Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2020/08/05/iskolaorseg_jelentkezes_eloszures_lemorzsolodas/ Hát ez nem valami jó... (2020.08.05. 12:20) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • boborján20: www.youtube.com/watch?v=tI-InzaNKk8&list=RDvnSwBvOIOVA&index=3 (2018.03.25. 18:28) Menj a picsába, Soros!
  • gazoló: válogassatok)) www.udiscovermusic.com/stories/best-jazz-trumpeters/?utm_source=ka&utm_medium=... (2018.01.28. 05:23) Zeneszoba
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok

2012.10.27. 04:14 Fabius

Orbán Waterlooja

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor varga mihály imf november 7

November hetedike sokáig piros betűs nap volt Magyarországon. No, könnyen lehet, hogy idén visszakerül a jeles napok közé, és jövőre már a választási kampányban kötelezően Nemzeti Gyásznapként kell ünnepelni akár regisztrációért sorban állás közben is, hogy a Világhódító Unortodox Gazdasági Forradalom elbukott. Ha valami, akkor ez EPIC lenne.

orbán imf1.jpg

Viktorunk és kusza szemű félbolondja ezen a napon járul Európa pénzügyérei elé. Ha elég geci lenne az IMF, akkor ezen a napon Európa vezető print lapjaiban megjelennének véletlenül, valahogy némi hirdetések:

orbán imf2.jpg

 

orbán imf3.jpg

Nem tudom volt-e valaki, aki komolyan hitte, hogy a lejárató kampánynak semmilyen következménye nem lesz. A konkrétumok helyett kitalációkra alapozott, a nép befosatására szánt Orbán videót még elnézték valahogy, bár sejthető, hogy már annak sem örültek. A sajtó kampány azonban tényleg az utolsó csepp lehetett abban a pohárban, és semmi csodálkozni való nincs rajta, hogy a feltartott középső ujj meg a kiszivárgó - lófaszt nektek pubi, nem hitelt! - reakció a válasz. Varga Mihály megbízott orbánhangja és Pleschinger Gyula NGM államtitkár Tokióban a szőnyeg szélén ácsorgás alakalmával bevetette a baltás gyilkos technikát, és mertek hülyék lenni épp úgy, ahogy akkor: ők semmiről nem tudtak egy szót se. Azon csodálkozom, hogy az ilyen bullshitek alkalmából szokásos: "magánszemélyként" adta föl a hirdetéseket, de miniszterelnökként elhatárolódik kártyát nem játszották ki. Lehet a saller és kokizáporban eszükbe sem jutott, de november hetedikéig még pótolható.

 Varga Mihály sokkot kaphatott az élménytől, mert a még nem teljesen agyhalott fideszes gazdasági szakemberből végtelenített hülyeséggenerátorrá változott azóta. Aszongya: 

 a tárgyalások sorsa azon múlik, hogy mennyire értik meg Brüsszelben és Washingtonban, hogy ennek a kormánynak van saját elképzelése, saját programja, és egy hitelmegállapodással hozzá lehet tenni ehhez a programhoz."

 Az a baj, Misikém, hogy abszolút megértették Brüsszelben és Washingtonban is a ti hozd a pénz és kuss elképzeléseteket. Azért tartunk ott, ahol. Ezen kívül van néhány apróság amit célszerű lenne szem előtt tartani:

 1: A kormányotok programjához nem ők akarnak bármi áron hozzátenni, hanem ti szeretnétek, hogy hozzátegyenek. 

 2: Nem ők ajánlkoztak, ti kértétek őket szépen, hogy hozzanak pénzt, védőhálót vagy nevezd ahogy akarod. Te magad a saját száddal ráadásul nemrég még azt mondtad, a Valutaalap program nem megúszható, és nem kell tőle félni. 

 3: A főnököd egy tiszta pillanatában beismerte, hogy az állampapírok után feleslegesen fizetett magas piaci kamat évente 100 milliárdos nagyságrendben mérhető. Az olcsóbb IMF hitelen keletkező megtakarítást meg fejben már el is költöttétek a munkahelyvédelmi akciótervre, pedig megtakarítás a dolgok mai állása szerint vagy egyáltalán nem lesz, vagy belátható időn belül nem

 Egyes vélemények szerint ráadásul úgy állunk, hogy "nadrágszíj már nincs, csak a lyukak" vannak. Matolcsy hurráoptimizmusát és csomagjai megvalósíthatóságát már a Költségvetési Tanács élére kinevezett "mi emberünk" Kovács Árpád sem osztja, nem csak Brüsszel szerint, hanem szerinte sem annyi az annyi, sőt, a: "a több száz milliárd forintos kamatkülönbözet miatt elgondolkodtató, hogy érdemes meghajolni a nemzetközi szervezetek feltételei előtt." - mondatig is elmerészkedett. Sebaj, majd őt is kiírjátok a Nemzeti Együttküszküdésből, és csináltok belőle "Orbánt támadó sértett brüsszeli nagyurat." Gondolom már hozzácsapható ehhez a csapathoz simán Szajlai Csaba is, aki a Magyar Hírlapban sürget szentségtörésként Kiegyezést súlyos mondatokkal:

 "Mindenesetre, ha a kormány kitart a „modellje” mellett, akkor továbbra sem lehet majd azzal számolni, hogy valaha is kimászunk a recesszióból, jelentősen csökken a munkanélküliség, és elfogadható szintre áll be az infláció."

 Ilyen körülmények között mentek ti Brüsszelbe gyerekek. Hiába masírozott a Viktor és a készfizető kezesek menete huszonharmadikán, aligha lesz meggyőző bárki előtt a nem maradunk adósok molinó. 

orbán imf4.jpg

November hetedikéig a hírek alapján az is megeshet, hogy Csizmadia László főcivil menetelőnek másodszor lesz egy futása Irina Ivascsenkó küszöbéig, hogyaszongya, néni kérem, mi komolyan gondoltuk ezt a nem maradunk adósokat, csak tess'má adni egy kis pénzt. Istenuccse meg köll menteni ezt a Viktort, mert ha így toppan be a túlzott deficit eljárásra november hetedikén, akkor az Európai Néppárt Leninje, az a rohatt Barrózó Józsi a Senne folyón gondolázva szarcsúzlival fogja lőni az egóbástyáját. Ha összeomlik - ami elképzelhetetlen, de ne kísérletezzünk - az egyet jelent a FideszNemzet Waterloojával. Teccikéteni? 

 

 

 

 

 

 

1151 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr594872540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.27. 13:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a SZER az ellenség hangja! Ha Orbánnak sikerül valamit is elérnie, akkor az lebőgés nekünk! Csak sajnos erősebb kutya nemzi az utódot!
Őrület.
Már senki de senki nem hisz a mi Pávatáncosunknak, és nem is fog soha.
Varga Csontvázkereső Misi is éppolyan link himpellér lett(vagy az is volt mindig, csak nem látszott rajta annyira akkoriban), mint a főnökei.
Ki tudja, mi lehet abban a költségvetés, államháztartás nevű szobában?!
Miért ódzkodnak annyira kinyitni azokat az ajtókat?

Sokkal jobb lenne nekünk is, nekik is, ha ezt az őrült vonalat lecserélnék egy normálisabbra. Épp most olvastam a szeptember 27-i 168 Órában (Lázár 100 napja) milyen zseniális?!, képességekkel rendelkezik ez a dzsoni. Legyen inkább ő!!!
Mert a Waterloo minket sújt legjobban, és kérdéses, hogy akármilyen Megváltó újjáépítheti-e még az én életemben ezt a rommá lőtt csatateret, felszámolhatja-e a járulékos pusztításokat, ha ez így megy még két évig?
Itt a link, hátha nem csak én voltam ilyen tájékozatlan lézerjani zsenialitását illetően.O:)
Összeszedett lett. Az ködös, miért ünnepelnénk november hetedikén Waterloot, homályos, hogy lesz egyikből a másik... Ez vmi feladvány? Rejtvényes poszt.
ennyi öngóllal még nem nyertek meccset, ezúttal sem fog sikerülni. no de nem baj, jövőre már 2 házicsapata lesz a főnöknek az nb1-ben, mert egy nemrég elkövetett sporttörvénymódosítással a felcsút fc, mint fiókcsapat is feljuthat a másodosztályból :D
@TroTull:
Még pár apró trükk és lehet az NB I gyôztese is.
Herr Fabius, ez is jó lett!
Szôröstalpú narancstrollok imádni fogják! Nem leszünk gyirmót... :)
Csak egy kérdés, véletlen, vagy valami szándék, hogy néhány nappal előre hozták a CSP utalást?
Ha igaz ez a hír, hogy az imf-nek, eu-nak tele lett a töke a mi kíváló pávatáncosunkkal, akkor azért ebben nemcsak a 200 milla (1 milla dollár) közpénzen folytatott plakátháború, hadüzenet lehet benne.
Amiket okt.23.-án a Kossuth téren zagyvált össze a pénz hatalmáról, aminek (akinek?) a zsebében már benne van az unió, de mi magyarok nem hagyjuk, szabadságharcolunk, valamint Varga Misike ( az imf tárgyalások vezetője!)előtte ugyanezt elmondta az egybegyűlt ünneplő békemenetelőknek, világossá vált az eu és imf számára, hogy ez a fasz a nagy egójával nem akar megállapodást.
Mert összetéveszti, nem először a szezont a faszával. Azt hiszi, azért, mert a piaci hangulat kicsit barátságosabb vele, ez a saját és jobbkeze teljesítménye miatt van így.

Szóval, ha igaz a hír, akkor nem "megsértődött, meg elege lett" az imf-nek, meg eu-nak vele, hanem nagyon is előzékenyek.
Nem akarsz megállapodni? Hát tessék, kívánságod teljesül!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Figyeld meg, a Felcsút FC lesz a BL győztes, csak akarat kérdése az egész. És ha a vezényló fia nagyon akarja, akkor semmi teljesíteni az akaratát.
@aritus: Én sajnos rosszabb forgatókönyvtől tartok. A félázsiai pávatáncos abban bízik szerintem, hogy jövő márciusig kihúzza megállapodás nélkül. Akkor lejár Simor mandátuma, és ráteheti a kezét az MNB devizatartalékára. Erre ugye már célozgatott korábban is.
Na akkor lesz itt csúnya világ. Mert 2014-ig kitarthat a devizatartalék, még osztogatásra is futhat belőle, de ha elvesztik a választásokat - és Bajnaival szemben ez erősen sanszos - akkor a következő kormányt és az egész országot akkora szarban fogja hagyni, hogy most szinte a fejlett Nyugaton érezhetjük magunkat a jövőbeli kilátásokhoz képest.
@aritus: Abszolút nem a témához:

Kiolvastam a Tormayt. Ez egy fos. Egy lapos híg fos.
Nem fogom fel a hülye agyammal, hogyan lehet az, hogy a nemzetiek még véletlenül sem találnak valódi értékeket.
Abban az időben volt Nyugat, Móricz, Mikszáth, Tamási, Passuth, Kodolányi, Vagy akár Koós Károly. Móra Ferenc.
Ha az a feltétel, hogy a kádárizmustól eltérő kötelezőt találjanak, miért nem az Országalapító vagy Varjú nemzetség? Koós Károly koronázást is tervezett.
Miért nem irodalom?
Én nem érzem magam olyannak, aki ne fogadna be újat. A gyerekeim szoktak mutogatni könyveket, elolvasom, sok tetszik, el tudok fogadni ízlésemtől teljesen eltérő képzőművészeteket, ha látom benne az alkotást és nem a giccset.

De azt magyarázza már meg valaki, hogyan lehet az, hogy a nemzeti oldal csak a silányt emeli piedesztálra?
Hiszen ott is lehet számtalan intelligens, okos, kultúrember.
Nem akarom, hogy ilyen vackokat kelljen olvasni a gyerekeknek.
@Habakuk999:
Ja kérem, a szar vonzza a hasonló szart... :)

Amúgy gyerekeinknek, főleg majd a fiatalabbjának tényleg otthon kell külön történelmet tanítani!
Ezt a most megjelent fost, melyik kretén bolsevik dobta össze az iPadján?

"Elfogadhatatlannak tartja a Történelemtanárok Egyesülete a kerettanterv tervezetét, mert az szerintük inkonzisztens, szakmaisága egyes elemeiben kérdéses, ezért elfogadhatatlan. A tananyagból szinte teljesen kimaradt az általános választójog, a korai szociáldemokrácia, a Horthy-korszak azonban egyértelműen pozitív színt kapott.

Mint honlapjukon csütörtökön közzétett állásfoglalásukban kifejtették: bár a történelem a nemzeti identitástudat kialakítását és megerősítését (is) szolgálja, azt ugyanakkor károsnak tartják, ha ennek "nacionalista túlhajtása" történik, márpedig a kerettantervben erre utaló jelek vannak.

A Történelemtanárok Egyesülete szerint a tananyag ideológiailag és világnézetileg egyoldalú, és bár a fejlesztendő kompetenciák között kiemelkedő szerepet kap a kritikai gondolkodás fejlesztése, ezzel szöges ellentétben áll, hogy az öntudatos állampolgárrá nevelés, a szociális érzékenység, a demokratikus értékek és intézmények tisztelete nem, vagy alig jelenik meg a konkrét történeti anyag célkijelöléseinél. Ezzel szemben a nemzethez (annak vezetőihez) kritikátlanul hű alattvaló képe, áldozatvállalásának szükségessége hangsúlyos. A magyar történelem egyoldalú, nagyon is kritikátlan és elfogult megszépítése több ponton tapasztalható, mintha a szerzők nem ismernék Szekfű, Bibó, Szűcs Jenő és mások ezzel kapcsolatos intelmeit."

hvg.hu/itthon/20121026_Avitt_szakmaiatlan_kiakadtak_a_tortenelem
Mint a "szép régi bolsi időkben", megkezdte a Párt a történelem átírását.
A fotókat is kiretusálják az elvtársak - abban már gyakorlatuk is van - a Szeretett Vezényló 2 méter és pocakja sincs, sőt a zunijót is ő menti meg! :)
Mindig van lejjebb, a sok seggnyalonccal...
@Habakuk999: A nemzeti oldal maga a silányság és giccs.A középszer és ami alatta van,és hatalmas düh mert csak ennyi a beltartalmuk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
De attól még lehetne találni valódi irodalmat is.
Baszdki, ez a Tormai egy unalmas giccs. A bagolyképű lerombolja a régi házat, miután a tulajdonosok voltak szívesek elkártyázni és eltőzsdézni a nagyapa vagyonát, de a végén ott a pátosz a jó magyar anyaföld és dédunokák láttán.

Tudod, ezt nem értem: ezek is az erjedő szocializmusban nőttek fel.
Én még emlékszem, hogy röhögtünk a különböző propaganda könyvek, újságok, képek, filmek láttán.
Elfelejtették, hogy a direkt propaganda visszaüt?
Vagy ennyire hülyék, hogy csak ennyire telik?
@laci0011: De a polgárok? Akit a derékhadnak tekintenek? A jobboldali értelmiség? Akik kimennek masírozni baltazárért?
Nincs visszacsatolás? Miért?
Miért nem mondja senki, gyerekek ezt talán mégse kéne már?
Miért nem lép fel a jobboldali gondolkodó, hogy ne tegyétek tönkre az értékeinket?

Én úgy emlékszem,a szocik és a libsik ölték egymást folyamatosan. Vitáztak.

A jobboldal miért nem? Vagy csak nem látom, hogy vannak viták?

Tegnap drágabolgárúr műsorában megszólítottak egy pedagógus szakszervezetist, baltazár hívő.
Makogott, próbálta magyarázni a bizonyítványt, de különösebb meggyőződés nélkül. Hallatszott, tudta, hogy a védhetetlent védi. Görény lett.
Miért?
@Habakuk999: ennyire

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tegnap már én is leakadtam a történelem baromságon, egurút a gyógyszerem rendesen, azt hiszem látszott este :D
@Habakuk999:
Ennyire telik a tehetségből.
Amikor a középszerűség arat, itt az eredménye. Én egy könyvet olvastam ettől a szerencsétlentől, már a címére sem emlékszem, volt vagy 8-10 éve, de valami siralmas volt, egy Márai mellett max. cipőpucoló lehet.
Mint tudjuk, le kell butítani a népet, nehogy már az általad is említett Nyugatosok, vagy Móricz, Mikszáth, Tamási, Passuth, Kodolányi, Koós Károly, vagy Móra Ferenc legyen az ideál, hisz akkor a focista szara nem járná át őket rendesen.
Szerintem nem lesz Waterloo. Ha kitart a pénzbőség, akkor simán ki lehet húzni jövő tavaszig, s jöhet a devizatartalék, ahogyan fentebb kommentelte valaki.

Megmarad a háborús hangulat, folyamatos lesz a kettős mércézés, és el lehet kezdeni gondolkodni a eu-ból való kilépésen.

Ne legyen igazam, de én kezdek tartani, hogy ki fognak jönni ezzel a kártyával is.
És az eu ellen csak egy szilárd, kemény elnök lesz a megoldás.

Mi pedig tovább süllyedünk.
@TroTull: nem csak az öngólokról van szó... Kézzel passzolják a bőrbogyót, felrúgják a bírót, leosztanak neki egy-két kokit és sallert, közben megállás nélkül szidják a FIFÁT, kitalálják, hogy ellenlábas nélkül is megy nekik a mérkőzés, másik csapat nem is kell, unortodox szabályokat vezetnek be adhocratív módon, és Orbán egyfolytában sír, hogy senki nem akar velük játszani: "Brühühű!" Szabadságharc a szabad magyar fociért. Hadd játsszunk már úgy, ahogy mi szeretnénk! Félázsiai származékok módján.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Mert az is ilyen, hogy a ház meg a család. :)
Egyébként amit ne próbáljatok meg az a Nyírő: Jézusfaragó ember regénye.
Azt a kínt amit az a könyv adott senkinek nem kívánom.
a segítő kéz, a haveroknak:

Orbán ma komoly bejelentést tehet

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor szombaton ismerteti, hogy oldaná meg a kormány az önkormányzatok adósságproblémáit. Míg a Magyar Nemzet a hitelállomány sávos konszolidációjáról beszél, addig a Népszava szerint a kormány az önkormányzatok teljes adósságállományának csaknem felét átvállalná.

hvg.hu/gazdasag/20121027_Orban_onkormanyzatok_adossaga
@Penivaldes:
Én már kinőttem ezt a "mindenáron elolvasom" korszakot. Ha az első 5-10 oldal nem tud megragadni, nem érdekel, fényezhetik akárhogyan. Megvenni csak olyant, amibe bele is olvasok. Kínálat van, a fostalicska művek meg legyenek méterre az övéik.
Hofi mondta a'sszem, hogy olyanok ezek, mint amikor a paraszt méterre és színre veszi a könyvet...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Meglesz az a sok pénz, amit kilapátoltak? Nem hiszem, a nemoligarchák nem jótékonysági egyletek.
@Habakuk999: igen, elnöki rendszer, még inkább központosított gazdasági, politikai, kulturális vezetés. Deviza tartalékok behúzása, és kiszórása a haveri cégeknek, végszükség esetén halasztott választás, pártbetiltások, szabad mozgás korlátozása, külföldi tőke, és tudás elüldözése. Totális külföld ellenesség, és teljes horthy restauráció, először külső széljobb támogatás, utána teljes széljobb hatalom maximalizálás.

Választások előtt a Jobbik fővárosa - Nagyítás-fotógaléria

Faramuci a helyzet „a Jobbik fővárosában”, Tiszavasváriban: ország legnépszerűbb pártja, a Fidesz nem mer önállóan küzdeni, a várost évtizedekig uraló MSZP annak is örül, ha visszakapaszkodhat az önkormányzatba, a Jobbikot pedig belső ellentétek feszítik.

hvg.hu/nagyitas/20121027_Valasztasok_elott_a_Jobbik_fovarosa_foto
@Habakuk999:
"Megmarad a háborús hangulat, folyamatos lesz a kettős mércézés, és el lehet kezdeni gondolkodni a eu-ból való kilépésen.
Ne legyen igazam, de én kezdek tartani, hogy ki fognak jönni ezzel a kártyával is."

így van. viszont!
amikor először megpedzegeti, hogy kilépünk az eu-ból, arra barrosóék és az imf is lépni fog. oka kettős: eddig többet kaptunkaz eu-tól, mint amit befizettünk, és senki nem szereti, ha hülyének nézik; másrészt az imf onnantól kezdve várhatja a pénzét (amit még ki kell fizetnünk), és ők sem szeretik, ha hülyének nézik.
itt nem kevés pénzekről van szó, és abban a pillanatban orbánt nekiállnak megbuktatni. módszer ezer.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én is ezt követem, ezért Csehov nálam nem játszik. Én azokat a könyveket szeretem, amiben a polgárok és a világháború.
@Secnir: melléklet:

Tovább harcol a kormány Brüsszellel
A kabinet felkészült arra, hogy nem ér véget a túlzottdeficit-eljárás, de küzd az uniós pénzekért.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F10%2F27%2Ftovabbra_is_a_szegyenpadon_maradunk%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A békamenet ezeket a képeket vihette volna magával.
Szeretünk baltazár.

Mondjuk ugyanúgy a dk vagy nszp is, éljen Fletó, éljen a kapitány, az egyedüliek, akik felveszik a harcot a démonnal.

S mi valamennyien, hogy hagyjuk.
2012 Magyarország.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az elnöki rendszerrel önmagában nincs probléma, inkább az adhat félelmet, hogy sokan nem bíznak abban, hogy ezt normálisan viszik végbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bazmeg ne harcoljon, hanem tárgyaljon, egyezkedjen!
@Habakuk999: Per pill. a kiabáláson kívül mást nagyon nem tudunk tenni, kell hogy beinduljon valami, ami talán meg történik Bajnaiékkal.
@Penivaldes: de baj van, mert kizárt, hogy normálisan viszik véghez, hisz semmit nem tudtak, majd pont ezt....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha meglátom ezt a kettős mércét, már agyfaszt kapok! Ezek mást se tudnak szajkózni, csak ezt a kurva kettős mércét. Aki ezt kitalálta, na az volt az egyik, aki egy a koporsószöggel járult jozzá Magyarország lesüllyedéséhez.
Történelemkönyv ma
Kossuth Lajos államférfi, Magyaroszágkormányzó-elnöke. A nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19.századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot.

Gipsz Jakab Világosnál fogságba esett, kivégezték. Kossuth Lajos 1894-ben 92 éves korában influenzában meghalt.

Történelem könyv 2100-as tanévben
Orbán Viktor a FIDESZ párt elnöke, 2010-től haláláig Magyarország Miniszterelnöke. A nemzeti függetlenségért, a bankok kiváltságának felszámolásáért vívott 21.századi küzdelem legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik a 2010-ben indult szabadságharcot.

Gipsz Jakab a szabadságharcba beledöglött. Orbán Viktor 100 kilósan végelgyengülésben, hosszú, békés öregkort követően meghalt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kurucon már ajvékolnak, hogy magyarellenes tanárok ellenzik a nemzeti érzelem megjelenítését az oktatásban. Olvasási nehézségekkel küzdenek szegények. :)
@nyugger100: "2010-től haláláig"
Ugye csak véletlen elgépelés volt, és 1998-at akartál írni? :)
@Secnir: Az ellenzék, ha nem lett volna olyan béna, olyan szépen kihasználhatta volna ezt a imf ellenes kampányt.

Csak össze kellett volna fényképezni a kék plakátokat és "a beruházást finanszírozta az EU táblákat".

Ezt se értem. Egyértelműen, látványosan kiderülne, hogy hazudnak, mégsem használják ki.
Faszbukról schmittelve:

"Egyébként most hallom a "tiviben", hogy az ujgurok és a magyarok genetikai állománya 80 %-ban azonos... Na most, az ember és a muslinca genetikai állománya 95%-ban. Ezek szerint a magyarok valahol az ujgurok és a muslinca között helyezkednek el? (Ismerek olyant, aki tuti, hogy közelebb áll a muslincához, mint az ujgurokhoz...)"
@Penivaldes: akkor a Follet trilógiát neked találták ki.
Most jött ki a második könyv.
Divatkönyv, de szerintem jó.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: csak szépre emlékeznek. 1998-2002 hiányzik majd a magyar történelemből csak úgy mint a világtörténelemből a Római Birodalom bukását követő 300 év.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Eltekintve a csatornázástól, víztisztítótól, a műemléki felújításoktól, a vállalatfejlesztéstől, komplett kórházi szárnyaktól, orvosi rendelőktől, panel-felújításoktól, hidaktól, autópályáktól MIT ADTAK NEKÜNK AZ EURÓPAIAK?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121026_parazitak_union

Ha maradunk a szégyenpadon, minden még esetleg futó beruházás leáll, és nettó befizetővé válunk. Mint Románia a napokban.
@Habakuk999: mert egyfelől dilettáns seggfejek, másfelől fosnak, hogy ha bazira öntudatra ébresztik a népet, együtt futhatnak a Fidesszel. Nekik megfelel az elégedetlenségnek az a szintje, ahonnan ők még jófiúnak tűnnek.
@nyugger100: "Napló a 2100-as évből:

Az Utókornak!

Orbán Viktor a FIDESZ párt elnöke, 2010-től haláláig Magyarország Miniszterelnöke. A nemzeti függetlenségért, a bankok kiváltságának felszámolásáért vívott 21.századi küzdelem legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik a 2010-ben indult szabadságharcot. Sugárfertőzött mutáns zombik végeztek vele a XIII. Békemeneten, két évvel azután, hogy az ENSZ (Köcsögök!) légmentesen lezárta Magyarország határait, és egy évvel azután, hogy az EU (Buzik!!!) elrendelte a termonukleáris csapást.
Soha nem felejtünk, Viktor!

NEM LESZÜNK GYARMAT!

Gipsz Jakab patkányburgerárus, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Őfőméltósága Legszebb Katonája Óvóhelykomplexum, Wass Albert lakótömb, 2100, Viktor hava 16.
@Habakuk999: á, az nem ér semmit. Emlékezz gabrielre, erre is megvolt az összeesküvés elmélete. Hogy valójában 1, mi nettó befizetők vagyunk, azaz többet fizetünk be, mint kapunk, 2, csak azért adnak pénzt, hogy így gyarmatosítsanak minket, és betegyék a szőrős pénzes lábukat, hogy jól kizsákmányoljanak minket 3, mind ebből következik, hogy az unió Magyarországból él.
Aki hülye, azt a tények nem zavarják, mert tetszőleges módon fűzi őket össze, lát meg nem létező ok-okozati összefüggéseket.

Ha kicsit is gondolkodnának az Orbán és jobbik hívők, akkor már az is rég leesett volna nekik, hogy a nagy adósságellenes és imf, eu ellen szabadságharcban folyamatosan a piacról vesznek fel hiteleket, sokkal rosszabb feltételekkel, amiket ugyanúgy egyszer vissza kell fizetni, mint az imf hitelt. De ezt az összefüggést se látják. Akkor mit vársz tőlük?
poszthoz

Ez kurva jó lett, szöveg, képek - minden:)
(Máris jobb kedvvel megyek főzni mindjárt)

@Habakuk999:

"hogyan lehet az, hogy a nemzeti oldal csak a silányt emeli piedesztálra?"

Azt azért tudhatnád, hogy a hatalom irányából sugallt igény kielégítésére nálunk azonnal beindulnak a szervilis sztahanovista-mozgalmak. Tök mindegy, mi az igény.
A baj az, hogy a hatalom ilyen silány igényű, bármennyire azt gondolják, ez nem az övék. De bizony,övék , és a felelősség is.

Az érdekelne, mi késztetett arra, hogy Cécilét olvass? A kortársaknak nem volt túl hízelgő véleményük. Szerb Antal ugyan nagyon szépen és elegánsan ír róla a Nyugatban (1937),de burkolt kritika az egész. Remek írás.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: neked is csak azt tudom írni, amit habakukknak, hogy mindezt csak azért teszik, hogy gyarmatosítsanak minket, leigázzanak, kizsákmányoljanak, mi legyünk, vagyunk az unió piaca. Mi mind 10 millióan, amiből kb 4 milla már a létminimumon, vagy az alatt él.
Nem érted te ezt.
A kampányban a "nem engedünk az IMF-nek" szlogen mit üzent? Azt, hogy nem akarunk megegyezni, és ők ezt tudomásul vették. Miért nem akarunk megegyezni, mert akkor belelátnának a lapjaikba.egyébként meg a következő húzásuk az önkormányzatok adósságátvállalása most 500 mrd az hogyan érinti a költségvetést?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A maszek időjósok akkor nem az OMSZ-től, hanem az IAMAT-tól veszik az adatokat, és átköltöznek Szlovákiába, ide meg egy fillér adót nem fizetnek. Hülyékezek.
@aritus: Ideológiailag nem vagyok elég fejlett, tudom én! :)
@Gyuri bá: már te is a számokkal jössz?! Hát érdekelnek minket a számok, amire a hanyatló imprelista nyugat folyton hivatkozik? Merjünk nagyok lenni, nagyot álmodni, és a jobbagyféltekés interkontinentális fordítókorong csudát tesz.
Komolyan, ti észszerűséget, gondolkodást, számolást vártok azoktól, akik ilyenek mondanak a turulban, és ezt beszopják és éltetik?
Nekik tök mindegy, csak Orbán legyen.
@orica: Én köftét sütök.:)

mert érdekelt. Ugye bele került a nemzeti mecénásunk rohattdráganemzetikönyvtárába, kötelező olvasmány lett, nem ismertem, ráadásul ingyen le lehet tölteni e-book-ként.
Ráadásul olvasni is szeretek.:)

és birizgálta a fantáziámat, hátha kihagytam egy gyöngyszemet. De nem. Wass Albert is sokkal jobb, bár szubjektív a véleményem.
Biztosan lesznek, akik ugyanúgy ájuldoznak majd Tormaytól, mint a Funtináléi boszorkánytól: ahhhh, ez gyönyörű, meseszép.

Hát nem az.
@aritus: Ha nem akarnak éhen dögleni, kénytelenek lesznek.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: remélem, hogy aki teheti, az kiviszi a vállalkozását, és nem ezeknek az idiótáknak, aljasoknak fizet adót. Máshogy nem lehet ezektől megszabadulni, csak ha elfogy a lenyúlható pénz.
@aritus: fortyognak a boszorkánykonyhák, az biztos.
Nincs olyan partnerem, aki ne gondolkodna racionalizáláson.
@aritus: Talán nem véletlen, hogy Demján is inkább a tótoknál építkezik. Itt meg nem Westend II lesz munkahelyekkel, hanem marad a cigányputri húgyszaggal. Mert ez valamiért nemzeti érdek. De még Gábriel se tudta megmondani, miért... Pedig a dzsobbik harcosan kiáll a plázák ellen, nem mondhatta, hogy ezt csak Viktor akarta így.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A vezényló és bandája egyértelműen Joszif Viszarionovics Sztálin útját követi. Nála voltak gyönyörű példái a kiretusálásnak. De még Sztálin is hivatkozott a nagy tábornok elődökre a II. világháború alatt, amikor nagyon szarul álltak a szovjet csapatok a moszkvai csata idején. Akkor Sztálin gond és lelkiismeret furdalás nélkül hivatkozott a Napóleoni háború tábornokaira, akiket pedig már törölt a hős Szovjetunió történelméből.
Miért okozna ez gondot a vezénylónak?
@aritus: Oké, értem én, valamennyire idealista vagyok én is, de ennyire....?
Egyébként a Hír tv-n megy a fo&ás Bajnaitól, valamint attól, hogy az EU megbuktatja Orbánt, tegnap a békemenetes Bencsik megmondta, hogy még több békemenetre lesz szükség.
Együtt-2014, vagy előbb!
@aritus:

"Máshogy nem lehet ezektől megszabadulni, csak ha elfogy a lenyúlható pénz."

Azt hiszik akkor se, mert nekik lesz.
Az teljesen rendben van, hogy az október 23-i ünnepek alkalmából Lezsák Sándor parlamenti alelnök Pesti Srác-díjat kapott; ha most hirtelen filmet kellene forgatnunk ötvenhat dicsőséges napjairól, pesti srácként csakis Lezsák Sándort tudnánk elképzelni, sildes sapkás, rendíthetetlen fiatalemberként, aki sohasem váltogatja a nézeteit, s nem áll át az elnyomó hatalomhoz.

nol.hu/velemeny/20121027-ujabb_pesti_sracok
@Penivaldes:
"Mindennapos békemenetet!!!"
ha a békemenet az, amikor sok ember mászkál a nagykörúton, akkor lesz nemsokára mindennapos békemenet. konkrétan akkor, amikor leáll a BKV.
vigyázó szemetek keletre vessétek:

Sötét jövőt jósol az IMF Romániának

Az IMF előrejelzése szerint akár öt százalékos recesszió és a lej 15-20 százalékos leértékelődése is beüthet Romániában. A valutaalap elemzői szerint a románok nem valószínű, hogy végrehajtják a szükséges szerkezeti reformokat. <<<<!!!!!

hvg.hu/vilag/20121027_Sotet_jovot_josol_az_IMF_Romanianak
@Secnir: Állítsuk le a békávét, hogy mindenkinek legyen esélye a békére.
@Gyuri bá: "most 500 mrd az hogyan érinti a költségvetést"

Tippeljünk,hogy a harmadik csomag hány száz milliárd lesz?
@Gyuri bá: Bajnai mint jobbára hiteles személyiség a normálisabbját megtudja fogni. Viszont van valami, amire senki nem gondol:

Az MSZP-nek JELENLEG durván 1.3 millió szavazót regisztrálnak. Ez kicsit több, mint akik rá szavaztak 2010-ben. Viszont az MSZP-nek volt mindig is a legnagyobb rejtőzködő szavazóbázisa. 2002-ben is eléggé meg tudták szívatni a kutatókat, mondta is Lendvai vagy Kovács, hogy nem közvéleménykutatást, hanem választást akarnak nyerni. S lőn.

Ha visszagondolsz 2010-re, a szoci szavazók nem átszavaztak, hanem nem mentek el. Gondolj bele, hogy forronghat a szocialista kisember egy ilyen Orbán-országlás után... Én amondó vagyok, ne írjuk még le az MSZP-t, mert ha a papírforma bejön, 2014-ben olyan mértékű mozgósítás jöhet, amilyet még talán nem láttunk. Ehhez ott van Bajnai, mint hiteles arc, akiben a piacok is bíznak, tehát biztos kap a kampányához egy-két nagyobb adományt.

Viktor közben nem játszhatja ki az előrehozott választás kártyáját sem, mert ha ragaszkodik a regisztrációhoz, legfeljebb fél évet nyer vele, ha MOST el kezd készülni rá.
Egy kis segítséget kérek:hogyan tudnék olyan blogot nyitni ahol bátran lehet szidni ezt a tolvaj orbánt,ahova bárki beírhat véleményt, persze nem úgy mint a véleményvezérre vagy a mandinerre, ahol bátran meg lehet vitatni, hogy mi a qb..szott jó istenért nem sikerül budai(gádzso)gyulának kiderítenie azt, hogy Joszip meg ToT pénze a tolvajfideszhez került, meg orbánnak milyen ingatlanhasználati joga van Erdélyben meg Kazahsztánban ?
@Gyuri bá: Hozzáfűzni való: az LMP rengeteg szoci átszavazót is kapott, ahogy korábban az szdsz. Nem is olyan nehéz elképzelni, miért estek ki a parlamentből a koalíció felrúgása után. És lehet tippelni, mi lesz az LMP sorsa, ha továbbra is pártok között pávatáncol.
Így ír és így manipulál egy Gerinctelen Csótány!
Hányingerem van a sok libsi bubsi lakálytól.
Hajrá Libás Gordon és Persze Feri a parkett király !
Agyoniste labancok! Ugye felkészültetek arra, hogy a belső ellenségek eleni harc csúcsrafuttatásával kompenzál majd hős vezérünk egy egyértelműen elveszaített szabadságharc után. Így konszolidál ő, kéremszépen.

Erre tán érdemes lenne felkészülni előre kisütött tréfákkal, mókákkal, hogy a szokottnál is jobban pofára essen.

Ja? Habonyárpi meg bekerül a giniszbe, mert ő az időegység alatt legnagyobb anyagi kárt okozó kommunikációs guru ezen a planétán.

Továbbá kevesebbet hülyüljetek, mert fűegértől pl. izomlázam van a hasamban!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Mi az a pávatánc?
Már olyan régóta szeretném tudni.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Rendben van, de most teljesen más a helyzet, mint 2002-ben volt,és persze 10-ben sokan nem szavaztak sehová, de 14-ben le kell söpörni ezt a bandát,és ehhez kell mindenki, nem lehet finnyáskodi, a cél a lényeg.
Én nem előrehozott választásra gondoltam, hanem arra a szorításra amit az EU gyakorol.
@Habakuk999: Viktornak volt valami szövege az IMF kapcsán, hogy ez csak pávatánc, vagy ilyesmi. Előkeresem a cikket, valahol indexen volt.
@Gyuri bá: Persze, én is tudom, csak kis adalékot kívántam adni a dologhoz, amivel érdemes számolni, de valamiért senki nem szokott. :)
@félázsiai nemecsek ernő áruló: szocialista kisember...inkább nem mondok erre semmit sem.
de nagyon vicces:DDDDDDDDDDDDDDD
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Olyan hülyén éreztem magam, sokszor hallom, de nem tudom, miért.:)
kösz!
@Habakuk999: Én vagyok a legszebb meg a legjobb, csak az a sok hülye miért nem látja?
@Gyuri bá: :)
Föl kell készülnünk a következő évi nemzeti siratóasszonyokra.
Amikor a nagyonszőkeszóvivő könnyek között magyarázza, ércccsééétek mááá meg, nem hagyták a gonoszok, hogy jót tegyünk!!!!
@CSENDES: De jó, van itt pénz, rángassuk ki a mi biztatásunkra tökig eladósodott önkorikat... Szuper.:S
@Habakuk999:

„A diplomácia táncrendje miatt az elutasítást úgy kell előadni, mintha egyébként barátkozni szeretnénk. Ezek azok a politika művészetéhez tartozó mozdulatok, hogy majd a hét javaslatból kettőre-háromra (úgyis megcsináltuk már, csak ők nem vették részre) rábólintunk, a maradék kettőt pedig, amit nem akarunk, úgy utasítjuk el, hogy a többségét tulajdonképpen elfogadjuk. Ez a bonyolult játék afféle pávatánc.”

Orbán Viktor
@félázsiai nemecsek ernő áruló: biztos lehetsz benne, hogy ha az MSZP a rá szavazni hajlandó tömeg (elképzelése) alapján kezdi nyeregben érezni magát, nem kell majd nekik Bajnai, nem akarnak beállni senki mögé, nem akarnak betagozódni, igazodni. Ne hagyd figyelmen kívül azokat a hangokat, melyek szerint többen "újra egy ízig-vérig szocialista vezetőt" látnának szívesen az élen.
Ha meg Bajnai egy ízig-vérig szocialista MSZP-t tol vissza a hatalomba, én magam adok neki akkora fülest, hogy a kecske is meghülyül, amelyik a sírján legel majd.
Basszátokmeg, ebből a körforgásból soha nem fogunk kijönni? Mert ha nem, akkor kár az egészért.
@miva?: Saját kardjukba fognak dőlni, de előtte még gyorsan lenyúlnak mindent ami mozgatható lesz.
@Ergosum:

Egy másik magyarázat szerint:
parablogger.postr.hu/mi-az-a-pavatanc

"Mi az a pávatánc?

Tévednek, akik azt hiszik, hogy ez a kifejezés idegen földrészekről származik. Valójában a magyar pávákkal kapcsolatos, és a pulykákkal való évszázados versengéssel függ össze.

A pulykák meglehetős önhittséggel, ám annál kevesebb madári bájjal rendelkeznek. Régóta irigyek a pávákra, akik az udvar (értsd: baromfiudvar) hagyományos és megbecsült kedvencei.

A probléma lényege, hogy a pávák társadalmi elhelyezkedésük okán nem kötelezettek adófizetésre (értsd: nem vágják le őket egy vacsora kedvéért), míg a pulykák között rendszeres a népirtás. A pulykák eladásából származó bevételt a pávák etetésére, gondozására, főmadárhoz méltó temetésére fordítják.

A pulykák között elterjedt "Ne nézz madárnak" nézet képviselőit a kormány előszeretettel üldözi (értsd: húsiparilag feldolgozza). Mivel ez a cselekedet nem nyíltan történik, újabb és újabb jogszabályok segítségével lényegében törvényesen, ezért nevezik pávatáncnak. A pávatánc lényege, a konkurens madarak jogi eszközökkel történő kirekesztése a társadalom jövedelmet termelő területeiről.

A pulyka érzelmű madarak a történtek hatására új madártani egyesületet hoztak létre, Röpülj Páva néven, mert szeretnék a jelenlegi helyzetet gyökeresen megváltoztatni. Sajnos ehhez a mozgalomhoz nehéz híveket találni a Dögkeselyűk, a hamisan daloló Énekesmadarak és mutációik, valamint a Másként daloló szárnyasok körében.

A Dögkeselyűk számára egyébként sem gond a pulykák tömeges fogyasztása.

Végezetül el kell oszlatnunk a tévedés, amely szerint a pávatánc egy XXI. századi, méltán elfeledett politikus nevéhez fűződik. Bár a szöveget először ő használta a média előtt, nem feledhetjük Noname Géza beszédíró bölcsességét és szakmai tudását, aki eddig is remek indián és más nehezen értelmezhető alkalmi szólással és bölcsességnek tűnő közhellyel örvendeztetett meg mindnyájunkat."
@Légifarkas: Ne hergeld magad előre! :-))) Türelmetlenek vagyunk, de várjuk meg legalább, hogyan alakul.
@Ergosum: köszönöm.

Szóval a cigánykodás nemzeti szlengje a pávatánc.

Mert nálam baltazár "diplomáciai tevékenysége" nem politikusi tevékenység. Nem is diplomácia.
Csak a magyarokra szégyenletes cigánykodás.
@Ergosum: Köszönjük a tudományos magyarázatot,szuper.
@Habakuk999: Szerintem jobban illek erre a hitványság kifejezés.
Az azért most már jó lenne ha valaki elmondaná mit vár Bajnaitól a közép és baloldal összefogásán kívül?Duma ! Ettől még nem veszek kenyeret a boltba csak úgy mint a többi ,sehová sem szavazni tudó! Mit akar csinálni a gazdasággal, ha erre tud normális koncepciót felvázolni a politikai támogatottság sem maradhat el!
@ittmindenkiokos:

Értem. Minden renden. Mitől kell hánynod? Ja, ez egy libsi, undorító dekadens szokás - mindentől.
Tudják rólad a NER-ben?
@házelnök:
Bocs a kazah népnek, azeriekre gondoltam.
@CSENDES: Hitványnak éppen hitvány.
Volt esélye, hogy nagy, valódi államférfi legyen. Kapott olyan bizalmat, szeretetet, mint tán senki az elmúlt 100 évben.

És tökéletesen visszaélt vele. Szar alak.
@nyugger100:
stop.
ne szaladj előre ennyire :)
egyelőre Bajnai arra kíváncsi, hogy ki az, aki vevő arra, hogy leváltsák orbánt és sleppjét. ha megvan az a réteg, akkor azokkal közösen lehet kidolgozni azt, hogy HOGYAN UTÁNA. szóról szóra, törvényileg.
és miért így? azért mert ha előbb megírja azt, hogy hogyan kell, akkor a különböző pártok be sem lépnek, mert nem tetszik nekik ez, nem tetszik nekik az. de ha már egyszer aláírták a szövetséget (és ebben zseniális Bajnai), akkor már nincs visszaút. ugye ezt egyszer megjátszotta az mszp-vel (amikor me lett, aláíratott velünk egy biankó papírt, hogy most nekem szavaztok gecik), és most megjátssza mégegyszer. Bajnait messzemenőkig nem érdekli, hogy ki lesz a miniszterelnök, hány lmp-s, szoci, szem-es képviselő lesz a parlamentben - neki egy a lényeg: meglegyen a többség (esetileg 2/3), és megszavazzák az ő törvényeit.
@Habakuk999:
orbán miután szükségét végezte, wc papírt nemismervén hátsóját a rajongóiképéhez dörgöli.
@nyugger100: Talán várjál egy kicsit, öt napja hogy bejelentkezett, ennyire még ő sem gyors.
@Légifarkas:

Kijövünk!
Bajnai nem fog visszatolni semmit. A szocik nagy része őt támogatja, csak Mesterházi kommunikációja még nem érte utol a valóságot.
@Habakuk999: Kapott szeretetet. Tőlem ugyan nem.
Nem bocsátom meg neki, hogy összeugrasztott a nővéremmel, aki szinte őrjöngve ugrott nekem, mikor elmondtam neki, hogy miért is tartom demagógnak,populistának Orbánt.
@Gyuri bá: Mire várjak? Ha nincs koncepció akkor minek akar ringbe szállni? Ha van adja elő! Még egyszer nem fordulhat elő, hogy valaki blöffel nyer kétharmadot.
@házelnök:

Itt a blog.hu-n és a blogger.com-on is két kattintás egy blogot regisztrálni.
@Secnir: Szerintem nincs teljesen igazad. Szerintem valóban konszenzusos kormányzást szeretne, azt pedig csak úgy lehet, ha minimumokban megegyeznek. A többin aztán lehet vitázni.
A minimumot felvázolta.
Haza
Haladás
Szolidaritás
Európa
Én hiszek neki, nem azért, amit szónokolt, mert szerintem azt nem feltétlenül ő írta.
De a Hazaeshaladas.hu-n olvasta publicisztikát tőle.
www.hazaeshaladas.hu/ftp/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas_20120109.pdf

Meghallgattam már több interjúját.
Ilyenkor jóval összeszedettebb, mintha beszédet kellene mondania.
és nekünk nem szónokokra van szükségünk, hanem orvosra, aki a társadalmi-gazdasági betegséget kezeli.
@CSENDES: Jó, tőled nem. De a békák szeretik. És császkálnak az utcákon vidáman.
Mert nem a reálbér csökkentésnek örülnek olyan nagyon. Egyszerűen szeretik.
Ő meg elárulja őket is.
@ittmindenkiokos:

Jól megaszondtad fidesz patkány. A poszt állításaival vitatkozni nem sikerült, de ez egy kuministától nem elvárás.
@nyugger100:

Nem figyelsz:)) A koncepciót közösen kell kialakítani a meghirdetett négy alapkő mentén.
Jövő őszre meglesz, ha az együttműködők komolyan gondolják a váltást. Nyugi.
Ebből az következik, hogy megnő az egyházak szerepe a gimnáziumi oktatásban, s így nem zárható ki, hogy elsősorban az egyházi iskolákra akarják telepíteni az elitképzést. Ez olvasható ki abból is, hogy a piaristáknak ad ekkora támogatást a miniszterelnök. Az államosítás után ugyanis az állam dönti majd el, melyik iskola maradhat meg és melyiket zárják be. Azt is az állam dönti el, hol engedélyez szakköröket, két tannyelvű oktatást és sorolhatnám. Mindenről, ami külön pénzt igényel, az állam dönt, mivel az állami intézményfenntartó központ iskoláinak nem lesz önálló költségvetése – mondja Szüdi János.

nol.hu/belfold/20121027-atveszik_az_elitkepzest
@CSENDES: hergelni? Nem. Nyugodtan mondtam azt, amit, egyszerű tényközlésként :-)

Részlet a "Ha én lennék Bajnai" c. rovatunkból:

Aggódnék egy kicsit a pillanat miatt, amikor a magát a tömegbázisával igazoló MSZP a jobb kezem mellé leteszi a támogatásról szóló szándéknyilatkozatot, a bal mellé meg pár olyan apróságról szóló dokumentumot, melyekben a támogatásért nekem kellene engednem. Mert ez biztosan így fog történni, köszönhetően annak, hogy 2010-ben nem verték meg őket annyira, hogy ma a szocialista arcvonal nagy neveire a wikin kelljen rákeresnem, ha emlékezni szeretnék rájuk (nem szeretnék). Amennyiben tényleges változást akarnék, azt kellene mondanom az MSZP-nek: nincs alku. De utána talán azt is ki kellene mondanom a "kintieknek", a népnek, hogy így valószínűleg kormányváltás sem lesz. Melyiket kellene bevállalnom, melyik rosszat, miközben egyik sem szimpatikus? Azt hiszem, én bevállalnám a "nincs alku" pozíciót, legfeljebb nem váltunk kormányt, és az emberek egy része rám lesz dühös, más részük a szocialistákra, megint mások a Fideszre, és a végén megoldják önerőből, valahogy, de az már az ő döntésük, az ő dolguk lesz. Ebben látnék a legtöbb garanciát arra vonatkozóan, hogy 2018-ban ne akarjon az ország fele megint kormányt váltani, aztán újra és újra, a végtelenségig, vagy a nincstelenségig.
Igen, ha én lennék Bajnai, elmondanám azt a beszédet, melyben pártemberek tucatjait sérteném vérig, de érthetné belőle az ország, hogy most már el kell döntenie, merre tovább.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
"Na akkor lesz itt csúnya világ. Mert 2014-ig kitarthat a devizatartalék, még osztogatásra is futhat belőle, de ha elvesztik a választásokat - és Bajnaival szemben ez erősen sanszos - akkor a következő kormányt és az egész országot akkora szarban fogja hagyni, hogy most szinte a fejlett Nyugaton érezhetjük magunkat a jövőbeli kilátásokhoz képest. "

Nos, ha ezen gondolkozunk kicsit,akkor azt mondanám, hogy nem csak ebben az esetben lesz még nagyobb a baj, hanem akkor is ha megnyeri és a két éve folytatott baromságok mennek tovább, csak akkor már ez a pénz se lesz meg.

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!
@nyugger100:
Előszöris az újraelosztási arány törvényben rögzítése több évre előre, majd valódi kiadáscsökkentés a költségvetésben: egyéni biztosításos eü, (a TB járulékok felbruttósításával), nyugdíjrendszer zárttá tétele (csak annyi kifizetés amennyi bevétel)
Bizalomromboló adók visszavonása, helyette növekedést nem fékező adók: fogyasztás, környezetterhelés adóztatása, enyhén többkulcsos (nem egekig növelt felső kulcs az átlagbérnél/enyhén felette) SZJA, kivételek nélküli értékalapú, SZJA-ból levonható ingatlanadó (az offshore/cégtulajdonú ingatlanokra is, ott esetleg a nyereségadóból levonhatóan - ha van kimutatott nyereség)
Értelmes mértékű tandíj, hozzákapcsolt ösztöndíj, szociális ösztöndíj, diákhitel konstrukcióval aminek a szabályait több évre előre rögzítik. Tanulmányi eredménytől, előmeneteltől függő tandíjkedvezménnyel...

Satöbbi...
@nyugger100: Aki nem akar szavazni, annak mindegy, mivel áll elő. Ugyis jön a szöveg, hogy ez még mindig a régi 22 éves bagázs és ő nem szavaz, és hülye aki szavazni fog, és hülye akit még érdekel.
@Légifarkas: Egyetértek. Csak a kérdés, hogy Bajnai elmondja e...
Nincs alku.
@nyugger100:

Azt el tudom mondani, hogy ÉN mit várok Bajnaiéktól politikai és gazdasági téren (e két területre irányult a kérdésed).

Politikailag/társadalmilag egyértelműen azt várom, hogy ne érezzem belső kényszernek, hogy napi szinten, a magam módján foglalkoznom kell a politikával (mert most"vétkesek közt cinkos, aki néma"). Maradjon meg ez számomra kedvtelésnek, szabadon választott elfoglaltságnak. Ne kelljen az energiáim jelentős részét arra fordítanom, hogy árgus szemekkel és fülekkel figyelem a gyerekem iskolai reakcióit, hogy időben korrigálni tudjam a demagóg tanokat, illetve megtanítsam őket a kettősbeszédre a túlélésük érdekében. Ne kelljen külföldre nevelnem a gyerekeim.

Gazdaságilag nincsenek nagy igényeim. Csupán kiszámíthatóságot várok, a többit megoldjuk, ahogyan eddig is.

Egy politikai elemző egyszer azt mondta, ahhoz, hogy egy politikus üzenete minél szélesebb réteghez eljusson, kb. egy 10-12 éves gyerek szintjén kell velük kommunikálni. Ha ez igaz, akkor tegyék ezt Bajnaiék. Meglepve fogják tapasztalni, hogy egy ekkora gyerek már mennyire képes elfogadni az észérveket, ha öszintén beszélünk velük. És bizony a többség titokban jobban vágyik arra, hogy a szülei leüljenek vele társasozni, mintsem hogy kapjon egy drága számítógépes kütyüt, amivel megvásárolható a szülői nemtörődömség.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem mindegy.
Mindig jöttök ezzel a hülye néppel.
A nép nem hülye.
Meg kell szólítani.
Ha látja értelmét, tud dönteni.

Gyakran példálózgatok a rendszerváltással, majdnem mindenki érdeklődő, majdnem mindenki befogadó volt.
szerintem meg kellene már szabadulni attól a gondolatmenettől, hogy ha egy tükör előtt begyakorolt mosolytól nem vágja magát mindenki hanyatt, akkor azok hülyék.
A hülye kis MSZP droid Fabius megint bemutatkozott.

Szurkoljál vazze hogy büntesssék meg az országot, a kedvenc kis szocijaid miatt.

Ugyanis amíg a szocik egyszer se teljesítették a kritériumokat, a Fidesz eddig 2-ből kétszer.
@nyugger100:

Hallgattad/olvastad Bajnai nyilatkozatait?

Nyárra ígérnek egy egyeztetett kormányprogramot. Akkor még lesz jó pár hónapod, hogy a Bajnai félét összevesd az Orbán félével a könnyebb választhatóság kedvéért.
Nyárig pedig kényelmesen el tudod olvasni Orbánék 2014-es vállalásait, mert ha jól tudom ők is indulni akarnak a választáson, tehát nyilván az ő részletes programjukra is kiváncs vagy.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Nekem bizonyítékom van arra, hogy az ujgurok és a magyarok rokonok:
Első ex nejem hozzáment egy török pasihoz akinek a neve Ujgur. A neve is így Ujgur lett. Ezek szerint világos bizonyíték van arra, hogy a magyar és az ujgur már rokonok. :-)
@Légifarkas:

A nem lesz kormányváltás az aktív szavazók számára nem opció. Ők meg fogják próbálni Bajnaival vagy nélküle. Ha kell Gyurcsányra leszavaznak.

Ettől százszor életképesebb alternatíva a Bajnaié. Abban a konstellációban a szocik rá lesznek kényszerülve a nagytakaritásra.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Én úgy úúúúúútálom ezt az embert.:(
Pávatánc.. Nénikédnek táncoljál.

Köszönöm,
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Mostantól halkabban írunk, nehogy zavarjuk az álmodat.

Tudom mit jelent a kötelezettségszegési eljárás? Még leírni is bonyolult szó.

Ha nem, kérdezd meg a fidesz kormányt, ők aztán tudnának beszélni róla.
A világ egyetlen országa sem állt még talpra az IMF szakértő javaslatait követve. Éppen ellenkezőleg egyre mélyebbre sűlyednek gazdaságilag.
Kérdés: A magyar liberálisok, pl. az itt tobzódók miért IMF fanok?
@vitéz Thapóccay néma bárány: nem is tudom...számomra valahol opció pont a Légifarkas által leírtak miatt.
@Habakuk999: Komment a video alatt: "Tudom, hogy itt senki sem ornitológus, de csak nekem tűnik fel, hogy a pávatánc nem elterelő hadművelet? A pávatánc vége általában a dugás. Azért adják elő."
@reálisan:
Cristina Fernández argentin elnök indulatosan visszautasította kedden a Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra vonatkozó kritikáját, hogy kormánya megbízhatatlan adatokat szolgáltat az ország gazdaságáról, visszautasította az IMF fenyegetését, miszerint Argentína szankciókra számíthat, és a globális hitelintézetet hibáztatta a világgazdasági válságért.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója előző nap közölte: utoljára figyelmezteti az argentin kormányt, hogy december 17-ig közölje a valódi inflációs és növekedési adatokat, különben szankciókra számíthat.

Az argentin statisztikai hivatal szerint az elmúlt 29 hónapban havi egy százaléknál kisebb volt a pénzromlás, a fogyasztók szerint viszont ennek legalább a kétszerese , éves szinten akár 25 százalék feletti is lehet.
Ők nem focicsapat

"Ez az utolsó sárga lap nekik. Remélem, el tudjuk kerülni, hogy piros lapot kelljen bemutatni, de ha nem igazodnak a szabályokhoz, nem a valódi adatokat közlik, akkor (azt kell mondanom, hogy) minden játékos egyenlő, nem számít, milyen jól futballoznak" - jelentette ki Lagarde.

index.hu/gazdasag/vilag/2012/09/26/argentina_dacoskodik_az_imf-fel/
@Légifarkas: Elmondta azt a beszédet:-))
De nem szónoklatot, hanem Kálmán Olgánál, amikor azt mondta, hogy persze reméli, hogy lesznek anyagi támogatások,de nem Ígérhet cserébe semmit sem. És ezt elég elszántan mondta, csendesen de elszántan.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "a Fidesz eddig 2-ből kétszer"
Ez így ebben a formában egész biztosan nem igaz.
@Légifarkas:

"pártemberek tucatjait sérteném vérig, de érthetné belőle az ország, hogy most már el kell döntenie, merre tovább."

Egyetértek.

Aligha véletlen, hogy Bajnai nagyon kerüli a párttá válás és az "összefogás, de kivel is?" jellegű kérdésekre adandó választ.

Amögött is tudatos döntést vélek felfedezni, hogy a "megszólítási" sorrendet így határozta meg:

1. szavazók
2. civil szervezetek
3. pártok

Ha x idő múlva kiderül, hogy a szavazók közül sokan támogatják az elképzeléseit, akkor jóval egyszerűbbé válhat a dolga: nem ő lesz lépéskényszerben, hanem a pártok.
És egy ilyen helyzetben több esélye lehet megvalósítani a beszédében említett terveket.

Másrészt, ha nem segg hülye (márpedig nem az), akkor pontosan tudja, hogy a csalódott jobboldali szavazókat biztosan, a bal- és liberálisoknak pedig jó részét azonnal elriasztaná a MOSTANI MSZP-vel kötendő bármiféle megállapodás.

Arra tippelek, hogy a lehető legtovább fogja húzni a pártokkal való konkrét megegyezést, mert ez a szövetség érdeke.

És Bajnainak van egy hatalmas előnye a pártokkal szemben: ha nem sikerül, legfeljebb visszamegy a versenyszférába, vagyis neki nem kell "mindenáron" sikerre vinni ezt a projektet.
Ugyanez nem mondható el sok párt fizetett alkalmazottjairól.

Még azt a hipotézist is megkockáztatom: egyéb okok mellett talán éppen azért is a Szolidaritással éa a Millával fogott össze, hogy ha "kellemetlen" bejelentkező lenne (lesz, sőt van!), akkor legyen lehetősége azt mondani: bocsi, a többiek nem akarták.
@reálisan: Figyelj, rendben, hogy az IMF egy szemétláda, de hát akkor miért tárgyalunk velük? Van erre valami magyarázat a pártközpontban?
@Dr. jenőke (jenőke): Tényleg hasonlít a páva farához.
de kit akar magáévá tenni ezzel a tánccal, a világot?
Vagy csak a fülkét.
@Penivaldes: talán elmondja, bár ahhoz a beszédhez kell ám kraft az emberbe rendesen, ugyanakkor komoly könnyítést jelent, hogy elég egyszer, de akkor kurva egyértelműen elmondani, utána már elég csak kitartani mellette.
Ha én lennék Bajnai, elmondanám, mégpedig nagyon hamar. Hátha jobban tartanának az emberek újabb négy év Fidesztől, mint a Lendvaiék alól kihulló székektől.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Téged még nem tahótlanítottam? Nem baj, jobb későn, mint soha.
@reálisan: Egyébként Chile például talpra állt az IMF útmutatásokat követve.
Aki életében már egyszer járt bankban, az hogy hiheti el ezt a sok ájemef zöldséget?
@Habakuk999:
A fülkének nagyon fontos szerepe van - igaz csak a végén.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A tananyagból szinte teljesen kimaradt az általános választójog, a korai szociáldemokrácia, a Horthy-korszak azonban egyértelműen pozitív színt kapott."

Igazuk is van a történelem tanároknak.
Annyira nagy volt itthon akkor is a "jólét", hogy az apám kénytelen volt másokhoz hasonlóan a feleségével együtt ( akinek már a közeli kórházban mosónői állás sem jutott ) elmenni a németekhez dolgozni.
Abból a pénzből pedig, amit ott keresett, itthon tudott egy faluszéli telket venni, és azon egy vertfalú házat építeni. Ez volt az a nagy pozitívum? Meg az Oncsa-házak?
@Légifarkas: Persze kell hozzá kurázsi, de lehetne vele szavazatokat nyerni.
Évek óta ez volt az első olyan poszt, amelynek a kommentjeit végig lehetett olvasni, mert 1. Nem gyűlölködés és szidalomhalmaz öntötte el
2. Értelmes, és többségében kifejezetten szellemes hozzászólások uralták.
Köszönet minden kommentelőnek (az az egy-kettő, akire ezek nem illenek, nézzen önmagába!)
majd a libás +köti a hitelszerződést és akkor megint dőzsölhetünk...
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"Szurkoljál vazze hogy büntesssék meg az országot, a kedvenc kis szocijaid miatt."

Hijnye, szívemből szóltál, nekem is tökre ez jött le a posztból!
Vagy mégsem...?
Nem is tudom...

Segítenél a posztból vett idézetekkel megerősíteni ingadozó hitemet...?
@ősbölény: pedig én még itt sem voltam... de azért kösz a megelőlegzett dicséretet !
"A Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője szerint a kormány legutóbbi adóügyi intézkedései szembe mennek az ajánlásaikkal. Kiegyensúlyozott konszolidációt várnak ad hoc adóintézkedések helyett."(Origo)
@Pantagruel: "Az ködös, miért ünnepelnénk november hetedikén Waterloot, homályos, hogy lesz egyikből a másik..."

Talán azért, mert november hetedike nekünk eddig is inkább gyász, mint örümünnep napja volt, és ha bejön a blog jóslata, akkor saját jogon nemzeti gyásznapunk is lehet. Akkor gyászolhatjuk a nemzeti kilábalás lehetőségének elbaltázását.
2012. szeptember 26. napján még csak Argentína volt az egyetlen olyan IMF-tag gazdasági nagyhatalom a világon, amelytől a washingtoni szervezet nem veszi komolyan a gazdasági adatszolgáltatást.
@reálisan: Mert gyírmót akarunk lenni. :)
sajnos minden szóval egyet kell értsek.
@dr. Balta$ár: "majd a libás +köti a hitelszerződést és akkor megint dőzsölhetünk..."

Te meg hibás vagy, mert senki nem ígért dőzsölést, de azt ígérik, hogy nem eszetlen, kiszámíthatatlan országunk lesz. Vagy talán Viktorodék nem ilyesmit állítottak a Gyurcsány alatti időkben? Te nem azt szoptad be?
Eddig azt hittük az IMF-ről, hogy egy pénzügyi szervezet aki hideg fejjel csak a pénzügyi szempontokat, a megtérülést nézi, aztán kiderül hogy ők is csak emberek, de még mennyire hogy azok!

És ha már emberek, akkor vannak barátaik és vannak akiket - hogy is mondjam finoman - utálnak kibaszottul. És akik a bankok állami pénzen való feltőkésítését nem szeretik, azokat ők sem szeretik, az öreg néni nyugdíja meg csak kidobott pénz a szemükben.

Végül kiderül, hogy pont olyan az IMF, aminek a rosszakarói lefestik, így már csak egy kérdés maradt: minek ide lejárató kampány?
@vitéz Thapóccay néma bárány: rákényszerülve majd akkor lesznek, ha bejön az a taktika, amiről @Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: írt, igen jó meglátásával. Ha elég szavazót fog meg egy normális gazdasági-társadalmi tervezet, tökmindegy, mit, milyen támogatottságot hisz magáénak egy-egy párt, hiszen szavazóik igazából már az új tervezet mögött állnak; akkor már könnyű azt mondani a pártoknak, hogy menjetek, fejezzétek le magatokat, így nem kelletek. Igaz, nekem meg már akkor sem kellenének, ötmillió szavazó mellé mi a fasznak haverkodjak olyanokkal, akiknek a jelenléte csak csökkenthetné a bázisomat.
A pártok elleni legnagyobb fegyver az volna, ha sikerülne az emberekkel megértetni: van az az ár, amit a kormányváltás érdekében egyszerűen nem szabad megfizetni, még ha ennek gondolatától görcsbe is rándul százezrek gyomra, akkor sem, semmiképpensemnem. Ha ez átmenne a köztudatba, az emberek megtalálnák a módját annak, hogy a sok semmirevaló pártfunkcionáriust elküldjék a picsába, és aktív összefogást valósítsanak meg nélkülük.
@B. Bíró: "Figyelj, rendben, hogy az IMF egy szemétláda, de hát akkor miért tárgyalunk velük? Van erre valami magyarázat a pártközpontban?

Van, b*ameg! Kontkrétan az, hogy ott adnak a piacinál kisebb kamattal hitelt.
@reálisan: Na látod, mi az IMF nélkül süllyedünk egyre mélyebbre, a kormányod jóvoltából,ehhez mit szólsz?
@látjátok feleim szümtükkel: nyilván a fides mafia pusztán azér nem vette fel a hitelt mert nem szereti a KONTROLLT... jobb szereti a belső korlátlan rablást... ne köpjön bele senki...

nem vagyok meggyőződve arról, hogy bajnai-maszop nem fog tudni lopni annyira korlátlanul, az megéri e cserébe ujabb hiteleket arra hogy még jobban sem élünk majd....

maraggyon a fides mafia !
@reálisan: Az IMF nélkül pl. Görögországban jelenleg csőd anarchia és széthullás lenne.

De ha annyira rossz szerinted az IMF (és nyilván Matolcsy okosabb mint az IMF), akkor miért is tárgyal vele a kormány?
@Gyuri bá: ezzel nem értek egyet... a süjjedésnek nincs köze az IMF hez...

ehhez nem kell segíccség... süjjedni tudunk nélkülük is !

de akár velük is... irreleváns az imf a süjjedésben...
@Habakuk999: Lezsák, meg a Pesti Srác Díj? Hmmmmm!
Vajon L. S. milyen hőstettet vitt végbe 7 évesen?
@látjátok feleim szümtükkel: "Van, b*ameg! Kontkrétan az, hogy ott adnak a piacinál kisebb kamattal hitelt. "

De nekünk nincs szükségünk hitelre!
ennyi:

Üzent az IMF: Nincs tárgyalási időpont
A kormány adóintézkedései szembe mennek az IMF ajánlásaival, mondta a Valutaalap budapesti vezetője.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F10%2F27%2Fuzent_az_imf_nincs_targyalasi_idopont%2F
@sárkányfő: a fides mafia a főprobléma... az imf az mellékes...

+a 1012 éves feudalizmus...

szerintem a fides mafia + 1012 év feudalizmus ne vegyen fel hitelt...

eltapsojják egy perc alatt... csak a közgép hízik...
Kérdés:
Ha az IMF szakít Magyarországgal, akkor Orbán, és Matolcsy visszavonja azt a 2700 milliárdos megszorítócsomagot, amit (szerintük) az IMF nyomására fogadtak el?

Kérdés a fidesz szavazótáborához:
Miféle szabadságharcos az, aki az ellenség parancsára sanyargatja népét?
fabius koma, több hazaszeretettel boldogabb lehetnél.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: "Miféle szabadságharcos az, aki az ellenség parancsára sanyargatja népét? "

hazaárulók !
Istenem,
Megint
Felsültünk.
@reálisan: Írország? Románia, amíg normális kormánya volt, jól haladt.

Az IMF-et akkor szokták hívni, ha baj van. Egyébként abban igazad van, hogy van imf nélkül is élet. Ha valaki képes lenne fenntartható gazdaságpolitikát csinálni, kiszámítható jogszabályi hátteret, meglenne nyugatellenes, tőkeellenes demagóg kirohanások nélkül is, akkor nem lenne szükség az IMF-re.
Írtam már korábban többször is. Róka fogta csuka esete amibe a kormány manőverezte magát. Ha úgy viselkednének, hogy hajlandó legyen az IMF érdemben tárgyalni, akkor nem lenne szükség a pénzükre, mert helyreállítható lenne a bizalom.
@aritus:
Azért az tény, hogy az unió felvevő piaca vagyunk, erre kellettünk. Kinek adnák el az igénytelen szar szemeteiket különben?
Azért Angliában egy Tescoban, vagy Németo-ban egy C&A-ban nem ezt az ócska szart lehet kapni, mint itthon (ja, és kb. ugyanannyiért vagy még kevesebbért).
#2

Orbán bejelentette: így mentik meg a településeket

A falvak adósságát teljesen, az 5000 fő feletti településekét sávosan vállalja át az állam - jelentette be Orbán Viktor az Önkormányzatok az adósság csapdájában című konferencián.

hvg.hu/gazdasag/20121027_orban_onkormanyzati_adossag
üzenet a zországnak ! adósoggy el ! gazdálkoggy felelőtlenül ! majd a zálam segít ! (ha fides hű vagy) lesz itt pénzeső !

www.portfolio.hu/gazdasag/600_milliardos_bejelentest_tett_orban.174878.html
Lesz ott hason csúszás,mászás csak hogy adjanak hitelt!
Itthon meg el lesz adva óriási sikerként.
@látjátok feleim szümtükkel: Én értem, öreg, realisant kérdeztem, hogy ő mit gondol erről.
@félázsiai 2llkedő:

Akkor mi a bánatos f*ért kuncsorung, ha nincs szükségünk hitelre?
@B. Bíró: Ő nem gondolkodik, nekik nem kell, gondolkodnak helyettük.
Azért lennék légy a falon amikor Varga Misi néha benéz a tükörbe csukott ajtó mögött és mint gazdasági (ex)szakember és (ex)mértékadó jobber szembesül azzal amit lát...
És anno mi még azt hittük, hogy ő egy értelmes, gondolkodó, hiteles közgazda uramég :/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De Misi aztat mondta hogy van igenis tárgyalás meg hitel meg minden más is és ugye tudjuk hogy a sztoriban ki nem hazudik sosem...
@látjátok feleim szümtükkel:

"Akkor mi a bánatos f*ért kuncsorung, ha nincs szükségünk hitelre?"

Mé nem Piktor kérded?

De szerintem azé, mert szeretnek szopni.
@félázsiai 2llkedő: "A kötvény névre szóló, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. Ez azt jelenti, hogy a kötvény kibocsátója pénzhez akar jutni, ezért kölcsönt vesz fel, de nem banktól ..."

Ez egy alapfogalom, úgyhogy gondold át, mit jelent, amikor azt állítod,hogy de nekünk nincs szükségünk hitelre.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Összekeversz anyáddal fideszdroid.

De meséljél csak, mikor is volt mikor a féleszű teljesített itt bármit? Ráadásul kétszer.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Szerintem jobb ha csöndben maradsz ,mielőtt baja esik a hűtőszekrényednek!
Az ember nem lehet elég óvatos,ki tudja mi történhet....
@dr. Balta$ár: "nem vagyok meggyőződve arról, hogy bajnai-maszop nem fog tudni lopni annyira korlátlanul, az megéri e cserébe ujabb hiteleket arra hogy még jobban sem élünk majd....

maraggyon a fides mafia !"

Maraggyon, akkor tovább élvezheted, hogy ami este még fehér, azt reggelre a fideszes többség feketére festi az éjszakai ülés alatt. A ( 2/3-on felüli kisebbség ( ami valójában többség ), szívesen neked hagyná ezt az élvezetet.
@Fabius: Te nem biztonsági őr vagy véletlenül?
Ezek sunyibbak, aljasabbak, szarházibbak mint a szocik, megbuktak menniük kell!

5-10 szeres áron adnak fel állami pénzen állami hirdetéseket a házi, saját médiáikban ezek a sunyi szarháziak.

Az alkalmazottakat meg nem fizetik ki pl. PÉcsett!
@félázsiai 2llkedő:

Oszt mijért nem keresnek közelebb szopni valót?
@Habakuk999: "Elfelejtették, hogy a direkt propaganda visszaüt?
Vagy ennyire hülyék, hogy csak ennyire telik? "

Szerinted a Ébredjetek!-kel korzózó jehovista észreveszi, vagy ha elmagyarázod neki, elhiszi, hogy milyen nevetséges a szentséges lapjával együtt?
@Andriana44: "Azért az tény, hogy az unió felvevő piaca vagyunk, erre kellettünk."

Nem. Az a tény, hogy sok sok éve pozitív az export-import mérlegünk.
EU szkeptikus = tájékozatlan
@látjátok feleim szümtükkel: ha marad a rencer és bajnai-maszopp lesz...

akkor nekik is 2/3-ot acc? vagy poltpetya-stumpf-szájjelré doktorrokal fognak együttt működni a BŰNÜZŐ fides mafia számonkérésén pl ?
@Andriana44: "Azért az tény, hogy az unió felvevő piaca vagyunk, erre kellettünk. Kinek adnák el az igénytelen szar szemeteiket különben?"

Ja! Mi is külföldre visszük a marhásított desznyó husit.
@dr. Balta$ár:
Ki tudja mi lesz akkor? De azt tudjuk mi van most.
@látjátok feleim szümtükkel: mi van most???

JÓKEDV MÓKA KACAGÁS...

soha nem nevettünk anynit mint (dr)smitten...

anynira de anynira szánalamasak:))))))))
@TetraB: gyerekek, kapjátok már össze magatokat, de komolyan. Nem hibáztatlak benneteket, mert azt hittétek, Orbán és a 2/3 gyógyír lesz a gondjainkra, mert tényleg óriási lehetőség állt előttük, de a pacik szétszaladtak, és elismerem, hogy van a sok között egy-két pozitív változás (mert azért van), de az irány egyre ijesztőbb, a gyerekeink jövője meg kezd kifejezetten szarul kinézni. Innentől már ti is hibásak lesztek ebben, ugyanis nem szóltok rájuk, mint támogatók, hogy főnök, gondoljuk át még egyszer. A ballibre sosem fog hallgatni, ez oké, de rátok, ha elegen szólnátok, muszáj lenne, a jóisten bassza meg, gyávák vagytok a szemébe mondani, vagy mi a picsa van?!?!? A szentségit neki, az ország nem csak belőletek áll, egy másik eszmerendszer gyűlölete, vagy a sajátotok imádata miatt nem lehet tízmillió embert egyarcúra formázni, tessenek már felfogni, hogy ennek az egésznek hosszú távon semmi értelme nem lesz... És mindezt olyan emberként mondom nektek, akinek az egykulcsos a zsebébe pakolt, a családi adókedvezmény a zsebébe pakolt, és azért lakom még mindig itthon, mert hátha a gyerekemnek is érdemes lesz itt maradnia, hazájára, nemzetére büszke magyarként.
Ideje lenne már normálisan használni az agyatokat, a felvett kaja és oxigén felét az használja el, de ha ennyi telik belőle, akkor itt 50 év múlva nektek se lesz Magyarország, meg senkinek sem. Ezt akarjátok?
Egyértelműsítenék, még mielőtt valaki felhörren: nem azt mondtam, behódolás. Azt mondtam: mindent csak ésszel, ravaszul, de ésszel. Még nem volna késő Orbánnak sem, de most szólok, hogy ezért már ti vagytok a felelősök.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ha addig a hivatali visszaélést nem törlik a Btk-ból, akkor még az is lehe hogy a magasabb kamatokkal felvett hitelek miatti károkozást is ennek fogja látni az ügyésszég. Mert ugye ha kisebb kamattal vesz fel az ország hitelt, kisebb pízt kell vissza adni. Természetesen az adózók pénzéből.
"Továbbra sincs időpont az IMF és Magyarország közötti tárgyalások folytatására - tájékoztatta Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője szombaton a Reuters hírügynökséget, írja az MTI. "

"Egyáltalán nem szakadtak meg Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság között zajló hiteltárgyalások, a nemzetközi szervezetek jelenleg a nemzetgazdasági miniszter által bejelentett költségvetési egyenlegjavító intézkedéseket értékelik – mondta Varga Mihály, a hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken az Index kérdésére."

Én a magyar nevű magyar államférfinek hiszek, szemben az orosz nevű nyugati nő szavával.
Az a gáz, hogy lassan már Kuszaszemnek és Idióta főnökének nem marad más, csak a nyugdíjak összegéhez hozzányúlni.
Na akkor jő el a kánaán a vonuló nyuggereknek!
@Légifarkas:
Soha nem jövünk ki a körforgásból, mert a rossz meg a még rosszabb közül választ ez a nép.
@kifordított nagyanyó: Röhögjél, két hete hívott anyám hogy tönkrement a mélyhűtőjük, én meg kérdeztem is rögtön hogy beengedte-e esetleg egy nagyorrú, szemüveges dongamellkasú fickót a házba, de tagadta körömszakadtáig. Mindenesetre mint jó hazafi Szlovákiából rendeltem nekik újat, nehogy már Misi-Gyuri örüljön (plusz olcsóbb volt 20ezerrel, vazzeg már itt tartunk hogy euroban, szállítással együtt olcsóbbak a tótok, egyszerűen nem hiszem el)
@látjátok feleim szümtükkel:
Viszont ha nem lennénk zúniósok, akkor magunk ehetnénk ezt a kiváló minőségű magyar genetikai csodát.
Nem mellesleg vettem én már elég igénytelen szar szemetet magyar kokárdával díszítve. Drágán.
blogmotor... agyonverlek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebben csak az a tragédia, hogy Markó nagyon jó táncos volt mielőtt megbuggyant volna...
@reálisan: "A világ egyetlen országa sem állt még talpra az IMF szakértő javaslatait követve. Éppen ellenkezőleg egyre mélyebbre sűlyednek gazdaságilag."

Talán legyen bennünk annyi nemzeti öntudat, hogy nem felejtjük el a '90-es évek végének Magyarországát - ha már annyira übermagyarok vagyunk, hogy a süllyedet is sűlyednek írjuk!
@dr. Balta$ár:

Mi baj? Csak nem lett meg az a pék, hogy már Orbánnal és a maffiával is beéred?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Alacsonyabbak az adók. Igaz, a nyugdíjak is. És velünk ellentétben ők 10 év múlva még tudnak nyugdíjat fizetni.
@Fabius: csak maraggyanak ! nagyon jól csinájják !

drmatolcsi-drorbán úgy SZÁMOL 2020-körül kánaán lesz...
a világ vezető 6alma leszünk !
@reálisan: Az IMF-nek nincsenek szakértő javaslatai, csak számológépe. Az országok, amelyek "sűllyednek", a saját kormányaik inkompetenciája miatt teszik mindezt.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Na ugye ,hogy ugye?:))
Gondolom a kaját is kintről hoztad benne te hazaáruló.:))
@dr. Balta$ár: ki volt aki ezeknek a kreténeknek előírta, hogy hüjének kell lenni? nem utasításra voltak ostobák
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nemzetáruló:-)))
Legalább tudom merre menjek,ha hűtő kellene. De nem kell, mert a tizenöt éves (spanyol)hűtőm még műkszik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"mindenki tudja, mindenki teszi, mindenki érti, csak mi vagyunk helikopterek"

Megnéztem a videót, elképesztő...
Ilyet még nem láttam. :o(
Teccettek volna elzavarni a kurcsanyit 2006ban, akkor most nem lenne 2/3 es nem lennenk ekkora szarban. Es tudjatok mi van? 2014-ben SIMAN nyer ujra a fidesz, mert amig csak bajnaik, kendermagosok, mesterhazyk, meg gyurcsanyiak az ellenfelek, addig nincs mitol aggodniuk.
@Andriana44: "Azért az tény, hogy az unió felvevő piaca vagyunk, erre kellettünk"

Azért a széljobbos óbégatónak nincs párja.

Amíg tart a munkavállalási moratórium, addig "kizárnak minket a tutiból".
Amikor szabad a munkavállalás: "azé csinájják, hogy elszipkázzák a drágán oktatott szakembereinket".
@dr. Balta$ár:

Akkor gondolom a lámpavasozást és ágyútalpas temetés után érdeklődést felváltja a napihurrá, ugye?
@Fabius: ezt még mindig nem fogtam fel hogy értelmes emberekben felmerül az hogy az előzőpelQrókat (maszop-bajnai) kell visszahívni... mert az a kisebbik rossz...

de előtte meg a kisebbik rossz a I. zorbán kormány volt...
akkor miért nem jönnek ők vissza? ja hogy ők vannak?
akkor meg előtte a SZAKÉRTŐI KORMÁNY (horn kunce stb)
ja hogy azok is visszaszivárognak ????

akkor az elQrók maradnak itt örökre... minden politikus hitvány

@reszeg tengeresz: +1
@kifordított nagyanyó: És igen, heti egyszer hazajövök és hordom amit rendelnek, mert euroval fizetve is olcsóbb kintről rengeteg minden. Szégyen hogy itt tartunk :/

@CSENDES: Vigyázz rá, óvatosan nyiss ajtót ki tudja ott áll-e Misi és annyi a spanyol jóbarátnak :))))
@merre:

Ha tudnád mi a különbség az állam és haza között, nem írnál ilyen hülyeséget.
Ebben Márai jobb, mint Vona. Olvass!
Mindjárt belevetem magam a hullámokba, de ezt most találtam a FB-on libásozóknak: pashcutter.blogspot.hu/2011/11/bajnai-gordon-altal-tonkretett-hajdu.html
@Fabius: hát ezt nagyon komojan mondom hogy a bajnai-maszop komcsik SOHA !

akkor inkább maraggyanak a fides náci komcsi feudalisták !

persze ha csak ez a két alterntíva van... szavazni ugyse fogok...
@reálisan:

roviden akarod? mert faszfejek.

vegyel vizet a franciaktol
vegyel gazt a nemetektol ( ok is az oroszoktol veszik csak nekunk dragabban adjak )
vegyel telefont a nemetektol
hitelt is a nemetektol vegyel
csak a tescoban vasarolj es meg sorolhatnank..na ezt akarjak a liberalis IMF fanok. Amig van magyarorszagon olyan faszkalap politikus ( bajnai es a tobbi kotschog )akik egy kulso ero, hatalom, vallalat etc erdekeit hajlandok kepviselni az orszag erdekevel szemben addig minket mindenhol szivatnak majd. ez az oszd meg es uralkodj amit itt most gyakorlatban be is mutatnak. Ha az orszag egysegesen kifele elhajtana oket a picsaba akkor nem tudnanak probalkozni de igy lehet mert lakaj az van boven ebben az orszagban.. Kivancsi vagyok ha amerikai hagyomanyos modon valaki eltavolitja ( kilovi ) bajnait akkor kivel jonnek majd elo a balos liberal rablotoket tamogato kocsogok..egyaltalan mer e majd elobujni valaki egy olyan otlettel hogy igen vegyunk meg fol hitelt hogy a kovetkezo 40 generacio is szivjo, hogy a kulfold ugathasson itt belugyekben is.. Ember amit az IMF akar eleve egy baromsag, a kis es kozepvallalkozok ugyan ugy adozzanak mint a multik??? Egyaltalan, a buzi EU bizottsag mi a faszt kartellezik az IMF-el??? Ki kell lepni az Eu-bol az IMF mehet a picsaba, hogy miert? Mert valoban gyarmatositanak,mert nem tetszik nekik hogy adozni kell es adoztatva is vannak. Ezeket szolgalja majd bajnai es a tobbi agyhalott esz nelkul.. " akinek a pillanatnyi jolet es biztonsag tobbet er mint a szabadsag, az egyiket sem erdemli.."
@dr. Balta$ár:
Ez a részlet a cikkből különösen figyelemre méltó !

"Orbán Viktor szombaton a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen azt mondta: az MSZP-kormányok 2002 és 2010 között programszerűen hajtották végre az ország, az emberek és az önkormányzatok eladósítását, ráadásul ez nem véletlenszerűen történt, mert az ország, az emberek és az önkormányzatok tönkremenetelén néhányan nagyon jól kerestek, olyanok, akik ott voltak az előző szocialista kormányokban vagy azok közelében. "

Esztergom - Debrecen - Hódmezővásárhely... stb, hova sorolandó?
2010 - 2012 -ig kik halmozták mégjobban az adósságot (pl.áramszámlák nemfizetésével)??

LOP 100 listát kellene már felállítani név szerint.
@merre: Kevered a dolgokat barátom. Azt kellett volna írnod: több fidesz szeretettel boldogabb lennél.
A kettő nem ugyanaz. Ha megtanulod hogy ne keverd, akkor sokkal boldogabb lennél.
@CSENDES: "úgyhogy gondold át, mit jelent, amikor azt állítod,hogy de nekünk nincs szükségünk hitelre."

Én csak Piktortól hallottam, hogy nem kell hitel.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"Az IMF-nek nincsenek szakértő javaslatai, csak számológépe."

Az IMF-nek van szakértő javaslata, csökkenteni kell a költségvetés kiadási oldalát, mert akkor látja biztosítottnak, hogy vissza tudjuk fizetni a kölcsönt.
Ehhez képest a kormány most hozza létre a járási hivatalokat, és kiad egy csomó pénzt a vezetői bérekre, meg hivatali költségekre, ami eddig az önkormányzati keretet terhelte azzal a különbséggel, hogy kevesebb és kisebbb bérű dolgozó látta el az új hivatal régi feladatait. Magyarul nem feladatokat csökkentünk, hanem hivatalokat hozunk létre.
@Fabius: Csak azért gondoltam,mert ilyen hajnalban jelennek meg a posztjaid.
Gondoltam éjszaka szlgálat közben megírod és reggel kijön.:))
@Andriana44: olyan felfogással, hogy mi felvevőpiacnak kellettünk, ezen ne is csodálkozz.
Felvevőpiacot, basszátokmeg, a mi tekintetes előkelőségeink csináltak belőlünk, az összes, amelyik kinyírta a könnyű- és kézműipart, a nehézipar amúgy működő részét, gépgyártást, mezőgazdaságot, mindent. Fel tudod te fogni, hogy a '89 óta választott kormányok EGYIKE SEM tudta az ország érdekeit szolgálni, ha az nem esett egybe a saját és haverjai érdekeivel? Fel tudod fogni, hogy mind, érted, MIND pontosan olyan kisstílű dilettáns, az is, akinek te tapsolsz, meg az is, akinek pár éve mások tapsoltak? És azt fel tudod fogni, hogy az újjáépítésnek nem az a módja, hogy elkergetünk mindenkit, aztán aki nem döglik bele, az majd gányol valamit, ami hasonlít valami régire, egy, a régire egyáltalán nem hasonlító világgazdasági helyzetben?
Emberek, ennek nagyon rossz vége lesz, ha ennyire rettegtek attól a szótól, hogy "tévedtem".
@dr. Balta$ár: Hát, igen. Horn kevésbé agyhalott mint ez az ámokfutást végző Matolcsy-Orbán páros.
Bizony, akkor jöhet Horn is (visszaszivároghat), így ő is tud kormányozni.
@mikka: BORZALMAS, A KKV IS UGYANAZT AZ ADÓT FIZESSE UGYANAZZAL A KULCCSAL?! Én mondom, elfajzott világ az, ahol képesek ugyanazt az adót kivetni mindenkire.
Az egy kulcsost tán nem tartod igazságtalannak? Te minimálbéres fizesd ugyanazt az szja-t, amit viktor?! Elfajzott világ, én mondom ezt. Le a közteherviseléssel! Vessünk ki adót pofára, mert az demagóg dolog és a buta paraszt zabálja két pofára a demagógiát.
@AKIsTUDATLAN: Lett? Hát amikor tudván tudta, hogy sehol csontváz, hiszen basszus a Költségvetési Bizottság elnöke volt 8 évig, mindenről volt pontos infója!! Már akkor szemérmetlenül hazudott megrendelésre vízfolyásként! Egy csontvázat találhatott minden reggel, ha tükörbe nézett. Tán attól kapott ihletet a többi keresésére...

Egy gyáva szar, hisz a névnapja!! miatt nem ment el az 50. közgazda vándorgyűlésre, nehogy megkérdezzék esetleg valamiről. Nem kell a józan fideszesről szóló mese: ilyen NINCS. Ángyán se tudom, meddig lesz kint is meg bent is. Vagy ő a csodafegyverük a választásra a parasztpárti bevetéssel?
@Silverhaar: 2006-óta a zönkori nagyrésze FIDES...

eladósítottak mindent ! szökúkutak, főtér burkolatok ! nagyfizzu

álícsátok meg a fidesbűnözést !
A waterlói csata kimeneteléről a Rothschild bankház titkos megbízottja vitt hírt először Londonba, a hír Napoleon győzelméről számolt be, ennek hatására jelentősen estek a részvények, amit a bankház más képviselői alacsony áron felvásároltak. Ezt követően megérkezett az az igazi hír és a részvények árai nagyon magasra emelkedtek és a bankház óriási tisztességtelen nyereségre tett szert.
Hogy az IMF-es játék mögött mi van valójában, azt nagyon kevesen tudják most is, majd talán utólag kiderül.
Azt meg hogy mit írtak róla az egyes okos és független hozzászólók,-mire kiderül hogy mi van mögötte-, már el is felejtik, akkor majd mindegyik azt írja majd, hogy ö már akkor megmondta.
Erről ennyit.
Kérdés: 2014-ben még benne leszünk az EU-ban.
szívesen megkérdezném Bajnaitól, hogy mi a véleménye, mert egyre inkább az az érzésem amit Róna Péter kb 1/2 éve mondott hogy ez a kormány kiveztei az országot az EU-ból.
@mikka:

"Ki kell lepni az Eu-bol ..."

Te honnan írogatod a kommentjeidet. Egy londoni McDonalds fekete mosogatójából, amikor éppen van időd?
@Légifarkas: De ezen mit kell kiakadni?! Felvevő piac vagyunk, de ugyanúgy más országok a mi felvevő piacunk. Ez a dolgok normális rendje egy olyan országban, amit nem észak-koreának hívnak.
Nem értem, a mol, otp stb külföldi nyomulása és és más országok felvevőpiaccá tétele nem fáj nekik?! Ha más országokat teszünk a mi felvevőpiacunkká, az oké? Szóval csak mi lehetünk görény gyarmatosítók? Ezt az álszent ostobaságot nem tudom felfogni. Ahelyett hogy örülnétek neki, hogy van miből válogatni. A kádárizmus alatt meg mindenkinek sírt a szája, hogy nyugati holmit feketén lehet behozni, és semmit sem kapni. Most lehet, erre mindenki nyávog, hogy felvevőpiac. Röhejesek vagytok.
@félázsiai 2llkedő: Akkor jó. Nyomjam a második részt is a banki hitel és a kötvénykibocsátás összehasonlításáról?
Kamatról,futamidőről csakúgy fogalmi szinten?
@mikka:
"vegyel telefont a nemetektol"

Te napszúrást kaptál, és még nem gyógyultál ki belőle.

2000-ben még hosszú hónapokat kellett várni arra, hogy a magyar telefontársaság bekösse a telefont. Sőt előre be kellett fizetni nem is kis pénzikét. Biztos azért, mert nagyon jól állt anyagilag, volt pénze fejlesztésre, főleg vonalak kiépítésére.

Tudod van egy rock nóta, valami olyasmit kornyítanak benne, hogy aki hülye, az is marad (vagy ki tudja ).
@mikka: "roviden akarod? mert faszfejek.

vegyel vizet a franciaktol
vegyel gazt a nemetektol ( ok is az oroszoktol veszik csak nekunk dragabban adjak )
vegyel telefont a nemetektol"

Mi a francért kell megjátszanotok magatokat, miközben a Magyar Szigetet körülvevő boltok előtt úgy szlapáljátok a Kozel, vagy annál is olcsóbb külföldi szemétsöröket, mintha Árpád hugyozott volna a dobozokba!?
@merre:
Csak az szereti a hazát, aki szereti ezt a saját zsebre dolgozó bandát?
Ezt te találtad ki egyedül habonyárpi?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, most ott is egy Viktor van. Pont összeillik a mi Viktorunkkal, csak ő baloldalinak hazudja magát, a miénk meg jobboldalinak.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"Ugyanis amíg a szocik egyszer se teljesítették a kritériumokat, a Fidesz eddig 2-ből kétszer."

Elevenítsd már fel a dicsőséges és becsületes Kaya Ibrahim sztorit. Ez természetesen nem ad felmentést senkinek, oda-vissza persze.

Aztán, ha sikerül az emlékezetedben még kutakodni, talán felrémlik a 7.5 %-os hiányért indított kuncsorgás, végül manyup rablás. És, ha ez is meg van, mondj pár szót a közgépes fidesz szivattyúról.
@dr. Balta$ár:

"ezt még mindig nem fogtam fel hogy értelmes emberekben felmerül az hogy az előzőpelQrókat (maszop-bajnai) kell visszahívni... mert az a kisebbik rossz..."

Én meg azt fogon fel nehezen, hogy értelmes ember miért lámpavasazik itt egész nap.
Valamint azt is, hogy nem látod a különbséget az elmúlt két év és az azelőttiek között!

Ha így gondolod, nosza, ment ki az utcára és/vagy szavazz a Fideszre!

És még mielőtt belém kötnél: nem, NEM szavaztam soha sem az MSZP-re.
És EZT az MSZP-t nem is akarom a hatalom közelében látni!
@dr. Balta$ár: na, te vajon hogy a búbánatos faszomban fognál fel bármit az értelmes emberektől, mikor addig terjed a tudományod, hogy "húzzátok mindet lámpavasra, és akkor jövök segíteni az újjáépítésben", igaz-e, te bagolydoktorba oltott Mekk Elek. Csak nehogy legális legyen az emberek klónozása, mielőtt téged elhamvasztanak.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ezt már sokan tényként kezelik. Hogy Simor elmenetelére játszik, mondván márciusig guggolva kihúzza.
még az a szerencse, hogy a forintot sikerült megmenteni! ismét! a lövetkező lépésük az lesz, hogy a CHF-hiteleseknek opcinálisan bevezetik az euthanáziát?
@ob.szerver: Szeretjük a mcdöncit, mert a fogyatékosoknak is ad munkát.:D
@Ergosum:
Igen, ha hinni lehetne annak, amit leírnak. A papír sok mindent elbír, van annyi motivációja Bajnainak, hogy bármit leírjon a majd elkövetkező négy évi hatalomért cserébe.
2006-ban pofánhazudott minket a Gyurcsány bagázs, 2010-ben Orbánék hazudtak fűt-fát, nehogy már 2014-ben egy libatolvajnak kelljen bedőlni.
@Kombi: "Hogy az IMF-es játék mögött mi van valójában, azt nagyon kevesen tudják most is, majd talán utólag kiderül."

Minek kell még kiderülnie? Az már most is világos, hogy a piacról sokkal nagyobb kamattal adják a pízt. Sokkal nagyobb kamatot kell fizetni az államkötvények után is!
@Silverhaar:
Nem kel a TOP 10 lista, olyan már volt.
Ez viszont izgalmasabb:

"MTI 2011. november 17., csütörtök 15:32

A Magyar Progresszív Intézet felmérése szerint egy év alatt több mint 16 százalékkal nőtt az önkormányzatok adóssága; a legkevesebb tartozást a XIII. kerület halmozta fel.

Az intézet csütörtökön az MTI-vel azt közölte: míg tavaly a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek adóssága összesen 386 milliárd forint volt, addig 2011-re ez 16,6 százalékkal, 450 milliárd forintra növekedett. Ez azt is jelenti, hogy míg tavaly átlagosan 109 ezer 238 forintnyi adósság jutott egy lakosra, addig az idén már 130 ezer 892 forint.

Az összegzés szerint a leginkább eladósodott önkormányzatok viszont nem növelték akkora ütemben a tartozásukat, mint azok, amelyek kisebb adósságállománnyal rendelkeztek. Ennek nyomán - mint írták - arra lehet következtetni, hogy a jövő évben várható szigorúbb hitelfelvételi szabályok miatt sok önkormányzat még az idén igyekszik felduzzasztani a forrásait. Ezt az is alátámasztja, hogy ezeket a kölcsönöket jellemzően nem működésre, hanem beruházásra, fejlesztésre vagy éppen felhalmozásra fordítják - tette hozzá az intézet."
@Habakuk999: Kösz, múltkor ezt írtam,, csak önmagam kínzatása nélkül mertem megfogalmazni. Mert ha nem Tormaytól zengett a Nyugat, akkor annak valami oka volt. Hisz
Kosztolányi se volt vadliberális, sőt... De ha van érték, az kitűnik majd száz év alatt, nem igaz, hogy nem. A negyedvonalat meg politikai lelkesedés se emeli a pantheonba. Csak ezek a félművelt tahó balfaszok.

Nem Móriczon rugóznak, naná, hisz a Rokonokról neki is van egy markáns véleménye. Ez a banda, mára már rezsim, olyan szellemi petist terjeszt, ami minden kipusztít, amihez nyúl. És aki ezeket szolgálja, a szellemi halál lovasa, de tényleg. Tegnap beadtam Faludy versét a magyar nyelvről. De nem ezt tanítják.
@Andriana44: "2006-ban pofánhazudott minket a Gyurcsány bagázs, 2010-ben Orbánék hazudtak fűt-fát,"

És még Szegedi Csanád is hogy megsebezte a lelkünket az átverésével!
@mikka:
Agyhalott nemzettesttársam, szerinted a csúti paraszt, aki hetedíziglen harcos antikommunista családból származik, az nem vesz fel hitelt?
Te sötétben bújkáló, pont arról szól ez a cikk (és jónéhány fideszbarát elemzői is), hogy az IMF hitel olcsóbb lenne, mint az, amit most vesz fel a 2.orbánsimicska kormány a piacról, csak azért, mert nem szeretné, ha külföldi szervezetek piszkálnák meg, hogyan lehetséges ma Magyarországon, hogy csak olyan cégek nyerhetnek pályázatot, akiknek tulajdonosuk és/vagy vezetőjük orbán szobatársa, rokona vagy udvarlója (nem kívánt rész törlendő).
Végre egy jó hír, ennél már csak egy jobb lenne, hogy szép csendben kiléptünk az EU ból és beléptünk az Orosz szövetségi államba. Tavasszal jártam ott hát azóta a hányingerem az európéjerektől csak erősödött.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Jaja. Gyorsan kiderülnek a hiányok, ha a táncos beszélni kezd, a kormányfő meg (páva)táncolni,
@Habakuk999: Ez a difi. Mert azért az agyon gyűlölt szocik, pláne a mindig lehányt szadesz nem akarta teljesen kimosni az agyadat, csak mondjuk Kunczét töltve belé. Báramennyivel értelmesebb ő, mint ez a viccpubi.. Meghagyta a döntés szabadságát és vita helyét, noha ezzel megásta a saját sírját, hisz annyira vitáztak vele, róla, hogy a végén döntöttek is az elparentálásáról.

A jobboldalon meg csak Orvbűnben és a beteg eszméiben szabad hinni, különben rohattdög áruló vagy. Nemzetidegen mocsok, aki nem érdemli meg a levegőt, ha mást mersz gondolni vagy mondani,mint az adott kánon.
Bocsi,csak eszembe jutott a posztról.
Amikor a rendőr nyelvvizsgázik.
-Hogyan mondják azt angolul,hogy a víziló kártyázik?
-Vaterló bridzs!
:))
Bocs.
Na viszlát,jó hétvégét!
@CSENDES: Nekem nincs rá szükségem. Esetleg Kuszaszemet tájékoztathatnád róla.
@dr. mesterseges szinezek: A Szegedi valahogy tiszta gáz Jobbikból kártevővé vált. Tényleg nagy a tülekedés a Damaszkuszi úton. Ő is félig mint Hitler?
@Gyuri bá: Bajnai azt mondta, hogy a konkrét kormányprogram nyár végére, ősz elejére lehet meg.
@merre:

Kinek a pap, kinek a papné...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én két dolgon szoktam kiakadni.
Az egyik az, hogy a mainál is sokkal jobb lenne az export/import arányunk, ha az első lehetséges pillanattól (mondjuk 1990-től) kezdve keményen és azonnal kibasszák mindenhonnan a piáló melósokat, a cégtől lopókat (minden szinten), és vasszigorral megtanítják a vállalatokat a saját lábukon megállni, versenyezni.
A másik az, hogy rinya aztán tényleg van, mer' köcsögteszkó, rohattmulti, gecibank, de az, hogy ezek csak azt csinálják, amit az állami szabályzás és ellenőrzés lehetővé tesz számukra, az aztán nem jutna eszükbe, mert akkor a képviselők és hivatalnokok képében egyből megtalálnák azt is, akiket igazából pofán kellene baszni.

"Röhejesek vagytok"
Kösz.
@CSENDES:

Az Én javaslatomban a név szerint felsorolt
L O P 100 lista szerepelt.
Egy technikai kérdés:

az explorer-en nem látható a "komment küldése" box. A chrome-on igen. Ennek mi lehet az oka?
@Silverhaar: A rövid a lista. SZDSZ,MSZP!!!!!Mint emailban a levlista.
@dr. mesterseges szinezek:
A múltkor kényszerből betévedtem egy qrvamagyarüzletláncbótba. Új, csillivilli! Meg is néztem azokat a termékeket, amiket rendszeresen vásárolok. Wazze, mind drágább volt, mint a mucskus nyugati láncokban.
Baszki, ezeknek a barmoknak tényleg kéne egy kis 70-80-s évek retró életérzés. Amikor a drága banánt havonta egyszer lehetett kapni - a pult alól. Amikor a szórakoztató elektronikát a Tesla, az Unitra az RFT, az Orinon meg a Videoton képviselte olyan színvonalon, amilyenen. Amikor a Lada 1500 volt a menő kocsi. Stb, stb, stb. És amikor nem észrevétlen határ, amin át lehetett menni, és nem volt Ebay és társai. Volt két tévécsatorna, hétfői szünnappal, és nem volt telefon drótos sem, ahogy külföldi nyaralás se nagyon. Folytatható még 20 oldalon keresztül.
@alfacharlybravo: "beléptünk az Orosz szövetségi államba. Tavasszal jártam ott hát azóta a hányingerem az európéjerektől csak erősödött."

Ezt a belépést ne dédelgesd: Viktor nem szeretne Putyin reggelije lenni.

Egyébként téged a csúnya európéjerek kényszerítenek arra, hogy mellőzd a magyar helyesírás szabályait? Szörnyű ez a gyarmati sors, ugye?
Narancsbirkák előre! :))
Remélem az akólmeleg állami állás, szopóroller lesz még!

"Új Munka törvénykönyve: újabb fricska a dolgozóknak

Az új Mt. hatályba lépésével a közalkalmazottak jogállásáról (Kjt.) szóló törvény is több lényeges elemében módosult. A változások iránya egyértelműen a két jogviszony közelítését jelzi. Megszűnt az a közalkalmazottakat védő garanciális előírás, mely szerint csak a fegyelmi eljárás szabályainak betartásával lehetett őket fegyelmi vétség esetén elmarasztalni. Mi változott még?

Nincs vizsgáló biztos által lefolytatott vizsgálat, nincs lehetőség akár jogi képviselő bevonásával védekezni, illetve nem egy háromtagú tanács, hanem egy személyben a munkáltatói jogkör gyakorlója dönt az ügyben. Megszűnt a differenciált szankciók rendszere, azaz a munkáltató kizárólag egyről dönthet vagy él az azonnali hatályú felmondással vagy nem. Megváltozott a jogellenes jogviszony-megszüntetés esetén alkalmazható jogkövetkezmények szabályozása is, az eddigi differenciált szabályozást felváltotta a Munka törvénykönyve által bevezetett „munkáltató barát” megoldás. A közalkalmazottak tekintetében sem kell a jogviszonyt helyreállítani, kivéve azt az esetet, ha az intézkedés az egyenlő bánásmód elvébe ütközött."
adozona.hu/munkajog/Uj_Munka_torvenykonyve_ujabb_fricska_a_dolg_7RD6UD#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_10_27&utm_content=top1&type-id=HvgTopAdo&user-id=6A9BB4BF

JOG-BIZ-TON-SÁG!
Szótagoljátok és akkor abban a birka stílusban, ahogy beszélni szoktak veletek uraitok, talán megértitek! :DD
Bár ezzel az értelmi szinttel és szervilis, szar magatartással nem hiszem...
"A szabadságharc elbukott! Világos?"
@aritus: Félreértettél, én az EU kilépést kérdezem, ha netán ez a cél és ez a jobbik szövege is, akkor mit lehet tenni ellene?
@Silverhaar: Akkor értem, azt hittem elírás.
@Bakter: "Volt két tévécsatorna, hétfői szünnappal"

szerintem, amikor hétfőn adásszünet volt, akkor még csak egy csatorna volt.

ja, egyébként tényleg megérdemelnék...
@dr. mesterseges szinezek: Milyen helyesírási hibára gondolsz a helyesírás ellenőröző csak egy hibát talált ami nem csak nyelvtani hiba. Kérdeztem Putin híveit, hogy volna-e lehetőség a mi európéjereinket is bekvártélyozni Hodorkovszkij mellé. Arra van még sok férőhely.
@Silverhaar:
Túl nagy lista lenne, nem lehet megcsinálni, ráadásul a pol.elittel túl nagy átfedés lenne!
Mi marad akkor? :))
A lámpaoszlop nem játszik - pedig igény az lenne rá.
@félázsiai 2llkedő: Van szükségünk hitelre. Per pillanat úgy áll az ország, hogy ezermilliárdok hiányoznak az államkasszából, ezt hívják államadósságnak. Ezt kötvény-kibocsátással finanszírozza az állam, amire néhány %-kal magasabb kamatot kell fizetni, mint arra az IMF hitelre, amire szerinted nincs szükségünk. A különbség több száz milliárd, vagyis a kedves vezetőd ennyit hajít ki az ablakon, nemzeti büszkeségből.
Ezt a Btk-ban különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelésnek hívják. Ez egyben á a nemzet jövőjének teljes felélése, ami nagyságrenddel nagyobb bűn.
Aki azt állítja hogy nincs szükségünk hitelre, az vagy nem érti amit olvas, vagy bűnpártoló.
@idelle: utána jött a kísérleti kettő, hétfőn este
populista vagyok (=elitellenes)

szerintem nemcsak drorbán és a fidesmafia bukott meg hanem a rencer is... minden intézmény bekrepált...

ugynakkkor patrióta (érzelmi-) és nacionalista (értelmi hazaszeretet) is vagyok...

a politikusok a pártok és a pénz alapú "képvisleti rencer" bukott meg !
@idelle:
Nálatok, mi az osztrák tévén és a "Vicky und die Starken Mann" sorozaton nőttünk fel! :))
Ez a szerencsétlen Piktor szintén sokat nézhette, oszt elbízta magát...
@ittmindenkiokos: Aha. Szóval a libsik - szerintem a szó jelentését sem tudod - otthonos, kényelmes emberek.
Ugye nem tudod mi a lakáj és a lakályos szó jelentése közötti különbség? Buta barom vagy! :-))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igazi rendszerváltás csak lámpa oszloppal vagy gázzal vagy Duna parttal működik. Már Sault is megbüntette Jehova a slendriánsága miatt.
@alfacharlybravo:
Camp Sibir?
Messzebb nem lehet? Olyan vagy!
Kamcsatka nem játszik? :(
@Bakter: Néhányszor már említettem, de magyarüzletláncos téma felvetése esetén nem bírom nem ismételni:
Pár éve kellett sűrített paradicsom. Mondom, veszek Arany Fácánt az útbaeső kismarosi CBA-ban... volt ott szlovák, lengyel, spanyol meg olasz, de AF, ill. magyar pont nem. Gondoltam, mérési hiba, megyek tovább a verőcei fióküzletbe. Felhozatal ugyanaz. Még aznap megnéztem Nagymaroson változatlan kimenetellel.
Ejtettem a témát, aztán vagy 2 hétre rá, a váci, akkor éppen a Plus (a fritz termékekkel kereskedő!) színeiben futó áruház polcán szúrtam ki véletlenül az echte magyar ppürét.

Számomra ez azóta is emblematikus.
@látjátok feleim szümtükkel: Ne aggódj ecsém, te akkor is rosszul fogsz járni, ha ad az IMF pénz, meg akkor is ha nem.
@mikka:

Szeretem ezt az egybites észosztást. Lépjünk ki az Unióból? Oké. Máris, ahogy válaszoltál 3 alapkérdésre:

1: A hazai beruházások 90%-a uniós pénz. Honnan pótolod?

2: A német érdekeltségű cégek 200 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, ennek multiplikátor hatással felszorzott értéke 1546 milliárd forint évente. Honnan pótolod?

3: A magyar gazdaság egyetlen pozitív mutatója a külkereskedelmi mérleg - láss csodát, többet adunk el kifelé, mint amit behozunk - ezt hazavágva honnan szerzel a magyar iparnak piacot?

Ha sikerült a megoldásokkal előállni majd szóljál.
@reálisan: Keress rá hogy Portugália, IMF. Aztán meglátod!
@Andriana44: na végre, megjött az első!:))) Gratulálunk, nyertél egy túrórudit!
Igen, mi a 10 milliós Magyarország, a 4 milliós létminimum vagy az alatt élővel, valóban baromi jó piaca vagyunk az Eu-nak.
És Magyarország egyáltalán nem exportál az Eu-ba, Magyarország nem használja ki ezt a lehetőséget, hogy egy ekkora piacra exportálhat, cégeket alapíthat stb.
Szegény, szegény Magyarország, gyarmat lett már megint!
@Penivaldes: Legalább az összes kölyök egy emberként fogja utálni. Ezt elérik, már haszon.

A tehetségesnek nem kell Göbbelset-Hitlert imádni. A kisszerű nyalja csak a hatalmasok talpát.
Akármit lehet miránk mondani, narancsbirka meg efélét, de akkor azok akik az EU/IMF bagázsról feltételezik, hogy pont nekünk akarnának jót, meg akik a riadt képű libás Bajnaitól várnak csodát akkor ők kik... kérdem én?
Ugye nem ők az okos emberek?
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Nem kéne annyit inni! :))
A 80 perves CD-re hogyan másoljak Neked fel 125 perc zenét???
Most szépen lesétálsz a tragacsodhoz (:DDD) és megkukkolod az ajudiban lévő lejátszód típusát, oszt elküldöd nekem a kütyü típusszámát. A többit megoldom. HA TUDOM...
A 3B műsorban Boros kifejtette, hogy a piacgazdaság hívei csak a vastag betűt idézik, az apró betűt nem. Tudni illik a piac gazdaság mindent megold, de ahhoz a résztvevőktől abszolút becsületességet igényel, különben totális káoszba fullad az egész. Ugye az apró betű nem igazán játszik?
@dr. mesterseges szinezek: Echte magyar svájci kapcsolatokkal és főnökökkel?
@reálisan: TE nem tanultál meg olvasni, kedves? Vagy ma te vagy libaböfögő gép? Akkor üdv a fedélzeten, olyan sok újat mondtál, kösz!
@alfacharlybravo:
"Milyen helyesírási hibára gondolsz a helyesírás ellenőröző csak egy hibát talált ami nem csak nyelvtani hiba."

Segítek, idézlek: "beléptünk az Orosz szövetségi államba", és további segítségül elárulom, hogy nem a névelő hibás.
Persze a fenti kérdésedben egynél több is van, de a zigazmagyarok megengedhetik maguknak, hogy ne tudjanak magyarul írni és/vagy beszélni - hőbörögni, kántálni, zsidózni simán lehet formai és stilisztikai ráhagyásokkal.
@reálisan:
REMÉLEM VOLTÁL TÜNTETNI! A józan ész ellen is...
@ob.szerver:

Oka a mostanában nem túl acélos, önjáró blogmotor. Ami úgy menti a posztot ahogy neki éppen jól esik.
@glaci ph 5.5 álompolgár: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-)))

kérlek szépen, nálunk nagyon hangyásan jött hétfőnként a Tom és Jerry az osztrákon, de aztán este hétkor (ha jól emlékszem) elnyomta valamelyik szovjet állami tévécsatorna.

hogy utáltam! :-)
@mikka:

Az ilyen intelligenciájú emberek miatt tartunk itt ahol tartunk. Ha lenne egy kis eszed akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Az ilyen ostoba embereket tudja könnyen manipulálni a a hazug papagáj propaganda.

Húzzatok vissza az Uralon túlra szeretet vezéretekkel, bástyázzátok jól körbe magatokat, gyűjtögessetek, vadásszatok meg gyártsatok magatoknak magyar telefont, autót, igyatok magyar vizet és hagyjatok minket hogy békében leélhessük az életünket és felnevelhessük gyermekeinket.
@nyubocs: ha fides mafia szeretné megtartani a 6almát... hát tarcsák!
@reálisan:

"akik az EU/IMF bagázsról feltételezik, hogy pont nekünk akarnának jót, meg akik a riadt képű libás Bajnaitól várnak csodát akkor ők kik... kérdem én?"

Ezen a blogon nem jellemző az idézett két nézet egyike sem.
@idelle:
Nálunk nem volt MOCKBA1-2-3!
No meg igény se volt rá...
ORF1-2 igen.
Arra meg igény is...
@RSteve:
Mindez mehet turulszarból, vagy valami fa is kellhet hozzá?
Mert akkor gondok lesznek, a vasról már nem is beszélve... :))
@reálisan: "azok akik az EU/IMF bagázsról feltételezik, hogy pont nekünk akarnának jót"

nem értelek. ha te kolbászt veszel a hentesnél, akkor nem jót akarnak neked, hanem eladja a portékáját. ha egy banktól kölcsönt KÉRSZ, a bank feltételeket fog szabni.
a CBA sem akar neked jót. a Közgép sem. még az Orbán-bányákok sem. üzleti tevékenységet végeznek. ha mond ez neked valamit...

"akik a riadt képű libás Bajnaitól várnak csodát"

az MSZP a beszélni sem tudó Medgyessyvel valagászta el Orbánt 2002-ben.

egyébként olvasgasd a Magyar Nemzet véleményrovatát, eléggé pánikolnak a kormánypárti médiamunkások...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: undok vagy,undok vagy! audi concert - sd kártya? 1GB-ra felférhet? a telót komázza a gépsárkány :)
@reálisan: baszod, nekünk a saját kormányunk akarjon már jót, ne akárki más. Azok alapján viszont, amit a kormány művel, szerinted ők az okos emberek? Ki is kell fejteni a választ, mert engem baromira érdekel.
@a szív fészkei: Emmég a 2009-es cirkusz előtt volt - nem mintha beleszakadnék a cég sorsának követésébe.
@dr. mesterseges szinezek: Dmitrij Bikov a "ZSD vagy kié Oroszország" könyvében írja, hogy a helyesírás szemita privilégium. Nekem nem kötelező én bő gatyás árvalányhajas értelmiség gyűlölő bunkó magyar paraszt vagyok.
@idelle: hááát... a közgépre ráfogni hogy üzleti tevékenységet végez...

hm... szerintem a számla kiálítási képesség nem meríti ki a fogalmat
@idelle: nálatok! az ásós hazudik, mert Ő azokat a filmeket nézte amikben Hanzi hátulról lepte meg Stefit, aki ebbéli örömétől csak azt tutdta visítani, hogy tiefe-tiefe
@aritus:

Tavaly 1631 milliárd forinttal volt pluszban a külkereskedelmi mérleg:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kul/kul21110.pdf
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ilyen sorozat nem létezhetett, mert az osztrákok tudnak németül. :-)
@reálisan: "Akármit lehet miránk mondani, narancsbirka"

Nem lehet, hanem kell, ui. a zembernek kényszeresen meg kell magyaráznia a tapasztalt jelenségeket, és a viselkedésetekre a bárányagy adja a kézenfekvő magyarázatot.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Okés, igyekszik a zemberfijja, de aPONTOS TÍPUST KÉREM! Ne kekeckedj wazze! :))
Most akkor SD kártya olvasó van benne?
Te tényleg szivatsz???
A legjobb úton vagy afelé, hogy a lejátszódban felcsendüljön (Rodeo olvadozna) Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij: Souvenirs d'une nuit d'été a Madrid (Glinka zenekari fantáziája) négykezes átirat zongorára – 1858 c. remekmű!!!!
@Bonaparte: "Aki azt állítja hogy nincs szükségünk hitelre, az vagy nem érti amit olvas, vagy bűnpártoló."

Azt nem értem, hogy miért engem győzködtök? Én csak azt mondtam, amit Piktor meg a kétbalkeze mondott.

Meg különben is:
"""""""A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná."""""""
Köszi az szemléletes írást kedves Fabius. Az IMF hirdetéseken jót nevettem. A bökkenő csak az, hogy ez nem a "kormányuk programja" (1.pont).

Ez a miénk. Lesz e kire lecserélni, még alig látszik.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Mint mond a német szűz lány? Nein nein ganz hinein!!!!
@RSteve:

"Húzzatok vissza az Uralon túlra szeretet vezéretekkel.."

Az a fideszbarom valószínűleg nem az Urálon túlról írja ékezetmentes kommenjeit, hanem az EU-ból, ahonnan éppen ki akar lépni.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Az úgy hangozhat max., hogy tiefeR-tiefeR... Figyelj mán!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: elkerülte becses, szerteágazó figyelmedet, hogy az életeddel jáccol?
@Habakuk999: Valaki megkérdezné az Eu-támogatott dolgozó parasztságunkat vagy vezérét, Jakab Istvánt, hogy mit szólnának a kilépéshez az únióból? Vagy majd a költségvetésből kárpótolnák őket?
@Fabius:
Ezek a soha megválaszolásra nem kerülő kérdések igen bő halmazát növelik...
Uniós pénzek:
Szentendre - cirka 10 milliárdos adóssága mellett - most végre kapott 1,8 milliárdot a zúniótól mobilgátra. El is kezdték bontani a régi föld és kőgátat (Dunakorzó). No most ha ezt a pénzt nem kapják meg, mert olyan jól viselkedik a magyar kormány, akkor mi lesz árvízkor? Ez csak egy eset.
Mucskus németek:
Nem örvendeztek vala, mennyi autógyár épült ide tőlük? Plusz számtalan magyar beszállítócég, amik ezeknek termelnek. Zavarjuk haza őket picsába, és akkor tuti jó lesz. Van itt elég kínai, akiknek genetikai adottságuk a falépítés. Két illatos csirke között építsenek falat Magyarország köré, hogy ne jöhessenek be a mongolok. Oszt vehetünk mindent magyarban magyartól. Überfasza lenne. Hogyan óbégatnának ezek a mostani mentsük-meg-a-magyart-a-külfölditől paprikajancsik.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Most kő vagy nem??? :))
A pontos típust! Nem behasalva... Lehet, hogy az tudja az MP3-at! Te nem, de az igen!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nálunk alámondásos volt:)) most kekeckedsz? FM transzmitterrel szól a teló az autóban :)
@miva?: :_))HAbonyárpinak van egy múzsája, az biztos sokat segít a féktelen agyszáguldásában.
@alfacharlybravo: Legyen neked boldog, bunkó, aszfaltparaszti magyar életed Mária uruszágában!
@RSteve: Te meg elmehetsz a Szentföldre békésen nevelni gyermekeidet. Békés nyugodt körülmények közé.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tényleg szedjem ki a műszerfalat az autóból? ha megjött a gazdám, akkor hívlak a piros telefonon
@alfacharlybravo: És miért nem maradtál ott, sőt miért ilyen hányingeres nyelven van a nicked? Miért nem valami veretes orosz néven kommentelő vagy, te Csárligyerek?
@dr. mesterseges szinezek: Nem volna kedved RSteve-t elkísérni? Én maradnék Mária országában ha lehet.
"Olykor mintha elfeledné, hogy a liberal-kapitalizmus halálosan beteg. Olvassa el Matolcsy, Salló, Rátz Kálmán legragyogóbb cikkeit, és meglátja, hogy ezek is műveltek, magyarok, okosak és elszánt építők...."

Eme gondolatsor 1939.-ből származik..mint mondjak elég régóta haldoklik az a liberál kapitalizmus.
(A felsorolt nevek tulajdonosai mind nyilaskeresztesek) Az idézet Marconnay Tibortól származik, akit Radnóti idéz Naplójában.
Mennyi hülyét kell ma éhgyomorra kigyomlálni! Kuminék kaptak új Duracell-seggbedugsz-elemszállítmányt?
@Bakter: "No most ha ezt a pénzt nem kapják meg, mert olyan jól viselkedik a magyar kormány, akkor mi lesz árvízkor?"

Legalább ingyen kap valamit a pest megyei jobbikos kompánia a "tíz szerbet egy magyarért" program égisze alatt.
@Penivaldes: A Mattolcsy család nem állt messze e mentalitástól, ezt már a kádáriban suttogták a Nemzetnél, ahol ennek a mai pestisnek a nagybátyja dúlt-fúlt.
@dr. mesterseges szinezek: Gyomlálj, ne idegeld magad vele, elég randa idő van enélkül is! ;-DDD
@glaci ph 5.5 álompolgár:
WAZZZZ! Ne szed ki, csak fényképezd le, ha már nem akarod a pontos azonosítót megadni...

AUDI A4 CONCERT RADIO - mert ez állítólag tud MP3-at.
Kérek róla előről fényképet, valami azonosítója csak van a front falon.
@alfacharlybravo: Ha fizeted az odautamat, nagyon szívesen. Nem félek idegen kultúráktól, csak legyen kultúra.
A visszautat már egyedül is kicsengetem.
@a szív fészkei: tessék szépen megnyugodni :) hülyék mindig ,mindenhol vannak és törvényadta joguk annak lenni.
@a szív fészkei: Most újult erővel kell küzdeniük a sáncokon.
@alfacharlybravo:

Ismerős... 'Költözz ki, ha nem tetszik, a putriscigányok maradnának.'
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a gazdám labdázni van a atóval. ha megjön, szétkapom, mint Floki a lábtörlőt
@a szív fészkei: Ó, tudod, hogy én direkte ilyenekkel vezeklek az eredendő bűnért.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Ki fogja összerakni? Ne marhulj! Nem kell, mert aztán hívhatunk szerelőt! :))))
Csak a típus, vagy a listából válassz bakker!!!
@a szív fészkei: Matolcsy Mátyásra utal a szerző.
Egyébként azért másoltam ide, mert milyen érdekes, hogy ezelőtt 73 éve is mennyire, de mennyire azt mondták egyesek, hogy haldoklik a liberál kapitalizmus. Ezt a szöveget, neveket kicserélve ma is belehetne dobni bizonyos újságokba.
Gyerekek, nem lehet probléma, hiszen az IMF-nek csak "ajánlásai" vannak, azokat meg nem kell betartani. Nem ezt mondtátok eddig? Még a Kálmán Olga is megmondta, akkor meg hogyan lehetne másképp? Sóval a hiányt levittük, már senki nem kételkedhet benne, jöhet a lóvé.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Ez az egyik legelgondolkodtatóbb része a Radnóti Naplónak. Meg a parafadugós békeharcos.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem sem. mint kiderült, még nem Wass Albert által írt könyv is járt a kezében. Hiába, az a "ZSD" a címben ellenállhatatlan.
@Blogger Géza:
Baszod, már csak te hiányoztál!
Értelmesebb nem volt, megint téged küldtek??? :(
Mia Madre... hová süllyed a Kumminista Brigádotok!
Irigy vagyok a lengyelekre, milyen mázlijuk volt , hogy Józsi bácsi olyan előzékeny volt és hagyott időt a németeknek a piszkos munka elvégzésére. A rohadt megalkuvó szarházi Vitéz Nagybányai Horthy akit az idióta Jobbik annyira csodál, hogy mentse a bőrét magyar katonák élete árán megvédte a kártevőket. Józsi bácsi ezért rájuk bízta a háború utáni bosszú állást.
Lám lám a lengyelek most hol tartanak?
@Penivaldes: "ezelőtt 73 éve is mennyire, de mennyire azt mondták egyesek, hogy haldoklik a liberál kapitalizmus."

Ennél jobb bizonyíték nem is kell: akkor is a nemzettest színe-virága mondta, és ma is - ez nem lehet véletlen.
@félázsiai 2llkedő: Az általad leírtakkal vitatkoztam, ami nem feltétlenül a saját véleményed, így győzködésről sincs szó.

"""""""A szocialista úttal szemben, melynek alapvető jellemzői a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná."""""""

Valóban, tényleg teljesen mást csinálnak. Most polgári hitelfelvétel, polgári megszorítások, és polgári recesszió van. Teljesen más. Sajnos csak nyelvtanilag...
Az ilyen magyarellenes blogra csak okádni lehet BASZOD! A beesettmellű, szakállas, nagyorrú, nagyfülű, rebeka pinájából szalasztott kurva anyádat! Szégyelld magad Te senkiházi kurva libsi-bipsi!!
@a szív fészkei:

"HAbonyárpinak van egy múzsája, az biztos sokat segít a féktelen agyszáguldásában. "

Kizárt. Ha kölcsönadja az egy bitjét, neki nem marad semmi.
@alfacharlybravo:

"elmehetsz a Szentföldre"

Na még egy észlény. Miért éppen a Szentföldre? Történetesen nem vagyok se vallásos, se zsidó. Itt születtem itt szeretnék békében élni a gyerekeimmel.

Menjen ez az a fél tucat ostoba jogász élükön "kedves vezetőtökkel" akinek elsősorban köszönhető hogy milyen országban kell ma élnünk.

Persze kezdhetsz elmúlt nyolcévezni, amikor ezt az ostoba vezéreteket két óriási nulla is csont nélkül legyőzte, de azért sikerült elérnie hogy senki semmi értelmes változásba ne tudjon belekezdeni amíg vissza nem szerzi a hatalmát.

Most volt két éve és bebizonyította hogy mire alkalmas. Semmire. Pofázni, lopni, hazudni.
@dr. mesterseges szinezek: Igen, csak a nemzet test akkori virágai ugyan pusztulást okoztak, de elhervadtak, és eltűntek a süllyesztőben..
@Még jó, hogy FIDESZ!:
Szép ember lehetsz, a leírásod alapján! Echte Fidesznyik csótány vagy.
Piktor seggéből csak ennyi időre tudod kidugni a fejed?
Akkor nagy levegő....
@RSteve: Ha nem vagy faj tiszta attól még ott is nyalhatod a seggüket, bár ott a faj tisztaság alap követelmény.
@Még jó, hogy FIDESZ!: "Szégyelld magad Te senkiházi kurva libsi-bipsi!!"

Azon agyalok, vajon milyen óvodás ikerszavakkal szórakoztatták magukat és egymást a hús nyereg alatt puhításában megfáradt eleink, mielőtt és -után jókat hetyegtek kazár párjukkal a jurtában.
@dr. mesterseges szinezek:
Vannak véletlenek! A Karamazov testvérek lehet a kedvence... :)
@Penivaldes: Sőt, sűlyesztőben.
De napjaink színe-virágai magasabbra törnek. Tán még Szálasinál is magasabbra.
Tőlem ehhez minden segítséget megkapnak.
@Penivaldes:
Pedig szombat van, ilyenkor ez nem dolgozhatna! :D
Bakker, egész délelőtt én meg melózok és ilyen balfaszokra esek haza??? :))
@dr. mesterseges szinezek:
Ugyan már! Ezek menetelnek békével, összefogást és keresztényi szeretetet hirdetve.
@dr. mesterseges szinezek:
Szálasi, anno örmény nevén Szaljosán? A kis vérmagyar... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Simán. Nem véletlen az undor az ejropéerektől, hiszen azok nem eredetiben olvassák. Pfujj, alja népség!
@Penivaldes: Mert nem vagy elég humánus.
Rám egy zsineg, egy szeg, egy sámli erejéig bármikor számíthatnak.
Ez az alfacsarli olyan, mint egy megvadult angyal, ki lehányta, pardon elhányta a szárnyait. Bravó.
@a szív fészkei: Szívesen maradtam volna, de mint a németekben ott is élénken él a fajelmélet, csak propaganda célból osztogatják az orosz útlevelet. A Maroszejkára kereszt utcában van a Zsidó Kulturális Központ, jön egy öreg faszi és kérdezi, hogy merre van a zsinagóga az orosz meg csak undorral rámorog én szóltam neki, hogy menjen egy kicsit tovább már nincs messze. Bezzeg nálunk a köztársasági elnök exkuzálja magát ilyen esetben.
@Bakter: a keresztényi szeretet melengesse lelketek, csak ha olyan jön a templomba, aki nem tetszik, akkor eme szent lelkek felhőrdülnek, hogy mégis hogy képzeli eme idegen lélek, hogy idejön. üzzűk el, üzzük el! Hogy ezzel a legnagyobb parancsolatot szegjük meg, nem számít, nem számít. mert csak mi igaz fidesz hívők léphetünk be a templomkapun.
@Bakter: Igaz. Húst is csak max. gyomortájékon puhítanak, nemeztelen cipővel.
@orica: Miért én vagyok megvadulva, ti ájvékoltok egyfolytában amióta Fidesz van én teljesen meg vagyok nyugodva.
@Még jó, hogy FIDESZ!: Köszönjük a kultúrált hozzászólást, csak így tovább!
@alfacharlybravo: Azóta tudsz jól aludni. 2010 áprilisa előtt nehéz éjszakáim voltak, csak forgolódtam az ágyon, de amióta a fidesz van kormányon éjszakáim nyugodtan telnek, és ez kihat a szexuális életemre.
@Fabius: lehet, hogy idézőjelbe kellett volna tennem, amit írtam, mert pont azt akartam mondani, amit te. De ha még neked se ment át, pedig már ismerhetnél:))), akkor nem jól fogalmaztam:((((
Megőrülök ahogy ész nélkül nyomatják azt a baromságot, hogy az Eu kihasználja Magyarországot, és mi csak vesztesei vagyunk annak, hogy tagjai vagyunk az uniónak.
@Penivaldes:
Divatkeresztények.
Én bezzeg úgy vagyok ateista, hogy a kölök meg a fiatalkorom összes vasárnapját a templomban kezdtem, kiegészítve vele a hétköznapi hittanórákat.
Bekaphatja mind a nagyfeszültségű acélfarkamat áhítattal. Ámen!
@alfacharlybravo:

"Ha nem vagy faj tiszta attól még ott is nyalhatod a seggüket, bár ott a faj tisztaság alap követelmény."

Na látod felesleges volt a minősítéseddel bajlódnom. Meg tudod tenni azt te magad is.

Ennyire vagytok képesek. Mást látatlanba vallási, ideológiai alapon gyűlölni és azt hinni hogy ha emberek egy csoportja nem létezne, akkor minden szép és jó lenne.

Szerintetek ha nem lennének zsidók, cigányok, meg a nyugati karvalytőke (értsd mindenki aki nem magyar) és a komcsi ballibek (értsd mindenki aki nem FIDESZES) akkor itt lenne a Kánaán.

Majd egyszer talán rájöttök, bár ennyi ésszel egyáltalán nem biztos.
@Légifarkas: Kedves Légifarkas!Nem először olvasom kissé terjedelmesre sikeredett kommentjeidet, melyeknek tartalma nem az adott posztra irányul, hanem az itteniek felülről kezelt kioktatására, politikai magatartásának korrigálására, a Te jóságos intelmeidnek befogadására.Szereptévesztésben szenvedsz, amikor ilyeneket írsz:
"A rendszer nemcsak belőletek áll."
"Ideje lenne normálisan használni az agyatokat."
Nem vagyunk rakoncátlan gyerekek, autonóm személyiségek vagyunk önálló gondolatokkal.
Amennyiben valamiféle küldetéstudatod van, az semmiesetre sem az emberek gondolatiságát, megváltoztatását célozza meg.
Miért gondolod azt, hogy a Te állásfoglalásaid, a Te véleményeid a mindenhatók. Arra nem gondolsz, hogy Te is tanulhatnál tőlünk?
Távol áll tőlem, hogy megbántsalak, de a kérdés önérzeti attitűdöket is hordoz magában, ezért nem lehet szó nélkül hagyni az efféle megnyilvánulásokat.
@Penivaldes: Bevisszük a turult a méhbe, és veszünk az árából. Ha altruizmusról van szó, nem szabad válogatni az eszközökben.
A Nemzet csecsén, illetve pöcsén nevelkedő állami alkalmazott trollok erre nem reagálnak???
Pedig ez a röpcsi...

"Új Munka törvénykönyve: újabb fricska a dolgozóknak

Az új Mt. hatályba lépésével a közalkalmazottak jogállásáról (Kjt.) szóló törvény is több lényeges elemében módosult. A változások iránya egyértelműen a két jogviszony közelítését jelzi. Megszűnt az a közalkalmazottakat védő garanciális előírás, mely szerint csak a fegyelmi eljárás szabályainak betartásával lehetett őket fegyelmi vétség esetén elmarasztalni. Mi változott még?

Nincs vizsgáló biztos által lefolytatott vizsgálat, nincs lehetőség akár jogi képviselő bevonásával védekezni, illetve nem egy háromtagú tanács, hanem egy személyben a munkáltatói jogkör gyakorlója dönt az ügyben. Megszűnt a differenciált szankciók rendszere, azaz a munkáltató kizárólag egyről dönthet vagy él az azonnali hatályú felmondással vagy nem. Megváltozott a jogellenes jogviszony-megszüntetés esetén alkalmazható jogkövetkezmények szabályozása is, az eddigi differenciált szabályozást felváltotta a Munka törvénykönyve által bevezetett „munkáltató barát” megoldás. A közalkalmazottak tekintetében sem kell a jogviszonyt helyreállítani, kivéve azt az esetet, ha az intézkedés az egyenlő bánásmód elvébe ütközött."
adozona.hu/munkajog/Uj_Munka_torvenykonyve_ujabb_fricska_a_dolg_7RD6UD#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_10_27&utm_content=top1&type-id=HvgTopAdo&user-id=6A9BB4BF

Nem is fognak vele visszaélni, tudjuk...
@aritus: Most az a sanzon, hogy ki kell rúgni minket az EU ból kelengye nélkül, mert bomlasztjuk az uniót.
"Hiába masírozott a Viktor és a készfizető kezesek menete huszonharmadikán..." - Bár úgy lenne, hogy az összes békemenetelő készfizető kezességet vállalna az Orbán-kormány és Matolcsy eltolt gazdaságpolitikája következményeként fellépő veszteségekért, de nem ez a helyzet, egyáltalán nem, mindannyian szívunk, ha egyetértünk velük, ha nem, sőt, utóbbi esetében talán még inkább.
@Mariann19: Kedves Mariann, ugyan néha kioktatónak tűnik, de sok igazság van abban amit mond. Érdemes megfontolni.
@dr. mesterseges szinezek: Azután már csak az európéjerség marad a Hát-Turul?
@Foxtrotty: Az a helyzet, hogy a bankok folyamatos likviditása a gazdaság múködésének ugyanolyan feltétele, mint a városi életé az, hogy jöjjön a víz a vízcsapból és legyen áram a konnektorban. Nem azért kell adott esetben akár feltőkésíteni is a bankokat, mert szeretjük őket, hanem azért, hogy ne kerüljön depresszióba a gazdaság: egyetlen cég sem tud termelni hitel nélkül, pl. mind hitelből veszi a nyersanyagokat és fizeti a béreket, s akkor fizeti vissza a hitelt, amikor eladta a terméket, amit gyártott. Ez így megy minden piacgazdaságban évszázadok óta. Széchenyi is azzal robbant be a közéletbe, hogy megírta "Hitel" c. könyvét. Eddig a magyarosszági bankok külföldi tulajdonosai fedezték a z Orbán-féle rabló-harácsok által opkozott óriási vesztességeket, de már nem fogják: a szakember 10%-os GDP visszaesést jósol arra az esetre, ha nem csökkentik a rendkívüi bankadót és bevezetik a megnövelt "csekkadót"... (Ezért nem hiszi el az EB, hogy a mostani intézkedések az elvárt 3% alá nyomják a deficitet: a kisebb GDP-nek a 3%-a is kisebb lesz...)
Valaki magyarázza el nekem, miért olcsóbb az IMF-nek tartozni! A 2009-ben felvett IMF hitel kamata valahol 4-5% között volt. (Mivel az alacsony kvótánk miatt, tőlünk 1-2%kamatfelárat kérnek. Csak ezt senki nem szereti figyelembe venni, amikor összehasonlít.) Az utolsó állampapír kibocsájtáson másfélszeres túljegyzés mellett 6,3% volt a kamat.
Az IMF devizában adja a hitelt, fix kamatra, és ebben nem vagyok biztos, de szerintem kamatadót sem fizet. Az állampapírok forint alapúak. A kamat minden aukción a kereslet függvényében változik. (Jellemzően csökken, amikor az IMF éppen nem haragszik.)Az állampapír tulajdonos a kamat után 16% adót fizet.
Nekem ebből az jön, hogy az IMF-től akkor érdemes hitelt felvenni, ha a forint a következő 4 évben stabilan erősödni fog. A jegybanki alapkamat pedig növekedni. A forint erősödésében azért nem hiszek, mert az ártana az exportnak, ami jelenleg egyedüliként húzza a gazdaságot. Az export eredményeink romlását a belső kereslet nem nagyon tudná kiváltani, így biztos a recesszió. A kamat növekedése sem valószínű, hiszen IMF hitellel stabilabb lesz a helyzetünk (ezért akarjuk felvenni), ami ugye a kamatokat csökkenti. Szóval biztos olcsóbb az IMF? Lehet. De szerintem ez nem olyan egyértelmű.
@RSteve: "Szerintetek ha nem lennének zsidók, cigányok, meg a nyugati karvalytőke (értsd mindenki aki nem magyar) és a komcsi ballibek (értsd mindenki aki nem FIDESZES) akkor itt lenne a Kánaán."

Chinoin, itt lenne a Chinoin, Sanofi nélkül. Ócsó, jófajta, magyar bogyókat lehetne ingyen osztani a békemeneten.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Teljesen igazad van ezt is meg aszt is csak kúrhatjuk. Ezekkel az igekötőkkel van csak baj. Rá, meg stb.
@Gadori:
Egy múltkori hír szerint már csak rémszem fizet be az adósságcsökkentő alapba. Mondjuk a gazdasági ámokfutása ellensúlyozására ezt a Naprendszer összeomlásáig kellene folytatnia.
@alfacharlybravo:

eszt úgy is lehet transzformálni, hogy le vagy szedálva. egésségedre, bazmeg! lobotómia?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Nem is fognak vele visszaélni, tudjuk... "

Ez a rezsim biztosan nem, ez nem olyan.
Hanem majd a következő...
@Bakter: Pedig koppanás lesz ennek a vége. Mert hogy változás szele fúk ott is. Vége van a tradíciókon a generációkon alapuló kereszténységnek. Ott ülnek sokan minden vasárnap, sőt mindenkor ott ülnek a padokban, és kereszténynek vallják magukat. elvégre megkeresztelték mint a 6 gyereket. Na de vajon mit tesznek akkor ha olyanok jönnek vasárnap akik nem illenek be a képbe. valós esetek. Tolna megyei falu, egy vasárnap megjelentek a templomban a cigányok, és sokakban felmerűlt az, hogy ezeket ne engedjék be.
Tiltakozom! A valutaalap csak ne azonosítsa Magyarországot a fidesz kormánnyal!
Bármennyire is szeret a vezénylő tábornok Magyarország nevében beszélni, hogy Magyarország ezt szeretné meg azt szeretné, mindenki tudja csak a saját csökött vágyait vetíti...
ragyog az ég, vihar előtti tisztaság.
@dr. mesterseges szinezek:
Qrva finnyás valaki! :))
Ez a lényeg! Ba..hatjuk a vörösöket...
Nem értem a hőbörgés lényegét.
1. Orbán megnyeri a választást, nem akar IMF hitelt
2. Gyengus a forint, mert Orbán nem akar INF hitelt
3. Orbán mégis tárgyalna az IMF el, mert a válság nem szűnik, hanem mélyül. Németország 0,1% növekedés, Spanyolország 30% munkanélküliség
4. Tárgyalnak, de nem egyeztek még meg.
5. Az ország simán finanszírozható, a hitel nem létszükséglet.
6. Tehát ha még nincs megegyezés, romlik a forint, ahogy jön az IMF és egyezkednek erősödik.
Mi ez ha nem spekuláció????

Akkor most mi van? Akarjátok azt a hitelt ,vagy nem?
Ha nem, akkor örüljetek, ha igen ,akkor majd fizessétek is vissza. De az már nem az én adómból lesz törlesztve.....
@Penivaldes:
Azért ülnek ott, mert megszólnák őket, ha nem tennék. Egymást tartják sakkban, oszt szerintem sokan még a tízparancsolatot sem tudnák felmondani.
Nem úgy van, hogy templomok mindenki előtt nyitva állnak, hogy oda menekülhet mindenki, hogy az megszentelt föld, ahol akármit nem lehet elkövetni?
@Penivaldes: Nehéz volt kibírni 500 évet skizma nélkül, éppen ideje, hogy megessen a következő, pl. bőrszín alapján. Nyár vége felé felpöröghetne az ökuménia.
@Penivaldes:
Mégis csak találkoznunk kell! Remélem a dögös és nem a DÖG fajtából való! :))
@hacsaturján: Trafókám, hogy te miket tudsz? Csapjon belé a filoxéra, ha nem megyek el a lobotómára, de neked meg egy európéjer konform proktológiát ajánlanék mennyei próbáld ki.
@Légifarkas: Nagyon igazad van, de teljesen reménytelen a dolog. Mint már többen megállapították, a Fidesz lassan pártból egyházzá alakult, ahol csak hívők vannak, és aki bármiben eltér, azt szabályosan kiátkozzák. És nem mellékesen, nem hogy őt és a férjét/feleségét, de még az unokatestvérét is kirúgják az állásából, ráeresztik az APEH-ot, stb...) "Lasciate ogni speranza!" (Úgyhogy jobb, ha menekülsz Te is, amíg még tudsz!)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akadnak pillanatok, amikor kész vagyok elfogadni a vörös állami csecs létezését.
Varga Mihályt az október 15-i IMF és Valuta alap közgyűlésén való szereplésekor megsajnáltam.Akkor jelentek meg nálunk az IMF ellenes reklámok az utcákon, melyekről a közgyűlés résztvevői természetesen azonnal értesültek. A hírek szerint Varga Mihálynak nem volt tudomása erről.Eltüntetésükről kinos magyarázatokba kényszerült azzal a kifogással, hogy ezek az anyagok pénzügyileg már rendezettek, a kiiktatásuk így nem lehetséges.
A kormány hogyan hozhat ilyen kinos helyzetbe egy fő tárgyalót, aki a durván támadott IMF-fel tárgyalásokat folytatott Tokióban. Nem csoda, hogy a tárgyalások folytatására most már az időpont kérdése is bizonytalan.
A hírek szerint Varga Mihály találkozott az amerikai kincstár képviselőivel, és Goldman Sachs amerikai nagybefektetővel is, ahol szóba került egy dollárkötvény kibocsájtás is. Ez arra utal, hogy finanszírozási területeket keresünk az ország számára. A szándék elutasításra lelt azzal az indokkal, hogy az IMF megállapodás előtt elhamarkodott lenne erről beszélni.
Az elutasítás ténye nemcsak realitást fejez ki, hanem az ország kedvezőtlen megitélését, melynek okát a kormány idézte elő a "segítő jobb" sértegetése által.
@Penivaldes: Legalább dobjuk le a padlóla! Csak ne túl dulván.
@Megfigyelo: Istenem csak látnám, de inkább jönnek ide meg felvásárolnak.
@dr. mesterseges szinezek:
Lapozgass csak vissza ott, vannak ott még golyóérett jelöltek! :))
A fél kezeteket odaadnám néhányért! :D
@Bakter: De..Senkit nem lehet visszautasítani aki odamegy. Nem mondhatnák azt, hogy te nem jöhetsz mert nem vagy összeházasodva, karika van az orrodban, és egyebek.
Csak sajnos mondják.
@Mariann19: "Varga Mihályt az október 15-i IMF és Valuta alap közgyűlésén való szereplésekor megsajnáltam."

Tudod mikor sajnálnám! Abból, hogy az orbánnak eljátssza a bohóc szerepét szép életszínvonalat tud biztosítani a családjának és magának. Pedig nem lenne kötelező, senkinek. De így válik el a szar a víztől...
Egyszerűen megőrült a Kedves Vezető.
Nem lenne etikus így mutatni Orbán Viktort? VIDEÓ
bitly.com/Se4oJb
5. UTOLSÓ NAGY ÁLDOZAT...

Én is ismertem Rudolf Hoesst, Auschwitz parancsnokát. A háború alatt, 1944 elején találkoztam vele egy varsói szilveszteri mulatságon.

Hoess hallotta, hogy író vagyok, félrevont, és azt mondta, bárcsak ő is tudna írni.

– Ha tudná, hogy irigylem a magafajta alkotó embereket – mondta nekem. – Az alkotókészség az istenektől való adomány!

Hoess azt mondta, csodálatos történeteket mesélhetne. Azt mondta, egytől egyig színigazak, de az emberek nem tudnák elhinni őket.

Nem mondhatja el nekem őket, folytatta, amíg meg nem nyerjük a háborút. A háború után, mondta, összefoghatnánk.

– Szóban el tudom mesélni – mondta –, de nem tudom megírni. – Együttérzést várva nézett rám. – Amikor leülök írni, csak nézem a papírt.

Hogy mit kerestem én Varsóban?

Odarendelt a főnököm, dr. Paul Joseph Göbbels Reichsleiter, a német Népfelvilágosító és Propagandaminisztérium feje. Magaménak vallhattam némi drámaírói jártasságot, és dr. Göbbels azt akarta hasznosítani. Dr. Göbbels azt kívánta, hogy írjak egy szabadtéri történelmi játékot azoknak a német katonáknak az emlékére, akik meghozták az utolsó nagy áldozatot – vagyis meghaltak – a varsói gettófelkelés leverésében.

Dr. Göbbels arról álmodozott, hogy a háború után évente megrendezi a történelmi játékot Varsóban, és a gettó romjait meghagyja örök díszletül.

– Zsidók is lennének a játékban? – kérdeztem tőle.

– Hogyne – mondta –, ezrével.

– Megkérdezhetem, uram – mondtam –, hogy hol akar majd zsidókat találni a háború után?

Göbbels fölfogta a humort. – Nagyon jó kérdés – mondta kuncogva. – Ezt meg kell beszélnünk Hoess-szel.

– Kivel? – kérdeztem. Akkor még nem jártam Varsóban, nem ismerkedtem meg Hoess testvérrel.

– Egy kis szanatóriumot üzemeltet a zsidóknak Lengyelországban – mondta Göbbels. – Feltétlenül szólnunk kell neki, hogy hagyjon meg néhányat.

Hogy annak a förtelmes történelmi játéknak a megírását is a háborús bűneimhez lehet sorolni? Hála Istennek, nem. Alig jutottam tovább az ideiglenes címnél, amely így hangzott: “Az utolsó nagy áldozat.”

Készséggel elismerem azonban, hogy alighanem megírtam volna, ha elég idő jut rá, vagy ha a feletteseim eléggé megszorongatnak.

Voltaképpen készségesen beismerek én szinte akármit,

Ami ezt a történelmi játékot illeti, volt egy sajátos következménye. Fölhívta Göbbels, majd később személyesen Hitler figyelmét Abraham Lincoln gettysburgi beszédére.

Göbbels megkérdezte, honnét jutott az eszembe az ideiglenes cím, így hát lefordítottam neki az egész gettysburgi beszédet.

Göbbels elolvasta, végig mozgott közben az ajka. – Tudja – mondta aztán –, ez nagyon színvonalas propaganda. Sohasem vagyunk olyan modernek, sohasem vagyunk olyan messze a múlttól, mint hinni szeretnénk.

– A szülőhazámban ez egy nagyon híres beszéd – mondtam. – Minden iskolásnak betéve kell tudnia.

– Hiányzik magának Amerika? – kérdezte.

– Hiányoznak a hegyek, a folyók, a tágas síkságok, az erdők – mondtam. – De sohasem lehetnék boldog ott, ahol minden a zsidók kezében van.

– Idővel majd gondunk lesz arra is – mondta.

– Csak arra a napra várok – mondtam. – A feleségem és én csak arra a napra várunk.

– Hogy van a felesége? – kérdezte.

– Köszönöm, ragyogóan,

– Gyönyörű asszony – mondta.

– Megmondom neki, hogy ez a véleménye – mondtam. – Roppant nagy örömöt fog szerezni neki.

– Ami pedig Abraham Lincoln beszédét illeti...

– Parancsoljon, uram.

– Van benne néhány fordulat, amit nagyon hatásosan föl lehetne használni a német katonai temetők fölavatásakor. Az igazat megvallva, a temetési beszédeink legtöbbjétől egyáltalán nem vagyok elragadtatva. Ebben mintha megvolna az a plusz, amit kerestem! Nagyon szívesen elküldeném Hitlernek.

– Ahogy óhajtja, uram – mondtam.

– Lincoln nem volt zsidó, ugye?

– Nem tudom biztosan.

– Nagyon kínos volna a számomra, ha kiderülne róla.

– Soha senkitől nem hallottam, hogy az lett volna.

– Pedig ez az Abraham név enyhén szólva gyanús – mondta Göbbels.

– Meggyőződésem, hogy a szülei nem sejtették, hogy zsidó név – mondtam. – Biztosan csak megtetszett nekik a hangzása. Egyszerű határvidéki emberek voltak. Ha tudták volna, hogy ez zsidó név, biztosan amerikaiasabb névre keresztelték volna, mint például George-nak, Stanley-nek vagy Frednek.

Két hét múlva visszajött Hitlertől a gettysburgi beszéd. A Führer saját kezű feljegyzése volt hozzátűzve. “Egyes részektől – írta – majdnem elsírtam magam. Minden északi nép egyként érez a katonák iránt. Talán ez a legerősebb kötelék köztünk.”

Furcsa... sohasem szoktam álmodni Hitlerről, Göbbelsről, Hoessről, Göringről, a “második” számot viselő világháború egyik rémalakjáról sem. Inkább a nőkről álmodom.

Megkérdeztem Bernard Mengelt, az őrt, aki vigyáz rám, mialatt itt alszom Jeruzsálemben, hogy van-e valami sejtelme arról, hogy miről álmodom.

– Tegnap éjjel? – kérdezte.

– Akármelyik éjjel.

– Tegnap éjjel nőkről álmodott – mondta. – Két nevet hajtogatott.

– Milyen két nevet? – kérdeztem.

– Helga volt az egyik.

– A feleségem.

– Resi a másik.

– A feleségem húga – mondtam. – Csak a nevüket, semmi mást?

– Azt is mondta, isten veletek.

– Isten veletek – ismételtem meg. Ennek bizony volt értelme, álmomban is, ébren is. Helga és Resi meghalt.

– És New Yorkról is beszélt – mondta Mengel. – Motyogott, aztán azt mondta, “New York”, aztán még motyogott valamit.

Ennek is volt értelme, mint a legtöbb dolognak, amiről álmodom. Sokáig éltem New Yorkban, mielőtt Izraelbe kerültem.

– New York maga lehet a mennyország – mondta Mengel.

– Magának talán igen – mondtam. – Nekem a pokol volt – illetve nem is a pokol, hanem valami rosszabb.

– Mi lehet rosszabb a pokolnál? – kérdezte.

– A purgatórium – mondtam.
HEHE...21. SZÁZADI MESE...

"
Argentína: “Van élet az IMF-en kívül, és milyen jó élet!”

A teljes nyomorba és gyarmati sorba taszított Argentína 2002-ben fellázadt elnyomói ellen, és visszaszerezte az ország függetlenségét. Azóta a dél-amerikai állam jelentős gazdasági fejlődésen ment keresztül, melyről elfelejtettek tudósítani a nyugati hírközlő eszközök.

“Május elején az argentin kormány állami többségi tulajdonba vette a Yacimientos Petroliferos Fiscales (YPF) elnevezésű olajtársaságot, melynek nyomán a dél-amerikai ország immár függetlenítette magát a nemzetközi olajkartellek befolyása alól.”

2002 előtt Argentína engedelmesen végrehajtotta az IMF és a Világbank összes parancsát, privatizált, megnyitotta a piacait, és nyakra-főre vette fel a kölcsönöket. Az ország adósságállománya 2002-ben elérte a 95 milliárd dollárt, és Argentína legfontosabb ipari és energetikai központjai is a „nemzetközi befektetők” kezére kerültek. Az IMF utasításainak végrehajtása azt eredményezte, hogy hatalmas deficit keletkezett, a munkanélküliség és az infláció az egekbe szökött, és az állandó „megszorítások” következtében az egészségügy, az oktatás és a szociális szolgáltató rendszer a csőd közelébe jutott. Argentína egy teljesen élhetetlen országgá vált, ahonnan aki csak tehette, menekült.

Amikor a népharag elsöpörte végre az országot a nemzetközi finánctőkének teljes mértékben kiszolgáltató bűnöző politikai osztályt, új korszak kezdődött Argentína életében. Az IMF zsoldjában álló gazdasági „szakértők” gazdasági összeomlást jósoltak arra az esetre, ha az új argentin vezetés hátat fordít a nemzetközi pénzügyi szervezeteknek, és az ország népének érdekeit szolgáló gazdaságpolitikát folytat. A teljes gazdaságpolitikai fordulat nyomán sikerült talpra állítani az országot: 2002 és 2012 között 90%-kal (!) nőtt Argentína gazdasági teljesítménye. A nyugati féltekén egyetlen állam sem mondhatott magáénak ilyen szédületes gazdasági eredményt. A munkanélküliség a 2002-es 22%-os szintről 2011-re 6,7%-os szintre csökkent. A dél-amerikai kormány nem tagadta meg az adósságai visszafizetését, azonban új feltételek mellett folytatta a törlesztést. Nestor Kirchner argentin államfő 2005-ben tömören összefoglalta a lényeget: „Van élet az IMF-en kívül, és milyen jó élet!”

Az új, a nemzetközi pénzoligarchia bértollnokainak szóhasználatában “populista” gazdaságpolitikai intézkedések részét képezi a nagy olajvállalatok nemzeti tulajdonba vétele. Az elmúlt évtized folyamán a “populista”, vagyis a nemzeti érdekeket képviselő kormányzat jelentős összegekkel igyekezett az értékes nyersanyag árát elfogadható szinten tartani. A multinacionális vállalatok – köztük a spanyol többségi tulajdonú Repsol, mely a most államosított olajcéget birtokolta – hatalmas profitot vágtak zsebre, miközben bírálták a kormány beavatkozását a „piaci viszonyokba”. 2004 és 2011 között az olajtermelés 20%-kal, a felszínre hozott gáz mennyisége 13%-kal csökkent. A YPF, amely az ország olajkészletének egyharmada fölött rendelkezik, szintén meglehetősen gyengén teljesített. A külföldi kézben lévő olajkonszernek azzal érveltek, hogy a mesterségesen alacsony szinten tartott olajárak miatt képtelenek fejleszteni a kitermelési technológiát, és nem tudnak új befektetéseket sem végrehajtani. Az olajcégek az állami árkontroll megszüntetését követelték cserébe az olajkitermelés mértékének fokozásáért.

Hasonlóképpen zsarolnak Magyarországon is a multinacionális cégek és a „nemzetközi befektetők”, csakhogy nálunk nincsen a nemzeti érdekeket keményen képviselő “populista” kormány. A buenos aires-i vezetés azonban megelégelte az olajmultik pofátlan viselkedését, és állami többségi tulajdonba vette a legfontosabb olajcéget. A lamentálás persze már megkezdődött a pénzoligarchia részéről. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter legutóbbi amerikai útján kijelentette: “A szabad piac a kívánatos modell. A verseny és a szabad piac mindenütt sikerekhez vezetett a világon” – hazudta az amerikai külügyminiszter.

Az államosított cég korábbi többségi tulajdonosa, a Repsol, valamint az amerikai pénzügyi tanácsadó cég, a texasi Yale Capital Corp pert indított az argentin kormány ellen a manhattani bíróságon. A pénzoligarchák szerint ugyanis súlyos veszteség érte őket, melyért kárpótlás jár nekik. De vajon mikor fizet kárpótlást az IMF-es és világbankos pénztőke az elmúlt évtizedek során a világ népei ellen elkövetett példátlan csalás és bűncselekmény-sorozat miatt?

(Americanfreepress nyomán Kuruc.info – Perge Ottó)"

..HEHE....HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAA...
@alfacharlybravo:

ha higgatabb marattá vóna, tán még értékeltem vóna. de így? hidegvér, cicus, hidegvér!
@Penivaldes: Jöjj, amint vagy... te csak az ajtóig!
@Mariann19: te csak ne sajnáld Varga Mihályt. Okt.23.-án Orbán előtt pontosan ugyanazt az Eu, imf ellenes rossz dumát nyomta, mint Orbán.
@alfacharlybravo:

"Te szereted a kártevőket?"

Ezen a szinten amin te állsz nem állok le vitatkozni de még érvelni sem mert nem érdemes.

Rólad a klasszikus "autópályás" vicc jut az ember eszébe. Ugye mindenki kártevő aki nem magyar FIDESZ szimpatizáns.

Végezetül mert veled behelyeztem az értelmetlen kommunikációt azért jusson eszedbe hogy van ebben az országban csaknem 9 millió ember aki nem nagyon osztja a véleményeteket és napról napra egyre kevesebben lesztek.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Told a cuccot oldalon is ment, mailben kapod az értesítést.
@Penivaldes: Kommentemben a nekünk szóló, felülről kezelt intelmeket, ajánlásokat utasítottam el, nem a semleges tartalmú állásfoglalásait. Ezt a véleményemet továbbra is fenntartom, autonóm személyiség vagyok, önálló gondolatokkal. Ez nem jelenti azt, hogy meggyőzés esetén nem korrigálok, de a szándékolt terelgetés, kioktatás számomra elfogadhatatlan.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha találsz valaki, aki ezért a kézért adna egy ILYET, szóljál, meggondolom, hogy megnézzek egy akkora marhát.
@Habakuk999: Te tényleg azt hiszed, hogy ezek a húzódozók tudják a tutit, és józanul mérlegelnek és nem dőlnek be egy "egy tükör előtt begyakorolt mosoly"-nak?! Bár ez a gondolat nagyon vonzó, de lássuk be, ezek az emberek semmi mást nem akarnak, csakhogy egy vadidegen új ember tükör előtt begyakorolt mosolyának dőlhessenek be. Szarnak a józanságra, és az megfontoltságra. Ők új embert akarnak, nem új politizálást. Mert olyan nincs.
Elképzelem, mint fidesz-vendéglőt. A csuti a séf, a szakácsok meg: kuszaszem-habony-lézer-köteles-tompika-skicc. Az utcán a hirdető szendvicsember kiflicsücskös-sz*rgyártó-vargabohóc. Az étlapon - mivel csak ezt tudnak főzni - egyetlen étel: f*sleves.
No ezt próbálják eladni jóféle gulyásnak és azt hiszik a michelin-csillagot is kiérdemlik előbb-utóbb. Önbizalmukat az táplálja, hogy egy adott törzsközönség zabálja a főztjüket (vannak akik ezt szeretik).
De bizony ebből nem lesz soha sem michelin-csillag, sem új vendég, sem befektető.
Még megyeget az üzlet darabig, aztán be fog zárni. Ez a dolgok rendje.
@alfacharlybravo:

hogy gyün ide éj anyánk, te tesze-tosza?
@alfacharlybravo:

Nálunk ezt véleménycserének hívják, max. vitának,ajvékolni az szokott, akinek nincs saját.
Nem a fideszt szidjuk, hanem azt, amit csinál.
Mélységes boldogsággal tölt el, hogy valaki nyugodt a lerohadó gazdaság, oktatás, kultúra, eü, életszínvonal, nyomorgó emberek láttán.
Mária országában boldogok a lelki szegények.
Na de mi van a turullal?
@apanna: te agyilag nagyon szegény. A kormány folyamatosan vesz fel hitelt a piacról. Nem az a kérdés, hogy kell-e hitel, hanem az a kérdés, hogy honnan, milyen hitel kell, és azt a hitelt mire és hogyan használja fel a kormány.

Nem unjátok még ezt a nagyon hülye dumát, hogy az imf hitel egyenlő az ország eladósításával?
Az országnak nagy az adósságállománya, és folyamatosan újabb és újabb hiteleket vesz fel. Most éppen a piacról.
Ez igazán jól sikerült kedves blogger, elolvastam kétszer is, a másodikra még jobban röhögtem (=vicsorogtam kínomban), annyira.

Mindenestre, akármi is lesz 7-én, akármit is csinál ez az elmebeteg banda tavasszal az MNB pénzzel, én a jövő héten a kevés megmaradt pénzemet átváltom USD/CHF/EUR hármasra. Mert kizártnak tartom, hogy az ilyen szintű elmebetegség bármilyen kezelés hatására meggyógyul és onnantól visszatér a normalitás. Nem fog, az ostobaság tort fog ülni és az én pénzem lesz a főfogás (a nyugdíjam volt az előétel). De nem hagyom.
@hacsaturján: Hát nem a Juden Fragen van terítéken? Tudod Arbeit macht frei!
@Mariann19: Nem kell vargát sajnálni. Ha nem tudott róla akkor az azért volt, hogy hihetően tudja tagadni, hogy tudott volna, hogy erre készülnek. Taktikáztak. Tudatlanság áldás, ahogy mondani szokták.
@Még jó, hogy FIDESZ!: az ilyen magyarellenes kommentre meg mit mondjunk?
@Fabius: Kedves Fabius!

Nem vagyok fogadatlan prókátor az EU-szkeptikusok mellett, de sajnos az alábbiak a tények.
A (csökkenő) beruházások finanszírozásának 90%-a a nulla felé konvergál.
A külkereskedelmi mérleg aktívuma azért nő exponenciálisan, mert a hazai vállalkozások termelése, amelyek döntően import alapanyagok feldolgozását végzik, a nulla felé konvergál.
A multinacionális cégek munkavállalói foglalkoztatása és annak multiplikátor hatása is jelentősen csökken, mert ugyan létszámában többet foglalkoztatnak, mint az egykulcsos bevezetése előtt, de azokat pl a kereskedelmi szektorban 6 órában,csökkentett bérrel.
De kérdezz már meg egy SPAR-os pénztárost, vagy eladót. Én szoktam velük beszélgetni.
persze, lehet ez nem igaz egy Mercedesre,egy Audira.Ők viszont nincsenek elegen, hogy a negatív hatást csökkentsék.
@orica: Melyik Turullal a magyarral vagy az európéjerrel?
@kovi1970: @aritus: Lehet, hogy a sajnálat szó nem túl jó Varga Mihály szereplését illetően. Az motivált, hogy Orbán Viktor szerepvállalása rendre hiányzik olyan esetekben, melyekben saját megitélése negatív kockázatokat rejt. Nézzétek meg Schmitt Pál megválasztását, éles időszakokban mély hallgatását, távolmaradását.
Ezeknek a cikis helyzeteknek a képviseletére mindíg kijelöl valakit, aki elviszi azt a balhét, aminek a létrehozásában egymaga a felelős.
Kovi!Abban van igazságos, hogy búsás a fizetség ezekben a leosztott szerepekben, de Orbán Viktoré sem kevés.
"a kormánynak van saját elképzelése"

Érdekes, hogy ezt hallom mindegyiktől, egyenként egyiknek sincs saját elképzelése.
Csak a csúti jézusnak.

A másik új hívó szó meg a "szubjektív". (pl. szubjektív megfigyelés)

@dr. mesterseges szinezek: "hús nyereg alatt puhításában megfáradt"

Tudva levő, hogy ezen polgártársaink a kanca-tejet puhítják nyereg alatt.
Tegnap néztem a Spartacust az HBO2 ön, van valami analógia az EU<-> Mo. viszonyával. Fenékbe dugás és sűrű bocsánat kérés az áldozat részéről. Kb így állunk mi is.
@apanna: 3. Szlovákia 3% növekedés, Lengyelország 3% növekedés. Ebbe a régióba tartzozunk, nem? Vagy inkább hozzam a félázsiai kínai és indiai növekedéseket?
5. Az ország bármeddig finanszírozható a lakosság még további elszegényítése, a vagyonának (lásd 13 évig gyűjtögetett nyugdíjpénzek) elkobzása és felélése árán. Miről szólna tehát nálad ez a pont? Arról, hogy ez remek, hogy Ceausecu útját járja Orbán?
Nagyon tetszenek a hirdetések.
Meg kéne valósítani, annyira ütős.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tokióban a reklámok miatt létrejött egy hülye helyzet, melyet nem Varga szervezett, mégis neki kellett helyt állnia.Nyilván nem tudja, tudta megakadályozni ezt az idétlenséget és mégis fel kellett vállalni személyében a következményeit.
Az igazságérzetem mondatja ezt velem.
@is: Nem ebben a régióban vagyunk azokban az államokban van nemzeti öntudat és nem volt 8 év szabad rablás az utóbbi időben.
@Penivaldes: a szexhez tapasztalatom szerint nem párt-állás kell :-)
@Még jó, hogy FIDESZ!: Tudod mit? Akkor tűnj innen és bújj vissza a hatalmas termetű, snájdig kinézetű vezénylovad nemesebbik felébe. Innen nem hiányzol az "érveiddel", mert ezek nem azok, csak üres fröcsögések.
@alfacharlybravo: Basszus, te úgy válogatod a könyveidet, hogy van-e náci áthallásuk vagy nincs?

Vonnegutot erre használni már beteges önfélrevezetés.
@Penivaldes: Peni!Orbán inkább majdnem mindíg támad, esetleg hárít.
@alfacharlybravo: Boross Imre:1970-1981. a Magyar Nemzeti Bank előadója, 1981-1988. a devizagazdálkodási osztály vezetője, 1988-1990. a Magyar Hitelbank vezérigazgató helyettese; 1990-1993. és 1995-1998. különböző bankok vezető tisztségviselője; 1993-1994. az Állami Vagyonkezelő Rt. ügyvezető igazgatója; 1995-1998 a Finconsult Kft.-, 1996-1998 az Equilor Holding Kft. ügyvezető igazgatója -

Boros Imre 2007 januárjában közszereplőnek ismerte el magát, így kutathatóvá váltak a rendszerváltás előtt róla keletkezett iratok. A dokumentumokat a történeti levéltár a héten tette elérhetővé. Az Indexen megtekintheti őket, ráadásként azzal a tízoldalas kiegészítéssel, amit Boros Imre hozzájuk fűzött.
A történeti levéltár 009/29 es számú okirata szerint Boros Imre "százados" a "D-8-as számú elvtárs", aki a Medgyessy Péter volt miniszterelnököt is foglalkoztató III/II-es osztály fizetett, szigorúan titkos állományú tisztje volt. A III/II-es ügyosztály a kémelhárítás volt. Ezen belül Boros a 8. osztály főoperatív tisztje volt. Persze nem mindig, mert amikor nem a kémelhárításnak dolgozott, akkor a Magyar Nemzeti Bank külföldi üzletekkel foglalkozó Arbitrage osztályát vezette.

Őrá tetszik gondolni?
@hacsaturján: Nem hallom zörög a sárhányó!
@aranyhorcsog:
Nekem egy bajom van velük.
Régóta rühellem a fityeszt, mint halmazt - de ezalatt az idő alatt is voltak közöttük olyan vezető politikusok, akiket meghallgattam, és még el is fogadtam a mondanivalójukat. Mára ez a szám mínusz nullára redukálódott. Az összes normálisnak tartott fideszes beállt az elmebeteg árnyékába, és nem maradt más belőle, mint egy pendrájval napi szinten betáplálható hangszóró.
@alfacharlybravo: fejtsd ki mert nem értem.
Spartacust seggbe ***-ták és még ő kért bocsánatot?

Hmm. én régen nem nézek filmsorozatokat, nem tudom követni ezeknek a Hanyatló Ejrópaiak a hóbortjait, de viktorunk minenért kárpótol.

Ekkor lúzer sehol nincs és nem is volt Ejrópában.
@GeoCracker: esténkét a kiigazító csomagot olvassuk, hogy így segítsük elő a sikert:))))
csak hiszed...vannak akik megkérdezik.
@Mariann19: Ilyen a vazallusok sorsa, csatába mehetnek a hűbérúrért. Schmittnek egyéb képessége se volt, csak a feltétlen hűség, tkp. arra volt predesztinálva, amit kapott az élettől - gondolok itt jóra és rosszra -, de Varga maga választotta sorsát, nem a sorsa őt.
@Mariann19: esetleg ha értő módon elolvasná a tisztelt hölgy, konkrétan mire is reflektáltam, talán feltűnt volna, hogy ő maga nem tartozik a megszólítottak közé, legalábbis eddigi kommentjei ismeretében nem.
Amit leírok, az a véleményem, mellesleg pont annyira hangzik tévedhetetlen kinyilatkoztatásként, mint a bárki más által leírt vélemény, és ha hosszú, hát hosszú. Majd lerövidítem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Igazán nem kötekedni akartam, csak a (Vicky und) die Starken Mann, amit eredetileg beírtál egy nyelvtani nonszensz. :-) De ebből legalább tudom, hogy Wickire gondoltál, na őt én is nagyon szerettem gyerekkoromban, de nem emlékeztem a címére.
@alfacharlybravo:

francokat! az a te zihálásod.
(és innen be is fejesztem.)
@GeoCracker:
Látod! Már te is rosszul emlékszel! :D
(mindenkitől szíves elnézést az ujjgyakorlatért!)
Ha még nem esett volna le nektek, akkor orbán arra játszik, hogy vagy kirakjanak bennünket vagy a hívei által feltüzelve kilépjünk az EU-ból. Ezért is megy a mutogatás folyamatosan az EU-ra, hogy miattuk kellenek a megszorítások. (Hát nem pubi, a megszorítások azért kellenek mert fogalmatok sincs, hogy kell egy országot vezetni és ész nélkül szórjátok a pénzt huszadrangú dolgokra.)
Szóval nekünk nem feltétlenül, neki viszont biztos hogy ez lenne a legjobb, mert végre megkoronáztathatná magát és tényleg, szó szerint azt csinálhatna amit csak akarna.
@kvadrillio: Az Argentin sztorid csak egy icipicit hazug. Argentina nagyjából 20 évente eljátsza ugyanezt, elértéktelnedő valután keresztül kirabolja saját állampolgárait. Ha fele annyit ér a valuta, abból könnyű számszakilag nagy gazdasági növekedést csinálni, de az emberek attól még nem élnek jobban, mert a pénzük szart sem ér.
@CSENDES: Igen örá gondolok. A csütörtöki adást fel is vettem. Csak ő is olyan mint Marx kiváló elemző, de megoldást nem tud a kérdésre. Ő is látta Jud Süss-t meg a Rotschild című mozikat.
@ekat:
Bezony, én böktem el! :((( Pedig nekem is kedvenc volt kölyökként!
@a pontosság kedvéért: Valaki magyarázza mewg kezdetű szövegedhez.
Megmagyarázom. Most alacsonyabb az EU-IMF kamatláb, mint a kötvénykibocsátás kamata.
Elég ez neked? Persze nem, mert nem tudod,hogy 7,5 % (az év nagyobbik felében ennyivel mentek a kötvények) kisebb, mint 4-4,5 %.
Kóstolgasd.
Egyszerű aritmetikai művelet.
@totorohun: Én a Discovery csatornán láttam az argentin gazdaságról egy kis filmet az alapján elég rosszindulatúak a megjegyzéseid. Én irigykedve néztem a dokumentum filmet.
@Légifarkas: Amennyiben Te utólag szelektálod, hogy intelmeidet kinek címezed, a félreértések elkerülése érdekében célszerű tudatni az érdekeltek körét.
@CSENDES: Vannak más aritmetikai műveletek is. Nem szabad csak egy szeletét vizsgálni a helyzetnek vannak más szempontok is, mert ez így egy merő félrevezetés.
@apanna: A korábban várt 1,6 százalékos bővülés helyett már csak egy százalékos GDP-növekedésre számít 2013-ban a német kormány - jelentette be a gazdasági miniszter szerdán.

Tehát, nem 0,1 % hanem 1 százalék A VÁRHATÓ NÖVEKEDÉS
Mielőtt megjönne egy-két ideggyenge, aki nem bírja, ha némi off van a háromszázadik komment körül, idedicsekszem, hogy meglehetős ehetős édes-savanya csirkét gyártottam!!:-D De tulképp ez nem is off, mert keleti szélben szellőzködik a gatyából kilógó seggünk pláne ide illek nagyon is, mert ez még óccó is.

Egy csirkemellből szerintem bőven jut ötünknek: nagyon kiadós, lévén palacsintatésztában sütöttem ki a kis húskockákat és arra jött az ananászos, zöldséges szmetyi. A húsos csontból meg még lehet Újházyt is főzni valamikor daragalussal.

Eljövel lassan a hogyan főzzünk kurvatakarékosan ehetőt a semmiből?-tanácsok ideje, mint háború idején. Végülis abba vezetett a drágalátos pocakkirály minket... Vívja a józan ész ellen, de mióta!
@Tzio: "végre megkoronáztathatná magát és tényleg, szó szerint azt csinálhatna amit csak akarna."

Nála nagyobb volumenű és tekesebb elmebetegek rezsimje is összeomlott már gazdasági összeomlás miatt - mást ne mondjak, Kádár első vonala a munkásőrséget is inkább beáldozta, amikor trivi lett, hogy ennyi volt.
Orbán momentán az eus háttér menti meg attól, hogy rászakadjon valami, amiből nincs az a békemenet, ahol kidumálhatja magát.

Blöfföl, kavar, uszít, megoszt és uralkodik, de nem hülye - csak egy aljas szociopata.
@CSENDES: Ezek már Rózsi-tanodások: csak az unortodox matekot értik by Mattolcsy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Egyszerűen bántja a fülem, hogy a pártok bénaságát híveik a nép hülyeségére fogják.
Elismerem, ez sokkal kényelmesebb, mint tükörbe nézni.
Nem kezdek el azon vitázni, hogy a bizonytalanok közül ki apolitikus, ki várja a messiást, ki fog arra szavazni, aki a legtöbbet ígéri.
van erre sok sok pénzért épp elég politika tudománnyal foglalkozó intézet, én nem értek hozzá.
@Mariann19: tudatni szoktam. Tudod, a "Válasz erre" linket használom, abból meglehetősen egyértelmű.
@dr. mesterseges szinezek: Miután Te és még három blogtársunk sem osztozott Varga Mihály Tokiói hátrányos helyzetének megitélésében velem, így kapitulálok.Gondolkodnom kell, hogy hol tévedtem.
@alfacharlybravo: Aztán melyek ezek az más típusú aritmetikai műveletek? Bonts már ki légy szíves az igazság másik szeletét is, hogy tudjam mi az ábra.
@a pontosság kedvéért: mert az IMF-en kívül más nem ad devizahitelt, azért. van néhány olyan termék, amelyet nemtudunk megvenni forintért. Felmerül a kérdés, mi szükségünk van devizára. Ez a kérdés pol potban is felmerült.

a jobbikosoknak kívánom: éljenek kicsi, zárt gazdaságban, amelynek a mezőgazdaság az alapja.
@Penivaldes: "A piszkos munkát nem Ő viszi el."
Hát ez az! Nagyot nőne a szememben, ha vállalná a következményeket.
@alfacharlybravo: miért? szeretnél magasabb inflációt? ne légy telhetetlen
@a szív fészkei: az finom lehet :-)

A kínaiak viszik ezt mester fokon:
csirke csontból alaplé (húsleves) és abból van kvázi minden fogás.

Hiába, no, a több évezredes nyomor ilyen fura "evőlúcióra" készteti az embert. Mi még az elején tartunk.
@orica: De hogy agycserére gondoltam? csak a szép, tetőtől talpig eredeti plasztikai sebész gyártotta külsejére! Ha semmi nem igazi rajta, akkor őt nézve Árpinkban megfoganhat az "Orvbűnnek se kell semmi igazat mondani" párhuzam, nem? Csak látszódjon valaminek...

Ráaggatunk a sok hazugságra valami nemzeti lózungot és hajrá! Mondjuk, ez a legutóbbi aggatás került x sok millába, de bánja fene! A plakátcéges Simicska se járjon már rosszul, ha az Eu-s pénzek is a zsebében vannak, akkor dupla haszon az ellen uszulni!
@a szív fészkei: Esetleg legközelebb dörgöld be rózsaszirommal a csirkét, mielőtt elkészíted. Úgy beadhatod ottjon, hogy flamingóhús, és még menőbb leszel, hogy milyen egzotikus kaját rittyentesz nemmexorítás idején.
@a szív fészkei: Cak nem illatosz-omlós cirkét gyártottál iteszielviszi módszerrel? Én is csináltam, mert kíváncsi voltam, miért imádják a gyerekeim.
Nos, csak nem palacsinta tésztában, hanem tojásfehérje+étkezési keményítő változatban.
A tojásfehérje+keményítő azért jobb mint a palacsinta tészta, mert nincs benne akoleszterin, ropogósabb lesz a bundája, már ha elég ideig vered a tojásfehérjét, s finoman adagolod a keményítőt. A fűszerezés maradhat.
Jó étvágyat!
@aranyhorcsog: Nem mind egy mint a 111? Minket az EU és az IMF és a végén mi kérünk bocsánatot.

Lucréciát Asúr és még őszinte bocsánatkérést is kért, nem holmi hányavetit.

Mint kiderült az Urak sértődékenyek és a viszkető ánuszok karbantartása szintén alap követelmény.

Viktor be sincs iktatva ő nem miniszter elnök. Hát járt ö New Yorkban a befolyásos pénzügyi köröknél és azok egy ánusz tisztítás keretében engedélyezték neki Mo. kormányzását?
jav: Dehogy agycserére gondoltam Kapóccsal! Még emésztek, lassul a vér az agyamban. Velem se cseréljen most senki! ;-DD
@Mariann19: Sehol, csak valószínűleg engedve a kromoszómák determinizmusának empátiával állsz hozzá, ahelyett, hogy a feladatoddal foglalkozva inkább szülnél. :)
@dr. mesterseges szinezek
Szerintem meg dobják a padlóLa, és duLván!
Majd ha megtanultak alkudni (de persze nem úgy mint Brian a lopótökárussal...) akkor fel lehet kelni.
@aranyhorcsog: Én már egy ideje zárkózgatok hozzájuk. :-) Amúgy olvastam két felkapott olasz sztárszakácstól könyvet, végig a cucina poverát nyomatták, - a szegények konyháját - már amilyen finomságokról van szó e cím alatt!
@CSENDES: Tudom, hogy keményítős az autentikus, de leszarom a koleszterint - egyelőre megtehetjük - másrészt a maradékból csináltam valódi palacsintát a mamámnak.

DE majd kipróbálom a keményítőset is, kösz, csak az nem volt itthon.
@CSENDES:

De, bizony fogadatlan prókátor vagy ebben az esetben.

1: A csökkenő beruházások 90%-a is uniós forrás a vasútfelújítástól a milliárdos szökőkútépítésen keresztül a területalapú földtámogatásokból vett utolsó ásóig.

2: A 13 ezer főt foglalkoztató SPAR-ban 8 órás, 2 műszakos munkarend van. Ezen kívül szoktam beszélgetni velük, de ez nem tartozik a tárgyhoz.
@fvipera: Nem én fizetés csökkentést szeretnék egy szoci gazdasági program keretében.
@aranyhorcsog: A kínaiak viszik ezt mester fokon:
csirke csontból alaplé (húsleves) és abból van kvázi minden fogás.

Aki valaha evett Újházy tyúkhúslevest, az tudja, hogy csirkecsontból nem megvalósítható a projekt. Köze nincs hozzá. Ezt taptasztalt tyúkhúsleves készítőként vallom.
@Mariann19: Megsajnáltad? Miért? Mert kiszolgál egy undorító szellemi színvonalú, országot, embert, lelket, családot tönkretevő rendszert?

Miért nem az ózdi cigányembert sajnálod meg?
Miért nem a tegnapelőtt itt kommentáló húsipari szakembert?
Miért nem Sipit, aki nagy valószínűséggel kiköltözött az országból?

Megsajnáltad Vargát? első lépés baltazár komszolidációjához.
@Mariann19:
Ez igen, ilyenkor gondolom azt, hogy van még remény!
(és csak zárójelben: bárcsak ne az a sors jutna a Varga Mihályoknak, Pokorni Zoltánoknak, és Navracsicsoknak, ami jutott..., hiszen ők képviselhetnék az értelmet)
DE az a helyzet, hogy ELFOGADTÁK, hát viseljék a bohócsapkát, biztos megéri nekik valamiért.
@CSENDES: Maradt rajta hús azért, meg hát most mondd! Csak nem jön kísérteni Újházy Ede - amúgy ő debreceni öreg pulykakasok sokat látott és futott combjából főzette, szerinte az volt az igazi! :-)))
@alfacharlybravo: "Én a Discovery csatornán láttam az argentin gazdaságról egy kis filmet az alapján elég rosszindulatúak a megjegyzéseid. Én irigykedve néztem a dokumentum filmet"

Akkor is irigykedtél, amikor pávatánc során a bankbetétek 700 USD feletti részét államosították (=elvették)? Ja bocsánat, csak kötelező volt rajta államkötvényt venni (amit aztán peso-ban fizettek vissza, miközben néha napi/heti 10-20%-ot esett az árfolyam), így már más.

Meg azt is irigyelted, amikor pár hétre bankzárlatot tartottak, közben a pénzük értéke harmadára esett?

Azt is irigyelted, amikor a bankok előtt a kifosztott, hónapokig tomboló tömeg összecsapott a karhatalommal és mindehol hullák hevertek az utcákon?
@CSENDES: Tudod te azt nagyon jól, de az nem illik ide. Pénteken 8h. Bencsik András számtanozott.
A meghajolás az lenne, amiért ti már rég óta küzötök: végre ne a Kossuth téren találják már ki mi lesz az országgal.
Pedig egyértelmű: csak az emberek fizethetnek más nem. A vállalkozásokból is csak a magyarok. Külföldi bank és befektető csak haszonra jogsult, adót nem vagy csak elvétve kell fizetni, a befektetésének kockázata pedig nem lehet nagyobb, mintha német állampapírt venne.
Az újabb IMF hitelt pedig be lehet tenni a MNB-be, és a jelenlegi majd' 40 milliárd Eurós tartalékot fel lehet tornázni 60-70 milliárdra. Amihez hozzányúlni nem lehet. Csak kamatot fizentni utána, amihez pedig megszorítások kellenek.

Támogassuk Mesterházyt! Adóemelést mindenkinek, aki 120 nettónál többet kap! Havi nettó 250 pedig luxusjövedelem! Ide nekünk a felét!
@a szív fészkei: nem, hanem összetörtem a túrót adtam hozzá lisztet, darát, egész tojást, vajat összekevertem, majd galuskákat főztem belőle-. aztán 2 tojást elválasztottam, a sárájához adtam cukrot, és tejföld összekevertem, majd hozzáadtam a tojáshabot, a kihűlt galuskákat belekevertem, és megsütöttem.
@Bakter: No igen, az a 4 csirkecomb elejét veszi a családi marakodásnak a legnagyobb nemmegcsorítás idején is, jóllehet püspökfalat szerény. Viszont jót lehet röhögni a dögét kétségbeesetten kereső szomszédon, és válságban különösen fontos a jó kedély megőrzése.
@Bakter: Naaaaaaaaaaa. Tegnap ettem - életemben először és véletlenül - lókolbászt, hát megrázott.

DE amilyen iramban rombolják le a mezőgazdaságot, húsipart, mindent, ki tudja jövő ilyenkor milyen recepicéket csereberélünk???

Eco ír a porosz-francia háború alatti éhínség párizsi konyhájáról, mert persze nem adták fel a gourmet-alapállásukat kaja híján se: patkány/ bocs Egér, de egér/fiak gyenge húsát sütötték roston mittoménmilyen flancos nevű körítéssel a luxuséttermekben, ahol tülekedett a jónép.