Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/24/valasz-online-megsem-lehet-csak-ugy-elvenni-nagyvallalatokat?utm_source=rss_feed... (2024.04.25. 06:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.23. 03:42 Fabius

Földtörvény helyett földoligarcha törvény

Édes Viktor megint nem szarozik, egy mozdulattal vágja ki a régóta húzódó földtörvény tervezetét a kukába. Slusszpassz, volt nincs, tegyünk úgy, mintha most indulnánk a kályhától, bár vér a pucában most is csak a himihumizáshoz van, a tisztességes eljáráshoz nincs.  Józsikám - Ángyán - mosolyogjál, különben úgy rúglak homlokon, mint kíváncsi flaszterbetyárt a szüretelő Roburból kiszakadó laprúgó - gondolja Viktor, és igyekszik a renitens képviselőjét nempofázmagyaráz üzemmódra szuggerálni minden erejével. 

Ebben sikerrel mondjuk nem jár,  Ángyánban ismét fölbuzog a vehemencia mikor az irományt meglátja, ráadásul a parlamenti bizottság is próbálja a vitától eltántorítani valahogy. A fent linkelt cikkben lévő videó kötelező és tanulságos darab. Ángyán ordít, a többi fideszes lapít, úriemberek módjára elviccelődnek rajta, hogy a földtörvény új részletes vitája majd megint éjjelre lesz téve, mikor a legkevesebben látják. Az államtitkár kispöcs mondd akkora bölcsességet, mintha valamelyik kínai szerencsesüti gyárban lett volna segédfogalmazó ministráns korában: vitatkozni nem kell, mert nem és kész, oszt'az idő majd igazol valakit. Mert az idő olyan igazoló fajta. 

Végül is ez is egy hozzáállás, minek bonyolítani? 

Például igazolhatja az idő Ángyán maffiacsaládokról emlegetett igazát. Az új iromány legsarkalatosabb pontja a birtokméret, ahol azért csak addig ügyeskedtek, hogy a mészároslőrinceknek meg a nyergessimicskáknak maradjon meg kivétel kiskapu, sose lehet azt tudni mire lesz jó. Vagyis a kormányt ismét legyőzte az oligarcha lobbi, és csak remélhetjük, hogy legalább olyan gusztustalanul vinnyogni nem fognak, mint a Kapadohányárus Sánta Hódmezővásárhelyen

983 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr495313886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elbuktak a földügy módosítók - jöhet a nagygyűlés 2013.05.23. 14:32:21

Egyetlen szavazással elvetette tegnap a parlament mezőgazdasági bizottsága azt a több mint kétszáz módosító indítványt, amelyet a képviselők tavaly ősz óta benyújtottak a földtörvényhez. FIGYELEM! A MAGYAR FÖLD ELADÓVÁ TÉTETETT! A minap elbuktak Á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabi figyelj egy picinyt, már régóta harsogom itt is és mindenhol ahol papírhoz jutok, hogy a tényeket illusztrálandó magyarázatod nem állja meg a helyét: címzetesen, szó sincs semmiféle oligarcha lobby-ról!!! sohasem is volt!!! a fideszfrakció és a kormány valamint csatolt részei a magyar és nemzetközi maffia beosztottai, kesztyűbábjai és juttatásért, jutalékért teszik amit tesznek, hogy ezen belűl a maffia felé kizárólag a zalcsútbasznádi kondás felel és a többiek felett pallosjoga van az a maffia belső szervezeti felállása időtlen idők óta, a maffiát kell kibaszni vagy az kondást kilőni vagy mindkettőt, enélkűl nem lesz változás, azt vártam, hogy a "közgépné" miniszteri avanzsálása felébreszt dehát nem még mindíg mondod a demokráciát meg a parlametárosdit nincs és sohasem volt, 1989 óta egyre erősödik és már túl is nőtte önmagát ebben az országban nincs akkora tartalék mint amire bazíroznak ezért hatalmas nagy belső áskálódás lesz és meg lesz vádolva a zalcsútbasznádi kondás azzal, hogy nem teljesít, ha elveszíti az EU-s bevételeket akkor szerintem szemétlapátra rakják és lehet hogy a maffia át is teszi offshore a központját a közgéppel együtt

lehet, hogy ez nem teljesen pontos de -szvsz- 95%

brühüyyy
számoljunk -ez ugyan nem magyar szokás dehát jól mutat dolgokat- a maffia ellopott és az ország számára megsemmisített -mai napig- 37- 38000 milliárd forintot ezt ha elosztod a kb 1000 főkorifeussal akkor picike zsé lesz belőle, mert dollárban vagy euroban kell számolni és abban sehol sincsenek nemzetközi viszonylatban, a jó példa most a trafik mutyi, a maffia egy részének fing sem jutott volna ki kellett izzadni ezt a megoldást mert már robbanásig feszűlt a belső helyzet és a mostani föld tulajdon 1200 ról 1800 hektárra növelés is ugyanennek a számszaki bizonyítéka és az összes többi is amiből kiadódik a 38000 milliárd és akkor nem számoltam, hogy a kötvényekkel felelőtlenűl vagy tudatosan a veszett fejsze nyele elve alapján az országot 25 évre lebénították, mozgásképtelen

brühüyyy
"...az idő majd igazol valakit..."
?
Szerintem a történet megtörténik, az igazolást pedig a győztes kiállítja. A következő győztes nem fogadja el és máris van vitaalap.
Ne feledjük: volt kísérlet arra, hogy Mohácsnál tulajdonképpen győztünk, a törökök kempingelő touristák voltak, amit a rengeteg sátor és wellness is bizonyít, Szolimán pedig far és pléh szobrot kapott a Zrinyivel folytatott küzdelem emlékére.

Úgy tűnik most kap értelmet a Károlyi Mihály lejáratása. Nem 1908 miatt, hanem 1916-18 közötti programja okán: a polgári demokratikus reformok, szociális reform és így a földosztás (föld-reform) miatt is.
@Dr. jenőke (jenőke):
Helyesen:
Nem 1918-19 miatt, hanem 1916-18 közötti programja okán: a polgári demokratikus reformok, szociális reform és így a földosztás (föld-reform) miatt is.
zavar ez vkit?
milliárdokat lehet összevakarni FÖLDTÁMOGATÁSBÓL ....
sose volt a magyar dzsentrinek ijjen jó élete...
semmit nem kell csinálnia, és van bőven kártyapénz...
alanyi jogon, mert az jár...
ráadásul a magyar (komcsi,párttitkár,tszelnök stb) "nemes"
a labancok és a náci németek pénzén hízik, végre...
mert MEGÉRDEMLIK !
csuhajja...
a címben "föloligarcha törvény" kimarat a "D"... ;)

ha kijavítottad, töröld a kommentem...
Nos, akkor hamarosan latjuk majd ivet huzva szallni orbant, mert ha meg 1 rovidet huz az EU gyufabol, akkor ugy kurjak haza a sok foldjuket tamogatas nelkul, meg a kozgep is marad butan, hogy nabazdmeg, hol a nemet EUR... Szegeny orbanka kurvara elkeveredett a sok saller es koki kozt, felmosorongykent szolgalva, meg csak nem is sejti, merre van az arra.
@Megdobbent: Mr.Vileda sunnyog vissza a küszöb alatt...

felmosta Merkelnácival a padlót;)
@Buga.Jakab: az kurvaelet :) Szegeny Merkel teljesen ki is keszult, elvegre orban velemenye es kappanhangu motyogasa nagyon sokat szamit minden civilizalt orszagban :>>>
"a kormányt ismét legyőzte a zoligarha lobby"???
Ez meglepő kijelentés! Ugyan melyiket?
Netán a "simlicska palacsintasütő bt"-t?
Öregem!
Te már megint babérokra törsz!A Hofiéra.

Az az éjjel fél kettes beszólás,nagyon üttős!
"A nagybirtokok elvileg legfeljebb 1800 hektárra hízhatnak, de jön még két olyan törvény, ami felülírhatja ezt a limitet is."

van rá tippem: a két törvényt 2014-ben nyújtják be, 2/3-al, Kotmányba', és valami ilyesmi lesz a tartalma, hogy:
-kivéve a felcsúti fociakadémiát (és akkor a felcsúti fociakadémia managementje lesz a föld ura, amit meg tudunk, hogy ki adott kölcsön 50 évre felcsútnak)
-kivéve akkor, ha egy nemzetközi nagyvállalat (értsd: magyar cég, svájci bankszámlával, ciprusi vezetéssel), amely legalább 10 éve simicska tulajdonában van, a gépeit azon a földön tárolja.
@Secnir:
Gépeket tárolni a golfpályán???
Ne durvulj!
különben az egész amiatt van, mert ezeket az irományokat Ángyán lelkiismeretesen elolvassa. képzeljétek el, mi lenne, ha mondjuk a metropol vagy a népszabi/mn/mh mellékleteként lehetne olvasgatni?
(megmondom, gyújtogatás.)
ez dr nagy istván fideszes honatya máj. 16-i módosítójának első sorai:

2013. évi . . . törvény
a termőföld tulajdonjoganak megszerzését vagy használatát korlátozó
jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról é s
megakadályozásáról
1 . A törvény hatálya
1 . §
(1) E törvény hatálya a termőföld tulajdonjogának megszerzését vagy használatát korlátozó jogszabályi rendelkezések kijátszására irányuló semmis szerződésekre, illetve szerződési kikötésekre, az azokhoz kapcsolódó más jogügyletekre és az ezekkel kapcsolatos eljárásokra terjed ki.
2. §
(1) Az 1 . § szerinti jogügylet semmisségéből eredő követelés, ide értve a nyújtott szolgáltatás visszatérítésére irányuló követelést is, bírósági úton nem érvényesíthető.

WTF?
"bírósági úton nem érvényesíthető"???? MERT?
@a kormány embere:
"Gépeket tárolni a golfpályán???"
majd a birkák nyírják a füvet nem? és a golfautók?
@Secnir:
Léghajókról,még nem hallottál?
Azokat közvetlenül a pálya mellett tárolják, a légvárakban.A légvárakat pedig,a zistenadta nép álmaiból rakják össze,kockáról-kockára.
Fab! Ha már javítod a címet, nézd meg mit mond az államtitkár.
Magyarország jobban tejjesít !
zalatnaynak volt boldogult ifjú korában ez a száma:

segget csinálok a pofámból,
és kiáltok vidáman:
bácsi más az eu módi,
de nekem nem dumálhatsz!
Ha már a mandiner is...

"Mandiner: A közép-európai álom keresése
Több mint húsz éve, hogy új lehetőséget kaptunk. Nem egyértelmű, hogy jól éltünk-e vele."

Ne'ba! Mekkora éleslátás. Igaz a cikkben ez már megszelídül és egy kis fanyalgáson, gyurcsányozáson kívül másra nem is futja - nem baszki, majd beleharapnak a pénzadó narancsdemokraták mancsába... Hisz Piktorka az Isten, aki miatt - mint azt tudjuk - Magyarország jobban teljesít. Há'persze!

Jut eszembe, "Ne a zemberekkel fizettessék meg!" - mint azt az örökbecsű szájtátós kiscsávó is megaszondta.

"ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené" - legyen az a találós kérdés, melyik balfasz, mikor mondta? :(
Melyik is az ADÓEMELÉSEK KORMÁNYA???
IQ gyenge fidesznyik hívőknek persze felesleges kérdés, ők inkább hisznek, amikor bután kipislognak a bucijukból.

Újabb adók, újabb fizess még paraszt a semmiért és tapsolj a Párt, a Qrmány rettenetesen fényességes teljesítményéért!

Bár Piktorunkat és a hasonló csürhét elnézve egy dolog jut az eszembe:
"A száj egy olyan nyílás a fejen, mely megmutatja, milyen sötét van ott belül."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

""A száj egy olyan nyílás a fejen, mely megmutatja, milyen sötét van ott belül."

Ez jó:)))))))) Eredet?
" Ángyán tavaly decemberben és idén februárban, a kormánypártok gyulai frakcióülésén is indulatos vitába keveredett Orbán Viktorral. A frakcióülésen lefolytatott vita során végül az a döntés született, hogy elhalasztják a törvény részletes vitáját, és csak akkor folytatják, amikor már benyújtották az összes módosítót, illetve a mezőgazdasági törvénycsomag többi darabját.

Szerdán azonban kiderült, hogy ez az ígéret nem valósul meg, két fontos törvény benyújtása még várat magára."
hvg.hu/itthon/20130522_Angyan_foldtorveny_mezogazdasag_bizottsag

Most úgy őszintén... Melyik volt olyan kis ecceri, széplélek, hogy azt hitte, majd valami változni fog, a MAFFIA akarat ellenére.

@Secnir:
Külön szégyen, hisz a mi polgármesterünk, elvileg mezőgizda, bár a jogi szöveget gondolom a Papcsák féle jogászcsürhe körmölte össze - ennek meg volt vastag bőr a képén beadni.
@Orica Középföldi:
:) Már passz, valahonnan megmaradt - ahogy meglátom a bolsevik ettársakat, Piktort, Rogánt és a hasonló aljadékot, ez ugrik be róluk, a fröcsögésükről, a hazudozásaikról.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez meg a háttérfelirat a gépemen:
"Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, te meg csak fekszel a hátadon..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jaja, vigyázni kell a villogó képernyővel :D

egyszerivel szívóznak, nem is értem, hagyni kéne elmotorozni a lenyugvó napba :D

Schmittről tárgyal az olimpiai bizottság
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a jövő heti következő ülésén foglalkozik a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál ügyével - írta az Origo.
ha valakinek eddig jkétsége volt arról, hogy nem visszakoznak semmiben, ha nem megy elsőre, megcsinálják ugyan azt később, nincs se isten se ember, aki megakaszthatná a szent együgyűt és pártját:

Makrogazdaság » Adó
Ilyen lesz Orbán új adója?
2013. május 22. 23:16

Szerda este - az Európai Bizottság felé megfogalmazott egyértelmű üzenete keretében - új adó bevezetését helyezte kilátásba Orbán Viktor Brüsszelben. Elmondása szerint a reklámadóról még nem született döntés, részleteket nem is közölt. A 2000-es években azonban két alkalommal is felmerült konkréten a reklámadó ötlete, érdemes feleleveníteni, akkor mit terveztek.
Legközelebbi Portfolio.hu Klub rendezvényünkön a magyar részvénypiac helyzete és kilátásai kerülnek terítékre. Részletekért kattintson ide!

hirdetés

Ugyanaz a forgatókönyv 7 hónap eltéréssel

Orbán Viktor szerda este újra Brüsszelből üzent az Európai Bizottságnak. Sajtótájékoztatóján ugyanis elmondta, hogy annak a híve, hogy megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az "energiaadót", és bevezessenek egy új reklámadót. Ez utóbbiról még nincs döntés, de mire hazaér várhatóan kézhez kapja az adóemelésekről szóló törvényt. Korábban épp arról volt szó, hogy a Varga-csomag harmadik lépcsőfoka, az adóemelés csak akkor jön szóba, ha a kiadászárolás és az egyszeri beruházások új finanszírozása nem lesz elegendő.

www.portfolio.hu/img/upload/2013/05/vallalatiadokuj130522-20130523.png

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/ilyen_lesz_orban_uj_adoja.184257.html
gyorsak nahhh, csak semmi szervezettség:

Gyakorlatilag az összes trafikgyőztes aláírta a szerda esti határidőre a koncessziós szerződést - közölte a Népszabadság és a Napi Gazdaság.

Az 5414 koncessziónyertesből 5381-an nem hagyták az utolsó pillanatra, és már korábban aláírták a kontraktust a Széchenyi Programirodákban, /szegény ember, felhasználja a maffia a nevét/ a 33 függőben marad szerződéskötés lebonyolítása szerdára maradt, de arról egyelőre nincs adat, hogy a későn jövők közül bárki is veszni hagyta volna az egyre jobban felértékelődő trafiknyitási jogot - közölte a Népszabadság csütörtöki számában a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján.

A Napi Gazdaság csütörtöki írása szerint is szerdára 33 trafikkoncessziós szerződés megkötése maradt, a nap végére a koncessziónyerteseknek több mint 99 százaléka megtette a legfontosabb lépések az engedélyek megszerzéséhez, ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy a több mint 5400 koncesszió tulajdonosa közül hányan vállalták a július elsejei indulást. <<<<<<<<

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint országosan egyelőre csak 181-en nyújtottak be <<<<< dohánykereskedelemhez szükséges vámhatósági engedély iránti kérelmet - tette hozzá a Népszabadság.
orbán elmonta hogy bevezetnek újabb adót...

"hálaadó" néven...

kézcsókkal és csuhajjás dalokkal lehet majd leróni !
Azt azért halkan megjegyezném, hogy amint a videóból is kiderül, egy-két embertöl eltekintve SENKIT SEM ÉRDEKEL ez a téma. Valószínüleg több Varánusz blog olvasót érdekel, mint ahány földmüvelésböl élöt. Hol vannak a megmozdulások, a traktorosmaffia? Csak akkor tüntetnek, ha fidesz van ellenzékben? Meg lesznek szopatva ök is, mint a tanárok. S miért is? Mert tudják, hogy ez a szerencsétlen nép jelentös többsége, hogy bármit meg lehet velük tenni. Söt, még köszönetet is kapnak érte, hisz még mindig ök azok, akik a helyközi választásokat nyerik.
A Bajnai is jobban tette volna, ha kussban marad és kivár 2018-ig. Akkor neki is meg lett volna a 2/3, akár még több is. Most meg örül majd, ha bekerül...
@Jaffar:

részlet a fentiből:

"És ez nem az első eset. Az első ebben a ciklusban az volt, amikor megvédték a nyugdíjakat, magyarán elszedték a megtakarításokat, és elköltötték. Aztán a gyerekeket akarták megvédeni, amihez médianyomorgató hatóságra és médiatörvényre volt szükség. Ezután megvédték a magyar földet olyan módon, hogy szétosztották a baráti oligarcháknak. Kövér László napi küzdelemben védi meg az Országgyűlés méltóságát a kínos kérdésektől. Megvédték – államosították – a kórházakat és az iskolákat, ami arra volt elég, hogy most már az iskolaigazgató és a főorvos nem mondhatja el senkinek, hogy nincs pénz felmosóvödörre, viszont ettől még mindig nincs. Megvédték az ingyenes felsőoktatást is, ami annyit jelentett végül, hogy fizetni ugyan kell, de nem tandíjnak hívják. És biztosan van még egy csomó ötletük.

Amit nekiállnak megvédeni, azt pillanatok alatt a seggük alá gyűrik. Utána a megvédelmezett egyáltalán nem érzi jobban magát, viszont ha panaszkodik, akkor valószínűleg még rosszabb lesz neki."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Olvastam köszi :)
Alapvetöen azzal, hogy csak trafikokban lehessen cigit venni, nincs bajom. Mondjuk az osztrák verzió jobban tetszik, ahol van automata is és a benzinkúton is kapható, igaz csak kartonszámra.
Ellenben a megvalósítás...
Mondom: itt akkor lesz ereszdelahajam, ha a jómunkásemberek nem jutnak könnyen, egyszerűen (lehetőleg a legolcsóbban) a napi, betevő pia-cigi adagjukhoz.
De, az már késő. Addig van még 1-1,5 hónap.

Földmutyi meg (szintén) "csak" párakat érint.
És bennem is felmerül a kérdés: Hol vannak a gazdák a traktoraikkal? Most mé' nem vonulgatnak a Felvonulási ... oppardon, 56-osok terére????
@Jaffar:
"Ellenben a megvalósítás..." - a fityiszeseknél pont ez a legnagyobb probléma! :(
@rodeo36: 95% :-(. Sajnos jól saccoltál, szerintem is ez a helyzet. Hogy erről miért jutott eszembe ez az off?

hvg.hu/vilag/20130523_Amerikaiakat_oltek_meg_a_dronok

On
Azért az valahol ad az ügynek egy vajszínű árnyalatot, hogy a vidék várta igazán vissza Viktorkát, az ő fellegvára volt bármi ami nem Budapest, vagy ami nem nagyobb város, ahol földből élnek vagy a földhöz közük van, ő volt az Isten, a vízen járó csodatévő...
Ha volt már bocsánat:

index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/05/22/nemzeti_osszetartozas_dala_politikai_pedofiliaval_nyomul_a_ner

Próbálom feldolgozni, de nem megy...barackfa, puha fű, csillogó boldogság...és kik ezek a gyerekek mellett???
Simicska és társai üdvözlik alattvalóikat,ők köszönik jól vannak,gyarapodnak.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
"...és kik ezek a gyerekek mellett??? "
gondolom, papok meg a sekrestyés.
@Secnir: Nem, van pár kidíszített-fogfehérített-sminkelt kiscsaj meg pár fodrászolt-szűkgatyás csávószerű...ezeknek már nem jutott trafik, csak a NER dala?
hmmm

Orbán rosszal húzott ujjat?
A 16 országban végzett kutatás szerint Németország gyakorolja a legpozitívabb hatást a világra.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_rosszal_huzott_ujjat_nemetorszag_a_legnepszerubb.554372.html

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Secnir: ahhoz a förmedvény nyenyeréhez, és az én táncoltatnálak téged báj EmmegMi:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kevesebb_gyerek_szuletett.554371.html
ne az emberek fizessék meg, ugyi:

E-útdíj: ennyit fizethetnek a fuvarozók
Az NFM-től kiszivárgott rendelettervezet szerint 130 forintot is kitehet a kilométerenkénti sztrádadíj.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_kepzeli_a_kormany_az_olcso_utdijat.554368.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én komolyan nem térek magamhoz, a cinikus, gúnyos, szarkasztikus énem fagyottan hever a csatamezőn, kész vagyok...:/
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
izélgetitetek itten a dalt. orica kedvence, nyomjátok csak neki a linket hozzá, örülni fog.

nekem is vannak kérdéseim:
- ha már barack, hol van a dalból a belőle főzhető pálesz?
- "Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek" - ez a tánctudására utal az ifjú párkeresőknek, avagy az összefogás ellentétére, a taposásra? ha utóbbi, akkor nem mutat nagy kohéziót az eredeti céllal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
130/km? bp-debrecen-bp egy kamionnak az plusz 226*2**130=58760 forint.
50 kamionnál naponta az 2.938.000.-, évente (240 munkanappal számolva) az 705.120.000.- forint egy 50 kaminonos flottánál.
és a kormány úgy gondolja, hogy ezt a vállalkozó (wáberert is beleértve) majd benyeli szó nélkül. minden bizonnyal.
@Fabius:

A lap információja szerint az ÁAK az elektronikus útdíjszedéssel foglalkozó szerdai szakmai fórumon arra kérte a flottakövető szolgáltatásokkal foglalkozó társaságokat, hogy saját műholdas járműkövető rendszereikkel vállaljanak szerepet a magyar útdíjrendszer július 1-jei bevezetésében, a későbbi működtetésében. Az elképzelések szerint a szakvállalkozások feladata az lenne, hogy a velük szerződéses kapcsolatban álló közúti fuvarozók teherautóira telepített fedélzeti berendezések fizetős útszakaszokon rögzített helyzetadatait átadják az ÁAK központjának - számol be a Népszabadság.

Az ötlet a szolgáltatók körében nem aratott sikert, az ÁAK a szakmai fórum után sem tett le reménybeli partnerei megszerzéséről.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Secnir: lásd a fenti kiemelést is, már a legtöbben azt számolgatják, hogy a sarc /mert ez az/ közel 2/3-át át kell hogy hárítsák a cégek, csak félve kérdezem, mennyi is lesz 1kg kenyér? Jah tudom, háztájiban majd megtermeli mindenki, a tojást, búzát, tejet, dohány, pont mint a pájinkát. Hülyék ezek, és ekkor még finom voltam és nőies....
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: @Secnir:
biztos a pikírt énem idézi fel bennem az összefogás dalát hallgatva ezt a régi nótát:

"Zengjük a dalt üde mámoros ajakkal,
Vérvörös színt fest az égre a hajnal.
Dobban a föld szíve, ébred a nép,
Új utat érez a lába, ha lép.

Jöjjetek, ezrével állni a sorba,
Kardotokat sosem érheti csorba.
Gátakat elsöpör, új utat tűz,
Burzsoá zsarnokot innen elűz. "
Az NFM rendelettervezetében megjelölte, hogy mennyit kell majd fizetniük a 3,5 tonna feletti tehergépjárműveknek a megtett úttal arányosan az egyes utakon - írja a Népszabadság. A rendelettervezetet hivatalosan még nem tette közzé a minisztérium. A díjköteles úthálózat 6513 kilométer lesz, vagyis körülbelül 200 kilométerrel hosszabb, mint azt korábban tervezték. Az alapdíjakat környezetvédelmi alapon is növelve a pótkocsival közlekedő teherautók akár 130 forintot is fizethetnek kilométerenként a sztrádákon.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/e-utdij_ennyit_fizethetnek_a_fuvarozok.184282.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Persze, benyeli, ahogy eddig minden szektor benyelte a plusz állami sarcot. Mert ugye a tulajdonos saját maga ellensége, azért csinálja az üzletet hogy az eredménykimutatás adózott eredmény sorában -125000 e forint álljon és otthonról hordja be a pénzt a cégbe csakhogy olcsóbb legyen a kenyér-gyümölcs-hús-stb...

@bella _ciao: A táncoló talpakig nem jutottam el, keveset bírtam belőle...de dögöljek meg ha értem a barackfát, valami jelkép?
@bella _ciao: nem csak neked, mert felötlött bennem ez is:

Dalszöveg
R. A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
||: Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye. :||

1. Széttörte népe láncát,
S elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanúnk,
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

R.

2. Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már,
S apái mellett küzd az ifjúság.
@bella _ciao: Te sem nem vagyol mán majji gyerek. :)))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Me', a narancsfa túlságosan "kilógott" vo'na. Barack a magyar narancs. Az megterem itten. :)
Mongyuk, azt énsenem é'tem, hogy a "talpaink egymásra lépnek" mi a jóbúbánatot akarik jelenteni???
Én a Csámpás Rozi lábára (lábfejére) tudok lépni tánc közben, de a talpára ...?
Max, ha feldobta azt. :D
hogy ez mekkora idióta faszparaszt:

Orbán: "szépek és izgalmasak" voltak az alkotmányos viták

"Szépek és izgalmasak" voltak az alkotmányról szóló viták, de ezeknek az ideje most lezárult - mondta Orbán Viktor csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Paczolay Péterrel, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökével.

hvg.hu/itthon/20130523_Orban

meg ez is:

hvg.hu/gazdasag/20130523_Igy_segithetne_Magyarorszagon_a_jegybank
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
elvileg kajszibarackfáról van szó. a sárgabarack pedig a szimbólumtár szerint az önmegtermékenyítés, a kétneműség szimbóluma. erre varrjál gombot!
@Orica Középföldi: egyszerűen kinyúlok Bóli aranyköpéseitől. Az éjjel is szétröhögtem magam a javaslatán: "vezessék be a KURVAANNYAADÓT", mekkora bevétel lenne
@Marcellusca: köszi a cikket! hehe... kormányzati barackfa a népnemzeti színésznőtől:

"Gergely Éva nemrégiben adta ki első, saját dalait tartalmazó önálló albumát az Innen, fentről címűt. Korábban többek között Karády Katalin dalait énekelte – írja a 4! honlap.

„Egy érett művészé, de fiatal nőé, büszke feleségé és anyáé az az alt hang, amely itteni és túlvilág között kalauzol bennünket magabiztosan, mégis törékenyen” – írta az új lemezről az Új Ember katolikus periodika."

"A színésznő-énekesnő korábban állandó fellépő volt a Fidesz, főleg Orbán Viktor pártelnök vidéki rendezvényein is. Gergely Éva fő slágere akkoriban a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország! volt."
@Marcellusca: Ezen miért nem lepődtem meg, ezek bazzeg mindenre saját alomból húznak elő embert, aki nem velünk járt koleszba, nem dugom őt /nem dugtam én is/nem dugom a lányát, nem tőlem született, nem adott cigit a KISZ bulin az a fasorba se lehet.
tegnap már linkeltem csányiettársat, de mára is ide teszem:

Csányi: több nagybank is eltűnhet Magyarországról

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint a magyar bankszektorban a nyereség hiánya miatt konszolidációs folyamat következhet, amelynek eredményeként a jelenlegi nyolcról négy-ötre csökkenhet a nagybankok száma.

hvg.hu/gazdasag/20130523_Csanyi_tobb_nagybank_is_eltunhet_Magyaror

-----------------------------------------

Eladnák a Budapest Bank tulajdonosának egyes részeit

A General Electric (GE) komolyan gondolkodik azon, hogy eladja banki üzletágának egyes részeit - mondta Jeff Immelt, a GE vezérigazgatója egy amerikai konferencián.

hvg.hu/kkv/20130523_Eladnak_a_Budapest_Bank_tulajdonosanak_eg
@bella _ciao:

Bakker, legalább tedd idézőjelbe a kedvencet:))))
Még valaki komolyan veszi.
tegnapi kommentem:

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · 2013.05.22. 20:48:07
@Ergosum: pont az említettek csinálják már, vedd bele a BB-t is
@KÁTÉó53éúétr6:

Reggel olvastam én is röhögtem rajta:)
@Marcellusca: megy az, csak eleget kell inni hozzá :)

Lassan kiderül, hogy senki sem érti; még a dalszöveg(?) írója sem.

Nekem ez a klip állt össze:

aha. brrr, éjszaka reggelt álmodtam! Jaaaa, csak a
kedves szíriusziak vittek időutazásra, majd otthagytak a gabonakörben! Hol a fütyülős barack?! :D
assets0.partyponty.hu/system/post_pictures/1202/display/vizsgaidosuck_2.jpg?1330639333

"Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol / Veled álltam egy hatalmas körben, a puha fűben, egy harmatos réten.''
image.hotdog.hu/user/Anni57/Gabonakor.jpg

Jó lesz vigyáznunk, mert könnyen a kezünkre léphetnek:
vicc.zug.hu/galeria/kepek/img_6333.jpg
,,Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek"

mazok is vagyunk? Jól megtapostak és élvezzük:
,,Szemünkben a boldogság fénye ég.''
www.fntudosito.hu/upload/231/pics/4958/DSCF3444.JPG_small.jpg
a kannás bornak tud6ó lesz az állapot... :)

,,Állj be te is a körbe!
slager.network.hu/video/szucs_judit_video_galeria/szucs_judith__zorba_dala
Csak szólok, hogy Zorbáéknál sem megy valami fényesen!
,,Táncolj, ahogy hajt a véred, érezd, hogy a föld szíve dobban veled, mert mind egyek vagyunk!''

Lesz itt pálesz alapanyag dögivel:
Korai termésű, Micsurin-fajta, nemde?
m.blog.hu/pi/pistike/postimage/36_1342171855.jpg
,,Érik már a barack, áldott föld gyümölcse''

Összeszedett és kiérlelt termés, épp erjedőben! :)
Szerzőknek 1 klasszikust idéznék:
,,Láttál-e cseresznyefán jurtát, mit kurta lándzsa fúrt át? Láttál? Akkor te nem voltál magadnál!''
@bella _ciao:
E sokkal jobb, és már tudjuk is hibátlanul.:)
@Orica Középföldi: de még egyszer írom, a sárgabarack az önmegtermékenyítés, a kétneműség szimbóluma. erre buzizzon kerényi egy nagyot!
@bella _ciao:

Ha lehetne, Kerényi ne szólaljon meg. Látványnak is katartikus, de ha meg is szólal, agysejtjeim milliói eutanáziát követnek el:))))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
A talpak nem táncolnak, hanem egymásra lépnek. Ez ugye, fizikai lehetetlenség, mer' egy talp csak akkor léphet a másikra, ha annak tulajdonosa fejjel lefelé van belógatva valami gödörbe, s így a talpa talajszintre kerül(het).
Annyi minden mellett a költészet sem megy nekik:).
@bella _ciao: megvilágosodtam, amiről beszélnek az a csiga, ez a tényleges megjelenített valójuk:
- nemváltó,
- puhatestű és gerinctelen,
- nyálkásan csúszik,
- a legtöbb ember undorodik tőle
- pusztítja a környezetet
- ideg csomói vannak, de nincs agya
- amerre elhalad, ott hagyja gusztustalan nyomát
@le Látó: Ha folytatja a világ hogy minden betűzött youtube linken barackfát meg ősneotont találok soha többé nem kattintok semmire...nem lehetne valami figyelmeztetést legalább hogy ülj je/68as szintit fogsz hallani/pártindulót nyomnak az arcodba valami kisfőnök nejétől és be nem futott megafaktorosoktól :)))
@bella _ciao: Tartok tőle, hogy hamarabb válik ez a dal aktuálissá, népszerűbbé mint az összefogás dala ám az sem lesz jó senkinek.
Ez úgy abszolúte érdektelen, nem ismerem az elnök asszonyát (lövésem se volt még a nevéről sem eddig a pillanatig), csak a második fotó miatt linkelem, nem igaz, bajusz nélkül Áder, ha nem tudom ki házasodik a képen ezer évig se tippeltem volna morcosbajuszpártkatona Áderre :)))

hvg.hu/itthon/20130523_Adernerol_sosem_latott_fotok_jelentek_meg
@rodeo36: Nemzetközi maffia....globalo gazdik..tudjukkik...:))
@Marcellusca: akinek csak azért van a fején a nyilás /száj/, hogy látszódjon belül a sötétség/Bólitól loptam/ azt nem érdekli, hogy mit jelent...lényeg a csillogó szem, meg Rozinéne, meg államtitkár feleség
Pont hasonlón gondolkodtam,mint ez az idő minket igazol.
10 év múlva 0,5%-os gazdasági növekedés.
eltolcsi kiáll,hogy:Na ugye hogy igazunk volt!
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
bocs, de a talpakról az ős-Neoton szám ugrott be :))
,,pardon ez a kezem volt''
@Marcellusca: "Hol vannak a gazdák a traktoraikkal? Most mé' nem vonulgatnak a Felvonulási ... oppardon, 56-osok terére???? "
Hol lennének?Ki lettek fizetve és be kerültek a parlamentbe.Már nincs okuk tüntetni. A legnagyobb egykori traktoros DÍSZFASZ jelenleg az országgyűlést vezeti, ha a Kövér nem ér rá.
Egyébként én is pesszimista vagyok ezzel,mint a múltkor egy kommentelő.
vikiék eladják majd a földet a külföldieknek.
Ha meg emiatt hisztiznénk és visszakérnénk,az EU nem nekünk fog igazat adni a Holland,Francia gazdákkal szemben:((

De azért vikiék még belehúznak a lopásban ebben is megint.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: ezért degeneráltak, mert tilos náluk a vérfrissítés
@le Látó: Máskor óvatosan ám, Metallicán és Nirvanan szocializálódtam :)))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Valahogy finoman lebuziználak de nem megy.:))
Márhogy nem találom a megfelelő formát!:))
Mondjuk én hülye el sem olvastam a levelet.
De kerényi egy fasz.
Viszont nem tudom hány ember előtt,milyen körülmények között mondta.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: + szegény anyám néha a haja meg a szemüvege miatt úgy néz ki ,mint kerényi.
Szoktam is neki mondani.:))
Ő is látja és szerintem nem örül neki.:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Megnyitottam egy blogot,ahol volt,de csak a kommentekbe olvastam bele.
És miven én hetero vagyok,mentem a csajos blogokra.:))
Viszont lehet bennem a hiba,de én ettől nem vagyok úgy kiakadva.
kerényit leszarom,Kulkával semmi bajom.
-no comment-

Minden rekordot megdöntve április végén 93,4 milliárd forintra ugrott a költségvetési intézmények lejárt adóssága. Olyan sem volt még, hogy egyetlen hónap alatt 23,3 milliárddal nőjön a tartozás.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_uj_rekord_dobbenetes_osszeggel_tartozik_az_allam.554380.html
@kifordított nagyanyó: Benned van a hiba, nem buzizunk le egy színházat, mert az igazgatóját annak gondoljuk. Sőt, egyáltalán nem buzizunk ha nem otthon vagy a sarki kocsmában vagyunk, nem azért mert nem illik, hanem mert értelmes ember nem aláz meg senkit származása, rangja, vallása, nemi irányultsága miatt.
Főleg nem a POLGÁRI társas körben vagy hol a jó f*szomban. A polgár nem buziz mást és ha hallja hogy valaki buzizik nem tapsikol meg kacarászik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mondja is viktor: oszt jó'napot! majd beszedik rá a boli által javasolt adót.
@kifordított nagyanyó: Ja, és Kulka nagy arc, meg atomjó színész (ezt még én is vágom, pedig a színházat tűröm asszony miatt, nem szeretem).
rezsi kamu, rezsi kamu

részlet:

Az államháztartáson kívüli szervezetekkel szembeni tartozás 75,3 milliárd forintos összegéből 55,4 milliárd forint az áruszállítások kifizetetlen ellenértéke, 10,7 milliárd forint közüzemi szolgáltatók felé fennálló tartozás<<<< és 9,2 milliárd forint az előző kategóriákba nem sorolható, egyéb tartozás összege. A tartozás túlnyomó része, 68,8 milliárd forint az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményeinél jelentkezik.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Téged megfertőzött a nyugati kultúra,mint az itt állomásozó szovjet katonát vazzzee!:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kórházak, kulturális intézmények... teszem hozzá, a varga féle megszorító csomagban az emmi elvonása a legnagyobb. szerinted?
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Valamelyik humorista ezt sokkal finomabban adta elő,hogy milyen lehet egy Alföldi rendezés.
Volt testvérpár kapcsolata meg fiú-fiú pár,már nem emlékszem pontosan.
@tristen2005: "TALP FICTION", "TALPOKALJA" - ezek nagyon betegek :))
@tristen2005: :D
Ha csak így nem. :)
De hun vagyok én onnan? :D
12:42
Chikán: külföldön nem értik, mi folyik Magyarországon

A kormánynak vissza kell szereznie a partnereink bizalmát Angela Merkeltől kezdve a balmazújvárosi kisvállalkozóig – mondta Chikán Attila egy budapesti rendezvényen. A közgazdász szerint külföldön nem értik, mi folyik Magyarországon, és figyelmezetetett: fel kellene hagyni az EU és a bankok ellen folytatott szabadságharccal.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu
12:39
Hanyagolják az adófizetést a vállalkozások

Az év egészében százmilliárd forintot jócskán meghaladó mínusz is elképzelhető a társaságok által fizetett adók esetében az államháztartás negyedéves adatai alapján a Napi Gazdaság számításai szerint
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Chikán kussoljon, ő ugye közismert libsibolsi, tuggyukki, Bajnai szekértolója illetve magyarországjobbantejjesít, bezzeg Matolcsy és Varga...
poszho:
/ez is jókor okoskodik, máskor meg nyalja falja a vezérét/

Bencsik: A nagybirtokrendszer konzerválása ellentétes a józan ésszel
A fideszes képviselő Ángyánnal együtt módosítaná a földforgalmi törvényt, de a bizottság leszavazta.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F05%2F23%2Fbencsik_a_nagybirtokrendszer_konzervalasa_ellentetes_a_jozan_esszel%2F
@tristen2005: na ja, de ez még jobb szerintem. illik az állami társkereső, az állami dalmegrendelés mellé.

Orbán ma nyűgös és duzzog az MTI szerint. Itt az állami horoszkóp

Akármennyire poénnak tűnik, nem vicc: van már állami horoszkópunk is!

cink.hu/orban-ma-nyugos-es-duzzog-az-mti-szerint-itt-az-allami-509468171
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: jahh, igaz, én kérek elnézést :D
bezzeg a bogár vagy kiiii, ő a tuti, kellően buggyant vezénylőéknak, és hiteles löszgazdász is
@Orica Középföldi:
Gályázni... :)
Melóóóó ezerrel. Ügyvédek leakadtak:
"Az adatgyűjtésben sem gátolhatják az ügyészséget. Azaz a törvény felhatalmazást adna az ügyészségnek például arra, hogy másolatot készítsenek az ügyvédi irodák számítógépeinek adathordozóiról, még a korábban törölt adatokat is felszínre hozva."
www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/eroteljes_jogositvanyokat_kapna_az_ugyeszseg/2334199/

Sejtheted, hogy egy mezőgazdász be tud adni egy ilyen javaslatot, egyéni indítványba... Ráadásul amilyen országban élünk, ez remek ürügy lehet sok-sok mindenre, hogy miért és hogyan lehetetlenítsünk el ügyvédeket, ingassuk meg a bizalmaz az ügyfeleikben - hisz csak a szent anyaföldet védjük (agyhalottaknak, dumában)!

Viszont nagyon egyszerű védekezni ellene, mármint informatikai szempontból - szigorúan legális és jogtiszta módon!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugyeugye, Chikán a Fővám Téri Szabadidő Központos élményeim alapján írni-olvasni-számolni is tud, ilyen a NERben gazdaság közelébe sem való :)))
@bella _ciao: Mingyá itten vanik a nagy NAP!
Mán csak hármat köll aludnyi:

www.facebook.com/EgyenlitoTV/posts/243317912480713

:DDDD
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hűűűűbazzzz

erre ezzel válaszolnék:
/1984/

Az ÁAK a flottakövető cégektől kér segítséget az e-útdíjhoz

A műholdas járműkövető rendszerrel rendelkező szolgáltatók adatait kérnék be az útdíjak megállapításához.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/az_aak_a_flottakoveto_cegektol_ker_segitseget_az_e-utdijhoz.184269.html
@Marcellusca: soltész alig bírhat magával. mondogatja is otthon: anyukám szombato későn jövök, hivatalos program. nem, nem kell jönnöd, unalmas megnyitó lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ugyan... ne....

"Winston rekeszizma összerándult. Sohasem volt képes gyötrő érzések nélkül nézni Goldstein arcát. Sovány zsidó arc volt, nagy, fehér, göndör hajkoronával s kis kecskeszakállal - okos arc, s valahogyan mégis sajátságosan utálatos; valamilyen szenilis együgyűség érzését keltette hosszú, vékony orra, amelynek majdnem a hegyére csúszott a szemüvege. Goldstein arca egy birka pofájához hasonlított, s a hangja is birkaszerű volt. Elmekegte szokásos ingerült vádjait a Párt tanításai ellen - olyan túlzott és fonák vádakat, amelyeken egy gyermek is átláthatott, s amelyek mégis elég valószerűen hatottak, hogy azzal a kínos érzéssel töltsék el az embert: másokat, akik kevésbé világos fejűek, mint ő maga, rá lehet velük szedni. Gyalázta Nagy Testvért, megbélyegezte a Párt diktatúráját, azonnali békekötést sürgetett Eurázsiával, szólásszabadságot, sajtószabadságot, gyülekezési szabadságot és gondolatszabadságot követelt, s hisztérikusan kiáltozta, hogy elárulták a forradalmat - s mindezt gyors, szaggatott beszédstílusban, amely egyfajta paródiája volt a pártszónokok stílusának, sőt még újbeszél szavakat is tartalmazott: feltétlenül több újbeszél szót, mint amennyit egy párttag használni szokott a mindennapi életben. S közben - nehogy valaki kétségben maradjon afelől, mit takar Goldstein alávaló fecsegése - a feje mögött a teleképen vég nélkül meneteltek az eurázsiai hadsereg oszlopai: merev pillantású, kifejezéstelen ázsiai férfiarcok egyik sora a másik után, a telekép felső széléig úsztak, ott eltűntek, s helyüket újabb, hasonló arcok foglalták el. A katonacsizmák nehézkes, ritmikus dobogása festette alá Goldstein bégető hangját.

A Gyűlölet még harminc másodperce sem tartott, s máris önkéntelen dühkiáltások törtek ki a teremben tartózkodó emberek egy részéből. Az önelégült birkaszerű arcot s mögötte az eurázsiai hadsereg ijesztő látványát nehéz volt elviselni; különben is, Goldstein látványa, sőt már a puszta rágondolás is automatikusan félelmet és nyugtalanságot idézett elő. Ő állandóbb tárgya volt a gyűlöletnek, mint Eurázsia vagy Keletázsia, mert amíg Óceánia háborúban állt e hatalmak egyikével, rendszerint békében élt a másikkal. A különös csak az volt, hogy bár Goldsteint mindenki gyűlölte és megvetette, s bár elméleteit mindennap s napjában ezerszer is megcáfolták, szétzúzták, nevetségessé tették dobogókon, a teleképen, újságokban és könyvekben, s kimutatták róluk, hogy szánalmas zagyvaságok - aminthogy azok is voltak -, mindennek ellenére úgy tetszett, befolyása nem csökken. Mindig akadtak éretlen alakok, akik szinte várták, hogy elszédítse őket. Nem múlt el egyetlen nap sem, hogy a Gondolatrendőrség ne leplezett volna le az ő irányításával működő kémeket és szabotőröket. Ő volt a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört. Ennek a szövetségnek állítólag Testvériség volt a neve. Suttogtak egy borzasztó könyvről is, ez azoknak az eretnekségeknek a gyűjteménye volt, amelyek Goldsteintől származtak, s titokban járt kézről kézre. Címe nem volt. Ha egyáltalán szó esett róla, úgy emlegették, hogy: a könyv. De az ilyen dolgokról csak kósza hírek szállongtak. Mind a Testvériség, mind a könyv olyan dolog volt, amelyről az egyszerű párttag, hacsak tehette, nem beszélt."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sosem gondoltam volna, hogy ebben fogok élni:

INGSOC = NER

:-(
egyenlito.blog.hu/2013/04/12/allami_tarskozvetito_szolgalat

Télleg!
Valamelyik blogger (nem, NEM a Géza!) nem látogatja meg eme jeles rendezvényt? :)
Csak, hogy első kézből tájékoztathassa a tisztelt, egybesült, NER-telen, NET-es, blogger társadalmat? :D
@tristen2005: nem kimondottan talponállóban készült! :)))

A 2 nőnem(?)ű nem csak a talpain keresztül érintkezik ám, hanem egy szelíd gyöngysor és rejtett dimenziók is összekapcsolják őket ;)
@Marcellusca: helyettesít a gyönysor! Most nincs bika, de lesz! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @vitéž munkášőr: Orwell csak az évszámot cseszte el. Adhatott volna még hozzá 30-at, oszt' ... :(
@vitéž munkášőr:
'89 után én sem gondolta, hogy időutazásra visz a kiskancsó KISZ titkár elvtárs és szervilis csürhéje.
Jövőre egyikünk menni fog!
@le Látó:
"...rejtett dimenziók is összekapcsolják őket" - Ollan mindkét végin formázott dildora gondútá? :D
@Marcellusca: nana, nem orwell cseszte el, mi vagyunk az örök lemaradók.
lesz itt még meglepetés:

Orbán és Varga pénteken dugják össze a fejüket

hvg.hu/gazdasag/20130523_orban_varga_talalkozo

inkább mást dugnának össze
@Marcellusca:
Te most Fabiusra célozgatol?? :)
Nem fog szeretni téged... Ennyire nem mazochista!
Most képzeld el, ahogy Rétvári kartársnő és hasonlók ott popsisimiznek... Áááá...
@bella _ciao: Upsz, télleg. :)

2015-ben eljön a világvége!
Túl akarja élni?
Jöjjön Magyarországra!
Mi 60 évvel le vagyunk maradva.
:D
@bella _ciao:
Varga a nyelvét viszi, Piktor a hátsóját, szóval kombinálhatsz, de messze durvább lesz az!
Olyan szerelemgyerek fog ebből születni, amire még gondolni sem mertél! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: pedig az lmp-s közönségtalálkozókról is jó beszámolókat írt. én megkérném a részvételre tisztelettel.
@bella _ciao: ki tudja? Ezekből én bármit kinézek. Még a dzsagonozást is:

indavideo.hu/video/dzsagon
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Neeem, neeeem.
Kűggye el a zegyetemista gyerekit! :DDDDDDD

Rétvári kartácsnő ... brrrrrr és broááááf!
Én, mazopista, reggeli készülődés közben nézem a zemegyet, a tennap esti műsor ösmétlését, benne pont Rétvári, háááááát ... (róla bármit...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
mit is várhatnánk, hiszen a jóember ilyeneket mond:

Varga: a magyar módszereket javasolják egyre többen

hvg.hu/gazdasag/20130523_Varga_a_magyar_utat_javasoljak_egyre_tobb

már lelki szemeim előtt van, ahogy magyar módira összedugják talpicujukat az európa parlamentben
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @vitéž munkášőr: egy, megérett a megy, kettő, csipke bokor vessző, három, te leszel a párom,
négy, nagy nagy útra mégy...
@Marcellusca: géza szülei gyermekkoruk óta ismerik egymást,mint testvérek.
Ja nem,az vidéki.
@le Látó: Mer', ha még csökkent volna a REZSIM, de mint tuggyuk ... :D

Egyébként szívesen kísérgetném a trafikba, ahol személlesen, tapasztalásilag győződnék meg nagykorúságárúl. :D
@le Látó:
Ez k.va jó!
Mármint pfúúújj, meg izé!
Telszáma nincs??? :D
@kifordított nagyanyó: :D
De géjza és vidéki egy tőről fakad, azaz ők is testvérek. :DDD
@kifordított nagyanyó:
A belterjesség meg is látszik! A tesója meg SSteffyke lölköm! ;)
@Marcellusca: viheted a cser-palkót is, ha már az óvodásokra buksz. :)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: figyi, nem olyan kicsi már, naponta rágja a fülemet ő is, hüle stréber angolból, és tendenciózusan felejti az ékezeteket, és gyorsabban kapcsolja el vezénylót mint én, nem tudom mire készül :D
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Valaki kérdezte vidékit a bőrön,hogy:
"Még mindig családon belül házasodtok?
Annak ez a következménye."
@bella _ciao: PFÚÚÚÚJJJJ! :)
Maradok inkább Monica-nál. Nem, neeem a Lampertnél, hanem a Bellucci-nál. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Oszt puskája van-e? Mert egy távcsővel meg kéne lepni! :)
@le Látó: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem célozgatni, nem más farkával csalánt csapkodni, hisz mindenki saját maga szerencséje kovásza ;)
@Marcellusca:

Én biztos nem megyek :-D

És egyben szolgálati közlemény, mielőtt a jeges rémület eluralkodna ismét: holnap megint a magyar gazdasági növekedés elősegítésén fogok ügyködni egy baráti országban, semmi TEK, én segíTEK, magamon és gazdaság során, hogy a haza fényre derülhessen.
@Fabius: Baráti ország...Azerbajdzsán, Tádzsikisztán, Észak-Korea...egyáltalán, vannak még barátaink???
@Fabius: Ehhh, na mindegy, majd megkérdem Zeroékat meg Vincentéket. :D
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Én azért ennyire nem barátkozom, maradok az importálható békemenetelők hazájánál.
@Fabius: a "föloligarcha" az direkt volt "d" nélkül?

vagy már nem tudod javítani...
ciki hogy pont én kekeckedek...
de a hejesírás a gyengém, tudod....
@Buga.Jakab: ,,...föl-föl,ti rabjai a földnek...''

tuggyuk hát! :D
@Buga.Jakab:

Tádám, és már ki is van javítva.
@Fabius: tu*od... nem akarok kekeckedni... csak nehogy ezen bukjon az orbánrezsim buktatása...
@le Látó:

De régen csináltam ezt a Navra képet :-)
Aktualitásából nem vesztett azóta sem.
@Buga.Jakab:

Ha a rezsimbukás azon múlik, én vétek-e elütéshibát az régen rossz.
@Fabius: Neeemááár!Hogy fogok én zsidózni,buzizni,magyarellenesezni,cigányozni,heeeee?!:))
Én kicsit csalódtam a Heti Válaszban. Katalin, Imre, Ferenc? Ennyi? Legalább benne lett volna Gordon. :)
@Buga.Jakab: Mint a munkatársam anno:Nem basztatásképpen mondom,de...

@Fabius: Ha vikivel nem is, de veled üzletelnek.:))
@Fabius: A lengyel kollégám ha otthon volt mindenki asztalára lerak egy kilós Krówka karamellát. Mondanom se kell hogy ő a legnépszerűbb ember nálunk :)))))
@kifordított nagyanyó: Dobj egy mailt mindenkinek aki törzstag errefelé, ügy megoldva :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: grrr. hülle blogtraktormotorja!

pedig jó.
csak jól be kell öltözni hozzá.

www.dragunov.net/images/dragunov_airsoft.jpg

:)))))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nekem is hozta munkatárs.
Egyik nagyanyja Lengyel.
Asszony is ette,pedig neki nem lenne szabad.
@Fabius: szerintem aktuálisabb, mint volt. Egyre inkább errefelé tart a rezsi(m). Nyomulnak, mint a kutya, ha beengeded az előszobába.
@kifordított nagyanyó: Kutya jó az a micsoda, bármennyit meg tudok belőle enni :)))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: hm. Tegnap Boci(!) csokoládét ettem. Cseh gyártmány, 859-es kezdetű vonalkóddal. Monnyuk a kedvencem akkor is a Figaro marad:
www.figaro.cz/download/product/home-TAB_Horka_100g_New_HQV.png

Hol gyártanak még csokoládét Abszurdisztánban?
kis olvasni való:

Már úton van a fogyasztói hatalomátvétel

A fogyasztói hatalomátvétel azonban még várat magára. Nemcsak a fogyasztók hangját artikuláló és érdekeiket közvetítő megakorporációk hiányoznak. Nem látom a horizonton azt a tömegszerű (fogyasztói) társadalmi bázist, amely tudással felvértezve és lehetőségeit kihasználva új irányokat jelöl ki és méltó partnere a gazdaság működtetésében szereplőknek. Mert ez ma már ugyanúgy hozzátartozik a demokratikus társadalomképhez, mint a szólásszabadság és a politikai véleménypluralizmus. A demokrácia nem korlátozódik a politikumra. Aki így értelmezi, az téved. Átszövi a mindennapok viselkedését, a választás lehetőségeit kínálva nap mint nap. Szavazófülkében és élelmiszerüzletben egyaránt. Amíg a fogyasztás a társadalmi folyamatok markáns hajtóereje lesz, addig jobb, ha ezzel számolunk.

A gazdaság eseményeit a politikusok akarják irányítani, de valójában a fogyasztók jelölik ki az utat. És ők gyorsabban átírják a közlekedési szabályokat − ha folyamatosan felesleges korlátokat és szabályokat támasztanak velük szemben −, mint ahogyan a KRESZ-t változtatják.

www.napi.hu/allaspont/a_politikusoktol_atveszik_a_hatalmat_a_fogyasztok.554412.html

-----------------

és a melléklet:

Orbán padlóra küldheti a sajtót a reklámadóval

A költségvetés helyzetét javítaná Orbán Viktor a reklámadóval, melynek szerepet szán kikerülésünkben a túlzottdeficit-eljárás alól. A kormányfő az adó paraméterezésétől függően könnyen hazavághatja a médiapiac egyes szereplőit, és Brüsszelre hivatkozva korltátozhatja a médiaszabadságot. A bejelentés legalább olyan fricska, mint a tranzakciós adó vagy a szektorális adók esetleges megemelése.

hvg.hu/gazdasag/20130523_Reklamado_padlora_kuldheti_sajtot
nem tudom elérnek-e bármit is ebben fidesz össztűzben ilyen nyilatkozatokkal:

"A Hajdú-Bét ügyben ez az igazság"

hvg.hu/itthon/20130523_A_HajduBet_ugyben_ez_az_igazsag
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a képen csak játékpuska van. Airsoft. Elemmel (is) működik.
FIGYELEM! Elbuktak a földügy módosítók (Ángyán és Bencsik módosítói!) Holnap nagygyűlés Budapesten! Jöjjön el mindenki, aki még tenni akar valamit!!! greenr.blog.hu/2013/05/23/elbuktak_a_foldugy_modositok_johet_a_nagygyules
Petíció (már majdnem tízezer aláírás Ángyán mellett): varaljaszovetseg.hu/02/
Válaszfal dőlt két gyerekre egy óvodában
MTI|2013. 05. 23., 14:01|Utolsó módosítás:2013. 05. 23., 14:46|2 komment
Címkék:Sopron, baleset, óvoda

Két gyerek és egy felnőtt megsérült, amikor leomlott egy válaszfal egy soproni óvodában. A két gyereket kórházba vitték.

www.origo.hu/itthon/20130523-valaszfal-dolt-ket-gyerekre-egy-ovodaban.html
Most miről van itten szó?
Nem akarom alulról elkezdeni olvasni.
@Penivaldes: földmutyi, meg minden hasonló mutyi, némi gazdasággal,
a vezér kitalál, a samesz meg leírja, skiccpalis magasságok:

Vargáék már el is készítették az Orbán által belengetett adóváltoztatásokat

A nemzetgazdasági tárcánál már készülnek az adóváltozásokat megalapozó előterjesztések.

hvg.hu/gazdasag/20130523_Vargaek_mar_el_is_keszitettek_az_Orban_al
Ez volt már?

"Negyedik bevetési nap:

Heil Merkel!

Megindultunk Győr felé, hogy ott átvegyük az Audi titkos, föld alatti üzemeiben (természetesen a hagyományaink szellemében magyar kényszermunkásokkal) legyártott „Rechtstaat"1 nevű csodafegyvert – ez elől felderítésünk szerint a Fidesz fejvesztetten menekül. Ám a várost soha nem értük el... Ugyanis, ahogy vonultunk tankjainkkal, hirtelen gazdák állták utunkat. Azt kiabálták, hogy ez az ő földjük, nemrég kapták magától Orbántól, az ún. „földmutyi" során... Nos, mi, mint minden német, áhítatosan tiszteljük és sérthetetlennek tartjuk a magántulajdont, így nem is mentük rá a földekre, gondolván, legfeljebb kerülünk egy kicsit – ám csalódnunk kellett, ui. (mint egykettőre kiderült) köröskörül mindenütt ilyen „mutyiföldek" vettek minket körül. A gazdák el is mondták nekünk, hogy az ország teljes 93.000 km2-es területét ezek alkotják, kivételt csak a „nemzeti dohányboltok" és az épülő stadionok jelentenek, valamint Budapesten a Közgép-telephely – és az Orbán ellen egyszemélyes gerillahadseregként küzdő Gyurcsány Ferenc talpa alatti területet. Bevallom, a tulajdon szentségébe vetett mélységesmély ősgermán hitünkön kívül azért sem törtünk át a földjeinken, mert kiderült, hogy ők maguk is osztják eszméinket és módszereinket: amíg beszélgettünk, aközben javában folyt a földeken a korábbi földhasználók hamvainak beszántása..."

progressziv.blog.hu/2013/05/21/pancerlid
Ez volt?

"Orbán Viktor tegnap Brüsszelben az EU-csúcstalálkozó után meglebegtette, hogy kormánya egy újabb különadó, a reklámadó bevezetésén gondolkozik, illetve a tranzakciós adó, a bankadó és az energiaadó megemelésén. Minderre akkor kerülne sor, ha Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól. A kormányfő szerint ehhez minden feltételt teljesítettünk, de ha ezt az Unió esetleg máshogy gondolná, abban az esetben tovább fogjuk büntetni a nyugat-európai cégeket. Ami Brüsszelben elhangzott, ugyanis pontosan ezt jelenti: nyílt zsarolást."

velemenyvezer.blog.hu/2013/05/23/amikor_orban_zsarolni_probalja_az_eu-t
Fabius:

"130 Ft/km-rel a sztrádán
Elektronikus útdíj – Megvan, ki és mennyit fizet
Uniós rekordtarifákkal szembesülhetnek majd a fuvarozók az elektronikus útdíj startjánál."

nol.hu/gazdasag/20130523-130_ft_km-rel_a_sztradan

Megvan a két következő szektor, akiket tönkrevágnak.
@Husz_János_Puszita: már nem gondolkozik rajta:

Az NGM ezt azzal kapcsolatosan jelezte csütörtökön az MTI-nek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Brüsszelben újságíróknak azt mondta: szerinte a túlzottdeficit-eljárás alól való biztos kikerülés érdekében a költségvetési zárolások mellett "meg kell lépni", hogy az egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekkel kell megoldani, továbbá "bizonyos adófajtákat" meg kell emelni.

Akkor a kormányfő úgy fogalmazott: "ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A két következő áldozat a média és a fuvarozás. Van még szektor, amit le lehet tarolni? Trafikosom szerint a következő a gulyásleves hungarikummá nyilvánítása lesz.

Széles jól bevásárolhat televízióból. Kettőt vehet egy áráért.
90' óta nem volt ilyen korrupt bűnöző vezetése az országnak. A szocik ehhez képest csak cukorkatolvajok. Akkor lesz itt esély a rendre, ha a csúti gumicsizmás és társai a cellájukban rohadnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Meneküljön ki merre lát! Lehet még jobban padlóra vágni a gazdaságot. Éhezés és nyomor vár rátok.
@Parajpuding: ennyi, a többi néma csend:
/pakoljon aki tud, kösse az övét aki marad/

Orbán adóemelési javaslatai nem nyugtatják meg Brüsszelt

A londoni székhelyi Capital Economics vezető feltörekvő piacokkal foglalkó közgazdásza szerint Orbán javaslata a bankadó emelésére nem tesz sokat azért, hogy mérsékelje az Európai Bizottság (EB) aggodalmait azzal kapcsolatban, melyek szerint a kormány egyszeri intézkedésekkel csökkenti a költségvetési deficitet.

hvg.hu/gazdasag/20130523_Orban_adoemelesi_javaslatai_nem_nyugtatja
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: cöcö, a folytatásban meg vállához érjen a vállad...

különben meg érdeklődve figyelem, mi lesz, ha maradunk a túlzittdeficite eljárásban, mekkora vérengzést rendez itthon piktor.
@bella _ciao: ki fogunk kerülni, mert még túl hiszékenyek ott nyugaton, és persze ezek az adók is megmaradnak és szilárdítják majd a rezsimjüket.
Nincs megállás, új politikai és gazdasági hatalmi elit kell nekik, félúton nincs megállás, visszakozni nem lehet, ellentmondani tilos, kételkedni bűn.

Orbán: Volt, hogy nem számított a matek

Pénteken egyeztet Varga Mihállyal az esetleges adóemelésekről. Brüsszelben már látott karón varjút.
"Százával zárják be a kocsmákat, a jelenség mögött az áll, hogy sorra nyílnak a házi főzdék, bögrecsárdák. Idén eddig az Ormánságban és Dél-Somogyban több mint harminc italmérésre specializálódott egységet zártak be. Hasonló a helyzet a Dél-Alföldön, Észak-Magyarországon, sőt már a Balatonnál is van erre példa."

hvg.hu/kkv/20130523_Inni_is_nehezen_tud_a_magyar__szazaval

Elvették tőlük a játékgépet, a cigit. Errefelé a fele kocsma döglődik, online pénztárgépre már nem ruháznak be.
A BM behozná a flashmobot a jogba
Halad a korral a gyülekezési jogról szóló legújabb tervezet, már a villámcsődületet is számon tartja.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F05%2F23%2Fgyulekezesi_jog_belugyminiszterium_villamcsodulet%2F
ennyi:

Hiába kért helyreigazítást a Magyar Nemzettől az EB Magyarországi Képviseletének vezetője

Két olvasói levelet is írt Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nemrégiben a Magyar Nemzetnek, ám a lap egyiket sem közölte, ezért most a képviselet honlapján hozták nyilvánosságra azokat.

hvg.hu/itthon/20130523_Nem_kozolte_a_Magyar_Nemzet_kiraktak_a_ne
@bella _ciao:
csak annyit kell tudni, hogy "a matematika" szerint semn oldja meg az adósságállomány csökkenését a még több sarc, a GDP már 27000 milliárd közelében sűllyed és nem állt meg, mégis annak a 80 valahány %-kára emelkedett a hiány, pedig a metematika szerint ezzel már nagyon alacsonyan kellene tartania...minő röhej ha valaki buta az ilyeneket büfög mint a minielnököcskekecske

csak akkor lehetne kikerűlni ebből a csapdából ha a GDP ami 38000 milliárd volt mikor átvették a szociktól az ma 48000 milliárd lenne akkor a mai adósságállomány már a 60% alatt lehetne

de ezek nem értenek sem a politikához sem a gazdasághoz a vargamisi egy agyalágyúlt hülye ha a seggfej főnöke utasításait betartja, hanem csakis a rabláshoz és elviszempont-hoz értenek

mert semmi mások mint rablók

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jöhetsz nekem a számokkal Cirbikém, én másképp látom a világot.
@Husz_János_Puszita: Miért kettő?

a fuvarozók átterhelnek, amit csak tudnak, mindenki meg fogja érezni.
Adunk egy cseppet a versenyképességnek.

Megyünk vissza az ősközösségbe, a helyi csereberékre. Helyi piac meg nincs.

ezek tényleg teljesen le akarnak rombolni mindent, hogy a semmiből építsék fel a maguk országát.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: érdekes... kicsit elszaporodtak az omlások...

roskadozik az orbánrencer
@Habakuk999:

A tranzit forgalom ha egy módja van rá, kerülő utakat fog keresni, abban biztos vagyok. Az összes bevétellel együtt, amit eddig itt hagyott az országban.

Szerintem a belföldiek nem tudnak minden megnövekedett költséget áthárítani az amúgy is gyenge kiskereskedelemre, valamennyit be kell nyelniük. Így sincs kereslet.
@Husz_János_Puszita: De ez tök jó, mert így a helyi nemzeti termékek versenyképesek lesznek a büdöskapitalista szeméttel szemben.

A rossz csak az, hogy nincsenek helyi nemzeti termékek.

Evvan.

Lehet emelni útdíjat a világba. Csak lássuk az eredményét, legyen út és nem gödör, legyen zöld beruházás, bio támogatás.

Nem ez lesz, hanem szavazóvásárlás.
@bella _ciao: bizony, ez az igazság. annyi hiba azért becsúszott a gépezetbe, hogy nem nyerték meg a 2002-es választásokat, így nem lehetett azt a kistafírozott céget kva gyorsan a választások után privatizálni.
Pedig igény az volt rá! Sőt vevő is! Szolnok környékéről.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már tegnap nyilatkozta a sajtótájékoztatón, ha reményei nem csalnak, mire hazaér meglesz
@OPHELIA: zseni, ez ebbol is latszi, mar majdnem egy felisten
@Habakuk999: klubradioban beszelt a szallitmanyozok egyesuleti elnoke /asszem/ o mondta ezzel a kicsik kinyirva, mert egy nehany autos vallalkozasnak 1-2 millat be kell elore tolni az allamnak, jobb esetben fizet a megbizo ket honappal kesobb. Az o szamitasa alapjan ez a cucc kb.1%-al noveli az orszagban az inflaciot. Nagy vonalakban ezt mondta Fabius is, neki is fol van adva a pecke az uj targyalasokra, hisz felkeszulesi ido nulla, eszed nem eszed, nem kapsz mast, hisz jovoheten meg is szavazzak a biobabok.
@Habakuk999:

Lesz bio támogatás. Megéri otthon bevetni a konyhakertet. Felvirágzik a kenyérsütőgépek forgalma. Már csak egy kecskét kell beállítani és a tej is megvan. Kell ennél zöldebb?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem értem, miért végeznek félmunkát fideszék.

Az útdíjjal párhuzamosan rezsicsökkentést kéne véghezvinni a fuvarozóknál is.
Komoly hiba.
@Husz_János_Puszita: A lisztnek is oda kell érni a boltokba.

Vagy gondolod, jó üzlet lesz a malomkő árusítás?

Most van egy kis zöldhagyma a kertekben. Ezzel együtt mi lehetünk a legegészségesebb paleolit táplálkozók a világon - kvázi fűlegelők, fakéregevők - ha a fidesz biotámogatására számítunk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Orbán mondta Pokorninak: jöhetsz nekem a számokkal Zolikám...

Legközelebb kérlek tájékozódj, mielőtt nertelenséggel vádolsz.
@Husz_János_Puszita: Na, azt talán nem kéne, csökkentettünk épp eleget.
@Habakuk999:

A Démász elküldi 220 dolgozóját, beruházásokat befagyasztja. Majd nézegetjük a csillogó merci dzsipeket kívülről a gyárkerítés rácsát szorongatva. Otthon úgysem lesz villany, se kaja.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
"A lengyel kollégám ha otthon volt mindenki asztalára lerak egy kilós Krówka karamellát."
Remélem ezt a komoly célzást értette az, AKINEK szólt! :))
@Husz_János_Puszita: Leépítenek, nem elküldéssel, hogy minél jobban járjanak anyagilag a távozók. Az a mocskos franciába több emberség, bocs szociális érzékenység szorult, mint a nemzetiekbe.

Ez a cég az egyedüli, akiről tudom, hogy amióta betette a lábát a francia, az összes racionalizálást, létszámcsökkentést úgy kezdték, hogy: megnézték, ki van közel a nyugdíjhoz, felajánlották részükre, ha akarnak elmehetnek, 1-2-3 évet kifizettek nekik.(amíg lehetett)
@Habakuk999: Hús?? Hús!! Hús kell a paleo izéhez!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Orbán az faszparaszt, ahogy megszoktuk, csak azt adja, mi lényege. De Paczolay meg benyal, ha jól értelmezem a cikket. És ez az igazi baj.
hvg.hu/itthon/20130523_Orban_paczolay
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a tehenes karamellát anno pult alól lehetett kapni, a legfinomabb
@OPHELIA:
Egyik ügyfelem forgalmazta idehaza. Volt, hogy egész dobozzal kaptam... :D
@OPHELIA: karamella:))) nyami nyami és nyami. imádom az édességet, meg a fincsi sülteket, meg stb:)
Nem kell felniuk semmitol draga Fabiusom. Hiszen a Heti valasz megirta kik hoztak nyilvanossagra az oszodi beszedet. Innentol a nagyi protkojat is kilophatjak a szajabol, akkor is tisztes es becsuletes polgarok lesznek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szeressük a lengyel karamellát!

Az se baj, ha többféle van összekeverve, a lengyel magyar zászlós díszcsomagolástól eltekintünk, jó lesz a sima másfél kilós zacskó is.

Bízom benne, utazás előtt olvasgat itt még egy kicsit.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Penivaldes: anyukám élelmiszerboltban dolgozott és volt egy kis protekcióm
@Penivaldes: de Lajcsit valahogy nem emlegetett az aki ferikevel meg rozsa eduardoval hallgatta. Ez am a kerek aztori. Csupa mszp fejes, ohne debreceni kapcsolat.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: adom az asztalom helyet ahol le lehet pakolni.:) nekem csak ukran kapcsolatom van az olcso de isteni vodkahoz.:)
@OPHELIA:

Remélem nem kapnak 98%-os különadót a végkielégítésükre. Mekkora egy kicseszés az, amikor elveszti valaki az állását, van elég baja.
@Husz_János_Puszita: Hazafelé autózva - nagyon szegény vidék - azon gondolkodtam, abból a nagy büdös házból kilátnak-e idáig?

Azt hiszem, nem is akarnak.

A mi vidékünk már most a hatvanas hetvenes évek vidékével vetekszik.
@Habakuk999: mi ez a pazarlas?! Plane nyaron?! Nem, nem, atallunk fenyevesre. Sooot, a svedeknek aruljuk is. Hungarice fent. Hungarikum.:)((
@kitsu: Cserebogárra gondolsz vagy ínyencként csigára?

47 kiloból másra nehezen futja.
@kitsu:

Ja tényleg. Milyen malomkövek, amikor a paleoban tilos a gabona?
@Penivaldes: azt meg nem tudni. De majd bence vagy balint elmondja, hogy az tenyleg lagzi nem kosa.:)))
@Habakuk999:

A hatvanas évek még hagyján, de a harmincasokhoz tendálunk. Lassan ott tartunk, hogy milliók akkor látnak libasültet, amikor József Attila. Az étterem kirakatához tapadva nézhetik az urakat lakmározni.

Én egy abszolút jobboldali gondolkodású ember vagyok, de a szívem facsarodik azt látva, hogy élnek, mennek tönkre, hogyan csúsznak le a környezetemben emberek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szoval elvihetnek tiltott gyulekezesert mert poenkodok par esernyovel, ebreszto oraval?! Vegulis ennek nagyobb a tarsadalmi veszelyessege, mint bagosoktol elvonni A cigit a haveroknak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: lenne javaslatom példát állítókra.:)
boldogan követném szeretett vezírünket (egy darabig)
Én a kilós konyakmeggyet keresem mindenhol, nem látott valaki valahol véletlenül?
@Husz_János_Puszita: magáncég, úgy tudom, itt nincs ilyen

a fejlesztések és beruházások leállításától + létszámcsökkentéstől elég sok gubanc lesz
@Penivaldes: ha csoki sincs, akkoe minek?!:P
meg a vegen az is kiderul, ha nagyon szorul a hurok a sebreceni kapcsolat korul.
most eszem egy kis májaszsírt! fejlezti a fogóimatr
Legalja, aljas, pökhendi Gaudi dumája megvan?

"Nem Gaudi-Nagy az egyetlen a Jobbikból, aki többször utalt már rá, hogy nem veszi készpénznek azt, ami a második világháború eseményeiről a történelemkönyvekben olvasható. Gaudi-Nagy parlamenti padtársa, Dúró Dóra például korábban egy sajtóközleményében „úgynevezett holokausztról" beszélt. A jobbikos politikusok ugyanakkor óvakodnak attól, hogy nyíltan holokauszttagadó kijelentéseket tegyenek, az ilyen kijelentéseket ugyanis a Btk. bünteti."
index.hu/belfold/2013/05/23/auschwitz_megtortenten_merengett_gaudi-nagy_a_parlamentben/

Ha azt mondanám, hogy sunyi szar, az kifejezné a véleményem vajon róla?
@Husz_János_Puszita: jön a kattintott kőkorszak! :)

@OPHELIA: persze tudták már tegnapelőtt, hogy Brüsszeltől függetlenül lesznek új adók, csak ismét így elsüthető a ,,nyugatiak bántanak'' duma. Merthogy miattuk kell emelni és mégsem elég joú nekik!

Egy frászt és mégegyszer frászt! Dupla frászt!
Ha a GDP tényleg tartósan(!) növekedne, akkor még csökkenő adók mellett is jobbak lehetnénk--a nép meg áldaná a lába nyomát is. Megint eljátsszák, hogy nem értik Nyugatot...

Politikusnak józan paraszti ész kellene!
Józan is, paraszt is, csak esze nincsen.
@Husz_János_Puszita:
Csoki, meggybefőtt és konyak. Tetszés szerinti arányban betömöd... :D
@Fabius:

" egy baráti országban, "

Ők mit tudnak, kinek a barátai?
Végül környékbeli józan gazda nem vállalta, hogy besegítsen az államnak a helyiek ellenében, senki nem olyan bolond, hogy élete hátralévő részén ne merjen kiszállni az autójából, ha Kajászón jár. Az NFA kérésére Zászlós Tibor, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezetője mondott igent. Ez a cég egy időben azzal vétette magát észre, hogy hozzájuk járt Budai Gyula és Fazekas Sándor miniszter tehenet simogatni. Most betárcsázták a napraforgót, s kukoricát ültettek a helyére. A helyiek azóta azzal poénkodnak, hogy a hatvan kilométerre lévő, tízezer hektáron gazdálkodó óriáscégnek milyen nagy szüksége lehetett a kajászói 64 hektárra. És kijárnak röhögni a határba, mert olyan, hogy az állam kommandós magáncéggel őriztesse a földet, a kárpótlás és a téeszvagyon-nevesítés időszakát is beszámítva, még nem fordult elő Magyarországon.

nol.hu/belfold/20130523-hogyan_lesz_a_napraforgobol_kukorica_
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: tökéletesen.
Amúgy nemcsak itt írják újra a történelmet. Tavaly még egészen korrekt filmeket lehetett látni a vietnámi háborúról. Eltűntek a YouTube-ról, helyüket egy 12 részes (cca. 10 óra!) light-os amerikai film vette át.
Ennyi, meg egy veder bambi!
Ez megvolt? :D

index.hu/gazdasag/2013/05/23/bilderberg/

Ön szerint mi fog történni a találkozón?

399
Semmi. Teáznak, beszélgetnek, ismerkednek.
1346
A pénzuralmi bankárvilágrend nevében eldöntik, hogy hogyan folytatódjon a válság.
264
Véres sátánista orgián szórakoznak.
269
Földönkívüli technológiával megakadályozzák az emberiség öntudatra ébredését.
109
Rózsakeresztes-szabadkőműves fondorlataikkal aranyat csinálnak.
300
Csak karbantartásra mennek, hiszen robotok.
724
Kifundálják, hogy idén hogyan gáncsolják el a magyar tündérmesét.
230
Megbeszélik, hogy melyik új toxikus anyaggal permetezzék a lakosságot.
@Penivaldes:
Azt olvastam elsőre, hogy a dán szex... Honnan a tapasztalat??? :\
Majd észrevettem! :D
@le Látó: igen, mi is tudtuk

Csak el kellett játszani Brüsszelben, hogy millen jó csapattal dolgozik, akik isszák a szavait félrenyelés nélkül, reggelre hipp-hopp már ki is találják az egészet.
Ha lenne, akkor már másutt lenne
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az oké,hogy ma én kezdtem de neked nem kéne folytatnod!:))
Amúgy kicsit sok nekem a téma mindkét oldalról.

@le Látó: Pontosan.
@le Látó:

Hát a GDP-t azt tartósan elintézik, úgy 10 évre.
@le Látó:
A középső ujjamat a sok kreténnek fel szoktam ajánlani! Persze bizonyos határok közt...
A jobbikos seggarcok valahogy imádnak IQ light balfaszok lenni.
Gaudi a legalja - egy sunyi, szánalmas és agresszív vadparaszt. A "jogvédő"... broáfffff...
Meg vagyunk mentve!!!!!!!!!!

A cégek rezsijét is csökkenti kedvesvezír, beruházunk és új munkaerőt veszünk fel annyit, hogy ihajj! És csuhajjj!

Nagyon vidám dolog tv híradót nézni.:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az index is besegít a globális háttérhatalomnak,a dolgok elbagatellizálásával,nevetségessé tételével.
@Habakuk999:

Hála Istennek, akkor Rozi néni bukszájába is jut. Nem vár hiába.
@OPHELIA Nagyon örülök is neki! :) Olyan szépen növekszik, hogy talán 15 ezer is lehet! Bárcsak holnap a nagygyűlésen is sokan lennének...
@OPHELIA:

5 dl tej
3 dl cukrozott sűrített tej
1 kg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg sütőmargarin
Elkészítés:
Az összes hozzávalót (a margarint kivéve) egy magasabb edényben feltesszük főzni, és kis lángon kb. másfél órán át főzzük. Néha megkeverjük. Amikor a massza már felveszi a karamell színét és állagát, hozzákeverjük a margarint, és még kb. 5 percet főzzük.

"Krówka, mely szó szerinti jelentésben “tehénkét” jelent, egy lengyel édesség. A tejkaramella egy jellegzetes masszából készül, mely az alapja a vajas-karamellás ízű cukorkának. Ezek a kis lengyel édességek általában puhák és rendkívül hajlékonyak, illetve ragadósak. Nem véletlen, hogy a közbeszéd „mordoklejki-ek” is nevezi, mely „cica ragasztót” jelent. Jellegzetes tulajdonsága a tejkaramellának, hogy általában kívülről keményebb, mint belülről, ezért harapni szokás. A friss krówka egy vékony kis papírba van csomagolva, ezért ha sokáig nem bontjuk ki, de ugyanakkor kitesszük a hő okozta deformálódásnak, akkor könnyen lehet, hogy eggyé válik a csomagolással, még akkor is, ha sok gyártó igyekszik ezt duplapapírozással, illetve celofánnal kiküszöbölni."

Inkább nem az én fantáziám alapján kapjátok! :))
@OPHELIA: Nagyon örülök is neki! :) Olyan szépen növekszik, hogy talán 15 ezer is lehet! Bárcsak holnap a nagygyűlésen is sokan lennének...
@Penivaldes:
Ugye? Szerintem is... NYOMIK! :)

@Kiss Márton:
Remélem nem fullad totális érdektelenségbe. Szorítok értetek, innen is.
@Habakuk999:
Nézni vidám, de átélni nem lesz annyira vidám...
A pöcs kivan ezzel a szánalmas parasztvakítással.
A sok ecceri kretén simán be is szopja - mondjuk az hihetetlen, hogy eccerieknek nem tűnnek fel az áremelések?
Egyszerűbb agyhalott HÍVŐNEK lenni, mint számolni és használni a szürkeállományt!
Most jut szembe! Fabiusnak itt hány ismerőse is van? :))))))))))
Szóval remélhetőleg megfelelő méretű teherautóval megy ki...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Érdekesek ezek az óvodák.
Fogják magukat és összedőlnek.

Ez is van olyan hungarikum, mint a pályinka.
@Habakuk999:
Viszont a cement legalább kijelentheti, hogy ő ott sem volt! :(
@Habakuk999: ha már a vállalkozások bedőlnek, az OVIk sem legyenek kivételek
@Penivaldes: az lófasz... bocs... nekemmeg svájci sapkám és svejci bicskám van bibábu:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @OPHELIA: Mert biztosan valami hülye nevük lehetett: Micimackó vagy Brumi.

Ahelyett, hogy utolsó fagyosszentünkről lenne elnevezve, OrbánViktor óvoda, az állna, mint a cövek cement nélkül is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nagyon köszönjük a drukkolást! Ha tudsz valakit küldeni, azt meg főleg megköszönjük! :)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Bazz!Mint a katonaságnál.
Elmagyarázni a parasztgyereknek a nyugati dolgokat:franciakulcs,svájci sapka,angol vécé.
:))
@kifordított nagyanyó: meg svédcsavar, búrkalap, meg irkalap, meg franuzkórság, és orosz hússaláta és stüszivadász, na mg poroszkál:-)
@Kiss Márton:
Szívem szerint simán mennék, de a munkám miatt nehezen.
Viszont a pestiektől a minimum, hogy odamennek, értetek, értünk, magukért!
Fabius felmentést kap, a Krowka beszerzése miatt! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Meg volt, hallottam rédióba.
Gaudi egy akkora nagy darab szar, akit klozettkefével lehetetlen levakarni a fajanszról, őt már csak a gőzberetva tudja maradéktalanul eltávolítani.
A süket duma nem kell, hogy - kontextusból kifele, meg libsibolsi belemagyarázásból befele, meraznemisúgyvótt, csak szövegkörnyezet és ferde péló.

Minden tetű menjen a jó édes anyjába, aki akár gondolatkísérlet szintjén is megkérdőjelezi a holokauszt volt létezését.
Magyarázkodni meg késő, nem kell baromságokat beszélni és akkor magyarázkodni sem kell.
Ha valamit kimondott egyszer egy közszereplő, az ki volt mondva, nem lehet elsikálni.
Annyitisér is annyitisér.
Ezen az sem fog változtatni, ha holnapután kiáll az azbeszt pofájával megkövetni azokat, akiket szarba sem vett/vesz.
Antoní Gaudi, az valaki volt.
Ez a dzsobbik barom tudja, hogy kit tisztelhet(ne) benne, ha a zikkájlon túl is sejtene valamiféle értelmet a főddön?

Szar.
és fos (is)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha nem politikusról beszélsz,akkor szerénységem tiltja megnevezni.:))
@le Látó: lilácska és a farkasok

jó lesz az uncsimnak:)
@Knósszosz:
"Szar.
és fos (is)"
Túlértékeled Gaudit...
@Knósszosz: Látod én sokallom a holokauszt témát.
Néha sok a megemlékezés is.
Minden rosszindulat nélkül.
De azt is hülyeségnek tartom,amikor arról megy a vita,hogy mennyi is volt az annyi.
A számokon is megy a vita ugye.
Nehogy elfelejtsétek, hogy a hétvégén dupla jubileum lesz!!!!!
én szeretem a focit, de az mlsz reklámtól megkeseredik a számban a mézes joghurt.

Miért van az, hogy ostobák fejében csak a szoci vagy goebbelsi propaganda áll össze?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mert ugye volt hogy a csávó még nem látott angol WC-t és el kellet neki magyarázni a működését.
@OPHELIA: 25 éve vesztetted el.
És mi a másik?:))
Amúgy sokszor van az,hogy én annyira nem háborodom fel egy durvább nyilatkozaton,felszólaláson.
Ez részben azért van,mert inkább anyagias vagyok,és a lopás jobban zavar.
Talán olyan a hozzáállásom,mint a karikatúrában.
A bíró mondja a skinheadnek:Amíg nincs komolyabb baj,addig nyugodtan lehet zsidózni.
Mire a skinhead:Ha meg már van,akkor egész nyugodtan.
90-es évek beli karikatúra volt.
Kicsit úgy vagyok,hohy anyázni anyázhatnak csak ne verekedjenek.
@kifordított nagyanyó: megbánhatod amikor bajban vagy, jobb előbb ütni mint később meghaélni
úgy látszik homok került a gépbe. letiltották a nemzeti társkereső facebook oldalán a kommenteket, miután több gűnyos hozzászólás jött.
többek közt óvszerről érdeklődek, és pogóról. ez kiakasztotta a szervezőket..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Reméljük, hogy sokan észreveszik majd, milyen rendkívül fontos most, hogy eljöjjenek! Holnap este kiderül! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Éhesen hajlamos vagyok a túlzásokra.
Szomjasan meg pláne.
Most csak Gösser van, ma evvel kell beérnem.

Bazz, sehol a környéken Pécsi Szalon. Hová lesz ez a világ??
@Habakuk999:
nem az a legszebb az egészben, hanem ez (a szívemnek oly kedves) kerek mondat:

"Mélységesen csalódtunk a Fideszben – sorolta a földfoglalásokban és a pesti tüntetésekben aktív szerepet vállaló édesanya, Böcsödiné Csányi Zsuzsanna. – Annak ellenére történt mindez, hogy a falu többsége rájuk szavazott 2010-ben. Ez még egyszer nem fog előfordulni. "
végre valami pozitív hír a nagyvilágból! van remény!
(mindamellett megérdeklődném valami képviselő helyében, hogy milyen jogcímen és ki alkalmaz biztonsági őröket egy darabka földet - állami pénzből? ha én lennék x.y. nemfideszes képviselő, két tanú keretében kisétálnék, és megkérdezném a két tagot, hogy ők tulajdonképpen kicsodák és mit csinálnak? mindamellett állami területen vannak, és igazolják magukat.)
@kifordított nagyanyó:
"Néha sok a megemlékezés is."
Én is így gondolom, mikor Horthy dzsemborit rendeznek, meg trianonból kinőtt barackfákkal sokkolják itt a népet.

Amúgy semmi gondom evvel, emlékezzen csak meg mindenki arról, amiről akar. De ne tagadja a holokausztot, vagy ha már mégis, akkor ne csodálkozzon, hogy nácinak nevezik.
Meg elküldik a picsába.

Nem rólad van szó, nem.
Agyatlan barmokról beszélek csupán.
@Penivaldes:
Persze!
Feltéve, ha betartjuk a sorrendet.

Először Coq au vin, aztán gyöhet!-:)))
@Secnir: Tényleg vicces a biztonsági két őr a kukoricás szélén, de legalább alzavarják a vaddisznókat.

Az viszont egyáltalán nem vicces, hogy minden napra esik pár téma, amin elgondolkodva, fel kell tennünk a kérdést: egy ellenzéki képviselő miért nem foglalkozik ezzel a dologgal (sem) ???

Fábry valami gyalázat. Az egész királyi tv az.
@Penivaldes:
Állítólag a kínyaijak se.
Nem tudom, őket kiemelten leszarom.

Mióta voltam vagy ötven konyhájukon, sosem eszem olyat. És ezt javaslom másoknak is.

A gombóczot, hogy? Édesen?
Haverom nem, szóval?
@Knósszosz: persze édesen kell csinálni piritott prézlivel, tejföllel
@Penivaldes: Nemzeti biztonsági őr bátor!
Nem szalad el a csíkoshátúaktól.
@Knósszosz: én imádom a kínait, ha a közelébe jutok, összezabálok mindent
@Habakuk999: a csíkóshátuaktól nem is, de a mamájuktól, akik barnák..
@Penivaldes:
Először a keksz és utána a dánok, vagy ... :D
@Habakuk999:
Fábry egy szánalmas szardarab lett.
A fideszes hűtőmágnes nem ragad a homlokához, mert az nem fogja a bikkfát.
Hacsak… a fantáziádra bízom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vagy előbb a dánok, majd a keksz, de inkább szenet lapátolt a koppenhágaik meg szívtak
@Penivaldes:
Hát persze!
Szeretem!
Utánna...
@Penivaldes:
Csak keksz volt? :(
Áááá, mindegy...
Nem csak keksszel él az ember!
@OPHELIA: Francokat.:( A sok költő a Vincenten rajcsúrozik föllelkesülve az összetartozás talpas barackjaitól.

Aritus linkelte, tényleg nagyon jók.:)
@Habakuk999: nem tudom az én talpam mennyire jó arra hogy rélépjenek..
@Penivaldes: Ki kell próbálni Peni, tudod a pudingot is próbálgatják.
@Habakuk999: az én talpacskám az enyém arra nem léphet bárki
@OPHELIA:
Én azért nem teszem, mert a szaros gépeiket javítom a konyháikon. Arra akartam utalni, hogy ott katasztrofális higiéniai állapotok uralkodnak, ezért nem eszem náluk SEMMIT!

Az ízekkel nincs bajom, azok rendben vannak. A baj ott van, hogy a konyhájaik 99%-án (nem túlzás), entomológiailag meghatározhatatlan lények masíroznak a hűtőgépek hátulján, a mosógépek környékén, és minden egyéb kiszolgáló helység padlóján, plafonján.

Nem akarlak eltántorítani, de ha látnád azt amit én láttam, sosem ennél többé kínnyai kajáldából, ezt borítékolom neked!
Én sem teszem, pedig finomakat főznek. De nem itt.
Westend... oda sose, ha jót akarsz.
A thai is okádék, nem csak a szeccsujáni, bööeeeeeee...
@Penivaldes:
Én is így vagyok vele. Aki rálép a 42-es patámra, azt felrúgom... :D
@Penivaldes:
Dúrógombóc után Vonának se, úgy vélem...
@Knósszosz: Nincs nekem olyan fantáziám.
De a közönségének se nagyon jönnek le a politikai jellegű tréfái.
Marad a vezértaps.:)
@Habakuk999:
Jaja!
Abból még meg lehet élni, egy darabig.
'sztán?
Embernek maradni kifizetődőbb hosszú távon, szerintem.
A maga félék még ehhez is hülyék.
@Knósszosz: Én Szegeden szoktam, a volt Cora áruházban. Este 6 után féláron adnak mindent.

Néhány dolgot már én is el tudok készíteni, igaz elég nehéz hiteles recepteket találni. Úgy vannak ezzel is, mint az akupunktúrával
sport.hir24.hu/expedicio/2013/05/23/megdobbento-uj-reszletek-erossek-csucstamadasarol/

Tanulságos írás.

A helyszínen tartózkodók közül a legtöbb pénzből indított és legjobb felszereléssel rendelkező expedíció sikertelen volt, viszont mindenki él közülük. A spanyol honlap most interjút közöl Carlos Soriával, amelyben a hegymászó meglehetősen éles kritikát fogalmaz meg szerencsétlenül járt kollégáival, így a magyar párossal, sőt a 2012-es Horváth Tibor halálával végződő Annapurna-expedícióval kapcsolatban is.

„Sokan nem használnak oxigént és nem fizetnek a serpáknak, holott ők rögzítik a köteleket, és ha ezek a serpák nem használnak oxigént, senki nem jutna fel a csúcsra. Aztán meg azt állítják, serpák nélkül másztak. Pedig a halálzónában mindenkinek együtt kell dolgoznia, sok kötelet kell rögzíteni. Az Everesten ez megcsinálják a serpák, de itt mindenkinek dolgozni kell. Ezért a fennlévő expedíciók megegyeztek, hogy mindenki rak le köteleket, de rajtunk kívül senki nem csinált semmit” – mesélte Soria már az alaptáborban.

Értelmetlen halál.

Kár értük.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Lehet olyan szituáció, amikor alig várod, hogy valaki a talpadra lépjen.:)

Boli, sok volt a csónakázás?
Nem szoktál ilyen lassú lenni a vörös hajú lányoknál.:)
@Habakuk999:
Zavarban vagyok... Elmerengtem, hogy a 2 csaj közt ott tapsikálok... :D
@Kiss Márton:
Bár sokan lennétek!
De van-e nektek kubatovotok és B-közép hadrafogható csürhétek?(már bocs.)
@Habakuk999:
Csónakázás...
Ha nem akarsz tengelyt akasztani: evezés.
Tegnap este már amúgy is megkaptuk. Vagy előtte? Mindegy, megkaptuk.
Légy óvatos, jó?
@Knósszosz: Sajna nem, pedig a napfény városa...
@Knósszosz: Az vagyok, csak ez az egész világ által méltán irigyelt nemzeti összetartozásos nóta úgy föllelkesített, hogy csak csillog villog a szemem és dagad a keblem a büszkeségtől.

De olvasva néhány helyen a kommenteket győzedelmes népünk nagy többsége hasonló lázban ég, mint én.:)
Hála istennek van magyar ember, aki képes fideszpozitívan gondolkodni, szállj magadba Te is és az itteni olvasók is: ( én már rögtön elkezdem az ajtófélfába verni a fejem )

"Szerintem Kodály és Bartók is örülne, mert nem csak az volt a fontos számukra, hogy mit énekelnek, ha nem az is, hogy együtt énekeltek az emberek. No nem baj, a gyerekek úgy sem hallják a fejhallgató miatt, hogy mi felnőttek mit csevegünk össze! Azt viszont látják, hogy még mosolyogni sem tudunk. A gyerekek majd nem mindent a felnőttektől tanulnak. Mosolyogjunk hát , had lássák, majd felnőtt korukban ők jobban csinálják, amit mi most nem tudunk."
@Knósszosz: "Hát ide jutottunk? Már mindenki csak negatívan képes látni a világot? Valóban hallottam már jobb dalt is, de ha valami a szeretetről, az összetartozásról, a természetről szól, azért az szép. Ne legyen gúny tárgya!"

B+, ilyen a világon nincs.:(
@OPHELIA:
Kár.
Kölyökkorom minden nyarát ott töltöttem, ismerem A-tól Z-ig.
A kedvenc magyar városom, és az is marad mindig.

A Széchényi téren a postára menet belebotlottam Bessenyei Ferencbe, aki egy képeslappal a kezében ment befele a hivatalba.
A szabadtéri játékok épp akkor voltak.
A Kárász utca másik végén meg az egyetemisták a téren üldögéltek, beszélgettek, olyan volt, mint egy mediterrán fíling, tényleg.

Szeged fantasztikus egyetemváros, és van egy olyan bukéja, mint Pécsnek.
Imádom!
Ki érti?
La vera storia di Robin Hood "Era gay ed ambientalista"
„Forse, se rinascesse oggi, l'ambientalista gay Robin Hood sarebbe l'eroe di dure lotte contro brutali autocrati omofobi ovunque, da Putin a Lukashenko all'ungherese Viktor Orbàn, un eroe di cui quei popoli oppressi dagli 'sceriffi di Nottingham moderni ora citati magari avrebbero bisogno. E per il prossimo Christopher Street Day (o Gay Pride) adesso i nostri concittadini e amici omosessuali hanno magari la gioia di un travestimento in più a disposizione. Pazienza per Marion, forse gli storici le troveranno un altro ruolo di battaglia, o forse la prode spadaccina non era etero neanche lei.”

www.repubblica.it/esteri/2013/04/19/news/robin_hood_era_gay_ed_ambientalista-57027624/?ref=HREC2-6
@Habakuk999: Nem gondolták, hogy közröhej-, gúnyolódás tárgya lesz ez az egymáshoz ér a talpunk. Lehet, hogy a KNDP javította ki az "egymáshoz ér a lábunk"-at, mert ebből nem lehet baj? Csak nem számoltak a fifikával?
@Habakuk999:
Az a mi tragédiánk, hogy demégisvan.
A magam részéről egyet értek a beccólásaiddal, simán a magaménak érzem őket.
De ez végzetes magunkra nézvést, nem?
Ja, ha hagyjuk

Érted, persze...
Elegem van.
@Knósszosz: És még ott volt a Virág cukrászda is!!!
Egykori munkahelyem központja volt ott, sőt a férjem munkahelyének a központja is.

Sokat jártam céges ügyben a 90-es évek végéig. (hétszázas vonal)
@OPHELIA: Szerintem vagyunk néhányan, akik még emlékszünk a Bunkócskára, Fényes szellőkre, ugyanakkor a Ha én rózsa lennék vagy Sárga rózsára, Bizottságra.

A szocik simán loptak és tehetetlenek voltak, de nem várták el a vastapsot az elnyomorításunkért.

Ezek a vadbarmok dicsőítést, és lelkes csillogó szemű felvonulásokat akarnak.

Ez a pár vadbunkó, aki a hatalmat tartja a kezében, beteg.

A szolgáik meg gyáva senkiházik.
@OPHELIA:
A Virág... hát persze.
Húsos kifli melegen...

Aztán gyalog át a hídon, és a SZUÉ-ban egy jó vizilabda meccs...

Elég, vége, kikapcs.
Könnyezem...
@Habakuk999:
Igaz.
De finoman fogalmazol.
@Knósszosz: Persze, hogy finoman fogalmazom, amikor pirosfehérzöld barackkal tömött narancsfák, vagy miaszösz lebegnek a szemeim előtt, fülemben pedig ez a csodálatos dallam zsong.

Olyan bódító érzések lehetnek most bennem, mint Angyalban egy Ismerős arcok koncerten.:)
@Habakuk999: Ne is mondd, én ma reggel elolvastam a posztot, a Vörös Csepel jutott az eszembe. És lásd, utána jött a mintamókus fenna fán, a zúttörő oly vidám, meg a párttal a néppel egy az utunk.

A kedves betegek meg már olyan piedesztálra emelték magukat, sőt oda is bebetonozták, hogy csak lerobbantani lehet őket onnan.
Ezek nem olyanok, mint a bölcsik és az óvodák. Maguktól nem dőlnek össze
@Knósszosz: Sokat jártunk oda tanfolyásokra, minden hülyeségre mentünk a kolléganőmmel.
Én nem sírok, de sokat nosztalgiázom, egy kis darabot otthagytam a szívemből, szép emlékek fűznek oda.
@Habakuk999: tényleg, Angyal hová lett? ma még nem is jelentkezett
@Habakuk999: Bazz..-:DDD
Jóccakát Neked!!
@OPHELIA: Ááá, nemisúgyvót!

Úgy volt eredetileg, hogy

egy más(ik) talpfára lépünk! (a stadion felé) :D

www.vasutallomasok.hu/kepek/p0013/p0013461.jpg
@Dr. jenőke (jenőke):
micsoda szégyen: ócska diktátornak nevezi a zorbánt és azt mondja, hogy a történelem bebizonyította semmi szar sem tart örökké a "gay Robin Hood"-ot meg szeretettel várják a parádéra, hamár otthon élni sem haggya a nottingami sheriff és bandája

brühüyyy
@Knósszosz: Jóccakát!:)

Ha javasolhatom, hallgasd a DAL-t, s más lesz az álmod!
Habár, azt nem tudom megmondani, jó-e az Neked.:)))
@le Látó: ebben a mesében nagyon aranyosak az állatok, nem úgy mint a való világban:)
@OPHELIA: Lehet, hogy betonban vannak, de félnek mindenféle szuverén gondolattól, az tuti.

Meg is van minden okuk. Ha buknak, nem úszhatják meg elszámoltatás nélkül a kishalak semmiképpen, így nincs más út, csak a fidesz győzelem.

Csúf évünk lesz még.
@le Látó: én erre nem lépnék rá, sőt feltételezem, hogy a más(ik) is ilyen

Csuti stadionhoz meg már ennyi is bőven sok
@Habakuk999: Ettől tartok én is, de a következő 4-től még jobban. Amikor nem lesz más, mint megenni, amit főztek. Mert eddig mi nyeltük.
@Habakuk999:
tedd fel a fejhallgatódat és hallgasd egyedűl azt a szart...elovastam a kottáját, hát egy borzalom csasztuskának sem megy el

de ha neked teccik lelked rajta

ha igen akkor jellemző a lelki valódra

brühüyyy
@OPHELIA: csak nem hiányzik?
miért? menj utána és dumcsizzál vele...olyan értelmes és... háziszárnyas

brühüyyy
@OPHELIA: attól azért meghatódom én is, ahogy Szegedről társalogtok.Annak idején úgy gondoltam, nincs ember, aki ne szeretné Szegedet a rengeteg diákkal, méltán híres oktatásával, színházával,szakmai konzultációkkal,szervezett ifjúsági programjaival,/és még sokat sorolhatnák/...büszke voltam erre a városra
Fantomintézetbe ölt Orbán 1,3 milliárdot Kövér kedvéért

hvg.hu/itthon/20130524_Szasz_Jeno_kutato_intezet

Azért szörnyű, hogy egyesek szaros milliárdokat is sajnálni tudnak a NER dicsősegges seggnyalóitól és mutyiland alázatos szolgáitól!
Ezt csak ugy a leleplezéshez.
endresy.blogspot.hu/2013/05/leleplezoi-kampanyszorgalom.html

@Habakuk999:
Ahogy irtam, korábban. A nyirfából barackfa lett, de a bunkók, pl. Kerényi is , maradtak.
Itten: endresy.blogspot.hu/2013/05/osszetartozasi-bunkoforras.html
@GeoCracker:
A büdösbunkók meg még politikusnak is képzelik magukat!
@bella _ciao:

"@oricának szeretettel

Vidnyánszky: túl sok a homoszexualitás a Nemzetiben"

Bélának szeretettel

Orica: túl sok a Vidnyánszky a Nemzetiben
Ha már...

Koltai Tamás ismét zseniálisat írt, A Mephisto-jelenség címmel.

"Igaz is, Vidnyánszky. Ő kétségkívül prototípus, aki kurzusművészt csinált magából,pedig azon kevés talpnyalók egyike, akiknek a tehetségük folytán nem volt rá szükségük.

De ő nem művész akart lenni, hanem minden. Ebben különbözik Höfgentől, akinek "csak úgy jött", Vidnyánszky viszont megküzdött érte, amíg sikerült átvennie a hatalmat a teljes magyar színház fölött, önmagát pedig közben leépítenie.

Ő is alternatív lázadóként, szegénylegényként, a függetlenek szószólójaként érkezett, progresszív eszmékkel.
Ma már csak jelmezként viseli a lajbit, kiskondásnak öltözik, de a "közjó" nevében, rendszerszervezőként önmaga és a hatalompárti kiváltságos kaszt hasznát érvényesíti.

Öncsalása höfgeni méretű, valószínűleg három és fél évvel ezelőtti nyilatkozatát is kimagyarázná sziklaszilárd etikájáról, amellyel a művészetbe való politikai beavatkozás elleni örök küzdelmét ecsetelte."

Nagyon jókat mond még az MTA törpe-Höfgenjeiről, Kerényi szuper és anti-Höfgenségéről, Ov "profán szellemből álszent Tartuffe"-jéről, egyszóval remek.
Ez itten minden világok legkobbika...
"A titkosszolgálat figyeli
a közszolgákat

Lehallgathatják a telefont, titokban átkutathatják, bepoloskázhatják az otthonát, felbonthatják a leveleit, elolvashatják az e-mailjeit, követhetik, lefényképezhetik: ha nem egyezik bele, kirúghatják.A titkosszolgálat figyeli
a közszolgákat"
index.hu/belfold/2013/05/24/raszabaditjak_a_titkosszolgalatot_a_kozszolgakra/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mikóó lesz má' NMHH ennyök???? Nem járt még le a 15 napos jelölési határidő?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Eltemették Szalai Annamáriát

Megosztás cikk megosztása
2013. április 23., 16:08 szerző: MTI "

mondom: 2013.április 23.
"Ennyi trollt már nem bír elviselni az állam
plankog INTERNETEK ma 8:11 6 302
Tegnap felfüggesztették a kommentelési lehetőséget az állami párválasztó oldal Facebook-oldalán, mert, ahogy fogalmaztak, tömegesen találták meg őket a SPAM-ek. Már akkor is gyanús volt, hogy itt valószínűleg nem a klasszikus nigériai gyerekviagrareklám-típusú spamekről lehetett szó, hanem valami egészen másról. Egy olvasónk lementette, mi is történt valójában. Íme."
most.444.hu/2013/05/24/ennyi-trollt-mar-nem-bir-elviselni-az-allam/
Csuhajja...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ennyit erről is, a rendszer bevégeztetett, ezt sakkoztam a hét elején, gyorsan beigazolódott, ömlik majd az ejus pénz a rezsim csókosainak:

Orbánék legyűrték Brüsszelt
Kiszivárgott hírek szerint eldőlt, hogy megszűnik a deficiteljárás, durva a Varga-csomag, de hatott.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F05%2F24%2Fkikerulunk_a_tulzottdefcit-eljaras_alol%2F
Hűhha... és Bajnai exportlibái seggébe volt bedugva a gyilkos fegyver:-)))

"Gyurcsány végeztette ki Rózsa Florest bolíviai kommandósokkal?
“Végezetül: komolyan fel kell tennünk a kérdést: összefügg-e Eduardo likvidálása azzal a ténnyel, hogy különös titkok tudójaként távozott Budapestről a végzetes bevetésre?” – teszi fel a kérdést Szentesi Zöld László, a Magyar Hírlap publicistája."
most.444.hu/2013/05/24/gyurcsany-vegeztette-ki-rozsa-florest-boliviai-kommandosokkal/
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: kivállló tiszteletem Nyulaságodnak!

Végigolvasva a belinkelt címen a hozzászólásokat, egyáltalán nem tűnnek túlzónak a hozzászólások. Bármely blogon ettől sokkal durvább beszólások vannak.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem tetszik 1eseknek, ha nem átszellemült rajongással, fénylő szemekkel említik dicső tetteiket...

Szánnivalóak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: van ez így.
Az albán földműves is csak elnéző mosollyal legyint Abszurdisztán hallatán.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: legeslegjobbika.
S ha hamarosan életbe lép a ,,nemzeti büszkeséget védő törvény'', akkor bárkire rá lehet fogni, hogy a magyar nemzet ellen uszít.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Fasza.

Ennyit arról, hogy ha már mi töketlenek vagyunk és tűrünk, majd valaki segít nekünk.

Hát nem.

Jöhetnek a győzelmi jelentések.
Ezzel a hírrel fogják teljesen elhallgattatni a trafikmutyis - amúgy is egyre halkuló - hangokat.

Lám, mégis sikeres az orbáni elképzelés, a szabadságharc, a gazdasági unortodoxia.
"Kiadták a kilövési engedélyt Kerényire

Egy fideszesnek nem sok jót jelent, ha a Magyar Nemzet rosszat ír róla.
Most a buzizó Kerényi Imre miniszterelnök megbízotthoz érkezett „szaros" selyemzsinór az online verzió főszerkesztőjétől.

Íme Élő Gábor szavai: „Összekente. Nem kaszinótojással: bélsárral. Ami a szájából jött. Csak remélni tudom, hogy nem a lelkéből. Mindent, amit eddig, s mindent, amit eztán: nemzeti hősök, jelképek során pállik fekáliája szaga, mert telefröccsentette. Nem kellett volna. Konzervatívnak meg kereszténynek lenni pláne. Csak embernek, akinek jelent még valamit az a szó, hogy méltóság. A másiké."

fn.hir24.hu/itthon/2013/05/24/kiadtak-a-kilovesi-engedelyt-kerenyire/
@Ergosum: én túl vagyok a majd valaki segít rajtunkon, ez az ország menthetetlen.

Posztumusz életműdíjat adtak Szalai Annamáriának

Posztumusz életműdíjat adományozott Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács áprilisban elhunyt elnökének a Helyi Televíziók Országos Egyesülete - tájékoztatta az egyesület csütörtök este az MTI-t.

-----------------

LMP-sek tüntetnek a csepeli bíróságnál a Közgép ellen

Az LMP tiltakozik a csepeli bíróság épülete előtt a Közgép tevékenysége ellen, miközben pénteken megkezdődött a rágalmazás miatt indított per a párt azon aktivistái ellen, akik tavaly júliusban a cég telephelye előtt egymáshoz láncolva demonstráltak.

--------------------------

Internetes videón megy majd a Tarlós TV
A fővárosi önkormányzat 45 millió forintot szán idén az átlag napi egy videó elkészíttetésére.

--------------------------

Megégett egy tűzoltó az új védőruhában

A szakszervezet szerint a magyar fejlesztésű ruha rosszabb, mint az elődje volt.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hihi, nagyon beindultak a leányok legények.
És még mondja valaki, hogy a kormány nem foglalkozik a nép lelkével.:)))

Tök jók a kommentek.:)
@GeoCracker: Azért nem volt szép dolog egy írásban említeni a nyírt a barackkal.

A nyír olyan sápatag, bezzeg a barack!

Jók az írásaid, olvasód vagyok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én is így látom:((

Csak nehéz 40 körül egy kiépített, kényelmes egzisztenciát feladni, és belevágni a bizonytalanba, elölről kezdve mindent:(

Mindenesetre nálunk most az elsődleges prioritás a gyerekek nyelvtanulása.

De basszák meg, soha nem fogom nekik megbocsátani, hogy a gyerekeimet a külföldi életre kell nevelnem!
@Habakuk999: Szerintem is jók. Nem értem, miért kell a kommentelést betiltani.

Ennyire fáj nekik az igazság? Már nem is akarják tudni?
Teljesen más téma.

Mindenhol Erőssék tragédiájáról lehet olvasni. Én teljesen laikus vagyok a témában, de valamit nem értek.
A mai technika mellett miért nem lehet megoldani, hogy a hegymászókon legyen egy GPS vagy valami olyan bigyó, ami egyértelműen jelzi a helyzetüket és azt, hogy az életfunkciók működnek-e?
@Ergosum: Magyarország. Kis pénz, kis pénis, kis foci, kis élevezetett... ezért...
@Orica Középföldi: Azt gondolom, h a nemzeti mint olyan nem a minőségről, nem a művészeti értékről szól attól a pillanattól kezdve, h Alföldit lecserélték. Innentől ez egy "ki tud több nézőt bevonzani" versennyé alakul, és a fizess mindent meg fog tenni azért, h nyerjen. Trafikban, utcán, buszmegállóban, fognak jegyet árulni ha kell, és nem fontos, h milyen az előadás. Alapból JÓ, SZUPER, NEMZETI....mert a mienk!
Lesz közönség az is biztos, de nem azé megy a nép mert érdekli az előadás, talán fel sem fogja miről szól, hanem azé, h meglegyen a nézőszám. Meglesz, sikeres lesz, pííz nem számít.
@Ergosum: Egyébként meg van és használják. A hülye sízőket nyeurópában ilyennel kaparják ki a hó alól. Valszeg a Nepál-India-Kína Bermuda háromszögben nem működik a hálózat, különösen nem 8000 méter környékén... és technikailag sem annyira egyszerű... -40 fokban az akkumulátorok erőteljes döglésbe kezdenek...
@Myrath: Vidnyányzki is maga árulja a jegyeket személyesen. Remélem, ha egyszer valami okból odatévedek, a WC-s néni is ő lesz...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Te írád. A szabaccságharc győzött, Haza megmentve, gurulnak az EU csilliárdok, Habzyi-dözsi indul, Simicska-Nyerges már a faszár is aranyba márthatja. A mezei parasztja meg örvendhet a rezsicsökkentésnek, mint VajkLaci a félfüleszemének:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem gondolom, h a Vidnyánszki egy brand. V..ki egy olyan valaki aki nemzeti, de a faszsetudja mit tud. Arról nem is beszélve, h a művészi szabadság "nemzeti" korlátok közé szorítását nevezhetjük-e művészetnek, vagy csupán alkalmazkodás a PÁRThoz. Kérdés: lehet-e a a művész szabad, ha a gondolatait korlátozza a NER szellemisége? (szerintem nem, és innentől szart sem ér az egész nemzeti színház)
"Az iPhone támogatott segédeszköz is lehetne"
hvg.hu/video/20130523_iphone_segedeszkoz

Különös tekintettel a vibra funkcióra. Bár egy kis sztájlmódosítás nem ártana:-)
"70 lepedő per letelepedő
Magyarország számára a letelepedési államkötvény nettó ez mínuszos üzlet, viszont a közvetítőcég 70 ezer eurót keres fejenként. Az ezer embernél már 70 millió euró. 20 MILLIÁRD forint. Magánzsebekbe."
zsiday.hu/blog/70-leped%C5%91-leteleped%C5%91
@Myrath: már írtam... előzményektől függetlenül, vidnyánszky egy éhes, ideszakadt, lajbis, gerinctelen hegyimóc...akkor le lettem ugatérozva... ugyanaz, ami polgár?mesterben a rizsaákos... nem mellesleg, van ám itten pénz. miskolcon, a 4 éve lerakott díszburkolatot most basszák szét a főuccán. valszeg, nem volt eléggé kecskeszaga... a boltosok, pedig örvendeznek, mert igy van idejük, hátul a raktárban zavartalanul dugdosni az eladó lánykákat...
"70 LEPEDŐ PER LETELEPEDŐ

2013, Május 21 - 17:22
A Kajmán-szigeteken bejegyzett cég nem offshore HA tudjuk, hogy kik a cég tulajdonosai. Ezzel a jogi-közgazdasági leleménnyel lettünk ma okosabbak a letelepedési államkötvények kapcsán:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/rogan_a_kajman-szigeteki_ceg_nem_offshore.184159.html

Most nem belemenve a fenti nonszenszbe, inkább a letelepedési államkötvény gazdasági racionalitásánál maradnék, amiről már korábban többször írtam."
"Elszakadt a cérna az áramszolgáltatóknál
Hatalmasat zuhant a tegnapi kereskedésben a két tőzsdei áramszolgáltató árfolyama, a megmaradt részvényesek egyre inkább tartanak a további rezsicsökkentéstől. A részvények kezdenek mélyen alulértékeltté válni, de hatalmasak a kockázatok is."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elszakadt_a_cerna_az_aramszolgaltatoknal.554503.html
Nemzeti téma.

Régen bérletem volt a Katonába, most már sajnos évek óta nem járok színházba, ezért szakmai alapon nem tudom megítélni az Alföldi-Vidnyánszki témát.

Azt gondolom, hogy a mai undorító politikai kultúra (hiányának) tökéletes iskolapéldája ez az eset is.

A véleményformálók többsége nem jár színházba, nem ismeri egyik ember szakmai munkáját sem. Attól függően érvel egyik vagy másik mellett vagy ellen, ahogy a politika-oldali preferenciája diktálja.

Én, mint mondtam, egyik munkáját sem ismerem, viszont a pályáztatás módja gusztustalan volt, épp olyan arrogáns, etikátlan, mint ami minden más területre jellemző ma.

Valóban sokat elárulhat Vidnyánszki emberi értékeiről az, hogy ebben részt vett, hogy nem zavarja mi módon lett ő a vezető.
De ilyen alapon el lehet ítélni azokat a művészeket is, akik ennek ellenére elfogadják őket a vezetőjüknek és nem álltak fel, azaz asszisztáltak a gusztustalansághoz.

Viszont a hallgatást, meghunyászkodást csak annak van joga bírálni, aki a saját területén nem így tett.

Azaz kiment az utcára, amikor elvették a magánnyugdíját, a tanár tüntetett, amiért átverték, kisemmizték, a tűzoltó azért, amiért rossz védőfelszerelést kapott, a diák a tandíj és a röghöz kötés miatt, stb.

És ha mindenki felállt volna az asztaltól, amikor sérelem, átverés, jogtalanság érte, ma nem itt tartana ez az ország, és nem kellene undorral elkapcsolnom a TV-t, amikor a gőgös beteg öntelten beleröhög a képembe.
@Ergosum: pontosan erről van szó, és ebből van nekem is elegem, mostanra már leszarom én is, önző lettem, és ha ezt akarja a többség, ám legyen. De én, köszönöm, nem kérek belőle...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Keresztényeknek hirdetnek meg egy közfoglalkoztatási programot a Hajdúságban

Származástól függetleül, de elsősorban keresztény embereket vár egy közmunkára Hajdúhadházon.

hvg.hu/itthon/20130524_Kimondottan_keresztenyeknek_hirdetnek_meg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Teljessen jogos. Ha a munka önfitymacibálás-rángatás, a zsidóknak, muculmákonyoknak eséje senincs...
@Ergosum: A nagy baj, (és azt olvasom ki a hsz-edből, h Te is így látod) a politika befolyása a művészetekre.
A művészet feladata a hatás a "katarzis", a befogadó által önmagának megfogalmazott saját gondolatok a mű hatására.
Ehhez tiszta elmével, befolyásoltságtól mentesen kell belépni az előadásra. Amennyiben az előadásban keresel valamit, ráadásul olyan valamit, amit a PÁRT ideológiája határoz meg, akkor az már nem lehet valódi hatása a műnek. Ez igaz színházra és bármely képzőművészeti kiállításra.
@Ergosum: vészhelyzeti rádiózásra számos kiforrott és olcsó technika létezik, pl itt:

aeromagazin.hu/index.php?option=com_k2&view=item&id=225:seg%C3%ADts%C3%A9g-v%C3%A9szhelyzetben&Itemid=197

vagy itt:

www.oramutato.hu/rovatok/temak/pilota_orak/cospas_sarsat/

Azért jók, mert nem függenek semmilyen mobilhálózattól.

Ha olyan váratlan és hitelen sérülést szenvedett valaki, hogy nem tudja elindítani, akkor a legmodernebb technika semmit sem ér.
Szerintem hasonló sem volt nekik.
@le Látó: bocs, korrigálom magam. Az első cikk ezt írja:
---- nyissz ----
,,...Az ELT aktiválása, vészjeladása történhet automatikusan, a beépített G-kapcsoló bekapcsolásakor,

...amelyet egy meghatározott erejű ütközés önmagától is kivált...'',
---- nyissz ----
Dübörög a NER, siker, siker hátán, ez a sok ember meg...

"Hatalmas sor áll a Blaha Lujza téri ételosztásnál pénteken, a helyszínen rendőrök is jelen vannak, akik egy olvasónk szerint igazoltatják az ételért érkezőket. Legutóbb a húsvéti ételosztásnál készült megdöbbentő fotó az ételért sorakozó hatalmas tömegről.

Olvasónk jelentése szerint hatalmas sor áll a Blaha Lujza térnél, ahol az Ételt az Életért Alapítvány oszt ételt. A helyszínen rendőrök is vannak, akik igazoltatják a sorban állókat."

propeller.hu/itthon/2705550-fotok-ujra-megdobbento-tomeg-all

"A helyszínen rendőrök is vannak, akik igazoltatják a sorban állókat."
Inkább a Parlamentnél tennék... ott sokkal több gyanús, rosszképű figura hangoskodik!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Be is írtam:
Rendőrök miért igazoltatnak?
Aki sorban áll az NER ellenes?

És az utóbbi időben egyre többen állnak ott sorban.
Újabb óriási sikertörténet.
Magyarország jobban teljesít.
@kifordított nagyanyó:
Oda! A sorba... Meg a gödör szélére, azokkal is!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ejnye!
Hát szabad elítélni valakit pártállása,véleménye alapján?:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Jaj, de rosszindulatúak vagytok....

A rendőrök csak segíteni szeretnének a trafikosoknak a listázással, mint a szekszárdi polgármester.

Most olvasom, hogy az álláshirdetések tele vannak "trafikos eladókat keresek, lehetőleg tartósan munkanélküli, vagy csökkentett munkaképességűek" hirdetésekkel.
@le Látó:

Ezért nem értem a dolgot. Egy ilyen kis túra gondolom nem fillérekbe kerül, miért kell a biztonságon spórolni?

Mások írták, hogy a -40 fok a technika rákfenéje, nem működik semmi ilyen hidegben.
@kifordított nagyanyó:
Pártállása és véleménye alapján?
Nem!
Tettei és agyhalott röfögése alapján!
Többszörösen bizonyította a jobbik is szánalmas elkurvulását és szarkeveresét a politikai palettán!
@kifordított nagyanyó: Tee naggyon hülye! Miért igazoltatnak? Há mer a Hegedűs Zsuzsa személyesen viszi ki nekik vasátnak az Újházi tyúklevestet, a kegykkét, a pipriyódisznót, a kutyáját, a bélszintet sztroganoff módra, a madártejet és egy lapátott, ha halálra zabálnák magukat, legyen mivel elföldelni pórhüvelyüket...
@Ergosum: lehet. A vadászpilótáknál pl. a ruha alatt van a szerkó.

Lilám szincs -40-en hogy müxik, a leghidegebb -27 C volt, amit éltem és eszembe nem jutott kommunikálni.
@kifordított nagyanyó: a zutóbbi időbe egyre inkább ollan vagyol, mintegy sértődött galiciai gyüttment:-) Én önvizsgálatotot tartanék:-) Legalább 3 genyarácijóra visszamenőleg. Garantálom, bebuknád.-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Hegedűs Zsuzsa a következő kampányakor már nem kiscsibéket, malacokat és vetőmagot fog a rászorultaknak osztogatni, hanem ásót.

Hogy aki éhen hal, az kedvezményesen, önkezével el tudja temetni magát, mert így gazdaságosabb.
@le Látó: Bazdmeg! Beleestél a hűtőládába, amikor a kriofilizált dugisöröd kerested? :-)
@Ergosum: IStenbizony nem vagyok ... de azért elgondolkodtató... Orbán, Hegedűs Zsuzsa, Balog Páter, Lázársanszos.... szóval lehet megesett a hatalomváltás úgy, hogy észre se vettük?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tudod nem igazán a származás számít,hanem a magyarságod vállalása!:))
@kifordított nagyanyó:

Mit jelent a magyarság vállalása?

Vess meg, én egyre kevésbé akarok magyar lenni, ha azok alkotják a nemzetet, akik hatalomban tartják ezt a borzalmat.
@kifordított nagyanyó: Ezen már túlvagyok... leginkább hontalan szeretnék lenni valamely menekülttáborban... kivert arabokkal (így annyira nem veszélyesek), pálesztrinákkal, és ortodox zsidókkal:-)) Sha kérdeznék... mondanám: I am Hungry:-)
@kifordított nagyanyó:
Ezzel a dumával TE nem lehetsz jobbik hívő!
Vagy kizárnak baszod.
Képzeld el, ahogy ezt mondja a Kúró kislány, meg a Vona...
Sziasztok! Szóval vagyok csak még tart itthon a lakásfestés. Itthon minden szó szerint a feje tetején áll, nagyban lecsökkentve az ideális netezés és számítógépezés lehetőségeit.:)
@kifordított nagyanyó: Ha jót akarsz, nem nézed meg...
alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/images/heged%C5%B1s_0.jpg
Miniszteri főtanácsadó egyenesen Párizs cigánynegyedéből, a szedjenek gombát neveljenek kecskét mozgalom elindítója:-)
@Ergosum: állítólag a fő gond az oxigén hiánya a nagy magasságban. Valahol olvastam, h szimpla sátorbontás 5000 felett 45 percig(!) tartott 2 embernek. Ugyanők 1000 m-en 3 perc alatt megtették...

Komoly csapatmunka lehet eredményes. A nyertes úgyis az, aki elsőnek felér, nem? Állítólag vannak olyan évek, hogy csak néhány nap alkalmas, a többin kár is belevágni. Még így is van minden éven áldozat.

Túl messze van ide és a motívumokat sem ismerjük, csak a híradásokból. Monnyuk én pl. tutti nem mennék.
@kifordított nagyanyó:

Ás még egy észrevétel.

Nekem vagy az országnak mitől lesz jobb vagy magyarabb, ha nem a multik gazdagodnak, hanem a közgép, simicska, nyerges, stb vonal?

Mit tesznek ezek a magyarságért?

Mitől lesz a parasztnak jobb, ha a földoligarchia dolgoztatja őket napszámosként a földjükön vagy ha ugyanezt egy multi teszi?

Vagy a trafikok esetében?
Bármiben?

Miért is jó ma magyarnak lenni?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ja és a kecske persze, végszüzség esetén egyéb célra is használható. Momentán a hölgyike, kutyát tart, aki Orbán-fan:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
kolléga mondta Merkel basztatásánál, hogy üzenjünk hadat nekik!
Szeretne Bajorországba kerülni, hadifogolytáborba...
@kifordított nagyanyó:

Google a barátod.

Számomra minősíthetetlen a nő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bekeverhetnéd magad a tapétaragasztóba, aztán írány a fal. Mindenki jóban járna...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Amúgymeg: vannak az életnek szép pillanatai... bejelentkezéseddel ezt törted össze:-)
@Ergosum: Erre könnyű a válasz. A fidesz csak nevében és retorikájában szolgálja a magyar nemzetet.
@le Látó: Hogy a paraszt is értse: El lehet gondolkodni modjuk azon, hogy utazik a zember Rodoszre repülővel, oszt kb utazómagasságon kiültetik a szárnyra levegőzni, vagy leküldik a csomagtérkamrába, bombát keresni. Kb. ilyen a 8000 méter... ja és bemondja a kapitány: Kedves utasaink: utazómagasságunk 24000 láb, a külső hőmérséklet -40 fokcelziplusz.
@le Látó:

Ja, nem a motívumok érdekeltek.
Csak nem értettem, hogy miért nem lehet tudni egyik hegymászóról sem semmit.
Most 5 ember halt meg, ha végül azt a 3-t megtalálták, akikről még nem tudtak. Ha nem, akkor 8 halott.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Im hungry .Remélem direkt írtad így.:))

Természetesen akkor mondom ezt,hogy a vállalás számít,hogy ha kiderül,hogy voltak zsidó őseim.:))

@Ergosum: Ennek én sem örülök.
Mert ha legalább itthon fektetnék be a pénzüket és nem vinnék külföldre.
De azt sem csinálják.
@le Látó: Amúgy nem egészen értem ezt az egész hegymegmászosdit. A serpa aki Hillaryt kisérte, állítólag kb. ötvenedszer volt fenn a csúcson:-) Akkormeg?
@kifordított nagyanyó: Szerinted? Be merném vállalni, hogy magyar vagyok, amikor éhes is lehetek? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Azt írták, hogy Erőssékkel nem volt serpa, mert szerintük az olyan, mint doppingolva futni a 100-t.
Vagy valami ilyesmi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha ezek a szánalmas faszok maradnak, jövőre még 50e megy, velem együtt.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @kifordított nagyanyó:
- Where are you from?
- Budapest.
- Bucharest?
- No, NO! Budapest, Hungary, Chain Bridge, Heroes' Square, Sziget Festival..
- Ah, Viktor Orban? ...
- No, no, no..... Bucharest
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: dehogy. Kint volt ennyi a hegyekben. Fájtak az izmaim, a csontjaim a hidegtől, a kesztyűben is fázott a kezem, de az még hagyján!
Az arcomon meg az orromon persze nem volt kesztyű :D pisilni meg nem mertem, pedig nagyon kellett volna!

Zuhany alatt tusolva olvadtunk ki. :)

Sört nem hűtök be ennyire. Plusz 10-15 fokig (nekem) elég, persze a külső hőfoktól is függ.
Megmutatták a szerencsejátékos jelentést
Állítólag politikusok érintettségét is feltárták a titkosszolgálatok, ezért tiltották be a nyerőgépeket

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F05%2F24%2Fpinter_megmutatta_a_szerencsejatekos_titkos_jelentest%2F
@kifordított nagyanyó:
"tolerás"? AZ valami csúnya betegség lehet! :))
@Ergosum: NEm erre utaltam, hanem arra, hogy nem tudom, mitől akkora vasistdas a hegymeghágás, ha az ottlakók unalmukban naponta járnak a csúcsra, ha meg dolgoznak akkor meg 50-70 kilás málhazsákokkal a fejükön... a bűszke hegymászó pedig a csúcson elkéri tőlük a nemzeti zárszót, meg a kamerádot a fotó kedviért...
@le Látó:
Nem is szabad, mert akkor a sör (úgy mondják) "megtörik"! Utána más lesz az íze...
@le Látó: Vóót tanarom montavót. Akkor van hideg, ha pisilned kell és mire leesik, kopog:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Igen, azt én is észrevettem, hogy a profik beöltözve Michelin babának, a serpák meg szinte pólóban és saruban mennek.

De a mostani úton a serpák sem mentek fel, mert olyan volt az idő.

Lehet, hogy a szervezetük jobban bírja.
ehhh ezek mennyire hülyék:

Biztos egyeztet velünk a kormány,
ha reklámadót akar

A reklámszövetség feltételezi, hogy ha a kormány adót tervez, előbb velük is beszél

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F05%2F24%2Freklam%2F
@le Látó: amúúgymeg látom, nem ettél még máma tréfarépát:-) Nem érted:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: jogos. Ő ,,csak a munkáját'' végezte. A másik meg hős, HVCS.

Örülök, h tetszett a mese! :) A sakkost pl. kétszer néztem végig, mert a könnyeimtől alig láttam. Nagyon pihent agyú az összes sztori.
Unokának csak óvatosan, mert átok rosszcsont a főszereplő Mása kislány :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hehhe önköccségen tudják majd közzétenni: Mi egyetértünk a NER rencerével, önként adózunk a haza üdvére. Simicskának készül a Lexebb Lexe:-)
@le Látó: Ilyen veszéj nem fenyeget. A legkisebb retardált én vagyok a családban:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: no, ilyesmire nemigen adok, de a túl hideg ser nekem nem olyan jó.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Ein Hase saß im tiefen Tal
Singing poly woly doodle all the day
Übt Segelflug wie Lilienthal
Singing poly woly doodle all the day

Refrain: Farewell, farewell, farewell my fairy fay;
I am off to Louisiana for to see my Sousy Anna
singing holly polly doodle all the day.

Der Apparat steigt in die Luft,
singing holly polly doodle all the day,
der Motot rattert, knattert, pufft,
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Bei tausend Metern angelangt,
singing holly polly doodle all the day,
der Kasten plötzlich schaurig schwankt,
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Der Hase denkt, das geht famos,
singing holly polly doodle all the day,
nimmt seinen Fallschirm und springt los,
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Kurz vor der Landung, welche Not,
singing holly polly doodle all the day,
sieht er ein Schild "Hier Parkverbot!",
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Der Hase denkt, "Das macht ja nischt",
singing holly polly doodle all the day,
"wenn mich kein Polizist erwischt",
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Doch leider war, o Häslein, ach,
singing holly polly doodle all the day,
das Auge des Gesetzes wach,
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Denn kaum gedacht, war's schon passiert,
singing holly polly doodle all the day,
ein Schutzmann ihn zur Wache führt,
singing holly polly doodle all the day.

Farewell ...

Den armen Hasen sperrt man ein,
singing holly polly doodle all the day,
bei trocknem Brot und Gänsewein.

Über dieses Kinderlied
Dieses Tierlied ist ein bilinguales Lied für Kinder ab etwa 6 Jahre (Grundschule). Der Text ist mündlich überliefert, die Melodie stammt ursprünglich aus Nordamerika."

www.heilpaedagogik-info.de/kinder/lieder/tierlieder/1709-ein-hase-sass-im-gruenen-tal.html
@kifordított nagyanyó: "ÉHEZŐ GYEREKET ÜTÖTT EL HEGEDŰS ZSUZSA SZOLGÁLATI AUDIJA

2012. október 1., hétfő | Szerző: Sisa Pista | Rovat: élet
A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetőjének autójában szerencsére nem esett nagy kár, ráadásul a gyerek nem is magyar volt.

Egy neve elhallgatását kérő Audi-szerelő szakvéleménye szerint legfeljebb 75-80 ezer forintos kár eshetett az autóban. "Egy kicsit behorpadt a lökhárító és a bal első kerék fölött kissé megkopott a gyöngyházfény. Két-három munkaóra és az autó olyan lesz, mint új korában" - nyugtatta meg a kedélyeket a szakember. A rendőrség és a TEK nyomozást indított az ügyben "miniszterelnöki tanácsadó szolgálati autójának rongálása" alapos gyanúja miatt. Az autó sofőrje várhatóan félmillió forint kártérítést kap az őt ért megrázkódtatás miatt.

Az autó egyébként szolgálati úton volt: 2000 olyan brosúrát szállított, amelyekben a szegényebb régiókban élőknek magyarázzák el, hogy mennyire egészségtelen az alultápláltság és ezért is érdemes inkább többet enni." :-))))))
hircsarda.blog.hu/2012/10/01/ehezo_gyereket_utott_el_hegedus_zsuzsa_szolgalati_audija
Na további jó mulatást mindenkinek!
Viszlát egyelőre!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :D :D :D

Kihagynám!
Középiskolás koromban viccesen mutattuk, h milyen hideg a víz a tóban. Lányok ezt nem mindig értik. ;)
ó be szép is ez:

Orbán elől Erdélyig mennek a német cégek

A Magyarországon is aktív német multik a legújabb beruházásaikat inkább Romániába, a magyarok lakta vidékekre viszik. A munkaerő szakképzettsége és nyelvtudása megfelelő, és emellett fontos tényező, hogy a beruházásaikat is nagyobb biztonságban tudhatják.

hvg.hu/gazdasag/20130524_Orban_elol_Erdelyig_mennek_a_nemet_cegek
"Pintér: Elijesztettük a terroristákat
A belügyminiszter szerint azért nincs terrorveszély, mert időben megakadályozták a kialakulását."
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20130524-pinter-sandor-elijesztettuk-a-terroristakat.html

Idióta! Csak felmérték, ezzel a konkurrenciával szemben esélyük sincs. Nem hülyék ezek csak jólnevelt gengszterek...
"Majd a következő kormány ad pénzt hőszigetelésre és felújításra
Görögországban már 2010-ben beindult a program."

Addig marad a rezsidémon és Ócska.
Pórhintés:
"A trafikmutyit vizsgálták a titkosszolgák?
Politikusok neve is felbukkant Pintér Sándor
ma bemutatott titkos jelentésében."

index.hu/belfold/2013/05/24/pinter_megmutatta_a_szerencsejatekos_titkos_jelentest/
Van egy elbaszott elméletem:

Ez az egész trafikmutyi valahogy úgy fog végződni, hogy találnak 50-100 leírt élősködöt a pajtában, azokat kilövik, aztán megy minden a maga útján mellveréssel döngetéssel, sajttájjal, girószázzal, hogyis. mink vagyunk a becsületesség kormánya. Nem türjük a korrupcijót! A nép meg zabálni fogja.
Énekeljük együtt az Összetartozás dalát!

Elkészítettük a minisztérium dalának karaoke-verzióját, amivel nemcsak begyakorolhatja a jövő slágerét, de megtudhatja azt is, hogy miről szól!

index.hu/kultur/2013/05/24/enekeljuk_egyutt_az_osszefogas_dalat/
Művész Ember Lopták a Nemzeti Összetartozás Dalát?
Ez sem tartott sokáig: Bolyki György szerint a dalszerző Bársony Bálint tőlük nyúlta az ötletet.

index.hu/bloghu/muvesz-ember/2013/05/23/a_nemzet_dala
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: 24000 láb az nem magasság, a -40 celzibusz meg nyári kánikula a zeveresten ott -65 alá szokott menni annál csak a Déli sarkon van hidegebb -86 celzibusz...láttad e a pinguineket?

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: álmodik a nyomor, lesz max. 3 bűnbakembőr, az is nagy szerencsével, oszt pihe puha szundi bundi,
Most megint önkiszolgálónak kell lennünk napokig. Skandallum. Még szerencse, hogy ide mindent belinkelnek a kommtársak, amit érdemes elolvasni.
Lemondott a trafikokról egy fideszes képviselő

Nánási-Kocsis Norbert, a Fidesz miskolci önkormányzati képviselője pénteken közleményben jelentette be, családtagjai nem kötik meg a koncessziós szerződést az általuk megnyert trafikokra.

hvg.hu/gazdasag/20130524_Lemondott_a_trafikokrol_egy_fideszes_kepv
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Csak ne olyan bénán, ahogy a szocik csinálták. Adtak 15 vagy 20% támogatást, nem emlékszem csak arra, hogy számla nélkül okosba' olcsóbban ki lehetett hozni a felújítást. Nem megvárni, míg nagy nehezen, szigorú ellenőrzések és bürokrata kötekedés után, fél év múlva pénzt látott a delikvens.

Mindig olyan érzésem volt, hogy egy másik bolygón élnek, nem Magyarországon.
oops:

Egymilliárd forint reklámbevételig nem kell fizetni, afölött azonban egy, tíz és húsz százalékos kulccsal kellene megfizetni a reklámadót, amennyiben a pénteken közzétett munkaanyag szerint ténylegesen bevezetik a reklámok közzétevőit sújtó új adófajtát. De lehet, hogy csak egy újabb zsarolási eszközről van szó Brüsszellel szemben. Adójavaslatokat ugyanis előkészületi fázisban nem szokás közzétenni.

hvg.hu/gazdasag/20130524_Itt_a_reklamado_agyoncsapja_a_sajtot_a_me
@rodeo36: példálóztam... tudom a normál repmagasság 10-11000 méter, a hőfok általában -40. Ezzel akartam szemléltetni, hogy Erőssék hogy érezhették magukat. Ráadásul nem fotelben jutottak fel oda.
@tristen2005: mehetnének istenes exkultzsidőpicsabaszó LpontSzájmon alanyi költő telkére krumplitkapálni:-)
"Nánási-Kocsis Norbert felesége, Birinyi Ildikó fogorvos és nyugdíjas pedagógus édesanyja, Birinyi Béláné négy-négy trafikkoncessziót nyert el áprilisban – idézte fel az Észak Online.

Az MSZP az ügyben szintén kiadott egy közleményt, amelyben felszólították Nánási-Kocsist, hogy ne játssza el a mártírt, illetve arra biztatták a többi fideszes politikust, hogy ők is beszéljék rá családtagjaikat, ne kössék meg a szerződéseket.

A lap arról is írt, hogy egy másik fideszes önkormányzati képviselő, Takács Gábor felesége, anyósa és öccse összesen 12 dohánybolt üzemeltetési jogát szerezték meg. A miskolci politikusok közül érintett még felesége és lánya révén Csiba Gábor, a megyei közgyűlés Fidesz–KDNP-s tagja, a megyei kórház főigazgató-főorvosa, illetve fia révén Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő is – tette hozzá a beszámoló."

na egyben biztos vagyok az anyabaszó csipa és pereputrija nem fog visszakozni...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Persze az is lehet, hogy a nánási gyerök a puhapöcs a flakcijóban:-) Ismerve a hegyimós Kriziskrizát... már melegít erdélyben valamelyik rokon koncepcióra kiéhezve:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ő a kettőből, vagy háromból az egyik, aki bemártul, a többi meg röhög a markába, ezt a gyökeret meg kielégítik valami jó pozícióval, meg némi pénzzel
@Ergosum:

"Viszont a hallgatást, meghunyászkodást csak annak van joga bírálni, aki a saját területén nem így tett."

Eben nagy igazság van. Nehéz megvonni a határt az adekvát alkalmazkodás és a meghunyászkodás között. Sőt egyénenként máshol van az a határ.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megint sikerült "verseny semlegesen" megcsinálni. Naná hogy lesznek kivételek. Bakker nem értik, és nem hogy mekkora károkat okoznak az amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságnak.
kinyírás megkezdve, készül simlicska, bekebelezés engedélyezve:

Jön a reklámadó! - Milliárdokat fizethet az RTL és a TV2
Sávos adó lesz, a túlzott deficit eljárás alóli kikerülésre hivatkozva.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/jon_a_reklamado_milliardokat_fizethet_az_rtl_es_a_tv2.184379.html
bakker csak most olvastam.................

16:34
Simicska is jól jár a kormány párválasztó builjával

A Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Mahir City Posterrel szerződtek a kormány Szabad egy táncra? című párválasztó eseményének budapesti reklámozására - közölte a Hír24.

hvg.hu/itthon/20130524_Simicska_is_jol_jar_a_kormany_parvalaszto
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Addig nem nyugszanak, amíg össze nem omlik a piacgazdaság Magyarországon. Bár néha azt gondolom, pontosan arra van szükségünk, hogy észhez térjenek a zemberek. Majd ha nem jön a családi pótlék, késik a nyugdíj, nem közlekedik a vonat, nem jön az ezernyi állami transzfer, akkor lehet rebootolni, addig nem.

A nonprofit szférában 5,4%-kal nőttek a nettó bérek, a közszférában 4,5%-.kal tavaly, míg a versenyszférában mindössze 2,5%-ra futotta. A végtelenségig biztosan nem lehet ezt csinálni.
megpihenek

ma már nem építem tovább a szocializmust

hallgatok népzenét
www.youtube.com/watch?v=wRU6FUTBrgQ

a kommunista szombatot még nem a nyáron vezetik be igaz? ..elmennék nyaralni előtte,, mielőtt belevésnék a gránitba és felmutatnák, mint Mózes
Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért olyan fontos kikerülnünk a túldeficit eljárás alól. Azonkívül, hogy Orbán és Matolcsy égbe megy, nekem mivel lesz jobb? Érthetően leírná valaki, mert nincs kedvem utána olvasnom, így péntek délután.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Majd ha a Széles vagy a Simicska megvette, megszüntetik a reklámadót.
@V-PORT: ..hát hogy több munkanélküli legyen és több csalódott ember

azé'
@V-PORT: neked semmivel, ellenben velük és a szekértolóiknak, hisz ha az ország érdekét néznék, a kikerülés után az összes bevezetett adót visszavonnák, mert már nem kell. Ugye senki nem gondolja, hogy meg fogják tenni.

Kellenek nekik az eu-s pénzek nagyon, ezért minden áldozatot bevállalnak, főleg más nevében.
Gyűjtögetik a pénzeket, hogy a megdöglesztett rohadt külföldi ás nem külföldi cégeket magukba olvaszthassák, lásd közmű cégek, bankok, média, stb-stb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt tudom. Azt viszont nem, hogy ezzel jár valami plusz juttatás, vagy csak a dicsőség?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: +1

építik a munka alapú buta társadalmat (nade van-e munka??? ..vagy csak az üres pofázás, meg a kacsaosztás a cigóknak)

béllláim a zúrban (béla három elll ..kinyitni, becsukni, kinyitni, becsukni .. da capo al fine)

nem maradt más csak a farock
www.youtube.com/watch?v=8YouFFhSIE0
@V-PORT: plusz nem jár, dicsőség is csak az agitpropnak és az egyszerűeknek, megmarad a lenyúlható pénztömeg, és ez a lényeg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt hittem másnap már Kánaán lesz az országom, és kolbászból lesz a kerítés. :)
@V-PORT: nem másnap, hanem utána, és nem kolbász, hanem mézeskalácsból, és akik a sütőlapátra kerülnek, azok meg mi vagyunk
kérjünk tanácsot a nőktől, hisz tudjuk:

Csak az érzi a bluest aki "nehéz napokat" élt meg!

www.youtube.com/watch?v=Kv_8Kihf25w
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez tudod azért buli, mert eddig nem kértek a műsorért előfizetési díjat. Na most majd fognak. Kb. 1 euró/lakást rebesgetnek. Vajon melyik kábel, vagy Sat előfizető fog + 600 forintot fizetni pluszban ezért a két szarért? Persze most sem a zemberek fizetik meg...
@gnme: Nekem voltak nehéz napjaim, pedig de nem is... és a blúzt is naggyon szeretem. A szék karfáján látni:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ki az, aki azt gondolja, hogy nem mi fizetünk meg mindent? Ha én szolgáltató lennék, én is a zemberekkel fizettetném meg. Ez nem az üdvhadsereg, hanem a kapitalizmus.
@Husz_János_Puszita: 2,5%? A mocskos rohadt kapitalistazsidóbérenc vállalkozói szféra! Hogy ott döglene meg. Miattuk éhezik a magyar. A közszféra pedig a béremelését ha jól tudom, a zállam az adóbevételekből fedezi, és nem a malacok túrják össze. Persze én hülye vagyok.
@V-PORT: Nos... valahol olvastam, hogy ezzel a kényszerrel magyarázzák az eccerieknek meg az újabb szeretett csomagot... kell a lóvé a spájzba, a kamorába, a nyergesimicska zsebibe, a kisboldi svejcisapkás benkszámlájára...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: én úgy hallottam azé' kell a zsé, mer be kell tömni a lyukat a gyorsnaszádon

há' mer a elszállt

www.youtube.com/watch?v=99j_BsYX55k
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Előbb omlik össze a magyar nyugdíjrendszer elöregedés miatt, mint a német.
Szeretik a magyar munkaerőt kint, úgy hallottam. Igényesek, kulturáltak, szorgalmasak.
@Husz_János_Puszita: pedig rendkívül sok fiatalt látok magam körül, ezt már csak azért sem értem :-)

..bár nem ma barnultak
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Jövőre választás, kell a nyugdíjcsekkre Rozi néninek. Meg fogja kapni, meglátod.
@gnme: gigolo, mutatok én neked népzenét kicsitnemsokára!
@gnme:

Hol körülötted, a munkahelyen? :D
index.hu/kulfold/2013/05/24/a_fidesz_nem_hisz_a_gyurcsanyt_kritizalo_ai-nek/

Mondjuk az AI lejáratta magát cigányügyekben de néha igazuk is lehet talán.
fityisz meg a szokásos stílust adja elő.
@Husz_János_Puszita: Az biztos nem én voltam a 2,5%-os bérnövekedéssel,bevallom töredelmesen kezicsókolom.
Nekem ugyanis öszvissz egy huszassal lett kevesebb a havi fizetés/kajajegy kombó.
@kifordított nagyanyó: csökent az mindenkinek!
Ën pölö a fény gyermeke lettem. Mostanság elvagyok napsugáron, meg tisztavizen.
@kifordított nagyanyó: neked még az is sok:-) Különben is, a negatív növekedés is nővelkelés:-)
A Hajdú-Bét-et értem, de, miért veszik most elő Öszödöt? Ezzel most kit akarnak gyengíteni?
@huzzadneki shakespeare: Most én is szerényen élek,mert nincs melóm.
Aztán ha lesz,valószínű akkor is szerényen fogok élni.:))
@V-PORT: Bajnai és Gyurcsány.
Gyurcsány és Bajnai.

Valahol már írtam:Cash és Tango,
Tango és Cash ahogy a főbűnöző mondja.

Azért kell ezeket elővenni,hogy mindenki tudja,hogy ők tehetnek mindenről.
Fecóvaj bajnait is le akarják húzni.
@kifordított nagyanyó:

Személy szerint én sem ismerek olyat, akinek nőtt volna a fizuja a minimálbéreseken kívül.
@Husz_János_Puszita:

Mármint tavaly, mert messze van még a minimálbér nettója a 3 évvel ezelőttitől.
@V-PORT:
Terelés. Addig sem a trafikmutyi a fő téma.
Úgy látszik a Portik-Laborc kapcsolat nem volt elég ütős.
A fijjúg mindig kitalálnak valamit. A sajtó és a nép bekajálja.
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.05.24. 14:32:24
ehhh ezek mennyire hülyék:

Biztos egyeztet velünk a kormány,
ha reklámadót akar

A reklámszövetség feltételezi, hogy ha a kormány adót tervez, előbb velük is beszél

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F05%2F24%2Freklam%2F
'stét, Mindegykinek! :D

Vo't valami érdemleges?
Ha már írták, bocs (nem olvasok vissza 600+ kommentet):

1. A reklámadó bevételem mindössze 10 mrd ft, ami nevetség a költségvetéshez képest.
A valós cél: legyengíteni a TV2-t, hogy minél olcsóbban megkaparinthassa a Simicska-Nyerges-Orbán maffia.

2. Debil Kerényit kinyírja a saját oldala, kiadták rá a kilövésit. Az ürügy nevetséges, a fidesz alapból tahó, és még büszke is rá, ilyen alapon dajcs tompikát vagy magát cézár viktort is ki lehetne rúgni a fideszből. Kerényi most valamiért kihúzta a gyufát vikinél, és ejtik.
Nem sajnálja senki, megérdemli, de remélem senki sem akkorra ostoba, hogy beveszi hogy hirtelen egy nap alatt ezer évet fejlődött a fidesz a civilizációs skálán. francokat. a szokásos velejéig képmutató álszent színjáték folyik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

15%-a a bevételnek brrrr nagyon durva összegek vannak.
Nem látom a Simicska hány milliárdot fizet a plakátjai után. Az is reklám.
@sárkányfő:

Még 100 ezer év és lemásznak a fáról talán.
@Husz_János_Puszita: sok kicsi cége van, terítve a cucc, nem véletlen a progresszivitás
@sárkányfő:

Már csak azért sem, mert az aki az emberi méltóságról beszél, komolyan híján van némi alapnak:))
Embörök! Krowka szállítmányról valami hír? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Lehet, elakadt Zakopane-külső határában, most hét végén elég szar az idő, tán arra is.

Viszont ne csüggedj, bennünket nem fenyeget semmilyen veszély:
www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20130523-a-the-world-s-end-elozetes.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hány % a honi kötelező sarc a jövedelmekből? és mennyiből lehet megélni?

brühüyyy
@OPHELIA: Mondjuk, az a kérdés, hogy osztanak-e trafikot is a fidelitas lányok narancsszínű bugyijainak lehúzásához, eléggé nemzetietlen.
Jó kérdés, de nem elég nemzeti.

A legtöbb kérdés jó egyébként.:)

Minden diktatúra végső stádiuma, amikor már annyira komolyan veszi a hatalmát, hogy képtelen elviselni az őt érő humort.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezt olvastam már valahol.
1 kérdés; ez a dzsigó emlékezetből beretválkozik?
@Ergosum: Lemerülnek az akkuk a minusz harmincban.
Plusz az örök dilemma, milyen cuccnak mennyi a súlya.
Tegnap este linkeltem egy ott lévő spanyol beszámolóját, tanulságos nagyon.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Baszod, gombát csak két kilót szabad szedni, a fölött lopás.

Most keresek olyan hátizsákot, ahol külön rekesz van a kézimérlegnek.
@Fabius: "A BNP Paribas bankcsoport befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított, pénteken Londonban ismertetett előrejelzésükben közölték: a vártnál sokkal jobb idei első negyedévi kiindulópont alapján jelentősen felülvizsgálták az idei év egészére szóló magyarországi GDP-előrejelzésüket, és most már 0,7 százalékos növekedéssel számolnak Magyarországon 2013 egészében a cég által eddig jósolt 0,4 százalékos visszaesés helyett."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/london_jobb_helyzetbe_kerult_magyarorszag.554560.html

Hehe, két előrejelzés között 1,1%pontos javulás... Ennyire kell ezeket a londoni okostojásokat komolyan venni.
@Habakuk999: A a szarvasgomba, vagy mindegyikre igaz?
Mer ha igen, akkor az egész kormányt azonnal rabláncra... legalább 5 kiló varázsgomba a napi adagjuk, igaz biztos a semeszok szedik...
@Knósszosz:
mi takarc fagyosszentek vannak vagymijafasz? zabálj és töltekezz holnap meg unatkozhacc, hogy melyik német csapat lesz a bajnok kurvára érdektelen a darazsak vagy vörösördögök egy cicaház és söröskancsó

a Merkel legyőzte a világot, csak a magyar törpébe nem tudnak bedugni valami tüzes vasat amikor ott lebzsel mintha lenne valaki...beengedik?

brühüyyy
@Blogger Géza: Látom geyzám alakulsz... már magadtól képes vagy előmászni a pöcegödörből.
Igaz, mivel te úszol legfelül, nincs olyan messzi az ülőke pereme
@rodeo36:
Az attúl függ, hogy milyen szinten akarsz élni.
Ha fideszre X-elő szardarabbá degradált polgárként, akkor 47 ezer, ha az egykori kádár rendszer mocskos melósaként, akkor 200 ezer - minimum.
Per fő. A családban meg ugye... az minimum két kereső. És ezen kívül SZOT üdülés két hétig a Balcsin szaréhúgyé, plusz piros útlevéllel a lánczos kutya nyugattyára, meg a kékkel a végén akárhová, évente egyszer.

Most meg alcsútbasznádra kézihajtánnyal, azt is hitelből...

Kurva annyukat!!
@rodeo36: Rodi! Ezek ottan még mindig nem hisznek a szemüknek és a fülüknek... lesnek, minta parasztbácsi a zsiráfra... ilyen állat nincs... emmeg kiröhögi őket...
@Knósszosz: ej knosszi ne lázadozz-) bölcsőre, koporsóra mosógépre (amíg van áram) mindég szügség lesz:-)
@V-PORT: Komolyabb kontroll nélkül szórhatják el az eu-s pénzeket.
Az eljárás súlyos ellenőrzésekkel, beszámolási kötelezettséggel jár, nem nagyon van mód a trafikosztáshoz hasonló nyílt osztogatáshoz.
Sokkal nehezebb kilopni a pénzeket, ráadásul mostanában Brüsszel keményen visszatartott támogatásokat.
Amennyiben ez megszűnik, szabad a vásár.
@Husz_János_Puszita: Újra privatizáció. Ez a kulcsmondat.
Nem a piaccal van bajuk, hanem a vagyon tulajdonosaival.

Az argentin modell, az járhat a fejükben.
@Blogger Géza:
Az ángyond térdekalácsa! 4 millió ember nyomorodott bele! TE ÉHEZEL? Orbánc-Lázár ÉHEZIK? HEEE?
@Husz_János_Puszita: De megmondta tegnap a tv híradó, hogy ez nagyon jó, mert így a gaz vállalkozók nincsenek rákényszerítve, hogy kirúgják a magas bérköltség miatt a jómunkásokat.
Saját fülemmel hallottam, meg is nyugodtam, milyen jó nekünk.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Koporsót azt megoldották, a mosógépet meg áram hijányába Te (is) fogod tekernibazmeg - kötelezően - és abban csak a cáratyuska vonalkódos alsója lesz beazonosítható, ha Te meg összeszarod magad, mehetsz a patakpartra és csapkodhatod a sziklákhoz a vizes cuccaidat.

Adót is fogsz fizetni utána, mert rongálod a természetet.
Haly rá magyarok!
@Habakuk999: noormáááááális? aki ilyen rendeletet kiagyal?
Megyek és kieszem az erdőt! :D
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mindegyikre igaz. Ilyen a világon nincs b+, hogy egy takonypóc friss diplomás jogász törvénykezik, társadalmi vita nélkül.

Fát se gyűjthetsz.

Olyanok ezek, mint Nottingham sötét ura.
@Blogger Géza: Tulajdonképpen a nullától is visszaesni valódi magyarossh teljesítmény lenne, azt meg kell hagyni.

Kedves Géza, én ugyan nem tudom, merre laksz, de tudnék javasolni egy kis országjárást.

Csak, hogy lásd azt a hatalmas növekedést.
@le Látó: Bodzára, csipkére is igaz.:)))

A hülyeség határtalan.
@Habakuk999: Geyza a NER virtuális terében lakozik. Ott ahol a fuck az égigér, térdig a szarban csak a pórnép tocsog, de neki klitorisza van oszt csak a bűz csavarja az orrát. (Knosszi ne örjöngj, tudom, mi a koturnus) te is tudod... olyan, mint a koitus:-) vagy de nem? :-)
@Habakuk999: Szalonkára is? Mer akkor zsótifijú mingyá bead egy egyéniest...
@Habakuk999: egyetértek. Különösen az északi határmenti kistelepülésekre javasolnék Gézának 1-2 túlélőtúrát.

Az elkövetkező években előreláthatólag többszáz aprófalu fog eltűnni--nyomtalanul.

www.sonline.hu/somogy/kozelet/halalra-itelt-aprofalvak-106-telepules-tunhet-el-somogyban-447444
@le Látó: Már alig várom, hogy induljak az erdőbe, van mérlegem is.:)

Csak még hidegek az éjszakák, most is majd megfagytam, ahogy gurultam le a hegyről a biciklivel.
Viszont találkoztam három sráccal, akik sátor hálózsákkal adták elő.
Nem lesz túlságosan meleg éjszakájuk.
@Habakuk999:

Nem is a magas bérköltség miatt rúgják ki őket, hanem mert agyonnyomorgatják adókkal a cégeket, kereslet meg semmi.
Az argentin modell jól fejlett államcsődhöz vezetett, még mindig nem heverték ki. A polgároktól szedik el az utolsó dollárjaikat, nincs deviza az állam kiadásait kifizetni. Ha ez kell, ám legyen. Remélem én már páholyból nézhetem nyugatról, hangos haldoklása közben.
Szavazni azért hazajövök.
@Husz_János_Puszita: utső mondatodban nem követlek.
Esteze co!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: dzsenrtriknek szórakozni szabad.

nyomorgóknak éhen nem halni nem szabad.
@Blogger Géza:
gájza az a
+0,7% = 189 milliárddal, ami az új sarcokkal bejöhet, ha nem basszák el közösülési öndalolásra vagy táncházra ami teljesen felesleges, de elviszi a hatalmas növekményt a picsába...az egész 1,1%=297 milliárd amit elbasztak propagandára meg a az állami autók lecserélésre és a kossuty tér tarolására

brühüyyy

van még mondanivalód?

az országnak 7000 milliárdra lenne szüksége azonnal, hogy lábra álljon de azt már kiutalták offshorra a fideszes főnökeid, bbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeee
@Husz_János_Puszita: Viszont az ország gazdasági vagyonának jelentős része egy nagyon szűk kör kezébe koncentrálódott.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az utóbbi interruptus változatát igen.
Nem a tervezettet, a szükségképpen bekövetkezettet.
És nem plázarobogón, a bokám nem bírja.
Rossz vagy!
@Husz_János_Puszita:
ja lajos meg a péter most verhetik a fejüket a falba, hogy a forint váltást elkúrták, mert többe kerűl a törlesztés forintban kb 35%-kal, mintha hagyják a korábbi forint árfolyamot amit örököltek de nem látnak tovább az orruk hegyénél most meg megbaszhattyák de csak lankadt pöcsök vannak közöttük meg a buzik

brühüyyy
@Knósszosz: persze egy plázabringára eccerire befizetnél:-) Mi? :-)
@Habakuk999:

Az argentínok pedig felgyújtották az országot dühükben, úgy sem tudták megakadályozni. Itt még az sincs.
Senki és semmi nincs, ami megállítja Orbánt. Hatalmas mákunk van, az EU valamennyire sakkban tudja tartani.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ő csak szalonnára lő, a spájzba. Vaktölténnyel. Meg a kalbászra is, mer a fokhagymás az például egy rohadék.
Az egész egy jól felépített coccialista rágalomhadjárat része, ami a lejáratására indult.

Van mit még rajta lejáratni?
@Habakuk999: Hja, a dzsentristílre keresd vissza a kb félórája belinkel Nyomdászferi a faszát veri videót...
@rodeo36:

Azon lehet vitatkozni, milyen árfolyamon versenyképes az ország, a gazdasági teljesítmény függvényében. Szerintem a Forint kicsit túl volt értékelve, de mindegy, nem szakmai vita folyik, hanem shortolás és szabad rablás.
@Habakuk999: CSak az a gond, hogy ezek még dzsentrik sem tudnak lenni... kilóg a kapanyél és az orbitális bunkó... esküszöm a 90-es évek lilajakósfehérfrottirzoknismakkoscipős vállalkozói szellemi zsenik és kultúremberek voltak ezekhez a felszopott nímandokhoz képest...
@Husz_János_Puszita: Nem tudom, nem az eu dolga.

Csak nekem tűnik úgy, hogy megdermedt az ellenzék?
Ez jót is, rosszat is jelenthet.
Hiába lopnak, csalnak rabolnak... az arany is szarrá válik a kezeik között...
@Habakuk999: mi ilyen 2személyes sátrat vettünk tavalyelőtt, nem bántuk meg:
www.youtube.com/watch?v=l_3oS-NBEZs

Kinyitni tényleg 2mp, de összecsukásával veszkődtem pár percet: féltem, h eltöröm, pedig nem. :)))
Vittünk egy félbevágott takarófóliát is alá, így a kullancsmentes sátor előtti tér is megoldva.

Bicót a tesóm nyomja 1000-rel, én csak műkedvelő vok. Leginkább lefelé szeretek gurulni. :) és most nincs is itt :(((
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"te" Bagzbani a koturnus meg a klitoris még csak nem is rímelnek, bár ha neked van klitóriszod akkor a koturnusz elég jól eltakarná hacsak nem égig érő klitórisz

brühüyyy

mint az égig érő vasküküllő
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem nézek libsibolsizsidó gúnykacajt.

Most, amikor végre megcsaphatott a közös jövőnk dalának szele, már csak valódi, nemzeti, magyar, kárpát medencei IGAZI kultúrát vagyok csak hajlandó nézni és hallgatni.

Szeretem a barackot.
@Habakuk999: én erre gondoltam...

Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.05.24. 20:47:12
Csak, hogy nefelejtsünk...Orbán Viktor mulat

www.youtube.com/watch?v=eP-h4o1rYXc
@le Látó: Süsd meg, láttad volna azt a szerencsétlenkedést, amikor én akartam ilyen sátrat összecsukni.:)

pedig van műszaki diplomám is.

Lefele nem jó, mert nagyon fúj a szél, fölfelé leizzadsz, aztán csak fázol.
Ma konkrétan azon filóztam, holnapután beteszem a téli piros sapkám.
@Habakuk999: ellenzék? elfogyott, mint a kisgizda Józsi bá'.

Annyira egysíkú a kommunikáció (csak a Fütyesz), h másról az ember nem is hall. Képzeld, ha a hírközlés ténylegesen is bizonyos kezekbe kerül!
@Habakuk999:

kuki, ne izgúlj, bármit is tesz a zellenzék a narancsosok önmaguk dugájába dőlnek még akkor is ha felolgyák nekijjek a túlzott defizitet meg akkor tovább lopnak és nem annyit mint eddig hanem sokkalta többet mire észsreveszik már megint deficitbe kerűlnek pedig monitorozni fogják őket

de -szvsz- a növekmény semmissége vagy alacsonysága miatt nem kapják meg és azt egy élet alatt sem olgyák meg az ilyen gazdaságpolitikával

az országnak azonnali 7000 milliárdos injekcióra lenne szüksége gazdasági termelési oldalról nem szolgáltatások...vagy csak kisebb mértékben de ezt ezek ellopták

brühüyyy
VAnittlóvé...
"Fantomintézetbe ölt Orbán 1,3 milliárdot
51 hozzászólás
A kutatóintézet vezetője Kövér László régi barátja, aki havi 997 ezret kap."
hvg.hu/itthon/20130524_Szasz_Jeno_kutato_intezet
@Habakuk999:

Píszível támadni maffiózókra?
@Habakuk999: Butus... Viazel magaddal egy Husikavarna láncfűrészt, beránt, darabol, csomagol:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Na bmeg, az még rendben van, hogy nagyon jó nekünk, de annyira még nem jutottam a nagy Összefonódásban, hogy szeretettvezír delíriumos képét nézegessem.:(

Nyúl Uram, szakmai kérdés: döngölt padlásra szabad kőzetgyapotot teríteni?
@Habakuk999: Szabad, de előtte nem árt egy kis sima, legeccerűbb kátránypapír alátétterítés... a kőzetgyapot rühelli a páravizet...
@Habakuk999: Széldzsekit még júl.-aug.-ban is viszek.
Anélkül sosem. Tesóm szerint 20 fokkal is lehet hidegebb lefelé 50-nel gurulva. Biztos, nem vagyok
hőmérő. :)))

Ja, én megnéztem előtte a videót, meg a belevarrt papírt is. Csak nem hittem el, h tényleg 8-asra kell hajlítani, anélkül meg nem fért el a tokban. :)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A mai tekknika már nem ismeri azt - amikor a Vágásiferi nyomdász volt -,hogy mi is az a "berakónő"-i státusz.

Lehet agyalni...
De az igazi a dombornyomott műanyaglemez, mert az alulról is kiviszi a párát...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
keverted a görögöt a rómaival és még csak nem grammatica helyességgel

brühüyyy

olyan tréfás meg kacagtató, ugyi nyulambulam vacsrára nyúlcomb rántva, gipsz nélkűl
@Habakuk999: melyiket? A Mikulást vagy a forgalmistát? :))))
@Knósszosz: kevésvagy kismackó... offset előtt a szedők a fadobozból rakták ki az olombetűcskéket... a berakó pedig a nyomdász volt, aki a berakónőnek rakta be:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És a kátránypapír alatt a gerendák nem mennek tönkre?
Szép a mennyezet.
@Habakuk999: nem. nincs akkora páralecsapódás és az agyagtapasztás majdnem teljesen vízzáró.
@rodeo36:

Oké de mikor dőlnek már a dugájukba? Nekem nincs még 23 évem erre.
@le Látó: Inkább Mikulásra hajaz.:) Jó meleg:)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kösz, biztosan lenne még kérdésem, a múltkor általad idézett elfelejtettemanevét szervezet megmozgatta a fantáziám.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A Romayort meg a Dominantot láttam, meg a Franklinban nagyobb cuccot is, csak nagyképűsködök itten.
Nem vagyok nyomdász, csak hallottam pár dolgot a barátomtól, aki viszont gépmester volt.

És minden fizetésnapon bebasztunk vele, de előtte két órával még nyomta bulletint a meteorológiai szolgálat házi nyomdájában, a franc kitört mikor belenyúlt a működő technikába mátósan...
@rodeo36: Én sokat mászkálok vidéken, nem sztrádán, hanem kis utakon.

Rodeo, Erdély húsz éve. Lassan itt tartunk. A megfogható, az érzékelhető, a valódi szegénység.
És kilátástalanság.
József Attila és a kuglóf.
@Husz_János_Puszita: még idén, a választási hajrá előtt, mint 2002-ben csak sokkal rohadtabbúl

brühüyyy
@Habakuk999:
annyit vegyetek má' észre 2010-ben a GDP 38000 milliárd volt ma a GDP 27000 milliárd ezeki a barmok elsinkófáltak azaz tönkretették a magyar gazdaságot 11000 milliárddal és még 25000 milliárdot elloptak 3 év alatt

közben etetik a "hülyéket 0.4 meg 0.7% -kokkal ami sem nem oszt sem nem szoroz csak a dagardt pókhasú törpe pudvás agyában aki annyit ér gazdasághoz mint a szomszég szamara

brühüyyy

a varga misi rosszabb mert az kinyalja nekijje
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A gépmesterek berakták a berakónőknek, igaz-igaz, Vánnyadt Vánnyadtovics Vinyov...
@Husz_János_Puszita:
fogaggyunk egy guiness-ben,
brühüyyy
@Habakuk999:
Nézd a jó oldalát: kevesebb embertől kell majd visszaszerezni a szajrét.
@Knósszosz: Utána meg ólomnehéz lábbal feküdtek be a kelkáposztaszagú feleségeik mellé:-)
@Habakuk999: Ha jól sejtem valahol a Zemplénben kellene keresgélnem észak felé...
@huzzadneki shakespeare: vannak így egy páran.
Van egy ismerősöm, csak egy kereső van. 3-an élnek 200euróból havonta! lakás, rezsik, kaja, minden... Gondolható, mennyire dőzsölnek! :(((

más.
Meséli kettes számú ismerősöm, hogy alkalmi munkára jár. Legálisan dolgozva, bejelentve, napi(!) 1500ft-ot (~5Eu) kap kézhez. Ebből élnek kettecskén.
Kérdem, hogyhogy? Minimálbér smafu?
Mondja, persze! Jó is lenne, ha minimálbért kapna! Merthogy teljesítménybéres a szerződése. 90Ft/egységet kap! Ha belegebed, sem tud napi 1500 felé menni. És ne gondoljam, hogy csak ő ilyen szerencsétlen! Sokan vannak minden nap...
@rodeo36:

Mindebből nem következik egyenesen, hogy megbuknának. A 38.000 milliárdot honnan veszed? Már akartam kérdezni.
@rodeo36:

Ha megnyered, személyesen csapolom le neked.:D
@Habakuk999: és egy elaggott vén telek van a közelében? :)
@Habakuk999: Ha jól emlékszem akkor ez a szaldka völgy, asszem otten legel lópicigáspár:-)
Egyébként az örülünkvincenten sziporkáztak:
dogfüggő 2013.05.24. 14:32:44

@Érvsebész:

Vers Ausztrália faunájáról, valamint a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről

Nemhiába nyersz, édes,
ha a bundád erszényes!
Ami keréken gurú',
szerintem nem kenguru!

Be a lába, ki a lába,
belerúg a koalába,
nem látja az emutól,
hová lett a hamutál -

A NER-nek meg izé az izéjébe.
dogfüggő 2013.05.24. 10:49:52

@Érvsebész:

Az a legény, aki nyalja,
akinek kell, igényelje!
Ne mondd, rózsám, hogy ez kevés,
negatív a növekedés!
Csuhajja!
Ide picit, oda picit,
letornázzuk a deficit!
Támaszkodjunk kézmankóra,
úgy menjünk a közmunkára,
Csuhajja!
Lasombra 2013.05.23. 14:06:39

Na akkor én is. Lesz olyan, mint az eredeti.
Ké, há, és:

Már mifelénk az a cool,
Mikor körtánc alakul.
Tercsi, Fercsi, Aranka
Virágzik a barackfa.
Gyerünk Sanya, come on Dóra
Meg a Pista komondora
Tedd össze a kezed-lábad
Magyar táncos sosem fárad
Ugráljátok körbe doszt,
S szeressétek a Fideszt.
Akiből csak dől a fika,
Nem lesz annak sok trafika.

(sorry)
@kekex: Nem gondolom, hogy ez jó megoldás lenne.
Nem visszaszerezni kell, ezt most csinálják a nemzetiek, látható, mi van belőle.

Az ország népe érdekében építeni.
Basszus, nincs még olyan szlogen, amit le ne foglalt volna valamelyik istenbarma. Szebb jövőt mondtam volna.:(
@Habakuk999: akkor az már egészen csepp kövekre esik szét :)
@Habakuk999: oszt alul vagyon é mestergerenda a naccobába, kifaragva dátumozva?
@Habakuk999: na, ha majd közelebbi kell, akkor emilt elküldöm, de már sejtésem, majdnem bizonyosság van... tényleg nemolymesszi a távol...
@Husz_János_Puszita:
az adattárból, mongy másikat ha tucc...nézz utána...
itt nem velem vitatkozol, hanem a számokkal és azok nagyságrendjével

ezek a barmok 187 milliárd igen nem -re hajtanak amikor 7000 milliárd a hiány ahhoz, hogy az ország kikerűlhessen a túlzott deficit eljárásból, mert azt is nézik és súlyozottan nagyobb arányban, hogy a gazdaság adott időszakban mennyit növekedett és nem azt, hogy egy lerontott alapszám töredék százalékában mijalófaszt tettek 187 milliárdot a simlicska is kölcsön tud neki adni 2 napra kamatokra és akkor mi van egyik zsebből a másikba

semmi eredmény csakis a csökkenés a 0,7% növekmény a 38%-kos valós csökkenés töredéke

ezt nem számoljátok mert hagyjátok megvezetni magatokat ezekkel a rohadt gecikkel akik a szemeteket kilopják

brühüyyy

ne higgyél nekem, nem is érdekel csak el akartam mondani át vagtok baszva mint szar a palánkon és még örűltök is neki
@Habakuk999: Attól még igenis kívánhatsz szebb jövőt az országnak. :)
@Habakuk999:
szilvásvárad?

brühüyyy
az nyönyörű
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Az összképet ugyan erősen lerontja, hogy Angyal már vizitált nálam, de tán még érdekes lehet Neked.:))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
az a zemplén az a bükk...és szilvásvárad meg a környéke a ménessel a pisztrángossal és a többi csodaszéppel

vagy?

brühüyyy
@rodeo36: Most tele vannak a patakok, zúg mindenhonnan.
És tényleg szépen megcsinálták a völgyet, kifejezetten civilizált, kulturált.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kész a festés?

Szebb jövőt meg nem kívánhatok, mert mindenki olyan furcsán kezdene nézni.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ez mijalófasz akar lenni?
Andalúziai továbbképzés pacsi-pacsi?
Ne csináld ezt velem, jó!

A franc kitör, hogy lássam a déli spanyol vidéket és akkor ez??
Hát mikor jutok én le oda úgy, hogy megtehetem és nem piszkálhat senki azért, miből is?

Akik meg ennek a programnak a keretében elmennek, azok közt biztosan van olyan, aki a térképen nem tudná megmutatni merre járt.
Kazán!

Ja, ezt neked, nehogy már csak egyedül Te légy rohadék!-:))
www.youtube.com/watch?v=jT6bIezt4nw
@Habakuk999: Nem is gondoltam, hogy rontjuk az összképet.:) Viszont tényleg nagyon szép és hangulatos a ház meg a kert is. Remélem sikerül majd végül meg is venni ha rászánod magad. :)
@Habakuk999: Még nincs kész teljesen, de már jól állunk. :)
@rodeo36: Rég jártál már Szilvásváradon??? :)
@Knósszosz: Azért küldtem, mert ettől olcsóbban ezt a programot nem tudod megjárni... és akik mennek, azok általában kultúremberek, nem a türhők... a szeptemberire meg úgy tudom, van még hej...
@Knósszosz: Nem hatottál meg... Chania az egyik csücsököm... kb hatszor megvolt...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

hát olcsó is meg jó is, de olyan rohanás, mintha futva basznátok, Sevilla-ban bizonyosan meg akartok állni akár napokra is Toledo kimaradt, ha bemész az Alhambrába aznap már nem akarsz máshová menni még akkor sem ha éhezel miatta

magamról tudom pedig én luxusban csináltam 27 nap alatt Andaluzia-ját, mai árakon az legalább 10000 amerikai dollár lenne...de szép volt de régen volt

brühüyyy
Cádiz helyett és Lisszabonba és Coimbra-ba mentem
@Knósszosz: fotódoksi csak pépör alapon, akkor még nem volt digibigi...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Gondolod, egy kupec is mehet építész továbbképzőbe?
Pazar program amúgy, én csak képeket nézegettem róluk még.

Ja képek. Knosszi, ha nem olvastad, Mariann bejelentkezett a másik poszton, sok a dóga, mérlegbeadás következik.
@rodeo36: Evvan... nézegettem 12 naposat... egy vagyon, kb 400 e körül áll meg... egyénileg meg lemenni 3 hét minimum és rengeteg vezetés. Ennyi idő nincs egyelőre...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
ebben igazad van olyan olcsó, hogy az már feltünő, igaz zsebpénznek legalább ugyanannyit ajánlatos vinni, bár ha valaki olyan és a kultúrosok olyanok kibírja a napi egy kajával pláne ha svédasztal a reggeli, egyébként sem jó nagyon sokat zabálni nap közben mert nem tucc mozogni, este van rá lehetőség legfeljebb rémálmaid lesznek

brühüyyy

gyönyörű út
@rodeo36: Ha rendesen le van szervezve, akkor teljesíthető... magányban 8-9 nap alatt Dél-Csehországban 22 kastély és város és csak az utolsó napon lett besokalás... hatékonyság, nyitott szem, és kellő előkészítés... működik..
@rodeo36: naugye:-) és az ecceri kajolás bejön... az ember sajnálja az időt a zabálásra, marad az este, amikor már úgyis a bele és a szeme lóg... egyébként többéves kipróbált csapat. Ők még nem hagytak senkit az út szélén... :-) É a díj is valós. a zsebpénzt illetően igazad van, kb ebbyit kell rászámolni...
@Habakuk999: konkrétan barcelona:
www.epitesztovabbkepzo.hu/program/id/960

Javaslom mentsd el a linket és időnként nézz rá... érdemes.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
anno:
Madridba repülővel 2 nap Madrid majd a szálló elrakta nagy csomagomat raktárba, és kézitáskával busszal Andaluzia Córdoba, Toledo Granada, Sevilla, vissza Madrid onnan repülő Lisszabon és utána egy ottani barátom autóztatott körbe körbe ő volt az idegenvezetőm is, majd Lisszabonból irány Africa ahol várt a munka

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Számomra a dél spanyol az érdekes, ahogyan írtad autóval messze van, repülővel meg más a célod.

A fene essen belé, hogy nem mered otthagyni a munkát sokáig.

Hosszú -egy hónapos- kiránduláson Görögországban voltam sok sok éve, még sima alkalmazottként. Baromi jó volt.

Amióta fölvitte isten a dógomat, max tíz nap.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Efharíszto!
Csak a pénz hiányzik hozzá.
Ha majd kiszellőzött ez a tetű banda és élhető világ lesz utánuk, akkor...
Haniá nekem háromszor "volt meg", de akár még harmincháromszor is visszamennék.
Miért? Azt gondolom ezek után fölösleges magyaráznom.
@Habakuk999: A szeptember az érdekesebb, mert még nem esős, de már nem is gatyarohasztó. Párosával is lehet menni, és ami a lényeg, nincs útlemondási díj... ha közbejön valami, egy telefon, oszt ugrik be a várólistás...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
ezt mennyiért lehetne ma megcsinálni?

Africa - Cabo Verde - Habana 3 hét- Madrid 2 éjszaka - 14 éjszaka Andaluzia: Toledo, Córdoba, Granada, Sevilla, Madrid 2 éjszaka - repülő Lisszabon és ott 5 éjszaka - 6 éjszaka vidék benne Coimbra - Lisszabon - Cabo Verde - Africa

brühüyyy

sohasem felejtem még akkor sem, ha más módon később megismételtem, de abban Páris volt 8 éjszakával
@Knósszosz: Persze, hogy nem kell magyarázni. Viszont, bnagyon tudom javasolni Morvaországot 6-7 napra kocsival... gyönyörű, olcsó, látványos, kajálós, ivós...
szállás belvárosban reggelivel 40-50 euro, kaja piával 12-15 euro, benzinár kb azonos és pesttől 400 km, 15-20 km-nt látnivaló de csoda.
@Habakuk999: mondom, kurvajó programjaik vannak...
Knosszi is ráleshetne a pestiekre, mert ott is vannak ám csodák. és 2-3 eft egy teljes vezetésért ilyen programokkal... még most is megfizethető...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Tata, Csehország nem volt meg, viszont a Vág völgyén végig autóztam, volt rokon aki kalauzolt. Kurva szép az is. Kassáról indultunk, egy szép körútra emlékszem, ami Pozsonyban ért véget.

Prágát és az említett csodákat viszont legalább annyira szeretném látni, mint Andalúziát.
Erre az esélyem jelenleg zéró, mert mert jobban teljesítünk. Ha nem lesz majd a teljesítünk előtt jelző, csak simán teljesítünk, akkor talán eljutok Cordóbába, meg Sevillá-ba is.

És onnan szarom majd le ezt a faszkalapot.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ezt direkt, hogy nem látni??
Na, mindegy.
Én mán megnéztem az összes fotódat, ottan.
Kurva jók!

'cakkátot!
@Knósszosz: Nemdirekt, ezek szeritn itt nem működik az url copy.. legközelebb másként.. natéllegjócakall...
@rodeo36:

A többit nem vitatom, csak a 38 nem stimmel. 28 körül vagyunk jó pár éve, nincs most kedvem utána nézni. Már ami a statisztikákban megjelenik. Fekete gazdaság, lopás nincs benne.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
ha olvasható:
Józsi a tanyán él a kutyájával. A kutya egyik nap megdöglik, hát Józsi beviszi a paphoz a faluba. Atyám, celbrálna misét ennek a szegény teremtménynek? A pap elmagyarázza: tudod Józsi, állatok számára nem celebrálunk misét a templomban, de van egy felekezet a falu végén, talán ők tudnak segíteni. Köszönöm Atyám –mondja Józsi –mit gondol, kétszázezer elég lesz nekik? Édes fiam miért nem mondtad, hogy a kutyus katolikus volt?

brühüyyy
@Husz_János_Puszita:
én a 2009/2008-as adatokat kijegyzeteltem anno 2010-ben és onnan tudom, 2010-től rohamosan zuhant de csak mostanság érte el a 27000 milliárdot talán picinyt kevesebb

ezen kívűl a forint bedöntés is pénz ami ezen felűli veszteség és 35% !!!!

érdemes utána számolni a 27000-rel nem fogank kapni kilépést a túlzott deficit-ből mert az olyan kevés, hogy:

9473 euro fejenként a kisdedeket is beleértve ez 789 euro per hó per koponya

hasonlítsad a többi euro országgal amikor ebből 60 % adóba azaz sarcba elmegy és semmit sem kapsz érte

brühüyyy
@Habakuk999: a te tábládban van az, hogy 2010 38100 milliárd a brutto

tehát revideáld az emlékeidet és ez a 2007/2008 -as 40400 milliárdról csökkent ami 50 év legjobbja volt az átkos 8 év

brühüyyy

a számok beszélnek a kutya ugat

tehát jól számolok
@Habakuk999:
sőt a táblád alapján a mai 27000 milliárd kevesebb, mint az 1988-as mert az 31500 milliárd volt

csak hogy dícsérjük a zorbánt és bandáját a kurva annyukat

brühüyyy
@rodeo36:

2009-es adatot találtam hirtelen 25.626 milliárd nominálisan, folyó áron. A 2008-as valamivel több volt, a pénzügyi válság megtépázta.
Reálértéken szerintem is csökkent.

Velem nincs vitád a katasztrofális gazdaságpolitikát illetően, csak a tények kedvéért.
"A költségvetés bevételéhségét jól mutatja, hogy az idei évre vonatkozó adóelőleget - a 2012-es bevételi adatok alapján - 2013. július 20-áig kötelesek megállapítani és bevallani az érintettek, továbbá két egyenlő részletben, 2013. augusztus 20-áig, illetve 2013. november 20-ig kötelesek azt meg is fizetni."

Nanáhogy visszamenőleges hatállyal. Ki az az őrült, aki beruház, amíg ezek hatalmon vannak??
@rodeo36:
Hát ez... ez a legnagyobb brühühüyyy.
Bameg!
@Knósszosz:
Csak hiszed... :D

"Kissé ittas állapotban vonta felelősségre Markó Ivánt, aki 155 millió forintos támogatást kapott, miközben független társulatoktól minden támogatást megvontak. A beszéd közben aktivisták szórólapokat dobáltak a nézők közé. Hatalmas botrány volt. Később, amikor elcsendesült a nézőtér, Markó a színpadra hívta a magnetofonnal feloálló férfit, de nem alakult ki köztük párbeszéd."
www.life.hu/legykepben/20130524-botrany-tort-ki-a-magyar-szinhazban.html

Szóval szolíd kurvaanyázás volt csak...
A Krowkánk még mindig sehol? :(
Ritka lusta, lógós a bloggizda...
@Husz_János_Puszita:
nézd, a folyó áron az összes számot felűl kell vizsgálni és semmi sem lesz igaz, minden évet a saját árfolyamán az előző évhez kell hasonlítani és csakis a brutto GDP a mérvadó mert abban ingyom bingyom is benne van (kimenet bejövet lopások nélkűl)

visszatérek gondolatom alapjához: az EU azt nézi, hogy a GDP brutto hogyan fedezi az ország fejleszthetőségét és milyen gazdasági "légkört" "környezetet" teremt a belső és kűlső beruházásoknak egyáltalán a fejlesztéseknek és ez katasztrofális ma levédiában orbánlandiában

az a kínos +0,7% meg a -0,4% az röhej és arra jellemző, hogy tehetetlenek és az invesztorok menekűlnek sőt a jelenlegi gazdaságfenntartók is menekűlnek

a magya oligarcháknak nincs valuta tartaléka és az államnak következésképpen ebben van hiánya

már csak az MNB devíza tartalékainak elbaszása van hátra ha a matolcsy meghallgattya a zorbánt aki nem kétséges utasítani fogja...akkor roló le és mindenki tényleg eltemetheti magát

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
csak nem kimerűlt a bloghoz fűzendőd? másik ladik, másik evező és máris együtt énekelünk barckfáról csersznyefavirágzik és kirügyezett a karó rajta a varnyú

brühüyyy

hogy folyik a kisduna?
@rodeo36:
Próbáltam felérni ésszel amit összedobtatok, de már fáradok, inkább megyek alukába.
Nem mindenki iszik annyit, mint te... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem hatékony és gyors, valamint megbízható tehát túlélésre van nagy esélye

azaz te is fogsz kapni új sorokat

addig is hozzál híreket onnan az ingoványosból két ponty közűl

brühüyyy
@le Látó:
van valami Munka Törvénykönyve TÁN??? 138 §, ha a paraszt nem tudja a normát teljesíteni, akkor minimálisan a meghatározott
minimálbér 50%-a illeti meg.
Ami ugye nem igen sok.:(
@rodeo36:
gondolom, te már voltál Rióban a cukorsüveg hegyen, és megszámoltad a Megváltó Krisztus ruháján lévő 27 fodrot, sőt,az Atlantic Cityben lévő Lucky Strike Casino 1642-ik Játékgép sorszámát is fejből vágod.
Jaa, te vagy a magyar Chuck Norris, aki kívülről tudja az internetet!.!.!
@huzzadneki shakespeare:
nem voltam Atlantic City-ben és nincs is tervbe véve és semmilyen más US city sem Las Vegas elég volt egy párszor, LA, San Diego nagyon szép, Columbus is szép...az amit eddig láttam nem minden de emléknek bőven elég és már régóta nagyon válogatós vagyok, mit érdemes és mit nem...sajnos a távol kelet kimaradt, de az Indiai Óceán és annak nyugati oldala az ismert és felejthetetlen és Madagascar-on meg lehet ismerni majdnem mindent ami indiában vagy kínában és a többi keleti országokban ehető és érezhető a látvány az sajátos és a Reunión szigetek felejthetetlenek...magas hegyekre egészségi okokból sohasem megyek és nem is igen köt le bár a Kaukázusban voltam 2500 méteren Csecsnyiában és grózia meg Örményországokban melyek csodálatos emberek csodálatos országai

brühüyyy
Engem nem lehet át.aszni!

Hacsak nem vagy a Kádárnak a kis unokája, esetleg a Simon Templar, akkor három ember élet is kevés a te általad megtapasztalt élményekhez!
KOOOOPRENDE???? :-)
@rodeo36: engem nem lehet át.aszni!

Hacsak nem vagy a Kádárnak a kis unokája, esetleg a Simon Templar, akkor három ember élet is kevés a te általad megtapasztalt élményekhez!
KOOOOPRENDE???? :-)
@huzzadneki shakespeare:

comprendo, pero que quieres sí así pasó, que pasó pasó ni el creador puede cambiarlo...yo -para que tu sepas- trabajé muy duro pero muy eficiente también...aprende de ello y pudieras copiarlo tú también jajajajaja

brühüyyy

remélem megértetted...vagy gúggolj bele
@Habakuk999:
Nem tudom, te mit látsz "visszaszerzésnek", de amit a "nemzetiek" csinálnak, az köszönő viszonyban sincs vele. Régi népi mondás, hogy nem szabad az összes tojást egy szakajtóba tenni, mert pofára eséskor az összes eltörhet.
Én a tojástörésről beszéltem: csak jó, ha nem kell külön szakajtósokat pofára ejteni.
Ne tévedj, én nem elszámoltatósdiról beszéltem, csak laza és következetes rekvirálásról!
Amíg a zuglói billentyű-virtuóz géphez nem fér, egy kis szórakozás.
Szívtől van az ötlet:))

www.facebook.com/pages/%C3%96rexem-Szat%C3%ADrikus-lap/656469234378552
@Orica Középföldi:
Ez nem semmi, jó lenne 14-ben "nagyban" is látni. Ha mán a pártok PR emberei még csak hasonlót sem tudnak kitalálni!
www.facebook.com/photo.php?fbid=657500690942073&set=a.656501597708649.1073741828.656469234378552&type=1&theater
Egyébként ez várható a rezsicsökkentés miatt (IS):
www.hirado.hu/Hirek/2013/05/25/06/Fizetnie_kell_Szlovakianak_az_egeszsegbiztositok_profitstopja_miatt.aspx?source=hirkereso
Gyengébbeknek: Brüsszel nem tolerálja, ha korlátozzák a gazdaságot és önkényesen belenyúlkálnak. Mint a fityisz az energiaszolgáltatókba.
nol.hu/belfold/keri_laszlo_csalfa_emlekezete
" Az idézetekkel csupán annyit szerettünk volna érzékeltetni, hogy Kéri László nem jelezte előre azt a veszélyt, amit Orbán Viktor és a Fidesz túlhatalma jelenthet a demokráciára. Ellenkezőleg. Igyekezett eloszlatni az általa túlzónak minősített aggodalmakat, és kívánatosnak tüntette fel a Fidesz fülkeforradalmi győzelmét.

A fejlemények tükrében aligha kell csodálkoznia, hogy ezt utólag is a szemére vetik."
nol.hu/gazdasag/lemondott_a_trafikrol_a_miskolci_fideszes_kepviselo
Oriza Triznyák | 2013. május 24. | 18:38:20

Én mindenestre kizárnám a FideSSből, pártszolgálatoshoz méltatlan gyáva megfutamodó magatartás miatt. Egy körzetvezető nem viselkedhet ilyen nyúlszívűen, méltatlan a Nagy Testvér bizalmára.
@kekex: Én ezt a Kérire, Babarczyra mutogatást szánalmasnak tartom.

Nyolcvan éves édesapám, aki gyűlöli Orbánt és világéletében szocialista volt is odáig jutott, hogy jobbat tenne az országnak - talán - Orbán vérfrissítése.
Mert annyira kritikán aluli volt a szocik teljesítménye.

Normális ellenzék talán a sarokban picsogás helyett fölébreszthette volna az országot, ugyanis lett, van miért.

Nem, nem ezt tette, röhögve várta, hogy az eltévelyedett báránykák vissza térnek az akolba.

Nem fognak. Nem fogunk.

Én utálom és gyűlölöm, ha korlátozzák a szabadságomat, ha látom az országom romlásba borítását.

Orbán ma ezt teszi.
De ettől nem bízom jobban a tehetetlenekben, akik erő, tudás, akarat, felelősség nélkül hozzájárultak több nemzedék élete alatt sem megoldható problémák, a szélsőségek előretörése kialakulásában.

Mielőtt visszakérdezel, hogy jujujujj, kérdem:

mit mondanak a szocik, hogyan akarnak rendet tenni.

Milyen válságmenedzselési programjuk van?

Kiosztjuk a trafikokat a balos szimpatizánsoknak?

Pazar kilátások.
@rodeo36: Rodeo, a számokkal van igazságod, valóban nem a 0.7%-ok a valódi kérdések.

Ez a költségvetés kigazdálkodhatatlan, fenntarthatatlan.

Ugyanakkor Te is tudod, hogy a gazdaság számai nem változtathatók percek alatt - az igaz egy kivétel van, ez Matolcsy unortodox radírja és ceruzája.

Az első Orbán kormány uralmának végétől folyamatosan ökör gazdaságszabályozással sikerült megalapozni a mostani mélyrepülésünket.

A fejlődés az elmúlt időszakban, amiről Te beszélsz, az a Bokros számlájára írható.

Folytatni kellett volna, megcsinálni a nagy elosztási rendszerek reformját, megváltoztatni a szociális rendszereket, s oktatási, s foglalkoztatási reformot és programokat a leszakadóknak, amire rengeteg uniós pénz állt rendelkezésre.

Nem kérlek szépen, csináltunk minden falunak húszszoros kapacitású strandokat és élményfürdőket - természetesen elkötelezett baloldali legények tulajdonlásával - amik tömegével mennének csődbe állami támogatás, üdülési csekkek nélkül.

S sikerült kialakítani Európa egyik legkorruptabb és feketébb gazdaságát.

Ez egy viszonylag hosszú folyamat.
Most már kezdjük látni az eredményét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Orbán nem hülye, megcsinálta.
Övé az ország.

Érti Brüsszelt, ki tudja számítani, hogyan reagálja le az eseményeket.

Egyetlen szerencsénk az lehet, ha magasabb babérokra tör és Európa erős politikusa akar lenni.
Ott nem csupán balfasz, sírós óvodás vetélytársai vannak.
@Habakuk999:

Érdekes dolgokat tetszett írni, amelyekhez van néhány megjegyzésem:
1./ "Normális ellenzék talán a sarokban picsogás helyett fölébreszthette volna az országot, ugyanis lett, van miért."
Én úgy látom, az ellenzék próbálkozik, Parlamentben, gyűléseken, mégg performanszokat is tartanak, amelyekre elmegy 89 - 1265 ember. Az érdekes ebben az, hogy azok várják el tőlük a fölébresztést, akik juszt se akarnak fölébredni.

2./" ...a tehetetlenekben, akik erő, tudás, akarat, felelősség nélkül hozzájárultak több nemzedék élete alatt sem megoldható problémák, a szélsőségek előretörése kialakulásában."
Hát ez igaz. Nem oldották meg a cigánykérdést, amely hat év alatt megoldható lett volna. Vagy nem?

3./ "Az első Orbán kormány uralmának végétől folyamatosan ökör gazdaságszabályozással sikerült megalapozni a mostani mélyrepülésünket."
A mostani "mélyrepülésünket" az I. Orbán kormány alapozta meg. A világválság besegített, és a mostani Orbán kormány emelte égi magasságokba (hogy képzavarral éljek).

4./ "Folytatni kellett volna, megcsinálni a nagy elosztási rendszerek reformját, megváltoztatni a szociális rendszereket, s oktatási, s foglalkoztatási reformot és programokat a leszakadóknak, amire rengeteg uniós pénz állt rendelkezésre."
A "folytatni kellet volna" kifejezést nem tudom hová tenni, mivel nem folytatták, hanem elkezdték. De az ország bölcs népe már az elején leszavazta, lehetetlenné téve folytatást is

5./"S sikerült kialakítani Európa egyik legkorruptabb és feketébb gazdaságát."
Jelenleg a korrupció állami szintre van emelve, amely biztosítja a lebukás lehetetlenségét (minden törvényes, sőt, alaptörvényes), és mértékében összehasonlíthatatlan a korábbival. De hát, ha nekünk ez kell ...
Azt eddig is tudtuk, hogy "víziói" vannak a Mi Betegünknek:
hafr.blog.hu/2013/05/24/tiz_ev_mulva_nagy-magyarorszag
@Habakuk999:
"Ott nem csupán balfasz, sírós óvodás vetélytársai vannak."

Ha csak húszan is vannak ilyenek, azokat egy pillanat alatt negyven részre osztva fordítaná egymás ellen.
Mire észbekapnának, már sehol sem lesznek.
@vakapad: Mielőtt válaszolok, le kell szögeznem, nem vagyok egy fideszfan.

1, Az ellenzékből való AKTÍV politizálásra láttunk már példát.
Akkor is, ha a Túró Rudi akciót elitéljük.

De: szerveztek polgári köröket, szerveztek nagyon aktív fidelitast fejtágítókkal, találtak szövetségeseket: parasztok, papok, Csizmadiáék ...
A baloldal az elmúlt három évben mit is?

2, A Jobbik 19 %-át cigánykérdés mint kérdés, föl sem vetése okozta.

Senki nem mondta, hogy hat év alatt oldja meg bárki.
De kezdje el!!!!!!!!!!!!!!!!!

3, Orbán, Megyesi, Gyurcsány alapozta meg, így a helyes szerintem.

4, Bokros munkáját kellett volna folytatni.

Az ország bölcs népére pedig nem kéne hivatkozni, ha valaki politikus, akkor győzze meg az igazságáról a bölcs népet.
Ha arra képtelen, fogja a bácsi botját, s ballagjon el.

5, "De hát nekünk ez kell"

nem, nem ez kell nekünk. 52%-nak nem ez kell.
@Habakuk999:
Észre sem veszed magadon (és rokonaidon) a fideszes agymosás hatását. Pedig "nagyon ott van".
Először is, nem igaz, hogy ne tettek volna semmit, hiszen pont Európa felé ránghatták az országot: olyan Európa felé, ahol az adott szónak súlya van, és a polgárnak öntudata.
Egy olyan országot, amely egyedül a török megszállás 150 éve alatt nem folytatott szabadságharcot, mert nagyon is megfelelt nekik a kijárós-mutyizós módszereik.
Egy olyan Európa felé, ahol TELJESÍTMÉNNYEL és nem kapcsolatokkal lehet előre jutni.
Másodszor meg áldozatául estetek annak, hogy jobbról-balról UGYANAZT hallottátok: pedig az egyik oldal sokallta, amit csináltak, a másik meg kevesellte. De a szöveg szinte azonos volt.
Menj le alfába, aztán gondold végig az ország gazdasági, külkapcsolati, kulturális és egyéb helyzetét AKKOR és most. Aztán mond, hogy nem tudsz választani!
A régi Mszp-sek még Kádár alatt szocializálódtak, ahol csak fű alatt "illett" lopni. A fiatalok meg már ettől is mentesek.
Össze tehetnénk a két kezünket, ha Orbánék a GDP-t nem vitték volna zuhanó-repülésbe (ha jól értem, valahova a 2/3 felé) és az a tőke, ami elkerült az elmúlt években, ide jött volna. Ahogy korábban, az Mszp alatt mindig is ide jött. Nekik a kormányzásból REFERENCIÁJUK van - a fidesznek meg csak kisgömböce, ami mindent felzabál.
Hát tényleg curva nehéz közöttük választani?!
@Dr. jenőke (jenőke): Lehet, bár nem nagyon jött eddig össze az ilyen irányú próbálkozása.

Jelenleg még a "köhög a bolha" stádiumban helyezkedik el.
@Habakuk999:
azt írod a számok nem változtathatók egyik percről a másikra! dehogynem, pont azt mutatják a számok
2010 április: 38500 milliárd GDP brutto
2013 április: 27000 milliárd GDP brutto

a különbség -11500 milliárd... mintha fillérre pontosan kiadná a manyup, MOL vásárlás, kötvények, és egyéb apróságok összegét (ne bonyolódjunk ebbe bele)

és emellett olyan sarcok vannak, amelyek ezt kompenzálhatták volna de ellopták, azaz maradt a magyarország jobban teljesít és a barackfavirágja fel van lobogózva de csuhajja

azaz több mint 30 %-kal ha az induló összegre vetítem és több mint 45%-kal ha a mai értékre vetítem a veszteséget IGENIS LÉTRE LEHET HOZNI AZAZ, ha ezt meg tudták csinálni, akkor egy normális gazdaságpolitikával ma már 50000 milliárdos GDP bruttójának kellene lennie magyarországnak és tényleg jobban teljesítene

de nem teszi ami annak bizonyítéka, hogy ez a banda lámpavasra való még akkor is ha én meg te vesszük át az ideiglenes hatalmat mindegy mit és kit tesz az ellenzék nem játszik mert ha ez így folytatódik akkor év végére a GDP bruttó 22000 milliárd lehet (ne mondd hogy nem mert lefogadom egy hordó Guiness-ben) és nem fogja megkapni a túlzott deficit -ből a kiléptetést mert ez nem fejlődés hanem a nyomorba taszajtás

brühüyyy

és akkor az ezelőtti uccsó beszólásom érvényes miért nem kapja meg és beledöglik
@Habakuk999:
Lehet negligálni Gyurcsányt, pedig éppen ezt csinálta: folytatta, amit Bokros megkezdett, belevágott a nagy rendszerek reformjába, végrehajtott egy költségvetési kiigazítást, és igen, az Unió jelenlegi bajaiért is ő a hibás: az a képlet, mely szerint 1 % kiigazítás 0,5 %-os gazdasági visszaeséssel jár, pont az ő eredményei alapján született. Azóta sem csinálta senki utána, mindenki 1 % feletti visszaesést produkált.
Egyszerűbben fogalmazva: seggen rúgta a langyos mocsárban elégedetten dagonyázó malackákat, akik erre erős visítással reagáltak. Sokaknak azóta is attól cseng a füle.
@kekex: Addig olvastam, hogy teljesítménnyel előrejutni, ott viszont megszakadtam a röhögéstől, és tárgytalanná vált az egész. Merthogy az igazság az, hogy a szoci kormány idején is akkor tudtál előrelépni ha megfelelő embereket ismersz akik a kormánypárt tagjai. Annyi volt a különbség, hogy nem csinálták feltűnően, de egyébként meg ebben nem különböztek utódaiktól. Az meg hogy óvatosabban csinálták nem menti fel őket.
@rodeo36: egyetértek, kivéve a deficitességgel, bekajálják viktor kábitását, ő meg majd jól osztogathat, tartom a téted ;)
@kekex: Engedd meg nekem, hogy három - műszaki, gazdasági - diplomával, 21 éves vezetői gyakorlattal pártoktól függetlenül formáljam a véleményemet.
Ennyit a fideszes agymosásról.

Ha nem vennétek észre, reszketve reménykedem, hátha lesz olyan tényező, akit választani lehet.
Ha gondolod, alfába is lemegyek, annyiszor ahányszor szeretnéd.

Ettől nem vagyunk máshol, ahol jelenleg.
És kérdem én, hogyan mászunk ki innen? Mit akar tenni az oldalad, amikor egy rendes tüntetésre se futja?
@Habakuk999:
Europa a pénz nyelvén tud Orbán röfög részeg álmokat delírium trémensben már látszik, hogy a bolha benne a fülükben és ha Europa akar előre lépni és akar akkor ezt a szarházit is (van még pár rajta kívűl) meg kell tanítani kesztyűbe dudálni és úgy fog zenélni ahogy hegedűlnek nekije, vagy kitekerik a nyakát azaz lehetetlenné teszik és elveszik a játékait

brühüyyy

a magyarok meg basszák meg a nénikéjüket ha ebben nem tudnak európaiak lenni és lámpavasra tenni szellőzni ezt a bandát, az egész frakciót válogatás nélkűl
@rodeo36:
A jog ismeri, az elmaradt haszon, mint okozott kárral egyező fogalmat. Nem tartom túlzásnak az 50 emrd-os becslésedet, hiszen a 38,5 egy gazdasági válság mélypontján alig túl, a fellendülő szakasz elején mért adat.
Ez rosszabb viszont, mint 2/3-os eredmény, attól is elmarad vagy 7emrd-al.
A magyar vállalkozások többsége emiatt van dögrováson, amelyik még talpon van, az is túlélő üzemmódra kapcsolt. Azaz remény sincs arra, hogy a belső kereslet egy kissé fellendítsen a mélypontról.
Ez az igazi Prokrusztész ágya: hol itt, hol ott fognak mindig lemetélni egy darabkát, hogy beleférjünk a 3 % alá, mivel az ágy (GDP) folyamatosan ZSUGORODIK!
@Habakuk999:
nem az oldalam kuki -az összes diplomáddal együtt- hanem te magad mit akarsz hagyd az oldalakat amíg te is oldalakról beszélsz addig hülyeségeket beszélsz
majd ha egységes magyarországról lesz szó amelyben mindenki köteles véleményt alkotni és nem oldalazni meg hinni, hanem tudni a kurva annyát a sok agyament balfasznak aki megválasztotta a kisgömböcöt azután amit már tett

brühüyyy

ne duzzogj: mit akarsz te tenni? ez most személyes, és kíváncsi vagyok 11 éves vezetői gyakorlatoddal?
@kekex: Nem akarom negligálni Gyurcsányt, főleg úgy, hogy halvány gőzöm sincs, mit is jelent ez a ronda "negligálás" szó.
Nagy valószínűséggel van magyar rokon értelműje is.

Gyurcsányt becsülöm, mert el akarta kezdeni a reformokat.
Nem volt elég erős, elbukott, több szót erre a témára vesztegetni fölösleges.

Az erős visítást nem nagyon értem, főleg a közvélemény kutatási adatok ismeretében.
Vagy rosszul tudom?
Ő most Magyarország erős embere?
Ő Magyarország jó szándékú, de bukott embere. Sajnos.
@Penivaldes:
Ez igaz lehet az állami megbízásra hajtó vállalkozásokra, viszont nem volt igaz a kisvállalkozások többségére. Márpedig azok voltak a legnagyobb létszámot foglalkoztató munkáltatók, és ők vitték a hátukon az egész bagázst. És az ő hátukat roppantották össze...
Ha nem tudtak STABIL külföldi megrendelőkört kialakítani (a többség nem tudott) akkor a belföldi kereslet csökkenését nagyon megszívták.
@kekex:
legalább megértettük egymást ez egy nagy szó különösen a számok tükrében

brühüyyy
Tényleg "óócsóóbb" és jobban szóló lett volna a barackfadalnál!!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6X_ZWNFJPnU#!

/www.facebook.com/168ora/
@Habakuk999:
negligálás >>> semmibe vevés

brühüyyy
@rodeo36: Mentem át a tevékenységemet Európába, már lassan egy éve ezt teszem.
Megpróbálok lehetőség szerint minél nagyobb arányú tevékenységet itthon tartani, de kell a menekülőút.
Ez a személyes.
@Habakuk999:
Nem tudom, hogy mit akarnak tenni. Jelenleg az a curva kellemetlen érzésem, hogy nem is nagyon akarnak semmit csinálni, mert hagyni akarják, hogy a fideszt érje az a meglepetés, ami a paraszt bácsit a műrepülőn. Azaz nem is akarnak 14-ben nyerni. Csak abba az ország és a gazdasága is beledöglik.
@rodeo36: Tudom.:)
Csak úgy vagyok ezekkel a szavakkal, mint Te a delikvenssel.:)
@Habakuk999:
Bocs az idegen kifejezésért, bár három diplomával kissé meglepő, hogy nem ismered.
Ugye nem humán diplomáid vannak?!
negligálás - elhanyagol, figyelmen kívül hagy; nem törődik valamivel vagy valakivel, semmibe vesz. Arra akartam utalni, hogy meg sem említetted.
@Habakuk999:
Gyurcsány ma Priámosz és Cassandra egyszemélyben

remélem elkaptad a lényegét

a magyarok áruló fajta -személyes tapasztalatom- és Gyurcsányt rohadt csúnyán elárúlták...és nem is értem miért, mert végűlis nem nyertek vele semmit Trója lerombolva lángok után hamvaiban és Odysszeusz már elment a picsába és Agamemnón a bandájával elérte célját nincs Trója többé, soha?

brühüyyy

tehát még hülyék is énelőttem a Gyurcsány egyre magasabb rangra emelkedik...sajnálom ha nem értetek egyet velem még úgy is nagyra tartom, hogy tényleg hibás hogy nem az árulóit baszta kóterba hanem a zusit
@Habakuk999: olyan szó, hogy delikvens olyan szó nem létezik

delincuente, delincuens

és mindenkit lesajnálok aki nem képes megjegyezni mert csak...a magyar egy csökönyös szamár

brühüyyy

neked van 3 diplomád nekem van 2 PhD-m + 1 diplomám és beszélek 8 nyelven

majd összerakjuk amink van ha orbánírtani (orbántalanítás) kell
@rodeo36: Kell egy megtisztulás a magyar társadalomban és gazdaságban.

Ennek az eredményét mi már nem fogjuk megérni.
De el kell kezdeni.

Ezért tök mindegy szerintem, melyik oldal van hatalmon, illetve nem tudok abban állást foglalni, melyik lenne a jobb a reformok megalapozására a következő négy évben: egy a liberalizmus szellemiségével álcázott tehetetlenség, csak húzzuk ki a négy évet vagy egy erős, de vadbarom orbánizmus.

Mindkét oldal bukásra van ítélve, csak nem tudom, melyikből jöhet gyorsabb fölemelkedés.

El kell jutni odáig, hogy a magyarok kimondják, elég ebből.

Parciálisan vannak ennek nyomai, elég baj ez nekünk, ez a szélsőséges jobboldal.

Alkotmányozó országgyűlés, újjászervezett civil kontroll. De ez csak álom jelenleg, a nyitott határoknak megvan az az átka, hogy a gondolkodók a könnyebb utat választják és elmennek az országból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
drága lesz én aranykehelyből iszom

brühüyyy

nem kajálnak semmit nézd meg a meccset ma hol lesz a geci a Wembley-ben és hogyan?

szerintem már döntöttek, a Tavares egy szonda tudni akarták mit reagál és elszólta magát
@Habakuk999:

"Érti Brüsszelt, ki tudja számítani, hogyan reagálja le az eseményeket.

Egyetlen szerencsénk az lehet, ha magasabb babérokra tör és Európa erős politikusa akar lenni."

Nem becsülném túl. Nem érti Európát. ezért is nem akar a jelenlegi latifundiumán túlterjeszkedni.
@Habakuk999:
Hérodotós írja, hogy volt egy Kreón király aki teljhatalmát arra használta fel, hogy lerombolja a teljhatalmat és bevezesse az öngondoskodást a demokráciát, utána -teljes volt a siker- mint szabad polgár sétált az emberek között nagy megbecsülésben

a liberalizmus az egyetlen fejlődőképes út még ha sok kátyúba lép a sok idióta miatt akik nem akarják önfenntartani magukat hanem "de csuhajja" ezért értékelem Gyurcsányt mert az oldalakat akarta felszámolni a pártos rohadt tetves magyar perverziót ami ellen már a XIX. században ordítoztak a nagyok... a pártok szerepe nem az ami ma magyarországon az övék...ezek szar gecik és nem politikusok henem ócska ocsmány rablók és tolvajók anyabaszók és a legrosszabb gyilkosok akik ölni képesek (fél országot!!!) két fillér haszonért

ezek senkik
brühüyyy

remélem érted?

sok sikert a döntésedhez
@rodeo36: Gyurcsányt én is becsülöm. Legalább megpróbálta.

Amitől bepirosodik a fejem, az az, ahogyan azt magyarázzák, hogy mennyire fél Orbán Gyurcsánytól és mennyivel jobb politikus Fleto.

Sajnos nem jobb politikus, mert vesztett, eltaposták a szocik és Orbán szoros szövetségben.
@Orica Középföldi:
kösz...ez beszéd!!!

de csuhajja

brühüyyy
@kekex: Na látod, ezt valahogyan én is hasonlóan gondolom.
Azzal a különbséggel, hogy véleményem szerint ez nem szándékos, csak képtelenek fogást találni saját magukon.

Akkor viszont jogos a kérdésem?
@Habakuk999:

", A Jobbik 19 %-át cigánykérdés mint kérdés, föl sem vetése okozta."

Ez egyszerűen nem igaz.

@vakapad:

"Nem oldották meg a cigánykérdést, amely hat év alatt megoldható lett volna. Vagy nem?"

Nem.
Amit több száz évig nem oldottak meg, azt egy romló gazdasági környezetben feladatként kitűzni, abszurd.

Ami persze nem azt jelenti,hogy nem milliárdok mentek el teljesen fölöslegesen.
@Orica Középföldi: Én úgy látom, hogy próbálkozik, keresi a szövetségeseket.

Abban tökéletesen igazad van, hogy nem veszik komolyan, és senki sem áll vele szívesen szóba.

Ugyanakkor azt látom, hogy mostanában játssza el az európai Nagy Imre temetés színjátékát.

Ez az ember nem fogja abbahagyni, ha mindnyájan beledöglünk is, akkor is Európa erős embere akar lenni.
@Habakuk999:

Én meg az angol anyakirályné akarok lenni.
Egyforma az esélyünk:))
@Habakuk999:

Nem akarom megbántani a Nagyit, de kicsit távolabbról, mélyebbről, sokszínűbb összefüggésekből szemlélem a kérdést.

Ebben a témában az egyszerűsítő válasz nem válasz.
A Mandíneren is lehet értelmes megszólalást találni:
Denia 2013. május 24. 19:05
A lettek titka elsősorban az, hogy a váltáskor húztak egy piros vonalat, és azt mondták, hogy innentől kezdve aki az előző rendszerben bármilyen vezetői vagy politikai funkciót töltött be, nem rúghat labdába többet.
...
Ezt mi is megfogadhatnánk: kormányváltás után a FIDESZESEKRE kellene ugyanezt kimondani. Ezzel sok pici aknácskát lehetne ártalmatlanítani. Jobb félni, mint megijedni.
Ha pedig ez ellenzéki program lenne, akkor a fideszesek is megtudhatnák, hogy VAN mitől tartaniuk.
@Habakuk999:
ő persze, hogy nem hagyja abba, hatalma a határon végetér vagy 2 km-rel előtte, onnan egy senkiházi

és kiröhögik a pártszövetség meg nem tudja kínjában mit csináljon mert még nem csinált olyat hogy ki kellene közösíteni de már lehetne

nem akarják kifelé a belső bomlás jeleit sugározni sokan erre várnazk és azok nem europaiak
brühüyyy

de kibasznak vele negligálni kezdik egyre jobban
@Orica Középföldi: :)))
Az anyakirálynőért.

Igazad van a túlzott leegyszerűsítésben, hiszen sok egyéb tényező is befolyásolja.

Ha úgy fogalmazom a szélsőségesek tömegbázisának erősödéséhez, így jobban hangzik?
@kekex: Miért csak a FIDESZESEKRE?

Miért nem az egész bagázsra?
@rodeo36:
Ahogy Heller Ágnes mondta: Gyurcsány legnagyobb hibája, hogy jó ember (és demokrata). És én nem is szeretném, ha egy Orbán-klónná változna.
@Habakuk999:

Annak nagyon kis szelete a cigánykérdés, és természetesen arra sincs megoldásuk.
Csak szlogenek szintjén hergelik a tudatlan tömeget.
@kekex:

" És én nem is szeretném, ha egy Orbán-klónná változna."

Nem tudna:)) Másképpen van kódolva.
@rodeo36: Igen, egyetértünk.
A trójai hasonlatod is jó, elgondolkodtam rajta.

A liberalizmusról is tök hasonlóan gondolkodunk.
Amit nem látok, az odavezető utat kijelölők személye, és magát az utat se nagyon látom, amíg az értelmiségünk ilyen passzív.

Úgy gondolom, hogy nem a mai pártok a különböző oldalak.

Hanem vannak a hatalom bal és jobboldali korrupt haszonélvezői és lesz egy az ország jobbításában érdekelt sokszínű konglomerátum.
@Habakuk999:
Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy az volt a legnagyobb kifogás Gyurcsányék ellen, hogy egyáltalán belevágtak a megcsontosodott tyúkszemek kivágásához. Azért volt a sikítozás... Az novum (újdonság), hogy "a liberalizmus szellemiségével álcázott tehetetlenség, csak húzzuk ki a négy évet" mentalitást veted a szemükre!
Azért 6 %-os költségvetési megszorítás, és közben egy szufficitessé változtatott egészségkassza talán mégsem "semmi" főleg gazdasági diplomával!
@kekex: Gyurcsány másként exhibicionista, mint Orbán. Nem hatalomra és tapsra vágyik, hanem önkifejezésre. Ez látszik a gesztusain, életútján. Ha nem közgazdásznak, akkor alighanem színésznek ment volna.
@kekex: Nem jól tudtad.

Egészségügy: megoldódott egyetlen másodpercig is?
Szerintem nem. De lehet rosszul tudom, nem járok orvoshoz szerencsére.

Olvass! Gyurcsányról szó sincs mostanában, nem politikai tényező.
Mesterházi a szocik fura ura.
"Csak a jövő földpályázatai lesznek nyilvánosak
MTI|2013. 05. 24., 19:15|Utolsó módosítás:2013. 05. 24., 19:16|17

Egy frissen nyilvánosságra hozott kormányrendelet értelmében a nyertes földpályázatokat nyilvánosságra kell hozni. Ez azonban csak a jövőre vonatkozik, a korábbi vitás esetek továbbra is rejtve maradnak."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130524-csak-a-jovo-foldpalyazatai-lesznek-nyilvanosak.html
@GeoCracker:
Ebből csak a ripacskodás jön át. Engem néha kimondottan zavar a beszédeiben a hatásvadászat.
@Orica Középföldi:
Nem akar túlterjeszkedni? Akkor olvasd már el ezt (már korábban is felraktam, de láthatólag nem olvastad)
hafr.blog.hu/2013/05/24/tiz_ev_mulva_nagy-magyarorszag
"Mindenesetre nagyon gyanúsan keresztény az az ország, ahol kép meg vers ennyire keresztbe tud tenni a megtisztulásnak. Igaz, ezeknél sokkal jobb kérdés volna, hogy miféle feneketlen mélységből bukkannak fel rendre ezek a potentátok, mert ugyan korábban is volt némi fogalmunk a gőghöz és a butasághoz való galaktikus méretű vonzódásról, ám a maihoz hasonló felhozatalra senki se gondolhatott; mentségünkre legyen mondva, hogy annak idején még a legelszántabb kommunista se lépett be egyszerre két kommunista pártba."

nol.hu/megmondok/20130525-tisztul_a_nagyerdemu
@Habakuk999:
Na ja. Az országgal együtt taposták el. Egyébként a "jobb" minősítés nem az "erősebb" szinonimája.
@Habakuk999:
Olvasok - de láthatólag máshol és mást, mint Te.
www.pupublogja.hu/2013/05/gyurcsany-csodafegyver.html
De korábban már felhívtam egy cikkre a figyelmet (már nem keresem vissza) ahol a Zsidó Világkongresszus díszvacsorája főcím mellett Gyurcsány kikelt magából és kirohant volt az alcím, és Mesterházyt és Bajnait éppen csak megemlítették.
Mert Orbán tőlük NEM TART. És én rendületlenül bízom az Ő politikusi ösztöneiben (mása sincs)
És most jöhet
az össznépi osztogatás
És most jöhet az össznépi osztogatás
Lehetővé válik a választási költségvetés, ha tényleg enyhül a brüsszeli szigor, bár még az USA is bekavarhat. Ha vége is lesz a deficiteljárásnak, nem feltétlenül fenntarthatóbbak a magyar pénzügyek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F05%2F25%2Fedp%2F
@Habakuk999:

1./ Az ellenzék folyamatos szervezésben van, csak az a baj, hogy senki nem csatlakozik. Mindez abból adódik, hogy rendkívül rossz a híre. Érdemtelenül rossz, amelyet az ország lakosainak nagy része meg a média (az nagyobb hatással) napjainkban is csak fokoz (illetve hát szajkóz). Lásd az itteniekből néhányat is.

2./ A cigánykérdés kissé bonyolultabb annál, mintsemhogy itt megoldjuk. Hogy nem voltak kezdeményezések az emútnyócévben, azt nem mondhatjuk, hogy ezeknek valamifajta értékelhető eredménye lett volna, azt sem mondhatjuk (a cigányságnak nincs igazi, tárgyalóképes vezetője, akikre hallgatnának, ehelyett megélhetési politikusaik vannak, akiknek a pénzlenyúlás és az ellenoldal pocskondiázása a fő ténykedése – lásd Kolompárék, valamint 2007-től Farkas Flóriánék). A Jobbik visszaszorítása csak akkor lett volna lehetséges, ha a kormány magáévá teszi az elvet, hogy igenis van cigánybűnözés, és keményen sújt le az addig liberálisan kezelt cigányokra, azaz kiszorítja a többi erőt erről a terepről. Ha ezt elképzelhetőnek gondolod az MSZP-SZDSZ koalíció esetén,akkor igazad van, ők tették lehetségessé a Jobbik kikupálását. Az azért érdekes, hogy csak nekik rovod fel a „nemelkezdést”, az összes többi nemelkezdő kormánynak meg nem.

3./ Szerintem meg úgy a jó, hogy Orbán tönkretette Bokros ténykedését, Medgyessy Járai miatt nem tudta rendbehozni, ezért a rendbehozás Gyurcsány felelőssége maradt, aki igyekezett ennek megfelelni.

4./ Bokros csak inflált (nagyon helyesen), egyéb ténykedésre nem jutott már ideje. A munkásságágának folytatásáról így aztán nemigen lehet beszélni. Egyedül a Horn-Medgyessy tandem csinált egy nyugdíjreformot, de az is hol van már.

5./ A nép meggyőzéséhez média kell, de főleg mértékadó, véleményformáló támogatók. Az értelmiség (oldaltól függetlenül) nemhogy melléjük állt volna, hanem. Sőt (ezt tartom én az értelmiség árulásának).
Megjegyzendő még, hogy a kormányt azért választják négy évre, hogy a szükséges lépésekbe a nép ne szólhasson bele. Náluk ez az elv nem érvényesült. Érdekes az is, hogy feltételezed a népről, meg lehet arról győzni, jó lesz neki, ha fizet 300 forintot, a többi ugyanis a döntő részét nem érdekli, csak a fizetés.

No mindegy, a bácsi fogta a botját, oszt elballagott. Itt tartunk most.
@Habakuk999:

1./ Az ellenzék folyamatos szervezésben van, csak az a baj, hogy senki nem csatlakozik. Mindez abból adódik, hogy rendkívül rossz a híre. Érdemtelenül rossz, amelyet az ország lakosainak nagy része meg a média (az nagyobb hatással) napjainkban is csak fokoz (illetve hát szajkóz). Lásd az itteniekből néhányat is.

2./ A cigánykérdés kissé bonyolultabb annál, mintsemhogy itt megoldjuk. Hogy nem voltak kezdeményezések az emútnyócévben, azt nem mondhatjuk, hogy ezeknek valamifajta értékelhető eredménye lett volna, azt sem mondhatjuk (a cigányságnak nincs igazi, tárgyalóképes vezetője, akikre hallgatnának, ehelyett megélhetési politikusaik vannak, akiknek a pénzlenyúlás és az ellenoldal pocskondiázása a fő ténykedése – lásd Kolompárék, valamint 2007-től Farkas Flóriánék). A Jobbik visszaszorítása csak akkor lett volna lehetséges, ha a kormány magáévá teszi az elvet, hogy igenis van cigánybűnözés, és keményen sújt le az addig liberálisan kezelt cigányokra, azaz kiszorítja a többi erőt erről a terepről. Ha ezt elképzelhetőnek gondolod az MSZP-SZDSZ koalíció esetén,akkor igazad van, ők tették lehetségessé a Jobbik kikupálását. Az azért érdekes, hogy csak nekik rovod fel a „nemelkezdést”, az összes többi nemelkezdő kormánynak meg nem.

3./ Szerintem meg úgy a jó, hogy Orbán tönkretette Bokros ténykedését, Medgyessy Járai miatt nem tudta rendbehozni, ezért a rendbehozás Gyurcsány felelőssége maradt, aki igyekezett ennek megfelelni.

4./ Bokros csak inflált (nagyon helyesen), egyéb ténykedésre nem jutott már ideje. A munkásságágának folytatásáról így aztán nemigen lehet beszélni. Egyedül a Horn-Medgyessy tandem csinált egy nyugdíjreformot, de az is hol van már.

5./ A nép meggyőzéséhez média kell, de főleg mértékadó, véleményformáló támogatók. Az értelmiség (oldaltól függetlenül) nemhogy melléjük állt volna, hanem. Sőt (ezt tartom én az értelmiség árulásának).
Megjegyzendő még, hogy a kormányt azért választják négy évre, hogy a szükséges lépésekbe a nép ne szólhasson bele. Náluk ez az elv nem érvényesült. Érdekes az is, hogy feltételezed a népről, meg lehet arról győzni, jó lesz neki, ha fizet 300 forintot, a többi ugyanis a döntő részét nem érdekli, csak a fizetés.

No mindegy, a bácsi fogta a botját, oszt elballagott. Itt tartunk most.
@vakapad:

Elnézést az egérhibáért.
Ti akik most itt szóltok.

A gazdasági fejtegetésetek nagyon tetszik, még a társadalmi összefüggésekkel is, az a legnagyobb baj, hogy ti/mi ezt látjuk, de a megfelelő kapcsolódási pont az egyszerű emberekhez nincs meg a demokratikus oldalon. Ezt a csatornát is kihasználták vezénylóék, jelen pillanatban mellettük labdába sem rúghat senki. Ebből ered az ellenzék tehetetlensége és ennek következménye az általánosuló apátia.

Az értök próbálkoznak egy darabig, mondják és kiabálják, de egy idő után nekik is az önzés marad, mert élni kell, vagy a behódolás, vagy a menekülés, más út nincs már egy jó ideje ezen a tájon...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az értők nagy része sem valami segítőkész. Ha az ember olvasgatja az írásokat (amelyek a közvéleményt formálják ugyebár), azok 95 %-ában azt találja, hogy hát igen, ez szörnyű, borzasztó, rettenetes, iszonyú (hogy miért lepődnek meg állandóan, azt nem tudom), de azért az majd mindegyikben benne van, hogy hát a Gyurcsány is, meg ugye a Mesterházy is, meg az MSZP, meg ugye.

Ebből a népnek az jön le, hogy mindkettő ugyanolyan rossz, azaz 50 % marad közömbös. Orbán 2014-es győzelme borítékolható.
@vakapad:
1, Én nem látom azt a hatalmas tudatos szervezkedést.
Nem látok aktív ellenzéki tevékenységet.
(attól még lehet, hogy én nem látom)

2, Mindenkinek felrovom, csak a fideszt annyira utálom, hogy sajnálok rá szót vesztegetni.
Nagyon komoly probléma a cigánykérdés, valóban nem lehet pár szóban megoldani, de hidd el, vannak olyan környezetben élő ismerőseim, akiknél napi aktuális és mindennél fontosabb gond.
Ők, a fél vidéki Magyarország érezheti úgy, hogy cserben hagyták őket, természetesen a cigányság ugyanezt érezheti.

5, "Az értelmiség árulása." maximálisan egyetértek.

Miért ne feltételezhetnék egy politikusról olyat, ha már irányítani akarja az országot, akkor elvárható, hogy győzze meg igazáról a népet. Akkor is, ha háromszáz forintba kerül.
Ez a dolga.
Ha erre képtelen, akkor nem alkalmas országirányítónak.

Visszakérdeznék: ha háromszáz forintért fölkelt a nép, akkor most miért nem lehetett aktivizálni őket sok sok milliárdért?

Az én olvasatomban azért, mert nincs Orbánnak ellenfele itthon.
Sajnálom, hogy ilyet kell leírnom, ez az igazság szerintem.

Az értelmiség árulása mellett az értelmiség további bűne, hogy nem képes kitermelni egy valódi ellenzéket.
""Kicsinyes bosszút" állt Papcsák egy Merci segítségével
2013. május 25., szombat, 11:19
Szerző: hvg.hu

Papcsák Ferenc gesztusnak szánta, Várnai László LMP-s képviselő azonban kicsinyes bosszúként értelmezte, hogy Papcsák egy kisautót adott neki ajándéka, mielőtt kiszavaztatta a zuglói vagyonkezelő bizottságból - számolt be a Blikk."
hvg.hu/cegauto.autoshirek/20130525_papcsak_ferenc_mercedes
@Habakuk999: A mai megmondó értelmiség egyszerűen nem akar kitermelni új ellenzéket, nem érdeke. neki jó ahogy most van. ha ugyanis új ellenzék, valóban új erő termelődik akkor nekik kampec képletesen
@Habakuk999:

Már mondtam, a bácsi nem tudta meggyőzni a népet, szépen el is ballagott (kipipálva).

Minden hozzászólásodban fényesen világít a válasz azon kérdésedre, hogy "most miért nem lehetett aktivizálni őket sok-sok milliárdért?" Ahogy látom, te vagy a legjobb példa, hogy miért nem.

Megjegyzendő még,hogy "valódi ellenzék"-en általában a semleges kívülállók nagy része egy Einsteinbe ojtott Terézanyát ért, aki a semmiből jön (kötelezően onnan, hiszen ha már élt a jövés előtt, annak alapján ízekre szedik, majd "Ez se jó!" felkiáltással úgy leamortizálják - általában hazugságok, sejtetések, valamilyen módon megvesztegetett tanúk segítségével -, hogy jobban se kell). A baj az, hogy ez a politikus nem létezik, és meg kell elégednünk olyan politikusokkal, akik mind, mind gyarló emberek. De azért csak tessen nyugodtan tovább álmodozni.
@kekex: én nem a vállalkozásokról beszélek, hanem arról, ahogy munkához jutottál, arról ahogyan az mszp-s fejes unokatestvére kapott hegesztői végzettséggel turizmus fejlesztési feladatot, meg arról, hogy ők is lenyúltak, csak kevesebbet, csak az engem marhára nem hat meg.
@vakapad: Ez így is van.
Kétharmadot nem Orbán szerzett, hanem a másik oldal nyújtotta aranytálcán át neki.

Miért van az,hogy a fideszesek a nyilvánvaló csalások és korrupciók tekintetében le tudják azzal győzni a lelkiismeretüket azzal, hogy most rajtuk a sor, eddig a szocik csinálták ugyanezt?

Ennek a folyamatnak kéne végre szakadni, s ezért nem látom megoldásnak Kekex rekvirálását.
@vakapad: Elvagyol tévedve, senki nem várja, hogy újszülöttek legyenek a politikusok, de azért ne mondja nekem senki, hogy ha újracsomagolom a penészes parizert akkor az finom, meg az legfőbb álmunk, és annál jobb étel nincs?! vagy veletek meglehet etetni a romlott kaját is ha azt x adja, és nem y? Mert nekem úgy tűnik
@Habakuk999: Vége nem fog szakadni, ha ezek váltogatják egymást. Lopni a nagyfazékból, és kacagni azokon akik a fazéktől messze ülnek
@vakapad: Ebben tévedsz, hiszen Bajnait képes vagyok elfogadni.
Én magam egy DK-t is képes lennék elfogadni, egy Bokrosról nem is beszélve.

De akarok látni valami gondolatot. Nem kicsinyes bosszút, nem rekvirálást.

Elszakadást a húsz éves pokoljárásunktól.

Mert az a nagy büdös igazság, hogy a reformkommunisták tevékenységét a rendszerváltás újdonsült erői nagy lelkesedéssel, közösen tették és teszik tönkre.

Nem tudom elfogadni a "politikusok is gyarló emberek" érvet a semmittevés mentegetésének.

Ha akarják a szavazatomat, tegyenek érte.

Piacgazdaság van. Értékelvű. Itt is.
Valamit valamiért.
@Habakuk999: a nép az isten adta nép, a 300Ft-ot megérti, a rezsikamut megérti, na de az alapvető pénzügyi folyamatokat nem, meg lehet szédíteni ingyenhitel dumával, kamatmentes részlettel, ne az emberek fizessék meggel, rohadt múltival, idegen ellenességgel.
Ezt CSAK oktatással és évtizedekkel lehetne levetkőzni, de ezt nem akarja senki:

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a "Nincsen apám" versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

"Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén" -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!

1937. ápr. 11.
@Penivaldes: Egy a platformunk Penike.:)

Elhiszem, hogy érthetetlen a baloldal szimpatizánsainak, hogy elegünk van néhányunknak a kisebbik rossz választásából, hiszen igazuk van abban, hogy Orbánhoz hasonló ördögi gondolatok eszükbe se jutnak kedvenceiknek.

Ugyanakkor nagyon igaz manapság az a mondás, hogy: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó ez a vers.:)

Ott sántít a dolog Cirbi, hogy Orbán képes úgy politizálni, hogy a nép azt értse meg, amit ő szeretne.

A másik oldal erre képtelen, pedig elvileg egy szocialista értékelvű pártnak lehetne találni a nép számára szimpatikus célokat.

De egy ostoba, gondolkodásra és munkára képtelen brigád.
@Penivaldes: A Penike pedig nem lebecsmérlés és nem rosszindulat.
Lányom lehetnél.
Tavaly óta Penike vagy nekem.:)

Nézd el ezt a hibámat, jó?
@kekex: Nem kétlem, és meg is értem. Szerintem is sokszor lenne több a kevesebb.
@Penivaldes: Hercegnőm, engedelmeddel!
Szerintem nincs Abszurdisztán területén olyan, hogy megmondó értelmiség.

Szervilitás, közömbösség, apátia, menekülés, stb. van. Megmondás? Hol és hogyan?

1 egyszerű példa:
Jól látszik a Nemzeti összezavarodás dalából is, hogy a politikának nincs szüksége képzett értelmiségre.
Tartalmába, szöveg értelmezésébe nem is kell belemenni! Elég, ha utánajár vki, hogyan is írunk dalcímet?
vö.: helyesírás címek -- nyelvtannáciság nélkül rákerestem, hátha nem jól tudom. Ez az állami színvonal(talanság) Csimborasszója. És megsértődnek...

Jó dolog, hogy itt elvitatkozunk, de mire jutunk vele?
@Penivaldes:
Nézőpont kérdése. Innen nézve, azért vagy egy nűansznyi kis eltérés az (állítólagos) nokiás dobozka és egy tényleges Nyerges-vontató között, vagy aközött, hogy kizsebelnek a 6-oson, vagy kamionnal kipakolják a lakásodat (és legyél boldog és hálás, ha legalább azt meghagyják)
De te tudod...
@kekex:
folyt:
NEM a lopkodás a legnagyobb probléma, hiszen nyomtató lónak soha nem lehetett bekötni a pofáját. Hanem az, hogy TEHETSÉGTELENEK, és egyre kevesebből lopnak üzemszerűen és szervezetten, tehát egyre többeknek jut miattuk egyre kevesebb.
És aki képes Á és B között vonalat húzni, és azt C-ig meghosszabbítani - az látja, hogy ez csak romlani fog!
@Habakuk999:
Ó, dehogynem lenne megoldás. Egyrészt visszakerül néhány milliárd - másrészt a jövőre nézve elég nagy okulás lenne. Ezért hagyták a középkorban az elítéltek testrészeit kitűzve - okulásul és elrettentésül. Ma már ezt virtuálisan tesszük....
Látom volt egy kis cigányozás is!:))
Én meg kimaradtam belőle.:))
Mondom nektek.Jobbik kell ide!:))
Cigányügyben valahol a fecó/bajnai és a jobbik között középen lévő álláspont kéne.
Amúgy félek,hogy a nyakunkon marad ez a banda még legalább 4 évig.:((
Ezeknél még bajnai is jobb lenne.
Bokros nem tudna annyi támogatót szerezni.
Én ha lehetne a jobbikra is és Bokrosra is szavaznék.
Koalícióra meg ugye nem lépnek.:))
Ennyi sajnos.
Na de most mennem kell.
Viszlát mindenkinek.
@Habakuk999:
Ki a franc mondta, hogy én nem akarok mást IS?
Viszont esély sem lesz a "más"-ra, ha végre nem húzunk egy szép nagy vörös vonalat!
@kekex: Hová kerül vissza? A közösbe vagy a szocikhoz?

Nem mindegy.
Ahogy elnézlek benneteket, nagyjából többen is fő vonalakban ugyanarról beszéltek (beszélünk).
Sajnos a kommentelők többsége itt is jól reprezentálja a magyar társadalmat. Ahelyett, hogy nekifutna mégegyszer, hogy miről is írt a másik, rögtön tromfot keres: miért nem jó az, és mivel tudná überelni? (szép szó)

Ha mi is csak erre vagyunk képesek, akkor mit várjunk a ,,jómunkásemberektől''?

Belefáradtam.
További szép napot mindenkinek!
,,Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!''
@kifordított nagyanyó:
Ezt azt mutatja, hogy nem ment el még teljesen az eszed, és fel tudod mérni, hogy a Jobbik gazdaságilag nagyobb katasztrófa lenne, mint Orbánék. Előbb-utóbb belátod, hogy cigány ügyben is ugyanazok.
@Habakuk999:
Állam bácsi rekvirálása a közösbe - remélhetőleg. Még mindig jobb, mintha az Unió rekvirál - mint most a szlovákok esetében a külföldi számláikról kaszáltak az egészségügyi profitba való belemancsolásuk miatt.
@le Látó:
Akkor már lassacskán kezded megérteni, hogy akik főállásként politizálnak - miért süllyednek egyre inkább apátiába. Mert itt azért kevésbé van messze egymástól a nézőpont, mint az életben
@le Látó: Rá se ránts. Szerintem az a jó, ha vitázik az ember. Menet közben óhatatlanul előjönnek új gondolatok, információk.
Akkor is, ha azt hisszük, tisztában vagyunk a jelenlévők szimpátiájával, gondolataival.
Hidd el, a vita az, ami képes előrevinni az életünket.

Nem bántjuk egymást, Vakapád egy tisztességben megőszült hajóról kapta a nevét, őt eleve nem lehet, Kekex vérmesebb ugyan a vérmérsékletéből eredeztetve, de szerintem nyugton vagyunk.:))

Az lenne az igazi baj, ha mi nem vitatkoznánk.
Hanem a békákhoz hasonlóan tátott szájjal hallgatnánk a vezérürünk brekegését.

A választás még sokára jön el. Addig ráérünk kinyilvánítani a véleményünket.
@kekex: Nem, nem lehet megérteni az apátiát. Aki főállású politikus, abba emberek tömegei helyezték a bizalmukat.

Nincs joga apátiába esni sértődött óvodásként.
@kekex: Igen, húzzuk meg a vonalat!! És mindenkit tegyünk mögé akinek sáros a keze, legyen az narancs, vagy vörös, vagy bármely más!
@kekex: Nem kekex, nem, különbség nincsen. faszom ki van azzal, hogy mentegetted őket ezzel az ők csak kicsit loptak szöveggel. ilyenkor olyan vagy mint azok a kormányimádók akik azzal jönnek, hogy hadd lopjon a kormány mert most végre rajtuk a sor.
@Penivaldes: nincs itt vita, csak ket vonal kuzd egymassal itt, idealizmus es realizmus, tudjuk mi kellene, de mennyi eselye van ennek. Felve kerdem, a szovevenyes emberi tortenelemben, valaha volt olyan idealista vonalhuzas, amirol annyira almodozunk mostan? Ha lehetoseghez jut valaki, szinte biztosra veheto, hogy sajat erdekeben ki fogja azt hasznalni. Fuggetlenul, hogy korabban mit tett, ha nincsenek szem elott, es nincs szeles kontroll, mindig ugyan az fog tortenni, ilyen az ember, partallastol fuggetlenul.

Civil kontroll, nyiltsag, atlathatosag, informacio szabadsag, tudashoz jutas biztositasa.
Nem tudom, hogy van-e alapja, de a nyilvános wécés nénik elkezdtek félni valami koncessziós ügyletektől.
Alóluk is "gesztenyét" kaparnak ki?
La Fontaine: A majom és a macska

A furfangos majom, Bertrand, rábeszéli gazdája macskáját, Ratont, kaparjon ki a tűzből néhány szem gesztenyét. Raton enged a kérésnek, és három szem gesztenyét kiszed, melyek azonban Bertrand hasába kerülnek. Jön a szolga, és mindkettőjüknek odébb kell állnia. Szegény macskának, aki megdolgozott a gesztenyéért – üres hassal. Ez a történet felidézi az egész Európában ismert szólásmondást - Mással kapartatja ki a gesztenyét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Civil kontroll?
Azt is átértelmezték. Lásd: békamenet, Mno (mint újságírás) - - - > civil lojalitás lett belőle.
@kekex:

Elolvastam a linkelt írást (a túlterjeszkedésre) és a kommenteket is. Kár volt.
A legszebb:

"Orbán átmeneti jelenség az ország történetében, mint egy kellemetlen fosás. Az más kérdés, hogy nem a magyar nép fogja megbuktatni, hanem a csőd."
@Penivaldes: akarunk-e? miért, te mit szeretnél?
kinek a kontrolljára és ki felett, vagy ennek pontosítását szeretnéd?
@Penivaldes: ok a kontroll és minél szélesebb alapokon, minél szélesebb társadalmi közreműködéssel, oldalaktól függetlenül. Ez oké, na de a tisztogatást kikkel, mivel, mi alapján?
"Orbánon nevetnek a német tévében

Index
2013. május 25., szombat 17:26 |

Megint Magyarországon és a magyar kormányon viccelődtek a német tévében. Ezúttal a ZDF politikai kabaréműsorában, a Heute showban élcelődtek - írja a 444.hu."
index.hu/belfold/2013/05/25/orbanon_nevetnek_a_nemet_teveben/
A napi mese. Elmondja a ribanc:
"Az EU-ra fogta a megszorításokat Selmeczi
2013. május 25., szombat, 16:20
Szerző: MTI

Az Európai Unió követeli megszorítások bevezetését - ezzel magyarázta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az esetleges reklámadót. Azt mondja, valahonnan pénzt kell előállítani."
hvg.hu/gazdasag/20130525_reklamado_selmeczi
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nyúl, az a baj, hogy má kedvem sincs ezt a kurvát ostorozni. Úgyis összedől ez a szar amit építenek, ez nem is kérdéses. csak mindannyiunkra dől, na ez a gáz. valószínű rozinéni még akkor is dalolni fog.:(
@Habakuk999: Ez a Kismitugrász Magyar Cipolla európai kultúrkörökben nem játszik! Annak örülnének, ha valamilyen varázsszél örökre elfújná ezt a rafkós bajkeverőt.
Akárhogy is bizonygatja nem tud késsel villával enni.
Szerinted Merkelék, meg aki számít, nem tudnak róla mindent?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cirbi, ne tedd ezt!

Nem idealizmus és realizmus!!!

Reform illetve lehajtott fejű opportunizmus.

Ne keverd össze a realizmust a megalkuvással, és már bocsánat a szar szétmázgálásával.

Amúgy ez mind nem fontos, a fontos az, hogy van gomba!!

Természetesen törvénytisztelő állampolgárként 2 kg határértékig.:)
@Habakuk999: :D szerintem ugyan azt mondjuk, csak más fogalmi körökkel, mert mindenkinek mást jelent az idealizmus, realizmus, opportunizmus, ezek sincsenek kibeszélve és letisztázva, pont mint a jobboldal, baloldal, nemzeti, liberális, stb.

Mindenki mást képzel bele, szemezget és létrehoz egy saját valamit, ami köszönő viszonyba sincs a másik képével.
@AKIsTUDATLAN: De, tudnak. Nem csupán Merkelék, hanem a visegrádiak, mindenki.

Nézd meg, hogy eltűnt a levegő körülötte Európa színpadán.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vitatkozom Veled.:)

Hidd el, hogy képes vagyok reálisan gondolkodni. Pont ezért nem tudom elfogadni az opportunista utat, mert látom, hogy továbbra is csak lefelé vezet.
Egy másodpercig sem kérdés, kire akarok szavazni. De ez nem jelenti azt, hogy ne próbáljak a magam módján reformokra ösztökélni magyar társadalmi szereplőket.

A tehetetlen, régi ösztönök szerint semmittevő szocik nem realitás. Hanem a vereség beismerése.
@Habakuk999: te vitatkozol, én meg általánosságban beszélek, és én sem mondtam egy szóval sem a megalkuvást, vagy ha mégis kérlek told az orcámba ;)
Eszemben sincs a szocikat vissza, főleg nem egyedül, jahh és te is hivatkozol a realizmusra, tehááát ;)
Ahhoz kell arc, hogy szórakozunk a németekkel (Merkel, Rtl), de azért elmegyünk a BL döntőre.
@V-PORT: "Az Independent becslése szerint százötvenezer német szurkoló van Londonban, ebből legalább százezernek nincs jegye az esti döntőre, ők kintről szurkolnak majd. A lap meg is jegyzi, az ötödik század óta nem volt ekkora megszállás a szigeten."
@Habakuk999: látom nem bírsz csöndbe maradni:)
@taga20: Van az angoloknak épp elég bajuk, s rájuk ül még útálatosképként Orbán is.:)

Szurkolok a Dortmundnak.:)

Vagy most gyász van, azért kell csöndben lenni?
Mi van ma, csak nem a kedvesvezír áldott születése napja?

Nem tudtam, most már csöndben leszek, ígérem.:)
@Habakuk999: üvölts pajtás! hajrá münchen:)
@taga20: Gondolhattam volna, hogy a primadonnáknak szurkolsz.:(

csak a Borussia!

Szép estét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt hiszem ezt már megmondtam, önmagam nem ismételném. egyébként sem látok, mert most a vak gépeslést gyakrolom
@Habakuk999: én felcsutfan vagyok csak téged akartalak szívatni.:)))
@Habakuk999: ma?
Orbán napja. Jelentése városi.
1955-ben ezen a napon mászták meg elsőnek a Kancsendzöngát. 1977-ben bemutatják a Csillagok háborúját. Gorbacsovot főtitkárnak választák. 2002-ben lezuhan a China Airlanes 611-es járata, 225 utassal.
@Habakuk999:
ott eszi a rossebb? a nagy tv állomások nem mutatják a celebeket, egyet sem, így nem tudják kiírni a képe alá, hogy Gyurcsány Ferenc Hungarian Prime Minister

brühüyyy

asszittem hogy kezelik az OPNI-ban vagy Graz-ban
@Habakuk999:
már ketten vagyunk a darazsak egyébként is jobbak, a Neuer meg sem állt csak repkedett mint tyúktoll a viharban

brühüyyy

a magyar kisgömböc kinek drukkol?
@taga20:
aha már ráférne egy kis 4 éves altatás

brühüyyy
@rodeo36: te is tudod én is tudom, végüng. te időben le léptél. fel nézek rád és nem a 8 nyelv miatt:)
Az ATV híradójában kettő perccel ezelőtt láttam Orbánt új frizurával.
Döbbenetes! Csikófrizurája van.
@rodeo36: A francba...

Robben megérdemelte.
@Penivaldes: A szocialista kormányok alatt történő lopásokból jó néhány a Bíróságon kötött ki, és egy sem volt a min.elnökhöz,miniszterhez köthető,mint Tokaj,bánya,felcsút stb.Az Orbán kormányok alatti lopások, csalások közül mondj néhányat ami nem lett elsímítva.Előzőekben volt kontroll, utóbbiakban nincs.
Nekem meg azzal van tele a felső tököm, amikor egyenlően van megitélve mindkettő. Olyan nincs, ha ember hatalomhoz jut azt ne próbálja az előnyére forditani, de nem mindegy, hogy ezt félve a lelepleződéstől, vagy gátlástalanul és mértéktelenül teheti.Itt van jelentősége a "kisebbik rossznak"
@KÁTÉó53éúétr6: Egyiket sem tűrőd meg, a nagy lopás nem menti fel a kis lopást. Ha ugyanis így gondolkodunk akkor nem vagyunk jobbak azoknál a fideszkormány imdádóknál akik azzal jönnek, hogy végre a mieink is ellophatnak pár dolgot, és elfordítjuk a fejünk. kisebbik rossz meg nem létezik. ha elhisszük hogy létezik az megalkuvás.
@Penivaldes:
Nem csak a lopás mennyiségében van köztük különbség. Hanem a demokrácia mértékében is (több nagyságrend). És nálam az számít.
Egyszerűen nem vagyok olyan idealista és/vagy naiv, aki elhiszi, hogy a politikus - ha megválasztják - akkor már immunitást szerez lopás ellen.
MINDENHOL lopnak (és korrumpálnak, igen, még a svédeknél is)- csak nálunk következmények nélkül. Na: EZT kell megszüntetni.
@Penivaldes: a politika megalkuvások /nevezzük kompromisszumnak/ sorozata, csak nem mindegy, minek az érdekében.
@kekex: Azt várhatod!
Már bocsi.:))
Kell a keménység és a szigor is!
Nem csak a buksisimogatás.
süti beállítások módosítása