak kampányolt az ominózus választásokon. Hát ennyire hülyék vagyunk?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bocsánatot is kértem azonnal! Igaz, csak mostan kezdtem el a feierabend-i rendes fogyasztást...
@Blogger Géza: 2.számú maffiacsóka! te hülye gyerek.
@Blogger Géza: háát barátom, ha ő a második .. akkor a többiek se érnek egy kalap szart sem

(lásd pl. a helyettes)
@Blogger Géza: Neked ki is adnám! De ugyanannyit kapnék érted, mint egy emberért...
@Blogger Géza:
Neeee... wenn es unbedingt muss sein, aber lieber bitte nicht...
Ne légy barom, Gézám... egy sértés vagy... nekem...
@gnme:
Lecsiklópályára borotválva!
@Blogger Géza: Hááát, Gézám ölég alacsony arrafele a mérce!
Na mindegy, neked ez a segg is jó a szád elé, csak legyen ott valami betyárkörtés...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Látod, én viszont le tudtam volna írni ezt szórendi hiba nélkül is. :) Szóval tényleg ne említsen senki velem egy lapon, ha kérhetem.
Piktor orosz ettársai is ám... :O)

"Nem telik el úgy nap, hogy ne kapnánk valamilyen hírt hiányosságról vagy botrányról a téli olimpiát illetően. Legutóbb Dmitrij Kozak és az olimpiai faluban található zuhanyzókra irányult nagyobb reflektorfény.

Szerinte ugyanis az újságírók felelősek azért, hogy rossz színben tüntetik fel a szocsi ötkarikás játékok szervezését. Kozak épp egy ilyen kérdésre válaszolt egy sajtótájékoztatón, amikor elmondta:

"A biztonsági kamerák képén látszik, hogy az emberek megnyitják a zuhanyzóban a vizet, majd a falra irányítják, ezt követően pedig egész napra elhagyják a szobát."

sport.hir24.hu/teli-olimpia-2014/2014/02/07/szocsi-rejtett-kamerak-a-zuhanyzokban/

Bazzz... ott is ilyen ostoba muzsik a miniszterelnök-helyettes... hiba... a tudás...
@Blogger Géza:
Pedig tényleg nem néztem volna ki belőled a Google fordító használatát...
Egy tragédia ez Gézám, de tényleg!
Majd ha én is ilyen balfasz leszek, mint te, akkor nyugodtan röfögj aranyom...
@Blogger Géza: Húúúú, Gézám meséjjé, hol a hiba???
és aki nem nemzeti könyvtárat olvas azzal mi lesz?

elviszi a sötét volga?

nol.hu/belfold/kerenyi_ur_tajekoztatott_az_uj_kanonrol__megirom

nemnagyon értem ezeket a majmokat
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én megnézném élőben ezt a vitát :D

Majd én is belekötök evezősökbe, vagy a vonat elé vetem magam
@parti_giano: hát a lótuszevőket még sem mondhattam... bár azt hiszem, most miattad a magyar vágtára fog reflektálni...
Good Old Big Brother:

"We have surveillance video from the hotels that shows people turn on the shower, direct the nozzle at the wall and then leave the room for the whole day"
Dmitry Kozak, the deputy prime minister responsible for the Olympic preparations, seemed to reflect the view held among many Russian officials that some Western visitors are deliberately trying to sabotage Sochi's big debut out of bias against Russia.

online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304680904579366712107461956
@taga20: hát nem is tudom... ellentétek vonzzák egymást. elvileg semmi sem lehetetlen. boli és gézu. miért ne?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gugli fordító szórendi hibát szúr ki??? Na meséljél, hadd röhögjek még ma! :D
@simple observer 1.0: valakinek vigyázni kell, nehogy nyelves csókot váltson két csaj. Ezt azért beláthatod.
@Sir Bates dö Hól:

" Géza, ne olvass Swiftet, mert utána keresni kezded Liliputot... remélem még nem nézted meg a Lord of the Rings-eposzt!"

Kolosszális:)))))
@nincs_itt:
Te, nem ám szórendi hibát vétesz, mert Géza a német nyelvtanon rajta van ezerrel, oszt neked is annyi!
Igaz, a magyar seggnyaláson is rajta van ezerrel, oszt szóvá is tettük neki a szervilis nyelvtapadós hajlamait...
TUDOM, RANDA LIBSIBOLSI CSÜRHE VAGYOK!
Gézától és a hasonló bolsevikoktól ez végül is kitüntetés. :))
@Blogger Géza:
Gézám, te használod, te tudod... :)) Röhögjünk...
@nincs_itt:
Ilyen durva helyessírássy libákért mit fogsz te itt kapni, bacod alássan... :D
Nyelvtannáczi ettárs lehet, hogy még fel is jelent, vagy egy faca kis tiltakozó petíciót dob össze miattad a Német Helyesírás Felügyeletnél!
@Orica Középföldi: és erre még rátett a digó "baguette-evő" partizán:-)
@nincs_itt:
"aber lieber" itt... te, éhen ne halj, ilyenek miatt, ott... :D ... vagy szomjan...
@parti_giano: jing és jang, jó kis páros:)))
@Blogger Géza: "A kormány célja, hogy Magyarország ne az olcsó munkaerő, hanem az olcsó áram miatt legyen versenyképes."

Ezek tényleg közgazdasági géniuszok. Eddig Európa összeszerelő üzemét akarták csinálni Magyarországból, (értsd: az egy tál rizsáért dolgozó kínaiakkal legyünk versenytársak.) most már az ócsó áram miatt fognak dőlni ide a befektetők.

Majd Jürgen megkérdi Jimet, te hova tegyük a nagy hozzáadottértékű tervező/fejlesztőközpontunkat ? Tegyük a magyarokhoz ott olcsó az áram ...

Esetleg Európa timföldgyára lehetünk ahhoz kell sok államilag dotált áram.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: annyiszor linkeled ezt, felmerül bennem a gyanú, nem vagy-e te látens... kicsi novícia...
@elwood: európa összeszerelő üzemét csak a skin head akarta

mert azt hitte, összeköltözünk majd három nagyvárosba, mert ott van az autóip.. izé .. a magyar ipar

semmi csodálkoznivalő nincs azon, hogy aki buta, az nem tudja, mi a magyar ipar
@elwood: A magyar lakosság döntő többsége soha nem fog fejlesztőközpontokban dolgozni (mint ahogy nyugati országokban se ott dolgozik a többsége). Amúgy nem hinném, hogy az olcsó áram taszítaná ezeket.
Hülyék vagytok! Majd ha a nagy kínai vezér nálunk akar kutatásfejlesztést, akkor a Fidesz hirtelen felépít a hortobágyon simicskával egy Nemzeti Kutatásfejlesztés Egyetemet hamar. Nem látjátok a sikerre vivő módszert?
@Blogger Géza: Nem is az a cél, hogy az ország többsége dolgozzon ezeken a helyeken. Ha az arra érdemes rész ilyen tevékenységet folytathatna, akkor kellene konyhásnéni, fodrász, megélne a repülőmodellekkel kereskedő meg a latintanár. Tudom, hogy ez túl összetett, de mégis ez a valóság.
Elképzelem, ahogy a szilíciumvölgyben egymás haját vágják a matematikusok, mert mindenki kutató
@Blogger Géza: gizi, nem lesz ocsó az áram! ezt így előre megmondom.
@Blogger Géza: "A magyar lakosság döntő többsége soha nem fog fejlesztőközpontokban dolgozni "

De azt megfigyelheted, hogy a haszon a tervezés/termékfejlesztésen van. Az összeszerelés mehet kínába. Az iphone-t is ott gyártják, és nem ott keresik hülyére magukat.

A minőségi munkaerő képzéssel nőhet az ország amit vitya leállított a nemtandíjjal, nemkeretszámokkal.

Az olcsó áramtől nem lesz több pénze az országnak, ha meg cégeket dotál állami(tehát köz)pénzen attól meg végképp nem lesz több pénzünk, csak kevesebb.
▒█░░░ ▒█▀▀▀ ▒█▄░▒█ ▒█▀▀▄ ▒█░░▒█ ░█▀▀█ ▀█▀
▒█░░░ ▒█▀▀▀ ▒█▒█▒█ ▒█░▒█ ░▒█▒█░ ▒█▄▄█ ▒█░
▒█▄▄█ ▒█▄▄▄ ▒█░░▀█ ▒█▄▄▀ ░░▀▄▀░ ▒█░▒█ ▄█▄

    ▀█▀ ▒█░░░ ▒█▀▀▄ ▀█▀ ▒█░▄▀ ▒█▀▀▀█
    ▒█░ ▒█░░░ ▒█░▒█ ▒█░ ▒█▀▄░ ▒█░░▒█
    ▄█▄ ▒█▄▄█ ▒█▄▄▀ ▄█▄ ▒█░▒█ ▒█▄▄▄█

___d88888888b_____d88888888b
__d88?____d88b___d88b____`88b
_d8?_________d888b_________`8b
_8b_________________________d8
_b8__________________d8888b___d8888b
__d8________________d8?__d8b_d8b__`8b
___8ba_____________d8?_____d8b_____`8b
____`8da___________8b_______________d8
______`Y8b__________d8_____________8b
________`8b__________8ba_________ad8
__________`88_____88__`8da_____ab8?
____________8b___d8_____`Y8___8Y?
_____________`b_d?________`8_8?
______________`8?__________`8?
_______________"____________"
@miva?: Ezek erős ipar mellett ugyanúgy megélnek, sőt. És kissé reálisabb ez az irány, mint az álmodozás, hogy majd tömegével jönnek ide fejlesztőközpontok (vannak, de tömegével nem fogják felszívni a magyar munkanélkülieket, akik nem alkalmasak arra, hogy ott dolgozzanak.)
Rgyébként igazán nem szeretnék pol. inkorrekt lenni, de az elmúlt 4 évben nem jött senki éppeszű arról az oldalról. Esetleg kitüntethetne a propagandagépezet azzal, hogy egy amolyan átlagos szellemi képességekkel bíró munkatárs segítségével próbál minket eltéríteni az akkut kormánypártlesajnálás zsákutcájától
@Syaray Attila: á, még baxni se jó ...inas, öreg
@elwood:
Nem érted Te ezt!
Látod!
Nem vagy Te sem ideológiailag eléggé képzett! :D
Anno ezt mondták a komancs ettársak is... igaz, a katonaságnál a 41 éves századparancsnok alhadnagy ettárs (Morzsi cseszed a nénikédet :D), a friss érettségijével azért kisebb arc volt...
Ha valaki látta Markos-Nádas örökbecsűjét, az már csak azért is sejtheti, merthogy Nádas nálunk volt katona (jó, ilyen 1 hónapos Népiegyütteses izéke) és onnan jött az ihlete! :)
@miva?: "Elképzelem, ahogy a szilíciumvölgyben egymás haját vágják a matematikusok, mert mindenki kutató "

a szilíciumvölgy jól fizetett kutatói közt jobban élnek a fodrászok, pincérek ... stb. is.
nem véletlenül mennek ki külföldre tőlünk pincérnek az emberek.
nem az olcsó áram miatt mennek innen angliába pincérnek, hanem a nagyobb termelékenységük miatt többet kereső emberek többet fizetnek nekik is.
@Blogger Géza: Tudod te, hogy teszemföl a CERN-ben milyen a kutatók eloszlása állampolgárság szerint?

Miért nem reális ez? Kishazánk soha nem a fizikailag megvalósuló, hanem az elméleti kutatásokban volt az élvonalban.

Olvastam én is, hogy kulcsmásolóból van kevés, de azért maradjunk a realitás talaján: mi nem a képzetlen kínai munkaerővel akarunk versenyezni.

Vagy iparilag leszünk nagyhatalom? Komolyan?

Hogyan?
OFF

egy kicsit egy niki nevű lány is elszomorodott a történtek miatt, mert ő is szerette a pörgős dolgokat. kedvenc hobbija a bulizás volt, és szeretett volna hires lenni, énekesnőnek vagy modellnek lenni, esetleg a médiába dolgozni. színes egyéniségnek tartotta magát, a legérdekesebb viszont az volt benne, hogy most is - pedig július volt - combig érő bőrcsizmát viselt. ő egyébként nem nyaralni ment olaszországba, de azért kedvelt kijárni. a pizzát viszont nem annyira szerette kint, mert alig hasonlított a donpepésre, de az olasz férfiak tetszettek neki. milyen szerencse, hogy nem a pizzaevésből élt.

tibor.blog.hu/2014/02/07/tru_sztori_bro

XDDDDDDD

ON
@elwood: Nem vagyunk különböző állásponton
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a központilag vezérelt tervgazdaság életképtelen. hayek ezért kapott nobel díjat. mi is kipróbáltuk, nem ment.

most megint egy kontraszelektált idiótákból álló élcsapat mondja meg a tuttit.

kipróbáljuk megint. hajrá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Egy pofátlan barom a fotós, aki kamuzott egy orbitálisat és nagyot akart kaszálni Hátsó-Hátasztánon... "

Te magad hozod a bizonyítékot, hogy nem kamu.
Én ezt nem értem. Van két, szakmájában sikeres ember (bár ennek némileg ellentmond hozzászólásaik "logikai" kohéziója, axiómaként kezelhető szövegértelmezési képességük nullához konvergáló mutatója... vajh milyen szakma lehet az, hol előzőek ellenére elismertek?), akik hobbiból/ehivatottságból ide járnak szétaláztatni magukat. Felfoghatatlan számomra.
@CSENDES: "Ajánlom a tegnap esti, hírcsatát az ATV-n"

Nem válaszoltál a kérdésemre. Erőltesd meg egy kicsit magad, mert így nem tudunk vitatkozni, pedig még az is lehet, hogy ha hozol egy jó érvet, akkor igazat adok neked :-)
@Syaray Attila:
Hány néven nyomja az "elvtárs"?
Te tényleg ilyen ecceri vagy, vagy ennyire ostoba coci seggnyalonc?
Értem, hogy hülyének lenni a cociknál is, van egy réteg, akiknek megéri... de nem égő ez neked?
Mert Piktor seggnyaloncai is hasonlóan ecceriek... végül is, ostoba cocik se jobbak, ez igaz...
@elwood: a központilag vezérelt tervgazdaságról jutott eszembe

hirportal.sikerado.hu/images/kep/201306/kockahas.jpg
@épészmérnök:
Akkor én értettem félre valamit?
Te gyerekkatonák kiképzéséről írtál...
Én gyerektáborról... akkor hülye vagyok... belátom...
@miva?: A Fidesz stratégiájával.
@elwood:
Hiába, kalandvágyó nép vagyunk... idehaza is azért maradtunk ennyien...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne már. Aszonták neki, hogy ez balos blog. Jön, aztán a bajtársak hátba? Nem helyeslem! Mennyi munka, mennyi szépérzék! Nem egy szív, hanem egyből kettő!

Nem ércsük mink a szarkazmust, és mink télleg szeressük őtet, az Ildikót!

Ilyen értelmes vitákból sarjad a jövő, melyben szebb s jobb életet élhet gyermekünk! Ugye Attila?
@Blogger Géza: Tessék?

Ezt kifejtenéd részletesen?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erről jut eszembe, hogy egy cöffer shitnyik vs maszopnyugger cripple fight-ot már kurvára megnéznék. szerintem a mai bohócos performance után, áprilisig lesz még olyan is ;-)
Nagyon egyszerű: az MSZP-nek el kell tűnnie! Addig itt nem lesz semmiféle érdemi baloldali-liberális kohézió, amíg ez a mamut párt elfoglalja a baloldali teret és sorra égeti le magát és a szövetségeseit. A Fidesz-maffia leváltásának eszköze először az MSZP-maffia felszámolása.
@GeoCracker: Geo, Magyarországon a plágiumnak, és a más ötletei lenyúlásának ezer éves, politikai szimpátiákon túlnyúló hagyománya van.
Úgy tudom, hogy a beruházások kishazánkban soha nem látott magasságban száguldoznak. Mindenki itt tolong, hogy biztosan megtérülő hbefektetésként a versenyszférában hatalmas gyártókapacitást installáljon. Nem, egyáltalán nem voltam januárban olyan tárgyaláson, ahol tréfának vették a Keurópai lehetőségek felsorolásakor Magyarország nevének említését. Nem volt az ismert középhangos kacagás. Á dehogy.
@vitéž munkášőr:
Fizetett pártkurvákból szerintem egyik oldalon sincs hiány... Persze az anyagi háttér eltérő. :D
@gnme: Vicces.

Csatoltam linkeket, amelyeken fotók vannak. A forrás a CNN.

(A témát a Hír24 dolgozta fel, én a forrásait néztem meg egyébként.)
@storker:
Mindegyik csürhe, beton, Duna, betonkeverő, kiönt, ahol a legmélyebb a Duna, bedob... "s a haza fényre derűl"!
Azután európaiak lehetnénk, de addig...
Az hogy a bal bukta a választást, hetek óta egyre valószínűbb. De hogy a 2/3-adot is megcsinálja a Fidesznek, azt nem hittem volna. Pedig de.

És megint nem a Fidesz zsenialitása eredményezi a 2/3-adot, hanem a bal ellenzék egészen döbbenetes ostobasága.

Ez a Simon ősz óta tudja hogy ég a ház. Mit csinált? Semmit. Brávó.
@épészmérnök:

A szocik felkérését visszautasította? (Bocs, nem olvasom a galamust)

Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha Olgát meghívják, és ő elfogad egy felkérést.

A hírben két szórakoztató elem van.
1. Seszták Kálmánhoz méri magát, ez óriási:))
2. Attól, hogy valaki jól(?) vezet egy műsort, még nem kommunikációs szakember.
@épészmérnök: engem a muffok érdekelnek, hogy hova teszik fel???

kitérdekel a cnn, hír24 ,, xarok rájuk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Te gyerekkatonák kiképzéséről írtál...
Én gyerektáborról... akkor hülye vagyok... belátom..."

Kétségtelen, hogy lehetett volna a kiképzés laktanyában is.

Kisgyerekek napi nyolc óránál többet gyakorlatoznak, lőni tanulnak, kúsznak (a fotókon látszik), alaki kiképzést kapnak. Némelyikük annyira szereti ezt, hogy több turnusra is befizetik a szülei. Aztán kedvet kap többre is, és - nini! - már nem csak a rendőrség, hanem a katonaság is tele van nácikkal.

A Jobbik, és a Mandiner népe nem a semmiből keletkezett, jelentem, hanem a katolikus cserkészmozgalomból, amelyet szorgos kezek már a nyolcvanas évek végén újjászerveztek. Ezért alkotnak most egy jól körülhatárolható véd- és dacszövetséget, mely leszarja a demokráciát, mert gyerekkorától rászoktatták a hierarchiára.
@Ad Dio: ez az. Így akarnak kormányra kerülni?
És ráadásul annyit mondanak, hogy aszonta a Simon, hogy meg tudja magyarázni, és lemondott a tisztségeiről, szal innejd nincs közünk hozzája.

Komolyan zseniális
@miva?: Alacsony nyereségadó ipari cégekre, stratégiai megállapodások ipari cégekkel, támogatások ipari fejlesztésekbe forgatása, alacsony energiaár, befektetőbarát Mt., mérnökképzés kiemelt kezelése.
@Ad Dio:
Hetek?? Ne... a lóttó ötösömnek nagyobb esélye van.
Meseházi ettárs, meg hasonlók, Gyurcsány Ferivel kiegészítve... tulajdonképp ha ez a sikertörténet, akkor... Puch elvtársról valaki tud valamit?
Mert'há mégiscsak a zsé... meg Simicska ettársal is ő van lepacsizva.
@épészmérnök:
Nem azonos dolgokat látunk azokon a képeken.
Én kérek elnézést, hogy nem tudok azokon rettegni... Ja, én voltam katona...
@Blogger Géza: öregem, erre volt négy évük

lófaxot sem csináltak
@Blogger Géza:
Géza, mindez szart sem ér, amikor egy olyan adórendszer van, ami elriasztja befektetőket, elriasztja a termelő cégeket, ha nem lepacsizott politikai vonalon mozognak!
A mérnökképzésről meg csak annyit, hogy meg kell nézni, hogy a képzett és nyelveket beszélő mérnök hol vállal munkát... a "mennyiért" c. fejezetet is meg akarod beszélni?
@Blogger Géza: Szted az ipar melyik szegmensében lesz ezektől versenyképes mo?

befektetőbarát mt? az mi? Mérnökképzés? Én asszem el vagyok tévedve. Úgy tudtam, hogy a középiskolákban a reál tárgyakra fordítható órakeretből csippentették le az erkölcstan/hittan óraszámokat, meg hogy a tanárképzés szívja a legnagyobbat és nem lesz pl fizikatanár. Erről részletesen is vitatkozhatunk.

Stratégiai megállapodásokban egyetértek, csak nálam ez korrupció, már ami a megvalósulást illeti. És a gonosz külföld, akinek nem leszünk gyarmata, na az csaak röhög egy ipari termelésben nagykutya egység és magyarország egy lapon említésénél.

Milyen iparra gondolsz?

Ne feledd a mérnökképzést a válaszodból, érintett vagyok!
miközben:

A kormánybiztos cége is beszáll a Takarékbankba
A kormánybiztos cége is beszáll a Takarékbankba

Az FHB érdekeltségébe került cég tett ajánlatot a Takarékbankra piaci információk szerint. A vállalkozás tulajdonosai között feltűnt egy másik cég is, amit a Takarékbank igazgatóságának elnöke és a takarékszövetkezetek átalakításával megbízott kormánybiztos, Vojnits Tamás vezet. Az ajánlattevő cég az elmúlt hetekben egymilliárd forintra emelte az alaptőkéjét.

hvg.hu/gazdasag/20140207_A_kormanybiztos_cege_is_beszall_a_Takarek
@miva?: szerintem iparban a dunaújira gondol

..ami a ruszkiké és szipolyozzák belőle kifelé s zsét

így aztán.. lesz drága alapanyagunk és versenyképtelenségünk
@épészmérnök: Ez hülyeség, kérem. :)
Az, hogy néhány fiatalt elvisznek katonai JELLEGŰ táborozásra, még nem feltétlen jelenti a társadalom (egyes rétegeinek) fokozott militarilizálódását.
A riport meg (nem kicsit) költői ... akarom mondani: megszokott újságírói túlzás.
egy nehezen tüsszentő PM aktivista bohócnak álcázva magát megtámadta Bajnai Szendén Pislogó Gordont.a hivatalos kampány február 15. kezdődik
Vas és acél országa gyerekek, nem ám KF.

A világverő algebristáink majd lineáris algebrát tanítanak gépészeknek, akik hollandiában remek állást találnak, a biológusok sem mennek ám angliába meg belgiumba 6000 ajróért, hanem majd itt küzdenek a munkaügyi központban, mert online nem lehet beírni nyelvtudást.

Aki nemzetközileg piacképes tudással bír, az majd retteg inkább, hogy aláírja az ívet, vagy kirúgják az állami minőségbiztosításból, minthogy karriert csináljon ausztriában vagy a németeknél. Majd elviselik, hogy az általános iskolai biológiatanár főnökük, aki 27 éves, nyugdíj előtt titrálni tanítsa őket, dacára a vegyészmérnöki diplomájuknak!

És ezek csak kis családom történetei
@miva?:
Gézuka valami másik univerzumban él!
Hátasztán-Mutyisztán bajszos népe győzni fog!!!
ÉJJEN A PÁRT!
ÉJJEN A PÁRT!
ÉJJEN A PÁRT!
ÉJJEN A PÁRT!
ÉJJEN A PÁRT!
ÉJJEN A PÁRT!
Trafik van még?
ja?

és amit hallottam én is: ezt a hüyegyereket fel kellett vennünk, mert különben nem lenne munkánk. ne haragudjatok!
@miva?: Mi bajotok Ildikóval? Orbán úgy félt tőle, meg a riposztjaitól, mint a tűztől! Kunczéval együtt alázták a fideszt, a néző meg leesett a székről a röhögéstől.
@Blogger Géza: Gézám, te jódhiányos vizet ittál mindig, ugye?... van jódozni kéne a vizet nálatok vagy brómozni... mindkettő megoldás hasznos, egyik a jelen, másik a jövő szempontjából...
@gnme: Kb 15%-kal nőtt az ipari termelés, és (főleg emiatt) tartósan pluszban zár a külker és fizetési mérleg.
@épészmérnök: lassan mondom: nem lesz gáz-ár-e-me-lés

az a bajom vele, hogy nekem ő épp az a baloldal, aki miatt nem bír egy életképes alternatíva megerősödni
@parti_giano: Nő a magyar részarány a hazai bankrendszerben - hosszabb távon vélhetően jó lesz.
@Blogger Géza: hülye vagy, az a fogyasztás drasztikus visszaesése miatt nőtt
@miva?: Attól még nem lesz árualap - de szerencsére van.
@ephart: a cöfös nyugger pitsák egyből keblükre is ölelték
Ismerjük a kampánydumát, de sajnos a valóságalapját is, gézám. Milyen bázison nőtt az a termelés, lelkecském?
@Blogger Géza: te sutyi, a takarékok eddig is magyar kézben voltak. miről beszélsz?
@Blogger Géza: "Nő a magyar részarány a hazai bankrendszerben - hosszabb távon vélhetően jó lesz."

Kinek?
@Blogger Géza: Milyen árualap, milyen bázison? Haljuk csak, mert a KSH titkol eszerint valami dicsőségeset!
@parti_giano: Tévedés, a Takarékbank német tulajdonban volt.
@Blogger Géza: A takarékbank német tulajdonban? És a Nagyvázsony és vidéke, vagy a többi? Mert itt erről volt ám szó. Szerintem nincs több kérdésünk :D

Jöhet a következő, de az ne egy agyhalott legyen, ha kérhetem!
@parti_giano:
Most majd ... még magyarabb lesz! Essetunni!!! Komolyan! Te...
@Blogger Géza: 2010-hez viszonyítva?

Adatokat!!!
@Orica Középföldi: " Attól, hogy valaki jól(?) vezet egy műsort, még nem kommunikációs szakember."

Miről beszélsz... kunhalmi is oktatás-politikus:-)
@Sir Bates dö Hól: Nem tudom, ez mire lenne megoldás, de rád férne valami erősebb, mert arra még nem jöttem rá, te mihez értesz (mondjuk szarkeverésen kívül). Kémiához, gazdasághoz, számokhoz, értő olvasáshoz biztos nem... Mi marad?
@Blogger Géza: "befektetőbarát Mt." = egy tál rizs a melósnak, munkaidőkeret. köszi
@Blogger Géza: 38%-ban igen 2012 decemberéig. ez most másról szól, te is tudod. ne ködösíts.
@miva?: Jó, hát ebből sajna nem értesz semmit, sebaj. A német Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank AG (DZ Bank AG) volt a Takarékbank (egyik) tulaja.
@Blogger Géza: Jaj már, és a takarékbankról szól a magyar banksztori?
@Blogger Géza: nem, nem emiatt... nem visztek be semmit, azért (nincs rá pénz és nincs rá igény).
ez csak a szokásos szóegyezésen alapuló csúsztatás
@Blogger Géza: "hosszabb távon vélhetően jó lesz"... a nagy hármas tanulmányozása vélhetően emelné a szövegértésed, középhoszzú távon.
@Sir Bates dö Hól: azé most nem lennék a helyedben, gizi elkapta a töködet:)
felugyelet.mnb.hu/bal_menu/jelentesek_statisztikak/statisztikak/bankszektor

a takarékbank a statisztikában nem is látszik :D

pedig az adatok matolcsytól jönnek
de emiatt lesz jó!

örvendezzünk!
@Blogger Géza: "Attól még nem lesz árualap - de szerencsére van."
Hol van kereslet lobotómiás békemenetelőkre?
@miva?: Ez legyen a legnagyobb bajunk.
gejza kijelentkezhetsz, ezt csúnyán beszoptad a takarékbankoddal együtt
Simicska for President megszűnne a közbeszerzési mizéria!
@épészmérnök: a géza? hát ez legyen! de nem ez, sajnos
@Blogger Géza: köldöknézés, tökvakarás... meg nyitok egy tanodát pszeudo-lobotómiás dixleksziásoknak filantróp jellemem sugallatára... te kapsz 10% kedvezményt...
@taga20: irigykedsz, hogy most jó nekem?
eszem faszom, takarékbank!
egyébként szoktam én a kétéves lányommal is vitázni, de az egyrészt szórakoztató, másrészt ő nem hülye
@Sir Bates dö Hól:
Csak? Neki, ezzel az állapottal, azért több is kijárna... Nem vagy te irigy?
Legalább az állapotára lehetnél tekintettel. Mégiscsak beteg... :(
www.ksh.hu/

ajánlom figyelmedbe gejza

az ipari termelés a kormányváltás óta 6%-kal, az exportértékesítés 15%-kal csökkent, a belföldi értékesítés 3%-kal nőtt 4 év alatt. Fideszvezérelt intézmény adta ki az adatokat
@miva?:
Jó, de Géza mesevilága sokkal szórakoztatóbb! :D
A gyerek már szobatiszta? Gézuból pl. annyit nem nézünk ki...
Gyakran lebasz a környezetem, hogy feltételezem a környezetemről, hogy utánanéz adatoknak. Igazuk lehet
@miva?:
Bajnaistaellenbudiforradalomista bérencek megmerényelték a statokat is! Nem is sejtetted...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szépen halad. a minap 45 perc vita után visszaszereztem a bal hüvelykujjam tulajdonjogát tőle :D
@Blogger Géza: ott tartunk, hogy a 38%-os tulajdonrészt a takarékbankban 2012 decemberében megvette a németektől az mfb. amit linkeltem cikk, az meg arról szól a takarékbankban szerzett tulajdonrészt az a kormánybiztos (cégén keresztül), aki levezényelte az államosítását. erre kérdeztem, hogy ez így jól van?
hagyjuk gézát! az ipar itt szárnyalni fog! :D

majd a fideszguruk gyerekei lesznek a fejlesztőmérnökök 32%-os Pisa matek eredménnyel
@parti_giano:
Mocsok kekecek vagytok szegény Gézuval...
Ráadásul ez is...

"Nem várható javulás a "valódi" foglalkoztatásban

A felületes szemlélő számára igen meggyőző lehet a kép a magyar foglalkoztatási helyzetről, a fő számok ugyanis azt mutatják, történelmi csúcson van a foglalkoztatottak száma. Közelebbről nézve azonban már nem olyan rózsás a helyzet, a bővülés nagyjából 65 százalékát a közfoglalkoztatás magyarázza, a versenyszférában látható bővülés pedig aligha mondható stabilnak, az expanzió egy része az uniós pénzek lehívásához köthető, a feldolgozóipari létszámbővítés pedig az autóiparhoz kapcsolódik, azaz nem egy kiterjedt folyamatról van szó. Ráadásul a feldolgozóipar termelékenysége a 2008-as szinten van, ami azt jelzi, aligha van tér a létszámbővítésre, olvasható az OTP elemzésében."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/nem_varhato_javulas_a_valodi_foglalkoztatasban.3.195133.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@parti_giano:
Hülye vagy? Még a tejre is átszoknék... :)

"erre kérdeztem, hogy ez így jól van?"
Egy kicsit még várnod kell a válaszra... Sok önállóságot, meg szobatisztaságot se nézzetek ki belőle. Az utasítások még nem jöttek meg a "KÖZPONT"-ból.
Én csak egy ecceri mezei informatikus vagyok, de már nekem is kínos Gézuka. Ezt a szerencsétlent ezért fizetik?
Szar meló, szar alak, szar ügy...
@miva?:
Az ipar szárnyalni, Gézuka meg szarnyalni fog... dehogy, jelen idő...
@Sir Bates dö Hól: hol vagy? itt van a hír kifejtve, amiről linkeltem neked a tumblis cuccost.

"B...a meg az EU!" - rögzítették Obama emberének kínos elszólását

hvg.hu/vilag/20140207_B_meg_az_EU__rogzitettek_Obama_emberenek
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "ecceri mezei informatikus vagyok" értettem, oké. legközelebb notebook képeket küldök.
@parti_giano:
Baszki, mekkora botrány lesz, ha az én lehallgatásomat is nyilvánosságra hozzák... :D
@parti_giano:
Perverz állat vagy... most ha az asztalomra nézek, itt van... 3 notebook, 1 netbook, 1 ultrabook (ezt még pofozgatom!), 2 tablet.
Hiába no, a változatosság gyönyörködtet! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: amíg géza kajtatja a választ:

Nemzeti Dohánybolt

- Csókolom, egy kék Multit kérek.
- Rövidet?
- Na jó, akkor egy vodkát is.
@parti_giano:
Dehogy, kocsmába se járok, tök tájékozatlan vagyok ilyen téren. Bezzeg régen...
Negyedikes gimis korunkban, egy színházlátogatás előtt haverokkal, öltönyben, bementünk a város legvadabb kocsmájába és kértünk 4 vodkát. A közönség térdig szaros gumicsizmában nézelődött körülöttünk...
Szerintem máig nem tértek magukhoz... :D
@toportyánzsóti: Tudjátok már miért csak február 12-ei hatállyal mond le országgyűlési képviselői mandátumáról Gabi?
@Blogger Géza: Gééééza!! Ne igyál' többet! Milyen termelés van 15% pozitívumban, ott Orbanisztán-alsón??
Kicsi mázasbögre, arról regélnek a hozzáértők, tudod NEM matolcsyk, hogy arrafele, szerencsés esetben alulról szagolja a nullát a termelés!
Szóval, most lecigizte Putyint egy kis zséért, most meg megy Kínába...
@rexcramer:
Nem ér rá előbb! El kell tüntetni a zsét... meg még 3 másik történetet kreálni, hogy merre találta.
A narancsbolsi ecceri figura is "állítólag" lottón nyerte. Annak kisebb kanosszája volt.
Igaz, a 10 misibe hogyan fért bele egy Lexus, meg egy olyan moci c. történeten még dolgozhatott volna...
@Blogger Géza: Jajj, Gejzaaaa! Visekeggyé má'!!
Na szóval, milyen részarány növexik a "bankszektorban"?? Ja ofkórz, nem, offshore, na ez az...
Csak nem a kedvenc 2. legbefolyásosabb Lázárod a befektető???
@vitéž munkášőr:
Ezekből a pártcsicskákból bármit kinézek...
Azért milyen embernek kell lennie egy ilyen kis tetűnek? Vagy csak a pénz...
Ez is aranyos...
Csak azért, hogy a gyengébb képességű narancskurvák is értsék:

"Simon Gábor vs. MET osztalék"
vastagbor.blog.hu/2014/02/07/simon_gabor_vs_offshore_gazbiznisz
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez szeretheti a füstösbe is, de hol van ilyenkor taga? ;-)
@vitéž munkášőr:
Arany...oska... kicsit megijedtem a karfiolok láttán... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: az a durva, hogy ebből sem fogják megérteni. a cöftárius szekta durvábban mossa az agyat, mint a hitgyüli, a szcientológusok és Jim Jones együttvéve. ez utóbbiról jut eszembe, hogy azért kellene már ezeknek valami katarzisélmény, amit kollektív öngyilkossággal lenne illő megkoronázniuk
@vitéž munkášőr:
Kollektíve a konnektorba is pisilhetnek... Selemczi féléknek külön kihívás. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"szóval ez a Tömöri egész nap a wiwet nézi, mert azt mondja h annyi fehérnemüs kiskorút mint ott, sehol nem látni a világon, és még rád se basszák a kommandósok az ajtót éjszaka, teljesen legálisan fényezhetsz ezekre. így bukkant rá a kálmán lányára a zsófikára is, aki egy darab tükör és egy fényképő felhasználásával olyan sorozatot rittyentett magáról, hogy a michelle wild öt fasszal a réseiben is elsőáldozó harmatos kislánynak tűnik mellette. megmutatta a kiscsajt nekem is, és csak tényleg csak azért nem állt fel, mert próbáltam arra gondolni h a csaj napközben napocskát meg kismacikat rajzol krétával"

tibor.blog.hu/2008/12/17/korai_kurvak

ez azért kicsit idősebb ;-)
m.magyarnarancs.hu/ukrajnamindennap/janukovics-csavaban-88663Picit hosszabb, talán megértik azok, akik eddig nem, hogy mitől tartanak sokan.
"Legalábbis a Nyugat így látja az ukrán helyzetet – nem véletlenül, hiszen Januko­vics eddig csakugyan két nyársat tartott a tűzbe. Nem önmagában az oroszokkal ápolt jó viszony volt a célja, inkább az, hogy megteremtse maga és köre számára a szabad rab­lás és a hatalmon maradás pénzügyi fedezetét, ezt ugyanis – éppen e körök áldásos tevékenységének köszönhetően – az ukrán gazdaság nem termelte ki. Ilyen értelemben Janu­kovics és az ukrán oli­garchaelit „függetlenségpárti”, de csak úgy, mint a kamasz, aki elvárja, hogy a szülei eltartsák, viszont ne szóljanak bele az életébe.

Hát ez az, ami nem tartható tovább – és amit az államfő láthatóan nem akar megérteni. Az EU-társulás annyiban érdekelte, hogy egy ideig úgy tűnt: Moszkva csak a NATO-tagság ötletét tekintené hadüzenetnek, az EU-hoz való közeledést lenyelné valahogy. Magát az EU-csat­lakozást nyilván sem reálisnak, sem kívánatosnak nem gondolta Ja­nu­ko­vics, de hátha egy laza társulási szerződés nyomán csurran-cseppen valami Nyugatról is? Ami­kor a vilniusi EU-csúcs előtt Moszkva rálicitált Európára, az ukrán elnök azt hitte, egyszerűen áttáncolhat az orosz térfélre, és minden mehet tovább a rendes kerékvágásban. Megkapja Mosz­k­vá­tól az olcsó gázt és a hitelt, a hatalma biztosítva marad, cserébe beviszi Ki­jevet Putyin Eurázsiai Uniójába. A decemberi tüntetések kirobbanásával azonban kiderült: az ukránok jó része számára ma már elfogadhatatlan, hogy az ország – az óhatatlanul meglévő függőségen túl – ilyen egyértelmű vazallusszerepbe kényszerüljön az oroszokkal szemben. Nem egyszerűen a nemzeti büszkeségről van szó; ahogy Timo­thy Snyder, a térség egyik legkiválóbb történésze írja hétfői cikkében, „túl sok ukrán túl sokáig kóstolhatott túl sok szabadságot” ahhoz, hogy eltűrje annak a zsarnoki, fasisztoid államnak a visszaépülését, amelynek védjegye – és legfőbb ukrajnai pártfogója – a putyini Oroszország."
@miva?: "a minap 45 perc vita után visszaszereztem a bal hüvelykujjam tulajdonjogát tőle :D "

Tulajdonjogot visszaszerezni a gyerektől? Soha!
Kölcsönadta neked! :-)
@miva?: Egy gyerek olykor meglepő éleslátással tekint a világba.
@rexcramer: Ép elmét nem érdekel ilyen sulytalan cusi 2.0 szarrágás,ez csak része az oligarcha hatalom szemfényvesztésének.53 milliárdos offshorkkolás és a paksi hazarulás a lényegesebb.
Géza nem erőltette meg magát a tények értelmezését illetően. Így lehet ám kampányolni! Az életszínvonal 23%-ot emelkedett, a bűnözés 9%-ot csökkent, 41%-kal jobb most általánosan :)

Ha meg felüti valaki a kormány által eleve kozmetikázott statisztikákat, akkor meg eltűnök. Érthető. De jár-e ezért is a fizu? Nem lenne tisztességesebb csak lebőgésmentes kommentekért fizetni?
Ez a Gézuka egyre szánalmasabb. Nem értem, hisz diadal diadal hátán, ez meg megfutamodik... :))
Nem jött válasz a pártközpontból neki? Bealudt a Habony-team?
@miva?:
Legközelebb erre jár a sudriparasztja, kérdezd már meg tőle, mennyi volt egy köbméter gáz ára a "szabaccságharc" & rezsicsökkentés előtt, olyan 2009 körül, meg mennyi most...
Csak azért, hogy szokja a brét...
Tájékozódjatok eddigi munkássága felől! Külön felhívom a figyelmet arra, hogy munkaidőben kommentel. Micsoda átütő felsőbbrendűségtudat! Milyen avatott igazmondó! És minden témában értőn nyilvánul meg. Munkaidőben. :D
blog.hu/user/112441/tab/activity

és az egy szem blogbejegyzése meg még az ufómagazinban is megállná a helyét
Egy ilyennek egyszerűbb lenne bekopizni mindenhova, hogy a kormány és holdudvara minden eddigi, mostani és jövőbeni álláspontjával azonosulok. Amennyiben az álláspont változik, természetesen ezt azonnal követem, és azonnal megváltoztatom a témában addig megjelent hozzászólásaim értelmezését, lehetőleg lekezelően.
El lehet menni: jön az újabb kivándorlási hullám?

Nem ért véget az egyre aggasztóbb kivándorlás, egy nemrégiben bemutatott kutatás szerint újabb százezrek tervezik, hogy külföldre költöznek. A kutatók úgy vélik, ez egy öngerjesztő folyamat, sokszor a kint lévők húzzák magukkal az itthoni rokonaikat, ismerőseiket. A magyarok lassan nem látnak más lehetőséget, egyre többen gondolják úgy, csakis Nyugaton boldogulhatnak. Megnéztük, mi van a számok mögött.

hvg.hu/itthon/20140208_El_lehet_menni_ujabb_kivandorlasi_hullam
@miva?:
Jó'vanna! Én számítógépekkel foglalkozom, ő meg a bloggal... Pártmegbízásról nem tetszettek hallani? Önkényes ettárs, vagy fizetett pártkurva a lölköm - ez is egy karrierlehetőség, a Párt kiterjeszti a horizontot, jelentősen növeli a foglalkoztatottságot... essetudni... :(
@Sir Bates dö Hól:
ídézed:
"...Nem egyszerűen a nemzeti büszkeségről van szó; ahogy Timo­thy Snyder, a térség egyik legkiválóbb történésze írja hétfői cikkében, „túl sok ukrán túl sokáig kóstolhatott túl sok szabadságot” ahhoz, hogy eltűrje annak a zsarnoki, fasisztoid államnak a visszaépülését, amelynek védjegye – és legfőbb ukrajnai pártfogója – a putyini Oroszország."

az a fajta szabadság amiről ez a snyder dumál seholsem létezik és nem is kívánatos de kurva jól hangzik...mindennek ára van amit ki kell fizetni...a szabadságfokozatoknak is...valamit nem akarnak megérteni: Ukrajna majdnem betűről betűre azonos ábc-t bír a cyril -ábc-k közűl az orosszal, kultúrájuk összenőtt mert együtt, azonos bázison született és ugyanúgy ápolják, Putyin lépett egyet azzal, hogy megkapta a 2014-es téli olympia megrendezését átvitte az oroszokat a XXII. századba...de legalábbis odarakta az orruk alá ez a XXII. század orosz változata, amiben két lényeges van: az, hogy orosz (ez bassza a csőrit leginkább sokaknak) és az, hogy tényleg XXII. század ami mint egy hatalmas gumikötél a derekukon viszi, rángatja magával azokat is akik nem akarnak...

a többi rablómese 50 milliárd dollár-ba került az összes megelőző téli olympiák költségeinek összegénél több...de megéri

lépjünk mert még csak most lesz látnivaló...gyerekek is gyertek nézni...

az, hogy a magyar törpepocakos most arrafelé nyal a sarki kóbor kutyát sem érdekel, saját túléléséért kapar még ha a körmei bele is szakadnak

már repedtek

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akarja a pöcsöm finanszírozni ebben az elbaszott országban I.Piktor hobbiját és balfaszságát, haverjainak a kitömését zsével.
Na mi van?
Most meg a fidesz szekértolói lettetek?:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
NE'bacccc, hogy szakadna rád az ég, marha vótcocihívőre... :))
@miva?:
Gézuka a vastagbőrön fejtegeti éppen, hogy milyen jó járt ezzel a bulival, ő is... Hozzád még nem jött vissza a pofonért? :D
@vitéž munkášőr: Baszod!Pont ma jutott eszembe,hogy rá kéne nézni erre a blogra.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tibor nem ír gyakran, de ha igen, akkor az odabasz. most van friss is
ne má???! lopott? politikus áhhh nem hiszem:)

amugy
minden politikus bűnöző
a legnagyobb bűnszervezetet a mafiakormányzást a fideSS tudta felépíteni...

gratulálok a sikereikhez!
ami ebből említésre méltó

a hivatalok RENDŐRSÉG ÜGYÉSZSÉG stb működése

akkor működik, ha, ha, ha...
-nem védett szeméjjt feljelentesz, tálcán viszed
-külföldi hatóságok kinyomozták
-vagy a PÁRT utasítása hogy lecsukni...
@rodeo36: hát lehet, hogy csak illúzió a szabadság (ezzel még egyet is értek, bár ez a fogalom interpretálásának aspektusától és kiomplexitásától függően változik), de azért mégiscsak sok-sok ezren harcolnak és halnak meg ezért az illúzióért szerte a világon, így talán mégis csak van benne valami...
putyin az oroszok tömegeit vitte vissza vagy hagyta ott, a XX. és a XIX. század keverékébe, nemhogy a XXII-be vitte volna őket.
jelen állás szerint, hogy a XXI. század az oroszok százada legyen, ahhoz más területén a Földnek valami nagyon súlyos, már-már apokaliptikus katasztrófának kellene bekövetkeznie, akkor talán... de ez nem az ő tevékenységüktől, alkotó erejüktől determinált innovatív változás lenne... de ez csak szerintem, s jelen állás szerint... mert a preindusztriális koron azért csak-csak túl kéne lépniük...
azt hiszem az ukránok inkább gondolják magukat a zaporozsjei kozákok leszármazottainak, minthogy egy moszkovita bojár muzsikjára tekintsen az őseként... abc egyezőség ide vagy oda...
@kertam33:
Te ki a pöcsöm öccse vagy ecceri muzsik?
Valami észérved is van, vagy szimpla narancsmuzsik ostobaként tengeted fostos kis életed?
Érv, tény, vita? Sehol? A Viktornak jó leszel...
@Sir Bates dö Hól:
mutassál XXII. századi demokráciákat és indokold is

mert szerintem olyan nincs a Föld nevű bolygón a Naprendszer-ben

brühüyyy

ha a putyin XIX. akkor MO a VIII. (BC???)
@Sir Bates dö Hól:
a kritérium-od komolytalan...válaszolj...itt ülök tűkön, várván

brühüyyy

mi és miért lesz a győztesed?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mi történt? Elmúlt a sör hatása, felébredtél? 3 hete röfögött ide. Jó hogy észre vetted.:)
@tristen2005:
Nyomi... nem ittam sört tegnap sem... :)
@rodeo36: örülök, ha a következő hetem látom előre, nem hogy a következő századot... honnan tudjam, mi lesz száz év múlva?... tán csak magány...

én nem akarom megcáfolni a te véleményed, te bizonyítékot vársz/követelsz tőlem... bármely ilyen tevékenységhez legelébb azt tisztázzuk, hogy ki mit ért pl. demokrácián... nekem mindegy, told a koordinátarendszert te,
milyen kritérium?
@Sir Bates dö Hól:
a zaporozsjei kozákok azok mit alkottak mai napig? szőrös sapkát és puha lovagló csizmát?

vagy???
brühüyyy

kik is énekelték az orosz himnuszt a nyitóestén? na?????????? csak nem a Szjeshnyikov utódai azaz neveltjei? és a Szvjeshnyikov meg kinek a neveltje volt?

na????????????
@Sir Bates dö Hól:
az nem rossz ötlet (magam is alkalmazom amikor szerkesztek 3D-t) toszogatom az origo-t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a demokrácia eredeti meghatározása szerint csak akkor és ott működött ahol...azóta csak rárakodott mindenféle baromság és sem az eredetihez sem pedig valami ideálishoz semmi köze sincs

ez nálam alapállás (origo)

kurva sok rablómese megy szerteszéjjel

most lehet meg fogtok kövezni de nekem a zorbánnal és bandájával nem az a bajom, hogy (vissza)él a ráruházott hatalommal...hanem az, hogy egy aljas banda és a teljhatalommal amit a magyar történelemben előszőr kapott meg bárki visszaélnek és buták, műveletlenek és önzők és köztörvényes bűnözők

ha a teljhatalmat ara használná amire Mathias Rex vagy Napoleon, esetleg I. Elisabeth (++++) akkor nem szólnék egy szót sem sőt

brühüyyy
@rodeo36:
"ara" helyett "arra" értendő

brühüyyy
@rodeo36:
ara helyett a pap... papa... emmá'a vég... :D
hmmmmmmmmmmmmmmm

A mindennapi kommunizmus eheti részének tartalmából.

“A gyakorlati megvalósításba hiba csúszott – a köztévé újságírója ennyi megjegyzést tett a téli olimpia megnyitóján percekig látható történelmi bemutató idején a kommunista korszakra, miközben a “huszadik század közepén járunk”, “nagy építkezések kezdődnek”, “baby-boom” és hasonlók hagyták el a száját, de kommunizmusról, sztálinizmusról és diktatúráról egy szó sem esett… Hahó, az nem udvariatlanság, ha nevén nevezzük a dolgokat. Egy magát antikommunistának nevező kormány idején vajon mitől fél a köztévé riportere?”

444.hu/2014/02/08/a-kozteve-szerint-a-szovjetunioban-a-gyakorlati-megvalositasba-hiba-csuszott/
Egy, a Fidesz kultúrpolitikájára rálátó kormánypárti politikus szerint a szobor-ügy azért kegyetlenül nehéz, mert az emlékmű a miniszterelnök szívügye. Pontosabban – idézzük – „ez Viktor fejlövése, ezért nem lehet hátrálni”. A Hetek forrása azt magyarázta, hogy a Fidesz vezetőinek egy részét hidegen hagyja a historikus politizálás, de mivel a „Főnök” (egyebek mellett így nevezik Orbán Viktort egymás között) számára fontos kérdés, ezért Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Rogán Antal, az engedélyt kiadó V. kerületi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője is beleállt az ügybe. (Erről itt olvashat bővebben - A Szerk.)

nol.hu/belfold/_viktor_fejlovese_
@rodeo36: nem lovaglócsizmát, inkább azt a megzabolázhatatlan szabadságvágyat és rátarti büszkeséget, melyet a diktatúra sem tudott kiírtani belőlük.

demokráciáról érteni vélem mit írtál, igazad van... ha a ma a transzatlanti kultúrkörben használatos definíciót vesszük alapul (miért vennénk mást), akkor oroszország nem arrafele halad szerintem...

orbán visszaél a hatalommal, így ez már eleve lehetetlenné teszi azt, hogy úgy tekintsünk rá, mint az általad jelzettekre.
@Sir Bates dö Hól:
hogyan is van a transzatlanti definíció demokráciára?

és mit nyertek mindezzel a kozákok és utódaik?

brühüyyy

én nem dícsérem, hanem akasztani viszem a zorbánt
@tristen2005: keresztapa, és az a hedsatt realizáliszticizmusos is lehetne
@rodeo36: tudom, hogy akasztani viszed... a fogalommal kötözködsz, te is tudod, fékek ellensúlyok, minimum a szabad választások, etc.... rodeo, nekik úgy látszik fontos a szabadság, az tán olyan, mint a levegő, ha nincs, akkor veszed észre mennyire számít...
@Sir Bates dö Hól:
bizonyosan úgy is van és jól meg is élnek belőle...meg az ellensúlyok és szabad választások...azt hogyan kell csinálni? mert úgy, hogy egy kongresszista 45 évig van a helyén (hacsak ki nem hal közben?) hát úgy is lehet...de akkor?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na most lebuktatok!!! Oroszbérencek!
Boli, az egy SZVD(Снайперская винтовка Драгунова),
Cirbi, az meg egy RPG(Pучной Противотанковый Γранатомёт)
hiteltelenek vagytok!
Mindkettő nagy kedvencem volt, annó decibell!
@nincs_itt: ezt láttuk, ez volt a kezünkben, mit vártál ilyen vén fszoktól? :D

Jahh, és annyira primitív, hogy még mi is tudjuk használni ;)
@rodeo36: kissé nihilista a hozzáállásod... most éppen pár moldáv-orosz sráccal beszélgettem itt, akik húzzák itt az egyetem befejezését, kezdik az új szakokat felvenni, csak ne kelljen visszamenniük abba a fenenagy szabadságba...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ahogy mondod! Reggelente, már a régész ébreszt engem is!
De azért a reggeli merevedés, még NEM derékban jelentkezik!!
@rodeo36: Rodeo, drágám, te miről beszélsz? XXII. századba viszi Oroszországot Putyin, és ez jobb mint a parlamentáris demokrácia?

Basszus, mit ittál?
Ezek se sokat változnak!

Orbán Viktor után a listán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök, Kövér László házelnök, Mátrai Márta, a parlament háznagya, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Kósa Lajos, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Fidesz-alelnök, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Harrach Péter, a kereszténydemokraták frakcióvezetője következik.

Őket a Fidesszel szövetséges szervezetek vezetői követik: a Nemzeti Fórumot vezető Lezsák Sándor, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, Turi-Kovács Béla, aki a Kisgazda Polgári Egyesületet vezeti, Szatmáry Kristóf, a Vállalkozók Pártjának elnöke, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője. Utánuk három tárcavezető, Fazekas Sándor vidékfejlesztési, Balog Zoltán erőforrás- és - a 20. helyen - Hende Csaba honvédelmi miniszter következik.

nol.hu/belfold/orban__semjen__kover_es_a_tobbiek?ref=sso
@tristen2005: Ne aggóggyá! Rendesen dolgoztatom is! Sör-öblítéses technológiával, semmi homok, kő vagy miazmás!
@rodeo36: "mit nyertek mindezzel a kozákok és utódaik?"

A kozákok utódai Oroszországhoz akarnak tartozni, de a nyugatias, fejlettebb rész inkább az EU-hoz.

Emlékszem, 1990 őszén egy nemzetközi találkozón voltam éppen. Napokkal előtte deklarálta Ukrajna a függetlenségét a FÁK-tól. Megtudtam, hogy aznap Magyarország, elsőként, elismerte Ukrajna függetlenségét, és ezt ott el is mondtam. Az ukrán kislány sírva-nevetve borult a nyakamba.
@tristen2005: Orbán környezete fejlövést emleget. Érdekes freud-i elszólás...
@nincs_itt:

Az vese rád az első követ, aki nem így tenne.:)
A vidékfejlesztési minisztérium beszáll a sertés szaporodásba!
Czerván György hangsúlyozta, hogy ezek az intézkedések - ahogyan az élő és félsertés általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése is - a sertésstratégia céljainak megvalósítását szolgálják, azt, hogy a jelenlegi mintegy 3 milliós sertésállomány 6 millióra nőjön.

Ha csak úgy nem!:)
@tristen2005: én nem ellenzem, menjen az egész kabinet! :-)))
@vitéž munkášőr:

Tönkre akarod tenni a 3 millás állományt!:)
Lennének új fajok,
Felcsúti göndör farkú,
Matolcsi kancsal,
Csornai bronz barna,
Fazekas edénye.
@tristen2005: XDDDDDDD

szerintem lenne rá piac. remek gourmet termékeket lehetne készíteni ezekből és hungarikummá is lehetne nyilváníttatni, a frappáns, vevőcsalogató neveket már meg is alkottad! ;-)
@tristen2005: Hirtelen azt hittem magukévá teszik a kocákat. :-))
@nincs_itt:

Ezért merevedsz te!

Hozzátette, a pozitív adatokhoz, a családok bővüléséhez a kormány elmúlt közel négy évben meghozott intézkedései is jelentősen hozzájárultak.
propeller.hu/itthon/2870199-soltesz-szerint-kormany-miatt-hazasodik
@GeoCracker:

Én is úgy gondolom, a sertés nem ön nemző!:)
@tristen2005: Nőtt állítólag a házasságkötések száma.
@GeoCracker:

A sok boldog sertés, tiszta vigalmi negyed a sertéskombinát!:)
@vitéž munkášőr: ement lefeküdni, me holnap(ma) melózik. de most újra támadok:))www.napiszar.hu/showPost/Bizony_
@taga20:

Mi van? Kimásztál a szoknya alól.
@tristen2005: szövegértés? az eszterga alól:)
bocs lódítottam, ma huzaloztam:))
@taga20: hajrá! és mit szólsz a Boli-féle karfiolhoz? ;-)
@tristen2005: majd ezt is hozzádobják a kivándoroltakhoz
@vitéž munkášőr: ha őszinte akarnék lenni, ako fingom nincs mi ez. de nem akarok és ezé azt mondom, hogy nagy poén:)))
@vitéž munkášőr:
Ha ez így folytatódik, úgy járunk mint a Székelyek 95 környékén, a faluban csak a 6-16-ig, és a 65-halálig korosztály volt!
Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu 2014.02.08. 16:41:52
@tristen2005: 45 évig szovjet gyarmat voltunk ez meg max. orosz lehet, bár csapatokat sehol sem látok.
@vitéž munkášőr: fogok is! haza jövök, üres a belem, kaja niksz etc. :)))
@taga20:

Ez a kóbor kutyák sorsa.
nem leszünk gyarmat !

ruszki domoj !
@tristen2005: mondja egy kóbor koty a másiknak:)
@tristen2005: én látok már erre utaló jeleket. egyébként meg:

"Az emberek ugyanis, ahogy az nálunk is szépen elkezdődött, a lábukkal szavaznak. Csak ők már húsz éve teszik ezt, így mára oda jutottak, hogy abbahagyták a népszámlálást például. Politikailag elég nehéz azzal mit kezdeni, hogy a 15 milliós örménységből mára becsült adatok szerint 2,9 millió lakik az országban. Minden választás után százezres nagyságrendben kelnek útra emberek. Jórészt a fiatalok. A gazdaság mára, már ami a lakosság megélhetését illeti, ennek a hatalmas diaszpórának a hazautalásaiból él. Ennek eredménye persze az, hogy az a képlet miszerint a jövedelmekből beszedett adóbevételek újraelosztásából működtetnek nagy társadalmi rendszereket, egyszerűen nem működik. Nincs is olyan Örményországban, hogy TB rendszer mondjuk. Ki lehet fizetni a vakbélműtét költségét, vagy meg is lehet halni. Magánügy.."

annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban
@vitéž munkášőr:
Gézukát leqrták megint a bőrön... nem könnyű neki sem az élete, zsinórban alázzák szarrá... tükrök is lehetnek nála? :)
@taga20:
Szar ügy... én még melózok, majd kiderül, ha hazajutok. :(
Söröm viszont van otthon! :D
@ösöktitkai: majd fogsz. Ukrajna felé már készülődnek a ruszki tankok
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én is találtam ott valami shitnyiket magamnak. minnyá' vissza is nézek, hogy mi a kép
@vitéž munkášőr:
Valamelyik oldalon - Isten jobbikos barma - a héten előadta, hogy fel kell készülnünk (NEKÜNK!) Kárpátalja visszafoglalására, megszállására, ha gond lenne arrafelé... Szerinted hülyéje melyik dimenzióban él?
Ezeket nem szabadott volna kiengedni anno, az OPNI megszüntetésekor.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te mindig is rendesen húztad az igát, csak vitya szopat minket. pedig ha rendesen nyalsz, ako eldorado lesz:))
@taga20:

Nektek megéri, legalább van egy félperc örömöd!:)
@tristen2005: te haver, vigyáz az ablakmosóval:)) megárt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én engedném, hadd menjen, lehetőleg egy csapat léviszsipkás pingvinnel együtt. kíváncsi lennék az első találkozójukra a Szics Gárdával ;-)
@vitéž munkášőr:

Bakker, én dolgoztam ukrán ellenállókkal, az anyját agyonveri egy felesért!
@tristen2005: én is úgy tudom, hogy nem nagyon vannak skrupulusaik

furunkulusaik persze lehetnek, ha töri a nyereg a seggüket ;-)
@vitéž munkášőr:

De a legszebb az volt, amikor kárpátalja összecsapott Erdéllyel, na ott hullottak a fogak.
@vitéž munkášőr:
Szerintem a határ után, az első faluban a helyi magyarok vernék agyon őket... Önvédelem!
@tristen2005:
Ismerősöm ukrán származású titkárnője mesélte, hogy a nyóckerben bérelt lakást, amikor a közeli utcából néhány "kisebbségi honfitársunk" egy napon a falnak szorította és felkérte, hogy másnapra egy tekintélyesebb összeggel biztosítsa be a környéken a sértetlenségét.
Az ukránok eléggé összetartóak... :D
Másnap néhány markos ukrán legény meglátogatta a fent nevezett khmmm... honfitársainkat és kisebb-nagyobb ütlegelések mellett elmagyarázta nekik, hogy nem helyes amit kértek a kishölgytől...
Amikor a kórházból kiengedték őket, messziről elkerülték a csajszit.
Szóval jó a rábeszélőképességük!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Te voltál katona(elméletileg:), ismerve az akkori viszonyokat, egy tisztet nem tudnék felsorolni aki egy balhé esetén, nem picsán lövetné magát, a hadkötelesekről meg nem érdemes szót ejteni mert mindegyik bohóc versenynek fogta fel a sereget. Na most ilyen haderővel maximum egy béke felajánlásra vagyunk képesek! De azt önakaratból!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szentigaz! a pingvin nem ismert baromfi arrafelé. még a végén hibásak lennének a tikok :-)
@tristen2005:
A Zalkát, a főiskolát őriztünk... komolytalan volt... csak a nagyon hülyéje akadt fent az őrségen. Még a tornyok elhelyezése is vicc volt, holttérrel. A nagyobb vicc csak a hallgató ettársak jelleme és komolysága volt. Alkesz csürhe.
@taga20:
Ne dicsekedj, mosogatórongy vitéz!:)
@taga20:

Maradj már CIF reklám!:)
@taga20:
Vaúúú... már a sörömnél vagyok... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a fene a bundádat:) jövő héten megyek pilsenbe. bár tudom, hogy nem szereted a sört:))
pedig beraktam vona egy-két flaskát mosonba, te vizibuzi:))
@taga20:

Szivacsban nem lehet sört szállítani!
@tristen2005: kurvára nem, 1200-öt meg pláne nem:)
@taga20:
Mi van, zsigulival jársz?
@Knósszosz:

Rákergettél egy google átmeneti hibára!:)
knoszi tesvérem, ez nem korfu közép!
ez orbánbasznák!
@taga20:
Helló, helló... erre még térjünk vissza édes, egyetlen cimborám! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerda este tízkor átadom a szarjét a parkolóban. ha ráérsz:)
@Knósszosz: hirtelen ez jutott eszembe.
www.youtube.com/watch?v=EcpWwLzsMYo
lehet, hogy liberálbolsevik vagyok, vagyunk:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
@tristen2005:
@taga20:
Mijalóf...?
Mivan?
Lineket kaptam oszt Gab módszer: paszta.
Nekem megy. Most mi?
@Knósszosz:

Google Fiókja sajnos átmenetileg nem érhető el. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, és azt javasoljuk, néhány perc múlva próbálkozzon újra. Az Apps Status Dashboard oldal tartalmazza az egyes szolgáltatások aktuális állapotát.

Ha a probléma nem szűnik meg, kérjük, keresse fel a Gmail Súgót »

Újrapróbálkozás Kijelentkezés

Részletes technikai információ megjelenítése
@tristen2005:
... annyát!
Reggel óta nem ez az első xarság.
A notifier megöngyilkolta magát, POP 3 másik fiókból bacik és recseg fél percet mire elküld egy mailt. Mi ez? Meg vagyok TEKelve és ufárszin mene vele???
Help Boli!!
@Knósszosz:
Hová süllyedsz látod... :D

@taga20:
Háááá... most, hogy így mondod... Mi a rákért este 10-kor esz téged haza a rosseb?
Mikor mész kifele?
Coffee?
Na, majd teló...
@Knósszosz:
Na, eresszed a géped... :D
Tel jöhet...
@rodeo36:

Ohhh rodeo, mért vagy te rhodeo a tévében royál madrid -villareal.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hajnal négykor. tízkor ott vagyunk, kettőkor corük, éjfélkor ágy:)))
@taga20: Halihó. Egy ilyet beszerezhetnétek a többi állat mellé. :)

youtu.be/18-xvIjH8T4
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Teljesen hülye vagyok.
(nem helyesel!!)
Én basztam el és most... a francba!-:((
Tegnap este piszkáltam a registry-t, mert valami lószart ki akartam lőni az automatikusan indulók közül és... az msconfigban nem találtam. Most fasza, egy csomó minden baszik működni, tökön szúrom magam!

Most net és egyéb van, de asszem Paragon haver holnap...
Józanul nem szabad a rendszerbe piszkálni, ez mosmá fix-:))
Kösz a segítőkészséget, de ma nincs kedvem pöcsölni vele, majd összerakja a... másik partíción van rendszermentés.
@taga20: és még nincs is vége a hétnek. :)
@taga20:
Akkor miért ezzel a fasszal akarod tölteni az éjszakát?
@tristen2005:
Ez olyan kádénpés, mint amilyen dzsobbikos a hirtelen mezúza csanci wigwamjában.
@tristen2005:
Egy kicsit perverz a figura. Nem csajozik. Kutya, meg gábris...
@Knósszosz: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
De azért aljas a férge, előtte mindig beetet mint a horgászok, ez a kis majom meg ugrik mint éhtyúk a meleg takonyra!:)
@taga20:
Ráugrasz a sündisznóra, nem mozog, na az a győkérkefe!:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem-nem, nem is emlékszem ilyesmire-:))
Rumod-söröd, Csoki?
@Knósszosz:
Dehogy!
Nem vagyok én olyan.
Whisky-söröm.
Ne komolytalankodjunk... mazsola... :)
@Knósszosz: @tristen2005: @taga20:

www.index.hu/video/2014/02/08/becsulet_napja/

A végén hisztis kis náci pöcs, a rendőrök mellett megtiltja, hogy valaki közterületen kamerázzon...
2014.
Magyarország.
Rend van!
Hát a kurva anyját! A rendőrségnek is!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tádé...!-:)
Jobban tejjesít:
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/itt-a-feketeleves-50-ezerrel-tobben-keresnek-munkat-januarban-magyarorszagon-421275
ésmégjobban:
hvg.hu/itthon/20140208_El_lehet_menni_ujabb_kivandorlasi_hullam#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_2_8

Marhára kíváncsi leszek majd azoknak a véleményére, akik egyszer csak megérkeznek a politikai pubertás kor küszöbére és akkor döbbennek rá, hogy a jóságos óvó bácsi őket is átbaszta mint szart a palánkon??

Keserves lesz az ébredés arra, hogy befagy a seggük a metsző északi széltől mer a gatyát is lelopta róluk az istenük és zabálniuk sincs már mit.

Ráadásul újabb költség is van: perzsaszőnyeget kell venni a kínai miniszterelnöki hivatalba, mert azt épp jövő héten fogja kopottra kúszni a kondás, egy kis zsé reményében.

Lassan minden pénzünk elmegy...
@tristen2005:
nálatok b+, itt téli olympia van napi 16 óra 2 csatornán és gyünnek az érmek

micsinyának azok a lurkók ott királyi madridban?

brühüyyy
@rodeo36:
/9 minutum, 3-2 a királyiaknak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a dumát figyelted közben? me'hogy zsidók - tudniillik megaszonta nekik a kuruzische beobachter, hogy zsindex, vágod
@vitéž munkášőr:
Ez a fiók lapja a naje alcsutbasznader cájtungnak, ahol közzé teszik az április hetedikei gyújtogatások helyszíneit, ugye?
Vagy rosszul tudom?
@Knósszosz: tartok tőle, hogy nagyon is jól tudod...
@vitéž munkášőr:
Akkor ez megnyugtat, legalább nem egyedül vagyok skiz- óó-:))
Persze te nem!
@vitéž munkášőr:
Ha gábris felbukkan, majd gratuláljatok a szánalmas csőcselékhez neki!
Remélem ebbe a "felemelő" aljanépbe szépen beilleszkedett!
@rodeo36:
Az oroszoknál meg van a rutin, jégen csuszík a Putyin, mert január az első hónap, hideg van nagyon, próbáld ki hogy, milyen jó seggen csúszni a havon, februárban meny a bálba, táncold ki magad, meglátod a kicsi lány rögtön rád tapad!
@tristen2005:
Jön az Atletico Madrid meccs 22 kor.
@GeoCracker:
Ja, ezek a kezdeményezések általában kudarcba fulladnak. Eddig akár hányszor rá akartak venni parancsszóval, hogy most másszak rá az asszonyra, az nem sikerült.

Én hiába mondtam neki, hogy ezt nem én találtam ki, hanem felsőbbrendű nemzetgazdasági érdek, nem hatotta meg. Az ilyen kormányzati diktátumoknak amúgy is ejaculatio praecox a vége, mielőtt valódi és kézzel fogható eredményt produkálna.

Szóval én nem dőlök be az ilyesminek, inkább tolok egy sört, a piszkos munkát meg végezze el más!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Büszke lesz, kokárdát tűz a mellére, mert igaz magyar!:(((
@Orica Középföldi:
Pár nap, és február közepe lesz. már nem várom a telet. Na, jó egy kis havazás - fél óra is elég - még belefér.
Jó éjszakát, üdítő álmokat!

Ladányi Mihály: Zseb dal

Volt egy ember, ki megtudta naponta
a rádióból és a hírlapokból
milyen boldog lesz itt az utókor
kolbászból lesz a lépcsőházi karfa
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek lesznek szaloncukorból
S szólt az ember: ezt mind most akarom,
máskülönben nincs igazság a földön,
már az időm nem naplopással töltöm
a nap helyett ezentúl mást lopok
és ó, egek
a szót a tett, a szót a tett követi itt a földön
És híre ment, hogy ezt lehet. S épp ettől
valósult meg a kollektivizálás
mert nem volt olyan hivatal vagy állás
hol nem loptak naponta számtalanszor
és ó, egek
egész hegyek, egész hegyek kerültek zsebbe akkor
De jött a baj, hogy kicsik a zsebek
a problémát a lapok is megírták
nagyobb zsebeket követelt az ország
és jött a zsebszabályzási rendelet
és ó, egek
megnőtt a zseb,...... megnőtt a zseb......és eltűnt benne az ország.
@GeoCracker:

Ezek szerint jó volt a link!:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem Gábris csak titkon irigyli ezeket, nem hinném, hogy masírozna köztük. ő inkább csak a "szellemi" hátország...

de egyébként tökmindegy

ez viszont OFF, de igen érdekes, @ergé barátunkra (is) van kihegyezve:

kkbk.blog.hu/2012/07/02/smitt_maria_es_a_felelosseg

ON
@vitéž munkášőr:
Sunyi kis nyilas... sok vad komcsi is ezekből a szarháziakból lett '45 után. Aljanép...
Hülyék minden oldalon vannak, élő példa szárnyas!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: számodra érdekesebb, maradjunk annyiban. nekem momentán jobban fáj ennek a patkányhordának az ámokfutása, mint a háború után közvetlenül a sziléziai németek szenvedése

egyébként ismerem a sztorit. többek közt onnan is, igen
@vitéž munkášőr: Az jó ha ismered. Amúgy a fideszre gondoltál?
@rodeo36:

Most néztem meg, 5 Magyar csatorna, téli olimpiai közvetítés, 4,5 óra.
@vitéž munkášőr: Azt azért elképzelem milyen lenne a visszhang ha más háborús bűnök esetén azt találná valaki mondani, hogy neki bármi jobban fáj annál.;)
@tristen2005: Nekik meg ti vagytok a hülyék. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerinted ki akarja a torkunkra nyomni a kankós brokiját? a gyurcsány? :-)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez egy kicsit freudi volt: a NER, mint háborús bűntett. nem is rossz! ;-)
@Knósszosz: Én már többször javasoltam, hogy a kormányzaton sokat segítene, ha beleülnének egy erigált bronzló szerszámába :-)
@GeoCracker:
Méterekkel jobb vagy, elbeszélő irodalomból!:))
@vitéž munkášőr: Amúgy a becsületnapi megemlékezők között nyilván vannak szélsőjobboldaliak. De nem mindenki az, aki ilyen módon vagy egy kitörés-túrával emlékezik. Sokan vannak, akik a várvédőket nem ideológiai alapon osztályozzák, hanem katonai hősiességük szerint értékelik. (A várvédők „nácizása” és „nyilasozása” amúgy is marhaság, semmi tényalapja nincs. A többség egyszerű sorozott vagy hivatásos katona volt.) Ugyanez igaz azokra, akik április 4-ét ünneplik. Elfogadom, hogy nem mindenki szélsőbalos közülük. De azért ha megpiszkálnánk a felszínt az antifák tüntetésén, igen hamar kiderülne, hogy közülük milyen sokan tekintik pl. Lenint pozitív történelmi személyiségnek, vagy a kommunizmust „jószándékú” kísérletnek, még ha el is bukott. Vagyis a „haladó” mozgalmárok szemében csak a nemzeti szocializmus bűnei megbocsájthatatalanok, a nemzetközi szocializmus (internáci bolsevizmus) népirtására mindig találnak mentséget.
Arról már nem is beszélve, hogy a Szovjetunió jogos honvédő háborút folytatott addig, amíg arról volt szó, hogy területéről kiűzze a rá támadó hadseregeket. De amint átlépte határát, már nem az volt, hanem területszerző háborút folytatott. Annektálta a balti államokat, Karéliát, Moldovát és Besszarábiát, valamint a Kárpátalját, és „odébbtolta” Lengyelország és Csehszlovákia határait. Közép-Európát pedig erőszakkal vazallusává tette. Ha még ma is azt gondolja valaki, hogy Sztálint holmi altruista „segítő szándék” vezette a „felszabadításnak” nevezett megszálló-cserében, az kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.:)
@vitéž munkášőr: Hát akár így is veheted, bár én arról értekeztem, hogy te egy konkrét háborús bűncselekmény sorozatot enyhébbnek értékelsz, mint a fidesz jelenlegi kormányzása. :)

Az meg külön cuki, amikor baloldalról igencsak szeretik megmondani, hogy mi a helyes nézet és mi nem, mi hangozhat el és mi nem. Hol a „haladás”, hol a „munkásosztály érdekei”, hol a „politikai korrektség” érveivel hadonászva. És még egy: nem a katona felelős azért, ha hibás parancsot kap. A tisztességgel harcoló és elesett katona hősi halott, bármelyik oldalon is harcol.
Olvastátok az anekdotázó Pozsgayt?

"A mai politikai helyzettel kapcsolatban Pozsgay Imre elmondta, hogy az Összefogás „nevű baloldali csoportosulás egyedüli célja a hatalom megszerzése, az egy programok nélküli érdekközösség”. Bajnait is megtalálta: „egy milliárdos pedig ne énekelje az Internacionálét”.

A Fidesszel kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy ez a párt felismerte, amit ő is már korábban, hogy egy társadalmi közösség a nemzet nélkül nem fenntartható és hogy a keresztény kulturális hagyományok ma is szellemi támaszt adhatnak az embereknek."
index.hu/belfold/2014/02/08/pozsgay/

Beszarás... simán behányás... undorító szarházi!
"Az már egy kicsit más tészta, amikor a kormányzat és a legnépszerűbb párt közösen játszik kandi kamerás játékot, ahol az átbaszandó járókelő momentán a szavazó polgár. Az intézményesített hülyének nézés, s hogy ezt pofátlan módon nekiállnak megmagyarázni, mintha az teljesen természetes lenne, több mint felháborító. Bassza meg, ha az van a házirendben, hogy házi kedvencet a szállodába vinni tilos, akkor az nem jelenti azt, hogy tehenet meg lovat szabad. Ezt a szabályt a hétköznapi gazdasági szereplőknek is illene betartani, egy kormányzópártnak viszont kötelező lenne. De ki a faszt is érdekel mindez."

mentalisdeficit.blog.hu/2014/02/08/kultag_rogan_es_beltag_orban_bt_-je_az_orszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_08&utm_campaign=index
@GeoCracker:
Tudod az a baj, hogy semmilyen építő jellegű kritikát nem hallgatnak meg, rezisztensek bármiféle jobbító szándékra... most akkor?

Hiába harcolsz akár függőleges tengelyű szélmalommal a hülyeség ellen, abból csak negatív energia lesz, kedves barátom.
Az nagy pofára esés lesz, amire elkészül Paks tú, addigra a norvégok meg megcsinálják a fjord erőműveket amik tiszták és árapály alapon kurva olcsó energiával ellátják fél Európát.

Oszt akkor mi lesz a paksi árammal?
Fedeles kosárba eltároljuk és pántlikás hungarikumként fogja eladni a matolcsy, a kinek is??
Ez a sud kavics meg ide hányta a jobbik egész napos hányadékát!
Piktorunknak utat mutatnak, merre...

"Paks esete sem más. Mélyen egyet tudunk érteni a miniszterelnökkel, amikor arról beszél: egy ország gazdaságának versenyképességét alapvetően befolyásolja, hogy mennyi pénzt fordítanak energia-vásárlásra a termelő ágazatok. Az egyenletben most is több változó szerepel, annak ellenére, hogy Orbán csak egyet emel ki. Ugyanis a ráfordított kiadások csökkenthetőek államilag olcsóbbá tett energiával, avagy az egy egységnyi termék előállítására fordított energia felhasználásának csökkentésével. Bizony ám: nem csak „olcsítani” lehet, de takarékoskodni is.

A németek – bármennyire is úgy tűnhet most Orbánnak – nem őrültek meg, amikor lemondtak az atomenergia jelentette olcsó áramról. Sőt: Berlin innovatív módon, hihetetlen lökést ad saját gazdaságának azzal, hogy rákényszeríti a vállalatokat az új, környezetbarát energia-technológiák kifejlesztésére és üzembe állítására. A német ipar hamarosan átáll ezek gyártására és felszerelésére, aminek következtében: 1, kevesebb energiát fogyasztanak majd a gyárak, így spórolva a kiadásokon; 2, saját gazdaságukat támogatva vásárolják majd és szereltetik be német cégekkel a német cégek által feltalált és más német cégek által tömeggyártott kollektorokat, napelemeket, szélturbinákat, szigetelő anyagokat, termo-üvegeket, és még hosszan lehet sorolni a termékek körét.

Csupán ez hiányzik nekünk, Viktor! Az előrelátás. Sőt! Az előrenézés. Jó a cél, csak vágtató dakota lovad nem Berlin irányába tart, hanem Moszkvába, bármit is látsz a szemed előtt."
egyenlito.blog.hu/2014/02/07/viktor_fordulj_meg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_02_08&utm_campaign=index
@tristen2005: Tudod ez az, amire ti is annyira büszkék vagytok; szabad véleménynyilvánítás. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: enyhébbnek értékelem igen, mert az a múlt és engem semmilyen szempontból nem érint. sőt írhatnám azt is hogy leszarom, de ez nem igaz, mert érdekel a történelem és az általad megjelölt állatot is kitermelte egy elmebeteg rezsim és az abból kibontakozó háború (itt áll fel az én fontossági sorrendem, mert nem szeretnék ilyet, márpedig a tendencia hasonló). te toppanthatsz nagyokat meg rágódhatsz rajta, de az sehová sem visz. @tesz-vesz-nek baromi jó meglátásai is vannak, de a zsidófóbiája teljesen vakvágányra tereli. mint ahogy téged is
@Knósszosz: "Oszt akkor mi lesz a paksi árammal?
Fedeles kosárba eltároljuk és pántlikás hungarikumként fogja eladni a matolcsy, a kinek is?? "

Az hagyján. De mi lesz a tízezer évig sugárzó, kiégett fűtőelemekkel, és magával az erőművel, ha már kivonják a termelésből? Ott fog sugározni az idők végezetéig. Fejfájás lesz még ezer év múlva is az utódainknak.
@vitéž munkášőr: Fóbia? Hát nem is tudom. Mondjuk ha valakik állandóan azt mondják nincs bocsánat az ellenük elkövetett bűnökre, aztán ugyanazzal a lendülettel minden nap bocsánatkérést és kárpótlást követelnek, akkor elképzelhető, hogy ettől némelyek frusztráltak lesznek. :)
Ezek után mindenki pontosan tudja és a zsigereiben érzi, miről is szól valójában ez az egész. És azt is tudja pontosan, hogy normális ember egyszer kér bocsánatot.
Mert másodszor már nincs miért. Mert aki nem bocsát meg elsőre, az nem is akar megbocsátani. Az mást akar, viszont az a más már nem hiszem, hogy a mi dolgunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: vannak ennél fontosabb dolgok is, amin lehet csámcsogni, de ami ellen legjobb lenne tenni végre-valahára
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hoppá, bayerzsóti. és még idézőjeled sincs. nagyon érett már, tegnap is akartam írni, de átlépted a Rubicont: megnyomom azt a bizonyos gombot, amit a többiek is

nem a szólásszabadságodat korlátozom (még mielőtt), hanem a pitiánerségedet (magadévá tetted annak a szarpumpa bayernek a szavait) díjazom ezzel. szervusz, baszod alássan!
@vitéž munkášőr:
Na... :))
Érzékeny lett lölköm kis szobanácija a szólásszabadságra?
MIK NEM VANNAK!?
Érdekes, mindig az olyan vinnyogók vannak oda a szólásszabadságért, akik előszeretettel korlátozták anno mások szólásszabadságát, sőt egyáltalán a létét - immáron bizonyítottak. Miért is történik ez?
A pofátlanságnak is van határa.
Beszarás... nem érzi...
Elég vastag bőr van a képén.
Elég sokáig bírtad te is.
Hidd el, ostobenkó nélkül könnyebb a blog, a hozzászólások is könnyebben jönnek, max. azok zavarnak be, akik még válaszolnak neki... :))
Ami persze bizonyos mazochizmust is feltételez, mert hát az embernek van szépízlése, megy gyomra is. Oszt ha a nyilas csürhéhez le kell alacsonyodnod, mindkettő komoly igénybevételnek van kitéve.
@Knósszosz: Paks kapcsán ezért rosszallom, hogy nincs publikus hatástanulmány. annak ugyanis nem a jelenértéken kellene számolni, hanem tudományos alapon a várható technológiai fejlődésekkel is számolni kellene.
Ettől még lehet nagy pofára esés, mint annál, aki 40 méteres lótrányát jósólt Londonban, ám jöttek az autók.
De ezek általában pozitív pottyanások. Elmaradt a lótrágyaborítás.
Viszont a titokzatosság nagy kóklerséget sejtet
@vitéž munkášőr: Tévedsz nem csak az. De ha már csak ennyi "érv" maradt? :)
@GeoCracker:
Vagy amolyan orosz módi nagy mértékű korrupciót feltételez.
Hányszorosába is került a MÉG MINDIG NEM BEFEJEZETT olimpiai építkezés Piktorunk legújabb barátainál?
Csak több mint ÖTszörösénél tartanak az eredeti kalkulációnak a szocsi olimpián - az összes téli játék együtt nem került eddig ennyibe és mint tudjuk "majdnem" minden a helyén van.
Reméljük, hogy az orosz tolvaj csürhe megkönyörül a szegény magyar lakosságon és nem a magyar tolvaj csürhe mintájára akarja a paksi bővítést is lejátszani?
Reméljük... merthogy naivak vagyunk... a többi járulékos költségről pedig mélyen kussol a fideszbolsi csürhe... ráérünk megtudni, hisz csak nekünk kell kifizetni, majd legfeljebb az eddigi +38 adóhoz - amit összehozott Pártunk és Qrmányunk - lesz még 8-10 újabb adócska, hogy a villamos hálózatfejlesztés, a fűtőelem tárolás, a hűtési rendszer korszerűsítése... meg legyen finanszírozva. Merthogy nagy a kuss, dobálja a narancsbolsevik kommunikáció a gumicsontokat ezerrel.
@vitéž munkášőr: na végre! jó reggelt! könnyebb lesz megemészteni a blogot! van annyi rossz hir, minek még a jobbik féle ostobaság? én mindenkinek köszönöm, aki igy fejezi ki a véleményét vele szemben! tehát, köszönöm, Neked is!
@magándemokrata:
Csatlakozom!
Ideje a parasztját a kis ketrecében tartani. Ugasson, nyáladzon ott.
A sulokja nem volt képes értékelni a Fabius által létrehozott kis dühöngőjét - tehát nekünk kell helyére tenni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megint hülyeséget írsz, hiszen a komcsik még inkább korlátozták mások szólásszabadságát és létét is. De ilyet amúgy is nettó ökörség írnod, mert itt és most nem másokról, hanem rólunk van szó, hiszen a jelenlegi demokráciát mi tartjuk életben, pld. azzal, hogy mindenki szabadon elmondhatja a véleményét.

Arról már nem is beszélve, amit korábban is mondtam, hogy a baloldalról igencsak szeretik megmondani, hogy mi a helyes nézet és mi nem, mi hangozhat el és mi nem. Hol a „haladás”, hol a „munkásosztály érdekei”, hol a „politikai korrektség” érveivel hadonászva.:)
@Penivaldes:
Nyuszika, te ilyent nézel?
A sportot csinálni és nem nézni kell, az nem müxik... :)
Ha ilyen tempóban javul az idő, rövidesen megyünk mi is evezni - már őrült ismerős jelezte... Mondtam, még csínján, mert befagy az ember segge a kajakban.
@vitéž munkášőr: Amikor elfogynak az érvek marad a dehátabayerzsóti meg a tahótlanító.
Ezek lennének a demokraták csodafegyverei? :)
"Nem ért véget az egyre aggasztóbb kivándorlás, egy nemrégiben bemutatott kutatás szerint újabb százezrek tervezik, hogy külföldre költöznek. A kutatók úgy vélik, ez egy öngerjesztő folyamat, sokszor a kint lévők húzzák magukkal az itthoni rokonaikat, ismerőseiket. A magyarok lassan nem látnak más lehetőséget, egyre többen gondolják úgy, csakis Nyugaton boldogulhatnak. Megnéztük, mi van a számok mögött."
hvg.hu/itthon/20140208_El_lehet_menni_ujabb_kivandorlasi_hullam

A nemzetközi helyzet fokozódik...
@épészmérnök:
lesznek világító varnyak...egyébként a világ legfinomabb chile-i őszibarackját zabáltam egy pár órája...olyan öklömnyiek és csakis törülközőben mert leve van bőven

hány nukleáris erőmű is van a világon? felér egy nukleáris háborúval?

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vitéz kollegával, mi is jobban teljesitünk! de még nem eléggé! fel kéne venni ebben a témában a simicska tempót!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja ilyet nézek, ilyen genya vagyok.
nem hagyhatom itt az ebédet.
nem rossz az a belefagyás a csónakba....) mindig evezhetsz, meg kalimpálhatsz a lapátoddal....)
@Knósszosz:
az csak építési idő és költség kérdése a technológia ismert már 70 éve műxik ragyogóan a francia riviérán kezdték

brühüyyy

csak az olaj és a többi lobby-kat senki sem meri lelődözni
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @magándemokrata:

nem tudom, hogy hogyan működik a tahókauszt gomb, még sosem használtam, mobil felületen még mindig látom... :-(

éjjel már nagyon kezdett felmenni bennem a pumpa, de reggelre bayerrel (azzal a szubhumán gennygóccal, aki számtalanszor bebizonyította, hogy az "evilági istene a pénz", ergo szívesen magáévá tenné marhavagonokba terelt emberek javait) végleg megpecsételte a sorsát. itt van ez a poszt, ami egy politikusról szól (van még ilyen rajta kívül is bőven, sajnos), aki egyszerű emberek által elérhető jövedelmek százszorosát harácsolja össze nagy valószínűséggel nem a tehetségének, eszének, hanem csak a kapcsolatainak köszönhetően, erre jön nekem egy 70 évvel ezelőtti sztorival, ami egy zsidó pszichopata gyilkosról szól, aki sziléziai németeket irtott és nem lett felelősségre vonva... engedtessék már meg nekem, hogy a múlt ezen fejezete kevésbé érdekeljen, mint az, hogy ebben az országban ipari méretekben tesznek tönkre embereket a "választott" vezetőik ahelyett, hogy felemelnék őket...
@rodeo36:
Régen ettél hazai gyümit.
Nemrég ettem chilei szilvát, meg aszalt szilvát is. Nem rossz, egészen kellemes... de... meg sem közelíti a hazai gyümölcseink ízeit, ízetlenebb. Persze rengeteg mezőgazdasági hulladékot hoznak itt nálunk forgalomba, amik messze rosszabbak, szóval a gyümik közül így is simán kiemelkedtek ezek, szerintem. Viszont chilei vörösbort is vettem nemrég megint, na az nem piskóta, tényleg le a kalappal - szégyen sok magyar bor mellette... :((
@vitéž munkášőr:
Mobilon vissza szokott mászni nekem is, de lerugdosom...
4 készüléken szoktam netezni (asztali gép, noti, tablet, telefon), + néha külső helyszínen dolgozok a gépeken és várnom kell ügyfélnél, de akkor onnan private módban. Visszajön, kinyomom.
Korlátozom a szólásszabadságát?
Hülye is, fingja nincs mit beszél eccerije.
@Penivaldes:
Csónak... teeeeee... ezért ott bedobnának téged a Mosoniba. :)
Ilyen hidegben nem okés ott ülni, tavasszal is gumiszivacs van alattunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
pedig lehetne sok mindent csinálni: kisdunai regattát trombitásokkal, alcsútbasznádon a makovecz művekben nemzetközi libaúsztatóversenyt, a puskásakadémiában puskakiállítást és lövöldét, a kossuth-téren meg a lebontott és az elmozdított szobrok parkját gipszmásolatokkal amiket rézszínűre mázolnak...sok sok nemzetközi verseny és a pénz is el lenne rá baszva

a szocsi nagylesikló a világon a leghosszabb és elgnehezebb (most hullottak ki az összes nagy nevek, a Svindal 4. Bode 10.) és olyan gyorsvasút Whistler-ben sincs pedig ott azután volt korrupció 2010-re...a Kaukázus van olyan szép mint a Szikláshegység vagy a Francia Alpok és a Kaukázus lábainá
l ott nhever a Fekete tenger ami Garmisch Sparten Kirchen-re nem jellemző...azaz nem lehet odavitorlázni Constanza-ból

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
tudod én nem járok a Lehel-re...és amit onnan idehordanak azt meg én nem veszem meg...legutoljára a borokat izélték de bebaszott...egyébként lehet kapni csak a vízcsapból olcsóbb a mosogatólé

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
mióta nem lehet Jonatán almát kapni azóta a magyar alma sem alma

brühüyyy

és hová exportálja a magyar külker a magyar gyümölcsöt? (ha már olyan fincsi?) a világhírű magyar külker? létezik?

brühüyyy

magyar búzát sem lehet kapni? és a magyar kukorica -ami joggal világhírű (volt)- hol van?
vesztek a Glencore-tól állattakarmány búzát? olcsón?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szerencsétlen, hisz valamiben. Csak nem mer a valósággal szembesülni.
Hadd mondja, ettől nem lesz több
@vitéž munkášőr: Sajnos, abban körben tapicskol, ahol trendi, meg hazaffyas az ilyen marhaságok hangoztatása.
Ha megkérdezed a nyomorultat, mi is a véleménye a pártjáról napvilágot látó disznóságokról, azonnal elhallgat.
Csak szembesíteni kell, mekkora lúzer, aki a mo.-i politikai választékból bármelyiket képes "sztárolni". Az MSZP, SZDSZ, FIDESZ, MIÉP, JOBBIK, KDNP, FKGP, MDF, LMP. Nincs alternatíva, legalábbis számomra. Amikor döntöttem, hogy lépek, nem az anyagi megfontolás vezetett, hanem az erkölcsi, nem akartam olyan országban élni, ahol az árnyalatnyival kisebb tolvaj/hazug/demagóg a választási lehetőségem. Mindeközben a környezetem folyamatosan pusztul, a lehetőségek zsugorodnak. Nem féltem ott élni, de megöregedni és betegnek lenni, abban az országban, na ez az ami rettegéssel töltött el!
A jövő, amit normális helyen biztosíthatok a saját erőmből, az ott Háccsó Hátasztánab, jelenleg - szerintem az elkövetkező 50-100 évben sem - nem megvalósítható.
@rodeo36:
Most tőlem kérded papa?
Hisz televagyunk szakemberrel... én magánpékségben veszek zsömit, kemyeret, vagy a Lidl-ben. A cba nevű műintézményben már megjártam, azoknál csak sört szabad, mással mindig átvertek.
@rodeo36:

"mióta nem lehet Jonatán almát kapni azóta a magyar alma sem alma"

nincs is. ami megmaradt a tűzelhalás után, annak többségét maguk a gazdák vágták ki 6-8-10 forintos felvásárlási ajánlatok hallatán.
@nincs_itt:
Mondja, csak ne nekem. Egy ilyen véleménye nekem nem vélemény, nem kell a szánalmas magyarázkodását meghallgatnom, elolvasnom.
Bizonyos dolgokig nem süllyed le az ember... onnantól már nem ember...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: OK! OK! Ne üss akkorát!
Megértelek, sőt egyet is értek veled.
@nincs_itt: a rettegéssel ugyanígy vagyok és ugyanezért készülök innét tiplizni. írtam már, "irigyellek" is érte, hogy neked már összejött... ;-)

nagyon szánalmasnak tartom, hogy vannak emberek (Géb), akik eljutottak odáig, hogy olyan helyen fejtik ki a "véleményüket", ahol az övével teljesen ellenkező ideológiai platformok a mérvadóak, ennek ellenére a hülyeségeihez képest messzemenően megtűrt személy itt - de mégis katatón módon, újra és újra a világ legnagyobb bullshitjeit ismételgeti - tudniillik a zsidók. arra érdekes módon még nem jött rá, hogy azokat a zsidó potentátokat, akik az ő vélt nyomoráért feltéve, de meg nem engedve felelősek, az általa agyonajnározott lovastengerész kimenekítette az infernóból, a kisember pedig szopott, mint mindig. dolfi papa gondolatvilága is folyton visszaköszön Gébtől, miszerint: „Zsidóimnál jobb túszaim nincsenek. Az antiszemitizmus minden országban nélkülözhetetlen fegyver, hogy elvigyük mindenüvé politikai támadásunkat. Majd meglátják, milyen gyorsan fel tudjuk forgatni az egész világon az értékfogalmakat és skálákat egyes-egyedül a zsidóság ellen folytatott harcunkkal. Egyébként a zsidók legfőbb segítőtársaink. Veszélyes helyzetük ellenére mindenütt befurakodnak. Ha szegények, a rend ellenségeinek és a bujtogatóknak soraiba, s ugyanakkor mérhetetlen tőkék irigyelt tulajdonosaiként szerepelnek. Könnyű tehát igazolni minden országban a zsidók ellen vívott harcot népszerű példákkal, amelyeket mindenki megért. Mihelyt sikerült belekalapálni az agyakba a faji elvet a zsidók gonosztetteinek leleplezésével, a többi már gyorsan jön utána.”

ehhez már csak annyit tennék hozzá, hogy szegényem "genetikusan alattvaló" is, elhiszem, fájdalmas lehet, hogy ezt a nagy igazságot is pont egy zsidó öregember mondta ki...
@vitéž munkášőr: az antiszemitizmus mindig a beilleszkedettek ellen van, olvassanak Márait.
-no comment-

Blokkolták az oroszok egy kanadai bobos honlapját
(Forrás: Justin Kripps)

Egyelőre nem világos, miért, de valószínű, hogy nem tetszett a hatóságoknak a fenti kép. Vagy az, hogy Kripps is tiltakozott a melegellenes orosz törvények miatt.

444.hu/2014/02/09/blokkoltak-az-oroszok-egy-kanadai-bobos-honlapjat/
@rodeo36: A Jonatán különben amerikai eredetű fajta.....
@jaegtoer: Csak csendben jegyzem meg, hogy bár előfordult a tűzelhalás, messze nem indokolt a fakivágások olyan mértékét, mait indokoltak vele.
Ellenben, ha nem ezzel indokolják, akkor be kellett volna vallani, hogy borzasztóan hibás az agrárpolitika
szánalom:

Rezsicsökkentés: Amiről annyit álmodtál, szegény Magyarország
nagyatadi-rezsiforum-megarox

Már rockopera is van a rezsicsökkentő fórumhoz. Nagyatádon készült a lebilincselő videó.

444.hu/2014/02/09/rezsicsokkentes-amirol-annyit-almodtal-szegeny-magyarorszag/
@GeoCracker:

nem kell csendben megjegyezned, hangosan is lehet, utaltam rá. ha a termelőnek 15-be van kilója, és azt látja, hogy 80-ért adják, míg tőle 10-ért veszik, fogja a fűrészt fejszét ásót és elintézi. [2003]
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: köszönöm! itt van a polcomon - ugyanez a kiadás ;-)
@GeoCracker: majd bencsik abból is hungarikumot kreál - mint az akácból szeretné...
Ezt már láttátok:
nav.gov.hu/cn/fooldal
Vajon az angol mellett miért a kínait választották? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem azért mondtam, az én kérdésem is pont ez volt, mindenesetre érdekes, jahh és vezényló kínába megy kuncsorogni, mibe fogadjunk, hogy ott is aláír valamit, néhány milliárdért elköteleződve.

Munka, vagy csömör, a kevésesség vagyol?
@GeoCracker:
én az ízét szerettem, meg, hogy a kertünkben termett, nem a származását és a felmenő rokonságát

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

nem, mert amellett, hogy egy jelentős kínai kisebbség él az eu-ban és abból 30-40 ezer magyarországon, csak azt kapja vissza az ember fia, hogy konteózik. a kinézinek ne félj mindegy, hogy milyen az adózás, az adókulcs, meg a vámunió.
@jaegtoer: Az "Együnk kínait!" polkorr.?

Szerintem amolyan Orbánosan igazmondósan erre fel lehetne építeni egy hisztériakampányt a kínaiaknál, hogy eszükbe ne juthasson Viktorék zsebét tömni.
a kinéziknek mindig készenlétben van a visszautasíthatatlan ajánlata. psanya bácsi a kétlábonjáró bankszámlatanúsítvány.
@miva?:

abba nem kell beleavatkozni. elintézi a saját magát.
@rodeo36: Nem is dehonesztáló jelleggel mondtam :-)
@épészmérnök:
Erről nem is beszélve!
De mondd, ugyan érdekli ezt a jó embert, hogy mi lesz ötven-száz-ezer év múlva?

Hány jó éve lehet még? Húsz, esetleg harminc?
Azt kell élvezni és ezért ellopni mindent amit még lehetséges, a kiégett fűtőelemekkel meg bajlódjon a radai rossebb, nem igaz?
@GeoCracker:
A titokzatosság nem csak kóklerséget sejtet, hanem konkrét bizonyítékot is szolgáltat arra az elméletre, hogy tudatosan valami oltári nagy szemétséget csináltak.

A várható technológiai fejlődéssel kapcsolatban meg az a véleményem (szigorúan magán): nem hiszem el, hogy a kondás környezetében nem volt legalább egyetlen értelmes ember, aki ne hívta volna fel a figyelmét mekkora hülyeséget csinál. Ugyanis az elmúlt tizenmittudoménhány évben, hatalmasat fejlődtek azok a technológiák, amelyekkel a hagyományostól eltérő módon lehet energiát előállítani, nem beszélve arról, hogy ezáltal jóval olcsóbbak is lettek.

Biztosan kapott ilyen hatástanulmányt, hogy mi lesz ha... csak éppen magasról leszarja, ugyanis mindenről ő dönt egy személyben, ezt tudhatod.

Szarban vagyunk...
elmútt nyóccév a hibás !!!!

(1998-2002 + 2010-2014)
süti beállítások módosítása