Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.17. 12:07 Fabius

Mindenórás Tábornok felemás háborúja

Címkék: fidesz orbán viktor rezsiháború cigiszavazás

Három nap internetnélküliség után nehéz eldönteni mi ijesztőbb: a bontógolyós Miley cirkusz, vagy a hétvégén zárt körben gyakorlatilag Best of Communism pólóban parádézó Orbán

Mer'hogy mostan a rezsiharc éve jön, tecciktunni, annyira, hogy nem újabb csökkenés várható, de egyenesen profitmentessé teszik a lakossági közműszolgáltatásokat. Igen, ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy Selmeczi művésznő egy bontógolyón lovagolva szigorúan kampánycélból betöri az egyik összevont ügyfélszolgálat kirakatát Fénylő Csillagunk ütemes tapsolása és iránymutatása alapján, majd szablyát rántva az elfoglalt helyiséget megvédik "a külföldi kézben lévő nagy energiaszolgáltatók és a mögöttük lévő politikai erők" - től, mint Dobó István hős Eger várát a töröktől. 

orbán rezsi.jpg

Két apróságról fölött szökkent át a nagyember elegánsan:

1: A lakossági közműszolgáltatások nonprofitosítása nem lesz következmény nélküli a kedveslakosság számára sem, bármennyire is igyekszik Viktor előre kijelölni az ellenséget. Ugyanis, ha az energiaszolgáltató nem tud keresni a lakossági szolgáltatáson, akkor az ipari fogyasztás árát fogja emelni. Azt pedig na ki fogja megfizetni az áthárított tranzakciós illetékhez, mobil percdíjhoz és e-útdíjhoz hasonlóan? Úgy van, majd a zemberek, az üzletek polcaira kihelyezett áruk árában, kiló kenyértől liter tejig minden egyes termékben. Hogy ezzel tovább csökken majd a belföldi fogyasztás és tovább hellósziázzuk  a gazdasági növekedést? Lárifári, a rezsiharc évében ilyesmivel már nem piszmogunk 3 eredménytelen év után. 

2: Az gondolom a véletlen műve, hogy az energiaszolgáltatókat ellenségnek tekintik, ám a dohányrezsi növelőket meg barátnak. Annyira nem fontos a rezsicsökkentés, hogy a sajátjaik profitjának kárára is megtegyék amire szemmel láthatóan megvan a lakossági igény, és rendelkezésre állnak az átcsusszant népszavazási kérdések is. Sőt, egyértelműen és világosan deklarálták, hogy a rezsicsökkentés ilyen módját gáncsolni fogják ahol és ahogy csak lehet. Ez ilyen kétfrontos háború lesz, ahol az egyik fronton a profit ellen, a másikon meg a profitért dúlnak majd a csaták, és habonyárpi legyen a talpán aki nem lesz megháborodott kétkulacsos skizorfén a végére tőle. 

Őszinte kíváncsisággal várom, hogy tervezi Kedves Vezetőnk eladni azt a kettősséget a népnek, hogy amit megspórolsz a villanyszámlán, azt elköltheted a nemzeti dohány megemelt árára. 

539 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr685519839

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: WHO IS THE Miklós Soltész? 2013.09.17. 20:48:22

Kedves Szatmár- Beregiek! Bizonyára érdekel benneteket, ki fogja nagy tekintélyű és nagy tudású országgyűlési képviselőnket, polgármesterünket, Leader elnökünket, stb… erősíteni a rezsicsökkentési háború vásárosnaményi ütközetében. Egy szociális „sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melléklet:

11:39
Megdicsérte a 2012-es költségvetés végrehajtását az ÁSZ-elnök

A 2012. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak, a költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt - ismertette a zárszámadás keddi parlamenti vitájában az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésének konklúzióját Domokos László.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI

hvg.hu/gazdasag/20130917_Megdicserte_a_2012es_koltsegvetes_vegreh

11:36
Újabb OTP-vezető szabadult meg 200 ezer darab részvénytől

Pongrácz Antal igazgatósági elnök a részvényeinek csak jelképes töredékét tartotta meg. Nyáron Csányi Sándor eladásai generáltak pánikot a piacon.

hvg.hu/kkv/20130917_Ujabb_OTPvezeto_szabadult_meg_200_ezer_d
@Fabius: megrágtuk, így már érthető miért került fel annyi kamu cím, az a 100huf/db aláírás pénz jó inspiráló
Fabius!

Belátom, hogy azon kevesek közé tartozol, akik komolyan veszik a GDP-t, mi több értik is, az mit jelent, de már nagyon hiányoztál.

Azért jól elvoltunk, de a 100 Ft-nál komolyabb dolgokról csevegtünk, Moldova, Pető intézet.

Egy teljes napot szánt a nép Blogger Géza domesztikálására, sikertelenül.
annyi de annyi minden történt 3 nap alatt, nem tudnánk a végére érni, de ez elég beszédes:

Hírcsárda: Stadiont írt fel háziorvosa Orbán Viktor náthájára
Az alternatív gyógyászat lehetőségeit is bővíti
az új magyar megoldás.
@Orica Középföldi:

Háziasítani a bloghu numero unó fidesztrollját? Szép kísérlet lehetett :-))

A Pető Intézet lesz még téma a mai szavazás után.
@Fabius:
Az RTL egyre jobban elpimaszodik, képzeld, tegnap este foglalkozott ezzel a témával.
Fabius!
Legalább "twerk"kelhetett volna. :)
@Fabius: Szégyen, hogy egyáltalán téma a Pető Intézet támogatása. De hát tuggyuk, hujjon a férgese, le az összes rokival, csak a foci!
hmmm

"Arra kényszerítik a hozzátartozót, hogy sírt ásson"

A szociális temetés a XXI. század társadalmi berendezkedésétől és morális értékrendjétől idegen, népnevelő jogintézmény, amely az érinthettek személyes méltóságát sérti - véli az Eörvös Károly Intézet, mely az új ombudsmanhoz fordul, kezdeményezi, hogy a biztos indítványozza a szabályozás megsemmisítését.

hvg.hu/itthon/20130917_Arra_kenyszeritik_a_hozzatartozot_hogy_si
@Fabius

Nem lesznek skizók. Már olvasható a központosított magyarázatuk, amit minden fórumon nyomatnak:

Röviden:
- a dohány egészségtelen, aki cigizik, az fizessen többet. A gyerekek és az egészség a lényeg. Végre nem a mocskosmultik gazdagodnak, hanem magyar vállalkozók.
- a rezsicsökkentés jó a gyerekeknek, jó a szegényeknek. A rezsicsökkentés a mocskosmultik ellen van. Te csak azért fizetnél többet, hogy nem a fidesznek legyen igaza?
- a 100 Ft/aláírás kifogásolása kicsinyes dolog, ez aprópénz, csak a balicik képesek ilyen piti dolgokba belekötni, mert másba nem tudnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nyilván véletlen az is, hogy kivándorlási kérdést az új-zélandi nagykövet vetette fel.

(az ismeretségi, családi és baráti körömben is egyre több család kivándorlási célpontja lett)
@Spániel:

Azta!

Ha a story4 híradóban is bemondja a bárdosandrás ezek tuti befosnak megint összeesküvést ordítva.
@Spániel:

Az is szégyen, ahogyan tálalják.

Itt nem arról van szó, hogy rosszul gazdálkodtak, hirtelen elfogyott a pénzük és most kellene 400 millió forint.

Az éves költségvetésükből tartottak vissza ennyi pénzt. Amivel terveztek még januárban, mint minden évben.
index.hu/belfold/2013/09/17/ipsos_nem_jut_egyrol_kettore_az_ellenzek/

"A legerősebb közös platform a kormányváltás iránti erőteljes igény. Ebben a hónapban a szocialista párt és az Együtt-PM szavazóinak 96-96 százaléka nyilvánította ki ezt a kívánságát. A DK-sok körében 92 százalékos az Orbán-kabinet távozását óhajtók aránya. Ez a kérdéskör egyébként jelentősen megosztja a társadalmat, hiszen a Fidesz híveinek 93 százaléka azt szeretné, ha maradna a kormány."

Nahát... Emberek tényleg pénzt kapnak azért, hogy ekkora baromságokat leírjanak és közvéleménykutassanak?? Captain Obvious forog a sírjában. Azért kíváncsi lennék a 4-4% MSZP-EPM szavazóra, akik nem akarnak kormányváltást, és a 7% Fidesz szimpatizánsra, akik igen.

Ja, és azt ugye mindenki kiszámolta, hogy az 50%-os Fidesz támogatottság jócskán leegyszerűsítve a parlamenti helyek 70-75%-át jelenti?
Ezzel a Pető Intézet mizériával bebizonyosodott, hogy semmiféle másságot nem szeretnek. Legyél cigány, beteg, fogyatékkal élő, zsidó, homoszexuális, stb. Tényleg visszatérünk a 30-as évekhez, csak nem Magyarországhoz, hanem Németországhoz.
@Ergosum:

Cigizek = fizetek.

Én úgy tudtam eddig is magyar vállalkozóknak fizettem pl a házunk melletti trafikban.

Most azt tessék megmagyarázni miért a kiválasztott keveseknek fizessek TÖBBET, mert a csakazértmert valahogy nem indok.
@Fabius: ugyan így feltehette volna német, kanadai, ausztrál is, ilyenek vannak az én ismeretségi körömben.

A teljes kinyilatkoztatás összességében félelmetes, különösen a sorok közötti üzenete.
@V-PORT:

:-D

egy golyólengő gifen gondolkodtam, de időrabló lett volna röhögéstől rázkódva pontosan illeszteni a rétegeket :-D
@Fabius:

Erre az a szövegük, hogy volt pályázat, miért nem pályáztál te is?

De én itt befejeztem, mert nem nagyon tudom követni a "logikájukat".
Csak leírtam, hogy nem fog álmatlan éjszakát okozni nekik megmagyarázni a lehetetlent.

Lásd a Tandíj fújcsúnyarosszdolog - a tandíj jó és KELL.
@V-PORT:

Elég az érzéketlenség, ostobaság, felelőtlenség, korlátoltság, előítéletesség és szolgalelkűség, ami vezérli őket. Ilyen a Fidesz vállalati kultúrája. Segnyaló, nyerészkedő, gombnyomogató lakájok.
@Ergosum:

Ez a miért nem pályáztál dolog elég rondán bedőlt már a hangfelvétellel, a Continental strómanok kibukásával és az összes többivel.

Ezért szerintem lesz még mit magyarázni az aláírások összegyűlése után is, ennyivel nem éri be senki.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"4-4% MSZP-EPM szavazóra, akik nem akarnak kormányváltást"

Sokan gondolkodnak úgy, hogy kapjon még 4 évet a fidesz, és bukjon bele a saját szarába 2 éven belül, akkor talán felébrednek a hívők.
Bartustól egy kis alázás:

"Nem az a baj, hogy Gyurcsány megosztó személyiség. Az MSZP-ben például egyáltalán nem megosztó személyiség, egységes a vele szembeni utálat. Nem arról van szó, hogy Gyurcsány megosztó személyiség, hanem arról, hogy ezt a bandát megeszi reggelire, és ha ő beáll közéjük, akkor a szürkéket nem lehet látni. Másrészt az MSZP soha nem bocsátotta meg Gyurcsánynak az őszödi beszédet, mert ebből a beszédből az ország népe megismerhette az MSZP igazi arcát, a mutyizós talpas kiselvtársak belterjes világát, az Audi-kulcsos államférfiak lélektanát, a pártpénztárnoki rendszer velejéig korrupt és mocskos világát. Soha nem bocsátotta meg nekik, hogy a jó öreg komcsi mentalitásból és a naftalinból ki kellett volna jönni, világpolgárrá kellett volna válni, és a “tömjük a zsebünket” kezdetű népi játékot be kellett volna fejezni. Felkarcolta a sok rossz lelkiismeretet, és neki tulajdonítják, hogy a posztkommunista jó világ végetért. Nekik a kormányzás a régi komcsi újraelosztást jelentette, amelyből az elosztást végzők szabadon lakmározhatnak. Ezért nem vették be Gyurcsányt, amiért megakadályozták azt is, hogy az MSZP-ből kivált pártjának frakciója legyen, mert akkor is fontosabb volt az utálat, a gyűlölet és a bosszú, mint egy fasiszta rendszer megfékezése. Most ugyanezt csinálták: ők vitték bele az ellenzéket Bajnaival együtt abba a zsákutcába, amely Orbán elfogadhatatlan választási feltételeinek elfogadását jelentette, ők hazudoztak összefogásról, de még egymással sem tudtak összefogni. Ők nem adtak esélyt sem arra, hogy Gyurcsánnyal megegyezzenek, de a várható tuti biztos katasztrófát, amely saját rossz döntéseik következménye lesz 2014-ben, már előre Gyurcsány nyakába varrják. Nem is értem, hogy ezeket az embereket Orbán miért nem veszi fel a fizetési listájára, ezek már most jobbak, mint a legaljasabb fideszesek bármelyike."

100%-ban igazat ír.
@Ergosum: felolvastalak a kolléganőmnek, neki elsős a gyereke, mit ad a sors, a gyerkőc betermelt alig 2 hét alatt egy tucatnyi fekete pontot, "természetesen" a tesi tanártól. A vélekedésed megerősítést nyert, pont olyan szerepet visznek ezek a nem tanár, nem pedagógusok, mint anno az orosz tanárok. A hatalom és a megfélemlítés előre tolt személyei, kiket rettegni és félni kell. Pártkomisszárok, csinovnyikok, tisztelet az egyre kevesebb kivételnek.

Tahótlanítok
@Ergosum:
És akkor a 7%-nyi Fideszes meg úgy gondolkodik, hogy dőljön inkább a mostani ellenzék nyakába a fostenger :)? Végülis lehet benne valami:).
OFF
Nem vagyok Gyurcsány fan, de azzal, hogy leköpték, pont nem őt minősítik. Ha jövőre elveszítik a választást a jobboldalon, ezek felgyújtják a várost.
Najónapot!
Időnként belétek nézegettem... de annyira nem volt ledvem/időm belevartyogni a nagy osztásba. (komment a kommenthez 1.
Sirbatesszel és csatolt tartozékai rendkivül elegánsan próbálták BGeyzát elébb jóbelátásra bírni, majd még elegánsabban hajtották el a nagy vérveres redvába. Az már csak Geyza vélhetően rendkívül cseh kéj intelligenciakoefficiensének és ezzel paralel módon, de inverz visszacsatolással működő megbízóimegfelelési vágyának volt köszönhető, hogy a beavatkozás sikerült, de sajnos a beteg életben maradt.

komment a kommenthez 2.)
Tököm teli Veletek, mert ez a faszkalap Gábriel egy teljes napon át tematizálta a blogot, természetesen az eredeti témától fényévekre elrugaszkodva, és Ti... ugortatok a provokációra. Na ezen a ponton let totál elegem. Ha ÉN negligálom az ürgét és eltahósítom,mert hosszú időtávban kiérdemelte a minősítést és a megfelelő szankciót, akkor kikérem magamnak, hogy ne kelljen olvasgatnon a hozzá intézett keresett és keresetlen szavakat. Ha mindenkit betahósítanék a válaszadás folytán, akkor igencsak egyedül érezném magam...
(komment a kommenthez 3.)
Meglepett taga domesztikálodása, bár szerintem, a becsatlakozás előtt könnyed feszültséglevezető feredőt és kéjmasszázst vehetett.
(komment a momenthez... nem csoda a kivándorlási szándék nyújtengerfödre, hála Rauzsikánk áldásos tevékenységének, egyre több magyar tudja, hogy a kiwi nem gyümölcs, hanem fontos proteinforrás, még ha ki is halt idejekorán:-)

PS: Rohadjon meg az egész dohánymaffia... 2 hónap alatt, heti 30-40 forintjával sikerült a 820 forintos cigimet 1030-ra emelinteni. Kb. ekörül van a tolarenciaküszöböm. (Romániai cigarettabeszerzőtúrára 6-7 személyes SUVOT, és nemdohányzó, án érdeklődő utitársakat keresek:-)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Igen, ez teljesen helytálló. (Amúgy Bartus minden írásában van néhány majdnem tökéletes bekezdés, valamilyen tébolyult összeesküvéselméletbe ágyazva.)
@Fabius:

Látod ezek hatását bárhol is?

Mert én nem.

A piacon járva hallom, hogy nagy az elégedetlenség, elkeseredés, de a többség nem fog szavazni, mert belefásult a politikába.
A fidesz nagyon rájött arra, hogy neki nem kell mindenkit meggyőznie. Az agymosott hívek bármit beszopnak, a többieket pedig egyszerűbb elrettenteni a politikától, mint maguk mellé állítani.
Tehát, ha a fidesz lép valami szarságot, akkor tudatosítják, hogy de a szocik és bajnai sem volt különb. Rögtön bevonják az ellenzéket is a körbe.
Így sokan érzik azt, hogy minek szavazni egyik sem jobb, mint a másik.

Ja, és az ellenzék sem tesz ez ellen semmit.
A Pető-polémiához egy kis idézet:

"nem szoktam én ebbe belekotnyeleskedni, de a pető intézetben két hetente vannak lezárva rendőrség által a gazdasági szobák, mert mindenki sikkaszt… nagyon kemény dolgok zajlanak ott, mindenki sunnyog és egyszerű tanároknak milliós keresetei vannak. nem oda megy a pénz, ahová kéne. a konduktorok 70-80ezer forintért dolgoznak és nincs hely az újaknak, mert mindig a hallgatókkal oldanak meg mindent. hagyjuk már a pető talpnyalását.
és azt tudtátok, hogy Pető András dugta meg a legtöbb nőt Magyarországon? Hála a szuggesztív személyiségének."

doridora.tumblr.com/post/61484172461/hatszazkilencvenharom-doridora

No comment....
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Lehet.
De fideszes aggyal nem tudok gondolkodni, bocsi ;)
off...
"„Dezertáló titkosszolga" okozott belső zavart a médiahatóságnál?
„Dezertáló titkosszolga' okozott belső zavart a médiahatóságnál?
Két jelentős fordulat is történt az új médiahatósági elnök kinevezése után. Kommandós akció keretében fogták el Szalai Annamária volt főtanácsadóját, aki információink szerint a nemzetbiztonság embere volt. Majd pár héttel később távozott a hatóságtól a második ember."
hvg.hu/itthon/20130917_NMHH_ugyek_nemzetbiztonsag
...on
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
hát erre azért nem vennék mérget. egyrészt tényt nem közöl, egyet sem, másrészt tumbleren is vannak trollok, mint itt is...
emiksz.blog.hu/2013/03/28/minusz_tiz

Rezsicsökkentés nem tréfa, csak egy atbasszarintás! Emeld meg oszt csökkencsé egy kicsit!
@Ergosum:

Ez precíz elemzés. Sokkal többet ér, mint egy rakat maszatoló Török Gábor és tsai.

Ha van rá gyógymód, az talán az megalkuvásmentes fellépés, amit a DK csinál.
@Ergosum: A 100Ft/aláírásban az a legjobb, hogy alátámasztja azt a korábbi teóriámat, miszerint teljesítéskényszer működött. Ez egyébként indokolja a kéretlen köszönőleveleket is.
Rezsicsökkentés? Lónak a fallosza!
A héten összeadtam az idei rezsiszámlákat. Csak én beszámítottam a lakásrezsibe a vezetékes telefont, internetet, kábeltévét, közös költséget is.
Kb. egy hónap múlva ott fogok tartani összegszerűen, mint tavaly év végén. És akkor még hátra lesz két és fél hónap.
Ja, és a brutál megemelkedett banki költségeket is rezsinek számíthatom-e?
@Ergosum: "Sokan gondolkodnak úgy, hogy kapjon még 4 évet a fidesz, és bukjon bele a saját szarába 2 éven belül, akkor talán felébrednek a hívők."

Hajszűlra ezt gondolom és írom ugyanzt már hónapok óta. Nem érdemes ezeknek az ellenzéki szélkakasoknak erölködni az összefogáson, mert nem fog sikerülni okos, távolba mutató, fenntartható megállapodás. annak meg nincs értelme, hogy kormányalakítás után elkezdjék egymás szemét kikaparni. Összecsiszolódni sosem fognak, az ország szégyenére nem akarok állandó kakasviadal között élni.
Nagyot nyerni úgy sem tudnak, azzal a kevés előnnyel meg a gyorsnaszád néhány utcai csűrdöngöléssel lemossa őket a porondról.
Éretlenek ezek még a korszakváltáshoz.
@Secnir: Nem saját véleményként közöltem, és idéztem, hanem, mint ékes példát ara, amit írtál. Nagyjából mi köze van a Pető intézetnek ahhoz, hogy az alapító hány nőt dugott meg?
Orbán: "Meg kell tehát alkotni a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál."
Milyen kedves és megható törekvés a nép javára.
Azonban van ennek egy másik olvasata is.
Orbán sokat hangoztatott terve, hogy meg kell szabadulni a külföldi energiafüggőségtől. Mit tesz erre? Megvásárolja az energia szektor egyes részeit, hitelből, hogy nő az államadósság, az marginális kérdés, Ezzel az államosítással megteremt olyan - kizárólag a slepp részére szolgáló - forrást, mely különböző megoldásokkal eltünteti a profitot.
Nem is kell ehhez nagy közgazdasági tudás. A nyereség, profit eltüntetésének tárháza végtelen. Még egy középszerű számviteles is kisujjból rázza ki az ismeretek legalább felét.
Elszámolunk a költségeknél és a jövedelem kivéteknél annyit, hogy eltűnjön a profit, horribile dictu, még veszteséget is ki lehet mutatni.
Persze, jövedelemnél leadózzák a kedvencek amit kell, de lesz miből, a nép fizet.
Ez a másik verzió az Orbán által hangoztatott
népet védő /butító/ nonprofit működésnek.
@Spániel: már én régen csatlakoztam ehhez a teóriához. 2 évem még csak-csak, de négy már a tolarenciaküaszöbön túl...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Tényleg! Azt elfelejtettem, hogy volt egy teljes Gábriel-nap, mert én is rühelltem, de most Sipinek egy lájk ezért a hsz-ért: " ugye-ugye, mindig kiderul hogy az a maszat a szad felett nem az orrod arnyeka, hanem aprocska bajusz...":)))

Ja, és Sipinek is jót tett a nickváltás. Ok-okozati összefüggést ne bolygassunk:)

Azért Taga még nincs kész:))
@elmeherceg:
Arról a számításról tudsz, hogy az Orbán kormány fennállása óta a rejtett megszorítások 266.000:- Ft-ot jelentettek minden állampolgárra, a gyerekeket is beleértve?
Ez 2.660 milliárdot jelent szumma.
@Fabius: 3 nap internet nelkul?! Csak nem beszippantott egy feketelyuk? :-)
En most orban beszedet emesztgetem. A sose volt fulkeforradamasat. :-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A franc se védi a korrupt embereket a Petőben. A rend, a felügyelet dolga, ahol ugyancsak jól keresnek.
Az intézet, a módszer, a presztizs védendő.
@Spániel: @Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: csak félve tenném hozzá, nem fognak bedőlni, konszolidáció és csak köt tovább a betony, külső hatásra nem fognak változtatni, a belső kényszer meg még sokáig nem lesz meg, ez még csak a kiteljesedés időszaka, a bukta majd csak a delelő után fog eljönni. Nincs összefogás, és sokáig nem is lesz, szigetlény voltunk hatalmon tudja tartani Vezénylóékat nagyon sokáig.

PR-Agitprop-megosztás-félelem:

Balog: Háromszorosára növeljük az itt tanuló külföldiek számát

Magyarország az elkövetkező tíz évben háromszorosára növelné az itt tanuló külföldi hallgatók számát, múzeumi negyed kialakítását tervezik a Városligetben, és zenei oktatási program is szerepel a kormányzati elképzelések között. - ismertette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország tiszteletbeli konzuljainak konferenciáján kedden.

hvg.hu/itthon/20130917_Balog_Muzeumi_negyedet_nyitunk_a_Varoslig

-------------------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_kellett_az_allampapir_a_mai_aukcion.564667.html

--------------------------

www.napi.hu/magyar_vallalatok/meglepo_eredmenyek_egy_tanulmanybol_csokken_magyarorszag_vonzereje.564654.html

--------------------------

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csanyi_sandor_utan_az_alelnok_is_eladta_szinte_osszes_otp-reszvenyet.3.189257.html
@Mariann19: Tegnap betoltam egy idevágót a kirgíz rezsicsökkentésről. Svájchoz hasonlító természeti adottságaikkal, rengeteg vizi energiájukkal áramot termelnek, olcsón tolják, de mivel nonprofit, minden rohad, havi 15-20 áramszünet és az állam nem költ rá egy fillért sem. Mert miből is, csak az adóbevételekből tudna.
@Spániel: Mit ért a kergekirgizbirkatenyésztő a Magyar NERzeti Rezsicsökkentéshez:-)
Egyetlen kommentet sem olvastam el, de tutibiztos hogy megint jártassátok ja bagólesőtöket. Hősszájkodjatok nyugodtan, én mek harcóni a rezsiszörny ellen. Igenis bizony.
Már felcsatoltam két kályhacsövet a sípcsontomra meg a combjaimra. Most kötöm fel a csatornafedeleket a mejjkasomra és a hátamra. Már csak a bili hiányzik a fejemről, tésztaszűrő a pofázmányom elő, osztán hajrá, kiflicsücsköt a kézbe, le a rezsizmussal. Mert igenis harcóni kell. Hiszen most kaptam kézhez az értesítés, hogy 134 forinttal csökken a szemétszállítási díjam, így hát szarok arra a 210 forintra, amennyibe egy kp felvétel kerül a bankótómatában. Mert ez a harc lesz az első, mely léket üt a burzsoákapitalizmus zászlósmercijébe. Megéri, parasztok, megéri. Stadi on.
@Bakter:

Ez a bádogemberre hajaz:))))))))))
@Bakter: Ne felejtsd otthon a rezsicsökkentett árammmal működő vellanyviperádat, hátadol legyen gázvető rezsicsökkentett PB palack, öveden szervízdíj, és, hogy jókebled alábbiakban ne hagyjon, eszedbe se jusson a csatamenetel előtt 27% Áfás húsból bezabálni, gyalog menj, mert gáz az olaj ára, és csakis vezérünk harci kürtjét hallgatva határozd meg a hales irányt, a mobilizést hagyd meg a haldokló, szociális temetésre váró nyúgatt ópideterminiániánumának:-)
"„A jövőben nem lehet liberális alapokra építeni versenyképes gazdaságot. Ez egy erős, vitatható tétel" – mondta a kormányfő, mindenkit megnyugtatva, hogy a vita le is zajlott, erről szólt az új alkotmányhoz kapcsolódó nemzeti konzultáció, amely során a kormányfő nyolcmillió levelet küldött ki. Bár Orbán korábban csak foltozottnak nevezte az előző, formálisan 1949-re datált alkotmányt, most kijelentette, hogy az liberális alapokon nyugodott, az egyén érdekeit a közösség elé helyezve."

index.hu/belfold/2013/09/17/orban_nem_is_forradalmar/

Aha, tehát a "népbarát kommunista kormányok" legnagyobb baja az volt, hogy túl liberálisak voltak...

A konzulok közül egy sem volt ott, aki segített volna megkeresni a gyógyszereit?
@Spániel:
Világos, amit írsz.
Te is voltál vállalkozó, vagy ma is, tudod, hogy új eszközt csak a profitból lehet beszerezni még egy síma vállalkozásnál, mert az amortizáció elmegy szinttartásra.
Az energiaszektor eszközeinek elhasználtsági foka már most 80% körül mozog, még ezt is vissza kéne pótolni, nemhogy szintet tartani, és még beruházni is.
Van egy viaszfigurákat gyártó kliensem, már javasoltam neki, hogy álljon át rohadt nagy méretű gyertyák termelésére, mert hamarosan akkora piaca lesz, amiről nem is álmodott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "konszolidáció és csak köt tovább a betony"

ez a konszolidáció nem tud eljönni. Nem nekik, senkinek. A mai helyzetet csak konzerválni lehet, hogy ne romoljon, de fog.

Nem én vagyok itt a számok embere, messze áll tőlem a közgazd.tan, de érzékelem, hogy a kipaterolt hárombetűs undok helyett 6-8-10 % kozamra felvett kölcsönök, államkincstárjegyek és egyéb finomságok ideje folyamatosan lejár, ipar nincs, ágazatok haldokolnak, eü, oktatás vegetál, rezsi csökken, árak hasítanak felfelé.

Eccóval, konszolidációzás, na az nem lesz itt egy darabig.
És ez a hüjje Mesterházi már most osztogatja a nagy kupac semmit.
@Mariann19: Aranyom! Az amortizációs leírási kulcsok régen nem fedezik már az utánpótlási löltségeket. Nagyjából olyan, mint a 32 forintos napidij, meg a 9 Ft/km-es benzinpénz. Pótolni az eszközöket sajna csak a profitból lehet...
@Mariann19: "Van egy viaszfigurákat gyártó kliensem, már javasoltam neki, hogy álljon át rohadt nagy méretű gyertyák termelésére, mert hamarosan akkora piaca lesz, amiről nem is álmodott. " ... és akkor nem mellékesen, de mellékszálként a gyarapodó klérus női tagozatának is örömöket szerez:-) Mer úgyi... nem csak fénnyel él az ember:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mielőtt boldogan kezdeném nézegetni a fotókat,
nagy szeretettel üdvözöllek.
Nem illik megkérdezni, hogy merre csaptad el az idődet, ám ha belénk nézegettél, jó néven vettük volna, ha jelzed, hogy megvagy.
Már láttalak lelki szemeimmel mindenféle csövekkel és infúziókkal pihegni a magyar egészségügy biztonságot nyújtó kebelén.
Na, mindegy, fő, hogy meg vagy.
Most nézegetek.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: emészteajó.....a képeiddel.
Öt éve még Soroksárra sem tudtam eljutni nyaralni, pedig ott lakik az autószerelőm és gyakran látogatom mostanában.
Éppen erre gyúrok, egy kis valamivel ifjabb kecskére, ami elvezet szép tájakra.
@Spániel: gazdasági alapon igazad lehet, én társadalmi alapon mondtam amit mondtam, a magyarban alap az alkalmazkodás, és évszázados hagyomány. Az időtartamok egyre rövidebbek, de még az 1-2 évtized a mostaniakban is benne van, csak ügyesen kell kijátszani egymás ellen a társadalmi csoportokat, és elnyomásban tartani a másként gondolkodókat, ehhez nem kell erőszak, elég morálisan ellenségnek megtenni bárkit aki kiesik a pikszisből. A többit elvégzik a hívők és a lekenyerezett barbár hordák.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az amortizációs kulcsok a műszakilag indokolt elhasználódást fejezik ki, megbízhatóak.
Az "utánpótlás"-t én a műszaki állapot eredeti szintentartásaként fogalmazom, ebből eredően állóeszköz új beszerzést csakis nyereségbő, profitból lehet.
"mert ugyi...nemcsak fényből él az ember."
Jót tett neked a pihenés, tele lehetsz vitalitással, ha még a gyertyákról is a fajfenntartás technikája jut eszedbe. Ejnye.
@Spániel: Már montam: nem én csinálom, az intyernyettrőő szedegetem le űket...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kihagytad a rendszerfüggő megélhetésieket, valamint a rendszertől függő kényszerülteket... számuk lassan milliós...
Szerintem kisbalta jobb jelkép lenne:

"Azt sem bánom, ha bilincsben hurcolnak el a rendőrök, de valakinek végre lépnie kell" – mondta a lapnak Póka, aki a videón nemzeti érzelmű ügyvédek segítségét kéri, hogy mielőbb kiszabadulhasson az esetleges őrizetből.

Videóján arra biztatja a többi banki hitelkárosultat, hogy csatlakozzanak radikális akciójához az Oktogonon. Ha holnap reggelig "Viktorunk" leállítja a végrehajtásokat, akkor nem kirakatot zúzni, hanem ünnepelni fognak az Oktogonon. Ha viszont mégis bankzúzásra kerülne sor, köszönettel venne egy nemzetiszínű, hegyes végű kalapácsot, ami "jól fog mutatni a képeken".
hvg.hu/gazdasag/20130916_Video_Bedurvulnak_az_Orban_haza_elott_tun#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_16
@Spániel: hehe. az utazgatás mellett, mehetsz vele gombászni is. azt mondják, a kecskének kicsi a rezsije.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért, nem vagyok kitiltva, asszem ő kispesti.
@Mariann19: az utánpótlás lassanként semmire sem jó, a technológiai fejlődés rendesen felgyorsult... különösen az IT szektorban, de máshol is. Kb. 3 évente új technológiák jönnek be, a tegnap még friss történetek, megavasodott használhatatlan kacattá válnak. Erre az amortizációs kulcsok nem elegendőek, legfeljebb szépségflastromot jelentenek a bibircsókos orcán. Ha pedig a profitot leamortizálják és negligálják, akkor elöször mentálisan nullázódik le a dolog, aztán technológiailag, és utána jön a totális bachanália és a havaria... ezt nem látják ezek a percnek élő emberkék...
@bella _ciao: mijjen igaz és még kecskesajtot is tudok közben köpülni vagymi.
@Spániel: Kiváncsian várom, hogy NER-és Népbarát erőszakszerveink a Póka kobakját nemzeti szalaggal be fogják e kötni az akciózás után...
@Spániel: ki tidja. Lehet vezenylo tabornokunk nosztalgiazna. Ahelyett, hogy hetfonkent nem kapcsol villanyt, szetrohasztja az egeszet. Jon majd a heti 1-2 aramszunet meg a hetfoi adaszunet, kiveve a kiralyi es hirtv-s hiradot. Mert malaszttal el az ember.
@simple observer 1.0: és mi ezzel a bajaod? Vannak olyan univerzálzsenik akik képesek egyszerre kiflit lopni, parlamenti képviselőnek lenni, szenátornak lenni, és ha már újságíró is, akkor szinte kötelessége, hogy hazudjon, fröcsköljön, mocskolódjon.
Ő pedig tud, álmából felkeltve, folyamatosan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hogy van ez a szociális temetés hamvasztás esetében? Nekem kell berakni az elhunytat a krematóriumba, és én viszem a gyufát?

(Szerintem mondjuk temetni eleve faszság, én mindig is hamvasztás párti voltam)
Elemzők: Közép-Európában javul a bankszektor állapota, csak Magyarországon nem

Ázsiával és Latin-Amerikával ellentétben a felzárkózó európai gazdaságok bankrendszereit különösen keményen sújtotta a 2008-2009-es pénzügyi válság. Közép-Európa kezd kilábalni, de több országban még mindig sérülékeny a bankszektor - mondják londoni elemzők.

hvg.hu/gazdasag/20130917_Elemzok_KozepEuropaban_javul_a_bankszekt
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: á, szerintem a focista behívja magához a Cinege utcában, elbeszélgetnek kicsit a borospinyóban, ad egy-két jótanácsot és Póka agymosottan, átszellemült arccal ordítva jön ki, hogy éljen a fülkeforradalom, éljen a vezénylő tábornok! Vesszenek a devizahitelesek!
@Spániel: Nos:
Az első: Don Qihótt-e megörökölt lova
A második: valamiből élni kell
A harmadik: Az istenek eledele
A negyedik: Van, akinek sikerül:-)(no nem én vagyok a vőlegény:-) )
első terelés és ígéret:

Hoffmann: nem marad támogatás nélkül a Pető Intézet

Méltányossági elvek alapján, külön döntéssel a Pető Intézet kiegészítő támogatást is kap köznevelési feladatainak ellátására a tárcától, így egyetlen napra sem marad támogatások nélkül - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi).

hvg.hu/itthon/20130917_Hoffmann_nem_marad_tamogatas_nelkul_a_Pet
@Spániel: Jahh, a seggéből meg kilóg az ajándékba kapott, Nemzeti Konultációs kérdőívbe csavart békési vastagkolbász:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Miazhogy MÉLTÁNYOSSÁGI ELV????? Adok, ha jó leszek, meg ha kedvem tartja?????
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem rossz, bár az kicsit disszonáns, hogy fletó benne a ma született bárányka. :)
@Fabius: Miért nem volt neted 3 napig??? ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amúgymeg a főnőke a nemzetinemzetiségireformátusmegélhetési presbitervajákos elveszettlélekkarbantartó és agybarázdasimogató lelkiatya NEM-mel szavazott tegnap...
@Orica Középföldi: Nekem is tetszett, meg is beszéltünk a témát az előző poszt végén. :)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jójó, de az a szomorú ló kikötve a kerítéshez nem valami célzás akart lenni rám? Olyan röghöz kötésféle perspektívát véltem felfedezni a képben.
"Bohóc terrorizál egy brit várost
Minden városnak megvan a maga keresztje. Northamptonnak is. Már szuperhős is üldözi."
index.hu/kulfold/2013/09/17/bohoc_terrorizal_egy_brit_varost/

Mi ebben a hír? Itt egy ország van ezáltal terrorizálva... és nekünk is van egy SzuperFerkónk:-) Frankón:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: veletlen nincs a peto vezetesere kijelolt fidesznyik? Meltanyos leszek, ha az erdekemben all....
Gyengébbek kedvéért bemásolom:

A hazai állapotok eddigi legkorrektebb leírása:

"Egy bohócnak öltözött ember tartja rettegésben a nagy-britanniai Northampton lakóit. A bohóc váratlan időpontokban és váratlan helyeken bukkan fel, és halálra rémít felnőttet és gyereket egyaránt, pedig semmi különöset vagy fenyegetőt nem csinál, írja az Atlantic Wire.

A jelenségre a helyi sajtó is felfigyelt, sőt, már egy Facebook-csoport és egy hashtag is megemlékezik az ijesztő bohócról. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, feltételezéseik szerint több ember állhat a bohóckodás mögött. A lakók nyugalmának megőrzése érdekében a hatóságok figyelmeztetést adtak ki, nehogy valaki szívrohamot kapjon, amikor egyszer csak ott áll a járda közepén egy bohóc.

Vannak helyiek, akik nem elégszenek meg ennyivel. Egyikük például szintén jelmezt öltött, és szuperhősnek öltözve üldözi a bohócot. Nem biztos persze, hogy ettől nyugodtabban alszanak majd a lakók."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Lázárdzsoni tökéletesen megfelel erre a célra. Eléggé csökött, fejvesztésre szorul, és nem utolsó sorban, egy utolsó prolihisztor...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Amúgy félfüllel, én valami ingatlanos pletykákat véltem kihallani, mindahogy az OPNI-nál megesett...
Már 5 ezren támogatták néhány óra alatt:

www.facebook.com/NeSzunjonMegAPetoIntezet

Csatlakozz az oldalhoz és ezzel írd alá a petíciónkat a Pető Intézet megszüntetése ellen!
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Idáig ájultan nézegettem a képeket. Lenne néhány kérésem, de akkor láthatóak lennének egyes fehér foltok, melyek ezen a területen lévő hiányosságaimat felszínre hozzák.
Így marad továbbra is a vizuális gyönyör.
Más. Kitaláltam egy képzési módszert azoknak, akik nincsenek tisztában a profit mibenlétével.
A módszer plasztikus lenne.
Odaállítanánk őket a lerobbant mosógépük elé, és miután a szerelő megjavította, közölnénk, ez a szinttartás, a szerelő díja kitelik az asszony tűpénzéből.
A következő fázisban - midőn ki kell dobni a kárhozott mosógépet , és újat szereznek be, megmagyaráznánk, hogy "vot" /milyen művelt vagyok oroszból/ ez beruházás, és erre a bankbetétből kell kivenni a pénzt, amit a profitból síboltak el.
Remélem, így vizuálisan, csak világossá válna, hogy eddig milyen hülyék voltak.
@iii:
Hoffmann: Nem marad támogatás nélkül a Pető Intézet.
Ha ő mondja, biztosan hazudik, mozog a szája.

hvg.hu/itthon/20130917_Hoffmann_nem_marad_tamogatas_nelkul_a_Pet
@iii: @Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: aljas lejárató kampány, íme tudásunk vezérlő csillaga:
/nagyon nem kellett sokat várni az önfényezésre/

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet nyomatékosan visszautasítja, hogy a szervezet a Pető Intézet épületébe költözne. Soha ilyen elképzelés nem merült fel a GYEMSZI elhelyezése kapcsán. Különböző sajtóorgánumok már a GYEMSZI megalakulása óta, időről időre felröppentik a hírkacsát, hogy a szervezet hová költözne, de ezek közül még egy sem bizonyult igaznak. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet elkötelezetten dolgozik a magyar egészségügyi ellátórendszerért, a biztonságos betegellátásért, és tiszteli az olyan nemzetközi hírnevű intézetek munkáját, mint a Pető Intézet.

hvg.hu/itthon/20130917_Hoffmann_nem_marad_tamogatas_nelkul_a_Pet
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jó, de ki lenne a mi szuperhősünk? Akire gondolok, derékban hülyén feszülne rajta a kezeslábas. És 150 cm alatti méretben nem is gyárcsák.
218 fideszes nyomott nemet a Pető Intézet megmentésére

Szabó Tímea független képviselő 500 millió forint átcsoportosítását kérte hétfőn este a parlamenttől. Leszavazták, de azóta Facebook-csoportot indított a Pető Intézet megmentésére.

hvg.hu/egeszseg/20130917_218_fideszes_nyomott_nemet_a_Peto_Intezet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az minden. csak nem megbeszélés volt. Attól, hogy mindketten mondjátok a magatokét, az még nem beszélgetés. Csak zaj.
@Spániel: A mi üldöző szuperhősünk is természetesen KéziVerérlőcs Csillagunk:-) Nehogymá aztat higgyed, hogy kiengedi kezéből ezt a feladatot is. Elvégre a focipályán is önmagának rúgja a gólokat:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Azon fetrengve tudnék röhögni, ha átrepülne a háztetőnk felett a denevérköpenyében.
Mindenesetre sasolok esténként.
@Orica Középföldi: koszonom;-)

reszemrol ismet befejeztem a kommunikaciot a szarnyassal kulonben.

hianyzik ez nekem?;-)
@Orica Középföldi: közismert szerénységem nem engedi meg, hogy bármilyen vágyakat dédelgessek magamban.
Egyébként rövid az idő, meg az ötezer karakter,hogy leírjam.
@ausländer Sipi: már éppen akartam szólni, de határozottan fejlődő képes vagy ;)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Tököm teli Veletek, mert ez a faszkalap Gábriel egy teljes napon át tematizálta a blogot, természetesen az eredeti témától fényévekre elrugaszkodva, és Ti... ugortatok a provokációra. Na ezen a ponton let totál elegem. Ha ÉN negligálom az ürgét és eltahósítom,mert hosszú időtávban kiérdemelte a minősítést és a megfelelő szankciót, akkor kikérem magamnak, hogy ne kelljen olvasgatnon a hozzá intézett keresett és keresetlen szavakat. Ha mindenkit betahósítanék a válaszadás folytán, akkor igencsak egyedül érezném magam..."

oke
bocsesz

en is eltahositom:-)
@Orica Középföldi: Ha pedig a Repülő Vaddisznóra gondolsz, akkor csak arra vágyom, hogy százzal odarepüljön a dupla ablakhoz én meg nem nyitom ki.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Elvégre a focipályán is önmagának rúgja a gólokat:-)" sokszor még a saját kapuba is, de műértő közönsége lelkesen tapsol.
A kormány bevágott a Pető Intézetért aggódók elé
A Fidesz leszavazta az intézet megmentését célzó 500 milliós csomagot. Állítólag azért, mert van egy jobb ötlete: egy 400 milliós csomag.

www.origo.hu/itthon/20130917-megallapodas-kozeli-allapotban-az-emmi-es-a-peto-intezet-kozti-targyalasok.html
@bella _ciao: így értettem én is... ő a kapus is, meg minden. meg a kutya, amelyik önnönmaga farkát kergeti...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: inkább arról nyilatkozzál, hogyan szavazhatot a jobbik a fidesz mellett az lmp-s offshore-javaslat ellen tegnap a házbizottsági ülésen, mint azt schiffer jelezte... voltaképp mit is akar a favoritod?... ilyenkor nem gondolkodol egy egy kicsit, vajon a konzekvencia, mint olyan, milyen mértékben befolyásolja morális irányvonalukat...
Ezek a mamlaslzok akarnak egy országot vezetni, már félmilllió aláírásnak kellett volna ez idő alatt összegyűlni:

"A trafik népszavazás befolyásolhatja a választást
-„Nem tudok semmit mondani, az MSZP később alakítja ki álláspontját” –

-Még pénteken beszéltünk Vágó Gáborral, az LMP országgyűlési képviselőjével, aki akkor még semmi biztosat nem tudott mondani az üggyel kapcsolatban. „Szombaton lehet erről álláspontunk” Kedden ismét beszéltünk Vágóval – aki egyébként a párton belül a téma felelőse – de nem volt számára alkalmas az időpont alkalmas interjúra.

-A Demokratikus Koalíció nem vesz részt az aláírásgyűjtésben, mert álláspontjuk szerint „az egész törvényt kell megszüntetni”

-„Még nem foglalkoztunk a kérdéssel. Pár napon belül döntünk” – hangsúlyozta megkeresésünkre Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke,"

www.atv.hu/belfold/20130917-a-trafik-nepszavazas-befolyasolhatja-a-valasztast/hirkereso
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nos, ezt igazolhatom. A denevérvírussal szennyezet rumpálesz rendszeres fogyasztása, valóban efféle veszélyekkel leskődik. Némelyik fehércselédnél a helyzet fehérmájúsággal párosodik és fokozódik:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
de szar. persze.
"Több fideszes képviselőtől úgy tudjuk, hogy tegnap azért szavaztak nemmel, mert előrehaladott állapotban vannak az egyeztetések az intézet és az államtitkárság között. "

a tábornok van előrehaladott állapotban, nem a tárgyalások...
@bella _ciao: Semmi hgond. Mindeki annyi figyelmes olvasottságot érdemel, amennyit kap:-)
@sírbateszezazegész: a milyüket? morális irányvonalukat? Jééé, hát van olyanjuk? Hol tartják?
@sírbateszezazegész: hosszú a sora eme jeleknek, szekértolói vezénylónak, példa számos, most ott van a Petős szavazás is
@sírbateszezazegész: Jó kérdés ezt én is furcsállom, bár még nem volt időm utánna nézni a hátterének. Első blikkre nagy hibának tűnik.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: akkor megnyugodhatok. Engem egyik veszély sem fenyeget. De mi köze a denevérnek a rumhoz?
@Spániel: Eccerű, Te ecceri:-) Alkoholista vírusfertőzött denegérről, aki belenyal a nyitvahagyott rumosüvegbe még nem hallottál? Persze a fehérmájú fehércselédekre nem kérdeztél rá:-) Azokat kutyába se veszed:-)
@Secnir: @Spániel: erről beszéltem reggel, nyolcvanas évek filing, ez az amit utáltam már akkor is, gyerekként...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha egyszer nem olvasták el Hazaffias Népfrontos Egységharcos Pozygai Imi kórlevelét:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nyitvahagyott rumosüveg? Soha. Kiürül megy a szelektívbe.
Persze a fehérmájú fehércselédekről most sem írok egy sort sem.
Szemben a Pető Intézettel, nekik jutott pénz

Hétfő este a parlament nem adott 500 milliót a költségvetési tartalékból a sérült gyerekeknek, Pedig csak a 2013-as kasszából jutott már Kubatovnak, Fekete Györgynek és Navracsicsnak, sportra, egyházra és marketingre egyaránt.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F09%2F17%2Fszemben-a-peto-intezettel-nekik-jutott-penz%2F
Nincs itt semmi kettős mérce kérem. Megszavazzuk, hogy a bagó is legyen nonprofit. Vidám az élet itt a Kárpát-medencében, csupa móka és kacagás.
@Spániel: Van az az elfogyasztott mennyiség, amikor már az emberfiát nemigen érdekli a bedugás:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Eh, hitted volna, hogy a fészkesfőváros központjától alig tíz kilométerre létezik olyan pontja az országnak, ahol vezetékes és mobilinternet nyema?

Jó, ehhez a fenyegetés is hozzátartozik, miszerint ha elindulok térerőt keresni laptopot dugnak a seggembe, és áramkörönként cibálják ki :-D

De nyugi, mindenkit eltiltottam az Utolsó cserkész nézéstől és a rá való emlékezéstől is :-))
@Spániel:

"A Demokratikus Koalíció nem vesz részt az aláírásgyűjtésben, mert álláspontjuk szerint „az egész törvényt kell megszüntetni”

Erről van szó, és nem érdekel, mekkora majom a Gyurcsány, itt a jövőnkről van szó. Muszáj mentalitást váltanunk, mert megyünk a süllyesztőbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nu, akkor lehet kérdezni, merre is van az a 2,25 Mrd forintnyi, 100%-ban EU pénzből támogatott hipszterrehabpalota:

2,25 milliárd forint uniós támogatás, nulla nyilvános közérdekű adat

A Velencei-tavi Vízisportiskolát 2011 őszén vette át egy frissen alapított állami cég, amely azóta elnyert 2,25 milliárd uniós támogatást egy Európában egyedülálló gyermekrehabilitációs központ létrehozására, viszont még semmilyen közérdekű adatát nem hozta nyilvánosságra.

atlatszo.blog.hu/2013/09/17/2_25_milliard_unios_tamogatas_0_db_nyilvanossagra_hozott_kozadat
@ausländer Sipi:

Servus Ausländer már nem beszélni mádzsár? :))
"Havas Henrik vadonatúj választási műsora a Voks, melynek első adása kedd este 21.05-től lesz az ATV-n.
Havas azt is elmondta, új műsorában egykori és mostani nyilatkozataikkal is szembesítik majd a pártokat, politikusokat."

Helyes!
@Fabius: Haegyszer elindultál, mint Dulifuli lábadat nyakadba kapva a TEK elől inalva Sobrijóskáskodni a Bakonyba betyárnak... mit nyafogsz akkor meg itten? a betyárját! :-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jó, hogy elküldted a forrásmunkákat. Tényleg egy kicsit kiokosodtam, és visszanézve a fotóidat, már tudom legalább hova helyezni a képen látottakat.
Kicsit irígyellek, mert itthon is vagy, de a külföldet is ismered.
Miért is akarsz innen elmenni?
@Fabius: Azért remélem nem hagytál ottan magad után biológiai nyomokat, valamint nem volt Nálad GPS-sem, mer Isten szeme mindent lát:-) Legalábbis nálunk.
@Fabius: csak nem a tekközpontban jártál, áhá, ezt bebuktad :D
@Mariann19: Hogy ott legyek, és az itthont ne ismerjem. Egyszerű ez kérem tisztelettel:-)
@Husz_János_Puszita: Gondolod, hogy a többiek akarnak mentalitást váltani? Minek. Eddig is jól megéltek a meglévő mentalitásukból.
Tünjenek el ezek a megélhetési nyomoroncok is a közéletből.
@sírbateszezazegész: Köszi. Addig megpróbálok saját kútfövenyesen alapból kiokosodni valamennyire. De azért aljasság egy kicsit a kb 5 óra amit erre hagynak, bár gugliwievezve eléggé érdekes a város. Szívem szerint La Tourettet kihagynám, képek és leírás alapján borzasztó...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: akkor sem mondok semmit a fehérmájú fehércselédekről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Tanulságos lista."
Részletesen áttanulmányoztam, azt figyeltem, hogy rengeteg munka van az összeállításban.
A 800 milliárdos veszteség miatt a hiteligénylők járnak rosszul, mondják, mert nem tudnak elegendő hitelhez jutni.
Viszont ahogyan hallani, nem nagy a tolongás a hitelek iránt.
Ezek szerint hiába tőkésítenek fel az anyabankok, ha nem megfelelő a kereslet.
A fő kérdés persze a veszteség keletkezése. A különadók áthárítása em tudja semlegesíteni legalább?
@Spániel: Jóvanna, akkor beszéljünk a fehérmájú barnacselédekről:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Hogy ott legyek, és az itthont ne ismerjem."
Brilliáns megfogalmazás. Szómágus!
Volt egy számodra fontos kérdés mikor legutóbb itt voltál egy Matolcsy bejelentéssel kapcsolatban, de nem írtad körül, melyik az.
Kiderült azóta amit tudni szerettél volna tudni arról.
Egy hitelprogramját áttanulmányoztam, de nem biztos, hogy egyre gondolunk.
@Mariann19: Részben megkaptam rá a választ. A kérdés az volt, hogy az a cég, amelyik bedől a bedőlt hitelek miatt a Matolcsi kedvezményes csomagjának, az egyben beengedi e az állami farkast a kis hodályába...mert ilyen szóbeszéd járja...
@Mariann19: szerintem nem, hisz a bank nem az magán ügyfelekből él, hanem a cégek hitelezéséből, ha nem megy a gazdaság, háríthat akár mit akár kire.
Nem marad más lehetősége, mint létszám stop, fiókhálózat karcsúsítás, kuncsorgás az állami milliárdokra, az legalább nem a betétesek és a részvényesek pénze, és reménykedés a kibekkelésre, és várni a jobb gazdasági környezetre. Betétek sem nagyon jönnek, mindent elszív az állami szivattyú, ami el is folyik baromságokra, stadion és egyéb látszat izékre.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/meglepo_eredmenyek_egy_tanulmanybol_csokken_magyarorszag_vonzereje.564654.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pető Intézet? Hát azmirák, hát? A zazaizé, ami világhírű, és még a Antarktiszon a sérült fókáknál is alkalmazzák a módszereiket? Hát a lófütyit a fülükbe, nem 500 milliót. Amit a méltán univerzumhírű, rendkívül eredményes magyar futball újabb szentélyeinek építésétől kellene elvonni. A túróst, azt! Nem adunk Pető Ivánnak semmit, mert nyócévig tolta gyúcsány szekerét, oszt punk és tum.
@Mariann19: Valaki mondta, hogy ez csak a patikakiváasárlásokra lett kitalálva. Én meg valahogy nem vagyok ennyire naív. Még ha első lépcsőben a kerbankok is adják az MNB-s lóvét, kizártnak tartom, hogy ezzel ne akarnának állami tulajdonrészt szerezni a kiPCzett cégekben, majd azokat átjátszani a CsókosCsahosBélákoknak. Nem véletlenül nemigen tolonganak a hitelkiváltó hitelekért...
@Mariann19: rózsaszín köd:

www.portfolio.hu/img/upload/2013/09/gdpnovekedes130917.png

Felpörgő növekedést vizionál Varga
2013. szeptember 17. 15:58

Fokozatosan gyorsul a magyar gazdaság növekedése az előttünk álló években - derül ki Varga Mihály képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából. A nemzetgazdasági miniszter szerint jövőre erőteljesebb lehet a fogyasztás növekedése, emellett a beruházások is növekedhetnek, melynek köszönhetően a GDP-növekedés 1,9% lehet.

www.portfolio.hu/gazdasag/felporgo_novekedest_vizional_varga.4.189277.html
@Bakter: NePetőzz! :-)) Én a helyükben boldogan született báró szentlászlóyné gríz marischka, esetleg vitéz nagybánaty horthy magdolnaamália gabonakeresztben született kisdedreaktiváló átmozgató sportközpontra változtatnám önkéntesen a nevüket. Meglásdnád, csodát látnál... de a kanosszát járó görcshegyi zarándoklatos áldott lévay anikó is bejöjhetne esetleg...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: amíg a kereskedelmi bankokkal van szorosban, addig nem, majd ha a kivonuló bankot megveszi a zállam, akkor tulajdoni hányada is lesz, és tadam, már is igazad lesz. Mint a manyup pénzeknél, jó is ez a vezénylós 50%-os magyar banki arány, a fenti banki listán nézd meg a Takszövöket, és máris átértékelheted a naívságodat.
@Bakter: na most tollba mondtad miszkiflicsücsöknek, olyan vagy :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én egy felpörgő Vargát vizionálok. Egy tornádó közepiben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez nem Umbriellának készült. Nincs benne Bajnai neve egyszer sem. Márpedig az ő szája csak arra áll rá. És még a ...-ra is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát én is ezt óbégattam a lelkesedőknek, igaz a csavar nekem nem jutott eszembe, csak a zsigeri, "ezekből bármi kitelik" érzés. Tudod, a klasszikus mobndás: Óvakodj a görögök ajándékaitól...
"Fogatlan férfi harapott rá szomszédja farkára"

Talán meglepő, de a hír nem a magyar ellenzék és a kormány viszonyáról szól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Felpörgő növekedést vizionál Varga"

Álmából felkelted, ezt mondja. Meg az összes pénzügyér eddig, három éve. Permanensen hasítottunk.

De egyik este tv-kalandozás közben hírtv-n Jankovics Marcell, aki egy űberművelt, sokoldalú, okos, értelmes ember azt találta mondani, hogy látja az eredményt, ahogy tégláról téglára épül fel mindaz, amit a fidesz elképzelt és véghezvitt e röpke három év alatt.
Nyali-nyali. Talán új filmje készül, vagymi.
Maradt volna otthon.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én nem így értelmeztem Matolcsy kedvezményes csomagját.
A kereskedelmi bankoknak az MNB által ingyen adott, majd e bankok által 2.5%-os kamattal igénybevehető hitel gazdaságélénkítési célt szolgálna.
Az eddigi tapasztalatok szerint a felvett hitelek 40%-át hitelfelvevők korábbi drágább hiteleik kiváltására fordították, közel egyharmadát forgóeszközhitelként kezelték. Így a tényleges beruházásokra szerényebb összeg kerül, holott ez volt a cél.
A patikákat illetően látható, hogy ad ugyan átmenetileg a kormány hitelt, feltételekkel, de látható, hogy a patikákat is állami tulajdonformába kebelezi be majd a kormány.
álítólag a fideSS az országot a 44-es álapotokra akarja visszaálítani...

sajnos még csak a 70-es éveknél jár, de jól haladunk...
@Spániel:

A tégláról téglára építkezést én is látom, de nem ártana a vályogtégláról üvegbetonra váltani így a harmadik évezredben. Illetve, inkább 3D-s nyomtatóra.
@Ergosum: "Végre nem a mocskosmultik gazdagodnak, hanem magyar vállalkozók."

AHA! Ez pont olyan, mint a pofátlan végkielégítés. Csak az a fontos kit elégítenek éppen. Ha sárgás egy kicsit a színe, akkor elégülhet, ha már kezd pirosba hajlani, akkor pofátlan. Kékerest a ....
@gipsz.jakab: bubó, ez nagyon jó lett, nem tudok belekötni...
talán csak annyi, hogy inkább a harmincas vége
@Mariann19: ... és akkor... hulladékgazdálkodás, energiaszektor, IT szektor, nagykereskedelem, kiskereskedelem, mezőgazdasági beruházások, pénzügyi szektor, a Burkus kutya... ééérted már???
emberek, van még kérdés, az eszem megáll, elfogynak a sértő jelzőim ezekre:

A stadion is egészségügyi intézmény
peto-parlament_22

Megkérdeztük a kormánypártokat, miért nem szavaztak meg a Pető Intézet megsegítésére 500 milió forintot, amiről a PM-es Szabó Tímea nyújtott be indítványt. Firtl Mátyás egyáltalán nem volt képben, Hoppál Péter szóvivő szerint a kormány már adott pénzt a Petőnek, nincs para. Szabó szerint van.

444.hu/2013/09/17/a-stadion-is-egeszsegugyi-intezmeny/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem lehet 30as évek...

mert viszafelé megyünk...

még rákosi is csak most jön... az "álami árhivatallal"...
@Mariann19:

Én nem vagyok a növekedési hitelprogram ellen. Rengetegen küszködnek likviditási gondokkal, a drága hitelek kiváltásával pedig felszabadulnak források a cégeknél. Ha növekedés nem is lesz belőle, a lepusztulást megállíthatja. Jobb, mint ha lakásvásárlásba öntenék a kamattámogatást.
@Husz_János_Puszita: Na de ha téglánk van elég... üvegbeton meg csak az üveghegyen túl...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mert netszerte és másutt is igen kemény anyázást kaptak ezek az emberi hulladékok, és leesett nekik a húszfilléres, hogy ezzel mekkora támadási felületet nyitnak még a legkisebb fidesznyikeken is.
Pánikszerűen visszakoztak egy kicsit.
Hehe... én is hozzájárultam.
@gipsz.jakab: a végpontra gondoltam a 30-at

Nemzeti ÁrTerv hivatal meg már van, tudod Matócsni gründolta, úgy Asimovosan, Alapítványosan, hagymázasan.
Ma viktor szapulta európát, mondván, a kelet az igen, az eu-ban nem történik semmi, csak a posvány.

Egy érdekes cikkecske az ellenkezőjéről:

zsiday.hu/blog/t%C3%A9nyleg-v%C3%A9get-%C3%A9rhet-recesszi%C3%B3
@AKIsTUDATLAN: nézd meg a "képviselőket" viszakozni, az még messze van, most még csak a mismásolásnál tartanak, meg a zavarnál.
@sírbateszezazegész: Sőt, miért nem szavazta meg a Pető Intézet támogatását a Jobbik?
Harrach Péter (KDNP) szerint a Pető intézet ügyét a kormány meg fogja oldani.
Firtl Mátyás (KDNP) nem igazán volt képben, ő például azt állította, megszavazta az indítványt, pedig nem.
Arról, hogy mire költ inkább a kormány, itt olvashat.
Arról, hogy ki szavazott igennel és főleg arról, hogy ki szavazott nemmel, itt.
Hoppál egyébként elmondta, a három fideszes honatya, akik a frakciójukkal ellentétben támogatták Szabó indítványát, kedden jelezték: tévedésből nyomtak rossz gombot.
@Spániel: Nem egyértelmű, hogy ezt a népszavazást támogatni kell, ugyanis nem igazán az árrés nagysága a probléma, hanem az egész hóbelevanc.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én már kétszer megrágtam, de lenyelni nem tudta, kibüfiztem:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Hisz a bank nem magánügyfelekből él, hanem a cégek hitelezéséből."
A magánügyfelek és a hitelezők kölcsönhatásban vannak egymásból, csak nem tudom, hogy a magánügyfeleknél a betétesekről vagy a kis hitelezőkről tettél-e említést.
A bankellenes hangulatkeltés elfelejtkezik arról, hogy a bankok pénze, tőkéje a betétesek pénze, amellyel a hiteleket ki lehet bocsájtani.
A bankok felelősséggel tartoznak a kvázi tőketulajdonosoknak hozamokat biztosítva a hitelek kamatai által, tehát a tevékenység kétirányú.

"Felpörgő növekedést vzionál Varga."
Amint Varga nyilatkozott, egy szakértő menten lelombozta a várakozásokat, mert számításaik szerint túlzott az 1.9%, inkább 1.2
-1.4 között lehet a legjobb esetben.
Jelzem, mindíg a viszonyítási alap mond többet, mert az ideihez hasonlítva könnyű optimistának lenni.
Arról nem is szólva, hogy az új külföldi befektetőnek adott 2mrd-os állami támogatás még jó, hogy fiadzik egy kis GDP-t. Mai hír.
Minden relatív.
Varga Mihály a bizakodását alátámaszthatta volna konkrét növekedési pontokkal, és mivel ezt nem tette, ezt is kampányretorikának kell értékelni.
@iii:
Erről kérdezd meg Gábrish. Rögtön kapsz egy kimerítő magyarázattal szolgáló linket, melyben levezetik, hogy az intézetet a világösszeesküvésben résztvevő zsidók irányítják.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha a Pető Intézetre nem is jut pénz, azért a diósgyőri vadnyulak után, a kispesti székfoglalókat is meg jutalmazzuk egy stadionnal!:)
"...egy elsősorban Németországba irányuló vendégmunkás-jelenség tapasztalható - fogalmazott, Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az alapvetően német központú "agyelszívás" szerinte "nem egy baleset", hanem egy jól átgondolt stratégia következménye. "

vagyis = a németek azzal a háccsó szándékkal (összeesküdéssel) csinálták meg a világ legerősebb gazdaságát, hogy a magyar agyakat beszívják...
@gipsz.jakab:

Elvetemültségükben odáig merészkedtek, tízszeres fizetést adjanak az orvosoknak, de még a mosogatónak is háromszorost. Hallatlan. Botrány.
@Husz_János_Puszita:
"A drága hitelek kiváltásával felszabadulnak források a cégeknél."
Ez igaz, és jó is lenne, ha ezeket a pénzeket olyan beruházásokba fektetnék a hitelekkel együtt, amelyeknek hosszú távon eredménye lenne.
Azonban ha forgószközökre és folyó kiadásokra fordítják a vállalkozások, az még nem jelent növekedést.
Forgóeszköznél a felhasználás persze elfogadható, ha a beruházásokhoz szükséges eszközöket szerzik be.
@Husz_János_Puszita: a magyaragy ... az nagyon kelendő...

és mostmár fogy mint a cápauszony...

tudod minden magyar pirospöttyel született agysebész és gasztronómus...

amugy ez az agyelszívás még megalázóbb ha orbán azt is tudná hogy MOSOGATNI mennek az agysebészek... mert ott is 20 szoros a fizu...

amugy a rezsicsökkentés miatt várható nyuggerelszívás... ebben meg mi leszünk a nyerők... a német nyuggerek ide fognak jönni életük hátralévő részére mert itt oóccsó élet lesz:)
@gipsz.jakab:
Így van. Azért is építettek ide sok autógyárat, mert gyors autókkal gyorsabban kiérnek a magyar agyak fricclandba.
@Mariann19: bocsi, a kis betétesekről, akik most nem a bankba teszik a megtakarításukat, hanem állampapírba, így ezek a pénzek a feneketlen bendőt tömik, ebből most kihitelezni a kuncsorgó bankokat nem nagy kunszt. Ezzel degradálva vannak a bankok a közvetítő szerepre, valós haszna nem sok van, de jól kommunikálható a választásokra.

Jelen állás szerint a bankok nagy részénél vagy az anyacég tolja be a pénzeket a hitelezésre, vagy a meglévőket csoportosítják át, vagy kiközvetítik az állami pénzeket. Igaz az is, hogy a befulladt gazdaság miatt, a cégek sem vesznek hitelt fel, és pont most az emberek sem a bankokba rakják a pénzüket.

Kialakult egy egyensúlyi helyzet, kicsi betét, kicsi hitelezés, ezzel egyenes út a zuhanó spirálba, ezt szépségtapaszolja az állam 2000 milliárd elnyújtott nullás bankoknak adott hitele.
Olyan majd csak lesz valami, ha meg nem, akkor a választások után ráérünk ezzel bajlódni, majd jöhetnek az új Varga pakkok.
@Bakter: ja ja...

az utakat is ők építették.. igaz...

de a kátyúk miatt nem fognak tudni meglépni az agyak...
@tristen2005: faszom, ááááááááááááá, át megyek taplóba, a franc essen már beléjük...
@Mariann19: Piac kéne a cégeknek, főleg a kkv szektor legkisebb, kizárólag a belső piacból élő szegmensének. Erre Kína is rájött a válság után.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Burkus kutya érted már?
Persze, értem én a szándékot, csak attól félek, hogy jön rám az enyészet, és a végén macskaeledelt gyártanak belőlem.
Viszont felemelő, hogy a magyar GDP-ben tárgyiasult formában ott leszek.
@gipsz.jakab:
Kátyúk? Van még stadioniában eskethető vezérivadék.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az emberek a bankokba rakják a pénzüket. Csak nem a magyarországiakba. A bizalom elveszett.
@Mariann19: nem Te vagy a Burkus kutya, hanem az utolsó államosított stáció... ezután már csak talán az álmaid maradnak...
@Myrath: Mint fentebb írtam, nem tolonganak a hitelekért a vállalkozások.
Ez a lényeg, hogy piac kéne, és ahol az alacsonyan tartott jövedelmek korlátozzák a keresletet, ott nem szabad kínálati piacot létrehozni.
Ezt tudják és ismerik a kkv-k, hiszen ők inkább a belső piacban érdekeltek.
"„Ezért támogatjuk a szabadkereskedelmet, hiszen az a mi exportlehetőségeinket bővíti" – mondta, hozzátéve, hogy az irányon azonban változtatni kell: az ország exportjának 85 százaléka az EU-ba irányul, ám a közösség világgazdasági jelentősége csökken, ezért szélesíteni kell a piacok körét. „Erre szolgál a keleti nyitás" – jelentette ki." Orbán Viktor.

Gondoltam elmegyek a látszerészhez új szemüveget venni, hátha azzal jobban fogom látni a közösség világgazdasági jelentőségének csökkentését. Vajon miért írogattak a napokban olyat, hogy a Mercedes egyes autói gyártását talán mégsem nálunk találja megoldhatónak?
ennyi:

16:43
Ez lenne a tökéletes devizahiteles mentőcsomag

A penzcentrum.hu saját oldalán kérdéseket tett fel olvasóinak, hogy szerintük melyik megoldást kellene választania a kormánynak a devizahitelesek kérdésének rendezése ügyében. Az online szavazatok alapján a többség azt szeretné, hogy a teljes futamidő alatt rögzített vagy felvételkori árfolyamon számolják el a törlesztőt, a könnyítés ne csak a rászoruló családoknak járjon és a program költségeit a bankok fizessék. A szavazás nem volt reprezentatív.

hvg.hu/gazdasag/20130917_Ez_a_tokeletes_devizahiteles_mentocsomag
@tristen2005: kikérem magamnak! Én zöldellő répamezőkkel álmodom:-)
@gipsz.jakab:

A tiéd nem hiányzik dajcslandból?:)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Tudom, hogy nem én vagyok egyelőre Burkus, csak idéztelek.
Mint írtam, álmaim a végső nyughelyemen lesznek,
ha csak nem dobnak be előtte alapanyagnak a feldolgozó iparban, mint macskaeledelt.
Na, most már te is érted?
@Mariann19: nem félek ennek bekövetkeztétől... még onnan is kinyújtanád kezed vádlóan a Matolcsira mutogatva, a macskák meg farokfelcsapva eliszkolnának...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Pongrácz Antal a óraadó tanárom volt a PSZF-en. Persze külsős.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
nagyon gyanús! Nem vádoltalak semmivel és védekezel! Úgy tudom építész vagy? Neked jól jön!:)))))))))))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miközben a kinevezett OVB elnök ennek csaknem kétszereséről beszélt az INFORÁDIÓN. Ki is irányítja ezt a hírforrást?
@Mariann19:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy normális gazdaságban élénkítő hatása lenne a hitelcsomagnak, ez nem az. Ahogy az egykulcsos adó pozitívuma áldozatul esett az erőszakos dilettantizmusnak, úgy fog járni ez is.

Több, mint 2600 milliárdot szívott ki az állam a gazdaságból 3 év alatt. Azon felül a megtakarításokat is elszipkázza a költségvetés. Nem lehet más eredménye, mint a lefagyás. Ha az optimista 1,2% növekedés jön be, akkor sem érjük el a 2011. év végi szintet. Az a ciklus egészében recessziót jelent, elvesztegetett 4 évet.
@CSENDES: öööö, és? Most hogy ezt így bedobtad, tessék mondani többet, szubjektívnek vesszük, no para :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nagyon szerények voltak, kérhettek volna teljes eltörlést és még kártérítést.
@Husz_János_Puszita: na akkor ezennel lezárom ezt a gondolat menetet is, ugyan azt mondjuk, csak más szavakkal :D
@Husz_János_Puszita: na ja

@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Habakukk szavaival élve, ha marad a magas áfa pont az lesz az eredménye, mint a mezőgazdaságban, vagy az építő iparban. Az utóbbiról neked is lehetnek infóid.
@Husz_János_Puszita: Elképzelhetetlen córesz van a kórházakban. Közeli hozzátartozóm egy kórház rehab. osztályán - baleseti sérültek, levágott kezek, lábak, fülek, farkak, ja az nem, stb. - dolgozik és addig nem veszik át a beteget, amíg a hozzátartozó be nem hozza saját pénzen az előírt kötszermennyiséget. Továbbá a távozók gyógyszereit is felírják, de nem adják oda a receptet, házilag számolják el.
Ez persze hétpecsétes titok, kirúgás terhe mellett.
@Spániel: két éve még csak csipesz hiányzott a sote sebészetről, mára ez is előnyére változott
@tristen2005: dehogyvagyok az! Háromszor is letagadom... békés, cukrosvízbe szárazkiflivéget mártogató és nyammogó nyugger vónék:-)

Amúgymeg, az ilyen magasan kvalifikált ideológiai elkötelezettséggel járó megbízások nem az én asztalomon teremnek. Arra megvannak azok a jókomák, akik ugyan egy egyenest nem tudnak húzni, ( na jó a nagy organikus lázban ez még nem hiba), de legalább kitörik a kezükben a 6B-s ceruza.
@Mariann19: ha lehet kérnem, szerényen, nem lehetne-e valahogy, mégis, inkább kutyaeledel?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát mit mondjak... a malteroslányoknak legendásan ocsmány szájuk van...
@Spániel: Mondtam már, hogy imádom a humorodat?
Jó, a kedvedért lehetek kutyaeledel is, meg menőzni is jobban lehet így.
A nemesebb részeimet erre lehet felhasználni, a többit át kell alakítani hőenergiává, mert anyag nem vész el, csak átváltozik.
Meg adnánk a külföldi energiaimportnak is egyet a pofájára. Belőlem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Pedig kitudnád faragni a Makovecz álmokat! Két nagy csapácsgolyó a egy görbülettel a ló alatt!:))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Még onnan is kinyújtanád a kezed Matolcsyra mutogatva."
Ő meg ráállna a cipősarkán többször megfordulva bedöngölés gyanánt, megsemmisítve még a sírból esdeklően kinyúló praclimat is.
Mindent tönkre tesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Havonta ránt össze az igazgató újabb megszorítások bevezetését ösztönző megbeszélést. Szerencsétlen orvosok meg égnek a betegek előtt, akik már észre sem veszik, mi mindenen spórolnak rajtuk, ami eddig természetes volt, hogy megkapnak.
@Spániel:

Mégsem világos még mindig, mi az összefüggés a vizitdíjas szavazás és a csóró kórházak között.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi! Nagyon jól vezetted le a folyamatokat, ha nem tartasz szerénytelennek az elismerésed miatt.
A spirál elméleted, mint végső stáció félelmetes, egyben várható.
Az egész világ érdeklődve várja a FED pénzpiaci döntéseit, semmit nem tudni róla, de bármelyik oldalra is mozdul, nekünk egyik sem lesz kedvező, sőt.
@Husz_János_Puszita: "Elvetemültségükben odáig merészkedtek, tízszeres fizetést adjanak az orvosoknak, de még a mosogatónak is háromszorost. Hallatlan. Botrány"

Ehhez írtam néhány sort az itthoni állapotokról.
Az itthon maradó orvosok nevében.
@Husz_János_Puszita:
"Elvesztegetett 4 évet."
Ehhez képzeld hozzá, hogy amennyiben már most elkezdene hatékonyabban gazdálkodni, minimum 3-4 év kell ahhoz, hogy a beruházások üzemszerűen beinduljanak és hozamaik legyenek.
Azonban az eredményes indítás is illúzió, hiszen
az államosítás egy direkt gazdálkodási formát jelent, azt már szívtuk 40 évig.
Egy kis költemény 2013ból!:)
Emigráns vers 2016-ból
Egész úton hazafelé
azon gondolkodám:
Miként fogom köszönteni
rég nem látott hazám?

Mit fogok majd először is
tenni, ha már ott vagyok,
midőn, otthon lecuccoltam
s a barátokkal talizok.

"Álmodtam egy barackfáról
ami alatt mindenki csápol"...
- hülye vagyok, mit nem mondok,
elég volt S. Gabriellából!

Hiányzott már egy jó kis buli,
a romkocsmáknak züllött mélye,
s a Szigeten ott aludni,
lángost enni kint a stégen.

De mikor megérkezék,
nem lett ebből jó nagy semmi:
a réges-régi jóbarátok
rég megléptek kint dolgozni.

Ott güriznek, honnan jövök,
nem kellett a röghöz kötés.
Negyvenhét a közmunkabér,
s nem használt a megöntözés.

Nyugdíjeinstand, különadó,
Varga-csomag mind nem kellett.
Frankos hitel, drága ejró,
nem való ez kisembernek!

A mobilt a földhöz vágtam,
csak álltam ott mérgesen, bénán.
Csak csüngtem az erkélyen szótlanul,
s néztem e kurva országot némán.
@Spániel:

Bocs, ha félreérthető voltam, nem rád gondoltam.

A határátkelő blogon olvastam egy orvos bejegyzését, miért hagyja el az országot. A fizetés a sokadik helyen szerepelt nála a listán, megelőzte az undorító hálapénz rendszer, a munkakörülmények, a megbecsülés teljes hiánya, a kasztrendszer a szakmán belül. Teljesen megértem.
@tristen2005:
Taps.
Taps.
Szünni nem akaró taps.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Minden egyes minisztériumi főosztályvezetőt annak idején megkínáltak óraadó tanársággal, mert így jobban kerestek. Ilyen volt ő is. Nem értem mit keres a mai napig az OTP elnökségében. Hacsaknem...
Nem volt különösebben jó óraadó, nem tanultunk tőle semmit. Így akár én is ülhetnék az alelnöki poszton. Ő viszont másért ült ott.
@Mariann19:

Már most jelentkeznek az állami gigaszervezetek működési elégtelenségei, pénztelenség mellett pazarlás, lassúság, hatékonysághiány, korrupció, tehetetlenség, autokratikus vezetés, politikai kontraszelekció, világos felelősségi- és hatáskörök hiánya, stb. Csak össze kell rakni az apró híreket. Mind-mind rendszerhiba.
Hihetetlen, hogy nem tanultak semmit a szocializmus 40 évéből.
@Spániel:

Már egy hete csak az Orbánra
gondolok mindíg, meg-megállva.
levélre válasszal kezemben,
mentem a postára, mentem serényen.

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a szabadságharcot másra.
De minket vigyen Európába!

Ám csak ment és fenyegetett bénán,
ment Brüsszelbe, ment a szamár mélán.
S a demarche-ok fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen kis fóbiás ő -
betonfeje villog a tévében,
szürke kis folt az EU kék vizében.
@Husz_János_Puszita: Igaza van a dokinak.
Hálapénz repertoár cs.tagomnál: kivarrt terítő, cipősdobozban cérnametélt, télen hurka-kolbász, félliter pálesz, csoki, csoki, csoki, kávé, kávé, csoki, tusfürdő, 20 db tojás, díszgyertya. Legutóóbb kapott egy semmire sem jó, gyöngyökböl drótra fűzve elkészített pici virágcsokrot. Szegény néni dolgozott rajta biztosan több napot.
Manapság ez a Ki Mit Tud. Adni. Mert a legtöbbjük pénzt nem.
Persze olyat is ismerek, aki kőgazdag, ugyanebben a balettkarban..
@Husz_János_Puszita:

Nem, ilyen poéta nem vagyok. De köszi a bizalmat!:)
Ni, ötven éves lettem én –
meglepetés e költemény
hülye
mese:

ajándék, mellyel meglepetem
talpnyaló Magyar Nemzetemen
magam
s magam.

Ötven évem hamar elfolyt
havi két milla régen megvót.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna jogtudó,
nem ily GDP-koptató
kevély
legény.

De nem lettem, mert Brüsszelben
felbaszott engem a parlament
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
alkotmány-módósításomért,
s a hont
kivont

szablyával óvtam ellene.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

„Ön jó úton van afelé,
hogy Európa Chavezévé
váljon,
megálljon!".

Ha bosszút áll Barroso úr,
hogy nálunk nem az EU az úr,
sekély
e kéj -

Én az egész világot fogom
dafke se az ortodox módon
taní
tani!

piroslapok.blog.hu/2013/09/17/harom_vers_orban_viktorhoz
@Spániel: mi nrem adtunk az idegsebészeknek csomagot, meg pénzt.
viszont a többi emberben annyia benne van ez, hogy a dokinak ajándék kell.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha erre gondolsz en.m.wikipedia.org/wiki/Sainte_Marie_de_La_Tourette, én nem láttam... messze van a várostól... ha öt óra, öt óra... ha nincs valami más indok, akkor a szervező nem ért ahhoz, amit csinál:)... de biztos meg van az oka...
Mikor a hernyóból lepke lett,
kérkedve repkedett,
hogy fényben keringve mind tovább
csillogtassa hímporát.
A derék kutyának
képére mégis kiült az utálat.
- Villogj csak fent, te szép féreg;
nem lesz nagyobb az értéked!
Hernyó maradsz, bár fent keringsz.
Nem a szárny szab itt mértéket,
hanem a gerinc.
/Romhányi József: Lepketánc/
Ha 2010-ben nem volt a forradalom forradalom, akkor mi volt? Elbizonytalanodtam.
@Penivaldes:

A legnagyobb korrumpátorok az öreglányok, már rájöttem.:)
@Husz_János_Puszita:
Nagy rendszerek átalakításához még az átmenetet is meg kell tervezni. Megvan ennek a szakirodalma.
Elgondolkodtató ebben az összefüggésben, hogy a magabiztos, több évre berendezkedő Fidesz miért
- csúnya szó - gányolta össze sebtiben mindezt. Vállalva a nagy leégés kockázatát.
Valahol a fennmaradásuk ösztönösen érzett bizonytalansága szülte a sietséget.
Törvénykezéseik rapid volta ezenkívül mégis a javukat szolgálja nemcsak időben, tartalmában is.
Választási kedvezőtlen eredmény esetén is megmaradnak kártékony pozicióikban.
@Penivaldes: Úgy tapasztaltam, hogy sokan kiéneklik az ember szájából.
Szívsebészünk pl. elmesélte lakásváráslása történetét, hogy még mennyi a törlesztés, mikor jár le, milyen lakóparkban lakik. Két gyerek, feleség, hja, nehéz sors. Viszont arany keze volt.
@Bakter: minden kátyú mellé nem lehet orbányjányt adni...
"Név szerint: ők nem szavazták meg a Pető Intézet támogatását

Hétfőn este szavaztak a parlamentben Szabó Tímea független képviselő javaslatáról, aki 500 millió forint átcsoportosítását javasolta az Intézet hasznára az Országvédelmi Alap terhére."
propeller.hu/itthon/2780611-nev-szerint-ok-nem-szavaztak?utm_source=varanus.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=N%C3%A9v%20szerint%3A%20%C5%91k%20nem%20szavazt%C3%A1k%20meg%20a%20Pet%C5%91%20Int%C3%A9zet%20t%C3%A1mogat%C3%A1s%C3%A1t

Evégre ők családbarát kormány, keresztényi erkölcsön alapuló, igazi hívők!
A felebaráti szeretet, a megbocsájtás és a tiszta erkölcsök bajnokai, a Kereszténydemokrata Internacionálé élharcosai, a HIT védelmezői, a kispöcsöm alátétjei.

HÁ'DEPERSZEHÁT!

Sőt, ők mondják meg, hogy (jut eszembe, csak ennek a balfasz mentális harczoskórral küzdő Piktor gyereknek a levelezésére elbasztak eddig 3500 milliót) a nemzetközi tekintéllyel és ranggal rendelkező Pető Intézetnek nem juthat - a 100 milliárdos stadion beruházások mellet aprópénz - 500 millió.

Értem én!

Fideszcsürhe! Bár, akkor a csürhét sértem meg...

Szégyellheti a pofáját az összes takonygerincű szarcsimbók. Ez az elitünk!

GRATULÁLOK!

Név szerint a szégyenteljes, megélhetési ribanc, gombnyomogató droidok listája:

"Ágh Péter (Fidesz)
B Nagy László (Fidesz)
Babák Mihály (Fidesz)
Bábiné Szottfried Gabriella (Fidesz)
Dr. Bácskai János (Fidesz)
Balázs József (Fidesz)
Balla György (Fidesz)
Balla Mihály (Fidesz)
Balog Zoltán (Fidesz)
Bányai Gábor (Fidesz)
Bartos Mónika (Fidesz)
Bebes István (Fidesz)
Becsó Zsolt (Fidesz)
Bencsik János (Fidesz)
Dr. Bene Ildikó (Fidesz)
Berényi László (Fidesz)
Bíró Márk (Fidesz)
Bodó Imre (Fidesz)
Bodó Sándor (Fidesz)
Dr. Bohács Zsolt (Fidesz)
Dr. Bóka István (Fidesz)
Boldog István (Fidesz)
Borbély Lénárd (Fidesz)
Borkai Zsolt (Fidesz)
....."
(Nem fér ki a sok dicső seggnyalonc a blogkomment karakterszámába, a Fidesz és a KDNP legnagyobb dicsőségére!)

Szánalmas szerencsétlen Borkai is, sportügyben mindent megszavaz, de most bebakolt, vazelin nélkül is...

Evégre a felebaráti szeretet, a keresztényi erkölcs annyira, de annyira átjárja ezt a politikusréteget, hogy... majdnem, mint a Közgép érdekei!

Amúgy javaslom, indítsunk egy komoly gyűjtést a Pető intézet javára, továbbá tegyük ki mindenhol ezt a "dicsőséges" hírt, hogy az emberek közvetlenül és nem mindenféle tolvaj politikuson keresztül értesüljenek erről a "nagyszerű tettükről"!

Pető intézet támogatására = 0 Ft
Magyar futball támogatása csak a 2011/12-es szezonba = 20 000 000 000 Ft (20 milliárd)
Orbán fecsúti falábúi = 4 000 000 000 (4 milliárd)

Tényleg... értem én!
@Spániel:

Mi történt? Levágta a kezét?:)))
@Spániel:

Jankovics majd csinál egy gyönyörű egész estés rajzfilmet a Rezsicsökkentésről, és a Bukott Hétszőnyű Koponyányi Elmúltnyolcév Hajdúbét Kisgörbe Libajnairól.

Viszont meglep, hogy a Kedves Vezetőnek három évébe is beletelt, mire rájött, hogy a népnek nem a Nemzeti Nagyságról való süket duma kell, hanem a zsebbe 2500 HUF (3500-ért már viheti a nagylányt is.)
Elképesztő, már majdnem 12 ezren vagyunk, egy nap se telt el:

www.facebook.com/NeSzunjonMegAPetoIntezet
@Mariann19:

Szerintem ezek nem átmeneti működési hibák, hanem a rugalmatlan rendszerbe vannak kódolva. Az átkosban sem volt másként, pedig volt 40 évük megérni.

( lehet kétszer tesz be a blogmoci, valami gubanc volt. )
@tristen2005: hihihi.... A bekaszált hálapénzből gyémántra is tellett volna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Viktoron pont látszik, a stadion milyen egészségügyi intézmény. Mondjuk akkor nem értem, a kupleráj meg a billiárd-szalon miért nem egészségügyi intézmény.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rossz napod volt? Akarsz róla beszélni?
Mindegyis, ezzel mindent elmondtál.
"Juhász Péter: „Zsigó Róbert, ne sunnyogj”

Éles választ adott Zsigó Róbertnek Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke, aki Facebookon szólította fel a fideszes politikust, hogy ne sunnyogjon, hanem "feleljen érdemben". Az alábbiakban szó szerint közöljük Juhász bejegyzését.

www.atv.hu/belfold/20130917-juhasz-peter-zsigo-robert-ne-sunnyogj/hirkereso
Lehet, hogy másoknak új lesz amit írok, de csak most olvastam a blogot, hozzászólást egyet sem.

''''habonyárpi legyen a talpán aki nem lesz megháborodott kétkulacsos skizorfén a végére tőle''''
Ezzel nem értek egyet!
Helyesen: "talp legyen a habonyárpin..." a többi szöveg akár maradhat is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: kedves AntiNErtárs, azóta gyúrja magát az agitprop csapat, hogy a mellédumából és aljaságból, kihozza a mentő poziciót, már kavarnak, és a nép az isten adta nép még mindig nem eszmél.
"Az EMMI támogatási listájából kiderül, hogy a minisztérium közel 105 milliárd forintot osztott ki különböző célokra. E támogatások sorában az egyik legjelentősebb összeget a felcsúti focicsapat játékosait oktató szakközépiskola kapta – pontosan 500 millió forintot."

Persze a Pető intézetnek akkor ... sem jutott.

Mondom én, hogy örüljetek, hogy ennek a kretén, beteg focistának ez a hobbija, mert ha pl. az UFÓ-kban hinne, űrkikötőket lehetne építgetni, mert hátha ide szállnak majd le.
mega lapítottam a

Lehet Mása Politika Pártot !

csak ez a Lehet ez nagyon idétlen családnév...
@Dr. jenőke (jenőke):

Bakker linket!:::)))))))))))))))))))
@Spániel:
Nekem? Még melózok, de ez kiverte a biztit!
Ennyi sunyi, szemét, tróger, kiskancsó fidesznyik meg képmutató kádéenpés faszkalapot még nem hordott a hátán a föld!
Ezek a "mélyen vallásos" és.... broáf, hányadék egy aljanép ez csak!
@sírbateszezazegész: nu. szóval délben indul a rapüllő... landesmann rabbi után depóbabe, becsekk, oszt huss... majd kapod a pogromot, szóval látatlanba ne ítélj... millió ha kedd ez akkot belgium látnivaló... cca 6 nap alatt... szóval beszarás. a selyemoroszlánra izgulás a mi saját buzulásunk, egyébiránt azdélutánra "kötelezetlen szabadpogrom":-) Csak én lihegem túl, mert valszeg a büdös életben nemj járok újraarra...
@gipsz.jakab:

Azt már az oroszok kitalálták, felül a Szása, alul a Mása!:)
@gipsz.jakab: Emlémátok pedig lehetne egy kaukázusi juhászkutya.
Tőlünk a második házban van egy ilyen, 8 hónapos, tüneményesen aranyos, hízelkedő és éppen Mása a neve.
@Mariann19: A magam részéről a "szinglihodár" mikulást elévülésmentesen beutalnám egy elfekvő "szeretetotthonba" hótta napjáig... a cserágicával, és az orvosi kamora elnökével együttesen "halmozotti" büntetésbe, nem segvakarós EP képviselői székkel jutalmaznám. A kistesó meg mehetne angolkisasszonynak mosogatni...
@tristen2005:
Lazíccsatok, szakadt az eső, ilyenkor lusta dicnó vagyok, meg amúgy is még melóban, ügyfélnél. :)
Semmi dógotok???
@Spániel:
Ja, és a dicsőséges, szociálisan érzékeny itteni pógámesterünk is rajta van a listán...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: aki nem izgul rá, annak nincs értelme máshova menni, mint egy all-inclusive hotel... de az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt:)... az a saint-emilion grand cru-t is kólával issza... szóval kár volt megszületnie:)...
@sírbateszezazegész: mi bármire ráizgulunk. Ha hazajövünk és mesélünk egy útbaeső olasz hegyifaluról, ahová beestünk és egy locandába térve enni kértünk.... és előkeveredett a nagymami, aki berángatott a spejzbe megmutogatva, hogy melik tésztavarázsból készítsen paradicsomosfokhagymásrozmaringós súgósvarázst, majd amikor zabáltunk és ittuk a borzasztó bors, és odacsücsült az asztalhoz a csalárdcsalád... és faggatózott, és a szenilis közelkilencvenes nagypapi hályogos szeme megcsillant Budapest nevét hallván, hogyaszongya, a nagy háborúban járt ott, de már csak a névre emlékszik.... olyan furcsán néznek ránk....
Mindentől függetlenül nem gondolom, hogy a Pető Intézet lesz az orbán-kormány veszte... a nagy többség pont leszarja mi van azzal... meg tényleg mennyi időre kell neki az az 500m HUF... az mennyi időre elég a működéshez, tudja valaki?
@sírbateszezazegész: Egyébként ezt tapaszoltuk AndiLujzikában.... mi, mint a mérgezett egér... 2 napig hajkurásztunk egy koncertjegyet Sevillában, az Alcatraz kertjében éjszakai koncertre. Két flamenco gitáros csávó a nagy büdös espanol éjszakában végigjajongott, majd Hendrixet, countryt, ragtimet játszott, bennünket kivert a víz... és másnap reggel, amikor ezt elmeséltük... néztek ránk kerek szemekkel, hogy ebben mi volt a buli?
@tristen2005:
Nyúúúúúúlnak? Nem hiszem! Majd megy a Szo'lium-mal... :)
Van még remény!!!!!!!!!!!!

Jogerős: 541 millió eurós kártérítést kell fizetnie Berlusconinak

Az olasz parlament mentelmi bizottsága szerdán ülésezik, s a tervek szerint döntést hoz az augusztus elsején adócsalásért elítélt Berlusconi szenátori mandátumának visszavonásáról.

www.atv.hu/kulfold/20130917-jogeros-541-millio-euros-karteritest-kell-fizetnie-berlusconinak/hirkereso
@sírbateszezazegész: erre baszod... szar, mocsok munka, kenheti magára a Modulort az agyamentje... oda kellett volna bezárni... (Corbusier-t) Ronchamp más tészta, de az sem egy leányálom... egy bonmot, nem több... illet ez a szenilis Makovitz is csinált, csak rosszabb volt a piárja. Elmondanám, Sevillában a pavilonja, az enyészet rabjává vált... azt nem részletezem, hogy a "lepkeház" kifúrása után megdiőcsülnie hányingert keltő volt, akkor is, ha a "lepkefing-házat" sem értettem egészen.... nyugodjon pórjaiban...
@sírbateszezazegész: megvan, esztrád kiadásban. Általában 2-3 havonta műsorára tűzi a nyúltévé:-) A Brian's life-vel egyetemlegessen:-)
@Mariann19: Nem FIDESZ asz babám... lassan nevet kéne változtatniuk. Mondjuk: Führersz... szerintem aktuálisab, mint bármikor:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szása-Mása... ámátör...

Nincs szeb látvány az egész Dunán,
Látni őket, Kata-Marán:-)
Megvan a háború első áldozata ! !

Rezsiháború: kitették a Fidesz-fórumról Bajnai emberét
A lakossági rendezvényre - egyébként - bárki bemehetett.

www.atv.hu/belfold/20130917-rezsihaboru-kitettek-a-fidesz-forumrol-bajnai-emberet/hirkereso
1. Természetesen a sok agyhalott fideszork képtelen továbblátni az orránál és bő nyállal habzsolja a felcsúti csüngőhasú minden elmeháborodott kinyilatkoztatását.

2. Vajon a bányászati cégeket miért nem teszi közhasznúvá? Csak nem azért, mert akkor apuci elásná a legmélyebb gödörben?
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem baszki, majd még kellemetlen kérdéseket tesznek fel és agyhalottakat is elgondolkoztatnak.
Hol élsz te???
Ha lesz narancsbolsi fórum felénk elmegyek kérdezni én is! :D
Vérgeczi leszek...
@guma: melyik legyek:)... icipicit kevésbé vagyok elegáns jelenleg... inkább ez www.youtube.com/watch?v=x-64CaD8GXw&feature=youtube_gdata_player
@Parajpuding:
Vagy a Közgépet, hisz a nevében is benne van, hogy... :D
@Parajpuding:

Orbán még nem tudja: a nevét tényleg mindenki ismerni fogja több száz év múlva is.

Ő lesz a legkönnyebb kérdés a Galaktikus Legyen Ön is Milliomosban:
"Az Univerzum melyik vezető politikusa rendelkezett a legtöbb gúnynévvel?"
@V-PORT:

Négy évvel ezelőtt meg az volt, hogy most épp 7%-os a növekedés. Persze, félre ne értsd, én azért hiszek Vargának.
Kidobták az E2014 képviselőjelöltjét a fideszes rendezvényről

2013. szeptember 17., kedd, 18:33
Szerző: hvg.hu

Címkék: Fidesz; Szigetvár; rezsicsökkentés; Együtt-PM;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm • hozzászólásokHozzászólások (#4)
Twitter

Biztonsági őrökkel vezetették ki Berkecz Balázst, az E2014-PM szigetvári politikusát a Fidesz rezsicsökkentő roadshowjának szigetvári állomásáról. Az eltávolítás indoka az volt, hogy a képviselőjelölt nem írta alá a rezsicsökkentésről szóló íveket.

Berkecz mellett a pártszövetség egyik aktivistáját is eltávolították a rendezvényről, amelyen Tiffán Zsolt, a Fidesz megyei elnöke és Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója tartott tájékoztatást az eddigi és a jövőbeni rezsicsökkentő lépésekről. Az ország egész területén megrendezésre kerülő rezsicsökkentő fórumok azonban csak azok számára nyilvánosak, akik előzetesen aláírásukkal támogatták, derült ki a helyszínen, ahol az ezt elmulasztó képviselőjelöltet és a társát még a fórum kezdete előtt távozásra szólították fel, majd biztonsági kísérettel kivezették a teremből.

A fórumok szervezői a jelek szerint semmit sem bíztak a véletlenre: a tudósítani kívánó újságírók személyi igazolvány számát is előre bekérték, amely normális esetben védett személyek, illetve védett objektumok esetében képezhetné az eljárás részét, nem egy pártrendezvény esetében. A Fidesz nem adott tájékoztatást arról, hogy miért kell neki, és mire használja az újságírók személyes adatait.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát igen. A Vérnyul már foglalt.
Maradj inkább fahéjas.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én is. Miért nem úgy tűnt? :)
@sírbateszezazegész: Te csak ne smúzolj! A cigánytábor, ha Te mesélsz az égbe megy:-) Csodálom is miért nem vagy még vajda esetleg gipsyband, or Gypsyking, az arabúsoknál meg mentazabáló Alig kar Fassom:-) Olvast Alag bestelélek a hétvégén... és Te szerénykedsz minimálkoncepciós agyaddal, semimerkantális verbális Tezauráddal... Én, nem foglak megdicsérni, csak kicsit tisztelni, de ezt a szót remélem, nem érted:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: én nem vagyok szakmabeli... vagy tetszik vagy nem... nekem ő a kedvencem www.archdaily.com/tag/peter-zumthor/, az enyém is ő inspirálta... de a sietve távozás ugye... majd valaki lebontja egyszer... mondjuk a szomszédok nem értették... miért nem ilyen mediterránt, mint mindenkié?... mondjuk miután elmondtam az igazat, nem kellett ahhoz igazítani a timetable-t, hogy a meghívásuk is beleférjen:D
@V-PORT:

Azért tamáskodsz, mert te csak "egy ember" vagy és csak a mát látod, ahelyett, hogy évtizedekre előre látva fürkésznéd a jövőt, mint "Ők":

"Ez talán érthető is, hiszen az emberek a mában élnek, és inkább a mi felelősségünk az, hogy évtizedes távlatokba kivetítve megpróbáljuk előre látni a jövőt, és olyan döntéseket hozni, amely a majd később bekövetkező bajtól már most igyekszik megóvni bennünket. "
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_szoveg?P_CKL=39&p_uln=299&p_felsz=114&p_szoveg=&p_stilus=

Felelősség... évtizedes távlat... ja nem: Rezsicsökkentés.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Kérdezz rá nála, hogy azzal a cigókislánnyal hogyan is vót az a "dolog"! :))
Pedig micsoda összetartó rokonságra tehetett volna szert... Párizstól a Fekete-tenger partjáig... :D
@Dr. jenőke (jenőke):
Jut eszembe! Néhány éve betévedtünk egy fideszes közönségtől túltengő étterembe. Hangos öndicséretek, olyan én megmutattam stílusban.
Saját szavunkat alig értettük.
Szokás szerint a pincér az étlap kihozása után már nem tartotta fontosnak, hogy ajnározzon minket.
Nem rendeltünk.
Önként távoztunk és máshol táplálkoztunk.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: az tény, minden városban ahol voltam tévedhetetlenül két helyszínt találtam meg a chatèdrale és a lányok helye mellett: az arab negyedet és a romák lakhelyét:))... viszont a magyart mindenki érti:)... főleg a "mit akarsz k.csög" szakkifejezést az engedély nélküli privátszférába hatolással összefüggésben:)
@sírbateszezazegész: Álmodott a kecskebecske... a dolgot elvégezték helyette... a linket kösz, megbogarászom, belenéztem, érdekes. Amit otthagytál az enyészetnek, gondolom lézerjankó ha tudná rácuppanna, oszt egyből kerülne rá 1 milliárd műemlékvédelem cimén. Természetesen úgy, hogy ő legyen a "házmester" a kicsilézer staffirungjának pedig a későbbiekben ékes darabja. Ne bánkódj! Egy favellában megtalálod ugyanezt, csak kevésbé értékes anyaghasználattal. Ha kalandorkodni akarsz, akkor menj el Bulgáriába, Várnába, 15 km-es "indiai menekülttábort találhatsz Burgasz felé félúton....
@sírbateszezazegész: Nocsak! A Fidesz kádereket odaküldik szakmai tanulmányútra? :-)
Ha már lírai helyzetképek, ezt is érdemes elolvasni. Valahogy olyan jellemző:
nol.hu/velemeny/20130917-viszlat_te_kedves_elet
@sírbateszezazegész: "mondjuk miután elmondtam az igazat, nem kellett ahhoz igazítani a timetable-t, hogy a meghívásuk is beleférjen:D" gyönyörű mondat a sietve menekülés a seggberúgás elől szinoszemantikájára:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Haggyad má... ez is öreg, mintaz országút....Kerouac ha élne, túlélne:-) és Ő lenne a megbízott kiadói mendzsere:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Finnyás népség!
Csak mert a szarban egy szőrszál van...
@sírbateszezazegész: "az tény, minden városban ahol voltam tévedhetetlenül két helyszínt találtam meg a chatèdrale és a lányok helye mellett: az arab negyedet és a romák lakhelyét:))" Lányok, arabok, cigányok mindenhol vannak. Katedrálisok csak a túrisztikailag kiemeltebb helyeken. Nu, ez alapján kishonunk nem kiemelt hely:-)
@Mariann19: köszönöm, jól esik a.dicséreted, de én csak egy gazdasági kibic vagyok, akit megvert a magasságos egy elemző aggyal, ami legtöbbször nagy tehet nekem is :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Boldog ember! Aki még hisz a menyétnek! Émmár de nem. Mentem, mi menthető. Nem elemzek futok ezerrel:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: neki talán tetszene:)... a többinek nem, mert nincs rajta se torony, se oszlopcsarnok elől, a tető sem mediterrán cseréppel fedett... meg a színe se sárga/okker/pink/bugyikék... nem volt gyerekszobám, na ennyi:)...
@sírbateszezazegész: Elmondanám, kurvára írigyelnélek, de nem teszem. Kevés tapasztalatom alapján a flansziák, bár gardiőnzőek, de nem annyira szeretettteljes gallok... szóval, ha végülis, mondjuk Aszturiától a South Park felé, vagy estleg Tosztoszkánától, Siracusáig kalandoznál, asszem, felmondanám a verbális konnelciót. Így nézlek kerek szemekkel, és kiváncsivá tettél, mert azt hiszem, a francia paraszt ugyanolyan barátságos, mint bármelyik más fajtatársa Európában, a sovénszlovén kincstári kisebbség pedig elvan a maga nyomorában, persze ők sóra sem érdemesek....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "ezt szeretnem mar en is, de nehez a valtas :)"
Adjak tanácsot?:)
@sírbateszezazegész: Addigelé őrüjj, míg a romkorcsmák fényességes tekintetű, kitágult pupillárius népe fel nem fedezi az elhagyott kincset. Mer ha igen, Neked harangoztak! Az Inter Pool 2 nap alatt megtalál:-)
@sírbateszezazegész: :DDD

huh!
ne bandáz csak csőőőőőőőőővezzzz! jobban jársz:)))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: tényleg nem azok... de akikkel én találkoztam többnyire jó fejek... gondolkodom nagyon télre hispánián vagy a csizmán... végül is teljesen mindegy hol nem csinálok semmit, nem?:)
Azért még az "apu", mint megszólítás beférne kettőnk közé, mint adalék a kronológiához :)
@sírbateszezazegész: Há... ha csak 6 évesen fel nem csináltam az óvó nénét... lehet, hogy de nem:-)
@guma: csak a ruházatot jeleztem... nem vagyok én huligán:)...
@sírbateszezazegész: Ha óccsón akarsz, jó csajokkal és barátságban, akkor Hisz Pánia, ha kalandorkodni akarsz és Donozni és Donnázni, akkor meg a csizma sarka. Ha kicsit éhezni, de vidulni, magán nyúlni és megtérni, bizony akkor vmelyik görög sziget
@sírbateszezazegész: nadeakkorarramire fel? :-) Féltestvéri iszony? Végrendeletnélküli perlekedésre kihegyezve?
@sírbateszezazegész: Jut eszembe. Olvastad a hétvége hírét? Négy elvetemültet lakossági bejelentésre kihalásztak egy olajoshordós tutajról a Duna mentém. A "hippik" (hirforrásidézet) Romániáig akartak emmmigrationalizálni!:-) De éber rendőreink a kokakola mámorban fetrengő, csőnadrágos voluntárkommunista galeritagokat időben lefülelték, és megakadályoztaák őket a 3 fiú egy lány nemösszetétel alapján feltételezhető gruppenszex fertőjében való megfertődőzéstől. Közben Pióker Ignác a Sárazsadány szőló hímvesszején napi 12 órában 550 000 ezer metszést ejtett:-)
@V-PORT: Tényleg cuki. Még hezitálok, hogy köpjek, vagy hányjak.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)

hiányzott már az ötletes szóhányásod:D

mentettem neked egy eszméletlen utcazenészt, de sehol nem találom.:D
ha meglesz jövök...
(gondolkodtam, a felajánlott segítségeden posztokhoz. szerintem az igazi és óriási az lenne, ha csinálnál párat képeidből és pár szóval vagy hely megjelöléssel el is látnád.
ugyanis annyira eszméletlen jó felvételek a szöveged sem utolsó tehát kár lenne, ha én elrontanám...
gondold meg, és ügyeskedj ráérő perceidben. jó?)
@iii: az egy évben akkor 3mrd... nem sok ez egy kicsit? Hány főre kell osztani?
@guma: köszi. gondolkodom hasonlón, de némi gasztronómiai kiegészítéssel, mert úgy lenne igazándiból jó... az anyag összegyült már nagyjából, már csak a timelaps hiányzik:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: első és legfontosabb: mindenkivel (ez nagyon fontos) konfrontálódj az establishment tagjai közül, lehetőség szerint röhögd ki őket:)... aztán már csak egy cipőt kell kérned Nyúltól;)
@miaturo: kik:-) A HabonyÁrpi-Simicska-Nyergeszsóti egyadóalanytrió:-)
@guma: Persze, ha kell valami és megvan, totálschiker alapon grátisz bármit megkapsz:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: azoknak több a jövedelmük. Talán Csányi? Vagy ez a kategória.
@miaturo: És még mennyi lehetőség. Bajnai-Mesterházy, Orbán-Semjén, Vona-Morvai, Schiffer-Schiffer. Micsoda szakácskönyvek lehetnének belőle!
Ez volt már? Vészjósló, (kortünet) ahogy a helyi hatóságok paríroznak. www.atv.hu/belfold/20130917-rezsihaboru-kitettek-a-fidesz-forumrol-bajnai-emberet
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gondolom ez nem mai kép... :)) az aranyidők voltak számára... ő van középen, mi:))
@V-PORT: A Schiffer-Schiffer különösen ínyenc lehet! :) És tovább: Orbán-Vona, Mesterházy-Gyurcsány, Hmmmm!
@miaturo: Végtelen lehetőség. :)
@sírbateszezazegész:
Tud élni! :))
Két végén égeti a ... répát!
@miaturo:
Nem kéne... Kajálok... Egy kis szalámis pizza, hozzá egy kis Bordeaux-i. Szóval vegyetek vissza... Aperitifnek egy kis Kentucky Bourbon vót! :)
Knoszi jön, oszt főzni kezd reflexből, Fabius meg sztrapacskát fotóz hónaljból és feltölti ide, hogy irigykedjetek.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hmmm

Az állami hálózatok mindenható ura lesz a médiahatóság főembere

Németh Lászlóné miniszteri biztosa lesz a második ember a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál – értesült a hvg.hu. Both Zoltán 2011 óta a kormány legfőbb infokommunikációs szakembere, megbízásából adódóan nemcsak a kormányzati, hanem a bírósági és az ügyészségi hálózatra is rálátott, forrásaink szerint ő volt – az időközben bíróságon elbukott – negyedik, állami tulajdonú mobilszolgáltató egyik szellemi atyja. Ő kaphatja feladatául a negyedik szolgáltató újraindítását.

hvg.hu/itthon/20130917_Both_Zoltan_NMHH_mobilszolgatato
Voks, ATV. Csak ne rühelleném annyira Havast. www.atv.hu/belfold/20130917-havas-henrik
@guma: Istenem! nem vagyok telhetetlen. De... olyan vidwjód nincs, ahol Orbán vuvuzellát fúj ezerrel Dél-afrikában a NER rendszerében? :-)))))
@tristen2005:
AZ A NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL VÓT!!!!
Lehet, hogy valamelyik testüregében tűnt el??? :(
Répát sem kérek mostanság...
Tudod, a női börtönben is akkor tör ki lázadás, ha vagy főzve, vagy szeletelve adják...
@miaturo:
ÉÉÉÉÉNNNNN??? A NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL hozzám képest habzsidőzsi!!!
Meg egy kéjenc... Már ami a répát illeti...
@Spániel:
"addig nem veszik át a beteget, amíg a hozzátartozó be nem hozza saját pénzen az előírt kötszermennyiséget"

Egyik ismerősöm ugyanezt mesélte, igaz, hogy az egy ukrajnai kórház volt... Ezek szerint mi is efelé haladunk, valószínűleg a keleti nyitás jegyében.
Csak hírértéke van, mert érdekes csak a per végén lesz. Az OTP szerint semmi alapja a pernek. Hát persze!

80 millió eurós kártérítési pert indított az OTP ellen egy cég
A pert Montenegróban indították.

www.kisalfold.hu/gazdasag/80_millio_euros_karteritesi_pert_inditott_az_otp_ellen_egy_ceg/2349967/
Érdekes cikk. Különösen figyelemreméltó a lakásépítési és családtámogatások elmaradása. Nekik aztán mondhatják, hogy a gazdaság dübörög. www.mfor.hu/cikkek/Kockazatra_kockaztatnak_Orbanek_az_idei_budzseben.html
@guma: és persze az lenne a lgütősebb videó, amikor a dél-afrikai fehérek bottal űzik azokat a pá-pülyákat,, akik a majmokat zargatják hasonlóképp, akik persze fel vannak báborodva, miéertis basztatják őket, akik, teljes lekesedéssel úzik orbánt vissza a nagy büdös dzsungellárirumba:-)
@guma: és persze nagytotálban, amint az orbánmajom a hóna alatt egy kicsi teniszlabdával, rohantában visza-visszanéz... és fut közben, minta nyúl a mezőn... és előtte.... .... a nagy kék oceán:-)
Remélem értetek a "célzásból"!

"Csányi Sándor után az alelnök is eladta szinte összes OTP-részvényét"
www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csanyi_sandor_utan_az_alelnok_is_eladta_szinte_osszes_otp-reszvenyet.3.189257.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Akinek még lenne részvénye, annak itt a lehetőség, hogy... :))
"A rendszerváltás óta még soha nem zártak le annyi nyomozást eredménytelenül, mint tavaly - derül ki a Legfőbb Ügyészség tájékoztatójából. Azt már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a statisztikák romlani fognak, de a folyamat három éve nem akar megállni. Az ország bűnügyi térképén meglepő módon nem Budapest vagy Borsod a legsötétebb folt.

„Már most jelzem előre (...) ne higgye el majd senki, amikor az első statisztikák megjelennek, hogy több az ilyen szabálysértés, nem lett több, kevesebb lett, de többet derített fel a rendőrség” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter még 2010 tavaszán, a kinevezését megelőző parlamenti bizottsági meghallgatáson. A közbiztonság gyors javítását ígérő minisztere igyekezett felkészíteni a képviselőket arra, hogy látszólag romlani fognak a bűnügyi statisztikák, hiszen jobban dolgozik majd a rendőrség."
hvg.hu/itthon/20130917_bunugyi_statisztika_romlik#

Ezt a szörnyű kishitűséget!
"2 héten belül..." valaki ilyeneket habogott.
Állítólag "egyes helyeken" ennél kevesebbért is repült már belügyminiszter!
Persze az nem volt az átkosban MSZMP párttitkár elvtárs!
@sírbateszezazegész: Valami több száz konduktor dolgozik benne. Nekem is hihetetlen, de korábban is 3.2 mrd pénzt kaptak.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" Olvast Alag bestelélek a hétvégén... és Te szerénykedsz minimálkoncepciós agyaddal,"

Ugye, ugye:))
Mindenesetre kiderült, hogy a faéken nem ugyanazt értjük.
@iii:
Azóta a "fontossági sorrend" változott. A falábú, a világhírt máshogy értelmező focisták előnyt élveznek, evégre a hobbi azért sokkal, de sokkal fontosabb.
Egyszer valaki kiszámolhatná, hogy ennek a szerencsétlen szánalomhalmaznak a hobbija összesen eddig "mennyibe fáj" ennek az országnak.
Azután ezt tessék elosztani azok közt, akik nélkülöznek, vagy ortodoxabb módon érnek el sikereket.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)

tévedsz!:D
ez a nyulak dobbantásának ellenszere:)))
ez nem ütött, ez ütvefúró volt:
M1, híradó. bejelentik, hogy magyarország nagy barátja a Vietnámi Szocialista Köztársaságnak. meg együttműködés. meg tarlós fogadta hanoi polgármesterét.
navra pedig kiállt, és méltatta a vietnami SZOCIALISTA köztársaság sikereit, és példamutatónak nevezte.
(szemre úgy tűnt, szeretett volna valahol máshol lenni, de nagyon)
@Secnir:

Navra csak égjen szénné, ott ahol van.
@iii: most mondják az atv-n, hogy a tavalyi 2.,2mrd-vel szemben az idén 1,5mrd az idei... ez nem kevés pénz... mennyi egy átlagos/normál általános vagy középiskola évi működési kerete... mert én megértem a felháborodást, a szív megdobban, a lélek megtelik együttérzés mellett dühvel, de ez hány gyerekre van leosztva, az egy picit cizellálná a helyzetet...
"Hogy ezzel tovább csökken majd a belföldi fogyasztás és tovább hellósziázzuk a gazdasági növekedést?"

Varga: " A 2017-2022 évekre, kedvező nemzetközi konjunktúra esetén, 2,5-3,5 százalékos éves növekedési ütemek jósolhatók"

Majd nyócévmúva, ha kedvező lesz a nemzetközi konjunktúra, akkor esetleg akár 3 kövér százalékkal is növekedhetünk! Csuhajja!
@Secnir:
Nagy ügy!
A vietnámi kiskrampusz meg méltatta anyanyelvén a Magyar Focialista Köztársaság világraszóló sikereit a rezsicsökkentés és a szervilizmus területein.
A fordítás persze egy másik történet.
Evégre a koreai tévé is rendszeresen ad magyar híradót! :))

videa.hu/videok/hirek-politika/eszak-koreai-tv-fidesz-orban-bu5i2ThhC9QBtdgf
videotar.mtv.hu/Videok/2013/09/17/20/MTV_Hirado_2013_szeptember_17_19_30.aspx

06:40-től
navra: szükségünk van arra, hogy nyissunk az európai unión kívüli piacokra is, és kiket keressünk meg először, ha nem a barátainkat? a vietnamiak, a vietnamiak, a vietnami üzletemberek a barátaink... ...éppen ezért úgy gondoljuk, hogy kölcsönösen előnyös, hosszútávú, és jó üzleteket tudunk kötni.

olyan vidám volt navracsics arca, mint aki szarba harapott.
tarlós városüzemeltetés terén is bízik a szoros kapcsolatban.
beszarás, komolyan. röhögtem, amikor láttam a híradót. nem lett volna olcsóbb megkérdezni az mszp-s szocialista városatyákat? ráadásul ugyanúgy magyarul beszélnek, és kb. egyforma magasak is.
@Secnir:
Evégre hiteles dolgokhoz hiteles emberek kellenek!
Navra erre a szarra pont megfelel...
@Secnir:
...egyforma magas is... :))
Yess! Vagy egyforma alacsonyak! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Orica Középföldi:
de az epic fail volt, amikor navra mondta:
kit keressünk meg, ha nem a barátainkat, a vietnami... [és itt szünet, mert azt akarta mondani, hogy a vietnami szocialista köztársaságból jöttek, vagy valami hasonló. de ugye a szocialista az tiltott szó, így nyökögött:]... vietnami, vietnami Üzletemberek! [ügyesen kivágtad magad, ügyes. szocializmusban üzletemberek, persze]

kész voltam teljesen, navra meg tekergett a pódiumon, mint akinek fingania kell az esküvőn.
@Secnir:
Navra elég régen leszerepelt, szánalmasan cinikus kisköcsög lett!
Neki megérte, mi meg röhögünk rajta.
Van az úgy, hogy értelmes emberek elkurvulnak...
Gerincet bedobják a ruhatárba, és boldogan csaholva segget nyal.
Minek is nevezzem??? Embernek nem, gerinctelen szar alaknak meg nem illik?
@Secnir:

Megérdemli. Remélem szeret tükörbe nézni, és elégedett azzal amit lát.
Rezsidémon falja fel a közvilágítást! instagram.com/p/eXqFcJK9TL
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha belegondolok, hogy honnét indult, kik segítették, akiken aztán átnézett, azok - ha látták ezt - sírva röhöghetnek:))
Namost!
Kezdetben az ember leesett a fáról.
Így valahogy.
Aztán fejlődtünk.

Kezdetben volt a nem volt taggyűlés.
Most ott tartunk, hogy volt a nem volt forradalom.

Sokan sejtik már, hogy nincs is Orbán, mert annak nincs értelme, hogy volt egy nem volt Orbán. Hiszen az előzőeket is tőle tudjuk.
No, abbahagyom, mert belezavarodtam.
@Secnir: hú, ez tényleg jobb! :))
@Dr. jenőke (jenőke):

Azért csiszold még ezt a teóriát. Nem kezdődött rosszul:))
@Orica Középföldi: szerintem pedig a vége a legjobb :)
hvg.hu/itthon/20130917_Komolytalan__ismet_elutasitottak_a_Magya Ez Magyarország. Nekik több humoruk van: http://www.youtube.com/watch?v=xxBW4mPzv6E&feature=player_embedded#!
@Secnir:
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A Nemzeti Fud(?)ból Kösztársaság támogattya a Vihet-Ném-e? Népi és Kösz társaságot, az ottani fud-ból népszerűsítése irányában tett erőfejszésítéseikért/ben. Sajnos Safarovokból momentán kifogyott a kormány, ezért csak egy láncfűrészes, Nagy Racsnis alhelyettest tud felajánlani a testvéri Vihet-Ném-e? Népi és Kösz társaságnak a Husqvarna támogatásával, aki szakértelmével segítségére lehet a Nagy Nemzeti Stadionjuk felépítésében némi baksisért cserébe.

Aztán lefekszenek a magyar válogatottnak a megállapodás értelmében és nem rúgnak csak négy gólt, ha Hanoi-ban játszunk barátságos mérkőzést az ő tizenegy mínusz ötükkel.
A keleti nyitás fontos, de azért ott a környéken nem ártana körülnézni másfelé is, ha már ott dőzsölik el a pénzemet!
Kazán!
@Le_Penseur: Varga:

2050-re akár 5,2 %-ra is felszökhet a növekedés, ha... ha ha... a nemzetközi hejzet is fokozódik...

amugy az elromlott hűtők számából tud ijjen pontosan becsülni....
@gipsz.jakab:
alá támasztom
a hütő hejzet fokozodik 1-re szarabak csak nem csinyátassák meg, mer se péz csak prosztó
émmeg harcolok mint alcsuti oroszlázy a rezsivel, hogy fizesék mán ki a bendzinnemet hamán kigyüttem

a növekedés joban telyesit! hajrá fidesz
A Demokratikus Koalíció már a választópolgárok 2 százalékának favoritja.
Megduplázta szavazói, szimpatizánsai számát.

Ezt csinálja utána a Fidesz, vagy az MSZP!
@Dr. jenőke (jenőke): igenám... de ha meggondolod magad akkor megint visszaesik a FELÉRE...
@Knósszosz:

demokráciában államfő van...
diktatúrában pedig álamfő...
Ez most vajon kire gondolt? Bajnai-Kisgörbe vagy Orbán-Magyar Róbert?
atv.hu: Azt legyen kedves megmondani, szóvivő asszony, hogy miért mondta kevesebb, mint három perc alatt Bajnai Gordon nevét és hétszer Kis Görbéjét?

Selmeczi Gabriella: Ön újságírónak tartja magát?

atv.hu: Igen.

S. G.: S mit tanult az újságíró-iskolában, hogy miket kell kérdezni, mondjuk egy parlamentben, ahol törvényeket hoznak, törvényeket alkotnak?

atv.hu: Ön szóvivő. Volt egy sajtótájékoztatója, teljesen legitim, ha arról kérdezem.

S. G.: De nem azt mondtam, hogy nem legitim, hanem önt például nem érdekli az, hogy Bajnai Gordon miért szövetkezett egy ilyen emberrel, aki alvilági figura?

atv.hu: Ha már itt tartunk: tudhatta előre? Az összes fideszes aktivistát előre lekáderezik? Orbán Viktornak Magyar Róberttel készült közös képe.

S. G.: Látja, például ez egy jó kérdés, hogy Bajnai Gordon tudhatott-e róla. Énszerintem minimálisan utána kellene nézni, hogyha valakivel tartok közösen egy rendezvényt, egy fórumot, ráadásul ez… Tehát nem véletlenül kerültek egymás mellé, hanem ez egy rendezvény volt, ilyenkor szerintem illendő tudni azt, hogy kivel szövetkezek. Nem véletlenül álltak egymás mellett egy rendezvényen, hanem szövetséget kötöttek. Ne haragudjon, de mennem kell, mert dolgom van.
@Knósszosz:
Minek a hűtő neked, mindent megsütsz, főzöl még frissen!:))
@tristen2005: akkor kibaxol varghával... cseszheti a növekedést...
@gipsz.jakab:

Diktatúrában az állad FŐő!:)
@gipsz.jakab:
sztaliny se tott helyesen irni? ez van
meg a pálse deazér:
eppur si palige ha keverik a szartot:

www.origo.hu/sport/20130917-schmitt-pal-ugy-erzi-felallt-a-padlorol.html
vénhüje, inkáb kusóna
@Knósszosz: felált a pad lóról ????

mér lovagol is ? pad lovagol ?

mint Mr. Vileda felmosta a padlót? az EU val?

apropopo hogy is ál a DOKTORIVAL :))))

a rohat büdös komcsi ügynök... a hitványság csimborassszója...
pedig ojjan snájdig ember vót...
@Knósszosz:

Miért? Valaki kiütötte?:)
@gipsz.jakab:
Nálam van a piros turul. Én nyertem.
@tristen2005:
Az biztos!-:)
Én csak úgy szeretem, de nem nekem köll, hanem a zügyfeleknek.

Azok meg felcsökkennek a lecsökkent rezsihez, oszt ezért bachatom én is lassan a szakmámat.
Ahogy puszkasz mondta és a kínaiak átvették tűűle: kisz pész, kisz hüttő, kátóeszeroccász de drágá igyissz!
Francba velük is.
@gipsz.jakab:

Jobban is meg becsülhetnéd azt a drága jó embert, együtt ugráltál vele az, "Idősek is elkezdhetik" fittness kisfilm alatt!:))
@gipsz.jakab:
táhogató kéhlek
az a menő
ló... ugyan

kvantummechanikából, meg a lósóska enzimjeinek nem kívánatos hatásairól a cukrásziparban -címmel, készül a PhD-jére, meg tárogatózni is köll napi két órát, nehogy kigyűjjön a gyakorlatból. Kotta egy darab nincs a házban szerintem, mert titkosírásnak minősítette őket a még fellelhető egyetlen nyelvtankönyvvel együtt és bezáratta az OTP legnagyobb trezorjába mindet 70 évre.

csanyi elvtars lehelte rá a pöcsét-et
te nem tályé - kozócc, he?
@Orica Középföldi:
Nem pont az álomhoz, viszont aktuális.
Jó éjszakát!

Karinthy Frigyes
Méné, tekel...

Hallgasd meg, aztán mondd utánam ezt:
Versben mondom, hogy jobban megjegyezd.
Szívedbevésem és füledberágom:
Rossz volt embernek lenned a világon,
E korban, melynek mérlege hamis,
S megcsal holnap, mert megcsalt tegnap is.
Délben az ember megkisértetett,
Az éjben sírtak a kisértetek.
Siratták Krisztus gyötrelmes keresztjét,
De a gyilkost megint hősnek nevezték.
A férfi vért ivott s a nő velőt,
Künt a költő bőgött a bolt előtt.
Halottra adtak selymet és brokátot,
Az élő rongyos volt és vért okádott.
Virággal hintették a síri vermet,
Az élő künt a hó alatt didergett.
Hangos szóval esküdtek a koporsón,
Az élő halkan jajgatott a borsón.
Bámult a gyermek, nagy szemét kinyitva,
Az aggok hallgatták, gyáván sunyítva,
De szembeköpte mesterét a hitvány
Piszkos rüpők, a szemtelen tanitvány.
Hajók rohantak égő tűzveszélyben,
A ringyók cifra rongya szállt a szélben,
De a legszebb és a legékesebb
Szemétdombon rohadt el, mint az eb.
Most hát kezem tördelve, sírva kérlek,
Vigyázz, figyelj: készül a tiszta mérleg.
Tedd most szívedbe és füledbe el -
Az értelmét majd megtudod, ha kell.
MÉNÉ, TEKEL - ha érted, vagy nem érted,
Jegyezd meg jól: tenéked szól s teérted.
Egykoron sötétben elmondott dalom,
Mint lángírás, világít a falon.
Jegyezd meg jól: ma szürke szók ezek,
De élni fognak, hogyha én nem élek
S lesznek, ha nem leszek.
Természetesen itt is bajnai a fő ellenség ugye.
Amúgymeg kurvaanyjukat!
No, ha a lakossági közműszolgáltatás nullszaldós lesz, akkor azonnal megugrik a rezsiszámla, mivel az jelenleg veszteséges. Ezt nem sikerült jól végiggondolni. De majd jön a magoldás, átveszi az állam ezek működtetését, ami azt jelenti, hogy olyan szar lesz, mint 30 éve volt, de legalább többe fog kerülni, mint a rezsicsökkentés előtt.
úgy is lehet nullszaldós egy cég, hogy a profitból focicsapatot szponzorál és beköltözik a Pető Intézetbe
Szerintem ma Magyarországon rengeteg közműcég a hátsóját verné a földhöz ha nonprofit lehetne, hisz ez legalább azt jelentené, h a pénzüknél vannak. Ezzel szemben az a helyzet, hogy pld. a Tigáz 3 éve totál veszteséges, azaz nemhogy nulla évvégén az egyenleg, hanem az olasz tulaj tolja beléjük a zsét. Kérdés, hogy még meddig...

(és gondolom nem csak ők vannak ezzel így)
Nem kell a rezsivel harcolni. Béreket kell adni, nem éhbéreket. Bérharc kell. Azt meg nem az állam fogja megvívni...
"ha az energiaszolgáltató nem tud keresni a lakossági szolgáltatáson, akkor az ipari fogyasztás árát fogja emelni (...) ezzel tovább csökken majd a belföldi fogyasztás"

hehehe, nem volt erősségetek a matek, ugye? tehát a szolgáltató a veszteséget, ami alakosságnál marad, behajtja az ipari fogyasztókon keresztül a lakosságon. vagyis nem történik semmi. akkor miért is csökkenne a fogyasztás?
"Őszinte kíváncsisággal várom, hogy tervezi Kedves Vezetőnk eladni azt a kettősséget a népnek, hogy amit megspórolsz a villanyszámlán, azt elköltheted a nemzeti dohány megemelt árára."

hát úgy, hogy a cigit le lehet tenni, de áram nélkül nem lehet élni. ez tök egyszerű
"az ipari fogyasztás árát fogja emelni"
Másik út, hogy az állam adóforintból támogatja őket. Bizony még azok is fizetik a rezsicsökkentés árát akinek köze nincsen a távfűtőművekhez vagy esetleg alig fogyasztanak gázt, villanyt, stb. energiát.
Ezt nevezhetjük Nemzeti Kommunizmusnak orbánnal az élen.
@smartdrive: Szerintem azt szerette volna kifejteni, hogy az energiaszolgáltató az ipari fogyasztókra hárítja, akik a termékeik árát így kénytelenek megemelni, és ez a termékek fogyasztását csökkenti, mert az ár emelés az eladhatóságra korlátozóan hat.
@CSENDES: nem, mert a különbözetet kifizetik a rezsiből megmaradó pénzből. ez egy zárt rendszer
"Őszinte kíváncsisággal várom, hogy tervezi Kedves Vezetőnk eladni azt a kettősséget a népnek, hogy amit megspórolsz a villanyszámlán, azt elköltheted a nemzeti dohány megemelt árára."

Ez egyáltalán nem gond. Az átlag fidesz szavazó nem gondolkozik, hanem HISZ. Pontosan azt hiszi, amit a Kedves Vezető mond. Ilyen okos szavazóból van monjuk 1 millió. Aztán vannak agyhalottak, akik azt mondják, hogy magára az ördögre is szavaznak, csak ne a szocik. Pár százezren ők is vannak. Ez a bő 1 millió ember fog újra hatalmat adni a mostani csapatnak, mert a másik 6 millió számára nincs elfogadható alternatíva, vagy az elmúlt éveket látva szarik bele az egészbe, mert úgy gondolja, hogy mindegyik gyarnitúra ugyanolyan patkány, csak az egyiken nemzeti színű masni van.
Nem véletlen, hogy 2014-re 2,8 %-os inflációval terveznek. Ez kb. 5 %-os pénzromlást jelentene. Közben Varga Mihály a 2022-es évi gazdasági növekedést prognosztizálja, 3,5 %-ban. Kár, hogy 2098-ra még nem terveznek, a pontossága annak sem lenne kisebb.
Sok mélypont volt már az elmúlt 25 évben, de az, hogy Simicska Lajos kommunista maffiapárja a hívek teljes támogatásával visszaviszi Mo-t a kommunizmusba, ez talán az abszolút mélypont.

Ebben a sztoriban benne van minden végtelen butaság és ostobasága a hitgyülis elvtársaknak.

Régi mondás: Aki nem tanul a történelemből, az arra ítéltetett, hogy megismételje azt.

Most kiderült, hogy hitgyülisek a mai napig NEM FOGTÁK FEL miért is volt baj a kommunizmussal, miért volt egy eleve fenntarthatatlan rendszer, és persze hazug is (nem csap politikailag, gazdaságilag is).

A fideszesek NEM ÉRTIK miért nem működik a kommunizmus, hogy mi a baj vele.

Ennyit fognak fel: OLCSÓBB A REZSIM, CSUHAJJA.

Hogy ez ezzel a kommunitsa módszerrel hová fog vezetni: NEM ÉRTIK.
Hogy ez micsoda károkat okoz az egész gazdaságban: NEM ÉRTIK.
Hogy miért működik a piacgazdaság: NEM ÉRTIK.
Hogy a rezsi többszörösét vették el már tőlük ÁFA-emelésben, egyéb adókban, azaz szétmanipulálták őket: NEM ÉRTIK.
Hogy normális gazdpol mellett már régen 10%-os reálbérnövekedést kellett volna elkönyvelniük, ami nem csak a rezsijüket, de minden kiadásukat 10%-al csökkenti relatíve, azaz gombokkal szúrják ki a szemüket: NEM ÉRTIK.

Ezzel csak az a baj, hogy az ostobaságuk miatt megismételtetik az országgal a kommunizmus hibáját.
@tobeor: "Hogy normális gazdpol mellett már régen 10%-os reálbérnövekedést kellett volna elkönyvelniük"

:DDD

azért ez nem így működik
" ha az energiaszolgáltató nem tud keresni a lakossági szolgáltatáson, akkor az ipari fogyasztás árát fogja emelni."

Jajj, még mindig itt tartotok? Ez azért nem így működik, mert az egy liberalizált sokszereplős piac kemény árversennyel. Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem szívná ennyire a fogát az energiaszektor. Ők nem ilyen buták tudják, hogy ez ennél ezerszer bonyolultabb.
@czjanos: "Nem véletlen, hogy 2014-re 2,8 %-os inflációval terveznek. Ez kb. 5 %-os pénzromlást jelentene." :D :D :D

A nap hülyesége kitüntetés eddig a tied...
REZSIHARC

Rezsi csökken s el is illan.
Ingyen lesz a gáz, a villan-
-yszámla pedig nullát mutat,
Így jelölték ki az utat.

Míg retteg a szabadpiac,
Te a boltban sokat kiadsz,
Pedig bevételed kevés.
Végül se rezsi, se evés.
@smartdrive: Ne viccelj már, 3 év alatt évi 3%-os GDP növekedés már ki is adja.

Tudod hány %-os növekedést ígért idénre Matolcsy?

HÉT.

Nem a 3 évre összesen, csak az idei egy évre. Szóval a 10 még bőven alábecslés. És ezzel párhuzamosan racionalizációval, korrupció-visszafogással, reformokkal, redisztribúció-csökkentéssel még több pénzt lehetett volna a népeknél hagyni... nézd meg a szlovákokat ott, valamiért meg tudták csinálni, pedig ott nem volt se 2/3, se lenyúlt manyup-vagyon, amivel rakéta-szerűen kellett volna beindítani a gazdaságot.

Tudod mennyi az a 7?

Ennyi:
1+1+1+1+1+1+1
@smartdrive: Az csak rugalmatlan keresletű teermékek esetén érvényes.
A kormány sokadjára üzeni: aki profitot mer csinálni ebben az országban, azt megbüntetik, és elveszik.

Éljen Orbán elvtárs, és a fideszes nemzeti kommunizmus!
@Blogger Géza: Bár több elemző is már csak 2 százalék körüli, illetve az alatti inflációval számol jövőre, még érvényben van a kormány által júliusban nyilvánosságra hozott 2014-es költségvetési tervezési köriratban szereplő 2,8 százalékos hivatalos prognózis. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter e hét hétfőjén megerősítette ugyanis, hogy a NGM továbbra is ezzel a pályával számol annak ellenére, hogy politikai döntés már megszületett az újabb, novemberi rezsicsökkentésről. A várható novemberi rezsicsökkentéssel együtt, így 2014 első felében akár 1-1,5 százalékos fogyasztói árindex is elképzelhető. Ennek fényében viszont a 2,8 százalékos éves inflációhoz 4-5 százalékos pénzromlás "kell" az év második felében. Vagyis az, hogy a kormány tartja előrejelzését, azt jelenti, hogy a kabinet titkon azzal számol, hogy 2014 második felében - nem mellesleg a választások után - jelentősen megugorhat az infláció.
@mutymurutty:

Bizony, bizony. Orbán újra be lesz betonozva a „ … mindegyik gyarnitúra ugyanolyan patkány … „ elv alapján. Ebből nekem leginkább az UGYANOLYAN szócska tetszik, és valóban igaz az, hogy egy olyan kormányhoz képest, ahol a két világháborúban győztes Churchill a miniszterelnök, Adenauer, a német fellendülés apostola a pénzügyminiszter és Jézus a népjóléti, mindkét garnitúra ugyanolyan patkány.

Bár, Churchillt illetően kissé meginogtam, mert ő a „vért, verejtéket és könnyeket” csak a megválasztása után ígérte a népnek, ahogy Gyurcsány esetében is így volt.
@smartdrive:

valamennyi hsz-edre

más árszabás van a gazdálkodókra és más a lakosságira.

a gazdálkodóknál többféle árcsomag is van, de a vételezett, fogyasztott mennyiségtől függ mely csomagok között választhat.

amit tudni kell, a lakossági ár csökkentés egy spirált indított el, amelynek megjósolhatatlan a vége.

Az RWE már odavetette viktornak, ha ennyire kell bazd meg akkor megveheted. beszámítva a beruházások és fejlesztések értékét is.
Az EON-nál ugyanez a helyzet.
Még össze se tudták azokat az pénzintézeteket gründolni, akik hajlandók lennének hitelezni és lebonyolítani az adás-vételt

Az RWE FŐGÁZ eladási ajánlatára a viktor beszart b(ezért nem harsogják a sikert selgeciék), mert a fele a eleve a fővárosi önkormányzati tulajdonban van, ha a másik fele az államé lesz akkor csak viszi, de nem hozza a pénzt, azaz ugyanaz lesz, mint a MÁV-val, vagy a BKV-val.

De addig teljesen demoralizálódik a társaság, a fizetés emelések éves elmaradásai (már idén sem volt, jövőre lehet, hogy nem bértárgyalási, hanem bércsökkentési tárgyalások lesznek), a létszámleépítések, vagy a növekedő feladatterhek, és kialakuló hiányos munkafeltételek miatt, úgyhogy az energiaszektor baszogatása miatt mindenki szívni fog:
-először a szolgáltatóknál és az elosztóknál és a bedolgozó vállalkozások ezrei és további MAGYAR munkavállalók tízezrei
-a lakosság, mert más költségsoron nőnek a terhei amik a fogyasztói kosárban kisebb súlyozással szerepelnek.
a "bankadó és tranzakciós illeték, vagy a telefonperc sarc az nincs is benne, mert az
szolgáltatókat terheli.

Könyvelési trükk az összes "eredmény", éppen mint Feri idején, csak most jobb a propaganda, fineszesebb a könyvelés, és eredményesen csökkent a társadalom intelligencia szintje a elvándorlások növekvő trendjének köszönhetően.

de ez nem jelenti azt, hogy ne mondhassuk:
-Köszönjük, Viktor! ...és bazd meg!

Jól figyelje mindenki: Orbán a hangzatos jelszavak árnyékában elsősorban nem multikat, hanem a magyarokat nyírja ki, a multik csak tánunk jönnek.
Az egész fesztivál arról szól, hogy az energiaszektort az oroszoknak akarja átjátszani elképesztő részaráyú fideszes résztulajdonlás mellett.

A gyógyszertár kényszeres résztulajdon szereztetése a gyógyszerészekkel ugyanerről szól, a trafikos tapasztalattal. Most elképesztően lenyomott árakkal, amit a betegek nem érzékelnek, a patikusokat felhasználva kiszorítják a külföldi szakmai befektetőket, a generikus gyógyszerek elsődleges és kizárólagos támogatásával.

Közben alacsony áron beszerzett gyógyszerszállítmány nem kerül forgalomba, mert szőrén szálán eltűnve eladásra kerül magasabb áron a lajtán túl valahol. A minisztériumnál még meg volt....

S amikor a gyógyszerészek egyedül maradnak a több szakaszos tulajdonvétel után, de talán még közben is! jönnének a fideszes haverek.
@Blogger Géza:

"A nap hülyesége kitüntetés eddig a tied..."

már amikor leírtad, már az előző hsz-eddel túlszárnyaltad.

Olyan segfej gondolataid vannak, már amit megosztasz itt, hogy felmerül, az ostobasága vírustól van, vagy bacilustól, estleg születési rendellenesség vagy halmozottan mind a három eset fennáll. a fideszre most gondolni sem szeretnék...
@vakapad: "a két világháborúban győztes Churchill"

azért túlozni nem kell, az első világháborúban leginkább Gallipoli és az oroszországi intervenció fűződik a nevéhez
@tobeor: szóval ahol nem volt az elmúlt 3-4 évben 10 százalékos növekedés, ott elcseszték a gazdaságpolitikát. vagyis kb. Európában mindenhol, meg az usában is
@CSENDES: vagyis nem az számít, mennyi pénzem van, hanem hogy valami mennyibe kerül? naaa
Tegnap délben jól kielemezték, ki más mint a századvég meg a politikalkapitel szakértője, hogy a fidesz a jövő évi kampányát a rezsicsökkentésre fogja alapozni. Náluk meg aztán ki tudhatná jobban? Amúgy is közel vannak a "tűzhöz", hehe.

Nos hát, akkor szerintem az orbán rezsim lqrta, nem kicsit, nagyon. Egyszerűen nem igaz, hogy 4 év alatt a 2/3-ukkal összesen ennyire futotta! Ugyanis ebben a "rezsicsökkentésben" benne van a fidesz CSÚFOS kudarca! Miért is?

Annyi mindent meg kellett VOLNA oldani ebben az országban ez alatt a 4 év alatt! Az adórendszertől kezdve a fekete gazdaság felszámolásán keresztül a sok mutyi, közpénzelfolyatás felszámolásáig. A munkabérre rakódó büntetőadó felszámolását, és még sorolhatnám. Egy csomó változtatást lehetett volna tenni ami a gazdaságot és a foglalkoztatást rendberakja. Igen, akkor most nem az lenne a fő téma, hogy mennyivel csökkentsük az állampolgárok rezsijét! Igen, mert lenne munkájuk az embereknek amiért olyan bért kapnak amiből a rezsijüket ki tudják fizetni!

Ennél már csak az szánalmasabb amikor a fidesztrolloknak is csak arra az érvelésre futja, hogy ha nem tetszik a rezsicsökkentés, akkor a tied nem lesz csökkentve. Epic fail...
@smartdrive: Látom te is komoly alak vagy... Fejlett országot hasonlítasz össze fejlődővel? Lol... nézd már meg azokat, akikkel tényleg, megalapozottan lehet minket összehasonlítani: szlovákok, lengyelek... pedig ezeknél nem is volt manyup-lenyúlás, meg 2/3 sem...

Különben is, ha egyszer a kormány beígért idénre 7%-ot, tán nem lehet számon kérni rajta?
Értem én, hogy a közműszolgáltatók az ipari fogyasztókra hárítják a különbözetet, de:

-Azért az sem járja, hogy a gázár világpiaci árának csökkenésére a magyar gázművek ismét gázáremeléssel kívántak reagálni.

-Ebben az országban nincs olyan hely, ahol két óra autóúttal ne érnénk határt. Szóval az árakat sem lehet korlátlanul emelni.
@czjanos: Érdekes, az "az év második felében" valahogy nálad lemaradt... :) Micsoda véletlen!
ha már főcím, akkor sok szeretettel a gazdasági zseni géjzánknak :D

Durva áremeléseket jósolnak a választások utánra

A 2014-es kormányzati terv csak úgy valósulhat meg, ha júliustól meglódulnak az árak.

hvg.hu/gazdasag/20130918_Durva_aremeleseket_josolnak_itthon_jovore
@Blogger Géza: No, Géza, csak nem ellenzéki kormányt vizionálsz?
@tobeor: számonkérni lehet, de itt most a világ legjobb kormánya sem csinált volna 10 százalék növekedést három-négy év alatt. növekedés nincs automatikusan
@kovi1970: vajúdtak a hegyek, és egeret szültek
Jó reggelt mindenkinek! Gézának különösen!
@smartdrive:

Viszont lehet gátolni, meg segíteni is. Lásd a beruházási rátát, amely elég pontosan jelzi, mi lesz itt 2 - 3 év múlva. Ha nem lenne EU pénz ...
@smartdrive: Dehogynem, a manyup-rakétával a a hátán, meg a 2/3-dal még többet is csinált volna akár egy közepes-gyenge kormány is. De ennyit minimum. Mondom, nézz már rá az északi szomszédainkra jóember...

Sehol nem írtam, hogy automatikus a növekedés, ez így komolytalan. Nőj már fel és vedd magad komolyan.
Ma a GDP _kevesebb_ mint 2010-ben.

Miközben volt 2/3 + manyup + kárpátok géniusza.

Kérdés?
@tobeor:

Ne felejtsük el, hogy a MANYUP megszüntetésével a kormány lerázta magáról azt a kötelezettséget is, hogy a MANYUP miatt kieső pénzt a nyugdíjasoknak évente kipótolja. Ez a MANYUP államosítás óta kb. 1000 milliárd. És mégse. Ki érti ezt ...
@sírbateszezazegész:

menj te a fenébe jóreggel háromnegyed tízkor! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még hogy újabb hitel? Á, csak a következő siker manifesztálódik.
@vakapad:

"__Ez a MANYUP államosítás óta kb. 1000 milliárd. És mégse. Ki érti ezt ..._"

Kedves Vakszülő!

meee hijába mondtam, és mondom, nem a bevételekkel volt a baj és a magánnyugdíj pénztárral, hanem az átcsorgatásokkal erre-arra, a korrupció évi 2000 mrd-os tételével, azért ez nem kevés, a szökökutakból, meg a díszkövezett terekből se lesz pénz.

és a kibaszott csodák késnek, egyre késnek...
@jaegtoer:

Széles madara mikor fog kirepülni a kalitkából?
@tobeor: az automatikus ebben a kontextusban azt jelenti, hogy "normális gazdpol mellett"
@jaegtoer: Olyan vicces, hogy amikor tényszerűen lebuktatok egy hazugságot, csúsztatást, érdemi vita helyett mindig jön egy felbuzdult agyhalott, aki semmi mást nem képes, csak öncélúan gyalázkodni. :) Ma te kaptad ezt a szerepet?
@Blogger Géza:

géjza hülye vagy. és kész. lehet hogy én is, de ettől te még nem vagy offé.
@jaegtoer: akkor csak neked: Jó napot!:)

Azt azonban nem értem, amit leírtál, miért nem mondta eddig sem az ún. demokratikus ellenzék (habár a kapolyi-vonalat figyelembe véve akár az okát is leírhatnánk, de most ez mindegy). Azért az az elképesztő fideszes résztulajdon -ismerve az eljövendő partner korrektségét- azért mégis csak gombok lesznek. Vajon akkor mit fognak mondani a jelenlegi szóvivők? Az egy normális haszon? Ezen túlmutatóan csak azt nem értem, miért jó az országot kiszolgáltatni egy olyan hatalomnak, amely most is -azelképesztő pénzbőséget hozott elmúlt hat év után is- saját "bevallása" szerint is hihetetlen problémákkal küzd, melyeket megoldani képtelen. Onnan is menekül a belső megtakarítás. Tehát orbán pár tízmillió euróért eladja népét. Ezt azért egy kevésbé autoriter környezettől is megkaphatná.
@smartdrive: "vajúdtak a hegyek, és egeret szültek"

Pontosan! Nekem is ez a véleményem az orbán rezsim rezsicsökkentéséről. Persze én hegyeknek egyáltalán nem nevezném őket. Inkább úgy mondanám, hogy vajúdtak a tetvek és bolhaszart szültek... XD
@vakapad:

széles madara...
legfeljebb széles szele...
@sírbateszezazegész:

Kolléga!

aki az állampolgárságot is kiárusítja az jól demonstrálja, hogy az állampolgárság is csak egy árucikk.

van még kérdés?

egyébként ebből tudni, hogy hazaárulók egytől egyig. mert az offshore megoldásos akció mellett fogalma csak nagyon-nagyon keveseknek van, miféle népek jönnek- jöhetnek ide. kínai a legkevesebb...

tessen elolvasni Moldovától a Ferencvárosi koktélt.

Van benne egy rész az anyagias futballistáról, amikor mindent felszámol, talán az ötvenméteres futás utáni megállást is, az edző, vagy a H. kovács kérdezi a többi között: és a lelkesedés?

Jó hogy mondja, és már is felírta: lelkesedés= 2 forint ötven fillér
@sírbateszezazegész:

azért nem, mert mindenkinek megvan a maga elhallgatni-valója.
"Olyan vicces, hogy amikor tényszerűen lebuktatok egy hazugságot" báj géjza

nyiiihahahahahahahahahaha :D :D :D :D
Máshol is csökken a rezsi, de nem indult harc érte

2013. szeptember 18., szerda, 11:30
Szerző: MTI

Mintegy 11-12 százalékkal csökken jövőre a villanyáram ára Csehországban - közölte a prágai sajtó szerdán.

hvg.hu/gazdasag/20130918_Mashol_is_csokken_a_rezsi_de_nem_harcolna
@Blogger Géza: "Jajj, még mindig itt tartotok? Ez azért nem így működik, mert az egy liberalizált sokszereplős piac kemény árversennyel. Ha ez ilyen egyszerű lenne, nem szívná ennyire a fogát az energiaszektor. Ők nem ilyen
buták tudják, hogy ez ennél ezerszer bonyolultabb."

Kedves Géza!
Amennyiben az energiaszektor egy liberalizált sokszereplős piac, akkor miért kell a hatósági ármegállapítás? Úgy véled, hogy a lakossági fogyasztás volt az a szegmense ennek az ágazatnak, mely a működtetője számára az extraprofitot biztosította? A nem lakossági szolgáltatás pedig -ahol az árképzését szabadon, csak a piac által befolyásolt módon alakította, hisz a rezsidémon elleni küzdelem kihírdetése előtt is egy képlet alapján határozta meg az árat az állam a lakosság részére, mely addig valahogy nem zavarta őket- azideig veszteséges volt? Az MVM viszont monopolhelyzetben levő társaság, ahol a tulajdonosi struktúrában elfoglalt helyzetéből következően a 10%-t egy picivel meghaladó árrés ès profit valahogy nem kerül orbán olvasatabán a "kivételezett piaci helyzetét tisztességtelenül kihasználó és extraprofitra szert tevő" kategóriába.
Azt a helyzetet már fel sem vázolom, mely a rogán által, mint vágy, megjelenített jövőben állhat elő, miszerint a közművek nonprofit üzemeltetése a cél, ott mi módon fogják a lakossági fogyasztás díját megállapítani. Mert vagy az lesz, hogy egyik véglet a térítésmentes alanyi jogon járó szolgáltatás és ekkor mindent a közületi felhasználók fizetnek, vagy mindenkire ugyanaz az ár vonatkozik, csak a cég nem törekszik nyereségre. Habár azt láthatja mindenki, hogy "nonprofit" alatt talán nem az általánosan elfogadott jelentéstartalmat értik a fidesz oldalán, mint azt a gyulay vezette nemzeti dohányánykereskedelmi nonprofit zrt esetében is érzékelhető.

Gézá! Ezek csak kérdések, melyek bizonnyal minden alapot nélkülöznek, ám én szemèlyesen is sokat tanulhatnék abból, ha megvilágítanád, hol tévedek, hisz akkor -mint az nyilván alapvető célod is a kommentek megírásakor (én tudom, érzem, hogy te nem propagandista vagy, hanem "keresztes háborút" vívsz a deziformációk és ostobaság ellen, mely attól még inkább elismerést és csodálatot vált ki többekben, hogy mindezt ráadásul agy nélkül teszed)- azonosulva elgondolásaiddal együtt, vállt vállnak vetve küzdhetnénk tovább a tudatlanságot kihasználva népünk lelkét béklyóba, kormányunkat gúzsba kötni próbálók ellen, legyenek bárkik is azok.
Tehát várom válaszod -remélem nem bántóan számodra, habár tudom, még az "asztalra semmit nem letéve", így méltatlanul használva-, harcostársi türelmetlenséggel! Megtiszteltetés számomra, hogy kommunikálhatok veled!
Nem kellene, hogy csökkenjen a rezsi, legyen nyolc %-os hasznuk a szolgáltatóknak - mint ahogy anno Horn Gyula miniszter elnök garantálta nekik - DE A JÖVEDELMEK IS EMELKEDJENEK ! No ez meg nem nagyon megy a gazdaságban, mert ugye válságot "csináltak", meg a verseny az verseny. Úgy, hogy legfontosabb az egészség !
Fabius: nonprofit az nem teljesen azt jelenti, hogy nem termelődik nyereség, hanem azt, hogy a képzett nyereséget teljes egészében a karbantartásra és a fejlesztésekre kell fordítani, osztalék viszont NINCS !!!

az meg, hogy a dohányárak megemelkednek, az miért rossz ???

mindenkinek jobb, ha minél kevesebben dohányoznak...

talán még emlékszel az amerikai dohánylobbira, az USA-ban rájöttek, hogy van abban valami, amit azok a hülye orvosok mondanak, a hatalmas bevételek ellenére kiebrudalták Phillip Morrist és tarsait Amerikából, hadd szívják tovább a hülye európaiak...
@sírbateszezazegész: Gejza nem ér rá. Most éppen a Morgás-on bibelődik:-))
@CSENDES: nehéz lehet neki, a sok munka amit kifejt itt meg ott megviselheti szervezetét. kreatív szakmákban időnként ki kell venni több hét szabadságot. Neki is jót tenne.
@CSENDES: azért csak válaszol előbb-utóbb:)... nem szeretném ott zavarni:)
@Husz_János_Puszita: A tegnapihoz.
"Szerintem ezek nem átmeneti hibák, hanem a rugalmatlan rendszerbe vannak kódolva."
A sebtében végrehajtott - az egész országot generálisan megváltoztatott - nagy rendszerek kritikájaként véleményemben azt fejtettem ki, hogy végleges bevezetés előtt átmeneti intézkedéseket kell megfogalmazni.
Ez a szabály még akkor is érvényes, ha a változásokat profi módon, profi szakemberekkel
oldja meg a kormány.
Miután ezek a feltételek nálunk nem adottak, így igazad van, hogy kódolva van az eredménytelenségük.
@sírbateszezazegész: Egy érdekes cikk 2009-ból...
www.nol.hu/gazdasag/20090619-mar_csak_noni_tud_az_aramar?ref=sso

Mégse olyan biztos az árcsökkenés sokszereplős piac esetén?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nálunk ez valahogy nem működött 2009-ban, amikor jelentősen csökkent a világpiaci ár:

www.nol.hu/gazdasag/20090619-mar_csak_noni_tud_az_aramar?ref=sso

...
@tobeor:
A GDP-be miért számítod bele a manyupot?
@Ches Desmond: azt Géza írta... én tőle várom a választ... te is megvilágosulhatsz általa:)
@notib:

1./ A nonprofit cég csak állami tulajdonban lehet, mert nincs vállalkozó, aki nonprofit céget szívességből üzemeltetne.
2./ Ha állami tulajdonú, akkor a vezetés nem a működési hatékonyságban érdekelt, hanem csak a működőképességben (valamennyire). A profitorientált cég nem engedheti meg magának, hogy napéldául kimaradjon az áramszolgáltatás, mert amíg nincs szolgáltatás, nincs bevétel, azaz a minél folyamatosabb áramellátásban érdekelt, fenti okból mindazon fejlesztést elvégzi, ami szükséges, éspedig a lehető legalacsonyabb költséggel, amely még nem megy a műszaki megbízhatóság rovására. Az állami cégnél ha kimarad, hát kimarad. Mindig lehet hivatkozni valamire, és mivel a vezetésnek nem a tényszerű számokat kell hozni, hanem csak a minisztériumi felettessel kell jóban lenni (utóbbi az előbbivel szemben nem abszolút, hanem relatív, azaz a csűrés-csavarás, a kimutatással való brillírozás révén megvalósított átverés megengedett), sokkal könnyebb a dolga, mint a profitorientált cég vezetésének a részvényesekkel (Hol a lóvé?). A minisztériumi felettes nem a saját pénzét kockáztatja, nyugodtan lehet megengedő, hiszen az állami büdzsében mindig találni pénzt. Hátha még együtt vadásznak. Vagy szotyiznak (nem kívánt törlendő).
3./ A munkaerő gazdálkodás az állami cégnél elég laza. Egyrészt a vezetőséget a minisztérium nevezi ki (általában a haveri körből), másrészt a vezetőségnek vannak rokonai, barátai, és azoknak is rokonai, barátai, stb. akiket némi „szükség van rá” magyarázkodással be lehet hozni a céghez. Még ha esetleg nem is értenek annyira hozzá, vagy fölöslegesek (kapun belüli munkanélküliség). A profitorientáltság esetén a vezetés nem csinál ilyet, mert hatékonyság rontásával a saját állását kockáztatja. A munkaerő költségek nőhetnek egy kicsit, nem érdekes (lásd 4. pont). A fejlesztési, karbantartási költségek dettó, amelyeket akár ismerős cég is csinálhat. Akár (lásd u.o.).
4./ Hogy mennyibe kerül a cég működése, az bemondás alapon megy. Ha a minisztérium szól, hogy sok (illetve annak érzi, mert tudni nem tudja), akkor majd legfeljebb nem ruháznak be, vagy nem tartanak karban, esetleg nem úgy, nem azon a műszaki szinten, senkinek semmi baja nem lesz tőle, néha kimarad az áram, oszt annyi. A kötelező (állami) eladási ár meg a (bemondott) működési költség közötti értéket, ha pozitív, akkor befizetik az államkasszába, ha meg negatív, azaz a veszteség van, azt majd pótolja az állam, hiszen nem mehet tönkre a cég! Akkor ugyanis a fogyasztók zűröznének, illetékes elvtárs meg magyarázkodhatna. Azt ugye nem kell mondanom, hogy az ilyen vállalat előbb-utóbb mindig megérkezik a ráfizetéses üzemmódba, és bizony, szerintem, inkább előbb, mint utóbb.

A fentiekben leírtam a „szocialista nagyvállalat” működését. Dolgoztam ilyennél, tudom. És dolgoztam külföldi tulajdonú vállalatnál is, amíg a jelenlegi kormány le nem nullázta az energetikát Magyarországon (hazai megrendelés egy ideje már egy darab sincs). Ma már nem dolgozom.

Viszont nincs osztalék, amelyet a gaz részvényesek „kivinnének az országból”. Hurrá.
@vakapad: Az első pontod téves. Sok nonprofit cég van magánkézben. Nézz utána mit állítasz, mielőtt leírod.
@Fabius: ne már! Biztos megtaláltad magyar hon köldökcsakráját, azért nem ment át a mobilnet. :D
Részvétem, egyébként. És csodálatom, 3 nap net nélkül, én megbolondulnék.:D
Ezek a féreg fidesznyikek 2010 óta 30%-al emelték a rezsi költséget. Most nagyvonalúan engednek belőle. Nagy tett. Olyan Mint Debrecenben amikor kósa megemelte a szemétszállítást 17%-al és pár hónappal utána a rezsicsökkentés értelmében 10%-ot engedett belőle. Itt már teljesen hülyének néznek mindenkit. Csináljanak munkahelyeket, adjanak rendes munkabért és nem kell az alamizsnájuk, mert meg lehetne élni egy rendes jövedelemből. Kinek képzeli magát ez az orbánc a jó kurva anyját a többi gazember társával együtt. Ide szülj gyereket, hadd szédüljön ki az iskolapadból az éhségtől. Bezzeg a határon túli magyaroknak osztogatják a pénzt, székelyeknek ingyen tankönyv, ingyen iskolai étkeztetés. Kiéből a mi nyomorúságos adóforintjainkból. Amelyik határon túli bele szól a szavazatával az itthoni választásokba, annak süljön le a képéről a bőr.
@Zsuzsanna Lévay:

"__Ezek a féreg fidesznyikek 2010 óta 30%-al emelték a rezsi költséget. Most nagyvonalúan engednek belőle. __"

nem egészen. nem ők engednek az árból amelynek uszkve 40%-a eleve az államé, hanem a szolgáltatókat kényszerítik arra, hogy a működési költségük terhére szűkítsék a 8 %-os árrésüket. A cégeknek nem a profitjuk lesz kevesebb ezzel, mert azt a szektorra kivetett különadó, valamint a vezetékhálózatra kivetett adó miatt az állam már eleve elveszi.

Tehát összegezve valóban nagyvonalúan "engednek" az árból, de azt a szolgáltatók "gazdálkodják" ki.
Ennek az az ára, hogy elmaradnak a felújítások és beruházások, és amikor az állam "visszavásárolja" a szolgáltató szervezeteket, egy halom műszaki problémának, beruházási és felújítási kényszernek is meggondolatlan tulajdonosa lesz, amit majd nem tud másként megoldani, mint ismételt privatizációval, amelynek természetesen a saját haveri kör és feltehetően valamelyik orosz energiamamut lesz a nyertese, az ország persze ezen is veszíteni fog hosszú távon.
A főnök megmondta: Új világrend van kialakulóban. úgy is lesz. addig nem nyugszik, amíg valóban kora-középkori fél-ázsiai hordává nem süllyeszti az amúgy sem túl emelkedett intelligenciájú népességet, bár ez a jelenkori ázsiaiakra nézve elképesztően dehonesztáló, de hát ezek tulajdonképpen a Főnök szavai valódi értelmük szerint összefűzve. de csüggedésre semmi ok, a seggszáj addig jár, amíg egyszer csak elönti a fos. pardon!
süti beállítások módosítása