Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/gazdasag/2023/03/23/matolcsy-konyvbemutato-reform-jovokep-felzarkozas-uttevesztes Matolc... (2023.03.23. 20:39) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2013.10.25. 13:10 Fabius

Papcsák - Ferdinandy: 0-1

Címkék: korrupció papcsák ferenc ferdinandy istván zuglói fidesz

Elkezdődött, Feleim. Legalább annyira vártuk ez a meccset, mint egyszeri focidrukker a holland - magyart, legfeljebb arra nem számítottunk, hogy itt jóformán bemelegítés közben is gól esik. A kezdőrúgás után Papcsák vezetett botladozó támadást a jobboldalon, amit szerelés után félpályáról bevágott Ferdinandy alpolgármester.

0-1, jöhet a folytatás. 

Nem lesz könnyű meccs ha arra gondolunk, Szent Tehén Ferencet az edzőtáborban leterítette az ottsevóttam', de akkor hol lehettem? fazekassándorról elnevezett fidesz vírus. Az gondolom a Fatális Véletlen számlájára írható, hogy katalizátorként mindkét esetben a Heti Válasz és Stumpf András volt a közreműködő. Sebaj, végül is az elrugaszkodás hasznos, amennyiben a fejeléshez szükséges súlypontemelkedésre értjük, de ha a valóságra akkor az könnyen olyan látszatot kelt, mintha Guzmics és Devecseri szerelemgyereke igyekezne itt meccset nyerni valahogy. Ettől még az is kisebb röhej, ha komédiásnak öltözve bamba vigyorra a képeden hónaljfingást imitálva próbálod elnyomni a korrupcióvád lármát, Ferikém.

papcsák-ferenc-gif.gif

A mérkőzés kimenetelére hatással lehet, ha a sajtó nem csak a friss ropogós eljárások állásáról kérdezgeti az ügyészséget, hanem előszedik a két keblenc, a zsarolás vádba keveredett Pusztai Péter és a Zuglói Vagyonkezelő/Mazsu Gergely ismeretlen tettes miatt elvileg megtett, de nem lobogtatott feljelentéseket is eredmények után érdeklődve, és pályára küldik ezeket a második félidőben. Akkor aztán védelem legyen a talpán ami elkerüli a történelmi vereséget valahogy. 

905 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr45598778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Bates dö Hól:

"és még hányszor?:)"

Ezt nem értem, mire írtad. Segíts:)
@Orica Középföldi:
Nem tudod te sem néha követni? Bennünk lesz a hiba... :(
@Sir Bates dö Hól: esetleg ön szív? me nekem gyanús, ahogy itt tekereg:)
@taga20:
Szerintem meg te szívsz néha... :D
De kacagunk csak rajtad...
@Sir Bates dö Hól: Csak annyit kérek a Párttól és a Nagy Testvértől, hogy addig lőjenek le, míg eszemen vagyok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A múlt héten valaki műsorában az ATV-n vendég volt géefgé. Életemben először hallottam a hangját, láttam a mimikáját.

Mit ne mondjak, katartikus élmény volt:)))
A pali nem beszélt, csipogott. Még most is röhögök, ha eszembe jut.
Így azért érthetőbb a rajongása.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

A szeretet nehéz téma. Késő van hozzá, ha gondolod visszatérhetünk rá.
Nem gondolom, hogy a hiánya miatt haladunk visszafelé.
@Orica Középföldi: " előző életemben gyógypedagógus lehettem... látod:)"Látni látom, de azt is, hogy sikertelen - mindkét esetben:)) Tán most a sikerért születtél újra.

Így esetleg?:)

Lajta hősének meg üzenem, hogy valamely tevékenységéz fogja vissza, mert nem lesz ereje a barcogási időszakban:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Bennünk rengeteg hiba van, de ez nem kisebbíti az övét:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): látod, a vipeseknek ezt nem is kell kérni... minden tiltakozás ellenére akarják adni:)
@Orica Középföldi: Én sem, csak vélem látni. De amit a vaksi szememmel látok..hát! :-(2*2?
@Sir Bates dö Hól:

Ja, hogy hányszor kell újraszületned.
Rossz hírem van. Mint szinte mindenkinek, sokszor:))
@Orica Középföldi: te nem ismered g.fodor gábort? há nem találok szavakat:) ha valaki az igazi, echte (ez baconszalonnás vot)vityaseggnyaló mintapéldáját akarja látni, NA AKKOR EZ AZ A GÖRÉNY akit keresett!
@Orica Középföldi: mint mondtam/jeleztem, az abszolút középszer vagyok, s mint ilyen, tökéletes, azaz: hibától mentes:))
@Orica Középföldi: azért, mint érzékeled, el tudom itt minden egyes alkalommal ütni az időm kedélyesen:)... meg most más brancshoz csapodtam, ott meg azt mondták, nincs újrázásra lehetőség... így azt hiszem, most ami a csővön kifér:)))
@taga20:

Nem azt mondtam, hogy nem tudom ki az. Tudom, olvastam, de nem hallottam még a hangját és nem láttam még a mimikáját.
Két teljesen új érzékszervi infó egy ember jobb megismeréséhez.
@Orica Középföldi: hát ha van valami amitől borzadok az ő! egy undorító féreg.
@Orica Középföldi: ATV csatt? ott szokott felbukkanni ez a rusnya féreg:)
@Orica Középföldi:
Na, hogy neked se legyen jobb! :D

www.szazadveg.hu/images/upload/g.fodor.gabor.jpg

Ezek után lehet szidni, mert nem biztos, hogy aludni tudsz! :))
Elég rusnya egy darab...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Még egy ilyen alattomos húzás, és hódokat telepítek a Lajtába:)
@Orica Középföldi:
ELKÉSTÉL! Már van. Ráadásul elpofátlanodtak, mint a sírbateszes csóka... Igaz, legalább nevet nem változtatnak! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nem rendezik át a terepet? Figyelitek őket?
Bármilyen aranyosak, tudom, hogy iszonyatos kárt tudnak okozni.Ez pl. Kanadában lehet a természet része/rendje, na de a Lajtán!!
@Orica Középföldi:
Mirkóék körbekerítettek egy csomó fát ekt ráccsal. Amikor elfogyott, még volt egy fa, amit megkezdett a hód. Arra már csak gipszkarton csavarok maradtak... szegény hód, ha nekikezdett...
@Orica Középföldi:

rossz hírem van. ez ennél jóval bonyolultabb:)
@riennevaplus:

Mesélsz róla? Megosztod a látomásaid egyikét?:))
@Orica Középföldi:

ma már nem fog menni, mert már holnap van, talán majd ma, vagy holnap..:)
@riennevaplus:

Ok. Türelmes vagyok. Nincs is más választásom:)
@Orica Középföldi:

p.m. ment, a blog tárgyreleváns biztosítékai különben azonnal kiégnének.:)
@riennevaplus:

"p.m. ment, a blog tárgyreleváns biztosítékai..."

piszok. ööö...bocsánat Sire, esetleg nem-é lehetne-é meg-é osztani-é velem is-é... ama p.m.-et
megígérem jól viselem magamat, kezemet a hátam mögé teszem, és nem lesz semmiféle égetés... hát szoktam én? naugye....
hásszen, emlékeim szerint előfordult már azon strukturális precedens, hogy a tótát is kiégettük biztosítékilag, nomármost rénnyeim érdeklődve kapájják a zuzmót, szemük villog, miként a jáspis, jómagam pedig gyantázok, "húzd, kituggya meddig húzhatod!" jeligére a hirdetőben.
@hacsaturján:

Határozottan Tóta-filingem van:))))))))))))
@Orica Középföldi:

nekem kicsit fáj a fogam, de ettől függetlenül ég a tyúxemem is. mindemellett határozottan elmondhatom, hogy a tegnapi virsli viszont buggyant volt, ezért időnként nem érek rá.
@hacsaturján:

Tényleg ritka vagy itt, de Tótán se sűrűn voltál, csak sűrű:))
@Orica Középföldi:

szegény ember lábat mos - tartya a mondás, vagyis azzal főz, amivel. sok beszédnek amúgy sincs sok értelme, de hogy negyven éve ugyanazt hajtogassa, az mán igazi kuriózum és a derekam se a régi.
@hacsaturján:

ott cseszhettem el az egészet, amikor azt a kurva nietschét a kezembe kaptam egészen vigyori koromban.
@hacsaturján:

Mester, Kedves Mester!

Tóta...? Tóta... Tóta... de azt meg kell hagyni köszönhetek neki néhány blogvándort, mint ahogy magát is Mester, de most biztos, hogy mellébeszél, mert nem csak Nietschével él az ember.

nem akarásnak ni'ccsen a vége, amit nyögésnek is értelmezhetnők, az meg mehetne komment formájában is, és különben sem a derekával üti a gépet, a rének meg így is úgy is mindig Téli háborút vínak a napi betevőért, bár lassacskán kénytelenek leszünk felzabálni előlük a zuzmót, úgyhogy mindegy is hogy húzza, vagy súgja, de a lényeg, addig zuzmózzanak, amíg meg nem jön az első földalapú agrártámogatás az eu-ból, mert utána franc se lesz itt, nem hogy zuzmó. lehet, hogy gyanta se lesz, csak húzás.
@jaegtoer:

lássa kérem, amíg kegyed a világ vége ellen predikál, addig én az embert dallom, az ember feletti embert, kit eredendő mizantrópiám következtében utálok, mint a szart, réneket tartok, embert a büdös életben nem tartanék, ámbár schoppenhauerrel folytattam, majd bolygó sándorgyuriként a járókelőktől igyekesztem véleményt kicsikarni az empiriokriticizmusrul, jóllehet, amikor először botlottam camus-be, azonnal kidobtam ortegát, majd heidegger és kirkegaard után se fogtam leninbe, mert rájöttem az öntökönszúrás alattomos voltára anélkül, hogy erre bárki felhívta volna a figyelmemet. merhogy a stroke se egésséges dolog, de eszt hogy magyarázzam el annak a baromnak, aki már második naptya járja a környéket és árpádné, pehej galagonya neviben forradalmat hejez kilátásba megafon úttyán? egyébként is, én a jégalapu támogatásra fenem a fogam.
@jaegtoer:

"ott cseszhettem el az egészet, amikor azt a kurva nietschét a kezembe kaptam egészen vigyori koromban."

Ez valószínűleg így igaz, de most szegényebbek lennénk egy réntenyésztővel, aki még nem olvasta Lenint, de bütykös és fáj a dereka, utálja a megafonosokat, és Rogán legújabb tv-javaslatára vár.

Már csak az a kérdés, hogy a vigyori korból mi maradt?
Igen, igen, igen, a Dalnok! Oh, Mester! a számból vette ki ezt a megafon dolgot, a múlt héten én is elzavartam egyet, még annyit üvöltöttem utána, itt egyet harsoghat csak: -Krumplit, krumplit vegyenek!
no, mindegy. a jégalapú támogatása elvileg megvan, de nem sokra megy vele, mert buzi egy telünk lesz, azaz nem lesz hideg, így jég egyáltalán nem lesz, legfeljebb ónos eső, és fagyos lelkek...

éppen ma reggel találtam írni valahol: -kiemelten utálom az embereket annyi empátiával, hogy bele is fulladhatnak... ez persze nem ugyanaz, amit mizantrópiája kapcsán említett, de legalább ketten nem túlozzuk el azt a darwini dolgot, mert azért mégiscsak különös, hogy maga a réneket istápolja én meg a Fannit, de rudit már nem, mert átharapta jaegkiskaes ujját, pedig az előbbivel szemben nem is kutya, hanem nyúl, de ezt a megjegyzésemet nehogy magára vegye, mert elsüllyedek szégyenemben, akkor meg hova lesz a jéghegy amit már elkezdtem gründolni...
@Orica Középföldi:

én ezt bizony megválaszolni nem tudom, mert a Mester, @hacsaturján: fiókjaiba hogy is láthatnék bele
@jaegtoer:

szerencséd, hogy piszoknak szólítottál, mert abban benne van a peace, a rövid i-től most eltekintek.

nem tudom tudod-e még, mi volt a téma? a reinkarnáció, bakker! tényleg el akarsz olvasni egy fringe-stream szóhalmazt róla, ami ráadásul az ősrobbanástól a tudat különböző tömörségein, a történelem-kalap fröccsöntött bokrétáján át a már fütyülő 4d vonatig teszi próbára becses figyelmed lefedő hatékonyságát? és ha kikészít? és ha utána elfelejted a fogmosás, vagy a cipőfűző kötés alapvető technikáit? akkor én leszek a hibás? érted a dilemmámat?

orica is molyol még rajta, pedig nála intelligensebb nővel még nem találkoztam a magyar blogszférában.. fringe téma, fringe szöveg, mondom.

játsszuk azt, hogy egytől tízig megmondod, hogy (ezekután) mégis mennyire, abból én levonok kettőt, és ha azután meglesz a kilenc, najó, nyolc, akkor elküldöm, de előtte átírom, és kiveszem belőle ami neki szólt, és az eltart egy darabig. időm kevés, a világ legtisztességesebb lényének testőrévé szegődtem, ami kvázi egy full-time job..
@hacsaturján:

én első nietzschémet egy bucsuban, egy céllövöldében lőttem, pedig a mellette levő gumikacsára céloztam, mert utáltam magányosan fürödni. elállíthatták a célzót, vagy schicksal, vagy ilyesmi, mindegy, csalódásból csak átfutottam, de a 'ha látni akarod a város tornyait, akkor el kell hagynod azt' olyan mélyen megragadt bennem, hogy azóta is mintegy leitfadenként szolgál, és segített odajutni, ahol vagyok. ott pedig nehéz, de jó nagyon.
@riennevaplus:

köszönöm. értem én.

persze bánom már a tolakodást, csak hát a tudásszomjnak álcázott átkos kíváncsiság... dehogyis akartam porcelánboltban dübörögni kisegér csizmában, megfeledkezve arról, hogy kakukktojás volt a szülőföldem, és két bitből nem lehet kilenc.
@riennevaplus:

ez a bucsu dolog erősen megragadott, mivel eszembe jutatta a sipos seggű kakast meg a similabdát, valamint a törökmézet. nu, hogy mást ne mongyak továbbá, a bucsuban ottan szoktak üldögélni a hadi rokkantak a maguk falábával és a komenizmusban elnyert koldulási lehetőséggel, öreganyám menten a markomba nyomott egy bélást, hogy kedvem szerint adakozzak, mert adakozási vágyam határtalan volt vigyori koromban. a zarathustrát anyám vásárolta a piacon, asztán rám sózta, mert úntam már az egri csillagokat, pedig olvasni még nem tudtam, de ez nem is érdekes, mivel múlnak az idők et nos mutamur in illis, csakhogy..... mit nem adnék egy jó pofa törökmézért, pedig hogy utáltam!
@jaegtoer:

nem, most nem értetted, jó jaegtoer. nem tolakodtál, nem volt ott porcelánbolt, nincsen rajtad kisegér csizma, nem csörömpölt semmi. semmi sem lett semmivel sem összehasonlítva. kérlek ne kicsinyítsd le magad, én se tettem. csak azt akartam tudni _ tényleg akarsz-e_ egy ilyen fringe dumát olvasni. egytől tízig, mennyire. hogy nyolc fölött vállald át a felelősséget érte. mert én nem akarom nyomni, csak úgy bele az éterbe. mert fringe, érted?
a kettőt azért vontam volna le a tízből,
a) mert az egész egy játék
b) mert mindig bizonytalan vagyok, hogy helyes-e egy ilyen 'közlés'. tíz tehát soha sincs, én teszek róla:)

ha tényleg kakukktojás volt a szülőfölded, akkor földiek vagyunk, gyere, hadd öleljelek keblemre:)
@hacsaturján:

és a tükrös mézeskalács lovakra emléxel? a buziszínes cukor kacskaringókkal rajtuk? ha kettőt szembe állított egymással az ember, akkor a végtelenségig tükröződtek egymásban, úgy hogy talán az egyenlítőt is körülérték. vagy a naprendszert. az univerzumot. félelmetes, he?

a törökmézről nem tudok nyilatkozni, mert ma extrahálták egy fogamat. mondtam a docnak, ezt most nem kell odaadnia mint a múltkorit, amit két éjszakám bánta, és amit otthon aztán nagy élvezettel porrá törtem egy kalapáccsal. ez csak mozgással búcsúzott el, és a méltányossági elv alapján én is tőle, hogy 'aha'. ami törökül is az. azt hiszem. mézül nem tudom.
@riennevaplus:

oh, hát persze hogy kakukktojás volt, mi más lett volna, ott a sziklaszirten, kecskealomban, a legfelső szinten, magasan fenn, de mégis idelenn, s születésem óta szüntelen szelek szárnyán szárnyalva mekegem: -Ugyan ki mondja meg, mi helyes, vagy helytelen, a tojás, vagy tyúk a rejtély nyitja, vagy nincs semmi titka, elég, hacsak az ajtót kinyitja, hisz nincs is kulcsra zárva, csak arra vár, valaki sarkig kitárja, hisz az nem lehet, hogy az ember egy kis víz s egy kis szén meg lét kezében törökméz, s a hit csak kolonc, amivel kűzd a nyomoronc, elhitetve magával mégsem állat, léte több mint véletlen google találat, hogy a lélek maga az anyag, és van belőle annyi változat, egy világnak sok, kettőnek kevés, s mióta világ a világ folyton-folyvást töpreng az Úr: -Csak tudnám, mit basztam el, hogy nincs senki, akivel játszhatnék, mit ér ez az egész, ha itt állok egyedül a minden és semmi közepén?

ebből aztán láthatja Padaván, hogy a cipőfűző boga nem játszik annak, ki zoknit lehagyta, s azon van, kell cipő egyáltalán, vagy csak elég az út, ha az a csillagok közé az ezer valósághoz és egyetlen igazsághoz vezet?
@hacsaturján:

kellet magának, kedves Mester niccsét meg búcsút emlegetni, azóta motoszkál bennem, mézeskalácsra ha emlékezem, émelyítően édes íz borzongat, és az eltelt évek emlékeinek romhalmaza áll össze újra cifra palota zöld ablakainak fenségesen szép kusza rengetegévé, aminek a mélyén valahol kamupipőke cipellője porosodik a hamuban az elgurult borsószemek között, s nem találom sehol köztük a gyógyszeremet, pedig a 12 fejű sárkány gyújtotta gyertya lángja bevilágítja az múlt homályba vesző napjainak minden utcáját, melyek egyikén sem mertem elkérni Csilla táskáját, hogy cipelhessem, pedig a piacra menvén nagyanyámmal annyira untam, hogy kétszer is körbe cirkáltunk, mert a tojás harminc fillérért drágának tűnt, pedig milyen boldogság volna, ha újra megfoghatnám –felnézve ré- a kezét és úgy röhöghetném szembe nietzschét, mint annak a rendje, ami már visszatolakodott a jelenbe, és már nem vezet kézen fogva a jövőbe, csak a nincsen, a van és a nem lehet egyensúlyoz a tescoban a chips zacskók között, de mégis a csipek döntenek arról, mikor indul az űrhajó a feltámadás gyülekezőhelyéül kijelölt plázába, az ördög zongárázik és a világszép nádszálkisasszony még egyszer utoljára fellép mélyen dekoltált báli ruhájában, hogy előadja mikrofonnal a kezében, az www.youtube.com/watch?v=WJTiXoMCppw
@jaegtoer:

Ez szuper:))))))
Privi ment, olvastad?
@jaegtoer:

kellett, na. fene.

a zongárázik én sem tudom mi akar lenni, de zongorázik-ra gondútam.
@jaegtoer:

hát akkor keblemre, kakukktojásfődi:)

talán még ennyit: a padaván útja az ezer valóságon át önmagához vezet. ott van az igazság elrejtve, nem kívül rajta valahol, hanem ezer valóság által ezerszer reflektálva és mégis benne, változatlanul. az ezer valóság csak annyira változtatja meg, mint az ezer hullámú tó a benne tükröződő csillagos égboltot.

nna, ez most egész jó lett. majdnem olyan jó, mint a ma esti csúsztatott tojásos porréhagyma levesem, amit mikor éppen nem hullámzott, akkor ettem meg:)
@riennevaplus:

... hhhmmm, ...nem mondja Padaván, épp így gondolom én is, bizonyságul kerestem egy hsz-t Hölgyi világában, de nem találtam, pedig emlékszem rá, egy lendülettel írtam hosszan s benne nagyapámról (ki asztalos mester vala): -'és az elkészült szekrény politúr tükrében tükörképeként felragyogott, ki is a teremtő Isten.' (ezt a képet fejem elektrolitjába cca 8 éves koromban hibernálta útravalónak a műhely zeig nadrágba rejtezett szelleme, aki este meséket olvasott nekem, miközben a fűrészporos kályha ontotta az időtlen meleget, ami még most is átjárja lelkemet és bizonyítja a hetedik dimenziót, hogy lám-lám feltörhető a dió, nem kell hozzá kalapács, sem a feltámadott ács, nem kell oly messzire menni, elég hozzá gondolattá lenni, a hangokat sorba rakva eldúdolni dorémifászólátidótilászófámiredó ez éppen 7 mert a 8. forduló, de már megint elkalandoztam.... hol is tartottam...?

jah, hogy itt vagyok a Földön, és azon tűnődöm, ha nem is hullámzott ama lecsúsztatott leves, sőt moccanatlan tűrte a kanalat, vajh mire gondolhatott a Padavan, élőt költ-e vagy holtat, mi csak nem moccan, de lélegzik, mint a tenger s maga is padavánná lesz...

...mindazonáltal, ha meggondolom, ahogy én a lekváros fánkkal bántam, se szó se beszéd, csak fogaimmal belemartam, megborzong a hátam, érzi-e vajon a barackfa, hogy egy martalóc a gyermekét kínozza?
@riennevaplus:

csak hogy még zavarosabb legyen ez[(+)(-)]az:
"___
Dr. Egely György

Egely György 30 éve kutatja a gömbvillám jelenségét, több könyvet is írt erről. Szerinte a gömbvillám egy négy térdimenziós, nagy energiatartalmú elektrongyűrű. Bizarr esetek köthetők hozzá, akár emberi vagy állati testben is keletkezhet, okozhat öngyulladást, előjöhet a semmiből, átbújhat a kulcslyukon, megjelenhet zárt térben, akár egy repülőgépen is. Különös viselkedésére a négydimenziós mozgás adhat magyarázatot. Persze vannak olyan állatok (egerek vagy kukacok), melyek számára a mi térérzékelésünk felfoghatatlan, ők csak a sík felületet ismerik. Mivel képtelenek vagyunk érzékelni, szinte elképzelhetetlen számunkra, hogy létezhet még egy dimenzió. Világunk azért háromdimenziós, mert így stabil az anyag, ezért történhet az, hogy a gömbvillám hatására bizonyos dolgok, pl. a fém vagy a műanyag egy időre puha, agyagszerű lesz. A gömbvillám-kutatásban nagyon sok lehetőség rejlik. Forradalmasíthatná az űrutazást, hiszen a járművek a hipertérben mozoghatnának óriási távolságokat áthidalva. A túlságosan materialista tudományos világ viszont fél négydimenziós szempontból közelíteni a gömbvillámok felé, mert ez bizonyíték lehetne arra, hogy létezik túlvilág. Megtudhatnánk, hogy hol lakik az emberi lélek a születés előtt vagy a halál után.
___"

index.hu/bloghu/erdekesvilagunk/2013/12/10/a_rejtelyes_gombvillam

{[még mindig érdekel]}

Szép napot-hetet-havat-ünnepeket-hétköznapokat!
@jaegtoer:

'csak hogy még zavarosabb legyen ez[(+)(-)]az:'

jelentem, nem lett zavarosabb:)

amúgy: egely téved, többszörösen, de nem akkorát mint azok, akik a 4d-t csuklóból kétségbe vonják.

neked is szépeket, jaegtoer.
@Orica Középföldi:

'egész-ségedre'.. talán a legszebb magyar szó, magyar kívánság. azt kívánja, hogy egyesülj részeiddel, amikre bomlottál ebben a kegyetlen harcban, ami a földi élet. hogy kerekedj fölé, győzzél. legyél úrrá a megosztáson. egyesítsd őket. egyesítsd az anyagot, amit magadhoz vettél, ha ettél, vagy hagyd, hogy az intoxikácó elmossa a racionalitás részrebontó határait, ha ittál. hogy emlékezz erre az ősállapotra, ami az egész-ség. vagy valahogy így.. cheers..:)
@Orica Középföldi:

4d az 4d. az _ő_ 4d-je egy hipotézis, amivel semmi baj sincs, sőt, csak ő már a kezdet kezdetén mindenfélét beleinterpretál. így viszont nem fog jutni semmire, félreviszi a láz..
@riennevaplus:

Tényleg:))) Még soha nem gondoltam mélyen át, hogy az egészségedre így értelmezhető.Köszönöm.
A beszél, de nem gondolkodik kellemes pocsolyájában tanyáztam, belátom:)

Azt gondolod, hogy Egely eltévedt a paranormális labirintusban?

Nem tudom, hogy így év végén mit ülsz, ünnepelsz, ha egyáltalán és van mit, mert az nem öröm, hogy egy évvel öregebb lesz az ember, az igen, hogy közelebb kerül a tavaszhoz.

Tehát, mindazt neked, ami örömet okoz:))
@Orica Középföldi:

"Azt gondolod, hogy Egely eltévedt a paranormális labirintusban?"

Talán még nem tévedt el teljesen, talán csak tét óvván tév Elyeg. rem én van der waals
@riennevaplus:

köszönöm.

Egely-hez:

érdekes felvetés. talán nem is több...
ellenben némely 'álmomról' nem tudom, valóság volt, vagy képzelet, vagy álom, vagy egy másik világ... létezhet, hogy egyszerre létezek? vagy csak egyszer, de újra meg újra? ... vagy csak egyetlenegyszer? esetleg mindenben benne vagyok, vagy éppen fordítva éppen hogy belém költözött minden.... az élet végén a halál a feloldás és a feloldódás, és a legorganikusabb nász az élet során?
@jaegtoer:

' "Azt gondolod, hogy Egely eltévedt a paranormális labirintusban?" '

bizony, mégpedig szükségszerűen.

az anyagi világ valóban 4 dimenzionális, teljes spektrumában. a földi élet, a földi tudat azonban 3d-re korlátozott, ami korlátozásnak megvan a maga jelentősége. át lehet pillantani innen 4d-be, egy bizonyos fejlődési szinten, lehet hipotéziseket felállítani, de a határvonal masszív, és 4d gyk. off limits. aki mégis átjutna, azzal az történik, mint amikor hangya előőrsök (2d) behatolnak egy lakásba (3d): vagy visszaviszik őket a bolyba, egy újságpapíron, vagy egy pohárban, és betömik a rést, amin behatoltak, vagy.. rovarirtószer.. attól függően, hogy a világos pólushoz tartozik-e az érintett 'lakástulajdonos', vagy a sötéthez. viccesnek tűnik, ugye? pedig nem vicceltem:) [szmájli, mint oximoron: it's new, it's fresh, it's for ö litl midnájt dzsessz:)]
@Orica Középföldi:

ez most fel fogja turbózni minden koccintásodat; szerencsés, aki eléd tarthatja poharát:)

és köszönöm jókívánságaidat. viszont! ami nekem egyébként örömet okoz, az a valóság feltérképezése. felülemelkedni a lokális problémákon, a lokális ködökön és felrajzolni, ami onnan látszik, még ha csak magamnak is. nos, az igazi öröm.
@jaegtoer:

emondanád egyiket a némely közül? (talán egy kicsit kevesebb kérdőjellel).
@riennevaplus:

"vagy visszaviszik őket a bolyba, egy újságpapíron, vagy egy pohárban, és betömik a rést, amin behatoltak, vagy.. rovarirtószer"

Szóval a kaland nem veszélytelen egyrészt, másrészt azt gondolom, az evolúció - sok minden mellett - valahol a kaland terméke is.

Ez utóbbit talán/nyilván meg fogod cáfolni, de addig örülök a gondolatnak:))

(Miközben nem tudom, hogy ez a kaland véletlen vagy késztetett.)
@riennevaplus: @Orica Középföldi:

miközben itt, a hegyemen ülve szárnyalok, és készülődök a 'megírásra', hát mit nem látok, hogy egyes holdkórosok már 8, sőt tíz dimenziónál tartanak, mindenesetre jó látni, hogy eme légből kapásokat földön állva matematikával írják le, de az az érzésem, hogy túlbonyolítják a dolgot, a valóság ennél sokkal egyszerűbb, ahány ember, annyi világ, és akkor hol vannak még a kövek, a vizek a flóra, a fauna és a semmi és a képzelet amivé összeállt a számtalan világegyetem, pedig oly könnyű belátni [±(+ -)] = ∞
:D
ami persze nagy marhaság, ellenben mindenki azt képzel bele, amit akar, vagy amit tud, vagy amire képes.
;)
@jaegtoer:

Csányi jutott eszembe:))
Azt mondta, a modellezés arra való, hogy a kutatók fejlesszék az intelligenciájukat:))
@jaegtoer:

most nyergelnem kell és nem leszek pár napig, kellemes ünnepeket!
@Orica Középföldi:

a kijelentés nem rossz, csak befejezetlen, mert nem törekedett a teljességre.

a mondat folytatása az alábbi:

...a baj csak az, hogy nem terjed tovább, ezért a földiek intelligenciája konstans, azaz, a kutatók intelligenciája ugyan növekszik, de a Föld népességének növekedésével az 1 főre jutó intelligencia a legpozitívabb megközelítéssel is változatlan, tehát fajlagosan csökken. bár lehet, hogy ennél is riasztóbb a helyzet.
@riennevaplus:

Neked is a legkellemesebbeket!
a fűtést nem kapcsoljuk ki, vár a fotelod, és az italod, és mi. mármint gondolom Orica is.
@jaegtoer:

Tulajdonképpen a szelleme mindig jelen van:)
@Orica Középföldi:

"Tulajdonképpen a szelleme mindig jelen van:)"

és az is nagyon kellemes, hogy duruzsol a kályha és belülről süt a nap.
@jaegtoer:

várok.. megírhatod pm-ben is, ha gondolod.

addig is: vigyázz az érzelmeidre, arra, hogy milyen gondolatokhoz, következtetésekhez vezetnek, mert azok sajnos manipulálhatóak. mármint az érzelmeid. tudom, nehezen tudod ezt elképzelni, de sajnos tényleg így van. egy mocskos _technika_, de működik.

ez egy harc, jaegtoer, egy kegyetlen harc, és nem ostoba, egyik-hülyébb-mint-a-másik 3d államalakulatok _jövőjéről_ szól, ami ippegleg abszolúte megszűnt létezni, hanem valami másról, amit megláthatsz, ha nem hagyod magad lehúzni 3d bolondvilág egykulcsos-többkulcsos, liberális-konzervatív zászlócskalengető pöcegödör terepasztalára, ahol csak egy katona vagy, akit tologatnak a véres büdösben, és aki mindeközben azt hiszi, saját akarata hajtja.

red pill or the blue pill, that is the question and with that to be or not to be.. ilyen időket élünk, bassza meg, nem mi akartuk, de ehhez kell alkamazkodni.
@riennevaplus:

Megírtad helyettem a privit - szinte:)))
De azért megírom.
@riennevaplus: @Orica Középföldi:

sziasztok.

hétvégére összegereblyézem magam, és írok ide is és pm-ben is.

addig is gyönyörködjünk a hóesésben, én pedig csavarosan el-elszökkenek a jobban teljesítés árja elől, mielőtt ama beteljesítés egy svédet kiváltó promt gáz csavarral elgázolna.

* (népiesen: gazprom)
ez mi ez? valami elefántcsont torony? :)))
@hacsaturján:

nem, ez egy mentőcsónak-szemle az f2-es vonalon.
magyarázat: f1, azaz fiktív1 egy fiktív vonal v1-el, azaz valóság1-el párhuzamban, amik bár valahol a picsában találkoznak, de ez most bennünket nem érdekel. ami érdekel, azok az áthallások.

f1 = titán [titan] lásd: en.wikipedia.org/wiki/Futility,_or_the_Wreck_of_the_Titan

v2 = titanic, lásd díkaprió et al. .

f2 párhuzama v2, azaz valóság kettő, az idősíkon kb. 100 évet eltolódva, uszkve napjaink, halleluja. a 'mentőcsónak-szemle' fiktív pontja a fiktív egyenesen (f2), az, amit te elefántcsont toronynak voltál szabad találgatni, a téma, a tér, kriptikus mondataim, etcetera.

v2, tehát napjaink egyenese, a civilizáció-titanic. f2-ről áthallva a v2 párhuzamos azonos pontjára kb. a titanic egy kajütjébe való belehallgatást / beleszólást jelent, ahol egy nemzeti dohányfüstbe burkolt kártyacsata zajlik, és ahol mindenki mindenkit csalással vádol, míg odakünn egy jéghegy.. na mit is csinál, na mit? hát közeledik.

f1 és v1 párhuzamosok f2 és v2 párhuzamosokkal párhuzamosak, és áthallásaik is csereszabatosak. érted?:)
@riennevaplus:

ahol nincs, ott ne keress, avagy tekintsd komédiának, s röhögni fogsz rajta legott. ülök a jéghegy csúcsán, miként a hab, "i" bötün a pont, mely körkörös predesztinációra van ítéltetve, mintegy 10/10-ed arányban, s hogy ebből 9/10-ed mennyire kényelmetlen, azt rábízom schrödingerre, bár nekem két macskám is van. ja, és hogy a jéghegyen lehet-e kártyázni? hát persze!
@hacsaturján:

mennydörgős mennykő, arról nem volt szó eddigelé, hogy Donner és Blitzen átlényegült és immár Lukrécia és Szerénke bőrében lelkesülve tejesíti a svalbárdi társas magány ormain a snóbli parti véső egyenletének védtelenbe tűnő meghágásainak hullámzó szuperpozicióinak sörét a qubitek szimultánkorsóiból kifolyó hablatyakban, így nem csoda ha elkopik a gereblyém, ha közben hólapáttal kell igazítani a lapjárást by the Hopen de hope nélkül, igaz, a Cape of Good Hope épp az ellenkező végen nyújtózik délen.
nu, jöjjön csak újra a kályha, ha már elfogyott a fáklya...
lássa, lássa! míg maga összekever engemet szomszédommal, a sánta klausszal, addig én teljes fleto fani minőségemben hívom tetemre schrödingert - tudva tudván -, hogy őkelme egyetlen egy rénszarvast sem tudhatott magáénak, ennek ellenére van nekem két macskám is és bizton mondhatom, hogy nem oda buda! s míg maga őrjöngve ajvékol, akár egy libsibolsi, akinek a kacagányából kilopták az aszalt szilvát, addig én még a horn-fokot sem tartom meglepőnek, hiába is nyomja krahácsot az ellen.
no tessék:

"Azért mi magyarok, tudunk élni. Az atomerőművünket az oroszok építik, a fasisztáinkat az angolok kergetik, a zsidóinkat, úgymond, a németek deportálták, a fürdőinket a törökök építették, a gyárainkat meg az osztrákok; a zenénket a cigányok találták ki, a földművelést a szlávoktól tanultuk; még Árpád apánkat is a Franco Nero játszotta - minden egyebet pedig a kínaiak gyártanak. Mi meg csak ücsörgünk itt Európa puszta közepén, regionális kultúrfölényt dúdolunk magunk köré, és utáljuk az oroszokat, az angolokat, a zsidókat, a svábokat, a törököket, az osztrákokat, a cigányokat, az összes szlávot egytől-egyig, a kínaiakat és azt a buzi digó Franco Nerót - és egyre a balsorsról siránkozunk, hogy minket itten mindenki bántott, bánt és bántani akar."
@Orica Középföldi:

nekem is megteccett, azér loptam el.
@hacsaturján:

"s míg maga őrjöngve ajvékol, akár egy libsibolsi, akinek a kacagányából kilopták az aszalt szilvát,"

megígérem, visszaveszek magamból. már az én fülemet is bántotta.

amúgy meg lehet, hogy Schrödingernek ebben a világban macskái voltak. ... no, de a másikban? és a harmadikban?... a negyedikről nem is szólva?!
@riennevaplus:

megírtam pm-ben.

a többi dologgal meg óvatos vagyok. de lehet, hogy csak affektálok. éppen nem tördelek lándzsát semmi mellett. legózok.
@hacsaturján:

ha választhatok, akkor inkább mosolygok, azt is valami örömből inkább, mint másokon, mert a röhögés nem az én frekvenciám.. próbáltam, de nem ment, nem passzol, most már hagyom. a röhögés valahogy egy magavesztett állapot, s noha egy kicsit tényleg olyan, mint a nevetés, csak már a 'démonok' is belehúzták regisztereiket, yeah.. a röhög és a hörög számomra inkább rokonok, mint a röhög, nevet és a mosolyog.

mindazonáltal tsókoltatom macskáidat, akik egy baráti nép, bár a cinkék szintén baráti népének ezt valahogy még tudomására kéne tudnom hozni. diplomácia lesz ez a javából, bakker, nem egyszerű, de nem adom fel, hátha felérik egyszer okos, komoly kis fejükkel:)
@Orica Középföldi:

ez is:))))

egy kis esti zene, hátha nem ismered, és hátha tetszik.. nálam még egy régi vinilen megy, ami csendesen serceg, mint egy nyitott kandallóban a fenyőágak, és.. szeretem: könnyű, csacska és élvezetes:)

www.youtube.com/watch?v=ZtDrFSGZlSw
@jaegtoer:

legózni jó, nem legónak lenni mégjobb:)
@riennevaplus:

Kösz, nem ismertem. Miközben írok, hallgatom.
A nyitány alatt azon vigyorogtam, mennyi ismerős futam, dallam.
Ha mélyebben ismerném a zenét, tán még azt is meg tudnám mondani, hogy kinek melyik művében tűnik fel ez-az:))
De hát én nem elemzem, csak élvezem a zenét és közben azt gondolom megengedően, zsenik juthattak ugyanarra a megoldásra:))

Válasz félig kész. Hozzád külön "hangulat" és idő kell.
Erre leginkább a zene alkalmas, de még nem tudom, hogy melyik illik hozzád igazán:)Hogy melyik nem, azt igen.

Elegáns volt a röhögés és nevetés distinkcióját frekvencia-különbségként megfogalmazni.
Milyen igaz, és milyen könnyedén elfelejtkezünk erről a mindennapi beszédben:)
@riennevaplus:

nemtom. nekem természetes halmazállapotom a mosoly, mongyák is a mamókák, hogy mijjen jól áll nekem (odafagyott), ámbátor bájamon kívül tudok kárörvendeni, lehetek malíciózus, udvarias, semmitmondó, lenéző etc. és a frekvenciám egy dekát sem változik, míg a roar with laughter esetemben a felismerésen alapul és csak akkor fordul kellemetlen hörgésbe, ha véletlenül letüdőzöm a nyálamat. megengedem, legyen ez a röhögés harsány kacaj avagy felhőtlen nevetés, tény az, hogy bármikor le tudom röhögni a szmokingomat.
@hacsaturján:

Ha arra gondolok, hogy írásod olvastán az agyam milyen frekvencián hozza működésbe a lelkem, és ennek mi a megjelenési formája, félhangos röhincsélésnek nevezném:)))
@hacsaturján:

"valami elefántcsont torony? :)"
hmmm...
újfent elgondolkoztatott, kedves Mester! miért is ne? nem jobb ez a campus, mint az agora? itt még a csillagos ég sem határ. sőt. macskák rének, Lorenz, Schrödinger, Hawkins, stüx, stex minden belefér. még mi is. kicsit szaggatott az ütem,de 300 évvel ezelőtt sem volt annyira gyors a posta, az új atomkór korban meg már rendeletileg is lassítva van. jó itt. sehol egy *talicska és még azt is megtudtam, hogy Gutzwiller nem a vurlitzer elírása... ez itt maga a Kánaán
no, szép napot, aszonták rövid tél lesz. szerintem meg nem. ezután jönnek még csak a hidegek...
süti beállítások módosítása